Transcribe your podcast
[00:00:00]

Ik denk dat we gewoon objectief moeten vaststellen dat wij geen startup zijn, want wij zijn toch een productiebedrijven maken content waar, maar hij is een creatieve en ik denk ook dat we de mentaliteit niet hebben van kunsttalen.

[00:00:16]

Nee dus. Wij zijn niet gericht op exponentiële groei. We zijn niet gericht op 80 uur in de week werken, want daar kunnen we niet veel te lui voor. Ik ben nu al in paniek als ik, als ik al op een dag drie dingen moet doen. Euh en jij? Nou ja, jij komt überhaupt natuurlijk. Niet echt voor je plezier. Je bed uit? Nee, natuurlijk niet. Maar ik heb. Ik heb mijn creatieve uurtje en daar komen zoveel waanzinnige dingen dat ik mijn ding alweer gedaan.

[00:00:40]

Parkaanleg supertoffe. Hij doet het maar wat beide koopt, hij zingt af en toe een. Dat lijkt niet echt succesvol. Twee vrouwelijke tennissers, zeilsport Cara. Zondag gaf hij telefoon Job. Wat ben je toch aan het doen? Je bent juist verhuisd en je bent alleen maar via DHL aan het.

[00:01:04]

Ik wil niet. Ik wil niet meteen al los branden met dieptepunt, maar ik heb zo'n kut weekend. Ik heb de verhuis week. Ik heb in mijn oude huis dat ik alles netjes opgepoetst had. Ik een zak met een lekkende fles bleek later staan.

[00:01:14]

Een immense vlek heb ik al een keer gehad met een euh euh. Met een schimmelinfecties op de bank. Ja, en dan was er allemaal de helemaal in die bank gaat er ook gruwelijk naar. Ik moet gewoon nu weer Fred Fred met mijn floere man in inhuren om voor duizend euro de hele hele vloer weer op te poetsen voor verkoop. Want ja, een gemiddelde yub of een expert ziet die vlekken. Dingen hoef ik niet te hebben, dat huis. Nou zit ik in mijn nieuwe huis, ik niet, anders kom ik er achter dat ik geen gordijnen heb, bestel ik gordijnen, probeer ik online te kijken of ik gordijnen ergens ben.

[00:01:39]

Ik moet alles heeft een levertijd van acht jaar. Omdat de corona is heb ik via via via de. Ik zal dus kon ze nou niet noemen. Heb ik via een webwinkel of ik een paar paar verpakkingen, plastic en lelijke gordijnen weten te ronselen? In ieder geval geluidswerende en verduistering zijn. En dan zegt de DHL therin DHL die zegt ja, dit tijdvak moet thuis zijn en dan zit je daar thuis te bibberen alsof je niets beters te doen hebt.

[00:02:00]

Als ik niet zwaar overwerkt ben je kantoorruimte stem totaal Burnaby komen ze wel godverdomme twee uur uit raam te staren. Komen ze niet de plak? Een sticker op de D op de Baldur van Naya B leggen, treffen bij de buren of bel me bellen ze niet. 60 Doorgereden weten ze. Slaap ik vannacht weer niet omdat ik niet verduistert en geluidwerende gordijnen. Ik vind het wel ok.

[00:02:18]

Dus dat als u met mij aan de tram en daarom verder mijn telefoon had nou goed ok. Ik vind het oké, ik moet nog heel even. Eén ding ik heb jouw laptop heel eventjes gisteren mogen pakken en toen mocht ie lenen. En ik zit op Gugel en dan heb je van die zoektermen.

[00:02:32]

Nou, normaal gesproken zou je dan bij jou verwachten dat je allerlei nou ja, misschien leuke sites waar je je mee kan vermaken dat je dat tegenkomt. Niks van dat al hé. Dus de zoektermen de eerste die ik tegenkwam was Sander Schimmelpennink.

[00:02:44]

Dus je hebt jezelf als zoals gewoon een leugen. Ze zegt oké, maar dat was de redactie die niet moest. Je moest niet over mij. Was geen geluidwerende gordijnen. Nou nummer 2 tot en met 8 was eigenlijk altijd weer, dus elke dag heb je dat opgezocht. En nummer 9 en 10 waren. Hoeveel uur uurwerken vrouwen gemiddeld in Nederland en in Zweden? Maar dat was voor ik was een stuk aan t schrijven, maar het was. Het is zo mooi.

[00:03:04]

Ik denk dat als je iedereen als je gewoon de zoektermen op Google gaan bekijken, dan kan weten hoe iemand is. Ja ja, is dat. Dat je begint met Sander Schimmelpennink? Dat is wel. Nou ja, maar jij zou jij.

[00:03:14]

Als ik nu bij jou kijk staat de Jaap Jaap Reesema op n hoe? Jaap Reesema zonder nek. Dat staat er namelijk serieus naar bij mij. Bij mij is dat dus anders. Schimmelpennink vermogen staat er trouwens heel vaak voor Mol. Misschien rijk ben en daar staat lengte door door door de constante constante verdachtmakingen over mijn gebrekkige lengte valt reuze mee. Ik ben 76 liever luister eens wat echt reuze mee tevreden laat staan. Dat is gewoon waar. En uhm en Mars.

[00:03:38]

Maar wat staat er dan bij jou als zal afvallen zonder de minder te eten? Nee, dat staat dus echt altijd zonder nek. Euh vriendin. Euh. X-Factor staat er nog steeds bij.

[00:03:48]

Euh, ex-vriendin staat er ook ex-vriendin? We dwalen ongelovig afstanden, want we gaan. Waar gaan we vandaag hebben over de startups of een startup? En de vraag is waar zijn natuurlijk Tony Media begonnen? Euh. En sinds een aantal maandjes misschien wel? En zijn wij eigenlijk wel een startup? Wat is ons doel hiermee? We hebben altijd gezegd zeven miljoen. We verkopen dan een grote partij de groeten. Is dat nou? Op de rug? Greenpeace en zijn alle staat hip.

[00:04:19]

Zo hebben ze altijd de idee van OK. Nou, gewoon keihard groeien, verkopen en klaar. En weer iets nieuws. Wat is de leukste fase? Is dat prima aan het begin? Of moet? Je moet je wel willen verkopen, want misschien moet je wel gewoon altijd gewoon blijven doorgaan met wat je doet. Daarnaast überhaupt de vraag dus of Tony Media een startup is.

[00:04:35]

Want kwalificeren wij als alles wat is wat ze is? Is iedereen die gewoon een bakkerswinkel begint ook een startup?

[00:04:41]

Nou ja, misschien wel als je er ook vlakker vervuiling GBC omheen.

[00:04:45]

In de terminologie want iedereen moet goed komen, zo nog wel, maar dat iedereen zich maar stuitend noemt, hij heeft ook iets irritantste. Dat gaat ook een soort van ergernis. Gaat er ook iets Riddle? Ja, nou, dan nog even wat huishoudelijke dingen. We hebben op petje e.d. Af. Moeten we even euh wel noemen. We zijn volgens mij hoeveel. Hoeveel leden hebben we er niet jonger? Het is zo'n 7 miljoen 7 miljoen, maar dan wel gedeeld door een factor.

[00:05:07]

Maar er is dus achter de muur.

[00:05:09]

Zijn er echt veranderingen hebben plaatsgevonden? Het is euh ja. Ik zou een kijkje nemen als ik de mensen was die een beetje achter het nieuws.

[00:05:16]

Ja, ik heb. Ik heb ook een knipsels vermant opgenomen. Achter het muurtje van achter het muurtje met vervanging van Titus en Titus is ontslagen. Ja euh, de knip vermant omdat ie nou ja, geen kennis van zaken had.

