Transcribe your podcast
[00:00:00]

Ze vinden het ook wel mooi en ze vinden het ook. Het is maar gewoon zo, denken mannen. Anders is al mijn staan vrouwen hoeft niet onderleider huwelijk van ja is toch leuker dan ze die werken. Nog drie dagen, 2 dagen daarna is leuk. Heb je ook wat een vriend ook nog een beetje een eigen geld nummer. Zo gaat dat handje erbij ook nog wat. Maar het is toch leuk. Het is toch leuk voor? Is toch leuk verhaal?

[00:00:19]

Immers leuke niet, doet er eentje deze heel gelukkig mee. En voor de rest doet je doet ze ook hartstikke leuk, hartstikke mooi. Dus moest Heidi die kunstvereniging doet in ons dorp.

[00:00:28]

Nou dat is echt leuk, maar niks toffe. Hij doet het maar wat beide koopt, hij zingt af en toe fouten, net niet echt succesvol. Twee Brusselsepoort. Hij loopt, hij loopt Buijs. Sander, we zijn er weer. We zijn er weer mogelijk in de Mister Monk. Ja, in de Mister Monkey. Dit is waar. Wij nemen tegenwoordig op in de Mister Monkey. Ja, zo'n hotel van een vriend van mij, een vriend, een vriend, een vriend waar ik nog wel eens gepoogd heb om me kapot te schrijven.

[00:01:06]

Ja, jij hebt er nog wel één, schrijft hij. Hij had ooit een Airbnb bedrijfje. En dan heb jij het over een sleutel bedrijfje? Ja, en dan heb jij hebt jij m kapot geschreven? Hij is zo aardig om te zeggen kom in euh, in mijn hotel opnemen ook heeft ingezien dat ik natuurlijk wel gelijk had.

[00:01:21]

En hij is zijn business activiteiten gaan diversificeren. Ja maar euh ik. Nou leuk. Maar goed, wij gaan het vandaag hebben.

[00:01:30]

Jaja, wanneer Sander. En dan denken de luisteraars de lieve luistert kinders de.

[00:01:36]

Zullen we de gieren ook live noemen? Nou nee, nee, nee, sterf.

[00:01:40]

Uhm, de Tönnies, de luidste kinders. En we gaan het hebben over vrouwen en werken. En ze denken nu oh god, vrouwen en deeltijdwerk en Piet parttime. Sander wordt door Gallop van mijn stokpaardje van Schimmelpennink precies, maar zo gaat dat dat het is. We gaan het natuurlijk niet inrichten hè. Nee, we hebben er een leuke hengel, een andere maar, want dit is ook een onderwerp wat jou aan het hart gaat, want jij bent eigenlijk de ultieme moderne man.

[00:02:08]

Razzies, fifty fifty je nu. Je kan hem ook wel noemen. Jaap Fiftyfifty van Reesema.

[00:02:14]

Nou, dat is alles eerlijk verdeeld in huize eisen. Gutter gezin. Het toilet. Tijd, opmaak, ruzies. Alles door de helft. Precies. Wat eet precies veel? Dat dacht ik ook wel. Maar goed, de cijfertjes die komen natuurlijk. Rond de Novembre komen die natuurlijk weer binnen.

[00:02:34]

Ja.

[00:02:34]

Dan wordt het weer duidelijk dat wij, als wij in Nederland, dat we een ongelooflijk aantal parttime werkende vrouwen hebben. Loonkloof. Daar vinden we natuurlijk allemaal wat van, maar we oplossingsgericht. Maar dat is denken vandaag wij gaan we. Sterker nog, we gaan iets introduceren. Het moderne of net de moderne mannen.

[00:02:52]

Mobilisatie, want wij moderne mannen mobilisatie. DSM is parttime. Nou, het is een beweging is een eigen lijst. Talent is een G. Het is een Liestal en het is ook een beetje een grassroots beweging.

[00:03:03]

Precies, wij willen bottom up willen wij verandering brengen in de maatschappij, maar dat de moderne man best minder wil werken. Maar dat kan alleen als de moderne vrouw en wat meer werk.

[00:03:14]

En het punt is ook natuurlijk wel een beetje omdat de mannen. Ha, dat was net weer een artikel geplaatst. De mannen vooral Nederland de schuld krijgen.

[00:03:20]

Ja van wij hebben een hele masculiene cultuur. Ja, dat ken jij wel. Als je op zondag door de Ikea loopt en je ziet al die lamgeslagen zakken zout aan aanschuiven, dan denk je goh, van een mama kan het effect sorteren. Dat stond te lezen in het artikel Stoomwals Adeline Cultuur dat we dat allemaal de schuld en bult van voortzette. Nou, daar gaan we het over hebben. Moeten wij niet beginnen, gewoon met een dieptepunt.

[00:03:43]

Jaap zullen dat eens doen. Zullen dat gewoon eens doen. Nou zal ik dan maar eens de kamer.

[00:03:47]

Geen Jemma, want ja, jij gaat straks heel verantwoord zijn, want die vrouwen zijn werk sinds ik echt jouw onderwerp. Dat is mijn zus. Laat ik dan nu maar even.

[00:03:55]

Euh, nee, ik. Ik. Ik heb me de afgelopen week weer een beetje geërgerd aan wat ik zag. Wat ik maar zal noemen in de Hollandse redelijkheid dus. Uhm, in in Nederland. Als je in discussie raakt met iemand of of je druk maakt over iets, krijg je wel heel snel van negerend. Maar of laat het nou maar.

[00:04:15]

Dat klinkt heel weet waar je heen gaat. Dat Karel. Dat klinkt heel redelijk en dat klinkt heel erg. Dus als ik als ik iets Twitter of ergens waar gaat dit over dat jij had getwitterd?

[00:04:26]

Bij Akwasi dat we dat. Dat die die beweging stond aan zijn deur. En ja ja, ik ga niet posten. En ja, ik maak me er wel druk over, zeggen mensen.

[00:04:35]

Doe dat nou ja, ze niet. Abbring dan werd er helemaal opgeklopt. Maar Janine Abbring zijn inderdaad van. Kun je dat soort dingen niet beter negeren? Ze geven geen aandacht. En dat, dat begrijp ik, want Nederlanders zijn heel erg gewend om te denken. Weet je, je moet zorgen dat ze. Als kind krijg je dat toch ook mee? Weet je wel als je gepest wordt op school of je je? De mensen zijn onaardig tegen je wordt gezegd.

[00:04:57]

Negerend laat het gewoon voor wat het is. Dat is eigenlijk ook jouw tactiek met negativiteit.

[00:05:01]

Je negeert het toch waarbij? Jaja, goed bij B.

[00:05:05]

Ja vaak wel op als het persoonlijk is gericht. En ik denk dat dat dan een goeie strategie is. Maar ik vind dat we teveel dingen negeren. Ik vind dat je ook af en toe gewoon met een beetje emotie en passie 3 moet gaan. Want wat je je regels trekt. B Ja, we leven in een tijd waarin we gewoon heel veel onredelijke mensen zijn die hele nare enge dingen zeggen. En als je dan gaat doen. Ja, dat moet je gewoon negeren.

[00:05:28]

Zeg maar de redelijkheid die vroeger misschien een goed middel was om dat soort dingen om te gaan. Ik vind ik gewoon niet meer zo goed werk. Ik vind dat we feller moeten uitspreken tegen dingen.

[00:05:38]

Dus ja, een beetje bij beetje een abstract dieptepunt. Maar ik begrijp niet je voelde me wel. Voel je goed bij.

