Transcribe your podcast
[00:00:00]

Radio 1. We hadden niet te klagen over het voorbije sport weekend in het voetbal loopt Club Brugge verder weg van de concurrentie. Dat worden dus spannende play-offs in het veldrijden blijven de grote tweede wedstrijd bij de mannen domineren, maar het meest verrassende nieuws kwam van bij team jumbo-visma met het nieuws dat Tom Dumoulin zijn fiets tijdelijk aan de kant zetten en daar wil ik het dadelijk over hebben met mijn gasten Zonneveld wielerjournalist bij het Algemeen Dagblad en Hans vandeweghe sportjournalist bij de mooie Thijs Hans Goedenavond Goedenavond Goedenavond Thijs Jij bent in Amsterdam Mag ik heb jij een rustige nacht gehad, ondanks de avondklok heel erg rustig en het was niet overal Nederlandse ik in Eindhoven en in Enschede was behoorlijk wat.

[00:01:00]

In Amsterdam Die komt ergens boven Museumplein maar ik heb er niets van Gelukkig maar nu hier is veel te doen ook rond Corona en wat betekent dat voor de Sport discussie ook in Nederland Ja ik denk alleen dat hij misschien wat later echt op gaat laden. Ik denk dat jullie in België zeker Vlaanderen met veldritseizoen En De Omloop iets eerder al groot evenement hebben staan die voor veel mensen belangrijk zijn en in Nederland denk ik dat we vooral kijken naar EK Tour de France Olympische Spelen Hans Wij zijn de discussie ondertussen al helemaal beuren, toch?

[00:01:44]

Ja ik heb vanmiddag nog een uurtje daarover voorpagina van een digitale krant dan ook mijn krant, maar goed. Dat kun je mensen niks aan doen, maar alleen maar slecht nieuws. Gelukkig had ik dan naar radio ingeluisd naar Lieven vandenhaute nieuwe feiten.

[00:01:59]

Een andere stem te horen. Ik dacht Oké en de zon schijnt dan toch nog een klein beetje goed zo, maar meteen beginnen met de momenten van de week en eerst dat van jouw hand zijn. Ook al staat deze aflevering van de tribune in van de koers. Jouw moment komt uit het voetbal. Dat klopt dat ik heb al model. Dat was een actie fragment van de gewezen voorzitter van voetbalclub. Barcelona la Porte heeft over de uitdagingen voor de club zoals mijn stem houden, maar vooral de club moet economisch duurzaam worden.

[00:02:51]

Dat is alles behalve het geval op dit moment recente jaarrekening gepubliceerd en die is niks minder dan drama.

[00:02:59]

Bloemen van €4000000 winst voor belastingen naar 28000128 uur verlies. Er zijn er nog wel. Die zet Sint hebben ze terug lopen, maar de grote de andere grote 2 in Spanje Real Madrid en Atletico de Madrid die slager in om nog even te draaien, maar dit gaat maar over 3 maanden Corona dus de echte stop of minder inkomsten. Die moeten nog verrekend worden voor het huidige seizoen, dus dat wordt echt een groot probleem voor Barcelona die verliezen stapel zich op. Ik denk dat Luna Chelsea en Juventus Chelsea 1,3 miljoen miljard verlies of schuld staat Chelsea bij Abramovich dat dan wel.

[00:03:46]

Ja, dat is nummer dan denk Juventus 850 miljoenen zei 825000000 Euros schuld de schuld gratis gigantisch, maar zij moet toch een lief stadion beginnen bouwen? Ja en dan vraag ik mij af dan.

[00:03:59]

Yves leterme onze Belgische ex-premier die dan basis van die commissie bij de UEFA The financial Fair Play moeten monitoren hoe zit dat spul flikken die Barcelona deze? Want er is dat toch? Ja je kan niet met alles meer weg komen. Je kan mij niet zeggen Ja dat kan er elkaar komen. Vroeger. Kon dat en die zei van niet Frankrijk maar me echt een rijke man direct van Oké breng je jas mee en heb alle spullen zijn gedoofd. Dit kan dus niet meer roze gaan en zo ver en Barcelona Barcelona is een beetje het Anderlecht geworden van de van de Europese top.

[00:04:33]

Namelijk enorme schuld en en ja, daar wilde blijven hangen, maar ook jaren een spelersgroep je toch aan het verhuizen is Messi ze weten niet hoe welke kant uit moeten wordt echt een probleem om die om die aan die stopte houden dat ze dus ook voorstander zijn van Super League een gesloten Europese competitie mij alleen maar de topploegen precies vandaag geld die van Enzo fairplay natuurlijk niet, want dat is dat is een affaire.

[00:04:59]

Uefa en die super Super League gaat er volledig buiten. Die zouden al alleen al Ja ongeveer een miljard kunnen verdienen. Waar zijn verzekerd zijn? Dus ja, die willen dat heel erg raar, maar ja, het is echt wel een groot probleem antwoorden bij Barcelona Oké dan gaan we naar het moment van Thijs Hopelijk krijgen we volgende week ook een WK veldrijden. Enige zeker redden. Oostende minder moeder zijn van op het Pools kampioenschap veldrijden van gisteren om daar zat te brengen tot aan hun navel in de modder. De pols wasmachines draaien nog altijd over Thijs ja, Twitter daar gisteren ook over zag ik je noemt het Pools kampioenschap modder zwemmen.

[00:05:41]

Ja met veldrijden had het toch niks van doen Nee we hebben inderdaad veldrijden regelmatig discussies over parcours niet te snel is of juist te langzaam en dan was het een soort speeltuin is het inwonertal van de Poel en Als het mooi weer is het in woorden van.

[00:05:59]

Een keer zo meteen ook een andere keer zeurt de andere, maar dit was echt. Dit was echt een ander paar mouwen. Ja dit internationalisering is dan verder met het bang dat als we nog een heel lang over kan schrijven. Ja inderdaad hebben die sport toch ook geen dienst bij wie heeft er nu zin in om zoiets te gaan doen de wereld over. Zou dat wel, maar ja, is dat dan positieve reclame voor die sport? Nee nee nee, dat lijkt niet, maar ik heb hem ja, wat ik zeg.

[00:06:28]

Ik heb er heel hard op woensdag. Hoop dat het veldrijden ook niet van der Maat hoog niveau is dat het dat er als het droog is op het WK bijvoorbeeld die hier schade door ander vindt, maar de foto's waren pastis. Ja en die Polen hadden tenminste nog in kampioenschap. Ja helemaal onder water die deze neem ik nog doorgaan, want dat is inderdaad beter voor elkaar dan in Nederland In Nederland wordt.

