Transcribe your podcast
[00:00:00]

Radio 1 ook wordt er volop gevoetbald en eind deze maand wordt de start gegeven van het nieuwe seizoen van de Formule 1. Dat wordt een seizoen met een record aantal wedstrijden 23 stuks in totaal. Het wordt dus een drukke seizoen voor maar ook voor de commentatoren slagautos sportjournalisten en van die laatste heb ik twee stuks uitgenodigd in de studio voor deze Formule 1 show van de tribune Dag Chris Wouters Bergeijk Jullie geven commentaar op Play Sports en jij schrijft er ook over voor het Nieuwsblad wat ik me afvraag Na Al Die Jaren is die tas van de nieuw seizoen in de Formule 1 en als de start van een nieuw schooljaar met dat verschil dan dat je hier wel naar uit kijkt Formule 1 seizoen.

[00:01:00]

Tijden waar we amper nog buiten mogen. Dat is wel iets wat ik heel graag naar het kijken, dus ja absoluut. Het is sowieso ja, iets leuk. Laten we dat dan voor ons en en de max verhoudingen die veranderen vaak een heel klein beetje of niet of wel? Dat is altijd bang uitkijken of voor verwachting uitkijken naar wie heeft zijn huiswerk gemaakt afgelopen jaren was dat eigenlijk niet zo ver als het altijd Mercedes nu is het toch een kleine vraag tekentje, dus dat maakt het nog extra spannender.

[00:01:33]

Ja dan gaan we zometeen veel dieper op ingaan, Maar zullen toch beginnen met het te hebben over iemand die de Formule 1 weliswaar een paar jaar geleden. Vaarwel had gezegd, maar hij is jammer genoeg overleden op zaterdag 13 maart me wakker over hem hebben. Good for in commentator. Mag ik toch wel zeggen. Het grootste deel van zijn carrière was dat voor de BBC.

[00:02:00]

Zo leuk.

[00:03:00]

Een collage voor mij wakker. Dat laatste was trouwens op Francorchamps die megacrash. Wat was het 98 jaar zoiets in de regen te duurt de crèche nooit in de formule 1, hè? Met al die wagen die daar een paar honderd meter al helemaal kapot staat in de perszaal toen ik zeg de brokstukken vliegen voor het raam Ja schitterend Ja maar wakker ja ja, heerlijk plastieken. Oké 97 jaar is een mooie leeftijd moeilijk om te gaan, Maar ja, het was iemand die onlosmakelijk met die sport verbonden is. Ik heb zo vaak naar de BBC ook gekeken.

[00:03:55]

Toen hij commentaar had eigenlijk was dat de enige manier om Formule 1 race.

[00:04:00]

Iedere grote prijs te zien als Grand Prix op zondagavond met me wakker en zeker in combinatie met James en toen die samen commentaar geven. Dat was om te smullen eigenlijk kijken roken. Ja vooral het verschil tussen die twee was was hilarisch en ook ze ja, in het begin blijkbaar kunnen elkaar niet heel goed luchten, maar daarna zijn ze toch vrienden geworden dat geen zin was was totaal overgestelde van Mary wakker die in een wel opgevoede gedraagt zich ook en die droge to-the-point terwijl je me wakker was meer een fan denk ik van de sporten van de rijders dan dat het echt een uur commentator was.

[00:04:45]

Hij gaat ook rechtstaand commentaar dat niet doet het contract met die met die microfoon voor zijn neuzen en ging was befaamd om zijn versprekingen. Heb er een paar gehoord. Ik zal niet zeggen vergissingen, maar maar hij lijkt het wel zelf ook mee dat.

[00:05:00]

Inderdaad wis wis. Wis andere Still have the right to go altijd in en James die kom een of twee minuten voor de rijsttafel positie. Het is alles volgens mij wakker zo ver gegaan dat hij de nota zijn voorbereiding die had gemaakt die weg omdat jij er niet tegen kan dat James profiteren van zijn werk en wat voor komt dat door zijn jullie met veel voorbereiding? Ik begrijp dat dat tegenwoordig niet meer dan ik. Ja, maar ja, dat komt door. Gert zijn hersencapaciteit die een pak groter is dan de mijne tenminste de geheugenfunctie ervan overdressed, maar de Egyptische soorten wandelen Encyclopedie dus die kan dingen zomaar de oproepen.

[00:05:54]

Ik heb toch vaker een papiertje nodig om op te roepen? Die denkt dat het ja.

[00:06:00]

Ben aan het studeren is zeg maar dan zie ik je daar echt in. Ik blijf nog wel goed voor elkaar. Dat is niet dat we zonder voorbereiding gaan beginnen dat meteen, want dat zou het niet en hopelijk hebben jullie ook terdege voorbereid voor deze speciale zijn, want het nieuwe seizoen gaan we toch nog even wat herinneringen ophalen aan het afgelopen seizoen over de hele wereld Regent het afgelastingen in de Formule 1 zijn alvast de eerste vier Surprise Everybody has arrived expensive.

[00:08:00]

Wie was dat daar gaat naar Rechtstraat 94 in waardoor de wagen die 2 breed en ontploft eigenlijk de benzinetank die scheur daardoor en Romeinen in het vuur van makkelijk is het niet onderweg om dit is gewoon overlevingsinstinct, hè?.

[00:09:00]

Wat is eigenlijk een seizoen om nooit te vergeten eens begonnen in zijn begonnen met een paar maand vertraging nu hulde voor via wat te drinken slagzij nog 17 races op de kalender te krijgen, weliswaar allemaal in Europa het wordt. Ja je zei dat straks van het kan 23 grijs zijn dit seizoen. Dat blijft de vraag natuurlijk, want je weet niet hoe gaat de situatie met Corona in volume in Azië in zat in zuid-afrika in zuid-amerika liever in noord-amerika. Geen idee. Ze hebben weinig Zet de wekker in tweedehands van seizoen hebben we Hoeveel 12 op reis nog 16 weken, dus dan ja, dan heb je geen uitwijkmogelijkheid eigenlijk, maar ze hebben het vorig jaar toch tot een goed einde gebracht enkele uitstapjes naar circuit hebben ontdekt op hè.

[00:09:51]

Ja inderdaad dingen als Portimao en dat was gewoon leuk om daar om daar te komen met de Formule 1 andere circuit.

[00:10:00]

Publiek, Maar goed ik denk Formule 1 bij uitstrijkje sport die er weinig last van heeft, omdat op de televisie blijft het even aantrekkelijk en indrukwekkend voor de sporters zelf. Die ziet het toch in een Focus in de wagen kabel van de waar ik denk die misselijk publiek voor een ader is, maar tijdens de race maakt dat voor hem denk ik geen enkel verschil dat dat blijkbaar bijvoorbeeld voor voetballers wel degelijk en die duizenden mensen in stadion wordt of niet? Dat heeft hij meer adrenaline en gelukkig geen last heeft ook het voordeel dat dan een vraag nader als dat er niet is bent groet, en niet op de vraag antwoord moeten echt op de vraag antwoorden.

[00:10:40]

Dat is dan mooi meegenomen. Zo zien hoe dat allemaal verlopen. Dit jaar in 2021 vooraf werd het algemeen gezegd. Hoe word je natuurlijk? Dat gaat een kopie beest worden van 2020, omdat redelijk vergaande reglement wijzigingen met een jaartje zijn uitgesteld, maar een kopje bij stoeien toch niet noemen. Dan moeten we zijn toch een paar dingen veranderd?.

