Transcribe your podcast
[00:00:01]

Ik heb heel, heel wat met users, die denken daar vaak over na. Dat zijn mensen, heb ik erover gehad. Je zit in de bitcoins, maar die hebben het ook altijd zelf complot gekkies en die hebben het ook altijd over de oudheid. Kan niet. Die Egyptenaren hebben dat nooit kunnen doen met zoveel man. Ja, maar het is een bepaald type, dus een spiritueel product zijn een beetje. Maar ik hou wel van van spirituele mensen, als ze maar niet te ver gaan.

[00:00:21]

En nu is het probleem dat de mensen om je heen vergaan walgelijke dingen zeggen.

[00:00:25]

Ze moeten nu echt wel in een strafkamp of even Kalex tot. Het deed maar wat bij de kwant. Hij zingt af en toe een foute noot, dat niet echt succesvol. Twee vrienden de tennissers, zeilsport Cara. Sander was hier een waanzinnig goed uit. Ik kan niet anders zeggen ze zitten strak in pak. Heb je zelden gezien. Normaal is het Patagonia, maar wat de klok slaat. Maar nu is gewoon Ateljee Monro.

[00:00:58]

Is het Paul? Ja nou ja, dat is een sponsor van Van V. Hou je vast aan een podcast. Nou ja, echt waar. Goed dat je een vindt, maar wat?

[00:01:06]

Ik ben corpore deze week en ik ben. Ik ben net terug uit Twente. Ik ben daar de hele week twee weken lang lijsttrekkers aan het spreken. Lijsttrekkers.

[00:01:15]

Waar ben jij je? Jij bent aan het interviewen, of je nou.

[00:01:18]

Ik ben eigenlijk. Ben een soort ingehuurd als een terriër die ze in de kuiten moet bijten natuurlijk, want dat is mijn kwaliteit. Daar kan je dus.

[00:01:25]

Ik heb nu klaver komt ook bij de kuiten qua hoogte precies hoger. Kom ik ook niet zo een moeilijke partij in de nek hijgen. Natuurlijk, ik ben begonnen met Klaver en Jan Marijnissen.

[00:01:37]

Die heb ik al gehad. Ja, en de derde. De echte kanonnen, die komen nog. Rutte morgen naar kijken. Dat is wel een beetje alsof wij de snol bollekes van links naar rechts, maar helemaal rechts kom ik niet van Baudet. Mijn grote vriend Jerry durft niet, durft niet, die durft niet meer bij gebrek. Nee durft hij niet, maar dit is wel echt tof. Heb je m? En ja, je hebt wel eens vaker gezegd bij op 1 kan je natuurlijk net niet helemaal kwijt wat je wil.

[00:01:58]

Hier kan je natuurlijk alles doen.

[00:02:00]

Echt een leuk format en super aardige mensen van de Tubantia. Weet je wel. Dat is gewoon zolang zo'n lekker lokaal krantje is geworden. Ja, dat is echt een soort van clubgevoel. Heerst op de redactie en ze zijn met z'n allen dat aan het neerzetten is hartstikke leuk. Ik mag elke keer met iemand anders van de Tubantia zo'n zo'n lijsttrekker interviewen. En inderdaad, je hebt ruimte, dus ik heb anderhalf uur gesproken met Jesse Klaver en met Lilian Marijnissen tot nu toe.

[00:02:23]

En superveel. Dat is onwijs leuk. Je komt achter. Het zijn echte mensen. Ze zijn. Ze hebben onzekerheden. Ze hebben hun zoals jij en ik, jouw nummer echt nummer. Want kijk, ik weet niet of je dat debat heb gekeken zondagavond. Zal wel. Ik heb een deel ja. En dan? Dan hoor je die mensen alleen maar in soundbites praten. Er valt weinig emotie. Jaren zag je toch helemaal niets van de mensen achter de politicus.

[00:02:45]

Dus dat hebben we nu wel. En dat is gewoon toch wel heel leuk en via precies wat ik wil.

[00:02:50]

Maar heb jij nog een beetje nummers gevraagd voor ongevraagd adviezen? En uh en nou ik ga klein mega wat dan hebben? Volgende week moeten we ontmoeten. Volgende week moeten we natuurlijk toch wel een grote verkiezingsshow houden.

[00:03:00]

Dus dan ga ik ga ik maar even Rutte-Verhagen. Dit is mij van jou of tante, oom of tante Sigrid. Ik vond Sieglinde.

[00:03:07]

Nee, ik wil Rutte als een gevaar. Maar Rutte is de enige die niet fysiek komt. Dus die heb ik op de zoem. Dus dat is lastig. Maar of dat nou ja ja gaat? Ja, die man schijnt druk te zijn. Schijndel om de runnen te hebben. Ik begrijp het ook niet he? Nee inderdaad. Wat ik bedoel als je als je met de grote zaal Schimmelpennink mag praten, dan zou je denken. Zo is het nou.

[00:03:25]

Hij heeft een half uur een agenda gehad in mij als teleurgestelde liberaal te woord staan. Maar Jaap, alsof politiek belangrijk is. Jij heb je voor de derde maal voortgeplant. Wat vorige keer dat wij elkaar zagen? Was jij nog vader van twee kinderen? Nu ben jij vader van drie kinderen. Dat heb jij. Daar heb je helemaal goed.

[00:03:41]

Dat sommetje klopt, maar wat betreft teruggerekend, dat klopt volgens ongeloofelijk.

[00:03:45]

Ik ben een Nath van 2 naar 3 gegaan. Jij hebt mijn kinderen nog nooit gezien ongeveer, dus ik snap ze helemaal. Ze zien er zo uit als jij en Kim door de Scherrer en er dan al een tijdje van maken.

[00:03:53]

Ja, precies daar te nemen. Maar goed, dat is. Ik vind het al heel knap dat je al weet dat dit de serie is. Ik vind wel dat jullie qua genen MMX goede zaken doen, want het zijn knappe jongens. Ja echt. Maar ze krijgen inderdaad. Het is vooral van kinderen en van een soort klein deel van mij, wat erg leuk is. Jij bent ook knap, maar het had ook anders kunnen passen. Dat je dan net.

[00:04:13]

Ze hebben het in de mix de slechte dingen draaien. Ze hebben t goed voor mekaar. Die boys snappen jongens. Ja, en dan zeggen ze. En dan krijg je altijd reacties. Altijd mooi. Dan zeggen mensen van ja, dat worden echt harde. En dan gaan andere mensen waaronder reageren. Nee niet. Nee, dat is. Dat is nou juist niet goed zijn hartje dieven.

[00:04:30]

Ja, jouw volgers zijn niet mijn volgers, zo zeg maar wat. Maar wat wel zo is Jaap. En dat weet jij ook nog toen hij ooit zomerkampen hebben geleid als leiders. Dat je wel het risico hebt dat die hele de jongens niet zo heel knap zijn in hun jeugd. Die krijgen de hoek, komen dan in de puberteit de bek vol pukkels en het blijft niet lelijk in de luier. Mooi ingeslagen. Zo nu en zo stel ik, dus daar zit nog wel een risico.

[00:04:53]

Er zitten risico's aan, maar ik denk dat helemaal goed moet komen. Maar ik heb inderdaad de tijd is geboren. Uhm ja, voor uitzending zei je wat zie je er nog steeds goed uit en fris uit. Vorig jaar zei ik inderdaad prettig dat je het leuk dat ik dat ik misschien dat zelf nog even mag herhalen.

[00:05:06]

Maar ik voel me ook echt. Maar ik heb echt energie en voordelen voor drie. En een en een derde is wel iets wat je er echt een beetje echt wel een beetje bij doet. Dat is echt een heel groot.

[00:05:15]

Maar denk je nu niet van doe dan gewoon de hele wereld. De club gaat ervan. Ik moet wel zeggen vandaag, zei Kim. Officieel gaat erin. Ja, ik denk het wel. Maar Kim, die zei van ja, ik kan ook een spiraal erin doen. Toen dacht ik nou euh, dat kan ook, want ik kijk bij mij moet aan de knip erin. En dan loop je maar. Dan loop je dus effe een beetje blauw. Want één ding wat ik echt niet.

