Transcribe your podcast
[00:00:00]

Mafkezen van BBL doen. Ook communiceren willen gaan praten, want is toch een groot probleem hoor. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om zijn sfeer. Heb ik toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd. Dan ben je best zelf auteur.

[00:00:39]

Dan heb je alles meegemaakt in je leven en dan zit je nu achter zo'n euh. Zo'n apparaatje een podcast op te nemen. Nou, het is een godswonder dat er überhaupt een verbinding tot stand is gekomen. Ik zit hier naast de hoofdredacteur van Voetbal International.

[00:00:52]

Ik weet niet wie dit allemaal aan de lijn heeft gehad. Tot aan het Pentagon heeft ie gebeld om ervoor te zorgen dat de apparatuur werkt. Dat zijn vier satellieten de verkeerde kant uit gegaan. Maar verder als het goed is hebben we nu verbinding, dus we kunnen beginnen.

[00:01:04]

Maar de eerste Dik Voormekaar Podcast A uitstekend artikel vind ik wel te dik voor mekaar. Maar we zijn gisteren geweest bij de eerste training en het was eigenlijk al dik voor mekaar. Ja ja, zeker weten. Dus ik vond de stemming. Ja, nou, laten we zeggen jij bent bij de eerste training geweest. Oh ja, jij kwam later. Nou, ik mocht niet vanwege Corona, daar mochten maar één verslaggever van vjjy. En op onverklaarbare reden sta jij kennelijk hoger in de hiërarchie dan ik.

[00:01:28]

Maar ik wist niet dat jij bij ons werk te maken had. Goed om te weten dat nou ik ben vermaakt. Tot nu weer een rentree in de officiele podcast. Nou, en ook niet zomaar een, dat dacht ik ook. Dus we zitten lekker in in Rotterdam. Ik dacht wel van kijk. Als ik dan toch meedoen weer met dat hele toneelstukje, dan ga ik me er ook mee bemoeien. En jullie redactie zit in Utrecht. Dat vind ik fermenteren.

[00:01:49]

Ja, nou nog erger.

[00:01:50]

De Meren vind ik verder prima, maar een podcast over Feijenoord die neem gewoon weer wat te noemen.

[00:01:55]

Gewoon in Rotterdam zit de top je de huismeester aan de Meent. Rotterdamse Kuip bijna niet. Nee, Rotterdamse kan je niet hebben. Aan de overkant zijn de hele straat aan t slopen zoals het hoort in Rotterdam, aan de achterkant ook. Dus het duurt even voordat je daar bent. Maar verder is het wel. Dat geeft toch wel een goed gevoel terug in Rotterdam en gister tuurlijk ook weer bij die bij die. Ja, jij was er niet bij de eerste training.

[00:02:14]

Maar ja nee maar ik was wel de honderd gezien. Ja, precies daar. Maar jij kwam wel op een goed moment toen de auto's werden uitgedeeld.

[00:02:20]

Ja ja, nee, maar kijk, het is allemaal onzin. De eerste training is onzin, daar valt niks aan te zien, die persconferenties. Dat zijn natuurlijk helemaal toneelstukjes, waar je in principe helemaal niemand een plezier mee doet. Maar het is gewoon lekker om in de Kuip te zijn.

[00:02:32]

Dat vind ik althans. Want ja, dat is het gekke. Het gekke van dat van het voetbal. En ook een beetje voor mij. Zeker van dat stadion als het lang geduurd heeft, dan weer gewoon heen. Ook al valt er helemaal niks te zien, ook als ook al staat er een elftal van waarvan je weet dat wordt niks. Je moet er gewoon weer voor zijn, dus dat vond ik wel lekker hoor. Jij en ik zijn vaak in de kaart geweest dan bij menig familielid of Rabia.

[00:02:55]

Je kent alles, alle goed, alle hoeken en gaten van het stadion.

[00:02:59]

Ja, nou moet ik wel zeggen dat jij hoe lang schrijf jij nou over veilig thuis, zeg maar?

[00:03:06]

Nou uh, oh ja, al een hele tijd. Maar volgens mij rond 2004 was het zo dat ze nooit besloot om echt vaste club watches op clubs te zetten. Kijk daarvoor deed je nog een beetje Sparta erbij et cetera. Nu nog alleen Oranje en Feijenoord en af en toe ook eens wat andere mensen dat moeten. Doe je wel eens wat? Wat? Wat erbuiten? Maar sinds 2004 zijn veelal Feijenoord.

[00:03:27]

Maar jij was er al sinds 1 3 1 seizoen 93 94 dat ze toen toppertje. We hebben het inmiddels over de middeleeuwen natuurlijk. En dat is meer dan 25 jaar geleden.

[00:03:40]

Toen werd de Feijenoord krant opgericht voor de eerste en daar ging ik was toen vier jonge freelance journalist en ik heb vanaf het eerste nummer er aan meegeschreven. Later werd ik hoofdredacteur en nog veel later ben ik zelfs in dienst gekomen. Een paar jaar bij Feijenoord. Maar je begon daar als begon daar als jongste bediende het initiatief van jonge Jan van de Jan Dezwarte.

[00:03:58]

Die had dat verzonnen. Dat was een briljant idee. Euh hè? Ik weet nog heel goed dat ie mij belde en hij zei ik ga een krant beginnen. 24 pagina's op tabloidformaat. Die gaat alleen maar over Feyenoord. Weer daar aan meewerken. En ik dacht dat is best een leuk klusje voor drie weken, want dan zijn we wel uitgeschreven over die club. Wat kan je er verder over zeggen?

[00:04:16]

Het werd een gigantisch succes.

[00:04:17]

Zowel in oplagen werden al heel snel een oplage hoger dan HP De Tijd en ook klaar.

[00:04:25]

Kijk, later is het echt onderdeel van die club geworden en is het een beetje zoals dat gaat in deze tijd allemaal wat gepolijste geworden. Maar in die begintijd hadden we eigenlijk voor zo'n club krant een hele goeie redactie, net als onafhankelijk ook redelijk onafhankelijk. Want ik kan me nog herinneren dat één van de mensen die was aangetrokken Cavallo bijvoorbeeld. Hugo Borst heeft daar z'n eerste columns geschreven. Jan Swart zelf en natuurlijk Feijenoord Insider geweest. Altijd rolprenten. Leo Verheul, Koos Postema, Gert Cockx niet te vergeten.

[00:04:56]

Maar ook de inmiddels helaas al overleden Dick van de Polder, de nestor van de Rotterdamse journalistiek, kan ik me niet eens herinneren dat hij van de polder volgens.

