Transcribe your podcast
[00:00:01]

Podcast en muziek luister je het liefst met goede audiokwaliteit. Met het Berlijnse merk Teufel hou je het beste in huis als het om audio gaat, van bluetooth koptelefoons tot soundbar en home cinema systemen. Omdat Teufel niet met tussenhandelaren werkt, kunnen ze hun assortiment tegen de scherpste prijs aanbieden en dat doen ze nu een schepje bovenop. Tot 15 november kan je er met de kortingscode echt gebeurd 10 10 procent extra korting pakken op alle producten, inclusief al afgeprijsde producten. Dus Gana Teufel Audio Pantanal.

[00:00:32]

Dat is dé eu v.l. Gebruik de kortingscode echt gebeurd. Team bij je bestelling. Pak 10 procent korting en luister voortaan naar je favoriete podcast en muziek in de beste kwaliteit.

[00:00:55]

Welkom bij aflevering 276 van Echt Gebeurd!

[00:00:59]

De podcast waarin waargebeurde verhalen worden verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt, maar waarin ook af en toe iemand voorleest uit het dagboek dat hij of zij bijhield als puber.

[00:01:11]

In deze aflevering leest Coosje Will to Drink voor uit haar puber dagboek uit 1964.

[00:01:31]

Het grappige is dat ik ontdekte na jaren, toen ik dat boek weer eens euh, door ging kijken. Dat ik mezelf heb geïntroduceerd, dus dat hoef ik niet bij jullie te doen. Maar dat lees ik nu gewoon voor. Ik weet coach wél te Dink en woon in de Hensies Straat 8 in Hilversum. Ik heb twee broers en één zuster. De oudste broer heet Jan Hein en studeert medicijnen in Utrecht. Daar woont hij ook en daar komt een meisje, FIAC, en studeert in Amsterdam zevende faculteit en de jongste jong is Nico.

[00:02:02]

Die doet dit jaar eindexamen van het gymnasium in Hilversum en mijn vader is leraar Grieks en Latijn aan het Nieuwe Lyceum afdeling gymnasium en mijn moeder apotheker aan de Azaria apotheek aan de Bosch Thrift. Lief dagboek, dit dagboek heb ik vandaag op m'n verjaardag gekregen van mijn allerbeste vriendin Marjet Goedhart. Ik hou heel erg veel van haar. Het is zo'n schat. Gisteravond heb ik bij Marjet geslapen. Het was erg leuk. Haar vader en moeder waren naar Amsterdam en we zijn hard van Kralingen bal geweest.

[00:02:42]

We konden er niet in, maar er waren zulke verrukkelijke jongens.

[00:02:46]

Gert-Jan Oudenallen en nog één en nog geen twee kenden we niet bij naam, maar ze vroegen ons mee voor een feest bij een vriend van hun. We dachten dit is de kans van ons leven. Maar we durfden niet goed doen, zegt Gert-Jan. Zij wil wel kijkend naar em, maar zei niet ik nou nee hebben maar nee gezegd, want het zou vast een vies feest worden. Hij stond zo schattig te zwaaien. Jan, ik heb er nu toch wel spijt van dat we niet zijn gegaan, maar nu hebben we tenminste kennis met gemaakt.

[00:03:24]

En dan kunnen we in de Kerkstraat met ze praten. Ze hadden alle drie suède schoenen aan. Nou lief dagboek. Tot ik weer wat heb beleefd. Ik durf niet naar een feestje, want ik heb nog geen bh.

[00:03:41]

Na de komt wel lief dagboek. Ik heb gisteren bij Marjet geslapen, want gister is een jaar geweest en s avonds kwamen Geert-Jan en Leo en Griet. Jan vond dat ik zo'n leuke stem heb als ik zing. Ik was natuurlijk erg gevleid en Trix vindt Geert-Jan zo leuk. Ik vind dat hij zo'n fijne stem heeft. Zeer gevoelig, dat zei die ook van mijn pakje. Hij zegt er altijd wat over hier.

[00:04:07]

Kleren leuke. Leo wilde me een zoen geven, maar ik heb hem liever van iemand anders. En toen stonden we in de tuin en toen keek je zo gek op meneer.

[00:04:22]

Ik ben van plan elke dag een beetje te schrijven als ik iets leuks heb beleefd natuurlijk. P.S. Ik heb een Marjet 5 sigaretten gerookt, maar ik weet nog niet hoe ik ze vast moet houden.

[00:04:36]

Xiong Kj, O. En G.

[00:04:39]

Dat betekent leuke jongen is een Geim tussen Marjetten, Branko en ik en jij.

[00:04:47]

We zeggen jong als er een leuke jongen aankomt met Roel D.

[00:04:52]

Gevochten. Gaf per ongeluk een schop tegen mijn boezem. Dat ik helemaal in elkaar kom van pijn. Gisteravond was vader zo idioot tegen me. Ik heb liggen huilen in bed. GVD Een heleboel gebeurt vandaag Jeron heeft gisteravond een heel pak je Marouan een sigaretje op gerookt omdat Caroline zo erg met Hans had geflirt. Hij was voormiddag heel erg misselijk van al die sigaretten. Caroline en hij hebben afgesproken dat ze heel goede vrienden zullen blijven. Dit gaat nooit goed. Karel en Steven twee eerste jaartjes willen mij versieren.