[00:05:44]

Jij bent natuurlijk het voorbeeld van iemand die zich wel van onredelijkheid. Ja, nee ja, dat ook. Maar die zich uitspreken. Ik snap je XNA. Ik voel dus de Nederlandse redelijkheid.

[00:05:54]

Kan ook een soort van ja beetje vermoeiend worden. Ja Japie, zal ik nog even doorgaan. Maar ja, mijn jeptoo GOTEBORG. Uhm, ik was in België bang voor wat de promo's en Kaukasische republiek Belgie dan sinds Belgisch dan Kaukasisch ook.

[00:06:12]

Wist je dat ik die test in mijn Dena testen? Ook uitgewezen dat ik ook hun stukje Kaukasisch Coucke, Cacau, kou racistische ben?

[00:06:19]

Maar Jaap is echt legendarisch. Het is wel weer echt een Yapi. Kocjan is het Amerikaanse woord voor blank of wit. De CAK? De kaassaus? Nee, een gozer.

[00:06:32]

Kaakloze. Nooit een fucking Amerikaanse videootje. Nema gozer. Een Amerikaanse heb je nooit Amerikaans, maar niet zoveel. Noem het heel even. Suspect is een Kaukasisch meer station. Dat betekent gewoon een witte plank. Ik vind het kut woord wit, maar o God, we zeg maar niet een witte man. Maar laten we gaan verder. Dus ik was een Belg dan ik heb een ik heb een heel promoting gedaan. Hele dag erop zitten. Ik ga naar het hotel, want ik bleef er slapen om s ochtends daar live nog dingen te doen op.

[00:07:00]

Ja, en dat hotel. Dat was hartstikke dicht, mondje dicht. Maar ik zag binnen en zag ik. Op de balie zag ik wel een sleutel liggen. Zo'n. Echt zo'n ouderwets hotel. Sleutel met zo'n ding daaraan. Met je zo'n zwaar ding. Dus ik denk ook hoe ga ik hier naar binnen? Ik. In Amsterdam wordt het een beetje een YMY verhaal. Nee, nee, het valt mee. Maar het was guur, onguur, euh.

[00:07:25]

En koud.

[00:07:26]

Een waterig, zoals dat kan zijn zoals dat kan zijn. Ja ja, ja nou, maar dat is wel een beetje zo.

[00:07:32]

Het is wel een beetje zo, maar ik kwam niet binnen. Nee en euh. Het is wel een beetje van nu hé. Van der Rocinha tijden dat er natuurlijk en je wordt ook nergens meer. Het is toch leuk als je bij hotel binnenkomt? Dag meneer van Reesema. Hoes met u. Ja, ik heb het gehoord op de radio.

[00:07:50]

GE wordt even neergezet. Stukje inchecken, stukje communicaties, stukje huid hoor. Ja, snap jij? Stukje huid, stukje huid met een Belgisch receptionisten?

[00:07:59]

Nou ja, Genooi jou niet kan. Maar dat is dus allemaal niet meer bij.

[00:08:03]

Ik stond daar in die kou en in de regen. Ja, ik kan dus niet winnen, dus ik baalde. Maar ik ga lange aanloop richten, maar ik ga uiteindelijk toch een beetje naar een hoogtepunt. En toen dacht ik masculiene als ik ben.

[00:08:15]

Oh ja, euh. En Nederlandse manual. Zalig. Ja, ook ik ben erg rebels toen je. Ik trap die fucking deur in. Ja, en dat heb ik gedaan hoor. Die deur had een mollie en het was iets groter. Mijn verbazing? Ja, Vidin. Dat lukte me ook nog. Maar ik was arts. Ik had helemaal gehad, was er helemaal klaar mee. Tsja, het echte ja.

[00:08:34]

Je voelde op Japanse wijze de energie kanaliseren. Jouw in jouw vrij dunne beentjes.

[00:08:40]

Je hebt dat het hele dunne deelnemers eigenlijk onder Perreira benen en het meest plomp lijf mag best. Gestelse is dan wel een balg boven ja, maar ik trapt die deur in. En euh dacht weet je kan mij niets schelen. En ze hebben ook dat het even later ook gezegd van jou. Ik begrijp het echt, we waren niet te bereiken. Het was niet ok, er was geen code niks. Ik stond daar een moeder moederziel alleen. Ja dus.

[00:09:04]

Nou ja, goed. Van een dieptepunt. Maar hoe zag de deur eruit uit de uit de spanning uit de. Heb je het hele slot kapot getrapt? Hoe zag Aula Aula ik? Ik zou graag willen overdrijven dat. Hij stond eigenlijk gewoon schoonhoudt. Kasteel. Ja, hij stond op een kinetisch. Hij is wel een beetje kapotgaan, maar ze begreep het. Dat vond eigenlijk ook wel mooi.

[00:09:22]

Och Japie, mannetje mannetje, wat zijn we weer zielig. Oh oh wat. Dag Allemaal. Maar wacht eens even Japie.

[00:09:31]

Ook ik ben in de krochten van Bol.com gedoken. Ik heb een cadeautje voor je uitgezocht als doekje voor het bloeden. Nou Jaap, vergeet je wat. Je maakt ook wat mee jij. En dan ben je godverdomme een artiest. En dan? En dan wordt de deur gewoon voor je dichtgedaan.

[00:09:45]

Een hotel in Beiroet waar een deur dichtgaat, gaat er ook altijd open. Sowieso is dat zo. Dat is het leven eigenlijk. Eigenlijk is dit prachtige dieptepunt een soort metafoor voor hoe het leven ook precies dat is dat je soms ook gewoon mailers in je hand moet nemen. Zo sterk. Ja, wie? Ik heb een cadeautje voor je gekocht. Het was natuurlijk wel ernstig wat je hebt meegemaakt, dus je moet een beetje getroost. Ik heb. Ja, ik heb iets heel praktisch meegenomen van Bobic ook wel een keer fijn.

[00:10:09]

Ik heb de meeste cadeaus, moet ik heel eerlijk zeggen. Ja, heb ik nog niet heel vaak in de praktijk?

[00:10:13]

Nou, de kermisbal heb ik wel regelmatig ingebruik.

[00:10:18]

Of Monta? Euh ja. Of jouw moeder. Maar goed, nee.

[00:10:26]

Trouwens, achter het Multimove hebben de moeders.

[00:10:28]

Waar gaat het eigenlijk over? De verzorgers hebben de derde achter. Mooi over zoen. Die hebben jou verzorgd. Vroeger kunnen iedere vrouw je moeder Finanza, dan misschien wel je zusje en ik weet het vaak wel.

[00:10:41]

Drie keer de moeders. Ja nee, maar we hebben een beetje aangepast om het iets breder te trekken. Ja goed, ik ga nog niet vertellen, want ik wat ik voor je hebt gekocht. Want wat bloedstollend. Wij werken toe naar de feestdagen, waarvan we natuurlijk allemaal ons afvragen kunnen we die wel met het hele gezin vieren? Maar Corona wel. Waar? Ja, maar Sinterklaas komt eraan, dus ik. Vanaf nu gaan we de cadeautjes geven middels een kort rijmpje.

[00:11:07]

Oh God, ik kom ook nooit van jou.

[00:11:08]

Reimer voor jou. Nou, kom maar. Volgende week mag jij Jamie's. Oh ja, dan zou je de gehele, want daar komt ie. Benieuwd of je weet wat het is. Het inwijden van een kantoor is als je deur verdienen op het koor. Je wordt er als bedrijf pas echt bij met een printer om op de klasse en voor de kopij.