[00:05:04]

Kwam met een 4-3-3.

[00:05:05]

En dat soort dingen kan heel goed herinneren, want Jan heeft toen voor het allereerste nummer van die krant aan Dick van der Pol gevraagd of hij zijn analyse wilde schrijven. Van T. Van de selectie en die heeft toen vanaf nummer 1 tot 22 werkgebieden en afgebrand op zijn manier. En ik weet nog dat de toenmalige hoofdredacteur Luc Brouw die ging toen met Fijenoord in het vliegtuig naar Akranes wedstrijdje. Volgens mij was ik het allemaal goed herinner. En die deelde toen heel trots de krant uit aan die spelers van nu.

[00:05:33]

Dit is hem. Binnen een kwartier kwam John de Wolf vanachter het vliegtuig naar hem toe en zijn we hebben bekeken. We hebben besloten om nooit meer met dat club op de eigen club was. Een goeie start was een goede zaak, ook wel een goeie krant. Fenton zat er natuurlijk ook maar met z'n eigen hoekje. Helaas overleden onlangs zeker in Nederland. Er waren echter natuurlijk Nicole en ik moet zeggen dat waren ook mensen Terry tegen wie ik zelf enorm opkeek.

[00:05:57]

Ik las ik las die stukken van venten altijd en laat is een hele goeie goeie vriend van me geworden. Maar toen was het echt wel een soort idool voor mij. Op een bepaalde manier omdat hij. Hij bracht ook humor in de Indus in de voetbalschoenen steken. Nee. Ja, ze hadden zo'n rubriekje N.H. Allemaal van die van die flauwe grappen en af en toe een briljante daartussen.

[00:06:16]

En hij wist ja, ik denk dat met heel veel plezier terug aan die tijd.

[00:06:20]

Euh, omdat t. Ja, je hebt het net. Het is net alsof je het over een andere club hebt hoor. Toen was alles anders. Het stadion was zelfs anders.

[00:06:28]

Het enige dat ze nog geen.

[00:06:30]

Er geen dagcontracten en verbouwingen in het bestuur van Feijenoord of de Tourorganisatie van Feijenoord, die bestond uit Jorien van den Herik, de voorzitter secretaresse Sandra van Dongen statuur handhavend Stein directeur, directeur, verregende trainingskampen en en en en dan had je Sjaak Troost.

[00:06:48]

Die was net aangesteld als commercieel directeur. Dat was het nou. Ik was gister dus met jou in de Kuip.

[00:06:53]

Ik heb wel 3000 mensen in de club postuum gezien die gevoelsmatig ja, die allemaal werken op afdelingen die de voeger natuurlijk helemaal niet waren. Hij was geen medialab maar de korte lijnen had voor het Blankesteijn en die regelde hij. Nou ja, die deed ook de accreditatie.

[00:07:10]

En ik ben je nog als je aan aan Fred Blanker mij vroeg hoe doe je dat eigenlijk? Een selectie maken zeg je nou heel simpel jochie. Iedereen die een klootzak is komt er niet in. En iedereen die ik aardig vind wel.

[00:07:21]

Staat simpel. Het was een prima selectiebeleid. Het is wel veranderd, maar tegelijkertijd toch ook weer niet fit. Nee, het blijft altijd. Je blijft altijd degene van wie zichzelf.

[00:07:31]

Maar dat komt niet zozeer vind ik door de club, maar dat komt door de supporters. Dat komt door de beleving van de mensen eromheen. Ja, maar toch ook wel een beetje die kalkrijk. Gisteren waren we. Daarna werden de auto's van de auto's, werden BMW's worden uitgeleverd. Aan die spelers hadden ze natuurlijk tent neergezet. Een pakketje met een BMW en een A Water stond er ineens een telefoon. En het is toch eventjes aan de achterkant van de band.

[00:07:53]

Dus zijn we toch nog van ja, dat is ook wel typisch Feijenoord. Jij gaat altijd effe anders. Net anders dan je denkt.

[00:07:59]

Ja, jij jij. Jij verwoordde het heel goed gister. Jij zei Feijenoord is de grootste amateurclub van Nederland.

[00:08:04]

In sommige opzichten zeker in sommige opzichten zeker. Het is niet beursgenoteerd. Natuurlijk, het is allemaal wel geprofessionaliseerd, maar daar hangt wel de sfeer. En dat is ook wel grappig als je botte Colmant want daarover spreek heeft eventueel bij PSV jaar werk bij Ajax gewerkt en bij Feijenoord. Ik heb hem wel eens gevraagd waar je zit. Nou dat verschil te zien tussen Ajax en Ajax en Feijenoord om met name bij te houden. Zijn die ook van Ajax? Natuurlijk alles in het teken van Wynne en een topsport en dit maar van bij Feijenoord.

[00:08:31]

Hangt echter zeer nog van een voetbalclub. En ik snapte wel wat ie wat ie daarmee bedoelde ook zeker?

[00:08:36]

Zeker weten. Maar dat is precies wat jij nou zegt. Dat is precies wat wat fijner voor mij aantrekkelijk maakt.

[00:08:42]

Dat is ook precies de reden waarom jij al je halve leven daarover schrijft en ik ook. En ik kan er nog een heel leven over schrijven. Dat is dat is kijk wat mij al voetbal interesseert en waarom ik al 30 jaar over schrijf.

[00:08:55]

Dat is eigenlijk de het verschil tussen hoe het grote publiek denkt dat het is die ROM romantische kijk op jou op op zo'n voetbalclub en de hoop die ze hebben wel goed is en de soms schrale werkelijkheid bij Feijenoord.

[00:09:10]

En wat jij zegt, dat ken ik heel erg.

[00:09:12]

Ik ben benieuwd naar de 13 jaar dat ik het dagelijks volgden ben. Ik ben ik de halve wereld over geweest en je kon het ene moment bij jezelf denken.

[00:09:21]

Dit is in potentie de grootste club van Europa. Dit is een soort Celtic qua beleving. Weet je ook waar emotie? En het volgende moment denk je bij Barendrecht 3 jaar hebben ze het gewoon beter voor mekaar. Dat is het in een hotel, maar dat is mooi, want dat zorgt dus ook voor dat dat je een club hebt waar je ook af en toe om kan lachen. Waar, waar, waar, waar dingen gebeuren die je gewoon niet voor mogelijk houdt.

