Transcribe your podcast
[00:00:00]

Je bent in een architectuur outfit vandaag, aldus de architect. Ik denk dat je mij ook prima in een tekeningetje kan laten maken hoor.

[00:00:07]

Als je als je wil bepakking mijntje. Drie van de vijf lijnen.

[00:00:11]

Ik zou zo onwaarschijnlijk slecht zijn in dat water. Waterleven dorpsbelang. Zijn twee vrienden verkennings tot. Hij doet het, maar beiden komen. Hij zingt af en toe een detect succesvol. Twee van de tennissters zeilsport. Hoi Gelo, Jaap! Mooi, hoi, heb ik nog geen één keer gezegd. Heb je nog nooit horen gezegd nee, nee, zelfs Maelwael of ja. We zijn er weer Japie. Ja, je ziet er winters uit in een oversized tortel nek.

[00:00:52]

Wat natuurlijk merkwaardig is voor een man zonder jongetje.

[00:00:54]

Ik heb een colletje en als je geen nek hebt is dat vreemd. Want dan ja maar goed ook, want als het aan de andere. Ja, dat zou over mijn hoofd gaan, dan zou je denken. Turtle. Misschien is het juist wel heel goed, want dan lijkt het alsof ik wel een nek heb. Zou ook nog kunnen. Ja, het is eigenlijk zoals meisjes dan zo'n hoge broek hebben om hun benen langer te laten. Juist is dit een compliment.

[00:01:14]

Coltrui is voor mensen zonder nek flatterend laseren en een afgrijselijk wit T-shirt aan met afgetraind. Ik zit in de krant Twente en het interesseert me helemaal niks. Ik ben niet eens lekker terug in de natuur, maak je allemaal niet uit. Ik heb mezelf niet eens gedoucht vandaag.

[00:01:29]

Maar dat vind ik wel toe. Ik bedoel, er zijn veel argumenten. Ik ben natuurlijk een notoire misantroop, maar mensen die zich douchen zeggen nou, daar is ook nou plek op de zich. Lekker afdoen ze zich lekker he. En dan heb jij je vanochtend lekker afgedraaid. Maar lekker af douchen vind ik altijd bizar. Halle.

[00:01:46]

Jezus mag ook. Nou fijn dat het met allemaal weten dat je niet Doucet en nog steeds je organiser bijgewonnen. Kleine-Spouwen met showballet. We gaan het vandaag hebben over de al mee realisering Almeria sering Homerische. We gaan het hebben over architectuur Jaap. We gaan het hebben over de schoonheid in de publieke ruimte. Woutershof, Deny of het gebrek daaraan aan schoonheid en de invloed op ons gestel van hoe de wereld om ons heen eruitziet. We gaan het hebben over architectuur.

[00:02:19]

Leuk wat ik wil. Wat vinden we mooi? Wat is het belang van architectuur? Is er ook een of een connectie te maken tussen architectuur en idealisme? Al dat soort vraag Hartsinck beantwoorden.

[00:02:30]

Ik wou nog heel eventjes je een beetje updaten over mijn kerstseizoen. Althans onze Kersseboom. Ja, wij waren over, vertelt je inbreng. Heb jij het tot nu toe geleverd? Ik heb er een kerstbal geluid. Nou ja, da's ook mooi.

[00:02:46]

Je hebt in de jaren heen een stukje meezingen, et cetera. Maar voor de voor de clip ben ik dus nu serieus bezig met die Coca-Cola truc. Je gaat lukken. Nou, dat is nog een beetje de vraag, want All You Need Is Love heeft ook een aantal dagen geboekt. Het is nog even spannend of het lukt, maar ik heb wel goede hoop. Wel lag de vaak uitgestelde teleurstellingen. Zoals zo vaak.

[00:03:06]

Euh, nee, dus. Ik ben echt met een paar leuke dingen bezig. Ook met een bepaalde auto. Waar tietjes zich al een Kia Sorento? Nee, geen Sorento deze keer. Het heeft me een beetje te maken. En hij eindigt op unly. Geinig maar goed, dus dat gaan we even zien. We hebben al een paar leuke filmpjes hebben ze ingestuurd. Dat mogen er altijd meer zijn. Ja, want ik wil in deze.

[00:03:27]

Ik zag de mailbox overstroomde. Nou, het is ongelooflijk 200 ofzo, zei hij nog veel meer. Ongelooflijk, maar we moeten. Ik wil van de regeren. Ik ook haters. Ik ook haten. Dus wie het? Wie het een Sherri moet gewoon mee zingen.

[00:03:42]

Het idee is de zingende, het refreintje mee. Je filmt jezelf en wij stoppen dat in een videoclip. Als niet eens onze eerste keer.

[00:03:50]

Ik vind het enige kerst. Zo moeten we moeten overigens nog wel even benoemen dat we dus weer in een lockdown zitten en dat we daarvoor de mensen die het omga zijn.

[00:03:59]

Mensen die echt geen. Je ziet mensen gewoon in de rij voor de ritual staan en die die doen alsof er niks aan de hand is. Maar het is dus weer een l'océan. Maar daar gaan we het niet over hebben, want we willen niet vervallen in hetzelfde gesprek als dat we in maart en april hadden. Dus wie geïnteresseerd is in onze mening over Korona zet terug naar Mars.

[00:04:16]

Heb jij niet heel vaak dat je iets zegt in deze podcast? Dit heb ik al 75 keer gezegd, maar volgens mij hebben we ook al wel eens Desai. Die naam er niemand. Er is niemand bij ons die oplet. Hebben wij dit hoofdonderwerp een keer besproken? Volgens mij hebben we wel een aflevering waarin nadat nou echt samedi die je deze hebt toch wel even terug.

[00:04:34]

Die gaat het nog wel even. Grasduint wel door de archieven.

[00:04:36]

Ik. Ik zou. Ik zal niet op op Tim Samye een tietjes bouwen. Wat dat aangaat. Maar we gaan het zien we vooral op onszelf bouwen.

[00:04:44]

Daar doen we een punt. Ja, het zou beginnen. Iedereen. Ik herinner er geen. Nou, ik heb er eentje die dus niet over mijzelf gaat. Dat zou jij niet herkennen, want je hebt in principe niet heel veel met de medemens en die ook wel eens het zwaar heeft. Euh.

[00:04:59]

Maar ik vind het bestaan van medemensen een dieptepunt en dan houdt het wel op. Ik heb cvwa interesse in de medemens.

[00:05:04]

Vinden wij andere mensen eigenlijk walmende Hynde helend? Ja, hinderlijk? Is het nodig dat ze er zijn?

[00:05:10]

Nee, maar nee. Ik heb een en een vriend van mij genaamd irrv. Oh ja, dat is een variatie op gnov. Ja, maar er is geen irrv. Ik vind het bijzonder ja, de beste man die dacht net als ik. Ik ga lekker de stad uit. Ik ga een huisje bouwen. Hartstikke leuk. Heel veel mensen. Dit sluit trouwens mooi aan op het thema dit jaar heb je.

[00:05:34]

Uhm, ik snap, ik snap het wat je wil. Het is nu de tijd om natuurlijk eruit te gaan en iets leuks te bouwen. Nou, de beste man heeft serieus geld in voor geïnvesteerd, erin gepompt en gedaan. Uh, wat blijkt? Aanneem Merthe Valid echt in deze tijd niet als aannemer iedereen wil bouwen? Juist ja, Oele wappen. Nou, dan ben je dus. Ja, nou, dan ben je als aannemer sowieso niet heel handig indraait, want daar valt op zich geld te verdienen.

[00:06:00]

Ja maar euh, geld geld gewoon weg. En die gozer, die heeft zich dus voor niks. Of Herman die gewoon niet verzekerd heeft daar niet over nagedacht. En het valt mij zowiezo op dat er heel veel mensen zijn die bij dit soort extreem grote aankopen een billiau in huis. Het grootste aankoop die je ooit gaat doen je je smartphone verzeker je upjb. Je bent overal verzekerd of nouja ik niet.