[00:11:00]

Voorbeeld Ja inderdaad die al langer gepland was voor dit seizoen 2021 van $145. Daar gaat de volgende seizoenen nog telkens weer $5 vanaf inderdaad voor de grote teams. Ik denk voor voor 7 van de 1010 gaat dat wij nog veranderen, maar voor Ferrari een Mercedes zeker, want die moeten dus met 145000000 dollar rondkomen nu uitzondering. Op De salarissen zitten daar voorlopig niet in de drie grootste salarissen van het team. Zitten er niet in de marketingkosten zitten er niet in, maar het is een eerste stap om dat over ik dat Financieel overzicht van die grote teams een beetje weg te halen en ze wat dichter bij elkaar te brengen.

[00:11:42]

Wat is iets wat de Formule 1 wel nodig heeft, denk ik. Ja. Ja, Ik verwacht eigenlijk meer heel van de wijzigingen volgend seizoen dan van de budgetcopy. Er zijn altijd wel maniertjes om daar langs te geraken denk ik denk dat de grote teen te grote teen gaan blijven en adres is echt aan.

[00:12:00]

Gaan worden hoop ik dat dat veel gaat te maken hebben met de nieuwe technische reglementen overigens ook niet seizoenen of iets verandert verandert niet zoveel, maar als we naar de testdagen Kijk nou die net achter dat zien we toch veel teams die even in het haar moeten krabben door het feit dat er achteraan. De wagen relatief wat dingen veranderd zijn. Het lekkerst huis wat daar precies. Anders is nu ze hebben geprobeerd eigenlijk op vraag van Pirelli omdat de de lood op de banden werd zo hoog wordt nog in de frequentie van de klapper Silverstone dat de band op instellen bochten zo zwaar belast wordt.

[00:12:36]

De wagen zijn ook zwaarder worden nog eens beetje zwaarder dit seizoen The Band kan die krachten nauwelijks aan. Dus de bedoeling was om de downforce die achter aan de wagen gecreëerd klein beetje te verlagen zolang de wagens door die heel snel de bochten iets minder snel kunnen doorrijden. Daardoor hebben ze jouw stukje van de vloer veranderd. Die technisch misschien wel ingewikkeld maar om.

[00:13:00]

Te maken dat de teams minder op op minder goede manier de lucht naar diffuser krijgen eigenlijk achter aan tafel heel veel dan voorschieten. Dat was het. Dat was het eigenlijk Ja inderdaad, maar we hebben al gezien de vleugeltjes die daar vorig jaar nog vlak voor die afgevallen zitten dat hij nu gewoon naar voren geschoven op de wagen en dus eigenlijk niet veel veranderd is, maar dat zijn kleine aanpassingen en Blijkbaar als ik morgen afgaan om 3 uur in bahrein meer moeite mee dan het Red Bull van Verstappen ja, ik snap het ook wel wat Mercedes bij uitstek had een wagen the perfect in balans was dat betekent de voorkant en de achterkant Zijn er andere dingen aan de achterkant technisch, maar dat betekent dat teams ook vooraan dingen moeten wijzigen, want die moet in balans en die Mercedes was zodanig perfect in balans dat ik denk dat zij nog mee ja moeten proberen om die balans niet goed te krijgen, want als je achteraan naar verluidt tot 20% downforce minder hebt.

[00:13:56]

Ze vinden natuurlijk wel maniertjes. Die is ook Super Team.

[00:14:00]

Die De test is niet perfect. Ging dat het straks bij de eerste race. Die wagens kan er op de Brienenoordbrug anders uit zien, want we zijn alweer nieuwe vleugeltjes. Dat is een proces dat nou stopt natuurlijk maar met namen en de ton panties op zeer zouden zien en de dag daarna op twee keer, hè. Dus dat betekent toch echt wel duidelijk dat hij zat beetje te te brengen met de achterkant van de wagen dat hij zich niet helemaal comfortabel voelt. Dat zijn toch Ja tekenen aan de wand.

[00:14:26]

Die misschien de perfecte staat is normaal maken bij Mercedes een klein beetje in de weg gaan kunnen staan. Dat is toch wat waar wij hopen. Ja ik herinner mij ook van de testdagen uit het verleden dat daar vaak al conclusies worden aan verbonden en dan komt hij eerste reis en dan kun je die eigenlijk de vuilnis parking kijken, want je moet ook opletten wat iedereen doet bijvoorbeeld zondagavond Was iedereen over die tweede tijd van die nieuwe Japanner toen jaar eerste seizoen van Tori zat er meteen de tweede tijd neer maandag blijft dan dat hij iets te vroeg zijn Drs vleugeltjes heeft opgezet op het rechte stuk 2 uur.

[00:14:59]

De brug van Tori 518 km sneller was, maar dat kan dus niet in de reis weekend, dus zo dingen en die deur was vroeger altijd slotenspecialist en die begon het seizoen met een tekort aan spons dan dat hij met een illegale wagen heeft die achter afgegeven en snelle tijd niet enzo overtuigd. Hij nog gaat afstand tot het kleinste aantal testdagen, hè. Maar drie Ja toch wel ja, geleden was dat bijna een veelvoud van nog. Is dat een probleem voor de teams wat voor sommige teams? Ik denk dat dat een probleem is voor sommige teams om te beginnen willen Diest 50 dagen in plaats van het heeft ook met Kortemark natuurlijk dat ze dat een beetje gedaan hebben ook met met kost, maar vooral als je dan een probleem hebt zoals Mercedes op dag één een probleem met de versnellingsbak en even later heeft Aston Martin dat zelfde probleem gehad.

[00:15:52]

Ja, als je al een volledige dag moet missen dingen zijn eerste dag 6 of 8 rondjes gereden hebben ofzo.

[00:15:59]

Alle zitten dan 6087 en weer rondjes te rijden. Dan heb je achterstand alles in de Formule 1 gaat over datum, dus dat zijn er batterijen computers en alles wat er gebeurt wordt geanalyseerd en ook de andere dinges bekijken. Dat is een van de belangrijkste bezigheden van al die teams. Vooral de top 10 worden heel mijn neus en met een heel groot glas bekeken door de andere teams. Ik denk dat er op dag één duizenden en duizenden foto's gemaakt worden die dan ingeleverd worden naar de fabriek gestuurd en die worden echt dat wordt op ingezoomd en elk detail gemiddelde mm bekeken.

[00:16:38]

Het is het gaat heel ver in de Formule 1. Ja en ik hoorde ook Lewis Hamilton aan het eind van de testdagen zeggen. Moeten die ik leef dan testdagen dat hij zei. Ja, ik had eigenlijk wel mee gewild.

[00:16:59]

Alle collega's coronavirus Africa af en toe moeten nog het juiste model vinden zeg maar de juiste ook, maar ja, ben er daarnet al even over gehad. De conclusies kunnen we er nu aan verbinden. Ik denk geen adres dagen. Je weet nooit in welke motor modus aan. Het rijden er ook aan hoe oud is de.

[00:17:59]

Opstellen weten dan wel, maar hoeveel benzine is er aan boord geen idee? Dat kan zomaar een seconde schelen natuurlijk als je mijn tasje met 100 kilogram benzine rond aan het rijden bent om te proberen begin simuleren. Dus eigenlijk zijn er maar weinig conclusies aantrekken en Zekerheid en dat is dat iedereen zich bij de top teams verstopt geprobeerd te spelen. Ja, nooit al al een kaart tafel leggen. Dat gebeurt zou nog niet onder leiding van de eerste grote prijs. Wat gebeurt als de kwalificatie van de eerste grote prijs?

