Transcribe your podcast
[00:00:00]

Min of Bas kan eenvierde ervoor zorgen dat als je naar toilet bent geweest, dat je dan daarna de bril weer naar beneden doet. Vraag je voor een vriend doet het altijd. Het is niet helemaal waar. Ik ben een man, alleen ben ik natuurlijk, dus ik heb het toevallig gister niet gedaan. Jij bent naar wat ik. Ik ben hier nu een uurtje en ik ging even plassen en ik dacht ik ga even zitten vind ik net. Net bij andere mensen hadden heel anders wel alle kantel.

[00:00:26]

Maar ik ben als jij een klein kind ben ik gewoon in de wc bril gevallen. Ja, want de wc bril stond omhoog.

[00:00:34]

Je kijkt, ziet ik. Ik zat, iks keek en ik zag een witte rand. Het zou goed zijn. Ik ben altijd vaak goed en meteen omgekeerd bij zit. En nu zijn mijn billen nat. Het is een kleine handdoekje. Je wordt voortaan luiers klaarleggen.

[00:00:53]

Welkom bij de podcast over drie jongeren die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Net als Louise Bergstreek en Domien Verschuuren.

[00:01:05]

Welkom bij Manmanman, de podcast Onze zoektocht naar mannelijkheid. Ik ben cristero's van deze aflevering. Deze aflevering zit er niet bij mij thuis, want ik schaam me voor alle rommel. Maar we zitten bij Domien. Hallo, hallo is hij. Tegenover mij zit een man die al jaren alle schaamte voorbij is. Zo zie je er wel uit in ieder geval.

[00:01:22]

Bas, hallo, ik ga je niks op zeggen. Ik ga niet reageren. Kijk dan weer wat je op je hoofd hebt staan. Is een ongekend hoog vanhaute rieten hoedje met daaronder een bloemenkrans. Zeker? Ja ja, ja, ik dacht ik ben vrolijk vandaag. Ik heb er zin in. Het is toch feestelijk? Sluit je goed met je gezicht, een beetje bedekt.

[00:01:45]

Welkom bij de negende aflevering van seizoen 4 en voor mij weer schaamteloos van wal steken met al ons gejammer. Iets van de luisteraar via de website Manmanman. De podcast Punt, terwijl Instagram steeds mammal. Een kast kun je ons altijd bereiken. Maar zoals je misschien al wel weet, hebben we sinds kort ook een telefoonnummer. Dat is 0 6, 4 2, 2 4, 3 9, 0 7. Heel snel gaan hoor. Ik herhaal 0 6, 4 2, 2 4, 3 9 0 7.

[00:02:10]

En daar hebben ook Anneleen en die gebruik van gemaakt. Hartstikke leuk. Ze hebben een Vooijs berichtje achtergelaten. Die gaat als volgt. Anna-Lena niet veel meer.

[00:02:18]

Wij vinden het superleuk om jullie podcast te leiden. En wij hadden een vraagje voor jullie.

[00:02:23]

Wij gaan binnenkort een roadtrip door Nederland en we vroegen ons af dat jullie nog tips hadden en dingen die we echt niet kunnen vergeten.

[00:02:34]

Leuk vraag. Zij zullen ook worden gevraagd door de jongens, leuk.

[00:02:42]

Hebben we een Tibbs jonge jongens voor een rol? Ja, ik ben sowieso sowieso. Leunis gaat gaat rood trippen. Uhm in Nederland. Ik zou uhm, ik zou naar Drenten gaan met de ambassadeur van Drenten natuurlijk.

[00:02:55]

Geboren in Sleen in Emmen en helemaal geen hebben. Uhm en mij. Maar ik zou mocht Drenthe luisteren. De provincie Drenthe zoekt nog een ambassadeur. Ik wil heel graag worden. Echt. Ja, ik solliciteer me gewoon openlijk. Lijkt me echt leuk om Drenthe te promoten in het openbaar.

[00:03:08]

Maar goed, uhm, wat is zo mooi en Drenthe? Ja, weet ik niet. Ik vind het leuk, maar dat komt omdat ik er vandaan kom. En als je dat gaat rood trippen dan is bijna niemand als jij rustige wegen. Ehm. En je kunt gewoon lekker lekker overal rijden. Je hebt mooie wegen. Ja bossen je. Het heide is echt tof. Het enige leuke uit meestal gewoon de trein naar Amsterdam.

[00:03:29]

Nee moeten zeggen.

[00:03:34]

Uhm Veenhuizen, zou ik heen gaan? Sleutels in de gevangenismuseum. Dat is te gek om daar een keer rond te kijken. En als je daar klaar bent. Dat is nog de allerleukste. Daar zit een brouwerij en ik ga de naam niet noemen van een lijkt het reclame. Maar daar is de brouwerij in Veenhuizen en en en en als je daar naartoe gaat dan je. Daar kun je leuke rondleiding krijgen en daar kun je daarna lekker biertje drinken op een heel mooi terras.

[00:03:55]

Leuk nou, maar mag ik dan? Jij? Jij bent dan de ambassadeur van Drenthe en dan vind ik het heel graag woorden van van Noord-Holland. Daar kom ik vandaan. Schoorel City om precies te zijn. En dat is een klein kustplaatsje ten noorden van Alkmaar. En dat is een heerlijk dorpje. Als je als je gaat rood hebben, moet je zeker zeker Noord-Holland aandoen en al helemaal schoren. Hoe ga je lekker net CLIM duin? En als je het zo uitkiest dat het Pinxteren is de keer dat je gaat, dan moet je wel een jaar wachten.

[00:04:22]

Maar in Mijn Thinks is de altijd mijden markt en staat het hele klimmen vol met allemaal mannen en vrouwen. Een kratje pils en sofa's en euh en muziek. En dat is altijd één grote dolle. Dolle boel en gezelligheid in deze prachtige duinen waar je heerlijk kunt fietsen. We hebben een fantastisch mountainbikeparcours. 14 kilometer pure ellende en waar ik meerdere keren keihard op ben gegaan, maar wel heel erg leuk dorpje. Daarnaast Isbergues, fantastisch dorpje en dus ga ga, ga naar school gaan naar Bergen.

[00:04:48]

Ga naar Groet. Ga naar Gana. Petten gaat naar Noord-Holland en geniet en leef. Fantastisch. Ik heb zin om te gaan. Nu ja, eerst getraind om maar helemaal weer een oordeel te vellen. Is een roadtrip ja, zwaar zwaar? Ik hoef helemaal niet Braambos te sporten, want dat is nu toch een beetje de brandhaard van Corona ook, dus blijf daar vooral weg. Maar mijn tip zou wel zijn gaan van de gebaande paden af. Dus dus ga niet kijken hoe je van stad naar stad komt, maar ga kijken hoe je van nou in dit geval Veenhuizen naar school komt.

[00:05:19]

En doe dan de dorpjes aan en ga kijken wat er in die dorpjes allemaal en wegen. Nou maar dat is sowieso. Je gaat inderdaad goed met Mepsche en zet m op snelwegen vermijden. En dan heb je als je geluk hebt heel mooie mooie pad.

[00:05:29]

Ik heb er wel zin in. Mogen wij misschien wel de actualiteiten? Jongens, want we hebben natuurlijk weer een hoop te bespreken. Laten we even beginnen. Domien met jou, want jij lacht natuurlijk onder het mes. Je hebt laatst een vreselijke foto geplaatst op Instagram waarin jij je ziek te bed lag. Ik hebben verloren. Nou, ik was er al snel overheen. Maar je leeft nog. Dus ja, ik ben geopereerd aan mijn stembanden. En dat was eigenlijk al de vorige aflevering.

[00:05:53]

Was het allemaal al achter de rug? Euh. De vorige aflevering ging over reizen. En toen mocht ik alweer met mijn nieuwe geopereerde stem mocht ik praten. Maar ja, ik ben voor het eerst in een ziekenhuis geweest als patiënt en ik ben daar geopereerd.

[00:06:05]

Hoe was dat nou? Euh ja. Maar ik vond ook wel heel fijn omdat ik liep al zo lang te handelsuur met die stem en ook weer heel blij was dat er iets aan ging gebeuren. Dus ik ja, ik was en ik was heel blij dat ik dat ik onder het mes kon en dat ik geopereerd kon worden. En ik dacht ik heb eindelijk een stoer verhaal dat ik een keer in een ziekenhuis ben geweest als patiënt. Ik kan eindelijk vertellen ik heb ook een operatie ondergaan.

[00:06:28]

Ik ga het in de podcast vertellen. Ik vertel het stoer aan jullie. En dan zal luisteren Nederland denken hoe oud Domien wat, wat wat goed voor je dat je dit ondergaan hebt en dat je toch een beter mens bent geworden. En dat je het gedurfd hebt om zo'n spannende operatie te ondergaan in een ziekenhuis.

[00:06:45]

Dat moment was eigenlijk nu. Ik voel me aankomen. Maar drie dagen nadat ik weer mocht praten en mijn operatie dus helemaal volledig geslaagd was, kreeg ik een bericht van jou.

[00:06:57]

Ja, ook voor datgene dat we de vorige keer besproken hebben. Jouw kapotte meniscus? Ja, mijn knie eigenlijk.

[00:07:04]

Mijn rechterknie is vrij goed aan gort. Je bucket hendel. Ja, ik heb een bucket hendel. Ik mis de voorste kruisband en ik heb een complexe scheur in met de laterale meniscus.

[00:07:12]

Dat is de buitenkant van mijn meniscus.

[00:07:15]

Dus jij draagt zorg dat je laten maken. God. God heeft ooit visiedocument. Heb je het eigenlijk afgemaakt ooit?

