Transcribe your podcast
[00:00:00]

Wat denk je? Waarom? Waarom geef je toe aan de domheid? Gaat er geen boven staan? Ben ik het? Daar ben ik het echt mee. Verhef verhef mensen, haalde dommen omhoog en ga je niet afdalen naar hun. Hoe doe je dat verheffen? Ja, maar hoe en wat? Hoe bedoel je dat? Leg eens uit. Door gewoon consequent te zeggen ik blijf gewoon op dit en op dit hoge niveau. En jij paste maar aan mijn niveau aan.

[00:00:23]

Je ga niet door de knieën te laten genieten.

[00:00:25]

Het klinkt zo walgelijk, maar dat is het toch. Maar ik ga toch niet door de knieën om met domme mensen te praten zoals met kinderen ben hoe die Yolŋu?

[00:00:33]

Jij hoeft hierdoor nu jeugdloop in oeroude die hij hoorde. Je hoort het niet meer, ook niet door het maar het is nodig. Ik moet wel op een plankje staan. Twee vrienden verkennings toffee. Hij doet het maar waar beide komt, hij zingt af en toe een foute noot, werd niet het succes van het derde album.

[00:00:58]

Twee van de eerste zeilsport. We beginnen er weer bij en dat is prima, ja, precies. Dat is helemaal prima. Ik heb je gemist hoor. Ik heb je ook gemist. We zijn natuurlijk even even weggeweest. Nee, we nemen elke week precies elke week. Je hebt maar in hologrammen. Hebben we dat gedaan? Maar nu een hologram? En nu zijn we weer echt bij mekaar. In het nieuwe jaar.

[00:01:21]

Maar eigenlijk zou je dat bij echte relaties ook een beetje moeten doen hé. Gewoon heel even de pauzeknop in. Gewoon eventjes rust van elkaar. Wij hebben ook een soort reele aan het huwelijk. Een soort verhouding. Ja, en dan is het lekker om af en toe even in jezelf.

[00:01:34]

Ik doe natuurlijk in mijn echte relatie niet anders. Euh, een stukje stukje pauze, een stukje pauze en dan weer bij mekaar. En dan weer uit mekaar te gaan. Maar wat wat mij? Wat? Wat ook even benoemd worden is hoe we hier nu zitten. Het is begin éénentwintig. Begin twintig zaten nog aan mijn oude keukentafel, die er inmiddels niet meer is. Althans, die ik helemaal kapot had gemaakt. Nog daar zaten we mee. Met Titus zat zat, zat hij daar weer in zijn lelijke trui.

[00:01:56]

We zitten inmiddels met met met met raven. Ja, op de Titus stoel, ook wel Reven genoemd. Ook al viel nog de vaagheden aandraven met Ravensburger. Het spelletje was nou goed klaar. Timoteüs en niet Magnifica moeten weg. Gekke namen eigenlijk allemaal. Sam Huele, Timoteüs Reven, Großen. We hebben Peppe Raven, Titus. Het is toch werkelijk krankzinnig? Is niet abnormaal als wij gewoon niet Sanderink wat ik las trouwens. Er is sinds 2005 is er niet één jaat meer gebeurd.

[00:02:26]

Nee, dat is worden cheaper, miric een hele belangrijke eeten allemaal peppel saven en er is nu ook een hele mooie bewegingen zijn gestart. Je herstellen dat je niet. Yousfi Ja, want dat vind ik zelf mooier. Maar wel zoiets van team ja. Volgens mij team en zoiets, dat willen we Japen gewoon nog. Dat kan toch niet? Het is toch een prachtige natuur? En Jaap, voordat we met een hoofdonderwerp beginnen moeten er een paar dingetjes benoemen, want wij zijn bij Tony Media natuurlijk aan de weg aan het timmeren.

[00:02:52]

Wij van Tony Media, adviseren Tony Media Media.

[00:02:55]

Uh, we moeten even benoemen dat gister Geuze en Goggles met Kay Mónica is live gegaan en ik heb daar eens bij gezeten.

[00:03:01]

Oh nee, toch niet. Corona mocht niet. Ik heb er wel bij gezeten ja, maar dat was echt heel erg leuk. Ik. Ik ben er echt heel, heel, heel enthousiast over.

[00:03:10]

Maar maak je niet ergens zorgen dat al die waanzinnige producties die we gaan lanceren? Deze maand ook, want we hadden natuurlijk ook al afin maar die vinden.

[00:03:21]

Die gaan ook hartstikke goed. Wees niet bang dat het gaat.

[00:03:23]

Kan kannibaliseren dat wij de last van Cannibale isolatie nauwelijks denkbaar, zoals techno Mónica. Want dat was het eerste idee om het Mónica te noemen. Best grappig. Maar ja, hij heeft het niet gered. Nee, was mijn idee. Het was jouw pc. Helaas. Ja, maar ik denk dat die wel gewoon s gewoon snoeihard Cognition gaan staan. En dat is zo breed. Die hebben zo'n breed publiek. Ja maar ja he.

[00:03:47]

Maar misschien ook een andere doelgroep die toch meer in Rotterdam-Zuid. En wij zijn natuurlijk gewoon kakkers. Ja ja, maar caccia, nieuwsjes, kakkers, goalies, maar ook wel leuk. Ja, ik denk ook dat het wel gelukt is. Maar goed en wel heel leuk dat dat allemaal daadwerkelijk de kiesmannen moet wel nog even benoemen. Die zijn ook live was in een goeie podcast in aanloop naar de verkiezingen. Dus ben je jong en weet je niet wat je moet doen in het stemhokje.

[00:04:09]

Ga die gast. Ik vind m. Voor mij werkt dat serieus goed? Ja. Sinds we gaan het. We gaan het vandaag hebben over wat ik dan maar heb genoemd. De terreur van de domheid vraag. Het is eigenlijk het fenomeen. En dat speelde de afgelopen weken weer heel heftig op in onder andere de discussies over talkshows. Wie moet je daar neerzetten? Moet je mensen censureren? Trump? We hebben allemaal meegekregen. Het idee ontstaat dat het dat de wereld dommer is dan ooit.

[00:04:40]

Dat de meer domme mensen zijn dan ooit en dat hij elke keer in your feet zijn. Dus. We gaan eigenlijk onszelf afvragen zijn is de wereld dommer? Of lijkt die vooral dommer? En hoe kan het dat er zoveel met domheid worden geconfronteerd? In ons bestaan? En wat kunnen we daartegen doen? Prachtig mooi onderwerp in Knack.

[00:04:58]

Ik zie het vuur in jouw ogen. Nee, jij waar je maar heb. Jij vindt de dingen is een nummer. Is dit nou echt weer een onderwerp wat uit?

[00:05:05]

Jij vindt dit ook wel Jef? Jij klaagt ook vaak over domheid?

[00:05:08]

Nee, maar goed, het is natuurlijk wel Yau Yau. Yau vaste ding is natuurlijk al dom. Rechts is dom, hoor ik heel veel. Dat horen we ook veel terug in de podcast. Jij vindt vaak dat mensen er geen podium verdienen, zeker niet als ze geen verstand van zaken doen. Nou nou nou. Ik krijg jij best veel podium op ook heel veel vlakken waar je geen verstand van hebt denk ik. Dus het is ook al weer gevaarlijk om dat te zeggen.

[00:05:29]

En de vraag is ook inderdaad wat heel veel. Wat is dom? Zijn wij daadwerkelijk dommer geworden door je lijf? En wat bedoel ik daarmee als ik zeg dat iets dom is? Ja, maak ik, dan probeer ik iemand te beledigen op basis van zijn intelligentie niveau of doe je het? Kun je ook. Je kan ook dom doen, zeg maar snap je dom?

[00:05:48]

Je kan iets doms doen zonder dat je dom bent en het geinig is in de muziek.

[00:05:52]

De urban jongens die zeggen deze poco is dom. En wat is dom? Het idee is dus echt heel goed, vinden ze die dan. Dan vinden ze m heel ver deze pocus door. Ah, dus als ik mensen dom rechts noemen, geef ze eens een compliment.

[00:06:04]

En de dom in Utrecht is ook helemaal niet zo dom als je denkt.

[00:06:07]

Nou goed, het is mooi dat jouw namens de domheid ook aan tafel hebben laten gaan.

[00:06:14]

In de tijd van de domheid is aangeschoven. Jacco metrisch. Nou maar zal ik beginnen met mijn bidprentje? Heb jij een gouden puntje?

[00:06:23]

Ik heb er zelfs twee. Ik wil, ik wil, want het was weer een week met een persconferentie over Korona. Ik ben helemaal murw gebeukt en lamgeslagen. Ik kan het eigenlijk niet meer aan, want je gaat van uitzichtloosheid naar uitzichtloosheid. En eigenlijk weet ik dat ik wat ik eigenlijk toch een echte grote frustratie vind nog steeds en dat is al eigenlijk een jaar aan de gang is dat buiten het FVD en Thierry Baudet die natuurlijk al lang gediskwalificeerd zijn omdat ze leugens verkopen, eigenlijk niemand het heeft over de belangenafweging rondom Verona.