[00:11:28]

Ja, ik denk maar ik kan er echt helemaal naast zitten. Ik denk dat het een printer is. Nou ja, knap van jou. Ja, heel even. Ik vond echt een leuk gedicht over de deur. Ja, want als je wat ze nog een keer gose. Jij. Jij moest als je een deur dienen in ineens studentenhuis. Maar wat is het ook alweer? Je foerier. Als jij eerstejaars bent en je komt. Je komt in huis, dan krijg je pas je deur als je een meisje over die deur.

[00:11:56]

Dat komt er elke keer weer terug waar die dichter is. Een beetje een groot goed Raya. Oh ja, dus je krijgt pas, dus je deur is uit je studentenkamer? Ja, als je goed hebt geklap personeel uit met een dame, jaen of een man, dan wordt jouw deur de ingezet in een sponningen is. Maar als je dat handje bij jou in huis? Natuurlijk niet, want er waren wel een huis vol met panda's.

[00:12:15]

Ja, wij hadden. We hadden te maken met de. We zouden eigenlijk. Tegenwoordig zouden wij te maken hebben met een pandemie pandemieën, een panda Mia, een panda omdat er gewoon. Ik bedoel studenten die hebben geen seks meer. Nee, nee, nou ja. Je ziet toen ook al niet dat ze meer palmolie voor nodig om als Damiaanmuseum in Winehouse pils lust. Hoe het dialectwoord Vierhuizen bewijst paleisje.

[00:12:33]

Nou niet zoals jullie. Met met met met Multipla plantenbak vakje, maar toch op man. Wij hebben niks met jullie. Dit gebeurt heel veel. En zullen wij het hoofdonderwerp aan Slinge Ronn met een ongevraagd advies en ik heb euh. Ik heb een advies gevraagd van iemand waarvan je onderneem, waarvan je aan de ene kant misschien een heel progressief geluid verwacht gezien zijn achternaam. Ja, en aan de andere kant gezien zijn generatie. En ja, algehele oeuvre en wat conservatieve geluid.

[00:13:04]

We gaan luisteren naar Henny Huisman schittert.

[00:13:09]

Hij sluit een stukkie ongevraagd advies van een beenhard en c-renners of een onbekende.

[00:13:15]

Beste Jaap en Sander en Huisman hier. Ja, Huisman. Je voelt het al een beetje. Dat is natuurlijk een achternaam die toch wel een beetje het idee geeft van Huisman. Die Henny. Die zal wel helpen met stofzuigen en met de bedden opmaken. En dat soort dingen. Uhm, nou was het vroeger zo dat ik uhm in mijn bed in mijn toptijd zeg maar uh ik niets hoefde te doen. Maar nu het allemaal wat minder wordt ben ik ineens weer ook aan het helpen.

[00:13:49]

Uh, afspoelen. Maar ja, dan kan je er toch altijd weer van de vrouw gaan zeuren. Te veel afwasmiddel gebruiken of uh uh, doe niet zo wild met die kopjes of zit nog wat aan het bord. Weet je wel. Daarna gaat het natuurlijk wel gewoon. Was de automaat in. Dus ik denk dan ja dat voor mekaar. Dat maakt niet uit.

[00:14:09]

Maar goed, de vrouwen en werken. Kijk, daar zit een probleem aan vast. Een man die werkt altijd op die Clarita.

[00:14:20]

Voor de rest ook niet over wat ie ook voor verschrikkelijk werk soms doet. En de vrouw. Dat is het verschil. Die wilde het wel altijd graag horen. Die wilt dat. Die willen we. Die wil het vertellen van G. Ik heb dat nog gedaan en dat nog gedaan. Dat nog gedaan. Nou, zolang dat zo is lijkt het mij dat het heel moeilijk is om op de fiftyfifty basis te gaan werken. Dus de mannen en vrouwen dus dat je het de één en vijftig procent een ander vervelend werkt.

[00:14:48]

Want dat doen wij wel, maar daar krijg je toch weer voor 50 procent meer dat gezeur erbij. Dus ik weet niet of het helemaal gelukkig gaat. Ik denk dat natuurlijk het is. Klinkt niet geëmancipeerd en het klinkt ouderwets. Maar ja, de vrouw vind ik toch altijd het gezelligste. Als ze toch lekker koken kan en koffieconcert enzo. En dat zal dan heel veel dames mee tegen de schenen schoppen. Maar dat is dan maar zo ver. Ik bedoel, ik kan er ook niks aan doen.

[00:15:20]

Je. Even eerlijk. Henny Huisman moet misschien nog even uitleggen voor de jongere luisteraars. Ja, want ik denk dat niet iedereen. Ik bedoel voor de Soundmixshow. Ja, hij was gewoon de grootste presentator van onze generatie cvva. Ja, wat deden Jamala?

[00:15:35]

Soumission was wel degelijk Plieger. Playbackshow ook bij jou weten. Dat was nulletje nulletjes diertje, dat varken.

[00:15:42]

En d'Ancona. Wordt die vent ook weer niet in de jury zat?

[00:15:44]

Headey Nee, nee hoor. Jacques Jacques Chirac gona ja, maar dat was schitterend. Maar goed, hij. Hij is natuurlijk wel ja. Hij uitzicht nu wel echt als een fossiel, maar wel als een aaibaar fossiel. Aaibare.

[00:15:57]

Want eigenlijk wat natuurlijk zegt. Dit is helemaal aan het eind. Hij zegt het ook van ik krijg natuurlijk nu wel een hoop vrouwen over mij heen en ook de moderne man en de moderne mannen.

[00:16:06]

Mobilisatie, want kan natuurlijk niet, maar ik kan het wel. Ik weet niet, hij brengt het nog wel, lief en met een knipoog ik niet.

[00:16:12]

Ja, als je als je een adviesfunctie vindt, dan vind je reëele blank lief. Wel ja, maar hij is wel van een andere generatie.

[00:16:21]

Dat is ik toch niet? Hij is ook niet de 183. Hij is wel goed, maar ik ben wie. Wie zou van ons de beste huisman zijn? Ja.

[00:16:30]

Nou, ik denk eigenlijk zelf na jij bent wel van de poes. Ja ja ja, jij houdt. Hoewel jij wel een beetje een studentenhome hebt, vind ik altijd niet weer. Ja, het is niet bij mij thuis. Echt groot, maar dat komt ook. Nee, nee, dat heb ik geleerd van Kim om schoon, zei ik. Ik. Ik wil echt nee. Ik ben wel best een goede huisman. Ik denk toch dat ik dat we zijn allebei goed waren?

[00:16:50]

Denk eigenlijk ook wel maar, maar überhaupt zou jij het wel ok vinden denk ik om. Ha. Mochten er mochten er kinderen zijn. En nee, Lotte heeft natuurlijk eigenlijk ook gewoon. Fulltimebaan zou het prima vinden om een dagje samen thuis, dus ik zou het helemaal prima Vanderkindere. Ja toch? Nou nee, ik god, wat zijn we worden. Ja, laten we het hoofd ontwerpen. Want waarom?

[00:17:12]

Waarom schrijf jij je nou zo vaak over? Waarom nou wat hier nou weer over hebben? Want dat is wel hè? Het komt veel terug. Jij maak je er toch druk om?

