Transcribe your podcast
[00:00:00]

Huidjes Keent SE Hello Fresh leuk, ja, HelloFresh luisteraars. Wij gaan jullie voedzame tips geven. Dat wordt tijd, want onze laatste kinderen zijn luie donders. Maar ze betalen ons wel. Dus we moeten ze in leven houden met gemakkelijke maar lekker eten. En daarom krijg je met de code Hello zelfs podcast 40 euro korting op jouw eerste drie maaltijdboxen. Zit er ook een belletje bij? Nee Jaap, de maaltijden van HelloFresh zijn gevuld met uitsluitend Vaartsche ingrediënten die thuis bij je worden bezorgd.

[00:00:31]

Zo zou je in een handomdraai een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel.

[00:00:39]

Dan is het even helemaal leuk. Nu worden er weer hele mooie dingen gebouwd in mooie restaurants bij is dus wel zo is ze voelen.

[00:00:46]

Ik denk dat de projectontwikkelaar een laars dat die projectontwikkelaar in een leuke buitenwijk van parkaanleg tot hiertoe maar beide koopt.

[00:01:03]

Hij zingt af en toe een foute noot. De Treffers zeilsport. Blauwhof. Ik ga wel wat anders.

[00:01:32]

Ik heb er al genoeg op zoals die, maar we zijn daar beginnen net. Ik wil wel een beetje whisky. Whisky en maak zijn reactie van Kim over niet meer zo triest doen met whisky, want die zegt elke keer het triestig en elke keer zo koel doen. Zo zijn we begonnen. Heel veel whisky drinken weet ik niet. We zijn al begonnen aan een normaal is gewoon midden overdag en je doet alsof we knetter lang zijn en vertellen waar we zijn.

[00:01:58]

We zijn op het landgoed. Nou ja, nee, eerst om even. We zijn ditmaal niet in de Höxter, de Höchst in het hotel in Amsterdam aan de Herengracht, waar procentpunten verkopen. Kom op! Doe eens voorzichtig. Maar nee, het is niet doorzichtig. Dat is waar. We is onze werkplek opnamen plek normaliter. Maar het is wel een grappig bruggetje, want we gaan het in deze uitzending hebben over normaliter is dat uit door kartonnetje. Nou willen wij helemaal niet voor altijd de stad uit met Portugal, maar even een weekendje buitenland.

[00:02:30]

Hier in Sint Geertruid Zuid Limburg. Zuid-Limburg is wel even lekker, maar zeker niet. We gaan het hebben over de renaissance van het platteland. In de vertaling van Al Goed voor platteland is dat goed voor de stad is goed voor ons.

[00:02:46]

Wat zijn onze eigen platteland plannen? Maar beginnen natuurlijk zoals altijd. Nee wacht, we moeten even terugblikken op vorige week. Vorige week zijn we begonnen. Er is wat gebeurd met extra content. En is een Tönnies kregen tot hun blijde verrassing in hun schoen op vrijdag. Niet één aflevering, maar Tigy. Ongeloof, ongeloof, zegt ze.

[00:03:09]

Een prima momentje voor de laatste winnaars, maar niet als ze denken dat het nu elke vrijdag zo is. Want ze krijgen elke vrijdag één extra, stond de hele week. Het is zo iemand is de knapste man en uitleg van die mensen en dat soort dingen. In de week, de andere week is het niet.

[00:03:29]

Is gewoon wat hebben we allemaal van vroeger? Als het als het meezit leveringen banale, triviale onderdeel van de zomer in de cel.

[00:03:38]

Ik vond het wel heel leuk, want wij hebben het recht om even aan te geven de mensen die dat niet kunnen. Er was een vraag ingezonden of het inslikken van spermatozoïden sperma dat was. Ja of nee. Nou vond ik een hele interessante vraag relevant in dit land te behandelen. Waarom moet je toch niet voorstellen dat het wel behandeld? En dat soort dingen komen daar ook aan bod. Ook op dit punt heb ik na is een dieptepunt dat dat. Dat is al zo lang speelt dat mensen die over iets zeggen dat het een guilty pleasure is.

[00:04:15]

Dus ja, ik kijk en ja tegen ardent guilty pleasure.

[00:04:21]

Dat zeg gewoon ik vind het gewoon als podcast.

[00:04:25]

Vind ik lekker. Stel dat ze dat zouden zeggen of dat zou je met de quote willen. Ze hebben constant ja, zeggen ze ja. ". Ja, ik vind het een beetje roddelblad van de rijken. Maar jawel, Altiplano guilty pleasure denk ik. Neem je abonnement gewoon. Is de status angst. Dat is status. Ze zijn mensen die die zijn bang dat ze dat hun status niet ok's als ze gewoon eerlijk vertellen wat ze wel en niet leuk vinden.

[00:04:53]

Maar ook ook heel vaak met liedjes. En dan zeggen ja, dat is echt mijn guilty pleasure. Wat nou? Ik vind dat er gewoon een leuk vindt. Want je kan ook gewoon prima nummer van Frans-Duits leuk vinden zonder dat je z'n hele oeuvre leuk vindt. Het nummer prima, leuk of toch niet? Waarom zeggen mensen dat zo graag?

[00:05:11]

Nou ja, dat heb je net uitgelegd.

[00:05:14]

Batasang Sander. Wat was jouw? Wat was jouw uitleg dan? Dat ik gewoon. Het valt mij dus op dat dit heel vaak gebeurt. Dit? Dit is precies wat het is. Mensen denken dan ja, dat is dan. Dat hoort niet helemaal bij wie ik ben. Als jij een hipster bent, dan kan je, dan is het heel gaaf. Kijk, de Zaan is heel gaaf om te zeggen van ja, in de kroeg ga ik ook altijd met Jan Smit meezingen, maar zegt veel plezier, want normaal gesproken luister ik.

[00:05:40]

Dat is dat dat Titus tussen zijn avocado zegt van een kroket is echt mijn grote plezier. Dat is nee. Je wil gaan kijken wat er is gebeurd.

[00:05:53]

Lekker met een beetje moeten aarden op twee witte sneetjes, dat dan weer wel moet worden.

[00:05:56]

IJburg en mooi. Leuk is om de hoek en jij begint de Franse zorgen. Maar neem maar even serieus. Even nog twee van die van die van die kakelverse sneetjes. Beetje zachte boter erop. Gewoon Casinoplein laagje moet halen. Wel een kroket. Ja, je kan zeggen wat je wil, maar dat is ook wat we lichtelijk aan. Heb jij nog een dieptepunt? Wat? Maar bij ons is dat omgekeerd. Wat is hier een veel plezier voor? Van jou is een guilty pleasure meer zijn dat je dan opeens de iconen mist gaat wel lezen.

[00:06:28]

Sowieso niet bij jezelf. Maar dat is dat is natuurlijk. Dat dat gebeurt is er niet. Andersom gebeurt. Het is altijd waarvan ze dan denken van dat wordt dan een beetje als dommer gezien of niet. Dat is niet elitair of dat is niet mooi. Het is niet.

[00:06:41]

Je bent gewoon Innocenti.

[00:06:44]

Het is een enigszins plesj, maar er wordt toch ook gezegd dat het over tv kijken. Het is echter niet ja. Rekik is heel gaaf om om geen tv meer te kijken toch zo interessant.

[00:06:53]

Ik kijk nooit meer tv, we kijken allemaal minder tv.

