Transcribe your podcast
[00:00:00]

Nee, ik bedoel wat is een vaccin? Nee, wat ik enige wat ik weet dat de meeste mensen denk ik wel weet is dat het een een ziekte is. In een verzwakte vorm dus. De deur wordt gewoon niet aan. Hoe dat dan precies werkt? Ik ben geen viroloog of bioloog. Of hoe je het ook noemen. Ja, astroloog, astroloog, mijn vriend Wino loop ik dan weer.

[00:00:18]

Ah ja, ik ben wel euh. Ja loog. Euh ja, wat ben ik dan wel hematoloog van tot pha. Hij door naar buiten kwam. Hij zingt af en toe een foute naam ZFS. Twee van de tennissters zeilsport. Goe! Biddag Households, onder meer naar Gaston Gaston Starreveld heeft wel de aller aller ved. Dat is toch iedereen herkent?

[00:00:53]

Had Van Groeningen, maar zou je en zou je hem niet kunnen opvolgen? Want qua uitstraling, qua Pinta, Katja, maar qua Boeddha, de Boeddha en Xenon Riyadh vind jij wel?

[00:01:03]

Zit jij wel goed in? Jij stelt de Gaston gewoon rustig een tonnetje of twee aan aan. Aan de Postcode Loterij factureerde elk jaar eist. Hij stond gewoon af en toe in een envelop. Stopt die gewoon in de achterbak. Ja, zelfs die van nou ja, ik heb alles opgedeelde. Oh nee hoor, een kommetje links recht heeft toch een prima baan. En dan gewoon en dan altijd hetzelfde. De hele dag mensen blij maken, mensen blij maken is eigenlijk wat wij doen, maar dan iets gerichter met hogere bedragen.

[00:01:26]

Nou, ik denk dat die mensen nog wel iets meer blij zijn dan met de vreselijke content die wij bieden aan de luisteraar en had gekund.

[00:01:33]

Wezen, we gaan het deze week hebben over vaak zie noties alleen in Utrecht.

[00:01:41]

In Utrecht noemen ze het vaccinaties. In de rest van het land is het vaccineren. Ik zeg altijd vaccineren kan je leren. Ja, ik zeg altijd wat vaccineren. Nu al dit onderwerp. Precies.

[00:01:51]

Maar vertel even waarom zou men alleen op het lambic gaan uitleggen? Jij kwam ermee in. Ja, het leeft. Het leeft. Kijk, we. We zijn natuurlijk aan het afronden aan het terug modelleren naar het begin van jaren. We zijn aan het afsluiten. En we hebben nu nog eigen de ruimte voor één serieus onderwerp. Daarna worden feestdagen en gekkigheid, intelligentere en brullen. En we hebben we moeten nu nog even even een serieuze aflevering, want maar ook beetje in dit onderwerp vinden wij denk ik nog best wel lastig omdat het gewoon heel technisch en moeilijk is.

[00:02:25]

Het wordt toch een beetje een ontdekkingsreis. Onszelf. Het eerste ding hoor, want ik denk van ja, wat moet ik er nou precies over zeggen dan? Het is allemaal.

[00:02:31]

Het ligt ook wel gevoelig, want heel simpel wij weten al niks. Euh, of wij weten echt niks. Gewoon elke Harts.

[00:02:39]

Je wilde zeggen wij weten al niks, maar wij zijn ramjet hoogopgeleiden. Ja, nee, nee, nee, dat wilde ik niet zelf wel zeggen. Neem ik bedoel echt zeggen dat een gemiddelde huisarts ja euh. Die weet al hier niks van. Nee nee dus. Wat weten wij er dan van? Dus we gaan natuurlijk nu ook allemaal dingen zeggen. Maar goed, we weten wij weten ook niks van kernenergie en wij weten al wie we zijn. Zijn honderdduizend dingen waar we niks van weten en waar we wel wat van we bedoel.

[00:03:02]

Ik weet ook nog steeds dat als je in de basis wat jij doet natuurlijk gewoon gewoon dingen ergens wat over zeggen en van vinden waar je eigenlijk niks van weten. Ja, dat is mijn vak met een. Met een totaal minimum aan informatie. Precies een maximum aan polariserend.

[00:03:16]

Even voordat we verder gaan. Wat mijn vak dan weer is, is natuurlijk het maken van liederen. En ik ja, je ziet het wel, maar noem het maar liederen. Ja, jij noemt het Commerciale begin jaren soms Hellemons als etcetera, maar op laantje. Maar je ziet de twinkeling in mijn ogen, want we gaan natuurlijk richting de kerst. En euh ja, en een zelf respecterend bedrijf. Of lacht Diest moet een kerstboom toch niet? Je bent het toch iedereen?

[00:03:43]

Dat is mijn schroeien.

[00:03:44]

Het woord zelf respecterend met wat je nu gaat doen gaat combineer ik dat er in Nederland ook een kerstboom gaat schrijven. Dat was een kersttrui. Je heeft een kersttrui inderdaad, waar ik ook hebben. Maar ik? Nee, ik wil echt één keer in mijn leven. Ik ga niet als Jaap Reesema een keer in een kerstliedje maken met ballen en dat gaat niet. Daar heb ik geen zin in. Nee dus. Ik had gedacht. We hebben nu Tony Media.

[00:04:04]

We hebben de zelfs podcast. Moeten wij niet h omdat ook al die die arme luis, de kindness die. Die kunnen al niet uitgaan. Die moeten naar hun schoonouders in Zwabber Veen. Het is a d. Het perspectief hé, is niet heel leuk allemaal.

[00:04:19]

Ik heb die kerst eigenlijk eigenlijk liever gezien en moeten wij ze niet wat geven.

[00:04:23]

Moeten wij niet in een een luister kinderrijk zo maken en wel iets Akerson?

[00:04:28]

Ja, maar dan wil ik ook dat jij daar daadwerkelijk in meezingt. Iets doet.

[00:04:33]

Dat vind ik wel leuk. Dan wordt het niveau misschien nog wat wat hoger. Tekstueel niet. Het kan natuurlijk niet zingen.

[00:04:38]

Nou ja, maar wat voor rol zie je voor mij? Nou, ik had bedacht dat jij tussendoor ook gewoon wat dingen moest zich reppen reppen.

[00:04:45]

Misschien mag je wel reppen.

[00:04:46]

Ik vind ik denk dat was en ik kan wel slim shady. Eminem kon ik voor geen meter.

[00:04:50]

En jij kon die wasbeerhonden passage die zou worden moduleert? Euh. In Oud-Zuid dat liedje. Hoe ging dat ook alweer uit? Ja, dat kan jij dat? Dat kan iedereen maken, maar ik kan wel meer.

[00:05:03]

Maar ik wil dus. Dus ik dacht ja, als je dan echt. Ik wil er ook een clip bij maken. We hebben nu natuurlijk Pepe Jeans, onze video producer. Die kan gewoon mee om een video te maken.

[00:05:14]

Achternaam Jeans en dan noem je ouders Peppers Soraya Opvangwet. Maar die kan een videoclip maken. Heb jij ooit in een videoclip gefilmd?

[00:05:21]

Fungeert gefigureerd? Gefigureerd? Een gefingeerd Landerd?

