Transcribe your podcast
[00:00:01]

Zij is dus heel populair bij al die zolderkamer rukkers van het forum. Die moeten natuurlijk anders volgen en je moet het natuurlijk allemaal naar Sherri kijken. Cherry is natuurlijk super inspirerend als je een knor bent zonder vrienden, maar je wil ook wel eens een leuk meisje.

[00:00:15]

Parkaanleg? Doet me pijn. Hij zingt af en toe een Facundo.

[00:00:29]

Twee van de testers zeilsport. Een ander bruin geblakerd. Ik vind jouw bruine beer normaal niet zo vaak binnen te schrijven. En dan kom ik niet zo'n ordinaire kleur als jij, maar ik heb een prima tijd.

[00:00:49]

Mensen denken altijd dat ik onder de zonnebank gaan, maar dat is niet waar. Nee, je doet niks. Hoe was je? Ja, het was. Het was wel bijzonder lekker. Tweeënhalve week zon zonder zon, dus dat was heerlijk. Ik moet wel zeggen met de kinders zijn ik 2/4 en dan ben je daar wel gewoon. Het is niet dat je even drie uur lang een boekje leest. De voetjes omhoog. Als je ergens zei dat dat gaat allemaal niet wat.

[00:01:18]

Dat was wat minder, maar voor de rest heerlijk.

[00:01:23]

Voordat we te diep ingaan op elkaars vakantie, gaan we vertellen wat te gaan doen vandaag gaan. We gaan het hebben over de bemoei maatschappij. We willen hiermee de kansen op cultuur. De neiging van iedereen om zich met iedereen te bemoeien. Het grappige is daar heb jij nou weer helemaal geen last van? Het is niet zo. Ik bemoei mij met groepen, niet met individuen. Ik ben niet geïnteresseerd in je ex-vriendinnen. Je hebt nooit, je nooit, nooit bemoeid met nooit.

[00:01:49]

En daarom ging het niet fout. En zo gewoon het gewoon het bemoeien met alles wat iemand doet.

[00:01:54]

Ook bij mij moet je altijd niks. Ik geef, ik geef adviezen, ik geef adviezen. Sommige mensen hebben adviezen nodig en ik ga na jou ook onder. Jij bent de hele dag mensen aan het opvoeden bemoeien. Da's niet goed kon komen.

[00:02:10]

Eerst moeten vertellen waar we zijn. We zijn allemaal in het kantoor van Ivo Niehe. Het is wel echt. Scheerder is toch briljant? Ik ben fanboy.

[00:02:17]

Ik bedoel, die man spreekt nog meer talen als mij. En da's natuurlijk heel knap. En toch als. Als ik een voorbeeld moet noemen in de journalistiek. Het is niet hele kritische journalistiek. Laat we eerlijk zijn, maar het is wel empathische journalistiek. Dan is het toch wel Ivo Niehe.

[00:02:31]

Het is toch geweldig? Maar ik vind hem en vind nog wel. Hij heeft ook een heel grote productiemaatschappij die wat heel veel mensen niet weet, heel veel gemaakt waarom we hier zitten. Ik heb geen idee heeft dit is weg.

[00:02:42]

We worden natuurlijk ook weer gefilmd. Hallo over de kijkers thuis door Joost van BTS die onze aflevering heeft gefilmd. En kunnen de mensen ook eens zien hoe we eruit zien?

[00:02:53]

Dus het valt niet mee? T Vroeg. Het is vroeg. T Is voor t eerst dat we echt zochten. Ze opnemen.

[00:02:56]

Ja, we hebben wel euh drank. Om 9 uur gewoon wat whisky. Knap hoor. Laten we eens beginnen met een dip bij het begin. Nou, misschien zal ik het dieptepunt nu doe.

[00:03:09]

Is het ook weer leuk in de lijn hoor. Je kan van de bemoei je er ook de bemoeizieke maatschappij. Nee, het viel mij weer t. T. Ja, we hebben natuurlijk de. Dat is veel over de prinsesjes gezegd. De wil om te doen wat te doen.

[00:03:26]

En dat meisje is dat Alexia de lekkerste?

[00:03:29]

Ja, die halen is wel een kunnen ze niet omheen. Van de week schijnt Erdogan te zijn. In Wassenaar wordt wel gezegd van ja, die loopt al wel buiten de prinsen.

[00:03:38]

Prinsen meldt hier dus dat dat dat is. Dat jij dat? Ja, dat zeg jij dus al. Dat meisje tikt ook in, die zingt en wat liedjes mee. En dat zijn dan teksten die niet kunnen. En er zit dan. En dan als je als je reacties daar ook op leest en van van mensen die het is zo ongelofelijk hard. Ook over die Amalia trouwens. Het is ook echt niet normaal. En dan nu en dan moeten dan winnen.

[00:04:01]

Dan moeten Wim Nexon en euh. En Maxima moeten dan een persconferentie gaan houden en die moet dan gaan vertellen wat ze daarmee hebben gedaan. En dan denk ik ook jongens bemoeit waar de fuck bemoeien hiermee. Hou je smoel gewoon niet doen. Ik vond het een dieptepunt en ik vond ook een dieptepunt dat ik lekker in Altea Spanje kreeg bericht. De jongen van mensen met een wereld staat in brand en jij zit daar aan. Maar in de zon een moment gevlogen en.

[00:04:29]

En je verspreidt het virus door Europa en etcetera etcetera.

[00:04:33]

En toen als je dit virus wil pakken, dan moet je vooral naar Oss ofzo.

[00:04:38]

Dat denk ik ook en ik. En alsof je dan weet ik bedoel elk vakantiepark zit hier in Nederland een hutje een beetje vol. En ik zat er in een eigen huis met zwembad op een berg. Ik weet niet wat je, wat je allemaal, waar je mee bemoeit.

[00:04:52]

Waar veel mensen naar boven. Dat waren wel effe de bemoei die de puntjes maar.

[00:04:56]

Want het dochtertje van Constantijn Niklase aan tafel had mij op 1. Hele aardige dochtertje zat aan tafel.

[00:05:01]

Nee, Constantijn had haar dochtertje niet, begrijp ik. Die had ook weer iets. Die had ook de had van zich afgebeten. Op social media of heel netjes. Die had gezegd dat beseft u wel dat ik een jong meisje ben en dat het niet zo gepast is? Reageert Werd. Dat vonden mensen wel gaaf. Nee, maar toch had deze Alexia.

[00:05:22]

Ook had ze, dus had ze de filmpjes gedaan waar ze dus mee. Dan doe je dansjes en dan zing je mee. Die teksten, die zijn dan. Ja, weet zij wel wat ze zingt? Dus die waren dan racistisch seksistisch? En dan weet ik wel. Ik denk dat allemaal wel meeviel. Ehm, en daar moesten zich dan voor verantwoorden en dat kon dan allemaal niet. En had je kijk even naar je eigen creatie doen de hele dag niks anders en doe effe niet zo moeilijk.