[00:06:57]

Het zal allemaal wel, maar dat neemt niet weg. Dat af en toe gewoon lekker bijhuizen zoals wij dat noemen. Op het bankje. Dat is heel lekker en hoef je niet te zeggen Yan'an a dat programma. Kijk, ik had het Tentation. Kijk, dat is mijn guilty pleasure.

[00:07:09]

Het punt staat op en nemen het mee.

[00:07:12]

Waarvan akte, waarvan akte. Mijn dieptepunt. Bijna nog geen geïnteresseerden mocht zelf maar weer opbrengen. Ik had het net als jij nog een dieptepunt.

[00:07:21]

Jij ging ik dus net al gedaan.

[00:07:23]

Ik wil even diep door je haren uit je oren die een keer weg moet, moet, moet, moet trimmen en misschien wel gek zijn he. Mijn dieptepunt is in het kader des hoofdonderwerp. Ja, het gaat namelijk over stad verzetsblad, het gaat een beetje op de stad Amsterdam. Zoals je weet inmiddels houden wij alweer een jaar of zo misschien nog wat langer met de redactie van Quote Kantoor in de Houthavens en daar ben ik geweest van. Kijk, het is best wel mooi, want je zit daar natuurlijk in.

[00:07:57]

Je kijkt uit op die schepen en die het water dat heeft. Dat is dan een soort van nee, maar een beetje Rotterdams industrieel achtige UNFICYP. Maar na die wind en hoe je je doet er überhaupt vanuit het centrum van Amsterdam volgens mij gewoon 45 minuten over is.

[00:08:13]

Het is. Ik vind het de moeite anderhalve m anderhalf jaar zitten. Ik ben de afgelopen weken wel wat vaker op kantoor te maken, de Quote 500 en we mogen weer een beetje allemaal 500.

[00:08:24]

Is dat ook fijn? Dus ik ben er weer wat vaker en ik, ik, ik.

[00:08:32]

Ik fiets dan inderdaad vanuit mijn prachtige bos boompje en naar na het vertellen van de Konijnenberg en volgend IP vanaf de fiets ik daarheen via de Kostverlorenvaart en de achtendertigste Kostverlorenvaart vind ik dan daarheen. Door wind weer regen en storm want dit is natuurlijk alleen maar kut weer de laatste tijd. Nou en dan kijk je om je heen en dan denk je ook. Dit is dus weer een stadsuitbreiding van de stads stad Amsterdam waar die hele Houthavens daar waren. Vroeger echt Houthavens.

[00:09:03]

Daar waren schepen met hout en grimmige bedrijfjes van die vliezige bedrijfjes. Nou ga je de stad weer uitbreiden en wat ze daar maken, het is gewoon lelijk. Het is sfeerloos, het is kut. Het is weer typisch het resultaat van de giftige combinatie van projectontwikkelaars zonder smaak, giftige cocktail en anti pardon cocktail. En dan? Ambtenaren van de gemeente Amsterdam die gewoon natuurlijk ook een paar envelopjes maken en die dan gewoon. Het is gewoon troep, City niet. Ajax is best wel leuker.

[00:09:34]

Appartementen die daar kom op is gewoon Almere, maar daar hebben veel mensen even geld gepakt die gewoon zich hebben ingeschreven op de nieuwbouwprojecten. En dat was volgens mij. Namen mag je niet het eruit cederhout? Nee Knevel. Daar hebben serieus veel mensen geld gepakt hebben die Houthavens en op een gewoon ingeschreven. Voor die appartementen had je volgens mij wel geen woning plicht. Iedereen wist ja, daar ga ik geld pakken als er voor 3 ton appartement gekocht 16der voor de snelle rekenaar 3 ton.

[00:10:06]

Maar zo lelijk was dat toch niet? Nee, ik vind het heerlijk. Ja, reden is het gebouw waar jij in zit met Quote is ook niet per se lelijk.

[00:10:14]

Gewoon theatergebouw van de Amsterdammer. Wij zijn helemaal misvormd in ons hoofd. Met wat mooi is hebben wij. Wij zijn gewoon in hoge mate hele lelijke, ongezellige gebouwen gaan accepteren. Dus ja, dat is wel een serieus kantoor van binnen. Alles is onafgewerkt beton. Gewoon enorme, grimmige, ongezellig, slecht belichte ruimtes van kantoor tuinen waarvan iedereen al 10 jaar weet. En nu door korona al helemaal dat het ongezond is dat je niet kan werken, dat je constant gestoord wordt.

[00:10:46]

Het slaat helemaal nergens op hoe wij, hoe wij werken daar en dit is niemand durft een soort van te breken met de waanzin van projectontwikkelaars en gemeentes die gewoon allemaal belang netjes hebben en ons als gewone burgers opzadelen met lelijke, niet prettige steden en kantoor. Waar moet jij dan niet gewoon met de quote zeggen ik ga naar.

[00:11:10]

Nou laten we zeggen Vaals ja, om iets hier in de buurt te gaan en niet over dat probleem. Ja goed, er moeten al die mensen mee gaan, maar alle media uberhaupt zit natuurlijk gewoon wel in de Randstad. Ik bedoel maar dat kan daar niet omheen.

[00:11:23]

Ja nee en dat is prima alleen. We kunnen natuurlijk wel wat types. Een beroep waarbij je op output eigenlijk beoordeeld zou moeten worden en technieken die nodig is om de hele dag bij mekaar te zitten. Als je schrijft dat kan van overal. Dat kan echt is voor ons vak is het eigenlijk absurd dat wij nog het idee hebben dat wij 5 dagen in de week op een redactie moeten. Ze werkt echt wel. Belangrijk dat je één of twee dagen in de week bij elkaar komt om een beetje creatieve kruisbestuiving bonden.

[00:11:47]

Ik ga je afkappen, want dat dieptepunten van jou gaan doorgaans. Na 30 minuten was de aflevering voorbij. Ik heb voor deze aflevering. Het is dus een beetje. Gaan de mensen. Want cijfers.

[00:11:58]

Het is nog niet zozeer dat er dat er nu echt cijfers bekend zijn te zien, maar we vormen een staat door Corona naar het platteland is Mega Mart.

[00:12:06]

Dat gebeurt volgens mij wel. We voelen wel. Ik voel het zelfs bij ons. Op de basisschool worden Barbo in ieder geval de oudste van ons opzet. En je ziet daar gewoon allemaal mensen uit Amsterdam die ik ken die kant op komen en ik heb. Ik kom niet oorspronkelijk uit de hem. Ook wel Deventer. Euh ja, uit de provincie. En daar hebben we natuurlijk. Nu hebben we snelle, snelle komt daar vandaan. En ik ben eigenlijk sneller l'Arche, maar verder weet ik echt niet.

[00:12:34]

Ik ben fan van de jongen en die doet het natuurlijk waanzinnig goed. Vraagt Goos het euh, dat je daar rondloopt? Kan jij niet even aan Sanderink klein advies geven, want die zit al zo lang in Amsterdam. Met de zaniken en te doen. Moet Sander niet gewoon terug naar het oosten? Wat vind jij ervan? Want hij twijfelt er ook een beetje. Moet ik nou gewoon in Amsterdam tramlijn 10 15 jaar jongen.

[00:12:56]

Dat is artiest, dus hij moet het hele land door. En het gebeurt dan wel in Amsterdam. Misschien wel niet. Hij heeft even een advies voor je gaat even later laten horen.

[00:13:10]

Leuk stukje ongevraagd advies van een bejaard Seret of van onbekenden.