[00:09:41]

En ik moet er niet aan denken dat het bij Feyenoord allemaal van een leien dakje gaat. Nee, nee, dat maakt het ook allemaal veel minder minder aantrekkelijk. Juist dat onverwachte. En dat de crisis bij Feijenoord door de crisis ze beveiligd zijn. Ook gewoon altijd weer anders dan bij waar het bij andere clubs. Natuurlijk. Het is altijd. Iedereen heeft dan een mening. Je kan iedereen bellen. En en dan? Maakt niet uit. Iedereen is ook te bellen.

[00:10:04]

Snap je? Ja, ja, dat is natuurlijk. Bij Ajax lijkt me dat toch een stuk moeilijker met een met een beursgenoteerd bedrijf. Maar bij Feijenoord is het inderdaad een. Een amateurclub dat Najeb pleegt een paar telefoontjes en je bent wel weer redelijk op de hoogte van wat er allemaal speelt. Het is gewoon qua beleving, zeg ik dat de meeste Zuid-Amerikaanse club van Nederland is.

[00:10:26]

Alles bij Feijenoord, zowel in t Gooi als in het slechtte, is extremer dan bij de rest.

[00:10:31]

Heb ik altijd die de, aldus de. De euforie is ís is gewoon groter. Dat merk je op momenten dat er dat er eindelijk iets gewonnen wordt. Wat je wel? En dat merk je in de stad ook. Vooral in en maar, maar ook de de zwarte kant. Weet je wel. Ik bedoel ze gaan niet in in Rome. Gooi ze niet in een klinker. Voor de ruitenwissers lopen de hele binnenstad, inclusief alle fonteinen.

[00:10:54]

Alles is extremer, fijner om uit te sterven en het is overal getrokken pistolen. Dat je tegen De Graafschap tot inderdaad de euforie die er ook geen grenzen kent.

[00:11:02]

Maar ik vind dat mooie omdat het ook voortkomt toch wel uit de uitweg uit de hele grote verbondenheid van mensen met die club. Het gaat. En dat vind ik het ontroerende. Eigenlijk kan Fijenoord en dat is ook wat mij altijd dán aan interesseert. Kijk jij ook beroepsmatig veel met die spelers op het veld op wat er op de grasmat gebeurt en vooral interessant voor wat er omheen gebeurt?

[00:11:23]

Wat je wel? En vooral wat die wat die club voor mensen betekend. En hoe dom? Hoe het levens van mensen beïnvloedt in positieve en in negatieve zin.

[00:11:31]

Dat is gewoon onvoorstelbaar. En je hebt die verhalen natuurlijk ook wel redelijk vaak gesproken. En ik heb hem. Toen hadden we een special over Feijenoord en en heb ik hem ook naar het feit dat gevoel gevraagd. En toen zei hij dat t is een familie. Dat gevoel heb ik natuurlijk heel sterk. Was in het stadion zitten en hij had dat altijd, al liet er een soort analyse. Oplossing kwam eigenlijk uit op het feit dat mensen vroeger misschien gepest waren.

[00:11:50]

Vervelende jeugd te hebben gehad of thuis problemen dat ze wel in dat stadion komen. En dan eigenlijk al die heisa vergeten. Want al zijn ze bij je bij Feyenoord. Dat zal misschien best wel wat er wat inzitten als je ziet de adoratie van sommige mensen voor Feijenoord en de Kuip geldt. Je weet het zelf, dat kent geen grenzen. Het is een trots is t. En een troost tegelijk. Stadion het is het is niet voor niks. Kijk, daarom heb ik een hekel aan als er nu in die discussie met dat stadion over de Kuip wordt gesproken alsof het een kantoorgebouw is.

[00:12:20]

Een verzameling stenen met vier lichtmasten eromheen. Daar gaat het helemaal niet om. Weet je wel. Het gaat erom dat mensen daar stiekem de as van hun vader verstrooien. Het gaat erom dat dat mensen. Ik las van de week ook een.

[00:12:33]

Twitterbericht van iemand die had die van hem niet kennen, maar die had een kind gekregen en die was tot dan toe Mossel, die eerder lid was van de cameraatjes die de Fijenoord sportvereniging voor baby's dan geen aangifte had gedaan.

[00:12:46]

Ik bedoel, ik weet nog dat we bij Feinberg in de tijd dat ik er werkte. Na de UEFA Cup winst geboortekaartjes kregen van mensen. Die hadden hun kind naar het hele elftal vernoemd. Elf namen dus die dat kind heette.

[00:12:58]

Jerzy Bonaventure quiz weet ik veel kaas voor je leven getekend, weet je wel.

[00:13:05]

Maar dat dat? Dat? Dat zegt gewoon heel veel. En dat mag fijn, zo mooi.

[00:13:10]

De supporters worden geweerd met spandoeken met de klap in de twaalfde minuut en dat soort dingen. Het is een. Maar het is ook lachwekkend.

[00:13:16]

Ik vind het. Het is het is allemaal net op de grens van het kan. Het kan heel ontroerend zijn en het kan ook doorslaan naar verschrikkelijke kitsch.

[00:13:25]

Dat is heel de de. Ik vind aan de ene kant vind ik het eigenlijk schitterend dat je dus een club waar een verzorger net zo wordt vereerd als een topscorer. Waar maak je dat mee?

[00:13:36]

Weet je waar Geert Meijer, die mensen tot tranen toe weet te bewegen door alleen met een handdoek boven het hoofd te gaan zwaaien?

[00:13:42]

Maar niet iedereen ome Gerard wordt genoemd en die dan? Ik weet wel dat die afscheid nam mij niet meer welkom was. Ja gekregen. Ja, hij kreeg van alles.

[00:13:54]

Maar het mooiste vond ik eigenlijk nog dat iedereen ging staan en klappen.

[00:13:57]

En ik vond het ook heel erg terecht voor iemand die zijn hele leven aan die club heeft gegeven.

[00:14:01]

Maar hij werd volgens mij, als ik het goed heb met een helikopter het stadion uitgezet. Dat was een soort ten hemel stijging. Helemaal het verhaal helemaal rond maken. Weet je wel.

[00:14:10]

Maar wat dan ook weer typisch Feijenoord is in die zin dat ik heel weinig geld in die tijd en voor bewezen diensten houden over lange al 50 jaar de zorg geweest.

[00:14:18]

Natuurlijk zeker krijgt hij een vacancy cheque van 750 euro.

[00:14:24]

Maar ja, dat is jammer.

