Transcribe your podcast
[00:00:00]

Radio 1 Tom van den bulcke, Goedenavond Fijn dat je luistert naar de tribune warm moet over de sport actualite gaan hebben met zoals altijd twee gasten bij mij in de studio zit, Driebergen journalist bij de krant. De tijd dag triest, Goedenavond en aan de lijn hang de nieuwe bondscoach van de Belgische wielrenners Goedenavond Sven vanthourenhout ga lossen. Ja goedenavond, Ik vraag het even alletwee kwijt waren wij zijn denk ik. Ja klopt, goed, die verbinding is er en ik kan je meteen of ik mag je met een feliciteren met de titel is.

[00:00:36]

Sven hoe zijn de reacties al geweest in aanstelling vorige week donderdag als bondscoach, want die telefoon niet stil gestaan blijkbaar Nee ik moet eerlijk zijn dat het ja, ik was verrast dat ik had wel een beetje er inpakken verwacht, maar dat het zo hectisch zou zijn of zoveel indruk. Zo nalaten dat dat ik niet kunnen voorspellen, hè Ja Geef eens een voorbeeld je misschien.

[00:00:59]

Ja ik denk ik denk ik ben vanuit heel veel verschillende hoeken wel benaderd van teams van Rens thuis uiteraard ook, maar ook van het wereld waar ik eigenlijk het meeste mijn dingen heb gedaan. Het zal trein daar zijn ze mij ook wel. Daar hebben ze mij ook wel uitgebreid wel gefeliciteerd of benaderd, dus het is eigenlijk heel veel partijen ben ik wel benaderd. Dus ook zijn allemaal mannen die meteen op een goed blaadje willen staan bij de bij de nieuwe bondscoach. Ik denk dat niet. Denk de meeste kan ik nu wel een tijdje.

[00:01:38]

Ik ben ik ben bij een paar jaar ook wel al actief geweest als assistent coach en daar heeft ze wel ervoor gezorgd dat ik heel veel van die renners al Ja tijdens kampioenschappen Nog stages opnieuw maar op het werk gezien. Heb contact heb gehad, dus mijn dorp zegt kan ik kan ze mee waardoor dat niet echt.

[00:01:59]

Dus ik denk dat het vooral gewoon oprecht felicitaties waar je bent nu bondscoach dus niet meer alleen in het veld, maar ook op de weg is dat nu iets wat je pakweg. 5 jaar geleden zijn ogen had of dacht je toen van. Ik zit vast voor altijd bij dat veldrijden. Corné absoluut niet. Het is uiteindelijk allemaal ontzettend snel gegaan. Ik ben estuario 2016 ben ik gestopt. Was actief actief en er dus als je rekent vanaf daar tot waren vandaag staan, dan is allemaal heel snel gegaan. Ik was na een naar een jaar geleden bij een team.

[00:02:36]

Ben ik eigenlijk al melk en aan de slag gaan als bondscoach van het veldrijden wat op zich ook al en Iris aangezien wij toch wel? Ja, crosland zijn de klant zijn wel hele grote geschiedenis dragen, dus dat was op zich wel zielig dat ik vandaag eigenlijk bij de titels kan uitoefenen. Dat is wel een Ja dat ik absoluut niet door te dromen of een x aantal jaren.

[00:02:59]

Straks meer over die nieuwe rol van jou, maar eerst gaan we beginnen met de momenten van de week en dat van jou Sven heeft met deze man te maken. Ik ga toch blijven in een robot Ploeg en Dennis heeft een heel groot opluchting en dat is wel waar dan een tijdrijder. Een moeilijke profiel is maar een tijdrijder die leveren bepaalde zekerheid op resultaten op ook al zeiden Mieke allerbeste er zijn op dit moment betere tijden volgens mij in de wereld. Mag ik een meepakken naar de ronde van Italië bijvoorbeeld en zeker zijn dat ik hierop zo en dat was Victor campenaerts en zijn Ploeg ntt Pro Cycling verdwijnt dan toch niet, maar gaat wel verder onder de naam Team kubacka appels.

[00:03:45]

Waarom heb je dit specifiek gekozen Sven Ja omdat ik ik heb eigenlijk het geluk gehad om eigenlijk Victor van dichtbij aan het werk te zien tijdens de internationale kampioenschappen en ik moet zeggen, ik heb daar enorm veel.

[00:03:59]

Traktatie jongen bij mij omdat dat is iemand die op op zijn manier misschien zelfs soms een beetje een gezellige manier, maar iemand die op zich wel heel veel bekomst en ik had het heel erg spijtig gevonden dat hij ja eigenlijk van vandaag om worden. Bewijs van spreken niet meer zo direct gemaakt en van het van het allerhoogste niveau van het allerhoogste niveau was het afgelopen met zijn carrière mochten die Ploeg gestopt zijn. Ja dat zag er toch wel. Ja zeer benauwd, bedoel met het nieuws dat de Ploeg stopt.

[00:04:35]

Je laatste dag vandaag zeep duur zijn. Twee teams worldtour teams. Die ja, lang in de weegschaal lagen. Er zit een kindje volledige gelukkig. CC Gelukkig gaat de ploeg van Victor campenaerts nu wel opnieuw door, maar dat ze wel voor de zijn heel veel renners. Die Uiteindelijk moet een fiets aan de haak kunnen dus.

[00:04:59]

Het bovenstaande haten terwijl dat is misschien zelf nog Ja het kwam zijn op om op het kussen en ik had daarvoor Victor wel heel erg jammer vond dat je zo over Hij was al bezig over misschien brandweerman worden dat soort dingen en dat ook dat is ook weer iets dat ik heel snel relativeer maar je staat met beide voeten op de grond en altijd 100% voor iets dat is altijd al zo geweest en dat is gelukkig maar ook actief op andere stond en hij had al een plan B had een plan dat hij heeft hem ook maar ik ben blij en ja dat was voor mijzelf nog nog nog 100 keer mee geweest zijn Ik was heel blij als ik als ik het graag dat Victor dochter op zijn minst profrenner blijft ik ben wel benieuwd welke rol.

[00:05:59]

Als bondscoach nu nog voor Kampenhout want Oké je hebt de Wout van Aert je hebt Remco evenepoel dus beetje logisch redeneren. Dan zeg je voor de tijdritten van volgend jaar is er dan toch enkele plaatsje op de bank campenaerts onder stoelen of banken steken en ik denk dat hij heel goed weet als als Remco en Wout op een allerhoogste niveau zijn dat ze moeten zijn zoals afgelopen jaar heb ik gedaan. Dan staan ze misschien trapje uit, maar ik wil daar Victor zeker naar je zin passeren of een doen.