[00:05:37]

Schattige de ballen. Lullig zijn alle jongens.

[00:05:47]

HAARLO Het ergste wat me in mijn jeugd en mijn leven kan gebeuren, is gebeurd. Mijn vader is gestorven. Dood, weg voor altijd. Nooit meer op deze aarde. Nooit zal ik meer zijn. La Gore's standjes aanhoren. Ze humoristische dingen begrijpen. Weg voor altijd. Ik kan het gewoon niet beseffen. Begrijpen. Het is net of hij nog elke dag de Kamer in zal stappen. Dat hij ziek was heeft hij zelf niet geweten. En dat vind ik heel fijn.

[00:06:27]

Met peuk. Nou, ik heb nog een peuk nog voor. Hij is 50 jaar oud, die peuk, maar hij is eisen nog echt echt waar. Ja ja, kijk peuk shit van John gekregen.

[00:06:52]

Hij is de laatste tijd enorm lief tegen mij. Ik krijg alles van hem. Behalve dat ene hebben het Hans altijd diepgaande gesprekken.

[00:07:05]

Lieve, lieve, Lieve. Gisteravond is Hans Monami geweest. We hebben op mijn kamer gezeten en mama had nachtdienst, dus was niet thuis. Kan je nagaan nou in zo is toegekomen. God, die jongen was niet te stuiten. Hij wilde werkelijk met bijna bed, maar ik niet en zei dus nee Hans, pourquoi pour?

[00:07:30]

Wat moet je dan doen? Ik zal de verdachte knijpen. Als hij langer was gebleven weet ik niet wat er was gebeurd, maar niet veel goeds. En nu zie ik vier weken niet. Oh, hou ik het uit? Verlang dan weer naar het eind van de vakantie. Het schofterige Hans Monami ik ben gek op je wil een kind van je en op je woonboot wonen.

[00:08:01]

Kan me niet schelen wat er gebeurt als je maar bij me bent.

[00:08:06]

Waarom weet ik een meisje? Overgeven kan ik me niet. Kinderen komen sterven. Zijn we daar alleen goed voor? Heeft hij me ook lief? Omdat ik koos ben Velema om mijn lichaam? Wie vertelt het mij?

[00:08:26]

Israël land waar ik nog eens zal vertoeven. Wat nu in puin zal gaan, waar mensen jaren op gezweet hebben om het te krijgen zoals het nu is, God, waarom stuit u dit allemaal toe? Laat u het alsjeblieft bij een Koude Oorlog blijven? Lief dagboek, kan ik met dans naar bed? Ik ben vanmiddag bij geweest. Hij was alleen thuis, uiteraard eerst lekker gepraat en begon niet te vrijen. Wilde m'n broek. Nou ja, je kent het wel.

[00:09:01]

Ik zei Hans, ik wil het niet. Ja, je bent bang, maar ik kan niets gebeuren, zei hij. Nu of nooit en nooit is fini. Ik wil je lichamelijk ook leren kennen en dan kan het pas fijn zijn, anders wil ik je niet meer. Maar dat meende je niet hoor.

[00:09:23]

Maar losse vrienden zijn zoals zovelen heb. Oh, ik huilde bijna. Ik kan hem niet missen. Ik ben niet rijp voor het naar bed gaan, zegt hij. En hij wil mij er rijp voor maken. O, wat moet ik doen?

[00:09:38]

Het toch doen en hem dan niet verliezen of niet doen en hem verliezen?

[00:09:45]

Dat zal ook allemaal niet uitmaken. Wat moet ik doen? Nou, dan krijgen we nog even een momentje, kende Lawijt.

[00:09:54]

Ik voel me zo ongelukkig. Mama wil me niet als een kind hebben. En nu weet ik het zeker. Ik probeer het echt zo goed mogelijk te doen. Waarom word ik verstoten, zwerft langs krotten en sloten.

[00:10:15]

Niemand opent de deur voor mij. Wij moeten toch eens zijn en dat ben jij.

[00:10:24]

Geen kind meer. Bijna volwassen. Heeft liefde nodig geen aandacht? Zo ben ik.

[00:10:41]

Dat was coach Will ten Brink, die in 2015 voorlas uit haar dagboek van vijftig jaar eerder.

[00:10:48]

De opname werd in comedy club Toomler in Amsterdam gemaakt door onze geluidstechnicus Nicolas Vrijman.

[00:10:54]

De productie van Echt Gebeurt doet Eva Saving en deze podcast wordt verzorgd door Gijsbert van der Wal. Onze redactie bestaat uit Micha Wertheim, Rosa van Toledo, Maarten Westen, Veen en mijzelf. Paulien Cornelisse Durf jij het ook aan om een keer voor publiek uit je ouwe puber dagboek voor te lezen?

[00:11:10]

Dat hoop ik heel erg. Geef je op via onze website. Dat is dbw punt echt gebeurd. Punt net dit was aflevering 276.

[00:11:19]

Tot volgende week. En vergeet niet als je af en toe denkt pourquoi?

[00:11:23]

Pourquoi bedenkt dan. Er komen ooit weer tijden met vieze feesten en verrukkelijke jongens die niet te stuiten zijn.