Transcribe your podcast
[00:00:00]

Radio 1 Tom vandenbulcke de eerste aflevering van het nieuwe jaar een jaar worden hopelijk snel weer plaatsnemen op de tribune, want dat blijft toch de plaat bij uitzetten om sport te volle te beleven. Onze concept blijft in 2021 hetzelfde. Dat betekent dus twee gasten om over de sport actualiteit te praten en dat zijn vandaag Sporza collega's, Inge van meensel en Maarten vangramberen. Goedenavond Goedenavond wie van jullie heeft goede voornemens gemaakt eigenlijk. Ik doe dat nooit. Ik probeer mijn tijdens het jaar zelf voldoende bij te sturen als dat nodig is.

[00:00:38]

Oké, jij dingen. Ik heb er ook geen gemaakt. Morgen zwemmen. Dat is het enige wat ik op de planning heb staan voorlopig. Oké jij loopt welke dag en nacht? Ja ja, dat is zo een dag. Dat mag ik je krijgt bij 's-gravenzande overzicht van Hoeveel dagen actief ben geweest en dat waren 364, dus ik heb hem echt ergens nog een dag tussen uitgepikt bij dat.

[00:00:59]

Toevallig zei dat misschien heb ik niet opgenomen, maar dat elke dat weet je dan toch? Welke dag je niet geloven heb ik wist het niet 365 had gedaan, dus ik denk dat mijn batterij is plat geweest dat ik ben gaan lopen die gegevens aan die overzicht of zoiets moet geweest, maar echt elke dag geweest en die had dan een uitdaging aan het begin van het jaar opnieuw elk functioneert gewoon niet als ik niet heb kunnen gaan lopen hier al 725 doen en op mijn stoel zitten draadjes.

[00:01:27]

Ja inderdaad en weet je dan ook opgeteld, hoeveel kilometer dat Ja ik zal het moeten weten. Het waren er 6200 veel en 5000 hoogtemeters en ik je krijgt gratis tickets altijd heel mooi wel leuk om naar te kijken, maar ik doe het niet om dat cijfer te kunnen zien. Ik doe het gewoon maar heel veel wielertoeristen Hadden dat met fiets. Nee denk dat is juist dat je afvoeren ik het hoofd is dat goed voor het werk dan de momenten van de week zijn. De eerste van 2021 en Maarten dit.

[00:01:59]

Robin Hendriks helemaal en Schut Italiaans commentaar doorspekt met een Belgische naam Robin Hendriks en dan zitten we meteen ook bij lopen. Daar heb ik toch gekozen natuurlijk helpen. Hendriks is een van onze onze goede heeft de in Bolzano einde van het jaar heeft een hele snelle 5000 meter gelopen op de weg en is op een seconde gisteren van het Europees kampioenschap Europees record liever op een seconde kwam ik gelopen. Had het eigenlijk neerslag verwacht En hij liep zo snel dat die onder meer de 2 voudig wereldkampioen op de 5000 meter edris dat hij zich achter hem heel zei dat.

[00:02:59]

Zet hardgelopen van van Hendrik die mannen kunnen ook heel weinig lopen. Die atleten moeten daarvoor op naar het buitenland gaan de cross. Cup die zou normaal staat op 24 januari, maar ik wil het wel zien dat het gaat lukken in en dat betekent toch dat zo'n Hendriks Ondanks het feit dat hij heel weinig wedstrijden kan lopen dat hij dat hij goed bezig Dat is flink aan het trainen is, dan gaan we ook al gevonden. Kun je wat meer vertellen over hebben, want het is wel een vrij onbekend als ik dat mag.

[00:03:24]

Navigeer naar veldlopen kijken of die alles naar wereldkampioenschap atletiek kijken. Zullen die naam alles wel hebben zien passeren, maar het is daar nog niet. De allergrootste namen zijn. Grote doel is eigenlijk om volgend jaar samen met de finale van de 5040 jaar is het natuurlijk, hè, om de finale lopen op de 5000 meter Olympische Spelen dat geleden van de tijd van Gastel rijf. Die naam doet misschien nog willen bellen. Ja, dat was goed en examen 448 of die speler heeft hij ook gehouden met gehaald en wordt geteisterd Emoji die nu dus.

[00:03:59]

Topsportcoördinator van gymnastiekfederatie is geworden hele goede trainer trainen vaak met jullie en het is echt een Talent die die helaas te weinig hebben kunnen zien door de klas ook dat hij zelfs niet specifiek naar deze wedstrijd had was zelfs een beetje met met lichte tegen lichte twijfel ook had wel de 10.000 meter gelopen op de Belgisch kampioenschap zijn enige wedstrijd in maanden en heeft hij zelf ook verbaasd, Want die mannen liepen voor de lopers. Die misschien op luister zijn 240 km. Dat is razendsnel. De laatste km 235 in het dacht ik heb niet specifiek genoeg het rijden.

[00:04:35]

Misschien moeten passen op het einde, maar dat gebeurt niet. Ik was een tempel vasthouden en die mannen onder andere die tweevoudige wereldkampioen op de 5000 meter die moest wassen en dat was een flinke opsteker voor voor Hendrix en voorjaar atleten die ene vaak moeilijk, hè? Veldrijden is die kunnen sport beoefenen voetbal kunnen doen wielrenners hebben dat kunnen doen, maar atleten die blijven zoals een paar andere sporters nog wel eens over 5 km op de weg voor alles op.

[00:04:59]

Ja was ook van het is eigenlijk met Adidas schoenen. Dat vind ik toch ook nog wel opmerkelijk. Nike is als een 4e generatie van die superschoon met een carbon platen van juffrouw vapor Fly en dan heeft hij ook nog wel andere naam kreeg in deze schoenen bestaat een half jaar en hij slaat het toch wel in als atleet om op de weg ook met die schoen de concurrentie voor af te zijn en dat betekent dat betekent dat ook sxn. Adidas nog andere merken dat hij toch wel inhaalbeweging uitmaakt zijn en dat belangrijk wat was een heel groot verschil tussen lopers die marathon starten of konden lopen zou de piste met mensen zijn die andere merken die dat niet dat hij bij gebeld, dus dat is ook niet onbelangrijk.

[00:05:40]

Hopelijk horen we van hem op de Olympische Spelen Tokio moment van Inge heeft nou weer te maken met fruit even van de voorbije 2 weken. Zo lijkt het toch een beetje in elk geval. Dat was het WK Darts.

[00:05:59]

8 you think about Baby Don't You Want Me Ik ga zometeen in op dat moment dingen, maar ik wil eerst wel even vragen wat is dat met Darts ineens doorslaapt wel het nieuwe wandelen, dus het is plots een hype en dan zeg jij wat bezielt. Inge in godsnaam om een fragment van het WK Darts de kiezen. Ja dat is eigenlijk een beetje een voorgeschiedenis, want ik heb inderdaad gekeken naar het WK Darts en vooral eigenlijk voor de man die me net gehoord. Maikel van Gerven zit zo in 2007.

[00:06:59]

Vind het nog heel goed stuurde Erwin van de Sande onze eindredacteur van sportweekend mij naar het EK Darts in Hasselt En ik dacht hoe komt hij daar nu bij Darts Sorry dat ik voor mij even iets voor mannen met dikke buiken Met hanenkammen wat voor kleuren dronken supporters die onder de 19 uur roepen eigenlijk alle cliché, maar ik denk Weet je anders ga ik altijd voor open. Ik ga er naartoe met een open geest en ik heb mijn ondergedompeld in die helse sfeer toe, maar dan mag je abortus en ik was eigenlijk wel.

