Transcribe your podcast
[00:00:00]

Mafkezen van BBL doen. Communiceren staat dit schitterende stadion bekend? Zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd heb in gang gezet.

[00:00:38]

Welkom bij de tweede Dik Voor Mekaar podcast en dat is me toch weer een genoegen dat die euh schrijvers huisje heeft verlaten en is afgedaald naar de huismeester om een kleine drie kwartier ugiy over Feijenoord te praten. En hij is niet alleen vandaag. Nee, ik ben niet alleen.

[00:00:54]

Ik heb vandaag de verantwoording over Lisi. Dat is een hondje van mijn vriendin, een toilet. Antoinette is voor Excelsior. Die zie je ze ook voor Excelsior. Je zou dit hondje kunnen kennen, want hij heeft vorig jaar gefigureerd in een commercial voor het nieuwe uitshirt van Excelsior. Dus het is een soort celebrity licht. Ik heb het gezien. Het is niet zomaar een hond en het is ook een moeilijke hond, want die hoort er niet. Je ziet het niet.

[00:01:14]

Hij is meteen thuis bij de huismeester.

[00:01:17]

De eerste keer dat Dizzy in Westminster komt hoor. Is volgens mij geen last van. Nee dus je ligt ontspannen, lekker ontspannen. Bij jou niet. Maar ja, we gaan er geen last van krijgen. Van en van Daisy. Hij was er een beetje dik voor mekaar. Jouw euh ja, afgelopen twee weken, want de vorige podcast misschien even om uit te leggen. Dat was eigenlijk een proefopname die gewoon gelijk online hebben gegooid. Maar klonk als een soort Vielle Bloemendaal die van vanuit vanuit een kelder ergens een radio signaal de wereld instuurt.

[00:01:46]

Maar goed, want dat was inderdaad een test. En dit is eigenlijk de eerste echte officiele. Ja de eerste echt. Maar mijn mijn weken waren wel goed en eigenlijk euh.

[00:01:55]

Moet ik zeggen. Euh. Tot aan gisteravond zelfs. Ik stond gisteravond in Amsterdam met links van mij Joop van Daele en rechts de wereldcup. Nou, wat wil je nog meer? Daar kan je niet hebben op maandagavond. Nee, ik was een stukje verder in Amsterdams. Ik heb die uitzending teruggekeken. Maar ja, Joop had er wel zin in. Ha ja, Joop is met een soort tour bezig een soort intermediair uit te leggen.

[00:02:16]

Het is morgen dus vijftig jaar geleden dat vanaf de wereldcup, ondanks dat de beroemde doelpunt van Joop van Daele en euh ja Joop heeft en die hij pas echt een Media Week achter de rug. Dit was geloof ik zijn zevende of achtste interview. En wij Liebig kwam toevallig op het parkeerterrein, kwam die aanrijden samen met z'n vrouwen en in een klein bescheiden autootje zoals het hoort bij je helden uit die tijd. En toen zei ik Joop, heb je dat verhaal eigenlijk al eerder verteld over dat brilletje?

[00:02:41]

Maar hij vond het leuk. Kijk, ik heb ook een boek gemaakt over Wim Kieft, die v. Die vond het verschrikkelijk dat iedereen over die kopbal een achtentachtig begon. Ik vind het leuk, die vertelt het elke keer weer. En zo hoort het ook, want dit is een verhaal dat. Dat is zo hoort zo bij Feijenoord. Dat moet tot in de eeuwigheid blijven verteld worden.

[00:02:58]

Dat is natuurlijk ook zo. En het probleem is met zo'n uitzendingen in in de die die dit nieuwe wereld draait door. Dat is de vraag wat doen ze dat eigenlijk in Amsterdam? Zelfde zelfde locatie, zelfde locatie heb ik maar 10 minuutjes om er voor dat dat verhaal te vertellen. Ja, dat is eigenlijk zo zonde, want ik kwam niet helemaal uit de verf. Was ook mijn schuld. Ik was ook helemaal niet goed. Ik haalde ook allemaal dingen op elkaar uit.

[00:03:19]

Ik weet niet hoe dat kwam. Al een jaartal, dat sloeg helemaal nergens op. Maar t is zonde, want ik had een hele middag zoals dat gaat. Ga je toch een beetje voorbereiden op je geheugen opfrissen en dan ga je je weer verdiepen in die geweldige historie van fijne. Wat ik altijd graag doe. En dan kom je ook rond deze wereld ook een krankzinnige details tegen. Ik heb in die ouwe kranten zitten lezen toen de loting bekend werd dat Fourneau dus tegen dat Estudiantes moesten stellen die gangsters en de horrorverhalen die je dan las.

[00:03:42]

Dat is één van de verhalen die zeiden ze dat die spelers waren wel eens op betrapt dat ze allemaal stiekem een naald mee het veld innamen, waarmee ze dan hun tegenstander in de benen in de kont prikten. Dat soort verhalen stond er in Nederland in de kranten dus maar goed, en heb je bij zo'n tv programma al dan niet uit te voeren. En wat ik heb speelde ik ook wel eens een mannen uit die uit die tijd. En ja, de reputatie van die kennis zoals jij ze noemt, waar ze natuurlijk al vooruit gesneld.

[00:04:04]

Ha, die euh, die Argentijnen echt. Voor mij was het Milaan dat de bont en blauw uit hebben uit uit Buenos Aires terugkeerde naar naar Europa. Maar het gekke is dat die speler van Valencia eigenlijk wel naar uitkeken naar dat euh, dat wedstrijdje daar met een lijnvlucht natuurlijk naar Argentinië.

[00:04:20]

Het was twee keer overstappen, eerst in Parijs toen de revolutionaire ODV 20 uur geduurd. Ze gingen. Economie maakt ook geen bal uit. De beste voetballers van Europa ging gewoon economie daar naartoe. Euh. En ze deden daar heel laconiek over. Ik heb wel eens een euh, wie die uitzending terug gezien. Dat Rinus Israël wordt dat jaar voetballer van het jaar. Dan wordt ie geïnterviewd door Joop Niezen nog helemaal in t zwart wit tijdperk. En dan zegt Niesen van nou ook je bent nu voetballer van het jaar en straks gaan jullie voetballen om die wereldbeker.

[00:04:46]

Heb je daar zin in? Vind je dat? Wat dan? Zegt Israël letterlijk. Nou, ik vind het altijd wel leuk om even te voetballen. Zo praat hij over de wereldcafé je die Argentijnen namelijk dus bloedserieus. Die namen het letterlijk beste van de wereld, die nam het heel serieus. Maar Fijnheid was daar in Argentinië gewaarschuwd voor een soort hel. Maar daar viel het heel erg mee.

[00:05:05]

Het liep uit de hand in Nederland, want daar kom je achter en kwam op voorsprong. Het werd een beetje vervelend toen en toen en toen Feijenoord scoorde. Volgens mij was ik de vijand, zelfs als ik de verhalen dan dan moet geloven. Maar ja, de echte. Die werd natuurlijk hier in Rotterdam gevoerd, ook tot vermaak van spelers zoals Israël, Van Hanegem en noem ze allemaal maar op, die zo'n partijtje natuurlijk niet uit de weg gingen. Nee, nee, ja.

[00:05:26]

En dan dat. En dan dat jongensboek. Een verhaal. Dat blijft natuurlijk zo ontzettend goed dat Joop van Daele ook een jongen van Rotterdam-Zuid. Een man die bij de PTT kantoor allerheiligst en vertelde. Hij had op alle PTT kantoren in Rotterdam gewerkt. Alle alle wijken enzo. Hij moest vrij nemen als die er van na in Europa moest spelen voor de voordeur. De finale had die snipperdagen op moeten nemen. Daardoor is de min of meer ook voorproef geworden.

[00:05:48]

De gebruiks gezegd dat jullie mij nog nodig hebben zo je beproefd moeten maken wat snipperdagen zijn op. Nou zo'n gozer die scoort dan die winnende goal en dat brilletje wordt afgepakt en dat wordt een soort relikwie. En 50 jaar later zit ie ook nog steeds met dat geknakte brilletje trots te vertellen waarover zoals het hoort had meegenomen naar het Museumplein, net als de Wereldcup. Je komt dan met een speciale beveiliger en iemand met van die witte handschoentjes en dan mag je ook niet aanzitten.