[00:07:23]

Nee, nee, ik weet alleen nog maar dat je kniegewricht articulatie geen nu heet en dat je dat je meerdere menigtes hebt in één been en kruisbanden. Maar goed. Maar goed, wat is je vragen minder, waar zit je mee? Ik ben een paar dagen ben ik opgeknapt. Ik mag weer praten. Ik ben trots op datgene wat ik heb gedaan. Ik denk ik ga de hele wereld stoer vertellen wat ik heb meegemaakt. Toen was jij net bij de orthopeed geweest om een foto te maken voor jouw BNM.

[00:07:48]

Toen stuurde jij. Ja hoor. Bijna een hele CNI reconstructie moet ik ondergaan. Hou je vast. Dit wordt grafisch. Ze gaan Paice uit mijn been halen en daar maken ze een nieuwe kruisband van. Dan gaan ze gaten in het botje boren om alles aan te hechten. Ze proberen de meniscus te laten en vast te hechten en anders weg te snijden. En dan is het een jaar revalideren. Maar dat klinkt heftiger dan het is. Na de operatie kan ik na zes weken weer lopen en fietsen.

[00:08:14]

En dan moet ik gewoon mijn been en knie aansterken. Nou ja, dus weer weer sexwale. Zowat 90 dagen kritiek. Je blaast me gewoon helemaal weg. Had je niet even kunnen wachten als je gewoon even een jaartje had? Of voor het volgende seizoen? Vorig seizoen had gekund. Maar ja, nee, ja, ik gun het je. Ik ga je veel plezier. Gewoon niet. Nee, ik wil gewoon de aandacht. Waar gaat dit gebeuren?

[00:08:36]

Ga ik het komende? Komende week ga ik weer naar de orthopeed en dan heb ik een afspraak met de anesthesioloog en dat is de man. En dan weet jij natuurlijk nu ook Domien. Die gaat er gewoon even checken van. Nou, wat gaan we doen? Ben je gezond genoeg voor een operatie? Hoeveel slaapmiddel verdoving heb je nodig om überhaupt niet niks te voelen? Nou kun je wel een hoop, dat mag het aanvragen. Je vraagt er niet aan, maar je moet gewoon gecontroleerd.

[00:08:59]

Wat ik begrepen? Die van verwijding van de pupillen van Oh, daar ga ik het ook doen. Breek je vandaag vallen? Hoe noem je het een andere socioloog, Hans de Zest, zo zeker noemen?

[00:09:12]

En anders als je loog, maar je bent van de worden vandaag natuurlijk. En je hebt het gedaan.

[00:09:16]

En het staat hier immers geen uitgeschreven jongens wat anders, want we zitten in aflevering 9, maar aflevering 10 komt eraan aan. En dan wordt het wel weer een heel bijzonder, want we gaan op een rooftop euh liev optreden.

[00:09:30]

Ja zeker? Nou ja, dat is euh, dat uitverkocht. Dat hebben we van de week. Euh, maar een beetje onverwacht. Het is allemaal een beetje improviseren en het is allemaal een beetje zoeken. Dat komt door de actualiteit. En euh, euh ja, dus dat is dan even niet anders. Maar het is geen vrije vrijers. Vrij snel dus, wat fijn is. Kunnen we dat wilde zeggen dat het vrij snel zal gezegd? Het is gezegd het is gezegd sorry daarvoor, maar het is dus uitverkocht en dat is heel leuk.

[00:09:55]

En ja, wij hebben er heel veel zin in. Wat volgens mij heel tof en we precies doen. Maar ja, we gaan dus de laatste van seizoen opnemen op een rooftop in Utrecht, wat eigenlijk Leidsche Rijn is. Dus ja, we hebben een beetje beter verkocht, dan zou je dat niet zeggen.

[00:10:11]

Maar ja, het is ook niet echt om een rooftop op een silo in de bunker.

[00:10:19]

Nee, het is de top van de bioscopen in Leidsche Rijn, maar wel met uitzicht serieus op de skyline van Utrecht.

[00:10:26]

We kijken wel zeker samengeknepen oogjes een kijker mee, maar het wordt heel tof. En dan is er de tijd voor de vaat, de koffie en de was. Dit zijn de Tibbs van Kris Domine en Bas Emile. Ja, en waar gaat het over?

[00:10:40]

Schaamte hebben deze aflevering en ik heb jullie verklapt. Dat klopt.

[00:10:46]

Ja, ik was het heel vakkundig aan het verwerken in de podcast van mensen hebben nog geen idee dat deze aflevering.

[00:10:52]

Ik hoor het bij jou heel subtiel, zeker zeker, maar jij geeft niet. Dat is grappig, want ik trap dus zelf selfie. Want ik heb nu twee keer bij jullie gezien. Ik dacht hij. Zonde. Het is niet nodig, dacht hij. Ja, maar als je toch aan deze kant aan tafel zit, dan maakt niet uit, maar niet uit fake. Snel gemaakt. Dat kan gebeuren door schaamte over hebben. OK, jammer. We gaan het over schaamte hebben en ik denk dat ik voor ons drieën spreek als ik zeg dat wij ons alledrie wellicht af en toe een klein beetje schamen voor de kookkunsten.

[00:11:19]

Laten we dit gewoon. Focus op Kris.

[00:11:22]

Hoezo zou ik nou Kris, de beste kok van ons drie?

[00:11:26]

Nee, dit is niet waar. Niet waar. Ik wil het gevecht graag aangaan en dan zou ik graag wat doen met de apertuur van Midem, want zij hebben in hun apparatuur echt een hoop slimme Fischers zitten. Wat ik al vaak over gehad hebben bijvoorbeeld. Een van de fietsers zit in hun kookplaten in Dixi, in Dixi, in een DUXY en dixieland plaatsen, een dixieland introductie in kookplaten. Daar zit bijvoorbeeld een sensor in die er automatisch voor zorgt dat je eten nooit meer aanbakken of over kookt of amarant.

[00:11:59]

Dus die houdt constant de temperatuur. Je moet een beetje vergelijken als een als een adaptive cruise control in een auto. Oh boy, ja, maar wat kopen ze een auto. Een andere rol in een auto. Die had natuurlijk rekening mee dat je de helm netjes constant blijft rijden en dat je daardoor nooit een ongeluk veroorzaakt. Zo moet het eigenlijk zien bij deze inductie kookplaat, dus die zorgt ervoor dat je je eten nooit over kookt of aan laat branden, waardoor je dus nooit hoeft te schamen voor je eigenlijk ook.

[00:12:26]

Ik vind dat oprecht heel handig, want ik ben inderdaad niet een held in de keuken. En dat komt ook omdat ik vaak zes dingen tegelijk doe. Maar. Daarvan heel goed, dus het is allemaal van het halve werk. Daar zit ik een halve film te kijken en ik ben halftijds aan het schrijven en die bijna half aan het nadenken over hoe ik morgen ga overleven. Gaan koken en dan van alles aan de bedoeling. Ik laat water verdampen de hele dag.

[00:12:46]

Maar als zo'n inductie kookplaat mij helpt iedereen in het leed dat koken heet. Nou prachtig. Maar ja, ik vind. Ik vind dat ook kooprecht wel tof ding. Gooi nooit meer aangebrand biefstukje en voila. Of zo'n spannende pastasaus? Nee ja, ik weet wat.

[00:12:58]

Kris gaat goed.

[00:13:01]

Aflevering 9 van seizoen 4 van Malmo aan de podcast. Die gaat dus over schaamte. Wat Domien dus al helemaal heeft weggegeven. Jammer, jammer, jammer, jammer. Maar goed, we gaan toch beginnen.

[00:13:11]

Stel je eens schamen is een goede emotie om te hebben. Is dat?

[00:13:15]

Is dat de bestellingen goed gedaan? Je gaat er voortvarend van start, want ik vind de stelling.

[00:13:26]

Wat is de volgende? Dat is misschien ook misschien wel. Maar ik vind hem leuk omdat ik doe, omdat ik. Omdat ik daarmee wel denkt dat het een goeie eigenschappen hebben. Nou ja, anders had ik veel meer gekkere dingen gedaan in mijn leven dan dat ik nu. Ik heb nu al een aantal dingen waar ik me voor schaam. Te helpen met voorbeelden.

[00:13:43]

Goed komt goed en en en en je harde schijf. Schaamte zorgt ook ervoor dat je af en toe een beetje binnen de perken houdt. Toch dat je een beetje sociaal wenselijk gedrag vertoont dat je kleren aantrekt s ochtends voordat je naar je werk gaat bijvoorbeeld.

[00:13:56]

Hoe zit jij ook? Dat vind ik wel grappig voorbeeld. Maar hoe als jij thuis niks te doen hebt? Ga je dan? Loop je dan in je? Zit je dan in je onderbroek thuis? Nee, nee, nee, je kleed je altijd gewoon aan.

[00:14:06]

Als je als je gewoon thuis alleen bent, dan komt niemand langs. Dan heb jij gewoon je spijkerbroek aan. Jeans? Ja, echt ja.

[00:14:12]

Of een gewoon wel een relaxte broek. Maar ik heb altijd kleren. Vandaag de hele de hele middag in mijn onderbroek gezeten. Ik heb je huis in mij. A Aan de keukentafel heb ik gezeten in een eetcafé, heb ik gezeten, heb ik zitten werken in mijn onderbroek en ik lag op de bank in BROnder.

[00:14:26]

Ik vond het warm. Ja, het is ook wel. Vandaag is het ook wel echt heel warm, maar ik ga daar geen in. En daar zit als het en anders doe ik ook altijd een Yokosuka waar ik. Als ik nu aan tafel zit, dan heb ik al ik al de hele week de hele debus van buik. Dus hou de hele een zwart T-shirt dan op een zwarte stoel. Ja, maar ik heb ik. Als ik ook in de auto zit, ben ik de hele tijd bewust van.

[00:14:44]

Is zelfs in mijn eentje in mijn auto schaam ik me voor hoe ik eruit zie.

[00:14:48]

Hoe gaat het met je toch niet? Meen ik wel. Hoe Baraja anderen reden te denken?