[00:06:59]

Rijden niet als topsport gezien, dus wordt er geen vergunning verleend om een evenement te houden met alleen maar Nederlanders dus een Wereldbeker waar nog Belgen aan meedoen in andere landen. Dat mag dan wel, maar Nederlands Kampioenschap veldrijden. Dat wordt tussen Nederland per onder korfbal. Bridge weet ik wat allemaal wat er allemaal wel kan worden georganiseerd, maar ik ga veldrijden is bij ons dus geen toetsenbord en Eigenlijk is dat hè. Ja niet eigenlijk bij ons sportkoepel NOC NSF en die verschuilen eigenlijk achter mijn eigen regeltjes. Ja volgens mij is vrij duidelijk dat in Nederland er genoeg verder zijn nu op hoog niveau kunnen het wel rijden ook geworden uitgezonden door de door de NOS live op Nederlandse televisie, maar dat is blijkbaar dan allemaal niet genoeg.

[00:07:55]

En ja ik vind het ook wel scheiden.nl er6n.

[00:07:59]

En ook niet voor elkaar krijgen om die paar regeltjes te omzeilen. Uiteindelijk zijn de regeltjes voor de mensen en niet de mensen voor de regeltjes, maar dat is Nederlands niet erg lastig om zaterdagmiddag als een volslagen verrassing toch voor mij Tom Dumoulin stop tijdelijk met koersen en dat nieuws kwam een dag na de voorstelling waaronder meer het programma van Dumoulin uit de doeken werk gedaan. Ja ik voel al een behoorlijke tijd maanden. Misschien al jaren eigenlijk dat ik gewoon heel moeilijk weet hoe ik me weg moet vinden in als als Tom Dumoulin wielrenner.

[00:08:44]

Zeg maar hoe met met de drukte erbij kijken met de verwachtingen van van verschillende partijen en ik wil het gewoon heel graag heel goed doen voor heel veel mensen, maar daardoor ben ik er afgelopen jaar eigenlijk een beetje mezelf vergeten.

[00:08:59]

Wat wilde wat wil ik eigenlijk? En ja het voelt echt. Ik heb gisteren besluit genomen en de ploeg die die steunde daarin het voelt goed voelt echt heel goed. We hebben echt alsof er een rugzak van 100 kilo af is gegaan. Die vertelde met een glimlach ziet er ergens ook verdriet achter op dit moment niet. Nee, dacht jij toen je dit hoorde zaterdag, maar ik vond het moment wel echt verrassend zo vlak na de presentatie. Maar ja, het is ook kant wel iets wat al 2,5 jaar aan sleept en wordt steeds erger wordt.

[00:09:40]

En ja, ik vind het niet verrassend dat hij een keer pauze in last en dat weegt een stop met wielrennen wat ik zeg. Het is eigenlijk al sinds sinds 2018 is het begonnen. Misschien zelfs al wel eerder naast giro. Zegen in 2017.

[00:10:00]

En je ziet eigenlijk steeds meer dat het plezier in het fietsen dat hij het verloren is geraakt en dat het steeds meer en moeten winnen is geworden van de buitenwereld er als een Ploeg en van sponsoren van Media en van hemzelf en ja, Als je als topsporter alleen maar bezig met moeten winnen en dat we het lukt, dan is niet dan blijft hij wel heel weinig over Hans dus ook niet om logisch natuurlijk. Iemand die ooit. De giro heeft gewonnen dat dat dan zo wordt naar gekeken en dat dat ook in zijn hoofd gaat wel.

[00:10:35]

Uiteindelijk ook zijn enige behalve dan zijn tijdrit natuurlijk zijn medailles. Die heeft gehaald en een grote overwinning op de weg en hij is natuurlijk dan gekatapulteerd als een soort te grote ronde winnaar, maar uiteindelijk was ze hem meer en tijdrijden. Die is omgebouwd dat hij met zijn onvermogen. Nnnn met minder kilo's ineens hulkenberg kon bedwingen.

[00:11:00]

Maar ja, hij heeft heel weinig gewonnen daarna nog, hè. En het ging eigenlijk allemaal mis en Thijs zegt ja, zat er aan te komen en heeft tijd voor zichzelf genomen, maar heeft al een keer 400 dagen niet gefietst, dus dan denk ik van Ja dit is echt Volgens mij zit het complete einde van die komt niet meer terug op niveau. Misschien dat hij nog wereld urenkorting gek doet, maar ik denk niet dat hij nog dit kan opbrengen. Zie jij het ook zo zonder in Thijs Ja ik denk dat kan inderdaad groter is dat hij stopt met dure terug komt, maar ik denk dat de kans vooral ook heel groot is dat dat hij stopt met ronde.

[00:11:41]

Er zijn mij heeft denk wat anders zegt inderdaad hij hij heeft nooit de ambitie gehad om een grote ronde te winnen is een jongen die heel laat is begonnen met wielrennen en eigenlijk min of meer die sporttest ingerold. Mede omdat hij weer uitgenodigd voor een studie geneeskunde.

[00:11:59]

Anders moet hij gewoon dokter geworden. Waarschijnlijk helemaal geen wielrenner, maar ja, het is een eigenlijk de enige band met wielrennen was dat de amstelgoldrace vlak bij zijn ouderlijk huis, passeerde en Jade droomde jij had toen hij begon de wielrenner was nou, ik wil wel een keer proberen om Olympisch kampioen te worden. Daarvoor heeft hij ook wel bij gezet en dat moest ik 2016 gebeuren in Rio naar zilveren achterkant sla, maar hij heeft nooit de ambitie gehad van. Ik word ronderenner dat is eigenlijk dus maakt een beetje overkomen in De Ronde van Spanje 2015 zon op onder voorwaarden wijzen de giro 2017 en toen verwachten ineens iedereen van hem dat hij de Tour de France we gaan winnen en 2018 werd hij wel twee dingen giro als tweede in de Tour en was hij wel dat we met de beste ronderenner ter wereld, want alleen maar de druk nog eens met je nog eens verder verhoogde, maar je zag In dat jaar al zeker ook in het voorjaar waar die met zijn fiets stond te smijten in de in de UK Tour en waar.

[00:12:59]

Altijd gefrustreerd was over de samenwerking met mijn toenmalige ploeg sunweb.de van alles mis ging en toen kwam 2019 er overheen, maar die tegenslag gehad met blessures, maar waar je ook nog verder posten met de ploegleiding van Sunweb En ja, dat was daar als je eigenlijk nooit meer Echt overeengekomen en bij team jumbo-visma is die al binnen gekomen met al die problemen en heeft hij gezocht naar naar nieuwe omgeving en nieuwe mensen om me heen die misschien wel zouden kunnen studeren en wel weer plezier in wielrennen om later terug vinden.

[00:13:39]

Maar ja, dat is eigenlijk gewoon helemaal niet niet gelukt. Hij is afgelopen jaar ook rondgereden als een soort schim van zichzelf en ja, dit model dieperliggend probleem dan alleen maar een paar nieuwe mensen om je heen. Ja jij hebt natuurlijk een betere ingangen die met dat team dan dan ik, maar dan moet er iets gebeurd en dat die stage wat hem.

