Transcribe your podcast
[00:00:02]

Je kan natuurlijk andersom kan je wel doen alsof je een Kaçar bent.

[00:00:07]

Je kan de Cámara Thackeray halen, maar haalt Cairhien die daarmee ingaat niet als kakker. Daar kom je niet mee weg. Kijk, ik kan redelijk natuurlijk ordinair voor de dag komen. Voetbal kapsels, een beetje opgeschoren kleren en ik blijf. Mensen zien mij nog steeds als een kakker. Dat hou je niet kan. Je kan wel afdalen, maar je kan niet zomaar. Je weet niet of moeilijk. Ik denk dat kijk de meeste mensen die die zien jou als.

[00:00:29]

Die zouden echt wel heel goed geloven dat jij de broer van Raf en vooral Raf of dat je uit Volendam komt. Denk ook veel, maar ja, dan denk ik da's wel waar je het zou best kunnen. Zou toch niet al te hoog opgeven van jouw kakker? Credibility?

[00:00:40]

Ja, want als jij namelijk je haren gewoon afscheren blijft dan niets van hem over. Sowieso niet over, maar dat is maar een soort soort soort ratte hooligan kunnen zijn. Zelfs niet dat jij een KAC hoofd hebt. Twee vrienden verkennings toffee. Hij doet het maar wat beide koopt, hij zingt af en toe een foute noot, net niet echt succesvol. Vertwijfeling is zeilsport. Sanny? Hallo, hallo Jarge? Nee, we moeten zo zeggen hallo, hallo, ja, hallo Sander Cornelis Schimmelpennink.

[00:01:23]

Ik heb geen tweede naam en laat PCMark van Reesema. Ja, en zo moet je met je praten. Je moet ook zacht praten als een echte Çaykur. Ik weet niet of Sueño per se zo zacht praten. Dat is meestal gematigd. Het is gemaakt, dus beheerst. Dat is beheerst. Het is rustig. En waarom praten we zo raar? Nou, we praten zo. Omdat het die vorige week hebben gehad over. Weinig komt uit voor en door kakkers.

[00:01:48]

Daarnaast werd er een mooie in de lage. Mooie column over geschreven in de Volkskrant gaat door. Eigenlijk raar dat ik daarvoor schrijf. Precies wat heb ik nou met het volk moeten zakenkrant? Moet je ervoor gaan zich eigenlijk wel een krant maken?

[00:02:02]

De Kakker Courant. Het NRC is misschien helemaal niet bekakte krant, maar het NRC?

[00:02:08]

Ja ja, ik weet niet wie de kakker courant is. Ik vind het geen gek idee. Helemaal niet draaien voor een door kakkers voor weer een naam, maar dan moet je ook een andere spelling hanteren. Dus gewoon de. Aan het eind moet met dubbele standaard. Ja, je moet er ook anders gaan schrijven.

[00:02:22]

Daar mag je dus wel minder. En ik vind ook dan. Dat is wel fijn voor jouw column en hoef je minder. Euh ja, precies je energie sneller vol. Maar daar is de taal niet.

[00:02:29]

De letters C tellen de woorden jaap tussen de woorden en dan waarvoor jij krijgt per woord betaald. Nee, ik heb. Ik moet 650 woorden aanleveren. Maar dus als jij echt een Godts gloeiend lang scrabble woord verzint, ja dan hebben zij wat. Wat ik doe.

[00:02:43]

Want neologisme en ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen wat neologismen zijn. Nee is mijn specialiteit. Dus saam nieuwe samengestelde woorden hè?

[00:02:51]

Ik had ben je wel eens op je vingers getikt door een thaler loog die zei dat hij van de macht is en als een thale logisch zou bestaan. In ieder geval meteen op de vingers tikken. Nee, maar jij jij? Jij maakt wel nieuwe. Ha ha, nee mensen. Ik heb een beetje een stijl die die Duitsers vaak hebben met veel neologismen. Dus dat jij je eigenlijk nieuwe woorden verzint door samentrekkingen. Ha dat geranium terrorist. Dat vind ik resusaap daar voor vind ik leuk om te maken.

[00:03:18]

Zolderkamer nazi? Precies?

[00:03:19]

Ja en ja, daar heb ik plezier in. En ja, Fristi, wat was het ook met die Fristi en wat ik ook zo mooi heb. Kan iemand een Fristi drinken? Nou ja, Fristi drinken? Ja, Fristi drinken. Nou ja, dat zegt toch veel over iemand? Want zou me dan wel heel duidelijk een idee beijum? Ja. Maar dat is jammer. Gent om een schap ook een beetje waar gaan we het hebben over kanker staat in Gent om een hoge cultuur en zijn wij kakkers.

[00:03:42]

Wat is er goed aan het zijn van een kakker? Zijn er te weinig kakkers? Zijn kakkers terrein kwijt aan het raken?

[00:03:48]

Ze zijn zo onderdrukt aan het raken. Uhm, eigenlijk bevrijdt de kakker. Laat de kakker weer kakker zijn.

[00:03:54]

Precies ja. Dieptepunt? Ja, een dieptepunt zal ik beginnen.

[00:03:58]

Echt, ik weet niet hoe jij je nog. Hoe komt dat? Jij wil nog wat leuke dingen noemen, zoals Kom achter het Muurtje vertelt wel wat over wat we kregen. Ook nog berichten van hoe moet je daar dan heen? Legendarisch was een goede? Vroeg ik. Over het muurtje. Maar hoe kom je erachter? Ik luister al een jaar. Nou, dan ben je.

[00:04:17]

Je gaat er ook af en dan kom je gewoon hier gezellig achter het muurtje luisteren, want dan gaan we jarig.

[00:04:23]

Oh man, wat? Wat gebeurt er allemaal? Nou nee, ha, hoop op OK het dieptepunt gooit. Nou, ik ben net terug uit Zweden. Dat is even een heel kort dieptepunt, want dus jij bent nu in quarantaine. Zeker op afstand zie je ook helemaal niet meer dan een hologram. Ja en nee. Hoe noem je dat nou een hologram met je? Ja uhm ja. En daar was het heerlijk winterweer. Het was ijskoud zo'n jij nou altijd knisperende knjaz knisperend t knisperend.

[00:04:46]

Vind dat zoiets moois. Jij noemt soms dat Zweedse weer. Noem jij knisperend?

[00:04:49]

En dat is precies wat ik doe. Ja, dat snap je. Maar goed, ik ga nu eens in Nederland en t is weer regenen. Is dieptepunt een dieptepunt. 2 was natuurlijk toch dat David Roolvink zoals jij hem noemde en u bezinningsperiode vaak.

[00:05:05]

Die ja, die was natuurlijk niet helemaal blij met mijn column. Die had blijkbaar de zelfspot podcast niet geluisterd, want anders was ie al boos geworden op jou. Maar die heeft mij dus een bericht gestuurd op Instagram. Ja, ik ik, ik spreek geen tokkie, dus ik kon het niet lezen. Dus ik heb daar. Ik ben naar Google Translate gegaan en heb het het vertaald vanuit de tokkie in het Nederlands. En toen? Toen begreep ik dat hij nu niet blij was met wat ik had geschreven.

[00:05:28]

Nou ja, ik heb er verder niks mee gedaan. En ik wil bedeesd zeggen dat zij het toch eng mannetje dat je een eng mannetje.

[00:05:34]

Nou, dan had je een rondloop. Ja, ik loop wel eens rond. Ja loop, dat klopt. Ja maar goed, hij vond jou. Nee, hij vond het niet leuk. Maar hij zei ook dat het niet klopte wat hij precies weet, wat hij kijkt. Dat hij uit lang Landsmeer.

[00:05:46]

Hij is in een land helemaal in de woeste getto van Landsmeer. Want zijn hele enge plaats, ja, daar moet je echt. Als je daar niet lid bent van een bende dan tanden, dan ben je bij GB het haasje. Ik moet iets rechtzetten Dave. Mijn excuses. Je bent niet groot geworden aan de PC Hooftstraat als jouw vader op latere leeftijd komen wonen. Je bent opgegroeid in Landsmeer en dat is inderdaad zoals we allemaal weten natuurlijk. En ja, dat is echt wel.

[00:06:12]

Ik bedoel je hebt konten in. Maar dan heb je ook Landsmeer. En dat eigenlijk op hetzelfde niveau. Dus Dave. Je bent wel degelijk een echte gangster. Nou, dan gaan we naar het echte dieptepunt.

