Transcribe your podcast
[00:00:02]

Ik vind ook dat we dus een snoepje binnen hebben. Ik vind. Ja ja, ik vind jij rugvinnen. Ik vind dat is goed.

[00:00:12]

Ik vind ja, zei ik. Zei hij. Ik praat ignore ik. Ik kweek, kan alle kanten op. Nou, ga door vijf parkaanleg toffe. Hij doet het maar wat beide koopt, hij zingt af en toe een foute noot, net niet echt succesvol.

[00:00:37]

Derde. Twee van de tennissters zeilsport. Zou die job dag jongen? Ja, heel goed, want ik ben net te verrast door een Tony van het eerste uur. Ja, met een heerlijke yo box. Euh, voor Ted. Voor voor mijn eerstgeborene. Het is ongeplaatst Vandenbroele jij. Euh ja, jij vervelt de wereld met jouw kinderen. En als beloning krijg je ook nog eens allerlei cadeau.

[00:01:06]

Hoe lief is dat? Ongelofelijk. En uhm, wat? Ik zag jou jouw gezichtje. Beteuterd keek mooie jongen, gezeten op mijn snoetje. Heb je snoetje. En jij dacht ik heb er één. Ik ben nog niet geweest. Da's prima. En twee, je hebt nog geen cadeau gegeven aan tijd, dus misschien uhm, ik ga.

[00:01:25]

Ik ga. Ik ga binnenkort weer naar Zweden. Ik zal iets moois uit Zweden vormen, zodat hij op wat valt, wat cultuur en smaak is, het donder krijgt. En dat vieren Vinex. Nou, hartstikke leuk hè?

[00:01:34]

Vandaag gaan wij het hebben. Euh, tuurlijk wel een beetje over de verkiezingen is. Het is echt campagnetijd, schijnt campagnetijd. Jojoy, wat zijn we daar veel mee bezig.

[00:01:43]

Jij blijft tot diep in de nacht open om debatten te kijken. Dat sowieso. Ik heb wel wat gevolgd en het is natuurlijk wel zo dat je ja, ze kunnen natuurlijk niet.

[00:01:51]

De paden en de lanen in zoals je het zo mooi zegt oma, om om om campagne te voeren is alles behalve behalve onze vriend Harry mensen. Doet het wel. Die was ook op de Op de Brink in Deventer waar ik vandaan kom. Ik zeg ik vind het echt ja, ik moet het niet lang gaan. Straks natuurlijk nog wel over al die mensen hem. Maar ik vind het zo'n kneusje van de staat die met zijn papeete en met al die al die het is waar hij heen eencelligen die dan komen opdraven.

[00:02:16]

Het is vrij normaal rond de rij. Ja al die al die jullie nou hebben. Ze hebben daar van boven van de Brink, want dat is het plein in.

[00:02:23]

Demetris hebben ze een shot gemaakt en toen viel het wel behoorlijk tegen hoor. Want er wat wat op komst. Hij heeft ook een petje op tegenwoordig. Net zoals Trump weet je wel ja.

[00:02:31]

En andere mensen kunnen weer hun petje af nemen over de luchtbrug achter de muren te komen. Maar waar gaat het over de campagnes hebben? Ik heb zo meteen ook een leuk Kristy voor je, want ik heb een paar slogans. Euh, wat ik? Ja, je ziet het wel, overal langs de kant van de weg en op social media. Ze zijn behoorlijk bezig. Maar ben jij vooral voor campagne? Ik ben ja, ik ben dus wel gevoelig.

[00:02:57]

En ik merk ook dat. Volgens mij heeft D66 behoorlijke donaties gekregen waardoor ze echt ja, ik overal ga je hard. Die vond wel opvallend dat ie dat ie Steven Schuurman in een hele schuwe miljardair. Ja, dat ie dus gewoon zegt. Ik geef een miloen aan iets een meloen. Deze zit vol geld. En maar dat zie je ook toch al een beetje terug. Euh. En ik ben. Ik ben wel gevoelig voor reclame en voor advertenties.

[00:03:20]

Dus als als dank een heel mooi spotje maakt, dan denk jij nou. Nou, ik dacht laat ik neem een keer een sluier op toen je nou nee dacht sherry die zij van euh wilde.

[00:03:29]

Wil je weer je vrijheid terug? En toen dacht ik ja, dat wil ik.

[00:03:32]

Ja dus zo ben je echt kwijt. Ja, nee, ik ben. Wat dat betreft kan ik nog wel een beetje nadenken Sander, maar ik ben best gevoelig voor euh, voorwaarde voor een stukje marketing naar de klant toe.

[00:03:42]

Over marketing gesproken we hebben onze eigen marketingcampagnes en dat is van onze grote vrienden van van Bol.com namelijk zo.

[00:04:00]

We hebben. Vorige week hebben we de nieuwe campagne gelanceerd met een wedstrijd, een veiling, een veiling en daar werd waanzinnig op gereageerd.

[00:04:07]

Het was ook een hele leuke opdracht. Laten we wel wezen, de nieuwe naam voor jouw album. Ik had zelf vond ik de allerleukste geen nek, wel zwak.

[00:04:17]

Ik moet eerlijk zeggen als jij had mee mogen doen met de compositie, maar er waren gewonnen. Dat waren de drie anderen. Die waren heel mooi. Ik ga ze even opnoemen that Engelmann had vinexwijk nights. Dan hadden we ene Seid Cumulus gemist. Die had meer kinderen dan goede nummers. En Eric en Erik van Galen had het kan niet kutje. Ja nou, dat zijn drie, dat is de top drie. En jij mag nu ja, er zijn parels.

[00:04:42]

Maar ik? Ik vind functie een Nitsch. Venetië vind ik zo ongelofelijk lekker klinken.

[00:04:49]

Euh. En ik weet ook niet of mensen het buitenland dat zouden begrijpen. VENETIE Maar het klinkt zo goed dat. Euh ja. De warme bak die we gaan veilen gaat bij dezen naar TjET Engelmann voor Vinex niet. Ik klop hem af. Gereciteerd uit Engeland.

[00:05:04]

Ja, nou, ook deze week hebben we weer een prachtige prachtige prijs. En er zou best wel ook een van die grote spelshows kunnen zijn. Maar ik word altijd de nieuwe wensen gerst. Altijd weer Hans van der Togt die mijn Bouchez in inpikt. Juist terwijl ik. Ik ben daar ook heel geschikt voor. Ja, goed, we hebben deze week hebben weer iets anders prachtigs in de verkoop in de veiling. En wel van Pot Online, een winkel uit Bladel.

[00:05:30]

Want Bol.com heeft dus allemaal kleine winkeltjes, lokale retailers aangesloten.

[00:05:34]

Dat je niet denkt dat het een anonieme blokkendoos is maar een winkeltje, is het mooi als een specialist in bloempotten accessoires. Wat hebben zij ter beschikking gesteld? Een antraciet kleurig bijenhotel in Nederland. Kijk, ik rij wel eens langs de snelweg.

[00:05:51]

Ik was op de snelweg en dan zie je al die bijenhotels en die zijn geel en paars. En dan denk ik kan zo'n bijenhotel niet een beetje een sjieke kleur krijgen? Nou, dat doen ze dan bij Pot Online en daar is het bij diezelfde nu.

[00:06:02]

Maar die hebben het ook niet makkelijk bij hotels, want het is ook allemaal. Die mogen ook op afstand. Ja Nederland, want wat denk je dat je een avondklok? En als bij kom je de grens niet over zonder vaccinatie? Persoons er ook nog verkeer. Is dat? Dat ligt ook op z'n gat. De nieuwe opdracht luidt dus dat moet je even op de gram en overal kan je dat naar ons sturen. En dan kan je dat dus weer winnen.