[00:05:26]

Nee. In de videoclip? Nou, nee, niet bewust dat anders dacht.

[00:05:32]

Wij gaan dan als kerstmannen tietjes moet als 11. Ik wil een Benly regelen. Ja, ik ga gewoon ergens Benly huren of op de kop tikken. En ik was moslim, want dat is mijn eerste pas was die Dierick natuurlijk mijn eerste ervaring met een kerst clip. Schleiz Song is gewoon de Coca Cola Kerst commercial elk jaar. Dat was vroeger Hijmans, uiteindelijk een grote Treub lampjes dingen. Ja, ik ben dus bezig of het lukt, maar het is niet helemaal ondenkbaar om die truc te regelen.

[00:06:03]

Ik wil cocoonen, druk. Hij staat nu al in Israel. Dan kun je het maar bereiken. Jij en een truck besturen. Zo'n ding heeft 27 versnelling husum zo'n vrachtwagen. En gelijk. Ik denk dat ik dat wel zou kunnen ja.

[00:06:13]

En ik ben bezig om dan om hem dan maar de Ziggodome. Het is geen grap. Dit om dan. En dan wil ik ook die Ziggodome dat wij op de achtergrond staan met hem als hij als wandkast en vette dingen gaan een clip maken. Jongert wordt helemaal de bom ledenvan. Nou, ik vind het.

[00:06:26]

Ik vind het een superleuk idee. Gaat natuurlijk niet lukken, want het wordt allemaal weer helemaal niks.

[00:06:30]

Gaat lukken. Ik heb ze. Ik ben al zelfs een beetje bezig met melodie en tekst. Echt. Ik ga, maar ik heb wel de uh, de lieve luisteraars. Wel even oproepen om euh ja, wat moet er in de song? Wat willen jullie horen? Wat? Wat? Wat wil input? Het zal hier al weer op. Ga ik het niet krijgen. Maar t zal wel weer op neerkomen dat ik de tekst moet gaan schrijven. Dus de de.

[00:06:49]

De. Je hebt nog nooit nog nooit één ding op de tekst geschreven.

[00:06:53]

Nee, dat klopt inderdaad niet. Zegt Ja, ja, nee, daar heb ik niet geschreven.

[00:06:57]

Nee, het was wel mooi geschreven. Goed, goed. Maar goed, in ieder geval jij wil een kerst song maken. Ik wens je alle succes, maar je verwacht zeker ook weer wat voor mij. Wat verwacht je van mij?

[00:07:08]

Nee, figureren? Of gaat er gewoon Cindy Benly zitten in de kerst? Reukje? Mooi mee zitten, dat wilde doen als mee.

[00:07:14]

Ik doe al mee ook heel leuk. Gaan we doen Jaap? Superleuke na.

[00:07:18]

Zullen we nu naar een ongelooflijk dieptepunt gaan? Ja, zal ik maar beginnen. Jeroen? Uhm ja, ik euh.

[00:07:27]

Ik mag natuurlijk graag gaaf doen over al al mijn mag graag zo mooi zijn.

[00:07:32]

Is heel erg als mensen of jezelf in de derde persoon. Deze jongen mag gratis en mag graag een Bentley huren.

[00:07:38]

Tante Sander mag graag klagen, maar goed, ik ben ik. Ik heb natuurlijk mijn oude huis aangehouden toen ik ben verhuisd naar mijn nieuwe huis. Dus ik ben van de van achtendertigste Kortrijk-Roeselare, Kalenberg naar de vierde huis en mijn appartement, daar heb ik nog gehouden alleen. Dat begint nu echt een bodemloze put te worden, dus ik heb dit jaar heb ik verkering herstel gedaan. Nou, dat kostte 80.000 euro. Euh, dat is net en vier presentaties.

[00:08:06]

Euh man.

[00:08:07]

Nou wel wat meer? Nee, maar echt. Het begint echt niet leuk te worden. En nu zijn ze de ramen en de deur gaan vervangen, want dat moet ons allemaal dingen. Nee dus. Nee.

[00:08:19]

Mag ik even mijn verhaal? Zeker. Maar dat is dus alles moet vervangen worden, want het huis is verzakt. Dus alles is geeft is niks.

[00:08:26]

Maar heb jij nooit een. Mag ik even mee? Maar ik wil alleen dat heb jij nooit bij de aankoop een keer gedacht van OK.

[00:08:31]

Maar ja, je weet hoe dat gaat. Dan ga je met zo'n met zo'n makelaar die op een Vespa komt en zegt hier een vriendje wordt erin gezet. 500 euro maak je over zeggen juist best wat oud huis. Eigen risico. Wat doe je? Je koopt gewoon. Nou had ik gewoon niet moeten doen. Dus alles wat er nu wat er nu uitgaat. Elke keer gebeurt er weer wat. Er zijn stenen uit mijn gevel gevallen bij het uithalen van het raam, dus er zijn nu stenen zijn eruit gevallen.

[00:08:57]

De moest een steiger gebouwd worden. Ze hebben nu de balken laag is niet goed dus ik ga van zegmaar de ramen en deuren vervanging vervangen. A. Nou, 15.000 euro ga ik naar ongeveer 1. Het hele huis opnieuw.

[00:09:08]

Bahrain heeft natuurlijk in al die jaren redelijk wat overwaarde gecreëerd. Uiteindelijk ga je Kitzbüheler, dus heb je nog steeds niet te klagen. OK, ik ga niet spelen, maar als ik, als je 10 jaar geleden een huis in Amsterdam kocht, hoef je je niet te spelen. Nee, je hebt het en dan heb je. Dit wordt dus gewoon inbliezen. Zielig ben je natuurlijk niet aan nogsteeds.

[00:09:24]

Nou maar ik vind het wel. Ja, het is wel een diepte.

[00:09:26]

Mag dat niet als ritueel mag je als dieptepunt ja zeggen ja, leuk. Nee, snap ik fic naar.

[00:09:30]

Nou, ik heb ook een dieptepunt. Ik heb de laatste weken wordt ik de hele dag door iedereen een exits. Zelf mensen ook bellen over de bitcoins, want die is natuurlijk weer naar een amaai.

[00:09:41]

En dan zit en dan merk je dat er dus, net zoals dat er 17 miljoen virologen in het land zijn. En bondscoaches zijn er ook bitcoin geleerden. Want iedereen zegt ja, je moet nu dit verkopen, want dat een dat. En dit gebeurt dan? Nee, want dan gaat hij naar die hoogte waar niemand echt niemand snapt hier iets van. Want dit is natuurlijk gewoon volledige. Het is gewoon gokken is gewoon gokken.

[00:10:02]

Je kan daar natuurlijk niet iets van weten, maar heel weinig hoor. Het is hotel, hotel, hotel, hotel. Nee en ik werd daar eigenlijk.

[00:10:11]

Ik word er gewoon zo. Ik word er niet. Maar wat is het pijnpunt? Nou, dat ik er te veel mee bezig ben? Ik word en dan ben ik het weer kwijt en dan belt weer iemand me hoop. Je moet eigenlijk nu verkopen en dan ik weer als je. Hoe werkt je?

[00:10:21]

Maar je hebt het nog zo'n bitcoin? Ja, ik heb het nog nog een beetje. En ik heb eigenlijk al gezegd ik ga dat ding gewoon houden.

