Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom bij Aflevering 293 van Echt Gebeurd de podcast van een waargebeurde verhalen worden verteld door de mensen die ze zelf hebben deze aflevering verhaal dat Floor soesbergen in februari 2019 vertelde dancer verhalen middag Met de thema sprookjes drie weken pas afgestudeerd in Engelse literatuur en als ik in de bieb om mijn boeken terugbrengen en toen begon ik na te denken over wat nu.

[00:00:57]

Dat had je misschien niet eerder over na moeten denken, maar de meeste mensen vonden dat je met Engels docent werd dat mijn vader ook die dacht vast contract stabiele baan. Hypotheek komt helemaal goed. Ik voelde me zo En ik zat ik stond in de lift op weg weer naar beneden en ik zag daar een poster met daarop een midden-oosten vrouw met een prachtige sjaal knalgroene ogen en daar stond 7. Kom je stage lopen in Iran.

[00:01:26]

Waarom niet Ik begon te mailen met de jongen met die stress daar die verantwoordelijk was voor de visum een papieren de huisvesting etcetera en Zijn naam was ik vond. Vooral dat jafar gedeelte echt ver uit het leukst, omdat dat nou hè Aladdin en ik zat achter mijn computer en ik stelde hem ook voor als nou haar mooi plekje atletisch figuur zo'n broek aapje. Nou ik En voordat ik met die dag dan klaar was, staat er op zo'n tapijt over de wereld en hij voelde mij daar opruimen en het kwam allemaal goed.

[00:02:04]

Mijn vader zag dit niet. Zo zit dit was 2009 en het was niet zo stabiel in Iran Floor heb je het nieuws steken. De ouders in de fik. Ze schieten demonstranten neer te hangen daar nog homo's op. Wat heb je daar te zoeken?.

[00:02:22]

Helaas voor hem, was mijn hart al halverwege en je hoort het nog net uit de verte. Ik ga op avontuur en twee weken later landde ik op imam khomeini op Telegram airport en mijn onderzoek. Heel goed gedaan en droeg namelijk een sjaal beetje zo Losjes om mijn hoofd deden ze er ook en toch. Ik stond op de roltrap naar beneden en een vrouw die mij op mijn arm Sorry je moet wel je nou naar beneden doen.

[00:02:52]

Ik had dit misschien wat onderschat, maar in de aankomsthal stond een jongen met een atletisch figuur kort zwart haar en bord dat Store zuid-holland Nederland vlag en echt priemende enorme hazelnootkleurige ogen.

[00:03:10]

En hoe de beschrijving de eerste week waren. Dat is eigenlijk niet te doen, want het is net alsof je het najaar reizen terugkomt en Iedereen vraagt aan je kop. Hoe was het maar. En dat ik eigenlijk niet belangrijk ik werk universiteit en ik woon op een campus met 1300 vrouwen, maar dat boeit allemaal niet zo wat wel boeit is een week na aankomst dat ik met haar op het bankje en onze handjes die zaten een beetje zo beginnen met raadsels en pinkjes elkaar aan en ik keek hem aan en we werden verliefd.

[00:03:44]

Maar dit was Iran je kan niet zomaar gaan daten om jullie ID te geven op die kampers, waar ik woon met 1300 vrouwen die er allemaal rond en topjes en zonder Charles maar op moment dat de tuinman dag complex kwam hoorde je genoeg dames dames wilt. Zeg alstublieft presenteerbaar maken. Er komt namelijk een banaan en dan rennen 100 vrouwen Dat gebouw in Aziatische gebakken op de universiteit mochten mannen en vrouwen niet naast elkaar zitten is niks. We waren niet getrouwd en geef jullie moesten gescheiden lunchen, maar ja, houd dat mensen tegen om te daten.

[00:04:19]

Nee we gingen vaak naar een park en zaten we daar onder een boom beetje te knuffelen met vijf andere stelletjes onder zo'n boom. We gingen met de auto naar Utrecht heten Lovers Lane die draaien auto en er stonden daar 40 andere auto's achter elkaar en Ruimte all windows. Alle ramen beslagen en een handje. We gingen naar huis feesten waar mensen zo.

[00:04:44]

Illegaal gebrouwen alcohol niet zo heel lekker, Maar dat maakt niet uit dat je dronken voor het echt echt 100 stelletjes geplakt tegen de muur van het zweet allemaal tongen en het was aan het einde van zomer en ik kon er geen persoon meer aan kijken op straat zonder te bedenken. Maar ja, Wat is wat is jouw geheime leven echt zo'n meisje erbij was afgestudeerd. Super religieuze. Ik wist gewoon zeker dat zij al 5 jaar allerlei man aan het eten was of de beveiligings man bij de universiteit met die religieuze wenkbrauwen en dan reageert ze baard en dat blaadje staat sowieso een fles Wodka of vrouw die dan over straat in met zijn grote zwarte tent.

[00:05:23]

Daaronder had sowieso fluoriserend oranje ondergoed aan, maar de zomer was voorbij.

[00:05:29]

En mijn stage was voorbij en ik zaten op ons parkbankje om afscheid te nemen.

[00:05:38]

En hij draait zich naar mij toe en hij zegt blijf.

[00:05:42]

Ja maar hoe dan mijn visum is voorbij blijf. We kunnen toch samenwonen? Het enige wat we moeten doen is een sigaret krijgen. Wat is een sigaret? Dat is een is niks wat het is een tijdelijk huwelijk. Nee niet zo eng. Het is eigenlijk meer een religieuze procedure. Het is niet eens echt rechtsgeldig ofzo.

