Transcribe your podcast
[00:00:00]

Ik was ooit in Israël met Wierd Duk en zijn dochter van 16, die gezellig met Weerter ontboezeming een studiereis heemraad.

[00:00:10]

Dit is echt zo.

[00:00:11]

Dus jij met Coreelman die kant op? Met de korenwolf? Met de El Al of wervelde?

[00:00:16]

Waarom ga je pas als journaliste reizen? Wierd Duk Nog niet. Nog niet gek en die had zijn dochter meegenomen.

[00:00:24]

Ontzettend leuke, maar nu ontzettend leuke reis. Wil ik zelf een Wierd Duk was eigenlijk toen ook een hele fijne man. Ze was gewoon heel gezellig.

[00:00:35]

Katrien Nee, parkaanleg ze tot haar toe. Maar beide kwam. Hij zingt af en toe een Facundo. De Treffers zeilsport. We zijn los. We zullen onze jonge Sander een beetje hersteld van vrijdag, lieve jongen, nou, ik ben helemaal niet hersteld van vrijdag. We moeten het even uitleggen, want wij hebben. Afgelopen vrijdag hebben wij live een podcast opgenomen Live Geportretteerden Podcast Hirt in de Westhoek in Den Haag. Dat is een tent waar wij natuurlijk vroeger al kwamen om.

[00:01:20]

Euh ja, wat we hoe zou het kunnen zijn voortplanting mogelijkheden te onderzoeken, onderzoeken, kijken hoe de hazen lopen. Was waanzinnig, want er waren gewoon 300 man. Het was uitverkocht. Binnen een mega lekker weer dat ongelijkheden. Dat het ook lekker weer kan zijn als wel allemaal. Volgens de richtlijnen van het RIVM hoor je alleen maar anderhalve meter diameter.

[00:01:48]

Daar werd je wel korona opgelopen, maar dat kwam door de alcohol en gingen nemen met mensen. Maar het was helemaal te gek. Het was helemaal top. Maar we niveau te praten. Even voor mezelf. Euh, ik zou best wel lang in in in Loosdrecht natuurlijk tussen de tussen de hekjes. Was niet zo. Ik heb niet zo heel veel buiten gespeeld. Nee dus bevrijdingsdag voor jou.

[00:02:10]

Het was bevrijding. Er was een soort koning. Maar even.

[00:02:12]

Laten we wel benoemen wat ook wel is blijven hangen.

[00:02:17]

De hoeveelheid schone schone dames is oververtegenwoordigd.

[00:02:23]

Wie zijn je Venz? Zijn dat mensen met één been? Zijn de mensen met twee benen? Zijn dat mensen? Ja, die gewoon recht uit in de ogen kijken? Het was wel het was.

[00:02:33]

Het is toch geweldig? Wat een verbazing. Wat een leuke mensen hebben was echt helemaal top.

[00:02:39]

Maar goed, wat wel gebeurde, daar hadden we natuurlijk wel al voordat we die die mannetjes van pas als je zo ja. Is gewoon een grapje was het. Dat was ook. Er was best wat wind. Er was ook de koptelefoons wat we hadden silent disco. Zo kon mensen luisteren naar de podcast, dus we zaten een beetje te overschreeuwen. We waren gaaf aan het doen.

[00:02:58]

Er waren toch wel lam.

[00:03:01]

Dus we hebben besloten. We hadden. We hebben twee afleveringen opgenomen, daar in Westwoud. Dus één reguliere aflevering over taal. Hij was inhoudelijk eigenlijk best leuk alleen. We schamen ons voor onze limiet, dus we hebben besloten om een achter een betaalmuur te. Voor de buis beluisterd te maken. Dus die kunnen jullie maandag luisteren. En de extra afleveringen? Toen waren we zo lang. Hoe werd het zo schunnig, zo banaal, zo triviaal korporaals. Dat kunnen we gewoon niet.

[00:03:32]

En het is ook ergens wel lekker om de dingen privé te houden. Het was ook een besloten setting die mensen een kaartje gekocht voor Yo bekocht als het daarna weer op het lijntje komt. Toch vind ik ook dat we er goed aan doen dat we nu gewoon weer gewoon even verser.

[00:03:47]

En we zijn nog steeds brac, maar we zijn niet meer artiest. Toch ongelooflijk hoe lang dat duurt dat je voordat je herstel. Ik was sowieso m'n stem gewoon drie dagen kwijt. Ik ben alleen maar lopen schreeuwen. Nee, ik heb vier uur s nachts, heb ik nog gekost.

[00:04:00]

Ik heb pc gekocht, maar ik heb dus. Ik had ook een jongen mee die me reed en toen heb ik. Op het einde heb ik heel ergens stop. Heel even. Ik ga heel even nu een klein klein bedrijfje doen en dat lukte niet. Nou toch vind je er in t Keeltje. Want ja, je moet wel. Maar daarbij nog uit de tijd dat je nou echt dat het echt moet. Maar het lukte niet. En Asquith? Want het is al het lekkers dat eruit is.

[00:04:22]

Dan heb ik wel thuis nog even twee volle paracetamol genomen. Volpe. Nou, dat is dus echt waanzinnigen.

[00:04:29]

Voor je volgend jaar wel beter, maar ik heb ik een rolletje. Doe je dat dan? Is zeker altijd duidelijk. Ik ben nog steeds echt helemaal kapot, maar ik vond het wel waanzinnig leuk.

[00:04:40]

Het was echt wel genoeg over dit waanzinnige dingen, waar natuurlijk alle mensen die nu niet bij waren volgende keer wel bij moeten zijn. Het moet je wel snel zijn, want wat minder aan uitverkocht. We gaan. We hebben nog meer goed nieuws. Ja, het is wel gewoon Waalse schone. Is gewoon stukje service om gaaf te doen is de waarheid. Verders hebben wij natuurlijk de neiging om onze lieve Tönnies en luisterende steeds meer te bieden en daar gaan we nu echt mee beginnen.

[00:05:08]

Dus we gaan vrijdag alles wat jij nu gaat zeggen, dat moet dan ook. Ja, nee maar. Dus als deze uitzending uit is. Dus het is nu vrijdag. Ha ha, voor de mensen die luisteren is er ook een knip selman uit de eerste aflevering van de knipsels. Soolmans Online is heus die tietjes en ik maken waarin we dus bladen die jij niet leest op een begrijpelijke manier. Bladen lezen eigenlijk net bladen die niemand leest, zoals de columnist.

[00:05:34]

Wat mensen wel heel vaak op hun bureautje hebben liggen over de Rijn of over ons onder de arm. Ze lezen. Maar terwijl heel goed. Wel heel gaaf dat hetzelfde als je van die mensen had die dan bij. Weet je dat nog met tweedehandszaak? Weet je wat dat is? Dat die je je dat je toch bij je houdt? Bij de hockey. En die gingen dan wel. Die hadden hem niet geholpen, maar die gingen daarheen met een hockey stick in een hockey outfit om daar te gaan staan om gaaf te doen dat ze dan ook waren en weer terug.

