Transcribe your podcast
[00:00:01]

Mafkezen van wil Brian doen. De avond ook is door Pierre van Hooijdonk met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch wel een probleem hoor.

[00:00:22]

Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om zijn sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik toen gezegd. Dik voor mekaar. Feyenoord podcast vanavond een pessimistische persconferentie, reken er maar op, dus dat betekent vandaag op dinsdag een positieve Topshelf extra gas geven. We moeten het uit onze tenen halen, maar we gaan proberen. We zijn een soort Feyenoord en dat gaat onze tenen halen.

[00:00:54]

Ja maar goed, maar wij gaan ook echt tot het gaatje om het voor mekaar te krijgen. Dan kunnen we bij Feijenoord onze vraagtekens bij zetten. Maar wij? Wij gaan ervoor.

[00:01:02]

En gelukkig hebben wij onze eigen lichtpuntjes, want daar zit weer achter z'n euh, achterste boord een echte borski te tender chute en Daisy vandaan die eigenlijk op het tapijt weegt. Ja, je ziet de eigen record weer verbroken, net met dat er met dat bod nou bot was.

[00:01:16]

Wat snel weg en naar de kapper geweest. Ja zei wel ja ja, ik zou echt dat serieus. Je zou zo willen ruilen. Bijna. Welja, je zou zo daarin niet wat ze vanavond allemaal gaan zeggen. Maar als ze zeggen de kappers gaan openmaakt was het toch een heel kleine. Kijk naar mijn kapsel. Begint nu een beetje Gert-Jan Verbeek achtige vormen aan te nemen.

[00:01:33]

Als je maar niet van die IVI wil. Ha. Als je maar niet van die monologen gaat afsteken tegen mij hoor. Zoals Gert Jan deed, want dan loop ik gewoon weg. Is dat goed hé? Nou, ik moet er verschrikkelijk om lachen, maar op een gegeven met na na na drie kwartier gevoelsmatig. Als die op de helft is van z'n verhaal, dan denk je toch wel bij jezelf? Gert Jan, we hebben we bijna allemaal een doen.

[00:01:52]

Het was zo meestal waar je vroeger naartoe werd gestuurd. Dan krijg je maar ik krijg daar direct. Krijg ik daar hetzelfde als bij Van Gaal. Ik kijk, daar zoeken associaties mee met van die hele sombere, regenachtige dagen dat je op school zit, maar dat gewauwel te luisteren.

[00:02:04]

Ja, misschien ga jij maar even melden dat dat gedoe. Ja, maar als die je hoorde en Peeters was dat geloof ik. Als je nog wel een beetje bijdehand was had ie gezegd. Ja maar Gert Jan, jij was toch trainer van Twente toen die club helemaal in de fik stond? Stond er niet bij, al zou idealen van gemaakt gepleurd dat het toch ook uit? Ja, het stond er een beetje als een dooie fysisch vredig bij. Ha ja, ja, dat misschien.

[00:02:22]

Dat is inderdaad. Het was wel een euh, een indicatie hoe de vlaggen daar een beetje voorrang hebben. Met die arme Petrović je met dat soort euh timide spelers aan de slag moet. Dan is het einde nabij vrees ik.

[00:02:32]

Ja, en je ziet misschien ook wel waar destijds ze Gert-Jan bij Feijenoord aan ten onder is gegaan. Het totale gebrek aan ja, wat is dat inlevingsvermogen? V. Euh. Aan oom om iets te doen, om een beetje toe te geven in je tonen, in je manier van aanpak aan degene die tegenover je staat. Nee, jij, net als Van Gaal, zo praat jij. Zo denk jij? Euh. En zo. En zo doe je dus ook ook.

[00:02:54]

Of het nou aankomt of niet. Jij draait gewoon je verhaal af.

[00:02:57]

Ja, inderdaad, gewoon de totaal verkeerde toon dat je begint. Dat je zegt we gaan nu van 9 tot 5 op kop de club en keihard aan het werk. Maar dan weet je dan gaan die spelers tuurlijk al een beetje. Beetje bij beetje beetje zweten want hebben natuurlijk totaal geen zin in. Dan ga je inderdaad alles doen wat wat niemand anders wil. Helemaal je eigen eigen koers varen. Vervolgens maak je met iedereen ruzie en dan is het 1 juli.

[00:03:16]

Je moet alles nog beginnen bij eigenlijk al afgeschreven. En bij Twente deed het ook. Daar kwam niet elke middag bij de lunch. Kwam die um dan spelen zo min. Want die spelers staan natuurlijk keurig zaten te wachten, bibberend. En dan liep die altijd. Daar hoorde ik dan van die gasten bij. Twente liep die auto naar die grote pan soep die er al stond. Dat pakte niet zo'n lepeltje en haalde die een klein beetje uit. En de proesten.

[00:03:35]

Je zal je altijd veel te heet elke dag. Dat is dan wel iets om naar uit te kijken. En we ook het hé.

[00:03:42]

Dat is ook een beetje Van Gaal achter dat hele idee dat jij niet alleen de wijsheid in pacht hebt wat betreft tactiek en trainingsmethoden, maar ook dat jij weet hoe de beste tomatensoep bereid dient te worden en op welke temperatuur die geserveerd moet worden. Was weerman en was masseur. Het was. Het was allemaal alles tegelijk. En toch, gek gezegd was de Primerose om mee te werken op wat ze oppakten. Nee, maar hij heeft ook al heel veel kwaliteiten.

[00:04:04]

Ja ook. En je zou ook willen dat een deel van dat van dat van dat van dat karakter van hem en dat gedrag van hem over zou slaan op die spelersgroep. Want daar zitten natuurlijk heel veel goeie dingen in. En dan had je het wel gewonnen van Heerenveen. En ja en Twente. Ja precies. Als jouw naam wordt gevraagd van Michel, je hebt het boek van W. Van Derkx al bijna af. Mooi boek geworden, dik boek ook, maar we halen wel even 20 procent van je van je salaris af, want we moeten de uitgeverij in stand houden.

[00:04:29]

Ja nou ja, goed, ik dacht dat je uit zou hebben over een loonoffer hier voor deze podcast met halfnaakte Loofstraat. Dan blijft er niks over. Maar dat dacht ik ook. Dat lijkt me een hypothetische vraag wat voor een loon zal meenemen. Voor een loonoffer moet je eerst een loon hebben, dus dan moet je geld meenemen. Ik zou die maandelijkse belediging die ik krijg voor deze top shiw zou ik geen loon willen noemen. Nee, eerder een al eerder een soort herinnering dat t.

[00:04:49]

Dat ik elke dinsdag hier moet zitten, maar meer ook niet. Die je wel je declaraties in NL. Of doe je nou wat ik altijd doe je zo?

[00:04:55]

Ik spaar ze op, want anders anders is het het. Het internet abonnement wat ik moet gebruiken om de factuur te sturen is eigenlijk kost meer geld dan wat de factuur zelf oplevert. Dus ja, ik tel ze allemaal bij mekaar op. En dan denk ik nog even mee aan deze gezellige middagen. Denk aan mij toch eigenlijk scheurend. Dus eigenlijk is dit wat jij doet is wat advocaten een soort pro bono zaak noemen en liefst ook uit papier. Ha, bedoeld voor de club.

[00:05:18]

Nou ja, als één van de weinigen. Ja, wel mooi toch? Toch weer gewoon gebleven eigenlijk. Een journalist die al eens alle literaire prijzen gewonnen die Mark kon winnen. Houdt ie gewoon niet elke ochtend gouden mossel mosselen donderdag. Om dan niet vergeten de gouden mossel? Dacht ik. Dat snap ik eigenlijk wel niet dat ie met dat met dat sketchshow mee wil doen, met die er met die Kvist die wij dan doen en dat ie dat. Dat is toch een beetje te groot voor.

[00:05:40]

Dat ik daar mee geassocieerd wordt is al vrij tragisch. Nee nee, wel achter die zeker niet mee. En ik heb nieuws voor je. Volgende week doe ik ook niet mee. Oh ja, ik ben een beetje net als Rutte. Dit zijn de negatieve persconferenties wat betreft de quiz.

[00:05:54]

Ja is de club stond wel eventjes in de fik wil ik niet zeggen. Want euh daar laat effe uitleg goed zitten. Daar word nou net gedaan. Of die directie daar vrijdag komt binnengestormd van. En nu gaan jullie allemaal inleveren. Maar zo is het natuurlijk niet. Die fijne spelers hadden al eerder ingeleverd deel van salaris afgestaan. Tot 20 procent afhankelijk van wat je verdient. En dat liep af per 31 december. Maar tijdens die vorige onderhandeling had de club wel gezegd we gaan wel kijken, maar als de situatie niet verandert in in januari omdat Feijenoord als één van de weinige clubs ervan uitging dat ze dan met publiek konden gaan spelen.

[00:06:27]

Achteraf natuurlijk een tikkeltje naïef. Maar ja, waar komt dat nou weer vandaan? Gewoon hopen tegen beter weten. Ja ja, zo was het toch. Ja, dat is toch 44,9 in dit soort linking? Van wie weet valt het allemaal. Maar het viel niet mee.

[00:06:38]

Dus ze spelen dus een struisvogel. Ja, maar goed dus zonder publiek. Maar die spelers wisten de club gaat nog een keer komen. Nou, dat wordt natuurlijk wel een beetje gemasseerd en er wordt natuurlijk wel de vraag gesteld van euh, dit en dit gaat er gebeuren. Hoe staan jullie dan in? Ja. En als dan een groot deel van de spelersgroep zegt van ja, wij vinden het goed en we snappen dat de situatie zo is. En we begrijpen ook dat als alle andere mensen op het kantoor van de fanshop.

[00:07:02]

Het moet allemaal maar op wie dan beveilig werkt. De media, jongens etcetera. Als die allemaal moeten inleveren en dat ook al hebben gedaan en zelfs vakantiedagen eerder moesten moesten afstaan, dan snappen wij natuurlijk ook wel dat wij ook een signaal moeten geven of een gebaar moeten maken omdat Feijenoord straks ook weer naar die supporters moet om voor de seizoenkaart. Nou, daar hebben we vorige week allemaal gesproken besproken. Maar dat is dan ook een groepje dat zegt want ik ben eigenlijk wel een beetje klaar mee met dat euh.

[00:07:24]

Maar dat geld afstaan. Ik ben hier naar Nederland gekomen he. Om geld te verdienen of naar Feyenoord gekomen om geld te verdienen en niet om 1 om daar procenten van van af te staan. Dan kun je misschien een kaartje dat je door de vingers kan zien, maar we blijven niet aan de gang. Nou ja, dat dat ettertje. Dan zeggen we een beetje voort. En dat duurde maar tot de directie heeft besloten van uh. En natuurlijk, eerst hebben wij eerst uitgezocht of het juridisch kan en gezegd van ja.

[00:07:47]

Luister, de economische situatie is dusdanig slecht dat we vinden dat we deze beslissing moeten nemen. En jullie leveren allemaal maar in. En dat is wat er is gebeurd en hoe dat verder gaat. Ik weet wel dat spelers zijn die onderzoeken of dat inderdaad kan. Juridisch gezien. Ja ja, en die dus ook overwegen om als individu individu tegen de club iets te beginnen. Nou, dat zou heel dom zijn. Ja, dat lijkt me dat. Uiteindelijk komt het daar dan wel op neer.

[00:08:10]

En ja, ik weet niet hoe u of misschien kort wel in groepsverband doen om een groeps claim. Ik ben niet zo heel reëel thuis in DAT. Maar ja, het effect is hetzelfde. Dat groepje wordt dan natuurlijk persona non grata. Is in ieder geval bij de achterban. Ja ja, maar dat klopt. En bij de collega's ook denk ik een beetje. Het zorgt alleen maar voor euh, voor kwaad bloed. Ja, weet je waar ik aan moest denken toen ik het allemaal las?

[00:08:30]

Ik dacht weet je wie je nu mist? Oh Jan, deze soort en die had opgelost. Nou, die had dit wel wat beter gemasseerd zo iemand. En dat zeg ik niet omdat ik euh, omdat het mijn leermeester is. Omdat ik heel lang met hem zou hebben samengewerkt. Maar ik ken hem daardoor wel heel goed en ik heb hem bezig gezien. En jij hebt me ook vaak bezig gezien en dit lijkt mij iets wat wat? Wat handig moet worden aangepakt, gemasseerd.

