Transcribe your podcast
[00:00:07]

Welkom bij Moumou Man. De podcast over drie jongens die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Met Bas Luyten kiest Bergström Domien Verschuuren. Heet En Welkom bij de derde zomer special. We gaan iets nieuws proberen. Een experiment. We zaten te denken het is vakantie en vroeger was er niks leuker dan spelletjes spelen in je grote vakantieboek, terwijl je voor je tentje lag of achter in de auto naar Frankrijk zat. Dus wat gaan we doen? Wij gaan naar Frankrijk.

[00:00:37]

Heb jij verder niks aan? Maar goed bedacht dat we wel even mee. Geintje natuurlijk. We gaan. We gaan een spelletje spelen. Een pubquiz welteverstaan, die we speciaal omdat het een spel is hebben omgedoopt tot Paul Crois. En dat heeft niets te maken met biljart. Maar Pol is natuurlijk het Engelse woord voor zwembad. En wat is nou zomer? Serraes zwemmen toch? Je kunt het in je eentje spelen, maar ook gezellig met je vrienden. Je kunt gezamenlijk spelen, maar ook teams maken pak, pen en papier.

[00:01:05]

Schenk een i-City of een koud biertje in en doe lekker mee. Het antwoordformulier daar kun je dan weer vinden op Manmanman, de podcast Punten wel Les Quiz Manmanman, de podcasts Tnlc Les Quiz en door mee te doen maak je kans op de Miele Tri Flex. Dat is een snoer loze stofzuiger. Heb hem zelf ook. Ja, hij is echt top. En die win je niet door middel van zo veel mogelijk punten scoren. Daar gaat het spelletje niet over.

[00:01:27]

Maar door in je Instagram Stories te laten zien wat en met wie speelt tegen ons. Manmanman kast en maakt meteen kans op deze power zuigen. En dat is dus niet de vriendin van Bas. Nee, dat is de milard reflex. Nee, maar dat je het weet dat ik niet teleurgesteld ben als je deze stofzuiger weer oppakt groeit.

[00:01:46]

Goed om te weten alvast. De quiz kent vier rondes en ieder van ons hoost er één met zelfbedachte vragen plus een bonusronde van onze grote vriend. In totaal stellen we je 26 doldwaze vragen en sommige Meulenbelt en de anderen zijn open. Iedereen klaar voor was.

[00:02:03]

Ja, we gaan beginnen. De eerste ronde is is mijn ronde, dus ik trap gelijk af. Jongens en meisjes en iedereen die luistert euh. Goed. Vraag 1 In seizoen 2 aflevering 4 over eten en drinken bekent de man dat hij zichzelf onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt tegenover Monica Geuze. Zij heeft uiteindelijk gezegd dat ze de zelfs en ik durf het woord eigenlijk niet in mijn mond te nemen. Een Ludlow vindt. Maar waarom vindt Monika Domine eigenlijk een Ludlow?

[00:02:43]

Goeie vraag, goeie vraag toch? Is het antwoord A. Monica nam een tas mee naar het Glazen Huis om te veilen en Domine riep alleen maar o, die is zeker van Lil Kleine! Is het antwoord. B. Domien deed heel denigrerend tegen haar omdat ze als vrouw goed plaatjes kon draaien. Of is het antwoord C. Domien haalde in het Glazen Huis en piemel uit zijn broek en riep tegen Mónica kijkers u in een meilleure lui. Je krijgt na iedere vraag een paar seconden bedenktijd en die tijd gaat meneer.

[00:03:21]

Goed volgende vraag. Vraag 2 Dus een vraag voor de bierliefhebber waarom heet pils? Eigenlijk Pils? Is het antwoord. Het is van oudsher het populairste drankje om iemand mee te drogeren. Tegenwoordig wordt er wat moeilijker over gedaan. Maar goed, daarom dus pilsje gooide pintjes in dat drankje, is het antwoord. B Pilzen is het Duitse woord voor suiker dan wel drinken? Zodoende. Of is het antwoord nee? De eerste pils werd gebrouwen in Pilsen, wat nu Tsjechië is?

[00:03:48]

Tijd gaat nu in.

[00:03:59]

Het is grappig. Ik zou niet weten wat hier het antwoord op is. Echt niet. Ik weet het wel, maar ik zou me ook omdat ik denkt dit kan Chris niet alle drie uit de duim gezogen hebben. Kiezers hopen ze dan, maar daar is het. 1. Klopt, maar die andere twee zouden ook best wel kloppend kunnen zijn.

