Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom bij een podcast over media die morgen met Alexander Klöpping, die zijn Goeiemorgen op middag of avond bijzonder welkom aan onze Vlijmenaar elite en Meritus leden en vrienden van de show. Ik moet de vrienden van de show even naar de nieuwe vrienden van de show even streng toespreken. Er zijn er drie bijgekomen deze week. Dat is niet genoeg. Luister de 100 duizend mensen per maand naar belabberd. Als dit commentaar inhoudt, dan nemen wij dit vanaf nu ter harte. Laat weten dat je er niet goed uit bent, maar als dit ook maar enige vorm van luiheid is kunnen we niet hebben.

[00:00:41]

Dus een vriend van de show Pantanal Slash podcast over media. En deze boodschap geldt niet voor Kay, Bjarne en Sunny die zo vriendelijk waren om een donatie te doen. Dank jullie wel, dank jullie wel lieverd. En voor al die andere mensen doet gewoon. Ik kom bij de club, kom bij de club. We hebben deze aflevering opgenomen over automatiseren van je persoonlijke leven en ik kan dit onderwerp waar ik echt heel erg van kan genieten ook. Ik doe het in de avond.

[00:01:17]

Ik doe het in de avonduren en dit is ontspannend. Daarnaast heb je er ook nog iets aan. Tijdens je dag, terwijl het meeste van het werk gebeurt terwijl je slaapt. Prachtig gezegd. We hebben het over wie je persoonlijke financiën kan automatiseren.

[00:01:33]

Is dit een opsomming?

[00:01:35]

Ik dacht dat jij graag wilde. Het was mijn bijdrage. Dat jij geen ander wat jij automatiseert hebt. Ik heb onhandig automatiseerder dat mijn favoriete New York Times columnist uit de maatschap mijn Ilir terecht komt. En meer van dit soort zaken bespreken we in deze aflevering. En waarom het tegen een smart home zijn juist een randje aan heeft. Maar voor niets gaat de zon op. Nee klopt. We hebben een sponsor. Onze sponsor is Denk Produkties. Prachtig bedrijf, want zij organiseren hele indrukwekkende evenementen.

[00:02:07]

Ze hebben er Obama naar Nederland gehaald was ik bij toen mocht je op de foto met hem. Ik mocht op de foto echt een leuke foto. En nee, ik vind het serieus dat zij altijd de evenementen organiseren van een on-Nederlands niveau, echt en dus hoger dan Nederlands niveau. En euh, maar ze hebben natuurlijk. Ze moeten zich aanpassen. Want zoals ik al zei laatst. Corona is Corona is een pandemie. En dan is het niet zo handig om met z'n allen in een evenementenhal te gaan zitten, dus moet ze iets nieuws bedenken.

[00:02:34]

En ze zijn gekomen op brand.

[00:02:36]

Mainz liet een digitaal leiderschap evenement met alleen maar headliners, dus dat zijn zeer imponerende sprekers. Maar een paar hebben ze er 18 van gevonden en op 25, 26 en 27 september kun je hen live in actie zien. Nou noemde de paar Malcolm Gladwell bijvoorbeeld niet gek. Werner Vogels ook niet gek. Een van de meest onbekende imponeerden Nederlanders die er is dat ie is City over een Emmerson Bonné Brown. Zij zei ja, schrijft ze over dankbaarheid. Naar verluidt Simon Synek, de man waardoor we allemaal weten dat we moeten handelen vanuit het waarom.

[00:03:16]

Maar ook Nicolas Taleb en daar waren nog even over hebben. Want euh, ken je Nicolas Staelen? Ja, tuurlijk. Maar ik geef eerlijk toe dat ik nog nooit iets van hem heb gelezen, maar ik schaam me daar een beetje voor. Is dit misschien een kans om het talent en die hele beroemde boek geschreven? Voetbalarena Minus The Black Swan? Black Swan is een soort gemeengoed geworden. Daar dat Quast en antiviraal is, hoe je onafhankelijk kan zijn en ervoor kan zorgen dat je geraakt kan worden door Dobrev voor de crisis of door een pandemie.

[00:03:50]

Dat is een heel relevant boek nu, maar dat voelbaar rendement. Ik kan me herinneren dat ik dat las en. Daar gaf hij advies in wat er heel erg van toepassing is op deze aflevering, namelijk als je belegt. Kijk nooit naar je beleggingen. Dus wat doen wij mensen? Wij kopen aandelen, dan gaan we de hele dag door. Gaan we die? Gaan we die Stokx gaan?

[00:04:09]

Zeker wie fresh kijk of gedaald is gestegen is heel dom, want daardoor koop je als het duur is en verkoop je als het laag is. Dat is de domste strategie die ik kan aanhouden. Hij zegt de beste beleggingsstrategie. Hij is ooit begonnen als beurshandelaar geloof ik kopen en er nooit meer naar kijken. In deze aflevering gaan we eigenlijk wel over hebben hoe we die les hebben toegepast in ons leven door middel van automatisering. Dat straks. Maar als jij nadenkt.

[00:04:34]

Ik dit soort levens veranderen, de lessen leren en ik wil bij brand maar het lief zijn, dan heb ik heel goed nieuws voor je. Want via ons krijg je 10 procent korting. Dus koop je kaartje op Denkt Produkties punten aan Slash pond. Als je twee dagen bij wil zijn, kost je dat 189 euro 3 dagen 290 euro. Maar als je via ontkoppelde gaat dus respectievelijk 19 of 30 euro vanaf.

[00:05:00]

Sentinels, Flash, bom op je kaartje voorbij en dan gaan we nu naar de profkamp. Ik heb dus een nieuwe gewoonte, Alexander. Ja, sorry, echt chagrijnig van niet beeldjes. Ik heb dus allemaal beeldjes over mijn lijf die opeens zijn ontstaan vanmorgen. Het was het moment. Ik kwam naar de studio gelopen en ik zag jouw kaart de andere kant op omdat ik dacht ik moet effe naar een apotheek. Nu kan ik die beeldjes laten zien, want ik heb dit eens in een paar maanden ofzo en probeer overal beeldje.

[00:05:49]

Beeldjes die jeuken als het echt als een malle systeem kan laten zien. Dus ik heb zelf natuurlijke menthol. Ik denk dat je Milarepa rubra hebt. Er zijn heel weinig mensen begrijpen wat ik bedoel, huisarts en kinderen ook denken vast warmte billetjes. Ik denk het misschien maar het bloed chagrijnig te jeuken, maar vertel wat je voorhoofd. Ik moet er ook naar kijken. Het zie, ik zie je bilsen, mijn voorhoofd waar niet aan zitten. Hier en hier gaan Mentel mijn lijf in.

[00:06:24]

Bal met me bad. Oké, nou, het meest persoonlijke begin ooit. Vertel na wat je wilde vertellen. Elke morgen ik heb een nieuw ritueel. Elke morgen ga ik, ga ik eerst drie pagina's vol schrijven met de hand. Na een reeks Morning Pete's is Engels voor de deto met je duim Loekie, dit is toch iets wat je al je hele leven doet.

[00:06:50]

Bedankt boek s avonds voor het slapengaan en schrijven drie dingen op waar dankbaar voor ben. Maar dit zijn drie pagina's die je voor mag schrijven met wat je ook maar wil. En het gaat niet om het schrijven. Zelf hoeft het niet mooi te zijn. Het gaat leeglopen precies in de ochtend. Ja, het is door en door een Amerikaanse kunstenares bedacht. Culiacán Bernhards geloof ik. Hangt er heel erg zo'n Amerikaanse. Jubileum, creativiteit, sfeer omheen, maar meer van overheen stappen.

[00:07:19]

Het is niet gewoon een notitieboek. Dit is een handig handboek, zo'n info dagboek of ben jij? En het idee is dat we allemaal gaan. Het doel hiervan is creativiteit. Helemaal los konden je onbevangen de dag ingaan. En dat je allemaal blokkades hebt.

[00:07:38]

Gedachten, spinsel of gepieker ofzo. Dat het helpt om die op papier te zetten, deels om ze gewoon. Wat zijn er dan misschien in te zien? Goh, wat een onzin. Of moet je gewoon willen dat meedoen? En deels om het gewoon van je af te schrijven dat je daarna onbevangen je dag in Kortrijk zou schrijven over beeldjes. Dit moment is er amper een schijf toekomen. Blokkeert mij, maar lopen jeuken. Wat is er dan mee op een dag?