[00:17:20]

Nee, ik maak me niet druk om. Ik vind het. Ik vind het een heel interessant onderwerp, omdat het een al heel snel gevoelig wordt. Het wordt een taboe onderwerp en het wordt een culturele kwestie. En dat is het eigenlijk niet. Dat is mijn overtuiging en dat stoorde me ook aan dat stuk waar jij het net over had. Het stond in de Volkskrant twee weken geleden en daarin werd eigenlijk de discussie over werken en arbeidsparticipatie van mannen en vrouwen gereduceerd tot een cultuur issue.

[00:17:47]

Dat ging het dus over. Nederland heeft een masculiene cultuur. Nou, dat is en daarmee is het dus eigenlijk de schuld van de mannen dat vrouwen zoveel parttime werken. Nou, dat is, want het wordt ze moeilijk gemaakt door gewoon de. Ja dus.

[00:17:59]

Dus hij dacht dat de stelling zijn stelling was er zijn geen verwende parttime prinsesjes, maar er zijn verwende fulltime prinsjes. Dus wij als mannen zijn verwend omdat we fulltime werken en dus gewoon niet meedoen in het huishouden. Nou, dat is gewoon maar een beetje onzin, want tweederde van de Nederlandse vrouwen begint meteen na de opleiding met parttime en werkt dus zonder man of kinderen. Ze gaan ook niet weer meer werken als de kinderen het huis uit zijn, dus die kinderen hebben eigenlijk gewoon helemaal niet zo'n grote rol in de parttime beslissing bij vrouwen.

[00:18:31]

Maar b maar over dat fulltime werken van de man. Even los van wat de vrouw dan daarmee doet. Maar het voor mijn gevoel is het wel vaak zo dat dat ook wel een luxepositie is, omdat ze het heel lekker vinden om natuurlijk gewoon om 8 uur in de auto te zitten, de kinderen niet naar school te brengen. Ik moet weg dagen hoor. Ja, vijf dagen per week op kantoor te zitten en je weet wat ze daar doen. Er wordt natuurlijk ook vier uur geplaatst en 4 punten nagekeken zeker en een half uur gehouden.

[00:18:57]

En thuis is het een stuk zwaarder. Is natuurlijk wel ja. Euh, dat houden ze graag in stand natuurlijk. De mannen ja. Deels willen wij denken dat onze Geenhout. Kijk even kijken. Ik denk dat er veel scheelt in dat onze generatie wel euh toe is. Of die staan er wel voor open om dat te veranderen. Ja, ik vind sowieso het hele idee van de man die het altijd zo vet vindt om zo ongelooflijk druk te zijn en nooit ergens een gaatje in agenda heeft.

[00:19:24]

Ik heb mijn kinderen al twee weken niet gezien, want ik ben zo druk. Dat wordt wel, maar is dat een monding wordt gegraven.

[00:19:30]

Dat doen iedereen, de normale millennials. Van Kamp is druk, druk, druk.

[00:19:33]

Ja, maar het is wel ja. Het wordt wel. Ik weet niet of Word een beetje zo'n verheerlijkten. Ik ben zo druk. Het is inderdaad wel waar. Dat doen vrouwen natuurlijk ook. Het is niet alleen mannen ja, maar ik heb wel de idee dat er een hoop mannen het best fijn vinden om in die positie te zitten. Dat het dat iedereen in de maatschappij denkt. Nou prima, hij is lekker druk. Dat is goed. Hij onthoudt het gezin.

[00:19:52]

Dat wordt natuurlijk wel zo'n beetje in stand gehouden. Ja, dus dat is wel een beetje raar.

[00:19:56]

Maar als je als jij als jij naar jezelf kijkt. Jij werkt precies evenveel als Kim. Ik zie ook heel veel andere mannen in mijn omgeving met kleine kinderen die die heel graag of al na vier dagen zijn gaan. Of dat heel graag willen, maar dan vaak in conflict komen met hun vrouw of vriendin die niet meer wil werken. Dus ik. Ik heb echt en die ken jij ook. Ik heb een paar maatjes die werken fulltime in die 08:05 en Geinoord.

[00:20:24]

Ja Ruurd, ja, en die willen heel graag terug naar 4 dagen omdat ze gewoon heel gezellig vinden om om een dag met hun kinderen door te brengen. Maar die vrouwen die werken dan 2 of 3 dagen en die willen niet meer werken. Maar wat is Wamba? Waarom? Wat? Wat is dan denk je? Nou ja, dus die is zo'n vrouw. Die komt op geen moment binnen en die zegt een vrouw haar zoon is aan jou ook.

[00:20:44]

Ja, correctere benader. Want ja, die komt dan binnen. Zegt Nou lieve schat, ik heb het er met de baas over gehad. Ik ga terug naar 3 dagen. Relaxt he? En dan zegt ze alsof dat dan heel fijn. Hoezo is dat leuks? Want ik moet nu een promotie pakken bij een baan die ik eigenlijk niet leuk vind. Je verwacht van mij dat ik het gezinsinkomen op peil houden, want dat is toch de verwachting die vrouwen hebben dat je als man dan toch de taak van de man om te zeggen je gaat maar weer terug naar je baas en je gaat gewoon lekker ook vier dagen werken en ik ook.

[00:21:10]

4. Het is goed. Ja en nee, het is allemaal niks. Dat is dan ook slap. Dan moet je ook gewoon iets voor jezelf zeggen imo.

[00:21:16]

Dat is ook zoiets niet, want ze laat het natuurlijk wel vaak. Mannen laat het vaak wel toe omdat ze. Het is ook wat. Ik vind het ook wel mooi en ze vinden het ook.

[00:21:25]

Ha, dat is maar denk gewoon zo. Amanda Bynes is. Het is al mijn xta vrouw hoeft niet te overlijden. Huwelijk van haar is toch leuk. Ze werkt nog 3 dagen, 2 dagen daarna is leuk. Heeft ze ook. Wat een vriendjes. Nog een beetje haar eigen geld nummer. Zo gaat dat handje erbij ook. Zo doet ze ook nog water. Maar dat is toch leuk. Het is toch leuk voor? Is toch leuk voor haar?

[00:21:41]

Immers, leuk en niet doet de groente ineens heel gelukkig mee. Het leukste zusje doet zulk hartstikke leuk. Hartstikke niet meer. Dus hoe zij die kunstvereniging doet in ons dorp? Nou, dat is echt leuk. Het is echt heel knap. Maar dat is toch vaak zo dat het een beetje waardoor gebracht is onze omgeving. Maar dat is ook wel een beetje jammer. Dat is ook niet te geloven. Dat is natuurlijk wel zo dat je in in de lagere klasses.

[00:22:03]

Is het vaak? Ik zou zeggen minder hoge, de minder hoge.

[00:22:06]

Nee, het is echt die kant. Je kan het niet aardig zeggen. Lui? Nee, het is echt. Klinkt nooit aardig. Maar daar? Daar is het. Tja, je kan natuurlijk nog steeds denk ik wel. Als nou stel, je bent een een en een goede timmerman. Ja dan kan je in je gezin met twee kinderen en je vrouw in Puype onderhouden me houden. Maar hoelang is dat nog houdbaar?

[00:22:25]

Leven worden precies steeds duurder. Dat is dat. Is het het fundamentele probleem wat ik heb met deze discussie wordt altijd in cultuur discussie. Dus er wordt gezegd. Nederland heeft een masculiene cultuur. Nou, dat is natuurlijk heel raar, want Nederlandse mannen zijn niet masculiene er dan Franse mannen of Zweedse mannen. Mannen en vrouwen zijn overal ter wereld zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen biologisch? Zijn er in Nederland niet anders dan in welk ander land dan ook. Het enige verschil tussen Nederland en de landen om ons heen is dat wij al 100 jaar zeer welvarend zijn.