[00:04:11]

Ja, maar je moet wel weten. Ik heb de vraag bedacht. Dus waarschijnlijk klopt het niet.

[00:04:18]

Iedereen krijgt een punt. Want gratis punten. Vraag 3. Vrouwen schijnen dus toch klaar te kunnen komen. Vaginaal via de clitoris. Mocht je weten waar die zit. Laat het mij dan ook vooral weten. Sommige vrouwen bewijzen dat iedereen z'n eigen ronde maakt. Ja, precies geen deze heb ik gemaakt. Toevallig mocht je dat willen weten. Sommige vrouwen zouden zelfs via de tepels kunnen organiseren. En dan is er natuurlijk nog de G-spot. De G-spot zou eigenlijk een andere naam hebben.

[00:04:46]

Maar welke naam zouden daar iets wat eigenlijk hebben? Is het antwoord A wil Wippolder kul naar professor Beverly Whipple. De vinden van een plekje is het antwoord. B de fonny body omdat de plekken waar niet bestaat. Of is het antwoord nee, we jackpot. Want als je m vindt en je weet hem te raken, dan is het gelijk kassa. A, B of C.

[00:05:06]

De tijd gaat nu in die richting niet. Hier weer zo vragen waar ik denk dat vrouwen verklaren waarom ik bedoel.

[00:05:15]

Je wordt vrouwen, waarom, maar met welk nut ook zou het luisteraar in een of ander Nederlands vakantiepark gezellig met je ouders in de Brunello familie spelen? Onderweg naar Frankrijk, met je 6 jarige zusje op de achterbank.

[00:05:32]

Wat is Literaal G-spot? Vraag 4 De gekste man van Manmanman. De podcast is Bolivar Basler Wise God, wat heeft hij een hoop bizarre dingen verteld. Zo vertelde hij ook in seizoen 3 aflevering 1 over uiterlijke verzorging dat hij eigenlijk maar één paar schoenen heeft. Wonz schoenen kopen is het ergst op aarde. En reken daar een genocide mee.

[00:05:54]

Een serieus lijstje met terug. Maar hoe lang liep bassen al op dat ene paar schoenen? Is dat a niet zo lang? Hij had pas net een maand, is het antwoord. B redelijk lang. Hij droeg zo ongeveer zo lang als een vrouw. Een kind draagt 9 maanden. Of is het antwoord nee. Ziek, gevaarlijk, lang. De beste man droeg al anderhalf jaar iedere dag dezelfde schoenen. Bah. De tijd gaat nu in.

[00:06:17]

Ik vind jou Toon verklap. Probeer zo neutraal mogelijk te zijn als quizmaster, maar lukt niet altijd.

[00:06:27]

Vraag 5 Klassieke muziek. Pappa Papam zijn misschien wel de vier bekendste noten uit de muziekgeschiedenis. Ludwig van Beethoven bedacht ze. En je kan merken dat hij toen al doof begon te worden. Nee, geintje natuurlijk. Maar uit welke symfonie komen deze noten? Is het? A. Weet ik veel. Wat ook weer interessanter dan met je vragen over klassieke muziek? Mafkees! Is het antwoord. B. De Negende symfonie van Beethoven is het antwoord. De Vijfde symfonie van Beethoven A, B of C in de tijd gaat nu in.

[00:07:07]

Vraag 6 Stemmen van toen is een YouTube serie waarbij de voice overs van bekende tekenfilms van vroeger worden geïnterviewd. De eerste aflevering gaat over stemacteur Bob van Hove, die de stem van Kwik, Kwek en Kwak doet. Hij vertelt hier hoe hij de karakters uit elkaar houdt.

[00:07:21]

Ik heb nooit kunnen onthouden wie Kwik, Kwek of Kwak was. Maar omdat ze toch verschillend van karakter zijn, heb ik me altijd georiënteerd op de kleuren van hun jasjes en petjes. Rood, groen en blauw. En ik onthield gewoon groen. Dat was de meest naïeve die was.

[00:07:42]

San Diego, die was een beetje de kwajongen zeg maar.

[00:07:49]

En die anderen, die zat daar een beetje tussen in. Intussen waren echt wel verschillend van karakter.