[00:05:59]

Nou, dat is echt een waanzinnige vergelijking. Maar uhm, jullie gaan dat een beetje Bouba en fijn uitleggen aan mij. Ik vind af en toe denk ik het best leuk, maar ik heb geen zin om te lezen. En wat gaan jullie dan precies heet de knipsels Mound van kan korter, korter Cornand mand. Dus dat gaat Maxime. Moet je even op YouTube opzoeken, dan weet je wel man. Wij actievoerders gaan doen ook uitsluitend voor de lol.

[00:06:23]

Luister kinderen en een gedoneerde tonnetjes is toch niet OK, waarbij wij net. In hoeverre is dat het ook? Kijk beetje, je kan na dat stomme. Rondingen kijken. En dan gaan ze naar New Wave of Hospes 38 met gepresenteerd door Rick Brandsteder en weet ik veel allerlei allerlei mensen uit die categorie. Nou, wij gaan natuurlijk gewoon onszelf nabeschouwingen. Wij zijn het meest interessante aan deze show, dus gaan we ook onszelf nabeschouwingen. En er zijn natuurlijk ook wel af en toe wat vragen van mensen die we zijdelings kennen.

[00:06:57]

En waarom zou je dat eigenlijk? En ik heb ook wel eens. Nou, daar had ik nog wel iets dieper op in willen gaan. We gaan toch even een nabeschouwing te doen. Moltalk lijkt het ook wel op. Maar dan toch niet leuk hoor.

[00:07:08]

Dus twee extra dingetjes voor de luis, de kinders achter het muurtje. Vanaf vandaag.

[00:07:18]

O, we krijgen een correctie van dit is wat u zegt euh, zit er niet zo ontzettend gaaf te doen. Doet al veel te lang. Gaat op een rij. Het gaat om de interactie. Dus Tönnies met name natuurlijk, want dat zijn onze speciale Piepel.

[00:07:31]

En dan bedoel ik niet als ik vind dat je de luidste Kinross ook niet als een ondergeschoven kindje is. Iedereen acht het muurtje, alles achter het muurtje is bijzonder. En die mogen ons vragen stellen. Dus voel je vrij om ons dingen te vragen. De dingen aan te dragen, opmerkingen te plaatsen, kritiek en kritiek. Heerlijk de zelfspot cast van ons af. Kunnen wij daar weer op reageren?

[00:07:52]

En we zijn ook nog wel bezig omdat er ook ergens een plat vormpje een dingetje waar ze dan echt nog iets meer met elkaar de laatste kennis in het tonics wat kunnen discussiëren en interacteren. Dat gaan wij dat. Dat zag je ook.

[00:08:05]

Dat worden ook soort van jaarclubs gevormd. Je moet ook wel meer ge in trakteert worden en moeten eigenlijk ook dat doen.

[00:08:11]

Maar de contributie? Dat is natuurlijk wel euh.

[00:08:14]

We moeten echter, maar we kunnen natuurlijk gewoon echt een soort een soort soort vereniging bijna starten van het het Tony koor bentoniet koor. Ja, we hebben nog een dieptepunt. Ik heb zeker een dieptepunt. Ik heb al verteld wat we hebben eigenlijk. Nee, helemaal niet. Nou, ik vind dat jij.

[00:08:33]

Jij een lange aanloop. Ja, jij kwam. Ja, we zijn inmiddels is al bijna voorbij, maar we gaan het hebben over de jeugd van tegenwoordig. Even kort naar aanleiding, want er was een film niet te h. Dat was niet de groep nee, die gewoon De Jeugd van Tegenwoordig was. Een filmpje bij Nieuwsuur en daar werd jongeren gevraagd hoe zwaar is deze tijd? Het filmpje heette 20 in 2020, dus je bent 20 jaar in het jaar 2020.

[00:08:57]

Hoe zwaar is dat nou? Het ging helemaal vaarwel en ging allerlei ouwe bokken ging zijn voor. Tegenwoordig heeft het makkelijker dan ooit. Wat een gelul in mijn tijd. Noten moesten we bloembollen eten en stonden. Ik stond in de mijne en stond de peren te lezen. Allemaal zeiden allemaal gelul. Nou, daar gaan we het over hebben. Heeft de jeugd van Tegenwoordig moeilijker of makkelijker zwaar?

[00:09:17]

Goh, fijn dat je de hele week naar dieptepunt je, want ik moet je eerlijk zijn.

[00:09:23]

Ik was bij Humberto Tan op Radio 1. Die heeft daar nu een show en die vroeg een keer langskomen om te vertellen over de zelfspot. Caster Die vond ik wel leuk om te. Ook die vroeg ook vooral van verdienen daar nou wat mee. En hij was wel cetera. Hij was wel euh. Hij vond het toch wel heel interessant en leuk. Maar uiteraard begon ie ook even over het Alexia verhaal en dat Yolanthe verhaal et cetera. En achteraf baalde ik daar wel een beetje van dat ik jou niet genoeg heb verdedigd.

[00:09:54]

Want ik zei hij zei van ja, wat? Wat vonden jullie daarvan? En zei ik van ja. De lekkerste? Ja, dat kon eigenlijk ook echt niet. Dus dat was een onhandige woordkeuze. En zo heb ik er een beetje overheen praten. En ik merk best wel dat bij dingen. Ja, van tevoren heb ik er wel een idee bij. Als dat komt, dan ga ik wel even wat zeggen. Wat ik bijvoorbeeld had bedacht is dat Roelof de Vries die had krokante leesmarathon.

[00:10:18]

Geloof ik dat ie maakte? Euh, wat helemaal niet lijkt dat knippen Armand en euh. En daar heeft ie heel wat jaartjes geleden. Heeft ie al gezegd dat lekkerste over Alexia. Nou, daar viel natuurlijk weer helemaal niemand over. Nou. E. T. Het hele t. T. T. Het woord lekkerste hebben het al over gehad. Dat is in onze taal. Ha. En nee, in onze vriendengroep is het echt wel iets anders.

[00:10:44]

Ik heb wel gezegd dat dat ook zo niet bedoeld was, maar ik heb niet even verderop in 30 Humbertus. Luister, kom op Humberto, dat kan. Ik bedoel je moet wel even. Euh. Ik heb wel gezegd je moet het in de context luisteren, maar ik heb het niet genoeg voor je opgenomen. Nou en dan. Daar kan ik wel eens leren. Ik vind dat altijd wel eng. En dan denk ik Jace. Dan moet die hele discussie aangaan en dan gaat het alleen maar weer daarover gaan.

[00:11:07]

Probeer ik dat een beetje te vermijden?

[00:11:09]

Nee, maar ik heb het gehoord. Ik heb het terug geluisterd en. Ik denk wel dat het goed is om om te staan voor voor onze zaak, dat we moeten kunnen zeggen wat we willen. Maar ik begrijp het heel goed, want de sfeer was heel vriendelijk. En ik bedoel, het is ook heel makkelijk om te zeggen ja, dat kan ook echt niet, maar je voelt gewoon aan alles. In zo'n Humberto en Michiel Vos die erbij zat, die hebben niet geluisterd.

