Transcribe your podcast
[00:00:07]

Welkom bij een Moumou man. De podcast over drie jongens die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Met Bas Luyten, Bergström en Domien Verschuuren. Welkom bij de eerste zomer special. Deze zomer is natuurlijk anders dan anders, dus dachten wij. We geven je iets extra's om de zonnige maanden mee door te komen. Je moet het een beetje zien als een vakantieboek van vroeger, dus je kunt ons meenemen op je roadtrip, naar het strand, de tuin in of gewoon lekker naar je eigen woonkamer was.

[00:00:37]

Hallo Kris. Drie afleveringen maken, drie zomers specials en in. De eerste. Gaan we vergeten stellingen bespreken? Natuurlijk, in de laatste vier seizoenen van alles besproken en overal zelf thema's bij bedacht. Maar soms kwamen er achteraf gewoon achter dat we nog waren vergeten. En vaak gebeurde dat dankzij reacties op Instagram en via de website. Dus in deze aflevering hebben we. Zijn we daar in gaan duiken en hebben we wat vergeten stellingen op een rij gezet. Dus oude afleveringen, thema's die wel een keer gehad hebben met stellingen die je nog nooit voorbij het hoorde komen.

[00:01:07]

En ik dacht we beginnen bij seizoen 2. Aflevering 6. Die ging natuurlijk cries over auto's.

[00:01:14]

Ja, nee ja. Aflevering 2. Nee. Seizoen 2. Aflevering 6. Neem me niet kwalijk, dat was de eerste aflevering. Hier maakte of de tweede aflevering niet gemaakt over auto's. Ik denk het tweede, de tweede na Zo lang is dat geleden. Uhm, en een stelling die wij toen zijn vergeten en nooit echt hebben beantwoord. Dus is het CPB weet mij goed te vinden.

[00:01:35]

Naar ik. Ik wilde er nog altijd iets voor zoeken dat zij niet weten waar ik woon. Oh ja, het Centraal Justitieel Incassobureau zou kunnen uitspreken.

[00:01:47]

Kebede. Nou ja, ik heb dus nu een auto van van auto tnl h.

[00:01:52]

Sponsen dingetje Cheonan. Ik vind dat je nou twee minuten kopie van je verhaal te vertellen.

[00:02:05]

Ik heb een jaartje uh, nu bij auto punten nl. Mijn vriend van mijn mijner mijn leuke goede vrienden van automatenhal. Een auto kopen dan bij automatenhal. Ik heb dus nu een jaar een auto. Mag ik rijden? Straks moet ik me ook weer inleveren en ik zweer dat je je denkt aan een auto. Gratis rijden is goedkoop, maar ik heb nog nooit zoveel boetes gereden als in A Assassin en deze liesoperatie. Het is niet te geloven. Ik heb van de week.

[00:02:30]

Sinds vorige week kreeg ik weer een boete van 200 19 euro. Hoeveel 219 euro uitgeven is in één op een woonerf. Wat heb je gedaan? En ik heb vier kinderen aangereden. Dat is tegenwoordig moeilijk meer. Dat mag dus niet meer.

[00:02:43]

Ik reed ergens vijftien kilometer per uur te hard en ergens tien kilometer per uur te hard. En dat was nou bij elkaar opgeteld, terwijl dat 19 uren geloof ik. En een maand geleden kreeg ik nog 75 euro voor verkeerd parkeren. En ik kreeg nog een keer 140 euro voor ook weer te hard rijden. En dat is allemaal een tijdsbestek van een half jaar. En de eerste keer dat ik een boete kreeg bij hun ehm kijk. Het is dus een een en een lieshout.

[00:03:04]

Het staat dus niet op mijn naam en ik kreeg van dat bedrijf dat dingen dus van krijg ik het nu even stil? Nou nou ja, toch niet gelukt.

[00:03:12]

Sorry euh. Wat ik ging doen is. Ik betaalde gelijk die boete aan het CJIB. Alleen wat het bedrijf dat is. Zij schieten die boete voor. Maar ik had hem al betaald, maar zij hadden maar ook betaald. Dus toen kregen we enorm gesteggel van hoe gaan we dit geld terugkrijgen? Nu van het CPB, want die boete was nu twee keer betaald door mij en één keer door hun. Maar ik moest ook hun betalen. Ja, ik zeg ja, ik heb het al betaald.

[00:03:36]

Kan die laten zien. Ik heb we gewoon vreselijk lang verhaal. Uh, lange antwoord. Wat was de vraag?

[00:03:41]

Ja, ik kreeg van codes te vinden via een andere partij dan nog een ander. Is dit? Want jij leest dus de auto eigenlijk niet eens? Jij leent m eigenlijk, maar jij wordt dus gebeld dan door dat bedrijf met Kris. Het is weer zover. Het is eigenlijk nog een een euh, en een moederbedrijf dat daarboven zit. Dus een hoesje die je best wel de eerste keer met een grappig.

[00:04:07]

Toen was het ook vijf kilometer per uur. Te hard rijden was een boete van 60 euro ofzo. Haha.

[00:04:11]

Nou ik heb betaald hoor, maar dat doet nu echt genant en duur. Maar dat komt denk ik omdat jij denkt dat die auto helemaal niet zo hard kan, want ik weet wat je rijdt. Wat is het een Aygo.

[00:04:19]

Toyota gaat niet tegen hebben beroofd. En dan?

[00:04:22]

Daar sta ik stil. Dan moet ik gewoon even parkeren, wachten tot de winter en wintertijd. Maar jij moet gewoon wennen aan het feit dat het ding harder kan dan dan de snelheidslimiet op de snelweg kan maar 100. Als je dat in de bebouwde kom gaat doen ja dan krijg je gewoon een slecht idee. Slecht idee denk jullie dat?

[00:04:36]

Mannen moeten toch even aanstippen? Wheelers steeds meer mormonen podcast. Meer boetes rijden qua snelheid enzo dan vrouwen? Absoluut niet. Vrouwen zijn maniakken in het verkeer. Oh jee. Maar dat is niet normaal. Of uh, ze zijn heel bang om om te rijden. En dan reizen super langzaam en blijven ze continu naar links rijden omdat ze zes kilometer verderop moeten ze keer afslaan naar links, blijven ze al die tijd met links rijden. Of en dat is mijn vriendin is daar één van die ik.