[00:05:44]

Maar jij ik nou. Ik heb ook heerlijk vakantie gehad. Ik ben alweer vijf dagen terug in Nederland, maar ik. Ik werd gister gebeld, want in Kroatië is er blijkbaar zijn iets meer besmettingen. In Corona is een toename van de Kroonen besmettingen. De Telegraaf zegt het land zit op slot. Ja, nou precies.

[00:06:05]

Dat is dus een ding. Nederland is zo'n overheid land dat ze dan meteen weer alles in paniek modus. En er is code oranje gegaan. Dus ik kreeg een telefoontje van twee mensen, eentje van Shownieuws, een ander ben ik alweer vergeten. Maar van dat soort kut programma's en die. Dan Ja, ja. Kroatië is code oranje nu heftig? Ja, ja, hallo. En ja, jij hebt een huis daar toch? Hoe is de situatie nu daar?

[00:06:36]

Ik ben niet in Kroatië. Volgens Instragram ben je wel in Kroatië, maar ik ben niet in Kroatië. Oh, wat ben je dan? Waar ben je dan? Volgens Instragram in Kroatië ga je geen fuck aan, maar ik ben wat de Foxit je maandelijks was echt.

[00:06:52]

Maar ze zijn er dus heel erg gewend dat iedereen dan ook echt gaat uitleggen waar ze zijn en wat ze ervan zien. Want wat heb ik te vertellen over koetjes en kalfjes?

[00:07:01]

Ik ben vijf dagen geleden kwam terug van GWAR, een eiland is waar helemaal geen korona is.

[00:07:06]

Dus mensen weet niet eens een opdracht.

[00:07:10]

Maar ik zit wel met Zweden en Kroatië elke keer in t verdomhoekje. Is het valt niet mee. En Zweden heb natuurlijk veel dingen overgemaakt. Nou goed, maar in ieder geval de oude. Dan heb je zo'n lul. Bedoel, als je bij Shownieuws werkt moet je überhaupt al afvragen of je of of je leven zin heeft. Zou ik zeggen. En dan heb je zo'n lul aan de lijn die je gaat. Dan gaat om met mij. Gaat mij betwisten waar ik ben.

[00:07:34]

Je gaat zeggen nee, maar je bent wel in Kroatië. Ik sta in de Appie. Wat? Wat? Hoe kun je nou zeggen dat ik in Kroatië ben? Wat een ruzie. Jawel, ik zag deze gozer.

[00:07:43]

Ik sta af te rekenen bij de app en jij beweert dat ik in Kroatië ben en ken je niet eens. En je bent een idioot. Iemand doen hier toch een beetje bemoeien? Extreme bemoeizucht. Hij wordt gebeld. Hun telefoon en telefoon. Geen idee wie het is? Hallo, met wie mag je Sleeps Matthes slepen?

[00:08:10]

Het is weer eens, maar ik vind wel dat je veel belt. Je kan bijna de klok op gelijk zetten. Wat we kunnen doen is even kijken of die matrassen eigenlijk wel lekker lekker liggen of ze wegvallen. Er zijn wat reviews op de website van Matthews Labs en ik heb een paar reviews gezien. Ik lees een paar reviews voor die mij opvielen. Hier is de heer Cheese uit boos. Terecht, die zegt de matras niet hard genoeg voor bodem. Kan niet aan mijn gewicht liggen, want de nog maar 10 delen per dag blijft wel liggen, want kreeg 100 euro korting met zelf podcast code.

[00:08:46]

En maar natuurlijk geen deel van mijn eigen. Dat klinkt mij wel bekend. Is wel grappig.

[00:08:51]

Volgende dag nog een andere rivier, HP Titus uit Amsterdam. Na jaren op de hoge mast van mijn vriendin te hebben geslapen, kreeg ik dankzij mijn fabuleuze editing en matras van Matt dekking. Sindsdien kom ik alleen nog mijn bed uit om podcasts te maken. Ook beter voor de rug van mijn vriendin in verband met Klasse. Nou zijn het zijn. Het zijn gematigd positieve reviews, overwegend overwegend positieve reviews. Nee. Maar eerlijk is eerlijk, het ligt lekker. Ik heb er natuurlijk al in Kroatië in jouw huisje al een keer op gelegen.

[00:09:24]

Volgens mij twee jaar geleden al in jouw Villa Lebed Buitenplaats Hut, maar nu ik een thuis heb. Ik ben blij, ik ben blij en de laatste Kindness kunnen gewoon naar menslievend kom en een Coletti invullen. Zelfs podcast. Dat is dus ongelofelijk. Korting geven wij zomaar weg. Nee, maar het is een win win win voor je. Daar heb ik wel moeite mee dat we er niet zitten, maar ik vind ik heb er wel moeite mee. Dat er gyre dus ook zijn geven niks bij.

[00:09:59]

Wij geven alleen maar aan die mensen kunnen dus ook. Ik vind dat mooi.

[00:10:03]

Ik vind het mooi om te geven. Veel mooier dan om te nemen. Want jij bent en jij bent echt iemand die niet om niet om. Deze slaapverwekkende podcast wordt mede mogelijk gemaakt met Sleeps.

[00:10:21]

Joop, we gaan het hebben over de bemoei maatschappij en even wat. Wat? Wat jij benoemde? Net dat voorbeeld jij maakt dat denk ik. Jij maakt op een ander niveau bemoeienis mee denk ik dan. Omdat jij natuurlijk vooral samen met Kim je uit als familiemens geen ander soort huisvrouw mag hebben.

[00:10:41]

Vooral de Kim en vooral de moeder maffia. En daar heb ik overigens een eigenlijk wel even een leuke ongevraagde slash gevraagd advies.

[00:10:51]

Je wil je meteen een leuk stukje ongevraagd advies van een bejaard Seward of van onbekende Heijman en Monique Smit.

[00:11:03]

Hier en helemaal in lijn met het onderwerp van vandaag wil ik dus graag nog even een goedbedoeld advies geven aan mijn favoriete volgers op Instagram en Facebook, namelijk de lieverds van de Moeder Maffia. Op de één of andere manier kunnen ze geen post of story met kinderen voorbij laten gaan zonder van een op het oog onschuldige mug een levensbedreigende olifant te maken. En ik snap natuurlijk heel goed dat wij als BN ers er zelf voor kiezen om ons privéleven te delen met heel Nederland.

[00:11:31]

En ook snap ik dat sommigen van ons. Ik noem een Jaap en Kim hier ook nog eens onredelijk veel geld voor krijgen. Nou om mijn foto's en filmpjes nou uit te leggen alsof ik als moeder mijn kinderen met voorbedachten rade blootstellen aan mogelijk levensbedreigende situaties. Ja, dat gaat me toch wat te ver. Is dat trouwens de reden Sander, dat jij je vriendin uit Zweden hebt gehaald en dat ze vooral niet van plan is om naar Nederland te komen? Mijn advies aan de moeder maffia is in ieder geval lief en liv lijk.