[00:08:04]

Jij zegt dus eigenlijk dat is het zijn onbewuste blokkades aan het begin van je dag, waardoor je dag slecht kan beginnen. Je herkent niet dat je van die pieker patronen hebt, dat je heel wat te malen onzeker. En dat blijft dan in je achterhoofd zitten. En vaak is het gewoon onzin. Dus dat ik heel vaak doe is vijf keer waarom oefening? Volgens mij is dat. Is dat? Ooit werd de management theorie van de van van Toyota die Japanner zou hebben bedacht?

[00:08:33]

Als je die elke strategische beslissing vraagt ze al vijf keer waarom. En dan kom je tot de essentie. Dus vaak omdat je moet. Blijft maar doorvragen. En vaak heb je spike Bathonien zo oppervlakkig maar vijf keer. Waarom doorvraagt. Zie hier wat er echt achter de diepste in het geval van personen dan diepste emotie of diepste onzeker en altijd in de ochtend is. Dan heeft het je slaap overleefd. Want ik denk altijd als. Als je op een dag ergens af moet piekeren als de volgende dag beleggers boeien.

[00:09:00]

Maar als dat, als dat meerdere dagen duurt, dan is er iets om aan je slaap overleeft. Dan is het misschien iets meer om serieus te nemen. Is ik snap eigenlijk wel. En het moet met de hand vind ik ook al verfrissend, omdat dan omdat het merkt, ik ook. Dat zegt Nigel. Wantde in Bedankt boek dat is gebeurd. Dat is driemaal het werk. Maar nu was ik echt een kwartier aan het schrijven, want je moet dan.

[00:09:23]

Wat is het? Je hebt een timer aan en dan moet je een kwartier tikken of schrijven. Alles wat in je hoofd opkomt. Het zijn drie pagina's die je moet. Drie pagina's vullen. Onmisbaar is geen tijdslimiet. Nee, gewoon veel. Drie pagina's en je hebt er een soort digitale. Hebt u al een digitale Astronomer? Die noemt het een Sevenhans. Fifty wordt dan observanten. Fifty wordt met Komsomol software gebouwd dat je er elke dag 250 woorden moet schrijven en dan stopt die ermee klaar.

[00:09:50]

Gaan ze de kaart, laat RAM analyses draaien en zo werkwoorden je veelgenoemde elkaar doen. Als je in het Engels schrijft ook emotie aan lezers op dat in Sirmium, Malmö niet. Het gaat mij puur om die om die Pieke patroon op papier te krijgen. En niet alleen maar persoonlijk, maar ook heel professioneel. Natuurlijk, dat loopt allemaal door elkaar. En hoe merk je dat het je helpt? Na Ik heb het echt, maar ik ben het echt deze week begonnen.

[00:10:14]

Maar ik merk wel dat me een opgeruimd gevoel geeft en dat heel veel van die dingen waar over pieker. Eigenlijk gewoon een beetje onzin, wat de aanleiding. Wat was de aanleiding? Ik had een gesprek met mijn accountability partner en die zei dat hij meer wilde schrijven. En toen stuurde ik stuurde ik hem deze. Ik kende deze techniek al. Tim Ferris heeft er het over. Ze stuurde hem dat door. En toen ging ik er zelf over lezen, dacht ik.

[00:10:41]

Volgens mij is dit wat ik nu nodig heb. Terwijl hoop momenten in de dag om de garnalen Yarne in de ochtend, garnalen op je werk aan het eind van de dag, garnalen aan het begin van de dag. Wat je wil bereiken met je dag, garnalen aan het eind van de dag om te vertellen waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. Veel Jornal zijn veel garnalen, maar garnalen. Alle groten der aarde geven ontzettend veel dagboeken. Ryan Holiday, onze held een paar voorbeelden te noemen die hij die schrijft over mensen die dat doen.

[00:11:11]

En die heeft een boek schrijven. In stilte ligt het antwoord. Ons is tiki. Hij is binnenkort bij ons te gast en prematuren geeft tussen de regels door. Holiday is binnenkort als gast. Gaat het wel ergens over twee bibberende stemmetjes?

[00:11:27]

Het het Tuol idee, een soort jornal. Hij schrijft het altijd over hoe alle alle groten der aarde één ding gemeen hebben. In zijn studie draait hij door het studie naar naarhuis. Ja, eigenlijk hoe te leven? Hij kijkt erg naar de stoïcijnen, maar hij heeft ook ongeveer elke biografie op aarde gelezen en hij probeert haar patroon in te ontdekken. En zijn laatste boek gaat over stilte. Een kantoor dat overal terug ziet komen. Hoe mensen dat in hun leven, in bewustzijn.

[00:12:02]

En misschien dat het reddingsmiddel Yarne dat het de mens die heel erg bewust de dingen doen. Misschien zijn dat ook de mensen die de dingen bereiken. Hij noemt dan voorbeeld van JFK. Tijdens de crisis met Cuba. Hoe noem je dat? Cubacrisis subarctische?

[00:12:22]

Uit Bay Holiday atoomoorlog dreigde en hoe die daar reflectief en met kalmte mee omgingen? Gaat die tussen alle transcript van die vergaderingen die dan vrij zijn gekomen, daarover bestuderen? En dan ziet hij dus hoeveel ruimte JFK voor reflectie neemt en waar het een symptoom zijn van mensen die gewoon heel gaaf zijn. Of om te doorgronden. Want het kan ook zijn dat die mensen zo'n rust van zijn hebben dat ze tijdens een TARDIS. Naja, je bent verantwoordelijk voor het ontploffen van de wereld of niet.

[00:12:51]

Dat je dan toch alsnog de rust in je lijf kan hebben om te denken. Jij kan hier even zitten evenmin mijn gedachten zijn. Terwijl het meest mensen zelf gewoon hysterisch in rondjes rijden, hun haren uit hun hoofd trekken. Mijn punt is is het misschien niet selectie Bayes? Of zouden dat alle mensen die zover zijn gekomen? Ja, jij doet net als je gaat en dan word je gaver immers in Berghman graf georganiseerd. Nou dan suggeren als je dat doortrekt dan zou alles aangeboren zijn.

[00:13:22]

Niks. We zijn niks aankunnen. Dat kan ik niet uit. Maar waar ik bedoel, ik kijk wel eens naar mezelf en dan vind ik mezelf een beetje belachelijk. Dat ik s morgens en s avonds dat ik een week rivierdal, dat ik een kwarteeuw review de review doe. Het is een beetje belachelijk, maar het is ook dat je nog in een Tegenlicht aflevering waarin je gaat claimen dat het het tegenovergestelde is wat het aan de andere kant van het spectrum zit.

[00:13:47]

Dus onbewust door het leven gaan alle al je eerst. Dus ik vind het wel interessant om te kijken naar wat ook een beetje een soort van oplossing op zoek naar een probleem. Ik zal deze week een stuk over Blokt zijn gelezen. Deze week zat ik op Pear. Dat kom hier zeker PZPR zeker Butaye daarvoor het echt duur 20 euro per maand of 16 dollar 16 17 euro per maand. Dat betaal jij ondanks dat je hem al vader bent. Nou, ik heb, ik betaal het met de zaak.

[00:14:29]

Ik heb het nooit aftrekbaar zijn gaan gebruiken. Fout? Nee, van de consument. Rikers zal van ons geld. Want toen met de andere ambassadeurs jaar New York toen het systeem gebouwd snap ik al die mensen goed ambassadeurs bijhouden enzo. En dan is er dus misschien wel even uitleggen wat Serpieters Pear is een. Tool waarmee je verschillende diensten aan elkaar kan koppelen. En daardoor kan automatiseren dus bijvoorbeeld. Stel, je wil naar het kan echt. Je kan zo gek niet verzinnen.