[00:06:10]

Dit soort dingen dus. Ik was even terug in de tijd Marthijn. Dat is vind ik altijd wel leuk ook. Zo ja, wat ook grappig gisteren aan die wedstrijd. Dat dat die spelers van Feijenoord net als zij die genoten ervan, maar ook in t veld dat dat willetje van het hoofd werd gerukt. Ja, dat vonden ze natuurlijk schaterlachen dat die Argentijnen ook nog gewoon doormidden. Je kan heel boos om worden, maar spelers zoals Van Hanegem ja, die zeggen dat de humor daar de humor van in.

[00:06:31]

Ze konden dat ook wel waarderen dat de Argentijnen. Dus is echt alles voor over hebben om zo'n wedstrijd te winnen. Want dat hadden zij op hun manier natuurlijk ook zeker. Tuurlijk, dat uitzenders is natuurlijk bekend om dat is ook zo en ze hebben daar. Je hebt die spelers ook eigenlijk nooit horen piepen. De laatste heb ik die pot Castro terug geluisterd van onze collega's van Kein Gelul met edit draaistel. En ook de toon waarop hij sprak is de ja, die moet er ook wel om lachen.

[00:06:52]

Weet je wel over wat die gasten allemaal uit de uithaalden in het veld en wat ze allemaal flikte? Uhm, dus ja dat blijft gewoon een mooi verhaal.

[00:06:59]

En het is natuurlijk ook typisch Feijenoord dat 3 weken of 4 weken na het winnen van die wereldbeker Feijenoord wordt uitgeschakeld door het Arad en van een ploegje dat nog nooit aan de Europacup had deelgenomen. Stelletje mecaniciens zijn bouwvakkers bij mekaar die dan de ploeg uitschakelen en daarmee eigenlijk het eerste scheurtje in het grote bolwerk 1 veroorzaken.

[00:07:19]

Haha. Dat is natuurlijk ook wel typisch fijn, want je kan zeggen het is een. T Is natuurlijk een waanzinnige trots voor de club, die Wereldbeker en de Europacup, maar het is misschien ook wel een beetje lastig met dat verwachtingspatroon. Wat eraan wat daaraan vast kleeft. Wat er altijd aan vast heeft gezeten. Maar dat is van dat moment. Ja, heeft zichzelf een Europese topclub genoemd en gevoeld. Even ja dan moet. Ja, maar dat is toch nog een restje van in het verwachtingspatroon blijven.

[00:07:43]

En dat is niet helemaal reëel. Even een aardige en vertelde wel eens dat je na die uitschakeling tegen dat Arad dat uhm dacht je daar vlakbij de Kuip pakte je dan een soort tankstation en dat was van van hete aardappel of ARAG gewerkt wordt en daar kon hij gewoon niet langs rijden omdat ie nog steeds maar werden werd ge geconfronteerd met ie met die naam als enige frustratie. Dat heeft ze echt. Dat heeft de NL redelijk diep ingehakt bij die mannen en aan de andere kant is die wedstrijd daar is is echt legendarisch.

[00:08:08]

Ze hebben daar 1 Petrescu, die latere trainer van Sparta en jij? Die speelde toen in dat elftal en ze hebben later een gedenksteen voor het stadion geplaatst met alle namen van de spelers die dus de Europees kampioen hadden verslagen. Petrescu is toen gevlucht naar Nederland. Willem van Hanegem heeft me daarbij geholpen. Volgens mij weet ik het wel zeker. En en toen Petrescu jaren later volgens mij decennia later weer eens terug was toen toen t. Toen t weer kon.

[00:08:35]

En ook voor hem veilig was om terug te keren. Toen ging je naar de archieven om een sentimental journey te blikken, al zijn foto's uit de archieven verdwenen te zijn. Z'n naam was geschrapt en toen ging ie naar dat gedenkt monument. En dus stonden er nog maar 10 namen op. Dan zijn ze zijn naam weggehaald. Dus het is zowel in Rotterdam als Darin dat de gekke Roemeense dorpje een legendarische wedstrijd. En daar staan we nu voor dat PEC Feijenoord ook maar eens een heel snel bruggetje te nemen.

[00:09:02]

Dat is ook leuk. Da's ook leuk. Ja, zeker naar de tijd die we achter de rug hebben hebben gehad natuurlijk. Ja, het is weer de tijd van de voorbereiding geweest en iedereen wordt kampioen en niemand degradeert. En euh, geen trainer wordt ontslagen. Ja, het is natuurlijk eigenlijk voor de fun. Ik kan me zo voorstellen. Voor de echte Feyenoord supporter is dit eigenlijk de lekkerste periode, want nu kan alles nog in theorie. Althans alles is nog mogelijk.

[00:09:24]

Nu in de voor je kan je helemaal gek dromen. Kijk, als je straks eerst de eerste vijf wedstrijden verliest, dan kan je wel ophouden met dromen.

[00:09:29]

Maar nu ja. Nu kan ik nog niet zeggen iedereen op die roze wolk natuurlijk bafana.

[00:09:34]

In iets mindere mate vanwege die de de smalle van ons gehalte van de selectie dan en. En de tweede die er graag nog wat spelers bij wil hebben. Maar hoe kijk jij daar nou? Ik denk als er toch iedereen fit hebben met dat ploegje, dan zouden ze toch wel een redelijk seizoen moeten kunnen gaan spelen? Ja, ik neem dat klagen van Dick Advocaat over de smalle selectie. Nou niet zo heel serieus, want dat doet ie toch altijd. Dat hoort een beetje bij elkaar.

[00:09:56]

Hoort nog. Ja, tuurlijk. Dat hele spel ook. Maar ik was eerlijk gezegd al verbaasd dat er dat er nu alweer een speler bijkwam. Want de laatste keer dat ik hem sprak was samen met jou na die eerste training. En toen klaagde hij toch vooral over dat hij helemaal niets kon. En nu kwam er toch iemand uit de hoge hoed. Hoe zit dat dan met Portugese? Ja, nou ja, dat was wel een beetje geld om.

[00:10:16]

Om om te huren dus vandaar dat deze. Deze bij gezien trouwens die de Portugese. Want je kreeg we natuurlijk vorige week over euh. Of vorige week een aantal weken geleden over spelers die wel of niet beveiligd passanten kwamen. Wordt ook op die pijlen die natuurlijk een heel aparte bachelot met hier. Maar dit is ook zo'n eentje met een keurig keurig gekapte haar en een euh, een een. Een goed locking speler waarvoor je dan meteen de verhalen krijgt. Maar die past helemaal niet en hoeft niet niet beveiligd.

[00:10:40]

Weet je wel waar we eerder overvallen? Ja, nee, ik moest wel Kamperland denken inderdaad. Maar ja toch, dat beeld van van van dat zo'n Feijenoord Cullens billen er per se lelijk moet zijn. Of moeten we daar van af? Want die druk was natuurlijk ook niet dat ie knap was volgens mij als ik er verstand van heeft. Maar het was niet zo'n playboy als speler, maar daar moet je misschien van af. Misschien heeft deze jongen wel iets.

[00:11:00]

Ja, hij had een beetje de uitstraling meer van een hockeyer of een Argentijnse rugby. Of zoals een keurige kostschool jongen. Maar ja, wie weten we? Daar moeten we niet op beoordelen. Dat vind ik ook niet nee. Ik had het trouwens met Arnhemsche nog over. Die heb ik geïnterviewd tijdens dat trainingskamp in euh, in Duitsland. En en dan ging het over dat dat hem met ook opviel dat als het over Feijenoord ging dat ze ook TRMC moet.

[00:11:19]

Typische Feijenoord spelers met jouw typische veilingbedrijf dat hij zich afvroeg. Maar wat zijn nou typische Feijenoord spelers? Dus jij vindt ook dat de club van dat gekke stempel af moet? En daar zegt een vijftal spelers dat zijn goede spelers. Nou goed, heb jij natuurlijk in de loop der tijd ook wel meegemaakt dat er op dat a dat er steeds met de overname door gezekerd dat je een beetje hard moest zijn of hard moeten werken maar iig goed werkt natuurlijk in het verleden zat.

