Transcribe your podcast
[00:00:01]

Maar kijk, ook niet allebei al gevraagd voor boxing invloeden. Die ring is wel een leuk format hoor. Gewoon opiniemakers. Live op BNR laat en later knokken in een ring.

[00:00:12]

Ja maar of niet knokken, maar gewoon mensen die ruzie met elkaar hebben gewoon tegenover elkaar zetten. Zou mooi podcast format zijn. Gewoon Knetter heet nou knetteren. Gewoon een ruzie dat je gewoon niet in stukken beneemt. Dit steekt mee. Twee vrienden verkennings toffee, hij doet maar waar beiden komt, hij zingt af en toe een foute noot, net niet succesvol. Twee is zeilsport. Dat verdient een bloemetje. Ha ha, ha kaderprogramma. Dat verdient een bloemetje.

[00:00:52]

Het spijt me, het spijt me. Zo heet is. Het spijt me, jij jij geen categorisering in dat matige chubby geheugen van je tv shows aan de hand van hun toen.

[00:01:04]

Ja, het was een bijzonder goede tune en wij gaan het vandaag ook wel een beetje over verzoening hebben. Een Feliz over vergeven en over de kerstgedachte.

[00:01:14]

We zitten natuurlijk inderdaad in het midden van de kerst, de eenzame kerst die we allemaal beleven in onze lockdown. Want we zitten natuurlijk niet met z'n allen. Toch gewoon met de familienaam in handen hé, want we houden ons allemaal aan de regels. Zo doen we dat en we moeten het hebben over verzoening, want het was misschien wel één van de meest gepolariseerde jaren ooit, jongen.

[00:01:35]

Het was allemaal heel heftig, ook voor ons, met name voor mij, denk ik. Qua qua agressie en gebrek aan vergevingsgezindheid heeft Google. Kan je iemand pakken, zowel actief als passief. Heb je zelf ook een beetje aan meegedaan? Zeker dus. De vraag is hoe gaan we het nieuwe jaar met meer liefde, met meer verschillende labierint heit Rusland minder loopgraven inrichten? Ja, precies voor verzoening sinds 10 jaar. Een mooi nieuw jaar met minder haat.

[00:02:09]

Zo is het alvorens bijna aan gaan beginnen wil ik even noemen. Want we krijgen af en toe wat berichten van mensen die zeiden wat de muur. Wat is dat precies? En wat gebeurt er achter? Lavas begreep ook niet meer. Zo zijn zij instromers. Ja en die zijn ook welkom hé. Laten we dat even googelen. Welkom. Nou ja, en. Het is steeds meer geworden wat er achter de muren gegeven wordt. Het is echt het uitdelen.

[00:02:32]

Het stapelt op mensen. Nu. Het is nu kerst voor alle gieren en alle haters. Maar achter de muur is het altijd kerst. Daar is het altijd kerst naar. Dat is heel mooi. Hoe je dat zegt? Ja. Euh.

[00:02:45]

Hoewel we achter de muur ook weer eventjes een beetje ruzie hebben gehad hé. We hebben het even over wat het was. Er was een hoop te doen over de vaccinatie aflevering. Nou dat wij ruimte hadden gegeven aan iemand die jaren vond dat we niet moesten vaccineren. En precies dat eigenlijk die discussie die we hadden met een paar rebelse Tönnies. Ja, en er waren maar een paar Tönnies in het ramjet. Dat zijn de chatte. Daar waren mensen die zeiden en je mag geen podium geven aan mensen die vraagtekens zetten bij de vaccinatie.

[00:03:11]

Ja, en dan denken wij van jongens waar maken en een komische podcast mogen waar je geen podium geven aan iemand. Wat is dit voor mij het ook een beetje boos. Ik werd er echt boos en denk ik jongens gaat.

[00:03:22]

Je kan toch? Je kan toch je? Je mag toch verwachten verwachten van volwassen mensen dat ze elk medium op waarde weten dat na onderzoek is?

[00:03:30]

Of juist leuk dat er heel even een jaar op Cagnina.

[00:03:35]

Maar mensen willen niet meer geconfronteerd worden met een andere mening. Goed, en dat moet dan gewoon. Ik vind het ook ongelovigen ook.

[00:03:41]

Ik vond het ook een prima ongevraagd advies. Ik vond dat ze dat helemaal prima heeft gedaan. Ik was niet met je eens, jij ook niet. Maar goed, dat moet toch kunnen? Maar goed, de hamvraag the question is jamboree met kruisbeuk. Ik hoor ze nu denken van God. Hier moet ik bij zijn. Ik moet achter de muur ze gaan googlen. Euh ja, hoe?

[00:03:57]

Wat? Waar nl 900 met nummers bellen? Ja, precies een punt. Afslag zelf podcast. Daar kan je je abonneren. Ja, dat zou willen. En wat gebeurt er achter de miljoenen?

[00:04:06]

Het is eigenlijk een nieuws verteld dat hernoemen extra content. We noemen Tony Torque. We noemen CNIP zo'n maand. We noemen een migreert met Jaap. We noemen dagje meeloopt met Sander van 500 euro na Allemaal dingen en zaken.

[00:04:21]

Ik heb het de hele tijd warm en koud. De ene keer denk ik van I lijkt de dress in mij flitsten zwarter van Samsø en Samson. En dan luister ik word nu echt dat mensen koud. Mensen denken nu echt dat draag ik als ze als die niet meegaan nu in sponsoring.

[00:04:35]

Wordt ook veel genoemd het Deense duo Samsung. En nou precies maar voor alvorens de tweede keer al volgens dat wij naar het echte hoofdonderwerp gaan de verzoening. Want jij gaat je ook daadwerkelijk verzoenen met mens? Ik ga mijn verzoek. Jij bent langs de deuren geweest in Laren in de paden. Ik ga echt achter het fietsenhok verzoenen met mensen. Zo is het. Wil ik het even hebben over mijn grote droom die is uitgekomen. Inmiddels heeft iedereen natuurlijk gehoord. De zoon van het jaar.

[00:05:03]

De hit van het jaar. De zelfspot kast kerst single. Ja, waanzinnig waanzinnig. Het was toch wel feesten hè? Ook die clip maken? Eerlijk? Dat smaakt wel naar meer. Och ja, wat was dat? Lachen het Coca-Cola kerstdrink daarbij? Ik ben diep onder de indruk van jouw regel.

[00:05:19]

Kwaliteiten tussen het bestormen der hitlijsten door. Dat doe jij nou maar gewonnen. Heeft ook nog maar net tussen tussen de geschoffeerd worden.

[00:05:29]

Na allerlei radio uitzending in België door heb je dat heel goed geregeld. Chapeau.

[00:05:33]

Met kerst na de schoonouders. Mauresmo als je Adri. De lies niet doen sta je. In de min. Heeft je partner geen zin, zet ons aan en voel je je weer goed, zei. Respond Rju Heister kind en hte. Een zeer zware slag heeft de ene wel Marconi van de Somme gewoon, maar het is toch gewoon. Hij is catchy.

[00:06:20]

Hij is meezinger die zagen dat alle Tönnies en de luidste Kindness die die allemaal meezingen. Ook onze eigen Sammy. Hartverwarmend in een Instragram Story meezingen vanuit het hart zag je het echt, maar het is ook echt.

[00:06:34]

Mensen hebben behoefte aan verzoening, liefde en een gezellige boodschap bij elkaar ook. En dat vond ik ook goed. Ook de haters. Die mogen ook. Meer aandacht heeft de Sony's hogere onderwijs, want ze haat onze en negeren. Ja, zo is dat. Het zijn onze haters. Ja maar waar ik dat ze ook mooi aan ons en dat wij dat allemaal gewoon best aankunnen.

[00:06:52]

Dat vinden wij niet erg openhartig. Open mind, zo, sta open.

[00:06:56]

Nou hoor ik de mensen natuurlijk weer zich afvragen waar, waar, waar kan ik dat zien?

[00:07:01]

Die klip, want het is ja goed inmiddels natuurlijk de miljoenen. Je moet er alles voor elkaar. Op YouTube kan je het vinden natuurlijk. Zelfs podcast onze kerst.

[00:07:09]

Zo'n dieptepunt op dit punt. Ik heb een dieptepunt. Ik heb ook een dieptepunt. Ik begin, want ik ben eerst aan de beurt.

[00:07:19]

Zo ja, durf naar Duma maar maar aan de beurt.