[00:10:28]

The hole totdat het helemaal gekkenhuis wordt. Ja uhm, dus kijk er gewoon niet meer naar. Anaya heb ik mezelf altijd. Ik heb erheen en kijk er. Het is ook allemaal niet zo spannend, maar wel van geld en euh, maar gewoon dat ik er. Ik ben het veel mee bezig en je gaat toch ook daar heet het naar kijken.

[00:10:45]

Je hebt zo'n blok folio en daar zit je dan zie je dan die die zie je dan mij dringen bij het OM Bitcoin en in die koersen volgen speelt in op alles wat slecht is aan kapitalisme en in een Jumanji great. Zou ik maar zeggen. Gewoon hebzucht. Het slaat neer maar slaat nergens heen, maar krijgt dus echt slaag.

[00:11:01]

Weet je als je op de aandelenmarkt heeft het nog mee bepaalde. Het heeft met bedrijven te maken.

[00:11:05]

Of nog. Mannetje mannetje, wat zijn we weer zielig op Dag Allemaal.

[00:11:12]

Maar wacht eens even Japie. Ook ik ben in de krochten van Boo.com gedoken en ik heb een cadeautje voor je uitgezocht als doekje voor het bloeden. Ja lieverd, ik vind heel ernstig Kem, cadeautje voor je. Kijk Jaap, jij bent een man.

[00:11:27]

Ja, dat ben ik. Nou ja, een beetje man die nog wel eens last heeft van stress. Je maakt je druk om dingen, je kan ook dingen aantrekken en je bent natuurlijk een familieman. Ik weet niet of jij nou degene bent die. Maarja het zou eigenlijk wel moeten, want je bent de zoon van twee artsen.

[00:11:44]

Ja precies weet je en zit de eerste. Eerste hulp bij ongelukken is bij jullie thuis. Is dat zo? Ben je dat?

[00:11:50]

Uhm. Dat denk ik niet. Ik denk dat Cruijff dat is. Ja nee joh. Weet jij uberhaupt waar de verbanden? Eenmaal heb ik. Ik heb en ik heb geen. Ik heb geen Club Snooze. Ik heb geen verband nodig met mijn ex. Jij bent een hulme die meestal Norrland. Jij hebt hulp nodig, maar jij weet het toch nog dat ik ja flauwviel? Ik viel een keer flauw van een beetje bloed.

[00:12:10]

Weet je nog iemand? Ze stollingsgesteenten, zus en ik. Ik heb ik liever helemaal neerkijkt. Ik heb een bloeddrukmeter voor je. Dus dan kun jij geen Beijen gezins genoten. Ook bij jezelf kijken of bloeddruk je nog een beetje ondermolen. Dit heb jij gevonden. Jouw staat Arrold op. Zo is het heel raar als ik.

[00:12:27]

Als je hier je lul zo fout drukt op het pompje, ja eerder dan zou het helpen. Misschien zouden je dat zouden opwekken. Ik denk serieus dat dat nog nogwel is.

[00:12:38]

Wel mooi dat je toch zeker vijftig procent van de mooiste die je voor uiterlijk. Dat vraag is kun je je ook je lul in noemen? Maar ik denk serieus, dat is bij de leugendetector geweest, bij de één, maar de schrik. Iedereen weet hoe een bloeddrukmeter eruitziet. Dat ga. Ik doe je om je arm is. Is de dikte van mijn geslachtsdeel niet zoals mijn arm?

[00:12:56]

Maar het idee is dik, oprecht nee. Daarom zijn je geslachtsdeel maar aanneem dunham en dunne armen. Dus als je dat er omheen vouwt en je drukt dat dat balkje je in dat, dat luchtpomp je, ja die, dan heb ik het idee dat dat misschien beste stimuleert.

[00:13:10]

Ik vind het prachtige dochter Jaap. Laten we naar het hoofdonderwerp gaan, want dat gaat ook. Ik ben ook wel benieuwd wat dokter Jaap daarvan vindt. De vraag die wij gaan behandelen gaat iedereen dat vak zijn? Uiteindelijk nemen en zou er misschien wel een vaccinatie plicht moeten komen? T.a.v Denijs. Ja, wa? Wat is jouw? Euh, jouw? You gotta feeling. Wat is jouw eerste idool? Mijn Want we zijn een jaar lang hebben gezegd van jou dat vaccins komen en dan ik.

[00:13:36]

Ik merk al heel lang dat euh, door een hele grote groep is die vooral twijfelt. Er zijn natuurlijk altijd de weigeraars. Dat is. Dat wordt ook alleen maar groter. Hoe meer informatie je hebt, hoe meer je kan lezen over dingen en ook verkeerde informatie krijgt, hoe meer je denkt. Ik vertrouw de overheid niet meer bla bla, bla bla. Maar zijn vooral ook heel veel twijfelaars. Dat komt natuurlijk ook wel doordat Corona iets is voor een hele grote groep.

[00:13:58]

Wat niet? Ja, niet heel schadelijk hoeft te zijn. Groepsdenken? Ja. Waarom zou ik dat dan nemen? Ik heb er best wel best wel even over nagedacht. Ik wist natuurlijk dat we dit gingen behandelen. Uhm, dus. Ik heb ik. Misschien moeten we aan het einde gaan vertellen of het dan ook daadwerkelijk gaat.

[00:14:13]

Daarnaast neemt de spanningsboog je door een suspension systems en China gewoon. Ja, en jij dan? Nou ja, ik. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook eigenlijk pas in aanloop naar deze uitzending ben echt gaan inlezen over vaccins. Want je kijk in dat hele gekke jaar wat we hebben gehad hebben natuurlijk eigenlijk alleen maar een beetje van dag tot dag geleefd. Het ging elke keer over een nieuwe look, downs, nieuwe maatregelen en het vaccin werd wet was een soort van lange termijn ding en dat was de stip aan de horizon.

[00:14:42]

Als dat zou komen zou het opgelost zijn. Maar nu komen we eigenlijk dicht bij die stip aan de horizon en nu gaan we opeens nadenken. Maar is dat wel de stip aan de horizon? Gaat dat het wel oplossen en willen we dat eigenlijk wel? Dat is eigenlijk heel raar, want na jarenlang. Nou ja, maandenlang hebben we daar naar uitgekeken. En nu is het al bijna zover nu. Nu wordt dat dan weer een soort van ding, dus het is te.

[00:15:03]

Ik heb bijna zoiets van laten we dat nou dat vaccin nou gewoon omarmen. Als het als het sluitstuk van van deze rij van dit van deze episode. Dan kunnen we allemaal weer door. Maar ja, dat is blijkbaar te veel gevraagd. En het t. T. Ja. Wat in het oog springt is inderdaad hoeveel mensen twijfelen aan overheidsinstanties, hoeveel mensen twijfelen aan wetenschap, hoeveel mensen gewoon eigenlijk geen vertrouwen hebben in dingen waar we 10 20 jaar geleden.

[00:15:30]

Ja wel zouden.