[00:11:31]

Die weten niet wat daar precies is gezegd. Die lullen ook maar wat mee met wat ze lezen in de krant. En dan niets. Inderdaad, want ik kreeg dat net zoals jij dus toegestuurd. Dat fragment van Roelof de Vries die dat heeft gezegd en daaruit blijkt ook van ja weet je, ze pakken hem daar niet op en mij wel.

[00:11:50]

Dan zegt dat zegt een beetje hoge bomen vangen veel en veel te veel in de media. En en en je hebt je vijanden. Het is gewoon ik. Ik had daar gewoon. Ik had daar wel even een iets.

[00:12:05]

Nou, ik vergeef werd je van harte. Jaap, ik vind ik. Ik vond dat je het hartstikke goed verkocht. Onze podcast door.

[00:12:13]

Ik heb dit een jaar. Deze week een megara, weer drukke media week gehad en ik hoop dat het voorlopig de laatste is. Ja, ik ben er klaar mee. Ik heb natuurlijk aangekondigd maandag. Dat was eigenlijk wel een beetje een hoogtepunt. Dat ik dat ik ga stoppen bij op 1. Ik ben. Dat was in zekere zin was dat een hoogtepunt, omdat ik dat geregisseerd heb. Ik heb de Liard gehad in dat verhaal. Ik heb maandag zelf in onze podcast natuurlijk verteld.

[00:12:40]

Vond je belangrijk, want nou ja zelfs de NPO zei LA Wacht.

[00:12:46]

Hou het geheim tot dinsdag. Ik moest het dan maandag eigenlijk geheim houden, want ik wist natuurlijk al in juni ofzo dat ik ging stoppen. Ik heb dat braaf, heel lang geheim gehouden, maar ze wilde eigenlijk bij de nieuwe seizoens presentatie aankondigen dat Jort mij zou gaan vervangen. Toen dacht ik ja, hallo. Dan neem ik wel een enorm risico, want dan krijg je allerlei verhalen van wat is er gebeurd en weet ik veel naam voor het weten. Heb je het verhaal dat ik er.

[00:13:11]

Ha ha, zei Jan De Wilde. Ik heb ook vijanden die willen. Die willen natuurlijk graag horen. Misschien is het wel zo. Dat heeft te maken met de Alexi Aryl en weet ik van al dat soort geklets. En alweer ook alweer een dieptepunt, dat dus op NOS Teletekst pagina 1 0 1 staat. Sander Schimmelpenninck stopt ermee. En dan halen ze een fragment eruit. Wat word jij nota bene het gezegd ha ha outte. Ja, hij vindt het alleen maar autocue lezen en ja knikken.

[00:13:42]

En dan in mijn mond gelegd. En ik zat gisteren maar mijn verhaal. Ik heb er Zomergast voor gedaan, heeft gewoon landelijk nieuws.

[00:13:49]

Heeft het gehaald. Nou, dat wel. En toen ging dus de PvdA. De bazen van van de NPO. Die gingen daar dus op reageren. Ja, hij. Hij zegt dat het alleen maar autocue lezen is. Nou, voor andere presentatoren is het ook een.

[00:14:04]

Dus ging daar helemaal geen ruimte voor.

[00:14:07]

Luister nou eens wat ik zeg. Maar voor de mensen die voor t eerst luisteren in deze podcast serie heb ik natuurlijk echt altijd gezegd dat het alleen maar autocue lezer was om jou een beetje gek te maken. En dat pakken zij dan op alsof jij dat hebt. Alsof ik dat serieus. Alle anderen zijn allemaal mensen. Ze hebben lange tenen, die voelen zich aangevallen. Die zeggen ja, maar het is toch een vak. En het is zo dat jij nou niet serieus neemt.

[00:14:30]

Jongens, luister naar wat ik zeg. Maar goed, het dieptepunt eigenlijk als samenvatting is dat de krankzinnigheid van de media, de belachelijke aandacht voor een fucking wissel. Presentator van één of ander tolk showtje. Nou, ik ben er echt. Ik ben er echt compleet klaar mee. Eigenlijk is het wel een beetje vergelijkbaar met mijn dieptepunt. Mensen luisteren niet. Mensen luisteren niet, mensen hebben meningen en ik ben echt dolblij dat ik een stap uit de spotlights kan maken.

[00:14:55]

En even een week zonder debiele berichten op Mediacourant Courant, omdat iedereen iets van je vindt. Ik ga heerlijk in de schaduw.

[00:15:05]

Spot Künast vind ik ook wel weer heel goed. Welke soort format maar iets met de spotlichten spotjes?

[00:15:10]

Nou, dat kan in ieder geval worden het hoofdonderwerp. Ik heb advies gevraagd aan een oude bekende iemand die ik echt fantastisch vind.

[00:15:22]

Midas Dekkers, de bekende bioloog ja, maar die is even dat is dat is pas echt een tv bioloog uit onze jeugd die. Die had toch ook eigen programma's en zo eigen programma's?

[00:15:31]

Ik vond hem altijd fantastisch omdat hij de wereld echt door een biologische bril bekijkt. Hij heeft de neiging om heel grappig en eerlijk te zijn over natuurlijk ook de verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes. En vanuit de biologie al te beredeneren. En ik heb hem gevraagd. Wil jij iets zeggen over de biologie? Vroeger ja, ik heb een natuur. Gezondheid, gedane BFI, eindexamen beweging. Twee jongen, gewoon achtergael natuurlijk. Maar goed, we gaan even luisteren naar Midas Dekkers.

[00:16:03]

Dat luik een stukje ongevraagd advies van een BLR, Sealed of een onbekende.

[00:16:08]

Het probleem met jongeren is dat ze mensen zijn, maar de eigen helemaal niet. Dat moeten ze nog worden. Ze zijn larf, net als Rups en een vlinder. Twinkelende zijn twee volstrekt verschillende wezens tussen een godswonder, zo'n rups ooit, vlinder kan worden en Enger. En er is geen enkele vlinder die zich nog kan herinneren dat die ooit rups is geweest. En toch gebeurt het. Hoe komt dat? Dat komt omdat de rups en vlinder die hebben tegengestelde belangen.

[00:16:46]

Die heeft alleen maar belang op te eten, te eten, te eten en te eten totdat die eindelijk ooit vlinder wordt. De vlinder heeft als enige belang om te neuken, te neuken. Te leuk om te zorgen dat er straks voldoende rupsen zijn, maar om steeds te groeien en te eten. Dan moet je een heel andere reserva zijn dan om rond te fladderen en te neuken. Vandaar dat een rups er ook totaal anders uitziet dan kinderen en ouders. Het misverstand bij mensen, jonge mensen of beter gezegd jongeren.