[00:06:25]

Maarja. Nou ik wel ja. Maar goed, ik laat ook mijn man een telefoon één keer per week in de bus vallen. Ja maar uhm. Vodafone na meestal, maar meestal.

[00:06:36]

Maar dan denk ik hoe kan je dat nou doen? Weet je wel. Ik vind ook wel zielig, want deze beste man en ik moest na niet Ivans vragen en had wat pech.

[00:06:44]

Maar haar roepnaam zit vaak in verdomd zit vaak in verdomme. Maar hij roept het dan toch een beetje over zichzelf af. Dan denk ik jongen bij zoiets groots. Daar kun je toch even euh, even iets voor regelen. Gewoon, dat snap ik gewoon.

[00:06:55]

Maar dit gaat niet helemaal toevallig. Per ongeluk gewoon wel over jezelf. Nee. Ja dat had gekund he. Had mega goed gekeken. En vorig jaar? Ik heb. Vorig jaar ben ik begonnen met de bouw van ons huis. Althans ik heb natuurlijk echt geen ja.

[00:07:07]

Je hebt de eerste poot uitgestoken, want ik ben natuurlijk serieus, echt de allergrootste allergrootste kluns. Maar ik heb het dus ook. Ik snap jou, ik snap dat je dit zegt. Ja euh, dat je zou denken. Jij zou dat niet goed regelen. Ik heb dat dus wel goed geregeld. Althans mijn aannemer had dat goed geregeld, want hij heeft gewoon die was aangesloten bij. Ik ga ze toch effe noemen. Bouw garant even shou dat voor de boys, want die hebben mij dus echt goed geholpen.

[00:07:31]

Schoon. Wat is dat soort verzekeringsfonds? Wat is nou het is dat je je aannemer kan daar bij aangesloten zijn? En die gasten die dan? Stel, je aannemer gaat failliet. Ben je gewoon verzekerd. Maar ook als je bijvoorbeeld een oplevering hebt. Je huis wordt opgeleverd. Dan ga je door het huis om het laatste moment dat je tegen je aannemer kan zeggen hij. Dit is niet mooi gedaan ik, dat moet je verbeteren, etcetera. Maar ik heb natuurlijk geen enkele verstand van bouwen.

[00:07:56]

Dus als er dan iemand met jou meekijkt en zegt Jolies dat kan zijn, dat zit er niet goed in en dat is niet goed.

[00:08:01]

Maar kijk en kijk eens ook mee naar offertes, want ik ben nu een Kroatisch inbouwen. Ja hoor. De lokale Dragan Ibrahimović die zegt van nou naar kosten 200 kost 2 miljoen kuna. En dan denk ik ja ja, ik weet het maar als je hebt.

[00:08:15]

Ik heb geen idee. Ik heb heel vaak meegemaakt bij de bouw van ons huis en dan gaat een aannemer meer prijs berekenen. Ja, om dat overweg kan. Ja nee. Meerprijs omdat je dan iets. Je wil dan een en ander kozijn. Je wil rood kozijnen. Veel van dat je. Je hebt altijd de basis dingen. En dan? O ja, als je een mooiere zeg. Maar je hebt ook de de om de ombouw van je deur lijst.

[00:08:35]

Het wordt nu heel technisch. Dat heet redelijk wat die dingen ook weer maakt. Wijs u naar onze nieuwe podcast VT Wonen met Jaap? Nee, maar even serieus. Je hebt geen idee of die gasten nou 500, 1500 2000 meer vragen voor zo'n ding. Weet jij veel? Dan moet je gewoon zo'n partij hebben die jou.

[00:08:51]

Als ik dus in Kroatië iemand wil laten zien. Je hebt natuurlijk geen bouw garantie dat Bersani.

[00:08:56]

Nou dat ik daar Kroatie denk ik niet ben en ze international is. Maar daar denk ik niet.

[00:09:02]

Ik zou wel geloven in een Hollandse san. Maar er zijn. Ja, het is gewoon handig om zo zoiets in schaaklessen te zijn van een tipje.

[00:09:08]

Dus ik vind ik veel mooi. En hoe is de oejezd met afgelopen? Die woont nu onder een brug? Nee, hij heeft serieus een probleem, want er is gewoon geld. Hoe gaat hij z'n geld terugkrijgen? Misschien kan die zijn er wel ergens poncho's of weet ik veel? Maar ik vond wel heftig in deze tijd. En hij heeft dit. Ja, je moet het allemaal maar doen. Euh, gas moet in principe gewoon aan komiteit thuiswerker. Het is allemaal niet zo fijn zoals wij in Andalusië zeggen.

[00:09:30]

Criscito avion ij situation.

[00:09:33]

Waarvan laatste een mooi vrouwelijk mooi barbarez van Latijnse taal. Jouw dieptepunt?

[00:09:39]

Jaja, ik heb ook een dieptepunt en het is niet zomaar een dieptepunt. Een unicum is namelijk een hard over jezelf.

[00:09:46]

Nee. Nou ja, wel, maar er is een honoraire snoepje van de week. Ja, dat in een bepaald landelijk dagblad genaamd DT heeft aangekondigd dat ze mij wil aanklagen.

[00:09:59]

Tubantia De Tubantia in de Twentsche Courant Twentsche Courant is het is hem niet, maar andere belangen. Eva Vlaardinger Broek waren we natuurlijk enorm gedonder mee hadden afgelopen zomer die ons maar die aanviel. Gaat jou ook aanklagen. Ik heb een column geschreven over de achterban van Forum voor de emotie en de mensen die jarenlang hebben meegelopen met Baudet. En nu opeens doen alsof ze van niks wisten, zeg maar. Ha, na de oorlog zat iedereen in het verzet en daar.

[00:10:31]

Daarin heb ik inderdaad een foutje gemaakt. De zieke ik heb het over haar vriendje Julian Roshi, die die YouTube filmpjes maakt over apartheid. Ha separatisme in het Frans. Hij heeft een soort logo Be Smart stehen apart. Nou nog. Nogal merkwaardige titel van een YouTubefilmpje en ik heb gezegd dat zij daar ook inzit. Dat klopt niet. Zij zit wel in andere filmpjes, maar die Man Roshi maar niet. Niet die dus. Dat is netjes gerectificeerd in de Volkskrant.

[00:11:00]

Was gewoon mijn foutje. Maar alsnog beweert ze dat ze mij gaat aanklagen wegens smaad.

[00:11:05]

Wil ze gaan doen aan wat? Nou ja, ik weet het niet. Ze maken ze zo. Heeft ze dan een beetje kans van slagen? Nee. Nou.

[00:11:14]

Ik moet daar natuurlijk eigenlijk altijd verstandig over zeggen. Maar het is natuurlijk merkwaardig voor ons. Jaap, dat je zo'n meisje ha een podium van podium geven. Ja precies. Want kijk voor 500.000 luisteraars hoor.

[00:11:28]

Kassa had nog geen mens natuurlijk. Even Vlaardinger Broek gehoord behalve Sherri. Die heeft een Raila Odinga. Nee, ook wel niet. Nee, maar dat zij heeft gezegd pas op. Het is allemaal smadelijk gezegd. Zij heeft. Zij heeft ook in hetzelfde interview waarin ze mij aanklaagt heeft ze euh. Heeft ze aanleg? Heeft ze beweerd dat dat een foutje was? Eigenlijk een klassiek zoals ze was natuurlijk. Mensen vaker doen na een affaire zeg. Van jaren was van mijn kant was daar een foutje.

[00:11:57]

Was natuurlijk ook niet zo aardig voor Sherri dat ik ben toch een beetje gevoelens gaan krijgen voor sherry door al die dolk in z'n rug.

