Transcribe your podcast
[00:00:03]

Ik weet nog dat ik daar in de kleedkamer zat en daar zat een rug aan te kijken met een tattoo erop. Ik heb nog nooit zoiets prachtigs gezien hun spieren en hij keek om. Nou, het is echt zijn hand, zijn kop. Het is zo'n mooie man. Het is indrukwekkend. Knap is hij niet en hij is ook aardig. En hij is groot. Ik was heel normaal en ik weet nog dat ik mijn tas weer op ingepakt huis ben gegaan.

[00:00:30]

Wat ik dacht. Ja, weet je, het heeft ook helemaal geen zin.

[00:00:34]

Twee toffe. Het doet maar beide. Hij zingt af en toe fouten. Twee van de testers zeilsport. Sander, Je leeft nog, liet de jongen nog net. Nog was de ene bedreiging naar de andere.

[00:01:00]

Het was. Het was me het weekje wel. Het was niet de leukste week uit mijn leven, dat kan ik niet zeggen.

[00:01:05]

Nee, dan moet je zo misschien even de dieptepunten bespreken, want deze uitzending gaan we het hebben over iets heel anders. We gaan het over vijf coaches hebben live coaches en zes coaches. En het verschil tussen succes en kennis. Want met wat kun je een ander iets leren? En met wat niet precies eerlijk is?

[00:01:23]

Daar gaan we t allemaal over hebben. Euh. En ik euh. Ik denk dat jij en ik. Ik denk wel zeker te weten dat jij nog nooit bij een live of een succescoach bent geweest of een trainer.

[00:01:34]

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat ik jij zegt dat je je eigen succes. Ik ben de architect van mijn eigen succes. En nee, maar nee. Maar door mijn werk bij Quote spreek ik natuurlijk wel heel veel succes voor de mensen. Dus ik heb natuurlijk best al vaak meegemaakt dat ik een gratis lezing krijg. Eigenlijk wel dat je dat je best wel interessante inkijk krijgt van succesvolle mensen.

[00:01:54]

Ook vaak niet. Lijkt me dat je dat we zeggen jullie moet gewoon precies komen zetten. Misschien juist daardoor zie je ook wel de relativiteit in van mensen die succesvol zijn en denken dat ze een ontzettend goed verhaal hebben. En misschien ben ik daarom ook wel zo stellig over dat mensen. Succes vaak te denken te danken hebben aan geluk en omstandigheden. We het dieptepunt van de brand los, want jij had een bijzaak.

[00:02:25]

Ik ben het hele weekend met de dood bedreigd. Dus ja, dat is ook niet leuk. Nee, nee, het was. Ja, we moeten heel even kort vertellen. We gaan straks achter de betaalmuur. Gaan we hier nog even op door? Maar goed, we weten allemaal wat er in die aflevering over de bemoei maatschappij is gezegd. Op een gegeven moment heb ik het daar over onze prinses. Noem ik haar de lekkerste. Want jij hebt het over.

[00:02:46]

En dan zeg ik oh ja, welk is dat ook weer? Alliade Ja. De lekkerste. Nou, dat is een woord wat misschien onhandig gekozen is en hebben wij toen maar niet doorgaat. 200.000 luisteraars hebben daar niks over gezegd en is dat niet opgevallen. Tot donderdagavond afgelopen donderdagavond, toen Wierd Duk, mijn grote vriend van Telegraaf, daarover begon te tweeten. Die is de halve losgaan. Het is daar niet over losgaan, maar die ging over Eva, Vlaardingen Broek en Van t Forum die wij in die aflevering onder vuur nemen.

[00:03:15]

Gaan zeuren? Nou, dat sloeg niet aan toen Jan Dijkgraaf daarop gaan reageren. Ook uit de domme rechtse hoek. En die is gaan zeggen dat ik een soort van. Nou ja, niet helemaal een pedofiel ben, maar toch wel een halve. En toen is dat geëxplodeerd. En het pijnlijke van zoiets is dat. Ja, dat iedereen die een beetje verstand heeft van media heel goed kan zien wat hier is gebeurd. Dat dit gewoon een soort afrekening is.

[00:03:40]

Dat dit echt een lastercampagne is.

[00:03:42]

Wel gevaarlijk beweren ze. Ze roepen natuurlijk mensen ja. Ze brengen mensen op ideeën. Jouw nummer stond overal open en bloot op een en en gegeven adres en dat ging gewoon veel te ver.

[00:03:54]

Nou ja, wat? Wat zij zei. Ik vind dat zij hun verantwoordelijkheid hebben in dit verhaal omdat zij heel goed bewust zijn van wie hen volgt. Ze hebben gewoon hele enge mensen als en volgens. Dat weten ze heel goed, want daar maken ze misbruik van. Dat. Dat is hun achterban. En op het moment dat zij bewust mij een sticker op mijn voorhoofd plakken van pedofiel. Nou, dan ben je gewoon heel gevaarlijk bezig en heb jij gereageerd op je reageert op Twitter ook een redelijk veel toch terug.

[00:04:20]

En denk je dan achteraf hoe dat?

[00:04:22]

Nee, ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan, want dat is. Dat is misschien nog wel de, want verder moeten we het vooral niet te lang daarover hebben. Gaan we al achter de betaalmuur hier nog verder over door? Maar ik denk dat het belangrijkste wat ik hiervan heb geleerd is dat je hem want iedereen zegt ja, houden maar even je mond. Gaan we even stil zitten? Nee, je moet gewoon meteen terugslaan en meteen vertellen hoe het echt zit.

[00:04:45]

Want er zijn allemaal mensen. Die hebben mij afgebeld. Die hebben. Ik stond geboekt voor allerlei dingen die zeiden van Jabeek ja, je imagoschade. We kunnen nu niet met je door. Er zijn allerlei mensen die je scheef aankijken. De muur schande. Alleen maar goed, maar doe dat dan.