[00:17:21]

Die lijken al een beetje op wensen en wensen. Die doen hun best om nog een beetje op jongeren te lijken. Maar dat is alleen een misverstand. Het zijn verschillende wezens met verschillende belangen en dat de jongeren zich dus altijd achtergesteld voelen. Dat hoort er gewoon bij. Als jongere moet je ervoor zorgen dat je er niet naar streeft om mensen te worden. Dat hoeft helemaal niet. De enige manier om een jong mens of van een larcher, een mens of een Grubbs verhinderd worden, is te zorgen dat je een hele goeie.

[00:18:01]

Als je heel goed rupsband en heel goed luxeleven leidt dan tot je stomme verbazing, word je op een gegeven moment slimmer. En dan krijg je net zo'n hekel aan luxe als dat rupsen altijd een hekel aan vlinders hebben gehad. Gewoon jong zijn, alles doen wat je als jongere het hoort te doen en je wordt vanzelf een oude zak. Zo eenvoudig is het.

[00:18:27]

Ja, ik vind dit is fantastisch, omdat die eigenlijk vanuit de natuur zegt. Die jongeren en volwassenen zijn gewoon twee verschillende diersoorten die totaal verschillende bossen.

[00:18:39]

Hij wil de jongeren nog geen mensen zijn en hij heeft.

[00:18:44]

Hij neemt ook het woord belangen of de interessen belangen, zegt hij. Geloof, ik neemt die in de mond, dus hij zegt ja, het is. Het is natuurlijk dat jongeren en ouderen verschillende belangen hebben en dat is natuurlijk iets wat de laatste tijd dat wordt. Mensen vinden het niet pompen of het is niet populair om te zeggen dat er een belangen tegenstelling is tussen jou en ouderen. Er wordt gezegd. Samen strijden zij samen dit samen dat we zijn allemaal n maatschappij.

[00:19:14]

En dat is natuurlijk ook wel zo. Want ja, we hebben ook ouders. We hebben ook grootouders en weet je bij wie je kinderen. Dus we doen het met de generaties samen. Maar het ontkennen van hun belangen tegenstelling is natuurlijk heel raar, want er zijn natuurlijk hele duidelijke belangen tegenstellingen. Want laten we even beginnen om terug te gaan naar onze eigen jeugd. Heb jij het idee dat toen Wijzig me hadden gezegd 15 waren dat het makkelijker was om jong te zijn dan nu?

[00:19:46]

Neem nou, ik denk dat dat bij 15 weet ik het niet zo goed, maar ik kan me wel voorstellen dat dat er nu is. Ik merk wel iets meer een soort prestatiedruk en dat mensen moeten allemaal heel veel dingen. Uhm, en dat komt uiteraard voor een heel groot deel door. Ook door social media en doordat alles zo je je. Je moet jezelf verkopen de hele tijd.

[00:20:11]

Ja, heel erg. Maar jij was volgens mij was jij niet laatst bij een praatje in het land waarbij toch dat viel op bij studenten.

[00:20:17]

Wat was dat ook? Ja, ik moest iets presenteren aan de Universiteit van Tilburg en daar zei een meisje. Zij zei van ja, we zijn allemaal een personal brand, tegenwoordig als student. En iedereen knikte. Zo ja, ja, inderdaad ja. Toen dacht ik Jezus, wat treurig dat iedereen een personal brand is. En als je dus niet oud Goldwing bent of als je niet ja, je lekker voelt in je eigen brand. Maar zeggen dan is het heel.

[00:20:45]

Maar zijn zo verlegen met ongelooflijk serieus staat worden mega serieus.

[00:20:50]

En volgens mij is dat dus ook een weerspiegeling van de druk die ze voelen. Want als je heel veel druk voelt, dan word je serieus en neem je alles heel serieus.

[00:20:58]

Dus ik ja, maar ik weet even heel snel. Voor wat hoorde ik ook vorige week dat je euh. Ik was met mijn familie wat aan het drinken en toen hadden we het over de hockey en de voetbal. En dat je dus ik weet jij nog dat je gewoon naar de voetbal beter gewoon op je 16 een kratje pils? Ja dat mag gewoon helemaal. Dat mag niet meer. Het is geen alcohol, maar je mag tot je achttiende sowieso geen alcohol.

[00:21:21]

Alles is fit. Ik weet het. Evenmin heb ik het gevoel dat alles een beetje. Ja, misschien mocht je zelfs op je vijftiende al wel meer kind zijn en was het allemaal niet zo heel belangrijk waar je. Ik heb ook het idee dat ze nu al heel erg bezig zijn met waar je dan op je vijftiende zestien al heel goed qua keuzes wat je gaat doen qua school, schoolkoor, studie over onze ouders.

[00:21:38]

Kijk, wij zijn wij komen beetje uit vergelijkbare nesten denk ik. Allebei gestudeerde verwende nesten. Maar er werd wel verwacht van ons dat we gingen studeren. Maar wat we dan nog wel echt door?

[00:21:52]

Mijn moeder zei ook je jongen, ga jij zingen? Ga je rechten? Het zal wel. Het was allemaal niet zo dat het grensde aan desinteresse. Nou ja zeker. Ja, jij was ook de laatste van de ouders. Ja, hetzelfde. Ik heb ik dit. Er is niet veel achternagezeten hoor. Wat ik ging doen en ook tijdens de studie niet. Nee.

[00:22:10]

Dat jij je bent en je bent begonnen met een Habo ding. Toen ben je vwo nog gana. Je hebt natuurlijk ook echt een krankzinnig is.

[00:22:17]

Dat is bizarre omwegen heb ik gemaakt.

[00:22:19]

Maar goed ook. Ook later, toen ik toen ik ellendig was aan de Zuidas. Toen ik met jou de pizza them begon. Nou, daar waren toen ook heel veel mensen dag voor nodig. Wat is de formule van vaars? Ja, maar ook echt nooit. Prima. Het was allemaal prima eigenlijk. Dus in die zin denk ik wel dat wij het makkelijker hadden. Twintig jaar geleden met minder van ons verwacht werd.

[00:22:42]

Wij werden benaderd, maar waren de ouders of niet wat die generatie boven ons ook niet gewoon aan? Toch toen al Van Jole jeugd dat ze allemaal lapzwans of Isral. Nou ja, bij waar hebben we het nu eigenlijk alleen maar over onze eigen persoonlijke situatie? Maar de vraag is natuurlijk ook is het uitzicht meer macro economisch? En los van wat je ouders wel of niet van je verwachten? Nu niet veel ellendige voor jonge mensen, dan 20 jaar geleden of 40 of 60 jaar geleden.

[00:23:09]

Bedoel, als je nu kijkt wat er allemaal op ons afkomt qua gewoon lange termijn en niet alleen Korona was ik deze week was natuurlijk het nieuwsbericht. Het CBS zei Corona gaat gewoon voor vijf magere jaren zorgen. De komende 5 jaar wordt gewoon economisch helemaal niet redelijk. Magere jaren is voor mij natuurlijk wel. Maar ja, dat is ik zo leuk aan jou dat je ergens iets positiefs zit. Ja, nee, maar dat is ook mooi. Maar het is natuurlijk serieus.

