De Jortcast

SUBSCRIBE

In deze serie podcasts biedt Jort Kelder radiotherapie tegen hypes en hysterie, op basis van een gesprek uit de uitzending van dr Kelder en Co.

48:26
De oprukkende staat (?) en Het Vaccin
Views   7

De oprukkende staat versterkt neoliberalisme, betoogt prof. dr. Rutger Claassen. Jonge doctor Robert van Putten promoveerde cum laude op filosofisch onderzoek naar maakbaarheidsdenken. En microbioloog Rosanne Hertzberger schetst de toekomst van een vaccin tegen Covid-19. En een belletje over de al dan niet eerlijke verdeling van steunpakketten met mr. dr. Michiel Tjepkema.

18 days ago
17:28
#257 - Vrouwen moeten leren netwerken
Views   7

Dat vrouwen geen carrière maken ligt niet alleen aan glazen plafonds en kinderen baren: in haar proefschrift en in dr Kelder en Co legt Jeanne Martens uit wat vrouwen zélf kunnen doen.

20 days ago
25:41
#256 - De corona-kramp & consequenties
Views   20

Na zes maanden virus komt vanuit de wetenschap en de filosofie de roep om herbezinning op de wereld met corona. In wat voor samenleving willen we zitten op de lange termijn? FIlosoof dr. Ad Verbrugge deelt zijn visie.

23 days ago
25:24
#255 - Meer, meer, meer
Views   21

Dr. Hidde Boersma publiceerde deze week 'MEER', een boek waarin hij samen met anderen een filosofie ontvouwt voor de moderne wereld waarin 'meer' zeker geen vies woord is.

27 days ago
28:08
#254 - Het slechte humeur van de sociale sector
Views   16

Helaas pindakaas, geen structurele loonsverhoging voor de werknemers in de zorg. De roep om meer salaris, meer collega's en minder werkdruk klinkt niet alleen in de zorg, maar eigenlijk in de gehele publieke sector. Onderwijzers, agenten, iedereen klaagt. Hoe komt dit en wat is er aan te doen? Verwordt onze sociale sector tot het afvoerputje van de arbeidsmarkt?

30 days ago