[00:11:40]

Goede goede spelers bij je bij Feijenoord gehad en daar mag de nadruk ook wel eens op komen te leggen. Vinden is ook. Het is ook zo alleen je. Het is misschien een beetje ingegeven door de wetenschap dat je dat je gewoon weet dat de spelers wel dat dat een speler als een speler niet in het bulletje valt. Dat het echt bijna onmogelijk is om daar te presteren weet je wel die paar keer dat dat gebeurt. Dan de ha hebben ze het over die Kuip vrees.

[00:12:02]

En dat soort dingen worden ook allemaal een beetje overdreven geromantiseerd, maar zit wel een kern van waarheid in. Het moet wel een beetje bij de club passen, maar ik vond. Ik heb het interview gelezen. Maar die Arnesen? Ja, eerlijk gezegd was er ook zes pagina's. Ik heb mijn best gedaan. Ja, je hebt zeker je best. Maar hij had ook z'n best gedaan, want eerlijk gezegd was ik het zes pagina's ongeveer met hem eens.

[00:12:20]

Ben ik bang? Ja, het is wel een aparte. Makkelijk zeg, want één van de vragen is en dan gaan we al. Ja, want we gaan natuurlijk van de kriskras door dit en dit programma van een echt draaiboek is. En die is er wel, maar daar houden we ons toch niet aan? Nee, maar even van. Een van de vragen die is gesteld is of Arnesen. Uhm ja bezig is een nieuw elan te creëren bij en bij Feijenoord.

[00:12:39]

Maar daar kon je. Dat kon je wel opmaken uit dat uit dat stuk. Ja vond ik wel ja. Ik vond het voor glashelder eigenlijk allemaal en ik ben het ook met hem eens. Ik bedoelde de kern van het verhaal toch, maar jij kan het beter uitleggen wat jij hebt gemaakt. Maar zoals ik het lees was de kern van het verhaal van het verhaal toch dat Feijenoord de jeugdopleidingen aantrekkelijker moet maken omdat daar het kapitaal in de toekomst zit en dat ik een beetje tussenfase is en dat die volgens mij bezig is met een hele stille renovatie daar.

[00:13:03]

Zo wat? Ja, want wat heel knap is bij zowel de vulkaan van een club als Feyenoord. Tot nu toe is dat redelijk. Volgens mij verdwijnen er allerlei mensen zullen worden vervangen, maar zonder dat er tot nu toe nog een rel op is. Het is een beetje een een om ongrijpbare Mandi die. Als je wat mensen spreekt. Ze mogen hem allemaal. Hij is altijd vrolijk en kom met een glimlach op de club. Als je m ziet, glimlacht die uhm.

[00:13:25]

En hij is vriendelijk benaderbaar. Maar ondertussen heeft ie wel inderdaad wat dingetjes veranderd. Hij heeft het onder 21 elftal helemaal naar zich toegetrokken omdat hij vindt dat spelers individueel moeten worden opgeleid tot een bepaalde leeftijd weliswaar. En dit elftal staat gewoon in het teken van winnen, van kampioen worden, promoveren en zo snel mogelijk die in die piramide in. Dus daar een regel die alle randvoorwaarden voor dat dat zo goed mogelijk is ingevuld en dat de spelers die in dat elftal zitten, dat je ook het idee krijgen dat dat Feijenoord het serieus neemt.

[00:13:52]

Wat natuurlijk niet onbelangrijk is, want er zitten jongens in die al lang eredivisie hebben gespeeld. Sterker, de Eleventh heeft al een keer Champions League gespeeld en die moet dan met Feijenoord onder 21 tegen te. Tegen NAC onder 21 gegaarde gaan spelen, dus dan moet je wel serieus nemen. Dus dat heeft ie gedaan. En intussen is duurkoop al bezig met en met de opleidingen. Hij heeft wat gerichte vult in in de trainers daar. Nou de Zoro is vertrokken uit, uit en uit de scouting en aanzagen geloof ik 5 na 25 jaar.

[00:14:19]

Met zoveel bedoel je Michel Permission Beukers ja, die had dat de bijnaam Zorro, omdat helemaal het zwart gekleed ging. Dat vond ik altijd zo mooi als die scouts ook van andere clubs dan hoorden. Ik zeg ben je nog ergens geweest? Ja, Zorro was dan ook namens Feijenoord. Ja, ik heb maar. Ik heb ook iemand gekend. Die had een kledingkast en die had een kledingkast voor de zomer en één voor de winter. Weet je wel, precies op de dag dat de zomer officieel in ging, ging je enkel in kledingkast dicht en ging die andere ober zat alleen maar witte kleding in alles wit.

[00:14:44]

En als het dan de herfst of winter, dan degene die erna alles zwart. Maar deze man was altijd in t zwart in zwart. Ja, maar wel hele aardige gozer. De Subaru Großen. Daar ben ik bij. Ik kan niet beoordelen, maar misschien kan het ook helemaal geen kwaad om af en toe voor wat vers bloed te zorgen her en der. En ik vind de manier waarop die dat dus doet dat hij die charme inzet omdat dat is een moeilijke club natuurlijk, met een hoop.

[00:15:05]

Iedereen wil zich maar met dat met het eerste elftal bemoeien. Dat maakt het altijd zo ingewikkeld en dat doet ie tot nu toe natuurlijk goed. En euh. En dat hij het aantrekkelijker wil maken voor de jonge spelers. Nodigen Jij of hij gaf dat voorbeeld van van Sparta wat een samenwerkingsverband met Ajax. Dat is toch genant dat dat er in je AGG uit je achtertuin dus de goede Rotterdamse spelers neem kwamen zo richting Amsterdam en ook uit de regio. Tegelijk zegt de ja, je kunt het niet verbieden.

[00:15:31]

Wij moeten maar zorgen dat wij de beste opleiding. Ik kan het heel goed niet klagen. Ik vond ook heel fijn dat die een beetje relativerende toon over zichzelf had. Zie ook niet zoveel bij technisch directeur Aartjes. Wat mij beviel was dat je ook gewoon kritisch is. Zelfkritisch zelfs. Om om kritiek. Zeker, want dat heeft ze bij Feijenoord natuurlijk wel eens aan ontbroken. Want als je kritiek wat er zeker op de opleiding. Nou, dan weet je wat je met de aangekeken alsof je niet helemaal goed bij je hoofd was, terwijl dat viel aan te merken.

[00:15:56]

Natuurlijk de laatste jaren. Deze man komt binnen als ze als technisch directeur en zegt dan ook van euh ja, weet je. We kunnen natuurlijk wel net doen alsof er niks aan de hand is, maar als je kijkt wat er is gebeurd de afgelopen jaren. Onze beste spelers zijn allemaal naar andere clubs vertrokken voordat ze hier in het eerste speelden. Maar volgens mij is dat een trend die die día in jouw tijd dat dat ie t ook al was. Ha, dat goede jeugdspelers om aan de andere clubs gingen voordat ze bij Feijenoord.

[00:16:20]

Of sterker nog daar had je bijna niemand die echt doorbrak vanuit wat eigenlijk niemand natuurlijk is. Zeg maar in het begin. Maar ik weet niet of kijk die tijd die ik in t begin bij Feijenoord heb meegemaakt. Dat is niet verder een maatstaf als persoonlijk iets. Maar ja, ik ben toen ik daar begonnen was eigenlijk maar n. Een naam die rond zoemde was Bobby Peeta daarop. Daarvan werd toen gezegd van ja dat heeft heeft uh wat Ajax had met braai rooien en dat soort jongens dat heftig.

[00:16:46]

Vind je dat nou met Bobby Patna en in het kielzog van Petra kwam toen van Bronckhorst? Heb ik toen nog wel zien voetballen in de jeugd enzo? En euh. En dat was er veel minder opvallende speler en die is ook later. Kijk nu. Petra is toen gedebuteerd in de openingswedstrijd tegen Barcelona, die tegelijk ijzersterk volgens mij één of twee keer en dacht ja, dit is mij normaal. En dan zie je hoe raar dat voetbal gaat en hoeveel karakter ook een rol speelt in omstandigheden en geluk.