[00:05:01]

Dan is dat is wel de les die ik heb geleerd. Je moet gewoon meteen terugslaan. Je moet het verhaal vertellen. En je moet hulp inschakelen en heel duidelijk communiceren wat er echt is gebeurd. En gelukkig zijn er heel veel mensen die zich inmiddels hebben uitgesproken. Ik heb steun gekregen van van mijn Peyo, van van eigenlijk alle mensen met wie ik werk. Het is heel fijn, maar het is gewoon. Het is gewoon bizar dat je op geen moment staat te tanken en dat er dan een of andere tokkie langsloopt die gewoon pedofiel.

[00:05:31]

Wat is dat? Nou ja, dat is gewoon. Nou ja, dat is niet normaal. En na doodsbedreigingen. En dat? Dat zijn mijn lieve vriendinnetje in Zweden bellen om te zeggen dat ik een pedofiel was. En het was geen beste week na mijn dieptepunt.

[00:05:46]

gaatDe gaat er een klein beetje over. Dat was ook de kop die natuurlijk overal stond dat jij als eerste kop was. Sander Schimmelpenninck ligt onder vuur. Ja, ik altijd wat. Wat is dan onder vuur? En en en ja euh. Nou? Vervolgens lezen mensen natuurlijk die klikken eigenlijk nooit verder. Ik denk dat als je dat echt die statistieken er op nahoudt, dan zullen de meeste mensen gewoon de kopjes lezen. Uhm en euh mijn. Mijn lieve vrouw Kim die had euh, die had was naar Aruba.

[00:06:16]

Met Leontine Borsato en nog een paar bekende dames hadden ze een soort persreis. En uhm, daar hadden ze Kim geïnterviewd. Het was een roddelblad Story Privé werken. Ik had gewoon gezegd ik geef verder geen nee. Ik ga er verder niks over zeggen en ik wil verder niet meer waar. Kim wil sowieso eigenlijk niet meer. Dat vind ik weer een hoogtepunt. Wil eigenlijk niet meer met de te veel, met met de Boelvaar, zijn shownieuws en de privé zender Stories brengt.

[00:06:40]

Als ze het nieuws heeft, ging ze het zelf wel. En. Want ze maken daar gewoon vaak verkeerde Coppen van en zouden nu gezet. Kim Cutter klapt uit de school over relatie of over haar huwelijksproblemen. Marco en Leontien. Daaronder in het echte stuk stond. Kim wil daar niks over kwijt, want dat is iets tussen. Want Denemarken al en dus er was niks. Ja, maar die kop is gewoon weer belachelijk. En dat het eigenlijk überhaupt mag worden.

[00:07:06]

Er worden maar foto's van je geplaatst.

[00:07:07]

Daar verdienen de fotografen op die. Die zijn dan de eigenaar ervan. Die kop die klopt dan niet. Mogen ze gewoon zo plaatsen. Was hetzelfde dat Simon Keizer van. Maar voor de mensen die het niet weten. Die lag ook onder vuur. Spieghel de kop Simon Keizer ligt zwaar onder vuur en hij had al iets geschreven over hem. Stuitend vond dat me dat er dat er dat over taal gebruiken en over taalfouten in stukjes. Euh, dat was het.

[00:07:31]

Meer was het niet, maar ook die ook dat dat mensen koppen met die ligt onder vuur. Als het drie idées op Twitter iets zeggen, dan lig je niet onder vuur. Je ligt pas onder vuur als jij opschrijft dat je onder vuur ligt. Bedoel dat? Het is een soort van zelf creëren relletje.

[00:07:47]

Nee, maar het is echt. Euh, het is euh ja. Jij zegt dat ze zo mooi op gevend. Dat borrelt allemaal in het riool en dat komt dan op een gegeven moment zo ergens naar boven. En er is geen. Er is niet echt meer een filter van iemand op een redactie die wel een keer normaal leest en denkt oh ja, dit eigenlijk niet opschrijven op deze manier.

[00:08:04]

Maar doordat de roddelpers dat doet is één ding. Maar wat was het bizarre van deze tijd is, is dat er dus ook sprake is van politieke kleuring. Dat is deze. Als Johan Derksen of iemand anders had gezegd wat ik had gezegd, was die kant van het politieke spectrum daar niet over gevallen. Dan was het misschien wel de linkerkant geweest die daar een probleem van had gemaakt. Ik denk het overigens niet, maar het is. Het is zo bizar en ook eerder met die Yolanthe rel die we hebben meegemaakt dat het gewoon terug te leiden is naar mensen die een politieke hekel hebben aan ons.

[00:08:38]

Dat is gewoon absurd. Nou nou ja, ik mensensmokkel ik.

[00:08:43]

Ik hou van jou en ik vind het belachelijk veel te ver. Waar gaat het over? Lijf koters hebben of of of kwakzalverij? Wat voor ieder van ons handen? Wat daar allemaal van?

[00:08:52]

Ik vind niks meer. De nieuwe Sander is een tekst. Die vindt eigenlijk niks. Nemen we geluisterd? We noemen geen namen, geen mening, maar je kan wel die namen door de Donald Duck zeggen. Dus Marco Duck, Satō. En ja ja, jammer, maar zeg maar niks. Maar hoe heet Wierd Duk in Duckstad? Ingewikkeld is nog een werk. Jammer. Gelukkig gaan we. Is Wierd Duk geen Luif coach of succescoach?

[00:09:18]

Nee, nee is geen succes. Heeft ie ook niet? Nee, nee. Zullen we luisteren naar advies van een echt super succesvolle man? Dat lijkt me een heel goed plan.

[00:09:31]

Leuk stukje ongevraagd advies van een paar Jennart of een onbekenden is dan wel heel leuk gedacht hebben.

[00:09:39]

Jullie hadden twee vragen bij de eerste vraag is hoe word ik liefkozend? Er zijn twee vragen die gesteld is. Ben je bereid? Moet een prijs te betalen dan 1 en 2? Wat is een liefkozende en daar zal ik je gelijk antwoord op geven? Op de tweede Luif coaches. Iemand die patronen verbaal en non-verbaal herkent op alle gebieden emotioneel gebied, fysiek, sociaal, relationeel, financieel, spiritueel, mentaal en de cliënt als het ware inzicht geeft in zijn eigen bewustzijn in de eigen patronen.