[00:06:55]

Dat je dus nu merkt dat iedereen soort van lamgeslagen is, accepteert dat we nog zwaaien.

[00:07:01]

Volgens mij zijn in staat de VVD gewoon nog steeds torenhoog in de peilingen, terwijl het toch best wel zonnig is. Ja is heel bijzonder. En de grote partijen? Niemand durft zijn handen eraan te branden. We zijn natuurlijk op weg naar de verkiezingen. Iedereen denkt weet je we het uit? En laat Sherri maar zeiken over de lockdown. En dat is het wel. Dit is een serieus onderwerp, is een serieus groot probleem. We gaan een enorme last krijgen van alle effecten nal effecten van allerlei Loosduinse en het debat is gewoon eigenlijk gekeeld.

[00:07:30]

Ja, dat is maar wat de computer is.

[00:07:33]

Geen debaters, eigenlijk altijd gewoon eenzijdig gesproken over gekke virus wapens. Het Forum voor Democratie. Wat natuurlijk totaal ongeloofwaardig partij is geworden. Thierry Baudet liegt, liegt, liegt. En daar tussenin zit een hele grote groep mensen die zich serieus zorgen maakt over de gevolgen van Kroonen. Maatregelen over een lockdown, over jonge mensen die geen baan kunnen krijgen die de schulden straks mogen betalen. En dan zit de rest van de politiek allemaal in het zo veilig mogelijk. De zorg gaat voor.

[00:08:03]

We moeten oude mensen redden. Kan dus de grootste groep mensen voor mijn gevoel, waarbij volgens mij ook inzitten die zich wel degelijk heel erg zorgen maken of de belangenafweging niet doorslaat. Die worden naar de veilig kant die maar gewoon niet hoort. Nee, dat is wel grappig. Dat is één en twee. Ja sorry zijn. Ja, ze roepen twee jaar. Ik moet even hebben over Jack van Gelder Jack van Gelder. Hij zag een voorbijkomende weet het herhalen nog even.

[00:08:28]

Nou, ik zei de oude valt hier nu wel een boel, maar heel hard door de frituur.

[00:08:32]

Mouna, prachtig. Ja, ja, ja ja, wat is die man altijd. Ongelofelijk zonnebank bruin. Hij is heel bruin. Het was namelijk even wel iets aardigs of jacquard. Hij doet me altijd aan Gastone denken. Heb je dat ook omdat ik hou hem bruin is?

[00:08:45]

Maar dat is nou als jij ooit je haren zou verliezen. Dan lijkt jij alvast. Jack van Gelder, Starreveld of Jack van Gelder, dat zijn voor mij gewoon. Dit is gewoon dezelfde persoon als jij. Jack van Gelder Met de postcode kan je langskomen, dus is niemand die zei maar het is hun niet hun beroep. Hun beroep is ook niet heel anders.

[00:09:00]

Goedemorgen Bert is het zelf. Ze zit hetzelfde vak.

[00:09:05]

Misschien zijn ze gewoon dezelfde persoon. Je weet het niet. Gewoon twee petten op. Ik zou best ja, de rapid leest bij het vlees bij het Nema. Even maar een puntje maken over Yannick Jacco Marty van Gelder zou zijn zenuwen. Jack is toch een jeugdheld? Want we hebben allemaal hebben meegemaakt.

[00:09:24]

Het puntertje van Kluivert, de prachtige aanname van Bergkamp in 98 voor elke keer al die al die momenten uit onze jeugd dat het Nederlands voetbal wat voorstelde. Dat is voor mij verbonden met Jack van Gelder. En dan gaat Jack van Gelder, die gewoon een gerenommeerd sportjournalist is. Die kan het dan toch niet laten om met zijn Telegraaf hoofd domme Benidorm praten gaan houden op Twitter. Over over Sigrid Kaag en Sigrid Kaag, die getrouwd is met een Palestijnse man. Wat?

[00:09:53]

Wat? Waar je helemaal niks van kan zeggen. Want zij is gewoon verliefd worden op een Palestijnse man. En dat mag dat dan. Ja, dat is heel mooi en heel bijzonder is allemaal helemaal prima. En dan gaat hij haar dus bewust al CAG noemen in plaats van K.G. En dan waren er twee dingen die mij opvielen. Dus dat hij dus als Jack van Gelder, de grote Jack van Gelder dus, gaat insinueren dat zij iets met islamitische geldstromen heeft.

[00:10:18]

Dat kan, maar dan is belachelijk en twee gingen zich verweren door te zeggen ja, ik vind het heel merkwaardig dat mevrouw K.G. Niet de naam van haar man heeft overgenomen. Dan heb je geen goed huwelijk. Als je niet in naam van je man overleed.

[00:10:33]

Nou, je weet je weet dat je deze beste man komt. Dus ja maar dat is toch werkelijk?

[00:10:38]

Maar toen zat ik over na de ken natuurlijk wel bepaalde Kaur meisjes die graag goed trouwen en dan binnen een dag hun naam hebben veranderd. Instagram. Ik zal geen namen noemen, maar omdat het allemaal chiquere. Getrouwd snappen.

[00:10:52]

En dan moet ik toch credits geven aan jouw vrouw Kim Gutter, die onlangs onder ondanks een een dubieuze naam toch ondanks de naam reed?

[00:11:01]

De kreet die mogelijk was gutter naar cyborgs van Reesema toch bepaald? Ja maar dat Kose. Ik hou Cutter. Ja, maar ik denk het niet. Nee, Kate wordt niet, maar ik denk ook wel dat als Kim met de Twentse accent aankomt het Sybers verrijzen. Maar dat is ook datakaart. Daar klopt niet. Kan niet. En voor Sigrid. Ja, ze moet het vooral lekker zelf weten. En ik vind het echt belachelijk. Belachelijke tweet was het.

[00:11:25]

Ik vond het erg droevig en het is gewoon. Dan denk je ook in het kader van waar we straks over gaan praten. Jongens, je kan toch ook gewoon effe geen mening hebben over dit soort dingen en als je het hebt brandwacht in je AVZK kantine. Jammer dat het niet opvalt in Twitter zeggen ja maar goed daar. Dan gaan we het zo meteen over hebben, maar dat is het hele probleem. Het gebeurde vroeger natuurlijk ook alleen. Dan was het inderdaad in de kantine of in de kroeg of thuis.

[00:11:50]

En nu zetten ze het gewoon online. En een man als Jack van Gelder heeft nou eenmaal gewoon weer veel aanhang. Dat heeft ie gewoon en die moet dat gewoon niet doen. Nou ja Joop. Ja ja, ik had er ook. Ik zat bij de nieuwe talkshow van Humberto Tan en Humberto. Nee, volgens mij moet je echt Humberto zeggen Humberto Tan.

[00:12:09]

Het is de Italiaanse naam van Umberto Eco, de bekende schrijver. Precies daar heb ik een paar boeken van in de kast. Ja maar nee, maar hij zich als haar. Ja, ik vind het mooi om Humberto Tan te zeggen ja, ik zeg Humberto, wat zeg jij lekker Humberto, je hebt ook hubby van het koninkrijk. Klopt niet. Die werkt bij de televisie volgens mij zo mooi Gummi Hermia. Ik van het nummer wat ik noem.

[00:12:28]

Wij noemen als wij een achternaam moeten verzinnen omdat we zijn vergeten wat we altijd doen, zeggen we altijd van het ongeval. Het ondergrond door gummi van het onthullen van het olie bestaan is gewoon inow en het is een fantastische naam. Is eigenlijk maar gummi. Ik denk niet dat er ook na 2005 nog kinderen gummi zijn genoemd.

[00:12:42]

Ik denk dat als je het opzoekt dat er 0 mensen Hemi heet, dat dan. Maar hoe zou hoe zou hij is dan hij? Zou je eigenlijk humilis een vrouw? Hoe heet zij dan echt? Hun Bertha is heet echt hubby. Maar ik kan dan niet is door een afkorting uit hun.

[00:12:56]

Maar ik weet niet dat Humberto ofzo.

[00:12:58]

Nee joh, het moet toch eerder gewoon oud-Hollands genaamd Hermy. Maar dan kijk je niet in je Hermie. Nee, maar vroeger heette je had en je had een NL.

[00:13:06]

Dat kwam van Petronella. En wat Nel van Belgo nella Petronella. Hoe denk je echt dat Nel van Petronella kwam denk ik niet. Dat is zo. Jaap van Petronella Petronella wordt Nel Pantanal Petronella. Daar moeten we naar danscenter, want ik zat en werd het. En daar zaten twee, want ik moest ook je hebt geen publiek. Nu natuurlijk. Ha en ik zat naast Stefano Keizers naar Dit is voor jou wel lekker om te wennen dat er geen publiek is.