[00:05:01]

Ik heb soms gevoel dat zij niet eens kijkt naar een soort van van van skibril op het glas en denkt gauw een beetje rechts is gas peddelde de Merril. Ik zie misschien wat sonore. Nee dus nee. Nee zeker. Ik denk dat vrouwen zeker niet moeten strijden. Ik denk dat mannen veel sneller moeten rijden. Ja, dat is wel heel erg mannelijk om te hard te rijden. Ik ben ook wel een hardrijder. Ik krijg graag te hard, maar ik krijg zelden een boete meer voor parkeren.

[00:05:31]

Maar jij bent zelfs zo hard gegaan dat jij al je haar is afgeleid.

[00:05:35]

Zo vind ik knap dat jij uberhaupt hard kan met je ego. Maar dat lichaam?

[00:05:43]

Nee nou, ik moet. Ik moest het netter denken toen wij hierheen liepen. Want euh ik. Ik moest Kriss ophalen in de rolstoel. Die is onlangs geopereerd, dus ik lopen. Ik loop hem hier met mijn huisje naar mijn huis toe, met in de rolstoel en ik kom voorbij het punt waar mijn motor stond vorige week nog. En die is weg, dus dat betekent dat mijn motor is gestolen.

[00:06:05]

Daar ben ik dus niet achter gekomen. Hoe? Hoe zit dit?

[00:06:09]

Want die motor staat al na twee jaar in ieder geval in de buurt. Hij staat altijd op het pleintje hiervoor. Maar ik klaag u de laatste tijd over de fiets en hij moest onlangs weg voor een feestje voor de buren die vroeger bij mij aan de kant zetten. Dus daar heb ik me in de hoek gezet en daar is gewoon wat meer doorlopen en wat meer straat in. En wat meer gespuis.

[00:06:26]

En nu is die weg. Ik heb hem ook niet. Ik moet ook eerlijk zijn, ik heb hem niet op een kabel slot gezet of op zo'n zo R.M. Slot weet zo'n ding. Dus hij stond ik wel redelijk voor het grijpen en sleutelde nog eens zeker. En ik had de motor laten draaien. Ik dacht dat scheelt ook een groot spandoek gratis mee te nemen. Dat geeft wel iets weg.

[00:06:44]

Ja, ik wist niet dat mensen dat dan ook. Nee, maar hij is dus weg. Hij is gejat.

[00:06:47]

Ik ben er redelijk ook onder. Maar ik dacht nou ook. Weet je, dan doe ik doe ik volgende week wel even aangifte. Maar Kris en Nele moet je meteen doen, want anders gaan ze er misschien mee rijden en rijden ze 300. En dan krijg jij de bekeuringen.

[00:06:58]

O ja, toen dacht ik wel ook ik moet toch nooit zo snel de telefoon pakken? Toen ik wel meteen gaan bellen. Toen heb ik aangifte gedaan en uhm naar de politie gaat onderzoek doen.

[00:07:09]

Je moet ze gewoon elke week bellen nu ze aan het onderzoek. Zit er in middenin. Vrijdagmiddag 10 over twee. Dat is op een gegeven. Na vijf weken weten al Gotthardpas pas Lewiszuur of over krijgt dan misschien een nieuwe baan. Hij is dus weg, dus heel jammer. Maar het was een boete meegereden met je motor. Nee, nee, nee, nee. Terwijl ik op een gegeven dacht ik zal wel trots zijn als ik de eerste boete gaan rijden, want ik in t begin durfde ik de uberhaubt überhaupt niet te rijden.

[00:07:31]

Zo was ik doodsbang en toen dacht ik ok. Ook toen dacht ik ja. Nu wil ik ook gewoon een keer een bekeuring, want die ga ik daar ook op Instagram zetten. En dan ga ik weer laten zien waar zo'n bad boy je bent en hoe cool ik ben op de motor. Nee, ik ben weer begonnen met met motorrijden.

[00:07:50]

Ik mag binnenkort gaan afrijden. Dat ben ik weet niet of dat de bedoeling is. Ik krijg dus tijdens mijn lessen de hele tijd de opdracht om veel harder te rijden dan de toegestane snelheid. Veel harder. Nou ja, echt 110 jaar.

[00:08:03]

Waar? Waar je? Waar je 50 of 80 bebouwde kom waar je 100 mag moet je 110 rijden. Ik voel me heel erg opgejaagd om 110 te rijden, maar 110 is er iets veel harder dan 100. Maar dat is toch niet zo snel. Zo word je er niet gelest. Ze zeggen dat niet gaan maar 10 kilometer per uur te halen omdat je dan dus lekker makkelijk langs al die auto's kunt. En ik heb het idee dat je bij de les.

[00:08:23]

Misschien heb ik gewoon een maniakken als een instructeur. Het zou kunnen, maar ik heb het idee dat ik als motorrijder een beetje wordt opgevoed om gewoon te snel te rijden, om dan maar langs al die auto's te kunnen rijden.

[00:08:31]

Ja, ik ben als enige geen motorrijbewijs. Ik ben sta jij ook nog niet heel dichtbij. Ik ben stikjaloers. Ik zou dat heel graag willen, maar volgens mij is er altijd wel met een motor rijden. Als leek is het heel erg belangrijk dat je heel assertief bent. Dus inderdaad wat harder rijden, je plek op de weg opeisen. Laten zien dat je de band veel middelvingers opsteken, maar is dood.

[00:08:52]

Een jongen 100 rijden op een motor? Ja, ik denk niet dat ik het ooit nog ga doen. Je gaat er dus echt niet. Jawel, je gaat er aan wennen en op een gegeven met een geloof. Maar dan komt de dag. Dan denk je serieus 100 150 jaar. Echt waar, dat gaat echt gebeuren. Maar dat gaat te hard ook gebeuren. Maar als je leest, dan kun je volgens mij nooit een boete krijgen. Want er is er altijd de instructeur is altijd de juridische bestuurder.