[00:05:28]

Nou ja, hij levert, geniet hij en hij zou voorbereiden en eist hij. Nee, dan kom je zo op. Hij is traag. Hij is traag, dus hij hij. Je merkte achter de schermen vind ik hem heel scherp. Ik vind het hem echter een goede CEO van Ton. Niet meer zo snel hoor. Is leuk knul. We zagen wel onlangs gelijkenissen. Gelijkenissen met de met Buddhist van Van Beverages. Maar nee Yves, ja, nee, nee.

[00:05:50]

Weet je waar Wives? Ja, haha, ja. Wat Butt heeft in ieder geval.

[00:05:56]

Als Cribs Commander was ie gewoon niet snel genoeg he? Hij kon. Hij duurde te lang, dus we hebben vervangendoor Dillen die ook bovendien knapper is van de kiesmannen. Wat goed en wat leuk.

[00:06:04]

En wij hebben natuurlijk gesproken met de gene die we nu gaan aankondigen. We beginnen natuurlijk, maar dat is de grote vernieuwing.

[00:06:11]

Naar achter de muur, want dat doen we natuurlijk al jaren. Nou ja, jaren, zo voelt het. Een jaar precies ongeveer vragen we ongevraagd advies, wat natuurlijk een merkwaardige constructie is. Maar we doen het wel. En vaak hebben we iemand daar aan de lijn waarvan we denken potverdorie. Je zou er wel eens langer willen schenken, want die weet veel meer van van dit onderwerp dan wij. Want laten we eerlijk zijn, we zijn natuurlijk buitengewoon plezierig om naar te luisteren, maar hebben we kennis van zaken?

[00:06:34]

Dikwijls luidt het antwoord.

[00:06:35]

Dikwijls luidt het antwoord nee, ja. En voor dit onderwerp hebben wij dus al met degene van het ongevraagd advies gesproken. Hiermee. Cydia was een live bij soms gaan we ook gewoon bellen. Ja, maar deze was er hoe of dat het uitkomt dat het uitkomt. Maar deze was een live bij. Waarom het gaat om Marco Annink en Marco Annink die dat is denk ik onze jongste succesvolle Uh uh, een startup ondernemer van Nederland. Hij heeft inmiddels al inmiddels niet meer.

[00:07:01]

Nee, want hij heeft de generatie. Nee, ik was lange tijd was hij de golden boy.

[00:07:05]

Wat hij heeft? In 2015 heeft ie zijn bedrijf Drukwerk Deal en elk verkocht drukwerk. Ja e echter het voor het eerst dat hij drukwerk verkocht op internet. Hij was gewoon een van de eersten. Dat heeft ie heel goed gedaan en hij zat bij mij in de klas. Ja, ongeloof in Deventer.

[00:07:19]

Op een schoolklas uit Deventer had Terre heeft dat voortgebracht. Daar hadden echt hele hele verhalen Marco.

[00:07:25]

Preppy Grebbelinie. Hunnie Hermy. Nou ja, Samuel afzwaaide. Moeten huilen niet. O moet over dieptepunten om ze te redden. Waarom ga ik nog heel veel door? En dan doen we dit twintig jaar. Wout en Maya Marco mee op de havo gezeten, die ik natuurlijk met twee vingers in de neus heb gehaald. De NAVO weet je nog vingers? Ik had. Ik had een Henrick samen toen. Oh, wat een ellende. Maakt niet uit. Marco, die is ooit begonnen op de markt met visitekaartjes kopen en verkopen.

[00:07:55]

Markt. En hij stond echt zelf op de markt. En wij zaten altijd. Je zegt dit morgen. Normaal kom gewoon zuipen gaan niet. En hij zag er toch eerder en beter. En als iemand ons kan vertellen hoe wij het moeten doen. Moeten wij voor die 7 miljoen gaan? Moeten we t wel willen verkopen? Wat was het leukst? Etcetera etcetera. Hoe moeten we met dit? Hij gaat zonder gekende succes om Jaap.

[00:08:14]

Hij gaat zo advies geven en achter de muur gaan heel lang met hem praten. Maar we gaan eerst nog naar de dieptepunten en heupen. Ja, nou ja, ik wil helemaal geen nog maar een week. Het is de week van Blue Monday. Ik heb sowieso alleen maar dieptepunten deze week en ook nog bloedbanden. Als er één weekje is om het over dieptepunt te hebben, dan is deze week jammer.

[00:08:31]

Daarom dacht ik ik, ik, ik. Ja, ik ga er even lullig over. Maar wat leuk om het om te spelen.

[00:08:36]

Voor deze keer beginnen. Ja, ik heb een kleintje. En dat weten we.

[00:08:40]

En dat weet je trouwens. Euh.

[00:08:45]

Het klinkt gek. Het is niet waar. Nee, jij bent een kleintje. Geen nee, we hebben allebei gekleed. Maar goed, over kleintje gesproken. Ik luisterde gisteren naar een andere als een productie van Tony Media de G-spot kast. En dat was een aflevering over over piemels. En ik moest zeggen ik heb met buitengewoon veel plezier er naar geluisterd. Moeie. Heb jij hebt nog geleefd? Ik heb hem nog niet geluisterd.

[00:09:05]

Maar goed voornemen om mee te doen, maar dat kom komen zo was.

[00:09:09]

Hij was er serieus geestig, want normaal is vrouwen over seks praten en dan denk ik. Ik wil echt weg hier of ik. Ja, ik schiet mezelf door mijn hoofd, want het is afschuwelijk. Maar dit was heel grappig. Echt echt wel leuk en ook herkenbaar, zelfs als man. Ja, naar mijn dit. Het gaat niet over seks. Het gaat over azijn. Ik kook, euh, ik. Ja, past wel bij dieptepunten. Nou ja, zeker zuur.

[00:09:31]

Maar ik had als tip gekregen, want jij praat altijd over mijn tegeltableau die ik niet heb.

[00:09:34]

Maar ik heb wel wat Hegels en minimaal vijftig procent als meer dan vijftig procent van je tuin bestaat uit tegels is in te. Ik heb ook Gent snorretje en ik heb.

[00:09:44]

Ik heb heel veel bloemen en planten en grassen, leuke dingen en een soort boomhut die je gewoon op Airbnb zou kunnen verhuren.

[00:09:50]

Zo belachelijk inderdaad. Klopt inderdaad, zoals ik. Ja nou goed ja. De tegels. Dus daar zat wat groene aanslag op hem. Euh. En dan had ik een tip gekregen. Dan moet je euh lavendel azijn kopen. Dat moet je doen met de tweede er water en azijn en dan gaat het gewoon vanzelf weg. Nou luister kinderen goed gaan met jou. Nee, maar dit is echt. Dit is dit. Dit komt dus. Uhm, ik heb op een webwinkel azijn met lavendel levendiger besteld, dus ik voor 11 vijfennegentig strip in 1 1 liter bestellen kom ik in in de Jumbo.

[00:10:21]

Euh, staat daar precies dezelfde fles voor 80 cent? Maar nee, maar dus wat dus? Soms weet ik gewoon echt niet wat iets kost. Het zit niet in mijn systeem om te weten, want iedereen lacht maar uit nu omheen. Euh althans mijn familie. Die zeggen je weet toch dat azijn toch echt het allergoedkoopste op aarde is? Zo ja, weet ik veel. Net zoals paracetamol. Jij bent gewoon in staat om bij de drogist. Nee, want er zijn geen 20 euro voor een pakje paracetamol.

[00:10:46]

Dat weet ik dus. Dus. Lavendel, azijn, ik denk je, al weet ik veel dat ze ook, want dat ruikt dan wat prettiger. Dat zal nog wel, maar moet je nagaan. Eigenlijk mag het toch niet? Uberhaupt kan het toch niet dat je een plastic pak zo duur verkoopt? Ja, maar iemand moet gewoon zeggen hoe kan het dan? Een heel veld lavendel, geplukt door Sherry Barrett himself en een paar zakjes waar die niet aan snuffelt, die die van die dan in de azijn?