[00:07:54]

Hoe heet de serie waarin Kwik, Kwek en Kwak een hoofdrol spelen? Goed, dat weten. Dit is een open vraag.

[00:08:00]

Oh ja, ik zat helemaal klaar voor een huldebetoon. Het is een open vraag. Dat kan alle kanten op, Ignace.

[00:08:06]

De tijd gaat nu in. Vraag 7 Zoals je misschien al weet ben ik gek op dinosauriërs. En om het geluid van de T-Rex in de film Jurassic Park na te bootsen, hebben ze geluiden van hedendaagse dieren bij elkaar gegooid. Maar welke dieren zijn dat? TIB? Het zijn er vijf. Je krijgt één punt per goed antwoord en foute antwoorden leveren geen strafpunten op aan ons hier. Dan nog even het fragment van de T-Rex. Gewoon omdat ik het zo leuk vind.

[00:08:48]

En hier zitten vijf dieren in om dit geluid te maken wat vet. Ik vind het. Ik vind het misschien wel de leukste vraag. Het is één van de leukste uit natuurlijk.

[00:08:58]

Ik vind dit misschien wel een één. Ik vind dit een andere zes vind ik het 7 leukste vragen. De tijd gaat nu.

[00:09:14]

Dit was alweer een ronde 1, mijn ronde, daar ben je nu van af. Dit waren de fantastische vragen mag ik wel zeggen, maar daar komen nog hele leuke vragen bij. Van onder anderen Doby natuurlijk. Zo meteen. Maar nu eerst van Bas gaat er nog even lekker voor zitten. Pak een lekker biertje bijvoorbeeld een Manmanman gootje lekker off of het nieuwe biertje van ons. Te bestellen op van een STB punten nl. Ook heel lekker. Proost. En de volgende ronde gaat nu beginnen.

[00:09:40]

La La Tweede ronde, dit is mijn ronde. We gaan weer twee podcast vragen stellen en vijf vragen die ik zelf bedacht. Euh, dus die ik interessant vind. Euh. Dus hou je vast, de volgende ronde komt snel en vraag 1 is een podcast vraag. In de aflevering over bijbaantjes. Vertelde Kris dat hij probeerde te flirten met een meisje toen hij in een strandtent werkte.

[00:10:03]

Hoe reageerde dat meisje op zijn fleurt? A. Ze was erg gecharmeerd. Ze gaf een nummer en nog diezelfde avond hadden ze seks. Antwoord B. Ze haalde haar vriend erbij en hij stak een middelvinger op naar Kris. Of antwoord? Ze riep Kairat en ze liep weg.

[00:10:22]

Eigenlijk mag je eigen muziek.

[00:10:26]

Vraag 2. Dat is een vraag die ik mezelf heb bedacht door mijn eigen persoonlijke belevingswereld. En ik dacht ik begin met een makkelijke. Het debuutalbum van Bruce Springsteen heet Greetings From Asbury Park en komt er 19 73. Op de hoes is een ansichtkaart te zien, terwijl dat was in strijd met de regels van Colombia dat platenmaatschappij platenmaatschappijen hun beleid was dat op elk debuutalbum van iedere artiest een foto van de artiest te zien zou zijn. Waarom stond op de eerste plaat toch een ansichtkaart afgebeeld?

[00:10:54]

Is dit in godsnaam een makkelijke vraag? Hoe zou het dus helemaal geen makkelijk vraag wat weten? Je weet toch iedereen dit weet niemand zit geen mens op aarde die dit weet.

[00:11:02]

Het is de vraag is waarom staat er een ansichtkaart op het debuutalbum Greetings van Bruce Park van speelpark Bruparck van Bruce Springsteen?

[00:11:11]

Ik ben kritisch hoor. En jij ook. En dat mag ook, maar ik vind een moeilijke vraag. Een moeilijke vraag. Wat zijn de keuzes? Het was eigenlijk een open vragen, omdat ik dacht het is een open deur, maar dan geef ik wel H&BC. Prima. Het was de eis van Springsteen en de platenbaas. Die was toevallig een verzamelaar van ansichtkaarten dus en zei OK! Antwoord B. De platenmaatschappij was helemaal niet gecharmeerd van Bruce zijn uiterlijk en zei Laten we iets anders doen of antwoord zee en ging iets mis bij de drukkerij.

