Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom bij een podcast over media met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Fout en een bijzonder welkom aan de vrienden van de show, namelijk Nick Paul, Sander Gien, Gijsbert Wilfred, Freek, Sebastiaan Billing, Martijn, Jan, Willem Marica, Micha Lekker 26 en Peter. Dank jullie wel dat jullie aan hebben genoten als vriend van de show. Sinds vorige week. Parijs worden steeds meer wordt gezellig als je ook vriend van de show worden via vriend van de chef. Bij de dansles, podcast of media maak je voor 3 euro per maand nieuwe afleveringen mogelijk.

[00:00:31]

En wat een invloedrijke aflevering. Ik wil toch even een schouderklopje. Alles was er eens dit nieuws afgelopen weken. Arjen Lubach stopt met Zondag met Lubach. Sander Schimmelpennink stopt bij op 1. Als jij luistert naar een podcast over media, dan waren dit geen verrassing. Nog geen nieuws? Nee, want in de lente waren deze heren te gast. Je hoorde Arjan al worstelen met dat ie te serieus werd genomen en dat ie er van af wilde. Je hoorde Sander al zeggen dat je daar maar naar binnen lang genomen.

[00:01:03]

Dus wil je ook een voorloper zijn? Luister dan naar ons.

[00:01:06]

Eigenlijk is intelligentie in het achterhoofd als je hoort. Want het is weer naar ouwehoeren afleveringen. Gewoon lekker een uur met elkaar gepraat als je er zo naar gaat luisteren. Hebben het over Inc. En hoe dat? Niet alleen je privéleven, maar ook de maatschappij kan verbeteren. Interessante invalshoek vind ik echt iets van een drankje. We hebben het over een telefoon die je open kan vouwen en die lijkt geslaagd te zijn. We hebben het over een spannende kinderboeken uitgeverij.

[00:01:31]

Ik heb als ik heb je af en toe vertel je van die zinnen waar ik echt zin heb om aan de slag te gaan. Dat was zo'n verhaal hoor. Nou, blijf luisteren als je het ook wil worden. Maar voordat we met show gaan beginnen. Voor niets gaat de zon op en deze aflevering wordt gesponsord door Denke producties. Dat zegt je misschien niet zoveel. Als je Obama naar Nederland haalt. Zij maken he. Zij maken een mooie vent.

[00:01:56]

Obama hadden ze in Nederland gehaald en nog veel meer grote denkers. Jij bent er op de foto geweest met Obama. Ben ik zeker heel mooi. En uhm. Maar nu is natuurlijk andere tijd eventjes niet meer mogelijk digitaal. En ze hebben zich vandaag mogelijkheden biedt. Gaan we het ook over hebben? In de podcast Ze hebben zich aangesloten zijn officieel Nederlands partner van Brand Mines live en digitaal leiderschap. Die vent met alleen maar headliners. Nou, dat is wel echt.

[00:02:27]

Je gaat niet zomaar naar de Ziggo Dome. En om deze naar een normaal gesproken free korona naar een congres waar al deze sprekers zijn. Moet wel echt zeggen dat ik dat best wel vet. Deze mensen krijgen alleen al de Ziggo Dome voor zijn 18 sprekers op 25, 26 en 27 september. En laten die sprekers. Dat is bijvoorbeeld nou komt later wel om maar te noemen. Kan een Ziggo Dome vullen? Werner Vogels is City een Nederlander? Zijn we niet trots genoeg op trouwens?

[00:02:57]

Ik nam het daar mee eens. Penev Brown is er zes uur. Zij heeft de moed van imperfectie geschreven zijn. Zij heeft mij op het spoor van dankbaarheid gezet. God zelf.

[00:03:08]

Haar Simon Synek. De man die ons altijd vertelt. Startbod White en Gary Veenoord dat. Dat is oorspronkelijk een wijn verkoper uit New Jersey. En die begon al zijn inmiddels vijftien jaar geleden met het aan aanprijzen van zijn wijn via vlogs dagelijks verlof als ie echt voorbij. Ik zag hem in 2008 in New York op een conferentie. Er komt het podium op gelopen. Hij vloekt heel veel. Wat valt op? In Amerika en hij zijn evangelisch crushed moet gewoon Röseler en gaan.

[00:03:40]

Klinkt een beetje flauw als ik het vertel, maar als hij het vertelt dan. Dan heb je echt zoiets. Dan sta je op de stoelen. OK. Hij zei in 2008 begin nu een vlog allemaal. Je denkt misschien dat is althans al te laat, maar beginnen nu. Een vlog had een punt. Dat wordt heel erg groot. Had ie gelijk in? Het is echt een ontzettend enthousiasmerende spreken. Alleen voor hem vaak wel kijken als je daar ook wil kijken.

[00:03:58]

Uhm. De prijzen hiervoor. Als je twee dagen wil kost dat 189 euro, drie dagen 299 euro. Maar ok, drie dagen masterclass. Eigenlijk kan je ook weer gewoon van de belasting aftrekken. Of persoonlijk keuze Buchet, want je ontwikkelt je. Als je hier naar kijkt. Uhm, en als je via Den Produkties een kaartje koopt krijg je ook nog eens 10 procent korting. Tijd voor een correction. Ga naar Denk Produkties punten nl.

[00:04:27]

Slash, POM, POM Tank Produkties Pantanal, slash pom en koop je kaartjes voor brandmelders live en laat je enthousiasmeren door Kerry.

[00:04:37]

En dan nu podcast.

[00:05:02]

Niet Thuis voor jou, sectie gidsen in plaats van post, kinderboeken, e-ink-scherm, Surface, DUWO Trading, Apted Chain om je baas Donald Trump te omzeilen. We hebben weer lijstjes aflevering. Ik word daar echt. Ik had er. Ik heb er echt zin in. Zolang geleden we gewoon samen in de studio zaten onder het waakzame oog van botten. En dat we gewoon kunnen praten over. Bovendien is die we interessant vinden even geen gast, even geen verkochte bedrijven, even geen brood meer op bezoek, maar gewoon.

[00:05:29]

Ik heb wel behoefte aan een kuch schuimend tussen ons eigenlijk. Ik heb het idee dat je wel dichtbij is. Het zit. Deze tafel is echt een meter hoog. Ik heb behoefte aan een Chiltern tussen ons.

[00:05:41]

Je bent een gestresst mens, continu gestresst mens. Ik zag dat jij laatst tweette dat je op zoek was naar investeringsmogelijkheden rond de pandemie. Ja, ik heb gister ook gekeken naar aandelen. Dat ding die euh. Die zijn zwangerschapstest voor Corona. Is 15 minuten. Resultaat? Apothekers, bedrijven of zo niet zoals bij het Amerikaanse. Gelukkig maar, want Trump heeft natuurlijk een order van 750 maar 750 miljoen neergelegd om om die test in te kopen. Het is een soort zwangerschaps corona test toch?

[00:06:16]

Maar dan dus voor 5 dollar kost een test maar in plaats van heel veel. Dan weet je net zoals bij een zwangerschapstest een beetje binnen een paar minuten of je hebt of niet. Ik was eens in de Bijenkorf op die dag dat aangekondigd werd dat de Bijenkorf dicht moest omdat euh, allemaal medewerkers beschikbaar verspreiding.

[00:06:36]

Te hard. Hoelang was het geleden dat jij in de Bijenkorf was? Het was echt heel lang geleden leuk en ik wilde daar wel eens heen. Ook niet lang, maar ik was daar met mijn vriendin. En toen gingen we weg en ik voelde me daar al mee. Ik voel me daar een beetje vies, dus ik. Ik had wel een medisch mondkapje masker gedragen. De enige persoon in mijn omgeving die niet mondkapje, zeg maar medisch Milliyet is een medisch moncada.

[00:07:00]

Dat is belangrijk om het onderscheid te maken naar iets wat wel en met al die sukkels met een normale mondkapjes. En jij hebt Alexander met zijn mond maandenlang gehoord over dat die mondkapje eigenlijk onzin zijn? Dat we ze daarom niet hoeven te dragen. Dus iedereen is inmiddels toch wel van overtuigd dat die stoffen doekjes als. Dat is leuk voor amateurs. Medische mondkapje, een mondkapjes, die moet je hebben. En euh, dus daar heb ik al mee rond in de Bijenkorf.

[00:07:24]

Ik voel me niet super, maar ik vond toch dat. Dan zijn er toch toeristen en zou je denken I got news waar die allemaal geweest zijn? Dus voel jij je als je met een mondkapje op blote plek waar niet verplicht is was en is? Was het verplicht de Bijenkorf? Nee, nee, hoe voelde dat? Ja, toch wel superieur.

[00:07:41]

Ik heb dat ook al wordt hij lachwekkend. Ik neem deze pandemie serieus jullie.

[00:07:47]

Het is gewoon een teken van respect voor de ander ernst. Zo moet je het maar. Dus ik liep daar eerder, gingen daar weg en toen was s avonds het nieuws dat die nog echt twee uur later dat ding dicht ging om omdat dat een pandemie was. Als ik echt hac. En toen had ik niks, want ze zeiden je mag pas testen bij symptomen. Dus toen had ik niks en toon toen, twee dagen later begon ik keelpijn te krijgen.

[00:08:11]

Dat wordt dus echt niet begonnen als de neten zijn, maar nooit begonnen.

[00:08:15]

Maar nu met Corona denk echt bij ieder Qgiy denk ik lekker aan het baremieke op mijn buik. Dus uhm, toen had ik een vriend gebeld en die zei dat echt bij de publieke omroep. Als er nu gasten zijn dat het geen redelijk normaal aan het worden is om die gast dan naar een commerciële Corona test bedrijf te sturen, dan bestaat dat bestaat. Dus kan de GGD als gratis snaai betalen met belastinggeld. Maar dat is gratis, maar dat duurt. Want toen ik op wat volgens mij was ik wilde op dinsdag wilde ik die afspraak maken bij erbij voor de naar de Bijenkorf.

[00:08:52]

Dat was pas op zondag plek en dan duurt het nog tijd voordat je je ding kaart. En al die tijd word je geacht in quarantaine te gaan. Dus ik dacht nou, ik ga kijken hoe dat zit met zo'n commerciele test. Ja, toen moest ik deuss, dus ik was naar dat heet iets van huisarts lab ofzo. Dat is een bedrijf waar voornamelijk mensen naartoe gaan die op reis willen. Dan van het land waar ze naartoe willen. Zou het bewijs moeten hebben.

[00:09:17]

Je bent negatief en de GGD geeft niet een schriftelijk en zo commercieel bedrijf doet dat wel. Dus hoe dan ook, ik ging dus. Ik maakte 80euro over, want dat is wat het kost naar een of andere bouwkeet in de Bijlmer. Het was echt een soort geel of een luxe privékliniek.

[00:09:35]

Verwacht een club in een gouden staafje in mijn neus. De deur stond letterlijk open grasveld. Tussen twee flatgebouwen stond daar een rij met mensen in de wind, in de regen, op anderhalve meter afstand van elkaar. Onderweg naar zo'n bouwkeet waar normaal gesproken mensen lunchen als ze klaar zijn met verbouwen en euh. Daar sta je dan half uur. Weet ik veel in de rij en dan echt vrij binnen. En dan is het binnen een minuut is het gedaan en dan krijg je keurig een sms'je.