[00:11:09]

En hoe kan dat dan 80 cent kosten? Nou dan niet precies.

[00:11:11]

Eigenlijk heb ik dus de juiste prijs betaald en worden de azijn. Boeren worden niet benaderd. Te weinig hoor, je haalt. En dat was mij niet. Ze zijn veel boeren. Klopt het niet? Zijn boeren in Zuid-Limburg en zeker Lavender was. Nou nou nou, zo is het nou. Ik heb heel veel niet te benijden. Het is echt een week van dieptepunten. Ik kan. Ik kan een hele. Ik kan drie polka's vullen met het dieptepunt.

[00:11:30]

Evenmin nog serieus dingetje. Hans de Boer is overleden, weet je wel, de voorman van VNO-NCW. Die had ik heel vaak aan tafel. Bij één op de één of andere manier was dat toch een beetje mijn gast. Ik had hem vier keer aan tafel. Hij is de vorige week overleden op 66 jarige leeftijd en ik had wel een zwak voor hem. Hij was er echt een persoon. Vervelende gast omdat die nooit luisterde naar je vragen en altijd zijn eigen ding kwam afsteken.

[00:11:54]

En hij kwam altijd op irritante momenten het gesprek kapen.

[00:11:57]

Dat jezelf denken. Ja ja, het was gewoon. Ja, wel moeten. Ik noemde me een beetje onze onze favoriete zak hooi. Nou ja, dat ben jij natuurlijk eigenlijk. Maar goed, maar hij? Hij was dat ook.

[00:12:05]

Ik. Maar ik had toch wel warme gevoelens voor hem. Het was gewoon een soort van prettige, nukkige Friese mams.

[00:12:12]

Eerder was had hij zitten slaap of hij heeft een hersenbloeding gekregen.

[00:12:16]

Ik weet niet precies. Maar goed, de veel te vroeg dus dus echt wel heel naar. Nou, dat wilde ik nog even benoemen. Mijn een ander dieptepunt is ja, dat is een wat breede dieptepunt van je. Ongetwijfeld al herkennen is dat ik me gewoon te slecht voorbereid. Ik kreeg afgelopen. Ik ben gewoon te druk. Je hoort het aan bestemmingen. Helemaal helemaal hoog en energie. Een soort stouter in een kikker. In in de afgelopen Zolderse zondag was het geloof in jou en krijg je een hapje van van Timmy die bij ons werkt en die vroeg.

[00:12:42]

Wil je meedoen aan de derde helft? Podcast is een voetbal podcast die ze maken als jij ze jij daagt.

[00:12:48]

Nu nog nooit van gehoord? Wat is er dan? Vertel even nog nooit. Nog nooit van gehoord. Weet ik veel? Een beetje hipster Reger. Voetbal Podcast. Even dacht ik ga de hele match een beetje over Twente praten. Nou doe ik wel, al kan ik wel. Bluft ik me wel weer doorheen zonder voorbereiding? Wat bleek? Schone productie van Tony Media.

[00:13:03]

Oh, dus ik krijg een adres doorgestuurd single Full Kostverloren Cade 34 en 34 bij zich aanbellen. Ik denk het is mijn kantoor. Ik ken het hier nou wat bizar.

[00:13:13]

Want wat? Wat scherts te maken had ik gewoon een bekende deur. Zeg nou maar, want wat ik had gehoord is. Jij moest ook het voetbalweekend bespreken. Zijn die jij moest gewoon wedstrijden kijken. Je hebt gewoon niks gekeken, want net als Mark nipt zo'n man dat je de de columnist vaak niet leest.

[00:13:31]

Ha. Nee, maar hou nou eens je je mond. Uhm, ik dacht inderdaad ik blijf me er wel doorheen. En wanneer is voorlazen jij gewoon Studio Sport alle negen samenvattingen heb gekeken, maar ik kijk nooit meer voetbal.

[00:13:41]

Ik Nee, dat deed ik vroeger. Vind het ook allemaal niet leuk. Het publiek is gereden.

[00:13:44]

Dat was de was van de klassieker Ajax Feyenoord. Nou ik heb ik heb. Ik heb er natuurlijk gewoon wel weer doorheen beleefd en ik heb. Ik heb die jongens wat publiciteit gegeven omdat ik natuurlijk weer allerlei mensen heb beledigd. Ik heb Feyenoord supporters beticht van het hebben van een ondraaglijk laag. Wat?

[00:13:59]

Wat gewoon? Nou ja, maar hij had het over de tragiek van vijf jaar. Maar ik vind het mooi en komt ook wel. Ik zeg dus iets aardigs over die club. Ha. Ik vind het mooi, die terrae tragiek van van al die mensen die tegen beter weten in naar naar de Kuip gaan om te zien dat het weer meer goed gaat. En wij hebben ook clubgenoot die dat zijn Feyenoorders dit is. Ze zijn wel feilloos, het zijn altijd dezelfde gasten.

[00:14:21]

Het zijn een beetje de gasten die altijd verneukt worden. Ja, het zijn altijd de gasten die net achter het net vissen. En daarom vind ik die club zo mooi. Dat heeft tragiek, vind ik mooier dan Ajax verbindt. Dus heel veel Ajacieden zijn zoals jij dat zijn van die zondagskind waarschijnlijk. Op de Vespa gaan ze rookworst halen. Als Rotax Junior eens lekker in, maar mag dan maar de tragiek van De V.

[00:14:39]

Dus Feyenoord supporter, ik wilde jullie niet beledigen. Maar goed, die ook weer op en dat heb ik gedaan. Braaf dus ik heb gewoon wel geleverd aan een Vitesse en als supporter ook nog beledigen en natuurlijk eigen Twente supporters een hart onder de riem gestoken. Maar ik dacht wel van Sander, het is wel echt ergens hoe slecht jij voorbereid. Dan moet je wat aan doen. En zeker als het gaat om je eigen producties. Want het blijkt dus dat een hartstikke leuk voetbal podcasts onder de vleugels maken.

[00:15:05]

Ik. Ik wist van niks, maar dus daar. Dan haak ik even op in. Want elke week hebben wij natuurlijk de Coca-Cola goede voornemens. Ja ja, ja euh. Ja, ik had al vermoeden dat vermoeden.

[00:15:14]

En uhm, wat zou dan hier het goede voornemen voor zijn die hij op het blikje wil laten drukken? Nou ja, ik kan hij nu ik er goed voor. Ik ik, ik.

[00:15:23]

Ik ga drukken dat ik dat ik beloof dat ik meer Tony media, podcasts gaan luisteren. Want dat is eigenlijk. Ik moet gewoon. Ik moet beter weten. Wat er in dit stadion speelt vind ik wel een goed idee, want ik heb dat ook wel. Ik Tuurlijk luister ik het wel, maar ik ben mijn aandacht. Spanje is niet heel groot, dat ken je van me. En dan luister ik ze ook zo 10 20 minuten. En dan haak ik weer even af.

[00:15:46]

Ik vind ook gewoon dat a eigenlijk h want dat doet. John de Mol doet dat. Die kijkt elk programma, die is overal bij. Als wij groot willen worden hij even in het thema van de startup van het ED groeien. Dan moeten we ook echt aanwezig zijn.

[00:15:59]

Met één van de vele redenen waarom we niet groot gaan. Nee, dat.

[00:16:02]

Ja, jij sowieso niet, maar ik snap je nou laten even zien het blikje. En ja, ik heb even kijken. Hij staat er al op geprint. Kijk nou, het staat er echt op. Ik beloof dat ik meer naar Tony mediapartners gaan luisteren. Dat ga ik doen. Maar goed, zoals ik al zei, ik ben dus wel op weg, want ik ben dus naar die seks. Meisjes aan buiten G-spot kast. Erg erg goed voor Outkast en is het een G-spot of the Year spot in mag je gewoon G-spot zeggen.