[00:11:35]

Daar hebben ze de foto van Bruce bij ongeluk verwisseld met een ansichtkaart. De tijd gaat nu in.

[00:11:49]

Ook wel weer een leuk feitje dit toch? Ja, als ik dan zo meteen het antwoord hoorde omdat ik ga wil proberen te onthouden. Als je ooit wordt uitgenodigd voor de Top 2000 a gogo, dan ga ik dit verhaal vertellen. Dan heb je hierin Matthijs. Weet je wat ik weet over Greetings from Japan?

[00:12:03]

Daar ga ik dan zeggen. Vraag 3. Vorig jaar ging ik met Mika op reis door Duitsland en we kochten heel veel flessen Spätburgunder. Dat is echt lekkere wijn als je het mij vraagt. Maar onder welke naam is deze druif in het Frans? Beter bekend is dat A merlo, b pinot noir of c cabernet franc.

[00:12:23]

En je tijd gaat nu in op de vraag hoe heet spitsbroeders beter kunnen spitten? Nee. Prima. Vraag 4 Is er een podcast? Vraag Dominee doet rare dingen. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar helemaal als ie in z'n eentje is. De Terrasse Walbeck is natuurlijk een goed voorbeeld van. Maar wat deed hij in zijn eentje waar hij over vertelde in aflevering 10 van seizoen 3 a. Hij ging vissen in een gracht in Utrecht. B. Hij klom in een boom en ging Doronin zitten.

[00:13:02]

C. Hij ging naar een festival, maar kreeg daar geen aanspraak en ging vissen.

[00:13:08]

Hij klom in een boom of Zegna festival. Ik vind het alledrie hele rare dingen.

[00:13:17]

Vinden jullie mij soms een beetje triest figuur? Soms God de bal weer voor open doel om de stip leggen?

[00:13:27]

Jij bent wel erg aangedaan.

[00:13:30]

Vraag 5 per op papier bij de hand. Drugs is natuurlijk wel leuk, maar kan ook erg verslavend zijn. Dus pas ermee op. Lieve kinderen, de meest verslavende volgens Jellinek is heroïne en open nummer 3. In die lijst staat tabak. Cocaïne staat op de vijfde plaats, maar op welke plek in deze top 15 staat RKD is dat A op de tweede plaats. B op nummer 10 of C op de 15e plek 2e, 10e of 15e.

[00:14:01]

Waarom vind je deze zo leuk?

[00:14:03]

Ja, nogmaals, ik rase de uh de documentaire aan over uh uhm, psychedelica psychedelica op Netflix.

[00:14:12]

Ja, dat vertelde je ja, maar ga niet kijken, want ik kan niet uitleggen. Zo goed als zij dat daarin kunnen doen. Dit is. Je voelt je. Je voelt je zo verbonden met alles kan en je kunt gewoon dingen jezelf ontdekken. En goed, ik ben ermee. Ik ben daar door gestopte de meedoe gestopt. Ik ben en ik ben daardoor gestopt zo. Ik ben daardoor gestopt met roken.

[00:14:32]

Nog steeds ook nog steeds. Dit weekend, een jaar geleden.

[00:14:36]

Nou, zondag in jouw. Ben ik een jaar gestopt met roken? En dus ja, en het is gewoon ontzettend leuk. Gewoon een heel leuke ervaring, maar kinderen doen geen druk spasmen op vraag 6.

[00:14:48]

Het is een open vraag. Mijn buren, die hebben twee katten en ik heb ze gevraagd om een liedje te zingen. Dus luister heel goed naar het volgende fragment en schrijf op welk liedje je hoort van de katten van mijn buren. Artis is een punt en titel is een punt. Luister goed.

[00:15:11]

MiramirO, zo gaat die tijd, gaat nu in beroep dan mijn laatste vraag.

[00:15:26]

Luister even goed naar het volgende fragment. Dat was de duur van wat jarenlang volgens mij het beste tv programma ooit was, van welk televisieprogramma hoorde je de toen? Bestaat het programma hier? Ja, het bestaat nog wel, maar het is niet meer wat het ooit geweest is. Ik heb het dus nooit gevoeld. Ik weet dat jullie grote fans zijn allebei meegaven.