[00:05:37]

Kijk gewoon. Je moet je voorstellen. Ik wil sowieso niet nog een kind. Nee, maar geen enkele. Ten tweede leg. Dat vind ik echt het allergrootste. Hoezo? Wat zijn mensen heel gelukkig met een tweede? Het lijkt me zo. Het lijkt me zo kunnen mama ook masthoogte hebben, maar even heel cynisch zwart scenario. Stel Kim verongelukt.

[00:05:58]

Neen, hiermee heb je gelijk in een jurk die nog heel graag een vrouw en een kind. Ja ok, er zijn natuurlijk. Maar goed, ik heb het over de mensen die dan op een gegeven moment hun vrouw aan de kant zetten. En we hebben een jong ding in één keer kut, maar dat anders gaat ze weg.

[00:06:11]

Net dat scenario. Wat ik net schets is wel een overweging bij het al dan niet een Knüppe zetten in jou.

[00:06:15]

Ja, maar ik weet Mabuse of die dan ook weer Knüppe kan worden. Die ontknoping. En dan is er niks aan de hand lopen twee dagen blauwe plekken dan.

[00:06:23]

Als je het al als je als je de boel verknipt hebt.

[00:06:25]

Er zit er dus echt een arts. Dit is echt zo helemaal Ten Briele. Zo is het sowieso. Maar maar zo'n knuppelen. Maar hoe werkt het dan? Komt er dan geen grenzen? Geen spermatozoïden meer uit jouw penoze durven niet op te zoeken, want dan moet ik dan dan? Dan zal ik het echt opgegeven gegeven moeten gaan doen.

[00:06:39]

En dan is het nou ja, je sproeit alleen een beetje en er gebeurt niks. Jawel, helder is wel iets wat. O nee, er gaat ook niks. Er is wel iets geks. Ja, is het dan? Ja, zo heb ik achteraf wel een tumbleweed. Dit weet ik eigenlijk niet. Goeie ga ik opzoeken. Nou ja, ik heb er ieder geval van. Tony Media voor voordeur. Voor de kinderen heb ik een leuke rompertje gekregen met alle leuke rompertje.

[00:07:01]

Leuke. Nou, we gaan we allemaal door, Jaap. We willen vooral Agena, we hebben een hele.

[00:07:08]

Ik moet nog even benoemen dat er weer een nieuwe Luis Kinderkrant komt in in de postvak JES der Luister.

[00:07:14]

Kinderen zijn als jij nog eens een keer wat leuks tikt. Want ik heb net al gehoord van de redactie dat jij nog even een mooie dat je even nog aan het werk salmonella zit achter de broek aan en dat doet ze goed en vind ik ook prettig. Dus ik wacht altijd zolang mogelijk zodat ze dat zo lang mogelijk doet.

[00:07:27]

Nee, zo is het ook nog een keer heel even kort even het onderwerp gaan inleiden, want daarna gaan we naar iets ontzettend spannend. Uhm ja.

[00:07:35]

De aflevering heet natuurlijk gewoon Toeval bestaat niet. Bestaat wel, maar bestaat wel. Ja, want het is een beetje vaag. Jaap legt uit wat bedoel je? Nou ja, wij hebben net maar kijk wat er gebeurde. Ik heb natuurlijk de derde nu gekregen tijd en dat was de vorige. Twee kinderen zijn met IWF ter wereld gekomen, lukte niet en dit lukte wel. Deze jongen is gelukt natuurlijk. Dus iedereen zegt tegen mij het is echt een wonder hé, zegt de wonden houdt is echter ja, het heeft zo moeten zijn.

[00:08:04]

Het heeft zo moeten zijn. Ja ja, het is gewoon dat heeft. Dat heeft het pad waar ik denk ik veel gebeurd.

[00:08:11]

Het is gewoon hartstikke kansberekening. Kan gebeuren. Raakten zijn godswonder dat het hem niet lukte. Nou, misschien wel. Kunnen jullie? Er was niks aan de handje, maar de andere kant vind ik het ook wel romantisch. Het idee dat je zegt ja, het is ook een beetje een wonder. En het is ook. Dat is ook wel leuk. Net zoals dat je je zegt tegen je, tegen je vrouw of tegen. Ja, het is liefde op het eerste zicht.

[00:08:31]

En het is. Dat was elementen by the way. En er is niemand anders op aarde. Dat is ook wel.

[00:08:36]

Dat zit in ons allemaal behoeften. Maar het kan ook wel een beetje de verkeerde kant op gaan. Zo heb ik een beetje jouw Twitter ruzies meegekregen de afgelopen week. Vertel even wat.

[00:08:45]

Ik heb de wuppies aangepakt en dat wil ik ook wel inbrengen in dit onderwerp, want dat heeft natuurlijk ook ergens mee te maken. Want ja, als je als je als je denkt dat geen toeval bestaat en alles met elkaar verbonden is en er één groot plan is, dan raak je al heel snel in die hoek, zo blijkt.

[00:09:01]

Want alle spirituele mensen, die worden dan bij toeval niet. En dan is er gewoon. Dus Islam is alles is een plan en a achter alles zit een idee. En wij zijn natuurlijk denk ik. Ik denk dat er goed, maar daar komt straks wel zitten. Natuurlijk wel verschil tussen mensen op spirituele types en bij zijn hele rationele types. Nee, wij zijn juist niet spiritueel. Wij zijn echt bedoel dieper in de klein kun je je voeten niet krijgen als die van ons.

[00:09:22]

Ja. Dus nee, wij hebben daar niets mee. En wij begrijpen dus ook niet de neiging van mensen om al die complotten te bedenken en daar ook nog in te geloven. Want er hangt wel een beetje samen met geloven in niet geloof in toeval, maar wel geloof in complotten. Ja maar ja, voordat we beginnen met hoofdronde. Goed nieuws. Goed nieuws. Ik heb mega goed nieuws, want we mogen een oude bekende in de armen sluiten. Weet je wie doe?

[00:09:49]

Nou ja, Carmela professor Tony van de deal? Dat zou toch een Argentijn wat ik had al eerder van vorige week. Die was ook een doorslaand succes en werd zelfs herkend op straat. Ze heeft nu al een contract Jasons. Nee, maar ik bedoel natuurlijk Bol.com als enige namen.

[00:10:13]

Want zo eenvoudig als we als sponsor als ja, als Biljana. Wat dacht je als gesprekken althobo welkom zijn? En dat is dus serieus goed nieuws, want ik heb dus nog steeds ben ik voornemens om het zwembad in de tuin te leggen. Ik weet niet of ze dat op Bol.com. Maar dit? Bij Bol.com zijn ze natuurlijk ook niet op hun achterhoofd gevallen. Ze hebben bedacht van wat hebben we nou aan adverteren, zelfs podcast hebben? Wat aan als we cadeaus aan Jaap geven?

[00:10:38]

Het antwoord natuurlijk nee. Ze gaan cadeaus geven aan onze luisteraars. Ouders ja, nee, maar dat vind ik mooi.

[00:10:43]

Dus. Waar staan wij ook achter? Doedens? Wij doen het voor de luisteraars, dus krijgen de luis, de kinders, de tönnies en helaas ook de gyre. Die krijgen de kans op een cadeautje. De kans? Ik zeg de kans, want er is een zelfspot. Bol.com veiling, dus elk artikel gaan wij aan. We gaan een artikel veilen en daar hoort een opdracht bij. En zo kunnen mensen dus dat artikel winnen met die veiling. Elke zaterdag plaatsen waar het product met de opdracht op de gram.

[00:11:14]

Dus even even niet naar Carmela Visser kijken, maar even naar de gram kijken van ons pagina. Ja, en daar kunnen de luisteraars dan daaronder reageren met hun meest creatieve reactie. Hun creatiefste reactie in beter Nederlands. Het actie is weer zo'n anglicisme, meest creatieve, creatiefste reactie. Ja ja, heel goed dus. De meest creatieve reactie wint Sanny.