[00:17:11]

Niet te vergeten. En toeval, want Patty's natuurlijk. Ja, die heeft me wel in Engeland gevoetbald, in Schotland bij Celtic en zeker niet bij Feijenoord. Nooit doorgebroken. En Van Bronckhorst heeft natuurlijk t a alles uit de kast gehaald. De inzet is werkelijk niet te geloven. Ik ben wel bij die betta geweest en in in Celtic. Inderdaad in Nederland een vergeten speler, maar daar was het een soort ster. Ja ja is ook een aardige gozer.

[00:17:31]

Vond ik het wel die jongen? Ja nou, toen ik er was toe gaan doen. Toen speelde je niet zo goed, want toen stond er in de krant een hele grote kop. Vink is geen olie, maar wel een aardige gozer. Ja, maar natuurlijk niet in vergelijking met wat Van Bronckhorst er allemaal uitgeperst heeft. Nee, dat is dat is zo. Maar het is wel grappig wat dat Feijenoord worstelt. Dus eigenlijk al een hele tijd met dat probleem.

[00:17:52]

Want wat heb je nog gekregen? Hebt die lichting waarvan er uiteindelijk een aantal spelers naar het WK is gegaan in in Brazilië? En daarvoor had je Van Persie? Ja Leonardo. En nou ja, je hebt toch ook die diep in die periode gehad dat het noodgedwongen door geldgebrek was, die jongens vrij et cetera. Martins Indi, die kwamen toen door. Wat ik ook nog weet is dat Fijnheid altijd zo krampachtig deed als er een speler uit de opleiding verkeerde dreigde door te breken.

[00:18:17]

Maar dat was zo bijzonder was natuurlijk duidelijk. Was er extra druk? Weet je wel? Kijk, ik denk dat dat bij een club als Ajax waar waren gewoon een paar persoons paarseizoen doorbreken. Daar ligt er niet zoveel druk op. Maar als jij je als spetter zijnde de eerste bén in 10 jaar, zeg maar, wat denk je niet? Dat weet je nog toen Leonardo de doorbrak. Dat was nou, dan heb je Jan wordt als een soort moederkloek bovenop gezeten, maar ik denk dat dat toen ook wel wat dingen meespeelde als de Arbeidsinspectie en paspoort toestanden.

[00:18:47]

Daar lag toen ook heel veel druk op. 1 op dat op dat vlak. Maar ja, Feijenoord heeft daar toen heel spastisch is omgegaan. En die Leonardi kwam gewoon heel vaak niet opdagen. Want ik weet nog dat we daar wel op trainingskamp waren en volgens mij ergens in Portugal. En toen was er toen gingen ze Leonardo ophalen van de luchthaven. Toen was ie er weer niet en het was de derde of de vierde keer dat ie niet kwam. Dus een beetje Romario achtige trekjes?

[00:19:09]

Ja zeker, want ik weet nu wel dat als ie ergens landen dat ie ook via de achterdeur weg wordt meegenomen. En zo werd de bel. Jan is Leonarda, Jan Zwart is Leonardo. De Jong wist helemaal van niks, maar die zat dan bij me in de auto weet je wel. Dus dat was wel ook wel weer een mooie tijd. Dat ze dat ze daar zo krampachtig over deden terwijl die jongen gewoon hard benaderbaar was. En natuurlijk en verder geen gekkigheid.

[00:19:29]

Nee, Jan heeft nog wel eens een heel stuk toen bij ons in de Voetbal International geschreven kan je dat nog herinneren. Het ging ook over die over dat paspoort en zo ja, dat zou wel kunnen. Het gekke is dat Leonardo mocht niet. Maar nu wordt het wel heel privé. Maar Leonardo mocht dus niet geïnterviewd worden. En dat was n vrouwelijke journalist van het Algemeen Dagblad. Een blonde mevrouw die achter hem aan zat en die hem uiteindelijk als eerste heeft geïnterviewd.

[00:19:51]

Dat was uiteindelijk mijn eigen vriendin, eigenaresse van Lizzy, die nog steeds heel rustig om aan haar voeten ligt. Maar goed, we hebben nu al weer over de middeleeuwen, zegt hij. Dat is wel een beetje opengegaan voor mij, maar ik wil aangeven dat het bij Fariat altijd bijzonder is als er een speler doorbrak. En ik vind dus om die Arnesen terug te komen. Ik had wel wat. Wat ik raad proefde uit het verhaal dat hij het allemaal een beetje volwassen en internationale.

[00:20:15]

Een beetje meer naar de maatstaven die hij gewend is bij Shell zie bijvoorbeeld wat hij heeft gezegd. Euh, we gaan die spelers gewoon euh individueel betalen. Tot nu toe wist ik niet eens. Tot nu toe krijgt iedereen hetzelfde salaris, maar nu gaan we gewoon wie die beter is en meer talent heeft. Potentie, talent en ja, dat wordt nagedacht. Dat geeft wel aan dat het allemaal wat volwassener en professionelere wil maken. Ik vond het allemaal wel goed klinken hoor.

[00:20:35]

En dat lijkt mij ook logisch dat Feijenoord daar z'n kapitaal uit moet zien te halen. Hoe moet Feijenoord anders aan geld komen? Behalve dan die injectie en injectie waar de overheid waar verder nooit iets over hoor. Nee, het is nog steeds de snelste manier voor een club om natuurlijk geld te verdienen. Spelers opleiden, ontwikkelen en en en doorverkopen. En dan is het natuurlijk ook wel pijnlijk als je naar die statistieken kijkt. En ja, wat is de duurste verkoop van Feijenoord geweest?

[00:20:57]

Karsdorp naar Roma of Kongolo naar. En wat is dat? 15 miljoen en dan gaat ie. Van de Beek gaat voor 39 miljoen exclusief bonussen naar Manchester United terwijl ze als je Ajax een fijner. Qua clubs naast mekaar legt. Dat zijn natuurlijk bij qua grootheid. In Nederland loopt het mekaar toch allemaal niet zo heel veel.

[00:21:14]

Maar dat is juist de frustratie. Altijd dat je voelt gaan overdrijven werd vorige keer overgehaald. Je voelt aan alles, dat potentie van die club. Je voelt dat er veel meer in zit. Altijd. Dat idee heb ik altijd. En en uhm, ik. Ik vond dit wel. Ik vond het een goed idee. Een goed gevoel uitstralen van die Arnesen. Het was ook niet dat Calimero gedrag. Nee, weet je wel. Ik vond dat het moet stoppen.

[00:21:35]

Zuid-I. Ook onze jeugdspelers die naar Ajax gaan is duidelijk kleiner.

[00:21:39]

Mee voor jou. Maar wat voor jou daarvan of voor je het? Geloof je het ook allemaal? Want die kijk ik. Ik heb. Ik heb een jaar met Rob Jansen rondgelopen voor dat boek. Dus ik weet. Ik weet wel dat. Dit is natuurlijk maar 1 procent van wat er in werkelijkheid allemaal gebeurt. Maar die ene procent beviel me wel zeker. En dat is nou ja, maar je ook wel, want dat blijft een wel een intrigerende man, die Arnesen.

[00:21:58]

Want als je advocaat spreekt. Nou ja, wat je zegt, die wil spelers daarbij. En. En terecht kijk je naar z'n eigen selectie. En je ziet natuurlijk bij Onder 21 een nieuwe officio. Een nieuwe speler uit Noorwegen. Eentje uit Portugal. Een trainer van Aged die wordt gehaald. En hij denk ik heb niet eens genoeg mensen om oefenwedstrijden in Duitsland te kunnen spelen. En dan? En dan? Dan zitten we winti zich op. Maar ja, dat vertelt je.

[00:22:17]

Laten we dat die Arnesen belt en dat die me aan de lijn krijgen en dat ie nog helemaal niet boos kan worden. Dat is zo'n aardige man. Dat is toch ook een kwaliteit hoor? Als jij gewoon lachen met een lachend gezicht. De meest drastische beslissingen kunt nemen. Iedereen vind je een aardige gozer. Ja, doe me een beetje denken aan wat het heeft helemaal nergens mee te maken, maar aan wat Peter Houtman laatst vertelde over YJZ. De oud trainer van Feyenoord.