[00:15:31]

Als iedereen het gewoon 100 procent zou doen, dan zou het om maar vaccinatiegraad 85 procent zijn. Ja, en ik denk dat we over 90 jaar nog meer. Ik denk dat er nu echt een derde en misschien wel gewoon zwaard. Maar goed maar wat. Neem wat misschien goed is is om even een beetje onderzoek te doen naar wat Wouter nou wat er nou eigenlijk straks gaat gebeuren. Ha bedoel, we krijgen dus een vaccin. Er wordt in eerste instantie wordt dat natuurlijk vooral aan de kwetsbare groepen uitgedeeld.

[00:16:00]

Eerst mensen de zorg geloof ik die dan ouderen 60 plussers in een risicogroep, dan 60 plussers buiten de risicogroep. Wij zijn wel, wij zijn als het allerlaatste aan de beurt. Dus de vraag is of wij überhaupt straks aangeboden gaan krijgen. Ik weet niet. Ja, misschien wel helemaal.

[00:16:16]

Waarom hebben cijns in het buitenland al begonnen met demente? Dat is gewoon een beetje gaarden. Is gewoon een beetje. Wie is wie is het eerste? Wat moet ik? Ik wist dus. Ik wist dus gewoon helemaal niet. Wat is dat vaccin? Nou ja? Weet jij dat? Nee, ik bedoel, wat is een vaccin?

[00:16:31]

Nee, wat ik enige wat ik deed. Want wat de meeste mensen denk ik wel weet is dat het een een een ziekte is in een verzwakte vorm. Dus de deur wordt gewoon niet aan hoe dat dan precies werkt? Herrada Ik ben geen viroloog of bioloog. Of hoe je het ook noemen. Ja, astroloog, astroloog, mijn vrienden, Vignola, sinoloog ben ik dan weer. Ah ja, ik ben wel euh. Ja loog. Euh ja, wat ben ik dan wel?

[00:16:52]

Hematoloog? Hematoloog? Ja, dermatologe? Hematoloog remained ja jij?

[00:16:58]

Rookworsten? Ja van rookworsten? Nou nee. Maar dat er een dat er een een ziekte en een ziek maquette in jouw lichaam wordt gestopt in een verzwakte afweer. Omdat waarom het afweersysteem antilichamen aan te maken zodat je daar gewoon tegen kan. Dat is volgens mij anders wat er gebeurt. Ik heb. Ik heb even op de site van het VMG. Ik wist Obrecht niet of dat echt geen shirt. Je hebt dus vijf verschillende soorten wraakporno overigens niet betaald door het RIVM en zou mensen denken dat nu natuurlijk alleen alleen.

[00:17:25]

Soros heeft lijst zoals die gewoon een tikkie gestuurd heeft.

[00:17:28]

Hup, sommige was wel echt een goeie. Hij betaalt gewoon netjes op tijd gewoon op te eisen. Hij is gewoon nog even betrouwbaar vind ik ook in Troppo Soros.

[00:17:37]

Uhm Kalisa. Vijftigplusser faxen. Je hebt als eerste de levend verzwakte vaccins. Dus dat betekent dat je inderdaad een klein verzwakt levend virus deeltje inbrengt wat je afweersysteem wakker maakt en dus zorgt ervoor dat je beschermd bent. In activeert vaccin dus een virus deeltje dat dood is, wat alsnog blijkbaar ja dat afweersysteem wakker kan maken. Dan heb je een sub eenheid vaccin en dat is wat er nu met Covic gaat gebeuren, dus dan wordt er een deel. Een specifiek stukje van het virus wordt wordt ingebracht en dat is dus eigenlijk wat je ziet altijd het fotootje van het Corona virus.

[00:18:16]

Dus in zo'n bol met met spijkers. Ja, dus alleen die spijkers. Dat is blijkbaar een eiwit.

[00:18:21]

Spikes de spikes. Ja, de specs die. Worden ingebracht En dat gaat ons straks allemaal tegen Coco redden beschermen? Nou, dan heb je nog nog twee andere gaan we niet eens aan beginnen, want die zijn niet relevant. Maar ja, ik wil. Ik wist het dus allemaal helemaal niet. Ben jij ooit?

[00:18:38]

Euh ja, als kind ben je natuurlijk gewoon. Heb jij vaccins gekregen?

[00:18:42]

Ja, ik heb gewoon de de de bij de bof de deelt Trimp dealtje b en de b hond BRM. Ja bof, rodehond, mazelen, mazelen, difterie, tyfus, fréderique de de tijd tetanus scarano dtp, polio, polio, tyfus.

[00:19:04]

Wou het gewoon. Optiver, Sievers. Ja, gewoon in deze niet gewoon tuberculose, tuberculosis, tyfus, tuberculose is. Ja scheurbuik wat je vroeger kon krijgen op brood. De vinkentouw Vink is zo mooi geweest, maar de vink toont.

[00:19:19]

Ja ja, dat is een gevaarlijke bruuskeren. Je moet het niet doen en je hebt ook. Je hebt net na de als de mazelen op de mazelen als je met je eens. Zo is het. Nou uhm, die heb ik allemaal gehad. En dat was natuurlijk vroeger geen issue. Want je kreeg de bedoelde was was geen debat. Je kreeg gewoon die spuit als kind. Maar hoe die die die?

[00:19:36]

Die kinder vaccinaties zijn natuurlijk inmiddels wel heel erg doorontwikkeld. De grootste waarom mensen er het meest op tegen zijn is natuurlijk ook gewoon de lange lange termijn effecten. Dat vinden ze het meest eng. Heel veel vrouwen hoor je zeggen straks raak ik. Ben ik onvruchtbaar? Wie zegt dat ik niet moet dat?

[00:19:52]

Dan denkt ze altijd wel een grote angst bij vrouwen, maar dan altijd ontkracht. Het nummer zet het verval echt op? Nee, maar dat is natuurlijk niet zo gek. Vrouwen zijn heel veel belangrijker onderdeel van van van hun bestaan. Maar voor ons ook.

[00:20:03]

Jawel, de vruchten is belangrijker. Nee, maar dat is wel waar. Maar ik weg daar naartoe. Het is zo uit, het komt zo uit de lucht van jammers. Straks ben ik onvruchtbaar. Maar ja, dat hè.

[00:20:13]

Ik weet niet. Ik vind het wel grappig dat als wij dan gewoon als mannen zeggen ja, maar straks raken we onze linkerwang kwijt. Precies ja, ik vind het een beetje.

[00:20:20]

Ja, wij zijn mannen en we begrijpen dit soort dingen allemaal niet. We zijn dom, dus ik heb een vrouw, een buitengewoon intelligente vrouw trouwens gevraagd om ons advies te geven. Ik ben getipt door Kay Gorgeous nota bene. En ik ben getipt om even te gaan luisteren naar Isa Kriens. Isa Kriens is een oud ambtenaar en jurist en zij is heel erg tegen verplicht vaccineren. Zij heeft ook een organisatie waar ik trouwens ook wel lid van zou kunnen worden, want die heeft namelijk de kleine activist.

[00:20:52]

En daarin gaat ze allemaal petities en brieven schrijven aan de Eerste Kamer. Ze is gewoon een ouderwetse druk te maken. Wel mooi.

[00:21:00]

Laten we daar naar luisteren he? Dat Luik een stukkie ongevraagd advies van een beenhard, een CNRS of een onbekende.