[00:09:13]

Hou nou, in dat geval zal ik maar verder lekker opentrekken zeker. Nou jongens, sorry said. Nou het gaat nog steeds over Mohammed kennende die die race ergens op een eiland in Engeland Eyal of Men heet na. De reizigers in de bebouwde kom reizen met 300 kilometer per uur door door door smalle wegen dus niet normaal harder gaat dat zijn ook op YouTube. Staan er van die filmpje van die compilaties dat mensen krasje?

[00:09:36]

Nou, dat is echt niet normaal als een lappenpop slingerde door het weiland. En dan? Ik weet nooit of ze nou ook nog leven, maar dat wil ik graag weten voordat ik ga lachen of grap. Maar ik vind het meer gewoon zo leep dat dat mensen zo ontiegelijk hard durven rijden. Ik heb één keer op een motor gereden. Reed ik 30, dan dacht ik dat ik 80 ging dood.

[00:09:55]

Een boete als ze zo door het veld slingeren en dood zijn met te hard geslingerd dat het veld is.

[00:10:01]

Wat is jullie je hoogste boete geweest? Ik heb ooit een keer of ooit nou echt nog vorig jaar een boete gekregen voor het gebruik van een mobiele telefoon in de auto. Wat een dollar boete. Hoe duur is die 249 euro? Ik, dat vind ik nog steeds ver met een LBIO. Jouw hoogst naar mijn hoofd en dat heb ik verteld. In de podcast Ik weet iemand welke aflezen, maar dat ging over die scoutte boete. Dat was de reden dat ik moest gaan werken.

[00:10:23]

Uiteindelijk had ik geen helm op. Ik reed op opgevoerde scooter.

[00:10:26]

Ik reed op het fietspad en ik had geen certificaat. Dat vaarverkeer vertelt dat alles bij elkaar 365 euro.

[00:10:33]

O ja, ja, dan win ik hem nog steeds. Maar dat heb ik ook wel eens verteld. 400 euro voor onverzekerd rijden. O ja, ja, ongelooflijk.

[00:10:42]

Jaloezie was. Seizoen 3. Aflevering 3. En vergeet de stelling daaruit is mannen gaan anders om met liefdesverdriet dan vrouwen. Natuurlijk wel een interessante, want we maken nog steeds een podcast over mannelijkheid en dat gaan we in seizoen 5 ook weer doen. En wat is volgens mij bij ons heel vaak terugkomt is euh, waar als mensen ons vragen naar de podcast? Hoe dat dan zit wat een mannelijk mannelijkheid is volgens ons? En ik dat veel mensen nog steeds het niet tonen van emoties als iets maandelijks zien.

[00:11:10]

Dus jaloezie niet uit of liefdesverdriet niet omarmen. Nou ja, maar het is wel interessant wat je zegt inderdaad, want wij zijn euh. En ja, jij hebt geen relatie meer. Nee, dat is natuurlijk na elf jaar best heftig geweest, ook al was dat misschien wederzijds keuze. Maar dat blijft heftig naar mijn relatie voorbij gaan. Dat is ook waar je vrij snel overheen geloof ik.

[00:11:27]

Nee, zeker niet als je blond was. Zeker niet. Kijk wat er gebeurd was. Helemaal niet leuk.

[00:11:36]

Ik bedoelde meer omdat je vrij snel weer met roet Toyah emotie goed is en daar is bij zijn ook bijvoorbeeld niet bij elkaar gekomen en en hebben uitgehaald bij elkaar ook bij jou net uit was. Ik heb jij niet zien huilen daarover. Euh. Jullie mij ook niet. En dat zou ik ook nooit willen. Ik zou nooit met jullie willen huilen. Ik heb echt heel veel huilt en ik heb van mij, vertelde Glen Faria. Hoe weet je dat? Dat heb ik grijsgedraaide.

[00:12:03]

Dat raakte me zo in het diepst van mijn, van de kern van mijn ziel. Het verdriet dat ik daarmee voelde. Ehm, en dan? Ik heb veel geld, maar met jullie zeg dat nooit doen. Misschien zijn vrouwen daar wat opener na elkaar en die gaan gewoon met elkaar. Nou, kom op, kom op meid, we gaan lekker naar mij toe en dan ga ik tegen inschenken. En Chocó, Tony's Chocolonely voor je voor je kleilagen.

[00:12:23]

Kijk, ik ben misschien wat gegeneraliseerd van een heel klein beetje, maar dat weet ik niet. Maar dat is wat je wilt. Ik heb ze nodig, maar nooit uit. Maar dat is wel wat ik nu denk bij deze stelling dit. We missen hier wel nu een vrouw bij wat ik weet. Ik heb geen idee of ik anders ben dan een vrouw. Ik denk dat als ze als Maaike en ik uit elkaar zouden gaan, dan zou dat grote verschil zijn dat Mieke nog leeft.

[00:12:45]

Na een maand. En nee, jij gaat volledig van de rails.

[00:12:49]

Absoluut abstraheren. Ik zou niet meer voor mezelf zorgen. Ik zou mezelf volledig naar de ratte zuipen. Ja, dat gaat echt niet.

[00:12:56]

Dat gaat echt niet goed. Maar moeten wij je dan wat de vingers hebben met deze vraag stel ik serieus moeten. Ben jij dan in de gaten houden als vrienden? Want ik denk inderdaad dat jij wordt een kluizenaar. Jij gaat inderdaad. Jij jij, jij gaat hem. Daar wordt een nieuwe Maarten van Rossem. Jij koopt nooit meer onderbroeken. Je verschuilt je niet meer.

[00:13:11]

Nu ook al niet. Nee, nee. Kijk, hoe je er nu ook bij is. Moeten wij dan? Hoe moeten wij jou dan uit het dal trekken?

[00:13:22]

Weet ik niet, maar ik hoop dat als iemand ziet dat gaat echt niet goed. Dat die je dan wel zeggen ja was. Kom hier. Heb je wat groene thee?