[00:22:37]

Die was er altijd zo heel goed in om heel vriendelijk tegen je te vertellen dat je weer op de bank zat. Meneer Houtman, goedemiddag, hoe maakt u het? Helaas zal ik u moeten mededelen wie ook vanmiddag op de bank zit en dan vriendelijk weg was. Kwaliteit inderdaad. Maar wat moet je doen dan? Ik denk dat de Anne's t ook. Weet u verkopen aan advocaten omdat die best wel duidelijke argumenten heeft daarvoor? En dat is gewoon die die spanning die er altijd zal zijn tussen de ene die de korte termijn dient en de andere die de lange termijn moet dienen.

[00:23:04]

Voor zover dat gaat in het voetbal. Ja, dat spanningsveld zal er altijd zijn. Dat is toch niet zo erg? Helemaal niets. Rothe hoort ook zo natuurlijk, want Arnesen is er natuurlijk ook voor. Voor de langere termijn. Die zegt ook dat hij iets moet achterlaten van jongens van 16 17 18 jaar. En dat is natuurlijk ook zo. Maar het hele fenomeen technisch directeurschap, dat is beveiligd natuurlijk. Wie was nou de Rob Baan denk ik?

[00:23:25]

De eerste serieuze technisch directeur? Ja, dat denk ik. Ja en die was het weer. Hans Kraaij had natuurlijk nog effe geen laagdekker, volgens mij ook in die rol. Dat was die tihz Hasi stijd. Wie is er toen daarna na die renovatie volgens mij euh verdwenen? Lagendijk is gewoon weer een zaakwaarnemer geworden. Maar ik denk inderdaad dat Rob aan de eerste serieuze technisch directeur was.

[00:23:47]

En die heeft natuurlijk allemaal niet slecht gedaan. Ik heb het niet slecht gedaan. Die hoorde ik ook nog. Theo hierover weet je wel. Al heeft die zegt dat hij ook wel interessante dingen bij Raymond was. Dat heb ik ook gezien en die zij ook over de de transfer van Uhm zijn. Weet je wel dat je ook niet blind moet sparen op het bedrag wat je krijgt om dat te doen door allerlei afspraken nog ligging in zo'n contract en met door dit contract.

[00:24:10]

Ja, als hadden ze mij maar niet kunnen kopen heb ik iets van 6 op 6 6 miljoen overgemaakt aan je aan die Argentijnen met met wel de. De afspraak dat al-Senussi gaat dat die club ook nog een flink aandeel mee pakt. Ja, dat is nu eenmaal de rol die Feijenoord nu ook. Of de positie waarin Feijenoord zit dat ze. Als ze een speler van dat kaliber willen hebben zullen ze vooralsnog dat soort afspraken moeten maken, waardoor je dus eigenlijk nooit echt iets kan verdienen en dus eigenlijk nooit opschieten.

[00:24:36]

Daarom vond ik het wel goed dat de Arnesen toch het over een andere boeg gooit. Da's niet zo slecht dat. Dat vind ik ook en het moet ook gewoon. Het kan ook dat Feijenoord aantrekkelijker wordt voor jeugdspelers en dat is veel te vaak gebeurd. Ik heb zoveel oud oud spelers oud Feyenoorders geïnterviewd. Wat jullie dan mijn hele carrière hadden gemaakt, daarna bij andere clubs in binnen en buitenland. En wij gingen met ze praten en anders zo vaak zeiden ze van Jack op n fout gemaakt.

[00:25:01]

Ik had langer geduld moeten hebben bij Feijenoord. Ik heb maar 15 wedstrijden gespeeld. En toen kwam ik ernaast te zitten en toen wilde ik weg. En bijna allemaal hebben ze daar spijt van. Weet je wel. En daarom vind dat is toch pijnlijk dat dat zo jong wordt? Die jongen die van ADO Den Haag kwam, die die z'n contract niet wilde tekenen zei nee die nabij je met je zit bedoel je? Ja, dat is ook pijnlijk. Dat bedoel je, die?

[00:25:22]

Nee, die bedoel ik niet veel.

[00:25:23]

Ja, het moet toch zo zijn dat er ook iets meespeelt dat je denkt van goh, ik zit bij Feijenoord, dan speel ik maar niet, maar ik krijg je gewoon de kans. De voorbeelden zijn er. De omstandigheden zijn zo perfect, die vind ik nergens anders. Ik blijf hier gewoon alleen om dat te veranderen. Dat kost gewoon even tijd. En daarnaast ben je kijk dat er de beste speler die Feijenoord heeft opgeleid van de laatste jaren is. Robin van Persie.

[00:25:45]

Als je kijkt voor welk bedrag hij dan uiteindelijk naar Arsenal is vertrokken en als jij. En dat weet je zelf ook wel wat nog wel een probleem is ze daarmee hebben gehad in in die in die sinds die 1. Sinds het debuut van beiden bij Feijenoord. Ja, dat is dus gewoon nog een lange weg te gaan voordat voordat ze op het niveau zitten waarmee Ajax dat dan toch een stuk beter aanpakken en eventueel ook te maken met een hoofdtrainer die ze kansen geven.

[00:26:05]

Nou, dat is dan dit jaar en volgend jaar dat even een probleem voor jongere spelers. Ja en nee, maar daar zat ik ook wel aan te denken, want ik las dat er van die Arnesen dat zat. Ik zat ik dus bij te knikken. Maar toen dacht ik ook alweer aan dat gesprek wat wij met Dick hadden. En jij gooide volgens mij een paar namen jeugdspelers tegenaan en ik zag alleen maar dat hoofdschuddend. Tot die schoppen ze zo de kuip uit.

[00:26:25]

Die duurde zo'n vijf jaar, niet lang voordat je dik zesendertig zijn. Dan kom je weer in Jan Joris van Overeem bij aan zet en die speelt nu bij Utrecht. Dat is nu een gerespecteerde middenvelder in de eredivisie en dat was toen een speler die er tegenaan zat. Bij t bij t eerste van Aged en niet met die jongen merkte tijdens trainingen dat wel redelijk ging en die denk je moet nou toch de volgende stap zetten. Ik moet nou een keer spelen in het eerste en dan kan ik een serie wedstrijden spelen.

[00:26:47]

Dan ben ik er echt overheen. Dus die een advocaat als trainer dus die van Overeem, die verzamelden alle moed en die klopte bij Dick op de deur om te vragen wat nou zo'n perspectief was. En die zei dus ook trainen. Ik denk dat het goed gaat. En en en ja, wat moet ik nou doen om in het eerste van a z te kunnen komen?

[00:27:05]

En toen zei Dick ervaring krijgen ketst Twente Twenty20. Succes jongen. Daar zit ie bij 1 bij 1 bij u. Ja, ze werd trouwens een kopje koffie bestellen, want ik heb hangt hier en dus een ouderwetse zwarte bakeliet telefoon op de eerste verdieping van de huismeester. Die kan je er gewoon pakken. En als jij dan een. Als je dan naar nummer 22 belt en staat erboven, dan krijg je dus de barman aan de telefoon als het goed is en dan kan je er gewoon weg.

[00:27:32]

Ongelooflijk.

[00:27:32]

Ik hoor dus nu beneden een balletje een soort lijkt wel Swiebertje, dit niet, maar het is wel een Spartaan.

[00:27:40]

We doen het ouderwets, maar wij zijn zelf ook ouder. Want deze Spartanen in de huismeester. Daar zal je me net hebben.

[00:27:48]

Mogen we nog een koffie, want de perfect geregeld weer.

[00:27:52]

Wij hebben bij de UITMET huismeester citeer Perfect man is helemaal niks mis mee voor Exelsior is een euh. De bediening is voor van Sparta.

[00:28:02]

Wij zijn neutraal uiteraard. Sjoerds dit is een Nederlands elftal shirt en we zijn de weinige. Maar dat mag ook wel eens gezegd worden. Sjoerd zit hier en volgens mij is het met de verbinding maar niks mis. Nou, dan ga ik helemaal vanuit. Hij zit er heel ontspannen bij. Beter dan die Freek Jansen. Nou nou, nou nou wat. Naar aanleiding van de eerste podcast met de Gaat Nou We Effe Weer Serieus Op Pakken. Natuurlijk is er natuurlijk ook een aantal vragen binnengekomen en de eerste vraag van Kees.

