Transcribe your podcast
[00:00:00]

Radio 1 over sportieve actualiteiten, Dat doe ik met twee gasten germers Formule 1 specialist van het nieuwsblad en Peter vandenbempt voetbaljournalist van Sporza heren Goedenavond Goedenavond deed gerts. Hoe ben je eigenlijk in de auto sport verzeild geraakt en wanneer was dat ik ben niet in de auto zelf graag. Mijn moeder zegt altijd dat sneller de merk van de auto's kende dan de naam van mijn Zusters ik ben sinds sinds door auto's en Autosport als als als kind als in 5060 jaar Kan ik een spreekbeurt over Formule 1 en eigenlijk altijd Mijn grootste hobby geweest en wil dat zeggen dat jij niks met andere sporten dan Autosport hebt.

[00:00:58]

Nee dat.

[00:00:59]

Absoluut Ik kijk graag naar wielrenner atletiek bijvoorbeeld of om te spelen in het algemeen grote sportevenementen. Die kunnen altijd mijn aandacht wegdragen. Peter ver verleden ook nog verslag naam van de Formule 1 dacht ik helemaal in het begin, want toen ik pas begonnen de radio in 95a van krijg je allerlei soorten toebedeeld tafeltennis, want dat ben ik nog laatste jaar van jean-michel saive meegemaakt te vol en ook Formule 1 Inderdaad ik ben een keer of 2 denk ik aan. Ben ik naar spa-francorchamps geweest in de file gestaan en daar verslag uitbrengen en toen ik nog Formule 1 rijders gewoon interviewen.

[00:01:40]

Na de persconferentie heb ik nog een paar keer gedaan voor de radio. Ja denk ik dat ik me niet vergis dat microfoontje Zevenaar het podium gaan ze geven. Dat is iets moeilijker geworden toch? Ja toch wel even geleden Ja want, wanneer is dat?.

[00:01:59]

Veranderd Gert van het allemaal zo strenger geworden. Het is eigenlijk gelijk aan geevalueerd hebben niet echt diepte door dat dat er eigenlijk niet teveel media op zijn evenementen mochten zijn, want dan werd het was het niet exclusief genoeg en hij wou dat een beetje creëren maken. Dus eigenlijk moeilijk om om de pers te laten werken en de teams die gingen daarin mee en natuurlijk ook minder werk en voor de rijders. Dus en dat is zodanig gegroeid. Nu zijn ze daar gelukkig. Sintextone is vertrokken zijn ze een beetje bij beetje apparaat terug komen, maar het kan altijd veel beter.

[00:02:33]

Ja, peter. Je hebt je ondertussen al geruime zoeklicht op het voetbal. Mis je soms die andere sporten nog als het als journalisten moet zeggen zoals het is. Nee, om een verslag over uit te brengen. Nee denk ik denk het niet ik het toegegeven een keer zelf Sinds een paar jaar een beetje fiets. Het zou wel eens leuk zijn om en bergrit mee te maken op de motor.

[00:02:59]

Retour dan bij te geven, Maar goed ik zal het probleem met mijn stem, dus het zou mij niet bestellen. Dus nee nee, ik ben toch wat ik zeg dat ik niet naar Sporting Andijk of luister op de radio. Maar nee ja, maar jouw moment van de week dat komt wel degelijk uit het voetbal presentatie groot is het kindje van noord-macedonië. Dat gaan we volgend jaar dus voor het eerst horen op het EK voetbal radioverbinding. Gio Wij zijn al voorbereid op het Europees kampioenschap dat er aankomt. Als je weet ben ik een ongelooflijke grote fan.

[00:03:59]

Uitbreiding van het aantal deelnemers Europees kampioenschap tot de 24 dat maakt dat we inderdaad een aantal landen daarbij krijgen en je kan het op twee manieren bekijken met sympathie. En zoals de Noordzee er ook bij waren de Noord hier kan je eigenlijk samenvatten tot lange ballen ingooien en dat was het zo'n beetje en dat zijn van die van die landen die voet eigenlijk weinig buiten bruggen hebben. Ik kijk naar eigenlijk ook IJsland bij. Ik weet dat ze een beetje controversiële, want de eis van de zware geweldig, maar toch vooral op de tribunes en het voetbal vond ik van een van een lichtniveau, maar goed.

[00:04:36]

Ze zijn toch door de eerste ronde gehad en nu hebben dus noord-macedonië in van die kleine gewezen. Balkan republieken 2 mln inwoners een beetje Research over gedaan en kijken wat hebben die noord-macedonië? Nu moeten doen om het Europees kampioenschap te geraken, hè, dus ik moet toch een paar internist nemen om daar te geraken. Ze zijn eigenlijk gesukkel.

[00:04:59]

De Nations League DLC bevordering eigenlijk helemaal niet thuis Hebben ze een groep gewonnen, hè, Proficiat met Armenië Gibraltar en Liechtenstein niet meteen tegen ons, maar oké, daarna hebben ze dus play-offs moeten spelen. Halve finale finale onze houden dcn B gescheiden zag ik dat er zeker wat van wat kleine groet kan bij komen ze dan kosten voor verslag en hoorde net met van de bekendste noord-macedonië, dus met een geweldige Cayenne Hij doet dat nogal dringend. Alleen op zijn 37e speelt hij wel zijn 6e jaar bij Genua maar ik heb daar grote problemen mee, want ik vind het Europees kampioenschappen en Wereldbeker Ja dat is het hoogste wat je in de sport kan bereiken en Ja om daar te mogen aan deelnemen.

[00:05:45]

Dat is net als met de olympische spelen of met even welke andere sport het ook niet moet je wel van een bepaald niveau zijn en dit zijn er soorten kunstgrepen om de Nations League op te waarderen en om het Europees kampioenschap uit te breiden om de visibiliteit.

[00:05:59]

Mijn voeten zorgen dat ook in die kleinere landen daar meer belangstelling voor is En ik vind dat verkeerd. We later ook niet een VW Kever meerijden in de Formule 1, omdat het sympaticus en dan Alle fans van van VW Kevers Zich melden en televisie kijken en nog meer geld te brengen. Ik moet een bepaalde standaard aan mezelf op de Olympische Spelen door die continentale quote, dan krijg je daar een bende toegestaan. We zijn denk ik verwijderd van het voetbal van moussambani toestanden van die bijna verdronken in het olympisch.

[00:06:30]

Ottenbad 50 meter moet toch wel een hele afstand is. Nou oké, is dat ook niet al een hele tijd aan de gang, Want ik Herinner mij om bijvoorbeeld die hadden zelf niet eens truitjes waar de nummers op blijven kleven het WK voetbal die continentaal verdeling. Die is ook niet goed natuurlijk Europees kampioenschap en je hebt een wereldkampioenschap en Europa is al veel vertegenwoordigd omdat Europese kampioenschappen. Het is een Wereldbeker dus.