[00:10:10]

Daarna met binnen 12 uur een sms'je. 12 uur als je nog meer betaalt binnen 24 uur. Maar ik krijg het allemaal binnen 12 uur. Want blijkbaar is er niet echt veel haast of dat was niet echt druk. Maar dan krijg je een antwoord was negatief. Was ik gerustgesteld, terwijl ik toch weer een paar dagen bespaart om jezelf content met mijn hele gezin heel goed te doen. Maar als je het hebt. Ik dacht te hebben ja, geprivilegieerd.

[00:10:38]

De GGD moet er van weten. En euh, en dit is het euro waard. Maar ik dacht wel wauw als ik dit gewoon iedere dag zou kunnen doen of iedere week. Dat zou eigenlijk best wel best wel chill zijn. Ik zou een stuk een stuk vrolijker door het leven gaan en dat is het idee van dat van het Abedin dat je dus iedere dag inzet. Hoe gaat het verder met je Pandemie rapport?

[00:10:58]

Vuile Pandemie portefeuille is leuk.

[00:11:04]

Nee, ik heb niet belegd in de crisis en niet binnenlopen op Morell. Geen enkel probleem mee, maar ik ben er niet zo goed hoe ik ben. Ik ben nog aan het onderzoeken. Laat al jullie beleggingsclubs alsjeblieft achter op vriend van de show, op internet, als podcast of media. Ook het lijstje dat we dat we hebben de ether gaat er eentje over. Over Corona, dus laten we gewoon daarmee doorgaan. Dokter Faouzi?

[00:11:26]

Ja, dat is de bekendste viroloog, de belangrijkste viroloog van Amerika en euh, dokter Fouché. Die had een hele mooie mediastrategie waar hij voor af wilde hebben. Want fout zie je de baseballpet. Foute Donald Trump. Faty is de Jaap van Dissel van Amerika precies en zijn baas is Donald Trump. Zijn baas Donald Trump was de president van Amerika en Donald Trump. Die was er niet zo blij mee dat dokter Fouché nogal een mediageniek belangrijk persoon werd. Hij werd er eigenlijk een grotere autoriteit uit deze na.

[00:11:59]

Dat stond zo in de New York Times en ik geloof alles die kant schrijft. En uhm, hij schreef ook eisen en zei ook de hele tijd dat Corona heel gevaarlijk is en daar niet mee eens. En stuk een probleem voor Trump als Fouché als een grotere autoriteit werd gezien. Dus wat heeft het Witte Huis gedaan? Dat foutje was op elke belangrijke network show was ie aanwezig? En toen zei het Witte Huis. Dat mag niet meer. En het communicatiebeleid is daar zo.

[00:12:24]

Dat protocol is als je voor zo'n groot programma wordt gevraagd. Ik weet niet precies hoe dat dat gekwantificeerd wordt, maar waarschijnlijk network shows. Zo moet je toestemming vragen aan de communicatie afdeling van het Witte Huis en die begon op alles nee te zeggen. En toen heeft dokter Fouché. Heeft dus een training op het chain principe toegepast. Daar werd vaak over gehad zeker. Ryan ik heeft had bedacht wat me nog even samen. Je wil een praktisch voorbeeld je wil.

[00:12:51]

Stel, je wil met je doet een internationale. Naar hier kwam een voorbeeld uit eigen eigen internationale crowdfunding voor de journalistiek. Wil je op CNN komen bijvoorbeeld. Maar die persoon die daar mediaprogramma presenteert prima stelt, is natuurlijk onbereikbaar. Die man krijgt elke dag zesduizend pitches. Dus wat doe je dan? Volgt de training op de Sheen principe? Dan ga je kijken wie volgt Brian Stijltje? Dus wie weet vaak? Wie zit hier als als invloedrijke bloggers? En daar kan je makkelijk zien.

[00:13:23]

Want zo iemand die Twitter natuurlijk veel. Dus dan ga je die volgt. Lijfstraf ga je al die mensen, ga het bekijken zijn vaak nog steeds vrij populaire mensen. Dan ga je kijken wie volgen zij hun bron? Als de sheen de chain. En zo kan je drie stappen verder. En dan heb je dus een blogger die geleid wordt door een blogger die geleid wordt door een blogger die O'Brien stelt en gevolgd wordt dan die Sheen. Ga je treden?

[00:13:43]

Dus je zorgt ervoor dat je die blogger die onderaan de voedselketen staat maar wel invloed heeft? Want dat moet ergens aankomend nieuws. Die ga je een mailtje sturen. Die krijgt niet zoveel mailtjes. Daar doe je een interview mee. Vervolgens gebruik je dat linkje en dan ga je die blogger die de blog leest meelij. En zo ga je langzaam de voedselketen openen. Een gegeven met Sint Rob Wijnberg bij Brians aan tafel op zondagmorgen vertellen over de correspondent. True Story.

[00:14:07]

Maar ik had dus geen idee dat dokter Faouzi dat ook deed. Dus wat dokter Faute heeft gedaan in zijn mediabeleid aangepast? Die je zegt overal. Hij heeft overal ja opgezegd. En dat beleid van het communiqué. Het communicatiebeleid van het Witte Huis is dat je er voor alleen network shows en grote interviews toestemming moet vragen. Maar als jij op een of ander obscuur YouTube kanaal wil, dan hoeft die daar geen toestemming voor te vragen. Dus hebben de New York Times had hier een artikel over en die hebben we met een mooie infografiek in beeld gebracht.

[00:14:36]

Hoeveel media optredens dook de fout zich namelijk? Heel veel, heel veel. Echt een soort hockeystick van live chat met Julia Roberts tot Instagram, live met Marvin McCauley, maar ook hele obscure YouTube shows. Ik ben het gaan opzoeken. Hij heeft echt letterlijk interviews gegeven en een paar honderd views. Maar dat maakt niet uit, want alles wat die man zegt wordt door journalisten gevolgd. Dus dan zat hij letterlijk in een of ander Harvard klasje, hield hij een verhaal wat toevallig op bezoek werd via een zoem registratie op YouTube kwam.

[00:15:08]

En dat werd al gewoon voorpaginanieuws. Of zelfs CNN begint uit al die obscure Shogo fragmenten van dokter Faute, waardoor het alsnog op de netwerksite terechtkwam. En euh, het werkt. En het werkte zo goed dat nu de New York Times. Reconstructie ervan heeft gemaakt. Ze gebruiken volgens mij niet het label Training Chain, maar wel meteen dacht meteen dit is Rhine Holiday. Dit is die aanpak en heeft zou moeten bezuren wat hij van poliep gekregen al wou wou.

[00:15:44]

Dokter Foutste is een held. Aysal Maar je zal maar wetenschapper zijn dat, want. Hij laat het even over het lichters hebben gekeken naar de Democratische Conventie stukjes. Ik volg nu de Republikeinse Conventie. Volgt dat via dat account dat jij me ooit aanbevolen hebt?

[00:16:05]

De prutswerk gruute, zegt Hilary. De sneeuw die versnijden, aldus NASA. Na propagandafilms propagandafilms? Nee ik. Ik hou dus heel erg van euh, van kijk naar maagstreek. Als je grote aankondigingen doet, dan wil je gewoon een samenhoudt mensen erin. Want als wekker voor Bekkerveld energie. Het kan natuurlijk nu al een tijdje niet meer, dus al die conventies en natuurlijk nu zonder publiek. En het vereist zoeken naar een nieuwe vorm. En het is een vorm die eigenlijk nergens op lijkt, want het probeert aan de ene kant heel bombastisch te doen met vlag en grootse statement en bla.

[00:16:45]

De andere kant is een lege ruimte en dat is gewoon heel erg.

[00:16:49]

Dat is gewoon heel erg voelbaar. En het is niet niks. Ik zag allemaal kranten, zag ik vergelijkingen proberen te zoeken naar waar lijken die conventies nu op qua vorm en de. De vergelijking werd in een artikel dat ik las getrokken met workshops wat ik een beetje gek vond. Want als nog een woord chew, iets wat overduidelijk iets is wat je in een zaal doet met heel veel mensen erin. Maar ik snap de vergelijking ergens wel, want er was een presentator wat normaal gesproken bij een conventie niet zo aanwezig is.

[00:17:21]

Ze waren bekende Amerikanen zoals je die vrouw van Seinfeld en euh, nog een aantal andere mensen. Wat heel grappig was ook die die de show echt aan die iedere avond dat ze een andere Andress ster die boel aan elkaar praten. En het was een euh. Het is best wel lang zo'n zo'n uitzending, maar op een of andere manier is het een combinatie van instappertjes van lieve dingetjes op een manier die ik echt niet ken uit een ander televisieprogramma die echt heel erg leuk is om naar te kijken.

[00:18:00]

En wat is dan hoe? Wat is dan het cruciale verschil met tv programma's zoals je die gewend was en een een conventie normaal gesproken is? Is alles live? De missie wordt misschien af en toe een filmpje gestart met een biografie van de presidentskandidaat ofzo. Maar dat argument is gewoon een reeks verkeerde dingen. Het sypré carnet, maar ook ook bijvoorbeeld over nieuwsmedium die gouverneur van Californië. Die is nu die bosbranden aan het mannetje. Want dat is erger dan weer erger dan.

[00:18:34]

En die die neemt dan in portretmodus op zijn telefoon met een Boo een Bos achterrem overduidelijk ter plekke neemt ie een praatje op om te vertellen hoe het is en waarom dit zo beiden steunt. En dan is het gewoon echt een speech van nadat had zijn tien minuten ofzo, waarna een portret screen telefoon het scherm zit te kijken en het werkt zo goed. Het is het geeft zo'n gevoel van nabijheid eigenlijk het tegenovergestelde van zou. Een enorme arena met heel veel mensen waar.

[00:19:09]

Indrukwekkend, waardoor het waarschijnlijk ook bedoel. Live in zaal Arena zijn is waarschijnlijk onovertroffen, maar dat is maar heel weinig mensen gegund. En lui en liever naar zo'n arena kijken is dus waarschijnlijk een minder goede ervaring dan wat je nu hebt. Live, maar eigenlijk een soort tv registratie kijken. Het is het. Het is een gevoel van intimiteit. En dat. Niet dat dat belangrijkste waarde is, maar het gevoel van intimiteit is zoveel groter.

[00:19:32]

En hoe gaan ze met Applause om? Want is er niet, want je praat. Je wil een speech geven die mensen inspireert en normaal ga je dan surfen op het applaus.

[00:19:41]

Het is er nu niet zo gauw aan die vrouw van Trump als over niks. Neem het applaus. Was dat heel logisch geweest. Het is alsof ze het vergeten waren. Nu is het natuurlijk allemaal van die van die trucjes als klappende mensen op bezoek. Verbindingen zijn zo in zijn inmiddels iconisch geworden zomerhitte op de achtergrond op het scherm. Ik zag. Samsung presenteerde de nieuwe Galaxy Note. Die deden ongeveer hetzelfde, namelijk op één of andere manier. En wanneer er dit totaal overbelichte ruimte met led wanden op de achtergrond.