[00:15:11]

Noem twee Servische spits leuk. Dusar Servisch Numidiërs ergens in linkten en nog eens een Juliens. Hoe Philips liegt bijvoorbeeld. Jawel, dat je dat je Philips Hue leidt. Maar dit kan. Dus je wil dat je Philips jurylid rood gaan knipperen op het moment dat je een endorsement krijgt. En door foute expertise op het gebied van social media ofzo. Dank je wel, lampje PHL uit rood knipperen van plezier. Nou, dat kan dus met Sapir en je kan het voor de echt.

[00:15:48]

Iedere dienst die je maar kan bedenken zit wel in rapier van je GML tot je Twitter koelkast. Maar dus inderdaad. Smart home chat en iedere je bank. Bunq heeft het ook voor Woold, dus je kan het triggers bij iedere app bij Bunn. Kan het dan zijn? Er komt een nieuw bedrag binnen het bunkeren Connections. Heb je wel het duurste pakket? Nemen ze zijn wel weerhaken, maar dan vervolgens naar de uitput. Natuurlijk kun je ook al tussen stapjes bouwen, dus ik moet ook zeggen alleen maar doen als je kan filters toevoegen.

[00:16:29]

Of je kan zelfs zeggen tegenwoordig. Als dit gebeurt, dan moet je deze soort van filtering volgen. Oftewel je kan hele complex systeem voor jezelf bouwen. Je hebt een bekendere service, heet dit, en net die is dat is meer voor de massa gemaakt. Puur voor de hardcore nerds die hier eindeloos willen optimaliseren. En zo voelde ik me deze week dus ook. Dus ik had een avondje. Ik dacht ik voel me, ik zit lekker in mijn vel.

[00:16:56]

Dat geen bultjes. Genk, Genk, Rapier punt. Kom ik daarvan bedwelmd. Want ik zie. Ik heb dan toch een uit account en ik heb niet al die tijd betaald en dan ga ik kijken. Wat zit er al met mijn oude account? Heb ik dus van mijn nieuwe retinitis gemaakt, bijvoorbeeld dat ik een berichtje krijg? Als iemand diverse feitjes op Twitter volgt dat ik een SLEC bericht krijg. Dat had ik in het begin van Blendle toen naar Duitsland ging en zou ik echt in de gaten moest houden.

[00:17:24]

Wie wordt wie wordt? Wie wordt er lid van? Van de surfers krijgt een bericht van commentaar een persoonlijk bericht sturen. En toen dacht ik ik wil dit weer. Ik heb eigenlijk geen reden om dit weer te gebruiken. Dus wat ga ik dan doen? Op zoek naar een prooi dus daar ga ik graag googlen. Ik heb echt zoveel lol hiermee gehad. Ik vind ook helemaal niet erg, maar het kan Robie toch een hobby zoals andere mensen? Weet ik veel?

[00:17:53]

Ja, ik ga geen breien ofzo. Toen ging ik zoeken naar iets van beste Shapur exam pols of zoiets. En toen kwam ik dus een kora strategen Korra schaven. Tenminste, dat is een beetje mijn systeem, maar het bestaat echt heel gaaf. Dus er was in korte tijd van iemand. Die is een site waar je vraag aan kan stellen en dan zijn experts daar antwoord op geven. En die had dan iets van een webshop ofzo. En die zijn dan elke keer als iemand iets in zijn wagentje heeft gelegd een winkelwagentje heeft gelegd, maar niet het winkeltje.

[00:18:28]

Het winkelwagentje Finnish dus niets geen uit uitbehandeld bent cardboard, maar wel gegevens heeft achtergelaten. Dan zorgt dat ding automatisch de Twitter account op van die persoon, zodat die via Twitter kon Fraga. Hij kan ik ergens mee helpen ook automatisch zijn Dundas gewoon automatisch doen. Wat ik natuurlijk heel slim vindt in het Delmas. Wat mij als Twitter publiek public woodlands. Heftig ja, maar volgens mij als een soort van dienst. Meer dan gewoon je gaat shoppen voor producten.

[00:19:00]

Volgens mij als meer dingen als niet dat je niet akkoord. Nee, ik weet niet meer wat, maar ik zag dat je shopt er voor een goeie vraag heb ik ergens mee helpen. En ik vond het interessant dat ik dacht ja, dit werkt natuurlijk, want als je mensen op een communicatiekanaal het normaal gesproken niet verwachtte kijk je e-mail krijgen. Denk je spijbelt op Stadsfiguur shoppen? Dat je dan een mailtje. Dus werkt het niet? Werkt het waarschijnlijk nog steeds wel.

[00:19:32]

Maar volgens mij Bronte Recovery weet waarvan.

[00:19:37]

Maar hoe? Hoe, hoe raar je iets kan doen, zeg maar. Je zou bij zich spreken als je via de post of via een sms iets aanvangt, dan zou je daarvan schrikken. En daarmee gaat het werken, ongeacht of dat irritant surft naar daar gaat het er maar niet over, maar gewoon werkt dat je. Dus dacht ik wat het recept gaf en ging een beetje nadenken wat ik. Ik weet wel iets wat ik wel heel erg. Probleem ik ben Smith columns in The New York Times verwijt vrijwel iedere week over die schrijf bondsmensen, ex-directeur van de van Buzzfeed Nieuws.

[00:20:11]

Die schrijft een column over media en iedere week. Eigenlijk weet hij toch wel aardig het debat of een deel van het debat te bepalen. Is echt wel indrukwekkend waar die waar die gast weerkeert aantrekt. En toen dacht ik ik wil eigenlijk dat alle columns van Ben Smith uitermate in mijn pockets toegevoegd worden, want ik heb inmiddels zo'n Kobo gekocht. Als je het driedubbele automatisering dus goed ben Smith bij New York Times dan in je pocket. Dan automatisch synchronisatie met je Kobo.

[00:20:40]

Lekker.

[00:20:41]

Maar ik heb dus ook een Kobo. De goedkoopste manier om een Kobo te kopen zijn de goedkoopste Kobo. De goedkoopste manier om de goedkoopste Kobo te kopen is een abonnement nemen te VARAgids. Dat is toch ook mal?

[00:20:57]

Winkels die 100 euro uit, terwijl ik echt stad en land afgezocht naar goedkopere omdat ik ervaren vind. Ik kan me hierover verheugen dat jij hier een middag onderzoek heeft gedaan bij het eindigen met het rechter abonnement. De vader gaat de trein nemen, want het is jammer dat we geen Rivero hebben, maar 100 euro. Dan krijg je een Kobo en een krijg je gratis een jaar VARAgids. Leuk. Navraag het wel van de tv gidsen. Van mij mag ie dunner.

[00:21:29]

Dat hele tv gids deel mag gratis er nog steeds in. Natuurlijk heerlijk, maar New York Times is ook pas sinds vorige week gestopt met de tv gids. Echt, sinds de 22:20 had ik het over over toevoegen aan Pocket. Maar dan heb je. Dan wil ik dus een script en dan kom je erachter dat best wel complex ben. Smith is er best wel een generieke naam. Nou, je kan het Baillien. Je kan gewoon de zit new muur.

[00:21:53]

Times Chakkar in CPR. Dus kun je gaan zeggen als de New York Times een nieuw artikel publiceert, dan zeg je van. En dan heb je Baillien is een veldje en als je dit dan met je abonnement thuis. Nee, dit is een nieuwe thuis gewoon. EPA. Kijk of je die Kohls bereiken. Onbeperkt doen. De vraag is of dit artikel vervolgens kan lezers je geen abonnement hebt natuurlijk. Maar in pocket kun je volgens mij wel op je nieuwe Times Cola.

[00:22:22]

Heel vet. Maar dan vervolgens Smeers schrijft meer dan alleen maar die column. Wordt het ingewikkeld? Dus hoe zorg je ervoor? Artikelen van mensen met heer Pocket? Krijg niet alleen die kolom die één keer per week uitkomt in je pocket terecht komen. Volgens mij staat aan het eind van die kolom altijd Bans. Smit is Milian columnist. Blablabla is zo'n uniek zinnetje dat je op concurrent zou kunnen zoeken. Nou, ik heb hier Smeg geklooi. En toen kwam ik er niet uit.

[00:22:50]

Toen dacht ik. Ik heb ook weer niet zoveel zin in Pear te lezen. Ik dacht wel funded, maar ik dacht ook wilt opgelost hebben. Dus ze ging naar Pheifer. Beeldschoon in de wereld van de vijver is vijver. Wat is dat vijver? Wat Matthijs van Nieuwkerk zijn vijver spiegelpaleis vandaag.