[00:13:16]

Lieve vrienden, bedankt voor dit prachtige podium om subtiel naar nieuwe single te promoten. Een stukje advies na mijn advies zou zijn om allemaal rustig te blijven wonen waar je woont. Want hier ver weg van alles is iedereen dichtbij me. En waarom is de overkant van de IJssel dan zo prachtig? Het is volgens mij maar net hoe je bekijkt zoals Daniël Lohues. Zo mooi over Erica zei je moeder van Holl. En vergeet mij van mijn uitspraak om de 1. Die zal nu huilen gestaan en de ander verstaat houden van.

[00:13:43]

Ik heb nu twee jaar in Parijs gewoond. De Randstad. Voor nog geen tweeduizend euro per maand zat ik in Diemen Zuid onwijs dichtbij het vuur. 12 minuten en 43 flitspalen rijden vanaf het centrum van Amsterdam, waar ik me op zich vermaakte, maar ook vrij alleen heb gevoeld. Voor 850 euro kreeg ik het aantal vierkante meters in Deventer, maar dan moest ik het wel doen met een kampvuur en mijn beste vrienden. Diesel rijden en dingen roepen die ik in Amsterdam niet eens durft te denken hier.

[00:14:09]

Hier is dat allemaal storm in een halfvol glas water. Je kan zelfs de achterburen van de overburen van mijn grootmoeder die wonen ook op nog geen 12 minuten rijden en 0 flitspalen verder. Als ik lekker wil eten bereiken. Even naar Deventer. Niet altijd even influence waardig, maar wel fantastisch eten en lekker lopen langs de IJssel. Voor de rest lopen alle wegen naar Rome, hier met name het bos in, naar waar het feestje van dit jaar de Zwarte Cross is, waar de deur voor iedereen die op de koffie wil komen op zich altijd los is.

[00:14:41]

Het is ook niet dat je hier voor de prijs van een appartement in De Pijp een halve gemeente kunt kopen. Het is voor mij vooral de plek waar mijn vrienden en familie vandaan komen. En eerlijk is eerlijk, dat is met name de reden dat ik hier zo graag kom en ook weer wil wonen. Dus mijn advies kom absoluut gezellig een paar dagen chronoproef op vakantie in het oosten. Maar neem dan je vrienden en familie mee. Geef je over aan al het moois, de mooie natuur, de prachtige cultuur van een kleine stad als Deventer.

[00:15:06]

Maar pak uiteindelijk de inmiddels vierbaans A-1 weer terug. Kijk nog één keer achterom en geniet van het prachtige uitzicht de skyline van Deventer. Scajola Ja, ja, ja, ja, daar ben ik trots. Mag ik heel even mijn liefde? Ik ben dus ik ben een beetje verliefd op snelle kijk. Snellen is gewoon die gozer maakt echt leuke liedjes. Dat doet hij overigens met Arno Crab Man, de producer van een hoop van de de jingles uit de zelfspot kan zich dat maken we samen.

[00:15:34]

Maar het moet ook een beetje producent worden. En dat dat. Dat doen we met Arno en Arno. Die is goed.

[00:15:40]

Even een beetje een beetje een beetje props geven en snellen is gewoon een nieuw geluid in de urgentie.

[00:15:48]

En dat is leuk. Vooruitgang dat je rappers tegenwoordig gewoon kan verstaan en dat je denkt Goddaer zou best in een capitaine kunnen groeien.

[00:15:55]

Gewoon is gewoon een beschaafde. Ik vind het superleuk. Hij heeft echt mooie liedjes met leuke teksten die ergens over gaan. Niet over bitches ho's die zo hoewel ik.

[00:16:10]

Ik ging slapen met een doezum en werd wakker met een Tom die ik dan wel weer lekker van niet een ton, maar een 10, maar heel even heije.

[00:16:20]

Hij had het ook nog even over Diemen-Zuid. Prachtige jonge jongen, dat is toch ook prachtige. Je kan er naartoe. Je kan hem je kamehameha Diemen-Zuid. Ga je mee naar Diemen-Zuid want je ziet er lekkerder uit?

[00:16:31]

Ja ja, dit was een mooi advies.

[00:16:35]

Het ging eigenlijk over homies waar De Hardies. Nou dat.

[00:16:40]

Jaja. Maar het ging ook. Inderdaad, het ging over de kleine gemeenschap. Het prettige van een gemeenschap die je kent wat je op het platteland, in de stad. Beetje een je buren zijn en zo is dat. Ja, ik geloof dat ik dat wel herkent. Het is alleen wel zo dat ik bij. Als je dan vraagt waarom ga je niet gewoon terug naar Twente? Ik ben er wel opgegroeid. Dat zou jij ook hebben. Negentien jaar en je het dorp van toen was eigenlijk.

[00:17:09]

Ja, dat was ook wel. Het was ook wel weer een plek waar je van weg wilde.

[00:17:13]

Dus. Dus nu ga je een beetje romantiseren. Je gaat een beetje rommelen. Zit maar goed. Ik denk wel dat het platteland dus nu heel snel aan het veranderen is. Dus ik heb het idee dat de trek naar het platteland van generatiegenoten en van mensen uit de Randstad eigenlijk heel goed is voor platteland en platteland, daar veel leuker van wordt, want de bevolkingssamenstelling wordt diverser, komen betere restaurants. Het wordt toch een beetje moderner dan het was en dat kon het wel gebruiken.

[00:17:41]

Letterlijk zijn het Diepenheim van 20 jaar geleden was.

[00:17:44]

Er zijn meer plekken te noemen in in de in de buurt die maar in die een 20 jaar een beetje dorpszicht wat echt is.

[00:17:51]

Blaricum bijvoorbeeld. Zou dat niet gewoon 20 jaar geleden?

[00:17:55]

Dat was was daar niet 20 jaar geleden was er natuurlijk al wat, maar 40 50 jaar geleden natuurlijk niet. Nee dus. Dus wie weet over gooi regering van mooie plekken kan best wel rap gaan. Maar dat zie je serieus in Twente wel gebeuren. Dat zie je gewoon van die kakkerlakken. Kortom, Gorssel en Nobili, dat is ook best wel. T Is best wel booming. Kijk, dan kun je naar Deventer Doedajev. Daar heb je natuurlijk genoeg, maar bijvoorbeeld ook zo'n voorbeeld om een Broek In Waterland.

[00:18:24]

Hij kan mij niet vertellen dat dat 20 jaar geleden of 10 jaar geleden helemaal hip en happening was en volgens mij daar toen ook al door Jeroen Krabbé zijn jouwen en Ransdorp. Heb je ook nog, maar het is wel prachtig. En als daar inderdaad een trek naartoe is naar goed. Dit is natuurlijk. Dit is heel dichtbij. Het is natuurlijk bijna niet.

[00:18:42]

Het is niet de provincie in Amsterdam buitenwijken, maar goed, maar even smerigheid om je heen merk jij om je heen.

[00:18:50]

Want wij zijn allebei met 30. Merk je dat mensen de ik vanuit de stad werken?

[00:18:54]

Altijd gemerkt en alles in mijn leven dat ik altijd van de vriendengroep altijd de eerste was die dingen deed. Ik was de eerste die de stad uit ging waarvan iedereen zei dan kwam ik iemand tegen die zei dat meteen een gozer ga je nogal eens uit zo'n lekker vak. Wat heb je te over? Dus ze zijn allemaal heel bang dat je dan? Ja, dat het dan misschien even onhandig gewoon. Dan houdt het helemaal op en naast hem ook daarna.