[00:06:23]

Ja, want ik heb dit weekend heb ik Lupin jachtwapens, watches dat lekker voor de mensen die niet weten de nieuwe Netflix serie van Word.

[00:06:33]

Ik ken de beste man van UPC met die rol, enthousiasme en enthousiasme als toeschouwer. Uh, wat een ongelofelijke fijne vent is dat hij die hoofdrolspeler. Nou ja, goed.

[00:06:43]

En ik zat te kijken.

[00:06:44]

En ik bedoel laten we ook niet overdrijven dat Lupercalia. Lekker vlot in mekaar, maar het is ook weer niet lekker wegkijken, geen meesterwerk ofzo, maar ik dacht waarom vind ik dit nou zo vet? En toen bedacht ik mij opeens. Ja, ik heb gewoon een extreem zwak voor zwarte mannen die Frans praten.

[00:07:01]

Maar ik ben helemaal. Ik word helemaal week, ik word weken in mijn knieën. Je hebt daar iets mee hem dan. Dat vind je wel sexy.

[00:07:08]

Ik vind het record van maar als ik een als ik een witte man Frans wil praten doe ik noem maar op. Met jij net als bij Rabo's. Denk van je vader aanstellen als diezijn. Normaal doen ze zelf een mannelijk. Maar bij zwarte mannen als Frans praten vind ik het prachtig. Ik vind het heel cool.

[00:07:24]

Ik vind Franse reb echt een van de gruwelijkste dingen waarop te denken. Waar komt dat vandaan? Druïde weet je nog?

[00:07:30]

Magic System Lalala en tombola's. Jaminé, Naders en andere Anabasis? Nee, maar je hebt ook Magic System en jij met regimes. En natuurlijk onze grote held Stromae.

[00:07:41]

Stromae ja, dat is een Waal. Jouw camera praat nog. Ik zat ook nog te denken. Het komt ook door Blaise N'Kufo. Ja, want de Franstalige Zwitser van Twente, die zei dan. Yes! Wie weken die Champions retentie Twente in? Nou, ik vond het.

[00:07:56]

Maar wij hebben natuurlijk ook met de pink van Winger zijn we ooit een maand in Frankrijk in, in en in quarantaine geweest. Intern hebben we gezegd saillante en moesten we dat Pieters leren bakken. En wij vonden dat ook. Ik ben nog de Amerikaanse eigenaar waar wij het van hebben geleerd. Diep, diep hoe die Frans sprak. Dat was ook voor Thas ook vet en hoe zij euh Frans spraken was hij was echt een Taliesin.

[00:08:20]

Nee, hij was niet te zijn was. En zij kwam uit de Langerock maar wel Frans uit Nieuw. Maar dat vonden we ook. Dus jij eigenlijk? Vind het alleen als een leeuw als we gewoon een Mac kijken. Want een man neem als Frans is een prachtige taal.

[00:08:32]

Ook als ma Krol zegt wat we allemaal moeten doen in Europa en dan hang ik ook aan zijn lippen. Vind ik ook mooi. Alleen als een zwarte man met spreekt, dan wordt het gewoon. Dan wordt het vet. Dan wordt het koel. Maar dan wordt het koud.

[00:08:43]

Maar wat ik wel bij Frans heb er nog heel veel over dit hoofdonderwerp in te gaan. Ik heb ook altijd het idee. Ik hoorde verschillende accenten, ook nooit zo in Frankrijk en ik heb al het idee dat chiquer is.

[00:08:54]

En Parizek. Jammer is dat niet altijd net.

[00:08:57]

Jammer is dat niet altijd.

[00:08:58]

Net iets chiquer, net iets bekakte, iets iets meer naar Parijs. Ja, kijk gewoon de heel Fransen dat dat gevoel geeft. Dat je toch van dat je net. Ik ben wel benieuwd hoe tokkie Frans hoe hij kijk als als Dave Roelvink een Fransoos zou zijn, hoe hij dan zou praten. Nou precies, hoe goed? Hoe klinkt banlieus? Ik bedoel ik niet naar de winkel waarschijnlijk.

[00:09:18]

Zoals Omar zie je zoals in de bar, maar dat heb je. Ja, de hoofdrolspeler, maar dat heb je niet dat. Je hebt niet het idee dat die heel platbranden praat omdat ie heel veel ja. Maar goed eigenlijk, want we hebben het over dieptepunten. In mijn dieptepunt is dat ik eigenlijk op zoek bent naar een zwarte man uit Frankrijk die mijn vriend wil zijn, want dan kan ik meer dat horen en kan ik dat ook leren.

[00:09:40]

Ik ben dj. De oproep is gedaan aan Ben jij en ga jij of Ken jij een zwarte man uit Frankrijk? Is het vervelend? Je zakt zwaar onder Charles Puppeteer petitie? Ja, door Hollande.

[00:09:58]

Ja, nee, ik zeg ik, ik zal mij zoontje met zijn als.

[00:10:03]

Als ik met als ik aanmeldingen krijgt, als ik Omar Sy morgen bel dat ik zeg bonjour van dan derde Amsterdam, fungi ik.

[00:10:16]

Ik kan ook geen Frans. Nee natuurlijk. Wij kunnen wel een accent nadoen, maar we kunnen niet kunnen.

[00:10:21]

Een nummer mag best moeilijk. Nou maar.

[00:10:23]

Maar ja, je komt vaak in België, doet Anouk gooit een lijntje voor me uit.

[00:10:27]

Ik gooi een eindje voor je uit. Ik persoonlijk. Maar dat is helemaal. Ik heb er altijd iets meer met knappe vrouwen die Frans praten. Maar goed, het is dus alle erg knappe vrouwen. Marjan. Wijlen. Wij hebben allebei kan winnen. Jij hebt dat ook wat ik heb. Ik weet dat jij dit hebt. Jawel, nee, nee, maar ik snap het wel. Ik snap dat wel.

[00:10:44]

Maar als wij een vrouw waren geweest, als wij een vrouw hadden geweest hebben. Nou dan hadden wij hadden wij helemaal hier een zwak voor gehad.

[00:10:52]

Wie toch goed. We gaan door met mijn dieptepunt en mijn dieptepunt gaat over een impulsaankoop en sommige aankopen die jullie altijd.

[00:11:01]

Het is zo huis, tuin en keuken. Het is nooit. Dit zeg je altijd. Ja, maar het is een stapje weer in de punaise. Dan heb je meer een legoblokken voet van die kut kinderen van. Dat wordt aangeboden.

[00:11:11]

Dat zouden ze hier op eindelijke in een inhun met je voet in een stuk Lego staan. Euh. En dat gebeurt meermaals. Maar dit keer gaat het om b sommige producten. Daar kan je als ik die. Die heb ik niet nodig. Dat kennen we allemaal. Maar ik kan het niet aan als ik ga. Ik zit altijd op een aanbieding site en dan moet ik elke morgen even kijken waarom. Ja, dat is zo leuk, zo fijn. En ik heb iets met de crosstrainer.

[00:11:39]

Dat is ook heel bekend. Ja, jij hebt iets daarmee, namelijk helemaal niks. En ik weet gewoon als dat ding in de aanbieding komt, dan ga ik dat kopen. Trainer Crosstrainer is wat je al zo'n jong, zo'n zoon, dansmuziek met hendels en met hendels en je voelt en alles breng je mee als het enige ding. Als ik dan moet sporten, waag ik dan iets op doe omdat ik dan mijn iPad erop kan leggen en naar kookprogramma's kan kijken.

[00:12:02]

Je kijkt naar kookprogramma's, kijken naar series en dat is Hedon. Maar dit is wel, dat deed ik vroeger wel in de sportschool, maar het was toch maar waar ik ging.

[00:12:10]

Later ging bijvoorbeeld Lu Pang Rabobank.

[00:12:12]

Ja, als je een lekkere serie wil kijken en dan kan je dat op een crosstrainer doen. Maar ik heb dus gewoon weer op. Koop ik. Ik kan niet anders dan dat ding dan gewoon kopen, want hij was voor de helft van geld wel van het goede merk. En dan is er iets in mij die die hand kan niet stoppen. Die moet dan op koop drukken en dan bestel ik dat gewoon. Soms hebben ze hem op een wolk. Nee, dan heb je aan je vader niks.