[00:22:57]

Dat onze mannen niet in Wereldoorlog 1 en 2 na het slagveld hoefden en daar werden doodgeschoten waardoor de vrouwen aan het werk moesten. En. Door onze welvaart en gunstige ligging hebben we gewoon altijd vrij lage kosten van levensonderhoud gehad. Dus inderdaad wat jij zegt iedereen. Of je nou stratenmaker bent of de directeur van een groot bedrijf. Iedereen kon leven van het inkomen van de man. En dat is dat is. Dat is gewoon de verklaring. Dus het idee dat wij in Nederland een soort.

[00:23:27]

Want kijk, wat jij net zei over dat mannen ook mede verantwoordelijk zijn voor de cultuur die we hebben, dat klopt. De cultuur waarbij vrouwen dus denken van ja ik. Ik hoef niet voltijd te werken en mannen is denk van ja. Ik vind wel prima voltijd werken en laat mijn vrouwen minder.

[00:23:41]

Dat die cultuur. Die hebben we niet. Soort van gecreëerd ofzo. Nee, die is een gevolg van de economische omstandigheden. Kijk, als je kijkt naar Zweden bijvoorbeeld. Er wordt altijd door progressieve mensen die zeggen dan. Die kijken heel verlekkerd naar Zweden.

[00:23:55]

Daar heb je zo'n prachtige vaderschap, cultuur van allemaal, van die knappe Gorm en zie je met die mutsjes zo Russische lopen. En precies daar lopen die mannen. Daar lopen de hele sterftecijfers door door door Stockholm met drie kinderen onder de arm en met een moka chino. En dat is helemaal gaaf, zegt ze. Ja, ze hebben zo'n mooie vaderschap. Cultuur? Nee, ja, dat is wel zo, maar die is Gevok. Dat is het gevolg van economische keuzes die ze in de jaren zestig hebben gemaakt.

[00:24:20]

Zweden is een heel socialistisch land, vindt individualisme heel belangrijk. Ze hebben daar gezegd wij vindt het belangrijk dat iedereen bijdraagt aan de economie. Man en vrouw ja. We vinden het belangrijk dat mannen het uiteindelijk ook voor gezorgd daar dat als jij bijvoorbeeld nu parttime gaat werken als vrouw, dat je toch naar voor je wordt aangekeken als jij hebt gestudeerd.

[00:24:40]

Er wordt toch uitkijken wie dit klopt niet, dus niet. De cultuur is hier natuurlijk niet zo. De koers bijna gaat bijna gespiegeld. Dus als je als als als Nederlandse moeder. Dat is het bekende verhaal van voltijd werkende moeders dat die op het schoolplein door andere moeders met de nek worden aangekeken. En in Zweden is precies andersom. Als je als vrouw niet voltijd werkt, dan ben je gewoon een beetje een loser. Met een beetje cirkeltje. En dat maar goed.

[00:25:02]

Die cultuur is dus volkomen anders, omdat de economische omstandigheden anders zijn. Hetzelfde is niet alleen Zweden.

[00:25:08]

O jij belangrijk? Jij bent Ali, ik. Kinderopvang is nagenoeg gratis. Ja, dus wat? Wat doen ze allemaal? Ja dus het goeie. Kijk, dat stuk waar we het net over hadden in de Volkskrant. Daar werden twee oplossingen genoemd waar wij denk ik allebei heel erg voor zijn. Dus het grootste verschil met Nederland is dat ze daar kinderopvang kost aan gewoon 75 euro per maand. Gewoon klaar. 5 dagen, dat is wel. Dat scheelt dus gewoon is gewoon.

[00:25:32]

Massaal wordt dat gefilmd. Maar dat kan omdat vrouwen dus meer werken, meer belasting betalen en de overheid dus meer geld heeft om dat te betalen. En punt 2. En dat vind ik ook heel belangrijk. Dat zouden we echt in Nederland moeten wij. Als m echt voor gaan strijden moeten we het geadeld verlof dus in Zweden je samen als stel. Volgens mij is het 14 maanden en geen 14 maanden verdeeld. Maar zoals je wil dus dan dan. Dan kun je zeggen als man.

[00:25:59]

Maar doe mij één maand en doe jij 13 maanden, maar dat gebeurt dus niet. Je wordt in Zweden wat je met de nek aangekeken als je als man niet gewoon de helft pakt is gewoon 7/7. Dat is gewoon chique. En dan neem je ook de discriminatie weg bij werkgevers die denken oké, ik heb nu een kandidaat van 30 man en een kandidaat van 30 vrouw. Ik neem die man aan, want die vrouw is er straks uit vanwege zwangerschapsverlof.

[00:26:19]

Maar bijvoorbeeld en we hebben het over de iets minder hoge klasse lage klasse als jij de kassa euh juffrouwen bent. Bij de Albert Heijn. Ja, en jij moet de vlamboog of de jumbo. Ah ja, ik mag de pils wat ik wil noemen.

[00:26:34]

Uhm, dan is de keuze denk ik in Nederland best moeilijk om te zeggen ja, als je dan gewoon thuis gaat toch thuis blijft het niet werken omdat de kinderopvang dan. Ik heb de breking niet precies gemaakt, maar die is best wel een omslagpunt. Vaak van. Ja, kan wel gaan werken, maar daar houdt Trine dan 100 euro meer over. Hij kan ook niet gaan werken. Maar goed, dat is dus zijn allemaal economische keuzes. Ja, waar we dan?

[00:26:59]

Wat aan zouden moeten doen? Ja, ja en nee, helemaal helemaal waar. En en dat is het gevolg van het economische beleid in Nederland wat we al jaren al decennia hebben. We hebben gewoon nog heel lang christelijke partijen in de regering en die vinden gewoon dat vrouw is een CDA. Die vinden gewoon eigenlijk dat kinderen thuishoren te zijn bij hun bij hun moeder en daarom hebben we kinderbijslag. Daarom hebben we allerlei aanrecht. Subsidie had je vroeger en dat de vrouw gewoon lekker thuis bleef.

[00:27:26]

Dus wij zijn in Nederland hebben we dus een cultuur die heel ouderwets en conservatief is. Maar dat is wel het gevolg van onze economische omstandigheden zijn natuurlijk ook. Er zijn gewoon biologische verschillen. Het is waarschijnlijk ook wel zo. Dat kan het best dat een vrouw gewoon zegt ja, maar mijn levenstaak is gewoon kinderen opvoeden. Dat is wat ik het mooiste vind. Ik klaar? Ja, maar dan. Dan vind ik bijvoorbeeld dan vind ik het lastig als je het over hoogopgeleide vrouwen hebt.

[00:27:50]

Die genieten dus een studie waarvan ik geloof dat het per jaar al is het iets van achtduizend euro kost. Je betaalt nu zelf 2.000 euro en de rest betaalt natuurlijk de staat. Vervolgens doen ze er niks mee, dus betalen ze geen belastingen. Precies dus. In Nederland zijn vrouwen nu beter opgeleid dan mannen. Wat betekent dat ze meer verdiencapaciteit hebben. Een man. Zij zijn in potentie kunnen zijn, meer belastinggeld verdienen, zeg maar voor ons allemaal dan mannen.