[00:06:59]

Waar zit Ja we gaan een paar continenten toch proberen te vertegenwoordigen wat je zegt. Om hoe laat komt natuurlijk uit een continent werd niet zo veel concurrentie. Kunnen we dan nog wel bij geraken natuurlijk, maar ik vind het toch nog een elektrische pas opgekocht door gaan naar een Wereldbeker met 150 boeken bij wijze van spreken als we zien cadeau gaan er 2 maanden overvloeien, maar tijdelijk Het kaf van het koren scheiden en dan begint vanaf de tweede ronde bericht aan het vechten weken. Zo gaat het ermee.

[00:07:25]

Wat is Deka met 16 was een topevenement en dat is helaas al een tijd geleden uitgehold voetbal redelijk straf slecht zijn om er niet bij te zijn en als je een beetje kan shoppen Nederland is doorgekomen Zoals gezegd. We gaan naar het moment van Gerwen en van Diest.

[00:07:59]

Ja, Ik vrees dat we hier wel Jouw uitleg bij nodig hebben. Had ik ook al gedacht ging het erover. Dat is een 21-jarige Antwerpen naar Andy is er gisteren geslaagd eigenlijk het hele seizoen seizoen is gisteren afgelopen om te vinden in de wereldkampioenschap zijn niet zo heel veel wereldkampioenschappen. Autosport zijn de vier het WK rally de Formule 1 en het wereldkampioenschap voor toerwagens toerwagen. Dat zijn eigenlijk waar is van alledag, maar dat de tanden sportieve festival en die was dit jaar aan zijn eerste seizoen op dat hoogste niveau toe en die is onmiddellijk vijfde gefinisht beste debutant ook een poep.

[00:08:59]

Gehaald vier keer op het podium laat ons zeggen. Dat is een van de grootste Belgische talenten die er nu rondloopt en die zoals het de meeste auto's talenten in België beschoren is als ze geen Formule 1 doen bijna geen aandacht krijgt omdat de autosport in België naar vooral in Vlaanderen Eigenlijk komt de situatie gepakt beter maar in Vlaanderen beperkte Autosport de Formule 1 en als er dan geen Belg in zit dat dan is dat nog veel minder de 2 jaar van Stoffel vandoorne. Dat brede zeg dan een beetje uit.

[00:09:31]

Maar andere auto sportzaken zijn er ook En deze is bijvoorbeeld die daar goede vertegenwoordiger van en ik vond dat wel een beetje aandacht verdiende en lekker zuipen toerwagen kampioenschap. Hoe moeten we dat dan inschatten? Wat is het niveau daarvan daar zitten, bijvoorbeeld voormalige Formule 1 rijders Formule 1 rijders die na een carrière and F1 overstappen naar andere klassen. Dat komt al meer voor vroeger de tour.

[00:09:59]

Waar loopt de top categorie in de 24-uurs Francorchamps bijvoorbeeld en dat is dat is een tijdje geleden veranderd naar de GT wagens. Dat zijn iets zachter wagens, maar die zijn ook En dat wordt een beetje gelijkgeschakeld. Die verschillende types. De Audi is de burgemeester Hyundai de link en Co bijvoorbeeld zit daar ook in het Chinees merk en de Chinezen die gebruiken dat wereldkampioenschap eigenlijk om de automaat een beetje te veroveren en ze doen het wel met Europese rijders, want Chinese rijles die zijn er nog niet of toch nog geen goeie en dat is van Ja moet ik het zeggen als je het vergelijken Formule 1 rijders zijn niet van hetzelfde niveau, maar neem bijvoorbeeld een goede Europese Ploeg voetbalploeg die zeggen dat het ongeveer de Belgische kampioen is tegenover de Europese top Club Brugge tegenover Real Madrid zoiets.

[00:10:53]

Oké maar wel op wereld en dus zo Magnus een jongeman om in.

[00:10:59]

Ja absoluut en die heeft ook geprobeerd en zoals de jonge gast die uit het karten komt om in de Formule 1 te geraken om carrière te maken in de een zitrij. Het is wegens financiële redenen niet gelukt. Was altijd of zoals meestal het geval is, maar hij heeft nu gelukkig weten om te schakelen en zit nog wel een goede carrière voor hem, denk ik. Oké, de gaten houden dat de tips de vraag dit jaar was niet of maar wanneer Lewis Hamilton zich voor de 7 keer tot wereldkampioen Formule 1 zou kronen en van het record van Michaël Schumacher en dat gebeurde gisteren dus met nog een overwinning in de grote prijs van Turkije er bovenop.

[00:11:51]

Kinderen mogen het onmogelijke dromen zoals hij dat zelf deed Tony en jongens naakt was in het karten ook Lewis Hamilton jaarkaart. Vertel eens werkplaats jij nu die nieuwste titel van Hamilton in dat van 7. Het is voor net was voor hem zelf. Ik denk de belangrijkste of toch mensen is even belangrijk als de eerste, want die eerste dat is voor iedere rijden natuurlijke een ronde, maar als je dat hebt gedaan, dan stel je je nieuwe doelen of je stopt je carrière was niet heeft gedaan. Helaas, maar als je je nieuwe doelen stelt en weer blijven binnen.

[00:12:37]

Ja, dan wil je dat tekort dat ongenaakbare kort Schumacher Evenaar en daar is Hamilton nu in geslaagd en ik denk dat niemand dat eigenlijk had verwacht Een tiental jaar geleden toen Hamilton een keer wereldkampioen geworden dan een paar.

[00:12:51]

Minder niet geen kampioen geworden toen die meneer de Sebastian Vettel 4 aan elkaar. Dat was eerder de aangewezen. Kerel omdat record van Schumacher te gaan halen. Die is dat dan niet in geslaagd en nu de laatste 7 jaar domineert. Lewis Hamilton eigenlijk de Formule 1 en jou wat is dan gemaakt dat hij dat toch komt. Hij is op het juiste moment overgestapt van me naar Mercedes En nu kan je misschien zeggen het argument is dan van is het dan niet gewoon de beste wagen die mensen nemen, want de teammaat van Lewis Hamilton de teams zijn er twee geweest in de laatste 7 jaar Nico Rosberg en valderie.

[00:13:31]

Bottas. Die haalde dat niveau zelfde van docenten. Nico Rosberg heeft daar een wereldtitel. Er gebeurt uitzien. Valtteri. Bottas komt zelf nooit in de buurt Lewis Hamilton Het is een cliché dat het is de rijden met de beste wagen wint Nee het beste team gaat de beste rijden halen.