[00:12:00]

Oftewel niet bemoeien. En lief doen.

[00:12:03]

Ja, maar ik vind dat ik.

[00:12:07]

Je kan er wel.

[00:12:09]

Ik hou van jou, van muziek en eten en verder niet altijd al altijd diep nadenken. Dus dat prima Russisch. Er zijn ook heel veel mensen die zeggen dat ik uit.

[00:12:21]

Nee, nee sorry, maar dat kan me wel voorstellen. Rafael van der Vaart. Beverwijk meer?

[00:12:30]

Nee, maar dan vinden ze dat ik op Kees Tol. Of ja, je hebt wel de kledingkeuze van de 3JS.

[00:12:35]

En dan zou ik één van de boertjes zwarte troep Likoed.

[00:12:46]

Dat is duidelijk. Dus die moet die. Tuurlijk, je kiest er zelf voor om om dat te delen. En dan gaan de mensen wat van vinden.

[00:12:52]

Anders wel zo. Nee, maar dat hoort er wel bij. Dat is absoluut absoluut zo. Aan de andere kant denk ja, je kiest er. Tuurlijk, je kan het ook helemaal niet doen. Maar goed bedoelen en er wordt ook geld mee verdiend is ook een soort werk. Maar om dan alles maar te moeten pikken waarvan je je, dan mag ook alles maar gezegd worden. Dat is natuurlijk wel onzin. En je merkt wel kijk het publiek. Wat natuurlijk zeker.

[00:13:15]

Wat? Wat Kim en in mijn mindere mate maar wat Kim volgt, dat zijn het. Dat is wel een beetje Shownieuws publiek dus vaak.

[00:13:22]

Dus wil zeggen dat je achterlijke volgenshet. Ik heb het niet over mij willen zeggen, maar het is en die ja die zitten. Die zitten de hele dag natuurlijk op op Sophies wat niet meer bestaat. En dan dansen bananen en een van die dingetjes. Uhm, I en II en III hebben die willen gewoon wat te zeggen hebben. Euh. En dat kan echt wel heel ver gaan. Ik heb meegemaakt dat ze over. Euh, ik had Kim niets gezegd over één van onze zoontjes, dat hij wat ergs hadden gehad of over het al meegemaakt.

[00:13:53]

En dan zou je je anders moeten meemaken wat ik heb meegemaakt. Jullie denken altijd maar dat jullie en ik hoop dat je zoontje maar eens een keer meemaakt wat met jullie zoontje was.

[00:14:02]

Je had ademhalingsproblemen. Daar ga ik in een andere aflevering nooit over. Uhm, uh, maar uh, dan zeggen ze echt botte dingen. Dat die kinderen gewoon iets mogen krijgen. Uh, wat niet zo leuk is, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. En mensen bemoeien zich dan inderdaad met Astana op. Een monofysieten heeft al een lange jurk aan. Dan is het levensgevaarlijk, want langs de kust komt tussen de spaken en allemaal verschrikkelijk. En wij hebben een keer op het schoteltje door Thailand.

[00:14:30]

Het is wat ons oudste zoontje in het midden in een draagzak kunnen zijn is ook niet. Het is ook lichtelijk gevaarlijk. Maar ja, flikker op, ik bepaal zelf daar doe. En aan de andere kant, maar je weet dat er. Dat er dingen gezegd worden. Maar dan is.

[00:14:47]

Dan is de volgende vraag is dit alleen iets wat BNR's of C-renners in jouw geval treft? Of is dat iets wat mensen elkaar ook aandoen?

[00:14:55]

Dat ze de hele tijd? Ik denk dat het. Ik heb het idee dat dat mensen zich ook met veel meer met elkaar, gewoon met de directe omgeving met vrienden bemoeien gaan vertellen van jij. Ja, jij doet dit en wat dus dat het niet alleen ik publiek ik.

[00:15:09]

Ik denk dat het vroeger was dat. Natuurlijk was er heel veel sociale controle. Uhm, zeker in de dorpen zie je dat nog heel erg. Uhm en en dan bemoeit ik was echt wel een voorbeeld uit Glanerbrug. Ik weet niet of je dat wel kent uit het Twente, een klein dorpje. Was een meisje ontvoerd van iemand die al bij ons de haard geplaatst. En die vent daar dochtertje van was ontvoerd door een verwarde ouwe man op een op zo'n wagentje op zo'n zwemzones.

[00:15:36]

Een gehandicapte Carette en een gehandicapte Ajo noemen van een Canta. Nee, zo'n ding waar je gewoon gewoon op zit met zo'n met zo'n druk druk knopje noem je dat nou gozer, vierwielige rollator. Dat bedoel ik. Ja, zo'n ding. Maar hoe kun je dan een meisje op vervoeren? Gewoon op schoot genomen en is gewoon uit de speeltuin. Die vader is binnen een koffertje gaan halen en die komt terug. En zijn dochter is werken en binnen drie minuten staat het hele dorp is niemand.

[00:16:04]

Iedereen laat z'n werk liggen en is gewoon. Met Metena zullen duizend man wonen weet ik veel. Uh is op zoek naar die vent en hier zijn ze ook na 5 minuten gevonden ze heel veel. Dat zou hier in Amsterdam natuurlijk nooit gebeuren. Je kent je buurman niet als er iets gebeurt. Niemand zegt er wat van als iemand wat laat vallen op straat. Iedereen leeft helemaal in zijn eigen cocon. Als jij Loosdrecht wat laat vallen op straat, gaat gewoon iemand wat zeggen.

[00:16:25]

Dat gebeurt dus er is echt wel. Euh ja, er is wel veel meer sociale controle. Ik heb juist idee dat misschien nu wel veel minder gebeurt. Veel individu zo individualistisch. Uhm, en dat er mensen denken ho ik, ik leef mijn leven. En wat iedereen verder doet kan mij niet schelen.

[00:16:43]

Maar dus eigenlijk zegt is dat er ook goede kanten zitten aan die gemeenschapszin en een positieve uitleg van bemoeizucht. Ook in de gaten houden. Hoe gaat het eigenlijk goed? Er zit m een positieve en een negatieve kanten kan volgens mij.

[00:16:56]

Hier in Amsterdam kan je dood in je appartement liggen. 4 weken. Niemand die het weet. Dat is de andere kant.

[00:17:01]

Maar ik heb wel het gevoel dat er een soort van onderscheid is. Het is een soort verschil tussen hoe mensen zich online gedragen en in het echte leven. Ja, want in het echte leven zijn mensen denk ik minder bemoeizuchtig. Zeker lopen ze sneller weg en zijn ze niet geïnteresseerd in de buurvrouw, maar online maken ze dat goed op een eigenlijk een hele verkeerde manier. Dus hun hun bemoeizucht speelt alleen nog maar online. Dus die mensen die ik zitten documenten op jouw Instagram of dat van Kim.