[00:28:21]

Dus als ze dat vervolgens niet doen of nauwelijks doen, dan doe je al staat een hele slechte investering. Dus ik zou heel erg pleiten. Wij als mhm moeten pleiten voor betere opvang. Beter verlof, maar ook voor toch misschien wel sancties als je gewoon een hele dure opleiding geniet en dan lekker thuis gaat zitten en je neus weer terug moet betalen. Ik vind het wel. Oh ja, dat is wel waar.

[00:28:45]

Maar vind je dan ook, want je hebt ooit gezegd ouderen die niet. Betalen geen belasting meer op een gegeven moment, dus die mogen ook niet stemmen. Mogen dan vrouwen die dan niet meer werken of of parttime? Jij bent al half een hoofdsteun. Een halve stem. Dan vind ik eigenlijk wel een goed idee dat ik dacht ik geef je even een voorzet. Dat is nog niet eens. Dat vind ik ook. Dus kijk, de m moet ook staan voor zeg maar de softe kant.

[00:29:08]

De progressieve kant dus. Royale opvang, royaal verlof, maar ook een harde kant. Ook een mannelijke kant, sancties, geweld, dreigen.

[00:29:17]

Dat hoort er dan ook bij hem zijn.

[00:29:19]

Je moet wel mag of mag verwachten ook dat er een bepaalde taak is voor de vrouw om bij te dragen in de samenleving, zowel qua kijk marketing economie.

[00:29:28]

Dat je op macro kijk op macroniveau. Ontkomen we er niet aan dat vrouwen meer gaan werken. Nederlandse mannen en vrouwen werken al het minste van heel Europa. Dus zeggen dat mannen minder moeten werken om net zo weinig te werken als vrouw is absurd. Want dan kunnen we dit land niet betalen. Gaat gewoon niet. Dus er is maar één keuze. Vrouwen zullen meer moeten gaan werken. Als ze het niet vrijwillig doen gaat het vanzelf, komen ze in de knoei, kunnen ze gewoon niet meer.

[00:29:53]

Dat moet dus dus dank. Dan hebben ze gewoon kunnen ze het gewoon niet. Het gaat niet als vrouwen niet meer wordt gewoon tennisser, dus het moet op. Dat is het dan. Zeg maar het macroniveau vinden dat ook jij verantwoordelijkheid hebt. Ja, maar op microniveau op gezins niveau denk ik ook gewoon dat het voor de gelijkwaardigheid in relatie beter is als je allebei dat zo! Enigszins gelijke wijze bijdraagt aan zowel de gezins, financiën als de zorg.

[00:30:16]

Ja, maar moeten ze er niet zelf ook achterkomen dan die vrouw? Stel dat dat zij het op een gegeven moment niet meer kunnen kunnen rooien en dan komen ze toch zelf. Ik denk dat het probleem zichzelf oplost. Ja, dat bedoel ik. Dat zal het toch zijn? Ja, maar dat was ik. Maar dat gaat toch pijnlijk worden? Dat gaat dat wat vrouwen. Kijk, als jij 30 jaar niet hebt gewerkt en je moet opeens werken omdat je gewoon opeens niet meer rondkomt als gezin.

[00:30:35]

Dat was pijnlijk, maar op microniveau ben ik het volledig met je eens. Ik heb uit ervaring weet ik hoe prettig ik het vind dat Kim en ik allebei werken. Kom met een leuk verhaal. Theehuisje maakt wat mee. Je draagt bij, dat voel je ook echt zo. Voor de kinderen vind ik het overigens ook niet verkeerd dat ze aan opvang gaan. Daar zien ze andere mensen, spelers met andere kinderen, sociale contacten om naar de hele dag bij ouders te zitten.

[00:30:58]

Ik geloof daar gewoon niet in dat dat heel veel beter is. Nee dus. Daar ben ik het sowieso helemaal mee eens dat het voor vrouwen zelf al heel prettig zou zijn. Ja, en ik ben het er heel erg mee eens dat we als mannen. We gaan even onze softe kant laten zien. Laten we maar een keer een dagje minder werken en het niet zo gaaf maken om zo ontzettend druk te zijn en dat maar wat meer gelijktrekken. Ik zeg natuurlijk nu wel.

[00:31:19]

Mannen moeten dan eigenlijk een dagje minder gaan werken, als het nou ook weer niet helemaal wat jij zei of dat. Nee, ik ben helemaal voor dat mannen wat minder gaan werken, maar dat kan alleen als vrouwen meer gaan werken.

[00:31:29]

Het gat is nu gewoon heel groot 5 dagen mannen en 3 dagen vrouwen. Dat gaat naar Philautus.

[00:31:33]

Het is nog niet eens 3 dagen vrouwen bij. Volgens mij is het is bijna tweeënhalf ofzo.

[00:31:38]

Was ik nog even benieuwd naar vrijwilligerswerk bijvoorbeeld als vrouw, want dat vind ik wel bijdragen aan wat zou doen. Ja nou ja gezegd van nou ja, ik hoef het.

[00:31:44]

Financieel hoeft het niet. Mijn man is de CEO van Tony Media. Euh ja, het is gewoon niet nodig. De vrouw van Titus. Ja, maar ik ga vrijwilligerswerk doen.

[00:31:54]

Dat is ook helemaal prima natuurlijk toerisme. Maar het zijn wel uitzonderingsgevallen. De meeste mensen moeten gewoon geld verdienen en. Ik ben er. Ik ben er dus helemaal voor dat er dat we gewoon alles iets gelijker trekken in het land. Kijk, het fundamentele verschil tussen Nederland en de landen om ons heen is dat hij dacht dat het gewoon te groot. Het gat is te groot tussen mannen. Maar zei hij ook laatst dat Montens zelfs Moldavië en dat soort landen loopt.

[00:32:14]

Dat is het absurde dat dat wij dus beter dan wat wij dus artikelen schrijven in kranten over onze masculiene cultuur. En dat in Slowakije, Georgië, Kroatië, SLO, Moldavië, allerlei Oost-Europese landen waar waar mannen gewoon de hele dag bier drinken terwijl ze zitten, de scooter op de grond en in pruimtabak zitten en kauwen. Ja en nee. Vrouwen slaan met een man een man een babyborrels aan. Ja, nu maak je mij. Maak je mij wijs dat wij masculiene cultuur hebben en dat ze daar Aelius.

[00:32:42]

Ze doen het daar dus beter. Zijn de vrouwen de baas? Ja ja, dus daar hebben ze gewoon een vrouwelijke premier. Is dus geen oplossing. Willem en mijn emme warana TMM voor mannen. De zachte en de harde hand en de zachte hand. Nou, dat mag jij vertellen, want jij bent duidelijk de zachte hand van omstreden. Dat wat moet ik nou weer vertellen? Wat zijn de verzachtte voorstellen? De zachte voorstellen zachter voor we hebben het toch over gehad?

[00:33:04]

Over beter verlof, beter op maat. Wat geven wij als mannen? Ja, dus wij geven althans daar gaan we ons hart van maken. Beter verlof, eerlijker opvang. We gaan een dagje minder werken als man thuis geven wij allemaal. En dan gaan we gewoon heel liefdevol met kinderen.

[00:33:21]

Maar we geven als je geen kinderen hebt zoals ik het echt super liefdevolle afwas doen. En de harde hand. En Aspinall studeert het 1:5. Ja, jij gaat niet gewoon werken. Ja, dan komen de boetes. Dan komen de boetes dan terugbetalen. Pek en veren. Beckham wel een middelmatig uw eeuwige druppel vierendelen?