[00:07:22]

Nou, jij mag dan niet diep nu noemen. Ja hij Bouke.

[00:07:25]

Ja afgehangen frietkramen. Ja Fries met haar reet. Ik heb een dieptepunt. Nee, ik ga niet voor niks.

[00:07:32]

Ik ben niet in mijn Fries. Is niet optimaal. Nee, ik kan.

[00:07:36]

Want mijn Italiaans, Kroatisch, Zweeds, ja nee gaan we niet doen.

[00:07:40]

Jennart houwe? Nee, Oudemans sijz. Ach, nog een Cherrad ook. Ik ben afgebeld voor de popquiz à gogo. Oh, dat ik echt heel grappig. Nee. Ja. Dus ik mocht meedoen aan het tornooi. Hoe heet het nou de thohir waar je duizenden wel vaker afgebroken in een hele dag afgebeld? Helemaal. Ik ben helemaal uit Eindhoven helemaal klaar. Ik ben volkomen afgeschreven. Al mijn baantjes zijn mij afgenomen. Ik ben veroordeeld tot een bestaan in de marge.

[00:08:11]

Maar goed, als jij één ding hebt bewezen dit jaar, dan is het dat de marge ook weer iets is waar je uit kan opstaan en waar je als een feniks uit je as kan herrijzen.

[00:08:22]

Dus ik pak die marge met alle maar even serieus. Ik was uitgenodigd voor de Top 2000 a gogo. En dat. Dat is zo'n muziek quiz, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis met Leo Blokhuis.

[00:08:37]

De muziek en dus de broer van die minister van. Van de ChristenUnie.

[00:08:42]

Missionair Wat, wie is dat? Is dat? IS is de broer van Leo Blokhuis. Ja, die heet die zal Henk Blokhuis heten.

[00:08:49]

Regio Blokhuis. Ik ben zijn naam. Ik ben Businessman kwijt. Ja, maar die zaten er wel een keer met z'n tweeën bij mij aan de op een tafel. Toen ik nog wel populair was en heel veel zegt. Toen ik nog wel credits had. En die die de enigszins muziekfan of dj. Wat is die eigenlijk? Hij is gewoon bijna muziek wetenschapper. Zijn muziek weet al alles.

[00:09:10]

Nou als je broer is gisteren gisteren democratische minister. Nou ga je nog twee toch staatssecretaris. Succesvolle bijzonder? Nou, in ieder geval was uitgenodigd. Ik dacht nou leuk, hij mag ik weer eens naar Hilversum. Uh, kom ik er gezellig bij? Matthijs even bijpraten hoe het is is hoe het is als gepensioneerd het ook zo hoor. Weet je ervaringen uitwisselen hoe snel jij je hecht?

[00:09:33]

Almen Ja, hoe doe ik dat in Diepenheim nou? Hoe doopte je uurtjes? Nou, dus ik dacht leuk, ik kom langs. En wat schetst mijn verbazing? Schertsend schetst mijn verbazing. Ik kreeg een emaille van ene Marijn in het team van de Top2000 naar Go-Go en hij mailde mij Haj Sander. We hebben de puzzel van Kvist kandidaten in Top 2000 a gogo eindelijk gelegd zijn een moeilijke puzzel moeten leggen.

[00:10:02]

Het was wat passen en meten, omdat we zelf niet tevreden waren over de diversiteit van de groep. En je voelt m al aankomen. Ja, ik dacht niet dat ze andere mensen van ABO hadden, maar dat kan blijkbaar niet. Heb je ook nog maar goed, maar ik herkende. Ja, ik vind best. Daarom hebben we toch voor een aantal andere kandidaten gekozen in plaats van jou. Sorry dat je dat zo'n last minute hoort. We zijn er vrij laat uitgekomen.

[00:10:27]

Ik hoop je volgend jaar nog eens te proberen.

[00:10:30]

Nou ja, maar ze willen heel erg. Witteman. Ik heb ook meegemaakt. Middelbare leeftijd maak ik altijd een beetje mee met beste zangers. Dat programma. Uhm, ik. Ik sta opzich op de radar online keer om mee te doen. En dat lijkt me He-Man programma wat ik leuk vind om te doen. Maar dat is elk jaar is de samenstelling gewoon. Het is niet divers staan genoeg, dus er moet gewoon. Van elk pluimage moet er iets tussen zitten en een rocker in de golfsport is.

[00:10:55]

En het moet. Het moet. Fan van van donker naar licht, het moet alles zijn.

[00:10:58]

Terwijl zijn Bevin jouw? Je hebt je Cailliau niet echt wit noemen. Nee, dus dit zal wel. De secularisering zit wat in, maar misschien zijn er meerdere Caribische getipte. Ja euh. Euh zangers die menen.

[00:11:12]

Kijk dit herkennen. Ja en dan gaan ze zo op het laatste gages. Opusnummers doen er volgens mij altijd te moeilijk over wie de nodige ironie ja en dan. Ja, ik zit samen met York. Ik ken juist. Ik heb zo. Ja, ik heb jouw rijtje. Ik. Ik waardeer het Jort Kelder met dat soort jongens die Dirven zijn. Maar, schrijft ze, vraagt toen dachten ze nou ja, ja, Jort krijgt alle baantjes die ik vorig jaar had ze.

[00:11:33]

Dat dat zo gaat dat.

[00:11:35]

Jij hebt het naar die nieuwe generatie toegeschoven. Nee, maar dood. Nou, precies, de ouwe mensen krijgen minder kans in deze samenleving. Als je als je bent afgeschreven dan. Ja dan kom maar. Kom nog maar eens aan de bak. Nou, zoals de maak. Maar ik vind het allemaal best jongens. Ik vind het alleen wel opvallend dat dat altijd zo'n beetje omdat het altijd ongemakkelijk wordt. Zoiets weet je. Je kan als je me even belt en grote uitleg.

[00:12:01]

Ja joh, ik vind het ook. Ik vind het ook ingewikkeld en irritant. Maar dat zo'n zo'n mailtje en ik weet het niet, zucht klunzig. Het was toch nu met Wibi Soerjadi? Die zou bij hem, maar bij Hoyte. Talkshow van Margriet. Daar zou zou ie optreden die overigens natuurlijk gewoon in Diepenheim woont. Onze onze grote vrienden. Zeker aan de kost die is. Die is op het allerlaatste moment afgebeld en dan heeft die hele rel van gemaakt.

[00:12:24]

Vond ie echt niet ok, want hij zou het in het reine na alles erop en eraan. En euh dat dat. Het wordt wel. Dat is dat. Dat is wel echt zo dat bij TV X. Ik zou ook nog steeds euh. Was mij toch een beetje beloofd om ook mijn eigen plaat bij Booth te doen. Ja nou euh. V d is ook nog steeds. Het is elke keer van ja, we hebben nog kerst, soms Derin en we weten nog niet of het kan en het stopt bijna.

[00:12:49]

De tv is echt wel hard daarin altijd.

[00:12:51]

Nou ja, het is gekonkel. Ik heb natuurlijk ook aan de andere kant gezeten. En Dandan, dan begrijp je dat wel, want je je. Kijk, als maker wil je natuurlijk relevant zijn en je wil het nieuws van de dag. En als iets tussen komt Yan'an, dan ga je gewoon mensen afzeiken.

[00:13:04]

Maar jij zou toch die kwis gewoon leuk kunnen doen? Kom op, nou ja, bij ik. Ik ga daar niet over. Ik vind het natuurlijk ook echt te kijk. Je moet ook wijzigt veel te weinig polyfaag. Echt, wij zitten natuurlijk wel in de luxe positie dat elke afzeggingen een cadeautje is waardoor als iemand mij afzegt. Nou, dan gaat de vlag uit. Ja, heerlijk. Een afzegging. Lekker volgens mij. Niet bij jou. Ik ga ze even door, met mij niet.

[00:13:24]

Ik heb een. Ik heb een echt dieptepunt en de oom van Kim is overleden na een heel lang ziektebed. Kanker. Allemaal heel dramatisch. Uhm. Martin Jol dammers vrij vrij jong, maar wilden zelf op het laatst ook niet meer. En daar was de crematie. En ik vond en het was eerst ook condoleren thuis en dan liep je daar mooi langs de kist in de woonkamer. Daar kwam je op het weer buiten en daar stond dan de familie. Maar dat had je niet.