[00:20:19]

Ik zag dat Snapchat een presentatie gaf. Die hadden bijna een soort van virtuele setting gemaakt én eigenlijk een grote wereld. Door de laatste aflevering, dat zou zo'n mooi scherm met allerlei redactie op bezoek een bezoek Grimma nemen. Dat is echt. Dat is echt de vorm geworden. Dat is het applaus. Maar ik bedoel meer de de hele Serré van studio setting ofzo, zo lijkt een beetje té game. En uhm en euh. Er zijn elementen uit uit games die genomen worden en dus bijvoorbeeld die die Snapchat.

[00:20:56]

Die hebben, die hadden ze aan adverteerders. Presentatie eens in dezelfde James het front en dat met alle adverteerders kwam langs de Gaens vertellen wat ze allemaal gaan doen. Belangrijke presentatie voor de techbedrijven die veel met advertenties te doen hebben mediabedrijven. En die hadden echt een soort virtuele up strand setting waar die waar de presentatoren een green screen waren, maar waarbij dat hele strand kon verdwijnen om plaats te maken voor een video of door 3D elementen erin te brengen. Samsung bijvoorbeeld ook had heel erg op augmented reality.

[00:21:27]

Dus dan stond er iemand. En dan kwam die telefoon, kwam van boven naar beneden en hing dan in de ruimte. Euh, terwijl die presentator daar over sprak. En het hoogtepunt vond ik eigenlijk door die zie de pols. De developers conferentie die normaal gesproken in San Francisco is, waar duizenden mensen op afkomen om honderden sessies te doen en waar ook EPL in een keynote aan het begin van de week grote aankondigingen over nieuwe producten maken. Dat is een magische aankondiging inmiddels.

[00:21:55]

Iedereen kent dat, dus iedereen kent inmiddels die stijl van Tim Cook. En en en al die andere dieren die langskomen om praatjes te geven. En euh. En dit jaar moesten ze het hele ding eigenlijk digitaal doen. En niet alleen werd de Key nooit iets anders dan gewoon op een podium heen en weer lopen en dan naar een demo lopen en een filmpje kijken. Het was. Het werd echt een verhaal, een soort van filmisch verhaal. Dat is wel vet dat we het aan de ene kant gebeurde hele erge dingen discuss.

[00:22:26]

Ik sprak laatst met iemand die in een sprekers bureau heeft en haar haar hele business is opgedroogd. Maar zelfs zij hebben altijd wel over alle nieuwe mogelijkheden die er gaan komen en wat ze nu al ziet. Heel basisniveau met waar Bernards, maar ook wat jij net noemt. Dat gaan allemaal nieuwe cirkelvorm uitvinden, dus ook wel. Ik zag in KPN een KPN conferentie die dan ook Dartell zou verjaren. Die opgenomen wordt die opgenomen werd. Een echte gigantische zaal.

[00:22:52]

Ik weet niet waar, maar echt een hele grote zaal. Wat normaal gesproken nodig is, een grote zaal en heel veel mensen rent. Nu kunnen er per definitie niet veel mensen in, maar gebruikte wel de hele zaal om decor van te maken. Dus er waren die hele zaal als gegild, gevuld met gigantische groene karpin gekleurde ballen stonden overal schermen en de presentator kon letterlijk door de zaal lopen om van scherm naar scherm te lopen om zo zijn presentatie te geven.

[00:23:20]

Ik wil dat dit ook surveilleert. Misschien werk je erbij een grote zaal en stuur ons een mailtje. Je het Media Podcast Punten wel heel vet, zo'n leeg Carré. En dan draait daar een mooie show organiseren die iedereen kan meekijken. En ik kan ook mensen in de zaal hebben natuurlijk. Het is nog steeds een Håkan, maar ik vind het dus wel wat hebben dat t um dat t dat t dat t zonder publiek is. Als je Armeniers wel echt die 100 procent ergens vind ik het dus interessant hoe je gedwongen wordt om nieuwe vertelt vorm te vinden als je niet gewoon kan bouwen op de energie van een publiek.

[00:23:59]

Dus bijvoorbeeld Lubach die moest omschakelen naar zonder publiek in de bunker Choudary Situation Room achtig gemaakt en constateerde als er niet meer interacteren met het publiek, dan gaan we interacteren met elkaar. Dus die had een sidekick aan tafel en zijn letterlijk zijn eindredactrice aan tafel gezet. Daarmee kon je grapjes maken. Dat maakte opeens dat dat het een ander programma werd, wat op een hele andere manier grappig werd, maar met echt heel goed werkte. Dus ik vind juist geen mensen dwingt tot creatief argument.

[00:24:30]

Juist dat juist mensen aan tafel zet, maar die niet publiek. Nee dus. Dus dan honderd mensen alsnog neerzetten dat je nog een beetje Applause hebt? Nee, wat als er echt geen applaus is? En dat vind ik gewoon mooi. Kan ik echt van genieten? Hij vertel eens over je e-ink-scherm, daar wil jij graag iets over kwijt? Zag ik in onze interne podcast app. Ik had dus een halfjaar geleden ofzo, zag ik een project van een Gugel engineer.

[00:24:57]

Die had een e-ink-scherm gekocht in Taiwan, is eigenlijk een fabrikant die schermen maakt of de grote meerderheid van de schermen maakt. Het bedrijf heet Ikink. En die had een 32 inch e-ink scherm gekocht. Best wel groot en had een betonnen mal daaromheen gemaakt. Wat een e-ink zelf is heel dun. Dan zitten daar van die soort van hele dunne kabels aan, die je dan weer aan een voedingsbron moet vastmaken. En die moet je vastmaken aan een Burri pay om daadwerkelijk beter op te laden.

[00:25:30]

Een hoop gedoe, maar dat niet alleen. Dat ging je dat doen. Hij ging ook nog eens een keer een betonnen freemium gieten en echt een mooie lijst maken dat er aan de muur kan hangen. Met die man een hobby met als doel. Wat als je een schilderij probeert te maken wat niet ligt op de achtergrond heeft? Want dan is het een scherm en dat is weer niet leuk om aan de muur te hangen. Uhm, het is niet zo rustig.

[00:25:57]

Wat als je in een scherm zonder dat de Lightweight gewoon komt, waar iedere dag de voorpagina van The New York Times opgeladen wordt? Ik pauzeerde heel even. Want je zei over als er licht achter zit, dan voelt het niet zo rustig. Ik weet toevallig ook dat jij de gelukkige eigenaar van een Samsung Vraiment zo'n zo'n mooie tv en spon in een houtje. Houdt de lijst die er dan? Mijn ouders hebben ook aan een muur kan hangen en dan kan je daar een kunstwerk opzetten.

[00:26:23]

Voelt dat onrustig? Ja, want s avonds. Euh. Als jij gewoon met gedimd licht en in het kaarslicht poëzie zit voor te dragen aan je vriendin, dan is het vervelend dat daar eens een aan de muur hangt wat alsnog zelf geregeld brengt. Ja ja, vind ik vervelend. Ook overdag vind ik het niet zo erg, maar ik vind s avonds niet top. Samsom van top tot poëzieavond. Je begint precies welke terugnaar die ik? En hij wilde graag eigenlijk een soort kunstwerk maken van de New York Times.

[00:26:52]

Iedere week iedere dag een nieuwe New York Times op je scherm. Te is dat. De New York Times heeft toevallig het formaat van 32 eentjes. Dat ziet er allemaal prachtig uit. En dat daar foto's van gemaakt? Dacht O. Dat wil ik ook. Dus daar ben ik gaan gaan. Dag in het leven. Dus ben ik gaan gaan kijken. Hoe zit dat met e-ink schermen kopen? Nou, dat kan dus. Maar dan moet je dus iets maken dat die e-ink-scherm standaard kunnen alleen maar B&M Pfalz vertonen.

[00:27:22]

Na Rowlands lang geleden dat je vroeger bij B bent, kreeg je het standaard opsloegen. En ik zat ook dieselversies dat ik na te kijken die je daar moet gebruiken om die BNP in te laden. Dat is echt alleen maar Windo's. En inderdaad echt alsof je weer in 1990 bent. Ik dacht ik vind het ergens wel grappig, maar heel veel zin om een Windo's bakje voor te gaan draaien heb ik ook weer. Heb ik ook weer niet. Dus toen ging een beetje verder zoeken.

[00:27:48]

En toen kwam ik bij een bedrijf terecht dat heet visje nekt. Is het in Slovenië. En die maken die gewoon dingen. Queenie, dat zijn van op het kantoor. Dat zijn kleine schermpjes die erbij vergaderruimtes kan hangen en dan die connecten met de agenda. En dan kan je laten zien wie heeft hier emitting? Of is de Miette en Willem Wray van dat ding? Je kan ze ook. Cancelen je dat schermpje? Dat is hooguit een stukje. En dan kun je gewoon zeggen nu ja, of ben nu klaar.

[00:28:18]

En dan word je dus ook uit de agenda gehaald en is ie vrij voor anderen om de meeting. Of ik kan zeggen het boek Nou en dan Starter. Dat is bij blending twee keer. Zij maken daar dus te maken dat. Dus ze maken in feite koop die schermen uit Taiwan en maken daar dan een freewheelen Microsoft bij. Maar ze hebben ook een scherm gemaakt 32 inch. Zou gek, wat mooi. Wat? Wat een mooi Efraim heeft toch maar mooi uitgevoerd.

[00:28:47]

Mooi glasplaat er op, dunne randjes en wifi ingebouwd en een semester bij. Jij slaakte een juich kleedje. Ik dacht dit is fijn. Ik hoef mijn been converteren, één andere cron job. Dus toen dacht ik ook ik moet even met hen mailen. Dat ding is, moet ik erbij zeggen, vrij prijzig. Hoe duur ongeveer 500 euro ook dit is voor een kunstwerk. Is dat niet bekersucces? Totaal niet. Wat eigenlijk het doel is van die dingen is natuurlijk niet om kunstwerken van te maken, maar is om ze in hotels.

[00:29:22]

En weet ik van wat gebruiken als bewegwijzering. Net als er één een conferentie is ofzo, dan als die op een kunstzinnige mis. Quasi op kunstzinnig Messi dus. Ik heb samen met met een vriend gezocht naar de plek waar de New York Times iedere dag een pdf neerzet van de voorpagina. Het blijkt te bestaan. Iedere dag is er een vaste Ural, waar je de datum maar kan veranderen. En dan krijg je de nieuwe voorpagina van The New York Times die converteert naar J Tech uitermate op die server.

[00:29:48]

Want jpg. Wat die vreet dan? Vervolgens kan je in die in de CMS van het apparaat kun je een Ural invoeren en kun je invoeren hoevaak die Eural moet pôle. En tussendoor gaat het ding dan weer slapen. En mooi van telexen die geen stroom gebruikt op een moment dat die niet ververst. En een nieuw tijdperk hoef je maar één keer per dag te verversen. Dus in feite je draait dat ding op. Dan gaat ie een jaar lang mee.