[00:14:26]

Ik ik. Nou ja, dat zegt nu nog effe naar de camping naar F50. Maar ik wil helemaal niet naar de Kuip zitten. Dat is ook zo blanker. Mij is dat op latere leeftijd in de Kuip geweest, maar Meijer loopt er nog rond. Afscheid nemen gaat gewoon moeilijk. Nee, nee, dat en dat gaat niet door Fred Blanken, maar hebben ze. Er is een hele lange carrière paar keer uitgegooid. En hij zei altijd gooiden me door de voordeur de ruit, maar kwam door de achterdeur altijd weer binnen met onkruid.

[00:14:52]

Maar hij kon niets. Hij kon niets anders kunnen. Niet zonder dat ik weet dat het de laatste keer dat ze hem toen hebben geprobeerd te ontslaan. Heb ik ook nog contact toen met zijn vrouw gehad Enzo. En die zei dat vrijwel letterlijk. Weet je wel. Hij moet gewoon terug, want hij kan niets om. Hij gaat gewoon niet. En dat zei ja, dat zijn de mensen die club het karakter geven natuurlijk. Voor mij althans.

[00:15:09]

Veel meer dan een speler is dat niet. Die komen en gaan, maar over spelers gesproken. Dat is misschien ook wel weer echt Feijenoord. Dat hebben natuurlijk wel een paar karakters rondgelopen bij die club en daar lijkt het toch ook op dat er meer bij Feijenoord lopen dan bij andere Nederlandse. Zal misschien ook een met dat eeuwige eeuwige geldgebrek te maken hebben. Kijk, we hebben het nou ja, vraagt net aan mij wanneer ben je begonnen? Nou, ik ben begonnen zo 93.

[00:15:31]

Toen kwam je natuurlijk Ducato afgrijselijke CryoSat uit die periode.

[00:15:35]

Natasia Superiore, Jorien van den Herik waar die toch echt alle credits voor genoeg credits voor heeft gekregen. Die heeft echt de club gered met een aantal mensen, maar vooral Hein.

[00:15:46]

En toen hebben we die gulden van van Henk Fraser tegen PSV gehad. En en en de beker in Den Bosch. Dat was dat. Dat is onvergetelijk natuurlijk, maar het gevolg weet ik nog goed. En toen dacht ik al. Kreeg toen als verslaggever natuurlijk meer een kijkje achter de schermen.

[00:16:02]

En toen was het al zo dat Feijenoord na die bekerwinst heel blij was dat ze zich hadden geplaatst voor Europees voetbal, maar die die netjes voor bestuur wat op bezoek kwam van FC Luzern.

[00:16:12]

Of weet ik van tegen wie ze toen speelden? Die moest Jorien hebben Jorien uit eigen zak betaald en doen. En de ronde daarna betaalde Lundqvist de voorzitter. En zo zijn ze doorgegaan. Helaas voor hun fijne dat ze nog heel ver. Maar ik bedoel dat is toch onvoorstelbaar. En nu zijn we dus bijna 30 jaar later. En dan loop ik gisteren weer met jou eens de Kuip binnen. En waar gaat het over?

[00:16:33]

Geld? Geldgebrek dus. Het is intussen een soort Groundhog Day of een beleving die je daar steeds krijgt?

[00:16:40]

Nee, maar dit omdat jij zij van die spelers. Ik denk dus dat het geldgebrek daar ook voor zorgde dat Feijenoord vaak heeft moeten vissen in de vijvers waar waar gewoon Doby zitten en de Yami. Wie heb je allemaal niet gehad?

[00:16:53]

Het is in een oneindig lange lijst. Ja, je hebt nog een paar boeken vol over geschreven. Bijna.

[00:16:59]

Ik heb een heel boek over Giant geschreven. En wie? Ja, bij geen enkele andere club zou natuurlijk een speler als Ryan zo worden bejubeld als bij Feyenoord. Maar dat is ook zo'n voorbeeld. Ik bedoel die jongen, je kwam met de term naar de training. Speelde in die na dat we niet naar de training na de wedstrijd gingen met de trainer. Stond je als supporter met je handje netjes aan toe te juichen? Stond op de tramhalte naast je om naar huis te gaan.

[00:17:21]

Die had die had en die had in tijd. Bijna niemand wist dat toen mijn. In het jaar dat Fenati, waarbij twee illegale Guineese vluchtelingen op zolder zitten bij mij thuis, waar die voor zorgen wat je allemaal? Dat soort dingen geldt, gaf die ook weg als er geld gaf die weg aan mensen en dat droeg die ook nog de tas van Koeman. Ja ja, dat was in Amerika en zou Koeman toen hebben gezegd hoeft niet. Ja en nee, maar dat was absoluut zo.

[00:17:46]

Ik zat toen in de spelersbus met Feijenoord in Tampa in Florida trainingskamp. En toen moesten de bus uit het hotel in en hij trok de. Koeman wilde gewoon z'n tas pakken en naar binnen lopen. Toen trok hij die tas uit zijn handen, want die ging hij dragen. Dat was hij zo gewend. Koeman was aanvoerder. Die was ouder dan hij, maar hij deed bij mij ook. We liepen met hem door een winkelcentrum. Toen was hij 17 en ik was 24 ofzo.

[00:18:13]

Toen liepen we door een winkelcentrum duin. Dat Amerika en ik had wat spullen gekocht, herinner ik me nog. En dan trok hij dat tasje uit mijn handen, want dat wilde hij dragen, want ik was ouder dan hij. Een hele aparte jongen. Maar goed, die karakters, ja, ik weet niet.

[00:18:26]

Lopen die daar nu nog tussen bij deze selectie?

[00:18:29]

Echte jongens bij de huidige selectie, dat niet echt, maar tot kort voor tijd waren we natuurlijk B13 gehad. Als ik een kamer te pellen met al zijn eigenaardigheden en die presteerde dan ook nog wel nog bij. Als je presteert en je bent een beetje onaangepast, dan houd je wel in het pilletje bij je. Bij veel van de van die supporters. Wat me wel opvalt is die Pelle. Ik snap het aan de ene kant wel ja. Hij had natuurlijk wel iets atypisch voor een Feyenoord de cultheld.

[00:18:57]

Dat ie er niet uitzag als een soort de apothekersassistente of een later was hij dan normaal waren de kult helden geen hype is was er, was ook geen doorgroei.

[00:19:06]

Was een knappe gozer die die ook nog wel de doelpunten maakte.

[00:19:09]

Ja, dat was ook wel atypisch, maar ik krijg dat de Vink ook iets om waar je over kan praten.