[00:18:30]

Dus daar zijn wel grote varianten in mogelijk aan de andere kant als je slecht presteert of tijdsverlies zoals was Mercedes nu dan dan heb je gewoon een achterstand. Dat weet iedereen. Dat is kwantitatief bepaald, maar maar of dat ze daar zo dadelijk veel gaan aan verliezen, zoals die seconde die seconde drie zelfs nu moet toegeven naar Red Bull dat klopt niemand verwachting op de prijs is nu natuurlijk als we die testdagen even achter ons laten liggen, dan gaat Mercedes Formule 1 op dit jaar.

[00:18:59]

Dominees was het dat niet alleen vorig jaar maar rijden voorbij 7 jaar heeft gedaan. Ik heb geen glazen bol natuurlijk, hè, Maar het zou me verbazen mocht het niet het geval zijn. Ik hoop dat Red Bull daar veel dichterbij station ale neemt Red Bull een slechte starten afgelopen. Zoveel jaren halen ze in onderweg tijdens het seizoen en ze vaak aan het einde van het seizoen iets maar ondertussen zijn de titels al binnen bij Mercedes en zijn die zich al lang aan het focussen op het volgend seizoen en dan krijg je het opnieuw hetzelfde verhalen.

[00:19:31]

Nu blijkt Ja je kan geen je kan geen ruzie maken uit zo'n test, maar je kan wel zien dat bijvoorbeeld Red Bull 3 dagen lang zonder minste probleem heeft gereden wat ook niet altijd goed is zijn, want soms dan een beetje een bezorgdheid voor voor de Engineers van der gaat wel eens iets stuk voordat een stuk gaat op een test dag zo kunnen zien. Daar ligt de zwakke plek van de wagen. Daar moeten we aan werken op dit moment is ze bij Red Bull eigenlijk niet stuk gaan.

[00:19:59]

Misschien is dat een kleine bezorgdheid, want ja, als het stuk gaat tijdens de eerste rechts, dan staan ze daar maar weer en de betrouwbaarheid van al die dingen is ondertussen zo groot geworden. Als je kijkt naar 2:15 tijdens elkaar is wel een paar uitvallers om technische reden nu. Wanneer is Mercedes nog uitgevallen gehad met de technische problemen technische problemen? Dat gebeurt een keer op een seizoenen maximum lekke band in Hilversum was al grote uitzondering. Dankjewel hebt natuurlijk qua qua spankracht. Dit is het laatste seizoen van een reglement al een paar jaar geld en traditioneel is dat de 10 van dichter bij elkaar te gewoon, omdat het topteam niet veel, maar ze heeft om nog beter te worden, dus diegene die volgende week gewoon een beetje dichter en dichter.

[00:20:43]

Ik denk dat Red Bull dichter gaat zijn bij Red Bull bij Mercedes omdat voldoende zijn niet vergeten vorig jaar wereldkampioen geworden met 120 punten voorkant of zijn themata nog, dus dat is wel wat een kloof die je moet gezegd worden. Ja. Mercedes.

[00:20:59]

Een beetje druk is de actie van de perfecte Team te zijn en perfectionisme de teambaas tot op beide ploegpresentatie dit jaar die krijgt ook een vraag over die toren hoge verwachtingen en hoe het daar naar kijken. How do you manage expectations The World Is My expectations van Mercedes Ja ik Candy From Within the team Together with me never have Something Good Enough To Be With The Wind And I Know I'm always think that 22. Would you don't Push Service I wish you Might Fall Back and this is Deep Is die is kerrie.

[00:21:54]

De enige twijfel. Dat is een gezonde attitude het beste team te blij.

[00:21:59]

Ja ik vind dat over fantastische teambaas die Hamert heel de tijd alleen maar op het team team team en laat iedereen in zijn waarde laat iedereen zich ook goed moment heeft schade op het juiste moment. Zet zichzelf niet vooraan, maar ja, zorg gewoon voor de team en dat is een een attitude. Ik denk bijvoorbeeld bij voor Arie zouden ze een soort te wolfachtige manager heel goed gebruiken die de afdelingen goed met elkaar laat communiceren en die gewoon daardoor Team beter maakt zonder zichzelf voor aan te zetten.

[00:22:31]

Niet dat Wat heb je nodig voor hem uitzetten of zo? Maar het is een andere Sofie natuurlijk geen enkele dominantie. Duurt voor eeuwig hebben dat gezien Red Bull vier dagen achter elkaar kampioen met met Vettel Ferrari 5 jaar achter elkaar met met Schumacher dus niks Duurt voor dat dan nu de grote uitdaging voor Mercedes hebben dat er kort al Geklopt van titels. Opeenvolgende titels gaat het blijven duren het feit dat de wagens en evolutie zijn, want die van vorig jaar.

[00:22:59]

Doen vermoeden van wel, maar ja, je weet het nooit dit jaar niet opeens weg van uitvalt dan afwachten hoe ze het volgend jaar met de nieuwe versie toch wel heerlijk zijn ze dan ook nog vooraan zitten. Dan is hem mogelijk moment dat Mercedes zou terugvallen. Al wat ik dan niet echt verwacht. Dat was ook veel te doen over de contractverlenging van Lewis Hamilton die de nodige voeten in aarde had. Uiteindelijk heeft hij getekend voor een jaar. We gaan opnieuw luisteren naar tot de woord voor wild World indices een beetje pindakaas koop to talk to withdraw that compensation And then we going to have And then When to US Holidays are you talk to do this And then I hate it So This Is What It.

[00:23:59]

All combinations are really Anyway Partners Disconnected But It's Time To Die song and Dance With Me Now I got a close this Conversation Dies season is right in front of en duikweekend talking about the future about the future going forward and Let's find More Time was moeilijk om het juiste moment te vinden om uiteenlopende redenen. Klopt dat volgens jou? Ik denk dat dat gedeelte dat klopt, maar ik denk dat er uiteindelijk ook niet uitgekomen zijn dan gewoon een contract voorjaar heb je tegen de mensen toch een contract moeten hebben, maar dat is inderdaad wel.

[00:24:40]

Tot hoeveel kan een beetje aangaf dat ze nu in de loop van dit seizoen gaan we kijken of ze nog samen verder gaan, want het is ook niet de mogelijkheid van de Formule 1 in dat hij opeens zegt van ja, dit is. Ik kan hier nog doorbreken en de achterste titel en dan is het nog geweest of 100 overwinningen of 100 foto's is dat hij ook.

[00:24:59]

En in zit dat heeft Ja hij heeft ook bij diezelfde teamvoorstelling wordt het hoofd afspraak ook niet echt toegeven dat die achter titel zijn absolute prioriteit. Wat gaan we straks nog hoor trouwens maar Hoe kijkt naar Chris ga ik ben het eens met dat geld zegt ik denk dat het effectief mee gespeeld heeft dat ze er weinig tijd voor hadden aan de andere kant is het een heel zware Vlissingen ook voor het concern van Mercedes natuurlijk aan moeten misschien goedkoper vogel vorig jaar toen hebben. Tom besmet was met het coronavirus hebben George Russell in die wagen gezet en die rebotex gewoon eens een man die klaar is om in een topper die zitten in te schrijven voor het kampioenschap.

[00:25:39]

Ik hoop dat hij ongeveer een 10 gekost van Wat kost. Het is voor zo'n bedrijf natuurlijk in deze tijden ook belangrijk om naar te kijken, dus ik denk dat het de discussie over centen zeker mee eens misschien met een tussendoortje Wolverhampton maar zeker mee gespeeld heeft bij in de hogere regionen van dat bedrijf.