[00:30:14]

De batterij die je een jaar lang meegaat Jones gaat iets minder lang mee, kan je vertellen omdat die heel vaak moet updaten. Want dat het t. Het scherm is niet het ding wat stroom vreet zoals normaal gesproken met een telefoon dat is. Als je je scherm aan hebt, dan loopt die batterij leeg. Maar dat is met Ikink niet de en de. De basale energievraag komt op naam van web refresh. Dingen doen behoorlijk. Zomerhitte, dat ding die prachtig hangen.

[00:30:42]

Ik hoorde ook dat die vriend van jou kan zitten. Wat lacunes in het systeem. Die kan ook gewoon random dingen in één uur thuispagina. Toen mijn zoon geboren werd. Toen had ie inderdaad een euh. Een foto uit, thuis uitgeknipt en daar een foto van mijn zoon in geplakt en de kop veranderd. Dat is wel schrikken toen die ochtend boven. Ik kan me voorstellen dat altijd heel veel vreugde mij oproept, maar dit kunstwerk lijkt mij ook. Heftig om in de keuken, waar je ook hebt hangen.

[00:31:14]

Omdat wereldsave de Amerikaanse je het gewoon. Jij bent gewoon elke dag getuige van hoe een wereld rijk aan het afbrokkelen is. Dat is waar. Ik moet ook wel zeggen wat dat af en toe af en toe wat pittig is. Helemaal met die Black Lives Matter protest was het echt weer in volle gang zijn. Dus ook in jouw huiskamer. Na het gaat nu alleen over Tramp. Maar euh, ja nee, het is inderdaad wel intens. Dus ik twijfel aan de wanneer in een werkkamer moet hangen.

[00:31:40]

Dat is inderdaad wel een ding, maar ik vind gewoon het gegeven van zo'n rustig scherm. Oké, de inhoud is dan niet zo rustig, maar het té rustig scherm Asir. Echt prachtig wordt zo gelukkig. Het contrast is zo mooi. En ik heb met hen gepraat. Het is rustig voor je ogen. Is zo fijn. Nou ik de praat met hen. En blijkt dus dat die schermen waar ze eigenlijk van denken dat ze hun geld mee gaan verdienen.

[00:32:05]

Want ik had hen gebeld. Ik dacht ik snap hoe dit werkt. Waar ze eigenlijk hun geld mee willen verdienen is buiten Spinette buiten. Want een paar jaar geleden wilde iedere gemeente wilde LCD schermen buiten hangen. Zon kwam uit een tijd dat het weet ik veel dat we van die klapper borden op stations hadden en dat als er iets moest veranderen, dat dan een andere letter moest klappen. Utrecht Centraal staat. Maar toen opeens dacht iedereen en ik weet niet meer wanneer dit was.

[00:32:32]

Maar nu, ergens vijf jaar of tien jaar geleden, dacht iedereen meegemaakt. We moeten LCD schermen en het ding met lcd scherm is. Dan is het ook niet dat dan alles stil staat. Nee, dan moet shit knipperen en shit moet bewegen. En dat ook. Dat erger ik me ook zo. En in de trein beginnen gingen aan LCD schermen de trein dat je kan zien wat de volgende station is en zo. In het begin was het gewoon dat en het stond gewoon stil.

[00:32:54]

En inmiddels is een grote Colossal met reclame niet. Niet om de weerberichten. Dat is nog ergens nog wel servers. Maar ook alle shit die je kan doen met een business kaart en je gaat dat oplossen in rust brengen.

[00:33:07]

Wat zij zeggen is uhm. Een stad heeft heel veel synek, zoals ze dat noemen. Dus weet ik plek parkeerplek. Hoeveel parkeerplek zijn er nog vrij bij een bushalte? Wanneer komt de volgende bus? Euh, even een van de informatie kiosk voor toerist of wat dan ook. Dat is nu allemaal is standaard LCD en dan is het hysterisch lcd. En onze stad wordt gewoon vervuild door al dat al dat licht. De gemeente Amsterdam heeft ook gezegd dat JC Džeko mag niet meer bewegende reclames in die in die lcd zuilen over een tijdje zijn overwonnen.

[00:33:48]

Precies omdat ze hysterisch is. En wat zij zeggen is eigenlijk gaan steden in hun in een idee van wat is esthetisch of wat is nastreven zwaarder? Gaan ze steeds meer van het idee dat het LCD en hysterisch moet zijn na rust? Dat dat? Dat ik denk dat dat er iets is wat in één keer klikt. Als ik dat zeg ja, maar ook op andere niveaus. Dus ik kan me het steden voorstellen. Ik heb zo'n Remarkable besteld. Zo'n E Ink tablet.

[00:34:13]

Maar laten we nog even afmaken. Dan in maar naar die weermaker wel. Maar dus wat? Wat zij zeggen is die uh, die LCD schermen. Dat zal een hoop zijn natuurlijk. Dat is een commerciële reden voor hen, maar zij hopen dat dat vervangen wordt door INK en 3D is dan. En dan hebben dat in Sydney. Is dat bijvoorbeeld al zo? Dan is gewoon alle schermen die van de gemeente zijn dus openbaar vervoer voor wat dan ook zijn pilaren met een e-ink scherm erin verwerkt.

[00:34:42]

Het ziet er zo mooi uit dat ik echt ik wil dat dit in Nederland een burger petitie.

[00:34:47]

Alle luisteraars in je eigen gemeente weet niet wie er een of ander nu heeft uitzie. Kan dit gewoon? Je kan, maar die moet je verdienen en als genoeg stemmen krijgen. Dan moet de gemeenteraad van Amsterdam en waar je ook woont die in Optiver met je el-zour 4K 8km. Waar houdt het op? Ik wil terug naar terug naar Genk en dat is rust en dat is wat we nodig hebben.

[00:35:09]

Maar dat is dus op heel veel vlakken. Zeggen ook, want wij zitten nu allebei ons met onze telefoon. Dat is onze notitieblok voor deze podcast. Oplichtende schermen en in heel veel vergaderingen waar je dan als je dan notities wil maken op je tablet of dan voelt dat altijd als je. Je kan er ook op dat moment je e-mail checken of iets anders gaan doen. Ik heb altijd de behoefte om te zeggen ik maak notities, dus ik kijk heel erg uit naar die Remarkable tablet die ik heb besteld, maar die ook op e-ink werkt en waar je dus wie werkt.

[00:35:38]

En waar je dus notities kan maken op documenten die opeens weer hip. Over dat ding. Waarom is dat ze geleverd worden? Hoe ze er nu uit de supermarkt Bothwell word nu geleverd. Ik zit in Bactrië, werd weer met drie weken vertraagd, de kraan pas in oktober. Arsis stuurde dus hele lekkere filmpjes en foto's door. Maar ja, het is enorm lang. Voorspel dit ook dat dingen eindelijk mogen ontvangen.

[00:36:02]

Waar? Waar kijk je het meest naar uit? Nadat ik. Ik heb nu heel vaak als ik als ik moet je uitleggen wat het is. Het is een vrij grote tablet, maar A4 formaat of zo. En daar? Daar kan je dus op schrijven. En die tekst kun je dan vervolgens omzetten naar naar digitale documenten. En die worden overal mee gezien. Turkije laat ook op je telefoon opzoeken. Het is als een papieren vel waar je op kan schrijven.

[00:36:31]

Dus is papier, maar dan is het digitaal. Elke week in mijn week wekelijkse review moet ik mijn notitieboekjes erbij pakken en daar belangrijke notities over gaan overgaan. Het gedoe en nu met die Remarkable kan ik. Als ik iets nieuws wil schrijven, begin ik altijd op papier. Want als ik op zo'n scherm waar je dan meteen zo'n lege intimideerde, het scherm waar je meteen volzinnen moet schrijven. Ik ingeval van mezelf vind ik vermoeiend ga ik ook niet goed van werken, maar op papier wel.

[00:36:57]

En ik kijk er heel erg naar uit dat het voordeel van papier samenkomt met dat het meteen allemaal de voordelen van digitaal meteen gesynchroniseerd is. Dat ik niet meer het AME hoeft te vijlen en dat ik dus ook in vergaderingen die dat ding erbij kan pakken duidelijk is. Het enige wat hij doet is gewoon een blaadje schrijven alleen is toevallig een heel slim blaadje. Dus daar kijk er naar uit dat het veel sociaal geaccepteerde erg voelt om zo'n elektronisch ding op je denkt te hebben omdat er geen licht vanaf komt en niet veel kan.

[00:37:28]

En ik denk dat er twee mogelijkheden zijn. Of. Ik krijg de dingen eindelijk bezorgd. Ik ben er een week heel blij mee en hij verdwijnt in een LA aangeef Kamer. Maar mij. Of het wordt een soort spil in mijn in mijn werkende leven dat ik dat ding altijd bij me heb, notities van gadgets dat je hier zo naar kan uitkijken en dat je dan denkt dit gaat mijn leven veranderen. Ja, ik zit heel erg op pad. Gaat mijn leven veranderen.

[00:37:52]

Ik ga wel alleen van ons allemaal veranderen op allerlei facetten op straat. Ik heb sowieso elke dag dat ik in bed nog even een uurtje lees vanaf mijn ding en het is gewoon zo. Ik heb besloten dat ik naast mijn. Ik ben het vaker gehad over Akindo en Pocket of dat over Cobouw en Quindo lacht. Dit is echt heel erg. Ik heb besloten dat ik allebei ga kopen, want Quindo kijk, ben er nu uit. Kindle is beter voor boeken.

[00:38:21]

Ik vind het gewoon euh. Er zijn heel veel nadelen van Pocket Tywin aflevering. Ik heb de koker van Paul Kobo winkel. Als je dat wil weten met terug luisteren, AVWX sms'jes surfen, op zoek naar een nationaux zetten. En dan? De Kindle is beter voor boeken, maar Kindle is niet fijn voor artikelen. Gewoon artikelen. Naar Kindle. Het kan allemaal wel met allemaal gedoe, maar lelijk en buggy. Terwijl ik lees ik zijn onleesbaar in principe op een kind pc's.

[00:38:52]

Altijd gedoe dus dat werkt eigenlijk alleen maar echt goed voor boeken. Pocket integratie Kobo is echt heel goed. Maar Kobo is weer minder fijn om boeken te lezen, dus er zijn twee lezers nu nodig. Helaas. Ik zeg niet dat ik er blij mee ben, maar dit zal Charlie Remarkable ook interessant vinden. Wie op een gegeven 3/1? Ja, maar wie? Mark is best zo'n open apparaat heb ik gelezen. En ik was daar een beetje in gedoken.

[00:39:22]

Je kan er echt veel dingen voor maken. Ik hoop inderdaad op een gegeven moment dat daar een pocket intergratie voor komt, maar een A4 ding om artikelen. Het kan misschien dat je dat niet met ga je niet in bed doen gaan zitten. Maar goed actie-RPG en met dat voelt weer als. Als ik wil überhaupt geen gearticuleerd bij het lezen ok. Nou, ik wel. En als je als je een A4 tablet in je bed hebt. Ik zou als ik jouw vriendin zou zijn, zou ik daar problemen mee hebben.

[00:39:51]

Als iemand naast mij zit die dan met zo'n werk divisies in, ga ik sowieso problemen. Ik heb er zo. Ik zou de problemen hebben als mijn vrouw überhaupt werk artikelen in bed ging lezen. Waarom doe jij dat je alleen maar even door? Ik vind gewoon leuk.