[00:13:59]

Beslissen waarschijnlijk is ze daar ook weer op training niet naar huis gereden, maar heeft daar waarschijnlijk de voet van een hij toch wel een paar die veel verder staan. Ik en dit dit trek ik niet meer. Ik haal dat niet gewoon niet meer. Dan moet zo toch iets geweest, want anders als je goed mee rijdt en je goed mee traint en je kan vandaag staan bij Robin kan er ook liedje aan Bergop Ja dan denk je van Oké dit kan wel, maar dan moet daar ergens iets geweest zijn waar hij van zei van ja.

[00:14:29]

Nee, het is over tussen of ik denk dat ze niveau en in de tegenstand speelt heus, een rol kijk hij ziet ook natuurlijk dat er een nieuwe generatie opgestaan en hij ziet ook dat dat die door pakketje al wordt geklopt in de tijdrit en daar ben ik ook helemaal niet af gereden en nog meer mannetjes zijn maar zijn niveau en de ambitie om om koersen 20 dat dat is uiteindelijk niet de reden. Waarom die stopt wat hij zag. Opeens kan.

[00:14:59]

Was eigenlijk dat hij hij was al twee keer zelf op trainingskamp geweest voordat ze meteen beginnen met de Ploeg en Pas op met dat hij weer hometrainers kan was met de Ploeg en hij zag eigenlijk weer voor het eerst in een in de omgeving waar alles super professioneel geregeld is en waar iedereen alleen maar bezig is met dat kleine details en materiaal en met voeding en iedereen volledig gefocust is op de koers en op zijn sport zag hij ook aan de andere om dat hij dat niet meer had en hij liep daar rond met lange tanden en hij traint de veel geniet en begon weer te zeuren over zijn positie en het is uiteindelijk allemaal projectie van onvrede uiteindelijk hebben ze na een paar dagen hebben ze er zelf een gesprek aangevraagd met de ploeg van jongens.

[00:15:53]

Het gaat weer niet. Oké. En ik wil eigenlijk naar huis en als ik thuis ben, dan kan ik misschien wel weer opnieuw opladen.

[00:15:59]

Hebben ze bij de Ploeg ook gezegd? Ja maar omdat kunt wel blijven doen, maar misschien moeten we op zoek naar een echte oplossing, want zo blijft het aan Wonderen dus toen hebben ze hem ook wel enigszins voor het blok gezet en ook al gevraagd om wat wil je nou eigenlijk en toen kwam maar eigenlijk wel heel snel uit dat hij gewoon niet wil fietsen en dat hij niet wielrennen wil zijn en dat hij dat hij voor zichzelf iets heel leuk vind en dat die mountainbiken Limburg heel leuk vindt, maar echt wielrenner zijn echt tof zijn en volledig voor leven en alles eromheen laten vallen.

[00:16:32]

Dat zit op dit moment gewoon niet in en op je terugkomt is, maar de vraag maar hij doet maar wat dat betreft een beetje denken aan Bradley Wiggins die tattoo Wendy dan in het boek schrijven. Dit doe ik nooit meer, want al die kilo's afvallen en Tom Dumoulin 185 is dat terug gegaan naar 69 kilo dat -16 Bugatti chiron Rock liedjes wasgoed voorhebben zijn, maar -10 moeten gaan of in centimeters. Ja.

[00:16:59]

Ik denk dat dat ook wel eens heeft het mee gespeeld, dus ik zou denken als hij nu weer 75 kilo mag ik wegen en weer de tijdrijden worden van vroeger, want jij zegt ja, is geklopte volgend jaar in de tijdrit. Nee is ook in een klimtijdrit want in het stuk het vlak dag daarvoor had hij 5 seconden Voorsprong genomen, dus hij kan nog altijd tijd rijden. Het is altijd een van de beste tijdrijders ter wereld samen met Roan Dennis als alleen maar daarop concentreren, dus wat dat betreft zitten.

[00:17:28]

Misschien nog wel een toekomst in voor hem, maar dan moet het wel van dat onderweg af 5 kilo bij winnen af en toe een keer friet gaan eten. In Canada is gewoon voor de friet. Blijkbaar als ik het goed begrijp. Ja maar dat ronde werkt dat voor iemand van 185 Days een beetje wat ik ook Denk je dat vandepoel moet doen, hè? Zoveel kilo's afvallen, want dat dat is daar heb geen levensvreugde meer en dan weer aan dat het die de dat dat appje van van jumbo-visma waarbij.

[00:17:59]

Afwegen inmeten watje watje watje eten. Ik denk voor hem werkt dat niet. Ja ik denk dat jij denkt toch niet dat hij terugkomt als ronderenner. Het is nog veel serieuzer en nog veel meer levensvreugd inderdaad. En je mag nog veel meer mee. Moet nog meer foto's zijn en ik denk als er een weg terug is, dan is het inderdaad voor hem richting in tijdrit en scheerrichting ritten proberen te ronden en plezier en vinden, maar daar wordt dan waarschijnlijk ook bij dat hij de helft van zijn salaris moet inleveren en ik denk dat het goed is om te beseffen is dat er in Nederland altijd een extreme focus ligt op grote rondes naar en overal doet een retour waar waar bij jullie veel meer dingen door het hele jaar en gemiddelde Vlaming veel meer weet om wielrennen dan de gemiddelde nederlander.

[00:18:52]

En daar wordt ook een spatie Als ik zeg maar wat hij is niet binnen of semi klassieker winnen wordt ook.

[00:18:59]

Ingeschaald en in Nederland is het vooral de Tour en zodra die had gewonnen. Was eigenlijk meteen de volgende vraag. Oké leuk giro. En wanneer ga je dan naartoe winnen en die druk en dat verwachtingspatroon dat is daar is hij al talloze Nederlandse wielrenners en talenten aan ten onder gaan en die druk heeft ook bij die moeder een hele grote rol gespeeld bij dit besluit. Het is natuurlijk makkelijk praten achteraf, maar toen ik die beslissing wat laten bezinken. Dit weekend moest ik meteen ook terugdenken aan die NOS Welke code geel waaronder meer Dit uitkomt.

[00:19:36]

Dat is na die klimtijdrit naar La planche des Belles filles Body gekocht wordt en dus tweede eindigt Tom Dumoulin verliest 250 ongeveer op WhatsApp kan het niet langer. Gewoon zoveel krant op mijn fiets echt op. Ik word er gewoon afgereden afdaling.