[00:11:38]

Je hebt me zo ongelooflijk nieuwsgierig en benieuwd gemaakt. Wat is deze week het item wat ze kunnen winnen?

[00:11:43]

We hebben een item gekregen van de firma Balkon Ton uit Amsterdam-Noord om balkon ton. Fantastisch! Dat is een bedrijf dat stads tuinieren makkelijker wil maken. Ze verkopen dus wormen, bakken, compostbakken, groene wanden en bodemverbeteraar. Het is ongelooflijk. Je zal het maar verzinnen.

[00:11:58]

Ik heb een warme bak. Maar goed, ik moet wel zeggen ik heb balcontrole natuurlijk door. Best wel geregeld besteld om nog te komen. Maar ik heb wel een beetje goede banden. Wijze raad jij kampioenenmatch. Als ik een groene kamer nodig heb en ik moet een groene kamer bouwen, dan kom ik daar groene wanden.

[00:12:13]

Nou goed, ik maak me ook eerlijk zijn heb ik nog niet, maar dit is echt een fantastische veiling. Dat is een designer. Wordt mijn bak bestaande uit composteerbare waar aardwormen helpen bij het creëren van Fermi compost. Je hebt compost, maar dan heb je ook Fermi compost. Compost is het gorkom posten compost. Waar is het compost of compost? Nou, compost, compost zeg maar. Nou, dat zeg ik ook soms nooit goed in ieder geval. Als je dat ding wil heruit.

[00:12:44]

Als je dat ding wil hebben, moet je de volgende opdracht het meest creatief antwoorden. En de opdracht is hoe moet het nieuwe album van Jaap heten? PRAAG Wat wordt de naam van het nieuwe album? Dit is wel heel lekker. Wie het wie het creatiefste heeft, wint de designer wormen. Bak dit is toch prachtig? Mag ik even een paar een paar aanzet geven, want ik heb dus echt. Ik heb een lijstje, maar geen gein. Ik heb dus een lijstje op in mijn notitieblok voor album titels Die Liebe.

[00:13:12]

Ja, dat heb je dan zo af en toe. Euh. Vergane glorie. Vond ik een hele mooie uitweg uit de as herrezen. Nou ja, precies dat onder onder lichte dwang vond ik mooi. Teleurstellend deel 2 had ik un verkijken. Niet van deze tijd. Alle elf niet raak. Nou ja, dat soort dingen.

[00:13:32]

Nou ja, goed, verzin wat leuks en wie weet win jij waarom. Banaal, prachtig, hot summer. Nou, we kennen na de na de dieptepunt zakkers. Even te beginnen heb jij nog? Ja, ik heb er geen wat er dus is gebeurd. Euh ja, ik zit nog steeds een beetje naar lijstjes te kijken, de top 40 et cetera. En er is een nieuwe nummer 1. Er is helemaal niks mis mee, want nu hij niet meer praten heeft echt draait al ongelooflijk lang mee, dus het is prima dat er een nieuwe nummer aankomt.

[00:13:57]

Maar wat schetst mijn van mijn verbazing? Kellermann Zo'n zo'n Ierse Zijlmans lied is dus gewoon één of andere gozer. Die heeft dat werk. Tik tok ofzo. Heeft ie dat? Heeft ie dat gezongen?

[00:14:07]

Dat is gewoon een rechtenvrij ding van hang naar onder handen nam. Jaja, precies. En je voelt de motregen al in je gezin. 2 many dj's. Die hebben daar gewoon een ding. Sommige juist weer mee begonnen en vervolgens hebben ze is dat gewoon een wereldhit geworden?

[00:14:21]

Nou, jij weet ook nooit wat je hier staat.

[00:14:23]

Zo bol van jaloezie? Nee, niet mensen. Hygiëne ingestelde daarvan meneer van de kut nummer.

[00:14:28]

Ik gun mijn naam, zeg je met uitzicht en laat ik moet er zijn he? Euh. Jaap en de Ieren wat gunnen. Vergis je niet, ik gun elke Ierse. Neen, zit je dan helemaal op een eiland? Maar daar ging het niet om. Nee, daar gaat niet om ging. Omdat wij vroeger natuurlijk op de vrije jeugd kampen, hadden wij zo'n bundel. En daar had je allemaal dit soort liedjes die je moest zingen. Het kan al, de Harry Rooden Leeuw pikt Berlo.

[00:14:49]

Rode kaart Carlo Nova.

[00:14:53]

Nou, dat soort. Nou goed. En zo gaat het goed met whisky.

[00:14:55]

Ja nou en die ik weet nog dat ik toen al dacht ha. Mijn vooruitziende blik. Het Kampse Lydië Retief liederenbundel.

[00:15:04]

De nummers zijn allemaal van dat soort allemaal rechtenvrij. Dus als je het gewoon lekker maakt hoef je niet rechten voor af te dragen. Dus ik heb altijd gedacht toen ik op GMD met diertjes ging samenwerken. We moeten uit die bundel liedjes maken, want dat zijn gewoon supermooie. En dat zijn allemaal van die moet je oppakken. Nou, natuurlijk niet gedaan. En nu zie je dus weer dat ik gewoon moet luisteren naar mezelf en dat het gewoon door moet pakken.

[00:15:27]

Want ik heb nooit gedacht. Ik moet daar wel mee. Ik heb. Ik heb altijd gedacht zeker die de Ierse achtigen, die een beetje folky achtige dingen. Als je daar Bytom gooit, dan gaat dat gewoon werken. Natuurlijk niet graag. Dus deze man loopt er wel mee weg. En die prachtige Franse kampvuur liedjes duren.

[00:15:46]

Maar je kunt gewoon doen en gewoon naar Nederlands vertalen van Nederlandse tekst. Maar het kan wel, maar dan is het weer net niet geacteerd. Het is niet voor niks dat het werkt op tempo. Dit werkt niet meer. Ja toch? Ja, snap wel dat het weggesnoeid. Nou ja, wat een verbod verdomme. Fysiek weer achterhet. Waarbij ook zielig. Ehm, ik heb niet echt een dieptepunt, maar ik heb. Ik heb Tony Media. We hebben deze week de officiële lancering gehad van ons bedrijfje.

[00:16:09]

Het gaat hartstikke goed. Veel positieve reacties. Het gaat allemaal lekker, maar dan krijg je weer groei, stuipen. En het dieptepunt is natuurlijk dat we toch een beetje te klein behuisd beginnen te raken. We moeten op zoek naar een nieuwe plek en dat is nog best wel lastig. Want ja, we zitten er nog een beetje na te denken van ja, wat moeten we daar nou mee? Ik merk dat het. Het kost me veel denk ruimte.

[00:16:33]

Waar moeten we nou heen? Wat wordt de plek waar verlepte zoveel als als dat al het heeft over hun zin qua grijze rijk, een grijze ruimte zit ik vrij hoog.

[00:16:43]

In en hitfilm Best Wel wat capaciteit moet er dus een nieuwe stek, want we zitten hier bij Mister Monkey 1. Het hotel van de Friezen zit fantaseer nog mogen zitten, maar we groeien een beetje uit.

[00:16:53]

En we moeten ook aan de toekomst gaan denken, want we willen natuurlijk evenementen eigenlijk gaan organiseren, dus het zou heel fijn zijn als een soort van horeca locatie in de buurt is.

[00:17:01]

Ja, want dat lijkt mij dus wel echt helemaal. Of zelfs om verbonden dat je dat je eigenlijk elke podcast die we maken gewoon live is voor 50 tot 100 tot 150 man met silent disco zoals we ooit in Den Haag hebben gedaan. Euh, pilsje erbij, bitterbal en gewoon een soort lieve pot. Cascada, hij is wel heel leuk. Ja, dus we hebben ruimte nodig en een soort buiten live' ding. Ja, en het liefst op de gang.