[00:17:31]

Die zullen waarschijnlijk niet eens weten wat de buurvrouw met de buurvrouw gaan? Natuurlijk niet. Het is dus een soort van vreemde kanalisatie van de behoefte om je te bemoeien met andere mensen op een hele negatieve manier online. En Corona heeft denk ik voor gezorgd dat het nog een soort van extra lading heeft gekregen omdat mensen zich moreel verheven voelen door Corona. Je dan wil je helemaal bemoeien, wil je helemaal omgooien, want dan heb je opeens dat. Argument van jij brengt mijn gezondheid in gevaar met jouw gedrag.

[00:18:05]

Het is individueel gedrag wordt ieders belang. Dat is het. Dat is bizar. En ik vind het maar goed Nederland. Nederland heeft natuurlijk sowieso al klein. Nederland natuurlijk wel een land van NSB'ers. Zeerollen is in geen land ter wereld zijn er zoveel Joden vermoord in de Tweede Wereldoorlog als in Nederland. Vijfenveertig procent van de Joden heeft het niet overleefd. Terwijl in Duitsland hebben de meer overlevenden. Bizar dus. Nederlanders hebben wel de neiging om achter de geraniums was.

[00:18:39]

Het was met vingertjes. Er was vanochtend nog op de radio bij het vijfde jaar dat in het oosten van het land is er heel veel. Dit is nu niet een keer een hele grote opmars in de drugs. Drugs dingen in het oosten van land dat mensen tongwerken niet willen met je geld. Maar er wordt dus ook. Dat komt ook doordat er heel veel geklikt wordt, dus er wordt nu heel veel worden ze verlengd, worden gewoon verlengd. Mensen gunnen het ook anderen niet.

[00:19:04]

Euh ja, dit is verschrikkelijk. Nederland is natuurlijk een verschrikkelijk land in.

[00:19:10]

Het is natuurlijk historisch oorsprong. Wij zijn een land van handelaren en wij hebben niet zo. We hebben niet zo heel veel principes. Ik bedoel als je kijkt naar het koloniale verleden. Sorry, ik vind het even interessant. Kijk, de de Portugezen en de Spanjaarden, die hadden alle kolonies. Die probeerden de lokale bevolking christelijk te maken eigenlijk op te voeden. Een beetje waarden en normen mee te geven en spreekt heel Zuid.

[00:19:33]

Zuid Amerika spreekt Spaans en wij kwamen na gewoon pakken wat je pakken kan en wegwezen. Gewoon nul principes, nul moraal eigenlijk zijn eigenlijk waardeloos.

[00:19:44]

Land zijn als waardeloos land maar even over bemoeien. Jij bent natuurlijk wel de staat met stip. Op. Op nummer één in bemoeial? Nee, ik ben geen bemoeial bemoeial. Dat is mijn vak. Ik word betaald om mij ergens wat mening te geven. Ik heb mijn collum. Dat is een zegen in mijn vak. Mensen zijn blijkbaar geïnteresseerd in mijn analyses.

[00:20:08]

Maar ik ben een mening mannetje. Ik ben een man. Maar goed, kijk, ik is natuurlijk wel echt een fundamenteel verschil tussen het hebben van kritiek of het analyseren van groeps gedragingen, politiek en mekkeren op een individu. Ik ga nooit. Ik heb nooit een mening over een individu. Zomaar in mijn reet roesten wat Henk of Pietje. Dat interesseert mij dat nou. Maar dat het gaat om grote maatschappelijke bewegingen. Daar ben ik in geïnteresseerd als als hele groepen mensen zich als een debiel gedragen.

[00:20:38]

En dan schrijf ik daar een beetje.

[00:20:40]

Je doet toch ook wel eens? Als jij op straat iets ziet wat je niet bevalt of iemand schelden een hoop uit of weet ik veel? Dan grijp je ook wel in toch?

[00:20:48]

Nou ja, dat is natuurlijk altijd moeilijk als ik als Nederlander ben. Je ben je natuurlijk wat wij altijd eigenlijk leren als kind, al is bemoei je er niet mee. Als er al gedonder is, loop weg, wees erop, wees de verstandige weg. Maar dat is natuurlijk eigenlijk ook niet altijd zo. Want om terug te gaan naar de Tweede Wereldoorlog wees de verstandige verzet je niet. Kiest de makkelijke weg. Dan worden dus alle Joden vermoord. Soms zijn er ook momenten dat je niet de verstandige moet zijn en dat je niet lachjes naar beneden moet kijken en moet doorlopen, maar moet ingrijpen.

[00:21:25]

En of ik dat altijd doe en heb gedaan? Denk het niet. Ik denk dat ik ook af en toe wel eens laf ben geweest en niet heb ingegrepen, maar dat wel moet.

[00:21:33]

Dat wil ik, dat wil ik heel graag horen in de volgende aflevering. Leuk, maar ik wil. Ik wil nog even. Heb jij?

[00:21:41]

Heb jij? Heb jij op straat wel eens iets meegemaakt?

[00:21:45]

Nou, ik, ik, ik. Ik ben wel iemand als als er een euh trekt dat heel slecht als iemand gewoon iets niet in de prullenbak gooien. Dat zeg ik ook helemaal niet tegen kijk ik. Ik let heus wel op. Als dat tien gastjes zijn die ik niet heel relax vind dan. Euh ja dan. Dan laat ik dat ook maar zitten, want je weet gewoon dat je dat je dat je je bent mensen. En je hebt toch een keer op keer hebben geslapen.

[00:22:10]

Ik ben een keer op keer op Koninginnedag of dat is dan inmiddels Koningsdag. Uhm. Zat er iemand op m'n scooter? Toevallig was ik een belletje aan het binnen.

[00:22:21]

Dat is echt niet echt. Een Febo is gewoon echt gebeurd, ook bij het Leidseplein. Want die Leidsestraat was natuurlijk echt. Dat is echt verschrikkelijk. Daar wordt alleen maar zal het altijd vechten. En die gozer zat op mijn scooter en ik zei Jol. Mag ik misschien nog maar eens goed gaan zetten? Ik het gewoon aardig. Ik wil weg. Het gaat niet met het accent, maar toen zeiden. Het was.

[00:22:46]

Het was weer en het is echt ongelofelijk. En ik ben niet zo goed in het Fries accent. En uhm. En toen zei van ik nee, dit is normaal dat jouw scooter nou de laatste keer dat ik dat had gecheckt was het wel mijn scooter. En hier is het eigendomsbewijs van mijn scooter. Rambonnet! Ja, je kan erover twisten, maar in principe denk ik dat ik gelijk heb en dat wilde ik niet. En toen wilde die vechten. En toen dacht ik oh nee, ik ben je zoals jij.