[00:13:30]

En wat riep Tony's Chocolonely ze even liefdesverdriet? Hoe raar het ook klinkt, wel een van de aller lekkerste soorten verdriet. Ja man. Toen ik uit elkaar ging met K. Ik heb ook een breakup gehad in 2015.

[00:13:46]

Toen heb ik je wel zien huilen. Dat was op het werk zelfs nog. Maar toen was het net uit. Toen had jij het geloof ik uitgemaakt.

[00:13:54]

Ik heb toen gezegd ik moet even verder. We hebben wat ruimte nodig. En toen wij dat toen samen met z'n drieën de. D. Dit is de M in de avond show op 3FM. En toen kwam jij wel naar het werk. En toen? Euh. Toen weet je nog dat jij opeens je hoofd in je handen gooide. En euh ja, dat was echt wel huilen.

[00:14:11]

Ja, ik vind het ook niet eng om te huilen bij andere mensen. Ik doe het gewoon liever niet. Maar liefdesverdriet is wel. Daar kun je echt helemaal in opgaan. In het begin is Suruç heel vers en als heel kut, nu gewoon keihard pijn. Maar dan daarna. Als dat een beetje is gaan slijten kan je uitbuiten. Dat gaat toch een beetje uitbuiten?

[00:14:26]

Kun je dat toch wel uitbuiten dan? Nou, dat je dan mensen inhaalt bij Tony's Chocolonely langskomen om om je gezelschap te houden. Vrouwen of mannen stonden in de rij.

[00:14:36]

Nemen ze het toch dat je dat niet zou? Ik vind ook die aandacht hoeft echt niemand. En je weet komt niemand erin hoor. Echt niet nee. Maar wat is dan? Dan hoop je dat iemand langskomt met Tony's Chocolonely. Dat mensen toch weten dat het niet zo goed gaat met je en dat je dan? Voor wie doe je dan die oproep voor vrouwen van andere vrouwen?

[00:14:53]

Hoopte niet dat een goede vriend langskomt met een reep chocola. Dat ik hier ben? Ik niet. De reden was niet te dat je wil een goede fles wijn die jij maar een reep chocola Camille tegen een leuke avond te maken. Gewoon lekker wordt in mijn mond kijken met Mel Gibson samen echt wel leuk veel.

[00:15:22]

Oké, maar wat is dan uitbuiters dat je dan? Nou, dat je weet toch? Ik vind het soms wel lekker om zelf wat zielige Vortum-Mullem dat ik ben.

[00:15:30]

Ja ja, dat weten wij in de plus. Los van het uitbuitte vind ik. Ik kan huilen ook echt wel lekker vinden dat je gewoon echt met jezelf even een potje gaat zitten janken en wel eens liters liter. Wel echt een goeie voor als dus de eerste peins weggeven. Maar ik ben nog steeds benieuwd wat al die emotionele uitbuiting is bij andere homo's. Maar je hoopt wel dat je wil graag dat andere mensen dus langskomen of aandacht te besteden aan jou.

[00:15:58]

Ja en en dan?

[00:15:59]

En dan? Euh ja. Maar dat is dan is gewoon o. Is dat dan eindelijk een manier om mensen uit te nodigen? Misschien iets wat je anders moeilijk vindt dat je dat dan de burgemeester liever niet uit natuurlijk. Maar als ik dan ja. Misschien dat ik dan denk. Nou, dat is een goede manier om om mijn verdriet om te zetten in het maken van afspraken met iemand ofzo.

[00:16:20]

Maar zeg ik gewoon jongens, bel mis ik keer wat vaker als ik een gemiste oproepen in seizoen 3, aflevering 7 die ging over kinderen en dit is één die echt vaker binnenkwam via Instagram en ook op de websites ingediend. Over de namen van mijn toekomstige kroost heb ik al lang nagedacht en we zijn natuurlijk alle drie in de dertig. Nou, ik heb geen relatie, maar Kris, jij hebt al een huis gekocht samen. Bas, jij bent al heel lang met Micha.

[00:16:50]

5 jaar, inmiddels meer dan vijf jaar. Jazeker. Hebben jullie al nagedacht? Nou ja zeker?

[00:16:57]

Nou ja, ja, ik durf wel te zeggen dat dat uhm. Euh, ik wil nog lang geen kinderen. Dat heb ik ook moeten zeggen. Maar ik denk wel dat ze daar 2 3 jaar dat ik dan wel serieus gaan nadenken over wel of geen kinderen denkt. Ik neig wel dat ik ooit kinderen wil.

[00:17:12]

Nou dat. Dat gezegd hebbende en jongensnaam zijn we uit ga ik niet zeggen. Want dat zou kunnen. Dat zou ik stom vinden die het bedrijf toch echt even voor mezelf. Maar daar zijn we over uit. Alleen wat ik wel grappig vind is en daarom heeft het incident. Hij heeft een goede vriendin en die heeft een kind. En dat kind, dat is een jongetje dat is vernoemd naar haar vader en naar de vader van de jongen en haar. Haar vader heet Rob.

[00:17:35]

En de vader van de jongen heet Bert, dus het kind heet Robbert. Nou, dat is een leuke naam. Ik vond het ook creatief en leuk en daar zit a als dit alles erin. En toen dachten we nou dat zou dat bij onze vaders ook kunnen. En toen kwamen ze daar vrij snel achter dat het een lastig verhaal ging worden. Want mijn vader heet Sven en haar vader heet Hans. En dan krijg je Smans.

[00:17:57]

Dus als jullie mij beloven dat het in ieder geval opzet blijft om jouw kind te zien. Daarna zou ik heel leuk Bergström, maar als het verder zou komen zou het ook kunnen.

[00:18:11]

Ik wil heel graag dat jouw kind direct een mooie naam. Ja, dus dan wordt het niet. Uh, wat is er nou over jullie hebben gedacht over overname? Dus jullie zijn de jongen is al een deal en de meisjes doen die helemaal. Ja, daar zijn we niet helemaal over uit, maar daar komen we uit en was hoestbui. Ja, ik zit minuten na te denken hoe mijn kind gesmeten wordt.