[00:16:24]

Het is natuurlijk. Hoe bedoel je? Nee, gewoon. Als jij zegt G-spot kast ixa G-spot kast zeggen ja maar jij bent meer Amerikaans.

[00:16:31]

ANKARA Een Grexit dichterbij de bij de Nederduitse Nedersaksische taal wortels Germaansche goed.

[00:16:38]

We gaan naar het hoofdonderwerp.

[00:16:39]

Jaap Starte maar gewoon dat ongevraagd advies, want je maakt er zo belachelijk lang aangekondigde Seyns.

[00:16:44]

Dus dan kom erin hé, dat leuk. Een stukkie ongevraagd advies van een beenhard CNRS of een onbekende.

[00:16:55]

Jullie bouwen een bedrijf met als doel het te verkopen voor 7 miljoen, oftewel 7 miljoen. Is dat een goed doel? Ja, per definitie wel. Als ondernemer wil je natuurlijk geld verdienen. Geld mag het doel niet zijn, zeggen ze aan de Nederlandse ondernemer. Maar dat is onzin. We zijn allemaal commercieel ingesteld en geld is ook een soort van bewijs van succes. 7 miljoen is misschien wat aan de lage kant voor jullie, want hoe verder je komt met je bedrijf, hoe meer je grenzen ook gaat verleggen.

[00:17:21]

En jullie hebben wel een beetje aan het succes geroken, zeker zonder ook met de ja, maar als Assad's als hoofdredacteur van de quote. Dus ik denk dat hij met 7 miljoen misschien al niet eens genoeg. Neemt Maar goed, ga je voor stap erin, maar pak het dan ook groot aan je zit in een competitieve markt. Je hebt een hoge mate van toetreding. Drempels. En je zult ook wat markt moeten kopen. Dat betekent ik eigenlijk zou adviseren om direct met investeerders te gaan samenwerken, het groots aan te pakken en daarmee het risico voor jezelf een stukje te verleggen met risicokapitaal binnenhalen.

[00:17:52]

Uhm ja, wat ik jullie wel als assige als tip mee kan geven. Neem absoluut dus geen genoegen met die 7 miljoen, want ik hoop toch dat Sander wel een keer vanuit het colofon van de quote naar het lijstje wil. Dus ik kan me niet voorstellen dat dit voor jullie genoeg is. Succes mannen Shears Azaña.

[00:18:11]

Als ik hen toch weer zo hoor dan. Dit doet me echt aan vroeger denken dat ik bij hem in de klas zat. Ja, hij kwam echt uit Colmschate. Euh ouders volgens mij. Als ik het goed heb was zijn vader vrachtwagenchauffeur en zijn moeder verkocht. Herbalife, weet je wel, zou van die afvalproductie serieus.

[00:18:25]

Is echt geen goeie documentaire gezien. Of natuurlijk. Die is geweldig. Redding zero fantasten. Tassilo moet je zeker kijken. Maar uhm, als ik het goed heb. Uhm en ik weet nog dat hij had zo die drive altijd al om iets te uitdrijven. Had hij echt toen al om te ondernemen. Hij was altijd aan het werk en bezig dingen onderzoek en hij deed het ook echt. Ik had al ideeën en hij deed het ook echt. Snap je?

[00:18:50]

Het zat je toen in 4 havo zat je al.

[00:18:52]

Oh nee, het gefloten Debussy's idee.

[00:18:56]

Ja, nee, maar ik had wel. Ik had altijd wel plannetjes en ideetjes. Ja, heb ik later ook wel gehad. Ik weet nog heel goed dat ik dat heb ik volgens mij al een keertje euh. Verteld in de podcast, maar dat ik in mijn studententijd heb ik nog allemaal van die domeinnamen geclaimd. Omdat je dan dacht nou, nu ben ik er echt met claimen. Was je er al ok! Heb ik gemaakt en een anonieme herstelpunten internet.

[00:19:17]

Anoniem bestellen? Ja, dat heb ik Follens mij verteld. Maar dan kan je dus gewoon allemaal seksspeeltjes bestellen. En dan doe je net alsof het wordt verzonden alsof het iets anders is.

[00:19:24]

Wat was er al eens 10 procent de standaard doen, maar dat was toen nog niet meer aanvinken. Streden strass bestellingen niet.

[00:19:29]

Ik was niet tevreden, maar ik was de eerste en ik had de domeinnaam had ik. En toen ben ik al uit eten gegaan, dacht ik dit is helemaal ding. Ik ben en je had de boot al besteld. Juist. Maar ik heb niks gedaan. Een echte ondernemers doen gewoon. Dat is toch het verschil?

[00:19:44]

Maargoed. Ja, wat vind je van je advies? Ehm. Nou kijk wat ik heb. Zoals je Marco net neerzet is denk ik terecht. Hij is echt een ondernemer met de de drive en ook een beetje de verslaving aan het ondernemerschap, aan groei, aan, aan hockeysticks curves. Wij zijn denk ik wel een.

[00:20:03]

Dit is sowieso al mooi jargon, dit hockeystick surf's. Ja, dat is dat is gewoon wat is dat?

[00:20:07]

Is wat dat is wat Ditis nu doet dalen? Adverteerders komt die binnen, maar heeft die ene 19 hockeystick meer in, zegt ie. Nou, dat is onze omzet.

[00:20:14]

Snap je gewoon een ouderwetse diet aan z'n hand. En dan zegt ie. Hier zie je. Je weet niet wat een hockeystick curve is. Hoor ik. Ik snap het wel, maar ik vind het mooi jargon. Ik heb dat de hockeystick je Lancia.

[00:20:25]

Ik snap het op de FLA op de Flip over de flap over de fly over. Maar goed, ik denk dat wij wel ander type zijn. Goed, laten we even beginnen bij de vraag zijn wij een. Wat is de definitie van een startup?

[00:20:37]

Nou ik. Ik denk dat het daar volgens mij natuurlijk nee, we zijn uit. Nee, want wij hebben geen tech component. Nou dat dat. Ik weet niet of dat een component is die pers heen moet. Dat vind ik. Want bijvoorbeeld we hebben t net gehad over horeca. Kijk, een stel, je hebt een bruine kroeg, geen startup. Bijvoorbeeld de avocado show van Ron Simpson, die wel eens een advies heeft gegeven. Ik denk dat hij dat wel in de markt heeft gezet met het idee.

[00:21:02]

Ik wil de wereld combineren met een concept. Het is een marketing concept, is een marketing concept. Tuurlijk is het horeca, maar is dat. Daar werken jonge mensen denk ik. Het is uit. Het is vernieuwend.

[00:21:12]

Euh, er zit een heel duidelijk tech schaalbaar.

[00:21:15]

Want wat zijn zijn? Zijn eerste restaurant kwam pas na een filmpje dat viral is gegaan. Ja, dat weet ik niet, maar houdt had een filmpje over avocado's en over de avocado show zijn. Zijn bedrijf en dat ging al viral voordat er überhaupt de eerste vestiging was geopend. OK. Even uitleggen dus, zei hij voor.

[00:21:33]

Hij heeft op een gegeven moment government's avocado restaurant in zijn restaurant. Alleen maar avocado dingen worden verkocht en vooral voor Instagram ziet het er echt geweldig uit.

[00:21:40]

Ja, nee, maar het is dus in zekere zin zou ik me goed. Volgens mij is de traditionele definitie van een startup is een jong bedrijf. Snelgroeiend, gefilmd met risicokapitaal met een dominant tech element, gericht op exponentiële groei dus. Dat je heel snel kan groeien. Het kan bijna alleen maar met tech, omdat je dan schaal kan bedrijven kan bereiken. Ik denk zelfs dat een webwinkel al niet eens per se een startup is.