[00:08:53]

Rekening houden met alle sentimenten die de speler m v temperature behoedt. Het zit in die spelersgroep bepaalde jongens de uithalen daar misschien is voor apart mee gaan zitten een soort stemming kweken. Ha, denk je niet.

[00:09:05]

Ja Jan had er altijd wel een gevoel voor. Dat klopt, want ik denk wel van euh. Kijk dat het nodig is. Dat snap ik ook allemaal. En het is maar. Het is wel weer heel pijnlijk dat dit allemaal weer in de. Rand staat en dat iedereen hier euh, straks weer een mening over gaat geven, dat zorgt voor gigantisch veel onrust. Ik liep naar die Kuip verlopen afgelopen vrijdag en had. De advocaat stond er voor het Maasgebouw in van een filmpje op te nemen met wat jongens geloven.

[00:09:31]

Een paar studenten die moesten op Erasmus komen en die moesten daar iets voor doen, zagen al van shirtje een handtekening op een klein filmpje. En euh, ik denk dat ik wacht even hier. Dus hij kwam aangelopen. Ik zeg euh. En hoe is het? Ja, nee, je redelijk getraind. Ik zeg en dat bestuur dan wat? In de kleedkamer heeft gezeten en zeg weet je dat al? Zeg jij? Dat weten we al. Hij zegt ja, ik ben er niet mee bemoeit.

[00:09:53]

Ik zeg ik heb met Koevermans gesproken en voor mij was het geen probleem. Ik sta dat gewoon af. Ja, wat die jongens dat? Daar ben ik nog niet van op de hoogte. Dus hij wist hij wel op de hoogte dat niet iedereen even enthousiast over was. Maar toen zei die het moet niet te lang gaan duren en hij heeft die afgelopen maandag wel met de spelers gesproken die je niet zo enthousiast over zijn. Van Jong N. Denken aan nog eens over na.

[00:10:12]

Want dit. We kunnen het niet hebben dat dit maar door blijft etteren de komende de komende weken het te proberen om Europees voetbal te halen, maar er toch al veel te lang door.

[00:10:21]

Eigenlijk. Ik bedoel uhm. Kijk ik. Ik vind het wel opvallend dat er uhm. Dat niet iedereen een link legt of dat die link wordt ontkend tussen wat er wat de onrust die dat geeft, dat gedoe met zo'n loonoffer. De verdeeldheid die er kennelijk is en de prestaties op het veld. Ik zie daar toch wel een link naar hoor. Ik bedoel kijk, het is wel zo bij voetballers doorgaans. Uffw alles wat er ongeveer in de maatschappij gebeurt.

[00:10:43]

Dat gaat lang zijn heen. Euh, dat zag je bijna in die leven werd. De hele wereld stond stil en er werd geen voetbal. Ging gewoon door. PSV speelde tegen, PSV speelde geen man. Geloof ik. Ja nee. Kan qua spelers trouwens niet kwalijk nemen. Hernamen om aan te geven dat voetbal toch altijd een beetje aan de d v h de de maatschappelijke euh toestanden een beetje links laten liggen. Heel veel gaat dan als spelers voorbij.

[00:11:05]

Heel veel heeft ook geen effect op zich. Dat zag je bijvoorbeeld de voor de UEFA Cup finale van Feyenoord H met Pim Fortuyn toen toen Pim Fortuyn was vermoord. Toen kwam Geert Meijer in de kleedkamer bij mijn grote vriend Chris Gyan en die deed een man een band om zijn arm. En toen dacht Chris een heel klein ogenblik dat hij de nieuwe aanvoerder van Feyenoord was. Later kwam ik er pas achter dat er een rouwband was voor de vermoorde politicus. Nou was het niet helemaal ontgaan, maar het gaf wel geef wel een beetje aan dat zij zitten in de eigen wereldje, een beetje aan de zijlijn van de gewone maatschappij, tenzij het over geld gaat.

[00:11:37]

Nou, en dat had Feyenoord gewoon beter moeten inschatten dat zodra het over het geld van die spelers gaat en daar enorm mogens is dat kleedkamer ontstaken, maar van den Herik nog in om daar even op terug te komen.

[00:11:47]

Deed je daar ook. Dat was de laatste wens van Fortuijn. Dat die wedstrijd gespeeld zou worden. Kan ik me nog herinneren dat die toen toen zei want die moest ze koste wat kost doorgaan natuurlijk. Ja, die finale. Terwijl je kan ook afvragen ja z'n. Een politicus uit je eigen stad is is vermoord. Moet je misschien niet effe uitstellen etcetera. Dus ja maar goed, goeden zijn er wel heel veel afwisseling, maar dat snap ik ook rust en zo snap ik.

[00:12:07]

Maar ik wil maar zeggen dat het voetbal zelfs dieren die dat Heizeldrama gingen maar gewoon alles wilt. Ja, het is net alsof. Alsof alsof de maatschappij niet bestaat. Heel vaak. Tot je dus aan het geld van die spelers komt. En zeker als je het als. Als het voor verdeeldheid zorgt, dan is het toch maar eens een enorme factor. Begint het te worden. En dan vind ik het ook wel gek dat Advocaat dan op vrijdag zegt dat ik jou van ja, ik heb me daar niet zo mee bemoeit en zo nog.

[00:12:27]

Maar ja, nog niet. Maar dat is dus te laat. Dan moet je gewoon bovenop zitten. Sterker nog, je moet voordat hij kan dat. Voordat die verdeeldheid er is. Moet je al iets gaan doen toch? Ja, maar hij kan dat natuurlijk uit. Dat ligt natuurlijk niet aan hem, maar hij kan er ook iets aan doen, is vragen aan die spelers. Denk na na, maar kijk wat je en dat gaat ermee akkoord. Het enige wat hij kan doen?

[00:12:43]

Ja, maar hij heeft die ook niet gedaan. Heeft ie wel gedaan. Had u wel gedacht die wel gedaan? Maarja zonder effect vooralsnog. Ik weet niet, ik vind het allemaal wat je wilt. Weet je wat mijn begrip een beetje begint op te vallen bij dat Feyenoord? Nou, wanneer bestaat er eens een keer iemand op om echt iets te doen? Ik bedoel, ik vind het best wel lijdzaam. Ik vind die spelers helemaal lijdzaam in die wedstrijd tegen Twente.

[00:13:02]

Ik vind Dick Advocaat heel lijdzaam, ook hoe die in die dugout zit. Af en toe bij vlagen bij zo'n wedstrijd in zijn wissels ook. Euh, ik vind dat bestuur en de raad van commissarissen heel lijdzaam. Wanneer komt er nou eens een keer iemand naar buiten die zegt euh, we hebben een plan op een grote kale leider.

[00:13:17]

Nou ja, sorry bijvoorbeeld. Ja nou goh, iemand die even z'n nek wel uitsteken en zegt van we gaan. Misschien lukt het niet, maar we gaan in ieder geval iets proberen. Ja, nu zit iedereen maar te wachten op iedereen. Ja, maar er gebeurt helemaal niks. En ondertussen? En ondertussen gebeurt er in die kleedkamer heel veel, want de onvrede, die neemt alleen maar toe. Ik bedoel, dat begint u ook in de lichaamstaal van die spelers.

[00:13:39]

Een beetje door te door de klinken ofzo. Of overdrijf ik nou?

[00:13:43]

Jij zegt dat jij zat en met je neus bovenop wel een punt. Dat gebeurt wel wat intern, maar daar is inderdaad niemand die naar buiten kijkt. Koevermans is daar natuurlijk niet de personality voor. Nee, maar om dat eventjes te doen. Arnesen is ook iemand die ja. Als je geluk hebt belt ie terug. En als het aan Hans. Soms krijg je m helemaal niet te pakken. Toon van Bodom is ook iemand die een beetje op de achtergrond.

[00:14:02]

Hij heeft in die in die RvC, dus het is allemaal wel. En je moet toch wel iemand hebben die ze zijn? Je moet nu toch iemand een soort kapitein hebben die je die koersuitslagen moet? Inmiddels moet die club naar buiten toe verkoop. Je hebt de supporters straks nodig met die seizoenkaart. Sterker nog, heb ze twee keer nodig. Ja, maar dat is ook het enige wat je hoort. Wat je d de. Korona crisissen zijn waanzinnig veel problemen op allerlei gebied en eigenlijk het enige wat je hoort is.

[00:14:22]

Euh ja, we moeten die supporters zien te strikken. Ja, dat is ook zo. Nou, dit is toch heel armoedig? Als dat de enige oplossing is om het legioen. Dat is niet de enige oplossing, maar t is wel een deel van de oplossing. Maar dan moet je natuurlijk wel op. Inderdaad op een goede manier communiceren. Ja, je kan niet zou zeggen van euh hij jongens, dik effenaf en Masia euro over een maand weer.

[00:14:40]

Want daar vragen we even of je een nieuwe seizoenkaart wil kopen. Maar dan weet je wat ik wel moet uitleggen en waar het geld naartoe gaat en wat ermee gaat gebeuren. Wat de plannen zijn? Ja, en daar zijn ze natuurlijk wel mee bezig. Het is een uitpubliek. Heb je t nu over? Ja natuurlijk. Ja, ja, ja en nee. Maar goed, wat bewaar jij over dat ik daarmee dat de spelers dat richting de spelers kunnen gooien?

[00:14:56]

Nee, nee, nee, nee, nee naar publiek toe. De leiding van verfijnen, die moet ik met een goed plan komen en duidelijk. En een open en transparant zoals ze dat zelf zeggen te willen gaan doen moeten ze gaan doen. Alleen ja, daar zijn ze nu mee bezig en zijn natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de situatie in deze wereld. Tuurlijk alles weer heel, heel snel veranderen als ze dat eens wel open gaan. Maar je kan niet nog een half jaar zeggen van het ineens wel een investeerder komen.

[00:15:17]

Weet je snap je dus. Het is natuurlijk wel factoren waar je ook rekening mee moet houden. Je kan moeilijk een reorganisatie doorvoeren en twee weken later gaat de verkoop. Je Senussi komt er een investeerder? Wordt er met publiek gevoetbald, dan moet je alles weer optuigen. Dus het zijn wel punten waar je ook effe over moet moet nadenken. Maar je hebt wel gelijk, maar een sterke sterke leider zou nou in dit geval niet verkeerd uitkomen.

[00:15:37]

Dan gaat het gebeuren. Nou gaat het, nou loopt het helemaal uit de hand. Dit is net Feyenoord. Kijk dezes. Deze speler moet er een beetje in dat elftal jasje van Holleeder de huismeester rond de schreef is gegaan verstoort de complete poppenkast en chaos is mijn god. Het lijkt wel fijn dat Ajax in 1980 op de tribunes. Kijk eens en nou eens, de oplossing is heel dichtbij. Ja, maar die moet niet dat bot hier grijpen. Want dan?

[00:16:02]

Dan wordt het echt.

[00:16:04]

Dan wordt het echt een soort Heizeldrama olie aangezien. Olie? Ga even met je baas mee. Dat is het kan toch niet? Ik vind dit zo onprofessioneel. Dit past perfect bij een veilig Portugals. Dit loopt helemaal uit.

[00:16:16]

Niet olie Qatar deze, maar hier hoor ik dit. Discipline is hem ook in de gaten.

[00:16:24]

Jonge jonge jongens, de dreigde heel even inhoudelijk te worden. Godzijdank zijn we gered door de hond en ik was ik denk dat wat. Wat gaat het allemaal over zo saai? Nou inderdaad, nee, maar om dan even af te ronden. Fijn, dat heeft inderdaad een iemand. Nou dat ie dat goed naar buiten toe uitlegt wat er gaat gebeuren. Een sterke leider. Maar beter zo snel te zijn.

[00:16:42]

Maar als ie maar gewoon duidelijk is. Nou niet. Niet alleen duidelijk als ie maar een plan heeft. Ja, maar daar is geen LAN. Is er een plan dit dan? Ja, dan mag ik hopen. Dus eigenlijk wel mee bezig daar voortdurend over hopen en hopen. Ja iedereen zit er aan de hand. Is die wat kwijt wou zijn die we ook nog naar hier houri. Zo kan ik toch niet werken jongens. Is interim.