[00:07:32]

Ik moet toegeven gecharmeerd vooral ook omdat ik een interview kunnen doen met Michael van Gerwen en ga dat dan fascinerende man gewoon hè. Vol zelfvertrouwen veel bravoure eigenlijk wel wel gepakt eigenlijk. Ik heb dat toen ook veel Taylor morgen interviewen die door heel veel mensen wordt beschouwd als de aller beste darter ever nu dat was voor mij echt een afknapper. Dat was helemaal geen aan.

[00:07:59]

Man die had eigenlijk kwam je toch over bij mij totaal geen Passie voor Duits die zei echt letterlijk voor mij gaat het om het geld zo een makkelijke manier voor mij om rijk te worden, Dus ja, dat was voor me af, maar ik heb toen de kwartfinale van Michael van Gerwen tegen de australiërs Simon whitlock gezien heel makkelijk zegen voor van Gerwen 10 5, maar wat vooral voor mij. Memorabel was wat er achteraf gebeurde in de Coulissen waar ik getuige van was van Gerwen die tegen die winkel ook zegt doodleuk als jij zo blijft spelen.

[00:08:32]

Ga je nooit van mij winnen en na deze wedstrijd fragment van hebben gehoord op het WK tegen jou. Kan een achterstand van drie een goed maakt twee met shortstay gehad. Dus zij overleefd die wedstrijd opgenomen halen en achteraf vragen zijn dan van heb je niet getwijfeld, want jij stond hier echt op de rand van de uitschakelen. Zegt hij gewoon twijfelen. Nee een echt meteen zonder nadenken. Dat doe je niet dan verlies je.

[00:08:59]

Zwakte en dan zakte toon je nooit helaas de volgende ronde kwartfinale tegen Dave chisnall uit met een geweldige pandoering 500 En achteraf dan wel the Gentlemen hè en pauzeren met die daar nou weer verliefd en toch ondanks de uitschakeling van van Gerwen en ik gekeken naar de finale en heb ik daar ook gezien wat een mentaal spel eindelijk iets. Hoe straf en wat en zenuwen oorlog was die finale En hoe heet die Price naar moeten? Ja die daardoor sleuren en dan denk je bij de zeven acht negen met shard.

[00:09:36]

Ik had zelf de handen voor mijn ogen van ik godsnaam. Denk dat hier af tijdelijk is, dan gelukt hij zelf nu ook de nieuwe nummer één. Dus ja, ik denk dat Martin ik misschien wel op de golflengte zitten wat er boeiende sporten zijn fysieke. We houden van Maarten Ik lig Eindelijk zijn dat wij vanaf die bruine lichaam aan houden. Jij daarvoor afgetrainde vrouwenlichaam in de sport, hè?.

[00:09:59]

Dus ik denk dat we op dezelfde golflengte zitten, maar ik heb gekeken en ik vond het boeiend en amusant en en zenuwslopend. Ik heb meegeleefd. Dat is echt een spel van de zenuwen. Inderdaad dat was ook een beetje wat hij aangaf in altijd frequentie van daarnet. Ik ben blijven druk zetten of hoe heet het ook alweer? Ik weet het niet meer, maar druk zetten inderdaad met spelen op dat mentale maar de vraag dingen natuurlijk ook naar boven gekomen. Weer is afgelopen dagen en weken van is dit een sport.

[00:10:26]

Je hebt het al een beetje aangegeven, maar je hebt ook een idee over deze moeilijke natuurlijk moet je die vraag altijd beantwoorden. Ja, en nee is het is het op sport je verschillende definities van sporten als je de definitie wat gebruiken dat wel een fysieke Component moet hebben en dat kan je dan geen sporten. Ik ben wel blij. Moet ik zeggen dat de man die gevonden dat hij er nog geweest die had ferme heel veel van die dartspelers natuurlijk wel uit als mensen die dringend wel zouden moeten gaan sporten of die anders als besmet raken met.

[00:10:59]

Wel op de intensive care terecht zouden kunnen komen, dus als je naar sport gaat kijken door een bril van kijk, divisie Component is toch wel belangrijk. Ja dan is het dan wordt het een moeilijk verhaal, maar dat het streven mannen zijn die ongelooflijk kunnen concentreren als je zegt die spanning druk. Het is in ieder geval top. Entertainment en sport is ook vaak Entertainment Vianen of is verse. Weet je wat mij ook wel opviel de was geen publiek en dat een heel belangrijk Component van darts, maar doordat er geen publiek was, was je eigenlijk meer gefocust op die match en op het rekenen dat erbij komt en en dat mentale net dus eigenlijk ik misschien nog meer waardering gekregen daarvoor met omdat dat publiek ontbrak.

[00:11:40]

Ja, zei dat met gebreken natuurlijk echt helemaal alleen bij jou zijn en geweldige sfeer lijkt het hebben gedaan of hebben jullie thuis een bord vroeger thuis hangen? Ik was heb ik was heel slecht in, maar het is blijkbaar.

[00:11:59]

Ja iedereen is het kanaal. Ik merk ook natuurlijk die mensen ook wel andere personen of een paar langs kunnen gaan kopen, want de helft van onze bevolking zwaarlijvig en 20% is op beest en met Duitse denk ik dat we niet gaan geraken of dat er nu bij komt. Die sport krijgt nu inderdaad een boost of die fysieke componenten gaat meer bijkomen en de jongeren spelers daar mee bezig. Daarvoor kan ik de sport niet genoeg. Dat zou kunnen Top 40 topfit bent dat je nog veel beter kan zeggen dat hij nog langer kan concentreren dat je misschien nog een hand hebben.

[00:12:36]

Ja, het is het is het is een heel moeilijk verhaal om het om het opsporen te houden dat gewoon boeiend amusant en dat is het zeker mooi. Kijk moment was, hè? Dat wel audio cijfers misschien op een rijtje zetten vanavond tussen hoogste woord ooit dat ik denk dat ik toevallig wel uit is in euro's heb gegooid. Ik wil Ja oké, Laten we daar maar bijhouden.

[00:12:59]

3d over naar een andere sport zekerheid was een echte sport. De afgelopen drie dagen hebben we drie veldritten op reis gehad en drie keer was de beste. Hij zit en waar kabinet stukje niet bezorgd voor iets buitengewoons op de tabellen. Drie dagen na een aan de stad komen dagen na één gewonnen op verschillende manieren in Paal met een geweldige finale gisteren easy-going en vandaag van a tot z Van Alfa tot omgaat met een ragfijne demonstratie. Schrijf maar op en zal in alles wat komt dik in orde zijn Maarten van der Poel geweldige reis?

[00:13:44]

Had je iets te bewijzen voor jezelf en je gaat gewoon Thanks misschien op mijn beste dag tot nu toe dit veldritseizoen. Ja, maar toen ik gisteren zat te kijken naar de cross in Hulst dacht bij mezelf het verschil met de andere is vandaag.