[00:19:14]

Maar dat is ook zo. Maar OM heeft op die Pelle terecht te komen. Dat is natuurlijk iemand die heel graag ook over zichzelf sprak. En ik heb dat boekje met hem gemaakt. En dan heb ik gewoon 24 keer geluncht en na 3 uur mochten mensen vragen stellen wat je wel van plan was. Over van alles en nog wat. En na 3 uur was ik helemaal gesloopt en zei hij Alona, nog een vraag. Hij sprak zo graag over zichzelf en maar op één manier klikte dat perfect meteen met die met je vader supporters.

[00:19:41]

Maar dat is ook mooi he, dat dat gekke.

[00:19:45]

Die chemie die er af en toe een keer in de zoveel jaar de vinger op te leggen. Nee, hoe dat nou wel? Bij de ene speler wel, maar de andere speler niet. Want als ie niet in de pilletje valt natuurlijk ook gelijk een probleem. Dan heb je een probleem. En daar is het ook weer extreem in dat Bico is. Of je je kan niet meer stuk of je of je voelt je voor de kuip uit verjagen.

[00:20:02]

Maar het heeft even denk ik wel iets te maken met of het echt is met John Obi. Die was natuurlijk ook zo gek als een deur, maar die was echt gek. Wie speelt wil zeggen en Joseph de grootste van allemaal natuurlijk. Ja, die was. Die was gewoon zo. En wat mij ook wel opvalt, die gasten dat ze het zelf niet snappen. Ik heb aan die kippetjes wel duizend keer gevraagd. Hoe komt dat nou? Weet je wel dat dat er tot 10 jaar, 15 jaar na zijn vertrek nog mensen naar Spanje trekken?

[00:20:29]

De meest afgrijselijke plek die Hongarije kan deze niets te zien en dat er bijna helemaal Meulman is.

[00:20:33]

Maar die mensen trekken daarheen of het Lourdes is. En als je dat aan de Jozef zelf vroeg, had hij daar nooit een antwoord op. Nee, vind ik altijd mooi. Gyan heeft geen idee waarom die zo populair is.

[00:20:43]

Bikel wel. Koebel heb ik laatst nog even gesproken, maar ik Mooijman onveranderd heeft in zijn huizen een groot schilderij hangen waar je dan naar kijkt en herkent die elke keer weer nieuwe dingen in zichzelf. Maar dan praat je ook gewoon openlijk over. Alsof de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, hij praat ook tegen die foto's. Heeft hij mij maar eens verteld als die van praat tegen Mick tegen zichzelf.

[00:21:04]

Toen die toen nu nog speler was. Als ie dan niet niet speelde waar ie heel slecht tegen kon. Trouwens op de bank zitten weet ik nog gewoon kreeg die hoofdpijn. En zo is dat niet zich op te vreten.

[00:21:13]

Hij snapt er niets van dat iemand anders dan hij in de spits van al hadden ze zygote neergezet om wie dan ook. Of. Wel van die dachten dat de buschauffeur zo.

[00:21:24]

Maar om zichzelf moed in te spreken maar wel eens vertelden, ging hij voor zijn foto staan en waren waarop die dan stond afgebeeld na een doelpunt. Dan zij die echt tegen zichzelf. Kijk Marc, dan ben jij. En dat kan jij. En dan weet je wel. Hij sprak zichzelf moed in, maar ook een mooi figuur. Fijn dat je.

[00:21:43]

Fijn dat ie ook nog rondloopt bij de club. Af en toe zien we weer eens.

[00:21:45]

Hij doet van die van die Skulls of zelfs Fokkens. Knokkels is geval. Een beetje een beetje bezig dat jij dat goed kijkt. Net als John de Wolf. Die heeft na zijn carrière toch alles aan gedaan, zijn hele leven lang om toch maar weer op enige manier bijv. Bij Feyenoord binnen te komen. Dat da's toch mooi? Is prachtig. Dat vind ik ook. Dat hoort er ook gewoon een beetje bij. En zeker in deze tijd weet je op waarin alles zo snel veranderen.

[00:22:09]

Als supporter denk ik gewoon behoefte aan een paar vaste dingen.

[00:22:12]

Daarom ben ik ook. Ben ik ook voorstander van dat er nou serieus wordt onderzocht wat de Kuip niet gewoon gerenoveerd kan worden.

[00:22:18]

Want ja, alles verandert in het voetbal. Wat je wel doet wordt op woensdag spelers in een elftal foto gemaakt, maar op vrijdag is de helft al verkocht. Dus die supporters hebben maar een paar dingen.

[00:22:28]

Dat zijn die die hier komen. Dat is dat embleem. Dat is dat stadion. Dat shirt kleuren.

[00:22:34]

Nou, dat soort dingen. En aan alles wordt gekibbeld. Het embleem is nou niet meer in de in de kleuren op het trainingsveld.

[00:22:39]

Dat viel jou ook gisteren op 4 mei op na. Wat mij vooral opviel of niet opviel. Ik had het gewoon gelezen dat er gelijk heftige reacties op komen. Dat is bij geen andere club. Nee, maar ik vind dat goed dat je moet gewoon bewaken van wat je club is in. Voor wat ik zeg weet je ook één van de weinige dingen die onverantwoorde omvang onveranderd kunnen blijven bij een voetbalclub. Alles wordt anders en misschien moet dat ook wel om te overleven.

[00:23:03]

Hoewel soms ook wel eens aan twijfel. Maar zo'n embleem, dat is gewoon heilig voor zo'n club naar een plek waar je gewoon met je klauwen vanaf ga.

[00:23:12]

Niet aan de ene of andere hype. Die zijn er ook vragen of ze daar iets beter van kunnen maken. Of gaan we er ook niet op bezuinigen? Maak het gewoon zoals het is zoals het hoort.

[00:23:21]

Weet je wel. Ik begreep dat dat de lijn van Adidas was en dat er toch niks aan kon doen dat ze dat gewoon zo geleverd kregen van Adidas. Wat heeft Adidas nou met het embleem van fijner te maken? Ze moeten blij zijn dat ze mogen sponsoren. Die mentaliteit moet Feijenoord uitstralen en dat is niet helemaal natuurlijk, maar ze zijn met de handen op. Voor elke euro. En dat is dat ik ook weer een beetje om ook wat het net over mensen die beveilig passen.