[00:17:01]

Die werden vroeger dan opgehangen in de middeleeuwen.

[00:17:05]

Ha ha rust is weergekeerd, dus is weergekeerd.

[00:17:08]

Wil je nog aan het voetbal hebben dan? Euh ja, ook wel. Maar ik bedoel dit lijkt me eigenlijk veel interessanter. Nou, niet interessanter. Maar wat dan? Volgens mij is dit veel problematischer dan een hoop mensen denken. Dit kan al heel lang door het regedit. Dit gedoe weet je wel. En ik uh ja, of maak jij dan dat jij je daar laconiek over hoor?

[00:17:25]

Je bent een Laconia geloof al helemaal omdat het altijd wel, omdat ik ook wel weer heb geleerd dat het altijd wel weer wordt opgelost. Linksom of rechtsom ja.

[00:17:32]

Kijk, je wordt heel druk om maken. Natuurlijk moet het opgelost worden. Maar uiteindelijk wordt het opgelost. Kan ook zo zijn dat ze a dat ze weer terechtkomen bij die je bij die vrienden van Feyenoord. Die sluiten dat zelf helemaal niet uit. Oh ja, als dat helemaal misgaan met die investeerder in Amerika. Ja, maar die investeerder in ze allemaal weer terug. En dan vragen ze allemaal weer willen jullie misschien nog wat doen? En dan is het cirkeltje na 10 jaar weer zo helemaal ontwaarden.

[00:17:54]

Ja, ja, ja, dat is het meest waarschijnlijke scenario dat zou kunnen. En dan blijkt die hele Amerikaanse investeerder gewoon helemaal niet te bestaan. Ja, ze blijkt een fata morgana te zijn die een keer de wereld in is geholpen en waar iedereen zich geheel met heel veel plezier aan vasthoudt. Maar niemand en niemand weet iets meer van die Amerikaanse investeerder dan de eerste keer dat die naam genoemd werd. Nou ja, dat zou lastig worden. Maar bij alles investeringsbank.

[00:18:16]

Ja, ja, maar nee. Maar aan alles lekte uit. Heb je het zelf ook gezien? Ik bedoel u gebeurd is in de kleedkamer voordat Dick Advocaat. Weet jij het al? Ja ja, alles lekte uit. Beveilig. Dat is al sinds de o. Sinds de oprichting neem ik aan. Is dat zo? Het enige wat niet uitlekt? Niets is iets over die Amerikaanse investeerder, niet wie het is, niet waar ze widespread. Helemaal niets.

[00:18:35]

Er bestaat helemaal niet John. Misschien bestaat die niet en misschien niet, maar ze zijn wel in Rotterdam geweest. Misschien is wel een beetje zoals de situatie bij FC Den Bosch doen. Misschien is het wel sjiek. Iedereen ging misschien in.

[00:18:46]

Ik denk misschien is er wel een soort tussenpersoon. Weet je wat ze spreken met een soort tussenpersoon? En die doet ze best op de achtergrond. Maar eigenlijk is één iemand die het weten. Moeten we misschien ook maar weer eens een keer contact mee opnemen met sponsor boarders? Ja nou als ie tijd heeft.

[00:19:00]

Want in principe is hij op de televisie toch? Ik neem aan dat ie nu ergens op de tv is, want ik kan de tv niet aanzetten of jij bent erop of Kees Woerts is wel vaker nog of niet. Ja, maar Kees gaat ook bloemen uitdelen, dat soort dingen.

[00:19:12]

Ja, Kiss Kiss Get Up! Kiss is heel langzaam, want overnemen en dan toewerken naar het punt waarop Wim Kieft gaat zeggen dat ik er zelf in gaat geloven. Daar zit ie heel dichtbij en dat is leuk.

[00:19:23]

Ik sprak met Wim. Wanneer was het vrijdag natuurlijk nog voor die show? Ja, jij zat druk met Michel druk.

[00:19:29]

En wat die podcasting zegt. Nadeel valt wel mee hoor Wim. Eén keer per jaar. Druk druk. Maar kan ik het luisteren? Zeg nou euh, Spotify intikken dan uw oh.

[00:19:37]

Hoe kan ik dat vinden dan? Ja ja, ik geloof niet dat ie al geluisterd heeft, want anders had ik zeker ook commentaar gekregen dat je in gaan geloven.

[00:19:45]

Ja, zeker weten. Ja, zegt ie tegen alles.

[00:19:48]

Ja, zegt ie bij al dat. Dus hij heeft nog niet geluisterd en niet geluisterd. Anders hadden we al lang uit Amsterdam op onze kop gekregen.

[00:19:55]

De veel te veel in onszelf gaan geloven. Ja, dat is natuurlijk ook zo. Natuurlijk moet je wel toeleiding ja per afleiding groeien. Maarja, dat geldt voor de muskieten Sjoerds ook adische. Wil je gaan geloven die ja, maar ook een beetje onze schuld hebben een soort monster gecreëerd is. Ja, het is een fenomeen geworden, was een wat bleue studentikoze jongen uit Blijdorp die er op knopjes zat te drukken en dit ook nog heel leuk vond. Allemaal nu zitten.

[00:20:16]

Nu zitten de bij Van Uh als alsof wat de taakstraf is na één uur zitten weer bij als een soort de Italiaanse casanova. Maar goed, jij wel. Ook voor het voetbal hebben iets gezellig, iets gezellig, gezellig, leuk. Laten we daar eens over hebben.

[00:20:28]

Nee hoor, maar hoeft niet per se. Maar we kunnen wel even kort terugkijken op die nieuwe wet die die die twee wedstrijden klaar.

[00:20:34]

Ja, weet je wel, weet je wat ik heb gedaan? Dus ik zou gewoon maar eerlijk zeggen wat ingeschonken. Nou, ik ben gewoon weg. Ik meen gewoon in de rust naar buiten gegaan. Nou ja, ik kon niet meer tegen. Ik denk ik zie t m wel als ik v. De zon scheen lekker. Mevrouw van de bestseller auteur was met Dizzy aan het buitenland wandelen. Ik zat nooit zondag. Ik zat na die narigheid te kijken.

[00:20:52]

Toen dacht ik echt bij mezelf wat ben ik nou allemaal doen? Iedereen is lekker buiten. Ik zit mijn hele leven al dat gestuntel te kijken. Ik caprolactam, was even recalcitrant. Estheet moment was het brand in de club. Ik heb even een laatste waarschuwing aan Feyenoord gegeven bij Zijler. Arthur kapte mij, liep ik naar buiten. Ik wil dat dit aankomt. Daar komt dat dit laatste niet. Dit doet pijn. Dit doet pijn. Zo'n Toornstra die denkt heb ik dus drie kwartier voor lul gelopen.

[00:21:15]

Heeft ie dan wel die Colchis? Ja, die toch? Nee, want eerlijk gezegd heb ik het later natuurlijk wel weer teruggezien.

[00:21:20]

Want er wordt allemaal herhaald op 1 op tv.

[00:21:22]

Jaja, maar toen ik buiten liep kwam Crass Leonardo tegen. Die kom ik wel vaker tegen, maar die woont hier in t centrum.

[00:21:28]

Oke nou alleen Rouleau van uhm profijtelijk. Nou nou eens Leonarda. Ja dus al-Numan. Leona ja ja ja, ik loop hier altijd rond. Ja, die kon er ook niet meer tegen kennelijk, want die liep ook lekker in het zonnetje. Dus we goed elkaar zo'n beetje betrapt. Weet je alsof je eigenlijk in de kerk had moeten zitten en euh, en je. Je bent niet gegaan. Ook zijn onderlinge verstandhouding, de verstandhouding van Van knikten met zo'n knikje van eigenlijk we nou, eigenlijk zou je moeten kijken.

[00:21:52]

Snap vertrekkende niet meer, want die zouden nog steeds in Rotterdam. Ja, hij zit altijd hier op de meent zit ie heel vaak koffie te drinken hier in zo'n Italiaans restaurant en af en toe er een zieke maar van. Dan maken we een praatje.

[00:22:03]

Maar zonder fenomeen hoor.

[00:22:04]

Vroeger zeker niet Leonardo kunnen leren worden neergeschoten. Champagne. Die mensen denken natuurlijk altijd champagnes.

[00:22:11]

Het is zesentwintigste, dat is wel geen jubileumshow. Misschien voor de verjaardag van Willem van Hanegem verlaten ofzo? Je kan altijd een reden vinden om champagne te openen. Ja, het is altijd een reden voor een glas champagne. Ja, maar dat was al een fenomeen. Ik weet nog wel dat je zoveel moeite moet doen om die gozer dan te interviewen, want we hadden net over Jan Zwart, maar die had hem een soort euh spreekverbod. Al ja, geadopteerd, een spreekverbod, alles wat je weet uit te komen.

[00:22:34]

Nou ja, weet je wie de eerste is die probeert denk ik. Nee, euh. De vrouw van de bestseller auteur. Hij werkte toen voor voor het Algemeen Dagblad. Dus toen er nog een rel geworden. En die heeft toen heel veel tijd en dat allemaal mekaar gekregen. Kortom ja ja, in de tijd rondhangen op dat Varkenoord enzo en euh en nou op een gegeven moment ging ging. Leo ging z'n verhaal doen ergens. En.

[00:22:54]

Dat zorgt er ook mee dat er de Besser, de vrouw van de Bessemer auteur de prima uitziet. Zal misschien ook wel, maar voor jou ook een voordeeltje zijn.

[00:23:01]

Ik denk wel dat ie liever met de vrouw van de bestsellerauteur sprak dan met de beste en de auteur zelf dat er en dat kan ik me alles bij voorstellen. Nee, dat gaf toen wel ophef. Ja, en daarna heb je natuurlijk al die al die toneelstukken met die jongen gehad. Ha. Wat? Ik kan me ook nog herinneren was jij nou nabij een trainingskamp in een Vilamoura in Portugal Portugal? Een collega van mij bij. Ja, dan moest ie worden opgehaald van het vliegveld.

[00:23:22]

En dan om de haverklap stond er weer iemand van Feijenoord op zo'n luchthaven te wachten op Leonardo die helemaal niet kwam uit Rio, want die zat en bleef daar dan weer zoals het hoort bij een Braziliaan dus. Maar goed, ik heb het. Uhm.

[00:23:33]

Ik heb het dus later ingehaald als een soort strafwerk. De tweede. Helft van die wedstrijd, maar euh ja, waar we nog naar zitten kijken naar nergens naar. Nee, nee. In Enschede was dat niet veel beter.

[00:23:45]

Nee. En die trainer, die maakt ook een beetje vreemde dingen.

[00:23:48]

Maar die tweede krijgt daar overal de schuld van. En de supporters komen nu los. En ik snap natuurlijk wel. Nou, niet overal de schuld van Porters retoriek. Ik ze. Ik hoorde dat ik die verhalen natuurlijk ook. Advocaat wisselt niet, advocaat dit en Advocaat dat. Ja, tuurlijk is Advocaat verantwoordelijk. Ook voor het wordt het resultaat. Maar weet je wat is nou? Staat dagelijks met die spelers op het veld? Ja, dus als boze ik nou heel goed dat B had getraind?

[00:24:13]

Ene na de andere bal binnengeschoten. Als Blatter dat nou had gedaan, ene na de andere bal binnen goed getraind. Denk je dat die zo dan had? Wat is er niet had gebracht dan? Nee, dat is opgesteld. Maar als praten al helemaal niks van bakt op training en dan kan er geen hout van. Maar waarom laat je m dan 45 minuten we je ook nog jeugdzender? Waarom laat je dan vijfenveertig minuten lopen die drukte niet in de dug out?

[00:24:32]

Wil je wel een klooster zetten dan thuis? Als je me toch niet opstelt, had ook gekund. Sterker nog, sturen naar huis zeg. Dit is geurkaarsen. Valt in tegen Heerenveen is waar je speelt met tien man na. Wat doe je dan normaal gesproken? 4 4 1. Ja, en dan beweeg je een beetje naar de kant van de bal en dan hou je de ruimtes klein. Net zo hoef ik jou als erkend tacticus allemaal uit begin mei al behoorlijk te duizelen.