[00:06:21]

Dat mooi bij hotel is de titel H, dus o dus. Dus verzin de titel van het artikel dat Sander nooit heeft durven schrijven, maar wel zou willen hem interessant gaan zetten op Jaap dit punt. Ja, ik heb een uh, ik heb een dieptepunt, al heb ik al een hele week. Uhm, ik heb als ik zelf iets schrijf of iets maak, dan zit zo'n melodie. Euh. Zit dan in mijn hoofd en ik krijg dat.

[00:06:49]

Ik krijg het er gewoon niet uit. Dat bandje, dat blijft zich non-stop gaan gang. Ook nog s nachts. Is toch jouw vak? Nee, maar ik kan het dus niet uitzetten. Ik kan het s nachts ook niet uitzetten. Ik slaap er gewoon slecht van, dus dat blijf ik dat herhalen.

[00:07:02]

En ik kan dat niet uitzetten, maar het melodietje van een nummer dat je zelf aan het maakt? Ja, maar het kan ook gewoon een hit zijn. Wat nu op de IC? Ik heb die van snelle Hermanas, een liedje wat Arno heeft gemaakt, waar ik wil, mijn werk en die heeft gewoon hele goede hoek. Dus dat melodietje in het refrein, dat klopt gewoon en dat zit in mijn hoofd. En dan? Dan schrik ik ook af en toe een beetje wakker en dan gaat dat bandje weer afspelen.

[00:07:23]

Dat is wel echt erg. Hij is heel irritant en ik kan het niet uitzetten. Dus ja euh, whisky. Wat we nu drinken wil nog wel eens werk om af en toe even.

[00:07:31]

Maar als ik, ik, ik. En het wordt alleen maar erger, lijkt het dat dat. Want nu ga ik erop letten. Ja, en dan kan ik dat niet uitzetten. Ook als er iets. Bijvoorbeeld als er iets nou werkt, als er iets ergs is gebeurd. Of iemand heeft iets over me gezegd of ik vind dan ga. Nee, maar daar ga ik dat dan. Dan blijf ik dat al. Als ik wakker word al gewoon om 6 uur, dan is dat het eerste waar ik aan denk.

[00:07:52]

Zo. Je bent echt normaler. Ja, je bent echt normaler, Gustav. Ja ja, Daniël precies? Nee. Maar ik word. Ik trek niet. Waarom kan ik dat niet gewoon uitzetten? Ja, weet ik veel Javanen geen? Nee, maar daar kun je toch gewoon iets anders? J ik. Ik denk dat je de ene oorworm wel kan wegjagen door een andere erin te zetten.

[00:08:10]

Ja maar ja, ze zijn daarmee Noyce. Ik wil gewoon als ik slaap. Wil ik gewoon de Urka. En als ik dan wakker word wil ik aan niets denken. Wat gewoon uit kunnen zetten.

[00:08:17]

Maar neem je wel genoeg rust? Heb je wel vlak voordat je gaat slapen? Neem je even, kom je even tot rust. Dat is natuurlijk jouw probleem. Jij zit niet alleen naar snoepjes te kijken. Zoals iedere gezonde jongeman van middelbare leeftijd zijn we inmiddels prima, maar jij zit ook nog muziekjes te bekijken. Jij zit ook altijd nog een jaar. Ik zie altijd een loopje met je telefoon aan je oor.

[00:08:38]

Een dik kwartier. Wat is die man aan doen? Dan zit je dan je een hoek te luisteren.

[00:08:43]

Ik ken jou. Dat doe je vlak voordat je gaat slapen. Zit onder in een hoek te luisteren. Wat doe je in slaap met een hoek nummer? Wat wordt je hoekig wakker? Word je ook wakker? Maar wat? Dat doe ik dus al in de auto. Dan zit ik altijd BNR op. Niet zozeer omdat ik nou echt luister naar wat het zeggen hebben, maar gewoon dan is het. Dan kun je in slaap vallen. Nee, dat is relaxt en heb ik niet als ik.

[00:08:59]

U zit nog vast, dat was een jaar geleden, was één van de weinige reele die echt 100 procent op jouw conto waren. Wat nou dat jij in slaap viel achter de achter?

[00:09:06]

Oh ja, jij was mooi. Ja had ik. Had ik mijn velgen kapot gereden? Heb je dat nog wel zo gedaan terwijl ik niet had gedronken als we niet waren? Dat als erbij gezet dat ik dan had dat ik dronk? Euh, nee, dat heb ik niet meer, want ik laat me tegenwoordig rijden zonder mooi bruggetje.

[00:09:20]

Mooi bruggetje naar mijn dieptepunt. Nou Camp Nou, dat is niet een diepte. Dat was eigenlijk een hoogtepunt. Ik had Forté. Ik had vorige week ook voor het eerst een chauffeur. Echt waar? Marc Lothar durf je gewoon te laten.

[00:09:32]

Nee, Lothal, een pakking meerijden. Niet lelijk.

[00:09:34]

K5 Nele Lothar kan echt niet rijden. Nee nee. Kim kan wel rijden.

[00:09:39]

Geen jongen niet rijden hand. Ik heb er altijd vrouw in. Mijn leven zijn niet zo'n dergelijke rechtsachter. Dat maakt allemaal niet uit. Ik kan echt. Nee, Lotta die de eerste keer weer heel goed doen. Ik kwam ik op een Gotenburg Airport aan. Toen haalde ze mij op met met haar auto. En toen miste ze de afslag Saab Volvo kwam Volvo ook de miste ze de afslag. En toen ging ze gewoon stilstaan op de autosnelweg omdat ze even niet wist wat ze moest.

[00:10:03]

Nadat is Herna jongen en ik heb.

[00:10:05]

Jij kan ook niet echt goed rijden. Heel, heel goed rijdt hij eerlijk. Dat zit niet echt in de vingers bij jou. Lul je? Nou nee.

[00:10:13]

Kijk, ik kan echt met één handje en zou hem al hangend. Weet je wel. En dan ik. Ik kan wel een beetje driften, maar jij kan niet winnen. Ik vind dit waanzin.

[00:10:19]

Maar goed, mijn. Mijn verhaal was ik had voor het eerst een dieptepunt. Ik werd gereden naar of naar en ik had het gisteren niet. Ik denk het. Vooreerst had ik een chauffeur. Ik heb hier vooral heel veel dieptepunten.

[00:10:28]

Een vriendje van Pepe Jeans? Ja. En die heeft mij. U heeft maar grijs ik. Ik dacht wel ik ik ben echt een sukkel dat ik dat nog niet eerder heb gedaan, maar dat is ik nu. Ik zeg het in totaal, maar ik zeg nee, ik ga. Ik laat mij maar niet altijd rijden, maar bijvoorbeeld naar België. Ja, het is gewoon mega relax.

[00:10:45]

Je kan echter met je werken of je kan uitrusten en je komt op tijd aan. Ik vind het. Het is niet eens zo gek. Je moet me wel bezwaard, me niet. Ik laat me niet hier in Amsterdam. Ik doe het echt niet altijd. Voel je bezwaard. Ik kwam. Ik kwam. Ik moest een debat leiden tussen een aantal politici en die kwamen allemaal op de finish.

[00:11:03]

Jesse kwam op zijn step en Wopke kwam, kwam, werd door Liselot afgezet op de Technum. Weet je wel echt, zo ging het in Zomerterras. Die konden. Voorgereden met een geblindeerde en een en een student chauffeur. Ik vond wel een beetje gênant, maar goed, dat was mijn hoogtepunt. Dieptepunt Jaap. En dan gaan we even langzaam richting het hoofdonderwerp toe. Praten was. Uhm ja, ik. Ik bezit natuurlijk maar niet campagnetijd en ik spreek.