[00:22:06]

Zij hangt ervan af wat je als het iets unieks is, iets heel innovatief. Ik denk dat innovatie moed is ook wel heel belangrijk. Het moet toch vernieuwend zijn? Ja, wat bijvoorbeeld bij dit? Bij Tony Media maken wij in principe nu alleen nog podcast producties en nog wat. Maar wij videoproducties. Maar dat is natuurlijk niet. Ik denk dat super vernieuwend.

[00:22:24]

Maar ik denk dat we gewoon objectief moeten vaststellen dat wij geen startup zijn. Want wij zijn toch een productiebedrijven maken content. We hebben zijn creatieve en ik denk ook dat we de mentaliteit niet hebben van een startup. Nee dus. Wij zijn niet gericht op exponentiële groei. We zijn niet gericht op 80 uur in de week werken, want dan kunnen we niet eens veel te lui voor. Ik ben nu al in paniek als ik, als ik er al zoveel op een dag drie dingen moet doen.

[00:22:51]

En jij? Nou ja, jij komt überhaupt natuurlijk niet echt voor je plezier je bed uit. Nee, natuurlijk niet, maar ik heb me. Ik heb mijn creatieve uurtje en er komen zoveel waanzinnige dingen dat ik mijn ding alweer gedaan.

[00:23:02]

Maar ja, dat is natuurlijk de tragiek van super creatieve Mike. Mijn is het ook niet, begint het niet bij een en begint het ook gewoon. Het is gewoon een heel goed idee hebben een vernieuwend nieuw idee. Het idee is gewoon ja, maar dat is volgens mij.

[00:23:14]

Misschien begin je ooit zomaar. Daarna heb je natuurlijk wel van die van die startup. Ondernemers die die het vaker doen en die ja, die zijn gewoon. Die hebben gewoon veel connecties en die zien op geen moment in inefficiëntie ergens in de markt en spelen daar op in. Dat is niet een briljant idee, maar da's gewoon een heel logisch gevolg van een bepaalde market flash.

[00:23:33]

Nationaal gewoon op je. Op je vijftigste zestigste kan je zij dan ook nog een startup kunnen beginnen. Of want het wordt altijd geassocieerd met jong. Ja, maar dat maakt op zich niet zoveel uit hoor. Je kan toch ook een tech startup kan ook een app bedenken als je ergens 60 bent?

[00:23:47]

Ja ja, ja goed. Laten we ook even naar de naar de culturele kant gaan, want de startup cultuur is natuurlijk om 10 jaar heel dominant. Ik weet nog heel goed dat in de vorige crisis begonnen wij Pink Flamingo dus 2011/12 die tijd, dat was zeg maar de post crisistijd. Toen waren er heel veel mensen die begonnen opeens een startup. Dan had je het fenomeen van de startup hipsters, de stip sters waar jij nog een prachtig stuk over.

[00:24:17]

Was mijn eerste nog steeds online te vinden. Winkels met name is meer heb ik niet als stuk verkocht.

[00:24:21]

Maar het ging over het fenomeen van zeg maar verborgen werklozen die zeiden dat ze een startup hadden en dat. Dat hangt natuurlijk nog steeds wel aan het woord startup dat heel veel mensen met een goed afgestelde bullseye shit radar daarop aanslaan. En jaar gozer. Wat nou startup? Wat zet je om? Ja, en dat. Dat heb ik ook nog steeds wel. Dat mensen die heel erg meegaan in die startup cultuur, dat ik daar ook een beetje van denk.

[00:24:49]

Maar daar wil ik niet bij.

[00:24:50]

Jij hebt natuurlijk bij de quote wel echt veel met ze te maken gehad hoor. Je hebt hier heel veel portretten gemaakt over.

[00:24:56]

Nou ja, ik heb wel een van de leukste rubrieken in Quote is die pitch rubriek waar jonge mensen zich voorstellen. Eigenlijk heeft Marco Harnik volgens mij ook wel eens in gestaan. Maar ook voor een zeer jong stel.

[00:25:06]

Ja, maar die heeft toch niet gewild toen om geld gevraagd, want hij is helemaal mechanisch, waardoor je je vraag niet perse om geld. Het zijn gewoon jonge bedrijven die een miljoen omzet draaien. Of wij moeten er binnenkort misschien ook maar zijn. Hij is als sji'itische Kim ook daadwerkelijk mensen weten overtuigen met een hockeystick grafiek. Maargoed. Daar kwamen altijd best wel verschillende types naar voren. Dus schat, ik heb altijd wel een zwak voor de echte nerdy Gigi Alexander clubbing knuffel nerd zeg maar de capuchon trui nerds.

[00:25:32]

Je vindt lief hè? Mijn favoriet. Een van mijn favorieten was Paul Veurink, bekend als de oprichter van USA Biella. Ja ja, dat is gewoon zo'n zoon. Mijn neef werkt precies zo'n super zachtaardige, prettige, fijne vent die gewoon hard werkt.

[00:25:48]

Heel goed, héél goed, weet wat hij aan doen is, maar heel gebalanceerd van die super gebalanceerde. Dat is niet waar, maar ik denk dat de meesten toch wel bestaan uit de uit de wat meer mannelijke tachtig vuurwerk. Nou ja, keihard zijn.

[00:26:03]

Ze zijn allemaal best wel hoog in testosteron. Maar dan heb je er een paar die weet je dat te combineren met een soort van wondering mind. Die gaan ook een ayahuasca tripje doen en de Kilimanjaro het beklimmen. Weet je wel. Dat soort startup ondernemers. En dan heb je de rich kids? Ja, maar die zijn natuurlijk ook heel veel. Nu heb ik natuurlijk ook wel. Zien komen, bedoel ik jouw grote? Jouw grote vriend? Pardon? Zoon van euh.

[00:26:26]

Van Michel? Dom. Die heeft de cirkel. Had ie zijn handen? Instagram startup? Ja, die was luister. Dat was niet gelukt. Lizzy Hirado, de dochter wel hé? Met met de verhuur van deze pagina over de familie Paradorn vond ik leuk. Een leuk haakje.

[00:26:39]

Even kijken of dat nog nog opgepakt in Leuven. Maar ja, nee, maar het komt wel heel veel voor dat natuurlijk whizzkids.

[00:26:45]

Euh ja euh ja, dat voorbeeld van die van die euh, die gozer die al euh, die op zijn eerste afspraak met hem voor zijn sapje sapjes bedrijf met een privéjet bij de Spaanse sapjes maken kwam aanvliegen om daar even een deeltje toe.

[00:27:00]

Ja, maar die had nog niks. Dus er was nog helemaal geen bedrijvigheid en die ging met een beetje nog heerste die die altijd. Toch draait zich potten breken. Nina Brink?

[00:27:08]

Ja, en dan had je die gasten waar wij vroeger mee stonden. De Pilzen in de Players. Toen begon nog uit mochten gaan en bleef nog leuk. Was die? Die hadden ze aan zo'n concurrent van Uber.

[00:27:16]

Och ja, Hugo. Hugo weet ik nog heel goed. Het waren twee zich na ieder geval één jaar. Ik weet ik weet niet meer hoe die heette, maar echt schreeuwen en de flessen bestellen en doen.

[00:27:25]

Ja, en die waren inderdaad, die wilde u wel, maar dat was ik echt niet profiteren.

[00:27:29]

Ga je het allemaal? Gasten allemaal van die Iva Driebergen aan.

[00:27:33]

Hoelang hou je dat dan vol? Want ik vind het ook zo uniek dat ze dat geld dan maar blijven ophalen. Bij afwaarts snap ik het wel hé papa, je hebt vrienden van en die denken dan ook ach joh. Weet je, ik stopte er wel wat in. Maar er zijn ook echt in hele slechte ideeën. Is er genoeg geld gestopt? Is dat gewoon gokken is gewoon denken.