[00:23:37]

Voor gewone mensen is het eigenlijk best wel dramatisch verhaal, maar ik heb wel het idee dat er heel veel jonge mensen geen idee hebben of er ook echt niet mee bezig zijn.

[00:23:45]

Misschien ook wel minder dan het wegstoppen ofzo. Het wordt toch toch toch gewoon een beetje beleven met de dag mentaliteit? Maar dat is niet anders misschien dan.

[00:23:55]

Dan toen wij euh. Nou ja, ja, ik denk dat ze dezelfde ideeën hebben over junks en dat ze dat ook meekrijgen van hun ouders. Het komt allemaal goed dat die ouders heel nadrukkelijk meegeven. Je bent jong. Het komt wel goed en weet je. Doe gewoon je ding. Zorg dat je opleiding hebt enzo. Het komt wel goed en dat ze daardoor een beetje denken in slaap gesust worden ervan. Ja, het is altijd alleen maar beter gegaan met de wereld.

[00:24:20]

Dus waarom zou dat opeens stoppen? Terwijl als je naar de cijfers en feiten en de statistiek kijkt? Ja, het stopt nu. Nee, maar het wordt echt echt heel slecht word.

[00:24:27]

Het wordt echt niet leuk. Klimaatverandering? Corona, de vergrijzing. En dat is ook het erge van de discussies die je ziet tussen ouderen en jongeren. Weet je ik? Ik had deze week een paar keer aan de stok met wat. Wat? Nou ja, senioren op Twitter.

[00:24:43]

Oh wat? Eigenlijk moeten we ook gewoon een vaste rubriek inbouwen met Twitter ruzie. Nou ja, dat is toch een kans? Ik had. Ik had een Twitter fitting met Frans Weisglas, de oud outlet uit Amsterdam, uit Rotterdam. Dan zou je zeggen wat vaak in mijn maarhij ei. Ja, hij blijkt toch een beetje een ja ja, ik vond hem.

[00:25:07]

Ik vond hem heel veel verkeerd doen op Twitter, want hij ging met mij in discussie. Ik had iets getweet nam. Ik had getweet dat eigenlijk de belangenafweging in de politiek en zeker inzake korona doorslaat naar de ouderen. En dat de ouderen zijn bang. En die bepalen eigenlijk het beleid. De ouderen zijn heel vaak bepalend in het beleid.

[00:25:28]

Autocratie rond locatie wordt immers even een woord wat ik zo heeft. Het komt zo maar op het land wordt gerund en ouderen de ouderen wijsmaken dat je het zegt. Maar goed, kijk hij euh. Hij viel mij daarop aan. En hij zei hij eigenlijk het verwijt dat je van ouderen krijgt als je dat dus benoemt zegt jammer. Je hebt geen respect. Je bent brutaal. Gaan ze dus eigenlijk zeggen dat ik met mijn 36 jaar een soort van jonge vlerk ben die in de hoek moet gaan staan omdat die nog niks van het leven begrijpt.

[00:26:00]

Als je dus zegt dat ouderen te veel macht hebben wat gewoon maar dat is.

[00:26:03]

Maar dat is een feit. Dat is een Amerikaan en al helemaal zo. Dat is hier. We zijn twee zeventigjarige mannen die daar strijden om het presidentschap. Het is krankzinnig. Hoe machtig oude mensen we hebben in Nederland vinden we heel normaal hebben we een 50+ partij. Nou, ik kan. Ik kan niks asocialer bedenken dan een 50Plus. Of is het niet gewoon heel erg die ook een vertegenwoordigd zijn die wel vertegenwoordigd zijn?

[00:26:26]

Dat zijn ze sowieso. Want wie zitten er in de politiek? Het zijn met name dus. Dus dat is gewoon onzin. Het is een.

[00:26:33]

Het is een heel asociaal, maar ze hebben ook wel ze mogen opkomen voor hun belang. Het wordt bedoeld. Dit is toch niet gek dat er.

[00:26:41]

Dat is een andere 2.42 die met Wouke van Scherrenburg die zei ja, omdat ik kritisch was over de dominantie van ouderen, zei ze, retweette ze. Sander zal wel wees zijn. Ha ha. Alsof ik dus geen liefde. Alsof ik geen liefde toon voor mijn na de voedselschandalen. Dus meteen terug. Wouke zal wel kinderloos zijn, want dat is de andere kant. Jammer dat de andere kant van de medaille. Dus als je mij verwijt dat ik harteloos ben over oudere werknemers, ben ik.

[00:27:11]

Ik ben gek op ouderen. Ouderen die moeten beschermd. En Nederland is goed voor ouderen, maar dan kun je toch niet? Dan kun je toch niet zeggen dat ik respectloos of brutaal ben als het gaat om belangen? Als jij nu zegt dat de 50+ partij dat je dagan dat je dat belachelijk vindt. Zij hebben toch ook bepaalde standpunten? Maar dit is geen 50 partij dus het is het is maar ik bedoel je hebt ook.

[00:27:31]

Je hebt ook gewoon bepaalde onderwerpen die via ouderen besproken moeten worden die gewoon belangrijk zijn.

[00:27:37]

1. Maar je sluit toch. Je sluit toch kiezers uit? Je vertegenwoordigt niet alle mensen? Ik vind dat een politieke partij zou de intentie moeten hebben om alles om alle, ook in buitenland.

[00:27:47]

50Plus partij heeft echt iets typisch Nederlands, maar het mag. Ja goed, je hebt ook geen jongere partij verder. Nee, je hebt de jongerenafdeling van de VVD van de. Die komen niet, die die die niet tellen. Tuurlijk niet echt mee. Ik vind het heel raar omdat ook ouderen hebben toch een beetje egoïstische agenda. Het gaat alleen maar om om de pensioenen zo hoog mogelijk houden. Ze zijn natuurlijk eigenlijk. Vaak zijn ze economisch helemaal niet zo slecht af, hebben ze hun schaapjes redelijk op het droge, zijn ze alleen maar gericht op houden wat ze kennen.

[00:28:20]

Ze kunnen het zich permitteren in zekere zin om cultureel heel rechts te zijn, om tegen veranderingen te zijn, tegen open economieën, tegen alle dingen die jonge mensen graag willen. Omdat ja, omdat dat economische groei oplegt.

[00:28:32]

Dat is een beetje, maar ik, ik, ik, ik hoorde jou toevallig. Ik zat in de auto en ik zet Radio 1 aan. Ik ken die gozer, die stem. Ik ken het was. Het was jij zelf. Was mijn zelf.

[00:28:42]

En dat was een soort, was een stelling. Of ouderen niet gewoon binnen moesten gaan zitten en dat die bestuurscommissies om beschermd moesten worden.

[00:28:51]

De jongeren op mogen nu steeds meer in.