[00:13:37]

Die is wel heel goed.

[00:13:38]

Ik moest even nadenken, maar ik vind hem leuk. Maar goed maakt het niet uit. Stefano is een soort halve artiest. Ik vind hem wel een hele komedie, maar wel geinig.

[00:13:47]

Een gast die zijn midden in de aflevering dat als een hoogtepunt. Toen helemaal, want dat was namelijk het dieptepunt. En helemaal zat er samen met hun vrouw. En dat verhaal duurde zo ongelofelijk lang. Ik kon hem ook niet verstaan. Het ging van Hak op, het sloeg echt helemaal nergens op. Di Stefano, die zei op een gegeven. Die stak zijn hand op en die zei van tegen Bert over. Ik moet gewoon echt heel nodig pissen, dus ik ga gewoon niet pissen en hij werd ervan.

[00:14:09]

Mooi, want het was wel even een welkome afwisseling. Maar het ging mij erom. Ik zat daar weer. Ik zat op precies dezelfde plek. Waar wij toen ook bij Posada, want eens in dezelfde studio en een Berto heeft nu op zondag elke keer een talkshow en het was weer koud. En ik had weer net niet op tijd geperst, dus ik moest eigenlijk ook pissen. Maar ik durfde mijn hand niet opsteken en Louis van Gaal helemaal zaten daar en alle energie die ik had.

[00:14:32]

Ik had best wel veel opgespaard. Ik dacht ik ga nu hier zo meteen lekker zingen. Helemaal top, die vooral helemaal moet ik zeggen. Want Louis mag ik, die mag ik wel. Maar het is wel. Die mensen zijn zo somber en trekken zoveel energie uit je lijf. De vleesgeworden motregen zoals jij dat wel eens zo mooi hebt gezegd. Volgens mij, maar ze voelen zich ook.

[00:14:52]

Maar ze voelen zich zo snel aangevallen, dus dan krijg ik elke vraag. Ik vind Louis van Gaal fantastisch, maar als je Louis van Gaal vraag van ja, hoe gaat het vandaag dan? Zegt ie. Waarom vraag je niet hoe het gisteren ging? Precieze Jurassische? Ja maar Louis? Ja.

[00:15:05]

Maar ook eerste vraag. Ik weet niet eens of dat zo ging, maar dat een Bergens de zei euh euh. Helemaal van euh ja, dat gaat je niks aan. En waar ga ik niet op antwoorden? Gewoon bij elke vraag bedoel die man zat daar en die hele normale vragen. Was het meteen in de verdediging. Het was negatief. En toen zei helemaal maar ook nog. Ik vind sowieso natuurlijk een heel bijzonder figuur. Zij die ook nog van euh ja, ik ben helemaal klaar met politiek.

[00:15:27]

Ik ben een kluizenaar geworden, ik ga weg. Ik ga ook naar t buitenland verhuizen. Uhm, en maar e. En waarom dan? Ja, ik ben altijd zij die de.

[00:15:35]

Ik heb altijd de positieve noot. Ik ben altijd vrolijk. Ik heb ik.

[00:15:39]

Ik leef het leven is een feestje in die politiek brengt mij echt naar beneden. Ik weet niet of je helemaal gewoon zijn oeuvre ja is. Allesbehalve vrolijk. Dat is ik en die zaten daar tegenover elkaar. En toen moest ik nog zingen. Maar ik.

[00:15:51]

Ik kan altijd op jou. Op jou. Ja, maar gewoon stem op jou. Dat viel mee. Maar om daar dan te zitten in een Cauwe studio? Euh. Wel grappig als je Berto krijg. Ik krijg ik energie. Is een man die energie geeft. Maar deze gasten, ik en ik ween ik. Ik hou daar toch niet van? Ik snap dat ze in een uitzending dat ze leveren, maar het zijn wel mensen die dingen durven te zeggen.

[00:16:12]

Dat is leuk, maar je moet misschien ook wel eens een Hiddema, die was gewoon. Dat was gewoon wartaal.

[00:16:18]

Het was Howarth aap. Even serieus. Ja, Ward had ja leuk. Maar even serieus. Ik vind dat jij wel een beetje aan Janke bent, want vijf jaar geleden mocht je bedelen dat je bij 5 uur live kwam. En nu? Nu zeg je hen God zit voor de derde keer derny's. Derde keer in de maand zit ik bij Humberto. Bijbouwen? Weet ik veel? Moeten we zolang wachten tot een of andere voetbalcoach die man Van Gaal heeft gehaald?

[00:16:40]

Mensen, klets verhaal. Kom op, hij Jaap. Even een stukje hummus. Ik vind je heel negatief. Mag er wat positieve vrienden, maar dat vind ik grappig.

[00:16:48]

Want euh ja. Geheel in de lijn van dit heb ik een goed voornemen. Heb ik daar op toegepast? Ja, met Coca-Cola. Oh ja en uhm.

[00:16:58]

Het goede voornemen kan je namelijk nu ook op een blikje laten printen.

[00:17:02]

TAS Dat kan je gewoon naartoe voor je blog op de site van Cola en dan kan je het voornemen daarop printen en aan iemand geven. Dus bij jou zou je kunnen zeggen bewerk sterf minder walgelijk werk. Maar bij mij of blikje heb ik gezet. Kijk 27 keer zo. Je hebt gelijk. Het is tijd om dingen positiever te zien. Ah ja, positieve zin. Dus ik dacht wees Humberto, geef energie, nee.

[00:17:26]

Maar ik heb aan tafel gezeten met een jeugdheld van mij. Louis van Gaal, net als Jack van Gelder toch een beetje jeugdheld, die is door de mand gevallen. Louis viel niet door de mand. Is toch een held. En hij heeft mijn boks gegeven aan het eind. Nou, hij vaak in 5, vaak een wet van Louis van Gaal. Nou goed, wisten we dat. Ha is weer wat.

[00:17:45]

Ja ja ja, ik weet het niet. Laten we snel naar t hoofdonderwerp. Ik heb niet de minste gevraagd om ons advies te geven. Ongevraagd advies. O ja, ik weet dat jij nu echt staat te popelen voor je ongevraagd advies. Ik sta te popelen voor mijn business idee, want die is weer sinds tijden weer, denk ik.

[00:18:03]

Ik heb een sorry, een goeie goeie ouwe bekende gevraagd om advies te geven. Iemand die mij heeft begeleid in mijn weg naar de titel Slimste Mens van de drie.

[00:18:16]

Ook over domheid. Heerlijk! Ja, ja. En nou ja, het gaat natuurlijk over Maarten van Rossem.

[00:18:21]

En dit is natuurlijk wel iemand die ja ook wel wat vindt van domheid en niet bang is om domheid te benoemen. Wat is natuurlijk is ook een beetje een taboe. Je mag mensen niet dom noemen tegenwoordig, terwijl het in your face is van hele gebeuren dat het vroeger dan wel meer dat je gewoon zei hou je mond.

[00:18:35]

Want ik heb Ruud wel eens. Nu ook nog wel eens dat hij dan eigenlijk zin heeft om te zeggen van jouw gang smoel toch? Hij heeft toch wel eens Houseman.

[00:18:42]

Vroeger hielden domme mensen natuurlijk ook veel meer hun bek dan sowieso. Nou, we gaan nog eens luisteren. We gaan. Luister naar Maarten.

[00:18:52]

Hij sluit een stukkie ongevraagd advies van een beenhard en CNRS of een onbekende.

[00:18:58]

Ik krijg tegenwoordig haast onvermijdelijk de indruk dat openheid niet alleen zeer belangrijk is, maar ook snel toeneemt. Daarvoor hoef je alleen maar een beetje televisie te kijken of de blik te laten dwalen over de social media en raakt haast geprikkeld door de onnozelheid die je tegenkomt. Maar toch is het natuurlijk niet erg waarschijnlijk dat de domheid sterk is toegenomen. Mijn indruk is dat er altijd ongeveer evenveel domme mensen zijn geweest als wat is het dat plots veranderd? Waardoor je de indruk krijgt dat het veel erger is geworden.

[00:19:34]

Wat veranderd is, is dat de domme stemmen hebben gekregen. Dat te danken aan de moderne technologie. Dit is een massamedium en dat betekent dat er zo voor te komen Schaaij omvangrijke programma's zijn. In Amerika heb je zelfs speciale zenders, dommen of allochtoonse. Dat is zo. En dan is eigenlijk de sociale media een nog erger probleem, omdat de domme daar de kans hebben om hun domheid en onnozelheid uit dagelijks te etaleren. Vaak voorzien zoals scheldpartijen. Ook die mensen die de wereld spreken, begrijpen de kans zelf.