[00:40:05]

Nou ja, dat kan inderdaad heel goed, maar ik vind gewoon leuk om artikelen te lezen. Soms heb je toch zin om artikelen te lezen en dan is dat handig. Maar ik kan me heel goed voorstellen je naar uitkijkt. Ik wil ook heel graag hebben. Mooi wat ik trouwens ook zag. Beetje gerelateerd is als duo, ja, dat staat op ons lijstjes. Jervis Duo eens Alexander Pils, Nedermaas, Kop, Bugno. Microsoft heeft de Surface hardware lijn.

[00:40:35]

Daarin hebben ze de Surface Pro. Dat is eigenlijk de eerste volgens mij de Surface Pro in die zin al zeker van wel dat de eerste computer die op een tablet die de vormfactor heeft van een laptop dus waarbij een uitklapbaar toetsenbord eraan vast zit en een kickstart aan de achterkant waardoor je tablet op je tafel kan zetten en gebruik kan als scherm. Daar deed iedereen toen heel lacherig over het begin, maar inmiddels is Apple met de iPad exact hetzelfde gaan doen met de Surface Pro.

[00:41:04]

Dat een pen als iedereen punt.

[00:41:09]

Dat filmpje van appels, die denk je.

[00:41:11]

Ik hoef geen laptop meer. Waarom heb ik überhaupt een laptop? Goeie dingen, drama. Maar Apple is echt wel euh, qua filosofie erachter wel een beetje volger van van Microsoft in beginnen te brengen. Dat alleen veel beter eens. Het is natuurlijk beter een reputatie op dit vlak eens. En uiteindelijk is die hard werk van Apple ook veel beter, maar dat doet allemaal niet toe. Dus de servicelijn heeft die mooie laptop, heeft een mooie koptelefoon. Echt fading heeft de desktop computer wat dat bij een blad bijna een soort van schildersezel?

[00:41:43]

Of moet je met zijn architect aan tafel? Is het een computer die je als je aan de zijkant was Parkin platleggen? En zit dit soort Henoch aan die fantastisch plat gaat? Ik geloof trouwens dat dit allemaal door Nederlandse designers ontworpen is, dus ik niet. Nou leuk. Maar zij hebben ook. En dat was best saillant toen dat toen dat bekend werd. Toen ze dat bekendmaakten. Ze hebben een telefoon gemaakt die op Android draait, wat natuurlijk voor Windows.

[00:42:09]

Als ze weer een nieuwe telefoon maken is Apple als AYANT, want zij maakten Windows Phone het platform wat fantastisch was trouwens op ratingsysteem. Windows Phone ze maar nu is iedereen is. Je bent niet sarcastisch. Nee, vind ik echt, maar dichterbij zeggen is belangrijk dan Windows. Iedereen is nu bezig om desktop en mobiel qua operating systeem naar elkaar toe te laten groeien. Dus Apple is nu bezig om als je apps hebt op je telefoon, dat je die ook op je desktop kan draaien.

[00:42:38]

Dat je als developer niet meer verschillende apps hoeft te maken. Eigenlijk lijkt zo logisch als wat. Dat je al als je er nooit bent of wat je niet een losse app hoeft te maken voor je desktop als voor voor iOS. Maar goed, dat komt dan nu eindelijk dat je een interface hebt die op je mobiel niet bijzonder anders is dan op op iPad op iPads. Altijd raar gebleven dat je gewoon naar een grid van iconisch zit te kijken wat verder niks kan.

[00:43:05]

En dat je op telefoons die steeds groter worden eigenlijk ook gewoon naar zo'n dom grid van iconische te kijken op James. Dat evolueert nu naar naar naar widgets en iOS 14. Nou echt, Windows Phone had dat, al weet ik veel hoeveel jaar geleden en was toen al gemaakt met idee. Windows Phone heeft één uhiy die exact hetzelfde is als de uhhy van Windows 10. Microsoft heeft het even hoofd dat hem overnam van het duo. Oké dus. Windows Phone stapt dus er van af en dat is mislukt.

[00:43:31]

En nu hebben ze hun telefoon uitgerust met Android van grote concurrent Gugel, dus dat is zeer saillant detail. Aan de hand is het is het kernwoord. Maar wat nog interessanter is, is dat die Services Duo twee schermen heeft. Het is als een Moleskine boekje wat open vouwt met twee schermen. Nu heb ik je aan twee kanten allebei schermen. En nu zijn huwbare schermen sowieso het ding waar iedere ieder technologiebedrijf Sony mee uit wil komen. Samsung heeft een feilbaar scherm gemaakt, waarbij toen de eerste uitkwam die bij de eerste reviewers bijna bij iedereen kapot ging toen ze hem naar een paar keer open en dicht deden omdat ze ongeluk een folie eraf trok waarvan ze dachten dat dat mocht maar wat niet mocht.

[00:44:18]

Maar Samsung is daarmee het klooien. Dat ding van Samsung is best lelijk zeg ik er gewoon bij. Ze proberen dat te presenteren als soort van als een soort sieraad. Maar ik voel aan dat het duo dus helemaal kut, dus heel veel verhoudingen die kut zijn. Ik zat gisteren naar de presentatie te kijken. Ook weer zo'n fantastische perspresentatie zonder publiek, met één met de gast die t shirts allemaal heel versen dikke gister. Allemaal gezien de ongelofelijke lahars van de actualiteit.

[00:44:46]

Dit Panay Pana heet en geloof. WWIK is de baas van de servicelijn Microsoft. Heel intense gast die dan een 20 minuten durende video uitlegt. Ik zal die steuren een keer minutieus uit doen. Dit is echt het kijken waard, want heel intense gast. En die gaat een uitleg hoe verliefd hij is op deze divisies en hoeveel, hoeveel, hoe, hoeveel dit zegt over haar, over het leven eigenlijk.

[00:45:10]

Microsoft Surface is het ene moment in waarvan je wel echt het idee. Oké, ik snap wel. Hoe dit zou kunnen werken? Hij zegt namelijk Twee Scharmer zijn belangrijk om te hebben. Als een boekje dus. Het zijn letterlijk twee telefoons naast elkaar die je openvalt. Je kan een dichthouden is een heel dun kemi. Achter zakte hij echt heel dun. Je achterzak doen het. Prachtig, prachtig, hard haar. Twee schermpjes dus twee gîtes met icoontje killer Fisher.

[00:45:35]

Waarom zijn deze twee gisteren? Je bent al een half uur bezig met een theoretisch kader schetsen voor twee schermpjes op de Kerner vind je het moment dat ik dacht dit is wel echt tof was op je linker scherm. Euh bijvoorbeeld uhm. Kindle. Je bent gewoon de kinderen van Android. Gewoon een goeie app Kindle app. Bij een boekje lezen en heb je rechter scherm. Heb je een notitie app en wat je dan doet is, dan selecteer je de tekst die je wil highlighter en een in plaats van die een of ander shear comment in een chairs, shhy naar een app of in plaats van een interne highlight fiche.

[00:46:17]

Wat waar je waardoor je alleen maar vastzit in het Amazon ecosysteem kun je hier pleiten? En dan de highlight drag and drop van het scherm links naar het scherm rechts. Je voelt wat. Hoe voelt dat dan? Die overgang die die NADH? Te zien is dat je gewoon het ding op en je trekt hem van het ene scherm na het andere scherm. Het is één fysiek of niet over een bobbeltje heen of zoiets voelt. Nee, nee, nee, nee, het is.

[00:46:43]

Het scherm loopt niet helemaal door het stuurwiel. Een zwart naadje. Maar zoals ik het kan, zie ik het ding niet in mijn handen gehad. Maar zoals ik solohit kan zien, Kim wel redelijk. Voelt dat logisch om er van het ene scherm het anders uit. En dus komt dan ook een mevrouw voor. Die heeft al een recept en er staan heel veel ingrediënten op en dat is de ingrediënten. En dan stel ik en dan sleetse die naar de to do lijst een andere kant en dan maakt je er ook echt een lijstje van met afzinkbare dingen en zijn punt is.

[00:47:10]

We zijn nu allemaal gewend aan apparaten die één app op je gezicht of voor je neus neerzetten. En als je dan wil interacteren met een andere app, dan krijg je die hele moslaag over Jenny chercheurs gaan doen en kijken. Waar is die andere app? En dat is niet de laatste die er niet. Dat is niet intuïtief. Je merkt gewoon die die. Die apps zijn beter. Of die operating my mobiele telefoons een beetje uit de hand gelopen en het past eigenlijk wat we er allemaal mee doen is eigenlijk te veel voor wat die interface nog nog toestaat.

[00:47:42]

En je moet echt gewoon wel dingen leren inmiddels. En ik denk ook dat meer dan de helft van de mensen gebruikt die Chasseurs amper zoals in zijn boekjes zijn gewend. En dat is dat is dus het idee dat als je dat je duos van app. Dus je kan ook apps op je homescreen zetten in duo's. Dus als je als je vaak een Kindle app opent met je notitie app ernaast, dan kan je dat met een homescreen icoontje kan je allerlei apps in één keer laden.

[00:48:07]

Wat ik een beetje bloot, maar waar? Uhm en dan? Euh. Dat is natuurlijk veel logischer interactie. Dus wat dan ook, jouw manier van werken is e-mailprogramma. Naast. Weet ik veel vul je chat app of je foto's app naast de veel dagboek app of wat je dan ook gebruikt. Leuk bedacht? Zo ja, en wanneer komt die uit? Hij komt nu uit in Vrijstaat en vijftienhonderd euro. Volgens mij wel bittertje. Euh, wie verwacht dan dat de eerste groep is dat ie dit gaat kopen?

[00:48:38]

Dit is gewoon dat dat als je zo duur in de markt zet dan is dat gewoon voorhoede net zoals. En dit is gewoon overduidelijk ook nog een eerste wijntje bestellen.

[00:48:49]

Nou, ik wil wel proberen ja, maar komt er op een aflevering waar ik hier met een basketbal zit en jij met je Ceurvels duo kunnen we heel hard informatie gaan verwerken. Lekker zeg. Ik wil het over kinderboeken hebben. O ja, ik. Ik las de Hassell in zijn nieuwsbrief Cady. Lekker opgepompte Amerikaanse zaken nieuwsbrief. En daar kwam. Daar kwam een Techcrunch verhaal voorbij over een investering. Een miljoeneninvestering in kinderboeken. Uitgever, dacht ik. Frappant.

[00:49:26]

Je klikt op het linkje. Ik klik op het linkje en ik zie dat het bedrijf Kids Boek Aboud heet en ik begon te lezen. En ik werd dus heel enthousiast van deze uitgeverij. Ik denk dat ze Barnim heel slim een schrijver vertellen. Het verhaal. Britt zou een goed moment voor metrotrein hebben bij Metro. Nee, we hebben een breiwol.