[00:17:24]

Maar na het feestje ga je natuurlijk niet vinden. Nee, het dieptepunt is eigenlijk dat we ook gewoon niet. Nog niet echt zo goed weten wat we willen en dat maakte. Daardoor heb ik zorgen dat we daar te laat. Komen En dat we dan te laat zijn? We willen veel voor weinig. Dan zwijg ik, want dat is nou ja, goed, we moeten luisteren en dus ook gewoon maar aan werk zetten jongens. Wie nog goede tip heeft?

[00:17:43]

Ja, kom maar. Kom maar hoor. Goed ja, het hoofdonderwerp. Toeval bestaat wel. En jij kwam met dat onderwerp? Dat vind ik wel fascinerend. Waarom kwam Jana?

[00:17:54]

Omdat het me een beetje opvalt dat wij hebben al een keer een aflevering. Hebben we het gehad over complottheorieën? Dat is volgens mij bijna een jaar geleden en in dat jaar is er zo ongelooflijk veel veranderd in met.

[00:18:06]

Met Naya Wider een complot tegen zijn mainstream geworden groep is een vaccin precies dat.

[00:18:12]

Dus wat gebeurt er? Het is nou niet dat mijn moeder euh, bijvoorbeeld een complot gek is geworden. Maar ik heb wel echt mensen om me heen faket. Zeker in de muziek, want zeker in de muziek zijn er heel veel lui die je er heel erg mee bezig zijn. Ik heb het idee dat ze ook gewoon heel veel tijd hebben. Dat ze het misschien heel gaaf vinden. Ze vinden van dat merk ook. Als ik met sound praten ben, dan zeggen ze van ja maar weet Jaap, jij bent nog niet zover dat dat.

[00:18:37]

Ja, je moet je even goed inlezen, maar het zit allemaal zo met een soort van error.

[00:18:41]

Ik weet iets wat jij niet weet dat dit is ongeluk. En dan zeggen ze van ja ja joh, het zit zoveel dieper. Ja, zal ik ze dan ook bijna blasé gaan doen? Dus van nee, maar ja, weet je? Ja, ik begrijp heel goed dat jij daar nog niet bent. Want jij zit met je met je gezin en jij ziet die complexe verbanden. Dat zie jij gewoon nog niet, want jij hebt ook niet de tijd om daar in te gaan.

[00:19:02]

Maar ja, het is er wel in, maar het is maar goed.

[00:19:05]

Maar dat is zo. Fassin heel dichtbij. Dus het is mensen ook écht mensen die ik serieus neemt. Gewoon die shit zeg.

[00:19:12]

Maar het wordt echt steeds gekker. En waar gaat dat stoppen? En waar is uberhaupt ook de grens? Want wat ik ook wel vind is dat je er zijn ook best wel veel mensen. Die worden ten onrechte denken complot gekkie genoemd. Als jij uberhaupt kritisch bent stel je bent op kritiek op het Gouna beleid word je al is meteen een complot. Zo ja, nou ze zitten er. Maar dat dat. Nou ja, volgens mij gebeurt dat toch niet zo vaak in de ligt.

[00:19:36]

Toch wel een vrij duidelijke grens waar je overheen gaat om een complot gekkie genoemd te worden. Korona kritiek is één ding, maar laten we nog ook even het boetekleed aantrekken, want wij hadden natuurlijk de EISA kriens. Isa Kriens Kriens. Isa Isa Kriens. Die hadden wij opgevoerd in die aflevering over vaccineren. Dan kregen wij onwijs op ons flikker van onze altijd kritische Tönnies, die zei hoe CUNY deze volslagen idioot opvoeren. Nou, wij dachten dat is iemand die ja critici zo vaccineren.

[00:20:08]

En we vonden nog dat ze best wel op een redelijke manier haar twijfels uitten. Ik vind ook dat dat moet kunnen. Ik vind dat je iets kan moet kunnen zeggen over vaccineren en dat er misschien risico's zou zijn. Ik kan me zelfs voorstellen dat je zegt ik doe dat niet, want ik zie niet het nut daarvan in. Allemaal prima. Maar wat blijkt? Zij is inderdaad samen met ene Jörn Lukla. Dat zijn dan. Zij zijn met z'n tweeën.

[00:20:32]

Het motorblok van IS. Laat ik zeggen spirituele yoga hipster. AMSTERDAM Wuppie, het is een hele subcultuur aan het ontstaan van het bête er mensen die vroeger feestjes organiseerden die nu full blown happy zijn. Zij hangt ook allerlei complottheorieën. Is het niet VVD stemmen? Ze gaan allemaal over een bepaalde grens. Dus je kan kritisch zijn, maar je kan ook doorslaan naar hij.

[00:20:57]

Waarschijnlijk gewoon een belang omdat dat naar je zin hebt. Het zelf net over zijn ze he? Zo vaak mensen die wat feestjes organiseren. Mensen uiten wat. Ik merk dat vooral de mensen uit de horeca wat? Ik snap best natuurlijk de de ellende. En je moet er iets mee. Maar die zijn uh, ik denk percentueel is zijn idee maar dat de meeste complot. Dat is het fascinerende van complotdenkers. Ze hebben niet door dat ze zelf Hughes voor idioot zijn van van echte complotten.

[00:21:24]

Dus de DeStandaard complottheorie om Korona uit te leggen is nu geworden dat er een duistere wereld elite is van Joden. Hij is gewoon een smerig, niet antisemitisch. Is toch gewoon heel smerig. Omdat is van joodse mensen. George Soros. George Soros en allerlei hoogwaardigheidsbekleders die een Great Wezet willen. Dus een herstart van onze van onze wereldorde en daar allerlei belangen bij hebben. Zij denken dat zij iets weten wat wij niet weten, maar wat wij weten. Wat zij niet weten is dat zij voor het karretje worden gespannen van rechtse extremisten.

[00:22:02]

Dat is de waarheid. Zij denken dat zij ons iets kunnen leren over complotten, terwijl ze zelf niet doorhebben dat ze gewoon een stel debielen zijn die zich voor het karretje laten spannen van antisemitische Engelsen.

[00:22:13]

Dat is voordat wij verder gaan. We hebben natuurlijk een ongevraagd advies. Ja, kan jij even uitleggen wie dat is en waarom we die hebben gehad?

[00:22:21]

Ongevraagd advies is van Emiel Baartmans. Van Oers.

[00:22:26]

Ja, ik weet niet wat die Baartmans genoemd. Ja, denk ik.

[00:22:31]

Want hij is de bekende Noche expert. Ener dus hij legt altijd alles uit. Ja, het is best wel nuchter. Hij zegt de jongens wacht even. Ik zal jullie even uitleggen hoe het nou echt is. Dat is natuurlijk waar, is een verklaring. Laten we het over hebben. Jongens gaan er niet dingen zoeken die niet zijn. Het is allemaal vrij eenvoudig te verklaren. En hij gaat ons antwoord geven op de vraag waarom is het meeste eigenlijk prima te verklaren?

[00:22:56]

Ja, dat hij dat leuk stukkie.

[00:23:01]

Ongevraagd advies van een beenhard Segaert of een onbekende.

[00:23:06]

Beste Sander en Jaap. Het toeval wil dat wij alledrie in 1984 geboren zijn. Toeval of zich gewoon een logische gevolgtrekking van moeders met schoudervullingen en vaders met snor. Echt toeval bestaat niet. Er is enkel de wet van oorzaak en gevolg en het is allemaal interconnect. De enige manier om dat een beetje in je voordeel te sturen is door goede gedachten en goed handelen karma, aldus de Boeddha. Of in de woorden van Louis van Gaal. Kwaliteit is het uitsluiten van toeval.