[00:23:42]

Gek is dat er nu een trainer zit. Dick Advocaat. Jij moet eens heel z'n leven niks bij met weinig te maken heeft gehad. Ja, een paar keer gevraagd dat ie t dat ie het niet niet kon worden omdat er weer wat anders tussendoor kwam. Maar hij werkte nu eerst als adviseur. Paar jaar geleden. Nu is tweede seizoen als AZ trainer, maar die man lijkt voor deze club gemaakt.

[00:23:58]

Inderdaad ja ja, hij is daarvoor geknipt. Ja ja, het is heel weinig.

[00:24:03]

Hij heeft ie niet gespeeld. Hij is geen Rotterdammer, hij heeft er geen verleden. Hij is er zelf volgens mij ook niet zo heel sentimenteel over.

[00:24:10]

Ik heb het idee voor hem. Hij vindt het wel een mooie club, maar het is niet zo dat het een snaar bij me toch wel toch keuken bijvoorbeeld. Het is geen cadeau voor hem ofzo. Dat gevoel is geen aandacht dozijn. Dat is een van de van oudsher zijn er zijn. Maar dat de club Feijenoord en alles wat er met wat er wel wat ermee samenhangt. Dat heeft ze natuurlijk wel degelijk geraakt, want zelfs zo sentimenteel is je natuurlijk ook wel weer.

[00:24:34]

Heerlijk.

[00:24:35]

Ja, maar qua qua.

[00:24:38]

Hij voelt dat dus kennelijk zelf ook dat die club bij hem past, zoals de club voelt dat hij bij beide clubs was. Het kan dus ook andersom. Ze ook wel grappig, want toen toen ze spraken werd dat hij trainer zou worden. Dat was nog voor Jaap Stam natuurlijk. Toen Van Bronckhorst zei de te willen stoppen zijn stuk eerst bij advocaat geweest. Nou ja, social media ontplofte, lagen als spandoeken klaar. Wat moet dat met opa? Dat is dan ook weer fijner dat als ie dan een jaar later komt en dan na een half jaar is het hem maken ze nog net geen klein standbeeldje voor het stadion.

[00:25:10]

Inderdaad, daar was ik al weer vergeten in het AD. Hij werd helemaal niet, werd niet gebruikt. Hij was te oud om helemaal niet in Rotterdam trouwens. Iemand begint de huismeester af te breken. Helemaal tevreden over het geloof van ons.

[00:25:23]

Ik ben heel tevreden over ieder van de koffie. De huismeester uitstekend. Mag ook wel gezegd worden. Gek is dat dat die dikke laag nou zowat zo moet zijn. En na een half jaartje later een jaartje eerder was dat was opa, iemand moest dienen, maar het moest allemaal toch weer een modern en een beetje zoals PSV nu heeft met die men met die smeet die Duits-Nederlands ook bij Feijenoord komt er een trainer die het al 40 jaar op z'n eigen manier doet oldskool.

[00:25:47]

En dat past dan toch bij deze bij deze club?

[00:25:50]

Ja, maar daarover verheug ik me ook op. Ik verheug me op heel veel dingen komend seizoen, maar ik verheug me ook op die confrontatie tussen tussen PSV, van van zo'n professor en van dik en dik, zoals die veertig jaar geleden ook hier zijn handen spuugt.

[00:26:03]

En Hepkema zijn fit en we gaan ervan.

[00:26:05]

Ja, dat is waar ik denk hoe zouden de botsing van stijlen is?

[00:26:09]

Inderdaad. En hoe denk je dat het komt dat hij? Want het is niet alleen zijn persoonlijkheid. Hij valt in het Bulletje en hij voelt voor die club ook.

[00:26:18]

Dat snap ik nog altijd een gepoetste kwestie, maar hij heeft ook waanzinnig gepresteerd natuurlijk. Euh toch?

[00:26:24]

En die hele reeks wedstrijden. Ze stonden. Wat was het 15+ 112de en vijftien punten achter op Ajax en een asset. Dat waren er nog maar zes. Hij heeft zich geplaatst voor de voor de Europa like', wat natuurlijk een instantie de teleurstelling was en waarvan je ook maar moest afwachten of dat nog goed zou komen. Ja, wat heeft ie gedaan? Dat is natuurlijk misschien het mysterie van het afgelopen seizoen. Hij is gewoon gekomen, want wat tot afspraken met de spelers gemaakt op een andere manier gaan trainen?

[00:26:52]

Ja, en dan gewoon als een. Daar bovenop gezeten elke dag weer 72 jaar. En als je die spelers een vraagt dus geen moment rust. Nee zitten. En dat doet ie ook heel veel zelf nog. Het is niet zo dat die als een als een Hiddink allemaal mensen neerzet en dan in een cappuccino gaat en gaat roeren en gaat lachen tot goedkomt. Ook een manier die heel succesvol is geweest, maar hij zit er gewoon elke training weer bovenop.

[00:27:15]

Alsof die vijfenveertig is trainen. Dat is toch knap?

[00:27:18]

Hij heeft de bullshit allemaal weggekapt hé. Dat denk ik ook. Die spelers hoeven niet meer na urenlange. Geluld en Luisão schat ik zo in. Hij brengt terug tot de essentie en ze zijn een beetje bang voor hond. Het mooiste was bij de allereerste training. Zijn reputatie was hem een beetje vooruit gesneld, want die speler zich advocates boven advocaat zitbal. Wat die spelers nou deed? Het was af en toe dat ze niet in die kleedkamer een beetje gingen zitten kaarten.

[00:27:41]

Beetje pokeren over niks voor wat ze tegenwoordig allemaal van spelletjes spelen, niet dikwijls de kleedkamer in gekomen en had daar zo'n speelkaarten zien liggen. Dus die pacta zijn ik veel de aza te pakken en Noomen mee omgeven met Giling die spelers toespreken. Jongens, we gaan vanaf nu beginnen op mijn manier dit en dat en daar hoort ieder geval dit niet bij. Doven die de sport. Hans Klok die kartuizer als ik graag bij geweest zijn, die van niet kaarten in de kleedkamer gaan, gewoon trainen over voetbal praten en succes verder.

[00:28:10]

Geen professor te zijn, maar blijkbaar heeft dat toch heel veel indruk gemaakt op die spelen. En als je dan een paar wedstrijden gaat winnen Japan, dan kom je in een soort euh. Volgens mij was het Leo Beenhakker die ooit zei. Zolang je wint kan je spelers in bomen laten klimmen. Dat doen ze. Dat is ook zo. Het gaat om voetballers hebben volgens mij meer behoefte aan twee dingen.