[00:13:52]

Die stonden dus allemaal. Je moesten al heel erg afstand houden. Je had allemaal zo'n kapje op zodat je de emotie niet ziet. En dan kom je zo in één keer. Na de kist kom je bij de familie aan, die ik natuurlijk ook best redelijk ken. Inmiddels uhm ja. En dan? En dan weet je dus niet wat je moet doen, want je mag niet knuffelen. Je kan er niet heen. Gewoon dan heb je wel echt dat contact.

[00:14:12]

Mis je echt extreem? Dan denk ik wil toch. Ik wil ze toch even een knuffel kunnen geven? Voor mij is het niet zo erg voor die mensen omdat dat dat zij niet met elkaar. Dat kan dan gewoon niet. Maar er wordt ook echt op gelet enzo en die ook bij zo'n uiteindelijk bij die uitvaart aan. Ze doen allemaal ontzettend hun best. En die mensen kunnen er ook natuurlijk allemaal niks aan doen, want het is gewoon waar het is.

[00:14:31]

Maar je mag natuurlijk maar een x aantal mensen uitnodigen en je moet er dan ook afstand houden op de op de stoeltjes.

[00:14:37]

En mensen kunnen als allemaal mensen die bedoeld de mensen van uitvaartcentrum die die doen gewoon heel erg hun best. Maar de mensen die er aan zitten dan mag maar een x aantal mensen. En als er dan iemand een keer verbreekt, dan kan je ongeveer daar niet heen om even een knuffel te geven. Nou mag die familie nog wel bij elkaar zitten, maar het is allemaal wel heel treurig. En toen vond ik het wel. Ik vond het wel erg hard, gewoon ik.

[00:14:56]

Ik dacht wel als dit dan zo de nieuwe norm gaat worden, maar ik niet. Wat ik niet denk hoor. Ik denk nog dat allemaal dat dat wel terugkomt. Maar ik vond dat toen. Toen kwam het iets meer binnen omdat ik je eigenlijk wil niet te lang over het hele gelul doorgaan. Maar ik heb er niet eext jaren voor. We hebben het vaak over gehad en verandert niet extreem veel. Nee, maar bij dit soort momenten is het wel euh.

[00:15:19]

Hoe je dat dan ook als familie moet doen enzo. Het was gewoon wel echt niet leuk. Dat was echt vreselijk. Ja, toen moest ik nog zingen ook dat ik echt een mega brok in de keel. Uh, je kent mij, ik ben echt. Van minuut één tot het laatst ben ik aan het janken. Ja, ik ben iemand die in moet. Ik kan me heen slaan. Ja ja, ja ja. Nou, de familie moet nog bijna mij gaan.

[00:15:38]

Trouwens, het is echt heel erg de vrouwen die de man is. Het is echt heel erg. Ik ben, ik voel, ik schaamde. Maar ook een beetje voor altijd heb ik wel eens vaker bij begrafenissen dat ik altijd degene ben die ongeveer het meest. Ik zit echt met een doos Kleenex zit ik daar vol los te gaan. Maar dat ik dat heb ik gewoon. Ik kan er niet aan. Het u moest ik ook nog zingen.

[00:15:53]

Met een brok in de keel had ik best wel Hooglied, een andere klote mannetje, maar ze zijn wel weer zielig. Oh wat Dag Allemaal! Wacht eens even Japie, ook ik ben in de krochten van Boo.com gedoken. Ik heb een cadeautje voor u uitgezocht als doekje voor het doel van Conservador.

[00:16:12]

Dat is het is een wat ongemakkelijk, houterig bruggetje wat ik moet slaan. Nu ja, maar Krim-Tataars. Nou ja, goed. Crematies, hoge temperaturen, frituren, frikandellen en een beetje je het toch weer rond.

[00:16:26]

Ik krijg kerst uit dames en heren, ik ga het even voor jullie noemen. Dit is wel echt mooi. Ik heb een groene kersttrui gekregen. Er staat op Ola John for Christmas is een frikandel speciaal met een afbeelding van een frikandel.

[00:16:40]

En het mooie is dat de mensen van ons team de maat XXS hebben besteld. Ja, en laat dat nou net niet de maat zijn. Nee, die ome Joop. Nee, want dat de doos. Ik vind het echt prachtig. Jullie kunnen het op de tram zien of ik een passie ja of nee ja alpaca wordt.

[00:16:57]

Laat zich raden. Laat zich laten we naar het hoofdonderwerp gaan.

[00:17:01]

Ja ja, kerst en verzoening.

[00:17:04]

Laten we eens trouwen. Ik heb hier nog helemaal niet een fijne kerst gewenst. Dank je wel. Ik wens jou ook een fijne kerst.

[00:17:09]

Ja, voor zover het natuurlijk gaat. En zo ja. We hebben elkaar nog nooit in ons leven. Fijne knoeit, dat doe je niet als vrienden. Wat wij wel vroeger deden weet ik hoor.

[00:17:17]

Vertel jij dat ook in Twente? Dat je de carbidschieten, twee boerderijen en vele kerkdak gewoon uitgaan? O zeker die dag dat je helemaal los. Maar heel Twents gooi je helemaal de vinger. Tering zuipen. Op Tweede Kerstdag helemaal top scaf hengel. Ja, nee, dat wel.

[00:17:34]

Maar kerst Jaap, laten we even beginnen met kerst en daarna naar verzoening gaan. Hoe vierde jij kerst vroeger met jouw familie na? Dat was wel echt lachen. Waren waren een vrij grote familie. Uhm, met. En dat was wel echt een ouderwetse CAK kerst met ooms die een stukje gingen opvoeren. Gedichten van mijn tantes, heel veel gekakel, maar echt met echt met grote groepen. En dat gaat nu zo Johnny meer. Maar dat hebben we nu ook wel losgetrokken met ons eigen gezin.

[00:18:04]

Want hebben vijf kinderen die allemaal kids hebben? Dus dat even los van dit jaar gaat dat uberhaupt niet meer? Hij is eigenlijk ook wel weer jammer, want het was wel echt erg laag hoor. Met en van even Dingens was is dat altijd geweest met de andere kant gewoon een beetje te ver gaan. Amerika cetera. Zie het van Reesema, maar van Everdingen. Staten zijn wel echt legendarische kerstdiners met allemaal authoring lui. Jouw familie heel dit is is veel te veel geschreeuw, heel dood.

[00:18:30]

Vermoeiend moest je 3 dagen van bijkomen. Ik mis het wel een beetje. Het was echt leuk. Nu hebben jullie toch ook wel met je aannemen?

[00:18:36]

Precies hetzelfde met de Simmons gingen we altijd hadden een groot diner met alle neefjes en nichtjes en oostrand.

[00:18:41]

Eerst jagen. Eerst jagen. Euh, dan? Ja dan zelf de ville.

[00:18:47]

Nee, nee, dat niet. Een kerstnacht?

[00:18:50]

Jawel. Dan Kashag. Ja, ja, het is maar waar. Had je dan ook s avonds gewoon een fazant of een ree? Of een wat en wat er die dag voor de auto kwam? Ja, ja, nee, nee ja. We hadden een kerstdag, maar dan eet je moet je het? Weet je toch? Je bent als geweest, moet die beesten eerst laten bestellen. Je gaat niet meteen mee. Da's waar moet zijn. Een paar dagen laten hangen om te laten sterven.

[00:19:15]

Maar nee, we hadden precies zelf. Gewoon gezellig familie. En dit jaar gaat het niet door. En ik ben bang dat omdat het nu niet doorgaat dat het een soort breuk in de traditie wordt en dat het daardoor ook definitief nu klaar is. Omdat mijn neefjes en nichtjes beginnen ook kinderen te krijgen. Mijn zusje heeft al twee kinderen. Mijn nichtje is mijn neef ook. Binnenkort twee dus. Dat betekent dat dat je aanhang of de voortplanting gewoon te massaal is.

[00:19:38]

Dat past niet meer. Nou, het past wel.

[00:19:41]

Ja klopt. Nee. Het formaat van de huizen? Ja, dat de correspondentie niet is. Niet het grootste probleem met met mensen de lengte en de omvang van de bewijs.

[00:19:52]

Jullie zijn ook nog eens allemaal Therin klein. Dat zeg ik ja ja, dat is je zakformaat van de huizen mee. Jaap correspondeert niet met het formaat van de inwoners van de inwoners verstond ik dus die kunnen. Je kan.

[00:20:04]

Je kan in een gemiddelde kamer kun je zo honderd skimmers kwijt?