[00:19:59]

Coronavirus, ik zit gewoon, ik ben gewoon hartstikke bang dat ik gewoon totaal niet stabiel zijn dat ik gewoon echt supergoed Ja ik word daar veel vertwijfeling Thijs Zonneveld Ja ja, Dumoulin is een renner die nooit zijn twijfels ook enorm heeft Verborgen Het is één van de fijnste sportmensen om te interviewen, omdat je altijd een goed gesprek krijgt, omdat die gewoon echt in zijn hoofd laten kijken en het goed kan verwoorden ook. Ik denk dat het een heel ver heeft gebracht. Hij was altijd ontzettend goed in staat om te leren wat ik moest doen in de koers hoe die grote ronde over tijdrit moest voorbereiden en hij noemt dat zelf uit een puzzeltje leggen waarin hij dan heel goed in de war met Was ook iemand die op moment dat het fout dreigde te gaan of wat fout ging, zoals het begin 2018 bij die Ja waar die helemaal verkeerd ging in Zele voor seizoen.

[00:20:59]

Fijn, die staat is om eruit te stappen en een stuk terug te rijden eigenlijk een andere afslag te nemen waardoor je wel heel goed was het moment dat de giro begon en vervolgens ook toen begon, maar diezelfde toelaten van die twijfels en dat extreme analyseerde is gelijkheid ook wel ergens een kwetsbaar punt van hem en ik doe het expres geen Ik vind geen zwarte. Ik vind het eerder een kracht, maar dat is ook een kwetsbaar punt van een waardoor die zich nu ook afvraagt is dit wel de goede weg waar ik op zit en ja, ik verdien heel gek Ja ik kan alle alle wedstrijden winnen en er zullen ongetwijfeld als mensen zijn die met me willen ruilen, maar ik vind het niet leuk en ik vind het eigenlijk een hele lekkere twijfel.

[00:21:50]

Die heeft en een hele moeilijke beslissing die heeft genomen om die tijd voor zo toe te laten en mentaal sterker beslissing ook Ja ik vind het heel knap.

[00:21:59]

Wielrenner Wordt altijd gedaan alsof we alle renners en dat gebeurt al sinds mensenheugenis aller moeten van beton zijn en ze moeten smoel houden en als je pak je fiets en als je bang bent in de afdaling de me niet zeuren en je moet vooral hard trappen je smoel houden en ik denk dat deze generatie sporters en wielrenners in bijzonder ie niet meer alleen maar boeken piemels en mensen die beland werken en mijnwerkers Die wielrenners zagen zien als enige Uitweg uit een perspectief loos bestaan. Het zijn nog steeds intelligenter sporters.

[00:22:38]

De komt steeds meer bij kijken en ik vind het heel mooi dat sporters alle nu en daarnaast Dumoulin belangrijke exponent van dat ze durven te praten over de twijfels uit emoties die in en omgaan. Ik denk dat dat een heel belangrijk Teken eens aan jongeren aan mensen in de rest van de maatschappij dat wielrenners.

[00:22:59]

Wat zijn geen Helden op mensen op beton? Het zijn gewoon ook mensen. Ik vind het eerlijk gezegd inspireren daar dan gasten die maar doen alsof ze niks voelen en zichzelf helemaal Rad voor ogen draaien en daarna een carrière met allerlei gigantisch probleem. We blijven zitten. Anders hebben we inderdaad te weinig ook voor dat hart bestaan van de topsporter. Twijfelde daarmee uitgaat. Ja, maar ja, anderszijds denk ik vond. Het is ook wel een beetje Sign of The Times in ik jullie moeten met iedereen moet er nu inzitten met de jeugd die niet meer door Corona elkaar niet kan zien is de voortent en zijn vader en generatie.

[00:23:40]

Ik heb 10 maanden legerdienst moeten gaan bakken het overleefd heb dus onwaarschijnlijk maar wat. De Toppers wordt het betreft een topsporter betreft. Ja ik vind het fantastisch dat er super intelligent topsporters zijn, maar ik zie liever dat ze superintelligence en dat ze zich toch als het echt op presteren aankomt.

[00:23:59]

Afsluiten van de buitenwereld en een soort presentatie beesten worden van Dumoulin heb ik altijd gevonden die die ja, die is zo slim dat hij gewoon teveel nadenk die komt ook uit een heel intelligent gezin. En ja, als je dan ook nog een keer twijfel trekken. Ik ga mijn medicijnen studeren of geneeskunde doen in Nederland heb je pech als je niet mag beginnen. Ja, dan ben je natuurlijk heeft ook zijn hoger. Middelbaar was ze waren redelijk zware studie is dus ja, dat is een hele intelligente jongen. Die waarschijnlijk tegen de tegen dank wielrenner is geworden en die nu teveel nadenkt, maar goed, daar ben ik ook keihard muziek van If You Can See In The Heat Of The Kitchen en dat doet hij ook.

[00:24:46]

Dus hij is wel trouw aan. Het is niet zo dat hij zegt van ik heb weer pijn aan mijn knie. Ik heb pijn aan mijn zitvlak betaal mij nog maar door hoe dat nu geregeld is. Met jumbo-visma weet ik niet. Dus als ik niet op de werklozensteun je moet doen maar.

[00:24:59]

Uit het huis consequent dus dat geef ik hem wel toe, maar ja, die die dat gedoe van moeten daar allemaal voorzichtig zijn met die mensen. Ja oké ja goed. Ja dat zal wel niet van niet meer van mij generatie zijn, dus ja, als hij nog terug zou komen. Thijs ja, dit seizoen grote ronde dat lijkt uitgesloten, Maar ja, wat zou je eigenlijk moeten doen om het plezier proberen terug te vinden in het koers. Nou ja gaat vooral met praten. Ik begrijp dat hij al met Marcel kittel had gesproken.

[00:25:38]

Bijvoorbeeld iemand iets belooft. Ja dat is natuurlijk niet echt een goeie mee te praten. Nee. Ja, misschien gaat vertellen hoe leuk het is om niet te fietsen goed. Ja ook aan ook aan ketel, maar ook een talloze andere Sprinters zie je natuurlijk wat voor een drukke bij komt.

[00:25:59]

En en als je er niet over praten en als je er als je maar blijft aanmodderen dat het dat het dan op die manier niet beter gaat worden, dus ik denk wel dat die moet naar de beste beslissing hebt genomen ook. Ze willen kijken als je ooit wil. Ja, Als je ooit nog echt wat wil winnen, dan is het alleen maar op deze manier volgens mij en niet door te blijven aanhoren en elke keer iets nieuws te vinden waarop die zinnen verstaat ie kan projecteren, maar hij is niet iemand die fiets niet leuk vindt vorig jaar toen die midden in die koers.

[00:26:32]

Loze periode zat, ben ik een beetje gekomen bij en trace waar die dan voor voor voor €0 in de rondte fiets tussen een stelletje idioten die ik thuis Heb je hem kunnen kloppen, maar ik weet dat jij dat kan ik niet zeggen, maar ja, ik vond het heel ook wel veel betekent dat hij daar gewoon op kan dagen dat hij dus.