[00:10:07]

En dus deze cliënt voorbeelden geven van hoe hij zichzelf kan veranderen. Want er is namelijk geen goeroe buiten jezelf, iets wat je alleen maar zelf bent, dan wel een stad met METTWEE is. Je hebt een maistre nodig. Ik heb die meestal gevonden in Robbens. Die heb ik bezocht en 19 zesentachtig. En ik heb hem overtuigd van het feit dat hij mij moest coachen en dat er mee moest helpen. Dat heeft hij dan ook gedaan. Ik heb zes maanden, bijna dag en nacht bij hem gewoond.

[00:10:32]

Alles naar moduleren heet dat. En dan heeft hij me losgelaten en daarna nog drie jaar begeleid en heb een traject doorgemaakt van Trema Supreme naar hoofdtrainer van het Robbens Rice Instituut in Loja in Amerika. De vooronderstelling is eigenlijk al een tijd denk je anders dan gisteren? Dan zul je vandaag anders doen. Vraag nummer twee was. Dat mag elke zichzelf zelfbenoemde BLR zich liefkozend noemen. Dan zou ik eigenlijk aan jezelf aan jullie willen vragen. Nou, wat? Wat denk je nou?

[00:11:04]

Wat het antwoord is en geef dat antwoord is nooit gehoord hebt hoeveel jaar ik ermee bezig ben geweest? Ik zou zeggen Chakkar en bedankt.

[00:11:11]

En misschien het ontrolde heel ratel. Is het echt een echte naam zijn? Of gewoon een artiestennaam Ratelband? Hij ratelt. Is dat dan? Je denkt dat ie gewoon Emiel de Vries heet? En er kan toch helemaal niet? Die man heeft toch niet Ratelband? Nou weet ik niet. Ik heb een zwak voor ik maak maar ik maar net accent. Waarom? Ik herkende meteen het accent.

[00:11:31]

Echt geen idee. Arnhem is het Arnhemse. Oh ja, hij is dus ooit begonnen voor de mensen die Emiel Ratelband niet naar het kan.

[00:11:38]

Bijna niet. Maargoed, we zullen wat jonge luisteraars hebben. Mensen van 20 weten niet wie.

[00:11:44]

Emiel ChaCha inderdaad liefkozend is volgens mij ooit rijk geworden met heel veel friet zaken of bioscopen ofzo. Hij heeft er twaalf gehad en allemaal verkocht. En toen is ie dus. Euh ja, maar in zijn meest recente gekte.

[00:11:57]

Want niet helemaal goed snik kunnen we natuurlijk niet noemen.

[00:12:01]

Was dat ie op een leuke manier. Maar dat zal die zelf bevestigen. Nee, maar dat was bij Bij De Wereld Draait Door. Toen zat ie te vertellen. Ik geloof ik dat het was dat ie. Hij wil zijn leeftijd veranderen. Ja ja. Maar in zijn paspoort wil die hij zichzelf jonger vindt, zichzelf jonger. Hij zegt je kan ook van geslacht veranderen. Je kan opeens morgen denken ik ben een meisje. Maar dit soort figuren heb je toch.

[00:12:28]

Ik voel mij voor je hebt is identificeer mij als een veertigjarige heeft het toch nodig? Ik vind het heel kleurrijk en fijn.

[00:12:36]

En zijn stem lijkt dus gewoon één op één. Opdat de stem van jouw broer gewoon Veikkanen. Jawel, praten we gewoon ongelooflijk snel. Ik heb ook jij hebt meegetraind, maar ik heb het. Ik heb het niet onthouden. Het enige wat ik heb gedaan is de laatste zin vond ik wel. Dat is natuurlijk wel waar. Nou, hij is er echt lang mee bezig geweest. Die man zegt ik heb een halfjaar bij vriend en Tony Robbins weet het toch.

[00:12:59]

Euh, wat volgens mij gewoon de allergrootste is.

[00:13:02]

Lief, klein. Ik had er nog nooit van gehoord.

[00:13:04]

Sega is mega en uhm. Euh ja. Als je daar zoveel tijd in stopt en euh dan dan. Nou ja dan. Ik snap wel dat als jij om je heen kijkt en je ziet een aantal mensen vanuit het niets euh lief kookcursussen aanbieden zonder ook maar enige onderzoek. Dan is hij is hij lief coach. Dat is dat zijn fulltimebaan.

[00:13:25]

Ja, ik weet niet of hij dat nu nog doet en of ie pakketten aanbiedt.

[00:13:28]

En euh, of dat ook verkocht wat hij deed vroeger van die dingen dat je over hete kolen moest lopen enzo toch? Je kan het dus gewoon motivatie dingetjes.

[00:13:41]

OK na heb jij? Heb jij ooit in jezelf gewend tot een land? Ik heb wel mijn moeder die ik weet nog wel dat die euh harissa. Ik zag mezelf nog wel eens in de weg. Vroeger en niet in die dag.

[00:13:51]

Daarna ga je pas aan de deur door.

[00:13:56]

En toen moest ik naar een afvalcontainer. Dat vind Kraus sowieso een groot verschil. Ik ben natuurlijk wel met mijn vroeger gewicht. Nog wel eens door mijn lieve, ontzettend dunne moeder overigens, die dacht dat het grote dikke kind is. Stuur ik maar naar nou weer na. Weer iets anders om te laten afvallen was met die combinatie tussen afvallen en gewoon vandaag en vanaf een uur of twee. Maar dan moest ik weer ergens. Ik ben met dingen geweest jongen.

[00:14:18]

En dan was er weer zo'n vrouwen. Die gingen allemaal met met met oog ogen. Je hebt ook tegenwoordig, dan heb je heb je toch? En dat vond ik met je met ogen doe je ding. Hoe heet dat nou weer? Daar kom ik nog op. Maar dan moest ik ergens op een bank gaan liggen en ging die vrouw pianospelen in Deventer ergens. En dan moesten we kwamen de dingen van vroeger naar boven en zo naar sloeg.