[00:12:04]

Ik niet, maar ik snap het goed. Maar goed, dus wij hebben haar groot gemaakt. Ze is groot geworden op de gram voor onze uitzijn. Ze stond wel eens in de VTM. H stond ze met in de top 500. Wij hebben ze wel ontdekt voor het grote meneer, maar dat vind ik dan ook zo mooi aan haar.

[00:12:19]

Daar staan ze dus in de VTM en dan staan ze op Instagram met een minner met een koffer van de VTM. Kijk, ook zijn de VTM. En dan later vindt ze dat ze seksistisch benaderd wordt. Vinden we het zo bijzonder hypocrisie van dat soort meisjes?

[00:12:30]

Hou ons wel even op de hoogte, want ik ben dus ook wel. We gaan dikke boetes kan krijgen enzo.

[00:12:34]

Nou ja, kijk, als je uitgaat als je m. Als je iemand aanklaagt voor smaad, dan moet je gewoon dat straffen strafrechtelijk.

[00:12:40]

Dus dan ga je naar het OM, want daar moest ik Hauwere betalen. Nee, maar dat gaat niet om. Is geen civiele zaak, dat is ik. Ik word dan crimineel aangeklaagd. Dit is een strafrechtelijke zaak. Strafrecht bezit. Ik zit waarschijnlijk de rest. Van 20:21 zit ik gewoon in de gevangenis?

[00:12:56]

Hoe hou je jouw dieptepunten? Zijn Shou heftig? Ik ben er gewoon helemaal stil van. Maar wacht eens even, ik ga je opvrolijken. Ik ben in de krochten van Bol.com gedoken en heb een cadeautje voor je uitgezocht. Als pleister op de wonde omdat ik het zo heftig voor je vind, heb ik een klein cadeautje voor je uitgezocht. Ja, ik ben er eigenlijk trots op. Want euh.

[00:13:20]

Jij hebt ze hier. Ik zie ook hier zitten in je T-shirt. Cold. En je hebt het koud en je wil lekker wat warms. En wat past echt goed bij jouw Nunn?

[00:13:32]

Wikia? Lekker zeggen. Goeie wax, geen scheuren erin als ik door de bramen loopt. En Brusselers River Russisch. Laga Goeie Maximals upmerk. Ja, mooi ik voor. Ik vind die geur wel lekker van Warsage. Ja, maar het heeft bij. Wij kennen dat ook gewoon van vroeger gebruikt. Het waren toch ook gewoon zo'n Caxias Anabasis? Ja, maar als je de geur van oud geld moet omschrijven, dan is het van natte en natte suringar, spanning, banyoles en waaghals.

[00:13:58]

En dan nog koop ik nog de volgende keer voor je een paar boots schoenen.

[00:14:01]

Want dat hoort er ook toch wel ergens onder in een tietjes in het zomer zomerseizoen is van. Precies de mooie lelijke rooie korte broek.

[00:14:08]

Nee, gewoon van die dikke laarzen aan moot tegen Jaap. Hartelijk dank. Ik kan straks weer de Twentse bramen door banjeren. Ik ben. Ik ben op de eerste CADO. Wat ik daadwerkelijk ga gebruiken denk ik nou.

[00:14:18]

Ik ga jou ook nog eens een paar keer achter de leugendetector zetten, want dat is euh, voor jou was voor jou niet gek.

[00:14:22]

Ik lieg als die voor mij. Die was voor jou vriend.

[00:14:25]

Omdat jij nooit. Omdat je altijd met een render op je zit. Omdat je bang bent voor de negatieve feedback die voor jou. Nee Joop. Joop ja, architectuur. Heb je er wat mee allemaal van Joop? Euh. Nou ja, ik heb er zeker wat mee. Ik moest er nog even aan denken dat ik bij ons oude huisje reed. Ik altijd door een moest ik langs een beetje een lelijke wijk. En daarna werd het pas groen en leuk en mooi.

[00:14:50]

En de rijen toch een paar keer per dag rijden daar langs en dan kom je weer terug.

[00:14:54]

Al in Hilversum bedoel je een hele hype die in één klap mee zat. En dat is gewoon. Er wonen heel veel oudjes, is niks aan de hand, maar het is gewoon niet mooi.

[00:15:02]

Nou ja, zeker op dit soort druilerige lelijke dagen dat ze in Rotterdam ook veel. Dat beton is al lelijk, maar als het dan dit grijzige is, dan kleurt het helemaal als toch. Dan wordt helemaal de lijn. De grijze lucht gaat eigenlijk over in gebouw en dat is een grote grijze plek.

[00:15:18]

En nu Nieuwenhuis kom ik over de Autoloos Westerdijk 1 4 of Kostverloren. Karadžić rij ik rijk langzamer van die mooie boerderijtjes van die ouwe mooie boerderij met rieten kapjes. Prachtige accom ik. Uiteindelijk vind je veel witgeschilderde Izaguirre. Kom je zo met met dat ordinaire dikke riet. Beetje riet is mooi, heeft wat. Maar niet in die dikte waarin jij dat hebt.

[00:15:42]

Dus jij wilt maar, hoopt Mostert op van Jamoye? Zeker Van Riet zonder mos. Is gewoon ordinair per definitie. Maar het is ook die dikte hè. Dus je ziet hoe de riet, hoe jouw nieuwe reinheid gaat. Het gaat erom wat je ermee doet niet. Het gaat niet om de dikte mee, maar ik snap het. Je kijkt tegen een muur van riet. Ik snap, zei ik.

[00:16:01]

Nou ja, ik snap je niet, maar ik snap het verschil. Maar het is gewoon heel lekker als je dan die kant op rijdt, maar terug gaat dat je altijd mooie mooie gebouwen ziet. Dat heb je toch in Amsterdam ook? Moment dat je in Amsterdam fietst heb je gewoon elke dag blij is over die gracht fietsen voor je eerste de eerste lentedag. Heeft ook te maken met met meisjes in rokjes. Maar goed, die eerste lentedagen, dat dat t groen aan de bomen doorkomt en fietsen over de grachten van Amsterdam.

[00:16:26]

Ja, dat snap ik wel. Dat is toch gewoon prettig? Ja ja, ik heb gevraagd om advies. Ongevraagd advies heb ik om gevraagd. Ja, aan Yarne Mastenbroek.

[00:16:40]

Mastenbroek. Mastenbroek ja. Gaan er geen grapjes over mensen achterna, dan heb ik ook zo vaak last van. Dit is gewoon niet leuk.

[00:16:46]

Maria Mastenbroek Dat is wel heel lekker. Ja ja, kun je mooi in de broek masten? Ja. Jaja, bedankt dat je dat je nog uitlegt voor de mensen die niet weten waarom Bouhuijs later voor Bjarne. Dus hij Yarne Bjarne. Dus hij heeft al wat. Nee nee. Hangt dus samen. Sorry, echt gewoon om de hoek als je je gedraagt als een Carmans.

[00:17:08]

Was helemaal klaar mee. Ja, Bjarne is mooi baas. Ik heb hem vorige week aan mijn Tōkyō tafel gehad.

[00:17:15]

Ik heb een vastgoed Toshio geleid en hij was eigenlijk een onwijs welbespraakte, slimme vent die veel breder dacht als architect dan alleen zijn vakgebied en heel erg bezig was met de rol van architectuur in onze samenleving en gebouwen. Vastgoed in onze samenleving dus. Ik dacht ik vraag hem om advies. Leuk.

[00:17:39]

Hij gaf Luik een stekkie, ongevraagd advies van een beenhard en CNRS of een onbekende.

[00:17:46]

Beste jaarprijs Sander. Ik hoorde Sander vorige week klagen over zijn oude huis, dat steeds meer een bodemloze put dreigt te worden. Fundering, ramen, vloeren en zelfs muren zijn rot. Dat was in jullie laatste serieuze zelfs podcast van het jaar. Ik had het best wel rukkers en jullie weer afsluiten met minder serieuze onderwerpen. Met gekkigheid, gieren en brullen. Daarom natuurlijk een zelfs podcast vandaag over architectuur totaal niet serieus te nemen. Architectuur lag er toch. Kijk, een feest is het zeker.