[00:26:59]

Kilometer een auto ging zitten om te gaan rijden, dus het is wel echt een liefhebber van de Sport alleen hij moet er zelf uitvinden of die ook een liefhebber is van profwielrennen en volgens mij kom je daar. Ik denk dat het ook slim is dat te vroeg uit gedaan. Ja dan kom je alleen maar achter het stuur ik echt afstand van hem. Dus ja, ik weet het. Ik weet het echt niet wat wat Ja weet het zelf niet. Dus ja, dan ga ik dat ik weet wat uitkomt gaat.

[00:27:25]

Hij zijn er voorbeelden in het verleden van mensen die toch op Een hockeyveld terugkeer hebben ze zo spontaan. Marianne Vos denken die jaren geleden revisie ik toch heel moeilijk jaar had, maar dan toch op een nieuw huis teruggekeerd met is niet te vergelijken met dit nou op zich wel, want volgens dat ook echt wel plezier in de koers en daar was de focus ook opgeven het alleen maar op winnen en Ja zag zei dat haar identiteit zeg maar als mens alleen nog maar werd opgehangen aan.

[00:27:59]

Wielrenners zijn en aanbidden, dus dat heeft best wel op zekere hoogte een grote overeenkomst, dus hij heeft er ook inderdaad gewoon zegt gewoon op de rem gedrukt en ze is er bijna jaar uit geweest is is teruggekomen op een hele andere manier door een beetje anders te koersen door inderdaad niet meer te dicht op grote rondes en enorm gewichtsverlies gewoon echt te kijken. Oké wat vind ik leuk? Ik vind het leuk om dit te winnen en ik nog steeds moeilijker jaar uit en niet meer elke week moeten, dus die heeft wel echt het precies in de koers hervonden en dan hetzelfde geld verdient Robert gesink die in de koelkast aangenomen en die tegenwoordig ook een stuk leuker persoon is ook voor zichzelf en omgeving dan 15 jaar geleden.

[00:28:44]

Dus ja, die voorbeelden zijn er heus wel. Ik denk dat het slim is als Dumoulin met dat soort mensen ook gaat praten. Het is niet alleen maar kittel die als voorbeeld heeft van iemand die is gestopt naar ook wel.

[00:28:59]

Gekomen. Ja dat gaat kijken komen ook mensen terug na 2 jaar dopingschorsing of zelfs 4 jaar dus ja puur fysiek zouter theorie nog wel in moeten zitten ook nog over. Ja, Tom Dumoulin had het ook over de verwachtingen. Het is al lastig genoeg om mijn eigen verwachtingen te manager laat staan die van de Ploeg de sponsors de mensen Tour en omdat een wielerprogramma niet volledig kan zijn zonder een verwijzing naar Remco evenepoel. Hans moet ik meteen ook weer denken dan die moet nog de grote dingen gaan winnen als het over de rondes gaat en die verwachtingen zijn al gigantisch rot, dan moet je voor hem hopen dat hij die verwachtingen zijn nog een beetje groter dan in Vlaanderen dan dan wel.

[00:29:42]

Tom Dumoulin is overkomen. Ja, en daar kan hij nu nog mee om, maar je ziet ook sturen aan dat schaambeen dat dat goed maar niet dicht en dat hebben ze niet dat dit goed op miraculeuze wijze betekent begint februari die verwachtingen zijn van iedereen, ja.

[00:29:59]

Ik had het winnen. Ja maar nu is het gaat hij dat jullie meedoen. Ja het is zijn geval natuurlijk zwaar ongeval. Wat heeft gehad dus in principe was er niks aan de hand dat niet had gehad, maar die druk is wel gigantisch op evenepoel en die druk was natuurlijk ook groot op Tom Dumoulin Ik fiets race ook een beetje. Ik heb altijd een beetje druk op Remco evenepoel. Jij noemt hem altijd Eddy even weer even een voelen, maar dat is ook zo ja, Iedereen denkt dat ze niet merk, hè.

[00:30:33]

Wel metselsteiger slangen bedoel ik wat zwaarder totaal ander figuur, maar ja, tijdrijder enkele we samen dan denk ik meteen van en een hoge vo2max en dan heb je meteen van die moet de tour winnen. Ja, zit nog wel wat je moet nog wel wat anders kunnen ook en er zijn nog jongens die berg op kunnen fietsen, dus we zouden wel een keer van een kale geneeskunde thuiskomen in België denk ik met.

[00:30:59]

Evenepoel en en dan evenepoel op zich zelf ook dat denk ik ook van dat is een beetje ook wat ik zie bij Tibo Nys Soms denk van Ja ik doe je niet, doen jullie al een beetje teveel maak wel een beetje te drukken op voorhand eigen kledinglijn. Derde versie heb ik nog gelezen van even de poes en kledinglijn toch maar mee op het is maar goed dat jij met zijn beide voeten op de grond zit in het zwembad vooral niet verschrikkelijk zijn voor evenepoel dat iedereen mag gaan fietsen.

[00:31:30]

Hij niet. Hopelijk dan heb ik geen februari beginnen trainen, maar al die blessure zo slecht is genezen in 6 maanden tijd. Dan vraag ik me af of dat dit nu de komende drie vier weken ineens zo veel beter zal gaan. Wat denk jij Thijs en Nederland en ik zal ook wel echt met met open mond gekeken naar de manier hoe we even de boel werd ontvangen nadat hij wereldkampioen geworden bij de junioren VRT journaal.

[00:31:59]

Met Live ophaalt op vliegveld Zaventem geloof ik en dat kunnen wij ons eigenlijk niet voorstellen. We zijn in Nederland echt bijzonder idioot moment als sport, maar dat we een Junior wedstrijd in In welke sport dan ook zo groot zouden maken dat we er journaal zouden onderbreken dat ik geloof niet dat dat hier voorkomt. En ja, ik denk dat beroemd zijn Ontzettend lastig is en ze zo beroemd ben dat je niet normaal bestraat kunt en dat je hele tijd daar en opgehangen. Ik denk dat het heel zwaar is een moeilijke is dan zeker nu met alle social media en alles wat erbij komt kijken dat je nergens aan er niet bent.

[00:32:40]

Het lijkt me ontzettend zwaar als je op je 17e 18e al zo bekend bent en dat mensen zoveel verwachten dat het eigenlijk alleen nog maar kan tegenvallen. Dat heb ik een beetje maar even de boel als je naar de Giro gaat en er wordt tweede of derde, dan denk ik dat het heel veel mensen nog tegenvalt ook. Ja dus ik ben daar wel heel bang voor.