[00:28:30]

Echt essentieel dat ze duidelijkheid weten wat er van ze verwacht wordt. En ze moet het idee hebben dat iedereen enige wat je eerlijk is ze een kans krijgen. Weet je wel dat er geen andere dingen meespelen? En dat heeft hij natuurlijk in extreme mate. Het is allemaal nog helder als glas.

[00:28:45]

Ik bedoel, daar kan geen twijfel over bestaan hoor. Maar als we nou kijken naar jou uit. Sinds jij begonnen bent bij bij Feijenoord heb je natuurlijk ook trainers en heel veel trainers meegemaakt. En de beste of die het meeste bij Feijenoord passen. Die waren zichzelf. Als je kijkt naar Beenhakker. Als je kijkt naar Van Hanegem was kijk nou nou naar Advocaat. Geen uitvinders, maar gewoon voetbal.

[00:29:03]

Voetbal mensen gewoon zeker zeker. En ook allemaal trainers zitten die 3 die jij nou ook noemt.

[00:29:11]

En Beenhakker? Die staat dan op nummer 1. Een gevoel overbrengen op die groep. Wat jongen het gaat is zit helemaal niet van die looplijnen en dat en de opstelling. Het gaat erom of die gasten zelf gaan geloven, wat Dick ook heeft gedaan. Ja, ik heb vroeger samengewerkt met Frank Soort journalist en die heeft vind ik heel goed samengevat. Die zijn Feijenoord is de club van eerst geloven en dan zien.

[00:29:33]

Dat is het gewoon.

[00:29:34]

Dat geldt voor de supporters, maar dat geldt ook voor de spelers. Moet je eerst in geloven en dan kunnen we ook geen gekke dingen gebeuren.

[00:29:40]

Want die Beenhakker. Ik weet nog dat ie dat niemand krijgt die Kroesen aan het voetballen. En dan kwam Leona gewoon effe een beetje met een praatje. Arme meneer stond hier langs het veld van schuine moppen Spaans en zul je langs het veld en riep die alleen maar Coolio.

[00:29:54]

En dat waren er niet zo met die handen en haalde je de schouders op en laat je zien wie de kroeg is en die gewoon uit tot een uitstekende speler. Hij kreeg dat er op zijn manier wel gewoon uit. Het is natuurlijk ook heel veel mensen management.

[00:30:08]

Ja, dat is het ook. Dat is en dat is het ook. En ze deden dat op mijn eigen manier. En soms zat je daar naar te kijken. Jij krijgt er ook nooit. Ik vind dat wel mooi. Het heeft iets mysterieus zoals je ook bij Dick. Toch niet. Wij ook niet helemaal tot ver achter de rug. Jammer dat het ministerie is. Dat was met Van Hanegem als trainer ook Kuip, Van Hanegem als trainer. In mijn herinnering heb ik hem nooit iets anders zien doen op positiespel.

[00:30:29]

Dat je in een partijtje en negen van de tien keer een soort ook met z'n handen op z'n rug na te kijken of hij lag in het gras, muziek, het trainingskamp een beetje met Henk Fraser en John de Wolf te praten.

[00:30:40]

En als ie als die gast dan opstonden voelden ze zich lekker en dan wisten ze wat ze moesten doen. En dat werkte gewoon.

[00:30:45]

Ja joh. Je hebt toch Beenhakker? Heb je me ooit wel eens verteld nog een hele bespreking horen geven? Ergens was het klopt dat jij dat weet. Ik bedoel dat ik nooit vergeten ben omdat dat wel typisch trainerschap was. Typisch ben ik echter dat dat. Dat waren de mooie momenten. Weet je waarom en waarom ik ook die tijd bij Feijenoord koester? En omdat ik wist dat het ook voor een journalist gewoon uniek is om daar bij te zijn. Dat zat toen weer in een balletje.

[00:31:11]

Het moest een wedstrijd spelen tegen Klein Torun volgens mij in Belfast. En van de toonhoogte. En die gasten dat allemaal niet lekker in je vel. En er werd een wandeling gemaakt. Zo'n zon. Meestal zo'n dodelijk saaie wandeling. Dat ging over dat de stormwind. Dat landgoed. Dat zijn altijd besprekingen met de IRA tussen de IRA en de Sinn Féin en de Engelse regering. Wat eigenlijk historische grond.

[00:31:33]

En dan loop je dan met zo'n voetbalelftal en ik op een gegeven moment aan dat slofte allemaal en al die schouders hingen en die Léonie had gezien en die waarbij je bij één of ander rijk zei die gerammel eens verzetten. Ze moesten allemaal zitten, waarna het padvinders. Ik heb er nog een foto van gemaakt, mijn kleermakerszit en een beetje.

[00:31:50]

En toen ging die staan en ging die grote show beginnen met een hoop gezucht en gedoe en grappen en grollen en met zijn hand door zijn haar en over z'n gezicht.

[00:31:59]

En dat duurde een half uurtje. En die gasten gingen weer verder wandelen. Die liepen opeens twee keer zo hard. En die schouders, die zaten opeens weer zoals ze moesten zitten.

[00:32:07]

En hij kwam toen naast me lopen. Ik weet nog dat ik tegen mij zei ze hebben we ervan genoten. Zeg nou voor een geweldige show als je. Als ik er ooit één letter over lezen, brengen we allebei je benen.

[00:32:19]

Maar ik heb het later toch al opgeschreven. Toen was de middelste. Toen dacht ik van ja, die man heeft iets. Ken ik die brengt een soort energie over op zijn manier. Dat heeft Advocaat ook verhalen, maar ook op zijn manier. Het is wel natuurlijk.

[00:32:33]

Op een gegeven moment is het euh. Je moet het niet.

[00:32:36]

Je kan het niet constant blijven herhalen, want dan ben je gezien als twee, drie jaar en dan dikwijls beter zijn. Dan heb je.

[00:32:41]

Nou, ik weet nog dat toen benen. Nou ja, dat zeg doen. Kwam als trainer. Toen nam ik de spelers mee de kleedkamer in en zo waren er van een uurtje weg. En toen ging de deur open en toen kwam Kees van Wonderen naar buiten. En die zag eruit als iemand die net van een show van euh, van André van Duin terugkwam. Die had gewoon tranen in zijn ogen van het lachen. Die zijn we hebben nu een trainer jongen, dat is gewoon.

[00:33:02]

Dan moet je gewoon eigenlijk opnemen en op televisie uitzenden. Maar na een tijdje toen het uitgewerkt was, dan kwam mijn spelers naar buiten en dat doen ze na.