[00:23:18]

Je kent me. In dat soort situaties loop ik wel weg.

[00:23:25]

Maar toen ging ik dus ook vechten.

[00:23:28]

En toen dacht je als je het nu moet wel terugvechten. Dus toen had ik m opgegeven. Wel op de grond. Met mazzel. Hij struikelde waarschijnlijk over een steen, al weet ik veel. En dat vond ie echt niet, want toen was ik natuurlijk voor z'n vrienden. Had ie afgereisde en uhm. En toen heb ik heel snel op enige manier om goed weet te pakken dat ik nog een klap op m'n achterhoofd gekregen en toen weg. Nu moet ik weer terug naar de basis waar bemoeien.

[00:23:52]

Ja maar goed, dat was natuurlijk. Ja, je moet op een.

[00:23:56]

Dat was een mooiere. Was gewoon een erg nee. Maar ik heb nog wel een keer echt heel boos geworden. Was ik op een bootje op de nieuwe meer. Hier had ik een snoepje. En uhm, waar het varen. En er waren van die jongetjes aan het aan het zwemmen en er was een auto paardje ook aan het varen en die werd zo uitgescholden. Maar echt met het KB wordt. Nou ja, kanker. Als je als je dat gewoon uit het niks dan.

[00:24:23]

Ik weet dat ik zo ben uitgevallen tegen die gastjes. Ik dacht dat trek ik. Daar kan ik, daar kan ik helemaal niets. Het is wel, ik zeg er wel vaak wat van. Het is wel moeilijk om het op een goede manier te doen, want ik weet nog wel. Als jongetje dan sta je. Toen wij klein waren stond natuurlijk aan de andere kant waar de ethers. En dan vond ik volwassen mensen die zich dan gingen bemoeien met dingen vond ik vaak ook bijna agressief en gewoon echt gewoon echt maatschappijen.

[00:24:48]

Hoe hun zaken zeggen van die mensen die dan die reclames? Gezien de maatschappij dat ben jij en dan voor de spiegel staan en denken ik ga nu even de maatschappij zijn. Weet je wat ik dan?

[00:24:56]

Zich bemoeien met al als je dan net te hard rijdt en dan zaten zou zo'n vent die staat dan met zo'n handje te wapperen zo zacht? Jaja. Daar word ik al helemaal. En. Dat ga ik ook, maar ik doe het zelf.

[00:25:09]

Maar goed, ik had een paar afleveringen geleden verteld dat ik in Zwitserland was en in de trein ben gaan staan.

[00:25:13]

Shotje varken op de manier al zeg jongens jongens hemeltje zitten meer.

[00:25:20]

Een leuk gesprek, maar de rest eraan. Dat is best wel mee, want je laat het. Vaak wordt een soort van kookpunt bereikt en dan ontplofte, waardoor de boodschap totaal niet aankomt. Je doet het onhandig. Ik wil nog even naar de kansel. Cultuur de kansen groter. Ik ken het niet uitgelegd.

[00:25:38]

Dus ga vertellen wat jij leest. Ook echt niks he. Jij hebt echt met je hoofd in een passant gelegen.

[00:25:45]

Ik heb alleen maar monden gelezen op vakantie. Ik heb de glossy Kim met allemaal leuke bladen meegenomen. Als je niet Nederland je leest.

[00:25:56]

Nee, maar ik heb inderdaad twee 2november. Maar kijk, we hebben natuurlijk bij Black Lies Martens gehad en zo en is nu ook online. Met name Twitter is een soort van sfeer ontstaan dat mensen. Kijk, dat mensen niet Milka eens zijn is één ding. Maar wat een nieuwe trend is en dat is wel een beetje zorgelijk, is dat mensen elkaar de mond willen snoeren. Dus niet alleen maar constateren van jij vindt iets anders dan ik en dat vind ik jammer.

[00:26:23]

Dus ik ga je proberen te overtuigen. Of misschien komen daar niet uit. Nou, dan vind jij dat. Vind ik dat even goede vrienden? Nee, jij vindt iets anders en dat is onverdraagzaam. Ik bedoel. Ha, dat is onverdraaglijk. Dat wil ik gewoon niet. Dus jij moet gecanceld. Jij moet van het toneel. En dat is dat is iets wat in Amerika jou vanuit links eigenlijk komt. Ha dus. Dus op universiteiten. Iemand die je mening erop nahoudt die niet oké is.

[00:26:52]

Die Jaadi wordt. Daar wordt eigenlijk opgeroepen om zo iemand af te zetten. Die mag geen professor meer zijn bijvoorbeeld. Nou, dat is dat is een beetje begonnen op links in de Amerikaanse universiteit wereld, maar het begint nu ook over te slaan op rechts. Het is dus zoals alles door rechts wordt overgenomen qua identiteits politiek en alle al een cancel achtige dingetjes. Wordt dat nu ook overgenomen? Dus ik had het deze week aan de stok met een of andere lul van een VVD wethouder uit Ommen.

[00:27:24]

Dat is ook wel wat lachgas heet. De beste man. Een ontzettende kneus die ik had. Ik had een tuintje gezien. OK, ik moet even goed uitleggen. Was dus een groepje mensen uit Leiden. In Leiden heb je eigenlijk het broeinest van Forum voor Democratie. Intellectuelen hebben aanhangers. Thierry Baudet heeft zijn opleiding genoot bij Paul Cliteur en Paul Cliteur, die levend om de zoveel tijd weer zo'n dom rechts prominent quasi intellectueel figuur af.

[00:27:55]

Nou, een paar van die ogen. Je zou een paar van die figuren die hebben verzonnen van wij mogen niet zeggen wat we willen. Wat onzin is, want ze doen de hele dag niks anders. Daar hebben ze een manifest opgesteld van. Ja, wij maken ons zorgen over de vrije meningsuiting. In Nederland is er maar niks aan de hand. Je mag gewoon zeggen wat je wilt. Allemaal gelul dus. Zij proberen eigenlijk iets wat in Amerika wel degelijk speelt naar Nederland te interpelleert te importeren.

[00:28:19]

Maar hier speelt dat helemaal niet. Want als jij vindt dat dat plek livenummers overdrijft, dan mag je dat gewoon zeggen en dan word je ontsla. Allemaal onzin. Maar goed, Dianna en een manifeste gemaakt met allemaal ondertekenaars als Jan, Roos en God. Goed echt hele marginalen. Dus ik had daar een tweetje van gemaakt van. Nou wat een hilarisch lijstje ondertekenaars weer. Goh nou inderdaad, ze mogen inderdaad niet zeggen wat ze willen. Nou wie weet wie nou?