[00:12:36]

Maar dat heb ik van mijn vader. Want die had ook, die kon niet slaan. Laat de kamer stond vol met troep van de tells en allemaal van de tel. Sell had hij van die rommel? Want dat kocht hij dan. En dan hadden we niks aan en iedereen. Ik denk dat heel veel mensen dit herkennen. En ik kan het maar is topnatuur of nurture? Is dit omdat jij dit? Jij hebt het gezien van je vader toen jij een jongetje was.

[00:12:54]

En denk jij nu dat dit hoort bij de schande? Dit is komt het diep uit? Heb ik altijd wel gehad en ik ingewanden. Ik heb ook een. En ja, een aantal vrienden die dat ook hebben. Wij roepen ook elke bijna elke morgen met elkaar op.

[00:13:07]

Heb je de aanbieding al gezien?

[00:13:09]

En dan is het zover en van ik als je kinderen krijgt word je dan zo'n kneus? Had het daarvoor ook al zeker.

[00:13:16]

En nee, dat is leuk. Het is echt een en een ding is dat het een groep met andere vaders krijgt. Het praten over de Lami dingen op één of andere kind. Mijn eigen vriendengroep ja, ik heb wel een vriendengroep. Dat heb je niet, dat kan je niet. Maar ik heb laatst ook gewoon echt 4 kuub aan batterijen gekocht. En het was zo goedkoop dacht ik. Ja, dat moet ik gewoon hebben. Ik heb.

[00:13:35]

Twee weken geleden had je over lavendel azijn, wat je voor de 38 keer de prijs had gekocht. De Sozial Selemani.

[00:13:41]

Maar ik zeg toch ook niet dat ik daar slim mee is. Maar ik ben gewoon gevoelig voor mooie aanbiedingen en ik vind dat leuk. Ik heb daar iets mee.

[00:13:48]

Het maakt niet uit wat je aan wil verkopen. Plak er een sticker op min 30 procent en ik hoopte ja, zo zit ik wel echt in mekaar.

[00:13:54]

Ja ja, ik ben echt een jointje. Ben ik wel. En weet u dat noemt. Nou fucking domme consument?

[00:13:59]

Ja, maar dat is toch heerlijk? Soms is het ook heel lekker om een domme consument te zijn. Ja, ik zou wat moeten consuminderen zou je dan zeggen. En daarom heb ik. Want euh, dames meisjes hebben natuurlijk samenwerking met Coca Cola.

[00:14:10]

Laat weten dat niet onbestaande stoelen en banken schuiven. Je kan je eigen voornemen op een blikje laten printen en mijn voornemen is koop wat minder impulsief. Doe geen impulsaankopen, maar pak m de Hesbaye is een prachtige voornemen. Het staat erop hoop, ik beloof dat ik minder impulsaankopen zal, staat genoteerd. Maar wat? Wat is de conclusie van de aankoop van de Göschenen dat je dat je er nooit op gaat zitten? Nou ja, daar ben ik wel bang voor.

[00:14:37]

De meeste mensen gebruiken dat ding als voor de kleding op te hangen na de wals enzo. En zo staat dan ergens heel erg in de weg.

[00:14:43]

Het is een en een is een wasserijen.

[00:14:45]

Bramante Zwaar, zo'n ding, want er zit een soort van wiel aan machine. Seesing in jouw gewicht. Sinds de stuurkolom.

[00:14:52]

Het is natuurlijk echt een onding, maar hij staat er nog. Ik heb ook. Ja, Kim was er niet bij. Heb je een ritje gemaakt? Nee, nog niet.

[00:14:59]

Hij is nu net pa. Ik heb hem wel in elkaar laten zetten. Een klusjesman, klusjesmannen. Ik denk je anders dan gaat. Je hebt hem niet zelf in elkaar.

[00:15:04]

Nee, dat kan ik niet. Nee, maar dat gaat niet werken. Hij gaat niet weg, maar ik raakte één keer openvalt. De dingen vieren. Dat gaat echt niet gebeuren. Dan ook niet doen. Wat is er nou je maar waar jij laatst ook nog aan mij gezegd dat jij wel eens impulsaankopen doet en dat je wel eens wat net niet lieber? Jammer. Je hebt ook wel eens iets gekocht wat je niet nodig had. Ja ja, lekker bij ingetuind.

[00:15:23]

De enige reden waarom ik dat ooit doe is omdat er een hele knappe vrouw mijn vrouw verkoopt. Maar ik ga niet online. Het verhaal vertelde ik in Kaapstad zo'n elected zonder soort van elektrocutie ding heb gekocht van en van een knap meisje uit Georgië, Rajapaksa. Nou, dat kan ik doen, maar ik ga niet s ochtends online om naar troep te zoeken. Wow, jij bent echt cool. Ik moet echt meer op jou gaan lijken.

[00:15:45]

Onze toon is dat materia, want we gaan het. We gaan van de lage cultuur, van de dieptepunten naar de hoge cultuur van het hoofd. Moeder Jan Jaap. Laten we eens beginnen met de vraag zou jij jezelf nu nog een kakker noemen? Diep van binnen ben ik natuurlijk gewoon een een kakker en ik heb me daar natuurlijk best wel een beetje tegen verzetten. Het diner binnen de waarde van de buit in jouw bloed zou je. Zou je niet? Nee, maar ik kom wel uit een KAC gezin.

[00:16:15]

Jij ook? Ja, en ik heb me er altijd wel een beetje tegen verzet. Het meest van mijn familie, dus ik ik. Ik praat het minst cax en ik draag het minst KAC kleren. En ik maakte de minste kak keuzes. Euh ja, eigenlijk had ik het mijne. Zou ik kak ik dan wel het ergst? Ja, ik drink dus. Dus ik ben. Ja, ik ben jij dat. Dat raak je toch niet helemaal kwijt?

[00:16:40]

Kan toch niet? Kijk, je kan natuurlijk andersom. Kan je wel doen alsof je een kakker bent. Je kan de Quaranta lakkerij halen, maar ja haalde ik Cairhien niet aan. Je gaat niet als kakker dat daar. Daar kom je niet mee weg. Kijk, ik kan redelijk natuurlijk ordinair voor de dag komen. Voetbalclub Zulte, een beetje opgeschoren op kleren en ik blijf mensen zien mij nog steeds als een kakker.

[00:17:00]

Dat haal je niet kan. Je kan wel afdalen, maar je kan niet zomaar klinken. Denk je na week niet moeilijk? Ik denk dat kijk de meeste mensen die die zien jou als. Die zouden echt wel heel goed geloven dat jij de broer van Raf en vooral Raf bent of dat je uit Volendam komt. Denk ook veel, maar ja, dat denk ik. Da's wel waar. Ja, het zou best kunnen.

[00:17:16]

Zou toch niet al te hoog opgeven van jou kakker credibility iemand als jij namelijk je haren gewoon afscheren.

[00:17:23]

Je blijft als vrouw sowieso niet over dat soort rima een soort soort ranzige hooligan kunnen zijn.

[00:17:30]

Zelfs niet dat je aan KAC hoofd hebt. Jawel, ik denk wel dat je dat je dat je toch in een hoge mate wel sophisticated en veel bekakte dan in dat gezicht blijft. Vind ik niet. Ik vind niet dat ik hier op café ga je nu hoofd fans praten omdat een beetje.

[00:17:43]

Maar vind jij dat ik heel bekakt praat? Ik ben heel zeker niet mezelf. Ik heb mezelf natuurlijk wel eens terug. Word jij ook als we dit terug luisteren? En dan vind ik dat ik echt veel bekakte praat dan ik zou willen. Denk nu niet zou willen, want het maakt eigenlijk afhandelde.

[00:17:57]

Laten we het de luisteraars thuis vragen wie de bekakt praat Bolletje. Ik weet het oprecht niet. Polletje weet het echt niet. Maar goed, Jaap. Kijk, wij gaan het over heel veel dingen hebben.

[00:18:06]

Want Kakkers is een het kakker, doom, thatcherisme. De verschillende stroming binnen de religie van het Kekerdom zien we gaan het allemaal behandelen, maar laten we ook even het hebben over de uiterlijkheden. Ik heb advies gevraagd aan Yvo van Regteren Altena. Het klinkt als een ordinaire, komt bepaald niet uit Landsmeer, maar die weg.

[00:18:29]

Komt volgens mij uit Kennemerland. CMYK Anand ken mekaar land verder niet. Kennemerland land kennen elkaar land, ook al is dat niet eens zo grappig.