[00:33:42]

Vierendeel dragen zij zomaar wat dwarsstraat? Ik zou het daarom maar maar wat wat zou overnemen. Maar wat jij net noemde, dat vind ik een interessant element dat je eigenlijk onbetaalde dingen dat je daar ook wel waarde aan zou moeten toekennen dus. Dus vrijwilligerswerk wacht, wacht even daar.

[00:34:00]

Daar heb ik, dat is wel heel leuk dit. Daar heb ik dus een business idee over. Waarvoor is het gras? Heus heus is het, zal ik het even noemen? Nou, doe is ook. Voordat ik naar het echte busincident ga. Ik heb hier natuurlijk wel over nagedacht in het thema moet ik wat verzinnen. Toen kwam ik eerst op feminisme met een W.

[00:34:18]

Ja en ja, maar ik moet m even noemen, want ik zit zo zonder anders dan dan met gewone mensen niet. Nou dat dat dan als dan? Euh. Als je dan toch met dieren wil gaan werken. Euh. Dat je dan parttime dat je dan parttime kan gaan werken. Dus als. Dit is wel echt een nieuw dieptepunt.

[00:34:37]

Hij wist dat het nog lager kon. Maar nu komt het echte idee. Het geflopte business idee van. Wat ik echt vind ja, als jij euh, euh. Thuis voor de kinders gaat zorgen, zeker in het begin als ik er nog niet naar school gaan is het echt ongelooflijk zwaar. Geloof me, ze tien keer zwaarder dan alle andere dingen op kantoor. Er is niemand heeft het zwaarder dan de vrouw thuis met jonge kids die nog niet naar school gaan.

[00:35:09]

Goed moet je ook gewoon opvangen, maar dat mag niet. Je hebt ook nooit in een diamantmijn gewerkt. Laat we eerlijk zijn.

[00:35:14]

Nee, inderdaad ja. Dat schijnt ook wel redelijk. Superterrorist, tamelijk pittig. Maar geloof me, dan is het nog steeds zwaarder om met echte mensen met kinderen begrijpen volledig wat ik bedoel. Ja, zonder ouders.

[00:35:26]

Maar als jij dus dan voor die taken gaat prima. Maar die man die heeft toch altijd natuurlijk die die die die zegt dan inderdaad van hier. Lieverd, heb je het pasje en doe leuke boodschappen? Koop het voor jezelf. Het is altijd toch allemaal. Ik van hem, jou wat?

[00:35:40]

Ja, maar ik vind dus dat je voor die taken thuis. Euh. Zou je gewoon. Je moet gewoon betaald krijgen. Euh dus. Wij gaan een platform oprichten. Tarief voor je wief punten. Leuk? Ja en wij doen aan verloning. Dus je zegt al Ernemann, zit je ook aan je huid of de lijn? Ja, mijn. Mijn vrouw, die moet wel daar gewoon voor betaald krijgen. Of andersom. Dat kan ook als je als vrouwen je man.

[00:36:03]

Die doet de taken ook allemaal prima, maar alleen als de riem voor je. Nou, dat kan niet. Maarja, het is alleen maar vrouwen 3 voor wie en na die taken dan krijg je er gewoon voor betaald, wordt je gewoon echt voor. Betaald je op een eigen rekening. Je is de hele behoort is gewoon je idee om wat te gooien. Maar je hebt al een paar keer pensioenopbouw. Gewoon als een baan, pensioenopbouw precies. En dat je niet aan.

[00:36:22]

Want tegenwoordig trouwde hij vroeger Tauri volgens mij automatisch in gemeenschap van goederen of bijna uit.

[00:36:28]

En nu is er nog steeds heel veel mensen die doen. Dus ook met je statussymbool bij sommige mannen. Ik kan me daarom dat.

[00:36:33]

Maar het is wel steeds vaker dat ze nu huwelijkse voorwaarden. En dan is jouw dochter Jeanine. Heb jij gedaan? Niet hoor.

[00:36:39]

En nee, nee, niks voorwaarden. Ik zou jouw landgoed wel buiten houden.

[00:36:42]

Ik denk dat dat verstandig is. Ja ja, mijn mijn bezittingen. Dus ik vind het. Ik vind het geen gek idee. Ik vind het oprecht geen gek idee om daar gewoon een tarief kaart voor te maken. Ja ok, ik heb 1 kind, dan doe ik dit gedaald en zoveel dagen bij elkaar. Ik vind wel en ik vind het al een hele Hollandse oplossing die werkelijk alle romantiek uit het huwelijk houdt. Dat wordt, dan wordt het wel een heel transactionele verhaal.

[00:37:05]

Een relatie nemen, anders gaat toch zo'n mannen? En wat staat er allemaal op die tarief? Maar je weet toch kan hem ook uitbreiden in bepaalde bepaalde handelingen? Daar kan ook nog. Maar je weet toch hoe mannen. Dit is toch wat je mannen gaat toch? Euh dan? Dan hebben ze een keer een ruziede thuis en dan zegt een ouwe. Je weet wie al het geld binnenhaalt.

[00:37:22]

Wat krijg je dat soort altijd als een vrouw? Kan er niks zeggen. Nee. En die heeft een zwaardere job.

[00:37:27]

Die heeft dat gewoon. Ik vind het een mooi feministisch geëmancipeerd verhaal. Ja ja, de naam tarief voor wief sluit niet helemaal aan bij eigenlijk de goede inborst.

[00:37:38]

Nee, ik dacht dat het middel je herkend had. Ik had best wel wat ideeën. Maar ja dit dit was zo lekker Reimond. Ja, ik zeg ik snap het wel jouw naam. Nou goed, even terugkomen. OpOp op het begin. Henny Genji Huisman, zoals Spanje wordt genoemd in de regel die uhm ja, die vond het eigenlijk maar onzin. Emancipatie vrouw moet gewoon thuis koffiezetten. Nou, je mag wel zeggen dat de moderne man. Wij van de M het daar niet mee eens zijn.

[00:38:08]

Dat wij denken dat het beter is voor ons allemaal op macroniveau, maar ook voor ons op gezins niveau, op stijl niveau om het gewoon fiftyfifty te doen met z'n allen zanger. Laten we gewoon naar het snoepje van de week gaan, want jij hebt vast iemand meegenomen. Jij hebt gezocht en je hebt iemand gevonden. Ik zie het in jouw ogen.

[00:38:29]

Ik heb iemand gevonden. Het is een zogenaamde girl boss groban, een Gürbüz. Want wanneer is baas van iets?

[00:38:37]

Zij is baas van haar eigen imperium. Ik ga laat zien, je kent er wel, je kent er wel. Het is negen. 9. Messala 9 in NRC. Hoe houd je geld op jou?

[00:38:47]

Dat is in ieder geval 6 6 miljoen volgers op de gram. Maar ik kan niet achter een aantal. Niet zo precies. Paro is een van de vele persbureaus. 6 miljoen volgers op Negan is is de grootste op de gram. 6 miljoen volgers. Perzische Parol heb ik altijd wel een beetje zwak voor gehad met er mooi te hebben. Iets bijzonders had je wat mensen oriëntaals, maar toch benaderbaar. Het is niet, het is niet. Het is niet te ver weg.

[00:39:09]

Het is wel heel fijn, maar het is nog net binnen handbereik. Interessant? Interesse in Teheran? Zand? Ja, precies. Maar goed, ik zou wel eens wat willen drinken.

[00:39:18]

Dan ben ik dus wel heel benieuwd wat jij met haar zou willen drinken.