[00:24:51]

Nee, nee als erkend. Want dat jij doet dat nou weet je. Want ja, wel een beetje de de uitstraling van zo'n Duitse trainer zou met zo'n zwette aan. Nou nou weet je dat lange haar. En dan die blik.

[00:25:02]

Ik zal je zeggen van ik heb maar toen de naam eens vader was volgens mij. Eén van de eerste verhalen die ik maakte toen ben ik een paar dagen naar Hoffenheim gereden. In die groene Skoda van Bert Nederlof is nog een godswonder dat het ding in Duitsland haalde. In the middle of nowhere staat dan ineens zo'n fonkelnieuw stadion. Ja, daar was ik net. Dat was net het begin van van Dietmar Hopp, die die geldschieter. Ja en euh. Ralf Rangnick.

[00:25:25]

Dat is toch volgens mij? Ik heb me daar allemaal niet zo jong, was de oppen uit. Ja, Tassos, de vader van die gekke acteurs, laat de aartsvader der.

[00:25:32]

Dus ook wel profijtelijke. Ik moest daarheen en na de 1 ben ik ook 1 dag of 4 of 5 in het dorp geweest. Maar goed, die de hele rainy heb ik ook gesproken. Maar dat was ook abracadabra voor Mario. Ook nog in het Duits. Maar in het Nederlands had ik er ook geen hout van begrepen. Met een pressing. En dan wat ben ik van wat voor pressing. Maar ik blijf je dan een beetje geknikte. Heel de tijd dan.

[00:25:49]

Ja, geknikt en dan net het net gedaan. Of ik het begreep zoals de meeste voetbalzender geen zoals de meeste voetbaljournalisten stellen en die geen wedervraag aan jou van. Hoe zou jij dat dan oplossen? Michel de schietbeurt.

[00:25:58]

Dat had ik wel mooi gevonden, zodat ik een mooi verhaal op kon zien. Dat altijd. Nou, die man Martin Jol zou vroeger wel eens vaak bij RKC van Martin Jol trainer was. Leuk? Weet je wel. En zag je dan je trainers? Gaan we koffie te drinken? Had ie altijd zo'n bord met van die magneetje?

[00:26:11]

En daar zeiden je altijd het zaterdag.

[00:26:14]

Fortuna weet wat zal jij nou doen? Dan zal ik bijvoorbeeld.

[00:26:18]

Nou, ik zou gewoon elf tegen elf staat en iemand vrij nevensectie. Ik zou gewoon die daar opstellen en zou ik niet doorschuiven. En dan zou je.

[00:26:26]

Nee, nee, nee nee. Altijd tijd om even je onkunde te onderstrepen.

[00:26:33]

Hij zei geen genialiteit. Was altijd zo mooi. Nee, maar dat is het Jol met die met die mensen. Het gaat toch geld voor 50 procent om met hoeveel aplomb je het allemaal brengt? En toen was die Rangnick was natuurlijk de de The Rising Star op dat moment. Wat daarom? Daarom was ik er ook. Dat was een nieuwe nieuw fenomeen. Maar ik hing eigenlijk de hele dag rond in het benzinestation, want daar kwamen al die supporters. Dat was veel leuker.

[00:26:53]

En een vent dat zijn hele huis blauw wit geschilderd heb ik toen aangebeld en een worst mee gegeten. En dat die kon ik wel begrijpen. Die man.

[00:27:00]

Maar die rainy snap ik helemaal. Geen hout van. Maar goed, dik dus. Ja dik? Nee, maar jij ging dat uitleggen.

[00:27:07]

Jacques Raymond die de staat New York is en valt daarin tegen Heerenveen. Wat verwacht je dan van een spits? Niet dat ie de 3 maakt, maar wel dat ie de boel een beetje aan de gang houdt, dat ie kopduels wint, dat ie duelleert, dat ie aanspeelbaar is, dat ie sleurt. Ja ja, daar staat het als een soort soort Deens standbeeld. Staat daar nou helemaal niks te doen? Daar kan ik me wel voorstellen dat Advocaat denkt van een nauwe grote vriend.

[00:27:27]

Jaja, even niet. Tuurlijk, Resnais wel. Het is. Ik snap het adx. Aan de ene kant die supporters ook wel. Daar zitten keurig 3 pitches naast mekaar op de bank. Ha. Als er die kleine kleutertjes ook keurig mandic gebruikt ze niet. Nou ja, dat heeft natuurlijk ook een reden.

[00:27:40]

Ja, maar het is allemaal zo zonde van het geld. Alles heeft een reden enzo. En ik snap het ook allemaal wel, maar het is alles bij mekaar allemaal zo onhandig. Weet je wel dat je gaat op vrijdag? Ga je ga je ga je anders zo'n speler als Proto vragen of die een loonoffer wil doen. Die man weet er maar iemand. Een loonoffer is Effi. Nou heeft hij trouwens wel van gehoord, want hij heeft al een soort loonoffer gedaan door naar Feijenoord te gaan en wil loon ingeleverd omdat ik ga he daar in Zuid-Amerika dus eerst om.

[00:28:02]

Loonoffer is eigenlijk door Porto gebracht in zijn eigen land, maar hij wil spelen. Daar komt bij een club waar die nooit mag spelen, waar die alleen maar vijfenveertig minuten mee zinloos mag warmlopen en nooit iets van begrepen van de psycholoog waren dat het nog koud is en smelt. Met een trainer die of net doet of ie niet bestaat. En als de andere mensen nou vragen je eigenlijk tussen de regels door zegt dat je er geen hout van kan en geen kansen meer hebt.

[00:28:25]

En dan ga je dus om loyaliteit. Vragen aan zo'n iemand ga je dus zeggen van wij.

[00:28:29]

We help ons. Wat je wel doet doe je best om met terugwerkende stemmers allemaal zonder zondag. Ook zondag is het heel die komst natuurlijk onhandig geweest. Ja natuurlijk nee, maar als ie dan was voorstander. Ik neem mijn woorden. Ik ben nog steeds voorstander van H. Van de beelden. Nee, ik kom niet bij. El Osso gaat afvallen.

[00:28:43]

Hij Noord-Jemen wel een beetje Neuteboom. Leuk toch? Deze jongen heb steun ik tot het top en dat aantal die gelovigen nog steeds zien. Ook al blijkt het een seriemoordenaar te zijn, maar dan nog.

[00:28:52]

En iedereen maar denken dat euh, dat ik zelf wil zeggen zoveel met die dik dat ik de enige invloed heb.

[00:28:57]

Nou, nul meter achter mij, nog altijd plat. Natuurlijk al lang gespeeld, maar Dick heeft er dus volkomen maling aan. Maar het is tuurlijk wel onhandig geweest als je in januari zo'n speler haalt die een paar ton kost. Geloof is het vierenhalve ton salaris wat je nog een beetje overmaken naar z'n agent en euh kleine huur sommetje weet ik. Wat allemaal bij mekaar kost, maar in ieder geval wel een paar ton. En dan weet je toch in januari ook al dat er in februari geen geld is.

[00:29:20]

Ja daarom en dan weet je toch ook. En dat is natuurlijk niet handig, want maar het is allemaal niet handig, want wat er allemaal gebeurt. Maar ik vind het ook het. Waarom? Waarom zijn ze ook op die vrijdag?

[00:29:30]

Waarom hebben ze dat nu gedaan? Zal het ook in januari kunnen doen? Maar dat had natuurlijk al die heel serie met topwedstrijden Ajax uit PSV. Maar waarom hebben ze dit niet gedaan? Waarom hebben ze niet gewoon gezegd? Euh, ze hebben dat ze een datum vast gezet waarop ze die boodschap gaan brengen? Ja, maar waarom hebben ze niet rekening gehouden met het feit dat met het sentiment na die uitschakeling in de beker? Waarom hebben ze niet gezegd laten we dit gewoon doen nadat we een keer een wedstrijd met 4 0 gewonnen hebben.

[00:29:51]

Nou ik denk valt het allemaal wat beter. Euh, zit iedereen wat lekker in zijn vel? Al gesproken cynische geest die ik toen effe geen twee uur geparkeerd. Jaja, maar dat komt. Nou komt de ware aard boven. Nou ja, nee, doe het jongen kan gewoon jezelf zijn. Ik roepen ja.

[00:30:05]

Volgens een kopje draaien groepen mee voorop. Ik denk ja, misschien juist wel wat hebben we die? Die klootzakken te vertellen? 3:1 weggegeven tegen Heerenveen? Ja, maar dan wel. En dan is het nog overal signaal naar supporters toe. Als je dan zegt nee, ik doe niet mee met een loonoffer. Ja en nee, dat is ook krankzinnig. Maar ik bedoel jij als ze 4 0 winnen bij Heerenveen en hup, kijk je door naar de halve finale, zeggen die spelers van waarom we gewoon gaan.

[00:30:28]

We gaan tot die beker winnen. Verdien je genoeg geld?

[00:30:30]

Ja, nou, ik weet niet wanneer ik denk dat het veel makkelijker is om dingen voor mekaar te krijgen. Euh, op momenten dat dat de stemming er een beetje inzit. Uhm, ik bedoel ik begrijp ik.

[00:30:41]

Ik vind dat er heel laconiek kan voortgaan. En ook door Advocaat een beetje naar buiten toe althans. Zijn altijd zo ontzettend bezig met euh. De D. De.

[00:30:48]

De rust in de spelersgroep mag in aanloop naar II in naar aanloop naar belangrijke wedstrijden niet verstoord worden. Iedereen moet aan de kant blijven. Ze gaan naar Twente toe in een hotel zitten. Je ook maar vraagtekens bij gezet? Weet je wel. Op vrijdag komt er dus iemand binnen met zo'n mededeling die vertrekt uit de kleedkamer.

[00:31:04]

Nou, dan weet je wat er gebeurt. Dan gaan we allemaal al geboekt. Dan ga jij nou boek dan af. Laat die gasten lekker thuis gaan zitten in plaats van ga ze na. Zet ze nou niet met z'n allen, maar zet ze nou niet met z'n allen in een hotel. Maar het zit rond 3 uur aan tafel. Kwart over twaalf in Enschede. Johan gaat. Uitdroeg je dan weg met de spelersgroep? Ja, maar nee. Maar dat is weer een retoriek van een supporter.

[00:31:23]

Wel, ik wou van je horen. Nee, maar dat ga je niks te met eigen auto's naar Twente. Niks meer. Nee, je moest zei nee, je moest ze allemaal in zo'n dodelijk saai hotel zetten. Allemaal aan tafeltjes waarin ze waarin we over maar één ding wordt gesproken. Geld hoeveel ze moeten inleveren, hoe asociaal het allemaal wel niet is.

[00:31:39]

Etcetera, etcetera. Nee, dan krijg je een is weer dat. Ze gaan met de dood in de liefde. Gaan ze er naartoe?

[00:31:45]

Ja ja, ja, toch wel iets anders verzinnen.

[00:31:48]

Ja, dat zou best kunnen, maar dat gaat toch niet gebeuren? Je moet toch uitgerust aan z'n wedstrijd kunnen en geconcentreerd als een wedstrijdje ook? Ik snap het. Ik snap het is nooit bedoeld. Waren ze uitgerust en geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Zou heel makkelijk. Dat lijkt me makkelijk. Nee, maar ze waar deze wedstrijd leiden. Zo zag het er niet uit. Geef ik geef ik meteen toe. Maar we waren we nou.

[00:32:07]

Jij zat in een of ander onbegrijpelijke verhandelingen over Jurgens. Of was dat al was het over? Nee, het ging om die timing van dat loonoffer. Laten we.

[00:32:15]

Wat vind jij daarvan? Denk jij dat? Hetgeen denk je? Dat is geen mooie timing? Nee, maar denk je dat het geen invloed heeft? Natuurlijk zal je invloed.

[00:32:23]

Tuurlijk heeft dat invloed. Spelers gaan het erover praten onderling. Wat jij al die glorie levert niet in. Kijk die platgelopen. Als die lul niet was gekomen dan hadden wij niks aan levert. Dat ga je toch krijgen? Dat weet ik ook wel, maar dan moet je toch zo snel mogelijk een eind te maken? Ja ja, hoe? Hoe dan? Door niet te doen. Nou ja, nee, tuurlijk nee. Maar het is gewoon een klap op worden gegeven.