[00:21:10]

Het gaat hier dus over een nieuw type vaccin met een bepaalde techniek dat nog nooit eerder is goedgekeurd en is gebruikt. En daardoor zijn er mogelijke langetermijneffecten niet bekend. Dat brengt grote risico's met zich. In de bijsluiter van het viezer vaccin staat letterlijk vermeld dat het onbekend is wat het effect is op je vruchtbaarheid bijvoorbeeld. Nou heb ik Rob Alens en huisarts horen zeggen dat er gemiddeld 175 000 mensen gevaccineerd moeten worden om één sterfgeval te voorkomen. Dat is dus voor een virus met een overlevingskans van 99,7 procent.

[00:21:43]

Ik zie geen reden om daarvoor zo'n groot risico te nemen. Verder zie ik een parallel met de Mexicaanse griep in 2009. Ook toen werd er in sneltreinvaart een vaccin ontwikkeld, waarvan de minister van Volksgezondheid zei dat het vol dat het veilig was. Maar er zijn duizenden meldingen gekomen van vaccinaties schade waaronder narcolepsie. Nou, ik vind dat wij transparant en eerlijk geïnformeerd moeten worden over de voor en nadelen van het vaccin. En daar hebben wij letterlijk recht op. Want je kan niet spreken van informed consent als niet ondubbelzinnig duidelijk wordt gemaakt wat de risico's precies inhouden.

[00:22:14]

En als dit wordt geaccepteerd, dan ben ik bang voor een glijdende schaal en dan heb ik het dus over het grotere plaatje. Want de stap is dan vrij klein. Een verplichting voor welk vaccin dan ook, waarvan jouw vrijheid vervolgens gaat afhangen. Dus nee, ik neem het niet. En met de huidige stand van zaken raad ik het zeker niet aan. Wat ik wel aanraadt is om zelf na te denken en je in te lezen, zeker als je overweegt die kinderen te vaccineren.

[00:22:36]

Want hoe erg is het als je daar spijt van gaat krijgen?

[00:22:40]

Narcolepsie? Uh, noemen ze. Wat is dat? Slaap is iets met slaap. Ik moest meteen aan Marcos denken.

[00:22:46]

Gewoon een nummer dat is. Maar ik weet het niet, Jaap. Nee. Maar goed, ook zij begon meer over vruchtbaarheid. Ja, het is maar ik vind het wel een D. Het is natuurlijk eigenlijk toch een heel interessant onderwerp, want we hebben natuurlijk zeker de begintijd van Corona. Hebben het gehad over hoe groot dat risico nou eigenlijk is. Hij Corona zei zegt overlevingskans van 99,7 procent. Nou ja, dat is. Dat geldt natuurlijk voor alle mensen.

[00:23:11]

Die zijn natuurlijk risicogroepen en ouderen, voor wie de overlevingskans helaas veel lager ligt. Maar het is wel interessant. De eigenlijke weet wat er mentaal gebeurt bij mensen en ook bij deze IRA. Dat dat je. Dus een duidelijk vaststaand risico naam korona en de risico's die daarbij horen dat je die toch kleiner inschat dan een nog onbewezen risico van een Sparta. Dat is toch echt wel absurd. Maar dat is wel want maar ook nog een nummer grondigheid, begrijp het wel.

[00:23:44]

Ik snap het eigenlijk wel raar, want het bewijs voor een risico van een vaccin is vooralsnog nul. Ja, precies bewijs voor de risico's van Corona is precies zo'n duidelijk plus.

[00:23:54]

Volgens mij is na het coronavirus Corona is er al. En dan is dit dan Couckhuyt 19. Dus er is al. Er zijn al dit soort ziektes geweest en ook volgens mij al vaccins voor geweest in een andere vorm van griepvirussen bedoeld. Daarvan zijn de bijwerkingen wel echt nihil zijn. Rijk Broec zeg niet dat ze er niet zijn, maar die zijn niet heel groot te noemen. En dan is de belangenafweging dus wat mij betreft. Als er nu een vaccin komt kun je dat redelijk in één lijn trekken.

[00:24:22]

Misschien wel met die vaccins. Maar toch. Maar dan moet je een belangenafweging maken wat dan belangrijker is. Maar het idee inderdaad dat er nu zijn is niet bewezen dat daar allerlei hele schadelijke gevolgen aan verbonden zijn.

[00:24:34]

Nee, het is dus de angst van mensen voor voor de gevolgen, met name van jonge mensen voor de gevolgen van een vaccin. En de risico's en bijdragen is dus groter dan de vaststaande risico's van Corona. Dat is eigenlijk heel opvallend. Aan de andere kant is het ook misschien wel een beetje terecht, omdat de, want dat is misschien eigenlijk de essentie van probleem wordt de hele tijd. Dat is natuurlijk de boodschap die u constant hebt gekregen. Corona doen we met z'n allen.

[00:25:03]

We moeten met z'n allen. Moeten we eigenlijk hetzelfde doen om Corona te bestrijden? We hebben nooit onderscheid mogen maken tussen risico groep. We hebben nooit gezegd mensen boven de zestig moeten binnenblijven en de rest mag door. En nu willen we dat met vaccinaties dus eigenlijk ook niet doen. Het komt elke keer weer terug op hetzelfde onderwerp. Moeten we verschillen maken tussen verschillende leeftijds cohorten, zou ik maar zeggen. Kijk, voor oudere mensen is het lijkt me een heel logisch verhaal om je te laten inenten.

[00:25:30]

Als je dat niet doet, heb je, heb je vooral jezelf ermee, want dat neemt een risico.

[00:25:34]

Maar is het dan überhaupt over die vaccinatie plicht? Is het dan niet gewoon uberhaupt de vraag? Iedereen moet lekker doen wat hij wil, want de nadelen zijn natuurlijk als mensen niet nemen. Worden wel ziek. Komen LTC bezetten is een plek. Neemt de druk op de zorg toe. Dus laten we de persoonlijke keuze om niet te vaccineren kan een maatschappelijke consequentie hebben, namelijk het bezetten van bedden.

[00:25:57]

Dat en het kan de groeps immuniteit niet bevorderen.

[00:26:01]

Zijn ze daar eigenlijk twee doelen van vaccinatie, zeg maar een individueel doel, namelijk jezelf beschermen? Nou, ik zou zeggen daar ga je toch vooral zelf over? Dan moet je lekker zelf weten als je het risico wil nemen om coven te krijgen en je dacht dat risico kleiner dan eventuele bijwerkingen van vaccins. Neem het lijkt niet, maar er is natuurlijk ook een maatschappelijke dimensie aan. En daar zit natuurlijk een lastig feit, want ik vind het lastig om te bepalen waar iemands maatschappelijke dimensie, want je wil het uitroeien met het wegnemen.

[00:26:28]

Maar is dat realistisch dan als je die hele pandemie weg wil krijgen? Aan de andere kant de devorige griep pandemie. Die duurde nooit langer dan een jaar of twee. Dus het gaat geen gaat gewoon weer weg.

[00:26:39]

Nee, wat volgens mij zo is als je als je voor fietsers zegt nu het gewone vaccins voor 95 of 90 procent. Ben je beschermd? Ja, als dan de ander niet zich laat vaccineren. Ja, dat is klote voor die ander. Dat is klote voor de zorg druk en voor de gehele groep immuniteit. Er zijn natuurlijk altijd nog mensen die zich om wat voor reden dan ook niet kunnen laten vaccineren omdat ze te zwak zijn, of babys of wat dan ook.