[00:19:20]

Ik merk trouwens bij sorry dat ik je onderbreekt. Anders nooit nee. Maar ik merk trouwens dat in discussies tussen stellen in mijn omgeving dat het juist de vrouwen zijn die de stad niet uit willen.

[00:19:33]

Bijna altijd de vrouw, nee, maar serieus verdriet. Maar die hebben Devolo. Dat is zo. Die zijn bang voor sociale liegen. Ja, maar daar kan ik niet meer. Het Concertgebouw. O ja, maar ga je dan nooit? Is het zijn serieus? Altijd de vrouw precies wat je zegt, die moeilijk. Die zeggen ja, maar ik ga echt.

[00:19:49]

En mijn vrienden en vriendinnen zijn vrienden in Amsterdam. Inderdaad ja, dat gebeurt dan. En dan zie je in één keer zo ééntje gaan hé. Kinderen krijgen allemaal kinderen en dan zijn er al jaren dan als één schaap.

[00:20:03]

Oké, maar ik zie het. Wat ik dus wel echt zie. Ik woon in Loosdrecht, vlakbij Hilversum. Hilversum Natuurlijk echt wel.

[00:20:10]

Euh. En na net als Blaricum en Laren en. Het is 25 30 minuutjes in Amsterdam, het is 20 minuten van Utrecht, je hebt een stad waar en waar waar. Alle grote ketens zijn ding en alleseter en elke wereldkeuken. Je kan er alles krijgen, maar het is geen Amsterdam, maar je ziet. Je merkt wel dat wat ik net zei op die basis op basisscholen zijn echte niet normaal veel mensen uit Amsterdam naar Loosdrecht gekomen. Echt?

[00:20:37]

In de afgelopen twee jaar. Voor mij is dat dan veel, heb ik denk ik acht me acht gezinnen logeren in Amsterdam.

[00:20:45]

Komen is wel een plek waar het toch al heel lang zo is.

[00:20:49]

Nee, het is best wel met golfbewegingen geweest en dan is het weer even heen nu. Nu worden er weer hele mooie dingen gebouwd in mooie restaurants. Bij de zus wel eens ze ze voelen.

[00:20:58]

Ik denk dat de projectontwikkelaar een laars, dat die projectontwikkelaar en er een leuke buitenwijk van Parijs zijn zeker?

[00:21:09]

Je merkt wel dat die daarop inspelen. Dat voelen van Joden is echt wel de code die trek. Ik kan het toch al uittekenen dat dit gewoon gaat doorzetten, dat dit een trend wordt?

[00:21:18]

Bedoel ik alles wat leuke dingen van een stad leuk maakt als alle interessante dingen zijn nu in ieder geval onder druk staan onder druk en de aankomende paar jaar feestconcert uitgaan gewoon mensenmassa's. Wat als ik dat de stad? Wat ik zou moeten zeggen? Wat ik mis aan de stad? Dan is het dat er altijd iets te doen is. Dus dat ik op mijn scooter.

[00:21:40]

Dat vind ik ook een ding. Nee, er is altijd wat op reis. S Nachts door Oud-West in november is niks Martis meer wat wij doen dan nog echte voorstellen. Ik ik ik. Dan zat ik te zeiken op scudetto. Waar gaan we heen? En dan een opening dingen de oude lachen. Daar is het gewoon en keek je op één of andere gezaaide of ding. En er was er Seel.

[00:21:59]

Euh en dan niet uitverkoop, maar dan met de blote overtallige, zeker in de vier jaar in de zomer wel wat te doen. Dit is ook één keer per jaar kermis in Diepenheim vriend.

[00:22:11]

Maar dat is wel minder leuk dan dat je gewoon eerlijk is eerlijk.

[00:22:17]

Euh. Kijk even nadenken, diep nadenken. Ik weet anders is het misschien de eerste lentedag. Da's ook vet. Was ook blanke meisjes met rokjes.

[00:22:27]

Nou, dat is een heel belangrijk onderdeel van de stad. Daar kun je dan kun je niet omheen. Nee, maar ik mis die reuring ook. Zo mooi is een dag zonder reuring, is een dag reuring en is reuring iets uit Oost ook niet? Nee, nee, er klinkt wel reuring. Klinkt een beetje zoals reuring de lokale handel kunnen zijn. Maar wat vind jij leuk aan de staat?

[00:22:49]

Al die dingen die nu? Ik vind niks leuk aan de staat, maar is niet waar. Jammer dan. Je woont er nog steeds lul. Ondanks dat het gewoon tracht te zijn. Het is goed nieuws in mijn vriend. Dat vind ik dus echt waanzin. Wat is er nou praktisch? Jij moet vanuit de Bosboom Processiestraat 45 loskades de vier de wielen. Ga je naar de Houthavens door door weer en wind? Had je net zo goed Héloïse kunnen wonen?

[00:23:11]

Was er niks aan de hand.

[00:23:12]

Mijn vriend had als ik een Nederlandse vriendin had gehad, dan had ik dat ook allang gedaan. Zo simpel is het. Maar jij gaat dus alsnog omdat jij vrijgezel bent. En ook parttime eigenlijk maar in Amsterdam. Ik ben de helft van de tijd, niet in Amsterdam. Maar waarom zou je überhaupt in Amsterdam wonen?

[00:23:28]

Want het mooie huis kopen in Loosdrecht, waar 30 procent van mijn tijd doorbrengt, staat er nergens op.

[00:23:34]

Ik snap het wel, maar je kan ook een klein huis kopen in Logeer, waar 30 procent van de tijd doorbrengt. Ik zou als ik geen vrouw en kinderen had, maar niet in Loosdrecht. Daar zou ik in Amsterdam wonen, want ik vind een aantal. Ik vind een aantal dingen van de stad heel erg leuk. Absoluut, maar het weegt voor mij niet op tegen alle voordelen die zeker met kinderen die het buitengebied heeft.

[00:23:57]

Ik laat me vooropstellen het gras bij de buren groener is en je wil altijd wat je niet hebt. Maar ik denk dat dat de trend natuurlijk de afgelopen tien jaar was. Extreem urban. Het was allemaal alles eigenlijk. Alles wat wij maar leuk vonden draaide om de stad. Ook vakanties. Je ging als stedentrips altijd op stedentrip. Dat was echt niet om de stad. Alles buiten de stad is geleden. Trips zijn ook helemaal natuurlijk gewoon. Dat gaat echt veranderen, dus je ziet dat mensen een normaal suppen.

[00:24:24]

En weet ik veel zeggen allemaal naar buiten gaan. Ze hakken en klimmen en doen dus dat het wonen gaat zich daar ook op aanpassen. Ik denk wel dat het niet alleen maar goed nieuws is, want kijk als alle mensen in de stad wonen is wel heel efficiënt. Is eigenlijk heel goed voor het milieu, want kleine woningen die makkelijk te verwarmen zijn. Je hebt weinig bewegingen. Je fietst de stook weinig benzine en dat soort dingen biedt weinig bekabeling. Als iedereen op één plek woont, is dat eigenlijk.

[00:24:52]

Energie efficiënt dus. Als alle mensen naar het platteland gaan verhuizen en daarna in grote huizen willen wonen met veel ruimte, dan is dat ergens ook slecht voor het milieu.

[00:25:01]

Maar voor de stad is het wel lekker om een beetje lucht te krijgen. En wat mensen waar expats komen natuurlijk niet zo snel meer terug. De expats.