[00:18:40]

Toch was ik er maar met Jan Wassenaar. Ja, en dan heb ik kennen mekaar. Wat leuk zou je zolang weg uit die oude uit de Koran. We kennen mekaar land nooit gehad, maar ik snap ik. We gaan luisteren naar dat land. De Hareide, de huis snob van Quote. Althans dat was ie. En een van de beste maten van Jort. Eigenlijk de de stijl adviseur. De man die Jort euh, heeft meegenomen in de wereld van de esthetiek.

[00:19:05]

En mij nou niet echt. Luister naar Yvo van Regteren Altena.

[00:19:14]

Hij sluit een stukkie ongevraagd advies van een beenhard CNRS of een onbekende.

[00:19:21]

Jullie hebben met die kijkertjes een heel fijn onderwerp. Want als oud balletje van het Kennemer Lyceum is dat voor mij zeer herkenbaar. Jeugdsentiment? Wie wil het al eerder eens over de revival van vrouwelijke karretjes die inderdaad bijna zijn uitgestorven?

[00:19:36]

Ik heb ze nog wel gekend hoor, op school met hun donkerblauwe broek, rok, parelketting en diademen als Wara en Male, maar is natuurlijk wijselijk begonnen over de meisjes in de hoop zelf buiten schot te blijven.

[00:19:50]

Maar nu dus aan mij om jullie textiel te fileren. Laat ik dan toch maar mild beginnen.

[00:20:00]

Mochten jullie zelf kakker ambities koesteren, dan hebben jullie beiden prima papieren. Want de preppy look, zo leert het handboek, vereiste goed gevulde kob met haar en liefst een parmantige look. Nou, die hebben jullie of als binnen volgens mij nog een pluspuntje. Jullie zijn vrij van zo'n hopeloos veel gesignaleerd modieus baardje, waardoor al die koppen tegenwoordig zo ongelooflijk op elkaar gaan lijken. Ik heb zelf nog een derde pluspuntje voor jullie.

[00:20:32]

Dat jullie volgens mij vrij zijn van gebleekte tanden en een tatoeage.

[00:20:36]

Of draagt één van jullie toevallig een verborgen haese of hertje boven de derrière?

[00:20:42]

Dat weet ik nog niet goed. Zelf heb ik altijd een beetje moeite met het ongevraagd advies, maar jullie zoeken het op en dan kan krijgen. Ook als ik jullie zo zie zijn volgens mij best een beetje bezig met welk jurkje jullie dragen.

[00:20:59]

Jaap heeft zelfs zijn eigen. Merckx zag ik in.

[00:21:03]

Naar mijn idee zijn we iets meer gericht op casual en niet zo uit op Napolitaanse maatpakken en handgemaakte schoenen, dus daar valt nog wel wat te verbeteren natuurlijk.

[00:21:16]

En ja, nu lijken beide een beetje een voorkeur te hebben voor die openstaande shirt. Voor een volle blik op jullie decolleté.

[00:21:24]

En dan soms dragen jullie die open shirts in combinatie met een pak aan en loop je echt een beetje risico om associaties op te roepen met de vlotte babbel en de verkopers van matige occasions. Dus past daarmee op. En ja, jullie vliegen echt beiden uit de bocht als jullie formeel gaan doen. Sander laat bij het strikken van zijn das toch al zien dat hij de dubbele Windsor nog niet helemaal in de vingers heeft.

[00:21:52]

En ik heb Jaap ook op een paar foto's van vijftig partijen voorbij zien komen. Zo rond de boord van zijn smoking shirt, een soort v snarige spannen die niets heeft te maken met een elegante strik. Kortom, mannen. Trek lering uit de woorden van Oscar Royalty. Ooit schreef Taai, taai is the first series step in life.

[00:22:15]

Het is toch prettig om naar te luisteren. Het is het is. Dit is echt precies wat we nodig hebben in het land.

[00:22:21]

Waar vind ik. Ik vind het ook heel lekker om hebben volgens mij al eens eerder gezegd. Euh. Paul van Vliet. Dat soort stemmen, daar kan ik daar. Kan ik nou rustig een podcast van Luis maakt niet uit wat hij zegt. Gewoon om rustig te worden. En ik geloof ook alles wat die mensen zijn.

[00:22:35]

Nou nou, Philip Freriks is er ook wel iemand. Je moet denken die ook natuurlijk dat Fransen heeft en daar een beetje overdreven mee doet. En zoals ze in Frankrijk zeggen journals zijn claro.

[00:22:46]

Maar hij zou ook. Da's waar. Ja, dat. Waar? Waar? Nee. Maar het mooie wat Ivo ook deed in dit stukje is ook iets wat kakkers natuurlijk heel erg doen. En wij zijn dan misschien nog wel de allereerste van namelijk Accentis.

[00:22:58]

Dus even laten merken. Ik kom ook wel eens onder het gepeupel in het geval in Den Haag, want hij deja. Bekijk ook. Ja ha. Den Haag snja. En dat doen wij natuurlijk ook. Wij zijn natuurlijk geneigd om onze geboorte accentje na te doen. Twente Twents praten. Dat vinden we leuk. Het is dan. Het is dan leuk om als Kärcher te laten zien. Ik kan dat ook wel, maar dan wel op een manier waar wel duidelijk maakt.

[00:23:25]

Ik sta er wel boven, maar hij heeft dus in dit hele euh stukje ongevraagd advies. Heeft hij dus wel haarman en daarna nog even een Engelse Britse afsluiten. Dus veel zaligheid?

[00:23:36]

Ja dat moet wel even moeten Refn in terugkomen. Is wel mooi. Er zit heel veel is, maar toch weet je wat ik wel wil. Als ik dit hoor zo'n.

[00:23:45]

Ik wil ook meer van dat soort oneliners. Ik moet dat gewoon in. Ik moet dat. Kijk, net zoals met moppen, ik heb. Ik ken geen mop vroeger, maar nu.

[00:23:53]

Ik had mijn vader. Maar we zitten net te vertellen hoe mooi het is van Ivo dat hij over Oscar wilde praten. En Hemingway? Nee, en dan ga je over moppen. Kan het je? Ga je nou abnormaal tegenover Oscar Hemingway relational? Kakkers doen dat ook. En mijn vader ook. Die hebben altijd een paar van die leuke kak keurige mopjes klaar die hem altijd een goed verhaal hebben. Mopje! Die hebben een oneliner die sluiten met dingen af.

[00:24:15]

Is jouw quote een quote? Ja, zoals altijd zuiver, volgens Lucescu.

[00:24:21]

Dat is toch heerlijk? Mijn man, mijn opa? Ik bedoel grootvader. Die zei ook altijd die had altijd van die Duitse citaten en dat van die prachtige duizenden. Had je iets van geut ofzo? Dat is toch wat Akse stond het niet, maar ik vond prachtig.

[00:24:33]

Ja wat je nu moet je zeggen ja. Dave Roelvink zei wat jouw broer ja, dat wil je na.

[00:24:39]

Of je kon met de familie van die van die anglicisme, van de. Dat zeggen wij vaak ja, dat is hoe het Coecke kruimeltje. Ja ja, maar deze geen Nederlands. Nee, nee, daar zijn al jaren Jukic rommel. Zo is het voordat we verder praten over Ivo.

[00:24:53]

We gaan natuurlijk na de muur met hem doorpraten, want die is weer de week waarin we doorpraten. Want Ivo moet ons natuurlijk wel echt dingen gaan leren, want we zien er niet uit. En weet je, het blijft natuurlijk amper bij de les moeten wij moeten opletten.

[00:25:05]

Maar goed, Jaap, even over over het hoofdonderwerp. Kijk, wij zijn kakkers, dat hebben we net al verzonnen. Wanneer? Wanneer ben jij gaan afzetten tegen dat kakker zijn? Want toen ik jou leerde kennen? Toen zaten we ha. Toen kwamen op WK kamp wat natuurlijk echt een duidelijk kakker kamp was. Maar toen waren wij. Kijk, wat laat ik het zo zeggen mijn zeemijn. Voordat ik naar jou vragen. Volgens mij is er binnen het kakker dom.

[00:25:28]

Zijn er twee stromingen. Je hebt zeg maar de VPRO Villa Achterwerk Stroming, VK Stroming. Eigenlijk weet je de culturele trails. En je hebt de Kafee stroming, de hockey kamp veel harder. Ja, een beetje iets dommige clubje, één stroming. Snap je? Ja, snap ik. Wij waren van nature eigenlijk in de in de VPRO, in de softe kakker stroming in de softe kerk. Maar omdat we er zo goed uitzien, zijn we min of meer gedwongen in café Het Nummer.