[00:18:13]

Architectuur net zoals het leven een feest is of zou moeten zijn, zoals met architectuur ook. Toch durf ik te beweren dat architectuur ook bloedserieus te nemen is. Zeker in een land waar meer dan 500 mensen per vierkante kilometer wonen. In de stad leven soms zelfs meer dan 9.000 inwoners op een kilometer. Dat goed organiseren en vormgeven is waar architectuur voor staat. Het is natuurlijk allemaal kunst, wordt sterk beïnvloed door technische ontwikkelingen en politieke keuzes. En natuurlijk geld.

[00:18:40]

Het is alleen wel nieuw dat een woning steeds minder gebouwd wordt met als argument om in te wonen, maar steeds meer om als financieel product in te beleggen. Ik vind architectuur dus te serieus om vooral in te beleggen. Dat hebben die Loosduinse dit per jaar wel bewezen. Laten we echt goede woningen ontwerpen, maar de zondag binnenkomt met tuin of terras, daar moet een feest zijn.

[00:19:01]

Om te beginnen is het nou zeg jij architectuur? Ja of architect? Nee. Maar het is wat mij opvalt is dat architecten zeggen architecten en normale Paessens zoals wij zeggen architect. Ja, jij, zegt architect.

[00:19:16]

En ik zeg architect ja, ik zeg ook architect garage ja in plaats van een garage. Dat soort achterlijke dingen. Maar dat komt door. Ja, jij zegt ook restaurant restaurant.

[00:19:27]

Nee, maar even, dat is wel opvallend. Een architecte, maar dat is ook een beetje die generatie. Want architecten zijn natuurlijk een beetje kunst. Kunst terug, vaak in de Zambianen. Dit is denk ik ook. In de jaren 80 en 90 is ie naar school gegaan en toen was het natuurlijk een architecte en ook een beetje links. Ja nee, maar het zat ook allemaal tortel.

[00:19:46]

Niks aan trouwens. Jij bent in in architectuur outfit vandaag en er zijn dus een architect.

[00:19:50]

Ik denk dat je mij ook prima in een tekeningetje kan laten maken hoor.

[00:19:53]

Als je als je wil packing Nijntje. Drie van de vijf lijnen.

[00:19:57]

Ik zou zo onwaarschijnlijk slecht zijn. In alle maten even doorgeslagen. De dingen kun je. En Bjarne en Mo. Je hoort het in. Het zit ook iets Scandinavisch in zijn naam. Dat voel je meteen Nijverdal. Maar dan heeft die meteen smaak. Dus als je, als je je kind Bjarne noemt, dan denk je ja, dat wordt een jochie. Jij dat ze daar dat ze dat kunnen in Scandinavië.

[00:20:22]

Nou, ze hebben ze gewoon meer smaak. Maar goed, wat hij even naar zijn tekst na zijn advies. Hij zegt in Nederland hebben we gewoon krankzinnig veel mensen per vierkante meter en is architectuur dus heel belangrijk. Misschien wel belangrijker dan in een desolaat, verlaten land waar heel veel ruimte is. Nou, dat denk ik, ben ik helemaal met hem eens. Kijk. We hebben in Nederland natuurlijk nauwelijks mooie natuur, dus is wat we bouwen is in your face is heel zichtbaar.

[00:20:51]

Je kan ook moeilijk de bebouwing ontvluchten in Nederland. Die is overal bebouwing en is niet zelden een plek in Nederland waar je om je heen kijkt. 360 graden en geen bebouwing ziet, dus dat maakt de kwaliteit van die bebouwing extra belangrijk. Maar hoe vrij zijn wij eigenlijk in dit land om te bouwen wat we willen? En. Nou, een in een mediageile die.

[00:21:13]

We hebben er ooit eens een keer over zo'n welstandscommissie in gehad. Ik weet niet hoe dat nou zit aan best wat regels, want er zitten toch niet zomaar je huizen geel verf als je dat wilt?

[00:21:22]

Maar ik denk dat we in Nederland niet niet helaas niet heel streng zijn. Je kan zeker als het gaat om nieuwe nieuwbouw is er veel vrijheid. Als je nu al die Vinex wijken ziet in het land dat loopt, dat loopt alle kanten op. We zouden toch allemaal extreem op elkaar?

[00:21:38]

Nou ja, daar zit heel veel variatie in, maar dat is helemaal niet duur. Neem er nou vind ik niet. Nee, dit is heel veel variatie. Maar goed, kijk, als je kijkt als je mensen vraagt wat vind je mooi, dan is het eigenlijk altijd retro jaren 30 huizen, dus je ziet nu heel veel Vinex wijken die worden gebouwd. Eigenlijk als een soort van moderne interpretatie van de jaren 30 woningen. Rode bakstenen zouden zouden zo'n blauwig dak en dan 200 1 kap vaak, en dat vinden mensen gewoon het fijne dat zijn.

[00:22:07]

Dat zijn ze gewend, daar zijn ze mee opgegroeid. Dus die modernistische dingen vinden we vrij snel lelijk. Hele grote delen van Almere en Lelystad worden natuurlijk alweer gesloopt omdat het gewoon voor dertigjaar gebouwd wordt dus. Maar kwalitatief is dat gewoon. Dat is kwalitatief zo slecht. Dat mag, maar vindt het niet meer mooi en het is kwalitatief ook. Het is heel goedkoop gebouwd in die in de jaren 60 en 70 werd gewoon best wel slecht gebouwd rond troep.

[00:22:30]

Maar goed. Uhm. Hij zegt dus als eerste die architectuur is belangrijk in een land als Nederland. Nou, laten we eens beginnen met de vraag. Vinden we dat een mooi gebouwd wordt in Nederland? Vind jij? Vind jij dat er nu in de laatste honderd jaar?

[00:22:44]

Maar we zitten natuurlijk nu in één in Amsterdam. En vroeger was er natuurlijk geld en dat zie je gewoon terug. Bedoelde alleen al de ornamenten en de prachtige gevels yuz. Dat kan je waarschijnlijk nooit meer op deze manier op die manier bouwen, dus daar zit een groot verschil in. Je zit natuurlijk ook in Amsterdam en zie je soms tussen prachtige panden. Zie je zoals sociale huurwoningen project? Ja natuurlijk. Echt afschuwelijk is met van die hebben ze ook altijd.

[00:23:09]

Dat snap ik ook zo niet. Die kleuren van die balkonnetje. Waarom moeten ze Dyna op een felblauw? Moet dat paal en geel moeten? Waarom? Nou, ik snap het niet.

[00:23:18]

Ik snap het gewoon niet. Ik denk dat er best wel mooi gebouwd wordt. Euh. Maar dat er ook extreem grote missers zijn. Ja, ik bedoelde dat zal in elk land zou zijn. Ik weet niet ik kom maar niet zoveel. Is kan niet veel. Vrijwel nooit in Scandinavië.

[00:23:32]

Ik weet niet of daar ook. Nee, want dat lijkt me altijd krachtig. Als ik daar als ik daar plaatjes van zie, dan word ik daar altijd wel gelukkig van.

[00:23:38]

Ja, ik denk dat de meeste mensen toch gewoon heel erg houden van klassieke gebouwen. Dus als je de gemiddelde bevolking of de gemiddelde inwoner van een land vraagt, wat vind je nou mooi? Dan komen ze toch met met 18e 19e eeuwse gebouwen? Want dat vinden we mooi. Beetje met details, handwerk. De grap is natuurlijk dat de arbeidskosten zo hoog zijn geworden dat dat mooie handwerk, die details, die ornamenten die je net noemde de gevelversiering is. Ja dat dat is denk ik gewoon te duur geworden.

[00:24:09]

Want anders. Waarom doe je? Waarom doen we dat niet meer? Want dat is dat, dat soort kleine rjja, maar dat is weinig vrolijk je toch ook allemaal namaken?