[00:18:37]

Pa of ma natuurlijk niet. Niet eens grappig, maar dat is goed. Ja, dat is heel lang bij stilstaan, maar daar gaan we niet doen.

[00:18:42]

Uhm nee, ik heb absoluut niet nagedacht over de naam van een kind wat misschien nooit gaat bestaan.

[00:18:48]

Dat weet je toch. Dat is natuurlijk. Dat is de. Ja, ja en nee, dat begrijp ik.

[00:18:51]

Maar nee, ja, nee. Ja, we hebben ook geen gesprekken over wie wel, maar daar is geen consensus over. Een naam die we echt tof vinden.

[00:19:01]

Maar wat wil je kinderen? Dat weet ik ook nog niet. Nee, want wij zijn een tijdje geleden gaan wandelen met z'n tweeën. Eventjes de door Utrecht. En dat was een leuke doorverteld die mij opeens. Ik schrok er niet. Het was eigenlijk wel leuk, maar ik zei van nou, ik wil misschien wel kinderen. En dat was je best wel serieus. Over het dus wel weer. Een maand of twee geleden is dat nog steeds.

[00:19:20]

Nou ja, dat dat fluctueert. Dus ik denk ik. Ik denk soms van ja en dat is een kort golfje. En dan denk ik weer heel lang mee. En dan denk ik af en toe weer eens weer eens ja maar nee overheerste enorm. En uhm, bij Marieke.

[00:19:32]

Ja ja, ik weet niet hoe dat. Misschien is dat wat particulier te delen. Maar uhm, nee, ik weet het echt niet of ik het wil.

[00:19:40]

Ik kan het soms ineens voor me zien en dan denk ik jaarlang echt tof. Ja dan heb er natuurlijk ook over gehad volgens mij al in een podcast zeker?

[00:19:46]

Uhm. Maar nee, dus een naam. Dat heb ik nog helemaal niet echt over goed hoor. Vandaag ben jij dan niet meer?

[00:19:52]

Ja nou ja, inmiddels zijn het wel namen, want ik denk dat ga ik nooit doen. Maar ik heb Matthijs altijd een heel mooie naam gevonden. Dat is ook ook mijn tweede naam.

[00:20:01]

Maar ik vind Matthijs echt alle namen als tweede, 3e, 4e. Jij hebt alle namen. Hoe weet je ook weer helemaal voluit? Domien, Mathijs, Emiel, Vincent Verschuren en niet gedoopt. Neem gewoon een rij namen die mijn ouders mooi vonden. Maar ja, ik vind Matthijs voor een voor een meisje vind ik heel mooi.

[00:20:18]

Vinden Bayazit. Ik denk dat we in tijden gaan dat dat kan. Alles kan. Als je nu zegt denk ik jou God, waarom niet? Een meisje dat Mathijs heet kan eigenlijk best wel.

[00:20:26]

Ja, het is wel vooruitstrevend denk ik.

[00:20:29]

Ja goed, maar er iemand moet ergens pionieren. En ik vind euh Elise dus ook heel mooi. Elise Elizaveta ook heel mooi.

[00:20:35]

Maar ik heb wel seks willen. Ja, ik dacht ook meteen ja sorry, wil ik niet zeggen dat h.

[00:20:45]

Maar wat? Want ik ben nu 33 jaar nu vader wordt. Elise Achter Tinder ben ik na een goeie opschieten.

[00:20:51]

Dat wordt lastig, denk ik. Dit gaat echt te ver. Dit heb ik niet gehoord. Nee, sorry, dat heb ik niet gelezen. Ook nog niet. Elysee heb ik nooit gehoord. Wel even een aflevering terug in de tijd. Seizoen 3 aflevering 6. Die ging over Cries. Seizoen 3. Aflevering 6. Goh, ik zou niet weten nee, die ging over gadgets. Oh ja, we hebben nu ook een partner, een goeie vriend Miele die euh, die euh, die sport ons.

[00:21:15]

In de podcast. En die hebben zelf ook een stelling ingestuurd en vergeten stelling. Want zij hebben we toch wel. Maar ja, dat hebben ze gedaan. En Emile heeft de stelling gedropt. Ik kan niet zonder gadgets in het huishouden. Oh ja, en ja, ik wil ook gewoon meteen aan jou geven. Want ik. Ik praat met jouw baas al een week nergens anders over. Een beetje verveeld als een kind in een snoepwinkel. Ongeloofelijk. Nou ja, Miele heeft een natuurlijke bedacht denk ik, omdat dit vorige keer over gaatjes had.

[00:21:41]

En toen ging het over een stoomoven en een klimaat kast die ik nog steeds niet heb.

[00:21:45]

Miele maar wat ik wel heb? Euh pap, hebben we de poep opgetrokken?

[00:21:51]

Je hebt een hele mooie vaatwasser aangeschaft, maar dat is een vaatwasser.

[00:21:58]

Ja, da's ook eentje van onze grote vriend, maar dat da's een vaatwas die automatisch opengaat als ie klaar is.

[00:22:03]

Er is een fantastisch apparaat, maar ik ben geen mega blij mee. Want om even uit te leggen. We hadden een vorige vaatwasser. Die was gewoon echt niet meer goed. De vaat kwam er echt smerig uit dan het erin ging. Wij dachten een heel lekker theater mok, dat bleek gewoon een glas.

[00:22:19]

We hadden echt geen idee meer. En nu hebben we dus een nieuwe.

[00:22:24]

Die is fantastisch en dat gaat dus open. En en en dan? Dan droogt het dus nog beter op moment dat het ding klaar is. Dus dat hoort bij het programma. Dus hij gaat dan open en met een heel mooi apparaatje duwt ie die deur open. Dan staat ie op een kier en dan duurt het programma nog een drie kwartier of een uur. En dat is allemaal droogtijd. Nou, je moet er eens bij staan kijken.