[00:06:33]

Hij wordt daar eigenlijk nog altijd bij, want dit moeten we stellen dat Victor eindelijk ons land wel weer op het in het deed. Het wieltje nieuwste brachten, dus tot over drie vier jaar. Nou was er totaal spraken om medailles te bereiken en de internationale kampioenschap of zelfs op Olympische Spelen en uiteindelijk Wat deden de laatste drie verjaardagen mekaar gekregen. We moeten daar.

[00:06:59]

Mooi dat zomaar niet vergeten dan heeft het eigenlijk voor ons als Federatie is dat heel veel bereikt heel veel gedaan en dat zal in de komende jaren nog wel het geval je moet hij blijven in vol inzetten op de tijdschriften inderdaad want het is wel een tijdje geleden dat hij er nog is een gewonnen heeft Ik denk anderhalf jaar geleden Ja klopt maar ja de concurrentie is er niet meer dan moeten we die alleen van een van onze zijde met met foto's van harte maar Italianen die ook wereldkampioen is geworden Dat is en er zijn er wel een aantal opgestaan het zonder het jaar gehad waardoor dat er heel veel Remmerswaal hier en daar meer het accent kunnen leggen op het specifieke onderdeel ook tethering waardoor dat zijn Victor zijn zijn een klein beetje aan de oppervlakte cirkel maar ja nogmaals Victor moet zeker even inzetten op zijn op zijn sterke punten en ik had daar in de toekomst nog altijd heel veel.

[00:07:59]

En dat zal en dat zal ook op internationale kampioenschappen zijn, Dan zal ik een dag komen dat altijd meestal deel uitmaken van van van kampioenschappen wat het voordeel is dat duidelijk nog één ding over campenaerts heeft ook laten weten dat Johan museeuw zijn mentor word ik vond dat eerlijk gezegd best wel een vreemd gegeven, want de Renner campenaerts heeft op zich toch weinig mee met die Johan museeuw was. Ja ik heb het ook gelezen, Dus ik heb er bijna niet dieper op, ingaan ze wel bij campenaerts, maar moet wel zijn.

[00:08:35]

Die staat voor heel veel dingen open Eijsden steeds ook als ik me niet vergis bij een dame geluid mountainbiken te rade gegaan om zijn zijn eten te verbeteren met iemand die eigenlijk in enkel detail links laat liggen en stel dat je daar in mijn hoofd procenten van procenten kan en op bepaalde vlakken beter.

[00:08:59]

Dan gaat hij daar ook te raden, dus het is iemand die daarin dagen met sport bezig is dat die heeft hem ook al gemaakt. Vandaag is misschien niet de fysieke capaciteiten van iemand alle boodschap naar Frank maar het is wel iemand die samen met zijn fysieke capacité en al die andere details wel al die die mooie medailles heeft gefietst aan. Ja, je kan hem mee brengen. Dan gaat zeker niet laten liggen en de bondscoach gelooft duidelijk nog in de Victor campenaerts klopt. Dat is bij deze gezegd en duidelijk gemaakt en dan nu het moment van de week van driebergen, goed?

[00:09:40]

Dat komt uit het Spaanse voetbal.

[00:09:59]

Iemand was heel enthousiast over een doelpunt van de Yannick carrasco. Die heeft barcelona eigenhandig de 1098 toegediend de afgelopen weekend en zo ja, de slechtste seizoensstart in Wat is het meer dan 25 jaar voor Barcelona Het is denk ik. Dries een beetje symptomatisch voor de toestand waarin de club. Momenteel verkeerde klopt eerst en vooral denk ik dat er twee lessen zijn dat te kunnen stellen. Dat is een Chinese hoofdstuk wel definitief afgesloten is dat hij toch weer volop meedoet met Europese top. We zien zijn mooie goal gemaakt.

[00:10:31]

En ja wat dat je tegenwoordig bij Barcelona op de mat ziet een beetje symbolisch verhalen rond wat zich af te schermen afspeelt. De club zit in financiële, maar financieel slagzij vooral door Corona We zijn nog een aantal dingen aantal andere elementen. Ja de club heeft Dan moeten bekendmaken de hebben vorig jaar en verlies geleden, dus het afgelopen seizoen van €100 natuurlijk. Het staat in verhouding. Tot ongeveer €900 bijeenkomsten, maar belangrijker is dan.

[00:10:59]

Aankondigen dat mijn voor dit seizoen dus die komt dat merk een budget, dus was mijn eigen kan gebruiken om de club te runnen dat dat €230 af gaat, dus dat geeft wel aan wat er aan de hand is. Ze moeten ook een soort herschikking doen als ik wat hebben, een groot stadion project die Barca is Pi tegenbegroting op €600. Die zei de komende jaren mee bezig. Ja gaan ontwikkelen. En nu hebben ze ook aangekondigd dat soort school gaat schenking of herfinanciering via de bank moet komen de voorzitter is opgestapt, dus ik moet ook nieuwe voorzittersverkiezingen komen.

[00:11:34]

Er zijn alle dingen van de club Esther Ja eens ter discussie is er onrust zijn er problemen en ik denk ook Ja dat is Lotte voor een stuk ook is. Er is deze zomer dus rond Lyon Lionel Messi die wilde vertrekken en moest blijven. Ik denk dat de blanke les ook eens decrease hieruit kunnen leren dat je ontevreden sterspelers of ontevreden spelers die je toch aan boord houdt dat dat.

[00:11:59]

De beste zet is, want ik denk dat Messi meer met zijn hoofd al bij een andere club zit als je het zo bekijkt nog eens terug naar die 230000000, waarover is Pretty Barcelona dus niet kan aanmelden het dan in maken met de la liga de Spaanse Pro League zeg maar die beslissing van kijker moet drastisch bespaart worden op de lomas. Ja dat klopt het dat bedrag voor een stuk wel, maar natuurlijk bij clubs zeker bij Barcelona Wat is de belangrijkste kost van een club is meestal lonen spelerslonen en Staf Men spreekt bij een voetbalclub dat het gezond is van rond de 50% dus dat men Health Club binnenkomt dat men daar wel over de helft van Londen uitkeert bij Barcelona is dat opgelopen tot 70% met natuurlijk die wetenschap dat van die 680000000 die mijn uitkering van lonen dit het afgelopen seizoen beter dat er van 120 bruto €100 ongeveer naar Lionel Messi alleen gaat dan salaris, dus dan dan zie je al een beetje wat eigenlijk de club helemaal scheef getrokken is en La Liga.