[00:13:59]

Bijna gigantisch op alle vlakken vond. Ik Ja het was een heel groot verschil tussen natuurlijke en parcours. Waar zijn superieure technico krijgen van passen? Ja dat zeg je echt en elke bocht Heidi van der Poel neemt, neemt hij sneller dan onder andere veldrijden, dus daar maakt hij Voorsprong hier toch zelf je wel van het parcours en als een hoofdgerecht naast had, dan is het ontzettend moeilijk om hem te kopen en ik wil vooral naar het naar het WK dan natuurlijk daar liggen wel kansen voor Wout van Aert in die zin dat daar een vermogen strook is in het zand.

[00:14:31]

Dat kan vanavond beter. Dan weet ook niemand kan beter wattage trappen en is ook een technische gedeelte Lisa beat mogelijkheden verwijder het grote verschil daar op het WK maar is pas eind van de maand zal zijn wie kan er op stage gaan en vandepoel twijfelt. Een beetje wil heel graag naar Spanje en de vraag is zal wel. Het gaat wel op stage kunnen gaan en gaat vader worden wil ik deze week misschien volgende week, maar of je dan ook nog eens meteen naar buitenland gaat trekken omdat wijken af voor te bereiden.

[00:14:57]

Dat durf ik te twijfelen en dan moet.

[00:14:59]

Ik denk als je zonder stage naar Katwijk moet gaan, dat wordt het en dan wordt het heel moeilijk verhaal, maar goed. Volgende week is er eerst nog nu zonder Deka en daar is van haar dan wel mee, maar ik Onthou dus wel dat we hem niet concluderen dat Mathieu van der Poel inspreken nu al wereldkampioen. Nee nee nee, absoluut niet op dat parcours liggen er zeker mogelijkheden en van haar heeft al bewezen meer dan eens zelfs dat na een seizoen dat van der Poel altijd beter is dat bijna altijd beter is dat hij hem toch kan kloppen of het wereldkampioenschap?

[00:15:29]

Dat was in PLS om dat allemaal te maken met al die lekke banden, maar het was in Valkenburg bijvoorbeeld ook het geval en statistieken van zijn fenomenaal ligt nu ook weer achteraan 1140 van zijn 189 trotse in totaal. Het is fenomenaal, maar op dat WK is het een ander verhaal, maar ik denk dat dat toch ergens zal afhangen van weekend tegen het best voor blijven, omdat wereldkampioen zei. Hoe heb je nou Wout van Aert gekeken Gisteren bijvoorbeeld Ja goed, Vandaag heeft natuurlijk waarom het verschil gister ook vrij groot was echt heel.

[00:15:59]

Hard getraind ook met het oog al een beetje op het WK zeker op de Deka is ook bezig met die contractonderhandelingen met zijn Ploeg dat vergt ook wel energie en heeft echt heel heel hard getraind en moet deze week het wel wat rustiger aan gaan doen om echt om fit te zijn omdat Belgisch kampioenschap, maar als je naar vanaf kijkt Ja dan zie je nog altijd dat er een gigantische kloof gaat het hem en alle andere dames zonder plek en zonder ongelukken. Ja, gaat hij er ontzettend kort bij zijn.

[00:16:29]

Ja zonder jou meteen over hebben, maar ik kom nog even terug op die contractonderhandelingen is daar nog enig. Niels Driessen bepaald moment ook sprake geweest van e-mails, maar ik weet niet is daar nog iets van die onderhandelingen die lopen op dit moment. Ik bedoel dan vanavond is op dit moment zeker bezig met zijn Ploeg om ook eens te kijken of het programma eruit zien en wat ga ik morgen doen in De Ronde van Frankrijk bijvoorbeeld ga ik voor Die groene trui mogen gaan of niet is inmiddels bij komt.

[00:16:59]

Ik weet dat niet heel concreet met mijn scherm. Natuurlijk wil graag nemen. De prijs wel een beetje omhoog halen, maar doordat seizoen ook zo laat is gebeurd zijn de onderhandelingen nu nu eigenlijk nog altijd bezig normaal gezien al lang afgelopen, maar dat hij posten over stap zou maken naar naar e-mails. Zo compleet is het volgens mij niet Oké dan Belgisch kampioenschap. Wat hebben we geleerd afgelopen dagen het oog op dat BK van zondag? Dat is ook een vraag natuurlijk en Paul herygers, maar eerst antwoorden als verhaart niet zou meerijden zou ik nu gaan, hè?

[00:17:32]

Omdat eerder weet in de pinari zit. Zal ik voor vantournhout gaan en dan donuts in de buurt en Laurens sweeck zoiets. Mama, dat is natuurlijk wel wel fout die dat ze moeten passeren. Jij liet net wel vallen. Het wordt een open kampioenschap. Ja Nogmaals het is omdat Wout meerijdt dat het misschien anders gaat uitleggen, maar anders die omloop van Meulebeke zoals ik die altijd gekend heb en gekeurd heb. Is dat een koerswaarde?.

[00:17:59]

Wielrenners aan mekaar gewaarzijn wat de beslissing pas laat op de avond valt, moet je wat denken we dan voor de spankracht in het beste geval een duel tussen van harte vanthourenhout? Zo is gewonnen die ik niet die wordt ons wel geregeld. Daardoor is een beetje Overleg maar meestal wordt er gereden eind september begin oktober. Dan lukt het daar natuurlijk helemaal anders nu nog verder van de toelichting keer of drie gewonnen vandaag nog nooit gewonnen, maar hij is in ieder geval de meest constante achter van maart. Hij kan ook heel goed pikken heeft ook al de naam kampioenschap zijn er te zijn, dus die zal zeker in de buurt komen als er nog altijd wel een verschil het het voordeel wat wat een stap die die van toen dat doet.

[00:18:42]

Hij heeft gemaakt. Is dat als je minder dag heeft is nog altijd goed genoeg. Er word hier nog altijd vierde heeft wel een topper, joh. Die gaat rond Abel dat is net iets minder, dus dat zal het licht op papier de grootste concurrent worden, maar je weet nooit met zo'n Belgisch kampioenschap en vandaag was in 2015 ook de.

[00:18:59]

Vliet en toen woonplaats vantornout en 13 maart derde, Dus je weet het nooit alleen water van Hart van toen lieten van Hart van vandaag. Yserbyt zal dan toch kunnen starten had gisteren pijn dag te gaan, maar goed, tenminste parkroos heeft ook niet perfect wordt moeilijk. Toon Aerts is niet het olaerts van Vorig seizoen en ook niet de tovenaars van van 2019 toen hij wel Belgisch kampioen werd en toen die van Daar klopt niks doe wel normaal gezien. Ja, gaat hij er ontzettend dichtbij zijn en er zit alleen blijf bijna die nog een vraag daarover Want inderdaad op een bepaald moment komen van Martin van der Poel Ja ik ook dat scheelt een slok op de borrel natuurlijk, maar maar mannen zoals inderdaad Toon Aerts Laurens sweeck ook.

[00:19:41]

Die komt toch echt minder uit de verf is mijn indruk op vergissing en hoe komt dat dan hebben natuurlijk gepikt naar Breman zijn geweest er ook van Kijk als die twee man erbij komen en dan wordt het wel een ander paar mouwen en je kan wel zeggen dat ze tweederangs Renders Nee dat zou ik niet doen want van harte en van de Poel.