[00:32:59]

Radio1.nl vandaag zijn Thijs Zonneveld en Hans vandeweghe. We blijven nog even bij de koers en bij Jumbo visma, want daar is het contract van Wout van Aert voor met 3 jaar verlengd tot 2024. Thijs kan die andere beter zitten dan bij Jumbo visma wordt geld misschien wel, maar ik denk dat hij helemaal prima verdiend en ik denk dat hij ook wel echt heeft ingezien. Dat zijn keuze voor je visma die heel bewust gemaakt heeft de goede was geweest als je ziet Hoeveel Voor hoeveel vooruitgang heeft gemaakt?

[00:33:33]

Die heeft gemaakt afgelopen jaren op de weg. Dat denk dat hij daarmee ook zichzelf heeft verbaasd, Dus hij wil gewoon deel blijven uitmaken, want dit project en je mag is op dit moment de beste ploeg speelt sportief gezien. Staan de eerste op de wereldranglijst en hij krijgt in de wedstrijden die hij graag wil winnen krijgt hij eigenlijk en vroeg op de hei. Het enige waar het elke keer.

[00:33:59]

Welk dier maakt een geluid vorig jaar lastig was in de tour. Daar moet hij af en toe iemand anders rijden en volgens mij heeft hij daar graag voor over als die de rest van het jaar steunkaart van de Ploeg en in de tour af en toe nog eigen ding doen. Dan vindt het volgens mij prima om af en toe keerberghen op te ruimen voor liedje, maar Mario maar zijn eigen ding doen in de tour dat dat bijvoorbeeld valt toch moeilijk te rijden met de ramen gewassen Lindenberg moet gebeuren.

[00:34:27]

Ik vind moet morgen druk maken om groen ik diegene die gele trui betaald en daar is hij heeft hij niet voor om te gaan en toch niet of grote ronde te winnen die 3 weken duren. Dat heb je niet gezien vandaag heeft natuurlijk ook een paar dagen paar snipperdagen kunnen nemen waardoor er dan uiteindelijk een andere etappes wel kan inschatten. Ik denk dat het voor Wout van Aert een heel speciaal jaar wordt. Hij moet bevestigen En straks komt de strade Bianchi eraan in.

[00:34:59]

Omstandigheden dan vorige zomer dat komen andere jongens weer onderaan die weten hoe goed van harte zie je dat wisten ze al, maar toch heeft vorig jaar uiteindelijk echt bevestigd en en nu moet hij tonen. Ja, het kan eigenlijk alleen maar tegen slaan. Dit jaar voor Wout vandaag, dus het wordt echt een speciaal. Ja ik denk ook wel die druk. Ik moet gigantisch zijn op hem en de grond hem in de in de klassiekers in de Vlaamse klassiekers, move die is niet van Ivo deceuninck-quick-step hoor. Dat is stuk minder, dus dat wordt lastig om daar met meerdere mensen voor aan te blijven tot de laatste 50 km, denk ik denk het ook thuis dat het moeilijk wordt om dat te bevestigen allemaal.

[00:35:46]

Ja. Ja, vorig jaar zat er wel behoorlijk wat mee en aan de andere kant weet jij vorig jaar voor hetzelfde geld had je ook De Ronde van Vlaanderen in de wereldkampioenschap nog gevonden, dus ja.

[00:35:59]

Is een extreem goeie rennen en als je kijkt naar het hedendaagse wielrennen, dan wordt het meer en meer beslist op een paar cruciale moment en daarvoor moet je ontzettend exclusief zijn die exclusiviteit nemen zeker niet veel tijd, dus heel erg mee en dat ze dat een hele leven hebben gedaan als je kijkt naar Hoe De Ronde van Vlaanderen welk jaar wordt beslist, dan is het uit in een flits rijden van de Poel En als jullie weg en in en nog een fles is van harte bij en de rest is gewoon niet in staat om wat te doen.

[00:36:35]

Hoe goed ze ook zijn? Hoeveel ze ook trainen die dat die minuut zo'n hoop mogen leveren? Dat zijn echt maar zo weinig die dat kunnen en zolang van haar dat kan en in word gebracht door zijn Ploeg dan gaat hij altijd ontzettend veel wedstrijden winnen en had hij ook altijd dezelfde mensen tegenkomen. Namelijk van bedoel en zichzelf. Ja hoor je ons niet over.

[00:36:59]

Tuurlijk dat is echt dat is zeker voordelen sport ik ik heb echt genoten van de Ronde van Vlaanderen maar des te meer, omdat er wordt Ajax natuurlijk voor gent-wevelgem waar ze ruzie maken met elkaar en elkaar laten verliezen, maar ook gewoon hetzelfde veldrit een week in week uit dat de WK van volgende week is heerlijk. Ik vind het echt fantastisch dat deze twee mannen hele carrière al tegen elkaar opbotsen en hoeveel is ook slaan en hoe hard is ook Dikke kus aan het uitdelen. De lichten nooit eentje nog koud hooguit lichte zonnetje de touwen en beetje Oké daar nu even eentje er bovenaan, Maar ze staan altijd terug.

[00:37:43]

Dus deze twee gasten zijn mentaal zo sterk. Ik ben wel echt benieuwd of ze dat altijd zullen blijven volhouden samen. Je zou toch zeggen dat als je altijd box met elkaar dat ook gingen met eentje structureel. De bovenhand moet krijgen, maar voorlopig is dat nog niet echt gebeurd.

[00:37:59]

Ondertussen het nodig dat wegseizoen met rasse schreden, maar toch met de nodige vraagteken zeggen. Ik heb is het opgelijst. Tour down under afgelast dan gewoon afgelast wordt dat deels al afgelast Algarve uitgesteld. Mallorca uitgesteld. De Arabische koersen uitgesteld. Wellicht afgelast onzekerheid nog rond Ronde van Valencia ja, gaat dat vorig jaar opnieuw ontsporen zoals dat jaar geleden was. Dit is koffiedik kijken natuurlijk voorjaar zoals 3040 jaar geleden beginnen hier in het openingsweekend wordt echt een openings weekend als je nog gekost, maar vandepoele van zijn er niet bij en dat zijn heel veel in een heel kort seizoen zijn die er toch al niet meer bij hebt.

[00:38:41]

Volgens mij wordt wel gekoerst in België hebben getoond dat het kan vinden die bubbels. Je mag dat ook niet overdrijven die meubels, want ik ben bij een team geweest in december en ja, daar blijf ik daar zijn bubbels maar de bubbels vermengen.

[00:38:59]

Daarna diner en die gaan en anders samen pokeren met een man of 10 en die handen over elkaar en dus maar goed Ja ze worden ook maar weten welk iemand was. Nee ze worden zo vaak getest dat het eigenlijk geen probleem is. Er is nog nooit een geval geweest bij dat team voor zei ik weet, dus ik denk dat het kan wielrennen, maar dat het in totaal niet kan. Ik denk dat het Europees programma wel zal afgewerkt worden. Tenzij. De voorzijde nog een opstootje is in het later voorjaar waardoor ze in Spanje en Italië nog in een krant en ook in Frankrijk en dan gaan we weer moeten bekijken wat het wordt, maar het wordt en niet zo'n korte zien als vorig seizoen, maar wel een verkocht wielerseizoen.