[00:24:16]

Het moet toch allemaal van plastic en ook niet moet het niet moeilijk zijn?

[00:24:19]

Maar goed, het is natuurlijk wel veelzeggend printen dat in Amsterdam eigenlijk totaal onlogisch is om in een heel oud huis soms uit de Gouden Eeuw te willen wonen. Want je hebt gezeik met onderhoud funderingen. Alles is extreem kostbaar om te onderhouden omdat het gewoon 400 jaar oud is. In sommige gevallen. Maar toch willen mensen daar het meeste geld voor betalen en gaan ze nu dus niet liever in een nieuwbouwhuis wonen. Dan zou je verwachten dat een nieuwe huis erg prettig is hoor.

[00:24:48]

Ja maar ja maar goed. Kijk als je dus kijk ik. Ik ben nu ook op huizenjacht en ik voel me toch meer aangetrokken tot een huis in het centrum van Amsterdam. Met alle gebreken van dien. Waar je, waarvan je weet dat je de bieten borrelpraat en gewoon betalen wordt, dan dat ik in Noord in zo'n flat ga zich dit niet debrug of daar leven ik helemaal.

[00:25:08]

Ken je dat niet? Voetbalvader? Nee, we hadden een brug en een kortere.

[00:25:13]

Nee, de lokale boeren verkochten daar bieten, maar altijd tegen woekerprijzen, afgezet in de bieten en gingen de wittenburg uit. Denk aan vechten tegen de bierkaai. En dan de bieten had ik ook vaak genoeg gedaan.

[00:25:23]

Nog mais errug met vaars. De bierkaai is nu anders in Antwerpen. En dan moest je tegen de jongens die het bier gingen vervoeren. Ja, daar kon je niet aan wennen. Nee, van winnen tegen een tegenwind van winnen word je vechten mag.

[00:25:37]

Maar wat vind jij dan? Ben jij een beetje? Want jij hebt wel veel met jij? Zou ook best wel een beetje ja. Volgens mij wilde jij zelfs architect of architect worden.

[00:25:44]

Ik wil de architect worden. Toen zijn we nog architect en ik heb vroeger dus ja, ik heb veel maquettes gebouwd en ik heb ook een Herko. Ik ging dan naar mijn oom in Berlijn. Die was architect. Die is architect van opleiding. En dan ging ik naar zo'n mooie maquette winkel in Berlijn. Om maar allemaal van die mooie dingetjes te kopen waarmee ik mijn Staedion replica kon maken. En ik had ook een vakkenpakket op de middelbare school waarmee ik uiteindelijk architect had kunnen worden.

[00:26:10]

Maar ik heb het toch niet gedaan om onbegrijpelijke redenen. Een soort van lafheid van een door het doemberichten dan maar ja uhm, verder geweest.

[00:26:17]

Ja, veel verder geweest. Maar goed, ik heb natuurlijk nog steeds wel een soort van vastgoed hobby. Dus ik ben nu dat huisje in Kroatië gaan bouwen. Dat vind ik gewoon eigenlijk. Het allerleukste adres ben dat strandhuisjes bij Java aan het bouwen.

[00:26:28]

Dat zit vol aan zee. Schitterend heb je daar. Heb je wegga. Dat dat oude huisje. Daarna heb je dat dan zelf getekend. Of toch?

[00:26:35]

Nou ja, samen met iemand, samen met de architecten en samen met de Kroatische architect.

[00:26:38]

Maar ik zit met zo'n programma in zo'n programma. Ik kan Erica niet in de AutoCAD of weet ik veel te weten? Nee, maar goed, maar ik, ik. Ik heb wel gevoel voor architectuur. Althans, ik vind het heel erg interessant. Ik vind het heel leuk en ik vind wel dat we in Nederland gewoon heel veel lelijke dingen hebben gebouwd. Ja is niet één van de. Het is misschien het enige waarvan ik denk dat Thierry Baudet af en toe toch best wel een punt heeft dat er in Nederland gewoon ook in zekere zin bewust lelijk is gebouwd.

[00:27:06]

En dat zal Bjarne ongetwijfeld met me oneens zijn, want architecten vinden vaak modernistische uitspattingen, vinden ze, vinden ze waardevol en belangrijk en je moet experimenteren. De samenleving moet vooruit door nieuwe gebouwen en nieuwe dingen. Maar het resultaat is wel dat er gewoon heel veel lelijke VLIR van ieder van die badkuipen hier in Amsterdam, Nederland, Stedelijk.

[00:27:28]

Euh ja, ik was er toevallig deze week. Dus nee, ik vind dat niet net een lelijke nee en zo'n ei. Zoveel me veel musea vind ik ook niet lelijk, dat ook wat tjokvolle maar. Ik hou ook wel van moderne architectuur. Alleen was natuurlijk wel en dat is de kritiek van model altijd geweest. Het was in de jaren zestig en zeventig en tachtig was er natuurlijk echt een soort socialistisch communistisch idee bij bouwen. We moeten mensen zijn allemaal gelijk, dus iedereen moet in zo'n flat wonen die allemaal hetzelfde zijn.

[00:27:56]

We mogen de één mag niet mooier wonen dan. Ja, want daar heb ik dus bij mij in.

[00:28:00]

In Loosdrecht heb je rijtjeshuizen ja en die hebben aan de zijkanten hebben die geen raam of een heel klein raam. En ik vroeg me dus oprecht af waarom is dat? Want het is doodzonde en wat dat is was dus oneerlijk. In die tijd zou het iedereen moest had evenveel recht op op bepaalde Raampoort daglicht op daglicht.

[00:28:20]

Dus als je een tussenwoningen had, ja dan had je maar twee ramen en geen zeiknat zijkanten zijn dus helemaal dicht. Ja, het slaat echt helemaal nergens. Maar ja, dat is. Dat is de socialistische gedachten. En je had. Ik ben er in in Deventer, waar ik vandaan kom. Oorspronkelijk heb je aan de IJssel op je paar echt foeilelijke flats staan. Die gedachte was ook dat ook. Euh ja, mensen die het niet breed hebben. Ja, wel om motion picture association.

[00:28:45]

Dat kan ik me nog wel ergens. Die gedachte vind ik dan nog wel ok. En wat maakt dat mooi? Maar maak het dan leuk, want wij kijken er ook tegenaan. Ja toch? Naast de ijsshow? Ja, nee, Angelino. Nee.

[00:28:55]

Maar dat is dat zowiezo langs de IJssel ook. Ook in Zutphen. Dat soort plaatsen zie je gewoon op de mooiste plekken staan. De lelijkste gebouw. T Is echt krankzinnig. En in Nederland hebben natuurlijk ook de blokkendozen, blokkendozen, azeri, prachtige blokkendozen of the block.

[00:29:09]

Maar gewoon langs elke snelweg staan al die packing blokken blokkendozen die ook vaak leegstaan omdat niemand erin wil zitten. Dus we hebben in Nederland. Bedoel ja, dat is gewoon zo. We hebben echt wel teveel lelijke dingen gebouwd en het probleem is is dat het blijkbaar ook best wel moeilijk is om dingen te slopen. Dus vaak heel duur, dus vaak staan dingen die staan daar maar te staan terwijl je je. Je vindt ze, niemand vindt ze mooi. Ze worden ook niet goed gebruikt.

[00:29:34]

Ze zijn verouderd, smaakloze en altijd nog goud. Dat dan is dat dan voornamelijk de overheid bedrijven? Nou ja, want moeten daar niet gewoon mee? Ja, ook met zo'n welstandscommissie zitten zullen toch mensen zitten die niet genoeg betaald worden met smaak en daar hebben ze het voor.

[00:29:50]

Het vastgoed systeem is is best wel een beetje verziekt. In Nederland is. Je hebt gemeentes die willen de maximale grondprijs. Die willen gewoon geld verdienen. Ha ontwikkelaars die zeggen al die gemeentes die willen geld voor een linkse hobbies.