[00:12:59]

Bekend gemaakt dat er een soort salaris Platform plafond plafond beter komt waarbij Barcelona zijn 680 minuten moet laten zakken naar 388 erop neer dat spelers Real Madrid bij Atletico dat spelen zullen moeten gaan inleveren alleen is daar is een belangrijk element is dat ik heb salarisplafond dat bestaat dat is bekend bij de grotere competities probleem is daar dat ja die competitie Dat zijn de enige competitie bijvoorbeeld mda of NFL de voetbalcompetitie waarde spelers terecht kunnen is dat logisch dat je daar kunt Liga macht hebt nu als een als een Spaanse Club zegt tegen zijn spelers je moet inleveren dan kan het zijn dat er ergens in Italië of in Frankrijk of in Engeland in de club die wel betaald heeft gewoon zegt Ja jongen kom jij maar naar hier Ik ga jou meer betalen dus eigenlijk is dat is soort ja la liga verzwakt zichzelf daarmee Maar ze kunnen ook voor stuk niet anders want ik hoop dat hun last van.

[00:13:59]

2,3 miljardste moet, dus we zijn nog altijd wel goed kunnen leven spelers, maar dat heb ik wel inderdaad wel zoals je zegt er bijna letterlijk leonel Messi uit Spanje verjagen. Iemand die wellicht niet willen blijven verlaag de voorwaarden en als je dan ziet dat zijn goede vriend Borneolaan net voor 2 jaar bijgetekend bij Manchester City dan kun je de puzzel misschien wel vrienden leggen. Klopt. Alleen is er wel sinds een tijd in Italië interessante fiscale regeling gevoerd, waar spelers die miljoenen verdienen en heel laag belastingtarief tarief.

[00:14:30]

Dat heeft toch ook mee gespeeld bij hoor ik in dat niet alleen het speelgoed gaat tussen Lukaku en komt, maar het zal toch ook gespeeld bij zijn beslissing printer te gaan. Dus ja, dus Messi Ik zal hem nog niet meteen bij City zetten. Er zijn wel meer opties, maar ik toch wel eens de laatste maanden zo niet seizoen kan zijn bij Barcelona vandaag gaat Barcelona failliet. Dat gaat nooit gebeuren zeker. Nee Nee ik denk het niet het geld financieel niet goed met de club.

[00:14:59]

Zal het instituut dat ze het wel zo'n overleven en ook ja, niet vergeten. De club is enorm veel aan het investeren ook, dus het is ook niet allemaal weggegooid geld. De club heeft nu een moeilijk moment. We zullen wellicht moeten schuldherschikking doen en zo maar dan nu zometeen te zeggen dat dat Barcelona failliet zal gaan. Dat denk ik eerlijk gezegd niet praten verder met zwembad Turnhout niet te lang er alleen bondscoach handen veldrijders, maar nu ook van de Berg Dennis en dat aan de vooravond van toch wel een heel belangrijk wielerjaar.

[00:15:32]

België kan momenteel putten uit een gouden generatie. Zo noemen we dat dan toch? En de vraag is is de taak van de bondscoach dan makkelijker of niet? José de cauwer mag eerst antwoorden vanaf nu krijgen. Wie wordt de tijdrijders is het alleen Remco en allemaal Remco was natuurlijk niet speelt uiteraard wel mee en.

[00:15:59]

Dan probeer je het toch je eigen stempel in te drukken en een grote zorgen om te zorgen dat je na de wedstrijd gelijk recht wedstrijd. Dat is belangrijk en José zet de nieuwe bondscoach ermee toch al een beetje uit de wind, want er zijn Sven al een paar analyses geweest wil natuurlijk vorige week rond jou aanstelling. Ik neem er even een citaat bij uit Het Nieuwsblad bijvoorbeeld in 2021 mag. Bel niks minder tevreden zijn dan de wereldtitel. Wat vind jij ervan van die van die troep die toch wel met een gelegd wordt drukken wennen wel van bewust, welke verantwoordelijkheid dat we zijn?

[00:16:36]

We zijn echt een Videoland we hebben geschiedenis ongelooflijk en dat ze alleen maar verder zeker als je inderdaad ziet, maar Runners kan werken. Dat is alleen maar op je gelezen. Dus ik ben met daar absoluut wel van bewust en dat het allemaal dat ik het allemaal zou moeten proberen. Goeie baan geleden dan en.

[00:16:59]

En dat succes moet geoogst worden 2029. Daar ben ik me wel van bewust. Ja ja, maar het is wel inderdaad een belangrijke minderjarig Olympische Spelen WK op deweg WK in het allebei in eigen land en dan hoor je eigenlijk Verbruggen tegen jou voor voorganger van vantournhout. Moet niet wat scoren met die gouden generatie. Vind jij dat een bondscoach dan inderdaad afgerekend mag worden op het aantal medailles dat hij betaalt. Ja het wordt afgerond op resultaat dat dat is niet nieuw in de sportschool zagen en vast gegeven denk ik, maar ik denk dat het vooral heel belangrijk is om mij vanaf dag één nacht een goede werking heeft te zijn dat renners teams, maar op eigenlijk heel snel weten welke visie.eo.nl probeer ik daar die mensen meer te betrekken.

[00:17:50]

Een verhaal om het eigenlijk succes te gaan, Dus ik ga er ook wel. Ik weet dat ik ben. Ik weet dat ik.

[00:17:59]

Beslissingen zal moeten nemen naar verantwoordelijke in dragen, maar ik ga daar ook niet alleen doen. Ik bedoel ik heb ook mensen naast me. Ik heb ook dat ik niet moet werken. Nu ook allemaal het eigenlijk voor dat hele grote doorgaan. En ja, we gaan gewoon nu vanuit dat we daar wel inslagen. Ik bedoel we moeten niet om te paardrijden. Verzend medaillekansen mogelijkheden tot fantastische momenten en vandaag moeten we daar ook toevallig geloven en het het vertrouwen in hebben en ander op school gegaan. Een groot pakket ligt er bij Albert maar ik ga het even vragen aan Dries want het naar de buitenwereld.

[00:18:43]

U Heb je wel eens wil de indruk van een bondscoach wat doet hij eigenlijk het hele jaar want eigenlijk maar een paar dagen op dat hele jaar in de volgorde auto en dan nog kan hij eigenlijk al wel weinig doen op het moment zelf geen idee wat een bondscoach doet. Die indruk heb ik ook een beetje soms dat hoe zal ik zeggen?.

[00:18:59]

Ktk belangrijkste is dat een bondscoach doet is de juiste slimme selectie maken. Ik vermoed dat daar toch ook al wat getouwtrek van ploegen. Ik veronderstel Deceuninck Lotto dat er dan staat. Waarom hebben we de buik van dus van der anders mag leveren moet ik weet het allemaal niet, maar ik weet niet wat dat vandaag daarover nou vertellen van inderdaad dat dat vooral eigenlijk vooral kiezen bondscoach natuur aan de hand is natuurlijk niet even lekker met het voetbal. Dat is een goede opmerking denk ik. Sven dat getouwtrek inderdaad bij een bondscoach vanuit ploegen in jouw richting dan hoe ga jij daar tegen?