[00:49:44]

Jammer. Het verhaal begint bij een Amerikaanse ondernemer die wat in een investeringsronde voor een ander bedrijf en toebedacht zich. Ik verveel me de pleuris en krijgt hij zelfs een burnout van toen die wat interesseert, maar nu wel. En toen kwam tot de conclusie dat ze zich interesseerden voor z'n kinderen, wat niet zo verbazingwekkend is. Dus ik dacht hier nou, dan ga ik een bedrijf maken rond mijn kinderen. En toen is ie dus een kinderboek en uitgeverij begonnen die boekjes uitbrengt die gaan over onderwerpen die best wel ingewikkeld zijn.

[00:50:18]

Het kan vanalles zijn, kan racisme zijn of pesten of scheiden, maar bijvoorbeeld ook creativiteit en creativiteit. Maar, zegt Harsh, belangrijk, legt maar uit een kind wat creativiteit is. En daar maakt hij dus boekjes over. Kids boek waar ook Racism Of Kids zelfgegraven grafische grafische boekjes heel sterk voor uit. Ongeveer Hubau kleuter leeftijdsgenote Casinostraat over Grover en na de na Gorts vloeit die de dood van vlooide al bladluis, maar er protesten verkocht in de bus was al een tijdje bezig.

[00:50:53]

Jaartje of zo verkocht hij dus in 10 dagen voor een miljoen aan boeken over het boekje Kids boek Barbara's en fysieke boeken. En ik vind het interessant omdat het een soort dit vertegenwoordigt een soort nieuw type, nieuw type uitgever die Jacquier dingen anders doet. Je hebt er echt over nagedacht. Ik vind ik. Dit is dus mijn vak en ging over een aparte rubriek van Pompon nummer 1. Ja, een hoge relevantie plus herkenbaar format. Zodat ik heel sterk hier aan vind is dat je heeft dus die die de naam van de uitgeverij is.

[00:51:26]

Ook de naam van het format Kids Cabout en een potlood. Maar ja, precies zoals wij maar een beetje ook voor dummies boeken en elke heldere verwachting scheppen. Dat is dus heel fijn, maar dat dwingt je zelf als uitgever een heel surfers gerichte houding. Want je bedenkt dat nou. Wat wil ik nu weer? Waar wil ik mijn lezers mee introduceerde? Het geeft een van richting als uitgever. We hebben daarbij de correspondent, hebben dat een beetje met dat we alle voorzetting lijkt op elkaar zoals je dat in de boekhandel ziet dan.

[00:51:51]

Oh, dat hoort bij elkaar te hebben, zeiden ze in het extreme. Net zoals met de Dummies serie hebben ze dat gedaan. Het klinkt zoals pinguïn dat misschien ook doet, toch? Pingjum boek lijkt toch ook het Kaija dit jaar de Pocket Classics? Ja ja, dan weet je als ik zo'n klein oranje boekje koop. Ik koop een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. Is dat? Ja, en voor de miserie dus ga je gewoon heel erg.

[00:52:11]

Als als als lezer is het heel comfortabel om te weten wat je gaat verwachten. Ja, en dat was vroeger al zo, want de Dummies en de Pinguïn Classic zijn natuurlijk heel oud, maar het wordt alleen maar relevanter omdat. Je moet meer. Je moet de beslissing om iets te kopen. Als je t even los wil halen van gewoon klassieke PR, gaat die die. Die is heel kort en dan moet je dus heel duidelijk maken in één keer.

[00:52:33]

Dit betekend er voor jou. En het fijne is als je eenmaal zo'n kit boeken bouwt hebt verkocht aan iemand. Het is een goede ervaring. Ja, dan open je de hele weg voor al die andere boeken. Net zoals wij met De Kossmann denken. Het is heel zichtbaar duidelijk vormgegeven. Als je dat boek goed vond, ga je die ahornsiroop. Er zijn nu dat nog veel beter. Ze zijn daardoor ook veel slagvaardiger. Dus in Amerika kost het nummer 2 wat nu?

[00:52:55]

Pam maanden om een boek normaal gepubliceerd te krijgen. Dus de schrijver begint 18 maanden later zelfs bij een kinderboek. Dus ja, dus de schrijver komt bij de uitgeverij aan. Heeft al een graf. Dan duurt het vaak 18 maanden. Allemaal oude cycli van zijn tijd in de catalogus. Bitola boekhandelaar doet hij pr Yerkes. Bij hen is die tijd om naar de markt te gaan. 45 dagen, omdat het formaat gewoon heel duidelijk is. En omdat ze helemaal ingericht zijn op die slagvaardigheid.

[00:53:22]

Want ze wil natuurlijk kunnen inspelen op thema's die op dat moment relevant zijn. Ook heel surveys leven gericht. Korona is een typisch voorbeeld natuurlijk, want iedere ouder een kind moet uitleggen wat heel moeilijk is en kost hen 45 dagen en waarschijnlijk bij zo'n boek nog nog korter. Ze betalen het nummer 3. Ze zijn ook eerlijker, ze betalen de auteur veel meer. Dus in Amerika krijgt de auteur gemiddeld 6 procent. Da's niet veel. Nee van de. Van de verkoop.

[00:53:47]

De omzet in Nederland is modelcontract 10%. Zij betalen hier daar ook 10 procent. Dat vind ik goed, ik vind het. Ik vind nog steeds belachelijk weinig bij de consument betalen 50 procent meer dan dat. Maar het is in ieder geval een begin. Ik vind dat de auteur veel belangrijker wordt toegebracht aan uitgeverijen hebben het al vaker over gehad. Dus dan moeten ook die verhouding meer kloppen. En de vierde is directe verkoop. Hoewel je wel kan zeggen sorry om nog even bij te penrith kunnen hangen.

[00:54:17]

Als iets zo herkenbaar is en zo helder en merk is, dan vind ik ook wel dat er eigenlijk meerwaarde geleverd wordt omdat wat een klassieke uitgever doet, namelijk een Friedlander cover designer erbij slepen en dan een redacteur aan het werk zetten en dan je marketing spiel doen en het die in die gare brochure plakken. Ja euh, dat dat. Daar zit weinig consistentie in. En euh, en weinig eenheid in. Terwijl als je zo'n helder merk neerzet eigenlijk. Dan ga je daarop bouwen dat alles wat uit gaat komen van dat ding goed is en iedereen probeerde om die kwaliteit te garanderen helpt natuurlijk wel dat je dat auteurswet.

[00:54:55]

Ik krijg je ook meer betaald. Het wordt aantrekkelijker om voor hen te schuiven. Dat is eerlijker en slimmer. En het vierde punt? Dat ze directe verkoop doen, dat is. Dat is zo cruciaal, want dat zorgt ervoor dat vooral is het hele hele uitgangspunt. Als directe verkoop belangrijk voor je is. Dan ga je meer aan de lezer denken en minder aan. Wat kan ik, die boekhandelaren? En wat werkt goed op Amazon? Hoe richt ik daarmee boeken op in?

[00:55:22]

En als je direct werk verkoopt op open, gewoon een goede site of via andere kanalen, dan ga je dus ook weet je wat je contact met de lezer. Veel intensiever dus wat zij bijvoorbeeld doen naast gewoon. Jij kan nu het kinderboeken bij Racism Cargo bestellen, maar je kan ook abonnementen bijvoorbeeld afsluiten. Dat je elke maand een box krijgt met twee nieuwe boeken van hen zijn super tijdloos allemaal als het goed is. Behalve dan misschien een Cardona. En daar kan je.

[00:55:50]

Dus kan je dus als lezer gewoon geen directe Bambaataa en krijg je een mooie box. En er zitten die twee boeken in. En wat ik nou zo vet vind aan deze uitgeverij, want die vier dingen allemaal gemeen hebben is dat het super lezers gericht is. En ik denk dat in de uitgeverij Wereld, maar ook in de journalistieke wereld er echt twee scholen aan te ontstaan zijn. De ene school is uitgeverijen die vooral denken aan het ecosysteem van andere uitgeverijen.

[00:56:14]

Het wereldje van de recensies, de awards. Wat vinden mijn collega's ervan? Een NRC recensie? En je hebt uitgeverijen die veel meer gericht zijn op. Wat wil de lezer? Ja, en dat is niet vies ofzo. Dat wordt en dat wordt vaak zo. Dat is te commercieel. Maar dat vind ik echt onzin, want het gaat erom dat je juist het belang van de lezer waar het om gaat centraal stelt. En je ziet nu de uitgeverij die het goed doen.

[00:56:41]

Dat zijn er uitgeverijen die die direct met de lezer proberen te communiceren en niet meer. Waar blijkt dat uit naar waar blijkt dat ze hier in de bestsellerlijsten dus veel. Je hebt een paar uitgeverijen die wel lekker gaan, waaronder De Correspondent, maar ik wilde niet teveel wc eend maken, maar bijvoorbeeld ook meevecht. Publishing gaat heel goed en dus ook zijn uitgeverij waarbij je merkt. Die zet de lezer centraal. Richt zich op en niet op het wereldje, niet op tijd op.

[00:57:04]

Ook de erkenning van het wereldje en. Bijvoorbeeld geen grip. Heel goed voorbeeld. En. Je had het deze week als er een grote Boeken Award gewonnen Internationale Boeken Award. De sterke Nederlander Booker International Prize door Marieke Lucas Rijneveld. Dat is natuurlijk geweldige erkenning. Het is alsof je maar is, een exponent van de oude wereld. Nou, het is geweldig haar erkenning. Het is niet meer dan dat. Terwijl ik hoor van bevriende auteurs dat als zij bij hun uitgeverij komen, dat die dat in de strategie is, nou dit zelfs een boek kunnen zijn waarmee de Libris Prijs kwam in ieder geval de shortlist kon komen.

[00:57:46]

Dus laten we dit maar doen. Dit is helemaal het is helemaal beredeneerd vanuit dat wereldje van oké, als ik genomineerd wordt dan verkopen we daarna in plaats van. En dat is dus heel indirect. Want wij lezen wij lezers zien dan ook staat de shortlist, lazen het maar gelezen en natuurlijk dat het werkt. Ik denk dat dat als we volgende week de beste lijst zien dat Rijneveld bovenaan staat of ieder geval hoog staat. Maar het zijn geen slachtoffers. En wat wel een strategie is wat dat kid's boeken baudu.

[00:58:15]

Dat je je dus helemaal richten op wat willen lezers? En hoe kan ik hen bereiken? En hoe kan ik mijn bedrijf daar helemaal heen bouwen? Commercieel lag dat ik allemaal geouwehoer aan het begin van een podcast vragen door de helft de mensen al wegjaagt voordat je met deze. Vrij aardige analyse kon komen. Ik denk dat dat mensen ook dol zijn op jouw cachot. Vader denk je, maar het is chocola. Dit is de broccoli.

[00:58:38]

Dit, zo verkocht Glenn Greenwald ooit zijn, zei de journalistiek in zijn nieuwe publicatie toen dat Intercept toch de inzet van proberen. We hebben ergens. Daarin hebben we Brooklyn, New York, heel veel spectaculaire chocola. Rompa Pil pillen, appelmoes, hotdogs.