[00:16:06]

Maar het is echt het allerbeste programma dat ooit. Ik vind het echt alle programma's ooit uitgezonden, Nederlandstalig en professioneel. Het is zo goed dat de dynamiek met de mensen die in de de de serie spelen is fantastisch. De scripts zijn geweldig. Er is zo goed over nagedacht. Het is echt geweldig. Het is echt het allerbeste wat ooit is. Maar eens grappig. Nou, dan moet ik misschien toch eens een keer gaan proberen.

[00:16:32]

We gaan door naar de volgende ronde. Welkom terug bij de derde ronde. Kom terug, jullie hebben even een paar seconden een muziekje geluisterd. Misschien was jij even uitgejouwd. Welkom terug. Terecht. Maar ik vind het vooral een applausje voor jezelf als je dan nog bent.

[00:16:50]

Maar je had ook kunnen denken de The Thief is dan maar mee met de iPhone geweest, maar je bent er nog heel wat succes met de komende twee rondes. Nog wat in kunnen we? De Domien komt er nog aan, maar nu eerst onze grote vriend precies Mielen en maak een foto ervan dat je bezig bent en serveert op incipit. Maar dan maak je kans op een fantastische stofzuiger van dus onze goeie vriend Miele. Dit is de Miele ronde. Vraag 1 Wat is de slogan van Miele?

[00:17:16]

Miele maakt het leven makkelijker. B.

[00:17:18]

Miele er is geen betere of c. Miele ima bza.

[00:17:24]

Dat laatste zegt me niet. Dat zegt mij niets over Duitste. Zegt. De Grieken kiezen dan misschien, daarom is een project met. Vraag 2 Waarom is je kookwater groen als je broccoli hebt gekookt in een pannetje? A. Broccoli geeft nu eenmaal groen af. Dat weet toch iedereen? B. Omdat alle vitamines en mineralen uit de broccoli zijn gekookt of C.

[00:17:48]

Broccoli, is dat de provincie in Italië sowieso. Ik denk wel dat de provincie als je goed zoekt op broccoli tegen ijsblokje broccoli en broccoli.

[00:18:03]

Goeie vraag 3 Hoeveel procent van de Nederlanders weet hoeveel wasmiddel de beide was? Moet a 100 procent. Iedereen weet dat hij hoe meer schuim, hoe beter. Denk aan Lolands. H. Paul was daar. Ja, dat was heel misschien wel beter. Maar ja, antwoord B. Slechts 25 procent van de Nederlanders weet dat. Of C. Slechts 10 procent. Moet er Barsbold nu halfvol of halfleeg?

[00:18:27]

Ik vind het wel een geinige, maar is er wel iets waar je mee kunt leren wat Van Severen leert? Ter lering en vermaak zal waarschijnlijk mij ronde was nou prima, maar Hitler was hier wat van op.

[00:18:40]

Exact. Echt leuk. Vraag 4 Miller Wasmachine Staat u bekend om hun kwaliteiten en hun lange levensduur? Dit komt onder andere omdat Miele wasmachines uitvoerig getest worden. Hoe test Miele de wasmachines? A Elke wasmachine trommel wordt handmatig getest door met een panty te controleren op oneffenheden. En dus zit er ergens een spinette of een dingetje. Dan schuurt die panty en dan zeggen ze deze keuren we af. Dat zal je baas zijn. B.

[00:19:05]

Door de wasmachine is 10.000 uur achter elkaar te testen. 10.000 euro staat dat ding aan. En dan pas zeggen ze het is oké, da's toch de Chinese wijsheid? Toch geloof ik. Dat is een jaar voordat je echt goed bent in wat dan ook voetbal piano begint. Met mij is er in Nederland wel eens een keer iemand geweest die met darten geprobeerd heeft. Als jij vandaag begint met darten, met nul ervaring en je steekt de bewezen 10.000 uur in, dan ben je over 10.000 euro.

[00:19:32]

Ben je Master of Darts? Ja, dus dat zou een goed antwoord kunnen zijn. Zou kunnen of is het toch? Antwoord door de duur van de wasmachine? 60 duizend keer ja, je bent jarig. De 10.000 veel was door de deuren van de wasmachine 60.000 keer open en dicht te doen. Maar dat zal je. En dat zal je. Dat is even open en die van mij zijn.

[00:19:56]

Maar het is waar wat je zegt, waar die spullen mee die men over over overgrootvader had. Ooit een wasmachine gekocht in de 17e eeuw en nu nog steeds heb ik nu nog steeds.