[00:19:36]

Want dat gebeurt wel denk ik natuurlijk. Het is mijn eerste jaar, dus ik moet ik sta ik sta wel voor die voor die dingen direct gaan voor uiteraard speelt aan het begint allemaal met je met je kop man. En natuurlijk de mannen die leiderschap zullen dragen op die bepaalde.

[00:19:59]

Stappen in dit geval 2029 zijn de Olympische Spelen dan is er ook nog een Europees kampioenschap en uiteindelijk het het wereldkampioenschap. Dus dat moment dat je daar wel in grote lijnen namen kunnen pakken en en dat de kop manschappen ontstaan dan dan ja, vandaar het begin niet te werken en daar zijn daar waarschijnlijk een beetje voor gelobbyd aan gedaan worden om het eigenlijk wel de juiste man. Dat is niet anders. Dat is zo, maar dan is het de kunst om om de juiste puzzel neer te leggen en dat doe je niet vandaag op dat ontstaat.

[00:20:35]

Het begint eigenlijk die vanaf nu al een afspraak gemaakt in het communiceren met met die met die Uiteindelijk is, zodat wij hebben die een drietal keer per jaar later zijn te snel ter beschikking, maar die maken allemaal wel deel uit van een werkgever en waarom.

[00:20:59]

Dus zij zijn eigenlijk Ja een beetje moet ik het zeggen testen. Zoek met die ploegen dat je moet gaan. Doei. Je bedoelt wel degelijk overleg nodig is het werk geven. Je hebt zelf ook al gezegd dat je een bewonderaar bent van Patrick lefevere manager van de Koninklijke uiteraard, maar je mag je dan wel niet laten leiden, toch door wat hij zegt ook al ben je van zijn werk of carrière als manager staan dat ik ben de steeds in in het jaar 2009 ben ik profrenner geworden onder Potter schrijven, dus ik heb eigenlijk naar direct Max als een Ploeg en het staat hem vooral om omdat het daar met zijn Staf omgaat.

[00:21:46]

Wat moet dat hij probeert succes te betalen, dus ik heb het eigenlijk vooral dat is misschien want dat is wat jij ook moet gaan doen, dus ik kan eigenlijk vooral.

[00:21:59]

Omtrent dag al dat ik dat heb meer varen. De rest heb ik eigenlijk meestal vanaf de zijlijn moeten gaan zien, maar ja, je kan je kan er hier omdat dat dat ze zijn prestaties en succes in die tijd betaald heeft in de laatste 2430 jaar die komen niet zomaar uit de lucht gevallen, dus het moet wel zijn dat daar een goede een goede werking is een goede Scouting is altijd nieuwe renners. Nieuwe jonge renners en zegt ja, moet ik dat wel bewonderen. Dag lieve toe omdat naast.

[00:22:35]

Dat heb ik ook zeggen. Kwalijk neemt ie allemaal vriendinnen heeft ook eigenlijk wel, maar gezonde tegenstanders staan hier beneden. Iedereen is het altijd, maar dat interesseert hem ook niet en dat vind ik ook wel ga gewoon gaat altijd het beste van uitzendteam Halen.

[00:22:59]

Alle lichten wakker en ook een beetje dus eigenlijk dat hij zijn stijl misschien. Ik wil kopiëren, maar dat je toch ook vooral zelf je eigen gang wil gaan en je niet laten afleiden links en rechts en daar komt het een beetje op neer ik nog een vraag rond Patrick de vijver. Zie jij oké, Je zult nu naar een van Job veranderen, maar zelf nog op bepaalde termijn een rol invullen bij zijn Ploeg bijvoorbeeld, want die voorgangers die hebben na beperkte tijd al bij als bondscoach ook de brandweer ingeruild.

[00:23:35]

Ja maar kan ik moet eerlijk zijn dat ik die ik nu heb ik die ook wel ja, dat ik dat zei ik ook al echt op lange termijn. Ja ik moet daar een heel slecht signaal zijn. Moest ik nu zeggen van Harry Potter mijn dromen kan nog van ontleden te worden en zo en en ik zou Uiteraard zijn.

[00:23:59]

Mocht dat mocht dat zo kunnen zijn, Maar nu vandaag zijn. Ja staat mijn hoofd zegt voluit op het bondscoach up en omdat ik was zeer langs kunnen dragen, dus als daarmee afhangt is echt voor lange termijn. Ik denk dat ze daar ook zo ziet. Dus ja, Wat is lange termijn voor jou in je hart gedrukt dat moeilijk te zijn, maar ik denk dat ben ik bijna thuis nog wel, dus ik word 30 januari 40 en dat kan dat kan. Ja ging het al plat. Dat kan dat kan dat kan 10 jaar zijn.

[00:24:38]

Dat kan. Dat gaat ook van van van de prestaties leveren dat ik ga beoordeeld worden op jaar, maar in mijn bericht nu. Ja is echt wel iets van een x aantal jaren nog iets vragen omdat over dat Bon coupons boodschap en eventueel vertrekken, omdat het.

[00:24:59]

Veel stabieler Job is denk ik dan voor de voetbal. De trainers ontslag is daar niet meteen aan de orde. Bedoel enzo en wielrennen. Hoe komt dat mentor het besef dat een WK dat dat toch vaak op toeval bondscoaches afrekenen op feit dat net iemand de wereldtitel niet gehad, zoals zo vaak gebeurt. Heel zelden toch een bondscoach wordt afgerekend, want je voorganger Verbruggen vertrekt ook gewoon naar een ander team, dus hij zei ik niet ontslagen. Je hoofd op zelfde of vergis ik mij en Ja dat zei ik ook van het eigenlijk dat we worden wel afgerekend op resultaat.

[00:25:41]

Moest ik de komende 5 jaar geen enkele mee dat je kunt dan Dan zou je dan zo dat wil zeggen dat ik dat niet goed bezig ben. Dat kan inderdaad zijn dat we straks per toeval een medaille mensen, maar dat kan geen vier vijf.

[00:25:59]

Kaas en dan zoiets dan zouden we zeggen dat we werken lieverd, Maar er is natuurlijk ook nog heel veel werken naast de bedoelde is ook als bondscoach heb je wel ook een van het scouting opzeggen. Je moet wel ook nieuwe jonge talenten gaan ontdekken. Algemene werking speelt er ook al een grote rol in zegt word je dan een heel grote kern van werknemers geleverd worden voordat je natuurlijk ook al te kort op beoordeeld en is goud het belangrijker dan het WK is niet heel moeilijk. Dat is niet heel moeilijk.