[00:30:03]

En ja, die willen die die willen. Hoge grondprijzen. En wij als ontwikkelaars kunnen daardoor geen mooie dingen bouwen, want wij moeten ook geld verdienen. Dus als wij een mooi ding willen behouden, ja dan dan. Dan moet die grondprijs omlaag, want anders raken we het niet kwijt. Wat altijd een beetje. Er valt wel het een en ander op af te dingen. Want het. Het probleem is gewoon. En dat is ook iets wat wat Bjarne vaak zegt dat dat het kapitalisme en het idee dat een huis een belegging is natuurlijk toch zo verziekt werkt.

[00:30:33]

In die hele keten dus de grond is te duur omdat de gemeente daar geld aan wil verdienen en ze en zijn begroting wil ze wil sluitend maken. De ontwikkelaar wil geld verdienen. Die heeft geen belang bij iets moois maken of hoge plafonds of iets wat wat zijn efficiëntie en winst aan vreet. Nou ja, en en de klant die die koopt toch wel, want er is woningnood en hij heeft geen keuze. Hij heeft geen keus.

[00:30:54]

Ik vraag speelde jij Sims vroeger? Nee. Ken je dat nog? Ja, ik weet niet hoe je dat moet spelen in een zandpad. Maar ook jij had helemaal geen computer.

[00:31:01]

Jaren zwaar? Nee. Dat was. Dat was echt power. Dan moest je gewoon hele steden bouwen.

[00:31:06]

Lachen hoor. Nee, ik heb. Ik heb het wel eens de Sims meegekeken bij iemand.

[00:31:10]

Maar goed, Jaap. Leuk, leuk intermezzo. Maar ik denk dat gevolgddoor Ryōma overhaast over de bestuursrechtelijk gegeten. Ik denk dat thema amis. Wat? Wat vind jij wat? Wat vind jij mooi rijk? Nederland was een typisch Jaap gebouw. Waar hou jij van? Wat? Wat zoek je in een gebouw?

[00:31:26]

Wat zoek ik in het gebouw? Nee, ik ik wil. Ik vind het groot in het Rijksmuseum. Iets heel pompeus en groot. En die ornamenten en ik hou daar wel van pompeus. Nou ja, ik vind dat wel indrukwekkend. Ik vind het gewoon indruk. Ja, ik vind dat indrukwekkend, maar ik kijk liever naar het Rijksmuseum dan naar naar naar het het Filmmuseum. Alleen, ik vind het wel. Ja, daar zou je van alles over kunnen zeggen.

[00:31:49]

Uhm, maar het is niet dat als ik voor een gebouw sta dat het gebouw helemaal gaat leven en dat er verhalen bedoeld zitten zullen.

[00:31:55]

Architecten zijn soms ook helemaal smelten.

[00:31:57]

Ik heb wel eens in in Kroatië en dan zie ik zo'n oud Joegoslavisch gebouw, zo'n zo'n zoonen hotel. Wat dan is? Kopzorgen sovchoz? Nee, geen zorg. Neenee, mag geen alcohol. Kolchoz kogels. Rusland eens in Kroatië, langs de Kroatische kust. Van die oude verlaten hotels die sommige prachtig. Sommige uit de Oostenrijks-Hongaarse tijd. Nou, die zijn prachtig. Weens met tierelantijntjes, maar ook uit de Joegoslavische tijd. Dus op GWAR heb je een verlaten hotel dat ooit is gebouwd voor de padvinderij uit Belgrado ofzo.

[00:32:32]

En dat is in brutale Estische stijl. Nou, dat vind ik al sowieso natuurlijk een hele. De naam voor een stijl geven, maar dat is dus heel agressief en mannelijk een chic. En dat vind ik ook wel vet. Zeker als het met palmbomen doet.

[00:32:46]

Dit heeft ja, maar ik vind niet dat je maar JMI had. Wat ik wel echt lelijk vind. Ik weet niet of je het nieuwe huis van Guus Meeuwis hebt gezien. Die heeft in Tilburg echt een prachtig huis had gekocht. Wel was wel aan aan aan vervanging toe. Met een rieten kap, mooi klassiek landhuis heeft hij naar de grond gewerkt. Mijn broer heeft een Brabo villa. Ja, en hij heeft nou ja, daar heeft hij een.

[00:33:08]

De mensen noemen het een crematorium. Elke Rema van euh, die hem mega lelijks zon. Heel weinig glas vierkant. Dat vind ik ook. Ik vind. Ik vind wel die nieuwe, die nieuwe stijl met heel veel glas wel tof.

[00:33:23]

Ja, van mij mag er heel goed je die foto die je zag van kedeng kedeng casa was alleen de de Ananus waarschijnlijk cultuur kan dus waarschijnlijk allemaal.

[00:33:33]

Waarschijnlijk is dat helemaal glas en is dat prachtig. Nou ja, goed, ik. Ik hou niet zo van een vierkante doos, maar uhm, ik. Ik vind bepaalde moderne dingen best mooi. Ik. Ik hou ontzettend dus van wat die Bjarne ook maakt. Houd dus die modernistische houten villa's met met hout en beton en halmaal van die eigenlijk combineren.

[00:33:53]

Ja, van die nieuwe huizen waar alle elementen in zitten, van staal tot beton tot hout. En dat mengen en vooral heel veel glas, veel uitzicht, veel ruimte van ie. Ja, ik vind het heerlijk om Almond, Pinterest en Instagram links van die van die droomhuis dingen te scheppen. Zie je zo'n dingen niet de hele dag op Funda? Dat doe ik nog steeds.

[00:34:12]

Ja finca, zo lekker zit ik wel na. Ik ben ook totalen Funda. Funda is toch waanzin?

[00:34:17]

Moeten wij toch ook misschien een euh en een vastgoed Toni Vastgoed ook daarbij hebben gehouden?

[00:34:22]

We zitten hier natuurlijk al aan de gordel. En kom goed. Nee, maar ik. Ik heb er. Ja, ik hou er echt van. En ik vind wel dat dat in Nederland een beetje spaak loopt. Het loopt niet goed tussen de ambities en de behoefte van mensen om mooie gebouwen te zien en te maken en er in te wonen. In de realiteit, want het is toch gewoon. Kijk als je als je ook nu naar de uitbreidingen van Amsterdam kijkt aan ha in Noord en rond Amstelstation enzo.

[00:34:50]

Ik vind het vaak niet mooi. Ik vind het vaker niet mooi dan wel mooi. Nee, ik vind het vaker echt om menig lelijk dan mooi.

[00:34:58]

Ja, da's toch iets echt heel erg mis. Geldkwestie toch? Gewoon blijft het. Ja, maar ook ja. Ik weet niet OOXML. Ik kan me niet voorstellen dat je het ook zo. Dat hoeft niet duurder te zijn om iets heel moois te maken. Dat kan je. Kan je mij gewoon niet vertellen. Nee. Weet jij nog? Euh. Mijn ouderlijk huis? Ja dat, dat was toch ook? Dat was een soort. Ja, wat moet je daar nou van zeggen als een soort?

[00:35:17]

Dat was eigenlijk wel een Scandinavisch achtig. Met die met die hout. Heel Amerikaans naar Amerikaans, maar met een borge. Deze had echt een poortje. Nordeste jij dus. Jij zat je frikandellen te bakken en dooie vogels in de frituur te gooien op de poort. Lekker eigenlijk, dat was lekker. Als je dan toch een dooie vogel in een frituur moet. Gewoon beter op voorgeborchte. Wat dacht je van mijn ouderlijk huis?

[00:35:39]

Ja ja, da's weer heel anders. Ja ja, maar welke stijl?