[00:20:12]

Dat is eigenlijk het grote probleem. Dus als je een eind aan zou willen maken, maar socialer, gestolen en ook mogelijk, dan zou je ingrijpen. Televisie je wat op te waarderen, zal je een aantal programma's aan alcohol te verbieden en dan komt de tala met je aangepaste opleiding mode erbij. Dat blijkt eigenlijk dat sommige mensen gebogen ook al slim zijn. Kortom, ik ben bang dat je met domheid leven. Het is wel zo dat je je aan de toog kunt onttrekken en dat betekent dat je je blik niet laten gaan.

[00:20:51]

Ook lokale media. Zeker niet wanneer een beller krijgt dat je misschien al wat minder televisie kijkt. Dat is zo zo belangrijk als zullen zeggen dat je dan op de televisie. Ik zorg voor de schaarse momenten in iets al te doen. Dat is mijn tip voor de toekomst.

[00:21:14]

Ach, ik ben toch zo'n Fenner? Ja, je wilde hij is Promiss. Ja opa. Ik ga om en ik ga even omaatje van Rossem. Ja ja, wat een heerlijk nummer.

[00:21:22]

Het is maar het is ook zijn. Zijn stemgeluid en zijn toch ook wel een beetje zelfspot, waardoor je accepteert wat hij doet. Ja, maar hij zegt natuurlijk vreselijke dingen.

[00:21:34]

Reem, elitair is iets hij ik. Ik bedoel, ik zeg het zelf alleen Ippa niet meer weg van mensen. Nee, gewoon twee jaar niet afschuwelijk. Euh. In maart van Rossem. Die komt er wel gewoon mee weg. James ook senioriteit is ook dat ook in en Ismay.

[00:21:49]

Maar het is ook slimmer. Jij bent nog, dus het heeft nooit meegedaan als kandidaten.

[00:21:53]

Hoe was het blijven als in het midden? Hoe was die achter de schermen? Even heel leuk. Echt een leuke, warme, fijne man. Euh. Ik kwam wel. Een half jaar later kwam ik de. Moest ik de prijs uitreiken en toen zei die wie ben jij? Oh, dat vind ik. Dat vind ik ook wel mooi. Dat hoort ook wel bij slimme mensen.

[00:22:07]

Zelf een glas wijn, maar heeft nu net geen ICE ingezonden zijn. Jij kreeg geen denken dat je zo binnen met je zien, zei hij.

[00:22:14]

Hij zei ik. Ik ben zo slim dat ik aanvoelde. Leren van hem, over domme mensen en over de terreur van de domheid is het eens over zeg maar.

[00:22:21]

Maar wel heerlijk. Hij zegt natuurlijk over. Euh, überhaupt over de media dat er gewoon. Ja, hij zegt eigenlijk je kan er niet zoveel aan doen. Maar als je er iets aan wilt doen dan zou je gewoon aantal programma's moeten verbieden. Ja jongens. En John willen we toch heel graag blijven kijken. Dus dat is jammer. Is dat zo dom?

[00:22:37]

Dat is heel veelzeggend, dus het is denk ik eerder dom als je een programma maakt wat de pretentie heeft om heel erg informatief te zijn.

[00:22:44]

En dan is er een tweesnijdend is In Your Face dom? Dat weet je wel. Eerlijk? Want daar vind ik dus een hele grote rol. Niet wat dat gaat denk ik wel heel erg verkeerd dat. Euh euh. Inderdaad op de publieke omroep of op de commerciële omroep kijken met de commerciele wete. Wat je krijgt en dat is troep en dat moet je dan maar tot je nemen. En misschien moet je ouders dan een keer zeggen je moet verplicht een half uur Nederland 1 kijken en dan mag je ook een halve eeuw, net zoals dat je boterham kaas en dan een boterham hagelslag zoals net bij de leunstoel Tim weer alleen maar hun vlokken zaten.

[00:23:15]

Ja ja, dat de jeugd die hier inderdaad werkt. Dat zit gewoon vlokken te eten. Maar eerst een boterham Casals. Maar dat zijn en dan mag je misschien nog wel. Mocht ook niet zo.

[00:23:23]

Slaat helemaal nergens op. De OESO is de OESO zijn vlokken zoveel slechter dan gages was toch altijd zo?

[00:23:28]

Nee, ik ben erg benieuwd hoe we even beginnen met het eerste punt wat hij noemde, want hij zei volgens mij is dit wetenschappelijke niet te bewijzen dat mensen tegenwoordig dommer zijn. Nee, gewoon als je kijkt naar de iku. Volgens mij is er wel een soort van neergaande trend. Hebben de mensen werden er slimmer? Zeker na de oorlog omdat mensen meer naar school konden langer.

[00:23:49]

Maar nu vlakt dat af en. Worden we in ieder geval niet meer slimmer. Maar hij zei wat het grote verschil is met met vroegere tijden, dus we zeggen 20 30 jaar geleden is dat de dommen een stem hebben gekregen dat ze zo fucking luidruchtig zijn. En dat is natuurlijk wel het grote. Het grote verschil met vroeger dat. Dat iedereen die maar behoefte heeft om zijn stem te laten horen dat kan doen. Maar dat is ook dat vraag ik me dan wel af.

[00:24:17]

Want bijvoorbeeld journalisten over het algemeen. Je kan jezelf natuurlijk gewoon journalist noemen. Je hoeft heus geen journalist school om te zeggen ik ben journalist is niet echt Musschenbroek. Nee, nee helemaal. Je moet dan wel ergens aan de slag. Dat was vroeger natuurlijk wel anders. Ik denk dat dat niveau ook wel gedaald tussen zijn. Natuurlijk ook gewoon heel veel dommere weer. Blain de media? Nee, de Alenka in Nederland. Nou ja, goed, je kan natuurlijk überhaupt.

[00:24:40]

Iedereen kan overal iets opzetten.

[00:24:42]

Maar ik denk ik denk dat dat er een soort vreemde paradox aan de gang is. Is dat. Enerzijds hebben we dus meer toegang tot informatie dan ooit. Het 20 jaar geleden moest je echt naar de bibliotheek? Moest je de encyclopedie inzien als wij het niet eens waren van weet ik veel zeurt verlicht in Overijssel zou ik zeggen. En jij zou zeggen Nele Gevelwand. En dan kom je niet uit, want je kan niet op zoek. Je hebt geen telefoon, dat kun je opzoeken.

[00:25:06]

Dus dan moet je naar de naar de bibliotheek om het op te zoeken. Of weet ik veel. Je moet iemand bellen die het wel weet. En nu? Je hebt totaal ongelimiteerde toegang tot informatie, maar dat zorgt er dus voor dat mensen zichzelf qua kennisniveau gaan overschatten. Volgens mij is het zo dat hoe meer informatie, hoe meer toegang tot informatie krijgt, hoe meer mensen zich gaan overschatten en dus denken dat ze ergens over mee kunnen praten terwijl ze niet kunnen.

[00:25:32]

Nee, dat geeft het gevoel van domheid.

[00:25:34]

Ik denk gewoon dat ze het heel moeilijk vinden om waarheid van leugens sowieso te onderscheiden. Dat zijn heel veel mensen natuurlijk, die kunnen dat gewoon niet. De informatievoorziening, daar ligt het, al gaat het al fout. Euh, ik denk dat daar het grootst. Zij kunnen zelf niet meer goed filteren en hiervoor werd het voor hun gefilterd. Ik denk dat het zo gaat. Sowieso is natuurlijk dom en weer een heel moeilijk begrip.

[00:25:58]

Ja, maar ik vind dat wel. Ik kijk, dom is wel een treffende term, want als iets. Kijk, ik zie dom niet als een laag IQ. Ha, ik krijg maar eens op mijn flikker van. Waarom noem je mensen dom rechts? Maar dit is nog niet aardig en bestaat er dan wel een slim rechts en zo kijk ik noem dom rechts. Daarmee wil ik niet zeggen dat je een laag IQ hebt ofzo. En dan zeg ik dat zijn mensen die doen alsof ze recht zijn of die stemmen rechts, terwijl het niet in hun eigen belang is om rechts te stemmen omdat ze zo'n hekel aan buitenlanders hebben dat ze tegen hun eigen portemonnee.

[00:26:29]

Dat is niet handig, dus dat is dom. Daarmee heb je niet een laag IQ, maar dat is gewoon niet handig voor jou. En zo zie ik dom. Dus als je domme domme dingen doet domme dingen doen vind ik. Ik vind dom beter passen bij domme dingen.

[00:26:43]

Domme domme dingen gedaan zonder dat je iedereen al wel eens domme dingen kan. Ik kan de hele dag domme dingen doen zonder dat je dom bent.

[00:26:48]

Ja, jij doet ook domme dingen. Heb je hier? Was echt dom gevoeld dat je dacht ik heb. Nu ben ik me toch een praatje aan het houden? Of ben ik me toch iets aan het doen waar ik echt zo was?

[00:26:58]

Ik ben wel slecht voorbereid geweest, maar nooit echt dat ik dacht ik heb nu zoiets doms gezegd.

[00:27:03]

Want jij hebt natuurlijk wel, want dat is was dingen gezegd die me later zijn aangewreven.