[00:06:05]

Oké ik een beetje Google is dit rechtsgeldig. Ja toch wel oké, maar hij zegt het is niet erg dus als een houdbaarheidsdatum op daarna bij zijn we gewoon klaar. Ik heb mijn ouders nooit over verteld. Ja, wat doe je dan? En ik was verliefd dus ik nam en Sarah we gingen naar de moskee met als enige vragen zijn moeder en oma de vader van de bruid hoefde alleen aanwezig te zijn als zij nog maagd was en daarna kregen een klein appartementje en daarna werden we samen wakker.

[00:06:46]

We gingen samen naar werk, dus zouden samen anderhalf uur in de file naar werk, maar dat maakt niet uit want de muziek beneden en naar buiten en ons hele andere mensen in de file allemaal klappen en lachen en dan kan de politie en ging die omhoog en het was super spannend en we gingen daar zijn.

[00:07:05]

Weekend warm en vriendelijk en we gingen uit eten in de bergen met vrienden Maartje restaurantje naast een berg bekende muziek kwam uit de boom en de lichten kamer uit de bomen en ik zat op een dag appartement dat hij helemaal ontworpen had. We hadden een echt Perzisch tapijt. Dat had hij gemaakt met de gordijnen halen zelfs met ons bed ontworpen en laten maken.

[00:07:26]

En ik dacht deze man in dit land. Ik hoef gewoon niet meer te redden. Dit is een permanent avontuur, dus ik ben onze laptop opa en ik een mailtje naar vriendin en MSM was open.

[00:07:43]

Gesprek tussen hem en een vriendin en ik lees daar.

[00:07:48]

Imdb.

[00:07:51]

En ik dacht Jo ik lees het zo uitkomt werk, dus ik heb boven really Lover Taylor Swift me. How can I make you understand that I am gay.

[00:08:07]

Dus ik pak de telefoon.

[00:08:10]

We need to talk hebben op onze parkbankje en de woorden die kwamen die stroom eruit. Hij wist al dat hij homo was dat dat hij 13 was. Ze zijn vrienden Iedereen wist het zijn moeder had namelijk Betrapt met een man toen ze nooit een woord watermeloen naar binnen aan het brengen was en hij zegt Ik probeer je niet voor te liegen. Ik proberen niks verzwijgen, maar je moet hier hangen zijn mensen zoals ik hou eens op.

[00:08:37]

Maar ik hou van je. Ik wil je niet kwijt, Blijf.

[00:08:41]

En ik zei niks. Ik zat haar ik zat na te denken. Ja misschien is er niks veranderd. We zijn nog steeds dezelfde mensen. Misschien misschien kan dit. Misschien is dat geen probleem of moet er op dit moment pakt ie mijn hand en hij kijkt me aan met grote ogen en zegt trouw met me.

[00:09:01]

Wat? Ja, trouw met mij echt voor het echt dit keer geen natuurlijk, maar als we elkaar maar echt als binden dan kunnen we het wel redden. Jij en ik trouw met me.

[00:09:14]

Mijn stilte duurde 6 maanden en ik dacht bij mezelf. Ja maar liefde is al een beetje grijze dat je zo'n glijdende schaal seksualiteit. Je bent nooit helemaal hetero of helemaal homo. Je bent een beetje tussenin. Misschien maakt het niet uit.

[00:09:32]

En Hij werd de meest ideale tijdelijke echtgenoot ooit. We gingen op vakantie. We gingen op vakantie naar de bergen naar de woestijn waar we sliepen onder de sterren. Hij nam hem mee naar grotten met vuurvliegjes. Perzisch tapijt maken. We gingen skiën overal we gingen naar de tropische eilanden en er geen dag voorbij zonder dat ik een klein handgeschreven gedichtje vond of een klein chocolaatje op mijn kussen of bloemetje of een klein armbandjes en ringetjes oorbellen. Hij was me 's avonds gedichten voor.

[00:10:03]

En 3 weken voordat ons huwelijk afliep zaten we op het dak van Teheran van bankje dat uitkijken over de stad.

[00:10:12]

Snelwegen waar een soort van glinsterende slangen de moskeeën flikkeren groen alles onder een deken van ligt en hij pakte mijn hand en zei en.

[00:10:22]

En?.

[00:10:27]

En ik kon het niet.

[00:10:29]

En ik zei tegen hem. Het is prachtig prachtig, maar het is een sprookje. Het is niet echt.

[00:10:39]

Jij moet zijn wie je bent.

[00:10:41]

En ik.

[00:10:44]

Ik was drie weken later weer in Amsterdam.

[00:10:47]

En nog geen jaar na de brug was kreeg ik van hem een mail. Hij was gevlucht. Hij woonde in Berlijn had een leuke man ontmoet en ze waren verloofd.

[00:11:00]

Dat was mijn verhaal van Floor Floor ben momenteel in Engeland wederom voor de liefde en werkt daar aan een boek gebaseerd op het verhaal dat ze in het kort bij ons vertelde. Ze is te vinden op LinkedIn ook op Instagram onder de naam flory underscore. Tales dat is dus flory En dan met een laag streepje ligt op de grond tussen flory. Hills Instagram zit vocht hij dat meteen ook even Echt Gebeurd dit was Aflevering 293 redactie Paulien Cornelisse Rosa van Toledo Maarten best en mijzelf Micha Wertheim productie even zwaving zaal techniek Jaspers Oirschot en podcast Gijsbert van der Wal tot volgende week en vergeet niet als je ooit in een sprookje terechtkomt.

[00:12:00]

Kijk dan niet in de MSN van een ander, want zelfs in sprookjes draagt iedereen geheimen met zich mee.