[00:28:56]

Maar het viel mij dus op dat er best wel veel ouderen aan de lijn waren die daar best wel mee eens waren. Die zeiden nou ja, ik vind het niet zo heel gek. Ik behoor nou eenmaal tot de risicogroep. Jawel, naar binnen.

[00:29:06]

Maar dat vind ik ook zo ergerlijk in die discussies over ouderen tegen jongere mensen. Dat dus de dominee. De meeste herrie in de media hoor je van ouderen die dus heel erg euh ja vinden vinden dat zijzelf heel zielig zijn. Dus dan krijg je dat.

[00:29:21]

Ga jij toch later ook doen? Ja, ook in zo'n rolstoel. Ga jij zeuren op de jeugd? Nee, ik vind het echt met een tablet. Ik vind het echt ongekend zwak als je heel oud bent. Of helemaal niet als je heel oud bent, maar als je zo zo'n beetje vanuit senioriteit, simpelweg omdat je ouder bent. Afgeven op jonge mensen.

[00:29:42]

Het is juist sowieso dat. Geen respect vind ik altijd heel vermoeiend. Wat is dat? Dat vind ik. Dat is toch juist heel krachtig? En het houdt jezelf ook jong als je gewoon geïnteresseerd bent in jonge mensen als je. En als je van je kinderen houdt, dan wil je dat jouw kinderen een goede toekomst tegemoet gaan. Dat ziet er niet zo simpel als ik. En dan komen die babyboomers komen met verhalen. Dat vind ik dan echt gênant.

[00:30:04]

Gaan ze zeggen ja, wij hebben het land opgebouwd naar de ouders. Da's niet waar. Nee is niet waar, want jullie waren baby's. Hoe kun je een land opbouwen? Zijn baby bent dus jouw ouders hebben het land opgebouwd? Jij hebt een opvoeding, een vroege jeugd gehad. In de jaren vijftig was het veiligste Nederland ooit. Iedereen lekker spruitjes eten, niks aan de hand. Hakballetje de booi. Niks aan de hand. Na puberteit begon men aan de deur te rommelen.

[00:30:31]

Ha ja, hoor ik geen meisjes op deze na jaren zestig. Hartstikke leuk ploegje deronde. Een beetje experimenteren met met en zonder aapje. Gekke dansmuziek. Hippies loskwamen. Beetje roken. Gek lang Baetes. Nou, nou nou, jaren zeventig. O nog lekker even blijven hangen. We zijn tegen alles, tegen alles, tegen burgerlijkheid. Ordelijke blauwdruk A. Alles kan fantastisch worden. We een beetje volwassen jaren tachtig, negentig economische groei, gewoon olie kopen, een huis.

[00:31:00]

Ik wacht nog een jaar ook. Ik ben twee keer zo rijk, want normaal ben Rikers rijk. Ja, dat zijn de babyboomers. Die kunnen ons toch niet vertellen? Die kunnen ons toch niet vertellen? En al helemaal niet wat er onder ons zit, dat wij verwend zijn, dat wij mazzel konden zijn.

[00:31:13]

Eigenlijk is dus de jeugd van nu ja, wat is de jeugd van nu? Tot welke leeftijd behoor je tot voor kort gemaakt? Jeugd zijn geen. Wij zijn gewoon middelmaat. Wij zijn miljonairs, maar houden millenniumdoel.

[00:31:24]

Hoe heet de nieuwe generatie op generatie Z, Z en X is weer boven. Boven ons? Ja, maar jij vindt dat. En dat de z generatie die heeft het misschien nog wat moeilijker. Is het wat? En nu heeft het heel moeilijk. En dat zijn super leuke kinderen. Ik vind de jeugd van nu vind ik echt goeie. Die zijn opgegroeid, zijn opgegroeid met social media, dus die kunnen daarmee omgaan. Die zeggen tegen hun eigen ouders die hem doorslaan op Facebook en Twitter.

[00:31:51]

Want het zijn de oudjes die in WK nieuws trappen. Die zijn vier keer zo slecht bestand tegen deze informatie als hun kinderen die zeggen tegen hun ouders. Van Jole zou je telefonisch een keer neerleggen bij Verbena doen. Je bent je beste spelers. Ik was ooit in Israël met Wierd Duk en zijn dochter van 16 die gezellig met Weerter deze ontboezeming het CIDI reis helemaal. Dit verhaal. Het is echt zo.

[00:32:17]

Dus jij met Coreelman die kant op? Met de koran, met de El Al of werkvelden? Waarom ga je perse journalisten reizen? En wie Duk nog niet? Nog niet gek. En die die had zijn dochter Meghann.

[00:32:30]

Ontzettend leuke echt, maar keihard. Nee, niks ontzettend leuke reis wil ik zeggen. En Wierd Duk was eigenlijk toen ook een hele fijne man. Ze was gewoon heel gezellig, Katrien. Nee, ja, ja, nee, dat is wel leuk.

[00:32:47]

Als zij dan met een Donald maar goed, zijn dochter was mee en die zei toen ook al tegen tegen de vader van jou ligt die telefoon je met de hele tijd mee met het medium twitter, twitter zooi bezig en dus. Ik vond dat. Dat staat echt symbool voor de manier waarop verschillende generaties daarmee omgaan. Maargoed, het is natuurlijk. Je zegt dit zijn echt hele leuke kinderen. Ze zijn natuurlijk ook wel ergens toch een beetje verpest. Het bedoeld is toch ook.

[00:33:14]

Ik vind het gewoon zwaar. Ik vraag me dat af. Dit is gewoon populistisch gelul. De jongeren, een stel relschoppers zijn niet heel wat optic en een Instragram B is gewoon onzin. Is zijn hele serieuze mensen die zich heel bewust zijn van alle ellende in de wereld. Veel meer dan hun ouders en hun ouders. Die hebben een soort van die projecteren eigenlijk hun eigen jeugd of hun kinderen. Dus die zitten ja in mijn tijd. Toen ik jong was was het eigenlijk allemaal lach.

[00:33:42]

Lang leve de lol. En jullie hebben ook nog allerlei gadgets die ik toen niet had. Dus jullie zullen het wel leuker en beter hebben dan ik toen? Nou, dat is gewoon niet waar. Vergelijken de huidige jeugd met een te geïdealiseerde en opgeblazen indruk van het verleden.

[00:33:56]

Precies. Ze spiegelen hun eigen jeugd op op hun eigen kinderen. En het is ook nog wel heel mooi. Anders gezegd hoe autoritair de neiging van een deelnemer, hoe eerder hij of zij denkt dat de jeugd van tegenwoordig respectloos is. Slimmer een deelnemer, hoe groter de kans dat deze persoon denkt dat de huidige jeugd dommer wordt. En hoe beter belezen, hoe eerder ze denken dat de jonge generaties dat juist niet zijn.

[00:34:19]

Dus je gaat altijd jezelf nemen als normaal. En de jongeren die zijn anders van band jonger en dus minder worden ook wel bizar dat het is.