[00:20:07]

Het is waanzinnig dat vraag 4.

[00:20:13]

Misschien zijn meerdere antwoorden mogelijk. Vraag 5 De triplex. Dat is een draadloze stille stofzuiger. En Kris, je hebt hem ook.

[00:20:20]

Ik heb er zelf ook één en jij kan m ook winnen. Precies, die is net zo krachtig als de krachtigste Miele stofzuiger met snoer. Hoeveel kilometer per uur kan de triplex zuigen?

[00:20:31]

Dat weet ik, maar misschien is dat niet echt voor. Nu is een eenzame avond. Sorry dat je geflitst a 50 kilometer per uur. B 75 kilometer per uur of c 100 kilometer per uur.

[00:21:03]

Dit was de derde ronde. We gaan door naar ronde vier, de laatste ronde de finale ronde. Ja, je hebt er even voor drie rondes door moeten ploeteren, maar er is die ronde, de vierde, de laatste ronde. Dit zijn de vragen waar het echt om gaat. Dit zijn de vragen waarvan je al drie rondes denkt. Wanneer komen ze nu?

[00:21:24]

Hier komen ze weer nog eens drinken. Lekker biertje, zelf een rondjes lopen, anders gaan we toch geen zin meer? Jij kunt helemaal niet leven. Vraag 1 is een podcast vraag. Kris, jij houdt wel van een hapje bij McDonald's.

[00:21:39]

Die zaken hoeven helemaal niet Geim over te doen, al doe je dat soms wel. Dan heb je over verteld. In seizoen 2. Aflevering 4. Maar op welke manier zorgt Chris ervoor dat zijn toenmalige vriendin er niet achter komt dat hij weer niet zelf heeft gekookt? Multiple choice? Uiteraard is dat antwoord a Kris Goossens drinkbeker weg in de prullenbak. Aan de ene kant van de straat en de hamburger doosjes aan de andere kant van de straat. B. Hij verstopt het bewijsmateriaal onder de bank in zijn woonkamer en gooit het bij het verwisselen van de vuilniszak.

[00:22:09]

Pasweg of C. Hij bestelt bij de Mega Drive. Eet onderweg snel alles op, legt de rotzooi onder zijn stoel en zit vervolgens misselijk thuis op de bank. Zijn er ook meerdere antwoorden mogelijk? Alledrie? Zou kunnen, maar je hebt er één echt uitvoerig besproken in de podcast en de vraag is a, b of c.

[00:22:26]

Je tijd gaat nu in jezelf.

[00:22:41]

Nooit je gezegd. Nee, nee, nee, nee, echt niet meer. Het kan echt alle drie. Het is al drie keer gebeurd, maar echt n goed. En dat heb je verteld in seizoen 2 aflevering 4. Dan een vraag over een van de mooiste dingen die er in t leven te vinden is. Dat is namelijk kermis vind ik prachtig. En de allermooiste kermis, die vind je natuurlijk in Tilburg. Het is misschien niet de mooiste, maar het is wel de grootste van Nederland.

[00:23:04]

In 2020 vond je iets anders dan normaal plaats wegens Covic 19, maar normaal is het jaarlijks groot feest in de hele stad. In 2019 werden er 189 plekken voor attracties verdeeld. Maar hoeveel daarvan gingen er naar geback kramen? Vraag ik.

[00:23:23]

Heb ze zelf geteld in 2009 al. Ik wist waaraan ik wel eens 20 popquiz doen. Ik ga ze tellen uit Churros die die dagen stengels met poedersuiker en ijs tellen allebei niet mee als geback. Dus van de 189 attracties daar vallen backgammon ook onder. Hoeveel daarvan zijn er dus geback kraam A 21, B 17 of C 5?

[00:23:45]

En het erge is dit weet ik al die tijd gaan er nu in één keer met één vraag over rode lampjes te branden.

[00:23:54]

Tilburgse kermis gaat over mij, om Bruce Springsteen nou, van Bruce Springsteen game in mijn ronde naar John Mayer als met een doorverteld durf ik hier in deze Paul Kwis podcast wel te vertellen dat ook ik ieder jaar in december naar de Top 2000 bij Radio 2 luister. Gaat dit echt heel erg hoor vertellen? Ik absoluut ja, dat gaan we toch door vertellen? Ja ja zeker. En dus niet verder te gaan, maar zijn toch vrienden. Bas en ik zijn vrienden.