[00:32:42]

De spelers zullen toch uiteindelijk moeten slikken? Want ik denk niet dat ze een rechtszaak tegen Feijenoord gaan gaan aanspannen. Zou wel humor zijn, maar ze lopen natuurlijk wel met de pet, met de met de pleuris in het lijf rond voor die club. Die vinden we ze weer natuurlijk wel. Dat geld is afgepakt na de snelle en ingewikkelde situatie. Kijk, ik heb nergens een Dingens gestuurd naar de beste teammanager die Feijenoord nooit heeft gehad. Raemon Sluiter overigens.

[00:33:05]

Een ongelooflijk verstandige beslissing natuurlijk van onze grote vriend om dat niet te doen.

[00:33:10]

Dat weet jij ook. Ja, uiteindelijk wel. Maar want we hebben werkelijk waar zijn de weg voor hem geplaveid. Hij hoeft alleen maar bij het kruisje te tekenen.

[00:33:17]

Werk 15 jaar met jou s v. Gericke door een rare samenloop van omstandigheden in mijn leven in de schaduw van Johan Derksen. Jij zelf nog veel meer. Ja, hoor je al je meer meer dan de helft van je leven? Nog nooit heb ik hem zo enthousiast gehoord. Behalve dan misschien over Johan Cruijff en over een paar van die van die zingende vrachtwagenchauffeurs uit Louisiana. Anda over Raemon Sluiter. Ik zat er gister naar te kijken op de tv vjjy.

[00:33:41]

Mijn mond viel open en werd daar een emotie door. Werd er een bedje gespreid? Nou, dan wilde je zo induiken. En wat doet ie? Hij kon niet.

[00:33:48]

Hij stuurt het. Hij stuurt de tweets van ja. Een goed gesprek. Maar ik hou het met tennis, dus we wilden bellen en hij zou ook opnemen! Gaf ie weer toe. Ja, we gisteren al wel contact.

[00:33:58]

Hij zij probeert maar even, maar hij stuurt nou net het gaat me niet lukken. S. Ik sta straks op de tennisbaan. Ik kan geen pauze inlassen voor een podcast, zelfs voor deze niet. Mochten jullie me de komende weken wat willen, dan weet je me te bereiken.

[00:34:11]

Maar kijk, het is. Dat dit niet geworden is, want als teammanager van VRijland moet natuurlijk wel dag en nacht bereikbaar zijn. Ja, en de endie en de vinkjes op de goede plek zetten. Dat is heel belangrijk. Jou maar?

[00:34:22]

En. We hebben nog twee euh ijzers in het vuur hè? Nou kijk, Raymond, zijn de wetten van de topsport. Die moeten we nou vergeten. Die is afgeschreven, afgeschreven en was klaar. Of hij was klaar. Voor hem is natuurlijk een zegen, want je moet als super. Hij is echt een supporter. Hij houdt echt van fijne. Ja, daar moet natuurlijk nooit beveiligd gaan werken.

[00:34:38]

Het domste wat je doet is het domste wat je kan doen. Dan ben je. Dan heb je daar twee jaar, heb je daar gezeten en heb je waarschijnlijk helemaal. Duidelijk is hoe verschrikkelijk je kleurencirkel ergert aan hoe amateuristisch het allemaal gaat. En dan kom je daar nooit meer.

[00:34:48]

Of dan duurt het weer drie jaar voordat je de weken heen gaat, dus dat is voor hem een goeie beslissing. Maar we hebben nog twee ijzers in het vuur. Dat is een andere favoriet van Johan Derksen. Onze waterpolo coach was dat goed? Die volgens jou wel met een stelletje man wijven in het water ligt? En wat zij die allemaal Geyssens? Uiteraard liepen er iedere dag. Dat was die vanaf de bank, want die ballen dan nog niet gehoord?

[00:35:08]

Ja, dat is ook een beetje sport als het al niet per se sport is in deze sport. En we hebben hoe heet ie? Leen Blain als Leen van Steensel, Steyn van Meensel zoals ze De Mulder bij Excelsior.

[00:35:21]

Voetbalhumor? Nee, Leen van Steensel zong eerst iets geks vertellen. Nou mevrouw, de bestseller auteur nam namelijk even te noemen. Die wordt naar menigeen genoemd Offered Blank, maar dat kan eigenlijk nooit de bedoeling zijn. Maar anders gaat die ook nog in zichzelf geloven dan.

[00:35:34]

Ja, dat ben ik ook bang voor. Maar bijvrouw, de bestseller auteur. Die heeft best wel grote mensen geïnterviewd. Michelle Obama, Keith Richards en zo tot Andy van onder de indruk. Een halfjaar geleden kwam ze naar me toe. Ze zei ja, ik ben al gebeld voor een interview. Dan moet ik naar Amerika na een of ander. Ja, hoe heet die man? Ik weet niet hoe die man heet kennen, maar kan. Ik weet nog niet eens precies wie deze.

[00:35:56]

Hoe heet ie nou nieuw jong Cady? Nou zeg dat je een nieuw jong bent. Natuurlijk kan je wel.

[00:36:02]

Nou, ik heb ook helemaal geen zin in zo'n ouwe hippie gezeur. Dus heeft ze allemaal niet gedaan. Dus dat is niet iemand die handtekeningen vraagt of foto's maakt, maar ze heeft een relikwie van een idool van haar in de kast. Bij ons thuis hangt het trainingspak van Leen van Steensel. Gewonnen bij een prijsvraag van Excelsior, haar favoriete club. En dat nou jij weer met een beetje stil bij stil stilvallen.

[00:36:25]

Leen van Steensel. Henk van Steensel. Wie? Nou ja, nou weet je wat ik zou gaalen? Moeten ze het toch niet doen? Kijk ik? Dit is volgens mij geen onaardig groot, zelfs als ik hem al vanaf de buitenkant ken. Ik bedoelde wordt dat er heel in NL, zeker ook bij Rijnmond. En zo wordt altijd heel enthousiast over gedaan, want die man moet zich overal mee bemoeien. Ja, ik zat een keer bij je bij FC Rijnmond en dan ging het over dan de invloed van buitenlandse coaches.

[00:36:47]

En op het voetbal kwam hij aan het woord. En een nog uitvinden en nog een uitvinden en die die volleyballer. En allemaal. En dan zei ik van ja, maar ze doen het met een handen in het water of we zitten net tussen. Nou, daar heb jij heel goed samengevat. Ja, maar dat is het. Dat is natuurlijk ook gewoon totaal verschillend. En je weet natuurlijk met met de met zo'n Van Galen. Dat is een coats en dat gaat er niet uit.

[00:37:09]

Ze gaat ze gewoon overal mee bemoeien. Ramsay jongen sinds een maand niet. 2De maand ook nog niet. Maar die gaat natuurlijk wat denken over dat groepsproces. Dat Haye had dat wel zo gedaan. Ja hij had het al zo gedaan. Werkt helemaal niet, want dan moet je ook gewoon niet noodlokalen hield. Daarom praat dat denk ik veel met deze jongens. 10 mannetje er gewoon. Kijk, nu weten we dat de beurs op tijd is dat de vinkjes zijn ingevuld met de juiste naam.

[00:37:28]

Voldoende balletjes in tomatensaus te vinkje bij de juiste naam is het juiste vinkje bij de juiste naam. Ballen in de tomatensoep en de bus is op tijd. En zoals Jan Mulder altijd zei als een ploeg in crisis is. Beste wat je kan hebben. Brand in de bus voor saamhorigheidsgevoel. Dat zou je ook nog kunnen doen. Maar verder je ogen sluiten voor dingen die je ziet gebeuren en je vooral niet ergeren aan de mentaliteit van voetballers in vergelijking met de mentaliteit van individuele topsporters.

[00:37:53]

Want dan schiet je het kapot. Ja tuurlijk. En dan ga je die. Gaat zo'n man zich natuurlijk helemaal kapot aan ergeren, want die waterpoloërs zijn bereid om gewoon 27 uur achter elkaar te trainen en de voetballers liggen 27 uur achter elkaar in zo'n bad. Ja, die zijn helemaal verschrompeld. Komen ze daar uit? Die zijn allemaal net zoveel mensen zeker, want je liggen liever in een ander bad. Ja, ja, ja en niet met elkaar.

[00:38:10]

Nee, maar uhm. Nee dus. Kijk, dat is het enige voordeel van Leen van Steensel. Maar die zakt kan ze ook niet nemen. Euh, dat ie dat ie in ieder geval voetballer is en weet hoe het in die voetbalwereld werkt.

[00:38:19]

Nou ja, dat is natuurlijk dat ze zwabber wel eigenlijk een vereiste. Nou, dan hebben we de personeelszaken ook weer een handje geholpen. Maar vind wel dat je ook gewoon gewoon Mario even z'n dochters jarig. En die weet ook hoe het is om zonder geld de Talmoed te moeten werken.

[00:38:31]

Ja, genoeg gelul van de Feyenoord watcher. In de bestseller Auteur. Het is tijd voor iemand die er kennis van zaken heeft.

[00:38:43]

Ja, hallo, met Mario. Romário namens alle miljoenen luisteraars van harte gefeliciteerd met je dochter. Ja, hoor je nou Horions?

[00:38:56]

Nou ja, ja, nu hoor ik je hebt zul je ook niet in het pompon toenemen. Moet ik ook? Ik ben een kleine meid die overweg kon rijden en dan wel terecht zijn.

[00:39:10]

Eigenlijk van harte gefeliciteerd met je dochter. Ook namens de miljoenen luisteraars van de Dik voor me kwam Levelt kast. Ja, wel 27 jaar 27 jaar hé. Ja gaat vanzelf.

[00:39:21]

Gaan ze ervan uit. Dat gaan ze uiteindelijk wel naar hun vader.

[00:39:23]

Luister, want ik heb er al even zeven, maar niet de Nederlandse stem uitgevonden.

[00:39:29]

Nou, die luisteren in uw oren naar uw vader als de nodige Lebens. Hun eigen lijn. Vogeltjes. Dat is ook waar.

[00:39:37]

En wee wat jij toen je 27 was. Hoe was jij daar toen aan toe?

[00:39:42]

Euh, nou, nee, nee, maar dat zag je bij Roda.

[00:39:49]

Of zat je op die berg in Oostenrijk toen? Het enige ook op de Koppenberg woonde? Dan kwam je ook die van afgesnauwd tornen aan de regels.

[00:40:03]

Onlangs? Nee hoor, zo goed.

[00:40:09]

Ja, met ons wel, maar jou ook. Ja, nee, prima. Je hoop het effe te duiden wat er allemaal gebeurd is. Maar het feit dat je weet dat is iedere week natuurlijk weer van alles.

[00:40:18]

Ons cluppie gaat, dat is echt ongelooflijk. Maar het houdt ook om bij Bayern de komende twee jaar lang op een redelijke manier uitgewerkt bij de ingang binnen. Morgen weer. Ja, morgen weer ja in Groningen. Kilometers onder de wielen. Jij zit een studio zeker? Ik zou willen studeren, maar dat scheelt toch de helft van de reistijd denk ik.

[00:40:39]

Euh ja, nee, zo nog wat meer in. Ik heb maar koning Albert. Nee, daar kwam geen eind aan. Eerreddende.

[00:40:47]

Ik bedoel Heerenveen is te doen, maar Groningen is echt. Dat is het gegeven die extra klap. Weet je wel. Maar na anderhalf uur staat er in de aankomende aankomende oplaaiden platwalsen daar heb je zien eens wat opgeboorde Oslo en Kopenhagen.

[00:41:01]

Zie je dan ineens muermans uw werk, uw werk, waardeoordelen af en toe.

[00:41:07]

Want is weg? Nee, hier moeten naartoe. Tuurlijk tuurlijk is ook leuk job.

[00:41:11]

Zo leuk naief over die situatie. Ja en dat loonoffer cetera. Ja, je hebt natuurlijk ook allemaal meegemaakt hè. Hoe moeilijk het is om te moeten werken bij een club waar geen geld is en dat scenario dreigt dreigt zich toch weer een beetje te voltrekken.

[00:41:25]

Nou ja, goed, ik heb meegemaakt dat een jaar zijn wel heel sympathiek moet zijn. Door allemaal jeugdspelers ingebakken. Aan de ene kant een libertaire zeperd op Rajputs op de Kulak en aan de andere kant creëerde het wel in orde uitgelopen op toen ook Geinoord Erwin Meeder bovenop open en refereerde aan de campagne. Ja, dat was opnieuw pitching. Ook Eric uiteengegaan werd Moerkerke. Pijnlijk ligging. Papa Chico, elke maar één naam.