[00:14:52]

Oh ja, die buitenscènes zit in de weg. Ik ben te dik, ben gewoon gek. Ik heb geen lekker figuur. Ik ben geen man. Ik ben gewoon niet meer gewoon. Ik vind mezelf niet de beste versie van jezelf.

[00:15:00]

Vind mezelf ook echt lelijk. Nou, hou toch op ook wel een beetje door jou Kris. Jij zegt het altijd als geintje. Nee, dat weet ik wel. Je kreeg laatst een heel leuk compliment van de luisteraar.

[00:15:10]

Domine, weet je ook nog, was niet de hele consument hoogst haalbare dat je Bas kunt geven. Wij kregen we kregen een bericht binnen en volgens mij wordt CEP van een meisje die zei Bas. Je bent echt niet zo lelijk als Chris en Domien doen geloven. Toen dacht ik nou als dat tegen je wordt gezegd niet zo lelijk, maar je bent niet zo lelijk. Was het hoogst haalbare. Nee, maar het gaat wel helemaal niet om nu. Maar ik.

[00:15:38]

Ik kan mezelf echt niet. Ik kijk echt niet graag in de spiegel en ik kijk ook niet graag naar foto's van mezelf. Vind ik zonder. Vind ik ook echt oprecht onterecht. Oké, dat vind ik lief van je. En fijn dat je dat zeg maar. Nou ja, maar dat is gewoon zo. Dus ik ga zeker niet de hele dag in onderbroek immer in mijn huis zitten, want ik ben heel bewust van hoe lelijk ik ben.

[00:15:54]

Maar ik schaam me niet eens voor moment voor mijn lijf. Ik schaam me daar meer voor. Het feit dat ik ben heel erg aankleedt. Ik kan dat echt niet. Nee, ik heb wat dat betreft echt wel een soort van innerlijke schaamte dat ik denk ik moet. Voor twaalf uur moet ik wel, tenzij ik echt een heftige kater heb. Ik moet voor 12 uur wel echt gedoucht zijn. Ja ja, anders dan gooi ik me een dag weg.

[00:16:12]

En dan denk ik. We zijn mensen zijn al lekker. Nou ja, gevonden Schiermonnikoog en het fietsen. Ik zit hier in mijn onderbroek nog een beetje naar Brooklyn New te kijken op de bank. Daar kun je niet van genieten. Daar kan ik moeilijk van genieten. En wat ga je dan bijvoorbeeld doen douchen? En dat is al een ding dan? En dan ga je daarna weer op tv, op de op de op de bank zitten. Dan ga ik vaak even boodschappen doen en dan heb ik liever kleed je dan aan.

[00:16:30]

Dan heb je gewoon een jeans aan en fatsoenlijk boodschappen gaan doen ga ik alleen in een boxershort, weet ik.

[00:16:36]

Ik ga gewoon in in joggingbroek naar naar buiten. Ja, ook het enige wat ik wel doe is het doel wel. Maar ik zal nooit zonder dat ik mijn haren gedaan heb naar buiten gaan. Nee, zijn haar en mijn huis in de fik staat.

[00:16:45]

Maar dat is wat anders. Misschien kan ik nog het je oppakken. Ik ga wel. Ja, nee ja, joggingbroek kan nog wel. Maar ja ja, maar ik heb niet per se. Ik heb niet heel veel schaamte. Ik heb een hoop schaamte en ik heb niet zoveel schaamte als jij. Boos denk ik. Maar ja, daar weet ik wel zeker. Maar denken jullie dat dat dat mannen zich ten opzichte van vrouwen me meer schamen of juist minder?

[00:17:09]

Ja, volgens mij is dat redelijk gelijk.

[00:17:10]

Zou ik zeggen oh ja, ik denk niet dat vrouwen zich meer schamen dan mannen of andersom. Ik denk dat mannen zich minder schamen.

[00:17:17]

Ja, waarom denk je dat nou? Ik gewoon? Als ik alleen al denk aan euh, ga jij de platte dingen, het laten van een boer of een wind? Dat mannen dat wel minder schaamte vol vinden dan een vrouw bijvoorbeeld. Ik denk het echt niet.

[00:17:29]

Vrouwen doen dat volgens mij net zo makkelijk als mannen. Niet in een relatie toren, wel wat toen Mika doet maken, maar voor Good Evil Mike dat er wel vrouwen zijn die niet zo'n moeite mee hebben. Ik denk gewoon dat dat. Nee nee. Nou goed ja mannen hebben wij. Gaan wij over ze nauw bij make up bijvoorbeeld bij over. Niet helemaal Gemmeker, bedoel ik. Ik doe wat ik zeg. Ik ga ook niet zonder me haar geld te hebben.

[00:17:54]

Ga ik naar buiten. Maar dat is een minutus. En ik draag ook bewust eigenlijk als het even kan zwarte kleren en met hetzelfde project. Bas heeft en jij geen probleem. Ik heb echt een dikke pens, denk ik. Ik weet zwart kleed af, dus ik doe die sessies waar de T-shirts aan, in de hoop dat slanke lijn me meestal lijkt dan nog dikker is. Een nadeel. Zo werkt dat niet.

[00:18:13]

Ze weet het niet, maar dit is. Ja, ik weet niet ik ik. Ik schaam me heel. Ik schaam me best wel, ook voor mezelf. Dat zou. Ik zou meteen er nog over uitweiden, maar daar zijn er nog genoeg dingen waarvan ik denk ik had het leuk gevonden, maar ik vind scheten en boeren als je als m.

[00:18:25]

Soms doen mannen om me heen dat. E. Liep laatst met iemand door de door de stad Rotterdam die wat heet.

[00:18:32]

En dat Rutte, daar schaam ik me bijna wel echt hoor. Zeg gewoon Goro. Ik voel van mij echt niet. Ik ben niet zo'n RUV figuur. Ook de boeren hoeven mij ook niet. Soms doe ik het zelf voor de grap. Vind het wel grappig, maar je hoeft mij echt niet. Dus ik zou me dan net zo goed schamen als een vrouw. Dus ik denk dat het een grap was. Want jij bent volgens mij de enige man die die niet moet lachen als iemand een scheet laat, terwijl als alles evenveel is moet zijn.

[00:18:55]

Keihard lachen. Want zo simpel ben ik. Maar als ik een scheet laat jou bij zijn baas, dan is dat echt alleen maar een walging dat je bijna zou zeggen mijn huis uit komt. Ook een hoop gierigheid en Chalkis niet. Het is allemaal niet lekker. Ja, omdat ik denk ik ruik je sowieso, al maak je dan niet nog erger.

[00:19:12]

Ik schaamde me niet over mijn geur, maar nu wel een stel jongens. Hebben jullie wel eens gelogen uit schaamte?

[00:19:20]

O ja, vandaag nog. Oh ja hoor, ik heb vandaag geratel. Daar is helemaal geen groot ding.

[00:19:27]

Maar euh, ik. Ik ben gewoon een beetje voor ik. Ik heb vandaag een theorie cursus voor mijn motor theorie examen gedaan. Ik ben twee keer gezakt. Ik vind het moeilijk om het erover te hebben, want ik vind het. Ja, dat is stom, maar je hoeft niet. Motor theorie. Dat moet je gewoon in één keer halen. Dat moet er als je een beetje leert. Dat moet gewoon kunnen. Dat dacht ik de eerste keer.

[00:19:49]

Toen zakte ik. En ik had geleerd toen ik nog een keertje zag. Ik weer. Toen heb ik zoals ik doe, alles in de hoek geflikkerd. Ik heb gezegd ik stap nooit meer op een motor. Maar ja, toen kwam Bas weer een keer naar werk. Op de momenten dat ik me toch misschien weer oppakken. Dus ik ben weer gaan lezen. Toen vond ik het weer zo leuk dat ik dacht ik heb dat papiertje nodig. Maar ja, ik heb nu een beetje faalangst, want ik denk nu dat ik ook voor de derde keer ga zakken.

[00:20:09]

Dus ik heb. Vanmorgen in Amsterdam heb ik een zes uur durende 100 procent in cursus gehad voor motor theorie. Echt in een klaslokaal met ons allemaal. Nou, ik weet dat de gemiddelde leeftijd 22 jaar was. Ik ben 32, dus dat vond ik al dat ook. Nou, ik ben hier ook en de vrouw wordt al veel te lang voor de voordeur.

[00:20:31]

Maar euh, dat ben jij ook goed in Nederland. Eigenlijk was het een succes. Tenzij jij je eigen was gaat je lekker jullie. Ik ga gewoon weg. Ik hoef dit niet te pikken. Uiteindelijk ga je dan dus in groepsverband. Is een klassikaal verband, ga je een examen maken? En dat zijn vijftig vragen. En daarvan mag je dan maximaal zes fout hebben. En toen ging ze een rondje maken. Na die 50 vragen met hoeveel fout iedereen had.

[00:21:01]

En toen was het 2 3, 2 2 1 4. Het komt bij mij. Ik had 6 en is dat net aan wel?

[00:21:09]

Nee, nee, ik heb het al prima net gehad en dat kon ze bij mij.

[00:21:14]

En toen vroeg ze mij of bevatten ze 3 3 om ja, omdat ik dan. Omdat ik dan denken hoor over om me heen. Oh, 3 en 1 en 4. En ik had dan en had ik voor mezelf wel goed gepraat. Dat vond ik ook zo. Je geslaagd zijn dan nog gezakt. Dan snap ik het leugentje nog. Maar je bent gadegeslagen door 6 studenten tegen een vijfenhalf. Prima waar ik ben. Ik ben er trots op dat ik in de meeste fouten geef.

[00:21:43]

Ik vond heftig. Als ik morgen mijn dit doe je dat. Ja dus ja.

[00:21:47]

Als er nu opnemen morgen al vroeg gezakt was. Hoe hard gaan we al uitlachen?