[00:28:24]

7 0 4 2 4 8 9 is onze naam. Die hebben we net net behandeld. Een andere vraag komt van Jaap Mees. Euh. Gaat Berghuis echt naar China? Gaat ie niet? Die kan ik wel beantwoorden. Berghuis is vooral even met zichzelf bezig. Die heeft een UH in de voorbereiding een bacteriële infectie in zijn longen gehad en dat heeft bij de jongen zo in ingehakt dat ie gewoon even tijd nodig heeft om daarvan goed te herstellen. En niet eens fysiek, maar ook wel mentaal.

[00:28:49]

Als jij topsporter bent en en ineens vind je jezelf terug in de drie dagen in het Erasmusziekenhuis. Ja dan. Dan ga je toch wel effe twijfelen aan je aan je eigen lijf? Ja, apart is dat dan dat je toch wel gewoon zo fit ben en dat toch kan gebeuren? Ik sprak Advocaat erover en die zei ook van ja. Ik heb tegen Berghuis gezegd jij bepaalt wanneer je traint. Jij bepaalt wanneer je speelt. Want jij kent je eigen eigen lichaam het beste.

[00:29:11]

Nou ja, hij heeft nou een uurtje gespeeld tegen de raadsvrouw en een hele wedstrijd tegen Club Brugge. En en dat ging goed. Dus de aanvoerder is daar wel gewoon bij tegen tegen PEC Zwolle, maar heeft natuurlijk wel een deel van de voorbereidingen moeten moeten missen. Ja dus ja, dat is in China. Waar komt dat dan vandaan? Zo'n vraag is daar wel eens Oost-Chinese mee. Chinese media kwamen ermee. Shandong, Lulu, Wang of zo zijn een heel betrouwbaar te zijn.

[00:29:35]

De Chinese media. Nou ja, die moeten wel betrouwbaar zijn. Toch is de Boer het allemaal gecontroleerd natuurlijk. Wat ze. Want wat ze schrijven. Maar ik heb ze zaakwaarnemer gesproken en die site is totale onzin. Ja maar goed, dat is toch niet een jongen die je? Dan verdwijn je toch ook in een soort zwart gat als je naar China gaat? Dat doet hij toch niet? Ofwel ga je voortaan in een zwart gat waar maar je bankrekening niet?

[00:29:55]

Ja nou ja, die jongen is oke, die nadat ook de 30. Ja die wil misschien nog effe effe verkassen.

[00:30:02]

Ik zeg je nee, u zegt wel snor. Ik kreeg laatst een 1 en een appje uit China.

[00:30:11]

Want Jean-Paul van Gastel, ja, die zit daar nu dik. Die hebben ook niet de meest denderende start. Hij stuurde. Maar dat was een paar weken geleden voor. Voordat ze wilde die wedstrijden gingen verliezen dus studio. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe bestseller, dan moet je deze kant op komen. Ja, ik denk dat het best een chaos is. Het zal best wel ja. Wel aardig, maar misschien wel al in Chinees vertaald al je werk enzo en daarvan carrière maken.

[00:30:35]

Ja, dat zijn idee. En waarom niet?

[00:30:37]

Eerst effe deze podcast en dan hebben we nog een vraag en die is van euh. Jeroen Koot werd er wel eens ontsnapt uit trainingskampen werd willen ze niet ontsnapt uit trainingskamp? Dat wou ik zeggen. Ja nou. Nu niet meer, maar nu niet meer. Nee, nee, nee, nu is bijna onmogelijk. En die ik heb het idee dat deze generatie spelers eigenlijk gewoon veel minder behoefte aan heeft. Ja dat men deze generaties heeft natuurlijk ook te maken met allerlei mensen om om hen heen die een camera in de zak hebben.

[00:31:06]

Dat is zeker zo dat op internet zetten waardoor de trainer gewoon in zijn hotelkamer het al op Twitter voorbij ziet komen. Als dit heeft, was dit. Dat hebben ze met dik mazzel, want die heeft dat niet. Maar die dik is zo ouderwets, die zit gewoon in de stoel naast de lift. Ja, daar had je vroeger en daar zaten. Ik heb meegemaakt dat op Gran Canaria dat je dan in die in die in die uitgangssignaal stond, wat je daar dan had.

[00:31:25]

Weet je met al die dingen dat. En dan heb. Heb Pierre van Hooijdonk naast je stond of weet ik veel wie er allemaal nog mee bij waren. Dat we dan vroeger was, dat plein helemaal verlaten was echt tot diep in de nacht zeg maar ochtend. En dat we dan vroeger op. Die vrije trappen die jij nou neemt. Kun je eens uitleggen hoe raak je hem dan precies? En dat er een bierflesje werd neergezet en Pierre in de achterstaan en zijn.

[00:31:45]

En dan neem ik ga ik zo staan en dan? En dan weet ik me passen en dan kijk ik. En dat deed ie dat helemaal voor hem. En dan heb je en dan een joekel die u bierfles door die 1 de 20 meter door die je door die goot waanzinnigen. Of dat ze met z'n allen gewoon naar wat gingen drinken in de Heineken hoek waarin op 1 op 1 op Gran Canaria en of Jo Cornu heeft gewoon van de trap naar beneden.

[00:32:08]

Ja en nee hoor. Ik bedoel, het heeft ook volgens mij echt een functie, want ik ben met heel veel. Van die trainingskampen ben ik mee geweest en er is bijna niks. En daar ging ik ook echt mee in, dat ritme van van hun eigen. Want ik zag al die trainers dat in de bubbel. Ja, ik zat echt in de bubbel en ik at met z'n mee. En dat zou, dus ik kan dat hele regime.

[00:32:25]

Het is gewoon overal ter wereld waar waar ik ben geweest met Feyenoord op trainingskamp en het is van Argentinië tot Kazachstan tot wat ik van waarde is. Gewoon acht uur opstaan, negen uur ontbijten, half tien uur masseren en half elf trainen, één uur eten. We rusten drie uur s middags trainen, weer masseren, wat eten. Elf uur naar bed. Overal waar je ben, wat je wil, dus dat is dodelijk saai. Ik snap heel goed dat de spelers moeten, gewoon als je er tien dagen in Belek zit.

[00:32:50]

Je hebt er ook vaak gezeten. Krijg je zulke ongelofelijke zelfmoordneigingen van daar kon je ook niet weg, maar falen is natuurlijk al plekjes geweest waar altijd wel wat te doen. Het mooiste was dat die spelers dan onderling ook afspraken van spijkerbroek je mee? Ja ja ja, ik had vroeger die functie een beetje helemaal in het begin, omdat ik nog vaak de enige was die geen speler was om een beetje vast op onderzoek uit te gaan en ook extra een extra blokje stelde.

[00:33:12]

Nee, dat denk ik niet. Dat is nooit een speler die van jouw broek geweest is. Wel een speler die een kamer van mij heeft geleend, maar geen man, geen broek. Nee, nee, dat is wel euh. Kijk en dat heb je nu een stuk minder.

[00:33:24]

Kijk, nu gaan ze allemaal naar. Dat is natuurlijk ook wat jij zegt die je kan. Daar is ook niks meer toe. Het gaat allemaal naar die naar die naam, naar B. Lekker. En zowaar alleen zo'n hotel staan mag wel als je je best doet. Daar kan je nog wel eventjes op op pad. En in die tijd van Arianen ging gewoon twee weken naar Argentinië en Amerika. Zo gingen en en daar was die groep met Koeman en zou die gingen natuurlijk niet op een hoopje zitten bijten daar in en in Buenos Aires.

[00:33:46]

Ben geweest. Daar is ook al genoeg te doen geweest. Ja, en in Mar del Plata, dat was toen vakantieseizoen en dat was gewoon waanzinnig. Maar ja, daar gaan we jullie sowieso. Hele rare dingen daar natuurlijk. Met de indianen als trainer. Ik weet nog dat wel en dat was ook zo. Dat was eigenlijk één van de weinige trainingskampen die helemaal niet saai waren, want ik weet nog dat daar was in die tijd dat al die Zuid-Amerikanen werden.

[00:34:09]

En ik weet nog dat ik op een dag naar dat trainingsveld toe liep met Henke Larsson en die. Die was altijd een beetje een beetje aan te klagen. Daarom was ie ook zo goed. Hij eiste gewoon veel van die club eigenlijk. Maar Arnesen had overhad wat hij ook wou, veel eisen, te veel eisen. Dus gewoon. Ik wil gewoon een goed veld en een normale locatie en een goed hotel. En heel vaak was dat er niet. Of in ieder geval niet alle drie tegelijk.