[00:26:01]

Maar ik heb, want ik heb me natuurlijk altijd veel prettiger gevoeld bij de precies VPRO achterwerken hoek het culturele. Dat is natuurlijk ook wel heel lekker hè? Om daar een beetje, want dat is ook wel. Jij kijkt mij is ik?

[00:26:14]

Ja, maar er zit veel meer cynisme. Er zit veel meer humor bij intellectuelen natuurlijk. Meer zelf stroom. Meer zelfs, misschien wel. Die andere kant is meer bladeren. En daar hebben wij ons opzich niet heel erg thuis gevoeld, want dan zaten we toch een beetje in de studententijd. Ja ja, dat was veel meer herrie. Zomerkamp hoek. Ja, dat klopt ik ik. Dat hele toen ik jou leerde kennen was ik denk ik wel gewoon nog het kikkertje.

[00:26:38]

Euh, wat ik ja was ik. Zo heel erg. Jij was mega kakker, je had er nou wel, jij was er kakker echt om omdat de ouwe Ralph Lauren trui van van je broer was ook het enige wat je past in de wedstrijd.

[00:26:50]

Ik had de ouwe Mickey Mouse draai van. Van mijn zusjes krijg ik wij weinig die we kregen. Maar jij leek echt jij.

[00:26:55]

Jij was voor mij echt een mega kakker. Echt waar joh.

[00:26:58]

Jij doet altijd alsof jij toen dat Twentse jongetje was van de voetbal. Maar jij was ook echt gewoon een kqc.

[00:27:04]

Toen ik jullie Ikaria. Nou ja idd, ik ga niet ontkennen dat Genk dat natuurlijk net zoals jij het kakker zijn in bloedden heb. Ja maar ik was wel nieuw voor mij ook gewoon de kleren in. En jij had zo duidelijk ook een oudere broer die bekakt praatte.

[00:27:18]

En zo zou dat al mijn. Mijn zusjes. De drie boven mij en mijn broer.

[00:27:23]

Allemaal natuurlijk lid geweest van het keur in allerlei steden Leiden, Groningen en mijn ouders ook. En ja, mijn hij ook al mijn neefjes en nichtjes. Bij jou overigens natuurlijk ook allemaal. Alleen ik had gewoon in de buurt. In Deventer hadden wij gewoon een kakker groepje waarbij al onze ouders met elkaar golfde. En we gingen met elkaar naar de hockey. Ik voetbalde dan nog in het begin, dus dat heeft mij nog een klein beetje. Maar ja, dan wel weer bij de Kakker voetbalclub.

[00:27:52]

Dus ja, dat zat er gewoon wel in. Maar ik heb me altijd wel een beetje verzet. Euh, tegen dat hele. Maar waarom? Wat?

[00:27:59]

Wat heeft? Wat maakte dat jij je daartegen verzetten weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik heb zeker. Later, toen ik doorhad van ik wil gewoon muziek maken. En ik kwam na hè. Als je advocaat wordt, dan zit je weer met heel veel dezelfde mensen met dezelfde kamer.

[00:28:15]

Maar met de muziek denk ik dat hij het gewoon wel met de muziek te maken had gehad denk ik. Uhm, en dan ga hij wat andere kleren dragen en dan ga je net dat beetje wat anders praten. En terwijl ik eigenlijk merk dat als je het als je het is. Het is juist leuk om dat wel te zijn om wel gewoon de kakker te zijn. En dat vinden al.

[00:28:36]

Het is juist leuk dat er heel veel verschillen zijn. Precies gemeentefusies, muziek. Vind dat je dat moet omarmen en dat je dat bij elkaar juist. Daar moet je toch om kunnen lachen? Precies.

[00:28:45]

En ik ben het helemaal met je eens, dus ik denk dat dat is wat er nu misgaat, dat iedereen probeert op elkaar te lijken. Ha ha. Dat het een soort van universele cultuur ontstaat waarin iedereen een beetje op dezelfde manier praat en dezelfde manier kleedt enzo. Terwijl die verschillen zijn juist heel grappig. En dat betekent niet als jij anders praat. Of anders kleed dat je dan opeens niet meer met iemand anders te maken wil hebben ofzo. Dat jij maar afzondert ontstaat zou dat niet hoeven.

[00:29:12]

Maar goed dat. Daar komen natuurlijk wel bij. Een negatieve eigenschap van kakkers. Daarbij natuurlijk duidelijk geen last van hebben dat ze op andere mensen neerkijken.

[00:29:22]

Nou ja, wat? Wat? Ivo? Zegt die. Ja, je moet wel uitkijken als je zo'n pak aandoet met je decolleté in een F.H. Ik heb natuurlijk altijd ja ja jij hij ook al zijn pak aan hebben. Dan gaat dat niet helemaal tot de bovenkant dicht en netjes gestreken en werk. Veel hebben natuurlijk gewoon zo makelaars outfit dan aan. Euh.

[00:29:38]

En dan zegt ie wie moet je uitkijken dat je niet in een een matige autoverkoper van occasions gaat worden?

[00:29:45]

Dat zegt al genoeg natuurlijk. Wat was er mis met een matige auto verkopen van Locations? Nou, alle friettent Tulleken. Maar daar gaat het om. Kijk, we zijn zo bang geworden om verschil te maken tussen hoog en laag cultuur dat je dus niet meer mag zeggen dat je dan liever niet dat je liever niet wil overkomen als ook de verkoper.

[00:30:06]

Ja en terwijl dat is. Wat is daar Broel? Moeten we nou doen als dit alles hetzelfde is? Alsof het alsof als een alles cultuur.

[00:30:14]

Ik ben. Ik weet echt nog wel dat wij in Defend. Op de middelbare school had je natuurlijk gewoon het kakker groepje, maar er werd je ook wel gek meegemaakt hoor. Het was echt niet alleen maar euh. We hebben als kakker voor je ook wel gewoon uitgescholden en ben je afgepakt. Ja, tuurlijk word je aangepakt, dus het is. Het gaat er twee kanten op. Ik denk dat de matige autoverkopen van occasions euh, ook wel wat te zeggen heeft over een hoofdklassers.

[00:30:38]

Ja toch? Nee maar goed. Maar dat dat. Maar waarom? Hoe kunnen we dan verklaren? Want dat was eigenlijk wat we vorige week concludeerde dat er dat het kakker dom in decline is en dat dat er dat er eigenlijk niet goed gaat met de kakker in Nederland. De Kakker wordt met uitsterven bedreigd. Je ziet ermee. Je hoort de meerderheid. Hij probeert zich te verstoppen.

[00:30:57]

Van dat valt mij echt echt heel erg Indymedia op. Want het is een beetje voortborduren voor vorige week. Maar ik kan me echt ook nog van mijn eigen jeugd wel herinneren dat iedereen op tv of journalisten nette. Ja, en die praten gewoon netjes. En of dat nou uit een hele bijzondere familie was. Maar is is wel.

[00:31:16]

Is dat dan dus uit het eindresultaat van van jarenlang nivellering en het idee dat dat iedereen hetzelfde is en dat er geen verschil is tussen laag en hoog cultuur?

[00:31:26]

Misschien wel, want dat staat. Dat bedoel ik. Ja, ik ben natuurlijk. Euh ja, ik spreek me daar wel eens over uit. Ik word als een heel elitair gezien. En die column die ik schreef vorige week of deze week wordt gezien als heel elitair. Je kijkt. Neer op mensen. Je vindt dingen minderwaardig. Ik kijk niet, nee, ik kijk niet neer op mensen. Dat is fysiek onmogelijk daar. Laten we daarom beginnen. Ja, nee, maar goed.

[00:31:51]

Maar ik vind dat ze neerkijken. Klinkt heel, heel negatief. Maar je kan toch wel zeggen dat bepaalde muziek gewoon stompzinnige is.

[00:31:59]

De andere muzikanten vind ik dus wel ook wel weer moeilijk, want ik bedoelde dus niet per zin diskwalificatie. Maar het is moeilijk. Het is mooi. Het is maar hoe mooier het is.

[00:32:08]

Interessanter is tijdloze Jamaer dan Joe, die zegt dat. Dat hebben we er geen gras over gehaald. Dat altijd de oudjes, zeg maar klassiek. Dat is de muziek als jij. Jij had snode bollekes, had je aan tafel bij opeen Herron leuke vent. En toen zei tegen Rob Cams van Goh, heb je daar drie dagen over geschreven? Over van links naar rechts, maar die bedoeld ja, bepaalde jazz liedjes. Ja, ik denk maar niet dat dat zo moeilijk is hoor.