[00:21:52]

Eentje die best voor je hoofd is dat als een mooi staat bij het CBR. 7 fouten. Dat kan ik al zeggen. Nee. 4. Jij gaat gewoon zometeen gewoon op een motor rijden, maar gewoon doorgaan in die leugen. Weet je nooit gehaald. Ja vak, dat kan niet meer terug.

[00:22:09]

Maar hoevaak word je nou echt gecheckt op je rijbewijs? Nooit toch proberen? Nou ja, hopen, want die van mij is verlopen. Dan moet je toch. Dat mag helemaal in de rij als een rijbewijs verlopen. Ja ja en nee domenica.

[00:22:20]

Ja, moet je Brysbaert bewijs? Ja, maar moet je dan niet? Dan moet je verlengen, maar ik weet het niet. En dan moet het niet zo moeilijk, dat weet ik niet. Iedereen moet acht. 16:26 Het is inderdaad verlopen. Ja, moet je die verzekerd? Is dat zo? OK, als je dan een ongeluk krijgt, dan ben jij dan. Dat is het serieus? Ben je helemaal niet verzekerd? OK. Nou, dat is niet de eerste keer dat Bos niet verzekerd is.

[00:22:42]

Nee, dat is waar. Het is een godswonder dat een verzekering heeft.

[00:22:45]

Maar sorry voordat ze doorgaan. Je weet er wel hoe je een rijbewijs moet verlengen. Nou, dan ga je naar Utrecht. Punt Den Helder zeggen ik wil mijn rijbewijs verlengen. Dan moet je dat gemeentekantoor, stadskantoor hartstikke mooie foto's laten maken. Je mag en moet naar de pasfoto. Die foto nu de nieuwe foto.

[00:23:00]

Daarom heb ik ook geen over chipkaart op een persoonlijke noot, want dan moet je dus foto's laten maken en dan moet je paspoort laten maken. Is dat niet zo erg? Houdt niet van. Waarom niet? Ik hoef niet die foto van mezelf hartstikke leuk koppie nemen. Even leuk, gezellig cranium.

[00:23:14]

Ja dus dat vind ik vind dat. Ze vind ik gewoon heel lastig om met een foto te laten maken.

[00:23:19]

Ja, ik heb me twee weken geleden gelogen. Dat is een beetje. Ik gaat zo'n. Het is een beetje plastisch waarmee ik houd, zo netjes mogelijk. Ik heb natuurlijk vertelt een paar afleveringen geleden dat ik even ging stoppen met was te beren.

[00:23:32]

Nou, dat heb ik onlangs toch weer opgepakt, die hobby.

[00:23:36]

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het gaat er prima. En nou goed, ik.

[00:23:42]

Uhm, ik geloof dat dat mijn vriendin die was werken en zij vertrok naar het werkt hoor. En ik had een bepaald T-shirt aan en toen zij thuiskwam zag ze meteen dat ik een heel aanmatigend aanhad. En ze zegt waar heb jij een ander T-shirt aan? Wat dit de andere strak aan had, was niet mooier dan het andere. Daarna gewoon twee slipjes, allebei lelijk.

[00:24:01]

En ik, ik kan gewoon niet liegen. Dus. En ik probeerde nog iets. Ik zei meteen. Ik had het. Ik had het warm en ik vond het niet zo'n mooi shirtje, maar dat was gewoon een slecht verhaal. En wat heb je gedaan? Nou, ik. Ik. Ik heb gemasturbeerd en en dat kwam op mijn shirt. Ik moest het licht. Maar waar schaam je dat het meest voor dat het T-shirt geraakt heeft dat je eigenlijk wil ik gewoon niet toegeven op het werk.

[00:24:31]

Hij heeft meteen al door dat ik dus een ander shirt aan hebben en zij voel meteen. Dit klopt niet. Wel heftig moet ik zeggen hoor. Ja, dat Inspector Gadget ja, maar dat is ook zo. Ik kan gewoon zeggen alles, al die alles kan je van. Ik hoef niks te zeggen. Ik praat veel voor iemand die niks hoeft te zeggen, maar je ziet het toch aan mijn hoofd. Dus ik krijg zo'n rood gezicht en ik ga dan weet je wel maar wegkijken en naar goed.

[00:24:52]

Zij betrappen dus op een op een nieuw shirt. En ik wil alleen maar niet toegeven dat ik een ander soort heb aangetrokken. Nee, ik had gewoon dit shirt aan.

[00:24:59]

Dit had ik van aan. O ja, ja, ja, ja of nee. Nee nee, ik weet zeker dat jij de andere kant is. Zit goed met een rooie kop.

[00:25:07]

Ja goed. En dan moet je wel God. En dan kan ik dus ook niet zo snel denken dat ik een andere leugen vertel.

[00:25:12]

Maar dus zit ik op te biechten dat ik een slinger aan de pimpen kennen waardoor ik mezelf dat lekker uhm.

[00:25:22]

Ik schaam me in het openbaar. Ik ben mag ik dan beginnen, want ik moet daar een uur aan denken dat dat naar wens. We zitten natuurlijk al een tijdje in deze hele korona fase. En euh, dat heeft een hoop ellende met zich meegebracht. Maar ook een hoop dingen die ik eigenlijk wel prettig vindt, zoals sociale ontmoetingen. Normaal als je voor je werk gasten ontvangen of nieuwe mensen ontmoeten van vrienden tegenkomt. Dan geef je een hand of een knuffel van hun wat dan ook.

[00:25:45]

Maar nu heb ik een beetje last van zweet handen en dat schaam ik me voor ik. Heel vervelend. Uhm, dus altijd als ik mensen een hand moet geven. De deed dat liever niet of gewoon heel kort en snel handje. Of ik ging heel erg mijn Hantal afwegen of ik ging afzeggen. Zat ik in een beetje zweet handjes en dan om het maar te benoemen en dan voelde ik me nog kut. Daarna gaf ik een duw.

[00:26:04]

Die zou ik ook nog Goorden vinden wordt. Dan denk ik dat een weet is het mij met 1 0 achter.

[00:26:11]

Ja sorry, ik heb je gezicht gekost, maar wel een vlekje. Ja, ik weet het al die jongen geboren natte handen van jij.

[00:26:24]

Nou ja zeg, helpt dit dus eigenlijk blij met het met Coronado ellendige dat ook is? Maar ja, dat hoeft allemaal niet meer, dus je hoeft geen handje mee te geven. Je wordt door andere dieren die die ongemakkelijke 3 zoenen. Daar zijn we vanaf en ik ben van mijn sweetheart angst af. Heeft dat het probleem opgelost? Nee, ik heb nog iets weten handen.

[00:26:43]

Maar altijd ja, vaak wel ja, maar voelen dat heel gewoon.

[00:26:48]

Ja, ook voor nee, dan is het glinstert ook een beetje. Ik zit namelijk helemaal niet. Zo wordt er veel te groot is mijn schuld.

[00:27:06]

Maar ja, ik heb niet per die schaamte, maar ik ken dat ongemak van. Moet ik een knuffel? Moet ik u kussen? Moet ik? En dan moet ik een hand geven. Dat vind ik wel wat ergens op aarde. Dus ik ben ook heel blij dat dat voorbij is. Dat dat niet meer is. Zo lekker zelfs dat gewoon wegbleef toch? Ja zeker ook ook gewoon niet meer moeilijk over te doen. Dat is gewoon niet. We doen het gewoon niet meer, maar wel dat je iets moet doen.

[00:27:26]

De reden misschien toch als de Japanners over je biedt omdat veel Japanners die buiten mooie buiging maakt of een dansje of een dansje aantreedt je hebt. Nee, nee, ik vind dat. Dat vind ik ook trouwens. Is wel echt ongemakkelijk. Uhm uhm, dat je vrouwen ineens gaat zoenen 10 jaar ofzo. Ik geef. Ik wil je ook alleen een hand geven. Ik hoef je niet te zoenen. Rare vind ook. Voor vrouwen vind ik het ook intimiderend.

[00:27:48]

Ja, dat vinden ze niet allemaal. Maar dat vinden veel vrouwen en mannen die voor vrouwen gebruiken, want dat kunnen we allemaal niet. Maar een hoop vrouwen vinden het volgens mij ook best wel intimiderend, omdat mannen daar dus misbruik van maken. Nou ja, ik zal er een voorbeeld geven dat wij hier waren we namelijk alle drie bij. Ik heb daar nog lang over nagedacht. Uhm, toen hadden we een afspraak bij onze, bij onze grote vriend Miele.

[00:28:12]

En toen en toen was er een man en een vrouw bij. En jij begon haar meteen te zoenen. Dorien. En toch mag ik dit dan mag ik dan zeggen ja, dat is een tongzoen.

[00:28:22]

Dus dat mag ik wel zeggen. Zeker niet, zeker niet. Was geen tongzoen neem jij gaf haar drie kussen. Toch ben jij ook lekker amicaal in en jij ging daar achteraan. Want die daar als hij mag dan mag papa ook.

[00:28:32]

En toen dacht ik en ik dacht nu moet ik en ik wil helemaal niet. Maar ik dacht ik kan niet zeggen, want als ik ga zeggen hé, ik geef je alleen maar een hand. Dat is super. Gaan jullie waar ook heel erg Granero zo zijn onzekerder jouw onzekere gedrag, want eigenlijk ben jij onzeker.

[00:28:47]

Je zullen niet doen dit alleen maar. Bas en Creyf Dominicaans doen het wel. En waarom doet Bas het niet?

[00:28:52]

Dus ik dacht ik nou moet ik? Dan moet ik jou dus ook gaan zoenen. Dus ik deed ook. En toen dacht ik later ja en nee, ik had het niet willen doen.