[00:23:16]

Probeer Missitems zo erg. Dus voor vijf uur is het freelancers website Yuz. Noem een onderwerp en je kan een freelancer bij. Bijvoorbeeld Liever over wat zeg ik dan? Nee, ik had een soort viezer. Dat je het zo vijf jaar. De medische farmaceutische beeldjes pheifer gewoon voor grijpstuiver mensen die een grijpstuiver werk uitbesteden. En dat kan alles zijn van het vertalen van werk tot ik zag zelfs podcast editing. Grappig, maar ook het maken van simpele websites of logo logo's inderdaad.

[00:24:01]

Je kan zelfs videomontage uitbesteden. Volgens mij als je echt de passie economie. Nou weet ik niet of ik denk dat er vooral mensen uit Bangladesh die economisch mooiste eveneens op aarde. Dus ik was op zoek naar iemand die hier scripts kon doen, want ik dacht dat moet ik hebben. Moet iemand hebben die vermicelli script bouwt, want ik vind het leuk, maar ook weer niet zo leuk. Dat heb ik heel vaak dit waarmee ik nooit heb leren programmeren.

[00:24:32]

Een soort showbizz hobby. Nu in Bangladesh aan het shoppen voor je wat je het script kan programmeren.

[00:24:42]

Dus dan raak je in gesprek met iemand. Inderdaad uit Bangladesh die heel goed is met zeepjes en zich daar ook op onderscheidt. Die van heel veel reviews voor het maken van zeepjes script. Ook met dit soort van about peace teksten. Wijze van ja, je gaat toch niet je eigen zeepjes script maken moet je overlaten aan de experts. Zo is het ook. Ik ga dat dan niet zelf doen, maar dit is echt waar ik nooit echt iets heb geleerd.

[00:25:06]

Dus waarom ik nooit muziek heb leren maken. Te vroeg voor Hauer. Ik heb gelezen en sindsdien alles outsourcer. Nee, dat heeft niks met invers, heeft te maken met intense luiheid in mij, want ik kan me herinneren dat de vrouw voor Kwik uitkwam destijds. En toen waren wij net bevriend. En toen had jij dat helemaal lopen. Was er echt wel geïnspireerd? Maar ik dacht vooral dit herkennen. Eindelijk iemand die het begrijpt en ook Izzard van ooit is.

[00:25:33]

Dus oké. Dat dacht ik. Dat dacht ik ook wel een beetje erbij, want ik heb me altijd slecht over gevoeld in je eigen. Je moet al je eigen dingen maken. Dopje eigen boontjes. Hoe dan ook. Ik had dus diemanier aan het werk gezet om een script te maken voor mijn. Voor mijn CPR die het keurig een instructie sheet geschreven met hoe ik mijn CPR, mijn zaak. Hij geeft geen toe en geeft geen toe. Greenchoice, dacht ik na vriend.

[00:26:02]

We kennen elkaar net. Ik ga mijn nieuwe wachtwoord met je uitwisselen, maar die heeft dus niet zo'n. Die heeft niet een script. Dit is echt een gaat werken. Want als je eenmaal zo gaat nadenken over je leven, dan zijn er meer dingen die je wil automatiseren. Er zijn gewoon dingen die je nu met de hand doet, die echt niet zoveel tijd kosten dat ze wereldschokkend zijn, maar die wel lekker zijn om in een soort van ik.

[00:26:26]

Opeens raak ik dan helemaal bedwelmd door door de huid uit lopen.

[00:26:33]

Wat kan ik nog meer automatiseren? Dat wel echt zo. En het is vooral dingen op mijn computer, dus ik denk dan vooral ik zou wel willen dat ik minder op Twitter kijk en dat ik bijvoorbeeld maak. Ik ga dan denk wat zijn de reden waarom ik op Twitter kijk? Kan ik dat extraheren? Wat de redenen zijn? En kan ik dat automatiseren in bijvoorbeeld een dagelijkse e-mail ofzo? Ik heb dit precies met. Bijvoorbeeld s morgens. Ik heb altijd iets nodig om wakker te worden.

[00:27:02]

Ik ben geen ochtendmens, dus ik hoor mijn wekker gaat dan om kwart voor zeven. Om 7 uur is het hommeles, want dan staan staan de kinderen aan bed en je Beijnes in je bed rammelen. Het kwartier Windo's om echt goed wakker te worden. Dan moet je Jorinde. Ja, dus dat dacht ik, dan ga ik dat. Dat is een optie, dus ik ga dat. Dat doe ik nu als ze allemaal de deur uit zijn. Dan doe ik het maar dacht misschien moet het vroeger doen.

[00:27:22]

Want nu lees ik dus het nieuws. En daar ben ik niet gelukkig mee. Waarom niet? Omdat ik er bang van wordt. Dit is wat er gebeurde in de Baalbek van de correspondent. Daar staat er weer het nieuws. Ik wacht op bang van. Ja, daar staat er weer ergens. Een poliovirus is gevonden en ik wil helemaal niet weten dat er een poliovirus zit. Nee, het is gewoon rustig. Wakker wordt het wel als het echt hommeles is.

[00:27:48]

Tot die tijd helemaal over het klimaat in plaats van het weer. Dus ik geef ik geef meer helemaal bloot en probeer een goed gesprek te voeren met de agressor uit kabeltjes, maar die gaan wel weg. Trouwens, shil, ze zijn het weggaan. Nu ben ik weer vrolijk lekker kauwen. Misschien helpt dat tegen die menthol Hilaria Rubra geval. Toe, nou, toen dacht ik want je hebt wel. Ik kan dat niet. Ik heb een kinderen naast mijn bed liggen en kan ik een boek gaan lezen.

[00:28:16]

Maar dat is dat. Doet het niet lekker aan het nieuws snakken? Ja, jij wil snel. Dus nu dacht ik kan ik niet iets krijgen? Ik verantwoorde snack bedenken en dat op dat dat optimaliseren is het ook niet. Ik heb geen telefoon in bed liggen.

[00:28:31]

Pak dan de telefoon van me, dus ik mag geen telefoon van je vrouw. Ik wil geen telefoon naast me hebben. Dan ga ik volgens haar te zeggen dat echt heel treurig week ook. Dus nu dacht ik na misschien moet ik er met de VARAgids komen. Vervolgens kan ik het soort van verantwoorde snacks, lekkere korte columns van hier en daarna allemaal s morgens klaar laten zetten. Jaja, chocola Marcel van Roosmalen. Ja, precies. Echt een eigen eigen de Grünberg blog.

[00:29:04]

Dat heeft wat is er van die gekke blogje? Is op zijn blog. Af en toe laten we zeggen dat je het kan personaliseren.

[00:29:10]

Dat is allemaal dat soort dingetjes. Maar wat je dus ook noemt is geweldig idee. Dank je wel.

[00:29:16]

Leuk wel dat je met een soort kunstakademie eerst je me helemaal aan de basis van onze gemeenschap. Maar je kan dus ook dingen. Ik heb deze week een blogpost geschreven over hoe ik allemaal geld boehoe. Ik het aantal beslissingen dat ik probeer te maken over geld zo veel mogelijk te beperken en beslissingen dat je maakt over geld probeer te werken. Je kende streven naar financiële onafhankelijkheid en vooral voor zorgen dat ik niet aan het einde van de maand roodstaart het vroeger haalt en allemaal financiële stress had en mijn gezin geen zekerheid kan bieden als je als consument omvalt of zo.

[00:29:50]

Dat is niet aan de orde. Maar stel je voor, vind het wel mooi hoe je dit soort van kleedt ze vroeger zoals ik. Zoals ik vroeger rood stond, merk ik de achterflap van het boek wat ongetwijfeld ooit over gaat komen al een beetje aan aan het horen. Ben mocht dan een blurb van jou tegen die tijd Jabber en. Ik denk dat iemand. Ik ben de laatste in Blurb. Ik had altijd een gat in mijn hand. Muinkkaai hou dus als je daar wil komen, moet je heel veel juiste beslissingen nemen.