[00:42:01]

Ik kan me de vraag nog herinneren een beetje blauwige jongen. Die mocht mee op trainingskamp naar Turkije. Weet je nog? Misschien kan je wel rechtsback spelen. Zal iedereen? Nee, dat klopt niet.

[00:42:11]

Dat komt Yamanaka. Ja, ook geen geld om niet bij maar weer aan wat pijn gedaan om naar begrippen als blablabla om op eigen terrein te verkondigen dat je in de supermarkt al openklappen uit zou geven aan 32 jarige iets jonger en wat eerlijker. Beiden hebben al helemaal niet bij laat op die ruim nieuw kost op alle opties goede spits van Pijnappel moet ie de gelijkstaan. Maar goed, dat is niet gebeurd. Maja dan het toch wel kleis techniek. Er is allemaal leuk en aardig, maar wij gaan Rob ook al ophalen.

[00:42:54]

Laat dat eentje maar lekker voetballen. En ja, misschien is het Teutje romantisch gedag van mij. Maar ja, als je dan ons situatie waarin Gainward mensen ziek op bed moeten, de keuken, vrouwen en noem ze allemaal maar op elkaar leveren. En dit soort dingen blijft deze club doen. Zo ja, weet je wat is Maria door het nou gezegt?

[00:43:12]

Volgend jaar komt Slott. De situatie is zoals die is die moet gaan bouwen aan een nieuw elftal. Het behoeft waarschijnlijk gaan gebeuren, ook met jonge spelers. Laten we die man nou schoot de tijd geven om dat voor elkaar te krijgen, maar we weten toch allemaal dat dat er heel leuk klinkt en dat het misschien een weekje duurt. In de voorbereiding. Maar als het eenmaal gaat beginnen. Dat het zo niet werkt.

[00:43:30]

Nee, nee, nee, dan gaat iedereen weer roepen. Uitgaan. We worden kampioen. Doorgaan. De club is natuurlijk altijd enorm. Ogjy moeten de mensen dusdanig uitleggen op luid ritme waarin. Ik weet het niet als een omgekeerde zo goed kan Word opmaken. Ook nog door de fijne Kortenaer. Toch wel met de mantel der liefde omheen. Ja, dan ben ik iets compleet. Het verwachtingspatroon bij deze club is altijd zo groot. Ja, en elke keer is het toch weer moeilijk.

[00:44:03]

2007 was geweldig. Bojan Krkic leesboek Xanax zag dat stuk van Hugo Borst. Nee, je leek bokbier. Ja, Ajax wordt rijker en rijker. In Rijker in het omdoet wordt het moeilijker om aanhaken dalijk ook. Ook voor Feyenoord in inmiddels competitie. Ja ja ja, daar is ook werk aan de winkel in ieder geval.

[00:44:23]

Nou ja, ja natuurlijk ook haar papa n penalty wanneer je er gaat, maar alleen kijken of de mogelijkheid daar is de kop meer geld genereert op het. Maar hield uit alle allerbelangrijkst haar roept verkopen.

[00:44:40]

Ja ja ja, iedereen weet wel wat van het ideale scenario zou zou zou moeten zijn. Maar om het uit te voeren blijkt toch iedere keer weer ingewikkeld. Ja nou klopt, maar we zien toch altijd weer dit soort dingen gebeuren? Spittael. Ik ken die nooit met m gewerkt kennen, twee keer een wedstrijdje zinspelen spelen en ik weet nog dat wij spelen op loopactie. Ja ja, ik heb wel een goede jongen. Ja ja, ik ben.

[00:45:09]

Ik ga dat niet zo snel. Ik ben niet zo opportunistisch. Ik zeg gewoon weg met BNN.

[00:45:13]

Ja, maar hij mag of is tegen beter weten in hopen, tegen beter weten in. Hij mag gewoon. Kijk, nu moet je Sergio, luister naar wat koninklijk worden. Nou ja ja, tweede op zijn contacten in de horeca. Ja nou maar dan moet u nou dan euh praten. Zou het beter zijn? Een bronzen Cosima moet gebruik. Een jongen die toch nog bepaalde heeft voor de club.

[00:45:38]

Ja, ik vind het niet weten die Addicks telkens elke dag naar te kijken tijdens de trainingen natuurlijk. Dus ja, de wet nogmaals aanvallers er niet in. Ja, dat zal toch ook wel een reden hebben? Zij die het zelf ook trouwens tijdens de persconferentie.

[00:45:50]

Ja, dat was wel een hele hele zware reden om Wingerden in het alle beangstigend als je 3 spits op Krim op een bank inbrengt geneeskunde. Dat zegt ook wel. Ik speel voetbal. Nou, houd toe dat hij dat niet zonder reden doet. Nee daaronder.

[00:46:06]

Maar ja, het was een beetje cryptisch over, vond ik. Juist hij hij. Hij zei echt niet. Ha ha, want daar begrijp ik het wel.

[00:46:12]

Achterste van zijn tong zijn, zeker bij 12/3 geen helemaal geen reet van kunnen zeggen.

[00:46:17]

Ik denk dat dat de variabele in het algemeen iets bij. En nogmaals, die positie laat hem alleen maar hopen hij maar parkeerplaatsje april ook gewoon niet. En daar ben ik de oorlog niet bij worden gehaald. De eeuw lag in een astronomisch bedrag oorpijn. Daar moet je in investeren, nu dan. Ja, ja, dat moet dan wel, obelisken. En ja, ik weet niet of ik daar op een opinio aan kan beginnen, maar ik vind wel dat je als club moet chairi.

[00:46:46]

Ja, laten we maar aan de gang gaan. We zien het wel.

[00:46:49]

Ik heb sterk de indruk dat Dick het idee heeft van ik wil zonder al te veel gekrakeel een kleur kleerscheuren gerond seizoen afmaken. Mijn laatste seizoen als clubtrainer. Ik heb geen zin meer in in al te veel gedoe.

[00:46:59]

Zo landen vrede een beetje bewaren en beetje behoorlijk het einde halen.

[00:47:04]

Die indruk maakt bij mij op niets antwoorden. En inderdaad, de ploeg was een paar jaar geleden was ik iets om die uitspraken. Yari merk ik vaak niet het achterste van zijn tong laat zien. En ja, misschien helpt dat ook te maken met de columns en het feit inderdaad dat het soms laat. Maar ja, dat die dagen niet echt zin meer in heeft. Dat klopt. Met de kop ga je je dochter feliciteren namens ons. Ik ben al bij de ROM en de luisteraars wensen een.

[00:47:33]

Ja, ik nog. Ik doe namelijk allemaal elk één uur. Nou ja, goed. Laten we maar morgen weer duimen. Zo is het op een goed resultaat ook waarschijnlijk. Prettige jongens, alle goeie.

[00:47:48]

Waar je gaat het achterste van zijn tong laten zien en niet duiden of niet zeggen waar het op staat. Een beetje zoo als wij thuis. Je kan ook de tijd doorkomen. Ja ja, ja. Ja, ja, kijk, ik weet niet de de podcast. Het is gek. Wij begonnen. Dus wat is het vijf, zesentwintig afleveringen geleden? Ja, met die podcast. En toen zei kan ik me nog herinneren dat we tegen elkaar zeiden ja, dat verandert ook eigenlijk.

[00:48:09]

Maar niks bij dat fijn, want het gaat altijd over twee dingen gebrek aan een spits of problemen met een spits en gebrek aan geld. In aflevering zesentwintig ligt het bewijzen op tafel. Ja dus. Blijf maar aan de gang en in elk gesprek wordt afgesloten met nou ja, we hopen maar weer op beter. Ook door wel een goed bruggetje Mario. Want eigenlijk ben ik het ook effe met je over wilden hebben.

[00:48:26]

Ja is dat. Uhm booze. Ik ga natuurlijk spits worden volgend jaar. En tot slot daar al mee bezig is en is in de Kuip geweest.

[00:48:36]

Hij is in de Kuip gewoon uit geweest. A top secret top secret bezoek, ziek wordt. En wanneer is ie geweest bij de wedstrijd? Nee, nee, nee, niet bij wedstrijden. Nee, als er helemaal niemand is. Die is natuurlijk verder niemand in die Kuip. En kijk, vroeger hingen wij natuurlijk in die brasserie. Ja, loerend wat je achter zo'n trap sloegen was altijd Hans de Bruijn was daar altijd in die regio als Van t Hart.

[00:48:54]

Was van die. Die woonde daar en die en die die je die was daar heel goed in. En dat allemaal in de gaten houden. Want je kan me nog herinneren dat hij de primeur had van de van de komst van Kees van Wonderen omdat die. Hij was alle auto's langs gegaan op het parkeerterrein die daar stonden. Hij had wel door dat er een gesprek was, maar wist niet met wie en ik geloof dat hij daar iets zag. In die auto liggen uit Bennekom en toen is ie een hele puzzel gaan leggen en toen dacht hij dat moet Kees van Wonderen.

[00:49:17]

Dat is wel goed, zo'n oud speurwerk. All the President's Men, maar dan in het voetbal. Neem een voorbeeld aan niet vanuit Maassluis. De hele dag een beetje popi gaan zitten bellen, maar het ouderwetse lerma Turks zoals altijd. Het ouderwetse journalistieke handwerk. Zou Pijbes zo doet natuurlijk zo'n regie als in de ene hoek achter een plan gaan staan. Waar zoek je nou? Dat zeg ik wel als ik er gevonden. Dat lees je morgen wel op de voorpagina.

[00:49:40]

Was die rond de buit niet degene die toen in M. Tijdens het trainingskamp in Marokko?

[00:49:47]

Dat blijft toch een top top verhaal hoor. In de coulissen Hallstein dat ze al zijn koffers op z'n kamer hadden. Ja, dat klopt. Ja, maar toen woonden d. Daar zag je ook de geroutineerde verslaggever aan het werk. Het klopt inderdaad dat we waar waren. Waking in Casablanca. Dat was in de tijd van Van Vantaa meent en Rob Maas en Van Bronkhorst de honger. Iedereen wachtte daar de kapotte verveling dat Casablanca en euh. En ik weet niet weet je wat dat was?

[00:50:13]

Volgens mij was dat ie die die die in die periode dat George Boateng was opgepakt bij een voor de deur van een discotheek met een pistool op ons heen. Boateng beng Bengt Boba PingPing. Boateng werd die genoemd. Volgens mij is nooit helemaal opgehelderd wat er nou er was gebeurd, maar eventjes was dat zo'n brandje. En de Adeje had daar uiteraard ook over bericht naar. Dat is dan weer in het verkeerde keelgat geschoten bij de heertjes. Wat dat betreft verandert er inderdaad nog helemaal niks.

[00:50:36]

Nou, ik heb nieuws voor je. Er verandert sowieso helemaal niets. Maar uhm.

[00:50:41]

Dus de d. D. Ik zag dus vanaf de eerste dag dat als de jongens in de lobby van het hotel waren, dat ze allemaal cappuccino dronk en allemaal op één kamer lieten noteren, namelijk kamer van Hans de Bruin. Dus ze stonden op het eind van de week zonder daar uh 300 achtenzeventig cappuccino's op.

[00:50:55]

En we gingen uit checken. En die een paar dollar. Ja, want als Dollhouse en die hele spelersgroep.

[00:51:01]

Die zat er natuurlijk op op dat we op te wachten. Dus hij ging afrekenen en uhm uit checken en krijg je de rekening. En die man zei nou dat is de ander weet ik veel.

[00:51:10]

5500 de 50 100 $15 138 dollar. En zonder blikken of blozen. Dat moet je natuurlijk doen. Pokerface! Trok die de creditcard en rekende het af en wandelde ook wel uit. Ja, toen was de lol er af. Ben je echte grootheid? En dat is hem je echt?