[00:33:11]

Weten ze wat wat ie zegt? En dan weegt de wegeltjes maken.

[00:33:16]

Dan is het een beetje. Die magie is dan een beetje voorbij. We hebben ook nog wat wat vragen en je hebt doorgespeeld gekregen. Ja, maar behalve verstand van.

[00:33:24]

Ja maar ja, maar dat mag jij ook gewoon doen. Het is niet allemaal op mijn schouders terecht gekomen van de druk.

[00:33:32]

Ik voel de druk nu al n vragen die we winnen. Gekomen is op welke positie moet Feijenoord zich nog versterken? Nadien zal ik maar vragen beantwoorden. Dat is op de linksbackpositie. Wat hebben ze maar één speler die je Malatya geblesseerd is en nog een middenvelder erbij. Als het aan Dick ligt om er in elke linie nog een speler bij. Maar er is geen geld en heb wat al over gehad. Een andere vraag is ja, misschien kan jij die wel beantwoorden.

[00:33:52]

Wat is jullie mooiste Dick Advocaat moment? Nou, ik moet zeggen ik heb m zelf helemaal niet zo heel vaak meegemaakt, dat wel. Ik heb vorige of twee jaar geleden ook zo'n boek over Rob Jansen geschreven, de zaakwaarnemer. Dat is ook een beetje de man die advocaat af en toe bij een club neerzet. En toen heb ik een weekje in Istanbul gezeten.

[00:34:11]

In het hotel van met mijn geweten had ik dan weer de Switten uiteraard. Ja ja, hij moet ook naast het stadion had.

[00:34:17]

Hij had een geweldig huis, vertelde in een penthouse wat helemaal over de Bosporus uitkeek. Maar daar zat hij alleen in en zat hij alleen in en ook niet naast het stadion.

[00:34:25]

Hij moet een hobby hebben. De koffiekan. Maar goed gaat verder.

[00:34:29]

Nou, wat wel wat ik. Ik heb vroeger een tijdje bij Holland Sport gewerkt.

[00:34:33]

Als je dan nog wat zegt dat programma op je bureau met Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong en Wilfried ging toen in een interview met Dick Advocaat, toen in een hotelkamer in de Dick Advocaat sweetheart weet ik nog alles mooi.

[00:34:47]

En ik weet nog dat ik Wilfried. We hadden toen contact over de telefoon en Wilfred doet. Ja, ik vind het geweldig.

[00:34:54]

Vergoossen sowieso, maar ook hele goeie interviewer omdat ie heel intuïtief werkt. En we hebben het over zit te praten. En ik zei van hij is wel iemand. Dick Advocaat, bij wie de emoties heel erg aan de oppervlakte liggen. En zodra je over Den Haag zijn jeugd, zijn ouders begint, dan is de grote kans dat op een vochtige middag behoort.

[00:35:15]

Dat interview, dat raad ik echt iedereen aan om nog eens een keer te bekijken. Het staat volgens mij op YouTube, het interview van Wilfried met Dick Advocaat. Want dan zie je gewoon.

[00:35:23]

Iemand die zo ongelooflijk echt is kwetsbaar is die held over zijn vader.

[00:35:30]

De tranen stonden in zijn ogen.

[00:35:32]

Ging over zijn moeder, bleek bij het eind van het verhaal maar, maar vooral een man op die leeftijd in de macho wereld die de voetbal voetballerij is die gewoon openlijk huilt, dan wel. Van Baalen zei dat zij die ook voor God deed. U moet mij weer overkomen, zegt hij dan. Maar zeg maar waar hij zich niet voor schaamt. Want Jan, de dochter van ja, dit is gewoon iemand die echt is en en die zien niet zoveel in die wereld waar wij ons in begeven.

[00:35:55]

Mensen die helemaal echt zijn. Zeker niet als er een camera opstaat. Zeker niet. Nee, dat is eigenlijk hoewel ik er verder niet zoveel mee te maken. Mijn favoriete advokaat momenten. En wat is van jou? Dan moet ik wel effe heel erg over nadenken, want ik voel Advocaat natuurlijk al al jaren dat je je laptop toen terug wist te vinden, maar dat is ook wel wat ik.

[00:36:22]

Ik naar Fenerbache. Voor die wedstrijd tegen Feyenoord en een reportage wat coach Mario Been nazaten. Het was één groot feest met die twee. En wat jij ook terecht opmerkte was gisteren tegen, tikte én had een heel probleem. De andere op de knieën zaten in appartementen en dat was ze net zo snel als Alpe d'Huez.

[00:36:37]

VDB Badji had gewoon kreupelen mannencollecties en dan was Mario Been nog net iets. Iets iets witter dus. Die versnelde dan bergop. Dat het niet kon bijhouden.

[00:36:46]

Dat soort dingen, daar ging het dan heel de week over. En vlak voordat we naar t vliegen gingen, afgesproken met Dirk om nog een laatste kopje koffie te drinken op het trainingscomplex van Fenerbache. Ik stap uit en wandel zo dat trainingscomplex binnen. En ik zat daar aan de koffie. Dag één mijn laptop zit nog in de taxi. Gelukkig een bonnetje, maar dat nam dat bedrijf op. Maar ja, vindt maar een taxi in Istanbul terug rijden geloof ik.

[00:37:07]

4,6 miljoen Belgen met een of andere Turkse assistenten bij en en een moeilijk gedoe en dik zeggen ik denk dat het wel gelukt is. En 20 minuten later. Inderdaad kwam de taxi weer rijden, want de trainer van Fenerbahce had gebeld. Ja, dat was wel inderdaad een prachtig, maar dik voor mekaar. Dat is toch een goeie naam voor deze ploeg, was de magie van Dick. Ik tovert laptops tevoorschijn, tovert punten tevoorschijn en laat spelers boven zichzelf uitstijgen.

[00:37:33]

En hij is zichzelf als die drie wedstrijden verliest, maar aan de overkant helemaal af. Dat hoort er ook bij. Wat ga dan dan dan? Fritz Korbach zei ooit stookolieprijs. Fijnheid, ook wel de Zwiers die met witte zakdoekjes maar wat afgescheurde keukenrol klopt.

[00:37:49]

Ik mag hopen dat deze eerste dik voormekaar podcasting zo ook is opgenomen door Janssen acht die kans heel klein. Anders was het gewoon. Hebben we gewoon zelf een leuke maar leuke. Ja toch? Je raakt er nooit over uitgepraat. Of het nou zo is dat.