[00:23:32]

Toch kan een toevalstreffer altijd vallen in je nadeel en in je voordeel. De enige reden dat wij als kleuters in 1988 Europees kampioen werden, was het toevallige kopballetje van Wim Kieft tegen Ierland én Butterfly Effect meer of minder. En we waren er toch weer ingetuind. Maar wij waren erbij. Dat heeft gewoon zo moeten zijn, toch? Het kan gewoon geen toeval zijn. Dat gevoel kennen we allemaal. Er is een grote menselijke behoefte aan sluitende verklaringen. En dus is iets Manto B.

[00:23:58]

Een plan van God. De Metrix of misschien wel een samenzwering van miljardairs. Terwijl ik denk dat we moeten accepteren dat toeval gewoon bestaat. Ook al is het maar een gevoel dat er zoiets is als botte pech of puur geluk na een toevallige samenloop van omstandigheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je in die omstandigheden niets kunt doen om in het vervolg minder aan het toeval over te laten. Daarom is mijn ongevraagd advies aan Jaap gaat er nou eens voor met je business ideeën.

[00:24:22]

Het lukt natuurlijk nooit als je bij voorbaat al geflopt verklaart. Misschien zit er toevallig wel een voltreffer bij. En mijn advies een sandur stop met de jacht op de Mediacourant. Het zijn trollen en die moet je niet voederen. Heeft het toeval verder niets te maken, maar is misschien wel goed voor je karma? Ik heb dat ding nog nooit gelezen en dat bevalt uitstekend. Nou, dat laatste wat ie zegt dat je het nog nooit gelezen heeft is natuurlijk eigenlijk de beste is beste wat je kan doen.

[00:24:47]

Maar ik ga daar niet mee stoppen, want we zijn natuurlijk wel. Het wordt heter en heter. Ja, vorige week met Gordon gezeten, dat gaan we deze week natuurlijk allemaal. Jij zat in de gore Don Diablo. Ik zat in George Koningsblauw. Heel goed gevonden.

[00:25:00]

Nee, het was fantastisch. Ik was. Ik was dat. Heb je binnen gehaald? Nee, ze komen praten. Ze komen op gesprek. Ja, moeten we kijken of ze niet te klein geworden is? Juist een grote namen. Leuke jongen, maar die jongeman moest zich nog wel bewijzen. Maar nee, was echt fantastisch om daar te zijn. Om om over de Mediacourant te praten. Althans dat was mijn bedoeling. Maar ik moest het eigenlijk toch negentig procent van de tijd hebben over de dik Pécs in de telefoon van Gordon.

[00:25:22]

Gordon dus. Dat is wel een andere ervaring dan ik.

[00:25:25]

Maar goed, heb jij je prima ervaring? Nou ja, je hebt daar je woordje wel over klaar. Nou, ik vond het.

[00:25:30]

Ik vond het best wel interessant dat je, dus kijk ik. Ik moet. Ik moet natuurlijk normaal met jou een ander soort gesprek voeren dan met Koerden. Gordini wil de hele tijd met je neuken. Dat is toch wat je in zijn ogen ziet? En bij jou zie je warmte en liefde en en je wil vroeger van je wij ook gore lijken toen ik.

[00:25:48]

Ha. Weet je nog met een grote krullenbol? En ja.

[00:25:52]

Heb je nog inhoudelijk op in? Ik vond dat niet heel leuk. Leuk. Hij doet het dus heel goed en hij is natuurlijk best wel heel erg nuchter. Ik weet dat natuurlijk de meest nuchtere man van Nederland, Maarten van Rossem, heeft er een heel stuk over geschreven. Gaan we nu iets helemaal over doen? Maar die heeft over toeval gezegd. Eigenlijk zei die in de kop van Jut. Toeval bestaat gewoon, maar we zijn het. We zijn gewoon eigenlijk te dom met z'n allen om dat te zien.

[00:26:17]

En ehm. En we hebben het natuurlijk een beetje over die complottheorieën, over die miljardairs, over hoe ver kan je gaan? Uhm. En ja, de vraag is gewoon ze. Zijn die mensen eigenlijk wel in staat om zo'n complot ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen? Maar dat is mijn.

[00:26:35]

Dat is altijd toch het belangrijkste argument tegen complottheorie aanhangers. Ze overschatten de mensheid gewoon structureel. Het is weet je als je aan tafel zit met al die. Ik zit deze week dus al elke keer aan tafel met politici. Ik heb natuurlijk maar op één heb ik al die mensen aan tafel gehad. Het is het meest domme om te denken dat dat zulke super slimme mensen zijn, dat zij in staat zijn tot een of ander sophisticated complot. De grot schildjes is George Soros en George Soros.

[00:27:05]

Die zit s avonds op de bank. De Fretin diepvries pizza laat een hele golf gespeeld. De gewone man is gewoon eens een man zoals jij.

[00:27:12]

Nou ja, ja, zoals jij. Inderdaad Paquay, maar al met al, net zoals ik hem omschrijven als een echte man zoals jij. Nee, maar ik bedoel die overschatting. Dat is sowieso iedereen doet maar wat. Dus het idee dat er een soort van juistere elite is die in stand houdt is Rud om die zei jij gaat morgen met Rutte praten?

[00:27:33]

Zou. Daar ben ik nu echt benieuwd en zit je dus met iemand naast je zit te zoemen, maar waarschijnlijk denk je na een half jaar alsof deze man zo meteen doorgaat.

[00:27:41]

Appen naar een Amerikaans Hoogbaan is even een grapje, moet ik niet vertellen. Ik vertel ik, vertelde ze. Ik doe dus best wel veel van die zoem. We hebben Narciso tegenwoordig en als ik dan een vrouw tegenover me heb, dan zeg ik standaard ja, we hebben onlangs gezoend.

[00:27:57]

En dan nu, maar dan dan? Nee, maar het leuke is wel nummer.

[00:28:02]

Het leuke is ja, ze vliegen dan allemaal omdat ze stijf staan van de spanning. Vliegen ze meter de lucht in, want ze denken dat zegt ie nou nou snap.

[00:28:10]

Nee, maar dat is jammer. Het is zo'n leuk grapje genre. Ik vind het zo'n leuk intermezzi, maar het is leuke nummers. Als je dus als je dus een heel erg gezellig interview in een webinar ja moet zeg ja, we hebben. We hebben vorige week en we hebben. We kennen elkaar, want je kan ook seizoen. Hou je ook van anale seks en als lijsttrekker? Ja, dat kan. Nee, maar dat kan op nummer. Snap je dan niet?

[00:28:34]

Maar goed ook. Ga door met een grapje af Rutte.

[00:28:37]

Ga je ook een grapje of een ritje maken dan dat je iets schreef? Ik ga misschien wel zeggen van ja, we hebben. We hebben wel eens eerder gezoend, ja. En dan? Zegt de Mediacourant.

[00:28:44]

Sander Schimmelpennink heeft gezoend, gezoend na een hele goeie. Eigenlijk nooit grof. Nee, maar alsof die man. Ja ja, Mark Rutte, ik heb wel eens ontmoet. Nou, ik kan je vertellen die die hè. Die zit niet s avonds nog in een soort apart netwerk met wereldleiders vrijmetselaar.

[00:29:03]

Ja, dat is gewoon. Daar is gewoon echt niet waar. Nee, het is gewoon niet waar. En het is het is ik. Ik begrijp het ook niet, want dan dan dan verwachte.

[00:29:14]

Kijk, als ze zo sophisticated zouden zijn die wereld leden leiders om één of ander duister complot op te tuigen, dan zouden ze het. Zo zou het toch veel beter ook lukken? Bedoel, als ze dat geheim kunnen houden dan zou het toch deze rommel die er nu ontstaat? Het is toch hoe kan de rommel die nu is deel zijn van een plan? Het is los.

[00:29:35]

Ik vind wel heel veel dingen behoorlijk onverklaarbaar. Ik bedoel dat wij hier uberhaupt nu zitten en dat dit er is en de mensen et cetera. Het is allemaal wel vrij onverklaarbaar, daar is ie.

[00:29:45]

Ik heb veel met toeval. Het is toeval. Geen moment was er een of andere domme vis in het in het Pleistoceen of weet ik veel die dacht ik ga het land op. Ik heb honger, ik kan niks vinden onder water. Ik ga. Ik ga. Ik ga zelf het land op. Opeens groeide vanuit zijn vinh. Groeit er een armpje.

[00:30:01]

Ja, en dan is een leguaan nog. Maar dat is het is gewoon dom. Toeval? Nee, maar goed, daarvoor is er wel een keer iets ontstaan uit een bepaalde oerknal. Of weet ik veel dat er dingen onverklaarbaar zijn. Mij geeft het dus altijd heel veel rust om daar niet te veel over na te denken. Ik heb me heel vaak met pubers. Die denken daar vaak over. Nadat zijn mensen heb ik erover gehad. Je zit in de bitcoins, maar die hebben het ook altijd zijn complot gekkies en die hebben het ook altijd over de oudheid.

[00:30:27]

Kan niet. Die Egyptenaren hebben dat nooit kunnen doen met zoveel man.

[00:30:30]

Ja, maar het is een bepaald type, dus het is spiritueel. Het zijn een beetje. Maar ik hou wel van van spirituele mensen, als ze maar niet te ver gaan. En nu is het probleem dat de mensen om je heen te ver gaan en walgelijke dingen zeggen.

[00:30:42]

Ze moeten nu echt wel in strafkampen, maar ze gaan vervolgens wel gewoon door met de maatschappij. Want ook weten zij herschiep of ze nou die bij ons. Isa Kriens sinds Écrins is er. Jordan Lukaku zit toch ook gewoon lekker euh.

[00:30:57]

Aan aan de aan de zijkant lekker dingen te vergeten.

[00:31:00]

Ja ja, precies. Isar Kriens. Die heeft een handeltje gemaakt van een happy happiness. Ja dus. Die heeft De Baenst opgezegd. Die laat zich betalen door donateurs. En die verkoop nu truien met zelf nadenken van het spel. Janssen is in wiegend trui H. Sinds weken en is 100 procent Vigan, dus dan verkoop je een trui even. Als je even analyseert wat daar gebeurt, dan zeg je je baan op als hoogopgeleide vrouw. Ze is jurist, dan zeg je je baan op om anti-semitische, smerige, ranzige complotten te verspreiden.

[00:31:34]

En dan maak je dus een Vigan trui met opdruk. Zelf nadenken.

[00:31:39]

We wurmen even de complexity de absurditeit. Dus dan denk je dat het verkopen van een trui die 100 procent Vigan is bijdraagt aan een betere wereld om de. Om de joodse complot ten gronde te richten.

[00:31:53]

Nou ja, maar ze zien het niet meer. En ik heb het idee dat ze het ook allemaal wel heel hebben. Had het over dat ze het ook gewoon interessant vinden. Ze voelen zich gewoon bij een groep horen. Ze zeggen hé, wij zijn slim, bijlopen niet met de kunnen mee.

[00:32:06]

Wij kunnen kritisch naar jou, maar dat is de tragiek van de mensheid. Spannend. We hebben natuurlijk altijd de neiging om te denken dat wij in het spannendste tijdperk ooit leven, terwijl we leven in alle Vrakking saaiste tijdperk ooit. Bedoel.

[00:32:17]

Wat is ons leven? We zitten toch gewoon? Wat doen we nou? Het is toch helemaal niks? Hemmerijckx Jij gaat er van uit dat je gewoon Almanij, maar ik mijn ex. Dit is geen oorlog. Is helemaal niks spannends. We vervelen ons gewoon de pleuris. Dat is het.

[00:32:31]

Maar heb jij wel? Heb jij? Gehad dat je daar gewoon in de praktijk echt na. Dit is me wel een partij toeval, maar wat je loopt in Nieuw-Zeeland. Maar kijk, ik ben een romanticus en je zit vier dagen zit je zit je in een natuur in te lopen? Je kijkt naar rechts en je buurvrouw die zegt Goh, ik hier. Nee, maar toch. Ik bedoel, heb je dat al eens meegemaakt?

[00:32:50]

Nou ja, nee, dat heb ik dus nooit. Naja, je komt wel eens Nederlanders tegen. Denk je God, die Nederlanders zijn ook overal. Ja, jammer, ze zijn er ook 17miljoen en ze zijn rijk. Dus de vliegende Hulda.

[00:32:59]

Is ook niet zo heel raar, maar niet elke keer dat je een vlinder op je schouder had die zijn oma is overleden. Ja, nee, ik ben een reïncarnatie van de grootvader van Jaap.

[00:33:08]

Nee is nooit gebeurd. Nee, Saint-Hubert, nee, maar je denkt wel, ik heb dat natuurlijk wel gedacht.

[00:33:14]

Ik denk dan wel eens van ja. Ik ben het lot tegengekomen op de Tafelberg en wou Wyba, maar dan denk ik ook. Dan kijk ik op Instagram. Dan vlieg ik ergens heen. En dan en een dag later zie ik precies op dezelfde vlucht echter mogelijk lijken weg. Dan denk ik verdomme. Ik zat naast een dikke vent met een meneer met een bucket KFC. Dus als het toeval is is het Nigeria gezind. Ook de andere kant op werken is.

[00:33:35]

Ja nee.

[00:33:36]

Dus ik. Ik Fisk bedoel ik.

[00:33:38]

Ik visteon wel vaker als activist, ook als jongen. Nee, dit is toeval, bestaat helemaal niet. Schonk is gewoon alles in statistiek en kansberekening.

[00:33:45]

Toeval bestaat wel heel lastig. Het toeval bestaat. Toeval bestaat niet. Heel gek als je weet hoe het maar toeval bestaat wel.

[00:33:51]

Ja, maar het is verklaarbaar. Atleet ja, maar stabiel natuurlijk. Ja, het toeval bestaat wel, maar het is verklaarbaar ja. Maar je zei net toen we bestaat niet. Nee joh, dat zei dat. Ja, Woodroof bestaat wel. Nee, het is gewoon toeval. Tourné. Hoe? Nee. Maar dit is geen grote plan. Dat bedoel ik dus nee. Toeval bestaat juist wel. Maar een groter plan bestaat niet. Nou wat momento b bestaat niet.

[00:34:14]

Wat ook toeval bestaat bevat ook heel toevallig is. Nou, ik heb nog een business idee. Daar is geen toeval. Nee, dan zeggen die korps het die heb ik gewoon met voorbedachte rade. Een groter plan. Ik moet dit van George Soros horen als die zin heeft. Net Gijp die heeft gezegd doe dit nee even heel even uit dit grote verhaal. Het geflopte business idee van. Wij zijn allebei natuurlijk een beetje harken, waarbij jij toch wel de wedstrijd behoorlijk wint.

[00:34:46]

Wij zijn niet. Nee, het gaat er behoorlijk ingeslikt. Ja, da's ook waar. Maar het gaat erom dat is geboren. En dan krijgen we allemaal lieve kaartjes en berichtjes in mij. Van jou heb ik natuurlijk. Ik heb hier niet eens een telefoon gehad in de hand. Jij belde mij. Het is en je zei demoniseert en je zei Rutte, duurde het een Hiroki huis gekocht? En toen zei ik hem nog waar in zijn woning heet is n.a.v.

[00:35:09]

Je gaat het nucleatie. Nee corrigeert een beetje. Nee, je gaat het nu. Ik heb een hele lieve brief gestuurd naar zowel jou als je lieve vrouw. Ik heb.

[00:35:16]

Ik heb je gebeld. Berichten raki. Nee, het is wel waar je was. Je was prima lief, maar ik probeerde een beetje aan te dikken. Herrie maar lief. Ik probeer het aantal dus die mensen sturen al-Malik.

[00:35:27]

Dus ik had bedacht dat daar een soort. Wij moeten iets bouwen. Uhm, die deed dat om daar had. Onthoud automatisch als jij een je binnenkrijgt van. Hij is geboren. Ha werd jou. Of je ziet het op Facebook, een vriend of naar wat dan ook. Dan gaat daar. Automatisch wordt er een bedankbriefje met een leuk presentje, een cadeautje, een attentie. Je vindt er een attentie. Altijd heel mooi, altijd persoonlijk, heel mooi.

[00:35:52]

Ik wilde ook iets met een attentie in de naam doen. Solange Aanleiding? Ik ben er helemaal uitgecheckt. Het is net alsof ik fokking, maar zou het niet fijn vinden. Ik dacht aan Hork of Mørkøv.

[00:36:02]

Ja, hork of gokhal van gewoon. We zijn geen horeca meer, maar wij hoeven er niet over na te denken hoor. Automatisch wordt er iets gestuurd, waar je dan ook bent geweest. Ja ja, soms gaat het mis natuurlijk hé. Ja, maar het gebeuren als je kan dit best wel automatiseren. Want als je gewoon het koppelt aan je online agenda, receptie en afspraak dan dan zou dat gekoppeld moeten kunnen worden naar de klant toe, naar de klant toe.

[00:36:26]

Helemaal verjaardagskaart erin zetten afspraken, maar dan moet je het gewoon goed. Je moet meteen als je weet van. Ik ga een nachtje logeren en die mensen moet ik ook bedanken. Dan zeg je dat in je agenda en dan maak je dat met de hork of knop. Zet je die aan vast? Dan hoef je alleen nog maar dat te bedenken en hoef je dus niet daarna nog te bedenken. Ik moet sturen.

[00:36:43]

Nou, dan zou je misschien een kleiner imine van. Wat voor type hij is. Is het een gewone boerenlul? Die geef ik Marci. Is een intellectueel? Geef ik een Bolkiah cartoons missiewerk?

[00:36:53]

Natuurlijk altijd inderdaad bij de boerenlul, maar bij de intellectuele gegevens in Europa van Geert Mak. Maar goed en mooi? Ja, nee, maar dat is het enige boek dat makkelijk de ene schrijver die je altijd weer opvoert in Tijd voor Max neem. Ik ben er één keer aan begonnen namelijk. En ik vond dat zo'n mode fokking groot boek. En ik ben er. Ja, het zal je niet verbazen. Niet doorheen gekomen. Je dacht het wel in Europa.

[00:37:18]

Mooi zaad? Ja dus. Ik heb op Scholieren.com de samenvatting opgezocht.

[00:37:22]

En na die Bjørgen. Nee, maar hoop. Vind je het ook? Ik vind een goed idee. Jawel, ik vind het goed idee. En ik zou het ook echt wel gebruiken, want je krijgt dat verwijt vaak dat ik niet niet geïnteresseerd is in Fritsen, maar meer specifiek dat ik het. Ik doe weinig opvolging. Aan de andere kant, ik vind ook wel wat is ook. Ik vind het niet. Ik vind het niet heel jammer ik, want nu is het zo.

[00:37:44]

Ik waardeer het zelf ook niet zo. Dus als ik een etentje geef wil ik gewoon.

[00:37:49]

Nee, nee, nee zeggen. Hij was wel leuk om leuke dingen te gaan, maar het was echt afschuwelijk. Het zou zoemen. Maar goed luisteren, gezoend.

[00:38:08]

Jaja, als ik je geef dan wil ik gewoon dat het gezellig is en dat ik dat je een weener uitnodiging krijgt en bewondert. Ik hoef niet, ik hoef daar geen bedankbriefje zijn.

[00:38:18]

Je moet gewoon even nog een tip naar de klant toe. Als je dan na hebt over. Dat heb ik misschien al wel eens getipt, maar Daniël Arends en zijn dat hij gaat eten met zijn vriendin bij een ander stel heel goed. Dat moet je echt een keer opzoeken, want dat is precies deze echt wel waar het arrest van gemaakt. En dan gewoon dat gezeik Williame niet zo'n cadeau dat werd teruggeven aan Ron afrondden. Sandra wacht even, want kijk mijn basisidee.

[00:38:42]

Jij zegt dat het wel of je een in t begin voor ze allemaal ruk. Nu verliezen, steeds beter worden, maar een stukje investering. Nooit maar de Yaqub toe. Homa. 5K in de Mediacourant stopt die de zo in 5K in zijn beste vriend Jaap Reesema 0:00. Nee dus. Ik dacht toch.

[00:39:00]

Emiel zei het ook, want opvaart advies. Doe daarna wat mij. Doe daarna mee, want het is gewoon waanzinnig goed. Dit is ook wel een goed idee. Ik dacht ik ga live in de uitzending gewoon een investeerder bellen. Euh, ik heb een investeerder gevonden van het eerste uur die ook in ons heeft geloofd.

[00:39:15]

Laten we even eerlijk zijn de allereerste sponsor, de allereerste sponsor. Die ga ik eens even checken of u wat geld erin wil stoppen. Maar je bedoelt dus eigenlijk gewoon de enige echte match sleepte online matrassen winkel met aanpasbare matrassen met 120 dagen proef slapen. Tiamat Sleeps Tonight. Precies. Ben je nog steeds tevreden klant?

[00:39:31]

Jouw 100 procent? Ik heb ze in Kroatië en in Zweden, in Nederland. In drie verschillende landen leggen die niemand.

[00:39:36]

Ja, en het legt lekker weg. Ik ga hem gewoon bellen. Ik ga kijken of je hier een stekje wil investeren.

[00:39:40]

Komt. Ja ja. Mednet met Mertz slips hebben zo ongelooflijk veel geld verdiend door de laatste samenwerking met zelfs podcast dat ik nu lekker op een matras in de N.A. Doe nog maar eens niet lekker op de Canarische eiland ligt. Jaja. Wil jij nou ook nog 100 euro korting op een dubbele matras of 50 euro korting op een enkel matras? Haal dan eventjes naar met slips puntkomma en gebruikt de code zelfs podcast. Volgens mij was er niet door dat de code gewoon werkt.

[00:40:15]

Later Ja, hij heeft het dus weer beter voor mekaar. Amazon's is gewoon mijn uitgewoond met de noorderzon vertrokken. Maar wij hebben serieus niet diezelfde podcast. We hebben niet gecontroleerd of die code ooit is uitgezet.

[00:40:28]

Het is gewoon. Hij wordt lachend rijk van ons en dat is ergens ook gegund. Maar ik ga het volgende week nog een keer proberen, want hij gaat godverdomme investeren.

[00:40:37]

Moia hé. Een conclusie over het hoofdonderwerp. Eerste hulp bij complotdenken.

[00:40:41]

We hadden zonnebad flensjes. Wel lastig vind is hoe ga je met die mensen om?

[00:40:45]

Want als je euh ja werkkamp of immigreren immigreren druid korten op KIO halen vierendeel.

[00:40:54]

Maar het is wel Lassard raken dat je als je als je als je er fel op ingaat werkt het ook niet.

[00:40:58]

Maar wat moet je dan wel? Ik ga het toch een beetje Velp in? Ja uhm, nou maar kijk ik vind dichtbij is.

[00:41:05]

Het is heel simpel. Het is net als met geweld te zijn. Er zijn hele dagen. Je kan vrijheid van meningsuiting houdt op waar het de wet gaat overschrijden, waarin je oproept tot geweld waarin je discrimineert, waarin het eng wordt zal ik maar zeggen. En dat geldt ook bij kritisch het korona beleid benaderen. Het houd op met kritiek voeren of kritiek hebben. En het slaat om in een complotdenken en wuppie zijn. Als je dus in complotten gaat, theorieën, complottheorieën gaat geloven over een Joodse wereldorde en een pedofilienetwerk, maar bloedgiften wel joden, maar dat ze gewoon een grens en als je overgaat ben je af.

[00:41:44]

Maar ik vind wel als jij dus zegt een complot gekkie is iemand die dus kritiek heeft op het korona beleid.