[00:19:59]

Op de weg de wereld op ook aan flarden, als je kijkt naar naar Gent Wevelgem die beklimming van de Kemmelberg die mannen zitten aan beneden met z'n tweeën en boven is alles in iedereen uit dat wil gereden zelfde in Ronde van Vlaanderen dus het is niet zo dat die andere inderdaad helemaal niks voorstellen. Integendeel ik mijn tas Quinten Hermans bijvoorbeeld die ook moet plassen als die grote colonne aanzetten in het veld die die gaat niet om de was klassiek niet gaat het ook heel goed doen. Dus ja, het is gewoon omdat het twee fenomenen zijn.

[00:20:27]

Dat is al een miljoen keer gezegd geweest, maar het is nu eenmaal zo die anderen hebben en de besef dat ik moet in het begin van het seizoen zeker goed zijn, want als die twee erbij komen zo'n grote motor en wordt het heel mooi veldrijden van gisteren. Konden we ook kijken naar Team Belgium het jaar 2020 en dan komen bij jou uitingen een documentaire over de Belg over wat een olympisch jaar had moeten worden Nina derwael Even tussenuit wereld topper.

[00:20:59]

De stad van het olympisch jaar bezorgd haar onverwacht veel stress 4 jaar gewerkt en dat er ineens iemand mij pakte van en ineens was dat eigenlijk had geen tijd meer om na te denken en daardoor liedjes heel veel na te denken en dat heeft me wel welk nummer begint een beetje mail opgeslagen verrast jouw reactie toen Ja een beetje wel nog nooit tevoren had gehad. Ineens als ik zou het gevoel dat het zo superveel gewicht op mijn schouders kon Nina derwael over haar Olympische stress die ze uiteindelijk een beetje voor haar uit heeft kunnen schuiven in de Belgische Ploeg een jaar lang op de voet gevolgd.

[00:21:43]

Daar is deze documentaire uit de vorige Duty kunt vertrouwen hebben op onze website sporza.be niet vergeten Olympische jaar moeten gaan, maar uiteindelijk is het.

[00:21:59]

Of het afgelopen jaar tenminste vooral omdat grensoverschrijdend gedrag gegaan in het turnen heel moeilijk het idee voor deze documentaire is ontstaan op het WK in 2019 in Stuttgart naar bon Nina derwael. Een tweede wereldtitel en de brug met Ongelijke leggers en plaatste de ploeg zijn voor de Olympische Spelen fantastische resultaten en ik dacht zou ik bij je zijn om die Ploeg jongetje een keer te volgen in het dagelijks leven hun trainingen wat moeten zij doorstaan? Wat moeten ze ervoor overhebben om deze hele zware sport heel technisch met zoveel trainingsuren aan te kunnen worden en dan kan Corona en dan worden de spelen uitgesteld en dan was er die bon grensoverschrijdend gedrag eigenlijk wereldwijd in de gymnastiek en storm die daar is doorgegaan en dus ik België ook geraakt.

[00:22:49]

Heel moeilijk, want daar zat ik met mijn documentaire en ik dacht En nu dus dan was er eerst een plan voor mijn hele documentaire over grensoverschrijdend.

[00:22:59]

Te maken. Ik ben zelf in contact geweest of ik heb zelf grensoverschrijdend gedrag meegemaakt hier op de VRT gelukkig lang geleden, maar ik weet heus wel dat impact. Dat heeft op iemand ik weet hoe het aan je zelfvertrouwen kan knagen, dus ik wilde dat heel grondig en een correcte aanpakken. Ik wil daar absoluut niet ligt overgaan helaas hebben dan de Action Als ze die heb ik het niet wil meewerken. Ze vonden dat alles verteld hadden. Het was voor hun moeilijk geweest om daarmee naar buiten te komen.

[00:23:29]

Ze wilde niet nog iets doen tegen blootleggen. Ze wilde ook wachten op het rapport van de ethische commissie. Die Uiteindelijk is opgericht door Vlaams minister van sport. Ben weyts en ja, dat was eigenlijk op ons plan. We gaan wachten op dat rapport eerste voorgestelde datum was eind van Harry intussen. Is die opgeschoven naar eind maart als we dan nog moeten komen met het jaar 2020 in april dacht ik. Ja, dit kunnen we niet maken. Nu ben ik weer naar mijn eerste plan.

[00:23:59]

Ik vroeg De Ploeg in 2020. En wat hebben ze allemaal meegemaakt? Toen zijn ze daar mee omgegaan. Wat is de impact geweest ook de impact van dat grensoverschrijdend gedrag of in elk geval, dus dat is het geworden en hopelijk komt er nog een tweede deel. Je zegt gymnastisch wilde eigenlijk niet Getuigen toch niet over dat grensoverschrijdend gedrag in de lappenmand heb ik het echt alles in de media. Heel breed uitgesmeerd, maar ze wilde niet nog eens voorlezen. Documentaire respect daarvoor uiteraard generatie zit uiteraard wel in de documentaire.

[00:24:33]

Het gaat over hem. Mijn indruk was na bekijken ervan. Ja, eigenlijk zie je hem niet echt veel gewacht maken van een en diep zit. Het probleem of of ja, klopt. Die indruk is ook Mijn oprechte indruk. En het is ook wat ik heb geregistreerd en ik ben beginnen te registreren vanaf het WK dat was in oktober 2019. We zijn mee gegaan op stage. We hebben ze allemaal gevolgd.

[00:24:59]

Call op training op internet. Op kot en dat is ook mijn vaststelling, maar goed Ja Nogmaals ik heb 2020 geregistreerd. Ik volgen turnen al lang van 2004 en ik zie Welke wekker is afgelegd en die is ongelooflijk in 2004 was de Ploeg Tour 6e geen sprake van een Ploeg waren die toch niet te omkaderd was. Nu was er een heel andere coach Gerrit Beltman heeft intussen bekend. Mea culpa slaan. Daar zijn heel heel enge hele zware verhalen over zijn boeken. Tok vanwalleghem heeft daar een boek over geschreven, dus dat dat dat waren schokkende tijden, maar ook achteraf zijn die verhalen pas naar boven komen.

[00:25:43]

Ik heb Gerrit Beltman ook meegemaakt, maar ik wist pas achter hoe erg het was, dus ik heb die evolutie wel gezien en er zijn altijd mensen die zeggen. Er is niks veranderd. Het is nog altijd even erg als vroeger. Dat ga ik met klem ontkennen, want volgens mij.

[00:25:59]

Echt niet heel veel mensen daarover gehoord. Ik heb met heel veel mensen gepraat. Ik heb jij bent echt niet over een nacht ijs gegaan. Ik wil dit echt heel graag weten. Ik heb de kanten gehoord en ja, dat wat ik dan moet vaststellen is niks. Ik zie nu wel een grotere context. Het heel belangrijk, maar het is zo waanzinnig complex, want je hebt feiten en die zijn makkelijk te bewijzen, maar Daarnaast heb je emoties en topsport op dit niveau werkt waanzinnige emoties los negatief en positief. Iedereen staat onder stress deze maand enige prestatiedruk, dus als ruzies conflicten.

[00:26:36]

Denk dat dat overal. Ik denk dat wij dat zelf ook wel eens meemaken, hè, Maar dezelfde feiten heb ik gemerkt dat alle gesprekken die ik heb gehad. Die worden door verschillende mensen verschillende manier geïnterpreteerd en daar horen als verschillende emoties bij en dat maakt dit zo waanzinnig moeilijk en daarom zeg ik laat dus nu afwachten wat die commissie.