[00:26:37]

Ik denk dat het dan zo snel moest. Ik moest wennen Tokyo kunnen hoofdpijn en Zekerheid snn. Heel moeizaam dan mee om vandaag naar het WK en België gaan. Dan heb je dat toch al in de hand nemen dat toch al en hoogstwaarschijnlijk wel met één van die twee Toppers dus het zal wel ergens allen.

[00:26:59]

Ja en de rest geen richting het WK in België die twee Toppers Wout van hart en Remco evenepoel uiteraard. Ik ga ervanuit Sven dat jouw relatie met Wout vandaar dat het goed is dat vaak contact hebben gezien ook de gemeenschappelijke band in de klas, Maar hoe is je relatie met Remco evenepoel eigenlijk hebben jullie al vaak gesproken? Ja ik moet zeggen Ja ik heb ik heb ik heb heel vaak contact met Remco terug. Kon staan ook een beetje eigenlijk per toeval dat ik eigenlijk gevraagd werkt Europees kampioenschap.

[00:27:38]

Ik denk dat aan het zeggen. Was ergens voor de jeugd en Remco evenepoel was op die op dat moment tweedejaars Junior en daar heb ik eigenlijk leren kennen. Heb ik al een keer bij zijn eerste grote ondanks dat nog bij de Chinees was van zijn eerste grote prestaties zien doen van daaruit heb ik eigenlijk altijd wel contact blijven.

[00:27:59]

Denk ik dat dan wel wel. Oké, zit dus dan uittesten. Dus misschien weer aankomt daarop antwoorden, maar ik denk dat dat wel meer dan vier zit. Ik wel weet je wat? We zullen slapen antwoorden ik hem vrij logische keuze natuurlijk een supermooi campagne gaat. Ik heb het gehaald. Ik heb contact heeft mij bezocht dus ook iets jonger. Dus we zitten in vrij jonge generatie tegenwoordig. Dat gaat waarschijnlijk wel mooi resultaat geruststellen nieuws denk ik. Hij ziet het zitten met jou en Sven Ik wil toch al eens kijken naar volgend jaar dan is dat belangrijker jaar voor Wout van Aert en Remco evenepoel Remco dat dat weten we een grote ronde plus olympische spelen, dus al veel aandacht gaan denk ik ook naar de puzzel Ronde van Frankrijk en olympische spelen, want daar zit maar 6 dagen tussen.

[00:28:54]

Heb je al een plan voor Wout van Aert in gedachten, maar het is sowieso.

[00:28:59]

Komende week moet ik heb vandaag vandaag al een aantekening overleg gehad binnen. De situatie is de bedoeling nu eigenlijk in de Ja dan moet je eigenlijk in de komende maand blauwe met die zijn die teams gaan proberen samen zijn om een beetje te zien wat het programma is voor 2021 wat dat en doelstellingen zijn naast de kampioenschappen, omdat een beetje te bouwen de puzzel kunnen leggen richting Olympische Spelen en richting het WK want Da's duidelijk voor zoiets als Remco wel naast zijn doel een beter bij de Ploeg zullen het belangrijkste campagnes zijn.

[00:29:38]

Ja dat komt eigenlijk nu de komende weken aan bod en dat zal die lopen zijn, hè. De ene inderdaad voor grote ronde en voor de Olympische Spelen en de andere. Ja dat is die zit natuurlijk met zijn hoofd nu nog de komende week nog iets met zaktraining klassiekers dan tussendoor de tour. Dus heel veel water bij Jumbo visma ploeg van van haar.

[00:29:59]

Nu de tour uitrijden kan ideaal zijn in functie van de olympische spelen dat is wel een andere Kijk dan wordt het tot nu toe vooral gehoord hadden vind ik Ik weet niet hoe jij daar tegenaan net wat zou jouw voorkeur wegdragen moet duidelijker zijn als je dan in puur wetenschappelijk bekijkt en je gaat daar je mag je mag 10 trainers om tafel zijn en nadelen wetenschappers zijn en gaat echt de theorie gaan handhaven dan kan het nooit dat zijn iemand die de tour gereden heeft een week later ga score op een olympisch kampioenschap maar moet ik wel zeggen dat dat het in de realiteit heel vaak is anders uitgedraaid Ik moet als je niet durft voorbije wereldkampioenschappen niet op de weg bekijkt een week na de tour dan komt ruzie daar over de wedstrijd van 260 km kijkt alleen de laatste twee honden en misschien is er dan een theorie voor.

[00:30:59]

Dat is heel moeilijk te gaan. Ja, op tafel en een eerste schrijven, maar het is wel een vaststelling dan meestal die mannen die stoere genaamd finale nog dikwijls dat tekentje hardheid over hem alsnog Ja dat is ook gedaan en die drie weken van die grote ronde meestal net iets meer bij, Dus jij gaat niet als zij jumbo-visma vraagt of zegt van, want ze hebben het eigenlijk niet te vragen denk ik. Als jij zeggen van kijk, Wout moet de tour uitrijden gaat natuurlijk hoe dat je stoer gaat regenen als je elke dag wordt en en je moet dan een week later op je allerbeste niveau aan presteren dan dan Is net iets moeilijker terug.

[00:31:46]

Ik denk woont Van harte zit. Ja en uiteindelijk afgelopen toen ook al gedaan in beeld geweest, maar toch nog altijd net iets minder heeft moeten doen, dus hij heeft het ook wel.

[00:31:59]

Het voordeel is is ook van Wout dat hij het gedaan heeft en dat het kan dat je kan een week na een grote ronde echt op je beste sturen, want Uiteindelijk met het luisteren en tastisch gedaan. Ja we zijn aan het inspreken, hè. Straks Zal de naam van haar nog wel een keer gaan het ook nog over veldrijden hebben, maar eerst voetbal, want daar zit jij er ook Dries en we moeten het eerst over anderen hebben het nieuws van de pers een wijziging in de aandeelhoudersstructuur dat ze pas een half uurtje geleden bekendgemaakt.

[00:32:40]

Vertel eens wat meer over opmerkelijk nieuws jaar Michel verschueren maakt bekend dat hij het aandelenpakket van Alexander van Damme de bekende miljardair die zijn voortuin te danken heeft aan haar BFF en Jo van Biesbroeck de oplossing directeur ondertussen afscheid.

[00:32:59]

Van de club, dus samen Vandamme nog 5% van biologie 1% de familie. Verschuren had ook weg procent, dus alles samen krijgt Michel verschueren nu 11% van de aandelen en en tegelijk wordt aangekondigd dat eigenlijk zo dus er in groepjes torische aandeelhouders. Die ongeveer 5 26% van de aandelen samen heeft soorten blokkeringsminderheid ziekte van de eigenaar nu Marc coucke en zijn vriend Joris ide, maar het gaat allemaal koken natuurlijk, dus dat hij een beetje boegbeeld wordt. Het gezicht van die historische aanhouder en de onderhandeling Quooker kranen onder meer in de bestelling loop in de directiekamer geboorte van een auto Karel van eetvelt over die financiële reddingsoperatie die aandacht nodig heeft, want ja, Michael verschueren tijd geleden weggezet nog bij andere mag je zeggen naar de achtergrond geduwd absoluut.