[00:20:07]

Ja, toch is het dan ook een hoop gekakel of is het allemaal een beetje? Maakte ook Hershel leuk marter?

[00:20:13]

Na de dood tot 11 uur is het dan is dat dat lampje en daarna radikaal werden na het hoogste woord.

[00:20:21]

OOSTERBEEK De Maasdijk klimt in de kerstboom. De Gaudy met ballen gooien, dat is niet normaal. Dat is waar je niet bij zijn. Maar goed, dat gebeurt niet. Laten we even Naidoo naar het hoofdonderwerp. Dat is namelijk gewoon verzoening, Jaap. Verzoening is een eigen, heel mooi. Iets wat mensen te weinig doen. Maar goed, voordat u we hebben voordat we van wal steken, laat ik even beginnen met het ongevraagd advies Fidan. Ik heb gevraagd aan Fidan, want Fidan en ik zijn uit die.

[00:20:51]

Fidan. Presentatrice heeft ook opengedaan samen met Jeroen Pauw dit jaar. In dit jaar begon zit er nog wel zitten? Nee, die zit er niet. Zit ik er ook niet mee.

[00:20:59]

Zij is voor hij aan de vooravond rijthoven opvolger Jan. Zij is de. Weinig tv? Jaja, met Renze Klamer. Dat gaat hartstikke goed volgens mij en Fidan en ik zijn best wel een beetje een zelfde soort type. We zijn redelijk, maar ik denk emotioneel of we houden van om een mening te geven. En en en zijn uitgesproken, maar raken ook wel eens ongewild verzeild in een soort van media Viti, terwijl we dat eigenlijk helemaal niet willen.

[00:21:27]

De Djoelen dus. En dit? Dit gebeurde omdat jij in je column had jij iets? Ik heb geschreven.

[00:21:31]

Ik heb in mijn column. Ik geen met, heb ik in de Volkskrant column geschreven over de koppelverkoop van meningen. Dus dat als iemand iets vindt van de islam. Dat je dan bijna vanuit kan gaan dat hij ook klimaatbeleid onzin vindt. Dit is een soort van voorgebakken meningen pakketjes. En toen heb ik Fidan aangehaald als een voorbeeld. Omdat we toevallig die week zat ik hier niet in de vooravond. Toen bespeurde ik dat, zei zei ze. Ik begreep via Thomas Erdbrink, met wie ik in die uitzending zat, van nou, dat vond ze niet leuk en ze vond dat voorbeeld slecht gekozen.

[00:22:04]

En toen heb ik haar gebeld. Euh, of ik heb er een gezegd van Joshi dan? Ik begreep dat je daarmee zat en dacht dat. Euh ja, dat had. Dat dat niet niet lekker zat bij jou. Dus ik wil heel graag even bellen en praten erover, want het was niet mijn bedoeling om jou een soort van euh slecht af te schilderen. Dus dan hebben gebeld en er was onwijs fijn gesprek, want dan kom je er opeens achter dat er dat er zoveel ruis is en dat je eigenlijk gewoon heel erg zelfs geen glijd vechten in de media.

[00:22:33]

Dus zei zij Hans. Zij vertelde aan de telefoon dat zij net een Volkskrant interview had gegeven waarin ze dan weer uithaalt naar mij. Weet je wel. Want dat de de journalist van dienst die die maakt dat dan ook graag natuurlijk groter wil groter maken. Voor je het weet heb je een soort media ruzie terwijl je eigenlijk helemaal geen ruzie hebt. Is helemaal niks aan de hand. Ik vind Fidan hartstikke leuk. Zij vindt mij volgens mij hartstikke leuk. Dit is eigenlijk helemaal niks aan de hand.

[00:22:58]

Alleen je wordt door de dynamiek op social media. Kom je opeens terecht in een soort van media fitting die gewoon bullshit is. Fokkers je op? Ja, dus heel, heel kort. Waar en hoe waar komt zijn één keer zo vandaan. Voor mij is het een beetje. Ik weet het niet waar, want zij presenteert dat nu en opeens presenteert. Was ze daarvoor journalist ofzo?

[00:23:16]

Ja, zei ze schrijft al heel lang is ze als columnist bij het atheneum een opiniemaker journalist. Ik vind het een leuke. We gaan naar de luisteren.

[00:23:26]

Leuke naam hè? Dat leuk. Een stukkie ongevraagd advies van een Beernaerts zenuwarts of een onbekende aai.

[00:23:36]

Sander en ja, jullie hebt mij gevraagd om iets te zeggen voor jullie kerstaflevering van dezelfde podcast. Het gaat over verzoening, begrijp ik Waddell. Met Kerst wil één ding duidelijk maken. Ik kan veel hebben. Ik vind dat kritiek er moet zijn. Dat is misschien wel het belangrijkste punt. Ik zou willen maken voor het nieuwe jaar. Zonder kritiek wordt het wel heel erg saai en zonder weerwoord. Geen debat dat daar geloof ik echt oprecht in het vrije woord is voor mij.

[00:24:05]

Dank voor jullie ook heel belangrijk. Alleen weet ik dat het vrije woord ophoudt wanneer je gaat trainen.

[00:24:12]

Demoniseren, bedreigen en oproepen tot een boycot. Intimideerden, noem maar op. Wanneer mensen met godsvrede onzin komen, dan dan gaat het al niet meer over kritiek. Ja. Geen lange tenen. Ik zei net al daar word ik echt heel erg moe van. Dat je tegenwoordig maar niks kunt zeggen zonder dat er al heel snel zich gekwetst voelt of roept of sluw gaat labelen als racist of islamofoob zonder overtuigend bewijs. Daar word ik ook heel erg moe van. Dus ja, we gaan bij heel veel mensen denken die willen die discussie helemaal niet aan.

[00:24:46]

Die willen gewoon gelijk hebben. En dat zou ook al Göschenen wezen. Is gewoon echt geïnteresseerd in de ander. Sta open voor wat de ander te zeggen heeft en het geldt ook overigens absoluut voor mij. Absoluut voor mij. En ik zit gewoon wat minder op sociale media, dus ik heb daar wat meer moeite mee. Maar dat zou echt. Na heel veel humor in 2021 hoopt dat er wat meer gelachen kan worden. Ik hoop dat de crisis voorbij straks betere tijden ons wachten.

[00:25:18]

Succes en zetten op.

[00:25:21]

Ze zegt zonder weerwoord geen debat. Maar bij een collum, dat is sowieso het gevaar heb. Je kan je natuurlijk niet echt een weerwoord hebben, tenzij je briefjes naar elkaar schrijft. Dan heb je toch ook wel eens in die bladen? Ja, River Kasander briefje aan ja, ja en nee, maar dat was wat. Dat zal qua stijl vorm van van columnisten, die brieven naar elkaar.

[00:25:38]

Ja, maar dit. Maar zij kan dan in principe waar moet, want ze zit ook niet veel op social media. Dus moet ze dan de weerwoord geven.

[00:25:43]

Ja ja, nou ja, dat. En dat was het. Ik heb ook aan de telefoon tegen haar gezegd van Jo, euh, ik. Ik heb.

[00:25:50]

Ik heb dan misschien, want zij zei van ja jij, jij noemde mij als voorbeeld van iemand die dan kritisch is over de islam. En je dacht dat ik daar dacht dat ik ook heel erg tegen klimaatbeleid ben of dat er een klimaat ontkennen mee. Maar daar ben ik helemaal niet zo zei ik. Nou ja, ok, dan heb ik na waarom jij dat op gestoeld. Al omdat het ging over Greta Thunberg. En in die uitzending zei ze van nou ja, ik had niet echt een hoge dunk van Greta Thunberg en ik bespeurde gewoon dat sentiment.

[00:26:15]

Maar goed, dat kan natuurlijk ook zijn, zoals zij terecht zei. Ja, soms als talkshowhost natuurlijk. Ook de advocaat van de duivel speelde prikkelen dus. Dus ik heb ook tegen gezegd. Nou ja, goed, als ik. Als ik jou ten onrechte als een voorbeeld heb genoemd, dan als bij Billal Vereniging ze zegt dan ja, dan ga je toch.

[00:26:31]

Dan word jij neergezet.

[00:26:32]

Nou ja, goed dus dus. Dus dat is het gevaarlijke van de mediawereld dat je soms je eigen interpretatie hebt van iets terwijl iemand anders gewoon iets anders bedoelt.