[00:32:31]

Daar zitten, dat zijn ook bepaalde akkoorden en bepaalde melodieën die al duizend miljoen jaar bestaan.

[00:32:34]

OK, maar zeg jij, het is niet geen verschil is tussen hoog en laag cultuur? Ja, maar dan zeg je eigenlijk al dat dat hoog en laag cultuur is. En dat vind ik lastig, want zeker bij muziek. Kijk met bepaalde boeken of bepaalde programma's.

[00:32:46]

Ja, daar snap ik. Maar dan nu is het omdat jij je voor eigen parochie onneembaar. Toevallig in de muziek.

[00:32:51]

Maar dat vind ik dus eigenlijk wel interessant. Want ik. Ik zit daar diep in en ik vind het ook heel knap. En dat is ook niet per se wat je zegt. Maar ik vind het ook heel knap als je als Nole bollekes 60.000 man kan gelden dan links rechts laat gaan.

[00:33:03]

Het is een en je ziet hoe knap het is, want een hele slimme leuke vent die dat. Daar heb je die Rob kennen. Gewoon een topgolfer en die zit maar goed. Dus ik zeg ook niet dat het dat. Dat we dat. Dat we er op neer moeten kijken. Maar je mag wel verschil maken. Dat is wat ik zeg. Ja, tuurlijk kan ik nog wel zeggen ho maar er is ook belazert een mooier. Of is het n nee.

[00:33:24]

Maar goed, nu hebben het over smaak kwesties. Maar je kan wel he, als het gaat bijvoorbeeld om omgangsvormen. Had ik dat dan even benoemen? Was natuurlijk ook een ding van kakkers. Etiquette. Hoe ga je met elkaar om? Hoe spreek je elkaar aan? Wat is je tone voice? Euh, wat is je incasseringsvermogen? Heb je zelfspot? Al die elementen? Ik. Ik denk dat de manier waarop kakkers met elkaar omgaan dat je gerust mag zeggen dat dat wat mij betreft sla ik hoger ruim.

[00:33:50]

Ja, maar daar ben ik dan mening. Deze en andere mensen komen ga je gang. Maar dat is dat is absoluut waar. Ja ja dus toch is toch prettiger? Ja ja, beschaafder. Nee, dat is waar. Ja, zelfs eieren lopen dit.

[00:34:05]

Ja sorry, SBS luisteraars moeten sowieso een leuk onderwerp immers helemaal niet op eieren lopen.

[00:34:11]

Ik bedoel tuurlijk is dat zo. Je krijgt gewoon wat meer mee. Euh euh. Van huis uit. En euh dat dat daar ook broeien. Kakkers zijn ook hoger opgeleid. Dat is gewoon een feit. Euh ja, kinderen van kakker ze ook weer. En. Ja, dat houdt elkaar natuurlijk wel in stand. En ik denk ook als je hé. Wij hebben ook jongens uit onze omgeving gehad die niet per se uit een kakker familie komen, maar die toch door.

[00:34:36]

Ja euh. Geoffrey is natuurlijk Harry, bespreken we wel eens vaker.

[00:34:41]

Nou, die komt natuurlijk niet uit de kakker familie en die is door zijn eigen ambities.

[00:34:45]

En euh ja, hij is Ronson.

[00:34:48]

Nou ja, en dan mag je best zeggen dat dat dat had omhoog gewerkt is. Dat klinkt heel gek.

[00:34:54]

Ja, want wat zijn ouders doen is helemaal klaar. Financieel zou het om gaat niet perse om financi, om geld. Maar jij was daar bij, want hij was denk ik hoe oud was hij toen hij tot kakker dom werd bekeerd?

[00:35:06]

Ja, ergens middelbare school. Ik weet nog dat hij naar de hockey kwam, maar dat is wel bijzonder.

[00:35:10]

Twee oorbellen in en een en een Rhett, zo'n trainingspak ook. Couzy en een house. Ja, en toen wilde die eigenlijk voor de meisjes wilden die naar hockey zijn, de meisjes de kapper, maar uiteindelijk IVOO.

[00:35:20]

Hij had. Hij met de parelketting. Ja, dat vond hij. Heel wat heeft ie nog steeds trouwens, want die heel interessant. En daardoor is ie uiteindelijk naar de hoek gegaan en is ie getransformeerd tot een kakker.

[00:35:30]

Geoffrey de kakker wat hij niet was. Ja ja, dat is echt waar.

[00:35:34]

Maar dat maakt dat soort verhalen beginnen volgens mij uniek te worden. Want vroeger kwam je dat inderdaad wel eens tegen van die van die mensen die heel graag een kakker wilden zijn. Maar die werden dan vaak lid van zo'n knorrig clubje en zo, die gingen aan ideeën. 1038 graag over mekaar. Die wilde heel graag laten zien. En daar zeiden wij echte kakkers. Ja dat is er dus geen Minimi. Ja, maar da's ook.

[00:35:55]

Dat is ook wel echt erg hè. Van. Dat is gewoon puur familiair ofzo.

[00:35:58]

Dat je wel denkt van die Hamar dat is maar dat is. Ik hoor mijn moeder ook als ze zeggen ga van de janauri komt het niet zo'n hele nette familie en en dan door.

[00:36:07]

Weet je dat je zegt dat het eigenlijk niet zeggen? Maar hij maakt je tot God.

[00:36:13]

Mijn moeder is mijn moeder, zegt mijn moeder, zeggende mijn moeder komt niet aan een tak familie, dus die zal niet zeggen van de deur. Die komt niet uit een nette familie, maar die hebben wel natuurlijk heel erg. Toch als moeders de neiging om de wereld in de familiebanden te zien? Ja dus. Mijn moeder denkt altijd, al zeg ik dat die. Ik heb iemand ontmoet. Reden Henk. Hoe is dat? De zoon van vlammende flapper?

[00:36:35]

Nee, die heeft van De Vries zijn 100 miljoen devrieze. Ja, maar ik kende De Vries uit. Nee. De Vries uitlijnen Cees van der Kendricks. De wereld is niet klein en behapbaar, de wereld is groot en complex. Sorry, heette Braintree. Maar dat dat gesprek heb ik wel eens gehad. Ja maar. Want dat was natuurlijk. Ivo is natuurlijk een van de goede vrienden van Jort. En Jort was natuurlijk typisch iemand die. Die komt ook uit die tijd.

[00:37:01]

Dat M. Dat dat het kakker dom eigenlijk heel populair was, dus in de jaren 80 en 90. Ja, dat is echt een heilig groot in die tijd.

[00:37:10]

En Jort wilde natuurlijk vooral een kakker zijn. Laat me eerlijk zijn, het is geaffecteerde gaan praten en zich gaan kleden als een kakker en is dus heel erg aan Up Drèze dat dat paste binnen die tijd. Ha, dat was Roelstraete en iedereen met pak aan en laten zien dat je dat het goed met je gaat. En we leven eigenlijk in een totaal gespiegelde tijd waarin het juist cool is om down te grazen. Dat heb ik ook altijd gedaan. Als hoofdredacteur van Quote werd bij mij heel vaak gevraagd waarom.

[00:37:40]

Waarom trek je niet een mooi pak aan je met hoofdredacteur van Quote? Die mensen heb het idee bij van Jort. Daarbij, ik heb altijd gedacht ja maar waarom in godsnaam zou ik dat doen?

[00:37:48]

Ik ben al een kakker, maar notabene van vakkringen adel.

[00:37:51]

Dan moet jij wel een parkgemeente gedaan dan Greste. Juist daarom. Ik wilde dus juist anders.

[00:37:57]

Maar jij bent toch ook wel een kameleon? Je bedoelt is er ook in. In de ene situatie ik ben ik hem toch Tanase. Bij de Voetbalstraat vieze glimmer ben ik onbetrouwbaar.

[00:38:06]

Dan is een beetje praten en sta je bij je bij het museum van Loon in het bestuur.

[00:38:10]

Oh ja, nou zo is het Jaap niet. Maar toch, dat is toch goed? Dat is toch ook hoe je het doet? Maar ik vind dat dus. Ik vind dat dus wel eigenlijk wat jij al zei hij. Dat is ook een beetje van Kaçar, zegt Bakker zaterdag. Aanpassen aan het schilderij staan wij bij je thuis schilderen. Jaap gaat wel meepraten, uitgekozen als Youp. Pierre Yuezhi omschrijft jezelf want dit is dit is. Jij bent ook echt een kakker.