[00:33:53]

Hij wil meer gaan wegen op het beleid en dankzij dit man over. Kan dat dan eigenlijk, dus ga dan.

[00:33:58]

Meer 2 Kampen krijgen en anders moet ik het zo defacto is het zo Anderlecht is momenteel verdeeld en eigenlijk twee belangrijke Kampen Diest rijden om de om de macht in de keuken altijd voor een stuk. Dus de verhalen inderdaad de aandeelhouders pakt dat bestond tussen de BHV cursus minderheidsaandeelhouders dat hij voor stuk verstuurd wordt dat hij macht over omdat die kracht ervan en ander leggen van beeld Michel verschueren. En.nu gesprek moeten gevoerd worden door met met met Marc coucke en mij is ook verteld dat voorstukje te maken heeft dat men bij binnen de bestuurskamer bij Anderlecht oftewel dacht dat de manier van Damme met zijn miljarden toch nodig bedrag wel op tafel leggen.

[00:34:39]

Dit is ergens ook een signaal dat men niet moet verwachten dat hij zo maar we zijn portefeuille gaat opentrekken, want er is inderdaad nog niet zo lang geleden als ik me niet vergis sprake geweest van die kapitaalverhoging die zou moeten komen bij anderen er niet iedereen was echt geneigd om mee te stappen en dat verhalen maar deze is volgens mij informatie over had ik niet rond.

[00:34:58]

Discussie aan dat eigenlijk die minderheidsaandeelhouders hun blokkeringsminderheid van 26% zwart eigenlijk in de toekomst van de club nog inspraak hebben de operatie op tafel lag omzetten in aandelen en eigenlijk voor zorgen. Dat zijn een aantal verlof en ja, en nadelen de club verwaterd zouden zien worden en zij zijn daar of zouden daar niet bij te zijn geweest. Dus moet een andere oplossing worden gezocht en die is tot vandaag niet gevonden, dus je moet deze operatie die vandaag wordt aangekondigd door Michel verschueren Draait Door van Damme van Biesbroeck dus eigenlijk ook een beetje.

[00:35:34]

En ja dat in dat kegelspel om de nacht niet bezig is aan de top van Anderlecht dat dit spel dat daar eigenlijk dat ik daar een nieuwe inzetten is. Cindy Maastricht en mag je dat dan zien als je met 5 misschien dat Anderlecht en moeilijker te besturen. Club wordt door wat er vandaag gebeurd. De allerlaatste sowieso altijd een beetje te probleem, niemand probleemstelling.

[00:35:58]

Gemaakte tijd herinner mij nog dat Anderlecht een soort koninklijke familie was waar de verschillende Klaas en takken elkaar bestreden dat eigenlijk Anderlecht bemoeilijkt om die hofhouding onder controle en welke modellen bedrijf te maken wat moderne voetbalclub eerlijk moet zijn en wat Bart vragen en ik toch verwezenlijkt verwezenlijkt heeft bij Club dat dat de oplossing was dat Mark dat ging oplossen en zie je dat eigenlijk niet opgelost is heeft te maken met mag dus allemaal mag. Die heeft ook te maken met geld en daar moeten we het ook over hebben, want de afgelopen week zijn er toch wel redelijk veel cijfers naar buiten gekomen als het over de voetbal en de Sparkasse ging de jaarrekeningen die bekendgemaakt zijn en dat hebben wij erbij zijn toch heel wat rode cijfers naar boven komen de btw-aangifte.

[00:36:46]

Zoals je weet dat je binnen en de rapportages En daaruit is gebleken dat er 275000000 minder inkomsten zijn geweest sinds maart, maar daar.

[00:36:58]

Alle inkomst in het wedstrijd gewonnen gebeuren, Maar er zitten op transfer inkomsten in daar zitten ook Europese gelden in en dus niet alles is een weer terug te leiden. Tot covid-19 toch duidelijk dat de inpak van kovit enormous voor Belgisch voetbal. Peter croonen voorzitter van de Pro League heeft het over die 275000000 euromunt inkomsten. Ik wil nog iets nodig hebt al een beetje uit, maar ik wil toch nog eens terugkomen, omdat bedrag dat is wel een heel groot bedrag vind ik en dat na ja, amper twee kwartalen klopt dat ze eigenlijk echt wel kun je dat kunt u wat is dat?

[00:37:34]

Ja, dat is denk ik wel de juiste manier tussen de btw-aangifte gepakt en alles Die mijn daarop. Ja dus dat is gehalveerd. Dus mensen breken maakt daar zeker stom op dat dan uiteindelijk 275 inkomsten zal betekenen wat ik wel belangrijker vind. Ik denk ik wat een stabiele cijfers. Ik ben hetzelfde gaan nakijken en blijkbaar om maar te zeggen. Hij heeft ook aan het is.

[00:37:58]

Corona dat is wel duidelijk omdat de laatste vier seizoenen alleen dat blijkbaar de Belgische Profclub samen hebben die €115 netto verlies na belasting geleden als je dat op dan zie je dat de grote vijf eigenlijk dat hij een beetje wind maken en 560 mln, maar dat eigenlijk alles daaronder zwaar zwaar verlieslatend is dus Corona Ja maar het is veel. Er is veel meer aan de hand met die en dan is het het derde kwartaal juli september nog niet meegekregen. Dat doet wel het ergste vermoeden denk ik dan we gaan naar club zegt waar in de problemen komen.

[00:38:30]

Ja dat zie je nu al van beter. Kronen heeft ook vorige week gezegd is een beetje het verhaal dat naar boven gehaald is, maar het opvalt is dat hij zei dat er sinds maart en nu dus dezelfde periode waarin spreken over 275 minuten euro hebben. Deaandeelhouder zal moeten €100 bij open in de clubs, dus dat ik heb het ook even nagekeken naar binnen, want jaarrekening gedoken. Er zijn al wat clubs die voor het afgelopen seizoen aan jaarrekening hebben bekendgemaakt en daar zie je toch telkens.

[00:38:58]

Dat heeft de Russische eigenaar 9000000 kapitaalverhoging moeten doen om de opgestapelde verliezen. Ja deels te compenseren hoek richting nieuwe licentie voor iedereen dit voorjaar avond voor je eraan komt onmiddellijk aan licentie te raken. Moet een ALDI begrotingen en jaarrekeningen eigenlijk op de financiële positie van de clubs opgeknapt worden, maar heel veel bloed. Dat is oplossen eigenlijk aan te gaan proberen eigenaar, dus wat er geen geld meer impact. Dan is het in jouw verhaal. Dat is eigenlijk dat is een beetje het kunstmatig aan de Duitse voetbal, dus zijn zeer de clubs.