[00:26:59]

Er zitten 6 experte in van die gaan al die mensen gehoord hebben. Die hebben ontzettend veel informatie en dan kunnen alleen maar hopen dat hij een correct oordeel vellen op basis van alles wat zij hebben en dat we daar dan bijvoorbeeld kunnen natuurlijk altijd mensen zijn die zeggen van ja, maar kijk die meisjes die er nu zitten de huidige generatie die er misschien niet door te spreken uit schrik voor een carrière. Ik krijg constant van dat ligt helaas en dan denk ik ja, ik heb die meisjes geïnterviewd.

[00:27:27]

Ik heb je een heel jaar gevolgd. Ik heb zelfs berichten gekregen. Die worden opgeleid om op die manier te antwoorden voor de pers. Sorry ik heb ervaring dat prikkels door en die meisjes zijn Jong die zijn spontaan. Die zijn eerlijk. Ik kan echt niet geloven dat hij iets anders vertellen dan dan de waarheid voor mij en dus volgens mij zijn wel degelijk meisjes die het nu goed hebben die heel tevreden zijn blijft zware werk topsport die zien of die benen Waar is dat ook in de donker gezien?

[00:27:55]

Wordt niks verstopt, Maar we zullen nog meisjes zijn die.

[00:27:59]

Gelukkig zijn en dan kan ik alleen maar hopen gestart met de metoo beweging nu deze Jeanette langs beweging wereldwijd dat hij Monde genoeg worden om te zeggen. Dit is mijn grens en jij gaat erover en binnen de gymfed is er nu al een hele omkadering en willen ze het niet zeggen aan de trainers. Durf het zelf niet zeggen aan hun ouders. Dan zijn er nog heel veel mensen tegen. Wie is het wel zouden kunnen, dus we moeten daar op rekenen alsjeblieft. Doe het dan en verbergen het niet.

[00:28:28]

Kom er weer naar buiten. Ze zei zou je zou kunnen zeggen dat ze min of meer de muziek van Marco dus op zich naam zegt in elk geval van niks beschuldigd van. Ik heb zelf geen enkele ervaring negatieve ervaring op dat vlak. Hoe en welke reacties heeft hem gekregen. Neergesabeld wat mij ongelooflijk verbaasd ligt. Ik begrijp er niks van zich uitgemaakt voor leugenaar egoïst, iemand die alleen aan zichzelf denkt iemand die daar gezet is door de gymfed.

[00:28:59]

Woorden in de mond gelegd, dus dan zeg ik wel waar hebben jullie het over iemand die of Nina derwael? Een beetje kent die weet dat hij echt niet op haar mondje is gevallen dat je die echt niks moet op leggen dat meisje gaat dat zo sterk in haar schoenen heeft een hele sterke persoonlijkheid heeft ook een hele sterke mening en die komt daarvoor uit shampoo en dan wordt hij 21:00. Dan denk ik wat is dat Klomp voor de Kampioenen en het is zo'n zeldzame Parel die we hebben, hè, Maar dan moet het niet zo neergezet, want mijn vriend is Nederlander en die zijn reactie was dit is nu zo typisch Vlaams waarom kunnen jullie de Kampioenen niet koesteren?

[00:29:39]

Ik vind het zo erg werd beschuldigd van een voorkeursbehandeling te krijgen. Ik weet echt zeker personeel zoveel discussies ruzies geweest tussen de coaches vooral dan Marjorie heuls en Nina en Nina die zegt heel vaak. Ik snap er ook van alles wat ik zeg. Denk ook soms oei.

[00:29:59]

Nu wat moeten zeggen, maar ze zegt ja, je staat daar en je wil allebei presteren. Je wil naar dat hoogste niveau groeien. Dus ja, ik vind het heel erg. Hoe Nina is aangepakt. Dat verdient ze echt niet wat ik in dit jaar heb kunnen zien. En zelf heb ervaren is hoe zij gegroeid is home. Arthur Zij is geworden volwassen en dan denk ik shampoo 20 jaren. Je ziet toch ook wel natuurlijk die andere meisjes. Dat zijn echt nog een meisje zijn dat in de tuin wereld. Dat zou wel dat op een harde wereld is ook een spoortrein het echt over details gaat.

[00:30:32]

Dus daarom hameren. Ja, Dennis heeft dan voor de stukken tussen vroeg Nature sport. Dat wil zeggen dat je daar echt van jongs af aan moet mee bezig zijn naar je echt van van een klein meisje moet beginnen turnen en het is een harde sport. Het is geen spel. Het is nu geen spel element in internet en sommige kinderen. Ja zijn sneller geïntimideerd aan anderen en als je al wat ouder bent, dan ga je makkelijk erin gaan tegen coaches en dan durf je.

[00:30:59]

En dat is een beetje het probleem bij turnen. Er is ook al gedacht van Misschien moeten we dat pas toelaten op latere leeftijd draaien. Misschien al meer weerbare meisjes en vrouwen krijgen die zich niet zo makkelijk laten intypen, maar het is nu eenmaal zo. Er wordt veel gebeurd, hè. Dat is nu eenmaal zo en toe de trein. Dat is net ook omdat meisjes en die meisje die offerte binnen schoenen staan en je hebt het voor wie het al wel wat moeilijker gaat en ook dat speelt in dat hele verhaal, Want soms had ik wel inderdaad ook een beetje een echte jacht was op coaches en dat het soms ook wel afrekeningen waren van atletisch die net niet volledig om Ja het is heel moeilijk om te zeggen, maar er is helaas en ik wil absoluut niet minimaliseren wat er aan de hand zou kunnen zeggen of dat er totaal geen grensoverschrijdend gedrag zou zijn dat absoluut niet zeggen, maar ik heb hier ook een heel lelijke kant aan dit verhaal gezien en dat is heel erg en dat gaat ten koste van deze ploeg die keihard werkt en dat gaat ten koste van Nina derwael die op het toppunt.

[00:31:59]

Staat en nu zou moeten oogsten en zij wordt hier mee geconfronteerd en hoe je het omdraait of keert. Dit heeft een impact op haar stemmingmakerij zou je het zo omschrijving van mensen die dan een forum gekregen, hè? Ongelooflijk mijn wenkbrauwen gefronst van zijn oktober een dubbele pagina in een krant en daar hadden ze allerlei foto's van de Insta accounts van de meisjes geplukt en daar hadden ze dan een titel bij gezet en toen waren ze lief en dan denk ik dit is totale stemmingmakerij. Dit is voor mij geen journalistiek.

[00:32:33]

Sorry het is ja, zeg het zoals het is, want als ze in die instagram-accounts een beetje eerder waren gaan kijken vroeger in de tijd hadden ze die foto's ook gevonden. Ik heb die gemaakt in zuid-afrika. Een jaar geleden hadden ze bij de Action hebben getuigd. Gaan we daar gaan kijken als exact dezelfde plaatjes gevonden.

[00:32:59]

Dus dat is voor mij. Dat is echt de brug te ver en daar heb ik het echt ik moeilijk mijn licht op mijn maag dat ik hoor. Weet je wat. We zullen dit onder het afronden met ook nog een echt sportieve vraag dan over Nina derwael. Vorige week Steffy merlevede onze collega in onze mds podcast dat het in 2021 moeilijker zal worden voor Nina derwael om goud te halen om te spelen dan mochten die spelen dan vorig jaar plaatsgevonden hebben. Ben je daar mee eens. Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik zie het eigenlijk wel anders.