[00:41:52]

Je moet wel, dat is onzin, maar dat. Ja, maar dat is. Dat is niet zo. Er is niemand die zegt dat je een wuppie bent. Als je zegt naar de belangenafweging tussen ouderen en jongeren slaat worden als een aanzijn een longartsen.

[00:42:03]

OpOp op Radio 1. Ik zat in een auto en die had het daar wel over. Die zei ik. Ik word overal word ik als complot, gekkie. Ik heb nog nooit. Ik heb denk helemaal niet dat er een hogere macht is of een bepaalde groepering die alles bepaalt en die de reset knop indrukken. Ik zeg alleen dit is wat ik zie in het echte is een terecht punt, dus ik vind wel dat ik vind dat voor onze luisteraars en voor onszelf zouden zou de grens heel duidelijk moeten zijn.

[00:42:25]

Als je actief gaat propageren dat de een of ander duistere wereld complot is, dan zit je gewoon fout. Want dit is gewoon dikke vette bullshit. Precies heel slim.

[00:42:34]

Het is nu tijd voor echt serieuze zaken. Serieus, want vorige week hebben wij toch weer een klassieker gecreëerd.

[00:42:41]

Trouwens, jij stuurde mij door, maar mogen dat al vertellen. Dat wij gevraagd zijn door de Shadid 500 in hoogtepuntje is echt een hoogtepunt. Wij zijn gevraagd door de VGM 500. Ja, dat kennen wij natuurlijk niet.

[00:42:53]

Nooit gelezen! Is het knappe broertje van de Quote 500. Toch wel. Want dat zijn namelijk de 500 lekkerste wij van Nederland. En ja, dat doen ze al sinds jaar en dag. En het lekkerste wijf is de 500 mooiste hertje hertje.

[00:43:05]

Ja uhm, en wij zijn gevraag brullende zakdoekje advies te geven. Borrelende hertje toch of niet? Of een gillende brul bühler brullen. Ja, burlesk brullen wil ik.

[00:43:16]

Keiharde Beerlandt. Ja ja, nou maar wij. Dat is eigenlijk ons gevraagd als zelf.

[00:43:22]

Ik heb net appje gekregen van Henk van der Tonneke, hoofd hoofdredacteur van een van de Voor Hem magazine zijn. Nee, hij vroeg of wij kunnen het geheim kunnen delen van ons neusje voor snoepen. Rij voor snoepen roepen. Nou ja, ik zei je bedoelt neus, echt neusje, maar je bedoelt mij goed. Maar wij gaan hem ons geheim helpen.

[00:43:44]

Een stukje op weg kijken of we de lijst wel beter kunnen maken, of we dat aankunnen. Maar we hebben wel de Discovery. Bedoel wij hebben wel toch mensen op de kaart. Nou absoluut, maar we gaan nu niet iemand op de kaart. We gaan iemand van de kaart aftrappen. Nou ja, dat dat. Dat weet ik niet echt snel van de.

[00:44:04]

Het is een euh, een een sneeuwploegen. Er zijn een aantal snufjes prachtige dames, maar die wel een beetje richting de complot gekkies gaan aan de Wapper. Jij hebt natuurlijk. We hebben t over Naudts een keer gehad. Je hebt ook Kim Feenstra. Oh ja, wat vind jij van? Nou ja, wat vind jij? Nou nou ja, een vis waterslot.

[00:44:24]

Waarom weten we überhaupt wie? Kim Feenstra is ook alweer? Wat doet zij? Ik denk dat zij Holland's Next Top Model heeft gewonnen. Denk ik je wel? Ja ja. Samudra knikt heel hard. Ja dus. Ze is model, ja. Ken jij haar? Want ik ken er een beetje en ken er niet echt een echte schatje. Het echt een leuk wijf, een schatje. Ja, het is echter schatje, een leuk wijf. Nee, allebei.

[00:44:45]

Zij is ook een lama. Ik ken jou een schatje is bij jou een eufemisme voor een wat dommig meisje. Nee, maar dat is een leuke wijnen. Is er dus niet. Is niet dom. En ik weet het ook. Zij is best wel aangevallen op nou ja, op kritiek wat ze wat ze had. Zij is gevallen op kritiek wat ze had. Maar zij had het nummer. Zij heeft een aantal dingen gepost.

[00:45:06]

Tijd geleden Korongo de Leith kritiek. Uh, ze fotografeert nu nee, maar is wel heel.

[00:45:12]

Je kunt heel makkelijk doen en ben ik niet helemaal mee eens, maar ik weet het oprecht. Zij heeft best wel goed gereageerd. Met jongens luister, ik ben dus niet in complot gekkie. Ik stel gewoon wat kritische vragen. Nou ja, het kan wel. De oudste terugdeed uit.

[00:45:27]

Ik stel alleen maar vragen, zegt iedereen. Blijf zelf nadenken. Ja, hij heeft zelf naar de 1. Ik kan hem niet Narayan. Je moet dat aandenken.

[00:45:34]

Je moet het nadenken uitbesteden aan mee kunnen, zoals wij. Zoals bij de Hema. Ik ik, ik snap ik. Daar ben ik het wel met je eens dat je. Tuurlijk, als je dan constant gaat zeggen van H, dan ga je op de boetekleed aantrekken en luister alleen maar vragen. Stel jij. Ben jij een pedofiel? Ik stel alleen maar vragen.

[00:45:51]

Ja, dat kan ook niet, maar we moeten. Je moet dan wel iets meer op de materie induiken. Of zij dat ook daadwerkelijk heeft gezegd, want dan weet je niet.

[00:45:57]

Ja, nee niet, houdt hij op. Kim Feenstra is alvast een lieve meid, maar kom op gaucho je smoel. Ja, ze moet gewoon zijn. Tuurlijk, ze moeten smoel houden. Welke credentials heeft hij om überhaupt van iets ooit iets te vinden? No. Ze zijn er ook niet. Nee. Wel, ik heb gestudeerd, net zoals jij. Wat is voor onze generatie wel gestudeerd? En wat dan?

[00:46:15]

Nou weet ik veel. Misschien heb je wel kunde, maar dat weet je toch met make up Logi. Dat weet je toch. Hou toch op met die onzin. Je weet het niet, ik weet het wel gewoon. Het antwoord is nee, ze heeft niet gestudeerd, dus moet gewoon mond houden na de fysica.

[00:46:30]

O ja. Trouwens, daar ben ik dit even even zeepaardje ja.

[00:46:34]

Ik hoorde vandaag altijd te snel. Er is wat druk. Nu ja, daarom. Ik hoorde vandaag op de Radio 1. En het valt me op dat het steeds vaker voorbijkomt. Een verzekering. Verzekeringsmaatschappij voor hoger opgeleiden?

[00:46:47]

Ja, dus er zijn steeds meer discriminatoire. Neem maar wat fera van. Dat vind ik raar. Jammer dat eigenlijk. Maar dit is wel terecht, want hogeropgeleide maakt natuurlijk minder brokken. Maar dat is natuurlijk wel zo, maar het is een leven gezond. Dat gebeurt steeds vaker. Hypotheken voor hoger opgeleiden. Verzekeringen voor hoger opgeleiden.

[00:47:04]

Maar dat is een Messi's ideale verzekeringen voor lageropgeleiden met een mega premie.

[00:47:10]

Ja, maar dat bestaat al. Dat het Rialto. Nou, dat weet ik niet vroeger, want wij hebben een vriend Flesch.

[00:47:15]

Maar die reed nog wel eens een auto in de prak en op een gegeven moment kon hij zijn auto niet meer verzekeren, behalve bij Rialto. Dat is de enige die je nog aanneemt en dan betaal je echt een grommend hoge premie, maar dan ben je wel verzekerd. Nou ja, goed ik. Ja, het is best wel pijnlijk dat dat die reclames bestaan en dat er dus bedrijven zijn die zich richten op hoogopgeleiden. Dus van gekheid. Nou ja, dus dus.

[00:47:40]

De conclusie is Kim Feenstra is onverzekerd, maar we houden over op Brijder. Een eind aan.