[00:28:43]

En toen ging deze dit VVD raadslid een loser uit Ommen had ik geloof ik al eens gezegd. Had Lagasse had ik ze namelijk Alagoas heet. Die ging. Die ging daarop, tweette WNL. Dus die ging mijn werkgever bij de omroep. WNL ging niet tegen. Weten jullie? Weten jullie wel wat jullie presentator allemaal zegt? Ik denk dat het tijd wordt om afscheid te nemen en er nog een paar van dat soort figuren gingen allemaal WNL tegen. Op Twitter van Ja, dit is jullie presentator.

[00:29:17]

Hij mag zeggen wat ie wil, maar ik vind het een presentator onwaardig. Dit gaat jullie leden kosten. Ik ga mijn abonnement of ik ga mijn lidmaatschap opzeggen.

[00:29:26]

Dit is. Dit is natuurlijk precies te. Dus dat is cancel cultuursite. Arie Boomsma. Johan Derksen verhaal.

[00:29:32]

Maar dat is iets anders, vind ik. Want Arie Boomsma, die heeft gezegd dat is eerder gebeurd. Ik hou daar ook niet van. Ha! Adverteerders spelen de zeggen tegen adverteerders. Jullie adverteren bij een programma wat iets. Wat een verkeerde boodschap heeft. Dat is op zich valt wat mij betreft nog. Wat kan, want dat is marktwerking en je mag altijd een bedrijf aanspreken op punt, doe je wel goed of heb je wel gewonnen? Natuurlijk mag het.

[00:29:58]

Het mag maar echt oproepen om iemand te ontslaan omdat zijn mening jou niet bevalt. Dat is Crenshaw cultuur. Dat gebeurt op universiteiten. En dat gebeurt dus nu in Nederland ook. Juist door rechtse mensen die beweren dat ze zo aan de vrijheid van meningsuiting hebben.

[00:30:15]

Gewoon dat meteen. Dat ontslaan hebben ze al een keer in de podcast over die even uit de hoek was dat die die natuurlijk. Dat is iets anders, maar gewoon dat je meteen na na 1 ding wat je hebt gezegd of waar je voor staat, dat je meteen weg moet, dat je gewoon helemaal weg moet.

[00:30:30]

Ja, maar dat is dus de kans dat de menselijkheid. Dus eigenlijk zijn er twee dingen die spelen. Dat er dus een totale intolerantie is voor een andere mening, maar ook dat je geen fouten meer mag maken. Dus die Eva, nou ja, die zou je van kunnen zeggen. Ze heeft een fout gemaakt, heeft dat niet goed ingeschat of Shona? Volgens mij heeft ze in de praktijk helemaal geen fout gemaakt, maar het wordt je gewoon niet vergeven.

[00:30:53]

Maar wat ik nog erger vind is dat er dus een soort van verzuiling komt in de maatschappij, waarbij dus je eigenlijk alleen nog maar voor je eigen groep mensen iets kan zeggen. Omdat de andere groep mensen die wil gewoon niet horen wat je wil. Jouw mening niet.

[00:31:08]

Dus als uberhaupt mensen dat dat niet meer aankunnen. Die kunnen gewoon geen andere mening aan. Dit willen ze niet omdat je natuurlijk heel erg in je eigen bubbel leeft. De mensen. Iedereen met wie je je omringt. Zeker online is het altijd met je eens. Ha Baena. Nou ja, misschien opop. Op Twitter natuurlijk wel anders, maar in principe is iedereen natuurlijk veel meer zuiver. Je kan het niet meer. Ja, je kan het niet meer aan.

[00:31:33]

Maar dat is waarschijnlijk ook zo dat dat euh. Nou ja, dat doe jij natuurlijk ook.

[00:31:37]

Jij blokt ook gewoon mensen op Twitter, maar ik blok alle anonieme trollen.

[00:31:41]

Maar dat vind ik een groot verschil. Als jij als jij het zo meteen geblokt worden.

[00:31:46]

Ik volg ook mensen die ik ken, die ik helemaal niks vind, maar omdat ik het wel een interessant geluid vind. Heb jij Wierd Duk geblokt of staat ie nog op jou? Dan heb ik een tijdje geblokkeerd omdat dat vervelend omdat als hij zich bemoeit met met een gesprek op Twitter laat komen, in zijn kielzog trollen legen. Maar dan ben ik gewoon de. De halve dag zoet met verhalen over schimmel, piemel en en over de gouden lepel in mijn achterwerk.

[00:32:11]

Nou, daar heb ik geen zin in. Dus hij houdt maar groot verschil met het anonieme anoniemer en ze hebben geen behoefte aan.

[00:32:18]

Maar goed dus. Dus dat is wel echt zorgelijk. Dat dat de bemoeizucht je ergens mee bemoeien is één ding, maar dit zit nu dus een soort van overdrive in dat bemoeienis niet genoeg is, maar dat je eigenlijk wil dat de ander verdwijnt. Gewoon cancel cultuur.

[00:32:36]

Dat is wel goed bij. Ik denk dat wij allebei medium bemoeizuchtig zijn dat er wel zoveel van doen hebben.

[00:32:45]

Dit is natuurlijk wel echt niet gewoon in het dagelijks leven auman. Je bemoeit je niet op straat met mensen. Neem het niet mee op straat. Ja. Jammer wel dat ik.

[00:32:57]

Ik was natuurlijk in t begin al even in de intro over je vriendinnen die dat werd als ze als er een en als er een t achter de wil staat. En het is wild. Euh, wordt er gezegd dat magnetiet is.

[00:33:08]

Want dit is dus een hooggeplaatste gedachte van lang. En wie schrijft gewoon? Gaan we ook een aflevering over? Ik denk dat ik denk dat als er iemand op de redactie een fout maakt. Iedereen is natuurlijk.

[00:33:19]

Als ik zeg dat zijn mensen met wie ik werk, moet ik of voel. Ik ben een fucking baas. Maar ja, dat is dus. Wat is dan bemoeien? En ik denk dat jij? Nee, ik denk dat jij wel. Jij bent wel echt iemand die die zich veel inhoudt, maar ik ben een liberaal. Had ik dat al gezegd? Opiniemaker en liberaal medium en dat betekent dat ik individuen vrij laat, interesseert mij geen reet wat mensen in hun vrije tijd hebben.

[00:33:44]

Ik weet nog wel bij jouw ex-vriendinnen dat dat jij daar ex-vriendinnen.

[00:33:47]

Jij praat over mij al zo toen ik 24 was en nog een Marokkaanse identiteit had. Ik was een andere sandergb. Ik ben zesendertig. Ik ben er overheen gegroeid. Alle jonge mannen, dat zijn.

[00:33:59]

Maar ik weet ook wel dat jij dat enrt, dat daar redelijk werd bemoeid met de dagindeling. En als er dan niets gunstig van 9 tot 10 een boek las, dan was het hommeles bevatten. In t echt wel een beetje gegraai.

[00:34:13]

Je bent gewoon gefrustreerd omdat ik jou ook af en toe een goedbedoeld advies geef, wat je vervolgens in de wind slaat.