[00:14:34]

Echt helemaal nergens. Mensen dachten dat jij frikandellen at omdat je ongelukkig was.

[00:14:39]

Nee, maar nee, het ging niet zozeer alleen om het afval, maar ik heb ook wel eens gehoord dat mijn moeder daar dan misschien kandidaat was. Die stond nog wel open voor wat dingen om. Euh, en ik ben vroeger echt wel eens bij dingen geweest. Bij wij zijn niet echt lief coaches, maar wel soort van ja. Een beetje psycholoog of psychiater.

[00:15:00]

Neem het zeggen. Dat zijn niet echte psychiaters, maar gewoon een beetje helpen daarin. En het ging voornamelijk ook over dat gewicht en dat ik daar ongelukkig over was. En wat zit daar achter? Ja, dus dat zijn geen afval coaches. Nou, dat is meer een beetje een combinatie is gewoon door. Dat heeft mij nooit geholpen in ieder geval. Maris heeft t. Ze heeft het goed geprobeerd. Uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar ik ben verder nooit.

[00:15:22]

Uhm nee, ik heb. Ik heb nooit bij een een psycholoog, psychiater of life coach of succès coach gelopen of geweest, dus dat vind ik ook weer moeilijk om er dan heel veel over te zeggen denken ja god, ja. Sommige mensen hebben natuurlijk wel wat aan. Waarom niet?

[00:15:37]

Kan het mij misschien niet zo voor de meeste mensen in mijn omgeving hebben? Wel een coach, in zekere zin in meer of mindere mate.

[00:15:44]

Maar dat hadden wij toch. Dat hadden toch tien jaar geleden op onze leeftijd was dat toch allemaal niet? Of toen ook al 10 jaar geleden niet?

[00:15:52]

Maar nu zeg ik.

[00:15:54]

We hebben allemaal ja, ik ken echt niemand omheen in. Coach heeft ook niet Galati coach enzo. Nee, we wel binnen de familie, maar ik vind dat prima.

[00:16:05]

We hebben zelfs binnen familie hebben we een soort van schimmel. Fluister aan noem ik haar schimmel of luisteraar en die is gewoon ge. Nou ja, da's niet de boeken, maar het is wel de boeken neer, maar die die afgekocht heeft. Die heeft ooit indruk gemaakt op een van mijn neefjes en nichtjes. En die doet nu eigenlijk iedereen behalve ik echt. En ik hou moedig stand.

[00:16:29]

Maar misschien wordt het voor mij nu ook. Ja, maar zeggen mensen tegen jou wel eens wat bij dat soort dingen van? Misschien moet er dan een keer of nee. Maar goed, ik.

[00:16:37]

Ik vind dat ik vind dat daar helemaal geen taboe op moet rusten. Je moet gewoon lekker lullen met iemand als je daar goed bij voelt, maar die is natuurlijk het kan ook.

[00:16:44]

Het kan ook wel eens bedoeld. Er is natuurlijk een extreme wildgroei. Dat is gewoon maar zichzelf op een gegeven moment komen. En dan zijn echte problemen die misschien wel voor de professionals gelaten moeten worden.

[00:16:55]

Deze schimmel fluister is wel echt gewoon een psycholoog en wel iemand.

[00:16:58]

Mensen met een zekere wetenschap, maar dat is. Nee, dat vind ik gewoon een heel leuk. Ehm. Maar goed, we moeten inderdaad een beetje gaan determineren. Onderscheid maken tussen verschillende soorten coaches. Want. Je hebt natuurlijk de klassieke psycholoog op de bank liggen. Wat is er allemaal de hand in jullie relatie of met jou? Vooral lekker luisteren. Eigenlijk gewoon een grote spiegel voorhouden en jou laten nadenken over dingen waar je in je al je stress niet over nadenkt.

[00:17:32]

Dan heb je het chord van de nieuwerwetse millennial coach die vooral eigenlijk in groepsverband een soort van inspiratie dingetjes doet.

[00:17:43]

Je zal je handbewegingen erbij moeten zetten. Bij voorkeur op Bali. Maar dat is natuurlijk wel heel vermoeiend. Die gasten die euh. Die proberen een paar bedrijven op te sluiten. Laat je maar. Ik ga het plaatje van de speldt Dia en Iguana die proberen een paar bedrijven op te zetten. Dat lukt allemaal niet. Vervolgens zeggen ze dan van ja, ik heb weer drie keer mijn bedrijf verkocht. Dat is niet waar en zijn verkocht. Ja, precies dat.

[00:18:08]

Ik heb het inderdaad. En je hebt. Eigenlijk is het niet gelukt en dan krijg je een burnout. En dan ga je daarna naar Bali. Want ik heb het allemaal meegemaakt. Ik heb die burnout gehad en ik weet op mijn vijfentwintigste precies hoe ik jou moet helpen, hoe ik leiders en ik moet. Ik kom bij mij, want ik ga je precies vertellen hoe het moet. Natuurlijk waanzin.

[00:18:28]

Dat is dat zich nou zo hard? Maar ik ben altijd meer klasse en ik heb het idee dat er toch heel veel mensen.

[00:18:36]

Behalve dan dat je dat idee niet hebt. Nee, ik heb het idee dat er toch heel veel mensen steun aan hebben bedoel ik.

[00:18:42]

Tuurlijk van een afstandje denk ja, de ene helft van onze generatie is lief coach en de andere heeft er één nodig.

[00:18:47]

Dus ik vind eigenlijk neem ik ze heel veel mensen. Dat is een markt voor de mensen worden daar gelukkig van. Maar ik vind het opzich echt geen probleem. Kijk als mensen dat fijn vinden. En misschien worden ze ook wel geholpen. Kijk, de desbetreffende jongen is misschien wel heel goed, want ik ben er niet geweest. Dus heel makkelijk om te zeggen maar euh.

[00:19:07]

Wat ik altijd vermoed bij die liefkozende is dat ze eigenlijk zichzelf aan het helpen zijn door met anderen te praten, dat ze een eigen therapie aan.