[00:58:54]

Ja ja. Maar het is ook zo listig. Gaat het? O ja, nee, ik snap dat dit een grote metafoor is. Je wordt ook heel enthousiast van het idee dat direct contact met lezers of achterban de innocents verandert. Ik krijg het gevoel dat dat jouw echte enthousiasme is. Je gaat alleen nog maar beredeneerde vanuit. Wat vindt de lezer belangrijk? En aangezien je toch direct contact hebt via al is zoiets plats als een mailinglijst? Heel weinig. Ik ken heel weinig uitgeverij die een directe mailinglijst hebben met hun lezers.

[00:59:25]

En als ze man hebben is het gewoon een citymarketing ding. Maar wat als je echt hen interessante dingen mailt en een soort echt een rode draad in de fantasieloos je smakend voor iets wat zo belangrijk is? Het zit hem ook in in erkenning, zeker als een brede tak naar journalisten. Ik af en toe deel ik de wereld op in 2TB. Humanisten en journalisten die schrijven voor andere journalisten en juristen die schrijven voor het publiek. Even heel veel bot gezegd.

[00:59:53]

En die ene groep juristen die scheir voor journalisten die kijken naar hoe andere journalisten over hun werk praten. Die zie je. Dat zie je op Twitter ook. Ik wou dat ik dit stuk geschreven had. Hoog. Hoogste erkenning die je kan krijgen als een collega dat over je zegt. Of ze zijn heel blij met de award, wat mooie erkenning is. Maar het zou niet het doel van de Zwinstreek moeten zijn dat je schrijft om de tegels of daar ieder geval je erkenning en afmeten.

[01:00:17]

Wat volgens mij veel interessanter is, is hoe bereik ik mijn lezers? Hoe ben ik relevant voor hen? En dat is een ratelaar. En daar wordt dan vaak door die andere school een beetje neerbuigend naar gekeken. Ik zag vandaag ik zag aflopen omdat ik een thuisverbruik Ambani kritisch was op de toplijsten van Blendle. Welke artikelen leuk leek? Dat is zo'n waardevol informatie punt. Het is daarom niet alles moet sturen, want dan weet je als ik alleen maar over paden onderwerp schrijf, dan kom ik daar op.

[01:00:46]

Maar het gaat juist om wat onverwachte dingen op het lijstje. En wat zegt dat de maker daarvan leren? Ja, het is gelijk het in het in een euh mens interpreteren dan in de context alsof het een soort. Al alsof het de negatieve kant van een wedstrijd is, in plaats van dat je probeert te leren van de dingen die goed gaan en ze ervaart als een bedreiging, want die school, die journalist, die schrijver, journalisten als dan. Als het belangrijk wordt wat de lezers ervan vinden, dan is dat een directe bedreiging voor een model.

[01:01:19]

Want zij zij willen gewoon blijven schrijven die, aldus Jurist, en niet buigen als het hoogtepunt gezien wordt.

[01:01:27]

Voor de lezers van het fascineren na en ik denk ook met misschien de reden waarom jij die een sentence leuk vindt omdat daar opeens ondernemersschap van je verwacht wordt. Omdat je als je zo bezig moet zijn met de lezer, dan gaat dat verder dan alleen maar. Hoe verkopen Kveta aan de lezer? Maar dan is het ook daadwerkelijk het product veranderen. Op basis van van de lezer direct contacten hebt, kun je je product beter maken. Dat sowieso al een soort van rode draad achter heel veel dingen in jouw werk.

[01:01:57]

Ja, zoals ik had nog één dingetje op de lijst staan, maar volgens mij kan wel ja. Dat is dat je. Dat er veel meer basilisken zijn wel getraind, dat je een model. Er is iets gebeurd. Je schrijft er nu een nieuwsbericht over en euh, dat was zo in de kranten natuurlijk, want werd elke dag een nieuwe krant gedrukt. Dus kwam elke dag een nieuw artikel. Waar dat laatste nieuws deelde en op het internet is, dat heeft zich toch doorgezet.

[01:02:23]

Dus je schuift nieuwe stukjes elke keer, elke keer als er iets gebeurt. Als IS een nieuwe ontwikkeling is, komt daar een nieuw stukje. En dat was heel lang. Ook werd het ondersteund wordt verdienmodel, want dat was de advertentie gedreven. En hoe elke zin elk nieuw stukje levert nieuwe Trafic op. Dus nieuwe advertentie views, dus nieuwe inkomsten. Maar als je de lever centraal stelt en ook de inkomsten daarvan centraal stelt, is een abonnement of lidmaatschap model.

[01:02:45]

Dan kan je dus gaan nadenken over OK. Ik hoef niet meer. Ik hoef me niet meer om traffic te gaan. Ik moet er verzorgd die mensen tevreden zijn dat ze hun abonnement verlengen. En dan als je erover gaat nadenken staan. Heel raar dat er bij elke nieuwe ontwikkeling een nieuwsberichten schrijven en niet nadenken over hoe kunnen we tijdloze dingen maken? Je hebt eigenlijk de enige enige ontwikkeling hierin die je nu veel ziet. De live blog is in ieder geval erkent dat dat er telkens nieuwe dingen komen en probeert daar nu een soort toegankelijk voor te gieten.

[01:03:12]

Maar er wordt niet over de andere kant van het spectrum van het maken dingen tijdloos ingewikkelder. Ik zat in de New York Times te kijken naar die hebben. Al heel lang hebben ze en zijn tweede tab die heet Voor Jou de Cheltenham Tab. Die heet. Today. Wat eigenlijk een grappig woord is, want dat dat impliceert de urgentie van het nieuws. En je hebt voor jou. Wat zie je daar dan een hele andere orde is? Naja, wat je dan in het begin dus krijgt is.

[01:03:40]

Je moet onderwerpen kiezen en een paar en een tijdje geleden waren dat best wel hoog over onderwerpen. Dus geïnteresseerd. Ter Ben geïnteresseerd in sport begint steeds een buitenlandpolitiek. De echte grote katernen, zeg maar. En dan ging die een fiets samenstellen die één keer per dag geüpdatet wordt met alleen maar de verhalen binnen die categorieën. Dus eigenlijk was het een filter. Toen werd het tijd, werd het veel algoritmische er, dus ging het beter proberen te begrijpen wat je aanklikt.

[01:04:10]

En vervolgens serveerde. En inmiddels? Ik had al een tijdje niet nagekeken en toen ging ik het weer kijken. Inmiddels is het een echte formateur geworden, dus begin met vijf verhalen. De eerste bij mij is nu stoom en dan de derde is bij mij architectuur en urbanism. Labels die erboven hangen met een verhaal over een architect. Een profiel van architect dan de reeks met spelletjes die ze die dag hebben. Dat is bij New York Times zo belangrijk. Spelletjes.

[01:04:43]

En dan vervolgens speciale collecties tips en inspiration voor tekeningen minnend for yourself. Iedere dag wat gewoon heerlijk is om in een in een krant zou een rubriekje te hebben met alleen maar smarter living achtige verhalen waar je niet de Network of Logistics casual franchises.

[01:05:03]

Heerlijke Amerikaanse Uffw leven in. En dan? Training voor jou. Met nog drie verhalen waarvan die waarvan het algoritme denkt dat je die niet gemist mag hebben en dan vervolgens improving werken met deze Decisions. En dan eindigt het met mij. En dat zijn de. En daar werd ik door aan het denken gezet. Want je kan die werken. Médecins kan je aanzetten via Settings Screen en dan Manager Intrest en dan kom je terecht in een reisje. Ik deed dat en ik vermoedde dat dat lijstje niet veranderd was sinds het begin, maar inmiddels werkt het niet meer.

[01:05:34]

Met die hoofdcategorieën werkt het met hele specifieke onderwerpen om te voorkomen er urbanist. Specifiek gaat nog veel verder. Dus dit is bijvoorbeeld de categorie tip. Niet echt een topnaam Arcade staat daarna een bescheiden wat het is leur een houten dauwwandeling Better Every Week. Deze nog geen work friend pakt practical tactical advies om die of is Magny Cours en Work Life Bellens? Het zijn een soort kost. Dit is letterlijk werk met deze collem Celebi rating over lukt en de president.

[01:06:10]

Leuk dus wat het doet is hele specifieke. Ik zou het geen vertelkunst noemen eerlijk gezegd. Dat is veel specifieker dan wat dat laatste is. Zelfs is gewoon een column. Wat ze eigenlijk slim doen is wat dit zijn dit allemaal de Alamo rubriek in de krant kunnen zijn, maar dan werkt. Dan werkt het niet zo goed als nu in jou. Vandaar. Dit maakt het veel belangrijker. Het maakt het echt een soort van het zet het centraal voor jou.

[01:06:36]

Nu zie je lekker mee dingen die je echt zelf interessant vindt én je kunt het hele archief ook doorploegen. Dat is het ding. Daar maakte ik toch op aan zij, die tijdloze verhalen. Een verhaal over de import en overlasttaks. De trol maakt me geen fuck uit dat gisteren vier jaar geleden geschreven is. En in de krant kun je nooit een optelsom van al die rubriekje doen, want dan zit je naar een soort van Dandan.

[01:06:59]

Bijna een soort zoem geertje van categorieen waarvan je de helft waarschijnlijk niet interessant vindt. Meisje die interests allemaal onder elkaar gaat kijken. Hebben ze dan wel gecategoriseerd in grote categorieën? Dus dit is scores en fietsers die ik nu open heb? Ook vanuit economisch perspectief is dit zo slim, want anders was het allemaal vergaan. En nu maar blijft het allemaal waarde representeren, maar gewoon allemaal een paar te zeggen gewoon. Ik word er zijn Chaz van die interpreteer, die is behind meeder world Ivans Zarco Flikken.

[01:07:27]

Starry show is ereen starry show. Geweldige naam What Medical Research Réalisateurs um den Boom every week. Ik vind het echt knap van een thuis, want het is zo moeilijk bij de kost bekend. Een pruik proberen we al dik 5 jaar meer tijdloze dingen te maken, dus anderen vertel. Vormen die dan een artikel die ervoor zorgen dat je als je in een thema geïnteresseerd raakt, dat je daar vervolgens op de speed kan komen? En dat je met het nieuws bedoel je gewoon met een ontwerp.

[01:08:02]

Dus ik wil meer weten over klimaat en economie, zich tot elkaar verhouden. Ook daar, maar bijvoorbeeld vroeger een thema maakt dan daarover. Een beetje als een soort spoedcursus werd je er ingeleid al doorklikken naar uitgebreide artikelen. Maar het idee was als je aan het onderwerp begint of het goed volgen wat we het hier zo veel macht voor je samen, waardoor het jaar minder tijd kost om tot je te nemen. Ik had daar ook blijven volgen, want je krijgt lurkt als we wijzigingen maken.

[01:08:27]

Zo bleek super ingewikkeld te zijn, want door ondertussen wijzigingen maken in het originele thema ja, dus dan standaard extra artikelen of aanpassingen in nieuwe inzichten. Maar dat zijn in feite extra artikelen kunnen. Het kan een extra artikel zijn, maar kan ook gewoon in dat thema. Een nieuw inzicht zijn kan ook drie regels zijn over het is net een nieuw onderzoek uitgekomen dat weer een interessant licht schijnt. Dit is alleen wat, waar, waar we erachter kwamen dat je een kleermaker bent, is daar maat mee kwijt.