[00:34:29]

Ik was er als een stukje ergens op internet dat die had eigenlijk. Van elke 100 jaar was er wel weer een bekende over geleerde. En dan bijvoorbeeld begon het bij Socrates vijfde eeuw voor Christus. En die zegt gewoon onze jeugd heeft een sterke hang naar luxe, slechte manieren, minachting voor het gezag en geen. Voor oudere blablabla kletspraat is het is gewoon en dat gaat. Dit gaat dus zo door. Dit lijstje moet wel even op de. Op de Grote Markt is.

[00:34:51]

Het is waar alle generaties. Dat is toch gewoon zo? Maar het is. Het is extra. Maar het is ook dat dat ouderen zeiken over jongeren is altijd al vermoeiend geweest en deels onterecht. Maar het is nu echt pijnlijk antwoorden omdat jongeren zo ja, zo duidelijk niet een goeie tijd hebben om jong te zijn en de macht gewoon qua getallen. Gewoon demografisch gewoon. Als je kijkt hoeveel oude mensen zijn er in hoe weinig jonge mensen zijn? Ik bedoel, het is nog nooit zo scheef geweest.

[00:35:22]

Het is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van Nederland. Misschien wel een mensheid in het geval in het westen dat er zoveel ouderen waren en zo weinig jongeren. Dus dat is gewoon dat. Dat heeft. Het effect daarvan op de maatschappij vind ik enorm en dat merk je aan alles. Corona maakt dat nog eens heel pijnlijk duidelijk. Wat ik me wel afvraag is het nou iets? Is het in Nederland nou erger? Ik denk het eigenlijk niet, want als je kijkt naar Zuid-Europa zijn stuk geobsedeerd met met hun ouders heel erg ja reis.

[00:35:54]

Daar is daar is meer respect voor. Is het nog belangrijk allemaal? Dat denk ik wel. Italië? Ja, nou ik. Ik vind het. Ja, ik. Ik heb oprecht te doen met jonge mensen van nu.

[00:36:06]

Deze ben jij wel blij? Wij zitten een beetje tussenin.

[00:36:10]

Maar ik voel mij meer verbonden met de jonge mensen dan met de oude mensen. Gelukkig door dit. Dat houd je ook jonge scherp.

[00:36:18]

Nou ja, in zekere zin ben ik natuurlijk ook gewoon ouwe lul. Voor jonge mensen maak ik je. Ik voel me dus eigenlijk moet jij nu niet gewoon een jongerenpartij?

[00:36:28]

Nou nee, maar wij zijn wel in de positie om ons een beetje uit te spreken voor de jongeren. En dat doen maar heel weinig mensen, want is lekker populistisch om te roepen dat het allemaal tuig is en dat ze loopt. Tik tok lach. Terwijl die de geur van bejaarden met hun elektrische fietsen.

[00:36:44]

Ja dus we hebben er ook over gehad dat de jeugd ook zeker. Ja, ze staan ook niet heel erg snel op. Ze gaan ook daar wat wel verwijten. Nou, daar moet gewoon wat gebeuren. Nou ja, dat is ook niet helemaal waar, want je ziet wel met en met klimaatverandering die Skulls Schriekse Black Lives, Malderse bij uitstek door jonge mensen gedreven wordt door de eeuwen in de kiem gesmoord.

[00:37:10]

Misschien is dat het wel goed te weinig, dus dat begint wel te ontstaan. Jongens, wij zijn een nieuwe generatie en wij moeten echt gas gaan geven tegen die ouwe eikels, want anders gaat er nooit iets veranderen.

[00:37:21]

Nou moet eigelijk gewoon een limiet ook. Ook in Amerika. Joe Biden moet gewoon toch een limiet hebben. Daar werd eerder al had Yarkand actief en passief kiesrecht. Absurd is gewoon Claes je 65 bent kun je niet meer verkozen worden. Ook niet meer stemmen. Nee nemen of gekozen worden inderdaad actief en passief stemrecht klaar.

[00:37:41]

Nou heb jij hier nog een idee? De nieuwe cd van. Had je nog een benzine? Jazeker, uhm, het volgende. Ja, je hebt het wel eens over mijn houding gehad. Nou is die in de loop der jaren heus wel iets beter geworden he? Dat zie je ook bij de. Bij het begin van de derde hele evolutie na gaat. Op een gegeven moment gaan de apen zo wat rechten lopen en worden de mens. Nou, dat gebeurt met maar ook een klein beetje jaloers.

[00:38:10]

Of het slaat weer door en dan ga je weer beet. Het is iets als een maar onze tietjes.

[00:38:16]

Die heeft van die microfoons om deze podcast op te nemen. Als je de video kijkt, dan kun je het zien. Euh, ik merk het ook bij jou. We moeten dan een beetje zo naar voren hangen. We moeten ongekunsteld, ongekunsteld gaan hangen. Da's helemaal niet fijn. Dus euh. Maar ik wil eigenlijk ook he. Het nieuwe werken is dat je overal kan werken. Toch niet altijd maar op kantoor. Dus wat wil je? Wat had ik bedacht?

[00:38:37]

De podcast Helm. We gaan het gewoon in onze eigen kring houden. Die helm die je op die wordt, is ook meteen verbonden met internet, met alles erop en eraan. Het Zwalmmolen hier plus 5 graden Celsius in New York.

[00:38:53]

Uh, die Helmes er dus ook geluidsdichte. Je kan daar lekker gewoon je Candaele podcast in opnemen. Je kan he. Dat kun je toch ook wel? Als jij zit gewoon jij zit bij de quote zit jij op de redactie een vergadering voor te zitten? Het was doet. Dan zit jij toch ook gewoon onderuitgegaan gehangen? Zit jij in de broek? Toch handen in de broek van achterover? Je kent het wel gewoon niet. Een goede houding? Nee, dan dan dan.

[00:39:19]

Kijk, als je dan een microfoon. Dat heeft geen zin. Stel, je wil dan die polka's opnemen. Heb je ook geen zin om recht te zetten? Gewoon hangen de bank te gewoontjes?

[00:39:26]

Nee, dit is eerlijk pods ja, maar dit is dan ook nog eens geluidsdichte voor de microfoon.

[00:39:32]

Het is een ruimte om precies nog. Dus stel dat jij, zegt hij. Ik ga waar. Ik doe dat heel ergens anders.

[00:39:38]

Ik loop. Ik wil gewoon nu door het Kreatos lopen en een podcast. Maar goed, daar is natuurlijk nog niet zoveel lawaai. Maar je kan ook gewoon met een stel Lothal. Zegt je wel echt winkelen in de Kalverstraat?

[00:39:49]

Wat echt typisch loopt dan zeg jij is prima. Maar hoewel polka's opnemen door die helmknop. Nou, dan heb je dat gekwaak van haar niet, want dat hoor je niet. Omgevingsgeluid wordt daarmee niet.