[00:33:28]

Ik heb ook heel lang gedacht. 2020 moet het jaar worden van Nina want het wordt krap. Volgens mij had in 2016 al in de finale kunnen staan weet zelfs met die kunnen winnen als net dat jaartje te vroeg nu door haar heel wat jaren hebben gevolgd zie ik hoe zij is geëvolueerd heeft voor iets anders je zag hoe hij worstelde met die Olympische druk.is aangepakt. Je zag daarna wat mij ongelooflijk heeft geprobeerd. Dit jaar eerste keer dat ik haar terug zag na de Lockdown.

[00:33:58]

Toen dacht ik dat zij heel jammer zou vinden dat hij spelen zouden uitgesteld zijn, maar het was natuurlijk ook zo, maar het eerste wat ze zei tegen mij al mijn plannen voor na de spelers zijn in het water gevallen. Wat is hier aan de hand? Dus daar klopt iets niet en nu heeft ze dit jaar gehad. Ze heeft aan dingen gewerkt. Waren nooit aan toe zou zijn gekomen en aantal blessures die ze heeft gehad. Die zijn onder controle. Helemaal weg is matuurder geworden. Zoals ik net al zei veel volwassener en ook al is het dan misschien een rondje geweest, want heb geen enkele competitie gehad.

[00:34:32]

Volgens mij. Ik had hier op terug. Ik had achteraf misschien dat een heilzaam jaar zijn geweest en dan 2021. Zij moet focussen op zichzelf weten niet wat er aan komt de leeftijdsgrens of ook meisje geboren zijn in 2005 kunnen delen, dus het komt een hele nieuwe lichting bij we weten nog niet wat we kunnen. Daar moet hij zich niks van aantrekken of die dus een periode geweest dat ze naar filmpjes zat te kijken van andere gymnasten en daardoor onzeker.

[00:34:58]

Toch wel wat nerveus als hij is nog altijd wereld op. Ik heb nog niemand gezien die in haar buurt komt, dus daar moet zij van uitgaan en ik denk zelfs dat zij 2024 nog gehaald want 2023 op het WK in Antwerpen Dat is een enorme uitdaging voor haar en dan is 2024 nog maar een jaartje verder als hij dan in plaats van Olround die gaan specialiseren op rug en balk kan dat perfect of zij fiscus, maar blijft van blessures mentaliteit denk ik was even de passie kwijt, maar volgens mij is helemaal aan het terug komen.

[00:35:32]

Ze weet hoe ze daar nu met mail moet gaan mentaal en wat ik wat ik nog wou zeggen vriend Siemen voet spelen bij KV Mechelen die had al wat gestimuleerd te zeggen. Kijk, ik ga nog wel even bezig zijn met mijn voetbalcarrière. Waarom probeer hem niet samen nog zo lang mogelijk te blijven sporten op hoog niveau. Dus dat zijn volgens mij redenen om erin te geloven dat Nina nog niet meteen klaar is prima.

[00:35:58]

Radio 1 zijn dus bij die Olympische Spelen uitgekomen. We zijn vandaag trouwens precies 200 dagen verwijderen van wat de start van Tokio 2021 moet worden, maar de doort Een jaar alweer ook voor de renners. De voorbije dagen is een en ander verschenen over de quarantaine maatregel, waardoor renner zouden moeten gaan kiezen verplicht om te kiezen tussen de Tour en de spelen. Hoe zit het daarmee komt het echt zover. Ik heb vandaag gebeld naar het bwc dacht ik wil hem toch zelf ook wel iets weten hoe zit dat nu precies?

[00:36:30]

Daarom dat ik nog naar de documentaire van een paar keer over en ik denk dat we vooral heel hard moeten afwachten en dat het nieuws dat dat alle atleten twee weken quarantaine moet dat zeer zeer voorbarig is. Er liggen heel veel scenario's op tafel die altijd afgetoetst gaan worden die ze opnieuw gaan bekijken. Alle slechte scenario is natuurlijk geen olympische spelen, maar zoals ik het begrepen heb en ik heb er achteraf nog een berichtje gestuurd met mensen van pc die echt wel beter.

[00:36:58]

Zijn ook alvast achter de rug hebben. Die zeg je mij. Ja, als je 3 dagen voor die spelen aan komt, is het ook goed. Alleen moet je dan de maatregelen volgen en die isolatie waar je zou in moeten gaan. Die quarantaine betekent al die niet openbaar vervoer mag pakken dat je niet zomaar mag stoppen, maar dat je wel als je aan de maatregelen houden met de eigen busjes rijden in ieder geval dat je perfect kan trainen en doen, Dus als ik dat verhaal hoorde daarstraks, dan dacht ik al.

[00:37:22]

Dus moet zeker geen zorgen maken op 14 januari. Komt alles en iedereen nog een beetje samen. Dan stuurt organisatiecomité samen met José en met alle Olympische Comité van de verschillende landen gaan we misschien al wel meer, maar nog niet alle details, want we weten niet hoe dat dat blijft evolueren in alle landen. Ook in Japan te spreken ervan Franstalige cijfers, maar dat is nog altijd zeer relatifs in vergelijking met met water in Waar ligt of Hopelijk komt het niet zover in te nemen? Dan kan ik dan misschien wel in de Tour en of op de spelen zullen zien is.

[00:37:58]

Slimmerd die in 2019 nog schitterde in de tour maar door Corona en ook wel door blessureleed en 2020 blijven om heel snel te vergeten, denk ik, maar 1 januari is een nieuwe start gewoon huis van het ene topteam naar het andere van Jumbo visma team ineos en hij maakt en in jullie kunnen nu even ademhalen, want wij zijn langs de PLUS afgelopen weekend gaan opzoeken voor een gesprek. Ik was gisteren dat ik mijn eerste keer de kleren kan aandoen van e-mails geld gaf Mechelen een nieuwe boost en ik krijg naar uit om dit jaar terug te schilderen, want ik heb het dus nagel in 2020 4 cursusdagen op de teller 4.

[00:38:38]

Dat is ongelooflijk weinig eigenlijk. En ja dat dat echt al tegen en het was pittig met die loopt ondertussen ook echt ongelukkig natuurlijk. Alles was opgeklopte 3 maanden en ja, dan dan als je dan iets tegen kwam, dan ziet er niet veel over wel blij dat ik het eigenlijk nog parkoers heb kunnen rijden en.

[00:38:58]

Overwinning en die was nog gelukt met de ploegen. Heb kunnen meemaken. Komt toch nog op een leuke manier afscheid nemen, want anders had wel hier geweest, dus als schoenen Hij was nog zeker En nu heb ik nog via internet. Dan ben ik vertrokken voor volgend jaar dat probleem met die heup dat is volledig van de baan kunnen sturen. Voluit trainen zonder dan hoeft aan te denken of iets van te voelen. Ik heb natuurlijk deze winter ook weer om die spieren rond goed op de treinen, Maar dat welke sporten denk ik, maar dit was het is allemaal van de baan.

[00:39:31]

Ik heb stage te gaan Canaria vorige maand gewicht het goed is. Ik heb mijn gevoel kunnen laten gaan tijdens de feestdagen en neem maandag vertrekken we terug naar Gran Canaria nu met de Ploeg dan wel een zware meubels, maar dan leuk zijn om Jani virtueel is iedereen. Tweede Kamer lichten in reallife te kijken hoe dat iedereen is en natuurlijk in de Ploeg en zo ja, test worden en zo en toen.