[00:22:42]

Het spul komt niet zo ontiegelijk schoon uit de vaatwasser. Het is bijna te schoon. Het is bijna dat je denkt, maar ik had toch eens een servies in ingezet. Waar is het? Dat is het is verdampt? Ja, door doodloopt en praal van een koe. Nee, wij doen het tegenwoordig zonnebril op. En dan we een leeg. Maar weet je wat het eng is? Ik weet dus met deze jongen samen Kris. En hij vertelt maar wat graag aan iedereen niet wil horen over zijn nieuwe vaatwasser.

[00:23:06]

Maar het is echt alsof Bas een verkoop adviseur van Miele geworden is. Hij kent nog net dat type nummer niet tot achter de komma uit z'n hoofd, maar voor de rest. Hij weet alle fietsers je, je verkoopt t alsof het alsof het je eigen kind is. Zo mooi is het. Maar dat wil ik net zeggen, want onze vorige vergeten gingen zich over de naam van een kind. Nou, dat weet je nog niet.

[00:23:23]

Maar Bas, hoe heet jouw vader zo graag? Nu willen weten of het de naam het is?

[00:23:31]

Oh ja, oh zo je wil zo'n naam. Ja ja Hans. EH, nee, want fantastisch apparaat. Fantastisch. Dus een 3D bestek lade. Je hebt dus niet normaal.

[00:23:39]

Die vaatwas hebben een brilletje opzetten, een op je af heb je zo'n mandje en dat hebben jullie. Jullie stervelingen hebben dat voor mij ook zo'n mandje. En dan gooi je vorige keer in je mis in je leven. Waar ik niet? Ik heb een 3D bestek, lades schuif schuiven, la open. Ik leg het erin.

[00:23:54]

Oh ja, het is fantastisch dat iemand die die dingen waar het allemaal recht op in staat of valt altijd onder mij. Ja, het is verschrikkelijk. A Emile in mijn beste seizoen 4. Aflevering N trapte trapt af met seks.

[00:24:09]

Mmm ja.

[00:24:13]

En we hebben eerder in seizoen 3 en een keer een vraag behandeld. Was volgens mij een aflevering over kinderen. Toen kregen wij nog een naaktfoto via internet. Oh ja, omdat zij van hard, dom, hard, dom en Netflix moest zij bij Jenners naaktfoto's sturen naar iemand wilde. Toen konden ze blijkbaar bij ons terecht. En toen heeft zij ook een vraag aan ons gesteld en die zouden we beloven. Die hebben beloofd te beantwoorden in die aflevering over seks hebben nooit gedaan en haar stelling was ik sta open voor Warnier, seks, bdsm en rollenspel en voor nieuwe seks.

[00:24:45]

Ik heb het inmiddels effe uitgezocht. Jij was dus niet met ijs ofzo? Nee, nee, nee.

[00:24:49]

Ik wil nog steeds mijn verontschuldigingen aanbieden aan haar, want zij heeft gewoon best wel zijn heel boos op haar. Nou was ik boos, maar zo fel. Nou, ik weet het wel. Ik vond het heel geil. Ik vond het een beetje stom. Weet ik nog.

[00:24:59]

Terwijl eigenlijk eigenlijk is. En eigenlijk is het heel kwetsbaar dat hij dat durft te sturen en dat hij die foto daarbij durft.

[00:25:04]

Hij heeft één van ons ooit op haar gereageerd. Bedankt voor de foto. Weet ik niet meer.

[00:25:09]

Ik heb dat niet gedaan. In ieder geval. Ik ook niet. Tenminste niet op instar Verniers. Seks is conventionele seks, het tegenovergestelde van kinky alternatieve seks. Meestal tussen vast te stellen. Er wordt veel geknuffeld en gestreeld. Ja, nee, heb ik niks mee. Ik ben er gek op. Ik vind van ieder zegt misschien wel de leukste. Ja, jij ging heerlijk gewoon lekker knuffelen, krullen, kusjes, strelen, gestreeld worden en dan gewoon missionaris elkaar aankijken en dan samen in extase jezelf verliezen in het hoogtepunt.

[00:25:40]

Daarna krijgt ze geld van tactiek.

[00:25:46]

Waar ben jij helemaal niet van de. Nee, absoluut niet waar kinky is. Nee, nee, nee hoor, ik doet open. Dat doe mij al pijn als ik een biertje moet openen. Nee, ik vind het echt. Euh. Ik hou niet van pijn. Ik vind geslagen woorden niet leuk. Ik vind mijn kinky hoeft niet meteen pijn te doen. BDSM denk ik. Nou ja, wat kinky dan? Nou, buiten bijvoorbeeld. Of over een rollenspel misschien?

[00:26:04]

Dat vind ik wel leuk, maar dan schiet wel eigenlijk altijd in de lach. Ik begin vaak wel van euh. Nou nou maar verpleegster. Wat doet u nu? Ik ben ook zo maar gewoon een arme zielige patiënt. U kunt dit toch niet aanraken? Zegt hij. Ja, dat dan maar weer.

[00:26:17]

Normaal zou je er ook niet heel erg van het idee. Ik vind het wel geinig, ook niet altijd. Maar als ik daar zeker als ik wat gedronken heb, dan dan. Dan ga ik er wel eens. Kinky ook dat je zo bijvoorbeeld een latex pakje aantrekt waar de olifanten string, want dan is alle seks toch af. Was een olifant? Zit jij toch steeds in een kartonnen wereld met je sex? Hoezo kartoenale? Als jij een rollenspel doet, dan doe je ook zo'n stemmetje.

[00:26:43]

Het is allemaal zo. BRToen er zit niks bij. Kan niet zo goed geld als euh, iets geels.

[00:26:50]

Nee, ik ben er niet zo'n goed idee om die een olifant te sleuren. Die olifanten striptekenen zeker dat kilo. Wat is een olifant te streng? Dat weet ik niet. Hij heeft een string. En dan? Dan doe je je piemel in de olie olifant. De slurf lijkt je ding eens op een olifant.

[00:27:06]

Dat doet hij. Ik doe dat niet. Die bestaan voor, weet je dan. Omdat ik ze nu aan heb.

[00:27:12]

Ja, maar als je heel even je doet je je piep piep piep piep piep. Ja, doe je in het gezicht van een olifant. En dan hang je je pili pili die hangend in de slurf van een olifant komt.