[00:28:59]

Ik had eigenlijk gewoon een hand willen geven omdat ik het gewoon ongemakkelijk vond. Maar dat is veel interessanter, want ik doe het namelijk. Die drie zoenen, want dit is een zakelijke relatie. Voor de duidelijkheid ik doe dat dus omdat ik haar al een keer eerder heb gezien en ik dan verwacht dat zij van mij verwacht dat ik drie zoenen geef. Ja dus ik vind. Heel moeilijk om om daar ook een lijn in te trekken. Het liefst zou ik gewoon afspreken met z'n allen, maar weet je wat we doen?

[00:29:25]

Een handshake wel of niet? Ja, we zwaaien naar mekaar. Maar die drie zoenen, die mogen van mij wel. Die mogen van mij wel weg.

[00:29:32]

Ja, gek is dat. Want ik heb. Ik heb ook vaak wel eens na over nagedacht. Euh. In In M vond een radioprogramma dat wij maken. Dan geef je ook een zoen of een knuffel. En dan? En dan negen jaar nemen. Ik ben op een totaal andere. Ik sta op een totaal andere ladder, dus ik kan gewoon een hand geven. En met de artiesten dan bedoel je precies bijvoorbeeld met gasten. Euh. Dus ik kan.

[00:29:51]

Ik kan het heel zakelijk houden. Maar hierbij kon ik dat niet. Omdat ik dacht nu zijn wij alledrie gelijkwaardig, dus ik dacht nu moet ik ook.

[00:29:57]

En ik vond dat ik heb dat ik. Ik denk er nog steeds over na. Dat zit niet dwars, maar dat heeft indruk op mij gemaakt. Omdat ik dacht hoe werkt dat eigenlijk? En wat vinden vrouwen daarvan? En hoe? Hoe moet je daar inderdaad mee omgaan?

[00:30:08]

Moeten we daar gewoon eens een keer mee kappen? Nou ja, dat vind ik. Dat vind ik dus eigenlijk ook.

[00:30:12]

Want hoezo, hoe gelijkwaardig is het dat we in Frankrijk bijvoorbeeld als een heel normaal dat je ook mannen twee zoenen geeft?

[00:30:18]

Maar is dat ongelijk waardig? Dat is toch gewoon in principe bij onze cultuur ingeslopen? We hebben een hoop dingen in de cultuur ingeslopen de afgelopen jaren, waar we nu ook niet echt meer.

[00:30:27]

Daarom is het erg dat het mij niet zo heel erg in de weg. Je bent geen vrouw, maar ik heb nog nooit een vrouw gehoord. Ja, misschien is dat zo, maar ik heb nog nooit een vrouw horen die zijn wil. Al die mannen die me continu, maar we willen zoenen.

[00:30:39]

Je hoort wel altijd. Maar wat moet je met en met man in januari hé? Dan hebben ze heel veel mensen met een ontzettende hekel. Maar dat is toch meer de discussie. Moeten we een zoen geven of drie, maar soms mannen met een gretigheid om een vrouw afsprongen? Denk ik. Nou ja, dat soort effe.

[00:30:54]

Ja, sorry, ik zou me inhouden. Maar ik denk o ja, ik vind het toch.

[00:30:59]

Ik vind het wel raar. Ja ja, omdat ik. Omdat ik denk waarom zouden vrouwen zoenen en een man niet om? Of. Of allebei wel? Of allebei niet? Maar en op. Vanaf wanneer en bij een collega? Of bij een vriend? Of kijk je met vrienden?

[00:31:11]

Maak je eigen afspraken. Maar ik ga collega's echt niet zoenen hoor, als collega's van mij verwacht dat ik ze gaan zoenen, maar bijvoorbeeld toch niemand. Dat verwacht trouwens. Maar zij blijkt nu uit vrouwen hoop collega's rustig slapen. Ik bedoel ik zo'n ook geen collega's als ik ze tegenkom op het werk. Maar ik kom zelden tegen in een privé aangelegenheid en dan wil dat wel eens gebeuren. Ja, gewoon drie zoenen en geen tongzoen. Maar dan Allo, gefeliciteerd met je verjaardag.

[00:31:43]

Of ga je dat dat hier ook bent? Ja maar dat. Ja maar ja, dat is echt anders dan wat Bas net schetst met dus een zakelijke omgeving waar je een zakelijk contact tegenkomt waarvan ik dus besloten heb. Ik geef je drie zoenen, want ik verwacht dat dat, want jij denkt dat zij dat verwachten denk ik dan. Maar ik vind het zo ongemakkelijk. Ik zou me dus ook een beetje schamen als ik alleen een hand zou geven. Ja ja, omdat ik dan dus precies op het punt kom waar Bas van dacht.

[00:32:07]

Ik kan het niet doen, want dan denkt zij dat puntje puntje puntje. Maar dit is waar ik zal blijven in de cirkel lopen. Dus vrouwen reageren vooral en ik ben hier echt benieuwd naar hoe dit zit en of vrouwen inderdaad Kris zou denken zoals jij en daaruit hoort er gewoon bij. Ik denk dat echt een hele hoop vrouwen zeggen prima. Laten we na Korona gewoon de de man naar vrouw zoen. Ja, ik zit voor mezelf te redeneren en volgens mij en euh.

[00:32:30]

Ik kom daar ook mijn argumentatie vandaan dat vrouwen dat misschien allemaal niet zo erg vinden. Maar dat komt omdat. Ik ben nooit de aanstichter hierin. Ik ben altijd afwachtend, dus ik wacht wat er gebeurt. En als ik merk dat zij naar me toekomt, dan gaan we zoenen. Als ik weet dat dat niet gebeurt, dan. Ik zal nooit die eerste moest maken.

[00:32:49]

Maar dat is toch een wisselwerking? Dat is toch. Je gaat er niet zo stijf voor je wachten wat zij doen. Dit is toch een wisselwerking? Wel of zo?

[00:32:56]

Dat is toch jammer je meter al vrij snel in de lichaamshouding wat er gaat gebeuren? Dat zie je al als iemand naar je toe komt lopen. Ja ok, maar misschien o, misschien dat zij het ook vanuit cultureel oogpunt gewoon wel doet en verwacht. En ook verwacht vind dat ze het moet doen. Maar misschien denkt ze ook wel gadverdamme Kris weer.

[00:33:11]

Kan me niet voorstellen of je vies bent of niet, want jij bent Carisma. Maar los daarvan dan gaat het wel. Laten wij terwijl deze deze. Niemand komt hier goed uit. E daar gaat helemaal niet om. Het gaat erom dat het gewoon best wel intiem is en dat je dus bij mannen wel doet en bij vrouwen niet.

[00:33:31]

En dat ik dat eigenlijk wel gek vind. Dan kom je bij vrouwen wel bij mannen.

[00:33:36]

Ja ja, ja, ja ja, soms in het weekend. En dan weet ik ook niet precies wat er gebeurt. Maar in dit geval euh. Ja ja. En jij schaam gaan was in het openbaar was de stelling natuurlijk minder dan voorheen.

[00:33:48]

Maar ik heb wel verteld over mijn maar mijn gevoel angst voor restaurants bijvoorbeeld dat ik dan bang ben om binnen te komen. Een restaurant dat het dan vol is. Dat is echt pure schaamte, want dan ben ik bang dat alle etende mensen denken ja blauwzwarte wel moeten reserveren. Maar ik heb laatst iedereen is bezig met jou, dat hoop ik wel.

[00:34:06]

Hoop ik dan wel? Of eigenlijk niet? Ik heb laatst heb ik. Ik heb een terras schwalbe gemaakt. Terrasse schwalbe, Trask schwalbe en ik zal even uitleggen wat ik graag. Het was n Juneau en de terrassen mochten weer open en ik heb de hele ochtend en een groot deel van de middag heb ik me zitten afvragen waarom ik niemand had om die dag mee naar terras te gaan. Jij Kriss moest werken. Jij bos. Ik was op vakantie. Hier was op vakantie natuurlijk.

[00:34:31]

Ik had niemand. Ik had echt niemand die ik leuk genoeg vond om te appen. Ga je met mij mee naar terras? Dus ik vond zowiezo 1 Juneau terrasse open. Stom, want Croonen was er niet de wereld uit. Dus ik ging niet naar het Rashed zeggen jij was dat helemaal tegen. Ik was allemaal tegen het terras. Ik was tegen de terrassen, want de tweede golf. Maak je borst maar nat! Dacht ik nou. Inmiddels weten we wel beter.

[00:34:50]

Ehm, en ik dacht de hele ochtend ik ga niet naar terras. Wat stom ik teams kijken ik met twee. Haha, stom. Het lijkt wel alsof het 5 mei is en iedereen Bevrijdingsdag viert.

[00:35:01]

Ik was boos op de mensen die er zeker mee. Ja nou ja, ja, ik was een beetje boos en op gegeven moment had ik hier. Het was een keer warm, het was 27 graden en het was 2 uur op geen moment halfdrie. En toen had ik hier binnen weer twaalf afleveringen van een tv serie leren kijken. En toen dacht ik ja. Kwijt wil naar Tras, Maar ik heb niemand om mee tras te gaan. Je hebt de openbare weg helemaal, kon niet meer.

[00:35:34]

Ik had gewoon. Ik had het moment van opening van de cross een beetje belachelijk gemaakt. Dat was het. Ik vond het een beetje overdreven dat RTL deelnemers aan maar liefst drie sms hadden. Dat heb ik gezegd toen ik dacht op een gegeven dat je wat ik ik. Ik neem mijn verlies. Ik ben een man alleen. Ik ga lekker een rondje maken door de stad en als er ergens plek is, dan ga ik daar zitten. Dus ik loop de stad in.

[00:35:53]

En het viel me al op. Het is veel rustiger dan ik dacht, dus overal was er een beetje plek. Ik denk dat door naar de Mariaplaats, dat is richting Centraal Station. En daar had ik al gezien dat er heel mooi een terrasje op was gezet onder de bomen vanuit het trappenhuis. Dat is een tent die vorig jaar geopend is. Daar ga ik zitten, dus ik kon daar aan op de Mariaplaats. Ik zie een prachtig tafeltje in de schaduw, want ik wil niet in de zon, want ik had geen zonnebrandcrème op fiets.