[00:51:24]

Ja ja, dat is die spelers. Ja, dat zijn de dingen waar ze zich tijdens het trainingskamp aan vasthouden. Ja, ik weet nog, dat zit ook vaak bij mekaar. Ja dan niet Feyenoord, maar die andere clubs zitten hem vaak in zo'n groot hotelcomplex. Ja en dan? Ja, die hand. Dat hangt maar een beetje zo rond in die lobbies. Of ze gaan ze vervelen zich. Ja, en ik weet nog dat Heerenveen en Sparta zaterdag in zo'n auto nog geen Foppe de Haan tennissen.

[00:51:45]

Met Uh ben ik voor Jan de Jong ofzo. Maar na bij de die tennisbaan was het balkon waar Nico Paelinck en O. En ik lag dat groene. Eigenlijk waren die zaterdag in dat kamertje en hadden zich dan verstopt op dat balkonnetje dat ze dikwijls zien en dan bij elke bal die werd geslagen.

[00:52:00]

Foppe serveerde uit uit. Als je dan. Is gewoon heel vervelend. Zo Daley uit voordat je m al geraakt hebt als ie nog in de lucht hangt. Die bal dan ook op uit Furse quiet please. Zit ik heel flauw. Wel grappig dat het zo grappig.

[00:52:22]

Ja ja, nee maar. Dus euh. Ondanks het feit dat Hans de Bruijn de types Hans de Bruin zijn uitgestorven. En ook jij niet meer dagelijks in de kuip rondhangt, is toch uitgelekt dat Arne Slot een bezoekje heeft gebracht.

[00:52:34]

We hebben naar andere andere personen en andere technologieën. Jaja, ik snap het maar satellieten.

[00:52:39]

De andere kant komen je ook wel en hij heeft gesproken met ja, dat zou met Arnesen zijn.

[00:52:44]

Samen met de directie zijn en wat we overal waar wordt over gesproken. Maar ook met spelers. Ook met Berghuis ook, maar dan gesproken. Als Berghuis heb ik toevallig jouw gesmolten.

[00:52:52]

Heel stuk daarover. Ja. Even kort maar houden, want we lopen natuurlijk alweer gigantisch uit, maar wat? Hoe kijk jij naar de Tour? Richting het fenomeen Berghuizen als amateur? Wat is het?

[00:53:03]

Antropoloog en een mysterieuze jongen? Je krijgt geen hoogte van ik ken hem helemaal niet zo, dus je krijgt geen hoogtevan. Maar ik vind hem maar zo. Hij doet mij altijd een beetje aan. Weet je aan wie die man denken als hoe die zich gedraagt in het veld, maar ook daarbuiten? Als een soort Peter van Vossen vind ik het een beetje. Ja ja, die had ook iets mis. Die leverde ook zo'n beetje in zijn eigen wereld. Ik kon opeens midden in een zin gaan lachen terwijl je dacht waar?

[00:53:24]

Waarom lach je nu? En die kon boos worden op momenten dat je dacht er is niks aan de hand en en hij had al eens een apart soort. Ja, en ook in de wedstrijd af en toe van die bevliegingen dat er een grapje lettele niet aanpassen. Ja, ongrijpbare jongen hadden een beetje apart. Ik vond die Bergens wel een aparte jongen is het ook. Kan ze wel goed uitdrukken. Soms erger je je kapot aan m v v. Vind ik het een beetje een primadonna dat u dat rare gedrag ging?

[00:53:47]

Heerenveen was ook een drama. Die gele kaarten. Maarja wel een interessant. Maar betekent dat. Feit dat Slott uit zijn schulp is gekropen en met Berghout praat praat betekent dat is gaan proberen om hem vast te leggen. Ja, langer dan heb ik. Je hebt toch geldstuk gelezen hoor. Ja, maar ik, daar gaat het niet. Lees niet Spoorlaan wordt gelezen en dat is Wikia maar versterkend aangekomen. Nou, want ik weet het wel. Ik heb het wel gelezen, maar kent het gespelde waarschijnlijk niet uit mijn hoofd geleerd.

[00:54:12]

Ik lees nog meer dingen op zo'n dag. Dit is een van de dingen die ik heb gelezen wat ik zou zeggen, maar dat is niet zo dat ik de hele dag. Dat is het laagste. Totdat Martijn Krabbendam het zo op Satellites komt. Want ik zit mijn hele leven een leven vol, zeg ik dat al te lezen, die onzin van jou. Of met vier woorden regels. Vier paar spelletjes natuurlijk. Ja, nee dus.

[00:54:29]

Ik heb het wel gelezen. Maar misschien zit je poëzie bij hoor.

[00:54:32]

De rechttoe rechttoe rechtaan ymx, dat is een soort rechtbank verslag. Ja natuurlijk, de mensen moeten even uitleggen hoe het zit en dan wat, waar, hoeveel Rome et cetera. Zo afrollen, waar zo afronden. Zoals je het geleerd hebt. Ik heb helemaal niks geleerd, maar misschien misschien kun je het zelf wel uitleggen waar het over gaat. Het gaat erover dat uiteindelijk gaat natuurlijk wel over die toekomst van De Vanbergen uit Sjoerds tafelen in het zonnetje zie je dat.

[00:54:52]

Hij zat eventjes van de zon en viel weg. Hij dacht nou gaat het beginnen, Agapè van dan gaat het weer over voetbal. Wat ik kom ik nog aan de beurt. Matinée zoals je dat nou zeg. Maar hoe het zit allemaal. Uhm. Nou, dat gaat. Dolkomische toekans. Wat moet? Fijn dat nou met Berghuis. Het is een speler die uhm waar ze eigenlijk iets onder kunnen. Zal ik zo uitleggen. Maar t is ook een speler die voor 4 miljoen op te halen is.

[00:55:13]

Ja, een speler die het meeste verdient. Dus wat moet Feijenoord nou in deze financiele situatie? En ik denk ook dat dat merk je ook wel als je mensen rond Berghuis ook spreekt dat dat. Dat is eigenlijk een beetje tot mekaar veroordeeld zijn. Kijk. Berghuis heeft sportieve ambities als Eka, maar ook het WK dat kon begint al een jaar later in Qatar. Hij is niet opgehaald toen die acht miljoen euro kostte. Nou, dat is voor veel clubs een schijntje.

[00:55:36]

Zelfs in Carlone tijd naar AS Roma eventjes geweest op het einde. Daar wil de nieuwe op zich wel wat jonger geïnformeerd van warana. Kan je nou het beste wonen in de Inn in Rome? Uhm. Maar dat was te kort dag, dus dat ging niet door. Nu is ie nog goedkoper, maar hij weet ook. Als ik dan weggaat bij Feijenoord kom je bij een bij Roma of heb ik toch niet de garantie dat ik dat ik speel? Daar komt nu een trainer die precies wil gaan doen wat ie waar hij altijd om een beetje loopt te zeuren van ik wil gewoon innovatief.

[00:56:02]

Nou en videobeelden Totti dan niet helemaal gek van wordt. Euh, dus dat wordt een hele andere aanpak. Ja euh, modern, innovatief etcetera. Nou ja, dus dat wilde die graag. Nou, dat gaat nu gebeuren. Dus voor hem misschien ook een reden om te zeggen van ik. Ik blijf. En ja, als Feijenoord een vak 4 4 miljoen dan is wel een hoop geld voor Feyenoord. Maar tegelijkertijd halen ze nooit de kwaliteit terug die Berghuis wel heeft.

[00:56:26]

En je moet die Arne Slot natuurlijk wel iets geven. Dat is ook een beetje een zoethoudertje naar euro en naar slot misschien. Ja, dat was het ook niet. Jaap Stam was dan ook al geen geld en nu al helemaal niet. Dus je moet de nieuwe trainer die al heel veel moet gaan veranderen en gaan schuiven met spelers en om niks kan halen behalve wat transfervrije spelers of misschien wat huurlingen. Die moet je natuurlijk wel een beetje kwaliteit proberen te geven.

[00:56:44]

Dus dat bedoel ik met dat ze tot mekaar veroordeeld zijn, huis behouden en de rest verkopen. Naja, weet je een ander laat het zou kunnen, want ik heb die statistieken ook naar je gestuurd, want bij sloppen statistieken slaan de mee. Maar daar SLAC over dat je hebt. Je hebt statistiek en je hebt statistiek. En deze statistieken, ze vertellen gewoon het verhaal dat nou dus alle statistieken zijn.

[00:57:03]

Gelul, bal was er bij jou vandaan behalve Musa. Nee, dan weet ik dat precies. Dat is wel precies zoals de is in deze statistiek. Dit kan geen gelul. Nee, want ik heb ze namelijk zelf ingetikt. Ja nee, dat niet eens opgevraagd. Ah ja, ik vond de.

[00:57:18]

Het komt erop neer dat uhm Tadic is betrokken bij 20 goals en malen betrokken bij 20 goals, Berghuis betrokken bij 20 cross. Verschil is alleen dat die andere spelers nog wel eens wat hulp krijgen van ploeggenoten bij de totstandkoming van die goals en die kansen. En dat het beveilig erop neerkomt dat Berghuis en de voorzet moet geven en m zelf moet moet inkoppen. Zo belangrijk is die voor Feyenoord en dat zijn gewoon de feiten.

[00:57:41]

Dus. Dat bedoel ik eigenlijk dat ik denk dat dat die twee tot elkaar veroordeeld zijn. Dat was wel echt een op n achtergrond o afgerond verhaal. Zeg ineens.

[00:57:50]

Nou h. Ze zitten echte kop en staart aan en een soort middenstuk. Het is echt de. Ik sta er zelf een beetje van bij jou ook alleen, maar ook instemmend zitten knikken. Kunnen we niet stil houden als een aantal gewoon op de berg zit je daar zijn we een beetje te knikken van. Ja, dan moet ik iets mee. Baselga jou is het wel lachen? Ja ja, doe je goed hoor.

[00:58:06]

Ja, dat doe je best als je hoort wat staat in de trein. Oh ja, Sjors rubriekje. Wat dan? Nou ja, dat nu even niet. Dat is eventjes parkeren. We even parkeren maar hebben wij? Kijk. Wij hadden het idee misschien maar zo uit te leggen. En in aanloop naar die verkiezingen met die miljoenen luisteraars die we hebben is voor politieke partijen ook heel interessant om hier even aan te schuiven. En euh ja, en een paar zetels te winnen.

[00:58:29]

Ha. Sarkozy gaat aan de verkiezingen te winnen. Verkiezingen 10 zetels is gewoon doorslaggevend.

[00:58:34]

Ja kijk de SP als hij hé wat heel groot kunnen worden.

[00:58:38]

Ja natuurlijk. Maar wat blijkt nou? Nou, de boys van de Cor Pot? Co kost? Die hadden we natuurlijk ook niet dat je ook alweer bedacht. En die waren al aan de slag gegaan met de eerste alsje en en en toen Marijnissen dus heel die linkse hoek als wij dachten van na dat heeft het ook weinig zin. Maar we willen onze luisteraars natuurlijk we ook een beetje bij de hand nemen richting die je die verkiezingen. Bestond de buit op een andere manier?

[00:59:00]

Ja, we gaan naar de D. We gaan iedereen even begeleiden richting het Binnenhof en hun cadeautjes. Maar ja, toch wel eventjes. Euh. We doen het wél. Daar staat ook een jingle voor. Nee, dat is het induwen voor mijn koptelefoon opzetten. Kijk maar naar glunderen.

[00:59:14]

Het is een ander mens. Polyetheen Pauleta. Kijk die zo zei is dit is Bram Vermeulen van Bram van Ojik. Natuurlijk moet je je toch aanspreken toch? Nou, ik was niet zo op Bram Vermeulen van onder meer Freek de Jonge. Ja, dat vond ik wel goed.

[00:59:42]

Bij 80 ja, dus wij doen dat anders. Waaiburg gaan deze lijsttrekkers maar gewoon een beetje bespreken en veel sneller doen we het opnieuw te lang achtige manier. Wat te doen? Een link met voetbal, maar met voetbal. Wij zijn op voetbal podcasting. Mensen in voetbal behoorden al doodziek van die politici. De hele anti-politiek is natuurlijk ook net een beetje een beetje een voetballer kunnen we zeggen ja. Speelt zich daar hetzelfde af volgens dezelfde wetten en denk ik ook lijnen als in de voetballerij met dat gelijk en wat?

[01:00:06]

Ja, die verslaggevers zijn ook allemaal.