[00:19:15]

Maar wat ik mooi vind, ik krijg je daarna ook. Euh, nu. Nu ik dit allemaal meegemaakt en ik ben nu op Bali en dan krijg je constant die berichten met ik. Ik ben nu echt al jaren gelukkig, want ik heb het allemaal gevonden. Het is nooit dat ze dan ook nog eens zeggen van OK. Het gaat weer helemaal kut. Ik ben weer helemaal teruggevallen. T Is altijd van ja, ik ben nu en ik zit hier nu twee jaar en ik heb het helemaal.

[00:19:35]

Ik heb alles op een rijtje. Sinds ik deze methodes heb toegepast is het allemaal prima uit het moeilijk hé.

[00:19:40]

Wat? Wat onze onderbuikgevoelens stuk triggert bij zoiets is dat dat er geen aantoonbare opleiding aan vooraf is gegaan. Dus hij bedoelde een psycholoog of psychiater, psychiater is gewoon, heeft medicijnen gestudeerd, heeft gewoon gestudeerd. Wetenschappelijk onderwijs heeft gevolgd en de gemiddelde Millennial Life Coach. Die heeft wat boekjes gelezen en die heeft wat theoretisch ontwikkeld, meestal gekopieerd. En je gooit dat in een soort van vrijblijvend mix, waar natuurlijk geen enkele wetenschappelijke of of geneeskundige achtergrond is.

[00:20:18]

Misschien kan het ook niet zoveel kwaad. Maar ik vind het ook wel een taak, dit soort dingen. Dus als je bijvoorbeeld zegt van jonge coaches me geholpen, want ik vind mijn baan helemaal niet leuk. Die heeft dat met mij. Zo bepaal je dat toch ook een taak van familie en vrienden? Dat is zo, maar sommige mensen zeggen niet nee, maar daarom is het dus goed. Daarom is het ook wel goed. Wij hebben een lage drempel om hulp te zoeken, maar ik erger zou dat natuurlijk misschien wel vrienden moeten zijn.

[00:20:43]

Vaak gesprekken met Lotta. Bijvoorbeeld dat zij, zij het moeite om haar familie als klankbord te gebruiken voor haar carrière en voor haar leven, omdat zij vindt zijn werknemers een kleine beleving.

[00:20:54]

Dat gat is gewoon te groot en wij zijn natuurlijk wel bevoorrecht met families met mensen die gewoon echt goed als klankbord zijn. Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders aan het onderduiken voor voor tokkies. En dan? Ja, daar ben ik echt wel. Dan denk ik wel van ja. Ik heb een groot geluk dat ik mijn ouders heb, die gewoon begrijpen wat hier aan de hand is en me ook nog eens goed advies kunnen geven. Nou ja, maar goed, dat is dat.

[00:21:20]

Is het dan. Het is heel euh, individualistisch. En mensen zoeken dan toch naar naar iemand. Ja, en het is ook gewoon wel hip toch? Het is ook wel hip om te zeggen. In Amerika heeft iedereen drie coaches. Ja, da's ook gewoon. Dat is ook hip om om bij een feestje te vertellen, maar ik heb dit van mij liefkozend.

[00:21:36]

Dit heb ik van coach en.

[00:21:38]

Maar goed, maar daar is kijk bij ons in Nederland denk ik nog wel is een soort van idee. Je gaat naar een coach. Als je een probleem hebt. En in Amerika is het idee. Ik ga naar een coach omdat ik beter wil worden, omdat meer uit mijn leven wil halen, omdat ik sneller wil komen tot wie ik ben. Nou nee, dat valt best wat voor te zeggen. Alleen ja, misschien moet moet gewoon een ander woord voor komen.

[00:22:01]

Coach. Ja, ik ben natuurlijk al heel snel geneigd. Hoezo? Hoezo coach? Ik heb geen coach nodig.

[00:22:06]

Ik heb er geen probleem mee, maar het is ook wel een mentor. En dan? En dan komen er ook op op het op BNR. Of nou ja, niet alleen de.

[00:22:15]

Nee, maar je hebt natuurlijk ook een hoop succes coaches. Euh, dat zie je in de in de instar ed en Facebook zien. Lacht Die jongens van wil jij ook? Euh, zoveel mogelijk?

[00:22:25]

Maar dat is lui. Maar dat is ten eerste natuurlijk ook gewoon een nieuw verdienmodel dat door Korona hebben BNN's gang ging. Kon je minder doen. Klopt dat? Ze moeten alternatieven verzinnen om geld te verdienen, dus gaan ze al die coach dingen doen.

[00:22:38]

Het is maar het is natuurlijk zo dat ook. Ja. 1. Wat is succes? Nou, dat wordt natuurlijk altijd maar geld gemeten sowieso. En daarnaast, wat jij al zei is het is er zijn er niet ook. Is de grote factor niet ook gewoon geluk? En en en waar ben je geboren en ken je? En heeft dat niet wat je? Is het niet ook gewoon goed om niet je? Niet iedereen kan succesvol zijn, dus het is ook.

[00:22:59]

Ik vind het ergens ook wel zeker met Instagram. Ook wel een beetje gevaarlijk niet. Maar het is een beetje oneerlijk. Gewoon om om maar te zeggen want iedereen kan succesvol worden. Jij kan dit ook en neem bij mij voor 1 voor voor. Voor heel veel geld de cursus af. Nee toch?

[00:23:14]

Nee, ben met je eens is dus de boodschap van veel van dit soort succesvolle mensen die deze een soort van cursus geven. Die boodschap is heel duidelijk. Succes is een keuze. Wat meteen ook impliceert dat als je niet succesvol bent, dat het je eigen schuld is. Want jij kiest daar dus blijkbaar niet voor. En dat is natuurlijk een fundamenteel problematische gedachte. Want daarmee maak je ieder mens dat pech heeft of tegenzit tot niet tot iemand die steun verdient, maar tot iemand die een sukkel is.