[00:27:08]

Maar dat jij ook heel vaak bij haar aangeschoven. Ook over economische dingen of bij talkshows waarvan jij natuurlijk niet echt de expert op het gebied bent. Is dat dan ook dan niet verkeerd?

[00:27:18]

Moet je niet gewoon zeker met het alleen expert zijn? Nee, ik ben nooit. Ik ben nooit ergens gaan zitten waarvan ik denk daar heb ik echt geen verstand van. Ik heb weet hoe vaak ik nee heb gezegd. Tegen een Tosa van joden weet ik echt niks van Windhey.

[00:27:30]

Maar wat wij noemen voor elke. Ik maak geen grap voor elke keer dat ik aan een tafel.

[00:27:35]

Geen euro. Nee, een euro. Nee, dat is dus een beetje dom. Voor elke keer dat ik wel ben aangeschoven ben ik minimaal 10 keer niet aangeschoven. Echt waar.

[00:27:45]

Maar noem eens wat maar maar, vragen ze. Nou ja, dus daar kan je wat over. Europa bijvoorbeeld. Laatst nog die steunpakketten in Europees verband heeft de korona maatregelen weet ik te weinig van het Polen en Tsjechië liggen dwars. Wat is jouw mening daarover? Ik weet dat er iets van mij iets te weinig bel. Die en die van de NRC. Die weten meer van. Maar ik maak daar natuurlijk niet neerzetten, want ze zeggen ja maar die Sandri loopt zo lekker.

[00:28:09]

Dus kan mij het schelen wat ie precies zegt.

[00:28:11]

Als je maar lekker lult en die laesies precies en nam. En dan? En dan zeggen nog een paar mensen die eigenlijk slimmer zijn dan ik die zeggen nee. En vaak vrouwen die zeggen ook nee. We durven niet nee, die vinden het eng. En uiteindelijk zit je met Gerard Joling. Nee die zit en die zegt nou ja.

[00:28:26]

Polen en Hongarije liggen dwars. Er zijn in Hongarije zijn ze goulash, goulash. Begrijp je mijn commentaar? Waar zijn mensen nu bang? Denk je banger om aan te schuiven omdat ze? Omdat je echt veel over je heen krijgt? Vroeger wist je ook helemaal kreeg je wat er was een heer, maar dat is ook een element.

[00:28:41]

Dus wie hou je over? Wie wil nog zich mengen in het publieke debat? Ja, dat zijn gewoon dom.

[00:28:47]

Maar ja, boeit mij gewoon aandacht kreeg.

[00:28:49]

Ik kreeg bij Humberto meteen de vraag. Laat je je vaccineren? Toen dacht ik God, ik heb zo geen zin om nee te zeggen. Ik heb. Ik ben hier niet op voorbereid. Ik heb een soort halve omhaal gehouden dat ik me uiteindelijk best laat vaccineren, maar wel dat ik dacht ik. Achteraf dacht ik ook, maar zegt ik wil het even zo. Nee, ik had gewoon gezegd ik heb redelijk uitgedeeld.

[00:29:07]

Ik heb gezegd luister. Volgens mij zijn er veertigduizend man getest. Op dit moment zijn die bijwerkingen niet heel gek. Ik heb ook het idee dat er op de langetermijneffecten. Als je naar de vaccins van de afgelopen 100 jaar kijkt dat er heel veel gekke dingen gebeuren. Ik ben niet de doelgroep op dit moment. Dus ja, ik sta niet echt vooraan, maar ik ben zeker niet tegen en ik zou op den duur mijn best laten vaccineren. Zoiets heb ik gezegd.

[00:29:28]

Nou, redelijk veilig. Dexia, Super Holland, D66 en rood.

[00:29:33]

Ja, maar ik dacht ook wel ik was normaal gesproken zij denken ja hup, vertel gewoon wat je en wat je kan, zegt Mooiland.

[00:29:39]

Ik heb genoeg vet om in te spuiten, dus precies. Nou, Di Stefano, de keizer die naast me zat. Of die fotograaf die zeiden ze top top antwoord te zijn. Ja, ik ben, ik hou van experimenteren. We spijt mij maar vol met alles wat je hebt.

[00:29:51]

Machtsgeile als reload doorgroeit en zeeslangen. Mooi is handig bij me met mijn performance art. Juist BVO's Art.

[00:29:57]

Maar dat is als je als je dat had gezegd dan. Nou ja, dat was beter geweest. Maar ja, ik ben nog even. Het had beter geweest. Had beter geweest in Nederland toe naar dit land.

[00:30:05]

Ik had nog een ander element waar ik even in de groep wilde gooien. Nou doe uhm wel de de omgang met de dommen. Kijk want. Ja ja. Hebben natuurlijk ook een zekere verantwoordelijkheid om goed om te gaan met de dommen. En dat is natuurlijk wel een probleem wat er nu aan de hand is. Wat mij betreft dat de slimme dus laten we zeggen techbedrijven uit Silicon Valley, de elite, de mensen die de Charles Cool in de wereld dat die de dommen eigenlijk gebruiken voor hun verdienmodellen.

[00:30:38]

Die maken misbruik van dommen.

[00:30:40]

Je bedoelt de facebooken te Facebooken? Dus De Slimste Mensen ter wereld? Of een deel van De Slimste Mens ter Wereld zit in Silicon Valley. Een hype verzinnen allerlei bedrijven, technieken en platformen waarin eigenlijk domme mensen wordt aangemoedigd om zich nog dommer te gaan gedragen, want zonder beïnvloeding.

[00:31:00]

En dat wordt voor hen beloond met likes en allerlei instant bevrediging. Maar ook die bedrijven zelf, want die verdienen meer geld als er nog meer domme mensen dom gaan zitten doen de hele dag en helemaal opgeslokt worden door alle domheid verdiende verdient geld. Maar goed, dus wat? Wat kan je daar tegen doen? Dan moet beter onderwijs komen. Je moet Facebook verbieden, maar je moet die verbieden. Je moet Khany. Nee, nou ja, we we nu een hele interessante ontwikkeling is natuurlijk.

[00:31:24]

Is wel dat die slimme mensen van die bedrijven Twitter, noem maar op. Dat die ook nu beginnen door te krijgen. Wij zijn fracking monster.

[00:31:31]

Want dat was natuurlijk in de. In de docu die ja dat.

[00:31:34]

Maar ook dat Twitter dilemma Trump hem even benoemen dat wij natuurlijk gelijk hebben gekregen van Twitter. Ja, heel even geluisterd naar onze zijluiken als het over verantwoordelijkheid voor je volgers. Ik hoorde van Jack van Twitter die zei mij gebeld door Teodor Zender Schimmelpennink. Ja en jawel, Grace was makkelijker voor systemisch kandidaat rationaal halen.

[00:31:56]

Landbouwer Ryan lang. Er wordt geen kik minister van waar verantwoordelijk voor je volgers.

[00:32:02]

Dat was al als onderwerp wat wij zien. Ik heb dus maar. Je ziet dus wel dat die die tech elite van slimme mensen meer begint te beseffen van jouw vak. Wij hebben een verantwoordelijkheid, want wij richten deze ellende aan met onze domheid verdienmodellen.

[00:32:18]

Maak maar even een belangrijk ding. Jij zegt eigenlijk. Euh ja, het podium is teveel podium voor domme mensen. Je mag ze misschien ook best uitsluiten, maar dat druist wel tegen alles in wat jij uit.

[00:32:31]

Dat is een bekend misverstand. Is dan ze dan? Ik pleit wel eens voor anonimiteit tegen anonimiteit op Twitter.

[00:32:38]

Ik vind het gewoon Ashya en moet je anoniem je mening kunnen geven. Censuur. Censuur is als je gewoon helemaal iemand kalt stelt als je gewoon niet meer je mening mag geven. Alleen wij vinden het normaal geworden dat je anoniem je mening mag geven. Maar vrijheid van meningsuiting is natuurlijk iets anders dan de vrijheid om anoniem laster te spuien.

[00:32:57]

Maar mag jij? Maar jij vond bijvoorbeeld ook dat euh Adtranz. Zaten hier een schema dat Baudet 50 minuten de tijd kreeg bij Jinek. Dat vond jij iets van.

[00:33:07]

Daar heb ik niks in en dat heb ik er niet ingezet en heeft samen hard zet, want die vindt dat zelf. Ik ga als laatste wat ik ga doen eens iets zeggen over mijn oud collega's van omheen natuurlijk. Dat snap je ook wel. Nee, maar ik kijk. In z'n algemeenheid denk ik wel dat je kan zeggen dat mensen te bang zijn geworden om mensen buiten te sluiten. Dus elke keer het verhaal. Dat hoor je sinds Pim Fortuyn. We moeten luisteren naar die mensen.

[00:33:29]

We moeten ze een stem geven. Die moeten ook naar hun angsten en mag ze willen begrijpen. Nee. Sommige mensen zijn dom. En dan moet je niet naar luisteren.