[00:27:49]

Ik denk ik denk als je gewoon heel streng als investeerder zou zeggen ixd. Ik steek alleen mijn geld in zelf met jongens ala Marco Annink ala Paul Vleugel. Gewoon jongens die helemaal niet uit een nest komen met geld. Op zich kan het toch inderdaad toch ook gewoon slimme gasten tussen zitten met een goed idee. Tussen die kakkers? Ja, je zit toch ook bij? Ja maar de kans is wel kleiner. Want kijk, voordat zo'n jongen uit een uit een uit een omgeving die niet alles mee heeft bij jou aan de deur staat, dan heeft die best wel wat hordes moeten nemen.

[00:28:18]

Die gozer die die kakker die heeft een telefoontje moeten plegen.

[00:28:21]

Ja dus ja goed, het kan natuurlijk wel. Ja ja ja.

[00:28:25]

En dan nog een ander element van de starlet cultuur waar wij denk ik ook toch? Ja kijk, wij zijn natuurlijk. We zaten ooit hoog in testosteron, maar begint natuurlijk wel een beetje uit te deelneem.

[00:28:35]

Zag je bij jou? Neemt je Havelland slechte nachten? En ja, ik zie ik zie wel. Ik zie nog wel eens een mooi meisje in een god. Wat een gedoe. Je moet en je zal er nog maar achteraan moeten. Ja, precies.

[00:28:50]

Wat een gedoe. Weet je hoe ze een meisje in pakken? De munitie aardig zeggen en zo'n gedoe is echt gedoe. Ja maar goed, maar er zit echt geen wilden voor dat wij ons weer verloren.

[00:29:01]

Is dit toch wel een beetje toxische mannelijke cultuur binnen bezit? Is natuurlijk altijd 80 uur in de week werken, knallen, knallen, knallen. Maar ben alleen maar als je dan eerder naar huis gaat.

[00:29:13]

Dat word je ook niet in dank afgenomen denk ik. Het zal hecht tussen alle team en heel hard knallen.

[00:29:19]

Nou ja, die cultuur van Silicon Valley is natuurlijk heel veel over geschreven door ook vrouwen die werkten bij Uber, die daar een boekje open hebben gedaan over de bedrijfscultuur. En ik kan me wel voorstellen dat als de doelstelling van een bedrijf is zo snel mogelijk groeien, zo snel mogelijk waarde creëren, snel nog verkopen. Dat er dan natuurlijk wel echt een opgefokte sfeer ontstaat waar vrouwen in principe niet vrolijk van worden en veel mannen ook niet. En alleen de mannen overblijven die alles als een gorilla in het leven staan.

[00:29:56]

Ik bedoel, dat is toch ook niet wat we willen? Nee ja, ik denk sowieso dat wij die werkdruk al niet aankunnen. Nu hebben wij achter de muur. Gaan we dus met Marco verder praten. Althans, we hebben het al gedaan. Euh, over het hele avontuur. Maar sowieso. Dat vond ik wel leuk. Marco zei zelf ik heb dat hele managen van het personeel aannemen. We hebben natuurlijk ook wat personeel dat bij hem groeide, dat extreem hard.

[00:30:20]

Hij was de eerste op internet die drukwerk verkocht en veel goedkoper. Maar euh, dat euh. Dat hij niet die taken op zich nam. Hij had heel snel zeiden ik heb een heel goed personeel altijd gehad, want het managen van het personeel was niet mijn ding. Ik ben altijd gewoon aan die creatieve kant gebleven, maar zij zijn al die gasten. Kunnen die gewoon alles? Of denk je dat ze?

[00:30:42]

Nee, ik denk ik denk maar goed. Dat is ook iets wat de meeste startende ondernemers wel zullen adviseren. Is tijdig een goede CEO aannemen. Ja, maar dat hebben wij natuurlijk al gedaan. Daarom kijk Titus. Maar goed dus. Dus in zekere zin.

[00:30:57]

En dat is natuurlijk ook het grote verschil ten opzichte van ons Pink Flamingo avontuur dat we nu een derde de bijhebben. Ik denk dat het echt heel belangrijk en goed is, want wij zijn allebei niet geschikt voor de CEO functie. Nee, ik vind mezelf daar niet geschikt voor. Ik houd niet van leidinggeven. Ik ben te weinig. Ja, ik ben er gewoon niet goed in. Nee. En jij ook niet? Nee, zeker niet. Nee. Nee, nee, wij zijn solisten.

[00:31:21]

Ja, in hoge mate.

[00:31:22]

Ja en en dat hele ding van. Dat ik die hoofdvraag. Euh, is het nou wel zo leuk om zo hard te groeien te verkopen? Maakt het dan nog uit wat voor product? Want ik denk dat bij heel veel van dat soort jongens zeker techbedrijven in t shirts heet. Waarom? Waarom het gaat? Waarover het gaat? Wat de inhoud van alles kunnen zijn? Kijk, wij maken producten die we heel leuk vinden. Ja, je zou kunnen zeggen we gaan alleen maar producties maken.

[00:31:46]

Kan mij het schelen of het leuk is of niet, maar we gaan gewoon de auto maken.

[00:31:50]

Dat is natuurlijk wel een duidelijk gevaar in ons geval dat wij teveel creatief zijn, dus dat we heel graag mooie dingen willen maken en dat we misschien te weinig oplettend zijn als het gaat om echte business opportunities. Waar wel, waar je waar je heel veel schaal mee kan bereiken. Wij zijn. Wij besteden onze denkkracht natuurlijk aan het maken van een productie die misschien wel helemaal geen geld oplevert, terwijl een echte business jongen als Marco ja die denkt. Ook dit element van wat al die gasten doen is schaalbaar.

[00:32:17]

Dus ik ga me honderd procent daar op focussen, want daar zit de groei in de marge en in het succes, want hij heeft zijn bedrijf uiteindelijk aan Vista Print verkocht. Als een hele grote partijen toen die ook nog in dat gesprek van jou opgeven het stond, was ik ook het verkocht en stond ik op feestjes. Dat had ik helemaal geen verhaal meer. Ik voelde me echt een loser. Lijkt mij dus heerlijk om geen verhaal te hebben dat niemand aan je vraagt, doch je 40 ook irritante feestjes.

[00:32:38]

Dat ze altijd over dezelfde Ginza dan alleen maar zeggen van jou is met je boot.

[00:32:42]

Ja, nou, dat is prima, daar wil ik best over praten, maar daar is het knap, dat op kop. Ja, ik snap het wel. Maar wat wel? Ik kijk. Ik denk dat wij. Kijk dat het dat wij gemaakt zijn om net geen succes te hebben. Het is duidelijk dat zit al in de jungle. Ja, ik denk te rommelen in de. Ik denk dat dat oprecht zo is, omdat wij net niet genoegen nemen met echt een relaxt leven, want daarvoor zitten we net te hoog in testosteron.

[00:33:06]

Ik hoop echt dat het uitdooft. Maar dat we ook niet de discipline en wilskracht hebben om om echt succesvol.

[00:33:15]

Misschien is het ook wel heel lekker, dus wat dat betreft vinden we het geen bedrijf. Misschien ook wel bij ons, want die ambitie wordt er niet helemaal. Abdoe. We gaan niet. We gaan niet naar de beurs. We gaan niet verkopen voor voor 100 000 miljard. We gaan niet naar Amerika, we gaan geen vestigingen over open.

[00:33:30]

Jij zei dat we de Tony mediaal was. Een gemiste kans, want we moesten dan toch een meer internationale na. Moesten we kiezen, want we konden naar buitenland. Het werd gezegd toen niemand nog iemand zei dat er niet heen. Leuk, leuke product en ik denk wel. Kijk, je moet wel een beetje een horizon hebben. Gaan we? Gaan we dit bedrijf ooit voor heel veel geld verkopen? Wordt het een familiebedrijf? Nou, dat lijkt me niet.

[00:33:53]

Denk niet dat ik dat de kinderen van Van Tietjes met mijn kinderen mochten die ooit bestaan. Een aandeelhoudersvergadering met Mulk in YUB moet hebben. Hoe ga je de derde trouwens noemen? Gorv?