[00:25:59]

Contact voor een jaar voorstellen dat hij het seizoen aankomt afscheid nemen van Mercedes en dat dan de beurt is aan Wessel En waarom niet Max Verstappen bij Mercedes vergelijking netjes, ik ben een goede bijrijder dan vervangen volgend jaar nieuwe regels. Iedereen begint van op nul eigenlijk. Dan kan je wel eens twee nieuwe rijders plaatsen en ik denk jammer genoeg voor valderie. Bottas dat hij genoeg klanten gehad heeft om bewijzen dat hij wereldtitel materiaal is en die heeft hij over een heel seizoen bij tijden. Wel heeft prachtige reis gereden, maar over een heel seizoen heeft hij dat nog nooit bevestigd dat hij dat kan en als we nu nog even terugkijken naar 2020 en Lewis Hamilton beste seizoen ooit heeft er toch een fantastische prestatie geleverd.

[00:26:56]

Ja hij is zonder twijfel.

[00:26:59]

Van zijn de combinatie van zijn Talent heeft denk ik nog niks aan. Stel het ingeboet hij zo actief gezien nog altijd jongen, maar als een talent en als een ervaring Dat kan die nu alle omstandigheden rustig. Ik weet hoe je in Turkije waren ze op asfalt rijden, want eigenlijk mee reis was Diana 10 minuten leeghalen toen in totaal verloren positie te zitten. Heeft een stuk minder gemaakt. Dat is gewonnen en dat kan je alleen maar als je die ervaring antwoord hebt en die fantastische bibliotheek beide. Ik denk mocht hij stoppen morgen dus dat hij dit seizoen wereldkampioen wordt en dan maar omdat hij de beetje boos dan zie ik hem wel een zootje doen want en 2 jaar later terugkeren, want wat moet ik in godsnaam?

[00:27:41]

Dat is een ree secuur samen muziek maken, hè. Wie weet maar wat maakt hem nu zo goed. Ik denk die mentale rust die jij nu gevonden heeft geld als stuur Talent gestuurd aan het Ik heb het al 100 keer proberen uitleggen. Dat kan je gewoon niet.

[00:27:59]

Dat dat is ja, waarom kan iemand mooi schilderen? Waarom heeft iemand een artistieke visie? Waarom kan niemand goed met een auto rijden? Dat is aangeboren, maar je hebt Terwijl die extra mentale ik voor nodig, omdat er helemaal uit te halen en brengen dokter die dat hebben bestudeerd en die zijn het Formule 1 rijders een overschot hebben aan hersencapaciteit, omdat ze de gegevens binnen gewoon kunnen verwerken zonder dat hun rijk capaciteit naar onder lijden bijhouden is altijd het geval, maar nu in begin van zijn zijn kleren wordt het nog een beetje moet je zeggen een ongeleid projectiel beetje bij beetje is veranderd zeker Una Mercedes ging dat ten eerste jaren tegen Nico Rosberg want dat af en toe ook nog de laatste paar jaar.

[00:28:48]

Het was gewoon zenden. Hij heeft zichzelf gewonnen. Heeft zichzelf goed ingekaderd scooter brengt en echt te kunnen.

[00:28:59]

Naar wat hij zei in op de ploegenvoorstelling de broek voorstelling en wat ik eet daar inderdaad. De vraag draait dit seizoen alleen om die achtste wereldtitel wel. Nee helemaal niet. Hij stuurde het een andere rit vanuit Zutphen naar het Roessingh form. Ik wil in alassio discussion about equality and am English and I think I talk about coaching For The First Time remake introduction is taking so that Canada akkoorden Drive Me To The Corrs With The Wind dus dat is wat is Here you'd so That's My god.

[00:29:53]

Dat is zijn Focus dat vond ik een.

[00:29:59]

Het is niet meer voor hem natuurlijk, maar dat hij dat voor een achtste wereldtitel zit. Ja dat doet mij dus ook twijfelen over nog de lengte van de carrière dat hij dit jaar nog en ook in de formulieren van zegt hij ook van. Ik ga me nu toe leggen om die kleren van diversiteit, maar wij zijn hier om te winnen alsof je aan het doen vraagt. Motiveer mij een beetje dat ik nog altijd even snel ben, want ik weet het niet goed of ik dat nog wel wil of kan opnemen als ik dat hij die uitspraken doet.

[00:30:32]

Er zijn mensen die twijfel aan de oprechtheid daarvan zijn Gebroeders de positie. Het is makkelijk praten ook over de natuur als je zelf met je privé zet overal naartoe kan vliegen. Uiteindelijk heeft hij die zijn verkocht en dat soort dingen, maar het blijft wel een feit dat hij een zwarte jongen die heeft gemaakt in de Formule 1 en dat hij niet met een hele hoop miljoenen twee zou kunnen beginnen en heeft zich daar naar omhoog. Moeten vechten heeft alles gedaan zijn Talent en ik vind het schitterend dat hij ziek.

[00:30:59]

Over diversiteit overblaak meerdere over dat hij aan de boom blijft kunnen tot alle reizer daar op een kier zitten. Uiteindelijk zijn er een paar die willen blijven recht staan. Ik vind het gewoon geweldig dat hij zo'n maar meestal alleen maar marketing praat en afgeborsteld commentaar komt dat er iemand Is die zich uitspreekt. Je kan de intenties betwijfelen als je dat wil zeggen dat die uitspraak alleen al gebeuren vind ik belangrijk. Hij is ook de enige denk ik van de huidige generatie die ook buiten zijn. Sport is betekent hij is te gast bij belangrijk.

[00:31:34]

Amerikaanse bijvoorbeeld niet zeggen die de enige echte sterren Ja inderdaad en gebruikt ook die positie om iets te proberen te veranderen en dat is op zich alleen maar vinden. Dan moet je anders Red Bull het is hier al ter sprake gekomen. Demente alweer naar haar toe, hè?.

[00:31:59]

Hebben inderdaad Max Verstappen snelste tijd en een andere Honda motor gaat de tweede starttijd weliswaar met een met een vraagteken bij opstarten band geloof ik. Ja, inderdaad inderdaad. Maar Loes heeft dezelfde zachte band geprobeerd en is niet aan die tijden geraakt. Dus dan daar staat nog zeggen ja, Red Bull lovina kan spreken maar Red Bull heeft een fantastisch goeie test. Drie daagse meegemaakt met kleine overigens ook. Ja we hebben een hele programma kunnen afwerken ook bij Red Bull Ik denk dat dat wel goed is ook voor het vertrouwen denken van de Reigers maar van iedereen in het team.

[00:32:38]

Ik denk dat hij gewoon zin hebben om nog wat extra uren eraan voor te doen, want het wordt verdorie toch wel eens tijd dat ze niet te pakken dat heel hard blijft in het is het laatste seizoen met Honda die hebben een motor upgrade. Die zijn allemaal pas volgend jaar zouden gaan gebruiken ervoor geschoven alles erin gestoken en ik hoop ik was mijn vingers dat, hè.

[00:32:59]

Wat vorig jaar naar Max doen toch? Vier of vijf keer is uitgevallen met met technische problemen. Betrouwbaarheid is het allerhoogste informeer. Jorrit beter acht of negen een paar punten mee sprokkelen dan dat je uitvalt en je tegenstander 25 punten meepakken. Je bent nog bericht naar de relatie met zijn team maat van Sergio Perez Dat is een ander paar mouwen dan wie werd er vorig jaar naast Max Verstappen rijden toch niet zo dat zijn teamgenoten in de buurt. Zet mijn en ik het kan bijna niet anders of de aanwezigheid van zijn gaat €10 opleveren, maar Max Verstappen punten kosten die die prestatiedrang van de Mexicanen zodanig grote die gaat zich niet onmiddellijk bij Timo dus neerleggen.

[00:33:40]

Denk zelf niet dat dat ze zei dat in beton gegoten in zijn contract, Maar die gaat daar niet luisteren en het is ijs van een hoger niveau. Dan zijn twee voorgangers dan costly. Toen nog en elektrakabel en die gaat een keer voor Max Verstappen rijden dat deze bijna niet te vermijden.