[00:23:49]

En dat is natuurlijk heel raar, dus dat dat nou goed, daar had ik het aan het begin over. Dat is natuurlijk iets wat ik vaak met Quote meemaakt dat je succesvolle mensen tegenkomt die in een hele competitieve omgeving zich hebben opgewerkt. Ondernemers zijn natuurlijk zwaar aan het concurreren tegen andere ondernemers, voetballers, muzikanten die komen bovendrijven in een hoog competitieve omgeving. En dan is het natuurlijk ook best voor te stellen. Is het best begrijpelijk dat je denkt ik ben de beste, want ik heb.

[00:24:20]

Ik heb dit nu bereikt. Ik heb alleen maar super slimme mensen om me heen of mensen die net zo goed zijn. Maar ik heb. Door mijn doorzettingsvermogen heb ik het gered. Maar dan sla je zoveel stappen over. Dan vergeet je al die mensen die allang zijn afgevallen op weg naar de top. Dat je dat bloemdek in mijn Volkskrant column met meritocratie. Zelfbedrog is dat je dat je dat je denkt dat je alles zelf hebt gedaan, terwijl je natuurlijk nooit moet vergeten dat je alleen al geluk hebt met de plek waar je geboren wordt.

[00:24:49]

In ons aller geval Nederland. Dat is al een enorm geluk. Dan heb je al zo'n waanzinnig geluk. Het doel is 1 op 1000 ofzo. Weet ik veel, dat is gewoon krankzinnig geluk. En dan dat je gebruik kan maken van alle alle dingen die we hier hebben. Het is dus de gedachte dat je alles 100 procent hebt zelf hebt verdiend. Dat is gewoon een hele slechte gedachte. En als je die constant communiceert. Je kan wel trots zijn op wat jij bereikt en je mag trots zijn op het op het feit dat jij het net wel hebt gehaald.

[00:25:20]

En natuurlijk zal ook wel iets van kennis of wetenschap zitten in waarom jij net die 2 procent beter bent dan al die anderen die ook heel goed waren. Maar om te doen alsof succes een keuze is en dus jouw succes 100 procent aan jou zelf te danken is, is natuurlijk onzin. En over de de de de Bennetts. We hebben natuurlijk Ali B. Die heeft nu uh, ik wil groeien. Punten hel.

[00:25:45]

Nou, jij wil krimpen.

[00:25:47]

Nou, ik vond hem ook niet heel erg voor jou. Ja, voor jou, voor jou. Zandhoven met een halve meter mooie ik kijk geen stijl die dit cijfer uit te leggen.

[00:25:58]

Ze hadden dus een en en euh, wie een sticker, een sticker gemaakt of een poster met anderhalve meter daarop met een pijl van dat precies aan mijn hoofd op een opening van de kleinste 1.60. Dus heb je nog een keer 1:50 genoemd.

[00:26:10]

Ik ben een zesenzeventig voor de lieve liefste kinders, maar ik ben volgens GeenStijl ben ik eenenvijftig. Maar het mooie is GeenStijl heeft een hekel aan mij sinds ik een column heb geschreven. Leuk vind, maar ze zijn wel gewoon hé. Ze zijn heel goed met taal, maar Bart Nijman is gewoon een goeie. Die stickers toch niet gaan uitbrengen. En zo zijn er toch helemaal geen gekke dingen vinden het een mooi ding zal nemen.

[00:26:33]

Maar goed, ik moet nog even iets goedmaken, want Ali B was boos, want ik had hem in mijn column ook genoemd in een rijtje met BN'ers die een cursus hebben. Ik heb hem verder niet. Ik heb daar niks over gezegd. Ik heb geen oordeel over hem gegeven. Dat heb ik ook niet, want ik weet ook niet of die cursus goed of slecht is. Ik heb geen idee, maar hij heeft volgens mij een verdienmodel. Hij laat mensen betalen euro per dag geloof ik zoiets.

[00:26:59]

En dan heb je er dan. Maar het is niet alleen dat hij zendt en dat vind ik maar goed. Hij laat ook die mensen elkaar pakken.

[00:27:07]

Wat ik wel leuk bij hem vind. Het is sowieso is Ali B is is een ondernemer die echt veel heeft. Hij heeft heeft gedaan op heel veel vlakken. Maar wat inderdaad goed is. Ik heb het even gecheckt en dan kan je dus krijg je op elk gebied heeft hij iemand die hij kent, een vriendje die daarover vertelt. Hij is een beetje de boodschap boodschapper. Maar in principe zegt hij over onderwerpen waar die misschien minder van weet. Niet zoveel als de schooldirecteur.

[00:27:32]

Dat is dus wat Jackson, Arnie zo en wat haar heel, heel veel keren is.

[00:27:37]

Zolang je maar niks belooft. En zolang je ook maar niet communiceert dat je niets seks. Dat succes een keuze is, dat vind ik zo'n fout zinsneden.

[00:27:45]

Maar ik denk dat ik denk dat hij daar nog best een centje aan kan verdienen hoor. Ik denk dat er genoeg jongens zijn. Ik denk dat zo'n Demy de Zeeuw dat misschien ook wel gaat doen. Denk dat zo'n community als die kan dat ook. Een ondernemer, die kan dat. Volgens mij is dat. Is dat wel handig? Maar is het niet handig voor jou, Sander?

[00:28:00]

Want je bent de de de grootste bemoeial? Euh.

[00:28:05]

De man die iedereen de les wil lezen, de meest gelezen columnisten, de de grootste podcast en de best bekeken tv programma's.

[00:28:13]

Wat voor jou moet jij niet kijken? Goede punten Nijlens natuurlijk.

[00:28:16]

Voor jou geldt dat stadium Shepherds, maar dat gaat niet. Maar kan jij niet dan toch BRUit? Bolten niet iets dat je zegt ik ga de mensen in mij in mijn scheld. Je leven moet in mij Schelte leren leraar. Dat bedoel ik heb ze altijd gek gedraaid op de middelbare school. Maar ik ben diep van binnen zelf een leraar. Maar ik denk dat ik uiteindelijk, als ik natuurlijk die 7 miljoen binnen heb. En ja, dat is aftellen.

[00:28:40]

Laten we eerlijk zijn dan. Euh.