[00:34:05]

Nou, dat is duidelijk. Dan kun je nog steeds namen rondsturen. Ze hebben geen probleem. Heb je ook een prijs? Dat zou. Ik zou wel lekker zijn ja, dat je dan nee, maar de mensen moeten betalen om de naam in te dienen. Ja, want ja, wie weet wint bingo en word je vernoemd. Het is een vernauwd loterij. En voor 5 euro kan je naam in. In India word je misschien wel vernoemd. Ja, vet business idee.

[00:34:27]

Heel goed.

[00:34:28]

Maar laten we even concluderen. Heb je nog business idee trouwens?

[00:34:31]

Nou, dat heb ik zeker, maar ik wil nog heel veel staan op een klein. Even een kleine greep uit wat wat vakjargon wat ik ik ben. Je kent mij. Ik vind het altijd heel erg lekker. En volgens Moors vakjargon is dubbel h. Euh, het is vakjargon neergeklapt. Jargon is een taal is een specifieke subcultuur. Sinds hij het in de startup startup cultuur heeft ook en jij hebt er vast wel wat ook. Nou ja.

[00:34:57]

Pootte een beursgang eentje Serie A serie serie B, C ziet Fund C rond. Dat zijn verschillende stages waar je geld. Dat vind ik ook irritanter. Stadium ondernemers zijn. Die vertellen alleen maar hoeveel geld ze hebben opgehaald. En ze vertellen nooit hun al hun omzet. Nee, natuurlijk ook mijn mijn maatje houden om geld op te halen.

[00:35:16]

Wat ook wel heel erg in die startup cultuur is, is dat je natuurlijk echt niet op je bek mag gaan. Dus je gaat sowieso natuurlijk voor aandeelhouders en zo moet je het altijd groter maken dan these en us.

[00:35:26]

Maar dat is ook wel logisch, want als je het gaat laten merken dat dat het niet zo goed gaat, dan gaat het ook meteen mis. Dus ik snap ook wel dat startende ondernemers wachten met met het eerlijke verhaal totdat het helemaal op de fles gaat. Want ja, je kan daarvoor. Kijk maar eens, een kans is dat het redden is. Tuurlijk, dan moet je gewoon blijven.

[00:35:44]

Als het eenmaal dan ook echt niet gaat dat het dat lees je ook wel vaker dan echt niet gaat. En iemand zegt hij. Het is niet gelukt, ik ben failliet. Jammer en ik hoor. Dat is wel mooi toch? Ik bedoel dat doen er weinig.

[00:35:55]

Nou, dat vinden, dat vind ik. Dat is de enige juiste reactie. De pijnlijkste reactie is natuurlijk als je er gewoon faalt omdat je geen goed bedrijf had en een slecht idee had en daarna andere mensen de schuld gegeven.

[00:36:05]

Ja, maar dat is erg, maar ik snap wel dat je het moeilijk vindt om echte. Ik snap wel dat je ergens een excuus zoekt. Neem maar een excuus. Zoeken is één ding. Maar mensen betichten van seksisme ofzo, zoals nog wel eens is gebeurd.

[00:36:16]

Ja ja ja, ben ik dan? Het is vermoeiend. Nou ja, het lijkt me voor ondernemers jij eerlijk, maar het een goed product. Ja, maar het lijkt me vooral heftig als je. Je kan natuurlijk geld ophalen bij vreemden. Je kan natuurlijk ook. Wat ik echt wel veel doen? Gewoon lekker bij je familie en vrienden rondes doen zo heel tricky de ronde.

[00:36:33]

Dat lijkt me. Als je 25 duizend euro van je oom krijgt, gaat het dus echt vervelen. Je zit je met kerst.

[00:36:39]

Ja, is niet leuk. Nee zou ik niet willen, maar we hebben het. We zitten natuurlijk wel weer onszelf ontzettend te downgraden met Tony. Zelfs voor het cast. Het is dezelfde wandkast, maar we moeten ook eerlijk zijn en krijgen maar deze raad.

[00:36:50]

Is dat wel? Nee, maar ik bedoel we we. We willen misschien wie we groeien, ook echt. Dus we moeten er ook echt rekening mee houden dat er misschien een keer wat gebeurt. En willen we dat? En hoe gaat dat?

[00:36:59]

Want nou kijk, we kunnen hebben, we kunnen. We hebben. Deze maand hebben we geloof ik iets van zeven producties gelanceerd. Je merkt ook dat de mediawereld echt onwijs aan het veranderen is, dus we benoemen onszelf natuurlijk. We staan bekend als een polka's productiehuis. Maar ja, we maken ook social media producties. We maken kerst clips, muziek maken we zelfs. We gaan. We hopen natuurlijk ook op geen moment televisie. Video, hoe het ook maar wilt noemen te gaan maken dus.

[00:37:24]

Dus ja, we zijn een allround mediabedrijf en we moeten ook niet niet te defensief en te klein denken. Dat klopt, maar we moeten de middenweg bewandelen. Wordt een omzet gemaakt door een vermogen?

[00:37:36]

We best wel eens effe trots, maar pas nu op, want ik krijg nog de hele tijd krijgen 3 ton voor voor mijn voeten geworpen. Toen ik bedoel ik heb er nog geen euro van gezien, dus dat gaat het hier nog steeds niet gezond gekregen. Ik heb hem niks gehoord. Gegen die die die tien mensen die inmiddels bij ons werken. Die hebben allemaal die rij allemaal in Bentley's en die komen met die eten kaas.

[00:37:54]

Je hebt een nieuw aan vijf gekocht. Ik ben een beetje de Berry van Aerle. Nogmaals van de elite contribute. Ik ben de die contributie betaalt en Tony Media de rest wordt allemaal betaald.

[00:38:04]

Gelukkig heb je je basisidee Jaap en dan kan je alsnog rijk mee worden. Nou precies. Euh, ik heb. Ik heb wel een mooi. Ik heb een leuke. Het geflopte business idee van. Dit. Er komt een beetje vanuitde, toch de studenten hoek. Dat is vaak zo. En ik ga eerst de naam noemen. Het heet fictie.

[00:38:29]

Dan denk jij hé. Fascinerend heeft dat niets met vaccinaties te maken factie? Niks van dat al. Want wat gebeurt er als jij op je fietsje lekker uitgaat? Of je gaat naar een vriendin of een vriend en je bent knetter lam? En zeker als vrouw ga je dan niet op het fietsje terug, want dan kan je misschien de bosjes ingetrokken worden. Vondelpark? Dat kan, dan wil je niet. Dus dan ga je toch met de taxi, maar dat wil je wel.

[00:38:53]

Dan komen buiten de dames van de G-spot cast ja, dat klopt. Ja, zijn fantasieën over maar de meeste vrouw Sander Jaargeld. Ik snap dat jij niet alle vrouw snapt. Die vinden dat niet heel leuk, maar wat je dan wel wil is normaal thuiskomen. Maar dan moet je die fiets weer ophalen van waar je was. Ik snap het. Da's heel vervelend. Dus wil ik, aangezien we Hugo hebben besproken, de concurrent van Uber. Dat was een slecht idee.

[00:39:19]

Dit is een goed idee. Dit is de fiets, taxi taxi. Ik. Ik dus je gaat achter op de taxi. Heb je een fietsenrek? Daar kan je je fietsje op zetten. Dus als jij in je epq komt, dan ga je geen Uber bestellen maar een fractie en dan kan je je fiets achterop zetten. En dan heb je fiets thuis. Ik vind briljant en had ik nog een andere bedacht. Maar als dat wel écht op een idee wat ik ook al heb verzonnen toen ik student was en wat iedere student in Kiev verzint op een lange avond.

[00:39:46]

De volgende ochtend weer eens vergeten.