[00:30:21]

Dat vergt wilskracht, dus je moet niet dat ene dure ding kopen of niet naar een café gaan omdat je te lui bent om te koken. Of je moet er voor zorgen dat je genoeg spaart of dat je die maand weer genoeg geld aan je beleggingsrekening maak. Je allemaal beslissingen waar wilskracht voor nodig is en wilskracht is als een spier die kan, kan vermoeid raken waardoor je uiteindelijk domme beslissingen nemen. Dus wat ik heb geprobeerd met mijn geld is zoveel macht besluiten vormen laten nemen.

[00:30:51]

En dat klinkt heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel, namelijk gewoon ervoor zorgen dat zodra ik als inkomen komt, de rekening binnen. Ja, en zo snel mogelijk nadat het geld binnen is gekomen en voor alles afgeschreven. OK, dus ze gaan. Er gaat geld naar een spaarpotjes, dus ik spaar voor een vakantie. Ik spaar voor reparaties aan mijn huis of voorzieningen zijn niet meer. Ik heb een financiële buffer die ik altijd aanvullen. Waar ik waar ik gooi, waar ik het allemaal nog lekkerder op opvangen.

[00:31:23]

En omdat het allemaal meteen verdwijnt. Echt vaak letterlijk. Op dezelfde dag is het alsof het nooit beschikbaar is. Het heeft twee voordelen, want daardoor spaar ik sneller en elke regel neem ik aan en gaat ook naar een spaarpotje. Want je hebt het net over sparen. Zij ook trouwens. Sparen gaat sparen is één van die potjes en daarmee zit ik bedoel daarbij ik bijvoorbeeld erbij. Zit ik bij een beleggings partij die het automatisch voor je afschrijft. Dat je niet handmatig fondsen hoeft te kopen is ietsje duurder.

[00:31:50]

Maar daardoor weet ik mijn kansen gaan wel toenemen. Dat ik goed ga beleggen, want wordt allemaal automatisch voor me gedaan. En het geld dat spaargeld dat echt een nadat ze had zijn. Ik denk dat het nu kwart tot een derde van mij van mijn netto inkomen is. Het voelt gewoon niet alsof ik daar beschik over. Dat was meteen weg door al die beslissingen die ik anders zou moeten nemen. Daarover hoef ik niet meer. En zijn dit allemaal losse rekeningen?

[00:32:13]

Dus de rekening voor vakanties is een losse bankrekening? Ja. En hoe heb je dan zoveel verschillende bankrekeningen gemaakt? Ik heb dat nu al, mijn huisje tuintje. Ik zit nu bij een bank die daar in principe niet echt aan meewerkt. Triodos een hele goede bank. Maar voor de hele wereld, maar niet zozeer voor hun klanten. En de lelijke A.K. Het is niet zo erg als de banken. Het is gewoon bedoeld, is geen onwil, luiheid, ook geen vertrouwen.

[00:32:40]

Denk dat gebrek aan mankracht hebben of wanneer financiële financieel toch moeilijk om te geloven. Ik snap het ook niet. Sorry, we hebben te weinig mensen zijn een bank. Het is niet makkelijk en ze maakt het ook niet makkelijk om bij te blijven, want ik weet dat ik naar de het techbedrijf met bankvergunning voor onze vriend Anic nam. Ga je er inderdaad. Je kan het nu zelfs een te kunnen koppelen. Dat zou het nog makkelijker maken. Maar goed, dit houtje touwtje werkt ook.

[00:33:05]

Hoe doe je dat? Dan kun je gewoon meerdere rekeningen wel maken bij de Triodos? Ja, je hebt. Ik heb. Je hebt een beetje geheimzinnig over. Het is super simpel als je daar dus mijn vrouw en ik zitten. Allebei heb je, krijg je allebei al een spaarrekening bij en heb je een gezamenlijke rekening. Is het ook een gezamenlijke ervaring? Zo kom je ja, dat is wel echt vet. Aan Bunq moet ik zeggen dat je gewoon echt voor alles kan.

[00:33:25]

Je eigen IBAN nummer één druk op de knop Extra IBAN bij gewoon met een naam en een emoji. Dat geeft mij een goed gevoel over. Ik zit al heel erg te overwegen of Tony dingetje heeft het ook Maniu. Ik snap niet dat niet al die banken doen. Het is niet alsof er een tekort is aan IBAN nummers. Nee, het is geen hype. Iets is geen hype. De banken zijn wel. Bunq is een techbedrijf en een bankvergunning.

[00:33:49]

Mooi. Maak het dan bijvoorbeeld wel het nieuws dat ik heb toegevoegd. Want wat ik merkte. Ieder mens is zwak. Ik ook, dus dat ik dan af en toe nog deej was toch zo'n spaarrekening plunderen. Erger is dat ik nu doe. Is dat wat om een frietje te halen uitkomt met je uitgaven neemt de controle helemaal uit.

[00:34:10]

Deze maand na had ik weer voor honderd euro van de buffer. Dus dat ik nu heb gedaan is dat een uitbuitte bijten. Dat is wat je moet doen dan bij een bank een andere rekening aangemaakt. Waar dan heb ik uitgerekend hoeveel geld heb ik over voor niet vaste uitgaven? Niet vast dus. Al mijn vaste aanvalswapen, boodschappen, horeca. Onverwachte Crem voor De Crem was niet goedkoop. Ik vond het best tegenvallen. Nou, dat heb ik ongeveer uitgerekend, hoef ik daar voor over.

[00:34:39]

Dat wordt allemaal gestort naar de A, naar de anderen rekenen mijn andere bank en de bankpasjes van de Triodos heb ik allemaal weggelegd. Daar kan ik dus niet meer bij. En vervolgens als ik dat niet zitten en er is dus precies de eerste is nu een drempel van als ik dat wil aanvullen moet dus van de ene naar de andere bank het helemaal over gaan maken. Dat zal weer groter dempen dan even binnen de bank. Snel. Dit is echt hoe ik probeer mijn Twitter verslaving op te lossen.

[00:35:05]

Alles heeft te maken met alles, werd in het leven makkelijker kunnen, steeds meer met onze telefoon doen. En jij gaat dan op zoek naar naar opzettelijk op zoek naar zulke traditionele banken dat je het niet makkelijk kan maken de rekening plunderen. Het is een combinatie tussen automatiseren en obstakels, obstakels voor je zwaktes inbouwen en dan? Dan zijn er een hoop wilskracht en wilskracht over dingen die er echt toe. Maar goed dat dit systeem op COBOL gebouwd zijn, dat ze niet sneller kunnen innoveren.

[00:35:34]

Dank daarvoor. Dank aan COBOL. Prachtig. Maar en dan heb je dus eigenlijk Rijcken die regels die banken zelf hebben. Zo van maak uit zo'n automatische overboeking. Neem aan dat je het gewoon super simpel. Maar ik zag dus ook. Ik had het artikel gepubliceerd. Het was er een starter die daarop reageerde, die intussen allemaal nog slimmer wil gaan doen. Dat. Ik weet dat ik wat jij bedoel, dit is zo vet dat PSP2 dat straks.

[00:36:06]

Dat al die tijd dat je de episch van banken moet kunnen aanspreken en dat je dus ook Triodos eigenlijk niet met Triodos hoeft te interface. Dat het niet meer is dan gewoon een potje waar het geld daadwerkelijk is en dat je om om dingen te kunnen doen gewoon apps van anderen kunt gebruiken. Dat gaat gewoon gebeuren. Dat gaat zo vet worden. Chedjou zit ik in het iets van flow? Ik denk dat je Flow app bedoelt. Flow kom je heel bekend voor.

[00:36:41]

Ik heb dit ook zitten bekijken en die hadden dus mijn artikel genomen en vervolgens hadden ze al die dingetjes die ik bedacht had. Hebben zij bewijzen laten zien van zo gaat het bij ons werk. En er zaten twee dingen bij die ik nog niet kon Nya, maar die zei wel aanbieden gaan Abizaid in de uit. Namelijk dat je bijvoorbeeld kan zeggen veel. Als mijn financiële buffer volgens mij zijn 500.000euro voor mij bedacht als die als daar minder dan 50.000 euro vul aan heeft stuurde dan naar beleggingsrekening.