[00:33:38]

Maar zoals nu in Amerika, de Democraten en Republikeinen Trump. Er is natuurlijk toch een groep. Het is gewoon Joe die zich niet gehoord voelt en die dus dan zich moet aansluiten. Worden ze? Godsnaam niet gehoord. Ze hebben het vier jaar presidentschap gehad. Ja, de hele macht in handen. Zo worden ze niet gehoord.

[00:33:56]

Nee natuurlijk, maar de Democraten doen er kennelijk ook nu. Nu hebben zij wel gewonnen.

[00:34:01]

Het is gewoon niet meer Jaap Libra. Het is onzin, ze worden gehoord, ze worden teveel gehoord. Dat is namelijk ook het probleem van sociale media op. Op sociale media zijn de domme mensen oververtegenwoordigd. Want wie heeft er tijd om de hele dag op sociale media te zitten? Ja ha.

[00:34:18]

Het is gewoon voor mij. Ik vind het vooral jammer dat er dan de vertegenwoordigers van die domme mensen, maar dat dat de verkeerde mensen zijn. Maar dat zeg ik dus de moet aan de bovenkant, aan de vertegenwoordigende kant, aan de slimme mensen kant moeten meer verantwoordelijkheidsgevoel kijken. Vroeger had je in de politiek verschillende stromingen de socialisten, liberalen en conservatieven. Die hadden voormannen. Die hadden ideologen. Die hadden intellectuelen. Die hadden een politieke ideologie en daar probeerden ze andere mensen van slim tot dom mee te krijgen in hun ideologie.

[00:34:47]

Je hebt nu mensen. Die hebben helemaal geen ideologie. Die zijn gewoon de hele dag bezig met het bespelen van domme mensen.

[00:34:53]

Dus je zou zeggen dat ik noem even wat Janmaat is was een. Er was een ander figuur dan een Bardet kwa kwa. Na had hij een ideologie. Ik denk dat het nog wel een redelijke ideologie heeft, maar dit is niet helemaal het goede voorbeeld denk ik. Ik denk dat Wilders minder een ideologie heeft.

[00:35:10]

Maar Wilders is dan wel weer best slim. Ja, maar dat zeg ik dus hij heeft een verantwoordelijkheid. Wilders is typisch iemand die je zou moeten aanspreken op zijn verantwoordelijkheid. Hij vertegenwoordigt een best grote groep mensen, maar heeft nog nooit wat gepresteerd. Hij heeft niks voor die mensen voor mekaar gekregen. Dus jij hebt een verantwoordelijkheid Wilders. Om wat voor mekaar te krijgen voor die mensen heb ik.

[00:35:29]

Iedereen luistert in Den Haag. Een kwestie van tijd voordat die doorkrijgt. Maar goed. Ja. Maar dat dat het probleem van deze tijd is. Dat dat we eigenlijk te soft en te begripvol zijn geworden voor domheid. Dus wat jij dat sentiment wat jij in het eigenlijk uit van ja, je moet begrip hebben, het komt ergens vandaan. Dat is overdreven. Soms moet je begrip hebben. Soms moet je ook streng zijn, net als opvoeden met kinderen. Ja, je kan.

[00:35:53]

Je kan niet de hele dag begrip hebben voor onredelijk.

[00:35:55]

Maar goed, Donna zich niet gehoord voelen. Kijk, jij kan natuurlijk onmogelijk, maar de mensen tegenwoordig die dat wij mensen mogen stemmen.

[00:36:02]

Kijk, mensen mogen stemmen. Mensen in. In Amerika heeft Trump vier jaar geregeerd. Hij heeft er een potje van gemaakt. Dus hoe kun je nou zeggen ze worden niet gehoord. Ze waren de baas. Ja ja, tuurlijk tuurlijk. Maar het is. Ik denk wel dat ja, dat is natuurlijk wel heel makkelijk om dat zo maar even een ander ding. Want misschien verheldert dat dat waar wordt, ook op ministerposten. Dan verbaas ik me altijd over.

[00:36:26]

Die gaan al na een jaar krijgen ze gewoon een ander ministerie, terwijl ze daar geen fuck van afweten. Ik had het he. Je moet er gewoon op op ministerie van Landbouw. Moet er gewoon iemand die 30 jaar heeft geboerd? Maar ook slim is althans slim genoeg. Je hoeft niet niet geschoold te zijn, want wat is dat dan? Heb je ook in Amerika? Trump wordt natuurlijk nog steeds gek gemaakt. En dat hij bepaalde opleidingen niet heeft gehaald, dat is heel erg.

[00:36:47]

Speelt dat natuurlijk, maar ook bij die ministeries zodat je daar ja dan dan. Dus jij zegt Prodigy natuurlijk niet. De mensen die het? Nee, maar ik ben dat. Ik ben het wel met je eens. Dus als je het goede voorbeeld wil geven en dat gaat altijd top down. Dan zou je dus aan de top bij ministers zou je gewoon top experts moeten hebben. Dan kun je niet dat je van de ene minister in het andere ministerie hoopt.

[00:37:10]

Aan de andere kant denk ik wel dat de baan van minister zo eerlijk en zo is. Er zijn een heel team om.

[00:37:16]

Ja, ik denk wel niet helemaal te groeien. Maar goed, in ieder geval Jaap. Ja nou ja, ik wil dus heel graag.

[00:37:24]

Uh, maar dat wil ik eigenlijk al de hele tijd, namelijk discussie. Ja, maar ik wil nog een paar dingen noemen. Nou nou, noem nog even parking. Nou maar één ding wat ik ook gewoon echt wel ergerlijk vind in het in het domheid ding is dat mensen de hele tijd toegeven aan die domheid. Dus Rutte die ik uitstekend als minister president eens die dan denkt ik moet de domme mensen ook bedienen. Dus ik ga nu iets heel stoer zeggen.

[00:37:46]

Ik ga nu zeggen rot op naar je eigen land. Ja, dan denk je maar waarom? Waarom geef je toe aan de domheid? Gaat er gewoon boven staan. Ben ik het, daar ben ik het echt mee verhef, verhef mensen, haalde dommen omhoog en ga je niet afdalen naar hun. Hoe doe je dat verheffen? Ja, maar hoe en wat bedoel je? Leg eens uit. Door gewoon consequent te zeggen ik blijf gewoon opdit op dit hoge niveau.

[00:38:10]

En jij paste maar aan mij in ieder geval aan je. Ga niet door de knieën te laten glippen.

[00:38:14]

Het klinkt zo walgelijk, maar dat is het toch.

[00:38:18]

Maar ik ga toch niet door de knieën om met domme mensen te praten zoals ik met kinderen? Periodico. Jij door nu jeugdloon door de oeroude Boelie. Wij hoorden dat niet, hoorde het niet, maar je hoeft niet door de knieën. Nee, dat is waar, want het is niet nodig.

[00:38:29]

Ik moet wel op een krijtjes staan. Na Jaap komen we met een vakminister statistisch idee wat lekker zegt.

[00:38:36]

Het geflopte business idee van. Het totaal niet in de lijn dit keer. Mooi, maar wij hebben natuurlijk een prachtige kerst clip opgenomen. Toen heb ik jou. Euh ja, jouw artistieke kwaliteiten zijn mij erg opgevallen. Ik dacht wat doe je dat door? Groette hij die vooral ook de de boyband look die hij grouse?

[00:39:00]

Ik kreeg alleen maar berichten van. Ik heb nog nooit iemand met zo'n zichtbare tegenzin gezien.

[00:39:07]

Maakt frisse tegenzin hoor, maar ik vond dat je het hartstikke leuk idee zou prima in een boyband kunnen kunnen passen. Ik dacht nou stel nou. En die kans is groot dat natuurlijk al onze producties floppen. Dezelfde koelkast gaat helemaal aan waarde Tönnies die Tönnies lopen op. Dat moet indiceren zijn van die jullie. Dat is die. We moeten wel eerlijk zeggen wij hebben even tussendoor nog. Wij hebben een plan voor achter de muur gemaakt en er gaan een programma komen van de uitzending.

[00:39:32]

Nog even op komen, want dan gaan legendarisch. Maar ik dacht ze wel, maar we hebben geen werk meer dan uhm. Dan gaat op een gegeven en gaat alles weer open en komen er heel veel corporate events. Wat gaan wij doen? Wij gaan toch weer de horeca in? We gaan een foeteren kopen en we noemen onszelf de Sanex. Drie boys en slechts drie boys zijn naar wijk, maar komen daar. Wij frituren eerst een stukje een stukje frituren naar naar naar de mensen toe.

[00:39:59]

Maar tussen elke snack die wij serveren zingen we ook liedjes.

[00:40:02]

Dus bijvoorbeeld. Doe mij een Bulma Jo Cornu of in plaats van de Alarmschijf de bami schijf. Ja, ja, ja, ja ja, misschien heb jij er nog een paar. Ik weet het niet. Maar. Nou nee.