[00:27:25]

En nou ja, goed. En dan als je soms dan in rekte toestand wordt dan. Dan kan je een soort is de olifant.

[00:27:32]

Dat is een blij olifantje. Maar goed, dit stemmetje, daar wordt ook niemand heel erg mee. Euh, dus ik? Nee ja, ik vind het wel leuk hoor. Ik heb. Ik heb de laatste seks op mijn picknickbank je gehad. Buiten in de tuin.

[00:27:46]

Hoe dat dus was? Een uurtje of half twaalf. Was het hoe dan? Hoe dan ook was er een vrouw bij betrokken. Mijn broer lach zei Oh oh wat je hebt natuurlijk. Dat Picnik bandje lag zij op de tafel gedeelte. Of hoe deden jullie het meest? Euh, zij zat op het bankje en toen en ik schoof naar voren schoven naar voren.

[00:28:07]

Ja, ik wil best uitleggen hoe dat.

[00:28:09]

Ik heb hem ook even door dat gat van de parasol.

[00:28:14]

Weet je zeker dat er een vrouw bij betrokken was? Heb jij Splinters Hillel? Waarmee God?

[00:28:21]

Ik stel me weer kwetsbaar op. Ik vertel dat ik in mijn tuin. Ik zou dat ook doen.

[00:28:25]

Zouden we er doorheen en dan zou ik een partij paraplu te grazen nemen.

[00:28:32]

Sorry, je was er over te vertellen dat vorige week zat taifoen bij Zomergasten en die vertelde over zijn zoektocht naar de emancipatie van de man. En hij vertelde toen dat ie een podcast Hendrik Manmanman. En daar vertelt hij in dat wij zo prachtig over gevoelens kunnen vertellen zonder dat het macho wordt. Ook niet dat ie dit ooit. Gaat. Ook een heel goed verhaal, want hij vertelde dat ie dat ie met z'n band was en dat ie dan op een gegeven uitrazen band vroeg in de studio en jongens filo dat jullie een mooie piemel hebben.

[00:28:59]

En dan was het eerst ook heel erg Matthau achtig en lacherig. En uiteindelijk werd het een heel serieus gesprek over piemels. Nou, dat vond ik dus mooi. Dus ik dacht als wij nou gewoon even hier doorheen gaan. Door dit, door de gegiechel. Ja, dan komen we misschien tot iets moois. Je wil nog even door t paraplu.

[00:29:15]

Nee, ik wil heel graag door met fondswerving. Nee, maar waar was het? De buren hebben niet gekeken. Dat weet ik niet. Is dat dan ook dit deel van de kick? Dat is de kick en dat maakt het kinky.

[00:29:25]

Maar ik ben normaal niet zo'n euh, ik ben.

[00:29:31]

Ik zou zeggen help. Ik loop met jou mee te struikelen over Cenis ex exhibition. Nou wat erg exhibitionist? Ja, exhibitionist. Degene die is die weet het beste. Ik ben het helemaal niet met dat soort dingen. Vind ik wel echt spannend jaar. En dan? Euh, en dan mekaar een beetje wel op geilen op het terras en dan naar huis fietsen en dan weten dat zometeen gaat gebeuren. Ja, daar hou ik wel van. Ja maar rollenspelen.

[00:29:52]

Ik heb ooit een keer in Spuiten Slikken. Dat tv programma heb ik gezegd dat ik erg van rollenspel houd. Ik heb dingen in mijn leven vier keer of vijf keer een rol gespeeld bij zoveel.

[00:30:00]

Ik weet je nog een beetje wat. Wat? Wat speelde je dan? Wat was toen gezegd? Politieagenten en arrestanten zit? Zal dat wel geweest zijn? Maar ik vind er eigenlijk niks aan omdat. Het wordt toch een beetje kolderiek ergens toch? Ja, het wordt altijd een beetje geinig. En sommige mensen kunnen dus echter dat vind ik heb ik best wel bewondering voor. Gewoon echt. Serieus in de rol van inderdaad politieagent of pizzabezorger of wat je ook maar bent te schieten.

[00:30:24]

Daarmee wordt alles een grap.

[00:30:25]

Dat is echt cut scenes stemmetje of een echt geilheid.

[00:30:33]

Ik ben er heel slecht in. En nog effe over bdsm. En dan kijk ik toch naar jou.

[00:30:39]

Kijk naar mij. Ik heb haar maar even allemaal.

[00:30:41]

Niks bondage sleehakken hier in je plafond. Ja, da's een andere zaak. Maar wat is er spannend wat jij op dit gebied in huis hebt? Ik heb handboeien en ik heb een blinddoek. Een satijnen blinddoek.

[00:30:58]

Nee, daar heb ik echt een theedoek. Gebruik ik daarvoor? Nee, ik heb. Ik heb dat allemaal niet. Ik heb dat allemaal niet. Groene thee mee aan God.

[00:31:11]

Ik moet het ook voorzichtig zijn. Maar ja, ik heb maar ik heb wel eens een theedoek daarvoor gebruikt. Ja, maar ik hou wel van uhm.

[00:31:19]

Uhm. Wat was wat was een minder dominante dominantie eerder? Ja, ja, dat vind ik wel leuk en heb je gedomineerd, maar niet onderdanig.

[00:31:29]

Kruipend over de vloer. Nee, ben je gek geworden? Nee, wat je kan doen? Dan ben ik ben ik bazige, dan mijn baas bij Music Store?

[00:31:36]

Ja zeker. En wat we doen is één ding. Wat zeg je dan zo? Dat weet ik niet.

[00:31:42]

Weet je wel? Echt niet? Weet ik echt niet. Maar dat is toch hetzelfde als dat iemand nu tegen je zegt doe eens drie torque. Ja en nee, dat kan niet anders, klinkt de Biebel. Terwijl als je eenmaal inderdaad zit, dan is het wel heel makkelijk.

[00:31:52]

Maar nee ja, ik vinden uhm. Jij mag natuurlijk niet meer zeggen in deze tijd, maar ik vind de vrouwen die dan onderdanig is. Dat vind ik wel spannend. En dan mag je toch juist in deze tijd niet?