[00:36:18]

Je wilt niet verbranden. Ik ging in de schaduw zitten onder een boom.

[00:36:22]

Ik vind het fijn, boos, zonder boe tafeltje zitten en ik dacht dit heb ik fantastisch gedaan. Hier zit ik een man alleen en ik ga een biertje bestellen. En nu komt het terras. Schwalbe! Toen keek je op de kaart. Toen zat ik niet bij TOB huis, zat ik bij een broodnodig en broodnodig had op de kaart staan. Overnight out Miel. Dat is havermout en een yoghurt avocado banana smoothie, maar geen bier. Niks dus alleen maar havermout, koekjes en bananen, brood en smoothies.

[00:36:57]

Toen dacht ik echt kut. Nu zit ik hier al. T Is die mensen die je wel gezien dat ik hier in mijn eentje ben gaan zitten. Ik kan nu niet opstaan en weglopen.

[00:37:05]

Dat kan heel goed en dat kan perfect. Kan mag van mij niet. Ik maakte de terrassen schwalbe. Ik kijk op de kaart. Ik leg hem weg. Ik pak mijn telefoon. Ik doe alsof ik een bericht binnen krijg. Ik frons mijn wenkbrauwen terwijl ik kijk naar dat bericht. 6. Christus, ik kijk omhoog. Ik kijk naar links. Ik doe alsof ik daar degene is staan die brief heeft gestuurd en ik gooi mijn linkerhand omhoog.

[00:37:34]

Dit heb je niet echt gedaan. Loop weg. Nee, nee, nee theaterstuk. Maar je hebt echt heen geroepen, maar niks.

[00:37:47]

En toen ben ik weggelopen van het terras. Het is zo grappig hoe dit in jouw leven gewoon blijft gebeuren dat je altijd alleen maar denkt dat mensen zo met jou bezig zijn een toneelstukje moet opvoeren. Het is een klein stukje narcisme, maar weet je wat het allermooiste is? Als jij was gaan zitten en was opgestaan, dan had niemand je omgekeken. Of misschien had iemand ik vergist. Kan gebeuren. Nu denken die mensen wat de focus op een idiote staat te zwaaien.

[00:38:10]

Iemand die er niet is. Boom. Ik denk dat ik zelf door een abri in Utrecht kan. Ga ik ook nog een poos voor jezelf? Oh ja, ja, ik kan dat dus.

[00:38:27]

Ja, ik schaam me nou zo erg je dan ontspannen.

[00:38:34]

En wat heb je toen gedaan? Want je wilde naar die tent ernaast. Maar je kon dus ook niet meer daarnaast gaan zitten terwijl je met je imaginary vriend ben weer gaan doen. In godsnaam ben ik een blokje om gelopen en zo ben ik gaan zitten bij Spring Haver, wat een heel leuk café is. En daar heb ik een halve liter witbier besteld. Toen kwam er verderop op het terras komen een meisje zitten dat ik nog ken van een tijd geleden.

[00:38:57]

En zij ging in mijn zichtveld zitten, dus zij zag de hele tijd dat ik daar alleen zat en ik neem aan dat ik alleen zit. 6 liter cleen zit. En ik moet zo meteen langs haar lopen, want ik moet de straat in, want ik woon daar verderop. Wat ga ik zometeen tegen de zeggen? Wat ga ik zometeen tegen zeggen? Waarom ik hier alleen zit? Net geopereerd aan mijn stem? Een beetje triest.

[00:39:17]

Nee, doe niet tooling maar bier op en na. Detritus stressen heb ik dus besloten om niet langs haar te lopen, maar vanaf mijn plek te zwaaien. En een enorme om weg te nemen om er niet langs een tafeltje te hoeven lopen.

[00:39:31]

Ja, het is ook het is niet in de geest van de minister. Een hoop zie generatoren en psychiaters. Ze kunnen promoveren op jou op Job Ziege. Is dit fantastisch? Wat grappig. De man heeft wilde gaan zitten. Dat ging niet goed. Hij zat per ongeluk verkeerd. Kan gebeuren. Niks aan de hand. Niks aan de hand. Behalve als je Domine heet. Dat is een groot probleem. Dan ga je naar mensen zwaaien die dit niet zijn en loop je een totaal ander restaurant waar je helemaal niet heen wilde.

[00:39:58]

Daar ga je daar zitten. Bestel je een halve liter bier? Prima. Probleem is opgelost. Kom je nou vage bekenden tegen die zes stoelen verderop zit? Jij bent vanaf dat moment alleen maar in paniek van hoe ga ik langs die vrouw komen? Ziet mij als iedere andere eindbaas is die kop eraf? Houser Maar schaamte ken ik niet echt hoor.

[00:40:18]

Een verkeerd thema is dat niet, maar wel grappig overigens.

[00:40:22]

Je hebt natuurlijk over de horeca, nee. De stelling gaat wellicht een beetje over op verlichting van elkaars verlengde. Ik schaam me niet voor mijn eetgedrag.

[00:40:30]

Nou Kris, ik neem aan dat jij deze stelling met een euh ja, waar.

[00:40:36]

Jij schaamt je wel degelijk voor je eetgedrag? Hoezo? Omdat jij eet als een 6 jarige. En niet alleen maar dat de keuzes die je maakt. Dus het voedsel dat je eet, maar ook de manier waarop je zo jij kunt makkelijk een pannenkoek met handen en voeten eten zonder bestek. Jij kunt in een sterrenrestaurant denken, maar dit zijn zulke kleine hapjes. Die kan ik er wel zonder voorkeur naar binnenschuiven. Ik ga me eigenlijk zelden voor het eten, hoewel dat we doen.

[00:40:59]

Ik word vaak aangesproken op het feit dat ik als een achterlijke eet of zelfs een kind of iets wil. Euh, en dat is misschien ook wel waar. Ik eet bijvoorbeeld appelmoes en daardoorheen spuitwater met een klodder mayonaise. Dat ga ik door elkaar gehusseld. En dan ga ik naar me maar aan GVT eten. Met Runder vinkje en hard heb ik een bekertje, wat dan ook.

[00:41:16]

En ik weet ook nog altijd dat mijn vriendinnetje euh, onlangs nog zei van New Kris. Als ik had geweten van tevoren dat jij zo at, dan had het voor mij allemaal niet gehoeven.

[00:41:26]

Ja, dat heeft ze zelf gezegd. Omdat ik echt iedere dag die ik klap kwam alles door elkaar. Maar ik weet ook nog dat ik mezelf onsterfelijk populair heb gemaakt. Met met de liefhebber van rooie carpaccio op een pannenkoek. Dat ultieme smaaksensatie.

[00:41:39]

Na goed heb ik het over gehad. Daar hadden wij. Onlangs hadden we Nicolette van Dam te gast. 15 jaar en dat was levenswijzen. Natuurlijk een brasserie. En zij dacht ik kom te gast op vrijdagavond, al weet ze altijd. Maar deze keer kon ze even tijd maken. Dus er was er. En ze had allemaal hapjes meegenomen. En Zalm en t Konijntje en en Capac Sjoukje.

[00:41:59]

Dus ik krijg een gepatchte van Nicolette van Dam en zij gaat naast mij zitten en ik begin op te rollen en zij kijkt me aan en ik zie. Ik denk dat ze dacht dat het zo veel schilder of ze hadden dat dat ding van van me afgepakt had maar aangevlogen. Wat ben je aan het doen met mijn carpaccio? Dat wordt met ziel en zaligheid voor dat ge geprepareerd. Waar ben je in godsnaam aan toe? Nicolet Je snapt het niet. Dit is hoe je het eet.

[00:42:22]

De manier hoe je de eet. Gorefest? Geef me terug. Ik mocht niet mee eten, er allemaal gebeurt. Maar het was in ieder geval. En toen dacht ik wel o ja, oké, oké. Nicolette van Dam zit naast mij. Ze heeft haar eigen eten meegenomen.

[00:42:33]

Ik zit hier Carpathia op te rollen als een 3jaar, maar zo'n vrouw ook. Een vrouw van de wereld heeft een brasserie. Dat je ook niet. Even dan denk je. Ik probeerde haar nog te overtuigen, want ik let luister nou jij je. Je ziet het verkeerd. Dit is hoe je Carpathia hoort te eten. Dat kwam er niet in. Nee, nee, nee, absoluut niet. Nee.

[00:42:52]

Maar goed, wat je zegt heeft wel een hoop mensen. Gelukkig maar met vind. Dus wat dat betreft is het niet helemaal niets om je voor te schamen. Ik denk wel als je dus dit soort mensen naast je hebt divisions verstand hebben van van eten en van de etiquette. Wij waren afgelopen zondag moet ik niet aan denken.

[00:43:07]

Ik was op Vlieland met mijn vriendin. En euh.

[00:43:10]

Nou, zaterdag had ze wild. Had geregeld dat we lekker uit eten gingen en zondag zou ik iets regelen. Maar we liet het ook een beetje op zijn beloop. Bij jou nooit doen? Nee, en dus maar zondag.

[00:43:24]

Dat was Vaderdag, maar dat had ik me niet helemaal gerealiseerd. Althans niet zo heel erg. We zaten op een eiland. En ja, natuurlijk al die korona regeltjes die de bezetting ons allemaal maar halfvol of een derde weet ik veel. Dus. Nou goed, waar gaan we op zondagmiddag? Hoe ga ik om 5 uur even Fabelta er op 2 en 5 te kijken van wat zijn lekkere restaurants? En nou nee sorry meneer, zijn helemaal vol.

[00:43:45]

Nou ja, volgen de volgende afstand. Nee, meneer heeft het echt helemaal vol voor een volgende stap.

[00:43:52]

Nee, nee, nee. Nee nee joh.