[00:27:01]

Dat is klote, maar ik ben dan toch prima beschermd. Heb ik zo'n kleine kans om te krijgen? Maar als het Kroonen vaccin maar voor 60 procent beschermt bij heel veel griep vaccins is dat namelijk zo. Ja, dan denk ik wel ja. Ik laat me nu hier inenten, maar dan heb je 40 procent kans heel veel kans van jou te krijgen. Ja, dat wil ik natuurlijk niet. Dus volgens mij als dat vaccin gewoon een hele hoge beschermings graad heeft.

[00:27:24]

Ja, het nieuwe Corona vaccin. Ja ja, dan is die eigenlijk wat je zegt.

[00:27:29]

Hoe hoger, zeg maar de beschermings graad van een vaccin. Ha, dus 25 procent hoger. Hoe minder belangrijk het is dat iedereen gevaccineerd datang, hoe minder noodzakelijk een vaccinatie plicht is.

[00:27:40]

Dat denk ik wel. Behalve dan voor die groeps immuniteit. Want ja, die groeps immuniteit. Dat zorgde dus voor dat de kwetsbare groep en groepen die niet zich kunnen laten vaccineren die. Dat zijn er niet. Tuurlijk niet veel. Waarschijnlijk zijn er wel euh ja, dan bescherm je natuurlijk wel om. En volgens mij heb je voor Corona op je 70%. Uhm, heb je groeps immuniteit nodig als zeventraps en Cesana het vaccineren?

[00:28:06]

Nou, dat gaat er dus wel omspannen waarschijnlijk. Dat lijkt me wel je mij, de held van Nederland die betwijfelt of wil het niet? Mega Ja ja, maar goed, het is het is. Het is echter een moeilijke materie, want ik kan me toch ook wel voorstellen dat als je jong bent. En naja weet ik veel. Blijkbaar maken vrouwen zich heel erg zorgen over hun vruchtbaarheid. Als je denkt van nou ja, de. Dat ik iets unla ook wel een beetje last hebt van Corona is gewoon nieuw en de derde keer is.

[00:28:32]

Er zijn allerlei berichten op Facebook of internet waaruit blijkt dat dat er toch risico's zit aan het flexen en dat je dan toch de balans laat doorslaan naar Nala Madammeke rondkrijgen. Ja, ik snap het wel. Ik snap het.

[00:28:44]

Het is ook volgens mij niet de bedoeling van de regering. Dat heeft Hugo de Jonge ook gezegd. Ik ga niet mee. Een vaccinatie plicht doen, wat wel werd gesuggereerd, later door onder andere Rutten, was dat er maatregelen zou eigenlijk zachte dwang komt door te zeggen als je niet gevaccineerd bent.

[00:29:00]

Kunnen we je misschien gaan weigeren, maar dat kan, maar dat is toch wettelijk al helemaal niet omdat te krijgen? Dat lijkt me.

[00:29:06]

Dat lijkt me heel lastig, want je hebt in de grondwet heb je natuurlijk artikel 11 ha, de om tastbaar onaantastbaarheid van het lichaam. En dan kun je dan meteen met de wetten. Kun je daar wel paal en perk aan stellen? Dus een vaccinatie plicht wordt heel lastig, zeker bij volwassenen die gewoon zelf mogen beslissen over hun eigen lichaam. Maarja, via zachte dwang kun je natuurlijk toch wel een beetje.

[00:29:26]

Want hoe zou dat zijn me voor voor werkgevers? Wij zijn inmiddels natuurlijk ook gewoon werkgever. Laten we eerlijk zijn ja en we zijn personeel. Hebben we persoonlijk een multinational? Zijn internationaal een conglomeraat?

[00:29:39]

Dat had het als vorige keer. Wil dit graag zeggen. Maar natuurlijk nog een eigenlijk. Dus dat heb ik nu gedaan.

[00:29:43]

Euh, nee, maar als als als de Jong mensen hier euh zeggen. We hebben best wat jonge mensen hier rondlopen. Maar die jongens knap en leuk en slim en die zeggen ik ga me gewoon. Ik heb geen zin om om me te laten vaccineren. Kunnen wij dan zeggen de deur uit de laan uit.

[00:29:59]

Ben benieuwd. Nee, nee, maar dat gaan we ook niet doen. Ja, ik.

[00:30:01]

Ik neem, maar ook omdat wij niet in een risicogroep zitten. Dat natuurlijk wel. Heel, heel warm is ook, maar dat aantal wijzigt niet.

[00:30:08]

Ik ben wel dik, dus wat dat betreft zit ik wel een beetje in deze krant. Ik zou ze alleen je lul vaccineren, want je loopt metastase. Da's wel waar. Zou dat kunnen? Gerust in bepaalde gebieden dat je daar bang voor bent? Dat je zegt ja jongens, dat de rest. Hier ben ik wel eens bij mij Kroonen krijgen, maar lul. Dat is wel een ander verhaal, maar ik snapte.

[00:30:25]

Ja, ik snap mensen wel dat ze af en toe wat kritisch nadenken en vragen stellen. Ik weet bijvoorbeeld met mijn ogen heb ik laten lezen. Ja ja, die langetermijneffecten ervan zijn ook niet echt heel bekend. Want naast mij bestaat dat lezer. Nou weet ik wat tien. 20.

[00:30:40]

Wat dacht je van mobiele telefoons? De hele dag tegen je wacht heb je toch geen idee? Dus dat zou. Ja weet ik veel straks. Maar ik heb het ook maar gewoon gedaan. Ik gok maar gewoon genomen. Ja euh, vind ik eigenlijk enger dan dat faxen denk ik. Want straks dan zijn mijn ogen gewoon maar gewoon blind. Ja maar ja goed, dat kan een vak zijn. Kan dat ook nog veroorzaken. En een stukje onvruchtbaarheid zou voor jou ook gewoon goed zijn voor de portemonnee.

[00:30:58]

Dat zou uit de klauwen houden.

[00:31:00]

Zouden al die kinderen al wel handig zijn? Ja, euh. Daarover gesproken. Ik snap. Ik kijk ergens om de een hoop anti vaccins die zeggen over jouw haar ze is dat immuunsysteem niet gewoon al goed van de V. Bijvoorbeeld van bij de kinderen is dat niet bij kinderen hoog. Van zichzelf al prima. Nou, dat denk ik niet, want er zijn natuurlijk echt een hele hoop kinderen vroeger gestorven aan allemaal enge ziektes. Maar de natuur heeft natuurlijk wel zijn gang kunnen gaan he.

[00:31:24]

Het is een beetje Boshoek, dat zeg. Maar ja, ze is wel zo glad ijs op glad ijs. Nee, maar het is wel zo. Ik bedoel maar nog even over die overbevolking. Dus als je ergens je moet. Als wij elkaar allemaal de hele dag in leven houden. Ja, dat is ook niet echt handig. Nee ja, da's niet de natuur. Nou ja, niet helemaal denk ik. Denk niet maar ok.