[00:35:42]

Dat is het. Het is ontworpen door door meneer Vingboons. Dat was een windmolen. Vingboons, geloof ik. Peter Pieter Vingboons heet Iglo en die maakte eigenlijk grachtenpanden. Dus als je het basis huis. Het is, zeg maar het moederhuis van het Nijenhuis. Het is eigenlijk een grachtenpand. Alleen mijn voorvader. Drie generaties terug was het een beetje een proleet die in een vol huis Duits. Maar het was briefen hebt toch gewoon zo? Dat werd zo. Het kasteel werd zo de macht en zijn in.

[00:36:08]

Al van een rij werd het zo naar Paya. Jaja, rjgz pas Slowaken al van Rija met elkaar gelast het gewoon op een trailer over niks. En dat was mooi nieuwbouwproject. Kan je niet acné?

[00:36:19]

Nee, maar dat is die voorvader van mij. Die dacht van ja, ik vind het niet gaaf genoeg. En dat is echt neem ik hem echt kwalijk. Sorry voorvader, maar die heeft hij dus vier van die proleten torens aangezet. Dat was niet nodig. Die waren hem dus midden huis is oud.

[00:36:31]

Dat is 17e eeuws en dat is mooi. Dat is echt uit.

[00:36:34]

De Gouden Eeuw tijd is prachtig. Het was ook wel wat kleines en mochten er wat torens bij zijn, maar al die kleine oude rommel, die stomme torens. Nu moeten we er appartementen inbouwen om om het te vuur en je om quitte spelen. We Willem, sneller rijdt hij.

[00:36:48]

Ik heb nog een prachtig basisidee voorin. Nou toch. Het geflopte business idee van. Het busincident HUD. Ik zat weer eens aan een app te denken. Och ja, toch een beetje in een in deze tijd. We zitten veel op onze smartphone. De app gaat Dream House heten.

[00:37:09]

Ook in deze tijd is het grootste DOEWE Home Yamal aanmaken.

[00:37:13]

Ik wilde gewoon een app in het thema PRIMOZ na het inrichten van je huis. Dat is iets is een hoop gedoe.

[00:37:20]

Jij hebt het ooit nog met een aantal ex-vriendinnen gedaan. Volgens mij een aantal.

[00:37:24]

Was je er wel mijn exen, zeg ik. Jongens, we kunnen daar, maar jij echt. Maar ik weet nog wel eens jij uit je lijstje had. Op een gegeven moment was je was je die advocaat op de Zuidas. Al het geld ging op aan allerlei zijn banken en onzin. In juli zaten bij de meubelboulevard en relation zondag na de kloten precies. En nou dat dat is. Dat is lastig, dus ik dacht aan een appje. Je opent hem en je krijgt meteen 50 keuzes tussen twee voorwerpen.

[00:37:49]

Je moet steeds het voorwerp aanklikken dat je mooier vindt. Het is een soort ja dan zo'n soort algoritme. Gaat het dan op een gegeven moment worden dat je via die app? Het is een beetje Pinterest hè? Ja, maar dan nog meer dat op een gegeven moment een hele ja dat er een hele inrichting uitkomt.

[00:38:05]

Naarmate je steeds meer keuzes maakt, snap jij maar krijg je dan ook totaal niet intérieur gerelateerde objecten? Dus dan zie je opeens een koekenpan en een en een poche zeggen dat ik meer mee. Nee, dat kan je in het echt op meta niveau.

[00:38:19]

Ja maar ja, omdat je dan gewoon kan zeggen als jij die kookwater, dan vind je dit aantal helemaal water en vuur. Ja ja, maar nee, maar dat slaat nergens op.

[00:38:27]

Kijk, je moet op een gegeven moment als jij heel vaak in een blauwe bank hebt met rib, fluweel euh ei. In allerlei soorten GMD kent dat algoritme herkend had. En dat gaat dan voor jou de inrichting verzorgen van Willem van.

[00:38:41]

Ik vind het goed heeft het wel, maar dit zou je moeten verkopen aan Pinterest, want op Pinterest ben je altijd aan zoek en zoeken, maar krijg je wel suggesties. Dus heb ik wel eens met een strandhuis. Ik zo'n bord. Ja, en dan zegt hij een volgende keer ding open, open klink, zegt ie. Als je als je dit leuk vond, vind je dit waarschijnlijk ook laesies. Dus dat harder wordt nog wat jij beweert. Wat jij eigenlijk voorstelt?

[00:39:05]

Dat heet een algoritme.

[00:39:06]

Ja, nee, dat snap ik ook nog. Maar ik kan me voorstellen dat je uiteindelijk ben. Je daar kan je heb je gewoon dan. Want je kan ook zeggen tegen je vrouw of tegen je man. Wij gaan het met eens doen en je hebt daarna niets meer te zeggen. Die gaat uiteindelijk het beslissen. Vrouw Manji richt het in. Ik vind prachtig ja, maar één vrouw man even jouw huis is toch 100 procent decorandus? Nee hoor, Kim.

[00:39:28]

Kim en Kanye.

[00:39:29]

Montée komt uit een meubel familie. Haar hele familie komt. We hebben het meubelzaken al sinds jaar en dag, dus die is daar. Die heeft ook heel lang in de zaak gewerkt. Die heeft er echt wel. Kijk op. Ik heb daar minder kijk op. Maar ik heb je als je een keer gezellig bij mij thuiskomt in plaats van alleen zelf drinken.

[00:39:45]

Dan zou je kunnen zien maar vaker bij jou dan wij hebben. Als jij bij mij Remie prachtige mooie wat jij zegt hebt echt mooi vind.

[00:39:51]

We hebben mooie houten vloer van echt hout, houten tafels, heel veel warm, mooie donkergroene banken, prachtige rheydt zilver en staat enorme gazza uit het midden van de plafonds en lijkwagen is dan blijft de warmte lekker bij jou, jouw studenten het.

[00:40:06]

Je hebt een matras op de grond liggen liggen, overal kleren. Het is allemaal naar de klote. Het is een trieste, trieste verschijning. Hoor je bij jou thuis komen.

[00:40:15]

36 is avz 36 jaar. Trillende tranen. Ja, het is toch echt.

[00:40:20]

Doede is van Amands. Prima? Nou niet tegen mij of smerig deze. Neenee Jaap. Luister, het is. Het is best mooi voor een in BNR huis het ITY.

[00:40:29]

Ik bedoel als je van hoera serie en foto's van jou online is. Ik vind het is om te janken. Ik vind het idee. Ik vind het ook heel prettig als je de letters home aan je muur hangen, zodat je dan weet dat je thuis bent. Is het veel, maar heb een om in dit devier niet te identificeren rieten object in de vensterbank heb ik allemaal van toegevoegde waarde en kijk ik gewoon van toegevoegd werk. Zie ik keuken klaar. Lelijke Klippan bank gaat matras op de gronden slaan.

[00:40:55]

Over inrichting gesproken. Heb jij een snoepje van de. Nee, we moeten juist afronden.

[00:40:58]

Oh, wat hebben wij geleerd? Behalve dan dat wij wat smaak vragen aan jou.

[00:41:03]

Want meestal heb jij een boodschap dan voor de politiek om ze op weg te helpen om mooiere gebouwen in Nederland. Dus hoe gaan we dat ook?

[00:41:13]

Ik sluit me aan bij Bjarne Bjarne zegt. Laten we nou zorgen dat we de politiek en eigenlijk de hele vastgoed keten verbeteren, waardoor we mooiere dingen maken voor meer mensen. Dat vastgoed niet alleen een belegging is, maar dat huizen vooral in Rotterdam wat meer verplicht de stijl. Een grote projectontwikkelaar moet gewoon van de vijf projecten die de groep moeten indienen al drie echt mooi zijn.

[00:41:36]

Nou nee, ik vind dat er gewoon een soort esthetische esthetische checklist moet komen. Basisvoorwaarden moeten gewoon van mij, maar ik denk is dat er door moeten gaan commissies zijn die dat wel behandelen. Maar daar zitten op dit moment lijkt mij niet de mensen in.