[00:39:45]

Dat is duidelijk zonder telefoon die voorbereidingscursussen. Ja hoe vervelend is dat voor de rest ijs Of kun je dat ook compenseren met trainingskilometers? Want ze zullen vaak niet anders kunnen na voor de.

[00:39:59]

Grote jongens van de grote ploegen valt het denk ik allemaal nog wel mee. Ja zeker als dat zo grote koers overeind blijven. Ik heb een tijd geleden Thomas van de spiegel van Flanders Classics gesproken en die ze eigenlijk Ja we hebben vorig jaar in De Ronde van Vlaanderen laten zien hoe het kan en het is zo goed gegaan met de publiek dat thuis bleef in grote meeste mensen althans geen positieve gevallen, dus dat was eigenlijk wel een beetje een voorbeeld en dat heeft ook de autoriteiten wel voor een groot deel gerustgesteld, dus ik denk dat zeker dat soort koersen die zullen doorgaan en zijn er echt nog mensen Mario's op tafel komen wat betreft Corona maar voor de grote renners is eigenlijk het minst probleem en daar kijken we natuurlijk vooral naar naar The World Tour Seine naar de grote klassiekers en naar de grote namen en die koers week in week uit heel vaak en afgelopen seizoen was het zelfs met dat in een gedrukte seizoen was het.

[00:40:59]

Soms is er zoveel koers op tv dat je het nou niet meer kon volgen, maar de klap valt elke keer daaronder en het begint al bij de procontinentale ploegen en de continu alle ploegen koers al bijna helemaal niet meer de meeste opleidingsploeg er die ze daar vier vijf koers in een jaar rijden vorig jaar dan is zoveel en dat zal dit jaar het begin ook niet heel veel beter zijn en de aan de beide vrouwen zal het ook niet over houden. Ja dat wordt bezuinigd en worden weggesneden en de koers worden afgelast.

[00:41:36]

Dan is het vaak aan de onderkant en niet aan de bovenkant en dat is denk ik een groter gevaar voor de voor de komende jaren dat aan de onderkant zoveel koersen en vroeger klappen krijgen dat het niet echt zien, maar de voor de grote jongens een grote ploegen is het altijd pas op het allerlaatste moment moeilijk. Die kunnen voorlopig nog wel door.

[00:41:59]

Als het mag van de burgemeester van Oostende dan vind dit weekend het wereldkampioenschap veldrijden, dus plaats in Oostende gisteren zetten. Bart om dat weer kamer op de helling en vandaag klonk het alweer anders Burgemeester tommelein overleg gehad met het kabinet van minister weyts sowieso gaan we protocol nog verstrekken en er zijn natuurlijk allemaal door omstandigheden die gunstiger voor de werende het aantal besmettingen in Oostende stichtiet en het wereldkampioenschap zelf is toch wel op een aparte the top een apart parcours waar mensen moeten komen? Ja, die getest zijn en enkele mensen daar echt nodig zijn en dat is toch wel een heel belangrijke evolutie en we bespreken nu de nieuwe maatregelen met de ministers en dan ja, moet er een officiële komen en de komende uren, maar op dit moment gaat het WK door Burgemeester tommelein heeft vandaag vastgesteld hoe het er al een heel seizoen in de procentu gaat, denk ik dan maar over gaat.

[00:42:59]

Ja, goed. Dat was natuurlijk die uitbraak in in Oostende waar ik dan zelf ook wel iets van weet al mijn vrouw geeft les in Oostende die waren ook niet. Ja die waren ook eigenlijk niet, maar toch uitkijken water, maar vandaag blijkt dezelfde testing dat het niet niet zo erg is als gisteren dacht ik denk dat het WK gewonnen zal doorgaan. Ik moet wel zeggen dat de film van die twee wandelaars zullen zijn op het strand volgende week zondag, want je kan daar wel na Daar zetten natuurlijk, Maar ja goed.

[00:43:31]

Je kent het veldrit publieke. Dat noemt zich overal door. Dus ja, het is al heel veel politie nodig zijn en Stewart om de mensen tegen te houden om niks te zien, dus het wordt een wordt weer een probleempje maar eens zo'n WK dan heel anders dan pakken we de cross in Overijse gisteren. Hier is het trouwens, dus het wordt georganiseerd hier eerste wel spartelen op de Wellington Renbaan Dat is een gesloten echter een.

[00:43:59]

Einde omgeving vervolgens gaan ze met een gigantische brug over een weg heen rijdt op het strand waar het ook allemaal is afgezet en dan komen ze terug naar de keerdijk op weer terug strand die brug over weer Wellington Renbaan dus wat dat betreft is het het meest afgesloten parkoers dat we dit jaar al hebben gehad, dus er is geen enkel probleem. Het gaat hem natuurlijk wel om Griekse van internationale internationale bubbels en om heel veel mensen daar rond Stewart organisatoren en die brengt allemaal samen Als er één met dat zuid-afrikaans virussen zit en met 4 douchen en die gaat ook nog een keer derde mutant samen maken een soort Britta Maria zuid-amerikaanse of zuid-afrikaans virussen.

[00:44:43]

Ja dan wordt het niet verdeeld worden al die virusscanner bij ons in België natuurlijk en dan de paniek Brigade slaat aan toe. En ja, dan dan heb je het van sport. Moet ook maar niet voor niets eerst worden en sport. Het moeten niet gevaccineerd worden, want wij zijn ook nog.

[00:44:59]

Gezeur gezeik en enzovoort enzovoort. Ja, als je met de volksheld zou je ook kunnen beperken het ijs bij de vrouwen. Kun jij alleen Nederlands later deelnemen kwaliteit blijft table Hans Anders bij de mannen heb je Mathieu en bouten. Laat me de vier vijf mee pakken nog niet op de derde plaats mogen schrijven dan wat denk je Ja gewoon Nederlandse vrouw laten starten en het regenwoud bij de mannen. Ben je ook klaar. Zou wel leuk zijn. Ik denk ik ben met Hans eten, dus zijn veldrijden heeft eigenlijk laten zien dat het prima gaat met respect voor de regels en denk ook wel dat het echt belangrijk is dat we iets blijven organiseerde Entertainment over.

[00:45:49]

Maak je als je als er niks is dit weekend gaat iedereen ook naar buiten en dan zijn de hele volksstammen die op hetzelfde moment op straat lopen met een parkhanger.