[00:33:59]

Gaat dan de kosten van Max ja, als hij er blijft. Ik denk in het begin dat dat nogal gaat meevallen. Denk dat hij in de in de qualifying op zijn dood gaat krijgen van Stappen omdat hij alle wagens nieuwe teams niet dat dat gaat dan echt over kleine kleine details die dan een groot verschil kunnen maken in qualifying, dus dan dan zal Max normaal gezien voor hem op de grietmarkt zegt in principe maakt goede start dus dan als prijs achter hem ligt, denk ik niet te veel problemen gaan zijn maar pijn is een fantastische Racer Hij is in staat om banden super goed te houden.

[00:34:36]

10500 langer dan andere mensen. Hij stuurt bochten in zonder de band te zwaar te belasten en dan verleng je de de de leeftijd van een band in zo'n stinkt en dan ja, dan kan je dan strategisch voordeel opleveren na een bandenwissel niet vergeten. Dat Max ligt dit jaar. Dat hoort iedereen toch meer zou moeten vechten met iemand cijfers wagens wat dan ook.

[00:34:59]

Eerste letter van die banden op Nederlands zetten nachtrit een beetje alsof lachende derde lachende derde, dan kan hij daar af en toe als we naar huis komen. Hoe groot is de tank jullie bij Max omroep eindelijk eens te proberen manier dan is fantastisch bij iedereen in de in iedereen zegt dat is eenmaal de snelste piloten die eruit geweest zijn niemand twijfelt anders niveau. Hij moet doen, maar daar is Max niks mee en dat interesseert hem werkelijk geen ene zak. Wat Max wil is wereldkampioen worden en hij weet wat zijn capaciteiten zijn en weten goed is en dat is het enige doelpunt lang moeten wachten en het begint aan z'n zevenen.

[00:35:46]

Volledig seizoen 1 alle andere grote Annette formule hadden op dat moment een carrière om mensen zijn wereldtitel opzakken zowel. Vettel als hij moet een alarm zoals post al samen. Dus Verstappen die wil.

[00:35:59]

Hulweg net zoals ie zo lang is, moet het rijden voor die mail van de precisie, dus minder belangrijk natuurlijk naar de wereld, maar het was duidelijk een opluchting. Als die dan eindelijk de eerste Polen ten eerste wereldtitel. Ja dat dat ik heb zo'n beetje de indruk dat het dit jaar misschien wel op zijn beste kant zal zijn, want je weet maar nooit waar die volgend jaar uit een en hoe die wagen. Dan zijn we met die nieuwe leven van dat weet je niet dus dat hij dit seizoen wel extra gemotiveerd zal zijn, zodat extra druk zal opleveren.

[00:36:28]

Het is Max Verstappen dus ik denk van niet. Ik vind drukverband Hoe mysterieuze altijd doen bij Red Bull in de aanloop naar het nieuwe seizoen 4 dagen hebben amper iets vrijgegeven over de nieuwe wagen 2016 tweet waarin iemand Time For The Wild things Are Red Bull seks in the quietest of the bunch.

[00:36:59]

No Singing Dancing On The Big Event MTC Emoji twee foto's waren niet eens rb16 mee, dus gewoon een iets andere versie die van vorig jaar alsof dat geloven. Ja deze is een volwassen worden natuurlijk en toen ze de Formule 1 binnenkwam. Het verhaal over avontuur en feestjes en opvallen om een merk in de belangstelling te zetten. Ondertussen zit een volwassen reis team en daar hoort. Ja verstoppertje spelen tijdens de test heel hard bij, want al die andere laten misschien meer zien of ze misschien meer maar uiteindelijk weten we dat even weinig van, Want Ze laat alleen maar zien wat ze willen zien natuurlijk wel even over ook bij die testdagen.

[00:37:59]

Iedereen wel zoveel mogelijk met die grotere teams gaat kijken. Ja, hoe gaat dat er aan toe? En wat doe je daar dan mee met wat je ziet? Er is een systeem. Dat is nu zelfs reglementair verboden mens India tijdige Aston Martin vorig jaar een stuk van de Mercedes gekopieerd. Er staat nu in regels dat daar een teams geen 3D software mogen gebruiken om van een foto 3d maken. Dus niet gaan gewoon door net al zei duizenden foto's nemen die Schakel gewoon persfotograaf niet daarop, Maar eigenlijk was voor betaald om ieder kleine details en dan kijken.

[00:38:33]

Ja, als we dat nu toepassen op elk detail is Tupac waarop een andere wagen natuurlijk. Maar als we dat niet zouden gebruiken, wat zou dat opleveren en dan doen ze ja, en computersimulatie van die Antwerpen de tribune Radio 1 Ferrari hebben nu pas, want ja, die 20 was en desastreus jaar wordt 2021 beter.

[00:38:59]

Slechter kan moeilijker dan 2020, dus het wordt zeker beter voor Ferrari ze hebben in 2019 met een illegale motor gereden weet ondertussen iedereen nu zijn verbranden vermoedelijk nooit officieel bevestigd, maar zoek vermoedelijk verbranden ze olie mee in de insuline, waardoor ze meer Power hadden, dus opdrachten stukken waren onwaarschijnlijk snel zenden mee moeten stoppen na klachten en ze hebben een geheime deal gesloten met NVA wat iedereen. Ongelooflijk maar goed. Het is toch altijd een speciale band gehad met Evita en daarna kwamen geen meter meer vooruit als je kunt klanten met dezelfde familielid kwam eigenlijk nauwelijks nog aan de bak dit jaar hebben ze hebben tijd gehad om dat allemaal te hebben kijken, dus ik vermoed dat doen motorproblemen op hetzelfde niveau van Mercedes gaan staan qua werkuren Power maar het zal er niet veraf zijn.

[00:39:52]

Ze hebben ook ziek heel koud gehouden in de uitspraken in voorzichtigheid is geboden.

[00:39:59]

Bussen stellenzicht behoorlijk nederhop, maar je ziet wel een goede tekenen ook tijdens de testdagen, vandaar, ik denk dat ze heel veel dingen hebben uitgetest veel een beetje zwaarder gereden dan andere wagens om vooral niet teveel op gegeven. Moment komt toch met een vierde tijd een man die dat die niet kent die wagen niet kent, dus ik vermoed wel dat het dat het beter zal gaan dan vorig jaar waar ze uiteindelijk gaan ten opzichte Mercedes Red Bull dat is een beetje een vraagteken, maar ik denk zeker dat ze de middenmoot gaan ontsteken, want vorig jaar oud was triest om te zien en dat ik daarom plaats 12:10 rondrit.

[00:40:33]

Dus eigenlijk verhaal, maar ik denk toch dat ze niet gaat kunnen rijden met Red Bull Mercedes want dat dat verschil vorig jaar al te groot en eigenlijk hebben ze die wagen. Bijna volledig opnieuw weer moeten ontwerpen, optocht mensen die krachtbron en ja, dan begin je weer bijna van op nul en dan heb je niet de evolutie direct door naar Mercedes wel hebben en dan moet je nog oppassen natuurlijk, want die middenmoot zit dan ook een paar teams McLaren de eerste plaats die ook.

[00:40:59]

Wat heb je gedaan blijkbaar deze winter waardoor het voor Ferrari Ja strijden om een podiumplaats. Dat zit er wel inschrijven om een overwinning verwacht ik niet willen krijgen nu de kopman van het team meer binnen. Datzelfde team gaat dat de zaken voor hem iets voor gemakkelijker, want hij maakt wel foutjes En vake toch Decleir ik weet niet dat hij veel last gehad van Vettel Vorig jaar heeft dit gewoon zijn eigen Ja hij heeft hem ook gewoon naar huis gereden eigenlijk over heel seizoen bekeken. De wagen lach hem ook beter.