[00:28:43]

Dan kun je nu kijken of het wel of ik zit.

[00:28:49]

Ik zit bij de Rabobank zesenhalf kut. Maar goed, maar dan ga ik echt wel een keer voor de klas staan. Lijkt me heel leuk. Obrecht ja ok. Je gaat geen kinderen. Ja, maar je kan ook. Je kan er ook echt flink geld mee verdienen. Cursussen die jij het helemaal van die IVA fans van die Iva Driebergen jongens, dat zijn allemaal.

[00:29:06]

Jullie zijn gewoon constant belachelijk maken natuurlijk. Wat jou? Ja nee, ik hen wel ja, maar die vinden jou leuk. Dus die jongens die willen grof betalen om natuurlijk maar is geen succes.

[00:29:17]

Ik ben geen succesvol ondernemer die maar meer mensen die succesvol zijn, politieke keuzes en. Dat maakt niet uit.

[00:29:23]

Nee, ik ben. Ik ben te inhoudelijk. Nee, ik vind ook niet echt een motivator. Moet ik eerlijk zeggen. Dus. Misschien is dat ook.

[00:29:32]

Nee, maar goed ook. Maar denk je nou? Maar in alle eerlijkheid, ik denk dat Grim in deze levensfase. We hebben het vorige afleveringen best wel vaak gehad over keuzes die we moeten maken in onze carrière. Wat ga je? Waar hou je mee op? Waar ga je mee door? Waar welke keuzes maak je het best aan? Interessante, best ontspannende tijd? En zo halverwege de dertig. Welk gevoel van ja, je moet nu aan iets moois gaan bouwen.

[00:29:56]

Of je moet keuzes gemaakt, je aan alles doen. Dus dan is een coach. Maar dat is dan meer een loopbaan coach ofzo. Is best nuttig, dus in zekere zin zou ik best wel openstaan voor een keer lullen met iemand die daar goed draait.

[00:30:10]

Eigenlijk gewoon als een spiegel. Ik kan geen kwaad van die gesprekken weer naar zijn eigen psycholoog die over die zal gehospitaliseerd worden.

[00:30:19]

Dat zal ik even. Uh, een ideetje eruit. De nieuwe cd van. Een online cursus. Nou kijk, het is tv. Nee, ik, ik, ik, ik, ik zei het net al. Jij zou het natuurlijk. Jij zou geen. Je zou het kunnen. Ik denk niet dat je goeie lijf koosjer zijn. Je zou meer. Nou nee kijk. Wat ik denk is. Mensen willen van jou gewoon de waarheid horen. Ha.

[00:30:55]

Dus geen zachte leugen. Ze willen gewoon snoeihard. Als jij gewoon eens vertelt aan mensen, zo zit het. En dit moet je veranderen. Waarom?

[00:31:03]

Omdat je een sukkel bent en dit doe je niet goed in dit verhaal is eerlijk. Vriendelijke boodschap, niet geen motivatie, maar een eerlijke boodschap. En dat helpt ook soms mensen. Dus ik dacht dat ze aan iets van euh, ik moet altijd een website bij bewapent ongezouten.

[00:31:20]

Uhm ja, dat je gewoon ongezouten, ongezouten, ongezouten voor voor kijk. Want jij kan tegenwoordig ook. Ik weet het moet ook nog over hebben. Je hebt natuurlijk nu een nieuw idee dat het shootout. En dan kan je dus van BNR. Kan je voor 50 piek? Kan je een boodschap krijgen? Uhm, moeten we eigenlijk nog wel even in grootse doen?

[00:31:38]

Ik heb. Ik heb die site doorgespoeld en ik vond 1 ding. Zag ik een een tweetje Liesbeth Raška trouwens als ze onze adviseur van vorige week waren. De broertjes Coronel en de 1 was 40 en de andere 50 euro. Nee, was toch hilarisch.

[00:31:52]

Gewoon heel goed, gewoon de ene dan net 5 minuten later geboren is.

[00:31:57]

De gebroeders Coronel. En die doen het financieel hartstikke goed.

[00:32:01]

Dus waarom zou je dat dan ook? Waarom zou je dat dan zeg maar doen? Wij doen het trouwens zelf ook zit ik te bedenken, want wij doen het zelf. Oh ja, als je deze boodschap, zeker als jij voor een jaar betaalt, geen videoboodschap opnemen. Wij zijn gewoon de broertjes Coronel. Dat is 96 euro, dus omgerekend zijn wij goedkoper dan een van de buurt.

[00:32:20]

Dus met een jaar gewoon extra afleveringen. Komop man, want Mandinka is wel iets anders.

[00:32:24]

Het is toch iets wat in ieder geval jij krijgt je eigen ongezouten mening. Dat is dus net waar ik mee wil breken. Dit is de ouwe Sander. Ouwe Sander is in de kelder opgesloten. Dit is een nieuwe sandur en die is genuanceerd. Je staat open voor kritiek die luistert. Die heeft zijn oordeel zomaar. Dus eigenlijk de gezouten Sander voor het ook wel eens wordt heel zijn behalen, maar af en toe uit de kelder. Maar voor ik. Ik vind dit wel leuk.

[00:32:49]

Daar moeten mensen dus gewoon. Stuur een filmpje van hoi bij Roy. Ik woon in Schiedam en ik stem op sherry. Waarom kan ik geen meisje om drie dingen door en door.

[00:33:02]

Maar mensen moeten gewoon de waarheid horen, want daar kunnen ze iets mee of niet. Maar dat maakt niet uit. Oké, ik denk dat een goed idee is.

[00:33:11]

Is even kijken. Hoe gaan we naar Esneux? Of had je nog meer te tnl? Hou toch op man. Ik heb zo een afspraak met een liftkooi coach om half vier.

[00:33:22]

Ik moet door het.