[00:39:34]

Wat gaan we dan het infuus infuus van een buitenlandse steenrijk eigenaar, maar dit geeft als je dat zou wegnemen en kijk van de financiële positie van de clubs is het verhaal mogelijk drama eigenlijk Ja opgelost te raken suggesties of dingen die gezegd worden als financial Fair Play aanpassen en dat zijn de regels die nu inhouden. Dat lukt niet zo lang en dat infuus kunnen liggen waar jij het over hebt wel.

[00:39:58]

Wat gaan ze doen Ik heb vernomen dat ze blijkbaar hebben beslist om die financial Fair Play regels wat optrekken dus eigenlijk alles Die mijn toe schrijft aan Corona dus minder inkomsten uit Corona mag mijn eigenlijk alleen maar wel via puur kapitaalverhoging extra kapitaal extra die meteen vermogen wordt gestopt zijn spaarpot van de club dat maakt me compenseren alleen vind ik het een beetje hoe ze moet ik zeggen het is nogal die financieel verblijver geldt ook voor een stuk water Ja wat erbij clubs aan de hand is en mijn inschatting is eigenlijk als ik het kijk is de grote rode draad verhaal dat er gewoon te veel profclubs in ons land zijn dat België niet groot genoeg is niet financieel Ja regio Ja dat er niet gewoon niet genoeg financiële ruimte is om al die club zijn plekje te geven en 24 25 profclubs is gewoon veel te veel dorst helaas of het was gelukkig moet ik zeggen niet allemaal komen en ik wil er waren ook wel eens groene cijfertjes nog eens terug naar Peter croonen en dochter.

[00:40:58]

Zoek voorzitter van Racing Genk en daar hadden ze een rapport omzetten van 127000000 en een nettowinst van 29000000 is gelukt dat wij vorig jaar in uitzonderlijke financieel jaar hebben kunnen afsluiten dat en dat hebben we niet zoveel de club, maar dat is ook een een geluk dat dat zo is geweest dat hij dat niet was geweest. Wij zijn per definitie en dan klopt als VZW binnen de balans eigen cijfers moeten moeten opbouwen. Er is geen eigenaar die buiten de balans klaar staat om om verliezen te dekken die hele voorzichtige huisvader die die Helmonds wel op dit moment te danken onder meer aan mooie uitgaande transfer, zoals hij zegt, maar en dat is alweer slechte nieuws.

[00:41:42]

Nu wil de fiscus blijkbaar toch ook een deel van die ging ze koek opeisen. Je zegt wel een soort zwaard van damocles boven de club laat ik mij vertellen wat is er gebeurd? Is de meeste clubs waren vroeger allemaal is het feest dus vereniging zonder winstoogmerk dat.

[00:41:58]

Bastiaan allemaal veranderd is er is nog geen Club over die een activiteit weer Zoals naar de wei staat Racing Genk maar wat is er gebeurd? Ja de fiscus kijk naar die Club ziet dat de club Ja heel veel met Steven de activiteiten doet commercieel sponsor transfers. De club heeft wel zelf elkaar heeft heeft de spaarpot van €75 ondertussen opgebouwd. Vooral te danken aan de hele slim een goede transfers, maar het probleem is dat de fiscus komt aankloppen en zegt ja, jongens. Jullie hebben heel veel in Scheemda activiteiten.

[00:42:30]

Jullie kunnen toch niet meer zo verder gaan en dus het verhaal is daar het weer wordt je belast op een deel van die inkomsten waar je als je echt een vennootschap bent, dan ben je dan moet je op alle inkomsten vennootschapsbelasting betalen, dus het verhaal is daar dat ze voor het seizoen Wat is het 16. Dus het jaar 2016 en 17 dat er in totaal 16,8 miljoenen euro Ja we belasting over schuldig zijn, maar dat is maar een deel van het verhaal blijkbaar.

[00:42:58]

Heb het nagevraagd en blijkbaar is het zo dat er is. Henk ook nog verhaald kan worden of op president de jaren daarna de aanslagjaren, daarna, dus die 16,8 mln die nu in de pers is blijkbaar een onderschatting van wat het werkelijk kan zijn dus in het slechtste geval Tientallen miljoenen euro. Ik denk dat er iets in en dat wel zal overleven, maar de club heeft echt wel een probleem uw begrip en tegenover. De fiscus blijft het zeer moeilijk te zijn om hun om daar een tegenargument voor te vinden.

[00:43:30]

Dus de positie. Waar is in Gent niet zo sterk staan op de agenda inderdaad zwaard van damocles boven de kloppen overbelasting gesproken nog kort. Is er nog nieuws van het recept voor deel van de Belgische voetbalbond? Want dat stond onder stevige drukken vanuit de politiek. Ja het laatste nieuws is het staat ook in de centen, dus Het stond er geen akkoord. Het staat ook in de nieuwe beleidsbrief van meester van Petegem minister van financien, twee dingen. Daar staat in dat de hervorming van het sociale fiscaal gunstregime.

[00:43:57]

Het is belastingvoordeel.

[00:43:58]

Voetbal Hervormd zal worden en Opvallend dat er ook een circulaire komt rond de Makelaars dus ze zal ook weer nog scherper gecontroleerd worden en nog scherper toe gezien worden op de Ja de vergoeding krijgen, want uiteindelijk de analyse politiek wordt gemaakt. Is van Kijk eens jongens de makelaar slepen elk jaar bijna €50 uit ons voetbal. We krijgen ook de buikgriep krijgen ook 100000000 aan. Ja, subsidie kun je zeggen via sociaal in fiscaal gunstregime, dus dat is bijna €150. En wat krijgen we ervoor terug is eigenlijk al niet, maar verlieslatende clubs wordt gevraagd.

[00:44:35]

Moeten wij dit wel blijven betalen voor clubs waar we toch kunnen spreken van wanbeheer als je naar de jaarrekening kijkt. Dus dialyse wordt wel gemaakt of dat het allemaal zo ver zal is, maar de vraag want op zich is de moeilijkheid nu natuurlijk. De politicus of de regering als hij dat morgen die zwaar hervorming zouden doen. Ja dan is helemaal gedaan met voetbal. Dus daar uit.