[00:45:58]

Amandelen Waregem Koerse dus ik denk ook dat het nog steeds wel belangrijk is dat er dit soort dingen worden georganiseerd in de tijd waren er niet heel veel doorgaat. Ik ben zelf heel blij dat het mooiste dier ter wereld van de winter doorgaat, want dat vind ik het WK veldrijden al een uurtje Waar terecht omgaat, maar ja, volgens mij moet moet het kunnen met deze organisatie. In deze manier van organiseerde. Deze regels moeten we een hele coronavirus WK kunnen houden, toch? Ja dat lijkt mij wel. We hebben ook een boeiend cross week achter de rug met de overwinning van der Poel in Hamme gisteren in Overijse was het dan voor Wout van Aert met natuurlijk wel.

[00:46:41]

Die vroegen lekke band van Van der Poel en gisteren overwinning in Overijse zij van haar dat toch iets meer de favoriet zal zijn komende zondag van harte gefeliciteerd, maar toch niet simpel lang duren denk.

[00:46:58]

Situatie dat ik gewoon moet blijven rijden tot 2:30 zat en dat was geraakt en dat is er alles aan om te zijn in plaats van Jager Jezelf Zijn jullie gedeeld favoriet 550 Four Oostende kunnen trekken, dus ik hoef netwerk aantrekken, maar hij heeft in principe niet meer terug. Heeft hij inderdaad Meer troeven dan van haar Thijs Zonneveld op een zand parcours dan ja, dat ik denk dat van Aert op een parcours echt beter is als vandepoel en dat is als het enorm nodig is en als het continu duwen trekken is op de te betalen, dus dat is echt bijna zomertijd wordt van een uur, maar ik denk op de wat meer technische parcoursen en zeker in het zand is het heel technisch en van de boel laat eigenlijk al jaren zien dat hij in het zand.

[00:47:58]

Beste de beste Technieken heeft gaat het heel vaak om meer om in te valletjes en om hele korte sprintjes en daarin vandepoel denk ik trainer van de wereld en als het aankomt bespringt je in de cross, dan neem ik dat Vandaar ook de snelste is. Dus ik denk dat vandenpoel echt al meer toe heeft om te spelen, maar daar moet ik meteen zeggen dat het verschil tussen die twee de laatste jaren niet zo klein is geweest als nu dus als vandepoel mindere dag heeft, was die een keer lekker uit zoals nu 2 keer gebeurd is dan wint.

[00:48:34]

Dan is ze vanavond ermee weg. Dus dat maakt het wat mij betreft wel het spannendste WK in een jaar in ieder geval van tevoren, maar ik denk dat altijd terug in Valkenburg en bijles. Waar ligt nog een proeven namelijk de kijken op vandaag hebt gisteren ook gezien dan elke andere die.

[00:48:58]

Die denkt Oké is op 6 seconden. Ik ga nu even de benen rustig houden en kijken hoe we dat gaan aanpakken. Laat hem terug komen vandaag blijft dan gewoon rijden in Ja vannacht is mentaal denk ik sterker dan van der Poel Als het bij Van der Poel tegen Slaats als hij les gehad met die Aldi lekke banden daar omdat parkoers. Ja, dan is ze is meteen ook over en in Valkenburg langs dan ook veel te modderig naar zijn zin en dan is het ook over dus het moet bij Van der Poel niet mee zitten, maar het mag vooral niet tegen zitten en als het echt tegenzit Dan denk ik dat van der Poel sneller de Bruin aangeeft dan Wout van Aert die natuurlijk koken.

[00:49:41]

Ja, het is onze gesprek voeren om het zo te zeggen, maar die eigenlijk meer stomper is of stoempers vermogens man dan van der Poel ik al langer die grote vermogens aanhouden en blijven trappen blijven trappen. Ik denk dat vandenpoel het eigenlijk ook wel kan maar niet wil. Dat is niet zijn man.

[00:49:58]

Met de fiets rond te rijden zijn manier is het spelen met de fiets en dat is natuurlijk de vraag het zand Oké jij zegt Thijs vandepoele is beter in het zand. Dat klopt als er in het zand kan worden gefietst. Het is niet zeker dat er een tand zal kunnen worden gefietst. Helemaal dat antwoord kapot gelopen, want het zijn wel heel veel deelnemers en zo'n WK natuurlijk. Dus na hun. Zij komen natuurlijk als eerste en dan zullen ze waarschijnlijk door het zand kunnen fietsen als eerste, maar na en komen eraan 80 die er doorlopen en dan de volgende ronde komen ze misschien een soort gigantische zandbak terecht, Maar ze kunnen door fietsen en dan wordt het lopen en dan ja, dat weet ik niet natuurlijk en natuurlijk lopen en dat hebben we ook gezien gisteren en vandaag kan ook lopen, maar dan wordt het misschien een mentaal spel en dan denk ik dat Wout van Aert een streepje voor heeft eigenlijk zou vanavond of de Belgische selectie die zouden gewoon een paar tsjechen en Polen en Spanjaarden de slag moeten nemen om elke ronde.

[00:50:58]

Kapotte lopen. Ik heb gevraagd aan de bondscoach of zoiets nog iets speciaals gevraagd aan de organisator zijn een maar de bondscoach is vrij eerlijk in zijn verhaal, dus ik denk dat er iets speciaals geregeld, maar dat weten we pas na afloop zoals altijd in de cross. Misschien dat Tim merlier als laatste gewoon begint te rijden en zorgt dat er echt een mooi spoor is voor Van der Poel die dan komt en dat kan ook zijn, want ik had geselecteerd als 9e en dat is natuurlijk geen België deze goed.

[00:51:32]

We zijn al bijna klaar. Is de Voorde vooraf voor de koers is altijd mooi, maar na de koers dit ook altijd heel fijn dat een uurtje over na te praten. Zeker dat dit soort dingen en in de cross gebeurt. Er altijd iets. Dat is onzekerheid route naar misschien wel bijna klaar met deze aflevering van de tribune en aan het eind van vragen. We altijd waar jullie op sportief gebied nog naar uitkijken deze week, maar ik ken het antwoord natuurlijk al Thijs ja.

[00:51:58]

Het mooiste liedje van de winter heel simpel en ik zou normaal gaan kijken zijn als alles al dat gedoe er niet zou zijn met testing is goed, maar ik ga dus niet kijken. Ik ga gewoon op televisie, want dan zie ik veel beter. Zie je Peter op televisie. Dus gewoon zorgen om 3 uur klaar zitten. Thijs jij ook voor de televisie of verplaats? Ik weet het nog niet zou kunnen dat ik heb plaatsen bent, maar het ligt een beetje aan de regels en hoeveel mensen er zijn er zo en ik blijf thuis.

[00:52:29]

Ik vind jij ook dat of een keer negatief wordt getest, maar ik vind gisteravond voor de televisie te zitten in de jungle. Ik denk dat het voor Bart tommelein in die joggingbroek voor tv mag zijn het WK veldrijden komend weekend te volgen op alle kanalen van Sporza zo Hans Bedankt dat jullie er waren. Dit was de tribune en maandag 1 februari zijn we er met een nieuwe podcast dombo.