[00:39:21]

Allemaal gokken op grote en kleine portico Japanners. Serieus is de game niet echt een echt zo aquae, maar daar gaat over mij. Nou ja, zo van Zoutleeuw, Nakata, Hermosa Maasmechelaars parketzaal, partita tot Portico.

[00:39:48]

Nee, je hebt het weer gedaan en je hebt zo genoten. Bij het maken van deze dingen voor de mensen die het niet door hadden. We hebben een nieuwe sponsor, al is het.

[00:40:00]

Nee, ik dacht dit is gewoon een integraal deel Maranhense programma's en ik dacht ik.

[00:40:05]

Ik ik. Ik heb natuurlijk ook ergens iets Mexicaans in me.

[00:40:08]

Dat Peter, jouw heupen zijn behoorlijk en dat hoor je terug in de jungle. Ja, mooi Spaans firmawagens dalen. Nou kijk, je hebt Engelstalige promiss niet gelukt. Je hebt Nederlandstalig geprobeerd. Lukt matig in België. Ja en nu en nu Spaanstalig. Maar wat een uitspraken. Ja, want wat zing ik daar nou precies? Is zwart water? Nee. Is het een biertje? Nee, nee. Maar wat is het dan wel? Is het een sapje?

[00:40:33]

Nee, wat is het wel Sander, vertel, jij mag het uitleggen.

[00:40:36]

Het is een en koolzuurhoudend water. Ja, met een beetje alcohol. Ja. En in fruit smaakt je Russisch. Dat is het hele topo chico.

[00:40:48]

Het is een hard sulzer is geen zacht zeldzamere, heeft exact dezelfde houding aannemen.

[00:40:53]

Zelfde dus ook ik kan mij niet hardgemaakt. Qua Celsus, de duurzaamheid van Celsus zijn zij het hardst. Euh, wederzijds. De Herseltse is dus helemaal een populaire is en is dus een drankketen. Dat is overkomen wapperen uit Zuid-Amerika. Daar zijn is de jeugd die jongmens is daar al langer hoqt. Een hard celsus. En ja, daar komt ie naar Nederland blijkbaar is frisser. Het is goed voor mijn lijn. Het is nou net in het nog wel uit de korte tijd toen wij nog jonge jongens Himmlers waren.

[00:41:21]

En precies toen, zo werd er ook al gemixt. Natuurlijk omdat je omdat je niet altijd baco is in die zoete roept 120 Peels Dan ga je gewoon naar huis. En dit spul, dat drinkt dus wel lekker door. En je gaat niet met een volle balla naar bed.

[00:41:32]

Ik snap hem maar euh. Even nog over 9 want 9 Messala is het.

[00:41:38]

Het Snaps Topo Chico Citadis Ozen Top Shikai aan. En je moet wel even maar vervoegingen Martin Spaans. Want wat? Dat vond ik in interessanter over het onderwerp. Haar man.

[00:41:50]

Ja, ik begreep precies dat ik begon met te zeggen dat zijn een boos is, want zij kijkt zij is gewoon vanuit Almere Muziekwijk. Bonus aan de friet. Het steeg prompt. Ook in Almere is ook gewoon zelf ja, ja, is zij met haar jeugdliefde. Is dit imperium? Weet ik veel hoe ze ooit is begonnen? De dag gewoon geen ondergoed op Instagram staan kijken. Het gaat geen goed, geen goed. Veel viel niet mee. Imiteren doet niks.

[00:42:15]

Niet heel even niet. Nou en toen dacht iedereen die zat ergens bij je benen van een accountantskantoren gewoon Excel sheets in te vullen zoals mensen doen en die dachten nou dat dat wordt wat. Ik geef gewoon mijn baan op en ik ga gewoon voltijd. 9. Maar dat snap ik Maleisie.

[00:42:30]

Want even wie ik Dee Dee Dee Ashya 6 miljoen volgers hebt, dan ben je gewoon een mega bedrijf. Ik denk dus hij is gewoon een van een kantoor voor jou van ja, maar dan lees je bv. Maar goed, hij. Hij is dus de man achter de Goro bos.

[00:42:43]

Da's ook mooi als feminisme. Of even even eerlijk he, want bij een topper Chica hoort natuurlijk ook een een topo chico. Dat zou hij kunnen zijn. Maar is. Kunnen we dan is hij een toppertje. Kunnen wij nou niet beter iemand beters voorbij? Maar het is natuurlijk wel jammer. Vindt hij dat wel fijn? Is het nou fijn? Je hebt? Ik vind het heel goed hoor, die twee voorbeelden. Het is aan mensen. Zoet heeft heel veel artiesten.

[00:43:05]

Die hebben dan hun vrouw of hun man als manager. Het werkt niet.

[00:43:08]

Nee, dat gaat. Maar wie suggereer dan een stopped Chico? Naast de 9 denk dat Boef misschien wel een goeie is.

[00:43:14]

Rapper gewoon boef, maar gewoon boef. Maar ja, dat die misschien wel goede matches met de Negan.

[00:43:19]

Ja dus. Negan wil niet meer zo'n lieve lieve jongen zegt van alles en een dansje doen op Instagram, maar die wil gewoon iemand die zegt en doet. Euh ja, dat de maat.

[00:43:27]

Misschien dat ze dat mes. Misschien dat live al heel veel liever. Is ook maar liever geworden. Men zal wel iets liveshows raken dat hij euh euh hij heet is niet echt boef. Van vanavond is het werkelijk is. Juist ja, dat schijnt hij niet mee. Nee, nee, het eigenlijk dom van boef Heuvel. Hij rijdt van Van Vanborm Boekestijn. Ja ja, van boeven letten eigenlijk gewoon. Jan Diederik van Bouvijn.

[00:43:48]

Soufiane Soufiane. Boem. Boem, boem. Fuchsia's. Boussoufa moest weet ik al. Ik vind hem wel even bouwvak.

[00:43:57]

In feite geinterviewd volgens nou vaak voor Inco. Maar ik vind ik vind ik. Nee. V. V. Ik mocht hem wel. Echt leuk gas. Ik ben benieuwd of uh, of dat misschien wel een hele goeie match is.

[00:44:05]

Maar waarom zie je dat een als een gewoon als tegenpool van van die software?

[00:44:08]

Ik vind de namen wel heel fijn als je dat zo achter elkaar zet. Neerging USAAF Vida Goesev Vida is alleen.

[00:44:16]

Ja, dat klinkt echt lekker. En lekker orientales, klinkt het. Ja, ik heb. Ik heb zin in een tajine. Nu zo sterk.

[00:44:21]

Uhm, wij gaan het muurtje over, het muurtje over en achter het muurtje helpen. Maar het helpen maar daar overheen klimmen. Want ik geef ze hadden gisteren niet.

[00:44:29]

Ja, zo'n zoon, zoals dat vroeger heet, vond je 1 jaar. Kan hem tegenwoordig woordgrappen die niet meer zo is ook nog. Ja, want mijn masculiene tijd die wij realiteit gonst uit je. Maar we gaan het hebben over euh ja, onze moeders, over onze verzorgen. Het wordt heel lief. Ja is wel leuk. Het wordt een zacht wordt zacht. Euh. Ik vond ons momentje ook gewoon zacht.

[00:44:51]

Ja, we zijn gewoon zachte mannen en we zijn moderne zachte mannen. Ik weet niet of dat helemaal voor jou geldt.

[00:44:57]

Maar ik vind het mooi dat je zegt de mannen met harde stelt op later.