[00:24:25]

Rosine op de Top 2000 tot 2000. De rest van Nederland hoort een beetje bij. Bij Kerst en oud en nieuw in de lijst van 2019 stond mijn chomé er maar liefst acht keer genoteerd. Maar wat is in die editie die ziet 2019 zijn best scorende liedje? Is dat a doders? Is dat B Gravity of C in the blue? Hoe ik denk dat ik dit weet? Maar die tijd gaat nu in.

[00:25:03]

Ja, maar dit zijn allemaal goeie liedjes die omheen.

[00:25:05]

Potverdorie, drie goeie liedjes. Maar ik kan er maar één de hoogste zijn A, B of C. Dus dan weer een podcast vraag. Vraag 4 In aflevering 4 van seizoen 3 hebben het over winkelen gehad of winkelen als dan Krystal vragen.

[00:25:20]

Bas vindt shoppen stom, online en offline. Maar er is één moment in zijn leven dat hij wel kleding koopt. En de vraag is wanneer koopt Bas wel kleding? A. Als Mika besluit dat de maat vol is en Bas meegenomen wordt om in de stad verplicht iets aan te schaffen? B. Als hij op vakantie is in Frankrijk en dan met volle maan wordt er niet harder waait dan kracht 3 en de middagtemperatuur rond de 23 graden schommelt en er minstens 15 blauwe ouders in één uur is tegengekomen.

[00:25:51]

A. Of is het antwoord? C. Als de wasmand vol zit en er niks schone meer in de kast hangt. Je tijd gaat nu.

[00:26:15]

Sorry, maar net wel n blauwe auto te veel heb, ik wist dat t ergens rond de 15 was.

[00:26:25]

Vraag 5 Het zal niet als een verrassing komen. Kris, je had een vragen over bier. Bache had een vraag over wijn. Ik ben natuurlijk gek op gin tonic. Hoewel de Britten maar wat graag beweren dat je een echte hélemaal hun ontdekking is, is dat natuurlijk flauwekul. Gin vindt zijn oorsprong in Nederland. De Nederlander. Daar komt ie. Franciscus de Le Bohai Silvius. Dat is echt een Hollandse naam. Hij is niet in Nederland geboren, maar heeft wel in Nederland gewoond en is uiteindelijk overleden in Leiden.

[00:26:52]

Was echt een Nederlander. Hij stookt in de zeventiende eeuw een destillaat dat de basis zou vormen voor Jinn. Maar waar werd dat toen in de zeventiende eeuw voor gebruikt? Was dat als medicijn tegen maagklachten? B als middel om diepe wonden schoon te maken? Of was dat C gewoon om goed, maar vooral goedkoop lam te worden? Je gaat nu in.

[00:27:16]

Ik heb geen idee.

[00:27:17]

Moeilijke vraag, maar er kan maar één juist antwoord zijn als m ingevuld op je antwoordformulier.

[00:27:27]

Dan kunnen we door naar mijn twee laatste vragen. In de laatste twee vragen van deze polka's zijn twee open vragen. Vraag is in 19 vijfennegentig begon Martijn Schwimmer in zijn kelder met het maken van tunes voor televisie programma's. En dit is een naam die zegt u waarschijnlijk niets. Die doet geen belletje rinkelen, Martijn Schirmer, maar hij heeft echt de aller en de allerbeste Sjoerds van Nederland gemaakt. Zijn eerste was voor Peter de Vries misdaadverslaggever, maar inmiddels heeft hij er meer dan duizend gemaakt.

[00:27:55]

Duizend programma's heeft hij voorzien van muziek. 1000 ja, ook wel door zijn kantoor en zijn studio natuurlijk. Het deuntje van de wereld door The Voice Of Holland heeft ie gemaakt. Max Geheugen trainer is van hem en ook deze herkenbare trompetter, die zijn van hem. De vraag is van welk heel bekend spelprogramma zijn dit de laatste toeters in de show? Wat is dat? Een moeilijke toets is wel heel makkelijk toeters, maar het is een moeilijk fragment. Het is een heel moeilijk fragment, maar ik denk als je het eenmaal weet, dan weet je ja.

[00:28:30]

Dat is vaak zo hoog dat je tijd gaat.