[00:38:33]

Nuke over nadenkt. Want dat is precies wat jij doet. Precies dat dat denigrerende minder. Nee, nee, nee, dan kom jij precies. Dan ga je praten met de schilder van ons Gilette.

[00:38:46]

Wat hebben we in Spanje zitten qua historie, passie, wijlen oorlellen? En hoe doe je dat dan? En krijg je heel last? En dan praat je dan. En dan doe je alsof je één van hen bent en dan loop je verder dan ik heb.

[00:38:58]

Nee, nee, nee. Nee, nee, nee, nee, nee is het niet.

[00:39:01]

Wel, zo is het iets anders. Hij Uhm. Zal ik even om? Ivo? Die wil ik eigenlijk betrekken bij mijn basisidee. Zal ik dat eventjes gewoon even overheen gooien?

[00:39:12]

Nou nou ja, we spreken m straks, maar ik zou me toch al even Gommeren. Nou, hij is natuurlijk gewoon.

[00:39:19]

Je had mij al een beetje voorbereid dat ik een beetje verliefd zou worden. Deze man is is is prachtig, is fijn. Je zei ook nog dat ie lekker is.

[00:39:26]

Lekker in Nederland die lekkerder ruikt dan Yves. Is hij trouwens even nog is. Is hij nou een ander? Ik vind het ook wel een beetje een Jettie een beetje he. We hebben de gewoonte om hen nog niet helemaal goed besproken. Maakt het niet. Dit jaar is het Wendy of een genot om een en wat zij liever willen zijn.

[00:39:40]

Kijk, ik heb daar. Dit is mijn laatste artikel wat ik heb geschreven. ". Dat ging over de eeuwige jongens man. En hij is een eeuwige jongens man. Dus iemand die geen kinderen, geen kinderen, één vrouw? Nee, net zoals Jort met ja. Ik vind dat een fantastisch type. Ik denk dat ik uiteindelijk zelf niet de ballen heb om een eeuwige jongensband te worden. Dat ik gewoon net zoals jij laf over een paar jaar met met 15:05 burgerij naar tel sell dingen zoals kopen, kopen en op Vrakking legoblokjes stap.

[00:40:07]

Ja, maar ik ik. Ik heb een diep ontzag en respect voor mannen die die het lef hebben om al dat gezeur van Janne Misstraat Shimane in je mond straks alleen als je oud bent, als je geen kinderen hebt dat gewoon te negeren en te denken. Weet je wat? Ik heb maar één leven en dan ga ik gewoon zo leuk mogelijk inrichten. Want dat doet hij wel.

[00:40:28]

Is hij nou eenmaal. Is hij nou een beetje een Tainio is echt een genot om nee te zeggen Zentrum en hij is.

[00:40:32]

Hij praat niet half zo opgefokt en opgewonden als wij als hij zegt alles behalve een gentleman.

[00:40:38]

Wij zijn eigenlijk horeca. Wij zijn toch wel. Kijk, er zijn wel kak. We hebben eigenlijk de slechte dingen van kakkers hebben. We kijken op alles en iedereen neer en de goede dingen beschaving. Je stem onder controle hebben allemaal niet. Nee, dus het is eigenlijk een hopeloze combinatie die wij vertegenwoordigt.

[00:40:55]

Dat jij zei het nog volgens mij lae vorige week dat het ook een heel erg Brits zich toch.

[00:40:59]

Dat hele kakker gegaan. Ja, precies ik.

[00:41:04]

Ja, ik associeer het zijn van een kakker ook met Groot-Brittannië, met kostscholen, met de bottines, met onderkoeld zijn. Het is eigenlijk alles wat tegenovergesteld is aan Nederland. De Britten zijn natuurlijk ook heel vervelend, want ze vertellen nooit hoe het zit. Ze zeggen nooit hun gezicht zit, maar ze zijn wel heel subtiel. Dus wij zijn natuurlijk helemaal niet subtiel. Wij zijn echt Hollanders he.

[00:41:26]

Maar heel even voordat ik naar mijn business rjga. Eigenlijk moeten we er dus voor zorgen dat zoals in de jaren 80, dat het gaaf was om kakker te worden. Dat we dat terugbrengen. Maar hoe gaan we dat in hemelsnaam doen? Dan moeten er dus meer mensen in de media? We hebben. We hebben de graaf influenza. Ja, dat is een hele moet. We moeten Mallory. Dat benoemde vorige week ook.

[00:41:47]

Er moeten meer cashflows komen. Ja, we moeten meer kerkvloer Ensors. Dus we moeten mensen die niet zijn van jou. Sta je nu? Nee, gewoon. Ja, ik ben. Ik ben op een. Ik ben op een huwelijk jagen ben ik graag, willen op een huwelijk en een charteau een cadeau. Ik heb deze Brookes aangetrokken vandaag. Euh, ja, ik vond het een beetje. Ik vond het. Ik vond het niet zo netjes wat ik aanhad, dus ik heb een iets langere jurk aangetrokken.

[00:42:11]

Het zou best wel verfrissend zijn.

[00:42:13]

Wij beginnen gewoon wij gaan euh, als sommetje weer begint te doen. Daar gaan wij de schoentjes weer eens aantrekken. Ik heb het ouderwetse bootje beslist met de boot schoenen.

[00:42:21]

En waarom 1kg? Als je er ook twee keer heb, moeten wij niet gewoon zorgen dat we weer euh. En dan? Misschien kun je dat bij onze merge shop dan kopen. Je moet wel een beetje commercieel blijven. Jaja dat dan die kra dat je daadwerkelijk twee kranen aan hoeft. Maar dat is gewoon aan de bovenkant zijn twee kraagjes snap je? Nou ga ik even naar mijn Businessweek.

[00:42:40]

Het geflopte cd van. Als uithangbord Yvo van Regteren Altena.

[00:42:49]

Wij hebben nodig een kasteel, het Nijenhuis liepen de Kostverloren dicht kader Kostverloren, kasteel in Kostverloren in Twente, dus dat hebben we allemaal als Loricariidae.

[00:43:03]

Maar goed, jij geeft natuurlijk best wel eens af.

[00:43:07]

De vastgoed jongens die hun cursussen en masterclasses proberen te verkopen via Instagram kunnen allemaal rijk worden. En ik heb geef nogal eens aanvaringen.

[00:43:15]

Daar heb je niet zoveel mee. Heb je ook ook gewoon niet zoveel aan? Dat brengt niet zoveel. Wat brengt ons wel veel goeds? Om de mensen een beetje op te voeden. Ha, zoals Knor Fry. Als hij een goede cursus zou hebben gehad, dan was het misschien nog als hij heeft.

[00:43:31]

Hij heeft het echter natuurlijk gewoon in de praktijk geleerd.

[00:43:34]

En hij heeft het zo gedaan, hormonaal geïnspireerd omdat hij gewoon precies karmijn. Er zijn ook ouders die zeggen hij luizen. Ik heb het mijn kinderen niet kunnen geven. Ik heet inderdaad van het koninkrijk. Ja dus ja, ik heb de naam niet. Ik heb geen lok. Nee op dit moment. Uhm, hoe ga ik dat dan wel regelen? Ik dacht we openen het kakker klooster. Ja, leuk, staan best wel veel kloosters leeg.

[00:43:57]

Je hebt nu natuurlijk de nonnen in Vught hé zoon. Dus je moet echt intern. Je gaat echt wie je stuurt gewoon je kind naar een klooster. Je krijgt cursusje met de er praten, dus je hebt gewoon ook tentamens. En als je dan een uurtje weinig hebt, dan word je er gewoon uit geschopt of moet je nog meer doen. Boodts schoentjes kopen. We gaan rustig met z'n allen zeilen. We gaan hoge golven, etiquette, lesjes. Ook ik vind het ook belangrijk omdat VBRO elementen erin te brengen.

[00:44:20]

Dus het is maar een beetje cultuur bonte avond. En ze is een schijf, een liedje.

[00:44:24]

Franse liedjes van Laura LWD, Chili roulette, lol met een vuur. Dat is mooi, maar als wekker. Dus jij wil wel een beetje. Het moet. Het moet niet naar het clubje. Een verhaal? Nee, ik vind. Ik vind naja goed. Je kan wel. Bij de IND kun je wel het van je. Wordt dit in hockey kakker of wordt dit een WK kakker? En dan kun je ze natuurlijk. Je kan ze ook pakketten laten kiezen.