[00:34:31]

En in dat Argentinie ja, waarom zou je dat nou naar Argentinië moest?

[00:34:34]

Dat is nooit helemaal opgehelderd. Maar in ieder geval we zaten daar en we liepen naar het trainingsveld. Ik liep met hem zo op en toen was ie weer aan het klagen van het veel te heten en dit te verslaan. Dan nog dat we dit 30 uur in een vliegtuig moeten zitten, want die reizen waren ook wel een ramp. Het waren toen. En dan zijn we hier en toe wel komen op dat veld. Hij zegt t Veld ziet er ook niet uit en op dat veld staat een jongen een balletje hooghouden.

[00:34:54]

Gewoon Agata. Ja, zo te zien Zuid-Amerikaanse jongen in een beetje Verschooten trainings kleding ze tien ballen hoog te houden. En die Henkie die zegt van jou moet je kijken wat ie dat is dan zogenaamd een topclub dat Feijenoord gewoon één of andere supporter op ons trainingsveld. Wat is dat nou wat je hadden geklaagd? En twee dagen later zag ik de jongen in die Verschooten trainings kleding een contract tekenen, want dat was Fernando Picon ook nog aardig wat wedstrijdjes in Feijenoord.

[00:35:19]

Wel wat merkwaardige dingen gebeuren, maar vertelde dat ze daar in dat uhm op dat veld in Mar del Plata houden weet ik veel waard was. Mij de plaats pils of Nazareners speelden ze. Nee, ze hebben allebei je. Ze hebben in ieder geval Arie Haan. Zag die dan het veld oplopen? En dan zo'n beetje net over de middenlijn, vertelde Koeman. En dan had ie die de drie die hand onder zijn kin stuurde en een wees die zo'n beetje zo van ja vond.

[00:35:44]

Daar moet ik hem ongeveer hebben binnengeschoten tegen Italië. Dat al die spelers die lagen. Ja die hadden die trucs van hem natuurlijk natuurlijk ook Obodai.

[00:35:51]

En dat de in het Argentinie ongelooflijke toneelspeler dat de trainer met wie jij de minste relatie had verreweg.

[00:35:59]

Ja hij euh. Hij nam ook. Hij nam. Hij nam Feyenoord op een middag mee naar een contact van hem. Dat was een zaakwaarnemer. Die man is volgens mij nou overleden. Een Argentijnse spelersmakelaar. Die had een randje ergens. En dat gingen met de hele zee, met de hele selectie in de bus naar die randje van die man. Maar toen zei Hans Hagelstein, de manager. Ja, ik vind het allemaal best, maar dan moeten we eigenlijk gewoon getraind worden, want er werd ook nog een toernooi gespeeld.

[00:36:23]

En toen zei Arianen die spullen maar mee. Dat kan daar wel bij die ranch. En die man, die had een 9 holes. Die was zo stinkend rijk. Die had er. Die had iets van 20 van de beste polo. Paarden van Argentinië staan daar zo, maar die had ook een 9 holes golfbaan achter zijn huis. En toen zijn Hagestein is inmiddels voor jou. Hoe zit dat dan met die training? Nu zei die man nou neem hal 3.

[00:36:42]

Maar toen heeft de fijnheid gewoon op Hölderlin getraind. Op de golfbaan van het is er gewoon Clemens Zwijnenberg een sliding. Over die golfbaan van die man minderwaardige toestanden gebeurde. Of dat trainings euh. Kamp toe. Maar dat is dus wel een andere tijd. Want ik heb het idee dat het nu gewoon voor die gasten heel saai is en saai.

[00:37:01]

Het is volgens mij. Een aantal jaar geleden is Ruben Schaken nog wel eens op pad geweest onder Koeman in in in Marbella. Da's toch verjaard? Daar kan ik wel zeggen. Maar volgens mij daarna, de laatste jaren is het vrij rustig en eentonig. Zo interessant jongen eigenlijk die. Euh ja, laat die jongens lekker stappen worden, dat hoort erbij. En de meeste trainers weten dat toch ook wel? Dit doet toch wel een beetje anders.

[00:37:24]

Bert van Marwijk nog herinneren in in ik in kranten. En ja, dat was ook mooi, die was dit niet achterlijk. Dus die had wel door dat dat het groepje eventjes op pad was geweest en heeft iedereen die ochtend. Daarna heeft ie een training gegeven die wat kon je toen ook gewoon nog bezoeken? Dat kan trouwens nog steeds wel hoor, maar die kon je dan ook bezoeken. En dat. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Er waren alleen maar lopen lopen, lopen lopen tot dood.

[00:37:45]

Volgens mij was Van Gastel bijna kotsend in de in de bosjes. Maar goed dat er voor t later zeggen die spelers. Zo zeiden de spelers ook dat dat worden. De groepsvorming natuurlijk ook wel goed is geweest, want s avonds een vent. En dan moest je maar zorgen dat je gaat ook sta. Ook staat en dan was die Bosvelt die niet kapot was te krijgen, vertelde Van Hooijdonk. Die ging ook gewoon dan echt voorop. En het is ook zo.

[00:38:04]

Ik geloof ook echt wel dat het een functie heeft. En je ziet ook dat dat bepaalde spelers die normaal gesproken in de hiërarchie eigenlijk niet in hetzelfde groepje zouden vallen dan buiten het veld wel een soort band krijgen die je ook wat waard is. Want er ontstonden hele rare commissies bij dat uitgaande in die tijd Koeman wel zit. Dan was het de Koeman Henk Vos Geoffrey Claeys die nog een goeie gozer was. Dat Clemens Zwijnenberg ook een goeie. En euh.

[00:38:31]

En. En daarmee had ik misschien nog nooit zo'n groepje. Henk Vos. Weet je wat een gek groepje bij mekaar bijvoorbeeld. Clasie en Koeman, dat zijn hele. Dat kan heel goed contact met elkaar. En dat was toch ook een beetje doordat ze ook buiten het veld goed met elkaar konden teambuilding. En dat deden trainers zelfs zo door de vingers zien van vooruit, maar weer door de één van die spelers hebben verteld. Ik weet niet meer wie dat zal dan een keer in een oefenwedstrijd onder Leo Beenhakker een oefenwedstrijd verloren die ze eigenlijk hadden moeten winnen.

[00:38:57]

Een beetje lamlendig gespeeld. En dat die Lejo toen een soort t m op zijn manier een donderspeech ging geven. En dat ie toen zei jullie zijn zo dom dat je je dat je daar niks aan hebt gedaan vanmiddag. Want nou moeten jullie gewoon allemaal om elf uur naar bed zoals het in hun draaiboek staat. En anders had ik gezegd ga maar lekker de stad in. Was ik meegegaan, maar wel lekker dronken geworden. Hadden we dan nog twee in mekaar geslagen en waren om 4 uur thuisgekomen?

[00:39:23]

Ja, de Don en we zijn natuurlijk een uur een een vrij toegankelijke podcast, al zeg ik het zelf. Dat idee werd toch ook wel hoor. Dus wij behandelen alle soorten vragen en ik ook een vraag over de wereldpolitiek ofzo? Hoor ik een man. Alles mag. Tour de France, zeg maar wat. Zeg het maar klimaatakkoord. We zijn overal van. Van op de hoogte. Ik heb er ook een hele goeie vraag binnen gekregen. Deze is van Mees Kees 65, Mees Kees Mees Kees 65 jaar.

[00:39:49]

Misschien moet ik voortaan maar gewoon mijn IMO adres geven. Dan krijg je wat normalere dan met Kees en je 7 0 4 2 4 bij jou thuis misschien langs komen of niet. Maar als ik open doe is is de volgende maand. Maar Mees Kees 65 moet weten hoe de hond van Mario Been heet en ik van jou. Als we dat. Als er toch mensen in de gelegenheid zijn om vragen te stellen, moeten we ook even kijken of het antwoord kunnen achterhalen.

[00:40:11]

Dus hoe heet de hond van Mario Been zelf? Mario? We gaan Mario even bellen. Ja, want wij hebben een hoop parate kennis. Althans jij. Maar jij ook wel van. Ik weet niet eens of die een hond heeft. Heeft ie wel een hond? Volgens mij is dit interessant omdat ik weet het niet, maar het is gewoon meer naar servers, naar onze luisteraars bellen en de vraag van gezondheid heeft Mario zo weinig te doen dat je hem voor dit soort dingen kan bellen?