[00:13:51]

Niki Lauda die toen bij Mercedes werkte die is naar Lewis Hamilton gestapt en hem heeft dan overtuigd om van McLaren over te stappen naar Mercedes en aanvankelijk had hem daar geen zin in, want hij zat bij McLaren goed. Ja Parijs is gewoon omdat dat zijn wereldtitel gehaald is eigenlijk gegroeid met McLaren hond heeft een eerste contract bij McLaren getekend. Toen 13 of 14 was en hij eigenlijk niet weg tot het hem helemaal heeft uitgelegd en de plannen heeft voorgelegd, die Mercedes wou uitvoeren en dan is hij er toch ingestapt.

[00:14:25]

Risico natuurlijk, hè, want voor hetzelfde geld die plannen die zijn allemaal wel goed op papier, Maar als je het niet uit werk ja, dan dan verlies je weer drie vier jaar van je carrière, Maar hij heeft eraan geholpen om dat te realiseren. Dat maakt hem goed, want ik moet ik gereden. Ik heb hem wel in qualifying als hun wedstrijden. Ja prestaties inleveren daar viel niks ophangt, maar het was gewoon onwaarschijnlijk goed.

[00:14:51]

Seizoen was bijna de Perfectie zelf behalve de allereerste rest van het seizoen. Toen was hij misschien nog niet helemaal uit zijn winterslaap komt slapen. Ja. Ja, inderdaad, maar daarna heeft hij vooral op mijn taalblad zich ontzettend sterk door denk ik. Ieder jaar lijkt Lewis Hamilton beter te worden. Sterker worden mentaal dan in het begin van zijn carrière Motorrijder die als het een rondje lopen dan sloeg wat paniek toe en werd hij niet meer in om goede resultaten eerste zetten nu dit jaar zou loopt het mis zoals een lekke band aan het eind van de grote, dan houd het hoofd koel en rijdt hij toch nog naar de overwinningen op drie wielen.

[00:15:32]

Gisteren trouwens ook, hè, van op die jaren zetten plaats en komt hij toch als eerste over de finish nu broekmaat. Ja hoe komt het dat er wat Harry Potter zo weinig tegen hem in kan brengen, valtteri. Bottas kan op een wedstrijd het niveau van Lewis Hamilton halen. Dat heeft hij al bewijzen. Dat heeft hij al een paar.

[00:15:51]

Het probleem is dat je met een wedstrijd geen wereldkampioen wordt natuurlijk. Je moet dat een heel seizoen lang kunnen volhouden en valtteri. Bottas. Die heeft daar en hij is niet alleen hij te zijn nog genoeg andere die dat blijkbaar niet aankunnen. Ik heb nooit iets door door een Italiaanse dokter gespecialiseerd Formule 1 laten vertellen dat de echte grote Kampioenen dat hij eigenlijk een grote capaciteit hebben om een Formule 1 wagen te kunnen besturen en daardoor dus minder vermoeid zijn als je bijvoorbeeld kijk naar Michaël Schumacher vroeger als Dina wedstrijd was alsof je net een shampoo reclame had gedaan, hè, niks transfiguratie niks vermoeidheid en dat is net hetzelfde als je bottas nu uit de wagen niet staan.

[00:16:36]

Die zit altijd als een tomaat, dus ik denk dat daar ook wel een rol speelt en je moet natuurlijk mentaal heel sterk staan om je je concurrent je directe concurrent. Het is meestal intimat om die.

[00:16:51]

Te snel af te zijn en als dat een paar keer niet lukt, moet je eigenlijk blijven volhouden blijven aanvallen blijven presteren en soms zijn de rijder. Zie dan zeggen van jou. Laat het maar zo lukt ook niet. Ja ze vroeg maakt Nico Rosberg die werd wereldkampioen in 2016 maakten meteen daarna met de F1 en blijkbaar konijnenhok voor psychologische niet meer opbrengen. Ja inderdaad dat wisten helpt dat ene seizoen dat ene seizoen 2016 perfect voorbereid. Dat was eigenlijk alweer begonnen in 2015 door de laatste race van dat seizoen te winnen en zichzelf de papa van zie wel.

[00:17:29]

Ik kan dus helemaal te kloppen is dan seizoen 2016 uitstekend gestart en heeft zich dan echt volop goed concentreren om geen fouten te maken om geen logische spelletjes te spelen met hem moeten die had ook wel door natuurlijk, hè? Dat dat terugweg mentaal sterker aan het worden was en hij heeft dus volgehouden heel seizoen dan maar Hij beseft.

[00:17:51]

Ook op dat moment dit kan ik geen twee keer doen. Dit is onmogelijk dat ze dat heb ik niet in mij en het is aan de ene kant heel spijtig dat hij zijn titel niet heeft verdedigd, maar aan de andere kant ook heel begrijp en de tekst van heel veel zelfkennis om dat te zeggen, dan laat het maar beter dan. Dit wordt het niet. Deelt nu dat record van 7 wereldtitels met Michaël Schumacher Schumacher krijgt bij die zevende titel. De vraag of dat we kort te verbeteren valt dit.

[00:18:21]

Ik heb die andere baan zoeken momentje Me Myself And you will have weather is Louise Factory San Sebastian Vettel.

[00:18:51]

Zijn er over beter te worden en Gert het zal door Hamilton gebeuren volgend jaar. Ja de kans is heel groot. Dat hebben ze volgend jaar een achtste wereldtitel pakt en ik vond het ook heel ver van moment dat dat Michel Schumacher dat zei dat hij eigenlijk besefte dat zijn prestatie dan wel heel bijzonder, maar eigenlijk niet zo speciaal is Als alle elementen samenvallen en je hebt rijden met de Talent dat hij dan ook 7 keer wereldkampioen kunnen worden Sebastian Vettel altijd ook gekund hoor, denk ik had hij een juiste auto gehad en niet Ferrari gereden dan dan was hij ook misschien wel 7 keer wereldkampioen geworden te zijn zoon paardrijders die dat niveau halen.

[00:19:34]

Max Verstappen is ook zo iemand probleem met Max Verstappen die zit nu al 7 jaar in de wagen die eigenlijk niet goed genoeg is voor Max Verstappen zelf.

[00:19:43]

Oké dus als Lewis Hamilton in een Red Bull zou rijden, dan wordt hij geen wereldkampioen. Dan wordt hij dit jaar geen wereldkampioen als Max Verstappen in de mercedes-benz Max Verstappen naar Mercedes als er twee van die boot als een bij Mercedes rijden, dan wordt dit jaar wel wereldkampioen. Cliché vragen te stellen. De beste Schumacher Hamilton plaats is naast mekaar. De twee twee woorden u uiteraard heel veel met elkaar vergelijken en qua sportieve prestaties moet je een beetje het voordeel geven aan Lewis Hamilton geen omdat hij meet overwinningen heeft meer precies heeft en ook omdat eigenlijk zijn tegenstanders bij die 7 wereldtitel sterker waren dan in de tijd van Schumacher Schumacher heeft seizoenen gehad waar geen enkele andere voormalig wereldkampioen aan de stad stond bij Hamilton was er altijd wel een Meestal twee en soms als 4 dus.

[00:20:43]

Heeft sterker tegenstanders op Spotify dan is er ook nog het menselijk vlak wat voor mij in mijn ogen ook deel uitmaakt van het kampioen zijn en daar haalt Hamilton het met Melle Voorsprong heeft nooit geprobeerd om zijn tegenstander van de water duwen heeft nooit vals gespeeld om het maar zo te zeggen Michaël Schumacher Jawel baas van Mercedes tot de wolf was vanmorgen aan het wachten op de BBC en hij zei dat het volgende over hem op te vragen wanneer Seven camping should Not complain, Dead and I think I am the greatest spots People In The World Cup Football.

[00:21:43]

Status kan hij hoort bij het handvol allergrootste sportfiguren ter wereld beter met haar mee eens.

[00:21:53]

Het is altijd appelen en peren vergelijken. Het is waarschijnlijk verkeerd, maar ik heb ook wel een beetje moeite om een sporters die gebruik maken van een voorwerp beschikking bij sporters die aangewezen zijn op hun eigen lichamelijke kwaliteit en ik weet wel dat u formulieren rijden te zijn je ook op en top super atleet moet zijn, maar het was alleen een andere auto zit. Was misschien toch net iets moeilijker geweest is zoals een rijden en dan die Jumping doet is ook afhankelijk natuurlijk van de tijd van de kwaliteit van het paard, dus ik zou zeggen als we Michael Jordan hebt of Michael Johnson of Nou ja, dan schat ik je toch iets hoger in die het wat ik zeg dan ook geen teamspeler zijn team sporten, Maar je kan zeggen van dat ze de verkeerde nationaliteit hebben.

[00:22:44]

Die gaat nooit de Wereldbeker gewonnen, hè, als voetballer dan bedoel ik bijvoorbeeld. Nee maar je kan maar ik denk dat omdat.

[00:22:53]

Zegt Ryan giggs denk ik die bij de betere voetballers ter wereld is gerekend op dat moment en de pech had toch nooit op een groot toernooi te kunnen schitteren Gareth Bale bij de betere voetballer ter wereld bepaalde periode gerekend, dus dat kan zeker individueel. Kan je toch boven je land uitsteken, Maar het is zeker waar dat je natuurlijk als je bij Argentinië Brazilië Duitsland spelen en dit geval ook bij België naar Amerikaans hebt om om te zitten. Dat is waar, maar ik denk als je zo'n goede voetballer bent, dan kom je toch bij een topclub terecht en het club voetbal is ondertussen toch zo geëvolueerd dat het eigenlijk Nationale Team voetbal is heeft Oversteeg Gert anders dan moeten sinds enige tijd gewoon duidelijk uit over maatschappelijke thema's Yahoo eigenlijk naar gekeken in de Formule 1 in fabrieksstand vind het allemaal geweldig, maar ik heb toch ook niets van de intercom doen dat sommigen er een beetje mee waren naar kijken soms dat was het voordat ik zocht jou mee.

[00:23:53]

Dat klopt Ja inderdaad, Er zijn heel veel mensen die vinden dat dat niet de taak is van sportman om zo'n uitspraken te doen aan de andere kant. Je kan ook begrijpen Als we ze moeten zegt ik heb nu dit platform. Ik heb ik weet niet hoeveel meloen volgers op Instagram bijna 2020 minuten volgens dat hij dat Platform gebruikt om sociale thema's aan te kaarten, maar het is ook allemaal te zien hoe hij hoe ver hij daar heen gaat. Ik vind het bijvoorbeeld overdreven dat hij bijna andere Rijder dwingt opmeten indicatie voor de start van de reis bijvoorbeeld dat iedereen mag daar zelf een keuze maken.

[00:24:35]

Ja dat gaat gewoon blacklight met voor alle duidelijkheid. Ja hij krijgt ook voor meer versie tijd in de Formule 1 jouw team gaat daar wel helemaal in mee. Natuurlijk. Ja, ze hebben bijvoorbeeld dat het is. Ja het is kleine kleine teken aan de wand, want ze hebben nu een zwarte.

[00:24:53]

Maakt een gitaar in plaats van de zilverpijl van Mercedes aan de andere kant als je Is goed Rond kijkt in de Paddock van de Formule 1? Dat is nog altijd een bank aangelegenheid. Sorry hoor, maar veel diversiteit loopt daar niet rond en de acteurs van Hamilton zolder niet al te veel aan veranderen. Het is allemaal te zien. Je moet ik blijf erbij gaat over aanpakken aan de basis als je als je jonge jonge mensen kan motiveren en Daarom vond ik die uitspraak jij gisteren deed Vlak nadat hij over de streep pas gelezen als je jonge mensen kan om een carrière in de auto te amuseren, dan kan je daar misschien voor zorgen dat de diversiteit komt, want tot nu toe hadden kinderen alleen Blanken idolen voor Lewis Hamilton bedoel ik, hè?

[00:25:44]

En dus ja, ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen zich daardoor aangesproken voelt misschien nu met Lewis Hamilton.

[00:25:53]

Kampioen dokter dat hij meer navolging zal krijgen zou zijn en de geloofwaardigheid van zijn steeds hetzelfde als een keer weigert de Groteplein om een of andere reden als die wordt gereden in een land waar Mensenrechten geschonden of om een of andere reden zeggen van Oké ik rijd niet en daardoor ook Ja zijn kansen op een wereldtitel enzoverder het spel zetten in een grote stad van Tapas en Gert is bijvoorbeeld vreemd. Dat zou je radio volgend jaar op de kalender komt. Dat is niet de land dat ik associeert met diversiteit.

[00:26:28]

Nee nee absoluut niet en ik hoop zoals Peter zegt. Ik hoop eigenlijk dat Lewis Hamilton of andere reden, hè. Daar daar nog een statement over innemen. De uit excuus van we moeten sport en politiek gescheiden houden. Dat is al zo passe. Ja als je daar naartoe gaat, dan stuur je het bewind dat halen mag dus punt Dus als je daar niet mee akkoord gaat, Ja neem dan.

[00:26:53]

Niemand standpunten en hoe je dat dan een actie omzet. Dat moet je zelf bepalen, maar Neem in ieder geval standpunten heeft in elk geval de status om dat te doen, denk ik nu wel met die 7 wereldtitels kort nog er bijna afgelopen seizoen moeten zijn nog drie wedstrijden op de kalender natuurlijk wie of wat heeft jou dit seizoen nog kunnen scoren op Hamilton Max Verstappen Max Verstappen al eigenlijk zonder stappen hadden we de afgelopen jaren eigenlijk een 2e Schumacher periode de leeftijd die één iemand die mijlenver boven iedereen uit steekt, maar Max Verstappen die zorgt ervoor dat de altijd dat beetje twijfel blijft en zelfs al vertrekt hij meestal achter de Mercedes je kan ervan uitgaan dat als gaat hij alles al aan doen om er toch voor te finishen en dat lukt zelfde omdat zoals reeds gezegd en Red Bull Racing nog niet helemaal het niveau haalt van de Mercedes maar hij kan het wel.

[00:27:47]

En als hij als daarin slaagt, dan is dat een Ja een positieve Zaken voor de hele Formule 1.

[00:27:53]

Gevallen van het seizoen Ferrari ongetwijfeld Ja inderdaad en dan ook Sebastian Vettel meer in het bijzonder gisteren dus op het podium stond Ferrari Ferrari even tijdelijk betaald eigenlijk de prijs van spel van vorig jaar, want ze hadden een motor die niet helemaal egaal aan het aan zijn vermogen kwam de Federatie is daar achter gekomen. Die hebben een deal afgesloten met Ferrari dat is iets wat water bij mij ook niet in kan. Als je als iemand iets illegaal doet spreken dan een straf uit en komt niet in die dan nog geheim blijft ook, want niet geen van de andere teams weet wat er precies gebeurd is, maar kort om het resultaat was.

[00:28:32]

Tatoeage voor dit jaar gebaseerd was op het vermogen van die motor van vorig jaar, want je kan bij het ontwerpen van de wagen. Ga je eigenlijk voor een goede wegligging in de bochten of voor de goede topsnelheid of een compromis daartussen en bij Ferrari hadden zich volledig gebaseerd op dat hoge vermogen van die motor, maar dat vermogen zijn ze Afgelopen winter.

[00:28:53]

Omdat de Federatie dus die heeft afgesloten met als maatregel dat het vermogen werd teruggeschroefd. Een verhaal is toch nergens meer en het resultaat is daar vandaag zijn sms van het nieuwsblad en Sporza collega. Peter vandenbempt beter met jou willen we ook hebben over de Rode Duivels gisteren erg zuinig klinisch gewonnen van Engeland met twee nomaden Final Four van de Nations League wint nu wel voor het wat voor gevoel zit jij nu naar die wedstrijd van gisteren? Ik heb wel begrip voor de manier waarop. De buik had gister heb gedaan, dus dat mag ook wel muziek.

[00:29:29]

Sluit me aan bij Dries Mertens Soms moet je blij zijn dat een keer gewonnen in Midden zeer drukke seizoen met al die spelers die Europese verplichtingen hebben die zware competitie spelen als je dan op die manier door is zijn. Ik kan winnen dat dan beter doet dan een maand geleden, maar toen vond ik de Belgen echt heel erg goed voetballen en heb ze tijdelijk weggegeven. Oké nadien geen reactie meer, dus dat wordt een tegenvaller. Heb gisteren het helemaal anders gedaan, maar maar.

[00:29:53]

Van de boten meer gewend geraakt hebben ons verwend en ze hebben als Ja ik ben tegen maakt een bepaald soort voetbal een soort kwalitatieve standaard en die hebben ze bij lange niet vinden. Dus gisteren was er respect voor de inzet wordt vaak gezegd. Ja ze de Nations League zijn neus voor elk geval professionele afgehandeld gisteren. Dus ja, ze hebben ze nog nodig woensdag en die wedstrijd tegen Denemarken en dan zit ze in the final voor de eindronde hoe belangrijk is het dat ze daar aan deelnemen, want de tegenstand mag er toch wel zijn.

[00:30:27]

Dat is het voordeel van dat het toernooi op dat veld vorig jaar ook weer in oktober van 6 tot 10 oktober denk ik. Ja, dat is ook weer middenin zo'n zeer drukke periode. Je zal een paar maanden eerder Europees kampioenschap hebben afgewerkt en dat kan welke wijze met finale Europese titel. Dat kan ook een geweldige ontgoocheling zijn geweest, maar het grote voordeel van The Final Four is dat je toch twee wedstrijden spelen.

[00:30:53]

Planten in Frankrijk eentje geplaatst en misschien Italië erbij of Nederland Spanje of Duitsland en de derde heel weinig de kans om te voetballen tegen landen uit de top van Europa of van de week de met brons eigenlijk op op de Wereldbeker Rusland hebben twee keer tegen Engeland gespeeld. Dat is eigenlijk alles, omdat het ook dat is een beetje tegenzit. Zal ik dan maar zeggen die op die bij de loting voor de groepsfase van de Nations weekendje is nooit echt eens een keer een en absoluut topland hebben.

[00:31:22]

Daar krijg ik dan ook al is het nummer 4 in de wereld en dan niet bij, dus dat zou zeggen twee wedstrijden met jou dan weer op Qatar wat betreft de zeer nuttig kunnen zijn en voor mensen die graag hebben dat ik een prijs bepalen is dat een extra kans om dat te doen, maar wat ik heb gezegd en de worst vaak over gesproken. Ja moet deze generatie nu een trofee hebben om straks als geslaagd bestempeld te kunnen zijn voor mij niet noodzakelijk in Rusland hebben de Belgen geen.

[00:31:53]

Oké bronsema, zijn geen wereldkampioen geworden en ze hebben het toch heel erg goed gedaan in tegenstelling tot een paar andere toernooi precies omdat ze zich hebben getoond aan de wereld en heel vaak gezegd. De toernooien daar voorwaarden. Bel garage op de Wereldbeker in Brazilië dag nadien. Werd er niet meer over gepraat wel over Colombia bijvoorbeeld dat Uitstekend En nog een paar andere landen en dat was helemaal anders in Duitsland waar de Belgen derde favoriete Ploeg waarvan heel veel voetballiefhebbers over de hele wereld mag ik mijn kat.

[00:32:21]

Ik vind The Legacy van deze generatie Rode Duivels die ze aan het opbouwen zijn in de zin niet weggooien in de komende tijd vind ik minstens even belangrijk als zeggen en ze zijn wereldkampioen op zijn er opeens kampioen. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn en dat zou beter zijn en dat zou uw glorie vijver maar wat mij mijn persoonlijke mening is dat dat niet gaat bepalen. Straks aan het einde van de rit over een jaar of twee of het nu geslaagd of niet Dat gebrek aan tegenstand en natuurlijk.

[00:32:51]

Het is niet de Nations League.

[00:32:53]

Wat voor compenseren dus ik kom niet af met een prijs gewonnen, want de Nations League dat dan weer niet voor mij Ja er is veel te doen over Lukaku je vermelden daarnet het relatieve gebrek aan tegenstand sinds de wereld. Dat kwam ook aan bod doen. Het ging over de statistieken van Lukaku beginners. Luister naar Kevin de Bruyne eergisteren bij VTM op je echt onmisbaar is als nummer 9 voorin, maar ik denk dat hij heel belangrijk is. Ik moet eerlijk zijn statistieken op dit moment de nationale ploeg is.

[00:33:28]

Dat was voor mij ook persoonlijk als ik kijk naar de moeilijkheidsgraad van 10 8 jaar geleden die we moesten halen voor het voor het WK van Brazilië te halen en tegen wie dat we nu spelen is dat natuurlijk allemaal relatief en ik denk dat we veel ploegen Zo te zien is, maar natuurlijk die statistieken als een spits spreken voor zich. Dat doet hij niet alleen voor ons. Dat doet hij overal dat hij al gespeeld hebben, dus dan kan jij dus.

[00:33:53]

Voor mij heeft a weinig verschil wat hij nu doet of dat hij al 18 jaar geleden doet en topspits en die zal daar blijven doen tot het einde van zijn carrière. Dat zal wel eigenlijk tv en de Statistiek waar ik vond dat en daarvoor kan je bij Kevin de Bruyne altijd terecht in zeer open correct en en nuchter antwoord en respectvol naar lokaal kunnen uit concluderen. Minimaliseert een beetje de prestaties van Luca zeer zeker niet Jazeker in zekere zin wel ook die van zichzelf. Als ik zelf ook jij mijn statistieken bij de nationale ploeg moet je ook wel in een bepaald de kade zien.

[00:34:28]

Hij doet het ook ineens. CDA heeft dit aan in de Premier League maar dat is inderdaad de realiteit al die Rode Duivels die een caps opstapelen in vergelijking met vorige generaties worden. Tv wedstrijden gespeeld, omdat de Belgen nu eenmaal tot van de wereld te horen en altijd in de pot een zitten en bij loting dan ingediend worden bij de bij groep een vriendengroep met kleine tegenstanders. Ja, Krijg je dit soort wedstrijden? Bedoel je dat?.

[00:34:53]

Ik kan oplossen dus met het zou zeer nuttig. Zijn dat dat onze topspelers ook topprestaties leven doelpuntenmaker. Zal ik dan zeggen in het geval van Luca wat op het WK ook niet gelukt eten voor bij de kwartfinale of in de klas ondertussen heeft Roberto Martinez zijn 50e interland als coach van de Rode Duivels gehad hoe evalueer jij zijn bewind tot op heden zeer positief. Dus wel gedaan vind ik kan je manager deze groep openen. Perfecte manier wordt peoplemanager is vaak gevallen en dat is zeker vind ik zijn allergrootste kwaliteit.

[00:35:35]

Hij heeft anders dan dan Marc Wilmots precies aangevoeld wat deze is nodig hebben om perfect te kunnen presteren om goed te kunnen presteren heeft de psychologie van de moderne jongen profvoetballer veel beter door grond dan zijn voorganger. Dat is de grote plus en vrouwen en kinderen erbij gaat op en weer bij.

[00:35:53]

Doe een keer 5 afgegeven ook in zo'n trainingskamp, Ernst werken en daarna ontspanning. Dus dat heeft uitstekend gedaan. Dus iedereen komt graag naar de nationale ploeg gezegd en Precies geen geen toneel dat opgevoerd wordt en hij heeft keuze Tuurlijk durven maken heeft toch de toren van de nasi over die geen gehaald door lankaran thuis te laten trekken beslissing over, dus mag dat toch niet. En als het dan tegen Japan foute was gelopen was de naam van Nicolas nog vaak naar boven komen nu, Hoor je daar niks meer over natuurlijk en later België herkenbaar voetballen op een ongeloof aantrekkelijke manier Verlaat de Ploeg voetballen naar de kwaliteiten van deze Ploeg en de laatste voetbal zoals deze spelers ook willen voetballen namelijk vooruit offensief dominant spektakel doelpunten dus ja, het is en het is wat mij betreft de en succes vanavond en waar ik mij altijd aan stoer en steeds meer is dat hij zijn communicatie zijn wantrouwen naar de pest.

[00:36:53]

Achterhouden van informatie verkeerde informatie geven over toe zelfs liegen als het als jij vindt dat het nodig is en dat is nu allemaal geen probleem, want de grote menigte kijkt naar het uitstekend, Maar de communicatie ging fout. Eventueel zou beginnen te gaat wel als een boemerang zijn gezicht terugkomen. Ja nu woensdag Denemarken toch geen probleem zijn. Je was erbij in Kopenhagen Nee ik vond. Ik vond het dingen daar toen toen zeer teleurstellend van die dingen zeggen. Teleurstellend en we hebben nu 5 wedstrijden gewonnen, maar dat is al twee keer tegen de verf lichtgrijs en dat soort dingen, dus dat zou dat zou niet mogen fijn en niet nog niet mogen foto.

[00:37:38]

Als ik als ik nog eentje mag zeggen over over het enige waar ik mij wil aan stoer en ik zag het vandaag nog in de krant staan in een soort gratuities. Dat is dat al zijn voorgangers nu worden weggezet als een als een bende om.

[00:37:52]

Een benzine bij wijze van spreken. Ik kan je zeggen de ommekeer is ingezet onder Dick Advocaat leek advocaat was de eerste die hier in Brussel de pest komt gouden generatie nog niet hebben ze gedaan die al die jongens komt dan niet de eerste stuurde Kompany naar huis die die Google Assist op zijn plaats zetten en deze Duivels duidelijk maken dat er nog niet gepresteerd was. Hij is te vroeg vertrokken. Dat is zeker waar daarna George leekens gekomen en ik ben de laatste om het op te nemen, maar hij heeft er wel eens goed aangebracht heeft ervoor gezorgd dat ik weer komen kijken naar de Rode Duivels met ons tussentijds hoogtepunt al die vent die Neil benen waren om daar de kwalificatie of de bijna kwalificatie tegen te gaan vieren en dan is Mark gekomen en die heeft toch een kwalificeert voor en heeft ook de kwartfinale kraan vervangen van de Wereldbeker maar oké, dat was op een verkeerde manier maar om.

[00:38:53]

Mark Willems nog een keer zijn People management was verkeerd op mij betreft en denk dat het allemaal over eens zijn dat maar eens een betere veel betere band goed is. Dan maken we moeten, maar het hangt ook vaak af van een paar details die je niet altijd in de hand hebt hebben. Martinus wordt nu gepercipieerd als een meester tacticus. Dat is dan terug te brengen. Vooral tot zijn Fonds tegen tegen Brazilië wat goed was en meubels is een pakje somber. Wat is een beetje raden de Captur dingen van wordt gemaakt, maar als ik kijken naar de wedstrijd tegen Japan die dom bepalend is geweest in de succes vandaag als je de deur uitgaat heb je hetzelfde verhaal als 2 jaar eerder op het Europees kampioenschap wel wat heeft Martinus gedaan om de wedstrijd te doen kantelen echt klein ingebracht doe je Wat heeft gedaan in de rij zo tegen Wales om de wedstrijd te doen kanten lijfje ingebracht en als je nog eens naar die twee wedstrijden Kijk dan zal je zien dat er België twee drie keer op een.

[00:39:52]

Of vijf van de gelijkmaker zijn en iedereen kan je zeggen gelijk is ongeveer over zal wel gedacht hebben gedaan en dat klein beetje geluk dat we ons daar niet heeft gehad wel dat dit Martinus met vallen met het volgende blad van Jan Vertonghen wel gaat het tegen Japan dus ik vind wel de Nuance moet wel blijven in een wat je daarvoor hebben gedaan en wat maar dingen zeggen dat de tribune Radio 1 start hebben het nog meer over de Formule 1, maar nu blijven we nog in het voetbal meer betaald bij stal daar dat ze maar niet uit de financiële problemen gehakt vlees vandaan.

[00:40:29]

Kunnen ze die interlandbreak goed gebruikt, want vandaag maakt een club bekend over Leidsche zakenman, François fornieri dan toch niet gaat investeren in die besteding is brood nodig, omdat ze dan maar financieel Waarom dealer afgesprongen en wat de gevolgen zijn is nog niet duidelijk. Ja wat is dat daar allemaal bij Standdaarbuiten Ja het is voor Ik zou zeggen voor het imago van Sandra opnieuw.

[00:40:52]

Maanden later naar de licentie perikelen geen goed nieuws. Het is schadelijk voor het imago van standaar en wat mij vooral in de communicatie van de van de club paar dagen na dat Denise nog in dat niet opvalt is dat ze nog in een soort ontkenningsfase zitten eigenlijk geen problemen. Dat is het grote verschil met Annelies bijvoorbeeld dat op geen enkel moment dat heeft groter gemaakt. Dat heeft wel de realiteit onder ogen gezien en gezegd. We gaan nu zeer bescheiden heel hard werken om mij te pittig. Laten we zoeken naar oplossingen.

[00:41:26]

Terwijl Santa zich vooral recht op het positief communiceren en min of meer ontkennen, maar als je kijkt naar de cijfers en er zijn een paar specialisten die daarover hebben gewoon geen sportjournalisten, maar economen die cijfers hebben gelezen. Ja tenzij wat ze zijn toch de cijfers ook en de de met de schuld van de 51000000 op een jaar tijd is die van 40 naar 52 gegaan, dus die kant is dus goed op korte termijn belang.

[00:41:52]

Is is 24 minuten rijden, maar maar 16 Nieuw bedrag als je 5 jaar Bruno venanzi bekijkt, dan is dat 19000000 aan schulden bijgekomen en vooral de salaris lasbedrijf 39000000. Dat is ongeveer de salaris last van Club Brugge ja, maar Club Brugge is een groot. Succes. Verhaal is een commercieel succesverhaal en Club Brugge speelt al een paar keer aan elkaar Champions League potten over 20 30 Obelink dus als je dan staat daar zijn de in in periodes met die cijfers naar buiten komt. Ja, dan heb je toch een beetje een probleem, maar het is heel leuk en publiek geheim dat we vakantie in de avond naar de licentie, maar ook niet de voorbije tijd.

[00:42:32]

Ja toch met de mails nog eens rond gegaan op zijn aardbeien ligt ook bij Expo experts en en daarom is het zo belangrijk dat ik in stappen hoe dat dan precies in mekaar zit. Ja oké, dat weet ik nog niet. De ene zegt hij vroeg uitstoot. Moest nog Mensen verzamelen voor de financiële zaken heeft er nog dansen.

[00:42:52]

Om die andere 50% ervan te kopen, maar oké, dat is een Dat is een dispuut, maar ik denk dat de financiële toekomst zal daar wel onzeker is oké. Ze zeggen die gaat halen om het contract van kerselare die contract van Jill bijvoorbeeld. Dat klopt op het einde van het jaar zijn rekenen zich ook bereikt met spelers kapitaal, maar zoals we weten is dat zeer gevaarlijk spelers kunnen geblesseerde spelers kunnen vormverlies hebben. Ja, je weet nooit hoe spelers evolueren als om je daarop te pauzeren of onder andere op te pauzeren om te zeggen.

[00:43:26]

De financiële toestand is gezond. Dat lijkt me zeer gevaarlijk en vooral die zit nog altijd in die coronavirus doden inkomsten ook voor een stukje zijn natuurlijk zelfs opdrogen van de rtbf gelezen als coronavirus voor tot het einde van het seizoen staat wel een keer in Emmelien of 7 kunnen zijn dat dat dat ook alweer kosten aan de club standaard. Dat zijn gigantische gigantische bedragen En bijvoorbeeld.

[00:43:52]

Ze hebben nu net weer vers kapitaal gevonden voor die société anonyme, iemand die het stadion beheert het stadion koopt en gaat verbouwen en met het geld erin zit nu 7000007 dat het vorig jaar was dat. Dat is het plan uit de boeken heeft gedaan voor de volume van de hele zitten. Ja dat was op tijd van 80 of 7. Ja dat is toch maar een heel klein begin daarvan denk ik dan maar zo zien wat de toekomst brengt voor standaard gasten zijn Peter vandenbempt en Gert auto sportjournalist bij het Nieuwsblad commentator bij Play Sports krijgt als we terugkeren naar de Formule 1 volgend seizoen nog geen reglement wijziging.

[00:44:38]

Dat is voor een jaar later 2022, maar wel in seizoen een budget plafond. Dat wordt ingevoerd Als ik het goed heb 145 Million Dollar nog budget per team, maar dat wel exclusief marketingkosten salariskosten van de rijden.

[00:44:52]

Salariskosten ook van de dag 3 Best verdienende andere personeelsleden. Dus ja, wat moeten we daar nu eigenlijk van verwachten? Het is een eerste stap. Ik vind ook dat hij rijden salaris en die salarissen van die drie best betaalde teamleden. Teambazen zijn dat meestal dat hij daar in mogen en mijn is er aan het werken om dat te bewerkstelligen. Dat zou nog een lange weg zijn, maar die $145 dat verstoppertje doen is dat $15 minder en dan nog eens 5 minuten 2023, want als je weet dat Mercedes in 2019 €370 heeft uitgegeven om wereldkampioen te worden.

[00:45:30]

Ja, dan weet je dat die grote teams over veel meer middelen beschikken dan die kleine teams die nu al een jaar bijna 7 jaar 8 jaar draaien of achteraan meer draaien. Dus eigenlijk dat komt door de Formule 1 is opgebouwd en ik krijg je meer prijzengeld en die worden steeds groter als ze nu minder kunnen uitgeven.

[00:45:52]

Hoop iedereen en ik hoop dat ook dat de lat Wat gelijker zal liggen, maar hoe realistisch is dat en over welke termijn Spreek je dan ik niet over 2021, want gaat er vanuit die 145 miljoen dollar die volgend jaar mag worden uitgegeven. Daar gaat geen van die grote teams probleem hebben, want maximaal uitgegeven om die wagen voor volgend jaar klaar te stomen. 2022 2023. Daar heb ik meer hoop op ook al, omdat het dan om een Bijna volledig nieuw technisch reglement, dus daar hebben ze dit jaar nog niet kunnen werken.

[00:46:31]

Dat is dat was verboden daar boos op 1 januari vorig jaar aan beginnen en dat zit dus al in the budget cap. Daar hoop ik dat die kleine teams als een huiswerk goed kunnen doen dat iemand achter kunnen komen bij top teams als Mercedes Red Bull als Ferrari want verraden heeft ook nog een enorm budget ook Renault heeft nog een enorm budget.

[00:46:52]

Die moeten allemaal een beetje terugschroeven die andere teams die gaan gewoon overschot hebben en die kunnen gewoon met dezelfde middelen voor toen die ze nu hebben op 21 minuten per 10 jaar voor het is er 25 is 25 mln voor de tweede samen terug en ik had gelezen en ongeveer 40000000 wil ik graag voor zijn nieuwe contract klopt inderdaad. Dat wordt lastig inderdaad nog heel lang zal doorgaan in de Formule 1 als die voorkomt of wel kunnen ze het Surplus zonder kosten budgetteren enzo en graag 625 ofzo.

[00:47:37]

Dus wat tekort komen om de salaris te betalen. Dat mogen ze uit en werkingskosten halen in. Dus als ze nu zeggen wij willen zijn moeten 50000000 betalen, want dan verliezen dus 25000000 van die 145.

[00:47:52]

Navigeer naar het mobiele afwijzen van de auto, dan gaat het misschien toch over de wijziging van de reglementen zelf. Dat is nu geschoven en 2022 wat zijn daar de belangrijkste veranderingen en Wat kunnen de gevolgen zijn de belangrijkste veranderingen is eigenlijk op aerodynamisch vlak die vleugels nu aan die wagen hangen Die meestal op de kerstbomen lijken die aan alle kanten uitschieten en eigenlijk bar lelijk zijn. Die moeten veel eenvoudiger. Met als gevolg of als geloof waar iedereen op hebt, is dat de wagens dan makkelijker kunnen inhalen, want je moet weten als je iemand kan op het rechte stuk moet je vooral voor zorgen dat je bij het uitkomen van de bochten voordat rechte stuk in de buurt van die wagen zit met de dynamica van de wagen van nu is dat zo goed als onmogelijk, want die wagen die heeft eigenlijk zoals dat heet propere lucht nodig.

[00:48:49]

Dat is zo luchtstroom niet. Wordt verstoord door iets wat ervoor.

[00:48:52]

Als die als je de slag achter een andere wagen zit, dan heb je geen product. Dan werkt die neerwaartse kracht op die vleugels niet. Dan heb je dus geen goede wegligging waardoor je dus niet in de buurt van die woorden kan blijven in de bocht voor het rechte stuk met die eenvoudiger vleugels hopen dat dat wel zou kunnen waardoor dus aan het eind van het rechte stuk meer inhaalmanoeuvre zijn meer spektakel zou moeten zijn, Maar het is wel een boel ontwikkeling in Hoe ingrijpend is dat vooral die teams.

[00:49:21]

Die moeten zo goed behalve dan voor de motor maar voor qua chassis en dan moeten die zo goed als op de motor komen ook goed zal zijn dat nu 12 of 18000 maakt toch weinig uit. Dat maakt heel veel uit want die banden die daar op die willen leggen dat zij de enige contactpunten met het asfalt en je moet ervoor zorgen dat dat vermogen via die banden op de weg geraakt en dat je dan ook die waren nog onder controle kan houden. Eigenlijk moet je rekenen.

[00:49:52]

Dikte van de band is een ding van de vering van de ophanging van de wagen als die dikte veel dunner wordt, dan moet je dat op andere vlakken weten te compenseren, dus we moeten eigenlijk een volledige nieuwe wagen. Ja maar voor alle duidelijkheid Als vanaf 2022 volgend jaar dus meer van hetzelfde als dit jaar antwoord Ja inderdaad. Ik hoop er. Ik hoop alleen slijm te maken voor het volgende seizoen die aan het eind van 1021 dat die nog met op een hoogtepunt willen vertrekken, dus dat die nog inslagen net een beetje sterker te maken om te zitten.

[00:50:38]

Heel dichtbij Mercedes en ze hebben niet veel meer nodig als we daar nog iets lager volgende winters om in de laatste seizoen en een even goede motor af te leveren als Mercedes en dan Red Bull die ervoor zorgt dat zijn hele goede wagen hebben als Mercedes.

[00:50:52]

Dan krijg ik misschien eindelijk dat aquarium duel tussen Lewis Hamilton Max Verstappen waren nu al een tijdje zitten op te wachten. Ja, heel kort antwoord op deze vraag wat hun. Note kalender dit jaar met uitstapjes naar Imola mugello. Portimao Istanbul geven van die virus erbij volgend jaar, maar dat ik van die vier zou jij dat zelf toch absoluut hebben ingediend in de kalender Portimao circuit dat eigenlijk gemaakt is voor de Formule 1 en waar vreemd genoeg nooit Formule 1 is op gereden. Dit jaar dus voor de eerste keer als noodoplossing en die heeft eigenlijk alles gebracht wat er van verwachten tussen circuit dat op en neer gaat met met bochten waar verschillende rijden.

[00:51:34]

Mogelijk zijn wat ook belangrijk is als je wil in als voorbeeld dus gewoon een spectaculaire circuit en ik vind het heel jammer dat natuurlijk commerciële redenen ook, want die circuit dit jaar niet hebben. Georganiseerd. Die Wilgen volgend jaar weer opnieuw bij zijn dus ook nog geweest. Dan had je tenminste toch nog eentje.

[00:51:52]

We zijn bijna klaar met de tribune de traditionele slotvragen. Waar kijken jullie nog uit op sportief gebied naar deze week Peter naar Spanje Duitsland morgen rechtstreeks dus wel om de Final Four Nations Ik ga wachten tot zondag naar de MotoGP race in Portimao omdat spectaculair. Dankjewel dit was de tribune volgende week zijn we er weer met een nieuwe aflevering. Tot dan.