[00:44:44]

Precies. Je hebt natuurlijk Alfa-Beta heet dat tegenwoordig natuurlijk in de maatschappij en je kan ik wil, ik wil een hoop wakker worden.

[00:44:51]

Dat is toch ook wel echt zo hoor. Want, want vroeger had ik. Ik heb het idee dat bij de grotere bedrijven ook was het altijd vriendjespolitiek. Ook al heb je als je niets gepresteerd.

[00:45:01]

Toen was hij, studeerde hij nog directeuren die nooit wat hebben gedaan.

[00:45:04]

Die werden gewoon. Dat is gewoon. Dat werd gewoon aangenomen. Tegenwoordig is dat natuurlijk gewoon wel heel anders. Nou ja, maar dit is toch op je cv? Is dat misschien toch lekker, maar is dat ook niet? Is dat ook niet iets wat we zelf als kakkers uit handen hebben gegeven? Gewoon dat we het hebben laten gebeuren dat al die sociale stijgers in al die Lauwrys in al die al die knorren Corput Nederland hebben overgenomen.

[00:45:28]

Ja, maar dat is echt. Dat is pas echt wel als een beweging hoor. En je ziet ook dat sinds, want het is natuurlijk ook een van de positieve eigenschappen van kakkers is dat ze geld wel belangrijk vinden. Maar goede kakker vind geld niet heel belangrijk. Oud geld is een beetje ordinair als jij de baas bent van Ahold en je bent een goede kakker en je verdient 20 miljoen per jaar. Dan zeg je het fictiefilms maar wat minder. Ik vind het die vind het ordinair.

[00:45:55]

Ja, ik heb een prachtige Volvo en ik heb een factions met nog meer. En al die sociale steigert, die zijn de baas geworden, zijn CHIO geworden in jarenoude doen en noem maar 5 miljoen bij.

[00:46:06]

Want in Amerika krijg ik een Amerika anders meer Krain.

[00:46:09]

Ah nee, nee maar echt. Ja. Maar hoe kunnen we dat dan doen? Kunnen we corpore Nederland weer terug veroveren?

[00:46:15]

Gewoon door de bal weer toe te spelen aan je vriendjes. Gewoon vriendjespolitiek. Zo ging dat vroeger. Inderdaad gewoon vriendjespolitiek, gewoon hulppakket.

[00:46:24]

En nu ja, er wordt gesproken, maar er wordt gesproken over een vrouwenquotum. Ja, ik zou. Ik zou. Ik zou ook wel willen pleiten voor een kakker quotum. Kijk, als je minimaal 30 procent kakkers in je in je raad van bestuur hebt, ja dan krijg je gewoon als een goed dat kan kampioenschap.

[00:46:37]

Weet je dan of iemand een kanker is, dan kan je in ieder geval of zijn hertrouwt van het CAK. Een ballotage commissie ballotage. Waar? Waar weer Ivo? Gewoon voorzitter van voorzitter bij sommige hoeft hij niet eens zei dat dvty. Dat is duidelijk. Achternaam klaar, maar je moet je wel echt anders moet je een kaartje van kanker clooster overhandigen en dan maak je gewoon meer kans op mooi. We zullen we kijken of het snoepje ook uit kakker hebben.

[00:47:02]

Het cadeautje van hoop reacties op gekregen natuurlijk. Ja, van Cato zelf.

[00:47:06]

Ja, echt heel rustig. Ze vond het leuk. Natuurlijk. Kijk de mannetjes dat zijn maar dat zijn kakkers. Ja, want als je waarderen dat, die hebben een stukje zelfspot precies die die kunnen stellen hebben wij nooit een leuk berichtje gehad. Dus ja, toont Brianna te woord.

[00:47:22]

Het snoepje van de week. Het snoepje van de. Jan-Jaap Aangezien ik in mijn dieptepunt heb gesproken over mijn toch wel liefde voor de zwarte Fransman, heb ik een mannelijk snoepje.

[00:47:44]

Ben jij euh, gezocht voor de voor de telegram van de Tönnies? Want daar zagen we. We moeten ook de realiteit. Jaar na jaar goed, maar we hebben we, maar wij zorgen, weet Xander nooit zijn publiekslokker. Nee, wij zijn publiek spelers.

[00:47:57]

We hebben te dealen met onze omgeving, met onze luisteraars, met mij, met de vraag. Wij zijn het aanbod. We zijn niet de vraag, maar zijn het aanbod en we moeten ons aanpassen op de vraag. De vraag van onze luisteraars in meerderheid tegenwoordig vrouw was toen al weer eens een mannelijk snoepje.

[00:48:13]

Wat is het Molendries? Meer plastic en daar ben ik het wel een beetje mee eens, want wij aanvaarden elkaar.

[00:48:19]

Ik heb de Ida zijlen nog eens even teruggekeken en ze is niet plastic. Vindt vindt dat het afschuwelijke mensachtig uit België waar ik was, gewoon ik.

[00:48:28]

Dat was leuk, maar als uberhaubt dat haar knie was nog niet eens echt. Nee dat was echt was het werkelijk niets.

[00:48:35]

Maar daarom is het goed dat jij nu komt met een mannelijke donkere snelverkeer man. Idris Elba. Ja, fantastische gozer. Haha ja, ik zou het wel weten. Als je als vrouw ja dan zou ik wel W&W knietjes van krijgen vertellen.

[00:48:49]

Wie is nou ja, idées Elba is een acteur en overigens ook een vriendje van het Italiaanse. Ook een dj. Hij is ook een beetje idem aan het maken met je house house. Nemen zegt zou hij zijn aan het draait omdat hij het gewoon lachen vind? Euh. Maar hij zulke waanzinnige euh. Acteur? Uhm, van een hoop goeie series die euh.

[00:49:11]

Neem maar hoe heet ie nou van een hoop dingen? Pas de laatste keer dat in in Londen.

[00:49:15]

En wat was het ook weer met Ibe? Dat die politieagente? Weet je nog hoe die heet?

[00:49:18]

Sherlock Holmes? Nee. Of nou, daar komen we nog wel op. Maar wat dan ook als een nieuwe bond?

[00:49:24]

Hoe zou je dat? Zou je dat wat vinden? Een zwarte boel natuurlijk.

[00:49:27]

Zo fantastisch als hij euh, de nieuwe bond zou worden. Ja, de bond is natuurlijk ook wel eens ook niet echt een Shantel, maar misschien ook wel gewoon een idee.

[00:49:35]

Dat is wel ik vind. Ik vind bonding. Ik had bij het leven. Ja, een Carty. Vreemd. Is er niet getrouwd? Nee, maar hij heeft wel 4. Euh, vrouwen altijd heel veel.

[00:49:44]

Nou, en als je niet getrouwd met hem op. Hij haren zwaar, maar wel het gelijke is een beetje aan t lijntje. Ik weet niet of dat helemaal euh. Ik was bont en kakker.

[00:49:52]

Ik vind honden kakker, onderkoelde humor. Gewoon Russen uitschakelen.

[00:49:58]

Adorno slaat nergens op. Nee, maar goed. Maar hij heeft wel wat subtiele, dus wel goed gekleed en altijd. Dus niet iemand uit Cavern, maar zeggen Alabama. En dan is het helemaal raak. Ja, snappen ja. Maar iedereens vind ik. Iedere LBA vind ik ook een heel knap. Echt een knappe vent, gewoon een hele stoere knappe vent. Hij doet mij wel een beetje porfyrie denken. Wordt trouwens een gnov.

[00:50:17]

Ja, maar zelfde knapper als bij zwarte mannen is het ook altijd zo dat ze het t. Ze hebben gewoon zulke goede koppen. Euh ja of niet. Het kan ook. Het kan ook een zuur. Je hebt ook lelijke zwarte mannen namelijk.

[00:50:30]

Maar goed, maar hoe heet hij Omar Sy? Omar Sy? Is nou niet ik. Ik vind het niet een hele mooie man. Is heel grof. Een hele grote mond mensen. Maar wel ja, hij is wel heel ver te komen in het vet. Het is niet neem er dus. Maar wat ik wilde zeggen is dat. Kijk, wij zijn zo afhankelijk. Dat zei Ivo van Shylock en zo wij hebben een bad hair day. We kunnen er ook verdacht uitzien.

[00:50:52]

Ik heb het idee dat dat zwarte mannen de minder snel bedoel ik niet zoveel fout aan. Nee, dit is gewoon gewoon een brok graniet en dat ziet er al goed uit. Ja ja wel.