[00:40:01]

Niet? Wat zijn er godverdomme gezien ze kva? Nou ja, dit is Qwark.

[00:40:05]

Het is kwalijk, maar ik vind het lijkt me wel ideaal dat overal doen. Geen gezeur van de andere mensen dingen. Ik heb ooit al een business idee gehad met een ruimte in een ruimte.

[00:40:16]

Weet je dat de isoleer Bobet box bij beatboxen? Geen gekke vragen. Dit is een goed idee. Ik zou het kopen, want ik weet wie lopen allemaal te klooien met die microfoons? Ik vind jou box dus ook gezeik. Eigenlijk was. Dit is een iets meer uitgedacht idee. Als jij denkt euh. Zou Manuela euh, onze lieve Heer of of of dame die bij ons euh ja een soort van werk ziet eruit ziet de waanzinnigen.

[00:40:42]

Die werkt teveel. Dan kan je de helm opzetten en dan ben je gewoon even in je eigen cocon nethe. Nou ik podcast. Ik vind het een goed idee. Ik vind de naam. Dan moet je nog gaan werken, want ik bedoel meestal deel van de lol van jobbeurzen cd's. Natuurlijk een naam. Dus moeten we even iets met helm of helm.

[00:40:59]

Dan ga je meteen de podcast capsule is een leuk bekom.

[00:41:04]

We komen wel ergens he. Het is tijd om naar snoepje te gaan.

[00:41:13]

Ja, ja, het gaat natuurlijk over de jeugd en het werd ook een 18+. Wil dat ik weet waar je heen gaat.

[00:41:23]

Nee, nee, nee, jij bent helemaal niet waar collega Jaap. Dat je het niet voor me opneemt is één ding, maar nog verder in de stront duwt is een tweede. Ik heb voor jou iemand meegenomen die eigenlijk de eeuwige jeugd nastreeft en dat ritme redelijk succes doet.

[00:41:41]

Dus iemand die heel erg goed geconserveerd is? Of Wibi Soerjadi? Wibi ik. Ik heb dus een ongelooflijk zwak voor Wibi. 2. Nee, wij moeten wel even de snoepjes en ongevraagd advies. Maar moet het wel goed uitleggen wat wij merken dat we ook nogal wat jong publiek hebben? Midas Dekkers Nou, jong, jong publiek kent dat niet. Euh, Wibi Soerjadi. Voor de mensen die niet weten is Onze Lieve Socialist best s lands bekendste bekendste pianist.

[00:42:08]

En uhm en buurman van mijn ouders, de buurman van jouw ouders.

[00:42:11]

Inderdaad, dat is ook wel bijzonder te noemen, want hij wil altijd in een soort die houdt van sprookjes achtige castelijns eigenlijk.

[00:42:17]

De Nederlandse Michael Jackson een beetje absentia.

[00:42:20]

Peter Pan is ie ook heel erg peter. En niet niet met alle nare dingen die Michael deed natuurlijk, maar wel met de eeuwige jeugd.

[00:42:30]

Naast hem heeft hij. Ze zijn allebei super briljant. Ze houden van dat. Dat dat pretpark Disney achtige dingen. Dat vinden ze allebei ook wat.

[00:42:39]

Want de Pieter Peter Pan Man. Dat is natuurlijk een soort van je stempel geworden voor mannen die eigenlijk niet willen opgroeien. En dat komt dan vaak omdat ze in hun jeugd geen kind hebben kunnen zijn. Maar dat is bij hem dus ook niet.

[00:42:54]

Bij hem is dat volgens mij niet zo, maar bij Michael Jackson was dat natuurlijk wel zo. Jij die had die vader en er moest in hem in The Jackson Five. En hij had nooit de tijd om kind te zijn.

[00:43:02]

Dus wilde je brilliance iemand dat zijn. Zouden de gasten zijn? Dat natuurlijk wel. Maar ja, ook heel veel mannen die als ze de kans krijgen willen ze natuurlijk eigenlijk liever niet volwassen doen.

[00:43:14]

Maar Wibi heeft volgens mij geen kinderen, geen vrouw.

[00:43:17]

Volgens mij wel. Houdt wel van een vrouw van een vrouw.

[00:43:22]

Maar wat vind je nou? Nou, ik vind dus ook. Hij heeft dus echt een heel leuke koppel. Dat vind ik erg. En het is natuurlijk wel bekend dat ik denk dat hij een beetje Indo is.

[00:43:33]

Indonesisch ja, die mensen, die blijven natuurlijk wel echt ongelooflijk. Soms het ook gewoon het neefje van je moeder. Maar ja ja, want wij zijn ook een beetje. Nou en wat wel dan gebeurt vaak. Je ziet dan wel snel een soort omslag dat dan? Dan blijven ze tot hun zeventigste.

[00:43:49]

Dat je na die zinnen als 30 uit één keer worden ze een oud nootje.

[00:43:54]

Ja, ja en uhm, maar ik vind m. Ja, ik vind hem. Ik ik, ik, ik. Ja, ik vind het een leuke, leuke vent. Ik vind het.

[00:44:02]

En ik zou me. Ik zou een prima deuntje kunnen laten spelen bij kerstdiners denk ik. Ja, dat moet wel lukken. Uhm, en je zou het ook wel doen. Nou uh, als ik een V. Nee, ik zou wel. Ik denk wel dat het een interessante DEET zou zijn als ik Zappa zou Ponet waseen noem noemen, maar wel eens als ik de vrouwelijke Japan's zou. Ik zou ik het wel leuk vinden om een keer met zo'n gesprek te gaan, maar ik weet niet of ie super sexy is.

[00:44:28]

Ik denk niet dat hij denkt dat hij meegaat. Hij is zo vriendelijk en zachtaardig naar buiten. Ik denk dat hij dus dat ie thuis dan misschien best wel een man is. Best wel ja. Dat is best wel dominante man is. Denk een klein mannetje.

[00:44:43]

Ik spreek uit ervaring. Het zou kunnen. Goed Jaap. Euh, volgende week. Ja, we gaan even op een op een hij weekend. We gaan ons terugtrekken. Ja, we gaan even tot onszelf komen. Wat dieper de balans zoeken naar binnen toe. Het is lekker regenachtig weer mee. We gaan ons bezinnen. We gaan plannen maken voor de toekomst, binnen en bezatten.

[00:45:04]

En jullie zullen daar wel mee lastig gevallen worden. In de toekomst luisteraars, heb er wel zin in hebben. De mannen weekend waren er al over. Ja mannen, wij gaan we helemaal naar Limburg, want daar is het gekkenhuis. En alle dingen doen de heer mannenfiguur.

[00:45:17]

En als het maar niet code oranje wordt, dan hebben wij nog leuke Tönnies.

[00:45:22]

In Limburg wonen vrouw Astrid Breuls, Breuls sinds ze een jaar.

[00:45:30]

Of ik denk dat jij de 60 zeker heeft gezegd dat wij een keer een asperges mogen eten? Ja, laten we dat gewoon doen.