[00:31:41]

Maar dan als er dan nu toch hebben over kleine kinderen en vaccineren. Want dat was natuurlijk ook interessant qua vergelijking met de bekende de anti VAX discussies. Die gaan vooral over het vaccineren van kleine kinderen. Wat daar natuurlijk speelt is dat je je vaccinaties als kind pas krijgt bij 14 maanden geloof ik. En dat er om gevaccineerde kinderen rond kunnen lopen op een kinderdagverblijf die dan kinderen jonger dan 14 maanden die nog geen schuld hebben gehad ziek kunnen maken. Dus dat dat.

[00:32:09]

Dat begrijp ik wel weigeren. De kinderopvang mag om gevaccineerd.

[00:32:13]

Dat begrijp ik wel. Dat je daar dan wel de plicht instelt om te vaccineren, want dan breng je gewoon baby's mee in gevaar. Dus ja, het wordt m.

[00:32:22]

Het is een goed idee, maar goed, maar in dit geval zou ik zeggen toch dat je niet een vaccinatie plicht kan opleggen, ook niet via zachte dwang. Ik denk dat mensen gewoon zelf moeten beslissen omdat in principe dit virus natuurlijk zo uniek is in de zin dat het vooral schadelijk is voor oude mensen. Oude mensen die perfect in staat zijn om wel of niet te beslissen of ze zich willen beschermen met een vaccin. Juist die oude mensen zullen ook helemaal niet geïnteresseerd zijn in bijwerkingen als onvruchtbaarheid.

[00:32:48]

Want daar hebben ze toch. Dat hebben ze al lang afgeschreven. Ze ook maar zeggen dus ja, ik zou zeggen laat het gewoon aan mensen zelf.

[00:32:56]

Maar als ouders die die druk op de zorg dan maar dan ja. Maar die druk op de zorg zal misschien toch. Even zou ik de oudere mensen dus. Ik zie, ik zie gewoon de noodzaak van een plicht niet.

[00:33:04]

Wat ik wel jammer vind als mensen zich niet laten vaccineren is dat dat vaccin daar begon. Ik mee was natuurlijk lange tijd zo'n stip aan de horizon. Als we allemaal gevaccineerd zijn, dan kunnen we dat. Het is toch een beetje een massahysterie waar we in is. Een massapsychologie afgelopen jaren.

[00:33:20]

Dat moet ook een eindpunt. Maar als je. Ik denk als je er gewoon die die uh die groep immuniteit wil hebben, dan moet je. Koffie geloof ik neem, maar dan moet je toch die festivals door laten gaan en zeggen je mag er alleen in Ignacy als je een prik krijgt. Let maar op dat iedereen in de rij staat hoor. Om als Ricketts te krijgen zegt iedereen hier armpje, prikkende maarin uitschijnen. Misschien moet je dat gewoon je. Of je moet ze belonen van geld geven.

[00:33:40]

Ik voel ik harmonie. Komt er een brug in harmonie geven van zijn kinderen? Een cd speler kan 20 eurootjes krijg je als je als je je laat vaccineren misschien kosten de overheid wel veel meer is. Als dat niet gebeurt, dan kan je. Kan je ook daar ook geld aan uitgeven aan de jongeren? Als je dat graag wil.

[00:33:54]

Je hebt toch ook van die bedrijven? Dan kun je voor 20 euro kun je helemaal vol laten spuiten. Met troep krijg je 20 euro. Dat heb je ook nog. Eigenlijk is dat wat er nu gaat gebeuren. Ja gek he tijden hoor. Van op vakantie naar euh, op vaccinatie zeg ik altijd maar weer.

[00:34:10]

Nou mag ik even naar een busincident. Het geflopte nieuwe idee van. Pesticide? Euh, we gaan toch naar een tijdperk toe zonder Korona? Dat is leuk hé. Dat is fijn. Dat is prettig. Maar we gaan ook wat dingen missen. Dus ik dacht wij gaan het voorzijn. Wij zetten alvast het Korona Museum op stap.

[00:34:36]

Dus gewoon een mooie plek om een reële cryer met allerlei lekkers. Dus bijvoorbeeld allemaal soorten mondkapjes die je kan bekijken. Je ziet op een groot scherm zien van Knoeiers en Diderik Gommers zitten met het langdurig kijken. Je hebt een hoest wedstrijd, wie, wie, hoe ver je kan hoesten. Dus dat er gewoon speeksel zo uit je uit je mond komt. Is wel een goeie kijken. En een hele Experian is ook voor andere anderhalve meter moeten ze aanhouden allemaal hé.

[00:35:00]

Dat de kinderen denken dan moest dat echt vroeger. Dat moest echt demonstraties. Kun je meedoen aan Anakin? Hebben ze het Museumplein? Heb je al nagebouwd en dan kan je met Lange Frans op de foto. Uhm ja, euh.

[00:35:13]

Dat soort dingen wel leuk. Ja, je kan je ook voor je lol laten vaccineren en de vaccinatie hoek. Dacht ik aan de toch leuk leuke en o ja en een wassenbeeld van Diederik Gommers moeten wel in Nederland.

[00:35:24]

Wel al een virologen. En dan? En dan kun je zelf een balkonnetje. Kun je een moestuin aanleggen? Want dat deden alle. Dat deden alle volwassen mensen zouden kunnen appartementjes. Ja, een emissiezone buiten zijn. Gingen ze een moestuintje aanleggen. Een balkon? Ja, en je kan dan gaan zoemen met mensen. Wat te doen? Hopelijk hierna ook niet meer. Wat wel echt klaar is ga je videoBij zullen. Moeten wij dat hij ooit futuristisch en nu wordt in onze geschiedenis?

[00:35:46]

Dat moet moeten gewoon weg. Ik wil dat niet meer. Ik wil niet.

[00:35:49]

Ik vind het soms gewoon uitvindingen hoor. Moet je in je blote reet een je onder tafel? Jij wordt nog een keer. Dat ga jij nog een keer op. Jij gaat nog gepakt worden. Daarmee weet je toch wel dat je dat je echt niet doorhebt dat het ding aanstaat?

[00:36:03]

Nee, ik heb genoeg risico genomen. Onlangs al wel. Ja ja, ik heb een paar keer echt niet niet goed voorbereid. Half halfnaakte gezeten. Ja tot dan zit je gewoon op tijd uit. Ja, maar je weet het niet. Later moest iedereen in de gaten houden. Moest ik een online presentatie houden met die Loyd. Dus jij zat aan de boom met 200 mensen in de bovenkant en ze hadden gewoon aan de onderkant.

[00:36:25]

Ik zat oprecht in mijn boxershort restaureren jongens redelijk. Ik vond het gewoon heel fijn idee dat ik gewoon in mijn boxershort zat en dat tweehonderd mensen van die Lloyd zaten luisteren. Hahaha, dat vind ik wel fijn.

[00:36:35]

Dat vind ik wel vet hij. We moeten moeten gaan af. Het gaat hem wel prikken. Jij gaat hem wel pakken. Ja, ik ben wel iemand die dan ik ben. Ik heb ook de Goerges in mijn huis. En iedereen zegt aan. Maar nu weten ze alles van je weet je. Maar jij bent ook al wel eens iemand. Ja, ik ben gewoon betaald en je zit al vol met 5G. Kan mij het schelen. Inderdaad, ik heb heel lang getwijfeld.