[00:37:15]

Jij hier. En voelt goed. Dat hoef je de zuid en zuid aanmatigende bijna letterlijk tien seconden werk. Maar het idee dat Dyserinck automatiseert zijn echt ik. Ik krijg zo'n ontspannen uit mijn lijf. En het werkt ook op de achtergrond voor je er. Je kan er dan ook op gaan vertrouwen. Dat vind ik erg fijn, want het zorgt er wel voor dat ik mijn financiële doelen dat, maar dat mijn beleggingsrekening geld, mijn pensioen potje geen pensioen op zelf.

[00:37:43]

Tenminste niet bij een werkgever of zo dat dat automatisch geregeld wordt. Dat het nooit voelt. Of die paar honderd per maand echt tot mijn beschikking heb, zorgt ervoor dat ik over dertig jaar wel pensioenpotten. Ik heb mijn voorgevoel wat als het tweede ding? Ze deden twee dingen anders dan jij. Dat zijn twee dingen, want een tweede is dus dat ze alles wat overblijft. Stuur dat naar Meesseman, de beleggingsrekening. Het is ook echt geen rocket science waar het over hebben.

[00:38:11]

Dit is inderdaad een regel die in Jamil kan instellen. Is geavanceerder dan wat je met je bank kan doen met je bank. Het enige wat je kan instellen. Eerst van de maand, dan is maar geld over naar top jongens. Dank jullie wel. Echt geweldig. Dat is echt niet ontwikkeld sinds we de Giro Faun gebruikten. Volgens mij gebruikt Gavi onherstelbare Abyan, krijg je een Ajax bal, maar in Bunq heb je wel al zo dat je dat je bijvoorbeeld percentages kan doen.

[00:38:48]

Dus wat is nu ja, wat had je anders nadat er bijvoorbeeld al in dat gewoon? Als je als geld binnenkomt van mijn werkgever, dan spreid 20 procent naar deze rekening, 20 procent naar deze rekening. Iedere keer een bonus binnenkrijgt. Dan wordt het ook gesierd, want dat is weinig in jouw systeem om wat misloopt als er een bonus binnen je vakantiegeld komt binnen dat handmatig. Ja, maar vakantiegeld is een goed voorbeeld. Dan moet ik het handmatig naar mijn spaarrekening.

[00:39:19]

Ik krijg daar de stress van. Ik houd het allemaal niet uit elkaar. Ik stel zoiets in en dan vergeet ik het. En er moet later, dat mag weer gaan. Reverse engineering. Doordat die regels met een grappig ideetje nu twee type luisteraars zijn er deze podcast. Je hebt een groep die denkt vaak ja, ik ga vanavond ook zeebeer gebruiken en mijn hele leven automatiseren. Je hebt nu mensen die met hun ellebogen op tafel. Wanneer houdt dit op?

[00:39:41]

Wat een idioten. Wat ik ook nog had. En dan hou ik over op was een app. Die heet Expense Fay, want ik zag dat. Dus wat je dan krijgt is dat je dan. Je gaat dan zeepjes gebruiken en dan ga je kijken welke services verbindt het allemaal? Je hebt gratis app Discovery via gedaan. Want dan opeens, dan zie je dus een catalogus van tweeduizend apps, maar allemaal gemaakt voor super specifieke doelstellingen. Dat is echt echt genieten.

[00:40:10]

Wat kan expense doen? Expense Hij doet niets anders dan bonnetjes scannen en nam vervolgens daar rapportages van maken. Dus ik weet niet hoe jij omgaat met de bonnetjes die je scant voor je voor je btw. Maar wat ik tot nu toe doe is. Ik heb een scan app op mijn telefoon scannen. Wel scannen, scan zijn heel veel. Die gaat naar een map op mijn kogelbrief. Automatisch. Dan vervolgens kijk ik één keer in het kwartaal naar wat er allemaal op de goede drive map staat.

[00:40:45]

Verzamel dat bij elkaar en stuurt naar mijn accountant. Maar. Expansief is een appje, wat automatisch ook de bedragen analyseert op de bonnetjes en de afzender ziet de zei hij scant die bonnetjes, hij doet en hij doet iets van dataverwerking. Dan kun je vervolgens die dingen ook weer in zeepjes gebruiken. Dus je bijvoorbeeld kan doen is zeggen oké. Trek al mijn trekt men. Trek mijn bankrekening transactie naars naar CCV of wat dan ook. Koppel het aan deze bonnetjes zodat die zodat je twee mooie bestandjes aan je account wint.

[00:41:27]

Kan automatisch voor je hoeft zelf niet meer te kopen. Hij zoekt dan omdat die de naam herkent en de bedragen herkent. Want het Hatti met weet ik uit die uit die bonnetjes en dat is toch echt. Dat is toch een portie lekker om een appje te hebben waarbij het waarbij het verdwijnt in een specifiek voor dat gemaakt doel. Ik hou er niet van dat er dan losse bonnetje met goede drivers slingeren. Dus ook jij. Jij tolereert het om Evernote te gebruiken.

[00:41:55]

Ik wil eigenlijk van mini sjalotjes voor alle mogelijke dingen die ik heb in mijn leven. Kijk, je zou in plaats van artikelen je wil artikelen lezen en je wil een plekje om die op te staan. Jij kan overal tekstbestanden of HTML bestanden gaan opslaan van je artikel die nog wil gaan lezen. En dan zeggen ja, die heb ik allemaal op één plek. Nee, in plaats daarvan is Pocket heel erg handig, want je hebt geen sourcing backup. Vooral op drie verschillende manieren is dus bijvoorbeeld alles wat er op pocket binnenkomt het sturen.

[00:42:25]

Ook naar de Instapaper account, Kerkdeur Rot-Weiß, koppeling aan en reed. Daar bewaar ik al mijn citaten, maar laat ik ook weer automatisch synchroniseren met Evernote. Jawel ja, maar goed dat Evernote deel kik. Dit is wat ik dus. Wat voor jou Evernote is en Global Drive. Ik krijg daar een beetje stress van te zijn. Te veel verschillende doelen in één in één app. Ik vind dat vervelend. Dat loopt door elkaar en gaat zoeken op iets andere dingen.

[00:42:49]

Wil je graag een zoekmachine willen die met Google Drive, Dropbox, iCloud en Evernote allemaal bij elkaar gooit? Als ik daar dan Garp Alexander Klöpping zoekt, had ik al onze dingen naar boven. Dat zou ook mooi zijn, maar mijn TISM, mijn tussen manier om dat op te lossen is gewoon. Ik wil per type doelstelling wil ik een eigen app. Wat daar echt voor geoptimaliseerd is en het expensive is dus gewoon heeft één doel. En dat is zorgen dat je het bonnetjes begrijpt.

[00:43:15]

Het Nederlandse btw systeem en zo ja, ook heel vet. We gaan hier per maand weer een bonnetje. Dat dan wat het verschil tussen PIM bonnetje is en de kassabon als dat dan voor jou. Je kan zelf ook een kwartiertje en je kan zelfs splitten en zo ja, het echt lekker. Ga ik eens bekijken, gratis bekijken, koppelen Manisaspor en kijk gewoon waar waar je fantasie eindigt. Want dat is de enige beperking. Je fantasie. Een kwartier heel enthousiast.

[00:43:43]

Fijn dat dit hier even over gehad hebben. Nou nou, onderbouw moet je niet over de psychologie praten van je, van je van je systeem. Dit heb ik toch wel? Ja, dat heb ik toch een beetje gedaan in de zin van wilskracht is zelfs vermoeid raken en dat je er op kan vertrouwen. En wat nog één ding wat heel lekker is. Psychologisch gezien is dat als je dus automatisch spaart voor bijvoorbeeld een vakantie, dat als op een gegeven moment je die op het moment dat je die vakantie boekt.

[00:44:13]

Dat het dan bijna al weer gratis voelt. Je hebt dat geld apart gezet en is gewoon beschikbaar. Dat mag gewoon op aan een weekje in een Vlaamse boerderij in de Westhoek bijvoorbeeld woordbeeld. En dat, dat spreekt me enorm aan. En laatst? Vroeger was het dan. O ja, we moeten vorige maand even water en brood blijven, want hebben een vakantie geboekt. Laatst ging mijn koelkast kapot. Van voor voorzieningen reparaties Grotenhuis na kwam een mooie nieuwe koelkast binnen zonder een centje pijn die als het toch straks een koppeling is tussen jouw lampen en het moment dat jouw vakantie geld potte, een bepaalde threshold bereikt dat de partyboot aankan die we hier gunnen.