[00:25:07]

Nou ja, je zit nu in Amsterdam, dat dus voor het eerst sinds mei naar een dertigjaar. Zo daalt de bevolking. Ze zijn gewoon experts, zijn krimpt beter. De experts zijn vertrokken door Korona en de vraag is of ze terugkomen.

[00:25:22]

Dat is op zich goed nieuws voor mensen die een huis zoeken, maar je zegt net over verkeer en dingen als als uberhaubt mensen gewoon veel zeggen voor de helft van de tijd thuis gaan werken. Dan los je dat ook wel weer op.

[00:25:34]

Ja nee, dat is ook zo. Dus goed. Ja maar kijk als je als je naar het platteland gaat, dan weet je natuurlijk ruimte. Dus ga je automatisch groter wonen en heb je meer ruimte nodig. Dus dan krijg je natuurlijk. In Nederland is sowieso al de bevolking is best wel verspreid over het hele land hebben heel veel van die zeg maar middelgrote steden. In heel veel andere landen heb je gewoon één hoofdstad die gewoon rammelend groot. Daarbuiten heb je best wel veel natuur en een paar kleine dorpjes.

[00:26:00]

Maar waarom zouden Nederland is? Maar dat is beleid geweest. Nederland heeft echt ingezet op van die middelgrote steden. Heel Nederland ligt bezaaid met Alphen aan den Rijn. Is dat soort formaat van Rijn honderdduizend inwoners net de cut. Schouwburg je een winkelcentrum je zo stom bedrijventerrein langs de snelweg?

[00:26:22]

Mensen zijn niet schouwburgzaal, hebben daar dag en nacht staan ze klaar om de mensen te verwelkomen.

[00:26:28]

Liever anders schema op dat kut schouwburg in Alphen aan den Rijn zijn schatten.

[00:26:34]

Maar dat vind ik een. Dat vind ik een fundamenteel verkeerde beslissing geweest, want ik geloof dat het veel verstandiger was geweest om gewoon in te zetten op een groot Amsterdam. Had verstandig grote Rotterdam en hou de rest van het land gewoon een beetje leeg. Niet al die blokkendozen, niet elk fucking boeren gehucht moet industrieterrein.

[00:26:50]

Dat is toch wel lekker een beetje zo verdeelt? Dan is dat niet goed. Nee, omdat je. Kijk, het is fijn om in een fijne grote wereldstad te wonen. Amsterdam is eigenlijk het enige buitengebied.

[00:27:03]

Stel dat je Rotterdam drie keer zo groot maakt zoals in Parijs, dan krijg je helemaal lenden. Niet als je het niet fijn. Maar het probleem is dat wij. Kijk, vroeger werden steden groen aangelegd. AMSTERDAM De grachtengordel dat is bedacht door een paar mensen. Die hebben gewoon die grachtengordel getekend en hebben al gezegd die hele stad, die plannen wij zo. En dat vinden we nog steeds het allermooiste wat er is. Nog steeds komen mensen vanuit de hele wereld kijken naar de grachtengordel, omdat toen mensen gewoon een stadsuitbreiding planden.

[00:27:33]

Nu, zoals in de Houthavens nog gewoon Ojai. Elke boerenlul uit de Quote 500 met een idee mag ik hier huis bouwjaar je doen? Maar het is ook het is ook gewoon goedkoper ja wat ze maken. Bedoelde het is goedkoper. De grachtenpanden waren goedkoop. Nee, maar goed, Meintjes enzo.

[00:27:51]

Maar toen was er van bovenaf natuurlijk veel meer structuur, werd gezegd. Wij gaan een plan maken met een stadsarchitect en we gaan hier moet een plein komen. Hier moet een mooie grote allee komen.

[00:28:03]

Hier moet een park, dus ook dat er gewoon straffen op moeten staan op bepaalde beslissingen die zijn genomen in bepaalde kleine en middelgrote steden. Je bedoelt gewoon iedereen die iets heeft gebouwd in V in Flevoland moet gevierd worden, maar er moet toch iets mee gebeuren.

[00:28:20]

In een werkkamp in Drenthe zou ik nog mild. Ongelovelijk he?

[00:28:24]

En je hebt. Je hebt natuurlijk de echte krimpgebieden Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Groningen, zuidelijk Zuid-Limburg, Achterhoek. Waar we nu zijn? Ja, maar dat denk je dan ook, want dat is wel verre op. Wij hebben twee uur gestuurd en iedereen? Ja, maar dat is gek, want ik ga weer schroeien. Ik vraag me dus af stel, je werkt in de media en je gaat lekker hier wonen en je hebt 2. Je hoeft daar. Twee dagen per week moet je op kantoor zitten, want je ziet ook dat steeds meer kantoren appartementjes in het gebouw hebben.

[00:28:51]

Wat ik best wel goed. Ga lekker twee dagen knallen. Blijft daar slapen? Werk je misschien net zoveel als je vijf dagen werkt veel efficiënter en dan ga je gewoon lekker die drie dagen. Hier ga je relaxen in Zuid-Limburg en zorgen dat je de boer nodig hebt. Ja, schrijf je ook nog wat? Of maak je nog wat zo gek in mij?

[00:29:07]

Vaak is het belachelijk eigenlijk om om niet buiten af te wonen, maar jullie hadden natuurlijk ook nog wel. Kijk, nu zijn er weinig feestjes, dingetjes, maar wel veel afspraken en dingen waar je.

[00:29:18]

Dat zijn toch incidenten bedoeld? Dan ga je daar toch heen? Dan slaap je in een pak en pak je nog een hotel. Ik bedoel het.

[00:29:24]

De titel pakt de chauffeur een hier goedkoper. De prijzen. De prijsverschillen zijn zo belachelijk bedoeld dat wij tienduizend euro per vierkante meter in Amsterdam normaal vinden. En dan heb je nog steeds boven en onderburen bedoel ik, de kwaliteits perceptie eigenlijk is zo. Het is zo belachelijk hoeveel je betaalt om in om in een stad als Amsterdam te wonen. Amsterdam heeft natuurlijk doen we alsof Amsterdam vette wereldstad is. En dat was ook een tijdje zo door Airbnb en expats bij Amsterdam als een soort van Coel.

[00:29:54]

Kom op stond ook laatst in Parol. Amsterdam is meer Düsseldorf dan New York.

[00:30:00]

Leuk, maar het is natuurlijk wel zo.

[00:30:03]

Amsterdam is nog niet eens een miljoen inwoners, maar een vakman is helemaal niks. Ik heb het dus wel eens met de gasten uit Deventer over gehad. Gewoon dat gewoon met. Kijk, als we nou met z'n allen terug zouden gaan dat. Dat is gewoon wel prima. En dan ja, het allermooiste natuurlijk om op één groot stuk grond een paar huizen te bouwen.

[00:30:21]

Dat de moderne commune ja, met veel veel ruimte en wat dat is wat sneller zegt als mijn vrienden daar zijn. Het is wel zo. Ik heb nu twee hele goeie maten van me. Die eentje in Wijk aan Zee en eentje in Rotterdam. Schoolmelk.

[00:30:36]

Nou, ik zou zeggen begin een soort commune in in het oosten kopen. Een groot stuk grond. Maar kan jij niet?

[00:30:42]

Jij bent natuurlijk. Opiniemaker. Jij bent hier bij. Je hebt invloed. Kan jij niet zorgen dat er betere infrastructuur is? Beter kan, moet en moet sneller iets komen dat we dan ook echt vanuit Deventer in Amsterdam komt.