[01:08:56]

Maar daarna gaat die consument gauw al weer terug in de mal van nieuwe dingen publiceren. Ook al zijn ook wij als tijdloos medium toch toch nog steeds elke dag artikelen bubis. Zo moet je daar een leger aan Editors voor aanstellen die vervolgens alle thema's gaan bijhouden. Is heel ingrijpend, hebben nog niet aangedurfd. Maar ik merk nu bij mezelf. Ik blogger maar in de avonduren sinds kort weer dat ik niet meer. Dus vroeger als ik blog schreef ik nieuwe artikeltjes.

[01:09:19]

En ik zal naar mijn blog archief te kijk. Ik heb in mijn leven zesentwintig 100 artikeltjes geschreven en ik heb die een keer allemaal offline gehaald omdat ik er niet bij was dat mijn gedachten van als twintigjarige zomaar online stonden in deze tijd waar je overal op afgerekend kan worden. En toen was je allang gecanceld uit was gekomen. Dus die heb ik toen een keer allemaal doorgelopen, al die artikeltjes. En toen heb ik diegene die ik nog relevant vond online weer online gezet.

[01:09:47]

Het waren er zesentwintig, toevallig precies 1 procent en dat vond ik zo deprimerende gedacht dat ik dus. 14 jaar lang geblogd heb en dat daar nu 26 artikelen die goed genoeg vond om nu nog zichtbaar op de site te hebben en waar ik schrijf nu sinds paar maanden over financierder en fankaart door deze podcast en ik schrijf geen blogpost meer. Ik maak pagina's aan in WordPress en die update ik dus dat klaar klinkt als een klein verschil. Maar het is echt anders, want ik heb dan bijvoorbeeld zo'n 9 stappenplan voor financiële onafhankelijkheid in deze podcast staan daar opgeschreven.

[01:10:21]

En niet als blogpost, maar als pagina die tijdloos is. En die ik Dinu nu dus elke keer updaten. En dan krijg je een e-mailtje als die gewijzigd is, noem je het. Is zijn blog dan? Nee. En ik ben er nog niet zo over uit, maar ik zag jij. Jij deelde een heel mooi voorbeeld met mij een keer. Julian Puntkomma Ja, dat is van een echt zo'n Sillicon Valley boy die je schrijft. Guijt Ja, ja ja.

[01:10:46]

Gidsen zijn over heel logisch combinaties. Zulke Valley goed schrijven. Grove marketing en spieren opbouwen. En hij zegt ik heb hier 10.000 euro aan besteed en ik updating gidsen. En het is Super Surf's. Graaier Querter lijkt hem natuurlijk ook. Ook tijdloos blijkt blijf je ook updaten in plaats van dat je iets nieuws maakt. Update de recensie We waren Querter heeft geen naam nodig en misschien is dat bejaging ook zo omdat het zo'n helder doel heeft. Het is nu stappenplannen, heet het nu.

[01:11:13]

Het stappenplan blijft, blijft gedekt worden blijft als goed is voor altijd relevant. Maar ik ben de zil. Dat is de. Dat is makkelijk voor mij te doen, want ik ben gewoon in die zin in de avonduren eenpitters. Maar ik ben heel benieuwd hoe Jala The New York Times dit nou. Als je die lezers centraal stelt. En kijk maar maak het maken van een plek waar je hele goede tijdloze informatie hebt, zoals Rahier Carter. Carter heeft gewoon een heel helder probleem en oplossing, namelijk probleem is een stofzuiger kopen.

[01:11:48]

Oplossing is vertellen welke ik moet kopen. Geef er één, hooguit twee en vertel mij erbij, want dat is het verschil tussen beslist puntensaldo waar Carter. Vertel me erbij waarom ik jou zou moeten vertrouwen, want dat is op internet gaan dan dat je bij de Volkskrant verkruimel al omdat er een logo boven staat. Op internet heb je dat gewoon niet. Dus dat is de laatste stap die gezet moet worden voordat je de ware voordeeltjes surveys.

[01:12:12]

Journalistiek is dit het makkelijkst. Hier thuis heeft hij een Betta team die heel veel van dit soort tijdloze dingen maakt. TV gidsen die tegelijk tijdloos zijn, wat natuurlijk niet millennium kijken. De koku. De recepten zijn heel goed en ook mooie omgeving voor. En er is natuurlijk ook een goed voorbeeld daarvan. Maar hoe doe je het nieuws? Is elk conflict elk gewapend conflict? VRA schreeuwde om een tijdloze uitleg. Want wat is het zo Syrië als Karni begrijp?

[01:12:43]

Uhm. Ja, het zou kunnen en ik denk dat dat meer de methode is die New York Times aanduidt dat je van je leest. Nieuws over later zeg India. Dus er is iets in India gebeurd. Dat is in India gebeurd. Iets wat in India is gebeurd. Er zijn heel veel protesten tegen Modi, de president. Maar ik zou niet weten waarom. Eerst zal ik dus maar denken dat de strip is SIB Stek heeft aangesloten, zodat in India schijf betaald kan worden.

[01:13:13]

Dat is echt hoe. Hoe nauw mijn wereldbeeld relevant democratie. Anyway, is India, dat bijvoorbeeld komt dan in nieuws. India is ook een categorie in de categorie rond de wereld. India komma the world's largest democracy. Het verkoopt, ik zou willen volgen. Ik kan mij ook voorstellen dat gewoon doar artikelen die in bepaalde threshold van kwaliteit hebben dus die meer zijn dan gewoon plat nieuws maar iets van analyse hebben. Wat dan ook. Als dat gewoon maar vaak genoeg in je feed komt.

[01:13:43]

Dat je het echt wel gewoon gaat begrijpen door er vaker over te lezen nadat je expliciet bij zelf had aangegeven. Ik wil meer over India weten en ik denk op een moment dat je zo'n keuze maakt naam. Ik ga het vinkje zetten bij je interesses. Dat je een expliciete keuze maakt om iets te gaan volgen wat het anders maakt dan ik. Zie het maar voorbijkomen in de krant en dan beslis ik of ik zin heb om over India te lezen als je een kop voorbij ziet komen.

[01:14:09]

Dat zijn de vragen van Maartje van van Van Betrokkenheid. Hier maak je de keuze en ik snap de neiging is om om en door Chee vorming te doen. Dus om te zeggen ok, eerst een stuk over het klimaat om het klimaat echt goed te begrijpen. Hier is een dossier wat je eerst kan doorgeven. Nee, dat is niet wat het telt. Het was eerder zo huiswerk achteraf dat je met je eens is.

[01:14:31]

Hoe maak je het eerste debat? Die thema's zijn mislukt. Begrijp me niet verkeerd. Die hebben we, die staan nogal lang. Maar we maken geen nieuwe meer omdat het niet wil dat heel veel aan de productie kant. Ingewikkeld was, maar ook omdat ze zagen dat dat mensen. Niemand heeft zin om huiswerk te gaan doen. En een goed artikel. Dat is een beproefd recept dat werkt. Maar ik denk daar wil me daar niet bij neerleggen. Ik denk dat er nog veel meer manieren zijn om mensen als ik er alleen naar mijn eigen gedrag kijk om beter geïnformeerd te raken over een onderwerp dat als je nu bedoel ik ook een boek lezen over India en over hoe die democratie ontstaan is, ben ik ook bij.

[01:15:07]

Maar er zijn van, die is nu medic. Als er nu al veel protest over Modi. Dan wil ik begrijpen hoe dat ontstaan is. Er kan een goed artikel lezen, maar het lijkt me ook interessant als men een format komen dat dat soort dingen veel toegankelijker is. Goed op de hoogte eens, maar ik vind dit een hele elegante. Door niet te zeggen je bent over Modi aan het lezen of je gaat het artikel überhaupt niet lezen wat je denkt.

[01:15:27]

Ik weet hier te weinig van om hier. En daarnaast interesseert het me matig dat je eigenlijk zegt oké. Ik vind van mezelf dat ik het mens ben die meer zou moeten begrijpen over de grootste democratie ter wereld. En dan ga ik gewoon mijn fiets laten binnenkomen en dan is het tijd om te beslissen, maar niet te vaak te doen om me niet te overspoelen. Om niet te lage kwaliteit artikelen te doen, om niet teveel op de waan van de dag te zitten.

[01:15:53]

Temeer daar zit echt nog wel met een persoonlijke fiets aanbieden wat vrij uniek is en de zorg die Discovery heel intuïtief is. Wat het nu lijkt te zijn en het verbinden met het nieuws. Want dat is natuurlijk de. De eerste trap is nog steeds de eerste stap niet voor jou. En dan is de cirkel rond tegen de zionisten zeggen het is belangrijker dat je lezers goed informeert dan dat je artikelen schrijft die heel veel rumoer veroorzaken of waar je collega journalisten blij om zijn.

[01:16:20]

Je moet dan echt juristen trainen in surveys gerichtheid en niet in die uit de oude. Niet alleen maar de ouders. Koep Reflex bedoel, dat heeft ook z'n waarde. Maar daarnaast moeten dus en moet er dus een stroming binnen komen die dit soort artikelen mogelijk maakt die er nu thuis kan ontdekken en deze boncquet langer en langer als een probleem. Ach, dat corrigeert zichzelf ook wel. Mensen stoppen gewoon. Ja, dank je wel dat je nog luistert als je hoofdleidster.

[01:16:46]

Echt lief. Ja, we hebben wel problemen. Er komen geen recensies meer binnen op Appel podcast. Nee kan twee dingen betekenen podcast De Dood of Wij Zijn Dood of Appel podcast. Gaat fastfood er eindelijk recensies in? Die Eboue doet spots vaak iets met hun app. Hoeveel miljard is dat bedrijf? Waar? Doen zij iets te zitten van de content? Kantten zich? Het gaat toch wel? Video wordt toch steeds belangrijker? Maar maak maakte effe fatsoenlijk.

[01:17:14]

Jezus mag verdikken.

[01:17:18]

Het zit erop.

[01:17:19]

Volgende week hebben wij de verwacht muziek, de dat er heel veel leuke gasten.

[01:17:35]

Maar wat is de vraag? Die bezoekjes aan onze medewerkers zijn nog steeds in gesprek. Stamvaders, tempranillo, geduld. Dit gaat helemaal niet goed.

[01:17:51]

Dit is volgende week een fantastische gast. We zijn er zo excited over. Nou nee, we hebben gelijk dat we volgende week geen. Gast week daarop hebben we wel gehad. Weet je, wil je weten wie Jan Slagter? Dat wordt geweldig. Ik heb vaak gedacht aan Omroep Max. Tijdens deze uitzending is de baas van Omroep Max. Ik heb vaak gedacht aan Max tijdens deze uitzending, maar dat ga ik allemaal van mezelf bewaren. Ik vind Max fascinerend.

[01:18:20]

Wij willen Jan Slagter al heel lang in de show hebben en we hadden hem. Toen kwam Cardona en ik denk nu echt een Kruska meneer. Anders komt de studio komen veel gewoon zitten.

[01:18:36]

Maar bij een medisch mondkapje doe je meestal mondkapje of vragen hebt voor Jan Slagter.

[01:18:47]

Ga dan naar Friends waar de show bij, terwijl slechts podcast over media en laat daar achter volgende.