[00:44:58]

Cartoonito eigenlijk op de tribune inhoud hangt ook nog altijd aan de lijn Dat hoop ik toch niks want je bent er nog voetbal niet met een jou maar wel het veldrijden natuurlijk daar gaat ook nog even over hebben want komende zaterdag keer te Wout van Aert terug in de cross en Elisabeth krijgen zondag nog de vraag wat Dat zou betekenen vanaf volgende week maar dat iets voor jou verandert niets de aanpak denk dat iedereen ook nog kansen zit dan zou ik misschien nog niet super Ik weet het zijn wormen zijn maar het zou wel mooi zijn moest wel meerijden en finale moest iemand van ons kunnen kloppen heeft dat nog altijd dat verandert niets zegt Elise toe Ik denk de bondscoach er over 12 gelijk maar ik moet wel de tegelijkertijd bij zeggen dat is zoals zoals je zelf zegt het zal net iets meer uitgeven.

[00:45:58]

Kunnen gaan met Wout van hart en meteen lukken met lastig kunnen maken of mijn broer blijven en dat is nou altijd daarnet andere gegeven dan dan dan dan een bondscoach moet dat weten. Mensen. Hoe is het met het vormpeil van de Wout van Aert op dit moment al vrij goed denk ik. Ik denk dat Wout op zich is natuurlijk wel verder afgenomen naar de klassiekers wat ook logisch is, maar heel ver is dat toch niet weggezakt. Dus als ik hem hoor als ik zie wel dat hij doet, dan is het toch altijd op een hele hoge niveau natuurlijk is en het is een heel ander gegeven als natuurlijk Buitenweg seizoen komt en dan een aantal wegtrainen en hier en daar misschien een dichte crosstraining laptoptas gewerkt.

[00:46:43]

Je moet het dan toch straks gaan doen tegen jongens die ondertussen al wil hebben opgedaan in de benen hebben en dat zal hij ook wel voelen, maar zaterdag toch weer mee houden over en ik denk ik bedoel.

[00:46:58]

Denk dat het ook niet verwachten dat het niet kan, want het is nou al die foto's gemaakt. Ja, ik ga ik allang hier daar ben ik van overtuigd. Ik denk als ze als ze niet van gewoon mee in de stad, dan ga ik dat wel ja, ik wil nog iets vragen hoor ik daar in de stem van die loser met een beetje frustratie over het feit dat mijn door Ja die kwaliteit blij wordt van harte van dat er in sommige dingen waar is wil wordt niets, maar nog niet gekeken op die beer anders uit het veld rijden of is dat dat vandaag de dag echt niet meer speelt.

[00:47:31]

Da's steeds minder omdat natuurlijk wel jongens als Wout van hart en Mathieu van der Poel die hebben en ja, Jazeker maar er is ook nog Gianni Vermeersch die ook wel op ieder jaar wel meer en meer zijn zijn dinges, maar ik heb een punt Die kan niet zeggen dat ze daardoor ik moet worden wel heel vaak mee geconfronteerd.

[00:47:58]

Dat is erg jammer dat het Begrijpelijk maar anders ook jammer, want het eindelijk weeknummer nu Michael van het toernooi afgelopen zondag gewoon. Dat zijn ook wel stuk voor stuk allemaal renners giro veldrijders, dus het is niet altijd ver om om hem te gaan vergelijken met die met die kleppers, maar die had vandaag zijn toppers in concert gaan. Dus daar wel bijzonder wel bij zijn op het WK veldrijden, maar de vraag is Sven wordt dat ze eigenlijk wel gereden nu eind januari in Oostende want dat is de bedoeling, maar ja, wat is de laatste stand van zaken?

[00:48:43]

Daar komt het er vanochtend uitgesteld, maar ik moet dat ik daar heel lang. Ja, negatief dat ik daar zelfs nu zijn ze een aantal dagen is een klein beetje is dat.

[00:48:58]

Inkomende Ik heb daar geen isolatie ook gesproken. Ze zijn nou toch wel aan de slag gegaan. Zijn al. Ze zijn aan het opbouwen, dus daarom zegt Mark je wel dat dat de vooruitgang is en dat er wel steeds een positiviteit is ontstaan, maar dat is prima dan wel degelijk laten plaatsvinden eind januari en ik zie ook wel goed te komen, dus ik heb er ook al over. Ik moet ook positief blijven en ik denk dat we er allemaal moeten positief blijven. Organisatie doet daar heel veel werk om dat te laten slagen, maar we zijn ook afhankelijk van nog altijd iemand.

[00:49:38]

Ik denk dat er zijn natuurlijk wel een aantal goede en goede signaal gegeven dat het dat de vader die nieuwe zijn geweest dat hij allemaal wel netjes zijn geweest dat iedereen probeert te gedragen en allemaal tegelijk te houden.

[00:49:58]

En dat is wel goed niet goed. Niet alle richtingen. Dat kan inderdaad hopelijk plaatsen wat van plan zijn van de bondscoach op dat WK alles op Wout van Aert voor de wereldtitel of ga je toch andere mannen op de hoogte zetten. Ik denk dat vooral. Hij geeft dat ook zelf aan, dus ik moet dan dan ben ik de eerste om daarmee te ondersteunen en ook volle vertrouwen te hebben en ik moest vandaag stralen heeft gemaakt van de week in Oostende dus hij zal daar ook herkennen, dus alleen ook 100% klaar voor zijn en zal hij zich zo sterk mogelijk water.

[00:50:34]

Ja tegen altijd van de podium dansen zeer lastig zal maken, maar ik heb uiteraard de luxe om daar heel lang en daarnaast zijn donatie die jongens die ik nu ook wel volledig worden voordat ze gaan, Dus er is meer dan nog van alles om over na te denken. Ik ben bijna in de laatste minuut.

[00:50:58]

Het is druk allemaal, denk ik voor. Heb je nog tijd om te lopen en dat wil ik nog wel vragen, want je bent een heel goede marathonloper 2 uur. Hoeveel was je beste tijd 2 uur 3838 vorig jaar? Ik heb ik heb Rotterdam lopen voor de 38 marathon, maar ik heb het wel nodig om ja, geef mij altijd heel goed. Het is een moment dat ik ja, maar ik kan wel slaan hoofd leegmaken en met Lindsey Degrande want jullie hebben een speciale band. Wij lopen heel vaak natuurlijk nog competitief en ze kan het met momenten echt heel erg lastig, maar het geeft mij altijd wel.

[00:51:42]

Ja. Ja, ik heb begrepen dat hij zelfs de boodschappen af en toe nu doet voor haar indelen Corona tijd voor Misschien kunnen we naar de winkel lopen en is ineens ook een training.

[00:51:58]

Naar huis uit zeg maar uit. Volgende loopje. We zitten in het einde helemaal niet van deze aflevering douchen, dus ik kan jou niet meer vragen waar in de uitkijkt. Ik kan ik wel nog bedanken voor uw komst naar onze studio en daarmee zijn we rond bedankt. Bedankt dichtbij goed.