[00:39:47]

Dus jij bent eigenlijk de enige die dat heeft onthouden? Die het ooit heeft onthouden? Want iedereen die luistert heeft dit idee ooit gehoord.

[00:39:55]

Het is. Het is gewoon goed.

[00:39:56]

En ik dacht zelf nog een budget ideetje hier nog voor. Want ja, taxi's toch ook gewoon duur. Wat je ook kan doen is dat er studenten door de stad rondlopen. Die vraag je dan. Hij kon kom even hier. Dan ga jij gewoon achterop bij de student en die fiets jou uiteindelijk naar huis. Dat kan ook. Dan heb je die auto niet. Het scheelt weer een stuk geld, maar is wel leuk. Wel leuk als het meisje zei en je mee naar de lambie Hemmings geregeld in een fractie.

[00:40:21]

Maar dat is nog een beetje raar dat dat dat ze binnen factie H want als een startup dat ze dan een selectieprocedure hebben dat zij echt Marrons wordt. Maar dat vakje zeggen allemaal modellen die werken bij factie die lopen over straat die lopen of ter voorkoming van jouw bosjes Vondelpark verhaal. Precies, die lopen alleen over straat lijken te zijn om mensen op te halen. En dan mag je achterop de fiets bij een leuk meisje en wat je verder mee doet. Dat moet je normaal gezien maar.

[00:40:46]

Maar ik denk wel dat het dan toch duurder wordt dan je denkt. Ja nou snap. Ik denk dat de luisteraar al voelt dat we eigenlijk het liefst over meisjes praten. Dus laten we meteen doorgaan. Ja, heb jij snapt Brunelleschi als sneeuw van de.

[00:41:04]

Nou, meisjes is misschien helemaal niet de correcte term, want ze is nu een stukje ouder als ons eigen huis, zoals Aswoensdag. Witte Donderdag is een stukje ouder als ons.

[00:41:14]

Hoe oud is dat niet? Maar ze is wel volgens mij begin veertig. Het is Monique Spronk. OEH, dat zegt me wat. O God, wie is dat ook alweer? Monique Spronk? Het zou. Laat ik het zo zeggen. Is het ook weer? Het zou mooi zijn als jij met hen zou tongen, want dan zou je niet alleen Chastel van de top de nummer 1 positie hebben zijn, want hij heeft.

[00:41:38]

Hij is net getrouwd en dat is niet met Monique. Het is zijn ex. Ha!

[00:41:43]

Monique Spronk is een model. Zij doet veel van die heute reclames wier Nivea en zo raar je hebt.

[00:41:51]

Je hebt zo'n typisch aan specifiek en model. Dat is ook de vrouw van Edwin Smulders. Anouk Smulders is een mooie vrouw, zo'n ravissante zoon. LONDEN Dat je denkt dat datgene Parquet, maar die is gewoon heet dat ie dat. Dat is dus extreem goede handel om om in dat in die modellen hoek te zitten. Dus wat gewoon wat ouder Nivea wereldwijd campagnes.

[00:42:13]

Dat is echt meten is dan weer anders dan dat je dat je zegt. Bij elke vrouw is mooi ook al eens moddervet. Ja precies. Nee.

[00:42:20]

Maar Dove is is is is is is echt wel heel anders.

[00:42:24]

Aan Nivea hetzelfde. Wie denk je? Nee, in juni laat Nivea is van Bertelsmann en Dolf van weet ik veel. Ik heb geen idee.

[00:42:34]

Mamouni? Spronk? Uhm maar. Ja ja. Nou ik weet. Euh. Volgens mij wel een beetje Oostduitse. Maar geef me even een foto. Ik wil wel even met met alles erop en eraan wat ze heeft, denk ik. Instagram. Anders zou je er niet.

[00:42:46]

Maar ja, als een voorwaarde voor snoepten van nee, nee, nee, nee. Wat?

[00:42:50]

Nou ja, ze heeft wel eens de gastjes niet goed is niet nee, maar dat is door de leeftijden. Maar dat is niet waar ze bekend van is. Of waarom ik haar ken.

[00:42:57]

Ik was ooit een prachtige vrouw. Ja, ik snap is dat niet allemaal goed? Ja, ik snap helemaal wat mijn mama wat? Ze zit gewoon nul.

[00:43:04]

Het is gewoon een poche, dat wordt alleen maar meer waard. Daar wordt alleen maar meer waard. Dit is geen H0 afschrijving. Nee is prachtig dus. Dus kinderen daarbij zijn er ook van Tiesto.

[00:43:13]

Of nee, volgens mij zijn deze een andere leuke vastgoed jongen getrouwd. Maar ik kwam al ooit tegen op de quote evenementen of een evenement waar ik namens quota's.

[00:43:23]

Was ik met gnov getrouwd?

[00:43:24]

Ja, en toch liep waarden rond. Natuurlijk op zoek naar de lokale Samische en Ravens. Maar toen? Toen viel ons oog op op.

[00:43:33]

Dus Monique. En toen en toen? Toen liepen we naar na Monique en jij zijn familie.

[00:43:40]

Want wat is het nou? Gaan we ze nu zo? Ik was zo onder de indruk. En ze was. Ze was ook petieterig. En ik dacht helemaal van nou ja, dit is gewoon mijn ding. Alles is ouder dan ik. Dat ben ik niet gewend. Dus ik zei van ja, ik weet niet hoe ik dit moet zeggen. Maar ja, ik vind je gewoon echt. Dus jij schreef hij snap, maar zij is heel lang.

[00:43:57]

Dus jij riep ze beloven zo? Zei Nee, jij zoeken zo'n ding, zeggen ik, zegt hij. Ze is de natuur en denk eens aan beneden. En toen zag ze er staan.

[00:44:05]

Ja, ging wel ja op. Ze is een Nivea model. Ze is lang. Nee, Ciske is klein. Ze is hem niet. Kan dat nou als je N-VA-model bent? Dan ben je gewoon niet alleen.

[00:44:12]

In je gezicht hoef je een zalfje op te smeren.

[00:44:14]

Dat je zelf ook langere modellen en vrouwen zei is dingen niet zaken lang.

[00:44:21]

Jij mag, als ze jou altijd met 3 centimeter groot, de hele dag van jou ook leuk. Ze vond mij ook leuk. En dat is het ding.

[00:44:26]

Monique en ik kom ik af en toe tegen en dan kijken elkaar aan en een goed op elkaar ongemakkelijk.

[00:44:30]

En dan zeggen we gewoon lekker wat leuk. Ik heb een oudere vrouw. Jij zou toch ook? Klopt, en daar zit gewoon wat ervaring op lijkt. Je krijgt er wel wat kinderen bij.

[00:44:38]

Dat is nou, dan ben je ook daar vanaf, toch? Zo is het toch heerlijk om Mol-Gompel of zal je ook niet meer?

[00:44:44]

Dus dan is het oké. Het gaat meer om. Ik kijk, het ding met jonge vrouwen is dat het altijd een gok blijft hè? Wat? Wat wordt het? Ja, maar komen ze? Komen ze naar de dertig? En dan veranderen ze in.

[00:44:54]

Monique is gepokt en gemazeld en daarom de zone die je weet waar je weet. Meer wat je. Wat je mooi pronkstuk. Ja, precies stront. Ik vind mooi hij.

[00:45:03]

De gedichten zijn gesneuveld voor achterdeurtjes. Wilde je eigenlijk voor de muur halen. Laten we dan afspreken dat je nog wel een keer met een gedichtje voor Monique Spronk komt.

[00:45:11]

Want ik denk als iemand het verdient is het maar niks. Monique weet het toch. Ja, sorry Monique. Volgende week ga ik mijn gedichtjes weer oppakken, maar dat de muur de lat hoger leggen? Ja, dan moet het wel beteren. AS achter de muur. Jantje van Leiden af en toe. Jaap Volgende week heeft woonwijk.