[00:33:29]

Maar heb jij een snuifje van het mannelijke of het vrouwelijke geslacht? Durf je daar ook niets over te zeggen? Moet het een? Is het? T Is er geen onderscheid meer? Het is een. Het is een hard nee, we hebben gekozen. Ditmaal op veler verzoek overigens. Want kijk, dat is ook wel een ding. Toen wij begonnen was de meerderheid van de luisteraars als man. Inmiddels zijn er meer vrouwen, dus we we. We merken dat er toch behoefte begint te ontstaan aan meer mannelijk snoepjes, dus ook wel oud genoeg.

[00:34:01]

Hij is op leeftijd eventjes alles goed op leeftijd. En dan ben ik weer een Grøndahl hater. Het is Arie Boomsma. Arie Ja, maar Arie ook. Arie is wat.

[00:34:14]

Wat? Wat weet jij? Ongelofelijk aardige gozer. Dat is echt. Uhm, ik heb ik zat. Ik zat een keer bij de David Lloyd. Euh, was ik? Euh. Was ik aan het sporten?

[00:34:28]

Kijk, wat was een blauwe maandag een keer en ik weet nog dat ik daar in de kleedkamer zat. En daar zat een rug aan te kijken met een en een tattoo erop. Ik heb nog nooit zoiets prachtigs gezien, hun spieren en een. En hij keek om. Nou, het is echt zijn op zijn kop. Het is zo'n mooie man. Het is indrukwekkend. Knap is hij en niet. En hij is ook aardig en hij is groot. Ik was heel normaal en ik weet nog dat ik mijn tas weer heb ingepakt.

[00:34:59]

De huismerken gaan wat ik dacht. Ja, weet je, het heeft ook helemaal geen zin. Dit is een wedstrijd. Deze wedstrijd ga ik niet winnen. Het schiet niet op. Ik heb ook geen Tatu. Ik ben niet zo groot. Dit werkt niet.

[00:35:12]

Ik moet het toch hebben van een fan van me. Inhoud van andere dingen ook niet.

[00:35:16]

Maar goed, je was wel, dat was mijn eerste man Arie 7. Hij heeft ook nog met allebei onze ex-vriendinnen getoond.

[00:35:23]

Ik vond Arie vroeger stom, want haalt gezoend op een Mölders feestje met mijn man.

[00:35:30]

Mijn eerste jaar niet. Toen ik met de had.

[00:35:32]

Maar daarna is het gek he? Want iedereen denkt natuurlijk dat ie. Het is natuurlijk de de meeste, zegt de familieman. Nou doet ie natuurlijk. Ik nu helemaal. Het was een Hollez, noem maar.

[00:35:41]

Maar misschien was het vroeger toch niet gek dat hij ziet.

[00:35:45]

Ik heb hem bij op n aan tafel gehad. Ik volgens mij ook moeder en ik vond het inderdaad een ontzettend indrukwekkende man. Niet alleen omdat ie zo knap is en een prachtige kruising. Ze heeft hangen als dominee, zo heeft hij. Hij straalt. Hij straalt een soort van rust uit. Dat vind ik zo. Want ik ben natuurlijk. Ik word er een beetje jaloers van. Ik ben natuurlijk zo'n klein kevertje. Ik ben jouw hond.

[00:36:10]

Ik ben een prima moriaan. Ik ben een pommery aan Hovenaar energie.

[00:36:15]

Hij altijd golden retriever. Wat is hij dan? Hij is gewoon een Sint-Bernard of zo.

[00:36:21]

Maar dat is ook niet dat hij zo is als een Deense dog. Ja, maar dat is weer eens. Wat is dan een mooie grote hond? Ja, rustig, rustig? Vraag ik me ook af. Misschien is het wel een Riksbank die zo mooi gespierd rust. Rechtsback, een mooi rechtsback? Ja, een mooie recette. Nou ja, maar goed, als ik dan toch op mannen zouden vallen neem ik best mee naar het kerstdiner is niks.

[00:36:45]

Nou ja, ik weet niet of ik daar dan op zou vallen als ik een man was of als ik een vrouw was. Wel snap ik wel die snap ik echt heel goed. Ja nee, die man heeft die is dus echt knap. Snap ik. Ik snap het ook wel.

[00:36:58]

Maar ja ja, ik weet niet wie die angstaanjagend groot, dat wel zo. Ja en nee, ik zal me.

[00:37:03]

Ik zal me wel wel een kleine meisje voelen. T Is wel, t is wel wat.

[00:37:08]

Je hebt wel wat te verstouwen, maar stel je ook gewoon groot en neemt de school weinig ruimt in bed. Maar waarom überhaupt eigenlijk verder? Behalve dat Arinc hartstikke mooi man, is hij die afkortingen nou heis.

[00:37:24]

Kijk, dat vind ik. Hij heeft gewoon sport, meer mindset en sport. Deze sport heeft natuurlijk heel veel te maken met weer. Maar eigenlijk vind ik ook dat als je lijf coach coaching doet of of in ieder geval dat als je dat traject dan gaat moet je ook sport doen. Dat ligt heel erg in elkaars verlengde vind ik denk ik geloof.

[00:37:46]

Ik bedoel, hij zat natuurlijk ook met die korona tijd zat hij bij ons aan tafel. Via die sportscholen zijn cruciaal als het gaat om korona. Mensen moeten zich gewoon gezond voelen en dat is de beste bescherming tegen een virus.

[00:37:59]

God tweewaardig. Maar het is wel. Het is ook een lieverd, dus ik kan er niet zoveel slechter.

[00:38:04]

Nou ja, dat zijn mensen die me stom vinden omdat die natuurlijk iets zei over Derksen. Ja, nee, we waren Nederland. Gladde ijs gaan we niet nee zeggen. Mooi Latinne, maar een bord geweest achter het betaal. Je ga ik natuurlijk naast een waanzinnig gedichtje voor. Voor Arie Boomsma gaan we door. Even toch nog wel over het feit dat ik gecanceld ben. Ja, zo'n beetje. Nou ja, ik heb mezelf. Nog beter om kansen tot kansen, maar we gaan dat wel even ontrafelen wat daarna aan de gang is.

[00:38:33]

Wat voor bedreigingen ik heb gehad en na even de diepte in over de ellende die mij is overkomen. Ik kan niet wachten om.