[00:32:02]

Want dan heb je natuurlijk alle alle alle alle feministen, springconcours. Zijn jullie niet onderdanig?

[00:32:06]

We zijn niet onderdanig in bed, dus we gaan in dit specifieke geval gewoon jouw V.D.E. Dit mag je zolang jouw vriendin het ook leuk vindt. Anders wordt het een probleem.

[00:32:15]

Dus doe het maar, doe het in overleg met elkaar. Exact vinden wij belangrijk. Heel goed. De laatste vergeten stelling, die komt ook uit seizoenswerk. Nu alweer. Ja, het is alweer voorbij de lijn. God verdorie. Ja euh. Maar goed, er zijn nog twee speciale Zomergemnaar natuurlijk. Dat is waar. Seizoen 4 aflevering 18 ging over reizen. Ja, ik vind deze wel geinig. Ik wil gewoon even als de uitsmijter van deze aflevering wil ik hem deur ingooien.

[00:32:38]

Als het straks kan, zou ik naar de ruimte willen reizen. Euh. Nou, ik denk dat de rente op dit moment gezelliger is dan hier op aarde. Ik denk als je nu naar Mars gaat dan heb je hier gevangenen geen geen covert 19.

[00:32:51]

Ook weinig zuurstof is niet overal vrij. Maar er is keuze tussen twee kwaden.

[00:33:01]

Covert Vrij Rebelo binnen 3 seconden over het geld.

[00:33:08]

Ik zou. Ik zou nooit als pionieren naar Mars gaan, maar ik denk niemand. Niet dat iemand jou gaat vragen als pionier, maar misschien toch ook honden en apen gestuurd? Ja dan wel. Wat moet ik doen? Ja en nee, dat niet. Maar ik vind het wel fascinerend. Ik hoop. Ik hoop oprecht dat. De ruimtewedloop is deze week ook wel een beetje begonnen. 1. Verenigde Arabische Emiraten zijn naar de rechter. China is betrokken en NASA gaat gaat komende week.

[00:33:36]

En uhm. En dat is natuurlijk. Wat is dat vijftig jaar geleden ook toen Amerika en Rusland allebei gingen strijden om wie gaat de mannen op de maan zetten? Ik hoop dat wij wel meemaken dat dat ooit een bemande vlucht naar naar Mars gaat. En dat lijkt me te gek, maar je Chromecast gaat er niet heen.

[00:33:53]

Stel nou dat straks dat Specx helemaal draait. En je kunt voor. Vijfduizend euro kun jij ook inclusief een rit maken naar de maan of naar Mars? Wat nou ik? Het interesseert mij dus helemaal niks dat ik moest nadenken over. Ik vind het een vlucht naar Curaçao van 11 uur vind ik al verdrietig. Kun je nagaan, maar ik wil niet meer. Ik vind het niet meer leuk en naar Mars in acht maanden vliegen. Dan kan je in een achtbaan, dan kan je veel doen.

[00:34:24]

En wie ga je kat eten geven? Ik had even geen acht maanden en mail nergens en daarna moet je minimaal twee jaar op het eiland wonen op dat eiland op die planeet zijn. Want voordat voordat dat de de baan weer goed is tussen aarde en Mars moet je gewoon 2 jaar 26 maanden. Dus je zit sowieso acht maanden reizen, twee jaar op een rode planeet met weinig zuurstof en koolstofmonoxide, maar een hoop mensen doodgaan en en dan en dan weer acht maanden terug.

[00:34:49]

Maar ik weet dus niet zoveel van, maar ik vind het jammer dat jij allemaal wel dingen weet. Maar als je daarheen gaat dan is toch juist idee dat je dus nooit meer terug gaat? Ja, dat klopt. Nou ja, maar goed, uit de demonstranten die de situatie van SpaceX dat echt een snoepreisje wordt dan wel naar de maan en naar Mars ook op en neer. Ja ja, ik heb geen idee. Ik wil. Ja, ik heb daar ontzettend om gelachen.

[00:35:09]

Daar is een serie op Netflix.

[00:35:10]

Ik weet niet of je een machine is voor een pc die om me onwaarschijnlijk grappig heeft, precies zien hoe belachelijk het is dat wij mensen naar naar de maan en naar en naar Mars willen. Waarom? Ja, waarom?

[00:35:24]

Waarom is dat zo achterlijk? Wat zeggen ze dan? Nee, het is gewoon is een comedyserie. Het is gewoon zo ontzettend grappig. Want ja, ja, want het is bijvoorbeeld totaal euh, abz absurdistisch is.

[00:35:34]

Ik vind het namelijk mooi, want hoe heet het? Het is net al die rent. Hij is natuurlijk super duur en daar krijgen ze maar geld voor verkwanselen. Het kost geld, het kost achterlijk veel geld. Maar daar komen dus ook heel veel dingen van terug die we dagelijks gebruiken, bijvoorbeeld data comprimeren. Dat komt vanuit een satelliet die naar Jupiter schoot geschoten, maar dat waren heel grote bestanden. Daar moesten ze iets bedenken van. Hoe krijgen we deze bestanden terug?

[00:35:54]

Data comprimeren gebruiken we nu Tefal pannen. Die komen ook van een hitteschild, schilden, Technum, teflon. Exact dus dus. Er zit ook heel veel praktisch nut in dat soort reizen. Ik zou. Mocht je deze feitjes willen gebruiken op een verjaardag dit nog eens een keer een perfect jekker na zoeken. Zet het even op Gugel of het klopt niet. Degenen die staan garant staan voor Cruysberghs de meeste feiten. Het was de eerste bij de jongens. Een aantal vergeten stellingen blijf reageren via Manmanman, de podcast TNL en Instragram Salesman Möhlmann Kast.

[00:36:28]

Ook in het nieuwe seizoen. Alle voorstellingen zijn vergeten aan het einde van een aflevering. Laat het ons weten en dan kunnen we dan wellicht in de toekomst weer iets meer doen. Je hebt een mooie zomer, een fijne zomer.