[00:34:18]

Maar prima, ik heb redelijk wat ongevraagde adviezen meegekregen in mijn leven.

[00:34:23]

Het zou. Het zal niet ophouden.

[00:34:25]

Kan ik je veel? Maar ik kijk ik houden. Ik vind het mooi goed. Van mij mag je bemoei. Je zal ik even even om het even weer eventjes luchtig te houden en een busincident klappen. Ik een klap onderin. De nieuwe cd van. Jij hebt natuurlijk. Euh, eigenlijk hebben beiden wel. Maar we hebben best wel wat lekkere wijven online. O ja, wat ook in De Sliert A Interlude hem?

[00:35:01]

Nee, maar er zijn best wel wat mooie euh, Wannijn liners gekomen. Onze lieve Sammy die die die ook wel eens wat mooie mooie processen stories maakt voor cool als er als een hert in de koplampen kijkt. Prachtig. Dit is ook zo mooi en hard in de koplamp.

[00:35:17]

Maar die heeft ook wat, wat wat spreuken van onze oma online gegooid. En toen? Ik denk toch wel dat het nu echt tijd gaat worden voor euh, voor die die spreuken op op shirts en op truien gaan zetten.

[00:35:30]

We hebben natuurlijk ooit al de roem archivering van de zelfspot schaatsen. Nou, dan moet denk ik echt wel wat gaan gebeuren. Want je hebt natuurlijk enny weetjes. Je hebt Coronet.

[00:35:44]

En ik dacht is ook dat moet ook kunnen. Ik vind het iets Wikia met iets met bemoeien dus vandaar dat je maar ik moet altijd mijn smoel houden. Voor jou is deze uitvinding nog niet gebeurd, maar de Maasbekken houd je smoel.

[00:35:55]

Jaap, kan je van een reden als ik. Net even een goed punt. Ik heb de luisteraars moeten me in de rede. Je kan het zo gek. En kijk nu. Joling heeft heeft heeft laten. Dit is mijn onderwerp. Bizidee Joling heeft zijn eigen yurt.

[00:36:09]

Euh, wij worden ergens. Ik heb reuma gehad. Ze Luba. Lubach had ze en we moeten het denk ik waren gaan beginnen.

[00:36:19]

Ik weet nog niet helemaal of ik de juiste naam coltrui had.

[00:36:22]

Ja maar Jaap ik. Ik wilde het afschieten, want ik vind het vreselijk. Ik vind het. Ik vind het zo lui en ik heb er zo'n hekel aan. Ik bedoel haal. Wij hebben altijd gezegd als wij ooit eindigen met een meisje die in de kast en een boef trui blijft, dan is het gewoon.

[00:36:39]

Ik bedoel ik kan ze nog zo leuk zijn? Houdt het gewoon op. Ik vind dit binnen dezelfde kattenras met dat ook heel leuk.

[00:36:44]

Een grote goot hoofd op een shirt dat ontzettend leuk. Leuk! Echt super.

[00:36:49]

Enig Maebashi. Jan Smit. Die geeft dan wel wat geld nog weer aan aan een ziekenhuis, dat doet ie wel.

[00:36:56]

Bedoel, we kunnen vanuit onze onderbuik dingen zeggen over Bas Smit, maar het is wel een ander flikken.

[00:37:01]

Dat vind ik Roemer erg.

[00:37:04]

Nee, ik vind het idee, dus we gaan het gewoon hier niet aan. Ik vind de Finkel niet bij ons passen. Want dan kijk maar.

[00:37:10]

Ik dacht ik zag het voor mij als leuk je smoel en bemoei je er niet mee. Maar dat constante is leuk.

[00:37:17]

Maar als je het opent op op papier of op T-shirts gaat zitten, wordt het burgerlijk. Dan wordt het dus zonder Xenos. Snap je maar tuurlijk wordt het burgerlijk, maar ik kan me wel voorstellen voor jou. Best prettig is om gewoon elke dag. Kijk, normaal gesproken heb jij natuurlijk Patagonia op het shirt staan. Vandaag niet vandaag eucalyptus ofzo. Ik weet niet wat staat daar Jorans? Wat een ding. Uhm itis ofzo na? Geen idee, ook geen sponzen.

[00:37:43]

Komop zeg, ik ga me niet noemen. Lekker normaal hun Patagonia ook niet.

[00:37:47]

Maar als je denkt dat er bij jou. Uh dat als jij zo'n 30 of nee en bemoei je niet en hou je slimmer.

[00:37:55]

Ik vind het heel kinderachtig. Ik ben een 36 jarige man. Ik ga toch niet lopen met een T-shirt met een andere Swazi grappige tekst. Zowel handel zijn. Het had handel. Slecht idee, Jaap.

[00:38:06]

We gaan door naar Schilder, maar ook door een snoepje. Ik vind het goed.

[00:38:16]

Mooi is dit deze keer, het snoepje. Ik heb echt geen idee hebben, we bespreken ze natuurlijk wel eens, want dat is ook leuk. Maar ik heb echt geen idee aangedragen door de redactie die wij tegenwoordig hebben.

[00:38:28]

De redactie zelf. En het is een meisje en meisje dat uit de stal van Paul Cliteur komt, die we net al noemde. De leider is voor Forum trok. Ik heb er voor me. Het is Eva, Lotte Louise met haar.

[00:38:48]

Bijna dertigduizend volgers. Ze noemt zichzelf een iPhone maker van opiniemaker. Lego. Ik ga ze even kijken, dus dit is een een ik zal even rechts FVD meisje.

[00:39:02]

Zij is een beetje een een soort van. Zij heeft een bijrol in de zaal die Sherri heeft opgetuigd. Ha. Zij wordt. Zij werd door de Volkskrant de schild Maagd van extreem rechts genoemd. Dus keek H hnpt steel keer dat ik luister niet, want ik zit naar te kijken en ik moet heel eerlijk zeggen dat het ziet er goed uit. Alleszins euh, zeker bijvoorbeeld zoiets. Meer kijkers is hier een soort proto soort, maar dat is een soort schilderij.

[00:39:27]

James is echt blond, blauwe ontkennende meestal. Ja, ja, nee, dat is inderdaad precies deze foto. Dat is dit. Klopt dus. Dat wordt gesuggereerd. Ik zeg niet dat ik daar mee eens ben. Ik noem maar op Twitter voor de grap. De schildwacht vind je niet leuk, maar dat werd dat werd gezegd over haar. Omdat ze dus een soort van aura van bijna een soort van CCV Hollandse meester.

[00:39:52]

Ja, dat was het ook.

[00:39:53]

Dat van die van de de God weten waar Carice van Houten in speelt. Die megagrote serie. En dan die hartstikke Lezy. Clasie is een beetje Khaleesi. Een beetje Clasie dus.