[00:30:57]

Want wat gewoon belachelijk is. De A1 is wel, is nu wel verbreed, maar wat belachelijk is dat treinverbinding alleen maar slechter is geworden is toch echt om te huilen. Waarom ligt er nog geen hogesnelheidslijn van Amsterdam naar Berlijn? Met gewoon een stop in Deventer en in Twente is dat is dat er helemaal niet.

[00:31:13]

Ik ga toch vanuit Berlijn? Kan je toch die eisen? Je gaat toch niet snel? Nee, die gaat niet gewoon een bommetje. Ja, er is wel eentje vanuit vanuit Amsterdam. AMSTERDAM Berlijn duurt zeven uur nu.

[00:31:24]

Nou, ik ben in Bad Bentheim, net over de grens bij Oldenzaal ben was ik in drieënhalf uur in Berlijn.

[00:31:29]

Dus oké, maar dat hebben we toch niks aan. Het gaat om de verbinding sneller? Nee. Geloof mij maar die is er niet. Het gaat mij om de verbinding van Amsterdam natuurlijk met bijvoorbeeld Friesland, maar ook met Twente, met Limburg dus allemaal. T Doet allemaal te lang, duurt echt veel, is gewoon niet snel omdat alle omdat die al die treintjes die moeten stoppen in alle alfama reintjes. Dat is het probleem. Dus als je als je gewoon het hele land bezaaid met middelgrote steden juist moet gerammel weg niet meer stoppen.

[00:31:58]

Helaas helaas.

[00:32:00]

Ja, het is een hele doe gewoon eens in de twee uur een snelle trein die gewoon alleen maar naar het oosten rijdt en die gewoon niet stopt onderweg.

[00:32:07]

Ik denk dat wij daar te makkelijk over denken ofzo. Want waarom gebeurt het dan niet? Nou ja, weet ik veel dat niemand hier over nadenkt. Ik denk dat wij gewoon vooruitlopen.

[00:32:17]

Maar goed wel het geval zou jij. Zou jij een? En wat dat zeggen ook weer veel mensen zeggen ja, dan ga ik lekker een appartementje in Amsterdam doen en de doeken ga buiten een groot huis. Daarbuiten heb jij ook nog heel vaak over gefantaseerd. Wel wat je dacht, maar dat werkt toch niet, want dan heb je dat in Zweden doen.

[00:32:35]

Ik ga natuurlijk in Zweden een groter, fijner huis kopen met Lotta, maar ik vind wel met mijn zeker nu met kids dat.

[00:32:41]

Ik zie dat dan wel eens. Die gaan toch allemaal in het weekend? Gaan ze hockey, tennis, voetbal, de hele zooi?

[00:32:47]

Als je kinderen rijdt moet je gewoon 1 thuis halen moet je gewoon zelf wel, maar het element wat sneller noemde in zijn advies.

[00:32:57]

Dat vind ik wel interessant, want hij had het over. En dan ken ik nog de broer en zus van mijn oma en achterburen. Dus dat community gevoel heb jij dat in Loosdrecht ook? Want ik heb dat. Ik heb het bijvoorbeeld in Kroatië wel. Nou kijk, ik vind het ook wel erg prettig om een soort anoniem te zijn. Daar hoef ik echt niet de hele dag met hoge te doen. Maar weet je, het is Meulders ligt dan weer in de in de.

[00:33:28]

Nee, ik neem ik dus.

[00:33:30]

Edwin Smulders is een Mimas.

[00:33:33]

Het is wel erg hoor praten. Hij kan dus wel een prater die zijn podcast moeten geven. Ja, die Apeldoorners niet te geloven, maar die woont alweer in Nigtevecht. Totale informatie waar je echt niets aan hebt.

[00:33:48]

Nou, misschien kunnen we hem een keer fotograferen in de badkamer. Was Wilders gewoon gelijke munt?

[00:33:53]

Vind die denk ik. Vind dit een prima, maar ik heb wel. Ik merk wel dat de aantal mensen bij ons hebben. We hebben de sleutel. Ik heb bure die de jongens spelen. We hebben dat met en met de buurjongens is even oud. Ze kunnen lopen naar supermarkten. Daar kan ik als bij de supermarkt een keer mijn pas niet mee. Hoef ik echt niet daar te gaan betalen. Tuurlijk, het dorpse daar. Dat is er wel.

[00:34:15]

En dat wordt alleen maar meer. Hoe meer hoe. Ik woon daar natuurlijk ook nu een paar jaar. Dus ja, dat gaat. Dat is echt wel een dorp en ik vind dat wel wel prettig. Ik vind het wel fijn zo zolang ik de verbinding heb. Dat ik zie dat ik relatief snel in Utrecht naar Amsterdam ben, vind ik te vinden, vind ik.

[00:34:34]

Ben ik heel blij dat in jouw geval niet ook voor alkyn? Nee, nee, ik was. Ik heb altijd gezegd ik heb al heel lang gezegd in Amsterdam. Ik wilde. Ik wilde weg. Ik kom ook van buiten. Jij ook.

[00:34:47]

Ik vind het heel lekker naar het idee dat Amsterdam kijk, ik geloof. Ik vind de combinatie tussen stad en platteland gewoon heel leuk. Ik. De stad is ook heel leuk. Ik heb gewoon in Amsterdam gewoon niet. Amsterdam is nooit mijn stad geworden. Voor mijn gevoel. Ik vind het gewoon een hele stad, maar ik vind het. Het heeft de pretenties van een wereldstad, maar dat is het gewoon niet. Het is gewoon best wel een een klein dorp waar iedereen elkaar kent.

[00:35:13]

Daar hangt natuurlijk toch eigenlijk helemaal geen internationale sfeer. Er zijn heel veel buitenlanders. Maar het mengt voor geen meter. We zitten allemaal in onze eigen domme bubbeltjes van onze studenten taal, maar dat ook wel ja.

[00:35:24]

Maar dat heeft natuurlijk ook wel heel erg zijn charmes en z'n voordelen.

[00:35:26]

Jawel, maar dat maakt het dus niet tot een wereldstad. Dat maakt het tot een stad waarvan je denkt over gezelligste stad Chor. Het is niet dat je.

[00:35:35]

Nee, ik vind het te weinig een wereldstad, maar ik zou het platteland nu een keer gewoon even de knopen moeten doorhakken.

[00:35:42]

Maar luister, ik moet altijd een. In Amsterdam hebben maar ik ben al lang over een appartementje wel snel handig ja, ik om jou te zien en om in een een pot Kesteren en om "de te maken.

[00:35:55]

En daar heb je altijd een appartement voor nodig.

[00:35:57]

Jongen, laat je rijden in die dikke Adrie van je nou no houden opnemen. Sinds Korona is mijn leven wel veel, maar ik ben 50 procent van mijn tijd niet in Amsterdam. Wij gaan gewoon dat pot kasteeltje. Daar gaan we niet in Twente doen, maar dat gaan we daar aan de Overtoom. Dat kasteel daar wat aan. Villa Betti, Villa Betti. Die gaan we overnemen. Daar doen we allebei een appartementje in, zodat we wel even een plekje hebben om te slopen.

[00:36:25]

En je dan af en toe kook komen en dan gaan we daar castreren en dan hebben we gewoon alles helemaal in kannen alsmede kruiken. En dan?

[00:36:37]

En wat is jouw einddoel qua wonen? Want ik ga natuurlijk ooit terug naar Diepenheim. Dat is natuurlijk maar jou op zich.