[00:44:54]

Hier zeg heet intressant fijn. Een beperking die ik mezelf oplegt kwamen. Het automatiseren is dus alles wat mijn huis te maken heeft. Heb ik ook niks Smarts meer metaforische your lampen? Het is toch belangrijk punt om uit te maken? Het kan ook zijn. Waarom heb jij geen smart huis? Ja, dat wil ik allemaal niet. Dat wil, ik kan me niet in mijn huis. Ik had dat. Waarom willen we dat niet? Had je dat ooit?

[00:45:17]

Jamie had er geen goed. Jij had het huis gekocht en er zat al iets Seaways in. Het is allemaal kut, maar je zou het heel zou zijn nu gewoon een hele goeie mogelijkheden hebben kunnen inrichten.

[00:45:30]

Waar ik het wel echt mis. Maar dat is omdat mijn vriendin dat niet toestaat is overal euh, van die van die nest schermpjes. Het is een ding, maar dan met een schermpje, weet je wel. Ik zou dat heerlijk vinden om overal te hebben. Helemaal gekoppeld met zo'n met zo'n deurbel dus dat je dat de deurbel gaat en dat op alle mogelijke schermpjes je telefoon, de schermpjes van de cursisten tot daar of je tv kan. Dus ook dat je tv zo'n zo'n picture in picture krijgt.

[00:46:01]

Beeld van. Ik vind dat toch gaaf. En dat je dan via spraak de deur kan opendoen. Dat heeft wel iets echt heel erg magisch. Dat zou de enige zijn waarvan ik zou overwegen, ware het niet dat ik niet in iedere kamer een microfoon wil. En al helemaal niet zo'n spijkerbom opnemen. Camera aan mijn deur. Dat is wel jammer, maar ook wij willen niet. Ik wilde gewoon niet aan gaan wennen. Ik zou ook. Lijkt me ook heel leuk als ik s morgens binnenkwam dat ik helemaal nagedacht hebben over de ideale setting van Dit is een goede ochtend voor ons gezin zat.

[00:46:34]

Om zeven uur automatiseert dingen gebeuren, gordijnen opengaan, een mooi muziekje, agaat, koffiezetapparaten. Afwas begint te pruttelen. Ik kan je helemaal optimaliseren, helemaal door mijn hemel door me gaan doen. Heel veel mensen ook, maar ik wil dat gewoon niet, omdat ik er niet aan wil wennen dat mijn huis smarter. En ze komen er lang tegen verzet. Omdat het een soort. Het maakt je kwetsbaar op een bepaalde manier. Wat is jouw reden? Het werkt alleen zolang het werkt.

[00:46:59]

Werkt het? Ik wil, ik wil zo zo. Ja, zoveel mogelijk op bruinzwarte, op een soort basisniveau blijven leven en niet wennen aan het onnodige Commerford omdat het kapot kan gaan, omdat het kapot kan gaan na of omdat je in mate afhankelijk van een. Het zijn allebei allemaal bedrijven waarvan je niet weet hoe ze zich gaan ontwikkelen, waar dan afhankelijk van maakt dat je. Oh, dat is heel anders dan dat, ik heb dat wel grappig.

[00:47:26]

Net bij mij is het, bij mij is het vooral ik wil zelf de koffieautomaat aanzetten. En ik wil zelf de was doen. Ik veel, omdat het ook soort van meditatief is. Het is lekker om sommige dingen in routine te vervallen. Daarom heb ik geen volautomatische. Bevoordeelde zelf alles kan, alles kan automatisch, maar dit is grappig, want op mijn computer vind ik dit heel vervelend. Als ik dan een download folder heb die zichzelf niet automatisch opruimt.

[00:47:53]

Daar krijg ik stress van. Of teveel economie desktop scherm ofzo. Dat vind ik allemaal kut. Ik wil dat dat verdwijnt in mijn huis. Moet al die shit weg. Wel grappig, grappig tegen een grappige tegenstelling. Eigenlijk heb je ook niet dat je bijvoorbeeld een slimme thermostaat hebt die ervoor zorgt dat de temperatuur op het juiste moment van de dag. Dat is gewoon op basis van regels sets en niet op basis van. Is er een telefoon in de buurt en kom je thuis onderweg naar huis.

[00:48:22]

Want er zit wel was de temperatuur hoger en dat wil ik niet. Ik ook niet en ik vind ook echt dat er een een beweging zou moeten ontstaan tegen die die die Spijkenisser. Ik heb het daar eerder. Ik heb daar eerder over handelshaven gehad. Dat dit stigma is niet groot genoeg om een winkel of een nest of een oven om weet ik veel wat voor. Vooral omdat mensen van alles maar al LIGO is dus te doen. Gewoon de privacy van heel veel mensen geschaad wordt bij ons dat ook.

[00:48:50]

Wij hebben ijzerwinkel bij ons in de buurt. Er staat vaak een rij als het lekker weer is buiten en dat gaat dan voor de deur van Van. Van mensen staat die rij. En daar heeft is één van die deuren heeft zo'n camera. Die dingen zijn bewegingssensor Trigger. Dat ding is gewoon de hele dag iedereen aan het opnemen die daar in de rij staat, met een phish eiland en met geluid ook wat verkloot. Veel hangt daar een camera. Al een keer verteld, maar dat de buurtvan vriend van mij was.

[00:49:19]

Er waren een stel. Piepel oplichters nam collecte aan het doen en Gueugnon volgens al de buurtbewoners die beelden van die mensen online, wat eigenlijk een publieke veroordeling is voor een een vergrijp vergrijp wat hem is. Zaten er een paar advocaten in de buurt AP groep die daar wat over ging zeggen en mensen aanspraken. Maar het is wel. Ik ben met je eens wat meer stichel. Ik vind echt als je een ding je aan je en je deur niet op één van een boerderij woonerf met niks in de buurt voor 2 kilometer.

[00:49:52]

Als jij gewone mensen hebt die langskomen weg. Een instantie jurist uitnodigen, dan maken we de. De Ring stigma aflevering noemde hij. De vorige keer klaagden we dat we te weinig recensies hadden op de iTunes Podcast app en we vroegen ons af wat aan ons lag of aan de service dat niemand meer surfers gebruikt. Het antwoord is het ligt aan ons, want blijkt als je het over hebt dat er heel veel mensen toch nog die app gebruiken en zijn er bruidssuite Sensi achterlaten als wij er even naar vragen.

[00:50:26]

Zoals geen settopbox, geen settopbox dus niet. Neem Best Podcast. Verbijsterde luisterde heerlijk weg. Dankjewel. Geen settopbox hield iemand te nemen. Ik moet wel zeggen ik geniet daar ook wel van van geen settopbox boxen hebben, want ik vind heel irritant aan Ziggo settopboxen dat je deze reclame niet kan doorspoelen enzo. Ze geven veel te veel macht de kabelmaatschappijen identiteit en na op te gaan baseren. Maar ze denken eventjes tussendoor.

[00:50:58]

Ik zit dus te denken om zo'n IPTV illegale tv servus te nemen. Heb je dat wel eens bekeken? Nee, dat is echt een wereld die voor je opengaat als je daar een beetje in duikt. Dat zijn dan van die services die waarbij je voor 6 euro per maand het meeste iets van 10 euro zou. Het best wel. Prijzig kun je dan 10.000 tv zenders krijgen, inclusief video on demand. Dus met terugspoelen en tv gids en een gewoon tv gids programma aanklikken en dan direct het programma kijken.

[00:51:28]

Dus ook alle C1000? Ja juist. Tuurlijk, tienduizenden zenders dus lokale zenders in Amerika en weet ik veel allemaal. Volgens mij trekken ze dat allemaal van een satelliet binnen of zuinigjes het gewoon door. Voor die tijd biedt het anamnese. Dit zijn allemaal aerle. Illegaal is die dit soort van Beverwijkse Bazaar achtige sites ook allemaal uit? Ze proberen ook allemaal ver vooruit te laten betalen. Ik ga echt niet lang in een maand door een zooitje uit de lucht getrokken, maar dat ik het echt weer.