[00:43:54]

Nee wij zitten er maar niet uit. We zitten gewoon in een hotel met inpandige restaurant heeft. Laten we daarna gaan eten. Hallo met kamer 9 of 28. Ik wilde graag reserveren voor vanavond, maar meneer, dat mag wel, maar wij zitten helemaal vol. 5. Hotels, restaurants, gebeld. Alles was en was al helemaal vol op Vlieland. We konden niet eten, dus iets wat we dan doen. Ze nou ja, je kan thuisbezorgd bestellen is a ok.

[00:44:19]

Maar mag ik dan het eten bestellen? En mag je dan wel op het terras dat het eten is? Goed. Dat is prima, geen probleem. En dan ging we iets bestellen. Maar dat was met één afhaal tent in in Vlieland. En dat had heel veel dingen waar ik geen niet heel veel zin in had, behalve kindermenu's.

[00:44:38]

Dus ik zat op zondagavond met mijn weekendje weg. Met mijn vriendin zat ik en zat ik een kindermenu met appelmoes en e in t kipnuggets te eten en een frikandel en frietjes. En nog een bambino pizza.

[00:44:53]

Nou nou, een stelling.

[00:44:54]

Zo beantwoord dan de volgende seller Joris en ik hou niet van de zomer omdat ik me voor mijn lichaam schaam.

[00:45:02]

Sorry, dit sta ik helemaal niet met je. Nu zegt ik houd niet van de zomer omdat ik voor mijn lichaamshaar zomer.

[00:45:08]

De zomer kun je niet zomaar zeggen zeggen s zomers zomer. De zomerse show is zomer, zomer deze zomer.

[00:45:16]

Ik hou niet van de show. Ik hou niet van de show, maar.

[00:45:24]

Ik hou niet van deze zomer voor mijn lichaam schaam. Ja, zul je dat wel cutw?

[00:45:34]

Ehm, nou, ik hou wel van de zomer, maar ik schaam me ook voor mijn lichaam. Is dat? Ga je graag naar het strand? Nee, absoluut niet. Nee, nee. Nee, nee, zeker niet in de herfst, als het als het stormt met zes truien. Ja, dat vind ik leuk. Met me mee, met mijn jas dichtgeknoopt en m'n sjalom. En dat vind ik ook wel leuk. Maar wat is dan een probleem?

[00:45:49]

Ja, ik heb gewoon geen. Ik heb geen mooi lichaam. Dat is echt onzin. Er is geen onzin in mijn god die ik niet dik maar lelijk ik. Dat hangt gewoon netjes, gewoon allemaal niet mooi. Ik heb gewoon geen mooi lichaam, maar dat is niet erg. Maar dat is gewoon wat het is. Dus ik ga zeker niet met shirt uittrekken op een strand. Maar gek geworden.

[00:46:06]

Je kan toch dingen gewoon aan pakken als je ergens mee zit? Ik bedoel, ik vind. Je bent niet te dik. Dat is echt onzin als jij zegt ik heb pukkels op mijn rug. Als je daar voor schaamt hoor je daar vervener bijvoorbeeld. Dan kan je toch gewoon laten behandelen? Je kan toch naar de dermatoloog gaan en zeggen ik heb hier last van. Wat kunnen we hier mee doen en gewoon geholpen? Ja, ik zeg niet dat het allemaal o ja is.

[00:46:27]

Nee, ik wil leggen lul. Nee, dat is waar. Maar ik, want dit is wel een goeie dat ik had. Ik had nooit meer nagedacht over die pukkels op rug. Gadverdamme, wat een goor verhaal. Maar ik weet nog, ik was een jaar of elf, onder andere kinderen met toen het zwembad en die zei Been ziek. Ach gossie toch? Zij nemen zou. Je ziet er chique uit. Ze Ukena kut eten. Was mijn dag wel echt naar de klote?

[00:46:50]

Ehm uhm. Dus ik heb gewoon niet een mooie rug. Daar komt het een beetje op neer, maar dat kun je dat gewoon laten aanpakken in het verkeer. Ja, dat weet ik niet.

[00:46:57]

Ja, doe dat dan. Doe dat dan dus toch niet dat ik heel veel tijd over heb ofzo?

[00:47:02]

Wel drie. Zwem jij in de tijd? Nee, maar ik vind het zo.

[00:47:09]

Ik vind dus ook ik vind de medische dingen laten aanpakken. Vind ik gewoon niet dagelijks naar de dokter gaan enzo ik. Ik laat dingen echte echter helemaal niks.

[00:47:16]

Ik vind het eigenlijk dat we gewoon met jou naar de dermatoloog moeten met met een handje vasthouden.

[00:47:20]

Een roadtrip van Veenhuizen naar bier in Veenhuizen weten we niet meer wat we gingen doen. Gewoon onverrichter zake terug tekenen. Je rug de puntjes. Gadverdamme! Eigenlijk mag voor Nederlanders rijden.

[00:47:43]

Ik snap niet dat je daar waarschijnlijk mee, maar ik zweer dat je baas als je er mee zit je een simpel voorbeeld.

[00:47:50]

Uhm, ik vond dat mijn tanden te geel. Oh ja, ja en nee. En uh uhm. En ik heb echter een hoop andere problemen aan mijn lichaam dan dan dan iets te geven de tanden. Maar ik dacht maar een beetje dat kan ik aanpakken. Uh, wat? Uhm. Dat kwam vooral omdat. Ik werd ook een beetje ijdel. En weet je, ik ben een beetje ijdel. Ik ben misschien wel een klein beetje ijdel. Zo ziet het er niet uit, maar ik durf al te zeggen ik af en toe wat narcistische trekjes heb.

[00:48:14]

Jij durft dus niet zonder geld. Te duur? Exact. Ik zag toevallig van de week beelden dat ik dat ook al begreep. Kun je die beelden nog? Oh, dat is misschien wel leuk als dit. Nou ja, dit is top. Dat zijn die beelden uit Belgrado. Ja, dan sta jij in de badkamer te huilen onder de douche. Met dat haar oh shit, die beelden.

[00:48:33]

Ja, die zijn er zeker nog niet weg. Nee, nee, nee, die ga ik even plaatsen. Ja, da's leuk. Zeker nu hebben jullie al zien. Ondertussen verder jij je je met ijdel.

[00:48:43]

Nou ja, goed. Dus ja dan weet je wel. Ik zie maar 5 jaar werken, maar ik ging ook met jullie. Met een podcast gingen we af en toe op de foto. Uhm ja, ik vind het gewoon zonde dat ik dat ik in beeld komen met net datgene gebit. Dat kan ik aanpakken. Toen ben ik naar de tandarts gegaan. Toen heb ik een beetje laten aanmeten. Toen heb ik met met waterstofperoxide. Over hoe het ook heet heb, ik heb ik drie weken lang een sessie gedaan en die heb ik nog steeds geen tanden en ben ik die onverlichte wel beter.

[00:49:08]

Ik drink wel weer te veel koffie en cola. Zero's en ik roken af en toe, dus ik zat de laatste weken. Ik wil nog wel weer een nieuw kleurtje gaan doen. Ik denk dat dat in de zomer zou moeten gaan doen. Schaam je niet echt voor je gebit, al ga ik schaam ik. Nee, niet heel erg. Maar het is niet zo dat ik dat ik met mijn mond dicht ging lachen. Maar ik dacht wel iedere keer als ik mezelf, truckshow of in een filmpje of op een foto.

[00:49:27]

En dan dacht ik echt. Nou ja, dat vind ik toch nu niet meer?

[00:49:30]

Dus nu werd die schaamte is nu. Ik zie nu ook veel foto's voorbijkomen denk ik. Nou ja, die op die foto lijkt me tanden nog veel witter dan ze in het echt zijn. Maar dan ben ik, dan ben ik wel echt oprecht gelukkig. Dus dan denk je ook ik ben blij dat die paar honderd euro heb geïnvesteerd in een in een ingreep wat helemaal geen ingreep is. Drie weken lang een beetje in en en ik ben gelukkiger dus Bas, maar ga daarmee aan de slag.

[00:49:50]

Het is gewoon zonde, dus niks is er niks aan de hand. Maar jij zit daarmee fixe dan maar jij kijkt naar een foto van jezelf en je bent echt gelukkig. Kijk alleen in je tanden dan.

[00:49:58]

Of ben je geen meter? Ik snap het wel. Nou jongens, ik heb m.

[00:50:05]

Nee joh, is een. Je gewoon niet, je niet veel spijt van wat je hier ziet is die met een enorme ontplofte kaviaar op zijn hoofd wakker wordt na een avondje veel te hard zuipen.

[00:50:39]

In Servië en je hebt een ochtendjas aan een je met die kaviaar en je ochtendjas aan onder de douche te gaan staan. Nou, het is minder leuk dan ik had verwacht, maar OVVO is wel een goeie.

[00:50:49]

Goeie goeie contents ook met een pot is minder leuk, maar het wel goed bijhouden was veel hilarisch was het wel. Was leuk, maar dat wil niet wat ik al had verwacht. Een belediging naar jou. Ik heb jullie tijd zit te verdoen.

[00:51:08]

Uhm, volgende stelling hoort laten doorgaan. Ik schaam me in de slaapkamer. En dan? Dat kunnen bedprestaties zijn. Maar dat kan ook bevreesd zijn dat je dat je snurkt of dat je last hebt van nachtelijke transpiratie of of fluittoon. Lensy of praten in je slaap.

[00:51:21]

Ik wil hem iets geven, maar voedt mij met content.

[00:51:26]

Nou ja, nou ik ik het laatst. Euh, ik. Ik slaap af en toe. Ik heb zulke elf jaar relatie gehad. Dat ze voorbij na een tijdje. En ik heb gelukkig wel iemand met wie ik slaap. En uhm. Dit is gewoon. Ook dit is niet mijn voordeel, maar ik cvva. Ik betrapte met het laatst op om half vijf s nachts dat ik sliep, om vier uur dat ik wakker werd van mijn eigen wind.