[00:40:15]

Met Piet zou zijn uitje leuk zijn. En dan doen wij dat als duo cheese boys.

[00:40:22]

Maar ja, op. Ga je even door. Ik vind het een leuk idee, maar ik denk dat Jack van Gelder binnenkort weer vrij is en tijd heeft. Maar met wie zou hij dat moeten doen met jou? Want ik maar ik hou niet. Ik hou wel van frituur, maar mij als consument. Ja, en ik hou niet van Nederlandse volksmuziek. En ik hou helemaal niet van jou.

[00:40:38]

Stemgeluid Albert, Sjeremetjevo, Sherri en Theo ook nog gewoon dat ze die Snoekx nooit ooit ooit Janssonius.

[00:40:45]

Zo'n snelle wagen daar in Den Haag. Ja, ik kende de vrijheid, vrijheid en als mooi verhaal rond je broodje bal met met eigen jasje. Neenee, of met zalm verkeerd mijmeren. Ja, want die gozer, die heeft dus altijd als je onder de brug bij.

[00:40:59]

Geloof ik Nationale Nederlanden doorrijdt en zie je boven door de Fransen naar de brede landen. Ja precies. Uhm.

[00:41:06]

Wist je trouwens dat? Nou, dan ga ik later graag vertellen. Euh nee, de ouders wel leuk verhaal mag vertellen.

[00:41:12]

Anders dan Nederlander met een Gallez is eigenlijk wel leuk nationaal? Doe dan gewoon even rustig. Kaladze Belgium. Nee, maar dat maakt niet uit. Mag je gewoon noemen. Sponsor Neira faket talentjes. Nee, maar dan komt het erg aan het verhaal. Ja, euh, mijn over overgrootvader. Die heeft de nationale Leela bij Nationale Nederlanden. Dat noem je betovergrootvader bed, bad of bed of bed. Of over overgroot vader. Die heeft Nationale Nederlanden opgezet en heeft vervolgens ruzie gemaakt.

[00:41:42]

Euh. En nou de rest is geschiedenis, want ik heb er geen cent van. Maar andere mensen heel rijk van geworden.

[00:41:47]

Maar het dus. Ja, niks echt. Maar van de zwaarte van de Sywert zien we spreken, maar die heeft het gewoon.

[00:41:52]

Die heeft op nationale Nederland met twee andere GM's, met Sander van die tijd en die heeft toen inderdaad het zou men mij ook gaan gebeuren ook uitgezet, maar die heeft ruzie gekregen.

[00:42:02]

Dus jou jouw zondagskind, jouw reactie? Die heeft Bayer in de steek gelaten. Nee, maar nee. Maar dat zeg ik jou. Jij hebt in jouw genen dus nog wel het luiden van de rich kid. Dat is nog wel een weinig aan doen. Je hebt. Je hebt niet het geld, maar wel de luiheid.

[00:42:17]

Maar dat is nog hetzelfde bij de vrome en dreesmann atvw Vroom Dreesmann. Dreesmann en die vrome, die hebben het gewoon gezegd. Heb ik verkopend voor één miljoen. En dan hebben we echt nu heel veel geld. Vervolgens weet je wie er met geld vandoor is gegaan. Dit raadsmannen.

[00:42:32]

Nou ja, ik vind het mooi idee dus niks Libois. Maar laat ze die vrijheid om dat even af te maken. Want je mag je alles knippen wat je wil om het af te maken over de vrijheid. Ja, die man heeft in de gevangenis gezeten. En toen die eruit kwam, toen zij die van en nu ga ik een Snappcar beginnen interna noem. Hij heeft de vrijheid genoemd.

[00:42:47]

O echt ja, voor de mooie vrouw. Die heeft echt iets.

[00:42:49]

Die heeft gewoon een doos met 38 Hagenezen.

[00:42:52]

Dus Groenekan Ja, ja en nee. En dat heet nu de vrijheid. In haar eentje een broodje schnitzel dan eentje.

[00:42:57]

Dat is heel bekend. De broodjes niet.

[00:42:59]

Als je daar komt nog slechts Libois. Ik wil nog één ding kijken, want wat we.

[00:43:05]

Wat de conclusie is dat we ja, dat we meer moeten corrigeren als het gaat om domheid. Wat ik wel even interessant vind, want dat is natuurlijk wat er vooral misgaat. Dat we elkaar niet meer corrigeren als we domme dingen zeggen. Dus vroeger was natuurlijk zo als jij thuis zat met je vrouw in zijn allemaal domme dingen. Dan bleven daar. En als je dat dan in de kroeg zei, dan was er ook wel iemand die zei van euh, je zegt iets doms.

[00:43:29]

Maar nu ga je online en vind je altijd wel iemand anders die hetzelfde domme ding vindt als jij. Dus domheid wordt versterkt omdat je altijd wel een ander dom iemand vindt die hetzelfde domme ding vindt als jij. Dus we moeten een soort mechanisme inbouwen. Dan moet je een keer een Bizidee voor verzinnen waardoor je wordt gecorrigeerd op jouw eigen domheid.

[00:43:47]

Ja, maar dan moet je dus niet in je eigen bubbel blijven. En je moet je dus ja, hoe moet je er dan uit? Het is wel lastig. Ik denk dat het enige wat je oprecht wat je wat je kan doen is dat er natuurlijk gewoon. Ja, dan moet misschien wel beter onderwijs of meer geld naar het onderwijs. Dat is niet iets wat je kan doen om je moet gewoon bij de opvang komen. Omgaan met informatie.

[00:44:07]

Jammer dat het afvinken, veilig omgaan met informatie en ook hoeveel tijd. Want dat is het belangrijkste. Je moet af en toe moet. Je moet je gewoon kunnen zeggen. Ik weet hier niks van.

[00:44:18]

Dat moet, dat hoort. Dat is het belangrijkste vak, maar dat is toch. Dat is toch eigenlijk heel prettig als je als je dat kan? Doe je dat wel eens? Dat je wel? Ja, dat doe je dus bij die tokkies.

[00:44:26]

Ik doe dat Albrecht wel eens aan mensen denken dat ik altijd maar van alles iets vinden. Dat helemaal niet zo. Ik ben heel goed om te zeggen van jou. En dat heb ik oprecht. Moet ik even credits geven aan mijn eigen moeder, mijn moeder? Hartstikke slim is arts, maar die is gewoon niet zo geïnteresseerd. Gewoon Hella. Ze is geschiedenis, aardrijkskunde en die zegt gewoon heel eerlijk. Als er een vraag komt zijn als we Trillian gaan spelen bijvoorbeeld.

[00:44:45]

Naast dat bestaat Riffi angst. Ja, dat je gewoon dat je dus niet dat spel nadert. Ik denk niet dat de term bestaat, maar ik Herckenrath, dat je dat je e. Ik durf dat wel. En ik durf ook prima te zeggen als ik eigenlijk Furyk veel soms doe, maar die provincie aflevering. Ja, ik wist een paar dingen niet. Niet boeien. Ik zeg gewoon nee. Weet ik niet. Punt. Ja Klaas. Bij Trivial is het ook altijd zo dat mensen dan Nijazov een ander spel spelen misschien?

[00:45:08]

Ja triljard. Maar goed, maar om even af te maken mijn moeder, die is gewoon duidelijk hartstikke slim. Alleen die is gewoon heel eerlijk. Dit weet ik gewoon niet. Ik heb hier dus geen mening over. Ik vind die helemaal niets van.

[00:45:20]

Dat vind ik heel goed, dus dat zagen we moeten vaak zaken zeggen.

[00:45:23]

Ik heb. Ik weet hier niets van. Nee, zo simpel is het goeie. En het is ook veel leuker als je af en toe kan zeggen als je een daad hebt met een meisje die arts is, dat je niet gaat doen alsof je daar iets van weet, maar dat je gewoon haar laat praten. Ik weet hier niks van. Vertel me dat je lippen. Doe je dat dan? Dat doet gaat toch niemand allemaal doen alsof je dan heel veel verstand heeft van.

[00:45:44]

Ik denk dat heel veel mooi.

[00:45:45]

Maar ik denk dat heel veel. Tuurlijk, iedereen denkt overal iets van. Heb jij nooit wat mensen naartoe komen? En wie denken allerlei dingen te weten over jouw leven en jouw business? Ja maar.

[00:45:54]

Jazeker. Maar dan zeg ik van jou. Misschien moet je niet alles geloven wat op Facebook staat en op Shownieuws.

[00:45:59]

Dat is dan het antwoord dat ik geef aan dat ze hetzelfde antwoord als wat ik geef. Ja, misschien moet je iets doen aan je mede mediaconsumptie. Lol. Als jij denkt van mij. Maar misschien moet je dus ook verplicht. Euh. Als je daar dan op geabonneerd bent op Shownieuws of op geabonneerd.