[00:41:50]

Nee, die weten wat mooi is. Ja ja, maar als je dat goed betaalt. Dus moeten smaakvolle mensen eigenlijk al die leuke meisjes die op. Instragram de hele tijd intérieur dingen aan het doen zou hebben, die moet je in de welstandscommissie zijn. Helemaal niet zo gek, want daar zitten nu natuurlijk gewoon bij. Bij die gemeente apparaat. Je weet wat nou eens? Ja, daar word je niet heel gelukkig mee. Truus Truus, die is daar moet je gewoon de insulae.

[00:42:12]

Euh goed. Over de eerste generatie gesproken. Ja we hebben een snoepje en candy. En het mooie is.

[00:42:19]

Ik weet de naam niet, maar jij weet het wel. Maar ik zag wel. Toen ik net even mocht spieken zag ik in. En daarom heb jij er gekozen. Niet omdat ze vrij lekker is, maar je had het stond interieur die ze hayler. Ja, ik stond er en toen dacht jij ja dat dan van sluit leuk aan. Nee, het snoepje van de week is een Merritt Vandenbos Merritt van de zomerhit van The Boss. Ik kan je het een en ander vertellen met dat van de Bosch kenner.

[00:42:45]

Maar niet hoor, maar zij is wel een fenomeen. Onder borrels.

[00:42:50]

Jaap, ik jouw talent voor Ingalls LaMotta ook een keer een aflevering over hebben. Belangrijke vragen.

[00:42:55]

En Sander. Wat zou jij met Marit van den Bosch willen drinken?

[00:42:58]

Nou, natuurlijk niet op het Cito logo en kleine Circo Japanner Sheamus is de game niet echt een restored qua spel, maar dat gaat over mij en zo er sa. Okra Zoutleeuw Er is nood, Maasmechelaar partij Macheda tot Portico.

[00:43:24]

Ik weet niet of ze dat in de IJzerkaai, aan de Malmo en al die tenten waar zij vaak vertoeft houden dat u vertoeft vertoeft in de Lowdown. Geen taf serveren maar. Want wat merkt Van den Broeck en Van de Maar Met Het Bos is is een beetje het type voetbalvrouw en zij geniet een zekere populariteit bij veel van onze vrienden. Zoals daar zijn de graaf en gorv. En zij? Zij heeft een beetje die blonde gewoon. Asin klassiek lekker wijf tekent blond.

[00:43:55]

Nou ja, vul de rest zelf maar in Jan. Dan teken je haar een beetje en zei ze ik. Ik heb haar ooit gezien in de in de Inn. Volgens mij was de Mol moordden was een proleten feestje van die van een Joshi, want dan kom je er.

[00:44:06]

Liou is een kaja, maar daar kwam ik in mijn kot. In mijn KWO tijd kwam ik daar en toen ontmoette ik. Volgens mij is dat nog steeds haar vriendje en daar wel echt een mooie vent. Die ken ik ook weer ViaVia en dat is de. Dat is een piloot van een privé jet van de familie Van Heerdt. Schitterend dus. Die vliegt alleen maar gewoon die Brabantse jumbo's rond. En dan komt ie thuis zagen zitten.

[00:44:28]

Maar die hebben toch alleen supermarkten in in t land? Dus die moeten die dan van het ene?

[00:44:32]

Ga niet met de heli overal heen of ze moeten toch misschien ergens ook gaan liggen. Hij zei Strandfuif Snape, voor de rest zit je lekker op je duim. Hoe gaat het? Nou ja, jammer, want dan zit ik niet op de duimendik zit, zo merkt Van den Bosch. Ja maar ja en amen. En wat doet merk? Want ik vind wel dat ik kijk, maar ik vind. Ja, ik heb mij het al lang bekeken en dat ziet er allemaal iets over zeggen.

[00:44:54]

Eentje met alles hoe je er hebt beschreven. Het ziet er natuurlijk allemaal harstikke goed uit, maar ik vind wel dat jij je. Je bekijkt alleen haar profiel, maar ze is dus ook interieurdesign. Vind je er werk mooi? Vind je dat? Heb je ook gekeken? Heb je ook gekeken naar mooie inrichting? Nou uhm, of wil je dat mooi ingerichte is? Of hoe zij het nieuws uit willen zetten? Ik weet niet.

[00:45:13]

Ik weet niet wat ze allemaal bouwt en verbouwt. Ik ik. Ik denk ik denk dat het mooie van Marith is dat je dat je ziet. Dat dat de natuur veel schoonheid heeft, maar dat je als mensen ook waarde kan toevoegen. Ja jaja. En dat eigenlijk het mooi is om de combinatie tussen tussen oudbouw en nieuwbouw. Omdat omdat dit in een perfecte structuur zat.

[00:45:37]

Maar vind dit heel mooi. Nu mag ik hem even afsluiten met IS. Is dan de Devrindt dieren die ze waarschijnlijk heeft? Is dat ook de perfecte topo chico bij haar? Nou ja, moeten we bij deze toppertje waar ik deze vrolijke Brabantse piloot echter mooier over vind ik het wel en ook een een warm hart toedraagt. Ja, zie je toch jezelf?

[00:45:57]

Oh nee wacht ik vermelden dat ik vind. Dit is wel het type waar ik nooit echt mee iets mee heb gehad. Ik vind het wel leuk voor de afwisseling omdat een keer misschien afhoudt.

[00:46:06]

Leuk, maar eerlijk we eerlijk zijn, zo'n probleem dat piloten voor een Herrn intellectuele H. Ik dacht aan prins Bernhard. Want ja, als je als je het hebben over over pandjes. Pandjeshuis flippen en stenen schuiven en in bestaande structuren opleuken met twee mooie dakkapellen. Nou ja, dan denk je toch aan aan prins Bernhard? Ja, dat, ik vind het helemaal geen gek idee.

[00:46:27]

We kunnen het aan een voorleggen en dan maar waarschijnlijk geen grote van langzij onze onze prinsen. Prins Bernhard is ook wel ergens ietsje te begrijpen dat het dat het goed is. Je weet hoe ik erin sta. Ik vind het ook wel euh ja, hoe ze het ook wel ergens heftig, maar ik niet.

[00:46:42]

Ik weet dat je er geen grens op kan. Ja, dat is gewoon wettelijk gezien. Kan je niet zeggen je mag maar dit bezitten, maar ik vind gewoon dat bezit. Ja echt wel een beetje achterlijk en daar krijg je wel scheefgroei door. Is gewoon zo.

[00:46:53]

En dat de aarde op gegeven moment de prins Bernhard. Dat ze die naam hadden gegeven. Dat is lekker makkelijk ja, want er zijn er nog heel veel. Ja, maar het dekt wel een beetje de lading. En ik vind ergens wel dat je zou kunnen zeggen nou ja, misschien mag je gewoon bij 15 huizen die je je hebt mag het wel interessant zijn, maar je hebt het gewoon niet nodig.

[00:47:13]

Ja, in Zweden mag het uberhaupt niet en mag je dus niet een huis aankopen om te beleggen. Gewoon een woning. Je. Je mag geen buitenland. Mag niet. Ja maar goed, Yapo gaan afronden dat je achter het muurtje verder. Dan gaan we het hebben over muziek. De Top 2000, maar eigenlijk tot 2020 à gogo.

[00:47:31]

Ik denk dat er weinig nummers in de top staan die jou kunnen bekoren, want meestal zit Gigi D'Agostino en bekoord, maar juist heel veel.

[00:47:38]

Ik ben een hele makkelijke eigenlijk. Muziek kan je nou echt raken. In maart SBS 6 keer Jij hebt in elk facet van het leven heb ik in de muziek. Muziek is mijn enige uitlaatklep qua ordinair. Ik moet ze een jaar later toch ook een Rezaian? En ik luister nooit naar jazz.

[00:47:54]

Nooit naar klassiek. Nee, Jaap gegaan achter deze titel. Spannend. Weet je wat? Wat, wat voor terug. Ik had wat gevoel. Ga daar geen gaan dingen aan groei.