[00:51:58]

En dat werkt allemaal steengoed. Die hebben allemaal Android apps enzo en die ook gewoon op je smartphone kan laden. Of met zo'n met zo'n 1.3 tify sticky ofzo. Derin. En dan kun je dus tv kijken. Ook Nederlands tv. Allemaal in perfecte kwaliteit met gewoon doorspoelen en al die andere dingen die je niet kan met je cobox mag natuurlijk niet verdienen. Ze verdient rechthebbenden geen geld. Je bent niet te beroerd om er geld voor te betalen, maar het gaat jaren meer omdat ze gewoon een betere interface aanbieden.

[00:52:26]

Ik ga niet iets gebruiken wat mijn reclame opdringt. Dat is gewoon. Ik betaal voor die shit. Recalcitrant frikandellen, mediareus, frikandellen media. Weet je wat het is? Nee, ik ook niet. Maar Jan en Boy? Ja Jan, Jan een Boy Bos. Nee. Is het wel echt een ijverde naar de pers? Zegt Lov en Al Capps. En dan geen frikandellen media. Wel lekker vermakelijk en altijd interessant. Het gaat maar voor, maar bij dieren die referentiejaar Vikander de media en Like Lepper.

[00:53:03]

Viersterren weet niet waarom en dan? Jullie zijn niet dood. Dat is een referentie naar of we ons afvroegen of wij dood waren of die podcast. Wij zijn niet dood. Ik giet al jaren een duurzame fan van jullie podcast. Elke keer word ik verlicht door jullie nieuwe ontdekkingen en lach ik om jullie grappige dynamiek. Ernst-Jan je vier aflevering staat in mijn favorieten. Nou, dat is leuk. Dan heb je waarschijnlijk ook ervan genoten. Nicole en Alexander. Jouw cynisme is een waar talent.

[00:53:35]

Maar waren dat toch 4 sterren waren er niet vijf. Wat ontbreekt er dan nog? Mooi dat het blijkbaar her actief werd. Dit zijn dan de stille silent majority natuurlijk. En John Janssens die je trouwens vindt van de shows die ze vorig weekeinde in de opsomming. Vrij uniek, een Nederlandse show van Amerikaans niveau. Mooi, overwegend nonchalant geklets, maar stiekem informatieve dan een apart artikel in de Harvard Business Review. Die kunnen we gebruiken als soort van Blurb op nog niet bestaande website.

[00:54:04]

Denk je dat we hier aan deze belofte hebben voldaan? Dus waren wij. Stel dat je in een artikel op de Harvard Business Review over automatiseert of automatisering in het persoonlijk leven hebben wij beter geleverd dan zo'n artikel daarover. Bij sommige mensen wel. Voor sommige mensen die graag een bildende appelmoes willen hebben denk ik wel. Ik vind die vraag. Denk je dat ik heb geleverd? Heel grappig. Ik moet dan altijd denken aan van die telemarketeers die nee niet maakten.

[00:54:26]

Maar van die helpdeskmedewerker is in een Fraga bij yuppie, bij JPC weet ik vergeef me. Ik was aan het praten met iemand die bij JPC de marges schreeuwen dat je geen marketing opgedrongen wilde krijgen. Nee, nee, nee. Op een of andere manier had ik de meneer die bij yuppies verantwoordelijk was om de enps van een soort van diepvries diepvries kaas naar fatsoenlijk niveau te krijgen. Mensen haten. Dat was een periode. Mensen die uw pc echt haten.

[00:54:54]

Dus dan alles wat mis kon gaan ging mis bij uw pc. En die service was verschrikkelijk. En hij werd volgens mij aangesteld om dat weer naar normaal niveau te trekken. En toen hadden we een gesprekje. Ik van een reden was hij bij mij thuis. En toen Schilder. Dit roept heel veel vragen op. Ja, ik weet het ook niet meer, maar hij was in mijn huis en toen zei hij dat. Aan het begin van het gesprek hadden ze een soort van dingetje ingebouwd.

[00:55:23]

Dat iemand belt natuurlijk met een probleem. Mijn internet doet het niet. Wat dan ook dan zegt de klantenservice medewerker zegt Oké meneer Clubbing, ik hoor van u herhalen wat de vraag is. En ik ben hier om u te helpen. Heel raar, als een soort robot het dan vervolgens heb je telefoongesprek waarin het al dan niet wordt opgelost. En dan zeggen ze dus aan het. Aan het eind van het sprak meneer Clubbing aan het begin van dit gesprek.

[00:55:50]

Gaat u zo goed mogelijk proberen te helpen? Heb ik aan die opdracht voldaan, waarbij het antwoord in heel veel gevallen ja is opgelost? En hij zei dat in die meeting over hoe mensen over justitie dachten dat het zichtbaar was dat mensen die gebeld hadden en die goed geholpen waren, dat dat een zichtbare stijging in de NMBS veroorzaakte. Want zo'n internet abonnement is iets wat je vergeet als je als het gewoon werkt. Als je een probleem hebt, dan is het vervolgens een kans tot het oplossen van het probleem.

[00:56:24]

Is een kans om de klanttevredenheid flink te verhogen ten opzichte van iets wat je gewoon voor rente neemt en die expliciete vraag maakte dat mensen wél tevredener over over waren. Omdat je dus opeens realiseerde ik had een probleem. Oh ja, dat is opgelost. Eigenlijk ben ik heel erg blij met dat merk. Prachtig. Beste luisteraar, hebben wij uw probleem opgelost? Denk daar over na. Laat dat nu eens echt even in. Volgende week is het zover. Ja, ik kijk er naar uit.

[00:56:59]

Jan Slagter Ik heb de hele VARA gids al uitgelezen. Programmering, alle marktposities, de bijgemaakt mooi. Volgende week is hier te gast Jan Slagter, directeur van Max en Weldoener en ik wil heel veel van hem weten. Bijvoorbeeld Ik wil. Ik wil weten. Max is natuurlijk ongelooflijk succesvolle omroep, opgericht om opgezet in een tijd dat mensen zoals hij dat zelf altijd in alle interviews de mensen in een bloemetjes jurk die achter in het publiek werden gezet omdat mensen graag verjonging wilden op de televisie.

[00:57:37]

Inmiddels is iedereen er over uit. Televisie gaat niet meer verjongen. Dat is gewoon voor oudjes prima. En Max grossiert daarin en doet dat niet onverdienstelijk, zou je kunnen zeggen. Mijn vraag aan hem is. Om wat hij voor ouderen heeft gedaan dus echt een plek maken waar ouderen zich thuis voelen en wat best wel een soort van beweging is, zou je kunnen zeggen. Hoe zou hij dat doen als hij nu een jongerenomroep zou beginnen? Ben ik benieuwd naar.

[00:58:09]

Heb je ook nog deze?

[00:58:12]

Euh ja, goeie vraag. Saarburg, Qom? Euh, hallo. Sinds waar ze zijn langs is gekomen is er in elk interview dat we hebben en momenten gezegd. Maar mijn keuze is ja, die al namen die die nog een weekje over nadenken. Want diep vaak, dat moet echt nog effe marineren. Maar ik zal er over nadenken. Ehm. Maar als je dus andere vragen hebt aan Jan Slagter, anders dan het niet tegen mij gaat het over de vrienden.

[00:58:43]

Laat het achter bij vriend van de show, want ik denk dat als Flash Podcast. Nee, dit is een man die maakt. Het is hij en hij heeft een kijkcijfer fabriek. Dit is echt MAX. Programma's worden door 4 miljoen mensen bekeken. In sommige gevallen dus wat wil jij? Wat is het geheim van deze media? Mogol? Ga naar John de Mol.

[00:59:01]

Wil hem wel graag, wil graag met hem werken. Dit is echt effe iemand moeten denk ik wel keuzescherm en zo hoor, want hij is de oudere discogroep, vriend van de chopper.

[00:59:10]

Tnlc Flex podcast over media en laat jouw vraag of deze aandreven over Jan Slagter.