[00:41:30]

Dat is een beetje een probleem van vette was die wagen heeft die voor imperfecties kan die bloed snel gaan vier wereldtitels gewonnen met een stabiele achterkant. Dat is dat is zijn manier om de wagen graag heeft en die geblazen diffuser was voor Vettel perfecte mee te rijden en Leclerc denk ik kiezen is meer Versace die kan zich makkelijker aanpassen aan de wagen die andere stuurt. Ik denk dat hij meer mogelijkheden heeft het feit dat.

[00:41:59]

Sideways, denk ik. Ik denk niet dat zij zo goed is als ze als Leclerc maar dat weet je maar niet. Zij heeft geweldig goed goede seizoenen gedraaid bij mekaar en ik denk dat hij meer gaat uitgedacht worden tijdens de race door sainz dan dat hij voor gaan toch verder niks uitgelegd. Ja, maar ik denk niet dat dat de bedoeling is van mattia binotto dat er meer wordt uitgedaagd. Ik denk dat het bij Ferrari terug willen en Michaël Schumacher situatie met een echte kopman en ja, een degelijke tweede rij dus een zware kwaliteit en nu bij doorgeven natuurlijk, maar dat heeft hem toen die succes nog geleverd en ik denk dat die al in de tijd van Schumacher ging.

[00:42:42]

Er was en die wagen dat eigenlijk wel halen gaat doen. Ik weet niet of ze zomaar bij die tweede positie handig. Ja, wat zijn er bijna klaar met gebleven eigenlijk een team dat vol Op volle toeren draait.

[00:42:59]

Constructeurs voorseizoen wordt met veel verwachting gekeken naar wat die in 2021 gaan doen. We gaan dat pas aan het einde van het seizoen met zekerheid kunnen zeggen natuurlijk. Hij was beter gebleven uiteraard. Je weet het niet, maar blijft zo in Formule 1 als Ferrari belt. Dat is een team dat een zodanig legendarische naam heeft je verwijderd bijna niet zeggen. Nee dat weet ik niet. Ik denk iedereen in de Formule 1 wil graag bij Ferrari rijden. Er is ook nooit twijfel. Oké we hebben ze moeilijke je haar, maar er is eigenlijk bij niemand twijfel binnen, weet ik veel een 215 jaar verhaal gaat helemaal aan de top van de autosport staan.

[00:43:41]

Dus ja, zou jij als resultaat kunnen zeggen van Ferrari dat nooit doen Nee dat is iets wat hij inderdaad wat je zegt. Je zegt niet. Nee, tegen Ferrari geprobeerd. Het wel. En als je pech hebt Ja dan kom je daar op een slecht moment bij, maar dan moet je proberen nog zo lang mogelijk te blijven.

[00:43:59]

Niet vergeten dit voor jou zomergasten ook in seizoen 4 geduurd met Ferrari wereldkampioenen. Dus ja, volgend jaar of dit jaar liever had hij beter bij mekaar gezeten, denk ik, maar op lange termijn is het misschien wel goede Mercedes motor in principe een grote verbetering na de test denk ik dat je dat ook kan bevestigen. Dat is altijd een groot risico nieuwe paviljoen in te bouwen. Dat zorgt gewoon voor 100 veranderingen aan je wagen letterlijk kunnen waarschijnlijk veel meer zijn omdat dit een beetje een andere vorm je chassis klein beetje aanpassen.

[00:44:36]

De geweldige opdracht, maar als je naar de testdagen kijkt, dan zijn ze er op een fantastische manieren geslaagd om om The pauzeren te integreren in het is niet zo eenvoudig als je ligt er een andere motor in en we gaan rijden. Ja, dat heeft zoveel implicaties, maar er zat een behoorlijke uitdaging geweest zijn en ze die dadelijk.

[00:44:59]

Gebracht en dan de logische vraag zou Daniel ricciardo. De nieuwe man die mclarens kunnen verrassen. Ik hoop het. Het is nog maar vanuit dat het een verrassing is ook al is mij nog altijd al een eigenlijk de enige die Max Verstappen met de gelijk wagen ooit moeilijk heeft gemaakt, dus dat zegt wel iets, maar ik vrees een beetje voor lando. Norris die dus zijn 10 maart wordt die meer heeft bij McLaren minder in de Formule 1, ze schelen 10 jaar ongeveer denk ik, maar ik denk dat we cadeau het is een beetje de De Lachende kinderen die altijd vriendelijk maar achter het stuur niet echt veel respect voor een team.

[00:45:36]

Mats en gaat ze niet van de baan duwen natuurlijk. Maar maar gaat toch zeker niet in dat heel goed kijken ernaar uit. Gaat er nog een ander team bij halen wij morgen niet meer zeggen. Het is Aston Martin dat prachtige groen vanaf nu even een mooie wagen ze dat al zeker dat ja, het is Racing Green Ik had er wel van.

[00:45:59]

Natuurlijk en 4 voudig wereldkampioen die hopelijk zichzelf zal terug vinden, want afgelopen twee seizoenen was het dan veel minder laatste seizoen helemaal dat je zelfs een beetje aan een motief begon te twijfelen van ons die daar nog thuis het feit dat hij heeft bijgetekend wat voor de zender moet hij dat eraf niet meer doen. Wil voor mij wel zeggen dat hij nog iets wil bewijzen. Laat maar ook geen vlekkeloos. Het test afgelegd. Alles behalve zou hebben bijna de helft van de tijd stil gestaan, dus die met een zeker wat kilometers, maar het is niet dat die wagen doordeweeks kan worden.

[00:46:37]

Gaat dat op een slechte wagen zou zijn ze heeft daar een reis mee gewonnen. Volgens mij zijn ze nog altijd bij de betere middenmotor storing er precies mee gereden, dus dat is wel iets mee te doen met die wagen. Oké slechte testen zal bij de eerste reis. Misschien wel wat achterstand opleveren, maar ik maar ik kan het wel werken. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat gaan.

[00:46:59]

Vertel eens wat is de eigenaar van het team? Dus die zal zeker willen dat zijn zoon. Ik zal niet meteen zeggen voorgetrokken wordt toch een beetje voorgetrokken en en stroom is een heel apart rijden. Toen die de Formule 1 binnenkwam riep iedereen HP Driver en weinig echt alle maar na een aantal jaar die is wel veel beter beginnen rijden en kan super goede prestaties afwisselen met gewone goed weekend. Sorry voor het woord, maar ik ben heel benieuwd hoe dat gaat geven na Sebastian Vettel ik. Ik hoop dat Vettel straks terug rijden voor het podium en eventueel een gekkenhuis.

[00:47:37]

Misschien nog eens een race wind en wie weet kan ook wat? Ja, opvangen. Ik ben vooral benieuwd hoelang Vettel gemotiveerd gaat blijven mislopen bij het begin van het seizoen heeft als je zei al een paar seizoen tegenslag gehad en ik denk ook dat hij af en toe wel Formule 1 En als het dan nu nog eens opnieuw.

[00:47:59]

Zou lukken dan is het misschien wel genoeg om te helpen naakte Lance stroll. Dan gaan we eerst even naar luisteren. Nou 12 Fighting Championship today. I Just Don't Believe It is nog morgen aan die OneDrive Driver Squad poppodiums. I got my Fall first edition with you so much and I really wanna build an opportunity. Steven winterisolatie unfortunately. I Just Found Out I think that really Sounds and exciting luister naar Julia ze willen winnen. Ze willen we wedstrijden winnen dit jaar ja.