[00:46:16]

Je kan er goed mee, maar als je dat volgt dat je dan ook dat Facebook ook zegt. Maar dan moet je ook euh Dano dat kijk hier nu komen werken.

[00:46:25]

Maar dit is een business idee. Dus mensen die naar SBS Shownieuws willen kijken wat het meest afschuwelijke, domme rechtse programma is op deze planeet. Die moeten eerst ter wereld. Nu ja, fuck Gidon aantrekken. Die moeten eerst verplicht, een half uur na iets slims dat je een reclame krijgt dat de overheid dat bedrag moet krijgen. Reclame van goed idee. Heel slims. John de Mol verdient toch geen geld meer met reclames tussendoor? Ze moeten gewoon iets geleerd worden wat wel heel veel geld verdienen.

[00:46:53]

Als je adverteert bedoel ik dat ze de liederen returning. Precies, het is heel, heel slim om een outcast is.

[00:47:00]

Tijd van een snaps. Nou, die heb je maar de norm. Ik heb iets meegenomen met 205 000 volgen. Ik heb er vormen en het komt uit Scandinavië staan.

[00:47:11]

Ja, daar ben jij wel meestal wel fan van. Ze heet iedereen Ida Zeilen. Ze heeft op dit moment 210.000 volgers en zo hard kan het gaan.

[00:47:20]

Als je niet goed behandeld wilt snorscooter. Ze heeft ook een management, dus ze is wel serieus model. En wat mij opvalt is dat ze gevolgd wordt door PR trouwpartijen, kamernummer, Visser en Visser. Die volgt er, maar ook door Pietro nadeed. Gokte mij Carmela Visby verhoogd. Dus die heeft. Die heeft er ook kijk op denk ik. Maar ze is hartstikke. Carmen is voor ons gewoon een sub scoutte. Ze is in service koud inderdaad.

[00:47:43]

Dat is een hele goeie. Het eerste wat mij opvalt is dat ze best wel jongens.

[00:47:49]

Dus ik vraag me af of wij hier ons aan mogen. Zij dat ook. Ik wil even vanaf welke leeftijd mag Randa snoepjes? Ik weet het niet, maar Samuel van Sam van Stein, die zei dit kan ook.

[00:48:02]

Nou ja, als Sam het zegt, dan heeft zij het allemaal gedaan. Die heeft het uitgehaald. Ze zou ook hartstikke Nederlands kunnen zijn toch? Als je er zo ziet.

[00:48:08]

Dat is werk zeg. Nu gaan al even Zandstra jongens lekker. Dat is 1 2. Ik denk dat ze op de influenza school zit of op de heus score van influenza nu Entrance, want ze doen dat hartstikke goed.

[00:48:25]

Ik denk niet dat ze euh ja, dat staat ook niet echt in de bio van. Ik doe biomedische wetenschappen, dus ik weet het niet.

[00:48:32]

Maar luister, je hebt knappe meisjes waarvan je denkt leuk. Die komt gewoon die. Die kan ook achter de kassa.

[00:48:38]

Bij de bij de Jumbo deze Queen. Jij hebt knap een meisje waarvan je denkt ja, jij komt al he? Beetje Maxime Heinsbroek achtig. Wel, je kan zien dat ze al vanaf de vijfde gewoon in Sandro precies weet waar je lekkere spaghetti en een lekker ijsje kan halen. Ze weet.

[00:48:56]

Ze weet precies waar je die in is aantroffen. Zij weet pizza betrouwbaarheid. Borgetti Bolu Belœil fuckin piscine. En zij?

[00:49:07]

Zij weet precies hoe de hazen lopen in in Stockholm. Kijk, ze zit hier weer in zo'n McClellans hotel. Ergens weet je het is maar ik denk maar Bayerisches.

[00:49:17]

Zij is wel ook echt whizzkid. Dat is. Maar nee, maar het mooie is kijk waar ze hier is neem ik de enige waar ik het smaak dat ze dus echt niet een beetje whizzkid is, maar echt ongehoord rijk is dit.

[00:49:32]

Dit kind is een qanats, gewoon naast mijn haar zitten. Wat leuk mooi. Nou ja, goed, ik kan er niet heel veel meer over zeggen. Ik denk wel dat euh. Maar wat is het iedereen. Maar zij is universeel knap, want we hadden natuurlijk. Wij hebben dit de wortel boeren gehad de afgelopen tijd. We hebben de wortel buua om zo even wat te noemen en er zijn gewoon meningen gewoon wel eens verdeeld. Ha binnenhoes. We hebben bombrieven gehaald omdat we een wortel boeren hadden.

[00:49:57]

Ja, nou vond ik hem niet terecht. Nee, echt niet te.

[00:49:59]

Maar hier is wel. Ja, hier kan je niet heel veel anders van zeggen. Nadat het ongelooflijk schoon is? Wacht maar je zegt ze ook Nederlands kunnen zijn voor mijn gevoel niet, want voor mij is dit toch net weer waar ze heeft.

[00:50:13]

Ze heeft ook iets Slavisch, toch een beetje jammer. Dat is de Scandinavisch. Ja precies. Ja, we zijn het wel zijlen. Dat is een gekke naam.

[00:50:22]

We zijn allebei Zettel om haar te bereiken. Ik vind dat gek. Ida Zijlen klinkt gewoon alsof jij uit Volendam komt, maar toch jaar kan aan mij liggen.

[00:50:30]

Maar dat dit toch Ida abseilen? Wie weet er een aantal uit Volendam gekomen? Dan had ze Jonck geheten. Ida Jong of normaal?

[00:50:38]

Ida Kwakman. Maar goed, we zijn er weer doorheen. Wij concluderen het modelleren even nog terug, wil wel concluderen maar even terugkomen. En altijd op een advies van Martin van Rosa's uhm, die natuurlijk natuurlijk leer delen met domheid door er eigenlijk voor weg te lopen, door te migreren, door geen televisie meer te kijken, niet op social media je te begeven. Ik ben het daar in. Volgens mij was dat onzin. Was dat niet onze conclusie? Volgens mij moet er toch echt wel iets gebeuren?

[00:51:09]

Nee, maar dat zeker. Maar ik ben het er wel mee eens. Ook als ouder zijn kan je natuurlijk best een beetje ingrijpen. Wat daar gebeurt ook die kids. Uhm, ik ken ook al mijn neefjes en nichtjes die uh uh die die vlogs kijken. Ja, ik snap best dat ze dat leuk vinden, maar je kan daar. Je kan daar wel ietsje strenger tegen optreden. Punt is alleen vaak dat de ouders zelf al zich daar niet aan houden en die nog erger hebben.

[00:51:35]

De meeste ouders hebben er zijn erger dan hun kids. Ja, op social media en allemaal goed, maar dus.

[00:51:40]

Dus dan wordt er een enorme verantwoordelijkheid gevraagd van het individu. Terwijl als zoiets groots zo overduidelijk slecht is, dan moet je daar toch misschien ook vanuit overheidswege toch wat aan doen?

[00:51:50]

Ja nou ja, we beginnen allemaal nu doen wat het zeggen, dat niet anoniem.

[00:51:55]

Maar twitteren laat het nu in de techreus om in te grijpen in deze waanzinnige domheid die ze zelf hebben gecreëerd. Ja, je bedoelt dat Trump verbannen wordt. Jammer voor Twitter bijvoorbeeld. Maar goed, toch is dat ook wel weer een heel andere discussie. Is ook al weer engen dat het allemaal kan. We praten er nog wel eens af en toe Yo-Yo achter.

[00:52:12]

Nee, achter de muur. Ja, we hebben heel wat te vertellen achter de muur. Jij enorm waanzinnig nieuws.

[00:52:20]

Ik heb heel groot nieuws. Je doet met zo'n vinger van nu ben jij op de radio ging houden. Oh, dus Radio Victoria. Jij bent. Euh. Mag ik al verklappen waar het mee is? Het AD is wel echt heel leuk en we gaan gewoon even in groot Jaap. Het is de grootste cliffhanger die we tot nu toe hebben gehouden. AS you? Ja, precies, zegt de grootste cliffhanger die we ooit hebben gehad. Ja, dat is het al snel.

[00:52:42]

Ja, maar goed is haar Jaap. Dat is waar. Wat we ook niet moeten vergeten is dat we achter de muur enorm gaan innoveren, maar dat het nog een keer belooft.

[00:52:51]

Ja, maar dat gaat nu echt gebeuren. Nu gaat vanaf volgende week gaat het gebeuren. We gaan écht hele vette dingen doen. Dus lieve mensen, lieve Tönnies, lieve Lluis, de kinders. Wij voelen ook een beetje dat we een beetje lui zijn geweest. Zeker de laatste maand van vorig jaar liep op ons tandvlees van het moeilijk hebben, maar dan was het gewoon druk.

[00:53:10]

Dit jaar gaan we langer aan een bar leiden tot het Lofting wordt.