[00:40:04]

Ze heeft een soort van schoonheidsideaal. Presenteert zij van de perfecte blonde vrouw die rechts is en vind jou niet aardig. Ze vindt hij niet aardig mee omdat ik haar een beetje belachelijk maakt. Maar goed, zij is dus heel populair bij al die zolderkamer Ruckers van het forum die die moeten natuurlijk anders.

[00:40:26]

En je moet het natuurlijk allemaal naar Sherri kijken. En Sherri is natuurlijk super inspirerend als je een knor mensen onder vrienden, maar je wil ook wel eens een leuk meisje zien en zij zitten toch. Dit moet je. Heb je toch gewoon nodig? Heeft dat toch gewoon heel slim?

[00:40:39]

Dat er dan zo'n meisje als een soort toch ook zomaar zo'n meisje die toen een keer tegen Goorden met met dat Coox naar wordt zij ook alweer zo'n soort half model is. Ook een beetje in Liestal stal toch? Nou ja, nou kom ik nog op. Ga in Marokko ga ik nog opkomen. Dat zeg ik. Je hebt ze altijd nodig in dit markt. Maar wat? Wat? Wat? Wat? De observatie wil Eva Braun noemen. Maar je begrijpt dat het een beweging heeft dat je dat niet wil doen.

[00:41:05]

Lezen is. Ze is wel hè. Ik moet wel zeggen dat er verschil in de in de H. Als er dan geen filter op zit en de hele boeren, dan wordt het anders. Daar wordt het heel een heel stuk normaler. Maar is een knap klinisch.

[00:41:19]

Het is een beetje. Ik snap wel, het is echt wel. Het is wel een. Het is echt een knap meisje. Uhm, en. Ik heb ook wel het idee dat ik er dan toch wakker Ausems zit ook. Ze staat ook in de VTM 500, dus dat vindt ze dan toch ook wel mooi van de lijst natuurlijk.

[00:41:34]

Ze maakt duidelijk gebruik van haar looks. Op 345 staat ze en ze zegt dat ze geen jurist is. Blond, knap afgestudeerd jurist en Anzac dokter in een rechtsfilosofie. Ze is nog maar 23. Da's toch wel interessant dan toch?

[00:41:48]

Nou ja, wat? Wat het minder interessant maakt is dat haar vriendje is. De is een soort van Franse. Thierry Baudet, een erkend homohater en een antisemiet, een soort van Franse.

[00:41:58]

Hij heet ook gewoon Thierry Baudet.

[00:42:00]

Of hij dan Dirk? Gewoon alles, helemaal Nema hij. Hij is Julien Roshi, die heet hij en dat is wat ik bedoel. Sherri is natuurlijk niet helemaal fris, maar dit is echt een onfris. Dus zei zij. Het is mooi. Kijk, de neiging die je hebt is om te denken en dat is het. Dat is wel seksistisch bedoeld, daar moet ik haar gelijk in geven. Zij wordt vaak door haar politieke tegenstanders, waaronder mijzelf, seksistisch benaderd.

[00:42:32]

Dus als je zo'n meisje ziet, dan denk je die is gewoon onder de invloed van haar vriend.

[00:42:37]

Maar is het dan dan ook? Want zij kleedt zich natuurlijk heel goed en ze heeft de haartjes mooi. Mag ik? Ze mag dat natuurlijk wel gewoon doen. Toch? Bedoeld is niet dat als ze zich zo kleedt en zich zo profileert op Instagram, dat ze ook niet haar mening mag geven.

[00:42:54]

Ik snap wel dat zij daar dan aan acht, maar het zit meer in het leeftijds. Ze is hartstikke jong en charmant. Het is 38 37, maar heeft ze meisjes van begin?

[00:43:06]

Is een beetje juiste dingen.

[00:43:07]

Of of of zij zeggen zij zij. Kijk, zei haar vader is ook een beetje in dat hoekje. Je gaat veel om met Wierd Duk en Cherry, brdit brdit is gewoon de inner circle van FVD, de CEI. Zij wordt constant omringd met mensen die haar vertellen wat ze moet vinden en zij of zij vertelt dat dan.

[00:43:26]

Dat is toch deel van de twijfel?

[00:43:28]

Ik denk dat zij als zelfstandig denkende vrouw is en zelf de conclusie komen nog even terug te komen op die van van die ruzie had met Goorden Ancilla Tilia.

[00:43:39]

Weet je dat het om een naaktmodel doet ze me een beetje aan denken?

[00:43:43]

Jaja ja, maar die was zoals die was wel.

[00:43:47]

Die is dus van anti. Zo ook als volgens mij goed. Wel even leuk om te doen. Nog zo'n waseen is dat dit onderwerp is aangedragen door Batje Ruigrok je Ruigrok. Wie kent hem niet? Wie kent hem niet eens een luister kind? En euh ja, luister, kinders en internetters hebben nu lezers die mogen dingen aandragen. En hij heeft dit aangebracht naar wij dachten nou wat leuk. Eerst hebben gezegd waar bemoei je mee? En toen hebben we toch gedaan.

[00:44:16]

Sorry, wij staan ook open voor bemoeienis van andere mensen zeker? Ik wel, jij niet. Uhm, ik vond leuk. Kunnen we iets leren?

[00:44:26]

Euh.

[00:44:27]

Nou, misschien moeten mensen gewoon. Je moet nou ja wel. Je moet je dus dik dat die kans cancel. Cultuur moet eraf. Dus je moet wel gewoon. Mensen moeten wel gewoon dingen kunnen blijven zeggen en je moet ook openstaan voor voorwaarden voor een bemoeien. Misschien moeten we ons iets slimmer bemoeien met dingen. Het gaat natuurlijk toch ook om de boel, om de boodschap. Het mag allemaal wat minder hard. Misschien moet ik zelf mezelf ook aanspreken. Ja, maar het is ook heel grappig.

[00:44:53]

Want maar ja, ik vind Twitter.

[00:44:55]

Op Twitter is het ook wel gewoon. Het is gewoon echt communio hoor. Vind ik echt heel leuk. Ik scroll wel eens terug als jij ruzie hebt dan met een Atte uit je Lagasse. Ik ben er goed in.

[00:45:04]

Alles wel geestig hoor. En hij moest ook. Uiteindelijk heeft zijn tweet verwijderd.

[00:45:09]

En dan zit ik toch jij op te roepen natuurlijk, om die om hem te laten ontslaan. Waar moet je kijken wat hij doet? Nee, dat vond ik wel grappig.

[00:45:16]

Dus ik had het nog even over Atala hart. Ik had. Ik had hem dus belachelijk gemaakt van kneus en je bent geen liberaal. Toen kwam een jongen. Die kwam de ronde en die zei van nou, dat zal de VVD enorm leuk vinden, zo'n zo'n nep liberaal. En toen dus dat was eigenlijk ook een soort van cancel oproep, toen definitief verwijderd. Maar ja, daar zit je toch lekker lekker rovende.