[00:28:32]

Nu nu dat mensen deze quiz niet te moeilijk hebben.

[00:28:37]

Ik ben oprecht nieuwsgierig, want we zitten echter nu met vragen zitten erin. Nou ja, ik euh. Ik hoop dat mensen dit goed weten te beantwoorden. Ik denk het wel. Ik denk dat er ook mensen zijn die dit wil. Ik niet. Ik heb geen man die trompetter aan te. Dan vraag 7 en dit is eigenlijk een vraag van ons alle drie, want dit is een. Dit gaat over een liedje dat ons heel dierbaar is. Want als we ons afvragen welk liedje onlosmakelijk aan de podcast verbonden is, dan is dat dit liedje over.

[00:29:12]

Dit is trouwens ook leuk om te vertellen. Standaard, het liedje dat draait voordat we het podium beklimmen tijdens onze theatershows. Dus het is altijd aan de zijkant van podium. En dan horen we dit liedje en dan moeten de mensen dit weten.

[00:29:24]

Ja toch? Nou weet ik niet. Willen ze ons geheimpje? Is het een groot geheim? Nou, winnen is helemaal geen groot geheim. Ik heb een nummer gezegd Medea. Dat en dat is dan bij deze de wereld in. Het zit er nu in het er nu in. Ik kom vooral kijken keer bij onze theatertour. Leuk ja, maar omdat de polka's met hun helden vind je de speellijst. De vraag is wie zingt dit liedje? Oh ja, dit is geen makkelijke vraag.

[00:29:45]

Weer een moeilijke vraag, geen makkelijke vraag, maar ik ik.

[00:29:47]

Ik denk dat als je als je met meerdere mensen speelt, dat er vast wel iemand is die nu denkt oh. Maar dat was exact. Of als je alleen speelt dan kan je je misschien Gugel hem of jezelf.

[00:30:00]

Dat kan, maar dit is wel ons centrum. Ja, dit is echt ons liedje. Dit weet ik als ik er naar luister dan krijg ik meteen weer zenuwen, want ik denk ik moet iets doen. Ik zag laatst een sketch van Draadstaal, geloof ik waar die in gebruikt werd. En dan? Die sketch begint ook met dat pingelen in de gitaartje aan het begin. En toen kreeg ik helemaal kriebels. We moeten wat doen. De tijd gaat trouwens nu in voor je antwoord.

[00:30:23]

Ik was opengebroken en dat was m.

[00:30:36]

Kijk, de allereerste Manmanman de podcast Pourquoi? Ik ben heel benieuwd hoe mensen dit hebben ervaren. Ook nieuw. Het was een experiment en ik vond het leuk.

[00:30:47]

Ik vond het heel leuk. Ik vond het ook leuk. Dat ze dat na jullie vragen, vond ik erg leuk. Ik vond het ook vooral leuk. De vragen over elkaar dat ze dat. Dat ze toch maar in de spelling met elkaar op. En dat leuk vond de vraag gewoon heel goed van mij.

[00:31:04]

En nogmaals, je kunt dus niks winnen met het invullen van het formulier dat ze alleen leuk voor jezelf. Je kunt wel kans maken op de Military Flex. Die stofzuiger, sneeuwlawine, stofzuiger 100 kilometer per uur gaat de dingen door je woonkamer verklap je nu een.

[00:31:19]

Niks. Maak een foto op Instagram en T.K. Ons in historisch Boonman kans laat zien dat je deze POURQUOI speelt en met wie? En maakt dus kans op die stuurloze stofzuiger van Miele. Dat is dus niet de CNN van Marco van Basten.

[00:31:33]

Nee, dat is inderdaad aan wat van belang is om te vermelden natuurlijk alleen maar de vragen gesteld. Je hebt een antwoord misschien net weggegeven, maar we hebben een speciale antwoorde aflevering. Is het niet echt? Het is een antwoord op pagina online staan. Manmanman de podcast punten. NL. Slash antwoorden. Daar vind je in een kwartiertje alle antwoorden op deze quiz en daar kun je checken of je de goede of de fout antwoord had ingevuld. Dit waren onze drie zo specials.

[00:31:59]

Heb een heel fijne zomer. We zijn in september weer terug voor seizoen 5 mannen, want de podcast Jes leuk dat in september en zomer veel meer.