[00:48:59]

Ik heb ik vind het raar mannetje. Ik kan het niet aan doen. Zo ja dit is het is een Het is een verwend rijkeluiskind zoontje. Nee je moet het zeggen zoals het is. Het is in de auto sport gedragen door zijn papa die circuitdag huurde en toplagers afhuren omloopmaat test en nog naar testen doen. Ik denk dat hij meer kilometers in op Formule 1 heeft gehad wagen dan een uur welke andere wijze die voor de eerste keer Insta M. Ik weet ook niet hoe ver dat hij er echt heel veel moeite voor wil doen.

[00:49:28]

Zo, omdat hij heel leven altijd alles gekregen heeft nu je kan hem nodig zeggen. Het is een slechte rijden, want die cijfers moment dat hij geweldige Rijssen strijd met het is, terwijl ik vind ik die kan je dan niet goed hoogte van iemand neem er valt geen lijm in te trekken zijn prestaties en hoeft niet en dat is eigenlijk een beetje het meest door dan aan langskomen die hij gedraagt zich af en toe altijd van Ja dit jaar terug Formule 1 En volgend jaar ga ik parachutes.

[00:49:58]

Met jou daarna diepzeeduiken. Papa gaat allemaal wel en dat is dat ik weinig sympathie op hè Ja en dan krijgt hij Sebastian Vettel nou in dat team zichzelf op zijn 33e al een veteraan don't think so help driving Team so. I think The feedback to give you guys doing. We Need To Go Fast Essential for the same. To Know What To Do you know what to do and That's of all Road Drive The Cars Fast as possible to get in the result of het niet goed Wie gaat nu eerste viool spelen in dat team of wie mag eerst de vette loopt.

[00:50:51]

Vettel uiteraard staat bekend om.

[00:50:58]

Goede feedback te geven over de wagen, dus het is zeer geliefd bij de Engineers omwille van zijn een gedetailleerde en juiste feedback het gedaan in staat om de wagen te verbeteren radio. Ja inderdaad schappen dat je daar gewoon dat hij dat echt analyseert ook een man met teveel hersencapaciteit. Die mannen zijn allen denken zelfs over de strategie van andere team terwijl ze aan het rijden zijn, dus heel vreemd, maar zoals het met zijn veel afhangen van de start van het seizoen komt die goed op de startblokken en kan die meteen een beetje onder druk zetten dan dan zie ik hem wel Als teamleider terug.

[00:51:34]

Ik denk ook voor het team sowieso dat het geweldig is om 4 voudig wereldkampioen dat motiveert wil. Je kan het niet even een klein beetje. Dat is maar laten hangen als er een 4 voudig wereldkampioen in de Bok staat, dus ik hoop voor Vettel en voor Aston Martin dat dat goed werkt. Kan de leiding Team toch niet handig even van van Lance stroll. Dat gaat sowieso niet dus dan dan blijf je dan alleen met Sebastiaan.

[00:51:58]

Het is alleen maar de vraag natuurlijk als ze dicht bij elkaar witte Hoe want altijd de zoon van de eigenaar van de tieme, dus ja, maar ik denk niet dat je daar veel geld van andere een andere Duitser wil ik het ook nog even over hebben natuurlijk, want we hebben weer een Schumacher in de Formule 1 Mick de zoon van moeten niet even dat de omstandigheden beginnen denk ik bij je Haas Amerikaanse team met een verdacht. Russisch tientje is een grote Russische vlag door de toekomst de thema van Mick Schumacher en die zijn vader heeft via zijn bedrijf.

[00:52:40]

Vooral het financiële leuke volledige cover denk ik. Meststoffen zijn dat ik heb het opgezocht heeft geprobeerd om Racing Point te kopen, hè? Maar vaders Lovensestraat eraf, maar inderdaad niet evident haast. Heeft nu al gezegd. We gaan toch van 2021?.

[00:52:58]

Laten evolueren van ons volledig toeleggen op de nieuwe van volgend jaar van betekent als je achteraan start bij de eerste race dat je steeds achteraan gaat blijven. Ja, daar verwacht ik zo ook wel ja, nu ook. Ik maak me niet teveel zorgen over. Hij begint in een in een achter goede Team mogen wel zeggen. Zeker als dat soort Ambities uitspreken heeft in het verleden het elektrische. Laat dat duidelijk zijn. Het is ook niet. Het Talent van de Papa laat dat ook duidelijk zijn, Maar het is wel een werkers en het is wel iemand die er alles voor wil doen en in het verleden in de lagere klassen is het meer.

[00:53:35]

Dan is voorgevallen via het eerste jaar niet zo goed presteert om niet te zeggen slecht, maar dat hij dan veel dingen op pikt. Hij is hij gaat met een open Break overal instappen. Hey leer dingen bij probeert hij, dan doet de Pas En dan zie je vaak dat hij het 2e seizoen veel beter presteert zoals vorig jaar nog in de formule 2 zelfs nog een aardige Begin maar daarna begon race te winnen En is die.

[00:53:58]

Niet op verpletterende wijze weliswaar, maar bij uitstek is de formule 1 en sport meer dan formule 2 waar iedereen wil met hetzelfde enzovoort een sport waar het aankomt op dat soort details dat je niet kan assimileren in je rijstijl en ik denk wel dat hij er goed in is, dus ik verwacht dit seizoen helemaal niks is ook goed voor hem dat hij zo'n starting kan beginnen. Ligt niet teveel druk op. Hij kan er eigenlijk groeien en dingen op weekenden protocols leren kennen en weet hoe die zich moet gedragen in de Formule 1 als we gaan op tijd moeten geven En zoals je zei hij heeft het nodig van van zijn werk kracht van zijn inzet nu een tijd geven.

[00:54:37]

Ik denk niet dat het een probleem is in Duitsland kan alle reclamecampagnes voordeur televisie zijn dat hij de rechten heeft. De formulieren die dagen nu al helemaal rond, maar dat wou ik net vragen. Die familienaam gaat wel een handicap zijn als het dan niet echt draait omwille van de mogelijkheden van de teams die dus ja, maar als je goed uitlegt dat het.

[00:54:58]

Je mag liggen, maar aan de wagen. Dan gaat niemand daar het probleem van maken probleem je dat niet mag blijven duren natuurlijk. Alleen die van mij dan voordeel is dus om te beginnen voor de Eend is fijn dat er opnieuw Schumacher meerijdt dat dat scheelt wel verwachtingen en ik zijn geval ik denk dat alle stroom die over zijn zijn kop krijgt dat het groot deel daarvan achter de rug is namelijk in die lachen met klas was iedereen aan het roepen. Het is toch zijn papa, niet dit en dat maar seizoen 2 VRT wil kampioen.

[00:55:31]

Dus ja, ze weet iedereen. Het is een wel opgevoede nette. Vriendelijke correcte jongeman die heel hard werken als je daar dan zijn die nooit naast zit Naast het dan denk ik dat Mick Schumacher sowieso veel ge die dan krijgt dan dat Nicky dat afgespeeld wordt. Morgen afgeschreven. Ik niet aan het stuur.

[00:55:58]

Stuur zeg ik wel. Dat heb ik het wel voor omdat het een kerel is. Die af en toe vergeet na te denken heb ik de indruk, dus die kan move uithalen waarvan je denkt en als het nog lukken Iedereen is onder de indruk buitenservies allemaal uitsteekt, daar wil ik niet over uitspreken, maar het is ja, entertainen, jongen lieve iemand als als een Nicola die wij willen schrijven, want dat is als je rijbewijs opzoekt op Wikipedia staat foto van decoratieve gaat zeker opvallen, hè, zonder twijfel. Ik wil afronden met nog een naamsverandering in de Formule 1 motor het ook niet meer zeggen.

[00:56:38]

Dat is nu al Pien prachtige blauwe wagens ook vind ik vind heel mooi. Ja, inderdaad zijn mooi en ik zit vooral ook een all-in eigenlijk toen Renault Formule 1 staat in de jaren 70 was het de bedoeling om dat met al in te doen, want de merk van dezelfde.

[00:56:58]

Wat is er niet van gekomen en nu 45 jaar later hebben ze toch maar die beslissing genomen. Die komt van die terugkeert liever van Fernando Alonso dat is een heel slechte zaak voor Esteban ocon intimat, want die gewoon van het kastje naar de muur gereden of Alonso van Alpine een reis winnen. De wagen kan maken. Ik denk dat ze nog niet Ze hebben een opvallende carrosserie met die grote luchthapper die ik eigenlijk wel mooi vind het gewoon een andere technische oplossing komt er vanaf volgend jaar kunnen Fernando Alonso heeft onlangs ook gesproken.

[00:57:32]

Hij is enkele weken geleden ook nog een timer aan. Heb ik weer hier in de spoor festival en dan gaat hij gaat leuk. Vindt deze komen dus.

[00:57:58]

Dat zal wel niet zo'n probleem zijn. Die val neem ik aan het rondrijden zeker niet, maar is beschadigd en kaassaus met twee Titanium plaatjes rijden, maar goed te voet naar beneden gaat er weinig mee te maken en Fernando Alonso is een beest letters in hoofdletters. Een beest het enige dat telt voor die man is gas geven en binnen licht aan het eind van de rit en daar zal alles voor werken. Dan gaat hij mijn games voor spelen. Gaat het probleem niemand kan te krijgen over vergelijkbaar. Die man die is bij geen enkel.

[00:58:39]

Team weggegaan in vrede het altijd ruzie met iedereen en niemand wil hem ook terug. De uren. Uiteindelijk wel in zijn baas heeft die twee keer helemaal gewonnen voor Toyota die zijn met ruzie uit elkaar gegaan. Oké, Die man die Slagter altijd in om eerste Team achterlichten krijgen en dan op een of andere.

[00:58:58]

Ook weer iedereen tegen zich te krijgen. Ja, als die manier van werken Werk voor hem dan is dat goed, maar heel efficiënt kan het toch niet zijn, denk ik, maar wel Racer die laat niks liggen in koers heerlijk om naar te kijken, dus je moet hem in de Mercedes die wagen is zo stabiel dat hij precies alles overleefd zei. Dat is niet altijd even spectaculair om te bekijken. Max Verstappen als je dan kijkt, dan zie je gewoon dat hij overal helemaal op de fiets en dat veranderen zo een racewagen kijk ik ook heel graag.

[00:59:28]

Dat is altijd terug naar kunnen, maar Gertjan Je twijfelt over de wagen. Ja die is ook een evolutie van die van vorig jaar. Vorig jaar was die niet goed genoeg en ook nu is is al binnen de enige die met die kracht ontbijten en want anders McLaren is veranderd van de Renault motor naar Mercedes dus enkel de data van hun eigen motor van een eigen team om daaraan verder te werken en dat gaat in de looproute doet een beetje achterstand oplevering. Ja maar het goede aan de comeback van Fernando.

[00:59:58]

Is natuurlijk wel dat als er weinig te blijven valt in een race dat je er nog altijd de Team radio hebt. Beautiful you and the seventies eighties. Beautiful tafel is toch goed dat hij terug is, meid. Ja, absoluut. Ik denk niet dat hij thema alle mogelijkheden met de grond gelijk schoonmaken als je bij McLaren en vooral de Honda motor deed.

[01:00:58]

Oprichters gaat rijden in wil vooral de vruchten plukken van van de nieuwe regels of dat gaat lukken. Ik weet het niet, want intimat die gaat serieus moeten oppassen. Vraag die moet eerst eens naar Stoffel vandoorne bellen en vragen wat hij niet moet doen en dan proberen daar zelf een front tegen te vormen tegenover. Ik vind dat hopeloos als er één ding is dat je in de Formule 1 moet zien te vermijden. Dat is teamgenoot van Fernando Alonso zijn de rest is beter nu al in therapie. Eigenlijk een beetje werken tijd gezien als een heel groot ellende hondenbescherming van Mercedes en dan gaat hij werken aan de kant.

[01:01:40]

Ik weet niet of dat ik het goed gedaan heeft of niet. Nee niet die eigenlijk voorbestemd is om een plaats in te nemen en dan hebben ze echt balen. Kom maar ergens anders geplaatst, omdat hij anders te lang aan de kant moest blijven, maar ja, dat dat heeft niet echt gewerkt. George Russell heel kort nog.

[01:01:58]

Jammer spannend dat hij weer een jaar bij mijn moeder. We zijn er al 3 jaar en ik snap voor de liefde God niet. Denk dat het wel. Het heeft allemaal te maken met imago. En met Hamilton is heel blij met bottas, omdat ze weet dat hij sneller is. Mercedes is heel blij met bottas, omdat hij in die wagen snel genoeg is om heel veel punten pakken en snelheid constructeurskampioenschap mee te helpen binnen halen en zij willen liever niet en George Russel daar zitten naast hem moet doen, want dan dan gaat daar ook gedaan.

[01:02:28]

Hopelijk voor ons maar was misschien minder leuk voor Mercedes ga nu beginnen ruzie maken tegen elkaar. Misschien op hetzelfde niveau zo irritant worden bedreigd in zijn leiderschap, maar dat is jammer. Weet je vroeger of Formule 1 team willen liefst weer ouders die zo snel mogelijk waren punt Nu is dat allemaal Koppert geworden, dus nu wordt er over marketing nagedacht en over imago en over en dan krijg je dat soort situaties met een Rijder die super goed is en een andere die in een dienende rol zit.

[01:02:58]

Ja ik kan iemand bij lange niet Mercedes moeten zitten en vragen om mee af te ronden. Waar kijk je die nu het meest naar uit in dit nieuwe Formule 1 seizoen Gert de spits afbijten, maar naar een lang huwelijk tussen Max Verstappen in Lewis Hamilton eentje. Dat leeft een poes of 20 duurt waarbij ze iedere met ongeveer gelijke kansen kunnen beginnen. Ik kan het niet meer. Er zijn een paar dingen door het het moment dat het licht op groen gaat voor de eerste qualifying, omdat we dan eindelijk gaan Wie is er echt snel en wie heeft tot nu toe verstoppertje gespeeld enzovoort?

[01:03:38]

Ik kijk ook heel erg uit naar de grote prijs in Zandvoort op twee weken tijd grote prijs van België en grote prijs Nederland dat is fantastisch, dan kan iedereen die naar je luistert alleen maar zeggen mannen of vrouwen. Ik ga naar spa. Ga naar Zandvoort ga live kijken naar de Formule 1. Je weet niet wat je.

[01:03:58]

Als je een Formule 1 bolide naar omhoog vliegen vol gas op televisie, ziet dat spectaculair uit, maar ze bekijkt dat is ongelooflijk en nu is dichtbij gewoon naartoe en aan het einde gekomen van deze special van de tribune Kris wauters en Gert Vermeersch bedankt om erbij te zijn. Laat het nieuwe seizoen maar snel beginnen 26 maart. Ja dat is een van de driedaagse in de grote prijs van bahrein. Alles lijkt te bekijken op Play Sports vaak ook live Sporza op radio 1 en daarnaast kun je ook dit seizoen altijd een samenvatting verwachten en bekijken en wordt met de woorden van de wekker te zeggen.