[00:51:51]

Nee, een hond is een oude hond is een man. En toen was je dus niet alleen in bed.

[00:52:02]

Ik in het verhaal. Nee en nee, jij bent partner van dat moment wakker.

[00:52:06]

Hij sliep gelukkig door, maar dit is toch geen eigen op?

[00:52:12]

Hij vertelt het verhaal Vertellen jullie in de slaapkamer?

[00:52:16]

Nee, nee, nee. Hoezo niet?

[00:52:20]

Ook niet? Uh, uh, ook niet over je.

[00:52:23]

Over je dingen bijvoorbeeld. Nee, nee, nee. Hoe ziet die van jou eruit?

[00:52:31]

Ben jij een eikel? Ik ga niet meer mee. Dan weet je hoe die van Bos leven. Hij omschrijft hem soms zelf wel eens. Ik altijd wel echt extreem. Ik heb iemand dat nog nooit gezien. Wel die van mij gezien. Ik heb al die van jou gezien. Hoe moeilijk om mee te zwaaien. Ik zeg dat ik in Friesland.

[00:52:52]

We waren in Friesland. We gingen. We gingen daar brainstormen en schrijven, geloof ik voor het boek. En we dachten we gaan lekker in de tred. Helemaal zonder internet en zonder niks geen stad in de buurt. Het was vreselijk. Het was echt verschrikkelijk, want wij willen gewoon drinken en de stad in. En de gezelligheid. Dat nou maar geven. Mensen gingen we de volgende ochtend wakker en we gingen douchen.

[00:53:13]

En ik zeg wel eens vaak gekscherend van ik heb niet zo'n grote piemel. Hahaha. Ik heb een kleintje. Hahaha en jullie gaan dat ook echt geloven. Dus jullie gingen, wij geven het ook best dat ik een kleine lul bent. Jullie hebben nog nooit met Piet mijn piemel gezien. Dus dat moet nu elke keer afgelopen zijn. Wat ik vroeger, toen ik er ook om exact begonnen weer over te zeiken. Nu wil ik een berezina en kan ik de douchecabine uit N.H.

[00:53:35]

Jij. Jij stond daar en ik is dus hij jij nou oma. Kom maar naar buiten. Ik kom mijn Dougherty, sla ik open en jij stond daar helemaal te zwaaien met de helikopter en van alles en nog wat was jij doen? Het was één groot spektakel. Ik heb dit dus niet gezien, want ik stond op dat moment te douchen in een ander hokje. Maar kloppen de geruchten?

[00:53:53]

Euh, nou nee. Ik vond ik valt reuze mee vallen hoor. Tuurlijk.

[00:53:57]

Maar ja, hij heeft m zo verkleind. Het was zo micro micro.

[00:54:02]

En ik moet wel zeggen dat dat als ie als ie slap is. Is het niet een heel bijzonder apparaat wat ik wat ik heb? Het is een recht dat er echt bloed bij komen. Wil je enigszins geïnteresseerd raken?

[00:54:14]

Nee, mij heb je niks om je voor te schamen. Dat helpt echt wel, want schaamde je wel een beetje? Ja, ik vind het ja. Ik vind het zelf mee dat mijn b. B mijn geslacht iets groter had gemogen. Ik heb echt het type is wat je noemt en bloed lul. Sommige mensen hebben een lul. Ze weten meer haken en versoepeld is. Dat valt toch wel mee? Nou ja, ok. Maar wat jij je hebt officio gedaan heb je niet in een Latijnse demannez.

[00:54:39]

Euh, bloed en bloed valles. Niet als sexy?

[00:54:43]

Nee, maar jullie dan? Wat vertellen over je geslacht? Nee, ik wil best wel door vertellen hoor. Ik heb ik er ook. Ik heb er ook n en oud prima. Ik herken wel wat jij zegt kies, maar je probeert iets minder plastisch uit te drukken. Maar ik weet wel dat als er eenmaal dan bloed.

[00:55:00]

Ik vind ook dat we hier meer over kunnen praten. Nee zeker, dit is even. Is dit voor mij geen schaamte? Dat als het maar als het eenmaal in Erik toestand is, dan dan ik mij daar niet voor. Ik heb ook nooit klachten gekregen. Weet ik niet of vrouwen dat zouden zeggen, dat niet na. Maar daar ben ik dus ook altijd heel erg bang voor. Dat er dan zo'n groepje vrouwen is die dan achter mijn rug gaan praten over hoe.

[00:55:24]

Hoe achterlijk mijn piemeltje wel, een groepje vrouwen, een groepje hebben jullie niet naar zijn groepje? Een klein stel vrouwen, maar één iemand.

[00:55:35]

En dat deden de dingen dan wel. Dat is onterecht.

[00:55:38]

Dat is niet onterecht, maar ik weet dat je een beetje ongemakkelijk onderwerp vind dit. Nou ja, ja, ik heb wel eentje bij de. Bij de tekeningetjes van Explicit Podcast is het maar. En dan wil ik er een serieuze vraag stellen over schaamte. Hoe is het dan in de slaapkamer? Nou, jij vindt het dus moeilijk om alleen al in je eentje in je onderbroek op de bank te liggen?

[00:55:59]

Exact. Hoezo naar t strand? Hoe is het dan met jou en je vriendin? Ja, nou, dan ben ik niet echt bezig met mijn lichaam, niet?

[00:56:09]

Nee, dat vind ik heel mooi, denk ik. Dat is toch super fijn dat je dus iemand gevonden hebt waarbij je zo prettig voelt dat er bij hem makkelijker met jezelf en minder beschaamd als zij bij jou is. Dus voorbeeld. Jullie zijn op vakantie naar Ik noem iets Frankrijk. Kun je dan de hele dag in je zonder visum rondlopen? Nee hoor, dat doe ik in mijn eentje ook niet.

[00:56:34]

Nee, precies, dat is het vrouwenverslinder, zei de bijzette Van Denkt. Nee, dat doe ik ook niet. Was erbij.

[00:56:37]

Nee ok. Dus dat is wel een laagje op mijn hoofd. Hij was daar wat over gezegd over jouw onzekerheden. Nou, bijvoorbeeld dat je wat plekjes op je rug hebt. Vindt zij dat? Euh. Heeft zij daar wel eens negatief over uitgelaten? Nee, nee, da's toch fijn?

[00:56:52]

Nee, zeker niet. Mooi zeker? Zeker zeker? Zéker mij. Ja en nee, dat is waar.

[00:56:57]

Nou, ik vind wel een mooie realisatie dat jij dus nu er achter komt dat je in de slaapkamer met haar helemaal geen moeite mee. Maar ik weet nog wel dat toen ik die die 12 weken had gedaan, het was toen ik de goed goed in mijn vel zat. Toen vond vond vond ik dat wel. Ook toen ging het vond ik toch makkelijker. Misschien beter, maar dat heb ik ook hoor. Vond ik alles makkelijker. En ja, met mijn lijf niet per se met dat van jou.

[00:57:20]

Maar ik zie ook nu als jij het al vaker over gehad. Ook in de podcast geloof ik dat denk. Ach man, je moet weer gaan trainen en ik begin echt een beetje een randje te krijgen of ik heb een flinke rand hangen.

[00:57:30]

Ik vind het zo heftig dat jullie dat jullie uh het lef hebben om in mijn bij. Nou, ik zit dus als ik restart over buikjes heb. Ik zit vanmiddag naar mezelf te kijken in de spiegel en ik zat in mijn onderbroek zonder shirt op de bank. En het zat er voor de sfeer enigszins naar me bij om te kijken naar mijn pensioen in Gadverdamme. Ik ben 33 jaar en mijn mijn buik hangt over de rand van mijn onderbroek.

[00:57:52]

Maar, denk ik dan. Ja, ik word echt mijn merk echt. Ik walg echt van mezelf en ik ga ook niet graag op zomervakantie. Daar ken ik niemand. En dan en dat vind ik prima dat ik mijn shirt uit en dan schaam ik me ook heel even. Maar dat ik hier vaak zit kan wel goed. Maar in Nederland ga ik echt ook echt een chutney uit. Niet dat ik ineens allemaal mensen tegenkom die ik ken, maar dat is toch toch gek?

[00:58:14]

Ik ga niet eens. Ik zit zelfs niet eens in mijn tuin zonder shirt.

[00:58:19]

Natuurlijk ook niet omdat ik ben ook Denia die liever niet aan mijn buren hebben we toch ook? Die hebben net gegeten of die moeten nog eten. Die ene dag hebben geen zin om zo'n witte vest met zwarte vlaggen en borsthaar. Ik vind het zo goed als dat ik die ga. Zo van links naar rechts de hele tijd. Het is van schaamte naar onzekerheid naar horen zeggen ja, ja, nee, dat kom ik dus nu eigenlijk pas achter. Dat dat onzekerheid en schaamte heel erg en zeker een ongeval echt hand in hand gaan.

[00:58:45]

Ja, maar ik heb een enorme pik.

[00:58:55]

Laten we daarbij afsluiten jongens.

[00:59:00]

Aflevering 9 van seizoen 4 van Manmanman, de podcast. Deze aflevering ging over schaamte. Reageren kan en schaam je vooral niet, want dat vinden we alleen maar leuk. Ga naar Manmanman, de podcast Punctueel of instappertjes Les Malmo Wandkast of audio berichten. Stuur ze vooral, vinden we echt oprecht heel erg leuk. Nogmaals het telefoonnummer dat is 06 4 2 2 4 3 9 07 06 4 2 2 4 3 9 07.

[00:59:25]

Mag ik dan eindelijk de Joepie was zo tegenvallen dat ik niet zoveel voor jongens downplayen met een heel klein maken dat zo klein is.

[00:59:40]

Dit was Manmanman podcast. Zet het volgende keer gewoon even op de mail jongens.