[00:11:28]

Ik heb een paar lijsttrekkers gesproken. En ik moest met die lijsttrekkers die ik sprak voor die gesprekken die ik voer voor de Banshee in Twente. Met die lijsttrekkers moeten we dan de poll invullen. Ze moesten gokken wat ze dan zouden halen zelf.

[00:11:43]

En dan zie je opeens Ranko Ranking staan. Hoeveel partijen er nu zijn? Het is gewoon gewoon.

[00:11:50]

Dat ging mij maar ferrata jaar 21 en zo. Wanneer mag je? Nou ja, want er zijn wel voorwaarden voordat je überhaupt moet je handtekening ophalen. Hoe zit zoiets?

[00:11:57]

Nee en ja, ja ja, je kan gewoon meedoen. Nee, maar jij kan nu niet zeggen. Euh. Fungi partij. Nou, je gaat nu meedoen. Sterker nog, de drempel is niet hoog. Serieus, je kan heel snel meedoen en er zijn dus een een record aantal partijen dat nu meedoet volgens mij 37 partijen. Dat is gewoon krankzinnig.

[00:12:16]

Heeft gewoon een max aansteller dan. Ja, maar dat geldt normaal gesproken. Normaal gesproken krijgen al die kleine kut partij krijgt helemaal geen zetels, maar nu dreigen daar wel aan volgens mij 15 ofzo. Partijen in de Kamer komen dus. Het is gewoon teveel aan het worden. Dus ja maar dat komt doordat het zo versplinterd is dat iedereen wat anders kiest dan afgesproken. Zijn er gewoon maar een paar grote partijen.

[00:12:37]

Kijk vroeger. Vroeger was er meer een tweestrijd dan dan was het of de PvdA wordt de grootste of CDA wordt de grootste. En dan trok die tweestrijd trok de aandacht. Maar nu iedereen denkt ja, Rutte gaat toch wel winnen, dus maakt niet zoveel uit. Ik stem liever op een partij die een soort klein belang verdedigt waar ik dan heel erg achter sta. Waardoor je nog meer versplintering krijgt.

[00:12:58]

Of je gaat extreem extreem links of extreem rechts stemmen om het een beetje uit te leveren.

[00:13:03]

Ja en nee. Maar ik vind. Kijk, de wat je daartegen kan doen is een kiesdrempel. Ik kan zeggen van je minimaal 5 procent van de stemmen nodig, bijvoorbeeld om uberhaupt in de Tweede Kamer te komen. Ik ben er nooit heel erg voor geweest omdat ik denk van ja, dat is toch leuk. En al die kleine partijtjes en we hebben toch coalities? Maar ik begin nu toch wel te denken. We moeten misschien een kiesdrempel?

[00:13:22]

Ja, maar er zitten toch ook zo? Ik ik, ik zijn? Ik kom er ook niet uit nu. Ik heb ook teveel keuze. Ik heb zelfs van. Ja, je hebt. Je hebt gewoon de Piratenpartij. LP Jong. Heb ik een Nidaa? Heb ik heb ik serieuse nooit van gehoord? Ja en dan heb je vol 10 jaar 21 en bijeen en dan de rest kennen we eigenlijk allemaal wel niet. Maar er zijn er dus nog veel meer gewoon dan dan.

[00:13:43]

Hier zie ik een lijstje met 15. We gaan er straks nog wel even bij.

[00:13:47]

Maar, zeg ik. Het dieptepunt is dat we gewoon te veel partijtjes hebben en toch denkt dat een kiest.

[00:13:52]

Haha en bij jou te veel keuze. Dat is lastig he? Verzanden naaldjes en dan gaat dan wil ik hoor jij. Dat wil ik alles doen. Oh jee, ja Jaap. Ongevraagd advies? Jij had iemand meegenomen. Ik heb iemand meegenomen die we achter de muur uitgebreider gaan spreken. Hij heeft een boek geschreven over de toeslagen affaire en dat is iets. Als je wat Toeslagen affaire zegt dan. Dan zie je mensen voor je neus gewoon in slaap vallen.

[00:14:18]

Dat gebeurt meteen een soort Pavlov, terwijl ja, dat is de politiek. Dat is gewoon dit soort hele saaie shit. En hij heeft een boek geschreven. Hij best wel veel over zich heen gekregen, dus we gaan achter de muur met hem daar uitgebreid over spreken. Jesse Frederik. Hij zit bij de consument en ik heb hem gevraagd van Job. Ons advies hoe we deze campagnetijd door moeten komen, want we vinden het eigenlijk best wel saai. Althans, dat heb jij toch ook?

[00:14:43]

Emotie vindt het tot nu toe helemaal niet leuk. Nee, het is niet omvattend, want het is een hele spannende tijd. Ja, maar het boeit me van gemeente Denekamp gebeurt. Er gebeurt heel weinig. Dus ik heb een gevraagd van zeg eens wat jongen zeg is wat ik ga me aan trappen.

[00:15:00]

He sluik een stekkie, ongevraagd advies van een beenhard en arts of een onbekende, doch Sander en Jaap.

[00:15:09]

Euh, Max Weber. Door je Duitse filosoof. Die beschreven het politieke ambacht ooit als langzaam en krachtig bogerd door harde planken bedoelde te zeggen. Het gaat niet alleen om al die grootse gebaren die je in zo'n verkiezingscampagne voorbij ziet trekken, maar ook om hele saaie wetgevende details in even saaie vergaderingen. Daar heb ik zelf een boek geschreven over de toeslagen affaire. Het kabinet is daarover gevallen. Duizenden, tienduizenden ouders die vanwege kleine foutjes de financiele doodstraf kregen. En als je probeert te reconstrueren waarom zoiets nou kan gebeuren, waarom dat jaren kan doorgaan zonder dat iemand ingrijpt, dan kom je toch ook uit op de simpele constatering dat niemand graag staat te kijken hoe iemand langzaam en krachtig door een harde plank boort.

[00:15:59]

Dat we allemaal geboeid en geërgerd achter de televisie zitten wanneer de vleugel van Sherri Bourdain het Kamergebouw in wordt getakeld. Maar wanneer een gemankeerde wet door het parlement wordt geleid op een moment dat er nog geen slachtoffers, zijn we dat eigenlijk te saai vinden. Maar goed, het zijn wel al die Dore wetgevende details die bepalen of een burger uiteindelijk een beroerden of een behoorlijke behandeling krijgt. En ook in die toeslagen affaire. Dat gaat over het feit dat er bijvoorbeeld geen algemene hartlijders clausule in de Algemene Wet inkomensafhankelijke regelingen staat.

[00:16:32]

En ik ga dat niet allemaal uitleggen nu. Wees blij, maar uhm. Dat brengt mij eigenlijk op mijn ongevraagde advies. Laten we proberen om iets vaker spannend te maken wat belangrijk is en niet belangrijk te maken. Wat spannend klinkt daarbij. Wat ik meteen even zitten denken. Hij heeft het zelf al over. Als je je zegt zelf toeslagen affaire alleen al het woord ga je een beetje van van gapen. Dus waarom heeft die vent niet gewoon? Waarom noem je je boek niet gewoon?

[00:17:05]

Euh. Nou ja, hoe kunnen we? Kunnen we zeggen? Kon het boek?

[00:17:10]

Euh. En dan gaat het wel over de toeslag affaire. Jammer dat ja, maar dan verkoop je het wel. En dan gaan mensen toch lezen. Kijk, als je als je ziet toeslagen voor het boek.

[00:17:17]

Ja, ja, ja, het zal wel. Als je zegt dat je veel maak een spannende naam, koop dit niet. Heb je dat niet vaak bedacht? Want volgens mij hebben wij contact met Victor Myths gezeten. Ja, heb ik een afspraak gehad? Alle ja die had op zijn boek had hij ook staan van Rik V. Iets van een tekst van het slechtst verkopende boek ooit. Ja, en iedereen koopt het boek. Ja, zo werkt dat.

[00:17:38]

Nee, maar die correspondent jongens, je kan veel van ze zeggen, maar niet dat ze geen boeken kunnen doen. Die heeft echt wel een prima boek. We kop. Nou ja, kijk, zijn boodschap is natuurlijk terecht.

[00:17:48]

Alles wat belangrijk is, is saai. Politiek is saai. En waarom vinden we nu de campagne saai? Omdat er niet zoveel spektakel is. IS is niet zoveel tegenstrijdigheid. Het opvallende vind ik van deze campagne is dat de de verschillen tussen de grote partijen, de belangrijke partijen eigenlijk best wel klein zijn. Ja ha. De VVD wil meer overheid, wil meer staatsinmenging en schuift een beetje naar links op. Eigenlijk en al. Iedereen wil min of meer hetzelfde en dan heb je alleen.

[00:18:22]

Is dat dan zo Estero om alleen maar omdat het ook best wel duidelijk is wat er moet gebeuren? Dat is het rare van deze tijd. We zijn heel erg op zoek naar dat conflict. We willen heel erg tegenstellingen en heftig debat. Heb ik ook behoefte aan? Ik wil echt een mooi debat zien. Maar als je als je heel sec kijkt naar de programma's en wat willen die partijen nou echt? Ligt het Bessel dicht bij mekaar omdat het ook vrij duidelijk is, maar waar wat aan de hand is?

[00:18:46]

En waarom was dat hiervoor anders? Dus omdat het minder duidelijk was of dat? Kijk, sommige dingen moeten even inhaligheid, bijvoorbeeld als het gaat om de ongelijkheid in de maatschappij zelfs. Zelfs de VVD hoor je daar nu over. En CDA alle alle partijen rechts van het midden die voorheen deden van ja, dat vinden wij niet zo belangrijk en boeien. We de rijken die mogelijk geen geld verdienen. Wat zijn gelul? Die schuiven nu een beetje naar links op klimaatbeleid.

[00:19:12]

Dat vind ik toch eigenlijk iedereen belangrijk? Ook als het gaat om Korona is de consensus ook heel groot.

[00:19:18]

Kan ook. Eigenlijk is dat ook wel weer prettig. Bedoeld is niet leuk. Het is ook niet leuk voor het debat, maar het is wel prettig als alles een beetje naar het midden opschuift. En die partijen gaan met elkaar werken. Nou, dan denk je dat we blij mogen zijn.

[00:19:29]

Het is dus ook heel mooi om te zien dat de Sherri met zijn, met zijn Herry die die maakt en de aandacht die dit weet te trekken. Dat hij toch maar 4 zetels peilt. Nu ja, als je ziet hoeveel je hem voorbij ziet komen en hoort en mag natuurlijk zoveel tegenstrijdige dingen gezegd in de afgelopen tijd dat mensen wel erg denken deden dit niet.

[00:19:48]

Dit kan niet meer, maar toch verbaast het me hoeveel hoeveel mensen de saaiheid. Toch wel prettig vinden in Nederland. Ja, want debatten, want jij hebt natuurlijk uhm, de debatten na je hebt t niet echt geleid. Maar jij was er was echt. Ik heb gesprekken gevoerd, gesprekken gevoerd, maar dat moet jij nog met een aantal doen.

[00:20:05]

Maar een aantal heb je gehad. Maar lijkt me wel echt cool om omdat je ze dus nu eigenlijk ook niet echt in het echt tegen kan komen. Omdat ze die campagnes zijn nou eenmaal op tv en online. En ik denk ook dat je in het echt veel meer die persoon de echte persoon zal zien. Ja, maar was dat denk je? Was het voor jou anders in die gesprekken dan dat je ze op tv zag? Dat je dacht nou, ik heb met Karel of ik heb met Rutte of ik heb reed heb je dan net met de zoem.

[00:20:32]

Maar goed, de grap is dat zoals ik net al eigenlijk ook al zei dus die die partijen liggen niet zo onwijs ver uit elkaar. Het is Bessel op detailniveau, dus als je als je. Ik had Claver Marijnissen. Uhm, Rutte en K.G. Had ik in één week. Dat zijn allemaal gewoon aardige, fatsoenlijke, prettige mensen. Geen schandaaltje over de VVD, maar dieren die met elkaar de wereld beter willen maken. We zijn een paar extreme die die gewoon onhandelbaar zijn.

[00:21:04]

Permanent natuurlijk het meest opvallende deel.

[00:21:07]

Die er dus niet met jou in debat. En daar is iemand anders voor neergezet. Ja, nee dus. Als ik die gesprekken samen met mensen van Tubantia en ferryboot uit de Twentsche Courant en Marinetti. Die wil niet. Hij kreeg wel. In de uitzending kreeg je die vraag liever live, maar wordt Oboe of Sanders Schimmelpennink? Weet je wat die zei? Sanders geen moment.

[00:21:24]

Ja, ja, dat vind ik mooi. Dat is toch laf? En dan wil je niet meer mee in gesprek? OK, maar dat is toch wel leuk? Nou ja, dat vind ik wel heel raar. Dan moet je naar goed. Ik had het graag gedaan, maar kijk, al die mensen zijn gewoon aardig. Ik ben Claver vind ik op televisie best wel een beetje nep overkomen. Soms een beetje ingestudeerd. Niet zo authentiek aan tafel. Echt een hele fijne, prettige man.

[00:21:48]

Gewoon echt een goeie gast. Lilian Marijnissen vind ik op tv goed en in t echt ook goed, K.G. Krijgt veel gezeur over dat ze elitair is. Gewoon een hele fijne souvereine. Prettige vrouw ook. Een beetje griezelig zelfs. Echt wel leuk.

[00:22:04]

Ja, wij hebben met haar aan tafel gezeten, maar bij Beau was dat net als bij jou en je was goed. En toen heb jij nog over dat? Dat kwam jij nog even voorbij. Dat je had getweet dat alle lekkere wijven bij D66 zijn, daar komen we later op. Ja. Uhm. Maar nee. Maar dat lijkt me dus voor haar is dat ze wist dat zij een Zuiderzinnen, maar zij aan tafel met reële belangen. Ja, dat is wel een hele bla.

[00:22:22]

Ja, dat was wel erg terecht. Dat zijn wel de twee kanten van het Hollandse paar.

[00:22:26]

Wel voorstellen dat dat zei. Ik moet zeggen dat ik dat ik haar wel euh heb. In de campagnes op de foto's en dat ze. Dat ze dat best wel goed hebben gedaan had ik net al zei dat is. Daar komt ze veel zachter en liever over. Ja, maar ze komt ergens natuurlijk toch een beetje koud en kil over. En hard. Euh. Wat ik wel gaaf vind. Ik hou er wel van, maar ik denk helemaal niet.

[00:22:47]

Nou, omdat ze nummer 17, 17 17 buitenlands. Je kan er naar horen dat ze lang in het buitenland hebben gewoond, dus ze spreekt heel keurig omdat ze gewoon heel jammer zijn als je bijvoorbeeld over Merkel.

[00:22:59]

Merkel wordt ook wel als A, af en toe als een beetje, b als hard en wat ie wat kaur gezien. Maar die vind ik is veel liever. Die uitstraling is veel knuffelen. Dat heb je bij K.G. Niet. Nou eerlijk zijn dat is maar.

[00:23:09]

Dat komt omdat je bent opgegroeid in Twente en en daar lopen heel veel. Merkels is doet jou gewoon denken aan Truus. Ja nee, maar dat is een beetje zo. Snap ik, maar dat heb je toch ook bij Rutte? Dat is toch gewoon wel knuffelbare? Het is liefde is makkelijk, ik van Rutte.

[00:23:22]

Ik vind er een van Rutte wel weer een fenomeen. Dus ik werd aangekondigd in in die in die zoem door Martha. Dat was mijn collega, de hoofdredactrice van de mensen die zei van jou. Naast mij zit een teleurgestelde liberaal. En dan was ik dan. Ja uh, die wil wel even een hartig woordje met u spreken en meneer Rutte. En dus ik zeg ja ja meneer Rutte. Ja ik ben wel teleurgesteld liberaal. Want ja, ik kan ze.

[00:23:42]

Ongelijkheid neemt toe en ik vind dat je toch. Als liberaal moet je daar voor staan en ik vind dat je dit allemaal fout heb gedaan. En dan? En dan? Dat pakte je meteen in zo'n Rutte die zegt dat het wordt. Vervelend dat je teleurgesteld bent. Nou daar gaan we wat aan doen. Want ja, ik wil jou wel houden als liberaal. Ik vind het wel belangrijk. Nou en dan gaat ie hier helemaal winnen. Vijf jaar later mag ik weer aan zijn voeten dacht ik.

[00:24:03]

Dit is het ook een heel die man. Ja, jij hebt verschrikkelijk. Jij bent wel. En hij is slimmer. Dus dan net voordat we die zo min gingen. Dan zegt hij je en dan zegt ie tegen je en Sander gaat goed. Ik lees columns altijd je wel echt. Je slaat of raak. En zo weet je, al geeft je zo'n complimentje. Ja, ja, ja.

[00:24:19]

En dan? Dan denk je toch ja? Maar zij worden natuurlijk ook. Ik weet dat nog bij Balkenende. Daar heb ik toen tijdens de X Factor tijd was hij euh, stond hij aan het roer. Ja en uhm. En die wisten dus ook. Die kreeg natuurlijk van tevoren van NASA gaat naar dit evenement een grapje over zijn. Dan heb je precies geen en qua smaak. Uhm. Maar daar ga je ongeveer die mensen tegenkomen. En daar moet je gewoon wat over weten.

[00:24:44]

Die gozer wist alles. Heb ik bij. Heb ik bij uhm Willem-Alexander Máxima ook gehad? Ja, moest Kim daar de hele modeshow? Voldoening stichtelijk het vak?

[00:24:51]

Die lui die lui zijn en gewoon geen Japie superleuke nummers en mijn dochter luistert. En Alex? Nee die maar nee maar echt? Euh.

[00:24:59]

Dit is gewoon dat is. Dat is gewoon. Dat is gewoon he. Dat is gewoon een handig gaat. Dat is gewoon knap als je dat als je het kan. En dat ligt natuurlijk ook gewoon heel, heel veel aan het team die dat voorbereidt. Maar dat he, dat mist natuurlijk wel een K.G. Misschien wel een beetje die handigheid, dat weet ik niet.

[00:25:14]

Jij hebt er in t echt gezien. Nee, nee, nee, nee, dat dat nou ja maar goed kijk is. Is dat echt? Of is dat nep? Kijk, wat die hoogwaardigheidsbekleders allemaal dus doen is zich goed laten informeren omdat ze weten bedoel dat ze hun vak hun vak is aardig doen tegen de gesprekspartner die ze die dag hebben en zich een beetje erin verdiepen. Maar dat is daarmee niet echt. Dus kijk, KG is een vrouw van de wereld, is een kosmopoliet, is een hele interessante vrouw die vijf talen spreekt, spreekt vloeiend Arabisch, Frans en noem maar op.

[00:25:44]

Is een heel indrukwekkende vrouw. Is het echt als zij gaat zeggen tegen Renée Blanck? Nee, wat heeft u een mooie woonwagen. Wat ontzettend leuk als rages was het? Dat is niet echt hetzelfde dat jij tegen tegen de Verhoeve.

[00:25:56]

Ik moet zeggen of hij het al had gedaan. En hij had niet iemand een leuke Tante Rikie?

[00:26:01]

Nee, maar dat ik daar daar reed het ook nog wel kritiek op gehad dat ie handwerk zat bij Humberto. En dan ging heel joviaal over.

[00:26:08]

Ik hou daar dus niet van. Dus ja, Epica. Ja ik heb liever dan een K.G. Die gewoon. Waar heb jij?

[00:26:12]

Heb jij nog van vroeger dan dat je de batten kan herinneren dat je dacht dat was zo lekker. Dat was een leuke tijd. Daar zat ik echt. Daar zat ik er helemaal in na de Fortuyn tijd.

[00:26:19]

Ja, da's natuurlijk wel dat het de verkiezing niet echt uitgesloten zoals nu.

[00:26:25]

Of ofwel val je me wel minder denk ik, want nu is het gewoon heel duidelijk. Ik ga niet eens naar bad, maar dat met sherry. Of het was zo nieuw. En de weerzin in de zegmaar het gebrek aan media slimheid van Melkert en Dijkstal destijds was zo bizar groot. Dat zou nooit meer gebeuren. Melkert, die zat er als een als een zoudt zak. Zo had hij daar hij. Gewoon helemaal niet met met Fortuyn praten en alles aan zijn oeuvre zei, ik wil niks hiermee te maken.

[00:26:56]

Dat kan niet. Dus kijk ik Rutte is is een factor tien slimmer als het gaat om om de media. Dus die gaat altijd vrolijk. En zelfs met Wilders die natuurlijk echt. Euh ja, hij komt uit de VVD. Hij vindt Wilders helemaal niet leuk, maar hij gaat wel heel vriendelijk hem tegemoet treden. Altijd. Die gozer moet zo moe zijn. Gewoon ik. Ik kan me niet voorstellen Rutte zijn. Zijn agenda is. Oh mijn nee.

[00:27:21]

Maar.

[00:27:21]

Ik vroeg ook van vindt u het nog leuk? Want kijk als je als je bij Ajax voetbalt en je doet dat al 10 jaar goed en ga je naar Barcelona.

[00:27:29]

Maar wat? Wat moet je dan als minister president daarna nog doen dan?

[00:27:32]

Nou ja, dan ga je lekker in commissariaten zitten en een hoop geld verdienen. Maar dat is helemaal niet leuk. Nee dus dat is. Ik denk ook oprecht dat hij gewoon nog heel lang wil blijven omdat hij ook niet weet wat ie anders moet gaan doen.

[00:27:44]

Hij is nog niet zo heel oud. Ik denk misschien wel I-pod kan smaken. Nee, maar ik. Ja. Het lijkt mij ook dat op een gegeven moment de Jeude wel een beetje een beetje uit is.

[00:27:52]

Ja ik. Ja ik. Maar ja, het is natuurlijk wel lekkere Heche al zo lang aan de macht bent.

[00:27:56]

En en en en kan blijven dat dat gevoel een stuk om dat los te laten. En je zit natuurlijk niet met het. Het maakt niet uit of je fysiek nog aankan. Bij voetbal moet je bergeend gaan stoppen. Nog een klaar. Hij kan gewoon zolang door als ie wil hé. En we zijn nog dingen jou opgevallen in de campagne.

[00:28:13]

Nou, wat mij dus. Wat mij wel inderdaad opviel is dat het een beetje emotieloze is en dat je dan aan de kant van de Wilders en de loketten gewoon. Die zeggen gewoon hele hele hele bizarre dingen. Om maar aandacht te krijgen en het onderbuikgevoel bij ons verder gaat. Ze liegen gewoon wordt Gainward gewoon gelogen.

[00:28:30]

Maar ik merk wel dat dat het inderdaad niet zo spannend is om naar te kijken. Dan haak je gewoon best wel snel af en dan krijg je ook wel minder minder mee. En dat vind ik wel jammer. Plus inderdaad de keuze is immens en het is ook bijna dat je denkt ja als ik op VVD, PvdA, D66. De verschillen zijn niet zo groot, maakt het nog zo heel veel uit. En dan ga je dus inderdaad best snel denken.

[00:28:57]

Ik snap. Ik snap die tendens wel in Nederland. Nou dan. Dan laat Rutte dan maar doorgaan.

[00:29:02]

Ja, zo ga je een beetje janken. Ik niet. Heb ik persoonlijk omdat het maar omdat het wat saaier is.

[00:29:08]

Denk je aan blijf je een beetje bij wat het is en denk je van ach ja en en heeft het dan ook zin als het helemaal gaat veranderen in deze tijden? En ja, terwijl het natuurlijk ook heel veel mensen juist door deze deze gekken kroonen tijden. Wat wat extremer gaan kiezen denk ik. Ja dat zal heus gebeuren. Maar ja, wij hebben de jongen vervuld gehad. Uhm, ik vind. Ik vind de Jaca geeft mij wel toch wel echt wel positief verrast met de billetjes bloot.

[00:29:33]

Want wij hebben gezegd we zijn vol, dus we gaan vol stemmen.

[00:29:36]

Dat vind ik nog. Ik vind wel leuk dat ze een beetje staan. 0 3 zetels en 3 inmiddels. Hij rooselaer hier als ik 1 zetel heb dan gaat vliegen en het gaat mega goed. Ze hebben onwijs de wind in de zeilen. Rob Wijnberg van de consument heeft gezegd Ik ga vol stemmen. Arjen Lubach heeft het gezegd wij hebben dat gezegd, nog groter dan wij. Wij waren de eerste natuurlijk. Wij hebben twee zetels. Wij hebben voor twee zetels tweeënhalf.

[00:29:57]

Arjen Lubach. Rob Wijnberg een kwartje? Ja dus. Nou maar misschien moeten we ja. Ik vind nu. Ik vind t alweer saai worden.

[00:30:04]

Dus laten een andere partijen deze honderdzestig Esbeek.

[00:30:08]

Nouja ik, maar dat heb ik wel een beetje dat ik ik. Ik wil eigenlijk dat D66 zo groot mogelijk wordt. En je snoept wel van D66 af als je opvult zegt ja maar.

[00:30:19]

Maar laten we dan. Kijk, ik ben fan van vroeger uit al wij recht en D66.

[00:30:23]

Ik ben ooit begonnen. Ik ben ooit begonnen VVD. Nee, waar? Echt al al. Al sinds jaar en dag is het. Als ik deze.

[00:30:29]

Als ik in het Fortuijn tijd had mogen stemmen, had ik Fortuyn gunstig gestemd. Serieus. Ik was diep onder indruk van die man. Ja, ja, ik weet ik waar. Ik weet wel dat hij natuurlijk voor was. Ik vond er in gezorgd, maar hij was er geweldig, die beter. En de rest kon gewoon helemaal niet met hem omgaan. Nee, nu is er is er een beetje concurrentie voor voor Rutte, want de Wopke? Die moet jij nog spreken.

[00:30:54]

Die heb je nog niet eens gezien. Ik vind die Vianney helemaal dat jij wel een beetje big big pik. Ook een beetje saai.

[00:31:00]

Maar kijk bij Hoekstra denk je gozer, mag je van die partij? Maar je denkt bij Hoekstra, je hebt gewoon als een strategie consultant bedacht. Het CDA daar ligt een kans, want daar is geen sterke leider. Dus dan ga ik maar voor die partij he. Daar proberen de baas te worden en dan minister president te worden. Maar ik geloof ik geloof ijs. Hij is niet christelijk. Dus wat doe je bij het CDA? Hij? Hij is.

[00:31:24]

Ik weet niet wat die man verstaat. Hij is gewoon auprès Minerva. Hij schijnt heel goed te kunnen praten. Maar ja, ik heb er niks van.

[00:31:31]

Een praatje over nadat hij heeft een ziek kind en naar daar ging was een goede doelen. Binnenrijft die? Ja, hij kan inderdaad heel goed praten ja.

[00:31:38]

Maar dat dat. Daar hoor je hem dan niet over. Dus klaar voor de hele tijd over zijn familie. Achtendertig waren 30 zussen en 33 plegen pleegvader. Waar die het over heeft? En Hoekstra hoor je dan helemaal niet over. Ik snap dat wel. Da's ook wel sterk dat je dat niet inzet. Hij vindt dat waarschijnlijk dan niet chique of weet ik veel.

[00:31:56]

Maar ik ik heb toch geen emotie bij hem? Nee, nee, daar zitten nee en ik ben. Dat valt me sowieso op dat. Ik vind dus deze campagne niet zo spannend. Maar wat ik wel interessant vind is dat ik voor het eerst in mijn leven in Nederland vrouwen bijna net zoveel vrouwelijke lijsttrekkers zie als mannen. En ik vind de vrouwen gewoon beter.

[00:32:18]

Ja, maar dat moet toch. Die K.G. Moet het dan gewoon laten. Maar ik vind het ook zij goed.

[00:32:22]

Die vind ik echt niet zulke fel Hari's Frequin. Ik vind. Maar goed, we hebben dan nog meer bloemen en bloemen. Ik vind Ploumen ook heel komen. Vind ik echt een leuke vrouw. Dat debat tussen K.G. En Ploumen, dat was gewoon echt heel hoog niveau. Dat was gewoon goed en respectvol. En dan ze. En dan heb je die mannen. Daarna een Hoekstra die toch een beetje ongemakkelijk de consultant uit hangt en niet echt denkt van no gas los vindt.

[00:32:45]

Is Bortels Bozovic. Ja, dan heb Sherri Bardet. Die is gek. Dan heb je Rutte Jaadi. Die zit in en die zit in een soort. Zit op z'n zetel en día. Niks aan de hand. Ja, laat maar komen. Ik wacht wel even tot overigens. Dan ga ik me door met regeren. Weet je wel zo. En dan heb je Wilders, moslims, moslims, moslims. Ik vind ik. Ik vind die mannen waardeloos.

[00:33:06]

Het is vrij waardeloos. Ik moet. Ik heb laatst ook weer even zoönosen deel en in de Inn. In vanuit Engeland gekeken hoe dat daar los gaat en hoe dat gebeurt en hoeveel emotie hier zijn. Het is toch wel heel lekker he? Maar dat gaan wij gewoon niet krijgen. Het zit er niet in.

[00:33:20]

Het zit niet in elk land krijgt de leiders die het verdient en wij verdienen ja. Rutte.

[00:33:26]

Ik vind het teleurstellend dat er dus weinig mannen eigenlijk. We hebben een man een probleem, want ik vind die vrouwen dus leuker. Ik vind het teleurstellend hoe weinig mannen met passie er in de politiek zitten. Kijk Baudet, we hebben het weer over hem omdat dat wel de enige is die gewoon de aandacht krijgt en opvalt en veel passie heeft. Het is gewoon een hij niet, niet niet goed bij z'n hoofd, maar hij heeft wel passie. En ik.

[00:33:49]

Ik vind het contrast met dan de de managers en de consultants. Hoekstra en Rutte vind ik wel heel groot. Ik vind het echt wel heel saai, maar eigenlijk is dat toch wel altijd zo geweest bedoeld. Het was Aboul net over Balkenende.

[00:34:04]

Lange grijze wordt het niet.

[00:34:06]

Ja en Kok ook. Ja dus. Het is. Lubbers was ook niet spannend. Nee.

[00:34:11]

Maar goed, waarom moeten wij dan onze luisteraars oproepen om toch gewoon een beetje de politiek in te gaan?

[00:34:15]

Want wat spannender en leuk aan wie ik denk dat wij gewoon Jaap, wij moeten op een vrouwenstemmen, een vrouwenstemmen, wij moeten op een vrouwenstemmen. Ik ben het volledig. Ik ga me volledig mee eens met de vrouwen bewijzen dat ze beter kunnen dan mannen.

[00:34:28]

Deze campagne is wij zijn sowieso voor vrouwen, dat we aan de top met alles. Ik vind het goed. Ik luister. Galand, hoe weinig outlaws helemaal niet vaak de vrouwen. Nee, graag zo graag. Ja, mijn busincident al.

[00:34:42]

Het geflopte business idee van. Uhm, jij? Ik vroeg jou om een tip. Op de Netflix Netflix? Euh. Aangezien jij alleen bent en heel veel tijd hebt om Netflix te kijken.

[00:34:58]

Absoluut ook om een packing treden. Ja, en jij kwam met Operation Odessa kwam je aan. Wat echter wel echt een echt een hele dikke tip is. Het gaat dus over je gaat, het gaat over die Russen. Maar wat een held. Maar ja, een Rus die uithalen naar Miami gaat en die zit. Die heeft een soort tieten. Barre heeft ie en die verkoopt allemaal euh. Dingen voor het kartel in Colombia en op Gent wordt die wordt er aan om gevraagd.

[00:35:22]

Kan je niet ook een onderzeeboot voor ons ergens op de kop tikken zoals je dat zo makkelijk ergens op de kop kan tikken? Uhm, want daar willen we ook in gaan vervoeren. Tweedehands dus. Nou, hij op Marktplaats, op op op onderzeeboot scout. Spinel? Uhm ja, even onzedige bekijken. Toen dacht ik moest ik die van jou denken, ook omdat jij me ook de tip gaf. Maar toen dacht ik ja. Jij wil natuurlijk toch gewoon op reis, je zit met restricties en oranje en rode gebieden en je wil gewoon een Zweede en je vindt het eigenlijk verschrikkelijk om met andere mensen in vliegtuig te zitten.

[00:35:53]

Want waarom heb je nog een eigen chauffeur? Waarom heb je niet alles is gevraagd? Wij moeten iets voor jou gaan ontwikkelen, zodat je gewoon met Lotta zelf de boer op kan. Dus ik ga heb ik het over een mini mini, want echte groot hoeft het niet te zijn. Een mini onderzeeër ga ik ontwikkelen jullie een heel kleine onderzeeër. Meestal is het een appje. Maar nee, echt iets wat jou een hele saaie leek.

[00:36:17]

Jij kan hier ook echt bij helpen. Je mag het ook echt uittekenen. Misschien kunnen we dat op de GAIM zetten dat jij een klein tekeningetje maakt van echte. Ze is echt toegespitst op mijzelf. Help you. In tegenstelling tot de karaokebar die echt alleen maar op jouw eigen personage ging. Hij weet het zelf voor jou, dus ik had een paar namen voor een graafmachine. Leuk omdat je gave de Lotta drie omdat je al twee andere boten hebt die Lotta 1/2 heet en een onderzeeër in zijn armen gekruist.

[00:36:41]

The Subs, Rimmel, The Subs. Schimmel is ook een hele goeie séjour. Zal ik? Ik moet echt omdat je natuurlijk op een tropisch eiland was of laatst. Ik zie jou dus al dan de hele lange rit maken onder water, want je kan je hebt.

[00:36:53]

Je hoeft nergens rekening mee te houden. En ook om jezelf. Leuk. En dan zie ik jou met dat kleine onderzeeboten zie ik ze op het strand op Curaçao zie ik jou aankomen met dat ding zo open en als opoe een lange rit. Lotta komt er maar uit. Ik zie jou dat helemaal doen. Ik zie jou gewoon in de SIB schimmel je eigen reizen maken. Nou maar ik heb wel eens op. Ik weet niet meer wat het was volgens mij als in Kroatië.

[00:37:14]

Daar heb je van die toeristische zeebodem niet. Nu heb je zo'n rood dingetje gekozen. Dat is het Elihu. Zolang die strook doodeng vinden. Maar hoe staan ondervacht? Je hebt toeristische subs, maar dat is toch van tel? Dat zijn hele kleine lullige dingetjes. Ja, ik begrijp niet iedereen gaat zitten, maar jij denkt blijkbaar dat ik daarin ga zitten. Nou prima dicht bij en medium, maar het is toch heerlijk te zien in je eigen cocon, want je kan je gewoon alles gaat traag.

[00:37:40]

Ik heb toch helemaal niet de tijd om en om als ik, als ik naar een kerriepoeder in een in een subscription of in een graafmachine. Maar hier. Jij woont hier op de Kostverloren gracht. Als jij dan hier naar de Singel moet komen. Dat is wel leuk hoor. Kan je gewoon met je. En kan Waternet zeggen hé. Je moet betalen voor omdat je ligt op de grachten.

[00:37:56]

Maar het is wel een mooie.

[00:37:57]

Helemaal niet om om de avondklok en restricties te vermijden. Je kan gewoon onder water luisteren.

[00:38:02]

Als ik voor 10.000 euro een schimmel zou kunnen kopen, dan zou ik het kopen. Ik denk het ook wel. Maar goed, iemand moet dat wel financieren. Dus ik dacht persoonlijk om Matthes liever nog even te bellen als hij vorige week natuurlijk niet opgenomen werd.

[00:38:16]

Waarom wil je toch elke keer met je sliep ze? Hij heeft natuurlijk wel. Hij komt vaak wel met ingenieuze dingen. Ze hebben natuurlijk altijd aanpasbare matras, maar ze zijn dus nu ook trouwens met de mat topper gekomen.

[00:38:28]

Is dat nou weer voor ons lijstje kindness die geen mat matras of met matras of mat matras kunnen aanschaffen? Of mat of mass tras en liggen op een verlet matje met doorlicht, plekken, tietjes? Dit is een 5 centimeter dikke toplaag die alles net wat comfortabeler maakt. Ja, daar heb ik niet nodig, want ik heb dus allemaal matras en ik heb het niet nodig. Daar gewoon ik gewoon heel lekker op.

[00:38:51]

Maar t is misschien wel goed verdiend. Is inderdaad, want die ligt altijd dood. En ook heel handig voor de gieren van de Toppers.

[00:38:57]

We gaan hem bellen. Mednet met meer sleeps hebben zo ongelooflijk veel geld verdiend door de laatste samenwerking met zelfs podcast. Omdat ik nu lekker op een matras in de douche nog maar niet lekker op de Canarische eiland lig. Jaja. Wil jij nou ook nog 100 euro korting op een dubbele matras of 50 euro korting op een enkel matras? Haal dan eventjes naar met slips, puntkomma en gebruikt de code zelfs podcast. Volgens mij gaat ze niet door omdat de code gewoon werkt.

[00:39:32]

En voor ik het vergeet die 50 euro korting geldt natuurlijk ook voor de met topper jou.

[00:39:39]

Dit is niet normaal. Hij neemt weer niet op. Euh. Volgende week ga ik nog een keer bellen en gooit ze zit alleen maar te. Driemaal is scheepsrecht niet normaal.

[00:39:46]

Joop de campagne We zijn een beetje teleurgesteld, maar we zijn eigenlijk toch ook alweer ja, tevreden over de saaiheid. Want dat betekent toch dat we in een land leven waar het eigenlijk net zo goed gaat en waar mensen in grote lijnen best om met elkaar heen zijn?