[00:40:35]

Momenteel wel. Hallo 2. Nee goed Michils. Ja, je hebt je Mario. Jij bent. Je bent dan als allereerste gast in de vermaarde Dik Voormekaar podcast, ook niet op Radio 1.

[00:40:57]

We doen dat uit. We kiezen ook weer niet iemand speciaal uit. Natuurlijk kan je die dag gewoon heel veel waarde aan hecht.

[00:41:03]

Ik loop in Diergaarde Blijdorp, maar klein. Waar ben je nou? Dan? Sta je nou dan bij de g gorilla.

[00:41:10]

Oh ja, en ze laten zich een beetje zien. Of we nou nee. Wij blijven hier zo en is is Bokito lopen.

[00:41:18]

Verbleef die helemaal niet meer lopen? Ja ja.

[00:41:26]

Weet je dat die Bokito een keer achter de achter het kind van Pascal Bosschaart als Bosschaart heeft aangezeten? Serieus? Nou ja, toen die af uitbrak.

[00:41:34]

Toen stond de vrouw van Pascal Bosschaart daar met de kinderwagen. Deze nog een foto van wat zij onder de tafel liggen en die af. Daar zie je voorbijlopen. Lopen die tafeltjes?

[00:41:43]

Wil je verder niet mangaka Mario, maar ik zou een beetje naar de krokodillen gaan en de aapjes was minder waar we effe voor bellen.

[00:41:55]

Mario, we hebben een vraag binnen gekregen. En ja, die gaat niet over voetbal. Maar mensen willen klaarblijkelijk weten hoe je hond heet.

[00:42:02]

Hoe mijn hond? Nou, ik. Ik heb geen inboezemde onder eerst een hulplijnen dat. Later heb ik nog een kleine Jack, maar ook hier Jackie. Het maakt me niet uit een bekende naam, want hij luistert toch niet. Maakt niet uit wat eetbare maar niet. Het zijn soms net honden, die had epilepsie.

[00:42:28]

Jij laat je ook niet meer over weten. Overweeg je ook meer? Nee, ik heb namelijk klein. Dan heb ik een maand lang langel. En ik vind het altijd heel vervelend natuurlijk.

[00:42:44]

Dat is ook pijnlijk, maar dan weet je toch echt van de lijn. Uhm, Feyenoord hebben daar een beetje goed gevoel over.

[00:42:52]

Zeggen dat ik weer een heel goed gevoel bij heb. Ik denk dat het een goede voorbereiding heeft op elk weekend en natuurlijk dat de belangrijke Berglaan. Maar ik denk er blijkbaar toch een beetje pijn. Ik kan spelen. Zowel de UEFA Cup beker en achterin er toch wel wat bij. Maar we hebben nog jaar. Ben benieuwd naar wat volgens mij wel.

[00:43:18]

Volgens mij komt er nog een centrale verdediger en dan hopen we dat ik tevreden is. En dan moeten ze de competitie mee.

[00:43:25]

Nou ja, dan dan wil ik gewoon ook kijken naar hoor. Al heb ik niet op de weggedaan bijgekomen. Open dat dat nu ook weer een pijnlijk momentum. Absoluut. Dan kan je mooi. Nou, ga gauw verder.

[00:43:43]

Waar moet je allemaal ook nog een hele hoop op met een redelijk succes en bedankte Mario ook met De Jonge?

[00:43:56]

Het is gewoon een nieuwe rubriek Effe Bellen met Mario. De rubriek Ja, hallo met Mario. Ja, ja, dat rijmt toch ook? Ja, zo neemt ie ook altijd op volgens mij. Volgens mij wel. Ja, da's is toch een goeie gewoonte. Natuurlijk is dat een goeie gozer. Altijd euh, altijd bereikbaar. Altijd een beetje pech gehad als ze als als tweede van Feijenoord dat stuk zonder vorm graag voor hem geweest. Omdat jij dat was.

[00:44:16]

Turkse droom?

[00:44:16]

Nee, maar dat zag je ook wel aan hoe lang het weer duurde toen die toen niet weg was beveiligd voordat ie z'n gezicht winst liet zien hoe diep het zit te. Dat heeft natuurlijk met Beenhakker gehad. Dat heb je met Mario, dat is toch. Dat is toch een behoorlijke knauw zeker? Beenhakker wilde niet de schaal uit. Die stond maar één keer geweest. Op de verjaardag van van Aad van der Laan dacht ik dat ie twee keer terug is geweest om een keer meegenomen.

[00:44:37]

Heb ook nog een keer meegenomen.

[00:44:40]

Ja ja, staan er nog dingen die we vergeten zijn? Nee, volgens mij niet. Voor mij hebben we gewoon echt om ons uiterste best weer gedaan om me een een podcast van te maken waren waar de mensen iets iets aan hebben en vragen stellen. Dat kan. Dat kan dus ook via mail. Ik zal het nog wel een paar keer twee keer twitteren. Ik zal jou die mail niet geven. Nee, dat lijkt me verstandig. Alle vragen kunnen na podcast adviespunt en dan bij ons terecht komen.

[00:44:59]

Weet ik niet, maar ze kunnen de naartoe nemen. En dus als we dingen niet weten, dan gaan we ook bellen met mensen als wij dingen we als er vragen zijn waar we zelf niet het antwoord theoretische geval dat jij iets niet weten, want dat Schaken. Dacht dat komt bijna niet voor. Maar vandaag is het meteen al raak. Natuurlijk dat ik niet wist hoe de hond van Maria. Dus geen hond. Maar als mensen iets willen weten en wij weten niet, dan hebben we natuurlijk nog wel zoveel contacten dat we wel euh mensen in.

[00:45:23]

Kijk, wij verzinnen gewoon ter plekke verzinnen we rubriekje, dus daar hebben we helemaal geen gene geen brainstormsessies of moelijke vergaderingen voor nodig. Dat komt gewoon uit onszelf. We ergens ook ter plekke weer op als het niet werkt. Dat kan twee keer zijn. Absoluut niet luisteraars voor waarschuwen.

[00:45:38]

Nou oké, we gaan een leuke week tegemoet, want volgende week zit ik hier dus weer kennelijk met jou een Feyenoord tegemoet.

[00:45:46]

Euh, nou ja, nee, je weet dat er nog iets zwolle-zuid. Dat speelt er op zaterdagavond en kijkt natuurlijk met z'n allen heel erg naar uit om gewoon lekker zijn dat tegelijk. Weet je wat? Dat heb ik wel? Euh, dat was. Dat viel mij op toen ik bij Feijenoord die paar jaar werkte. Weet je wel hoezeer de resultaten van de eerste twee wedstrijden op de algehele stemming drukt? Sowieso, dat is ook wat te verwachten natuurlijk.

[00:46:06]

Maar ook dat alles een stroperige wordt. Weet je wel. Alles wordt dingen. Daar worden minder risico gelijk genomen. Iedereen gaat op eieren lopen. Het zou veel leuker dan zijn als Frank gelijk een vliegende start heeft. Dan kunnen we doorgaan.

[00:46:19]

Dat hoop ik wel voor iedereen. Want wat Arnesen ook wel vertelde was dat er toen hij kwam, Advocaat zo goed presenteerde dat mensen lekker naar hun werk gingen. Vrolijk waren. De dagen draagt hij zelf natuurlijk ook aan bij door zijn altijd zonnige gemoed, maar de resultaten helpen natuurlijk wel wel mee. Dus we zijn benieuwd om niet meer op het kunstgras in in Zwolle, maar gewoon op het echte veld. En jij gaat daar namens waar je heen? Ja, dik voor mekaar.

[00:46:42]

Ik ga daar lekker naartoe zaterdagavond en dan hebben we het volgende week wel effe over die die die start van Feijenoord en neem ik weer mee. Maar is dus eigenlijk is het er nog.

[00:46:51]

Ligt nog steeds onder de tafel van de wereld. Is wel echt een wereldwonder.

[00:46:55]

Mafkees. Ook elkaar communiceren, willen gaan praten, want dit is toch een groot probleem hoor. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd.