Transcribe your podcast
[00:00:01]

Ik heb heel, heel vaak met users, die denken daar vaak over na. Dat zijn mensen, heb ik erover gehad. Je zit in de bitcoins, maar die hebben het ook altijd zelf. Complot gekkies en je hebt het ook altijd over de oudheid. Kan niet. Die Egyptenaren hebben het nooit kunnen doen met zoveel man. Ja, maar het is een bepaald type, dus spiritueel. Het zijn een beetje raar, maar ik hou wel vast van spirituele mensen.

[00:00:19]

Als ze maar niet te ver gaan. En nu is het probleem dat de mensen om je heen te vergaan walgelijke dingen zeggen als ze moeten nu echter wel in een strafkamp of parkaanleg settop.

[00:00:34]

Het thema water bij de klant. Hij zingt af en toe fouten. Na het succesvol. Twee vrienden, de tennissers, zeilsport. Sander, wat zie je er waanzinnig goed uit? Ik kan niet anders zeggen je zitten strak in pak. Heb je zelden gezien. Normaal zit Patagonia partij gewoon wat de klok slaat. Maar nu is zo'n atelier Monro is het.

[00:00:58]

O ja, nou ja, dat is de sponsor van Van der V. Hou je vast aan een podcast? Nou ja, echt waar. Goed dat je daarin vindt.

[00:01:04]

Maar wat? Ik ben corpore deze week en ik ben. Ik ben net terug uit Twente. Ik ben daar de hele week twee weken lang lijsttrekkers aan het spreken. Lijsttrekkers.

[00:01:15]

Waar ben jij je? Jij bent aan het interviewen, of je nou.

[00:01:18]

Ik ben eigenlijk. Ben een soort ingrao als een terriër die ze in de kuiten moet bijten natuurlijk, want dat is mijn kwaliteit. Daar kan je dus.

[00:01:26]

Ik heb nu klaver komt altijd bij de kuiten qua hoogte. Precies hoger kom ik ook niet in. Moeilijk bij de werktijden. Ik ben begonnen met Klaver en Jan Marijnissen.

[00:01:37]

Die heb ik al gehad. Ja, en daar. De echte kanonnen. Die komen nog. Rutte morgen naar kijken. Dat is wel een beetje alsof hij de snol bollekes. Van links naar rechts ja, maar helemaal rechts kom ik niet van Baudet. Mijn grote vriend Jerry durft niet durft, die durft niet meer bij gebrek. Nee durft hij niet, maar dit is wel echt tof. Heb je? En ja, je hebt wel vaker gezegd bij op en kan je natuurlijk net niet helemaal kwijt wat je wil.

[00:01:58]

Hier kan natuurlijk alles ineens.

[00:02:00]

Echt een leuk format en super aardige mensen van de Tubantia. Weet je wel. Dat is gewoon zolang zo'n lekker lokaal krantje is geworden. Maar dat is echt een soort van clubgevoel. Heerst op de redactie en ze zijn met z'n allen dat aan het neerzetten is hartstikke leuk. Ik mag elke keer met iemand anders van de Tubantia. Zo'n lijstrekker interviewen. En inderdaad, je hebt ruimte. Dus ik heb anderhalf uur gesproken met Jesse Klaver en met Lilian Marijnissen tot nu toe.

[00:02:23]

En superveel, dat is onwijs leuk. Je komt erachter. Het zijn echte mensen. Ze zijn. Ze hebben onzekerheden. Ze hebben hun gezag. Jij en ik. Jansma, echt Nema. Want kijk, ik weet niet of je dat debat hebt gekeken. Zondagavond zal. Ik heb een deelsector. Ja en dan? Dan hoor je die mensen alleen maar in soundbites praten. Er valt weinig emotie jaren. Ik zag je toch helemaal niets van de mensen achter de politicus.

[00:02:45]

Dus dat hebben we nu wel en dat is gewoon toch wel heel leuk. En Vieja? Precies wat ik wil.

[00:02:50]

Maar heb jij nog een beetje nummers gevraagd voor ongevraagd adviezen? En ik ga klein, ik ga wat dan hebben. Volgende week moeten en moet. Volgende week moeten we natuurlijk toch wel in een grote verkiezingsshow houden.

[00:03:00]

Dus dan ga ik ga ik maar even Rutte-Verhagen. Dit is mij van jou nu. Of tante, oom of tante Sigrid. Ik van Sieglinde.

[00:03:07]

Nee, ik wil het alsnog in gevaar. Maar Rutte is de enige die niet fysiek komt. Dus die heb ik op bezoek. Dus dat is al lastig. Maar of dat nou ja ja gaat? Ja die man schijnt druk te zijn die schijnt een land te runnen te hebben. Ik begrijp het ook niet he? Nee inderdaad. Wat ik bedoel als je als je met de grote zaal Schimmelpennink mag praten dan zou je denken. Zo is het nou he.

[00:03:25]

Hij heeft een half uur een agenda gehad die mij als teleurgestelde liberaal te woord staat. Maar Jaap, alsof politiek belangrijk is. Jij heb je voor de derde maal voortgeplant. Wat vorige keer dat we elkaar zagen? Was jij nog vader van twee kinderen? Nu ben jij vader van drie kinderen. Dat heb jij. Daar heb je helemaal goed.

[00:03:41]

Dat sommetje klopt toch maar wat betreft teruggereden? Dat klopt. Het is ongelooflijk.

[00:03:45]

Ik ben de van 2 naar 3 gegaan. Jij hebt mijn kinderen nog nooit gezien ongeveer, dus ik snap je helemaal. Ze zien er zo uit als jij en Kim door de Scherder en er dan al een tijdje van maken.

[00:03:54]

Ja, precies te nemen. Maar goed, dat is. Ik vind het al heel knap dat je al weet dat dit serieus. Ik vind wel dat jullie qua genen MMX goede zaken doen, want het zijn knappe jongens. Het zijn jongens, maar ze krijgen inderdaad de. Het is vooral van kinderen en van een soort klein deeltje van mij Mijwaart of is. Jij bent ook knap, maar het had ook anders uit kunnen pakken. Dat je dan net. Ze hebben het goede mix, de slechte dingen draaien.

[00:04:15]

Ze hebben het goed voor mekaar. Maar die mooie knappe jongens. Ja, en dan zeggen ze. En dan krijg je altijd reacties. Kan het mooi? Dan zeggen mensen van ja, dat worden echt hartenbreker en dan gaan andere mensen er onder reageren. Nee niet. Nee, dat is. Dat is nu eens niet goed. Het zijn hartje. Dieven Sheens.

[00:04:30]

Jouw vermogens zijn niet mijn vogels die het zo zeggen, maar wat. Maar wat wel zo is Jaap. En dat weet jij ook nog toen hij ooit zomerkampen hebben geleid als leiders. Dat je wel het risico hebt dat die hele jongens zo heel knap zijn in hun jeugd. Die krijg je de hoek komen dan in de puberteit en de bek vol pukkels. En het blijft niet lelijk in de luier. Mooi ingeslagen. Zo nu en zo stel ik, dus daar zit nog wel een risico.

[00:04:53]

Er zitten risico's aan, maar ik denk dat hij maar goed moet komen. Maar ik heb inderdaad de tijd is geboren. Uhm ja, voor de uitzending zei je wat zie je er nog steeds goed uit en fris uit. Vorig jaar zei ik inderdaad prettig dat je iets leuk had, dat ik dat ik misschien dat zelf nog even mag herhalen.

[00:05:06]

Maar ik voel me ook echt niet. Maar ik heb echt energie en voordelen voor drie. En een en een derde is wel iets wat je er echt een beetje echt wel een beetje bij doet.

[00:05:14]

Dit is echt een heel groot, maar denk je nu niet van de doet gewoon de hele wereld gaat draaien. Ik moet wel zeggen. Vandaag zei Kim. Officieel gaat erin. Ik denk het wel. Maar Kim die zei ja, ik kan ook een spiraal erin doen. Toen dacht ik nou euh, dat kan ook. Want ik kijk bij mij moet aan de Knüppe erin. En dan loop je hier maar meer. Dan loop je dus effe een beetje blauw.

[00:05:35]

Want één ding wat ik echt niet. Kijk gewoon niet. Je moet je voorstellen. Ik wil sowieso niet nog een kind. Nee, maar geen enkele. Ten tweede leg. Dat vind ik echt het allergrootste. Wat zijn mensen heel gelukkig met een tweede? Het lijkt me zo. Het lijkt me zo Keutenberg, maar ook masthoogte hebben maar even een heel cynisch zwart scenario. Stel Kim verongelukt.

[00:05:58]

Neen, hiermee heb je gelijk in je leven die nog heel graag een vrouw en een kind. Ja ok, er zijn natuurlijk. Maar goed, ik heb het over de mensen die dan op een gegeven moment hun vrouw aan de kant zetten. En je hebben een jong ding in één keer kut, maar anders gaat ze weg.

[00:06:12]

Net het scenario. Wat ik net schets is wel een overweging bij het al dan niet in Knüppe zetten in jou.

[00:06:15]

Ja, maar ik weet Mabuse of die dan ook weer ontknoping kan worden voor de ontknoping. Nou ja, dan is er niks aan de hand. Loop je twee dagen blauwe plekken, dan als je het als je als je de boel verknipt hebt.

[00:06:25]

Er zit er dus echt een arts zit. Is echt zo helemaal te pryce. Zo is het maar. Maar zo'n knuppelen. Maar hoe werkt het dan? Komt er dan geen gsm? Geen spermatozoïden meer uit jouw penoze? Ik durf het niet op te zoeken, want dan moet ik dan ja dan. Dan zal ik het echt opgegeven moeten gaan doen.

[00:06:39]

En dan is het nou ja, je sproeit alleen een beetje en er gebeurt niks. Geweldig is wel iets wat. O nee, er gaat ook niks. Er is wel iets geks. Ja, is het dan? Ja, zo heb ik achteraf wel een tumbleweed. Wordt het weet ik eigenlijk niet goed en ga ik op. Nou ja, ik heb een nieuw geval van Tony Media. Voor de voor de kijk kinderen heb ik een leuke rompertje gekregen met originele leuke rompertje.

[00:07:01]

Leuke. Nou, we gaan we allemaal door, Jaap. We willen vooral Agena, we hebben een hele.

[00:07:08]

Ik moet nog even benoemen dat er weer een nieuwe luister kinderkrant komt in in de postvak JES der Luister.

[00:07:14]

Kinderen zijn als jij nog eens een keer wat leuks tikt. Want ik heb net al gehoord van de redactie dat jij nog even een mooie dat je even nog aan het werk salmonella zit achter de broek aan en dat doet ze goed en vind ik ook prettig. Dus ik wacht altijd zo lang mogelijk zodat ze dat zo lang mogelijk doet. Nee, maar zo is het ook nog een keer.

[00:07:28]

Heel even kort even het onderwerp gaan inleiden, want daarna gaan we naar iets ontzettend spannend. Uhm ja.

[00:07:35]

De aflevering heet natuurlijk gewoon toeval bestaat niet, maar staat wel op stapel? Ja, want het is een beetje vaag. Jaap legt uit wat doe je? Nou ja, wij hebben net. Kijk wat er gebeurde. Ik heb natuurlijk de derde nu gekregen. Tijd en dat was de vorige. Twee kinderen zijn met IVF ter wereld gekomen. Lukte niet en dit lukte wel. Deze jongen is gelukt natuurlijk. Dus iedereen zegt tegen mij ja, het is echt een wonder hè?

[00:08:02]

Zegt de wonden houdt is echter ja, het heeft zo moeten zijn. Het heeft zo moeten zijn. Ja ja, dat is gewoon het heeft. Ja, het heeft in het pad waar ik denk ik veel gebeurd.

[00:08:11]

Het is gewoon gebeurd uit kansberekening een keer per jaar kan gebeuren. Raakten zijn godswonder dat het hem niet lukte. Nou, misschien wel kunnen jullie. Er was niks aan de handje, maar aan de andere kant vind ik het ook wel romantisch. Het idee dat je zegt ja, het is ook een beetje een wonder. En het is ook. Dat is ook wel leuk. Net zoals je dat je je zegt tegen je, tegen je vrouw of tegen. Ja, het is liefde op het eerste zicht.

[00:08:31]

En het is. Dat was een menten bij de waren. Er is niemand anders op aarde et cetera. Dat is ook wel.

[00:08:36]

Dat zit in ons allemaal behoefte. Maar het kan ook wel een beetje de verkeerde kant op gaan. Zo heb ik een beetje jouw Twitter ruzies meegekregen de afgelopen week. Vertel even wat.

[00:08:45]

Ik heb de wuppies aangepakt en dat wil ik ook wel inbrengen in dit onderwerp, want dat heeft natuurlijk ook ergens mee te maken. Want als je als je als je denkt dat geen toeval bestaat en alles met elkaar verbonden is en er één groot plan is, dan raak je al heel snel in die hoek, zo blijkt.

[00:09:01]

Want alle spirituele mensen, die worden dan bij toeval niet. En dan is er gewoon de islam is alles is een plan en a achter alles zit een idee. En wij zijn natuurlijk denk ik. Ik denk dat er goed, maar daar komt straks wel zitten. Natuurlijk wel verschil tussen mensen op spirituele types. En wij zijn hele rationele types. Nee, wij zijn jullie spiritueel, wij zijn echt broel. Diep in de klei kun je je voeten niet krijgen als die van ons.

[00:09:24]

Dus nee, wij hebben daar niets mee. En wij begrijpen dus ook niet de neiging van mensen om al die complotten te bedenken en na ook nog in te geloven. Want er hangt wel een beetje samen met geloven in niet geloof in toeval, maar wel geloof in complotten. Ja maar ja, voordat we beginnen met hoofdronde. Goed nieuws. Goed nieuws. Ja, ik heb mega goed nieuws, want we mogen een oude bekende in de armen sluiten. Weet je weken wie dan maar doe?

[00:09:49]

Nou ja, Carmela professor Tony van de deal. Dat zou Pottie toch een Argentijn, want ik had al die van vorige week. Die was ook een doorslaand succes en werd zelfs herkend op straat gelezen. Je heeft nu al een contract bij Jasons. Nee, maar ik bedoel natuurlijk Bol.com. Vercamer zou eigenlijk als sponsor als ja als Biljana.

[00:10:19]

Wat dacht je als gesprekken? Global Welcome. Maar dat is dus serieus goed nieuws, want ik heb dus nog steeds ben ik voornemens om het zwembad in de tuin te leggen. Ik weet niet of ze dat op Bol.com. Maar dit? Bij Bol.com zijn ze natuurlijk ook niet op hun achterhoofd gevallen. Ze hebben bedacht van wat hebben we nou aan adverteren? Zelfs podcast hebben we wat aan als we cadeaus aan Jaap geven? Het antwoord natuurlijk nee. Ze gaan cadeaus geven aan onze luisteraars.

[00:10:41]

Oh ja, nee, maar dat vind ik mooi dus. Maar staan wij ook achter Doedens? Wij doen het voor de luisteraars, dus krijgen de lluis, de kinders, de Tönnies en helaas ook de gyre. Die krijgen de kans op een cadeautje. De kans? Ik zeg de kans, want er is een zelfspot. Bol.com veiling dus. Elk artikel gaan wij aan en we gaan een artikel veilen. En daar hoort een opdracht bij. En zo kunnen mensen dus dat artikel winnen met die veiling elke zaterdag.

[00:11:11]

Plaatsen waar het product met de opdracht op de gram dus even niet naar Carmela Visser kijken, maar even naar de tram kijken van ons pagina.

[00:11:18]

En dan kunnen de luisteraars dan daaronder reageren met hun meest creatieve reactie. Hun creatiefste reactie in beter Nederlands. Het actie Ja is weer zo'n anglicisme. Meest creatief. Creatiefste reactie? Ja dus. De meest creatieve reactie wint Sanny.

[00:11:38]

Je hebt me zo ongelooflijk nieuwsgierig en benieuwd gemaakt. Wat is deze week het item wat ze kunnen winnen?

[00:11:43]

We hebben een item gekregen van de firma Balkon Ton uit Amsterdam-Noord of cantón balkon ton. Fantastisch. Dat is een bedrijf dat stads tuinieren makkelijker wil maken. Ze verkopen dus wormen, bakken, compostbakken, groene wanden en bodemverbeteraar. Het is ongelooflijk. Je zal het maar verzinnen. Ik heb een warme bak. Maar goed, ik moet wel zeggen ik heb balcontrole natuurlijk door best wel geregeld besteld. Maar ik heb wel een beetje goede wil bewijzen. Ja, jij kan goede, want als ik een groene kamer nodig heb en ik moet een goede kamer bouwen, dan kom ik daar goede wanden.

[00:12:13]

Nou goed, ik maak moet eerlijk zeggen heb ik nog niet, maar dit is echt een fantastische veiling. Dat is een designer. Wordt mijn bak bestaande uit compostering lagen waar aardwormen helpen bij het creëren van vermeesch compost. Je hebt compost, maar dan heb je ook Fermi. Compost is compost. Dat is het gorkom posten compost. Waar is het compost of compost? Nou compost compost, zeg ik dan maar. Nou, dat zeg ik ook soms nooit. Goed, in ieder geval als je dat ding wil hebben.

[00:12:44]

Als je dat ding wil hebben, moet je de volgende opdracht het meest creatief antwoorden. En de opdracht is hoe moet het nieuwe album van Jaap heten? PRAAG Wat wordt de naam van het nieuwe album van Rits? Wel heel lang? Wie het? Wie het creatiefste heeft, wint de designer wormen bak. Dit is toch prachtig? Mag ik even een paar een paar aanzetten geven, want ik heb dus echt. Ik heb een lijstje, maar heeft geen gein.

[00:13:07]

Ik heb dus een lijstje op mijn notitieblok voor album. Titels Die Liebe. Ja, dat is. Heb je dan zo af en toe? Euh. Vergane glorie vond ik een helemaal mooi uit de as herrezen. Nou ja, precies dat onder onder lichte dwang vond ik mooi teleurstellend. Deel twee had ik euh, verkijken niet van deze tijd. Alle elf niet raak. Nou ja, dat soort dingen.

[00:13:32]

Nou ja, goed, verzin wat leuks en wie weet win jij waarom een banaal, prachtig hot summer. Nou, we kennen na de nacht na de dieptepunten zakken zijn we beginnen. Heb jij de nog? Ja, ik heb er geen wat er dus is gebeurd. Euh ja, ik zit nog steeds een beetje naar lijstjes te kijken Herre Top 40 et cetera. En er is een nieuwe nummer één. Er is helemaal niks mis mee, want nu hij niet meer praten heeft echt draait al ongelooflijk lang mee.

[00:13:55]

Het is prima dat er een nieuw nummer aankomt. Maar wat schetst mijn van mijn verbazing? Kellermann Zo'n zo'n Ierse eenmans lied. Het is gewoon een of andere gozer. Die heeft dat werk. Tik Tok of zo heeft hij dat. Heeft ie dat gezongen? Dat is gewoon een rechtenvrij ding.

[00:14:09]

Van hang naar onhandelbare handen nam de naam. Jaja, precies, je voelt de motregen al in je gezin. En 2 many dj's. Die hebben daar gewoon een ding. Sommige juist al mee begonnen. En vervolgens hebben ze is dat gewoon een wereldhit geworden?

[00:14:21]

Nou, jij weet ook nooit wat je hier staat.

[00:14:23]

Zo bol van jaloezie? Nee, niet met hygiëne ingescande. Daarvan meneer en van de kut nummer.

[00:14:28]

Ik gun bijna zeg je met uitzicht laat ik moet er zijn he. Jaap en de wat gunnen. Vergis je niet, ik gun elke iors ineens dat je een deel van de eilanden, maar daar ging het niet om. Nee daar niet om ging. Omdat wij vroeger natuurlijk op de vrije jeugd kampen hadden wij zo'n bundel. En daar had je allemaal dit soort liedjes die je moest zingen. Het kan al. De Harry Rooden Leeuw pikt de lauro Carlo Nova.

[00:14:52]

Nou, dat soort. Nou goed, het pizzo gaat ook goed met whisky.

[00:14:55]

Ja nou en die ik weet nog dat ik toen al dacht ha, mijn vooruitziende blik. Ja, het Kanselier Retief liederenbundel.

[00:15:04]

De nummers zijn allemaal van iedereen. Allemaal rechtenvrij. Dus als je het gewoon lekker maakt, hoef je niet rechten voor af te dragen. Dus ik heb altijd gedacht toen ik op de diertjes ging samenwerken. We moeten uit die bundel liedjes maken, want er zijn gewoon supermooie en dat zijn allemaal van die moet je oppakken. Nou, natuurlijk niet gedaan. En nu zie je dus weer dat ik gewoon moet luisteren naar mezelf en dat het gewoon door moet pakken.

[00:15:27]

Want ik heb dit zat en joodse dacht van ik moet daar ik heb. Ik heb altijd gedacht zeker die de Ierse achtigen die een beetje folky achtige dingen. Als je daar Bytom gooit dan gaat dat gewoon werken natuurlijk. Niet gedaan dus. Deze man loopt er wel mee weg. En die prachtige Franse kampvuur liedjes juifs. De letter kunt u gewoon doen en gewoon naar Nederlands vertalen, geen Nederlands tekst. Maar het kan wel, maar dan is het weer net niet geacteerd.

[00:15:52]

Het is niet voor niks dat dit werkt op tempo. Dit werkt niet meer. Ja toch? Snap wel dat het werkt. Nou ja, er was nog een bod. Verdomme wie Fisher weer achterna? Verberk zielig. Ehm, ik heb niet echt een dieptepunt. Maar ik heb. Ik heb Tony Media. We hebben deze week de officiele lancering gehad van ons bedrijfje. Het gaat hartstikke goed. Veel positieve reacties. Het gaat allemaal lekker, maar dan krijg je weer groei.

[00:16:17]

Stuipen. Het dieptepunt is natuurlijk dat we toch een beetje te klein behuisd beginnen te raken. We moeten op zoek naar een nieuwe plek en dat is nog best wel lastig. Want ja, we zitten er nog een beetje na te denken van ja, wat moeten we daar nou mee? Ik merk dat het. Het kost me veel denk ruimte. Waar moeten we nou heen? Wat wordt de plek waar we hebt zoveel als als dat al? Wat heeft je oma?

[00:16:39]

Qua grijze ja, een grijze ruimte zit ik vrij hoog. En dus hitfilm best wel wat capaciteit.

[00:16:46]

Je moet er dus een nieuwe stek, want we zitten hier bij Mister Monkey. Euh. Het hotel van de fantaseer op mogen zitten.

[00:16:52]

Maar we groeien een beetje uit en we moeten ook aan de toekomst gaan denken, want we willen natuurlijk evenementen eigenlijk gaan organiseren. Dus het zou heel fijn zijn als een soort van horeca locatie in de buurt is.

[00:17:01]

Ja, want dat lijkt mij dus wel echt helemaal Samsom verbonden. Dat je dat je ei elke podcast die we maken gewoon live is voor 50 tot 100 tot 150 man met silent disco zoals we ooit in Den Haag hebben gedaan. Euh, we pilsje erbij. Bitterbal en gewoon een soort live podcast krijgen is wel heel leuk. Ja, dus we hebben ruimte nodig en een soort buiten live. Ding? Ja, en het liefst op de game. Maar het feest gaat natuurlijk niet vinden.

[00:17:26]

Nee, dit is eigenlijk dat we ook gewoon niet nog niet echt zo goed weten wat we willen en dat maakte. Daardoor heb ik zorgen dat we daar te laat achter komen en dat we dan te laat zijn.

[00:17:36]

We willen veel voor weinig. Dan is eigenlijk, want dat is nou ja, goed, we moeten luisteren en dus ook gewoon maar aan werk zetten jongens. Wie nog goed op heeft?

[00:17:43]

Ja kom maar. Kom maar hoor. Ja, het hoofdonderwerp. Toeval bestaat wel. En jij kwam met dat onderwerp. Dat vind ik wel fascinerend. Waarom kwam Jana?

[00:17:54]

Omdat het me een beetje opvalt dat wij hebben al een keer een aflevering. Hebben we het gehad over complottheorieën? Dat volgens mij bijna een jaar geleden en in dat jaar is er zo ongelooflijk veel veranderd in met met Nouja Wider een complot tegen zijn mainstream geworden.

[00:18:10]

Groep is een vakkringen, precies dat dus wat gebeurt. Er is nou niet dat mijn moeder bijvoorbeeld een complot gek is geworden. Maar ik heb wel echt mensen om me heen parket. Zeker in de muziek, want zeker in de muziek zijn er heel veel lui die je daar heel erg mee bezig zijn. Ik heb het idee dat ze ook gewoon heel veel tijd hebben dat ze het misschien heel gaaf vinden. Ze vinden van dat merk ook. Als ik met sound praten ben, dan zeggen ze van ja maar weet Jaap, jij bent nog niet zover dat dat ja, je moet je even goed inlezen, maar het zit allemaal zo met een soort van error.

[00:18:41]

Ik weet iets wat jij niet weet dat dit ongeluk. En dan zeggen ze van ja ja joh, het zit zoveel dieper. Jaja, zal ik dan ook bijna blasé gaan doen? Dus van nee maar Jaap, weet je. Ja, ik begrijp heel goed dat jij daar nog niet bent. Want jij zit met je met je gezin en jij ziet die complexe verbanden. Dat zie jij gewoon nog niet, want jij hebt ook niet de tijd om daar in te gaan.

[00:19:02]

Maar ja, het is er wel, maar het is maar goed.

[00:19:05]

Maar dat is zo. Fassin heel dichtbij. Dus het is echt mens ook écht mensen die ik serieus neemt. Wie gewoon die shit zeg.

[00:19:12]

Maar het wordt echt steeds gekker. En waar gaat dat stoppen? En waar is uberhaupt ook de grens? Want wat ik ook wel vind is dat je er zijn ook best wel veel mensen. Die worden ten onrechte denken complot gekkie genoemd. Als jij uberhaupt kritisch bent stel je bent op kritiek op het kroonen beleid word je al meteen een complot gek. Ja, ze zitten er aan. Maar dat dat nou jaren. Volgens mij gebeurt dat toch niet zo vaak aan de ligt toch wel een vrij duidelijke grens waar je overheen gaat om een complot gekkie genoemd te worden?

[00:19:41]

Bedoel Corona, kritiek is één ding. Laten we nog ook even het boetekleed aantrekken, want wij hadden natuurlijk de EISA Kriens H. Isa Kriens Grinch Isa Isa Kriens. Die hadden wij opgevoerd in die aflevering over vaccineren. Dan kregen wij onwijs op ons flikker van onze altijd kritische Tönnies zijn. Hoe kun je deze volslagen idioot opvoeren? Nou, wij dachten dat is iemand die ja critici zo vaccineren. En we vonden nog dat ze best wel op een redelijke manier haar twijfels uiten.

[00:20:12]

Ik vind ook dat dat moet kunnen. Ik vind dat je iets kan moet kunnen zeggen over vaccineren en dat er misschien risico's zijn. Ik kan me zelfs voorstellen dat je zegt ik doe dat niet, want ik zie niet het nut daarvan in. Allemaal prima. Maar wat blijkt? Zij is inderdaad samen met ene Jörn Lukla. Dat zijn dan. Zij zijn met z'n tweeën het motorblok van IS. Laat ik zeggen spirituele yoga hipster. AMSTERDAM Wuppie, het is een hele subcultuur aan het ontstaan van het bête er mensen die vroeger feestjes.

[00:20:44]

Organiseerde die nu full blown wuppie zijn en zij hangt ook allerlei complottheorieën. Is het niet FVD stemmen? Ze gaan allemaal over een bepaalde grens. Dus je kan kritisch zijn, maar je kan ook doorslaan.

[00:20:57]

We zijn gewoon een belang omdat het naar je zin hebt het zelf net over zijn ze zo vaak mensen die wat feestjes organiseren? Mensen uiten wat. Ik merk dat vooral de mensen uit de horeca wat ik. Ik snap best natuurlijk de de ellende. En en en je moet er iets mee. Maar die zijn euh, ik denk percentueel is zijn idee. Maar dat de meeste complot geeft, dat is het fascinerende van complotdenkers. Ze hebben niet door dat ze zelf Hughes voor edit zijn van van echte complotten.

[00:21:25]

Dus de de standaard complottheorie om Korona uit te leggen is nu geworden dat er een duistere wereld elite is van Joden.

[00:21:35]

Hij is gewoon een smerig, niet antisemitisch. Is toch gewoon heel smerig. Omdat is van joodse mensen. George Soros. George Soros en allerlei hoogwaardigheidsbekleders die een Great Wezet willen zijn. Een herstart van onze van onze wereldorde en daar allerlei belangen bij hebben. Zij denken dat zij iets weten wat wij niet weten, maar wat wij weten. Wat zij niet weten is dat zij voor het karretje worden gespannen van rechtse extremisten. Dat is de waarheid. Zij denken dat zij ons iets kunnen leren over complotten, terwijl ze zelf niet doorhebben dat ze gewoon een stel debielen zijn die zich voor het karretje laten spannen van antisemitische Engelsen.

[00:22:13]

Dat is voordat wij verder gaan. We hebben natuurlijk een ongevraagd advies. Ja, kan jij even uitleggen wie dat is en waarom we die hebben gehad?

[00:22:21]

Ongevraagd advies is van Emiel Baartmans. Van Oers.

[00:22:27]

Ja, ik weet niet wat die Baartmans genoemd. Ja, denk ik.

[00:22:31]

Want hij is de de bekende Noche Explained. Dus hij legt altijd alles uit.

[00:22:36]

Ja, het is best wel nuchter. Hij zegt dus jongens, wacht even, ik zal jullie even uitleggen hoe het nou echt? Want dat is natuurlijk waar, is zijn verklaring waar we het over hebben? Jongens, ga nou niet dingen zoeken die niet zijn. Het is allemaal vrij eenvoudig te verklaren. En hij gaat ons antwoord geven op de vraag waarom is het meeste? Prima te verklaren? Ja.

[00:22:59]

Hij dat luik en stekkie, ongevraagd advies van een beenhard Senaat of een onbekende.

[00:23:06]

Beste Sander en Jaap. Het toeval wil dat wij alledrie in 1984 geboren zijn. Of toeval? Of zit gewoon een logische gevolgtrekking van moeders met schoudervullingen en vaders met snor? Echt toeval bestaat niet. Er is enkel de wet van oorzaak en gevolg en het is allemaal interconnect. De enige manier om dat een beetje in je voordeel te sturen is door goede gedachten en goed handelen karma, aldus de Boeddha. Of in de woorden van Louis van Gaal. Kwaliteit is het uitsluiten van toeval.

[00:23:32]

Toch kan een toevalstreffer altijd vallen in je nadeel en in je voordeel. De enige reden dat wij als kleuters in 1981 Europees kampioen werden, was het toevallige kopballetje van Wim Kieft tegen Ierland. Een butterfly effect meer of minder. En we waren er toch weer ingetuind. Maar wij waren erbij. Dat heeft gewoon zo moeten zijn, toch? Het kan gewoon geen toeval zijn. Dat gevoel kennen we allemaal. Dit is een grote menselijke behoefte aan sluitende verklaringen. En dus is iets Manto B.

[00:23:58]

Een plan van God. De Metrix of misschien wel een samenzwering van miljardairs. Terwijl ik denk dat we moeten accepteren dat toeval gewoon bestaat. Ook al is het maar een gevoel dat er zoiets is als botte pech of puur geluk na een toevallige samenloop van omstandigheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je aan die omstandigheden niets kunt doen om in het vervolg minder aan het toeval over te laten. Daarom is mijn ongevraagd advies aan Jaap gaat er nou eens voor met je business ideeën.

[00:24:22]

Het lukt natuurlijk nooit als je bij voorbaat al geflopt verklaart. Misschien zit er toevallig wel een voltreffer bij. En mijn advies een sandur stop met de jacht op de Mediacourant. Het zijn trollen en die moet je niet voederen. Heeft met toeval niets te maken, maar is misschien wel goed voor je karma. Ik heb dat ding nog nooit gelezen en dat bevalt uitstekend. Nou, dat laatste wat ie zegt dat je het nog nooit gelezen heeft is natuurlijk eigenlijk de beste is.

[00:24:45]

Beste wat je kan doen.

[00:24:46]

Ja, maar ik ga dus niet mee stoppen, want we zijn natuurlijk wel. Het wordt heter en hedera. Vorige week met Gordon gezeten. Dat gaan we deze week natuurlijk allemaal. Jij zat in de gore Don Diablo. Ik zat in de koningsblauw.

[00:24:59]

Heel goed gevonden en het was fantastisch. Ik was. Ik was dat. Heb je binnengehaald? Nee, ze komen praten. Ze komen op gesprek. Ja, moeten we kijken of ze niet te klein Gordianus zijn? Grote namen. Leuke jongen maar die jongen. Maar moest het nog wel bewijzen. Maar nee, was echt fantastisch om daar te zijn. Om om over de Mediacourant te praten. Althans dat was mijn bedoeling. Maar ik moest het eigenlijk toch negentig procent van de tijd hebben over de dik Pécs in de telefoon van George Gordon.

[00:25:23]

Ja, dat is wel een andere ervaring dan ik mag doen.

[00:25:25]

Heb jij je prima ervaring? Nou ja, je hebt daar je woordje wel over klaar. Nou, ik vond het.

[00:25:30]

Ik vond het best wel interessant dat je dus kijk ik moet. Ik moet natuurlijk normaal met jou ja een ander soort gesprek voeren dan met Koerden. Gordini wil de hele tijd met je neuken. Dat is toch wat je in zijn ogen ziet. En bij jou zie je warmte en liefde.

[00:25:45]

En je wil vroeger van je, wij ook gore lijken. Toen ik. Ha! Weet je nog met mijn grote krullenbol? En ja.

[00:25:52]

Heb je nog inhoudelijk op in? Ik vond het niet heel leuk. Leugens. Hij doet het dus heel goed. En hij is natuurlijk best wel heel erg nuchter. Ik weet dat natuurlijk de meest nuchtere man van Nederland, Maarten van Rossem, heeft er een heel stuk over geschreven. Dan gaan we nu niet helemaal over doen, maar die heeft over toeval gezegd eigenlijk, zei die in de kop van Jut. Toeval bestaat gewoon, maar we zijn het. We zijn gewoon eigenlijk te dom met z'n allen om dat te zien.

[00:26:17]

Ja en ehm. En we hebben het natuurlijk effe een beetje over die complottheorieën, over die miljardairs, over hoe ver kan je gaan? Uhm, en ja, de vraag is gewoon zijn. Zijn die mensen eigenlijk wel in staat om zo'n complot ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen? Dat is mijn.

[00:26:35]

Dat is altijd toch het belangrijkste argument tegen complot theorie aanhangers. Ze overschatten de mensheid gewoon structureel. Het is weet je als je aan tafel zit met al die. Ik zit deze week dus al elk jaar aan tafel met politici. Ik heb natuurlijk mee op Eén. Heb ik al die mensen aan tafel gehad? Het is het meest domme om te denken dat dat zulke super slimme mensen zijn, dat zij in staat zijn tot een of ander sofisten. Het complot werd de grot schildjes.

[00:27:03]

George Soros in George. George Soros zit s avonds op de bank. De Fretin diepvries pizza laat een hele golf gespeeld. Dat is gewoon een man. Is het gewoon eens een man zoals jij.

[00:27:12]

Nou ja, ja, zoals jij inderdaad. Maar al met al met al romanschrijvers. Zegt iemand als jij nou echt de man is dat jij? Nee, maar ik bedoel die overschatting. Dat is sowieso iedereen doet maar wat. Dus het idee dat er een soort van juistere elite is die in staat is Ruth om die zei jij gaat morgen met Rutte praten en zou dus dan ben ik echt benieuwd.

[00:27:34]

Zit je dus met iemand naast je zit te zoemen. Maar waarschijnlijk denk je na een halve ja, alsof deze man zo door doorgaat Apple naar na in Amerika, waar de hoge baas even een grapje vertellen.

[00:27:46]

Heel leuk. Ik vind ik vertel ik, vertelde ze. Ik doe dus best wel veel van die zoem webinar hebben Narciso tegenwoordig. En als ik dan een vrouw tegenover mij, dan zeg ik stel. Ja, we hebben onlangs gezoend. En dan? Maar dan dan nemen uit het leuk is welk nummer. Het leuke is ja, ze vliegen dan allemaal omdat ze stijf staan van de spanning. Vliegen ze meter de lucht in, want ze denken dat zegt ie nou nou snel nee.

[00:28:10]

Maar dat is jammer. Het is zo'n leuk grapje genre. Ik vind het zo'n leuk intermezzi. Dit is leuk. Het is echt een tira. Als je als je dus een heel erg gezellig interview in een webinar ja moet zeggen. Ja we hebben. We hebben vorige week en we hebben. We kennen elkaar, maar je kan er ook seizoen. Hou je ook van anale seks en hou hij altijd aan? Ja, dat kan, maar dat kan. Maar snap je dan niet goed?

[00:28:35]

Oké, ga door een grapje af Rutte je ook een grapje of een ritje maken dan dat je niet schreef. Ik ga misschien wel zeggen van ja, we hebben. We hebben wel eens eerder gezoend. En dan zegt de Mediacourant Sander Schimmelpennink heeft gezoend, gezoend.

[00:28:46]

Nou ja, het is wel een hele goeie. Eigenlijk nooit grof. Nee, maar alsof die man. Ja ja, Mark Rutte ik hem wel eens ontmoet. Nou, ik kan je vertellen die die hè. Die zit niet s avonds nog in een soort apart netwerk met wereldleiders.

[00:29:02]

Vrijmetselaar? Ja ja, dat is gewoon. Daar is gewoon echt niet waar. Nee, het is gewoon niet waar. En het is het is ik. Ik begrijp het ook niet, want dan dan dan verwacht je.

[00:29:14]

Kijk, als ze zo sofisten dit zouden zijn die wereld leden leiders om een of ander duister complot op te tuigen, dan zouden ze. Dan zou het toch veel beter ook lukken? Bedoel, als ze dat geheim kunnen houden. Dan zou het toch deze rommel die er nu ontstaat? Dat is toch hoe kan de rommel die er nu is deel zijn van een plan?

[00:29:34]

Het is een feit.

[00:29:35]

Ik vind wel heel veel dingen behoorlijk onverklaarbaar. Bedoel dat wij hier uberhaupt nu zitten en dat dit hier is en de mensen et cetera. Het is allemaal wel vrij onverklaarbaar, daar is ie.

[00:29:45]

Ik heb veel met toeval. Het is toevallig geen moment. Was een of andere domme vis in het in het Pleistoceen. Of weet ik veel die dacht ik ga het land op. Heb honger. Ik kan niks vinden onder water. Ik ga, ik ga. Ik ga zelf het land op en ik opeens groeide. Vanuit zijn vin groeit er in een armpje.

[00:30:01]

Ja, en dan is een leguaan nog. Maar dat is het gewoon dom. Toeval? Nee. Maar goed, daarvoor is er wel een keer iets ontstaan uit een bepaalde oerknal. Of weet ik veel dat er dingen onverklaarbaar zijn. Mij geeft het dus altijd heel veel rust om daar niet teveel over na te denken. Ik heb me heel vaak met users. Die denken daar vaak over nadat zij mensen heb over gehad. Die zit in de bitcoins, maar die hebben het ook altijd zelf complot gekkies en die hebben het ook altijd over de oudheid.

[00:30:27]

Kan niet die Egyptenaren hebben of nooit kunnen doen met zoveel man.

[00:30:30]

Ja, maar het is een bepaald type, dus het is spiritueel. Het zijn een beetje, maar ik hou wel van van spirituele mensen, als ze maar niet te ver gaan. En nu is het probleem dat de mensen om je heen te ver gaan en walgelijke dingen zeggen. Ze moeten nu echt wel in strafkampen, maar ze gaan vervolgens wel gewoon door met de maatschappij. Want ook weten zij schrik voor ze nou die bij ons is. Kriens singer kriens is.

[00:30:55]

Jordan Lukaku zit toch ook gewoon lekker aan de aan de zijkant lekkere dingen te vergeten?

[00:31:00]

Ja ja, precies is er Kriens. Die heeft een handeltje gemaakt van een happy happiness. Ja dus, die heeft de bouncer opgezet. Die lui, die laat zich betalen door donateurs en die verkoopt nu truien met zelf nadenken van het spel. Janssen is in wiegend trui H. Sinds Wiegand is 100 procent Vigan, dus dan verkoop je een trui maar even.

[00:31:20]

Als je even analyseert wat daar gebeurt, dan zeg je je baan op. Als hoogopgeleide vrouw is is jurist, dan zeg je je baan op om anti-semitische, smerige, ranzige complotten te verspreiden. En dan maak je dus een vierkant trui met opdruk. Zelf nadenken.

[00:31:39]

We willen me even de complexity, de absurditeit. Dus dan denk je dat het verkopen van een trui die 100 procent Vigan is bijdraagt aan een betere wereld om de om de joodse complot ten gronde te richten.

[00:31:53]

Nou ja, maar ze zien het dus niet meer. En ik heb het idee dat ze het ook allemaal wel heel hebben. We hadden het over dat ze het ook gewoon interessant vinden. Ze voelen zich gewoon bij een groep horen. Ze zeggen hé, wij zijn slim. Wij lopen niet met de kunnen mee. Wij kunnen kritisch hadden, maar dat is de tragiek van de mensheid. Spannend. We hebben natuurlijk altijd de neiging om te denken dat wij in het spannendste tijdperk ooit leven, terwijl we leven in alle Vrakking saaiste tijdperk ooit.

[00:32:17]

Bedoel.

[00:32:17]

Wat is ons leven? We zitten toch gewoon in? Wat doen we nou? Het is toch helemaal niks? Jij gaat er van dat je gewoon Khamenei. Maar ik ben nergens. Dit is geen oorlog, is helemaal niks spannends. We vervelen ons gewoon de pleuris. Dat is het. Maar hé, heb jij wel? Heb jij wel gehad dat je daar gewoon in de praktijk Jorna? Dit is me wel een partij toeval, maar wat je loopt in Nieuw-Zeeland.

[00:32:40]

Maar kijk, ik ben een ergens en je zit 4 dagen zit je zit je natuur in te lopen, je kijkt naar rechts en je buurvrouw die zegt de goh ik hier. Nee, maar toch. Ik bedoel, heb je dat al eens meegemaakt?

[00:32:50]

Nou ja, nee, dat heb ik dus nooit. Naja, je komt wel eens Nederlanders tegen. Denk je God, die Nederlanders zijn ook overal. Ja ja, maar er zijn er ook miljoen. Ze zijn rijk, dus Vliegende Hulda is ook niet zo heel raar, maar niet elke keer dat je een vlinder op je schouder had die zijn oma is overleden. Ja, ik ben een reïncarnatie van een van de grootvader van Jaap.

[00:33:08]

Nee is nooit gebeurd. Zwanger werd? Nee, maar je denkt wel, ik heb dat natuurlijk wel gedacht.

[00:33:14]

Ik denk dan wel eens van ja. Ik ben het lot haar tegengekomen op de Tafelberg en wou Wyba. Maar dan denk ik ook. Dan kijk ik op Instagram en vlieg ik ergens heen. En dan en een dag later zie ik precies op dezelfde vlucht echter mogelijk lijken. Dan denk ik godverdomme. Ik zat naast een dikke vent met een manier met een bucket KFC. Dus als het toeval is, is het Nigeria gezind. Aan de andere kant op werken.

[00:33:35]

Ja nee dus. Ik? Ik Fisk bedoel ik.

[00:33:38]

Ik visteon wel vaker als activist, ook als jongen. Nee, dit is toeval, bestaat helemaal niet. Schonk is gewoon alles in statistiek en kansberekening.

[00:33:45]

Toeval bestaat wel heel lastig. Het toeval bestaat. Toeval bestaat niet zo gek als je weet hoe. Maar toeval bestaat wel.

[00:33:51]

Ja, maar het is verklaard. Ja maar ja, tuurlijk ja. Het toeval bestaat wel, maar het is verklaarbaar ja. Maar je zijn. Toeval bestaat niet. Nee joh, dat bestrijdt dat. Ja, Woodroof bestaat wel. Nee, het is gewoon toeval tournee. Hoe? Nee. Maar dit is geen grote plan. Dat bedoel ik dus nee. Toeval bestaat juist wel, maar een groter plan bestaat niet. Na wat momento b bestaat niet. Wat ook nu bestaat bevat ook heel toevallig is nu nog een business idee.

[00:34:18]

Dat is geen toeval. Het geflopte business idee van. Wij zijn allebei natuurlijk een beetje harken, waarbij jij toch wel de wedstrijd behoorlijk wint. Hij zei niet nee, het gaat regenwolken ingeslikt. Ja, da's ook waar. Maar het gaat erom. Ted is geboren. En dan krijgen we allemaal lieve kaartjes en berichtjes in mij. Van jou heb ik natuurlijk. Ik heb hier niet eens een telefoon gehad in de. Jij belde mij, het is en je zei demoniseert en je zei Rutte duurde een miraculeuze gekocht.

[00:34:53]

En toen zei ik hem eerder bekend waar in zijn woning heet is Jaap. Je gaat het nucleatie. Nee, corrigeert een beetje. Nee, je gaat het nu zeker gewoon heel lief berichtjes sturen naar zowel jou als je lieve vrouw.

[00:35:03]

Ik heb. Ik heb je gebeld. Berichten raki. Nee, het is wel waar je was. Je was prima lief, maar ik probeerde een beetje aan te dikken. Herrie maar lief. Ik probeer het aan te doen, dus die mensen sturen allemaal na.

[00:35:14]

Dus ik had bedacht dat daar een soort. Wij moeten iets bouwen. Uhm, diep deed dat om. Ja, dat onthoudt automatisch als je een appje binnenkrijgt van. Hij is geboren. Ha werd jou. Of je ziet het op Facebook en een vriend of naar wat dan ook. Dan gaat daar. Automatisch wordt er een bedankbriefje met een leuk presentje, een cadeautje, een attentie vindt een attentie. Altijd heel mooi, altijd persoonlijk, heel mooi. Ik wilde ook iets met een attentie in de naam doen.

[00:35:42]

Solange Aanleiding? Ik ben er helemaal uitgecheckt. Het is net alsof ik fokking. Maar zou je het niet fijn vinden?

[00:35:47]

Ik dacht aan hork of Kharkov. Ja, hork of gokhal van gewoon. We zijn geen orkaan meer, maar wij hoeven er niet over na te denken en hoort gewoon automatisch. Wordt er iets gestuurd? Uh, waar je dan ook bent geweest. Ja ja, soms gaat het mis natuurlijk he? Ja maar kan gebeuren als je kan dit best wel automatiseren. Want als je gewoon het koppeltje aan je online agenda PSF is een afspraak dan. Dan zou dat gekoppeld moeten kunnen worden naar de klant toe, naar de klant.

[00:36:12]

Toen hem maar verjaardagskaart erin zetten afspraken. Maar dan moet je het gewoon goed. Je moet meteen als je weet van hee, ik ga een nachtje logeren en die mensen moet ik ook bedanken. Dan zeg je dat in je agenda en dan maak je dat met de hork of knop zet je die aan vast. Hij hoef je alleen nog maar dat te bedenken en hoef je dus niet daarna nog te bedenken. Ik moet sturen.

[00:36:31]

Nou, dan zou je misschien een kleine imine van. Wat is de tip? Is. Is het een boerenlul? Dan geef ik Marci is een intellectueel, geef ik een Bokila cartoons missiewerk?

[00:36:40]

Natuurlijk altijd inderdaad bij de boerenlul. Maar bij de intellectuele elite in Europa van Geert Mak. Ja maar goed. Hoi. Ja nee. Maar dat is het enige boek. Zeer makkelijk. De ene schrijver die je altijd weer opvoert in tijd voor Max. Nee, ik ben er één keer aan begonnen namelijk. En ik vond dat zo'n mode fokking groot boek. En ik ben er. Ja, het zal je niet verbazen. Niet doorheen gekomen. Je dacht het wel in Europa.

[00:37:05]

Mooi zaad?

[00:37:06]

Ja dus ik heb op Scholieren.com de samenvatting opgezocht. En die Bjørgen? Nee, maar hoop. Vind je het ook? Ik vind een goed idee je wel. Ik vind het goed idee. En ik zou het ook echt wel gebruiken, want ik krijg dat verwijt vaak dat ik niet niet geïnteresseerd in Fritsen ja, maar meer specifiek dat ik ja. Ik doe weinig opvolging. Aan de andere kant, ik vind ook wel, maar het is ook. Ik vind het niet.

[00:37:28]

Ik vind het niet heel jammer. Ik wacht, nu is het zo. Ik waardeer het zelf ook niet zo. Dus als ik een etentje geef. Wil ik gewoon dat geneukt?

[00:37:36]

Nee, nee, nee. Hij was wel leuk, heel leuke dingen te gaan, maar het was echt afschuwelijk. Het zou. Maar goed luisteren, gezoend als ik geef, dan wil ik gewoon dat het gezellig is en dat ik een weener uitnodiging krijgt en bewondert.

[00:38:03]

Ik hoef niet, ik hoef geen bedankbriefje zijn.

[00:38:05]

Je moet gewoon even nog een tip naar naar de klant toe. Als je dan hebt over. Dan heb ik het misschien al wel eens getypt. Maar Daniël Arends en zijn dat hij gaat eten met zijn vriendin bij een ander stel je goed. Dat moet je echt een keer opzoeken, want dat is precies deze echt wel waar het arrest van gemaakt. En dan gewoon dat gezeik. Williame niet zo'n cadeau dat wij teruggeven aan Ron afrondden. Sandra wacht even, want kijk mijn basisidee.

[00:38:29]

Jij zegt altijd wel of je een in t begin voor je allemaal leuk. Nu ze steeds beter worden, maar een stukje investering nooit maar de Yaqub toe homa. Ha 5k. In de Mediacourant stopt die er zo in 5K in zijn beste vriend Jaap Reesema. No no no. Nee dus. Ik dacht toch ja.

[00:38:47]

Emiel zei het ook, want omvaart advies doe daarna wat mee. Doe daarna tot mee, want het is gewoon waanzinnig goed. Dit is ook weer een goed idee. Ik dacht ik ga live in de uitzending gewoon een investeerder bellen. Euh, ik heb een investeerder gevonden van het eerste uur die ook in ons heeft geloofd.

[00:39:02]

Laten we even eerlijk zijn de allereerste sponsor, de allereerste sponsor. Ga ik eens even checken of u wat geld erin wil stoppen. Maar je bedoelt dus eigenlijk gewoon de enige echte match sleepte online matrassen winkel met aanpasbare matrassen met 120 dagen proef slapen. Tiamat Sleeps. Precies. Ben je nog steeds tevreden klant?

[00:39:18]

Jouw 100 procent? Ik heb in Kroatië en in Zweden in Nederland gezien. Drie verschillende landen leggen die met.

[00:39:23]

Ja, en het legt lekker weg. Ik ga hem gewoon bellen. Ga kijken of je hier een stekje wil investeren.

[00:39:27]

Komt. Ja ja. Mednet met Mertz slips hebben zo ongelooflijk veel geld verdiend door de laatste samenwerking met zelfs podcast. Omdat ik nu lekker op een matras in de N.A. Doe nog maar eens niet lekker op de Canarische eiland ligt. Jaja. Wil jij nou ook nog 100 euro korting op een dubbele matras of 50 euro korting op een enkel matras? Haal dan eventjes naar met slips puntkomma en gebruikt de code zelfs podcast. Volgens mij gaat ze niet door dat de code gewoon werkt.

[00:40:02]

Later Ja, hij heeft het dus weer beter voor elkaar. Jasons schoenen uit, gewoon met de noorderzon vertrokken. Maar wij hebben serieus niet dieselbus podcast. Wij hebben niet gecontroleerd of die code ooit is uitgezet.

[00:40:15]

Het is gewoon. Hij wordt lachend rijk van ons en dat is ergens ook gegund. Maar ik ga het volgende week nog een keer proberen, want hij gaat godverdomme investeren.

[00:40:24]

Moia Hij een conclusie over het hoofdonderwerp eerste hulp bij complotdenken.

[00:40:28]

We hadden zonnebad, flensjes. Al lastig vind is hoe ga je met die mensen om?

[00:40:32]

Want als je nou ja werkkamp of immigreren immigreren druid korten op jou halen vierendeel.

[00:40:41]

Maar het is wel Lassard raken dat je als je als je als je er fel op ingaat werkt het ook niet.

[00:40:46]

Maar wat moet je dan wel? Ik ga het toch een beetje Velp in? Ja uhm, nou maar kijk ik vind dichtbij is.

[00:40:52]

Het is heel simpel. Het is net als met geweld te zijn. Er zijn hele dagen. Je kan vrijheid van meningsuiting houdt op waar het de wet gaat overschrijden, waarin je oproept tot geweld waarin je discrimineert, waarin het eng wordt zal ik maar zeggen. En dat geldt ook bij kritisch het korona beleid benaderen. Het houd op met kritiek voeren of kritiek hebben. En het slaat om in een complotdenken. En Watney zijn. Als je dus in complotten gaat, theorieën, complottheorieën gaat geloven over een Joodse wereldorde en een pedofilienetwerk.

[00:41:27]

Maar ik bloedgiften wel Joden. Dat is gewoon een grens Amasya overgaat. Ben je af. Maar ik vind wel als jij dus zegt een complot gekkie is iemand die dus kritiek heeft op het korona beleid.

[00:41:39]

Je moet wel. Dat is onzin dat je maar dat is. Dat is niet zo. Is niemand die zegt dat je een wuppie bent als je zegt naar de belangenafweging tussen ouderen en jongeren slaat worden als een oud een longartsen opop op Radio 1.

[00:41:51]

Ik zat in een auto en die had het daar wel over. Die zei ik. Ik word overal word ik als complot, gekkie. Ik heb nog nooit. Ik heb helemaal niet dat er een hogere macht is of een bepaalde groepering die alles bepaalt en die de reset knop indrukken. Ik zeg alleen dit is wat ik zie in het echte is een terecht punt, dus ik vind wel dat ik vind dat voor onze luisteraars en voor onszelf houden zou de grens heel duidelijk moeten zijn.

[00:42:12]

Als je actief gaat propageren dat er een of ander duistere wereld complot is, dan zit je gewoon fout. Want dit is gewoon dikke vette bullshit. Precies heel slim.

[00:42:21]

Het is nu tijd voor echt serieuze zaken. Serieus, want vorige week hebben wij toch weer een klassieker gecreëerd.

[00:42:28]

Trouwens, jij stuurde mij door. Maar mogen we het al vertellen dat wij gevraagd zijn door de Shadid 500 in hoogtepuntje is echt een hoogtepunt. We zijn gevraagd door de VGM 500. Ja, dat kennen wij natuurlijk niet.

[00:42:41]

Nooit gelezen. Is het knappe broertje van de Quote 500. Toch wel, want dat zijn namelijk de 500 rijkste wijken van Nederland. En ja, dat doen ze al sinds jaar en dag. En het lekkerste wijf is de 500 mooiste hertje hertje.

[00:42:52]

Ja uhm, en wij zijn gevraag krullende stukje advies te geven. Borrelende harten toch of niet? Of een gillende bril bühler brullen.

[00:43:01]

Ja burlesk en wil ik keiharde Beerlandt? Ja ja. Maar wat is eigenlijk ons gevraagd ook zelf?

[00:43:10]

Ik heb net gekregen van Henk van der Tonneke, hoofd hoofdredacteur van een van de voor hem mengt zijn. Uhm, nee, hij vroeg of wij kunnen het geheim kunnen delen van ons neusje voor snoepen. Rij voor snoepen roepen. Nou ja, ik zei je bedoelt neus is echt neusje, maar je bedoelt het mij goed. Maar wij gaan hem ons geheim helpen.

[00:43:31]

Een stukje op weg kijken of we de lijst weer beter kunnen maken, of we dat aankunnen. Maar we hebben wel de Discovery bedoeld, maar hebben wel toch mensen op de kaart. Nou, absoluut. Maar we gaan nu niet iemand op de kaart. We gaan iemand van de kaart aftrapt. Heb nou ja, dat dat. Dat weet ik niet echt snel van de.

[00:43:51]

Het is een euh en een snuifje. Er zijn een aantal snuif scouts, prachtige dames, maar die wel een beetje richting de complot gekkies gaan aan de Wapper besluipt natuurlijk. We hebben het over de een keer gehad. Je hebt ook Kim Feenstra. Oh ja, wat vind jij van? Nou ja, wat vind jij? Nou nou ja, een vis.

[00:44:11]

Waarom? Waarom? Waarom weten we überhaupt wie? Kim Feenstra is ook alweer? Wat doet hij? Ik denk dat zij Holland's Next Top Model zo heeft gewonnen. Jawel, ja, ja, Samuel knikt heel hard. Ja dus. Ze is model. Ja. Ken jij haar? Want ik ken er een beetje en ken er niet echt een echte. Schatte het echt een leuk wijf, een schatje. Ja, het is echt een schatje en leuk wijf.

[00:44:31]

Nee, allebei zijn het zo. Lama, ik ken jou een schatje is bij jou een eufemisme voor een wat dommig meisje. Nee, maar dat is leuk. Is er dus niet. Is niet dom en ik weet het ook. Zij is best wel aangevallen op nou ja, op kritiek wat ze wat ze had. Zij is wel gevallen op kritiek, want ze hadden we waarnemers. Hij had. Nee, maar zij heeft een aantal dingen gepost.

[00:44:53]

Tijd geleden Korongo. De lijst kritiek. Uh, ze fotografeert nu nee, maar is wel heel.

[00:45:00]

Je kunt heel makkelijk doen. Ben ik niet helemaal mee eens, maar ik weet het oprecht en zij heeft best wel goed gereageerd. Met jongens luister, ik ben dus niet in complot gekkie. Ik stel gewoon wat kritische vragen. Nou ja, het kan wel. De oudste terugdeed uit.

[00:45:14]

Ik stel alleen maar vragen. Dat zegt iedereen blijven nadenken. Ja, hij heeft zelf naar de heien. 1. Ik kan hem niet Narain, dus je moet dat aanleggen.

[00:45:21]

Je moet het nadenken uitbesteden daarmee wel kunnen zoals hij is volgens mij. Nee, maar ik ik, ik snap ik. Daar ben ik het wel met je eens dat je. Tuurlijk, als je dan constant gaat zeggen van ha, dan ga je oprecht de boetekleed aantrekken. Zal alleen maar vragen stel jij. Ben jij een pedofiel? Ik stel alleen maar vragen.

[00:45:38]

Ja, dat kan ook niet, maar we moeten. Je moet dan wel iets meer op de materie induiken. Of zij dat ook daadwerkelijk heeft gezegd, want dan weet je niet ha ja.

[00:45:44]

Nee niet, houdt hij op. Kim Feenstra is alvast een lieve meid, maar kom op Haughton je smoel. Ja, ze moet gewoon zijn. Tuurlijk, ze moeten smoel houden. Welke credentials heeft zij om überhaupt van iets ooit iets te vinden? No. Ze zijn ook niet nee. Wel, ik heb gestudeerd, net zoals jij. Wat is voor onze generatie wel gestudeerd? En wat dan?

[00:46:02]

Nou weet ik veel. Misschien heb je wel kunde, maar dat weet je toch mét make up Logi. Dat weet je toch. Hou toch op met die onzin. Je weet het niet, ik weet het wel gewoon. Het antwoord is nee, ze heeft niet gestudeerd, dus moet gewoon mond houden.

[00:46:15]

Nou ja. O ja trouwens. Daar ben ik dit even even zeepaardje.

[00:46:20]

Ja, ik hoorde vandaag al snel er is wat druk. Nu ja, daarom. Ik hoorde vandaag op de Radio 1. En het valt me op dat het steeds vaker voorbijkomt. Een verzekering. Verzekeringsmaatschappij voor hoger opgeleiden?

[00:46:34]

Ja, dus er zijn steeds meer discriminatoire? Nee. Maar wat vind je daarvan? Dat vind ik raar. Jammer dat eigenlijk. Maar het is wel terecht, want hogeropgeleiden maakt natuurlijk minder brokken. Maar dat is natuurlijk wel zo, maar dat is een leven gezond. Dat gebeurt steeds vaker. Hypotheken voor hogeropgeleiden. Verzekeringen voor hoger opgeleiden.

[00:46:51]

Maar dat is een Messi's ideale verzekeringen voor opgeleiden met een mega premie.

[00:46:57]

Ja, maar dat bestaat al. Dat het Rialto. Nou ik, dat weet ik niet vroeger, want wij hebben een vriend Flesch.

[00:47:02]

Maar die reed nog wel eens een auto in de prak. En toen, op een gegeven moment, kon hij zijn auto niet meer verzekeren. Behalve bij Rialto. Dat is de enige die je nog aanneemt en dan betaal je echt een grommend hoge premie, maar dan ben je wel verzekerd. Nou ja, goed ik. Ja, het is best wel pijnlijk dat in die reclames bestaan en dat er dus bedrijven zijn die zich richten op hoogopgeleiden. Dus van gekheid.

[00:47:26]

Nou ja dus. De conclusie is Kim Feenstra is onverzekerd, maar we houden over op Brijder.

[00:47:33]

Een eind aan.