[00:40:01]

Ja, dat is wel buiten het gezeik had ik ook nog dacht. Volgens mij zeggen ze nu ook gewoon veel makkelijker. Bij die schrijf ik niet aan. Euh om te debatteren vind ik eng. Heb geen zin, heel goed punt. En dat deden ze volgens mij vroeger gewoon wel, want dat maakt wel wat wat wat vuur oplevert. Dat is wel zo. Nee, dat is geen pretje bij Jensen, zij het dan gebeurt er wel iets. Ja.

[00:40:21]

Vrouwen voor president, zeg ik. Euh, ja, maar eerlijk zijn daar gaan we gewoon op stemmen. Dan gaan we gewoon doen zonder Gouwy eraan.

[00:40:28]

Mocht je nou nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebben wat je wil stemmen, hoe je wil stemmen en je wil wat achtergrond info wat niet te moeilijk is. Wij hebben met Tony Media maken wij natuurlijk ook de kiesmannen. Samen met de kiesmannen. Ja, drie leuke jongens. Die zouden fantastisch show meegaan. Ze waren bij Jinek. Ze stonden in de Volkskrant Parool. Ze hebben een hele vette livestream gehad in Paradiso die je gewoon terug kan kijken. Volgens mij ook op parodie op NL, maar ook vast op kiesmannen punten na.

[00:40:56]

Maar het is echt een aanrader. Niet alleen omdat het een van de media is, maar ook om recht omdat het heel interessant en goed is. Joop Snoepje van de week. Het snoepje van de. Ik zei net al de vrouwen, die laten zich deze campagne zien. Ik vind ook dat we dus een snoepje binnen hebben. Ik vind. Ja ja, ik vind het rugvinnen. Ik vind deze goed. Ik vind ja, zei ik. Zei hij.

[00:41:31]

Maar ik praat Utrecht, ignore. Ik ik. Ik zweet. Het kan alle kanten op. Nou gaat hoor.

[00:41:40]

Je zei echt, ik vind Jaap ook niks voor jou. Ik wil ik. Ik kunnen me de handdoek in de ring gooien. Ik heb jij een ring, want ik heb hier een handdoek.

[00:41:47]

Ik zou met liefde de handdoek in de ring willen gooien, maar we moeten door het allemaal. Voor de luisteraars goed.

[00:41:52]

Ik vind dat we een politiek snoepje moeten hebben. Ik had. Vorige week had ik een debatje. Dat vertelde ik over ging met de chauffeur heen. Dat was tussen drie onderwijs woordvoerders van GroenLinks, VVD en D66. Nu vertelde jij al dat ik deze zestig al eerder had ingeschaald als jij nu Het Bolwerk, De Lekkere Wijven partij. Zo zou ik dat niet zeggen. Maar de de knappe Vrouwen Partij zou ik dat dan noemen. En inderdaad de KPN KPN was.

[00:42:20]

Wat stond daar naast mij? Ja, Kiki Haase, Kiki Haase kandidaat. Leuke naam, want het kandidaat-Kamerlid van alle Creus van de doorgaans zijn Kiki is leuk. Ja, ik zijn open minded. Leuke, frisse blik. Ik neem, ik verschiet. Het doet me altijd Kiki nemen. Je hebt weinig. Euh euh. Je hebt weinig. Kiki is op de Veluwe. Die zeggen nee, geen seks voor huwelijk. Je weet toch.

[00:42:44]

Je hebt toch weinig niet leuke kiekjes? Er zijn weinig kiekjes die ik vind.

[00:42:48]

Ook ik vind als je Kiki heet dan. Dan leg je als ouder ook wel een zeker verwachtingspatroon bij dat bij je hoort het ook. Dat een hoop kiekjes heel veel druk ervaren. Nou ja, maar ik moet leuk zijn. Moet het altijd leuk zijn, altijd vrolijk. Ik moet altijd een leuke kiekje uithangen. Ja zo ja, Kiki kan ook gewoon een gewone marathon, Marije genoemd. Een veel rustiger leven gezien. Ze verwacht je niks van. Ja van Marija.

[00:43:08]

Ja of Nelleke.

[00:43:09]

Ja. Oh ja, ken jij veel leuke melkers?

[00:43:12]

Nee, ik ken alleen maar saai en elk is goed.

[00:43:15]

Dat vind ik dan wel weer op de Veluwe met jullie stemmen op. Dan zeggen ze elkaar goed en ideetjes. Kiek keek naar haar, stond naast mij en dat is gewoon een hele mooie vrouw. Een hele leuke vrouw, heel echt een D66 vrouw dus. Klasse? Ja, en er wordt heel veel ge gezeik zeker ook gesproken geboekt op D66.

[00:43:36]

En ik begrijp dat veld is elitair. Het is allemaal een beetje ook allemaal een beetje. Bier en het dit heeft. Het heeft ook wel dingen waar je aan komt. Ergens snap ik allemaal wel. Maar goed, als puntje bij paaltje komt ja dan is het. Dan is zo'n Kiki Hager.

[00:43:48]

Dan denk ik toch wel goh, wat een leuk ons. Ik heb even naar filmpje gekeken en een onderwijzeres. Het is inderdaad een knappe vrouw. Het is een leuke vrouw. Ik moet al. Als ik hem deze week had mogen doen, had ik toch even wil ik toch heel even kort K.G. Nog doen, want ik weet dat ik veel over heb. Maar ik merk dat ik haar toch wel heel bijzonder vind. Ik vind het echt bizar. Ja, want ze is ergens ook wat mysterieus.

[00:44:07]

Dat harige is ook juist wel. Ik vind ik ook wel spannend. Ja, ze is er maar niet hard. Nee, maar ik bedoel dat als je haar zo op zo'n op zo'n verkiezingsposter ziet wat ze dus wel vind ik goed hebben gedaan. Want als je er zo ziet dan moet je even na 4 uur ook nog wel. Dan is het natuurlijk niet de meest. Euh euh innemende. Ja, dat is zo.

[00:44:26]

Maar ik volkszaal. Ze heeft een goeie kop. Ja en ze. En ze is ze is ze.

[00:44:31]

Is natuurlijk inderdaad echt de vrouw van de wereld, maar veel internationaal krijgen als spannend. Maar merk je ook niet dat het nieuw is dat je gewoon een vrouw als premier kandidaat of als als ik bedoel? Heb je ooit op een vrouw gestemd? Nee, maar precies dat is wel echt bedoeld. Welke welke vrouwelijke partijleiders hebben nou gehad? Waarvan ik dacht dat ga ik op zijn? Helemaal gelijk en schoon nog altijd. Maar ik denk dat niemand het raar zou vinden.

[00:44:53]

Euh, ik denk niet dat ze behalve hier over de meerderheid van het Nederlandse volk nee maar mensen gaan.

[00:44:59]

Of dit is toch internationaal? Al gebeurt het toch al heel veel mensen zijn eigenlijk wel een beetje.

[00:45:02]

Maar in Nederland lopen we achter. Want want want kaart moet dus enorm, wordt enorm hard aangepakt. Die wordt helemaal kapot gemaakt op Twitter. Dat komt omdat wij toch een tamelijk achterlijk landje zijn.

[00:45:12]

Ja ja, dat is wel waardigheid.

[00:45:14]

Dus een hoop mensen Riki en alle andere vrouwen die op de lijsten staan en de vrouwelijke lijsttrekkers. Succes, want jullie doen het gewoon beter dan een mannen. En ja, we moeten de maan binnen Wytsman. Nou had je de bazbo op naar het stemmen. We hebben niet voor het kiezen, dus we moeten. We zullen toch niet gaan stemmen? Jullie?