[00:26:40]

Heb jij dat dat losgeklopt door te praten? Heb je het ook wel bij op 1? Gaat het je echt een felle discussie had die daarna niet meer opgelost is? Zeg maar wat vroeger had je? Euh, dat het Lagerhuis week nog zo hard ging. Keihard tegen elkaar. En daarna dronk iedereen ja, bij wijze van spreken een peels met elkaar. Maar dat we op eenmans gehad dat je echte Evelina. Nou ja, gehalte. Dat, dat vond ik juist het bezwaar van op 1 dat het daar eigenlijk nooit knetteren.

[00:27:04]

Nee. Zelfde als het knetteren gingen nergens over.

[00:27:07]

Dan was het Gordon die tegen weet ik veel dat jij het ook al vaak dat jij iets zegt en dat raakt aan mensen. En je hebt het nieuws door volgens mij dat jij dat ze achteraf zeggen nou vond ik niet zo leuk dat jij zegt hij ja om man is ook niet bedoeld.

[00:27:18]

Maar goed is dus de. Dat is het probleem natuurlijk wel. Fan van veel dingen in de media is dat. Dat heb ik ook wel gemerkt bij op 1 trouwens dat als je aan tafel heb je gewoon een fundamenteel andere ervaring dan de kijker thuis. Dus aan tafel heb je soms het gevoel van. Het was een heel prettig gesprek of er werd gewoon op op niveau gesproken en we waren niet met elkaar eens. Maar het was eigenlijk een een ja, dat was gewoon een goed gesprek.

[00:27:43]

Terwijl thuis mensen denken Naudé was. Het was heel hard en ongezellig.

[00:27:47]

En ja, maar het is ook. Ik weet ook nog dat het was bij de moord die de broer van Roos, Tim Hofman. Ja ja, goed, nee ik.

[00:27:55]

Omdat ik toevallig een en username anekdotes bekender is dat als een je van ja maar die het is toch een hele bekende inscannen en dat die. Die zat er natuurlijk een paar keer. En er was een hele grote Kooper dat je dat die heel veel was. Dan kijk je een keer terug. En dat gebeurde natuurlijk weer helemaal niks.

[00:28:10]

Ja ja, nee maar goed. Maar dus. Dus wat dan? Terecht zegt natuurlijk is dat we moeten. We moeten meer luisteren naar andere mensen en ook gewoon eigenlijk wat ik met Fidan heb gedaan. Dat moet. Ik moet ik nog veel vaker doen en het zou andere mensen natuurlijk ook moeten doen. Gewoon even bellen.

[00:28:25]

Gewoon eigenlijk, want jij hebt nu Fidan gebeld? OK, dus jij te. Nou, ik kreeg van Thomas Erdbrink die zei tegen mij Joh. Vidal en Jan vond dat niet leuk. Volgens mij heb je helemaal niks tegen Fidan. Dus ik zou daar even iets mee doen. Want want wie anders heb je weer een vijand erbij en die kun je missen als kiespijn volgens mij. Nou, dat is dan mijn eigen invulling maken. En toen dacht ik ja inderdaad, ik heb ook helemaal niks tegen 400 vanFinanciën.

[00:28:52]

Leuk dus laat ik er even bellen maar zou bij sommige mensen zijn ze echt niet bellen. Of zou iedereen wel pendule? Nee, dus ik zat er ook over te denken.

[00:28:59]

Toen hing ik op met Fidan. We hadden het natuurlijk ook over mijn vete met Wierd Duk ha. Wat natuurlijk weer haar acties waarvan u natuurlijk ook mensen zeiden. Euh ja, je pakt Fidan aan omdat het de acties van Wierd Duk. Nou, dat is echt totaal nooit in me opgekomen. Ik ben de laatste die mensen op dat soort verbanden gaat afrekenen, zou ik maar zeggen. Maar ik had Wierd Duk naar aanleiding van die column in de Volkskrant over de Forum.

[00:29:22]

Meelopers, zal ik maar zeggen, had ik ook woest aan de lijn, want die belde jou dan. Die belde mij, maar die was boos en ging dreigen. En die was heel, heel vervelend. Maar toen dacht ik van ja, ik zou met jou, zou ik eigenlijk ook. Ik hoor aan jou dat je gewoon eigenlijk een emotionele man bent. Ik heb hem ook meegemaakt als gewoon een hele aardige vent in Israël. Gewoon een warme, lieve vader voor zijn dochter en zoon genoegen.

[00:29:46]

Een normaal mens. Ik zou hem eigenlijk gewoon eens moeten bellen van. Laten we nou eigenlijk is. Laten we nou eindelijk eens weer normaal doen en laten we gewoon eens even braaf vroeger DETO gewonnen.

[00:29:55]

Dan gaf hij elkaar Caren en een knal in het oog. Ja, en dan ging je daarna gewoon aan de toog staan. En er was dus. Nou, dat kan ik ook voorstellen. Een potje matten met wie het hier? Nou, ik denk dat hier het best western. Welke? Het is best wel een afgravingen die mooi vinden om gewoon eens een goeie knal van weer te krijgen en dan gewoon in ons klaar.

[00:30:15]

Nou kijk ik, ik ben jonger, dus ik heb de conditie. Dus uiteindelijk draaien het rijk natuurlijk. Ja, maar ik denk dat het.

[00:30:22]

Nee, maar ik kijk niet allebei al gevraagd voor boxing invloeden in de ring is wel een leuk format hoor. Gewoon opiniemakers. Live op BNR laat en laat ik knokken in een ring.

[00:30:33]

Ja maar of niet knokken, maar gewoon mensen die ruzie met elkaar hebben gewoon tegenover elkaar zetten. Zou mooi podcast format zijn. Gewoon Knetter heet dat knetteren. Gewoon een ruzie dat je gewoon niet stikken bij mij. Dit is dik mee. Het is toch een wereld? Leg maar vast anders. Johan luistert ook mee. Is gewoon een business idee hoor. Klaar?

[00:30:49]

Nee maar dus, want de kerstgedachte en ik merk dat ook aan mezelf. Dat ik aan het einde van dit van het onrustige jaar ook toch gewoon heel erg de behoefte heb aan verzoening.

[00:30:57]

Maar dat ben echt zo eind november begint dat de bomen lijden denk je? Nou ja, ik zeg maar. Ik ben wel klaar met met waar heb jij nog een hoop Vieja?

[00:31:05]

Ja, ik bedoel. Nou, ik heb weet niet hoe het allemaal wederzijds is. Ja, je hebt een hoop vijgenboom. Maar.

[00:31:10]

Nee. Maar nee. Maar de kijk het ding denk ik met die media fitis is dat het natuurlijk. Het gaat. Ik bedoel je zit niet echt bedoeld is niet een familievete. Er zit niet een onderliggend diep gevoel. Dus jaar na de dood stap je ook alweer overheen als als Wierd en ik morgen een biertje drinken. En het is een gezellige avond. Weet zeker dat het ook zo'n type is. Eigenlijk al zeker dat iedereen van hem houdt hij best aardig.

[00:31:37]

Vind je wel lachen? Die polka's luister ik stiekem wel. Is best wel leuk. Een beetje wel ja. Zou kunnen, maar ik weet wel zeker. Ja ja, ja, ik ik. Ik heb dat. Ik heb het maar een paar keer in mijn leven gehad.

[00:31:48]

Ik maak natuurlijk over het algemeen wat minder ruzie. Uhm. Dat past niet heel erg bij mijn. Als ik dat heb, dan zit ik daar ook lang mee. Dan zit ik daar dit gewoon echt last van. Ja uhm, dus ik heb ik weet hoe ik. Dit heb ik een keer aangehaald. Maar mijn met mijn vader heb ik ooit. Dat was die liep allemaal niet goed. Een andere vriendin en het klassieke verhaal met scheidende ouders. Uhm.

[00:32:11]

En die heb ik zelf op een gegeven moment gebeld omdat ik gewoon dacht en dat zou misschien. Ik vraag me af of dat niet ook gewoon in zo'n periode is geweest dat het in november december dat je denkt aan het nieuwe jaar moet.

[00:32:19]

Ik schoot gewoon een Rinne, heb ik hem gebeld en hebben we het toch gewoon voor de rest van ons leven in ieder geval uitgepraat. Ja euh, en dat geeft zo'n ongelooflijk lekker gevoel. Ik kan daar niet mee. Ik kan er niet mee leven. Ik heb zelfs uhm, nou de de relletjes die er zijn geweest. Gaan we ook zeker niet teveel over hebben. Want dat is ook zo'n ding om daar nooit een keer een punt achter te kunnen zetten.

[00:32:42]

Dat is ook een soort verzoening van Vosselaar. Vergevingsgezindheid gewoon gewoon gewoon vergeven ja.

[00:32:49]

Maar ik heb ook nog steeds dat hele Yolanthe en Wesley achtige verhaal ja als ik sta. Ik zou het best fijn vinden om gewoon eens extra in het gezicht horen zoals dat echt niet bedoeld is. Dat gewoon klaar is en gewoon dat het afgelopen is. Ik heb. Ik heb het ook. Zelfs met mijn ex-vriendin umbo die euh, die spreek ik al. Al vanaf het uit ging niet meer. Nou, dat is helemaal niet erg. Dat is. Dat is eigenlijk alleen maar fijn, want het heeft allemaal geen zin om die val.

[00:33:15]

Ja, ik zie dat nooit zo zitten om een heel erg leuk contact met seks te hebben. Maar euh ja, het is nou niet superleuk uit elkaar gegaan ofzo. Het is niet dat als we een Ucar nu tegen zouden komen dat we elkaar zo rondloop helemaal niet nee. Maar dat dat gewoon afsluiten dat je aardig met elkaar doet. Dat is eigenlijk heel prettig lijkt me. Dat heb jij altijd wel gedaan met je.

[00:33:34]

Nou, ik heb. Ik zal je vertellen, maar ik zal je eens wat vertellen. Als je nu achter je kijkt dan.

[00:33:42]

De Meebo hebben we niet uit New York laten overvliegen, maar jij hebt echt wel met jou.

[00:33:48]

Euh ja, ik zei nee, maar eerst wil ik maar. Misschien ben je dan wel Rommy van Rihanna, maar volgens mij is het zo dat mensen zoals ik die die redelijk hoog in de driftkikker rij zitten ook. Dat is dan hè.

[00:34:01]

Dat is de negatieve kant dat je vrij snel ruzie maakt of op mensen hun tenen stapt. Dat de andere kant van dezelfde medaille is. Dat je ook heel makkelijk weer goed maakt als je ook heel makkelijk auto overheen zit.

[00:34:13]

In jouw geval is dat zo wat mensen denk ik niet per se verwachten, maar jij bent echt heel vergevingsgezind en kan je er zijn echt wel mensen die jouw ding hebben aangedaan waar je gewoon na een maand nog mee kan afspreken en zich jode is gebeurd. En iedereen maakt de fouten klaar. Dat verwachten. Maar ik denk niet dat dat bij iedereen zo is. Ja kijk niet nee. Maar goed jij je je. Je noemde net Gerardi is Ordos. Ja ook wel Gordon genoemd.

[00:34:36]

Nou, dat is natuurlijk ook echt iemand die een hoop ruzie maakt. Geloof mij dat ie niet die die. Ik denk niet dat ie heel veel gegevens heeft gezegd met meer dan een miljoen. Jij haalt hem zelf even aan. Maar ik denk niet dat hij dat doet. Denk niet dat hij snel euh, eventuele kroonblaadjes en wat is.

[00:34:51]

Het is niet zozeer dat ik dat ik dat nou in een een super moreel verheven altruïstische kwaliteit vind. Dit is ook gewoon heel pragmatisch, maar flauw. Sluit leningen af. Ja, je geeft je het eigenlijk voor jezelf als gewoon lekker.

[00:35:04]

Je doet het heus niet altijd voor de ander. Nee, lekker voor jezelf. Je weet gewoon afsluit. Ja, ik sluit maar goed, maar het het. Het geeft dus wel een heel. Ja, het geeft een heel fijn gevoel om je te verzoenen met met iets of iemand. Dus ik weet nog heel goed. Natuurlijk. Een van de grootste drama's in mijn verder een verwende bevoorrechten leventje was natuurlijk dat het uitging met mijn eerste grote liefde.

[00:35:28]

Euh ja, zeg het dan ook door mailtje. Ja ja, Neeltje Neeltje Jans Neeltje Neeltje gingen er vandoor met een soort kopie van mijn oh.

[00:35:41]

Dat was wel een soort kopie van mij. Een onsuccesvol succesvol jaar. Aardig warm.

[00:35:47]

Aardig warm. Groen. Duurzaam. Duurzaam ondernemen. Dat was er niet miserabel aan de as van het kwaad. Nu dus, maar ik heb toch een half. Ze werd niet gecorrigeerd als ze een keer iets verkeerd zei. Ze werd niet dom genoemd of dom gehouden. Ze moest niet veranderen. Neem nu wel een loopje met mijn kwetsbaarheid.

[00:36:06]

Ja, ik stel me kwetsbaar op. Ja, maar dit is marginaal. Zij heeft jou natuurlijk best wat pijn gedaan.

[00:36:12]

Maar goed, in ieder geval ik. Ik heb toen gedacht van ja, maar moet nu dan mijn hele leven boos zijn op haar. We hebben 4 jaar mega leuk gehad en die gozer die ik natuurlijk een half jaar onder de treinen willen gooien. Die is gewoon een hele aardige vent. Ik heb later heb ik. Een paar keer heb ik hem ontmoet en het is gewoon een onwijs leuke vent, een toffe peer, een toffe peer en zei je ja, ja, een toffe peer.

[00:36:37]

Uiteindelijk is het over. Maar waarom zijn Iperen dan zo tof he? Ja, dat vragen jou bedoel. Een perzik is ook lekker en het is. Het is pure discriminatie. Alsof een appel niet of kan zijn.

[00:36:47]

Nou ja, of een of een lunch of een banaan. Ja, alleen maar omdat ik krom is. Ha, nou zo stom. Maargoed. Maar nimmer is dat het. Dat was eigenlijk voor de eerste keer dat ik dacht ik ben echt trots op mezelf en het is ook echt goed voor mijn eigen gestel. Was dat vroeger? Het heeft. Het geeft je zelf gewoon een goed gevoel.

[00:37:06]

Als je bezoek aan de hand uit te steken, waarbij je erin verandert als je er minder vergevingsgezind en verzoenend.

[00:37:12]

Nee, ik ga ik. Ik hou niet van van dat gezeur. Nee, ik wil er gewoon vanaf met zulk gewoon pragmatisme.

[00:37:19]

Maar ik kost energie, het moet. Het doet me zo denken dat je twee programma's hebt natuurlijk. Het Nou, het spijt me. Je hebt ook nu Het Familiediner. Nee hoor, vind ik schitterend programma. Dat je dan je had. Het spijt me. En dan had je voor voor SBS6 had je sorry sorry. Ja uhm. En uh het militair. Nee dat doen ze met die meneer die een hele mooie dochter heeft.

[00:37:41]

Dat ze het model toch is dat niet. Allerliefst. Dat is zijn zoon. Die heeft ermee om Romeijn strijd. Ja, dat is zijn schoondochter. Ze even een weetje. Jaap van de presentator. Jij leest veel, maar niet de columnist.

[00:37:52]

Dat kunnen we concurreren. Niet om. Nee, maar goed, het famiglia dinertje. Nou, wat gebeurt daar dan? Maar dat zie je. Dat zie je het. Ik vraag me toch af of dat te maken heeft met een bepaalde slimheid schraapt, want daar zie je dat slimheid schraapt. Ja, je bedoelt intelligentie.

[00:38:07]

Oh ja, intelligentie zou je ook mogen noemen. Maar die mensen gaan, die hebben dan ruzie met hun tante Agaath. Want die heeft een keer gezegd op een verjaardag. Uh. Nou zou je dat de toffee nou nog wel nemen. En toen was t helemaal klaar. Hebben ze elkaar dertig jaar niet gezien? Ja. En dan is de vraag of in die limousine uiteindelijk bij het diner tante gaat, er zit om te vergeven. En wat nou als dat dan wel gebeurt?

[00:38:31]

Die gezichten die dat? Oh, dat is ook zo. Genieten is dat maar Mars.

[00:38:35]

Maar mensen, is dat niet gewoon? Tegenwoordig wel. Dus eigenlijk wel wat jij suggereert. Te hoog spelen zeg maar dat ze met van in Berlijns alles of niks gewoon de deur dicht. Fanatiek.

[00:38:46]

Nou ja, vroeger was dat. Ik bedoel alle al die prachtige verhalen uit de Romeinse en Griekse literatuur.

[00:38:53]

Dat gaat natuurlijk ook over totaal gebrek aan vergevingsgezindheid en wraak voor een moord die Drapeau jaar geleden is. Maar goed, wat jij eigenlijk suggereert is een verband tussen iku en vergevingsgezindheid. Dus je zegt domme tokkies zijn minder snel in staat om iemand te vergeven en ik denk dat dat juist het zou best kunnen. Ja, dat zou toch best kunnen? Ik denk dat dat wel klopt ja. En ze hebben zichzelf er vaak mee als het Stoomcentrum hetzelfde. Je voelt je nou niet echt heel, heel blij mee.

[00:39:22]

Want wat is er nog meer fijn aan verzoening, aan wat er nog meer fijn met je vriendin aan het goedmaken kan komen? Ja, en vooral wat.

[00:39:29]

Hoe verzoenen? Zit er wel een upside? Je hebt natuurlijk. Je hebt. Ja oh jij bedoelt goedmaakt doode. De klassieke goedmaakt sex natuurlijk best wel goed.

[00:39:38]

Is dat meestal een raspoet? Wat is dat raar? Bijna uit seks. Dat is het beste. Hoe kan dat nou fijn zijn? Want dan vind je elkaar toch helemaal niet meer leuk?

[00:39:47]

Nee, maar dat haat en liefde zijn zit dicht bij mekaar. Dus je gaat van tala benen en dat gaat denk je van ja. Nou, die heftigheid. Je kan ook een andere kant op werken. Is toch wel gek je? Maar hoe als jij?

[00:39:58]

Eigenlijk moet ik gewoon een goed goed potje neuken met met wierd. Hahahaha.

[00:40:02]

Heel eerlijk. Ja, ik denk dat we er wel voor openstaan. Maar goed, ik weet het niet. Maar wat zou jij? Wat geef jij aan? Als jij moet verzoenen? Euh, heb jij wel eens gewoon echt een ouderwetse? Heb jij wel eens gezegd beste meneer, wie het gewoon een brief geschreven en gezegd wat je ervan vond? Euh. Maar ja, jij belt dan eigenlijk. Of hij belt jou trouwens goed van hem dat je belt.

[00:40:24]

Hij belde niet om een leuke manier als niet. Het gesprek mag het. Maar goed, dat komt wel. Ik zeg alleen maar aardige dingen vandaag. Ja ja, maar waar hij zei heb jij wel eens af of de bekende Hans Teeuwen methode?

[00:40:36]

Dat hij niet weet hoe een bloemetje maken met Smalhout en beloven zeg je in één keer een bloemlezing uit allerlei folklore chocolaatje? Nee.

[00:40:43]

Ik denk dat ik denk dat als je je gedachten wil ordenen en een punt wil maken is schrijven goed. Maar als je een gevoel wil overbrengen is schrijven natuurlijk nooit zo lekker. Zeker niet. Ik denk dat schrift niet de geijkte vorm is. Je moet gewoon zien.

[00:40:59]

Nee, je moet elkaar zien. Je moet elkaar. Je moet elkaar in ieder geval spreken, je moet de stem horen. Je moet ook een en een breukje in je stem kunnen laten hoor. Je kan. Je kan met je stem aan de telefoon natuurlijk wel laten horen dat het je raakt of dat je geëmotioneerd ben.

[00:41:12]

Jij mensen die die die echt jou nooit meer willen zien? Gewoon die zeggen van ik. Die hoef ik echt nooit meer te zien. Nee, dat denk ik niet. Nu heb ik ook niet allemaal prettig eigenlijk. Ik denk dat heel veel mensen andersom. Andersom heb ik dat ook niet. Nee, nee, nee, dat heb ik ook niet. Niet echt niet haatdragend.

[00:41:29]

Uhm, Titus maakt gebaren met zware handen alsof er een wasmachine draait. Dus waarmee die wil zeggen ga naar het business idee. Het geflopte business cd van. Nou ja, goed, we zitten midden in de kerst hé. Maar het zou toch wel prettig wezen te hebben te zijn om dat allemaal over te slaan, zeker in Nederland. Je hebt het zelf vaak genoeg over. Het is donker. Het is depressief. Het is niet leuk. We zitten geen fijne periode, dus zat ik eraan te denken om een winterslaap pil te maken.

[00:42:08]

Kijk in winterslaap ben natuurlijk ook gewoon. Ik ben zo'n beer die in principe genoeg eet voor tot aan de winterslaap. Daar kan ik dan mooi leren. Dubbelslag ja dus mediteert in op die balg.

[00:42:19]

En ja, dus als ik hieruit kom dan ben ik weer gewoon slank, slank en zoals altijd. Maar ik ga er in. Dus je kan gewoon. Je kan je helemaal de blubber gaan eten. Je gaat echt echt even flink graaien. Ga je je best doen, maar je wil. Jij hebt geen zin in die dagen en het is gedoe en je ziet er tegenop.

[00:42:38]

Hoe lang werkt het slikken? Ik dacht zo je neemt m om ongeveer om 5 uur, op 24 december en tot 27 december 10 uur s ochtends. Dan word je rustig wakker. Ja, oké, maar als de kerst pil. Ik wil gewoon een winterslaap pil. Ja, ik wil gewoon eens de ene dag december en ik wil 21 namen. Het leuke is dat ik meerdere pakketjes aanbiedt, dus dit is voor. Het is voor de kerst. Ik heb ook een paar espeel.

[00:43:01]

Als je de baas echt verschrikkelijk vindt, ja, je weet het niet. En dan kun je ook een volgende er tegenop ziet om om paaseieren te zoeken eigenlijk. Dan kan je zeggen ik neem een paar spill, kan je natuurlijk doen en je weet het niet. Maar gewoon echt dat je gewoon werkt. Veel. Dan ben je. Stel, je bent een hele onzekere puber en zou je sowieso zo'n jong jongetje. En je denkt godverdomme, die puberteit zit aan me niet mee.

[00:43:22]

Die meisjes hebben allemaal met een jongen van 4 jouwen. Dan ben je 14. Neem je de pil bij Wakasa? 18. Ja, alleen als 4 jaar. Dan moet je dus dan moet die pil serieus wat grondstoffen bouwstoffen bevat. Wil je dat overleven? Ja, je b.v. Je beweegt niet meer. Is de kans op trombose trombose trombose is natuurlijk behoorlijk groot. Bloedprop, ook als grootste probleem, zijn natuurlijk allemaal dingen waar je rekening mee moet houden op dat moment.

[00:43:46]

Leerachterstand. Ga je misschien mee maken? Ja, er zitten wel wat haken en ogen aan. En jouw idee, maar ik snap het. Maar kijk maar wat een periode.

[00:43:53]

Kijk maar eens wat zou kunnen. Zou drie dagen medisch kunnen. Nou, ik denk qua vocht niet, maar als je er gewoon vocht wel 3 dagen niet drinken kan wel.

[00:44:01]

Nog niet rond, maar ik nee. Ik denk dat dat dat zo'n pil best wel veel mee. Je hebt natuurlijk gewoon maan, voedsel en werk van mij. Je hebt natuurlijk gewonnen, een whitson dingen in je arm infuus. Ja, zo denk ik dat het een gewone in VIZO jouw woordenschat is.

[00:44:18]

Zo ongelooflijk beperkt zou je niet uberhaubt euh moeten gewoon moeten. Af en toe eens één keer per jaar twee dagen moeten bij slapen, gewoon om alles even in te halen. Nou ja, maar zo werkt het. Dat werkt dus niet. Nee dat. Ik denk ook altijd lekker bij slapen, maar dan heeft deze persoon een stuk in de Vivare. Staat bij slapen werkt niet in orde.

[00:44:37]

Huiswerk goed, Antietam verzoenen? Hoe gaan we dat? Laten we dat nou in het nieuwe jaar. En ik praat vooral tegen mezelf, want jij bent niet zo'n ruziemaken. Maar ik ga. Ik ga minder ruzie maken met mensen. Dat is wel echt een probleem en ik wil ook sneller verzoenen. Nee, maar het is best leuk als je eindelijk als jij ruzie maakt. Dat is best geinig. Ruzie maken moet je wel blijven doen. Dat is wel heel zonde, maar ik ben kan best niet meer zeggen ajo.

[00:45:01]

Ik moet het iets minder lang laten edr. En dan moet ik de Binger Peursum zijn. Dus ik had in dit jaar in Hynes zaten. Had ik met bepaalde mensen. Had ik misschien al eerder even toenadering kunnen zoeken voor jou? Maar wat heb je nou tegen mij? Moeten we niet gaan effe een biertje drinken?

[00:45:16]

Nou goed, zal het nog anderhalve dag ongeveer om te verzoenen met alle mensen, want anders is het niet meer echt binnen de kerstgedachte.

[00:45:24]

Alweer klaar voor het nieuwe jaar. Ik kan het ook nog. Heb je nog wat meer dagen de tijd. Dus ik denk dat je er goed aan doet om dat te doen. Vooral voor jezelf. Dat het misschien wel heel fijn is, kan jou schelen wat anderen ervan vinden. Maar om je innerlijke rust weer terug te vinden en je eigen ikje. Werk je ergens naartoe of gaat het hele? Ik dacht zelf maar dat is. Het is maar een idee.

[00:45:45]

En als je zegt Van Jole, ik wil dat niet. Ik voel me nu niet goed bij het snoepje van de week.

[00:45:49]

Braida van het snoepje. Oh, wat lekkers. Maar het kerst snoepje vandaan.

[00:45:54]

Heb jij meegenomen deze weken? En Lievers? Ik heb meegenomen voor jou. Een snoepje dat toch een dikke tien jaar ouder is als ons. Nou ja, maar decadent hoeft helemaal niet alle bicicleta. Ja Kate Beckinsale. Voordat hij naar Seoul backings zal gaan. Wat zou jij met haar willen drinken?

[00:46:15]

Een biertje uit Toolbox Hypotheekleed Portico. Japanner Sheamus is de game. Niet echt een qua aquae, maar dat gaat over mij. En zowat vijf SSA van zo'n Nathanael is nooit zo Maasmechelaars partij dan China tot Portico.

[00:46:42]

Jiraiya Jaya Kate Winslet vertelt.

[00:46:45]

Nee godverdomme, wie backings rijk in Seoul een actrice keutel. Ja ik. Ik toon jou haar Instagram.

[00:46:56]

Nee, maar dat heb ik al gekeken, want we kregen de reacties van mensen dat. Dat zijn tien minuten stilte hoor. Omdat wijnjaar loopt te twijfelen of te kwijlen op gaat Bekkerzeel hebben gekeken. Ja, leuk is heel erg. Jouw type rancuneuze fuckin knap. Niet echt normaal vriend. Euh, haren schedel?

[00:47:14]

Ja hoor. Ja ja ja. Twee armen, twee benen. Ja landrecht loopt rechtop, heeft nog een Newco is loopt weg op en voor mij ook aantrekkelijk, dus ik vind dat.

[00:47:23]

Ik vind het gek. Nee, maar zij? Zij zaten natuurlijk in Pearl Harbor. Dat was haar doorbraak. Zij was toen het onderwerp van een strijd tussen Josh Hartnett en Ben Affleck. Wie kent ze nog, die film? Ja, ja natuurlijk. Dus en daarvan elkaar al zo. Zo knap.

[00:47:41]

Ik ben markiezen is indie, want dat is ook al tien jaar geleden. 2001 was dat Hoogstad zo verder home god.

[00:47:49]

Maar ze is er niet één keer op geworden is en ze ziet eruit alsof ze jonger is dan wij. En ze is grappig en ze is mega grabbelden. Ze is op Instagram een hit waar ze waarschijnlijk een half miljard vogels heeft, maar dat doet ze.

[00:48:02]

De jace is gewoon heel grappig en na deze uitzending hebben de verdubbelden wordt ingezet ja aangedaan. Katherina Beckinsale Ja maar, zei zij. Zij is dus gewoon heel grappig.

[00:48:15]

Maar zijn humor zijn van een bepaald en gebondenheid met haar. Ook omdat ze ook een Pommery aan heeft. Dus ik denk dat wij het goed met elkaar kunnen vinden.

[00:48:22]

En jij hebt dan een connectie met elke vrouw op Instagram, want die hebben allemaal proberen er eentje.

[00:48:26]

Dat is waarom weer Pommery?

[00:48:28]

Nou ja, ik vind het een en ik vind het. Ik vind Britse vrouwen. Het is wel zo dat ik denk als je met haar uit gaat. Ze zijn echt vreselijk long deze. Deze is om 9 uur s avonds en giet in de metro van Londen, staat al in de Strings Nance Staatskapelle.

[00:48:44]

Heb je in Litouwen echt lol? Lol, echt lol met de Britse is dus ze hebben humor.

[00:48:50]

Ze hebben humor. Ja ja, ik denk wel. Ik weet niet of Sane man is.

[00:48:55]

Ik heb het idee van niet, maar dat biedt kansen. Ik heb het idee om Chico Onlinekrant aan. Ik zou mezelf pas aan mezelf. Maar wat doe je tot nu toe bij elke? Dat is niet Huyghebaert. Thierry Baudet vond ik niet meer zou passen.

[00:49:08]

In principe elke euh, want we hebben besloten om ook gewoon af en toe, want we moeten natuurlijk van de Cypriotische. Moeten we natuurlijk ook wat anderen in fietsen hé. Dan weer een man dan we dit dan maar dat. Maar ja, we mogen ook wel eens gewoon verdragen en lijken liefde tussendoor roie.

[00:49:24]

Maar wat is een suggestie? Apia ik. Ik weet niet. Ik bedoel Hugh Grant Huguet. Is dat niet gewoon leuk? Hij is ook van die charmante Harley. Jammer. En ja zelfs dat je hetzelfde type. Ja, want die is ook zo'n brunet ook zo Brits, soms onderkoeld.

[00:49:39]

En een beetje zijn is Elizabeth Hurley ouwe zal wel met hetzelfde zijn.

[00:49:44]

Jo is wel our juju is wel Ayumi Yamoussoukro Zynga's. Zelfs dat die 90 is gaat ie gewoon knallen hoor.

[00:49:51]

Hoef je er geen zorgen over te maken. Ja, vergis je niet. Elizabeth Hurley is ook wel erg. Kijk je één film? Ja, da's ook eens goed fatsoen.

[00:49:57]

Ik zou als ik vrouw was ook wel op het Hugh Grant achtige type vallen. Een beetje dat klunzige. Dat dat een beetje verlegen, maar dan wel handig, verlegen, soepel is eigenlijk. Snap. Wij zijn Rotterdammers die onze soepelheid später van Arafat bij een Grand Delftenaren klunzen.

[00:50:15]

Chique ja, met van die leuke havenzone. Vandaag maar allemaal prachtig.

[00:50:20]

Ik vind het een hartstikke mooi idee. Ik vind het mooi verhaal. Ik vind het leuk. Ik vind het een leuke afronding. Heb jij nog een waanzinnige kerstboodschap aan onze mensen? Die heb ik namelijk wel, want ik wil eigenlijk nog even een keer het kerstnummer laten horen aan de lieve mensen met de boodschap het is een nare tijd is een vervelende tijd. We komen er doorheen met z'n allen. Stéphan, als het maar jullie zijn niet alleen, want jullie hebben ons en dat willen we jullie met liefde meegeven.

[00:50:46]

Lieve Tönnies, lieve luister, kinders, lieve gieren en zelfs de haters. Wij zijn er voor jullie in deze zeikerd. Iedereen met kerst.

[00:50:53]

Na de schouw smoren. Als je Adri en de linies niet doe sta je.

[00:51:06]

In de min. Heeft je partner geen zin ons aan en voel je goed zelfs spottend.

[00:51:25]

Toni Gardemeister creëert een hte weer. Als je smaak aandacht geeft, dan ben je welkom. Want zelfs de. Berto Job Traviss zoomde? Ben je met kerst niet? Met Dominique Dentatus zouden ben je met kerst en. Elke vrijdag een klein uurtje gaat. Met de boys waar je zo veel van de stoel van de deken slecht Disney side. Sluit je ogen en droog met ze mee mij. Als je een smaak aandacht geeft, dan ben je welkom, want zelfs de Coronet zijn foto's die netto meer jobs aangetoonde.

[00:52:51]

Ben je met kerst niet mee met Thomé Dentatus Saunders? Ben je met kerst niet alleen? Samen met kennerspubliek. Met Kerstmis komen John en Tatum samen staan en neemt. Toen onze sponsor centen betaalde nu komen fijne kerst. Euh, toe goe.