[00:39:58]

Die plank Dat is inderdaad een nieuwe ploeg die inmiddels granny Gears Waarom ben je van Ploeg veranderd eigenlijk? Ja ik had een heel gesprek met Dave brailsford. Die had niet overtuigd van de laatste 10 jaar bijna alle grote ronde staat er te doen gewonnen en ze weten wel hoe een ronde randen te maken. En ja, ik was ik was volledige charmeert en en vergeet ook al heel mijn leven naar uitkijken en mijn broertje nog gewerkt op servicekosten. Een vriend van mij heeft ook mekanieker geweest. Dus als ik weet dat daar supergoed nordine zijn en Ja ik kijk er echt naar uit om aan te sluiten en het is niet zoals Iedereen denkt van Laurens en dat zit echt aan BCN en we hebben net afgesproken om het voor te gaan voordat rotonde werk en.

[00:40:58]

Amerika met met de Toppers nu en en toch bepaalde koersen meneer kan nog gaan. Ik wilde net vragen inderdaad, wat gaat jouw rol zijn binnen dat iemand Er zijn heel veel grote namen bij e-mails. Jij komt er dan tussen gefietst letterlijk. Ja kopman worden niet in de grote rondes, neem ik aan of hoe zie je dat zelfde? Hoe ziet de Ploeg dat Ja eerst en vooral vind ik het ook altijd fijn om in een topploeg een groter geheel te fietsen op een of andere manier, maar ik heb gewoon mijn programma mogen zeggen zoals ik het wil mag en dan gaan ze kijken wat het beste past en waar ik jou bepaalde rennen springen kans kunnen gaan en ik heb aangegeven dat ik dat dat aan het hart liggen en route zijn en ook hebben, maar voor anderen kussen en natuurlijk.

[00:41:53]

Ik ben ook niet die achterlijke. We hebben een super Ploeg en het zou fijn zijn om.

[00:41:58]

Samen voor de vergunning te schrijven gekozen dan voor inderdaad de rol van ja, soort van luxe knecht of helpen zal ik maar zeggen in de grote rondes vermoed ik dan, Want die gaat toch die kant uitgaan, hè? Zeker en vast zal ik zeggen. Het is niet dat ik niet meer aan dan ofzo. Ik geloof ik geloof en altijd in dat de grote rondes en dat dat voor mij en die ene van 2019 en de tour die komen zeker terug. Dus ja, kijk er gewoon enorm naar uit om ook met die mannen Potter en toch te kijken van auto.

[00:42:35]

Het allemaal retour of in een andere grote ronde in zijn werk gaat hebben gekeken naar de namen de samenstelling van de Ploeg Berno Thomas paspoort JS get hard Fiat sivakov de Plus daar nu ook bij dat is wel wat en hoe gaat het allemaal verdeeld worden in godsnaam?.

[00:42:58]

En ook in de koersen en ja, ik denk ook wel als ze weten waar ik kwaliteit, maar ik heb een andere zender heeft dus mooi weer vormen. En als als Turkse Blokker Hoe laat komt er zoveel mogelijk oesters aan beginnen? Hoe is die relatie nog geweest met Jumbo visma? Want ze wisten vrij snel dat hij zou vertrekken bij de Ploeg was dat moeilijk de laatste maanden weten dat je ook nog is geblesseerd was. Foto's vooral lastig met een blessure natuurlijk. Dat is voor beide partijen niet leuk dat dan rundergoulash is op het moment in de in seizoen seizoen 3 maanden is dus dat was lastig, maar ik heb zeker een mooi afscheid gehad.

[00:43:39]

We hebben een virtuele afscheidsfeest gehad. Ja. En ja, daar in zijn mooie woorden gevallen en mooie gekregen, dus kun je ook alweer stil verwelkomd bij je nieuwe ploeg bij ineens? Ja dat was wel leuk en ook wel speciaal dat ze een virtuele dorp met Engelse.

[00:43:58]

En en Tom is waren onze peetvader ofzo. Moet ook zeggen en wegwezen. Wegwijs gemaakt in de doop en ik heb enkele shirtjes moeten naar over een kip en een paard kerstliedjes moeten zingen een aantal wel fijn. Ondanks dat het verdedigen was. Koop dan nu wel januari dat ik dan niet meer over doen dat ze zeggen van dit en eventueel merk. Je verder al zeker de verschillen tussen de twee ploegen. Of is het nog een beetje vroeg om dat te zeggen? Ja, het is wel weer een andere een andere aanpak in training zien hoe dat verder Natuurlijk is dat ik nu met mening of trein.

[00:44:37]

Wat is de lichtelijke andere aanpak je Waarin zitten officieel dan vooral hij kan niet alles natuurlijk, Maar ik heb wel veel uren gemaakt. December misschien iets meer dan anders. Wanneer ga jij in dit nieuwe jaar ook weer echt renner voelen nu al gewoon een goeie goeie voor brengt.

[00:44:58]

Hoe je eerste Kampen had en dus ik heb eigenlijk nooit eigenlijk ook echt rennen afgevoerd was gewoon heel ambetant dat op het einde van seizoen Ja opgeklopte seizoen 4 zo. Het is niet zo dat ik iets heb van haar. Nu ben ik terug rennen totaal niet. Ik heb ik heb geloofd en hard gewerkt ook bij mij. En ja we gaan gewoon knallen, maar wel ritme dat vaak bij voetballers. Die hebben dat nodig. Dat geldt voor koeriers. Misschien ook als je dan weet dat je maar vier keer in het hele jaar en rugnummer opgespeld hebt.

[00:45:31]

Ja, misschien wel, maar ik moet wel zeggen. Wat is toch mijn vaststelling dat ik niet echt nodig hebt om goed te zijn vaak lastiger hoogtestage. Dan kom ik wel op meteen met Frits een goede voelen naar beneden, dus weet je over hoe bewaak van moet veluwezoomroute zijn kunnen ook met dat persoonlijk natuurlijk, maar bij mij is wel met mij hoogtestage zijn mijn goede trainingskamp erbij kan klaarstomen voor.

[00:45:58]

Hoezo voor het seizoen jouw programma voor dit jaar ligt dat al enigszins was er al iets over zeggen of wordt dat ook besproken binnen de Team Zoals het er nu naar uitziet was onder voorbehoud en die eigenlijk alles nog zou beslist worden in januari nu op stage, maar in mijn hoofd heb ik de haven vastgeklikt als startpunten kan ook een andere koers zijn, maar met je dat was als referentiepunt tot eind februari dat ik dan wel klaar zijn en welke grote ronde of rondes hij dan gaat rijden.

[00:46:33]

Dat moet even afwachten, maar nog hierover, want hij komt er wel in een plofkraak. Maaike het Real Madrid van de koers. Ja hele mooie truitjes trouwens vind ik ook, maar je hebt al een paar van zijn ploegmaat opgesomd. Ik de kan er nog bij doen. Bijvoorbeeld Tom pitcock babytje die hoort er ook bij die Martinus gewoon, dus het is een super Ploeg maar zal ook nog wel niet helemaal klaar.

[00:46:58]

Wat koopmanschap. Het is wel zo dat waar 4 5 ploegen echt geïnteresseerd in Laurens de Plus naar zijn super super Tour vorig jaar en er waren ook vroeg bij waren echt koopmanschap de ronde van Frankrijk gewonnen. Op reis. Zeg nu ook wel dat hij toch meer als helpers zou moeten rijden dan dan echt als Koopman zeker in die kleinere zonder maar dat het kan dan superstage. Dat is zo heeft echt weinig koersdagen nodig. Oké Google zet de tijd dringt alweer in deze tribune hebben we het ook nog over tennis hebben, want deze week gaat het nieuwe seizoen van start met het in Abu Dhabi Beach en ook in Italië en fris nieuws van vandaag en dat heeft met deze vrouw te maken want for Life For The Past three kids en de beste tennisspeler I'm not to be.

[00:47:58]

Mercedes one more time 2020 Kim Clijsters Weten jullie nog van wanneer dit was dit fragment? Ik weet dat ik van mijn stoel wanneer exact was het februari 2019 september 2019, dus inderdaad tussen januari 2021. Ze heeft welgeteld 3 WTA Madrid gespeeld en het nieuws van vandaag is dan dat ze niet zal deelnemen aan de Australian Open in februari die zogenaamde Kim dat komt er nu nog iets van in huis, denk je Inge of sterkte straks en stoelen dood info van haar van haar management met een aantal tennisfinale.

[00:48:46]

Iedereen er Entourage in het management. De voorbije weken zitten stoken van Wat zijn de plannen seizoen begint? Wat zijn de plannen blijkbaar heeft ze een wild card voor de Australian Open.

[00:48:58]

Weigert. Ik denk dat dat te maken heeft met de hele strenge Corona maatregelen. Je moet al voor 17 januari in Melbourne zijn. Dat is heel lang en dan mag je maar 5 uur per dag bij met een hele kleine Entourage allemaal niks voor Kim natuurlijk, dus ik denk dat dat heeft mee gespeeld, maar wat er dan gaat volgen. Blijkbaar is het toch wel aan het trainen en Blijkbaar zijn er nog plannen, maar welke ook die witte jaarkalender is nu officieel nog maar gemaakt voor januari februari en daarna is het blank, want ja we blijven met Corona zitten we moeten ons voortdurend blijven aanpassen aan speelschema dus steeds meer vragen aan je hoort het overal wat met die comeback, maar weten we bijvoorbeeld dan wel wat zijn de afgelopen maanden gedaan?

[00:49:47]

Heeft ze getraind heeft er niet getraind niemand te weten hebben dat wel, maar ze is ook verhuisd naar Amerika met haar gezin, dus dat zal ook wel de nodige aan.

[00:49:58]

Hebben gevraagd ook voor de kinderen op school thuis, dus ik denk dat ze ook nog genoeg te doen. Had daar rond. Die zegt gisteren wat we op dit moment toen echt gisteren geweest ontharen. Fitheid zijn. Nu weer een jaar werd weer een jaar ouder. Dat gaat blijven duren verblijfsduur. Er is in ieder geval genoeg tijd geweest om eraan te werken denk ik En blijkbaar. Ja weet je dat beseft dat dat een beetje een probleem is dat wij dat ze toch te veel kilo's mee zult om om het te kunnen zijn als je kijkt naar sporters op oudere leeftijd die het nog goed doen.

[00:50:32]

Het zijn allemaal mensen die zich ongelooflijk verzorgen die fiets en Olivier deschacht nu bij Zulte Waregem geeft goals. Die staat mijn scherm verzorgt zich James Ibrahimovic oma, hele grote topfit, dus besef dat een probleem is, want ze heeft ook wel eens naar Tom Boonen gebeld om te zeggen. Tom Ik heb een probleem met al 20 mensen die daarover gebogen hebben, dus dat dat raak maar niet opgelost, maar natuurlijk als je ouder wordt en de telefoon moet je ook lopen en als je natuurlijk met teveel kerels moet.

[00:50:58]

Een beetje minder snel de bal en dan belasting vrouw ook jouw systeem. Jouw pc jouw spieren laat je weer geblesseerd en dan kom je een vicieuze cirkel terecht. Dus ik denk dat dat een absolute voorwaarde is voor Kim clijster om echt nog wat betekent tennis dat de paniek dat heeft ze allemaal dat kan wel, maar daar moet hij werken dat beseft ook daar ben ik ook van overtuigd, maar het echt wel gebeuren denk ik. Bij toen ze in Dubai heeft het toernooi spelen. Toen vertelde dat ze nog niet fiets stond en toen dacht ik dat komt wel goed.

[00:51:26]

Partijtje. Ga krediet natuurlijk me nodig en als we weer indigotine geraakt, komt dat allemaal in orde en heeft mij ook zeer nog altijd niet in orde is en ik heb er al met een aantal mensen over gesproken te hebben echt al van alles geprobeerd en dat maakt het zo moeilijk uiteraard n37, mama van drie kinderen voor op latere leeftijd kan er over mee spreken. Word er echt niet makkelijker op de hormonen beginnen zich bemoeien met van alles en nog wat. Dus het beste het verbaast me en normaal heeft zo'n straft iemand zich en ze krijgen.

[00:51:58]

Nog niet opgelost. Dus ja, dat doet opnieuw vraag reizen. Is dat dan motivatie? Is dat mentaal kan ze het dan toch niet durven. Rondbrengen. Kan ze niet dat er ook nog voor haar te zien krijgen. Wij weten staat ze mij geld zou kunnen doen, want is al een tijdje geleden had ik heb nog altijd om van te smullen en dan hopen dat hij weer fit geraakt. Laatste vraag over de tennis, Want dan zitten we aan het einde van het programma. Ja zo snel inderdaad. Dank u nog heel kort hebben over een ander probleem gevonden en rampzalig jaar David dolfijn op ging alleen maar naar indrukken.

[00:52:35]

20 keer. Wat valt er nu van te verwachten in dit jaar best niet al te veel. Dan denk ik is ongelooflijk het Contrast tussen bijvoorbeeld en Elise Mertens en een David Goffin Elise Mertens 34 overwinningen meeste overwinningen van iedereen in circuit. Die heeft Corona en alles wat erbij hoorde ongelooflijk professioneel en goed aangepakt mentaal, Hulst.

[00:52:58]

En dan heb je iemands davidoff, hè. Die regelmaat nodig heeft die daar niet goed mee overweg kan om constant te moeten aanpassen. We hebben allemaal los moeten aanpassen voortdurend flexibel zijn. Ik kwam in een ongelooflijke negatieve spiraal terecht en de brug met een coach Jonas johanson. Die zag je van mijlenver aankomen. Johansson die zijn kritiek echt niet spaarde Grand Slam winnaar ik dat de man die hem maar dat niveau hoger gaat tillen. Het is niet gepakt en buiten zijn kritiek heel openlijk te gaan. Hoe is het nu mogelijk dat hij niet met die broek om kan heeft niks te verliezen.

[00:53:33]

Doe het nu toch lukken En nu gaat hij met zijn beste vriend uitproberen, dus we zullen zien is mijn beste vriend op de beste koud. Het is afwachten 2021. Dat krijgen we hopelijk mag het allemaal een beetje lukken met de tennis en ook met andere sport natuurlijk. Daarom zijn we rond Dankjewel voor vanavond. Je kunt ons herbeluisteren op podcast natuurlijk en volgende week maandag zijn we er ook niet. Tot dan.