[00:36:57]

Ik ben er, maar sta niet vooraan hoor. Bedoel ik? Nee, het is erg handig. Als ze bij mij komen, zeg ik uiteindelijk ook toch wel ja. Ik vind niet dat het verplicht moet worden, maar ik denk dat ik gewoon ja. Het lijkt me ook psychologisch een lekker moment om gewoon een streep onder Corona te zetten. Dat je het gewoon neemt. Ik heb er nu gevaccineerd, nu sqla. Nu ga ik door mijn leven. En ja, een stukje onvruchtbaarheid scheelt ook een ingewikkeld gesprek met Lotta.

[00:37:23]

En goed ja, van Lotta naar het snoepje van de week. Ja. Netnummers. Want ik ben even benieuwd wie het is. Jennifers. Het heeft werkelijk geen bal met het onderwerp te maken, maar wel Balkan.

[00:37:40]

Waarom het is? Het is een gang. We gaan een onbekend snoepje behandelen. Het is Ivana. Ivana Pie. Riso vesa Ivana is Riva legt heel even uitwaaien aan het even.

[00:37:52]

Alana. Ivana Iranian.

[00:37:56]

Nee, Ivana fak retard moeilijkheden.

[00:38:04]

Ivana Ristovic. Ja, ik ken er Sandra.

[00:38:08]

Maar ik ben vooral benieuwd wat jij met haar zou willen drinken. Nou, een heerlijk Kroatisch drankje wordt al jaren sinds de sinds de middeleeuwen gebrouwen in Dalmatië.

[00:38:16]

Koppel Yuto Footsie op Kreta Pacheco japonnen serieus is, gaan we niet echt een stelletje aquae, maar dat gaat over mij en zo een feit. Door Dr. Kosovo aangehouden en Mozart Maasmechelaar parketzaal partita tot portico.

[00:38:42]

Maar even over Ivana. Want kijk Ivana, die hebben wij ooit ontmoet. Ingvar kredietdagen. Bijbelverhaal? Kijk Wana.

[00:38:50]

Wij ontmoeten haar omdat zij ons een bootje verhuurde. Ha ja. En toen dachten wij Jezus, dat jij bootjes futen. Jij jouw. Dat was het. Jij zou werkelijk. Euh. Ja ja, jij zou alles kunnen doen in je leven. Ze nemen gewoon voor iets seize, sprak Fountains alle talen. Ze zag er geweldig uit. We hebben daarna, hebben we tegen gezegd. Ivana luister, ons leven draait nu om jou, wat je maar wil.

[00:39:19]

Wij gaan het doen en we betalen het voor je. Ja, jij hebt er ook zoals je bij ongeveer altijd. Dat soort dames doet je altijd meteen een Baena. Je weet nog niet wat ze zeggen. Je gewoon kop mij bijwerken verliet anderhalve ton.

[00:39:32]

Dat heb ik niet gezegd. De getallen kloppen niet. Maar goed, je moet omrekenen lacuna zijn. Ja, ja, ja, nee. Maar Ivana is met ons mee geweest. Die is een avondje met ons opstappen. Ja, Wezestraat gaan stappen. De was. Er was wat spanning, maar we voelde natuurlijk wel dat we niet echt denderend waren. Natuurlijk relaties maar en zij hadden ook volgens mij een relatie met WAS.

[00:39:53]

Het was eigenlijk een heel mooie avond en heel leuk. Maar omdat je dus ook wel eens zeg maar met man vrouw een leuke avond kan hebben. Allebei een relatie. Het gebeurt niks, maar je voelt je wel weer even vrijgezel. Een beetje snapte ik nee, maar het is gewoon echt een heel leuk meisje. Ze is ongelooflijk knap en wat wij eigenlijk willen is dat zij morgen wakker wordt en dat je 1000 Nederlandse volgers juist kijkt.

[00:40:20]

Want Ivana heeft al duizend berichten op de gram gepost. Ja, ze heeft 12 000 volgers in Nederland, maar Nederland zou er dat er 100 jaar daarvoor zijn. Profiel want zij die is dat gewoon te ontploffen. Zij zij. Zij probeert de influence game te kraken in Kroatië, wat natuurlijk een klein Balkan landje is, maar gewoon ana.

[00:40:41]

Nogmaals. Ik zou zeggen maar moet het in Zweden Lotta, in Kroatië Ivana. Nederland Svetlana Svetlana Broel. Ja ha, is dat nou? Is dat niet een oplossing? Dat is zeker, maar ik weet niet wat hij ervan vindt. Hij bedoelt maar dat is het punt.

[00:40:59]

Lotta hoeft daar niks van de vihz ook. Neem ik maar even even. Dit is een serieus punt. Wij zijn op dit moment als de Europese Unie. Wij willen graag niet geld transfereren naar de zwakkere staten in Zuid-Europa.

[00:41:13]

Maar volgens mij wil Zuid zouden zij met ons meer geld kunnen verdienen aan invloed. Dus help ons! Ivana Peruzovic groot te maken. Ja, en dan is de vraag wie hoort erbij?

[00:41:25]

Hoort daarbij? Wie moet, want ze heeft volgens mij was ze een keer met een voetballer ofzo.

[00:41:29]

Ze was verliefd op Ante Remich. Oh ja, maar die kennen we niet.

[00:41:33]

Dus Rakitic heb je ook nog. En je hebt ook nog iets moois. O ja, dat is ook niet echt een mansen kaartje. Ze zijn niet zo knap. Nee. Wat wel echt een held was. En daar moet ik dan aan denken. Wat is Goran Ivanisevic natuurlijk?

[00:41:45]

Én de tennisser? Ja, schitterend.

[00:41:47]

Alleen al Goran is natuurlijk wel Goran Ivanisevic eveneens.

[00:41:52]

Maar het was de allergrootste held ooit op Wimbledon. Dus dat is de Topo Chico bij de Topo toppositie. Ik vind dat dat er wel bij hoort. Kijk Ivanisevic voor de jongere kijkers en luisteraars. Dat was een absolute held die altijd op Wimbledon. Fantastisch idee, maar nooit won. En toen echt op zijn 38ste. Echt in de blessuretijd van de blessuretijd van zijn carriere mocht hij een wildcard. En toen won ik. En toen is ie in Split in Kroatië onthaald door 600.000 man.

[00:42:21]

Ze goed tegen water.

[00:42:22]

Ze hebben laatst van de DDR Daviscup fucking goeie sporters. Maar kijk, kijk op het profiel van Ivana en je ziet Balkan volkeren zijn gemaakt, maar hem gewoon weer rennen. Blij zijn met deze tip is gewoon hartstikke leuk.

[00:42:38]

En ze doet niet moeilijk, want. Slavische vrouwen, die kunnen dus uitstekend een combinatie maken van rammelend gel op de gram en gewoon euh, dingetjes doen en gewoon door de arme tot een.

[00:42:52]

Maar laten we dat je niet te dik. Kijk eens goed bromde af. Vaccineren kan je leren, maar je kan het ook niet doen. Ik zeg. Wij zijn niet van de verplichting. Maar euh, Jaap gaat hem sowieso pakken. Ik denk er nog even over na.

[00:43:04]

Ook. Empirie Soviets Speliers met bjr z o w. C h.