[00:36:43]

Ja, dat snap ik. Als je daar hebt wat jullie hebben, want dan kan je alleen maar dat is waanzinnig. Maar echt, dat meen ik dat natuurlijk waanzinnig als je dat als je in het. In het huis, in je in je ouderlijke familie gaan wonen, maar wel ergens.

[00:36:57]

Maar ik snap wel dat dat dat heel mooi en interessant is en heb je veel grond. En jij gaat toch uiteindelijk ook naar Twente? Ik zou als ik hier weg zou gaan zou ik zeker naar Twente gaan, want daar heb ik verreweg het meeste mee. Maar ik voel me echt heel erg thuis, loser. Ik vind het heel fijn. Ik vind het een hele relaxte omgeving ook prachtig. Het is echt heel mooi. Ik zou nog. 1. Ja, ik zou wel aan water willen wonen in Loosdrecht.

[00:37:20]

Nog één keer echt effe effe die knaller aan het water jaren lijkt me wel lekker. Maar goed, gewoon zoals.

[00:37:27]

John Ewbank is toch een beetje jouw ultieme voorbeeld.

[00:37:31]

Johnny heeft het toch ook heerlijk? Laten we eerlijk zijn. Hij heeft een Kasia op Ibiza. Ja, maar je weet wel wat. Je weet wel wat het betekent voor Kim. Wat betekent het voor Kim als als John je grote voorbeeld is? Dan wordt Kim opgenomen in gruwelt. Daar staat gelijk met de Kelli van Van Hool. Ja, da's waar. Da's waar we de lawine omheen draaien.

[00:37:53]

Nou, als het zo moet zijn, als het zo moet zijn. Dat is ook zo. Komop zeg. Even kijken van onze problemen. Ik ga in het water wonen in Loosdrecht. Jij, kasteel en Twente verhuizen natuurlijk eerst de vriendinnen Ralbag en ik ga eerst in Zweden wonen.

[00:38:09]

Ja, ik ga natuurlijk toch. Ik ben op zoek naar een appartement in Zweden dat jij meer vastgoed moet kopen. Voor mij ook dat ik meer gebruik kan maken van wat ik bedoel.

[00:38:17]

Vriend en Titov ik. Maar ik heb jullie allemaal. Jullie zijn van harte welkom in Kroatië, maar je komt nooit te lui.

[00:38:24]

Code oranje kan niet inderdaad. Anders waren we nu in de Hula Hula aan de Pilzen geweest.

[00:38:31]

Er had ook mooi geweest, ook mooi geweest. We gaan door naar een waanzinnig basisidee die natuurlijk weer, dat natuurlijk weer aansluit op het hoofdonderwerp. De nieuwe cd van. Wat vind jij van Flevoland een enorm geslaagd? Nee, echt.

[00:38:55]

Ik vind Flevoland, heb ik al eerder gezegd. De nationale schandvlek. Ik vind het een grof schandaal dat we hebben gedaan met al onze kennis en kunde, met onze historische cultuurhistorische erfenis, erfgoed en de binnensteden van steden als Amsterdam, Leiden als voorbeeld.

[00:39:12]

En dan maar een klein kleiner maakte dat het dus. Ik vind het een schande dat rondloopt.

[00:39:17]

Ik ben afschuwelijk.

[00:39:17]

Ben het deels met je eens. Maar Flevoland? We kunnen gewoon zeggen tegen Flevoland. Weet je wat bespuiten ergens nog meemaken? Een derde Maasvlakte, dat noemen we gnov. En daar gaan alle mensen van Flevoland. Die krijgen dagelijks iemand uit Flevoland.

[00:39:31]

Nee, nee, echt niet. Nee, ik ook niet. Maar waarom zetten we dan gewoon niet de dijken los? Dat kan ook gewoon. Vanaf 1 maart zijn twee opties, maar ook mooi.

[00:39:40]

Dat is aan een nieuwe humanitaire oplossing Nieuwe Flevoland.

[00:39:44]

Dan maken we, want er is natuurlijk een ongelooflijke trek. Naar naar, naar de buitengebieden in Nederland qua vaak aan Shownieuws. Vanwege de korona. Vakantiehuizen zitten vol. Dat is gewoon zo. En mensen willen hier niet aan denken in Eindhoven. Oh nee, het is eigenlijk best wel prettig hier. Een elektrische fixe. Prima dus. Wat gaan wij van Flevoland maken? Wij kopen Flevoland en wij gaan samenwerken met Landal. En dan gaat de samenwerking heten. Flevo Landal.

[00:40:18]

En wat doen we dan? Wij maken een gewoon. Daar maken wij een Flevoland wel eens een groot pretpark in. Frege Vakantiepark is dus een deel. Je kan kiezen.

[00:40:28]

Ik ga naar Mini Friesland. Ik ga naar Mini Zeeland. Ik ga een Mini Limbombe een paar heuvels bouwen.

[00:40:34]

Dan en dan meertjes voor de Friezen. Je maakt het gewoon helemaal helemaal afgekapt. Suiker, brood en daar bonus in Zeeland. Alles erop en eraan. Mooi middenplein daarbij. Dit is natuurlijk wel weer alleen voor de elite. Dit is er wel weer. Dit kan alleen maar rijke mensen betalen.

[00:40:52]

Precies dus. En dat is ook precies de bedoeling. Daar gaan dan weer niet de niet rijken. Mensen komen daar al hun geld uitgeven.

[00:41:01]

Die komen afwassen en werken en schoon poetsen. Nou, daar kan het ook. Maar het is dat wat het fijne is daarvan is natuurlijk dat je dichterbij bij. Daar kan je gewoon in Amsterdam blijven wonen. Ben je in twintig minuutjes? Zit je in Mini Friesland? Ga je hier slapen op? Zeg je tegen? Tegen bep en een balpen en een jodhpur zeg je. Zeg je iets? Iedereen is ook ingehuurd, net zoals bij de Truman Show. Weet je wat jij nou heet?

[00:41:22]

Ivan Ivan van de Rek Er zijn gewoon acteurs, maar die doen alsof ze vrezen, want dat moet wel. Je moet ook in New York al de Jordaan. Heb je er niet, maar je moet ook in zee en Zeeland moet je raad. Moet gewoon Zouzou Staten dan snapte.

[00:41:33]

Ik vind het goed Chaucers te peilen.

[00:41:34]

Nou ja, maar en dan is eigenlijk ook heel fijn voor de mensen die daadwerkelijk in Friesland of Twente of leren wonen, want die hebben daar niet al die west, westelijke en zuidelijke kakkers.

[00:41:44]

Ik vind het wel jammer voor toerisme denk ik. Maar goed, daar hebben wij dan zo'n hekel aan.

[00:41:47]

Mensen vinden ze ook prima. Nou, win win. Alleen het grote verlies voor de mensen is in Flevoland helemaal zat.

[00:41:55]

Alles is goed. Dit maakt het rap symbooltje. Ik denk dan dat het dus tijd is voor het snoepje van de week.

[00:42:16]

Het snoepje van de week heb ik voor jou meegebracht. Vers op de gram hier voor mij. Afgebakken, net als afgebakken. Helemaal vers cake. Al helemaal op temperatuur. Karel is het Doutzen of Doutzen Kroes is het Doutzen is het. Doutzen zich is de oud zeventienjarigen. We hebben Doutzen nog nooit na. Het zou goed kunnen dat we die wel hebben gehad. Mocht dat zo zijn, dan heb je pech. Want dat doen we nog een keer zeggen.

[00:42:42]

Waarschijnlijk hetzelfde wat we überhaupt al in deze podcast altijd doen. Waar Doutzen Kroes? Ja kijk. Het is natuurlijk Doutzen is wel echt echt uit. Provincie provincie. De Vries komt uit de Viper Fuld.

[00:42:56]

Nee, ik heb er geen idee uit. Harlinger diep gaast meer. Ik weet het niet, maar echt diep uit. Friesland is daar natuurlijk ergens op de kop getikt door zo'n middelmaat en door een tussenhandelaren ook weer zo'n scout.

[00:43:12]

Gewoon zijn smeerlappen. Jason zijn. Ik denk dat zij denken hoe dat is gegaan. Zij is gewoon 40 kilometer en heeft ze gefietst door weer en wind en regen. In Sneek en in Sneek kwam zo'n kwam zo'n vent die was dat toevallig was. Daar was er op bezoek met z'n vrouw. En ik kwam meteen zei nou, jij zou zomaar eens wat. Ik denk moet je wel zien, dan toch maar.

[00:43:39]

Hadden wij niet een maatje die ooit met haar gezoend heeft?

[00:43:41]

En ze hadden een maatje? Beiden hebben een maatje. Die heeft ooit een keer heel vroeger een vakantiehuisje in Langweer en die heeft een klein sneeuwvlokje gedaan met duidelijk te maken dat ze zestien was, maar beweerde eerlijk of is echt wel heel gaaf. Nou ja, Doutzen, ja, Doutzen als snoepje. Het is wel. Het is natuurlijk wel zo'n mooi, perfect snoepje dat je ook denkt. Van daar hebben mensen zo lang aan gewerkt, aan dat snoepje. Daar wil je ook niet aan zitten of heb je dat niet?

[00:44:12]

Het is natuurlijk ook een soort van esthetisch persoon. Perfect.

[00:44:16]

Nou, ik heb er wel eens binnen zien lopen bij een levende Jezus Christus.

[00:44:21]

Ja, zeggen ze wel.

[00:44:23]

Jij kent de vriend natuurlijk wel.

[00:44:26]

Sunnery Sunrise is een wereld gozer en die zijn nu wel. Ik merk. Zij zijn volgens mij van Amsterdam naar t Gooi gegaan. En nu zit de hele zomer hebben ze op een zeilboot echt een zeilboot? Volgens mij ook in Friesland gewoon gezeten. Dus ik kan me voorstellen dat, want voor haar werk maakt dat naar Haj waar zij woont.

[00:44:44]

Toch is hij toch echt niet SamSam te worden. Ze moet natuurlijk veel vliegen. Dus dan is hij ook hij. Hij heeft dat wel, maar dat is natuurlijk ook wel een reden om in Amsterdam te wonen.

[00:44:52]

Dat je toch dicht het vliegveld. Dat snap ik. Maar waar zou je? Want kijk, we weten allemaal hoe fantastisch onze vrienden ook zijn. Na een tijdje zie je gewoon niet meer hoe knap ze zijn eigenlijk. Dan is het gewoon je vriendin of je vrouw. Nee, ik vind Kim nog steeds waanzinnig knap. Ik vind het echt super mooi. Politiek is nieuwsartikel. Ik vind mijn vriendin ook maar goed, je begrijpt wat ik bedoel. Op een gegeven moment kijk je elke dag cavia, een frikandel.

[00:45:17]

Dat is eigenlijk ook zo, maar ik wil best vaker frikandel, dus ik ben helemaal de verkeerde met de vorige. Ja, nee, maar ze is wel ja. Het is. Ik kan het perfecte. Dat gaat ook. Vervelen wordt een beetje saai denk je niet.

[00:45:33]

Ik neem het nu op voor alle lelijke vrouwen in Nederland die deze doorzichtige poging doen.

[00:45:39]

Ik snap wel wat je zegt. Ik denk wel dat je dat je zelf niet meer ziet wat anderen op een gegeven zien. Je ziet er elke dag. Dus het is heus niet dat je dan denkt van OK. Dit is de Burundees echt. Er is niemand een mooier ja. En misschien zie je er ook wel eens op om flatteuze momenten nog een overdosis uitlatingen in de media.

[00:45:58]

Ja, ze is wel een beetje aan het euh is. Het is er aan het doordraaien wel iets he?

[00:46:03]

Nou ja, ja ja, als je maar leg even uit wat. Wat gebeurt er?

[00:46:10]

Nou ja, ze zijn riep op om om vragen te stellen in je eigen onderzoek te doen. En ja, als mensen vind ik nog niet zo heel gek he.

[00:46:18]

Dat klinkt in de basis klinkt dat niet zo heel gek. Maar als je weet dat dat natuurlijk vooral door complotdenkers wordt gezegd vind ik dat wel een beetje gek. En Doutzen staat natuurlijk niet, zei dat dan doen.

[00:46:30]

Is dat dan? Dat zijn ook niet bekendstaat om haar, laat ik zeggen kennis van de kwantummechanica. Maar je weet helemaal niet of zij misschien zwart slim werken. Nou. Ja, ik heb er geen idee. Ja, ik weet niet waar het op baseert. Ik heb jou wel zien praten, maar dat is meer omdat je misschien het Fries gewoon gewoon euh, dat jij het Fries een beetje dommig vind, maar dat het zegt toch niet dat hij dom is.

[00:46:55]

Het zal uitsluitend gebaseerd zijn op mijn niet te funderen, niet te staven. Het is echt zo, dat weet je niet. Dan weet je gewoon niet goed. Maar laat ik zo zeggen los van haar intelligentie ofzo. Zij heeft natuurlijk geen relevante kennis op dit vlak. En als je dan gaat zeggen we moeten de overheid niet vertrouwen. Dat snap ik in de suggestie niet, echt in in de provincie. Als je als je geen enkel verstand heeft, dan moet je niet en zou je je van miljoenen volgers eigenlijk gaan vertellen dat ze hun overheid niet en de suggestie wekken dat er misschien toch wel ergens een complot zit.

[00:47:28]

Of dat er kwade krachten, want dat zat er natuurlijk echt wel in. Ik bedoel je, stel vragen. Wat bedoel je dan? Ja, welke vragen dan? Waar heb je het over? Welke vragen stel jij? Wat zeg je nou eigenlijk? Maar was het wel even om het over te rappen?

[00:47:43]

Als je als je Doutzen meeneemt naar kerst dineetje, dan is het wel dan dan besta je niet meer zelf. Dat is gewoon klaar. Dan kan je kan je net zo goed gewoon weggaan. Nee, maar omdat gewoon iedereen dan met haar bezig is. Dat kan niet anders.

[00:47:56]

Of niet in mijn familie denk ik niet. En mijn familie zal mijn vader zouden naast gaan zitten zeggen van nou nauwelijk gesprek gaan voeren of landgoederen.

[00:48:03]

Nou, ik denk dat dat toch bij mijn familieleden toch wel lekker teste niet? Niet denken dat je bijzonder bent. Zo snel, zo mooi. Nou, achter het muurtje achter buurtje gaan we.

[00:48:15]

Het hebben we natuurlijk weer meer ons persoonlijk leven bespreken in hun blootje. Nou, dat doen we natuurlijk al wel gedaan, maar we gaan het hebben over de snoepjes uit onze jeugd. Aan jeugdliefde Jeugdliefde staat dat is iets magisch. En hoe ging dat dan? En is onze smaak veranderd? En ja, het was. Wat waren de eerste stappen op het gladde ijs? Dierenliefde? Mooi. Nou, ik denk dat de mensen niet kunnen wachten. Nou van.