[01:00:08]

Daar moet ik om lachen. Weet je wel. Ziet zitten we nu nu. De laatste jaren valt het wel mee. Maar vroeger had natuurlijk toch wel enigszins DDM over. Hoe de over sportjournalistiek werd gesproken. Werd toch een beetje afgeschilderd als zielige mannetjes die in met verkeerde kleren aan bij de kleedkamer deur stonden te wachten.

[01:00:23]

Maar dat is precies hetzelfde als de zielige mannetjes die ze zijn aanpak aan doen. Zet ons nou gewoon in het Binnenhof neer en dat kan zo hoor. En natuurlijk is 100 procent hetzelfde en je dat de commens. Ja dan zie je zo bij de auto. Ja maar jouw nummer voor je die op een fiets als een fietser erachteraan rennen. Dus ja, wij gaan niet met een uur lang met een mes. We gaan geen diepe analyses doen.

[01:00:44]

Nee, een andere van tactiek, maar zeker door het beeld. Ja, we gaan lang mee beginnen.

[01:00:51]

Is het jouwe. Jij je? Jij? Je? Ja, je wilde dat even van dat nu even niet af. En en en. Maar dat betekent niet dat er iets anders voor in de plaats wilde. Ik wilde er gewoon van af.

[01:01:00]

Oh ja, nee, we kunnen maar even kijken. Laten we gewoon even kijken naar wat voor vlees we in de kuip hebben. Bij de. Bij de fractievoorzitters weet je wel juist.

[01:01:08]

Laten we dan beginnen bij het opperhoofd Rutte. Ja, Awy uit de voetballerij, doet Hayao nadenken. Nou, hij heeft iets van Beenhakker, natuurlijk niet.

[01:01:20]

Niet de flair, niet de schwung. Maar hij heeft natuurlijk wel het vermogen om heel ja om door te praten en mensen te beïnvloeden. Ha.

[01:01:29]

En ook weer hele verhalen en terug. Euh ja, da's wel knap. Kan dus wel een gave segersstraat. De gave des Beenakker. Als je het om zou draaien zou ik een uitstekende politicus geweest zijn zeker? Ik kan me nog herinneren dat je bij die stadionplannen van Feijenoord ook even het woord nam voor de camera's van Rijnmond. Weet je wel toen het ging over de parkeerplaats et etcetera. Nou, dat was net de fractievoorzitter. Jaja, helder en duidelijk uitlegt waarom daar geen kut plan was.

[01:01:51]

Ja ja, nou misschien moeten we Leoz bellen.

[01:01:54]

Kijken wat die politieke ambities heeft. Dat heb je soms. En mensen op leeftijd tijdens dat soort hij een Rotterdamse Henk Krol wordt als roeping dan.

[01:02:00]

Dat zou wel mooi zijn. Zijn roeping om dan toch effectjes z'n verantwoordelijkheid te nemen.

[01:02:04]

Ja ja. Ja, zoiets? Ja. Nee dus. Wat denk jij nou Rutte? Ja, ook wel zoiets Beenakker achtig? Ja ja, Beenakker Agt ook wel rot. Wat Glatz ook wel een beetje. Wel uhm is de gespeelt naïef ze ook. Ja ha. Zo van uh en en ja ook weer voor het plaatje. De fietsen zouden naar het Binnenhof Congoboot met de auto. Gaat dat omdat dat gedoe?

[01:02:26]

Ja ja, die feestjes van jou met die auto en dat parkeren, maar ook alleen maar. Jij denkt van niet. Dan kan die man eindelijk bij het Catshuis parkeren. Wel heel veel is a ja vertoon van kijk mij eens effe de gewone normale premier van alle Nederlanders zijn aanreikte. Maar wat je.

[01:02:41]

Ja wij zaten. Denk niet dat waar je in de voetbal dat niet doorhebben. Wij zaten toen in het Kurhaus wordt je wel, maar kwam ook altijd al die politici bij veel oranje. Ach ja, wat die Buma? Toen heb ik gezamenlijk met circa. Eerst krijg je zo'n hele colonne. Zo'n hele polonaise van zevenduizend voorlichters. Allemaal bloednerveus die dan binnenkwamen. Die gingen dan even peilen hoe de stemming van Johan Derksen was. Daar had ik ze van tevoren kunnen zeggen sluit goed, niet goed.

[01:03:02]

Die zat er al een sigaretje roken en die mensen heel provocerend aan te kijken en niets te zeggen. En dan kan maar zo'n zo'n trillende politicus Shufu mij enorm tegen. Weet je wat dat het gebrek aan persoonlijke ambiance vaak die Buma kwam daar toen binnen? Was jij ook bij? Daar was ik bij. Toen moest ik leuk napraten om maar wat te roepen. En die Buma kwam ook aan mij. Wie zit daar dan zoals je voor die van jou uitzending zit met jouw koffiedrinken?

[01:03:24]

Nou, dan komt die Buma strak in het pak. 35 graden. Weet je wel? Ja, en inderdaad, dan had je jouw Manhay dag. Dat. Zou je dan altijd van die voorlichters die euh. Die gaan uit effe niet daarover hebben of niet. Maar weet je dat gaat? Dan gaan ze het wel over hebben. Ja, de b.

[01:03:38]

B. D. D. Dat was precies. Nou ja, dat zegt die naam. Dat was in de periode dat ie. Hij heeft er zo'n lange achternaam die Buma Haersma Buma en die wilde dan alleen maar Buma genoemd alleen maar. Weet je wat er gaat gebeuren? Dan moet je niet doen. Waar moet je niet doen? Dus euh ja. En Emile Roemer? Weet je wat? Die liet zich dan peau. Die liet zich dan filmen wat ze willen.

[01:03:57]

Een anhalter, gefilmd als ze aankwamen. Maar hij kwam dan met de tram. Weet je wel, maar je zag aan alles. Hij was gewoon door zijn chauffeur N. Haldeman naar. Hij had nog leuker, is alleen met een tram gezeten. Wist niet eens hoe dat moest met dat kaartje erin enzo.

[01:04:07]

Nou ja, die politici. Maar nu is het leuk. Want nu kan je ze overal voor bellen. Godzijdank doen we dat niet, kunnen wij de neiging weerstaan? Moet er niet aan denken om hier al een uur met een politicus te zitten? In verkiezingstijd niet.

[01:04:19]

Maar nu kan je, dan zit je alleen maar te ergeren natuurlijk. Maar nu kan je ze alles laten doen. Ja, deze komen zijn bomen laten cleen. Alle kans, dat is leuk. Dat is leuk.

[01:04:28]

Ja, er zitten wel een paar echt volbloed Feyenoorders tussen. Dat moet dat. Jan Marijnissen is een voor Reijnierse en luistert weet ik zeker. Leuk Lenihan dat je luistert. Ja. Samen met Bart luistert ze denk ik. Dat is één van de dingen die ze samen doen. Je zou eigenlijk een eigen podcast. Bart heeft de kantjes van een eigen podcast doen. Bart heeft hem ook geen gasten. Nou stem ook gewoon. Die kan gewoon heerlijk met die eigenlijk.

[01:04:46]

Ik zou dan wel u er naar kunnen luisteren. Ja dat is ja, dat is echt champignonteelt niveau. Ja zeker, dat hebben wij dan weer net niet. Nee, dat hebben wij niet.

[01:04:54]

Ja, maar dat de jongen ook. Ha Feyenoord, ja, minder fanatiek. Maar hoe heet de Corona stadion? Hugo, die jongen met zijn zoon toch?

[01:05:01]

O ja, hij zei dat ook. Ja, kan je nou heel goed? Dus.

[01:05:05]

Nou willen verder niks geen geen oordeel over vellen. Van Feijenoord? Ja is beter. Hebben we nog meer Sherry Bodega? Die doet mij een beetje denken aan een hele oude voetballer. Nou ja, ja, Guus van der Meulen Kadi. Nou ja, wel van naam. Maar dat de naam. Nou moet je maar eens op Wikipedia kijken. Wat dan? Nou, dan zie je het wel. Oke. Ja ja, dat doe je toch aktueel achtige.

[01:05:30]

Nou nee, dat niet. Wat dan? Nou kijk maar op Wikipedia. Stond ik nou toch niet doen? Nee, dat doe je door na de uitzending Stekene nog wat op de Gerard Cox ook altijd die. Schrijf dan iets heel moelleux in zijn column in de Feyenoord krant. Ik was ze. Deze week zag ik een interessante reportage over Kirgizië ter zake. Zoek je dat zelf even op in de Bosatlas?

[01:05:48]

Ja ja, we hebben dat gehaald. Ha, daar hebben we de. We hebben het al over gehad. Nee, nee, nee. Gehuwd met AD Gaal meterloper toch zijn bruid? Ja, dat super anekdoten. De de. De anekdote die Feyenoord in een verhaal samenvat over Geert Cuppen en Het Bombardement heeft het Algemeen Dagblad gehaald onder vermelding van de Van de Dik Voor Mekaar podcast. Dus wij zijn bezig, jongens hij heel. Kijk, iedereen is. Bezig met korona in de verkiezingen, maar ondertussen stijgen wij in de peilingen.

[01:06:15]

Dat kan niet anders. Wij stijgen de partijen in de peilingen. Van der Meulen ook. Ik zal het opzoeken als het niet goed zit. Daar moest ik aan denken toen ik het zeg je boot in Gouda iets horen zeggen. Nou, wat heb je nog meer voor types? Je hebt zoveel jaren zoveel Henk Krol naar zijn soort Dick Advocaat. Zelfde generatie weet van geen ophouden gaat maar door gaat maar door. Ja.

[01:06:35]

Ik weet niet eens dat dikke Henk Krol gaat terwijl hij niet dat die om stemt of zo. Maar het is wel iemand die. Dus jij ziet dat Henk Krol wel? Een soort Dick Advocaat, een onvermijdelijke die lijkt maar bij de zelfde generatie zelfde.

[01:06:47]

En dat gaat maar door. Die mensen kunnen geen afscheid nemen. Nee, en steeds ook een andere naam.

[01:06:51]

Andere partijen aansluiten daar en dan gaat u in.

[01:06:54]

En nu heeft het echte naam waar die altijd op gehoopt heeft hoor. Want nu heet het namelijk Krol. Krol. Ja, volgens hem komt dat omdat niemand een andere naam heeft, ook iedereen uitgenodigd om een betere naam te verzinnen. Maar die was maar. Ik kan je nu al garanderen dat ie niet gevonden is, niet? Dat komt niet door de commissie. Nee Krol. Moest er. Klinkt daar wel lekker. Krol Krol. Ja ja. Ja Krol.

[01:07:11]

50Plus Krol. Ja. Achttien mensen allemaal. Het is niet bedoeld, die voetballerij, die zit vol met ijdeltuiten, maar die politiek zou hier goed of af en toe jeuken.

[01:07:21]

Je handen toch om daarom daar fêtes wat er wat dood wordt. Ja, het is toch een t is een andere wereld, maar toch ook wel heel veel hetzelfde met de lijntjes wat ik net zo denken.

[01:07:29]

Gewoon het CDA die die nieuwe lijsttrekker na dat lek dan ook weer uit uiteraard. Foto De Telegraaf. Ja, alles lekte uit. Ja ja, zei De Graaf. Staat er klaar voor een foto.

[01:07:38]

En dan euh, schitterend joh. Ik vind het wel mooi hoor. Ja, het is goed om te volgen wat je wie ik er altijd graag over las. Die het ook eens een beetje zo benaderen. Een tijdje die je. Peter Middendorp van de Volkskrant. Ja, die liep dan een jaar vond ik heel goed wat die grootwarenhuis ook doen. Ja die Riss daar gaan wonen en die beschreef gewoon die mensen. Die gingen ook niet met ze praten. En die ging helemaal om al die voorlichters van al die types heen.

[01:07:59]

Wat kan als je gewoon met niemand praat?

[01:08:00]

En dan ging de schreef gewoon heel de oorzaak van hun afval mechanisme. En ja, maar ook ook. Bijvoorbeeld hoe ze van van van t torentje naar hun auto liepen, hoe ze liepen of wat voor schoenen ze aan hadden of hoe ze keken. Echt goed was dat man.

[01:08:12]

Ja, dat de PR van H van dat soort. Nou, dat vind ik goed. Als iemand het goed als ie toch eens goed kan dan vind ik dat heel knap. Ja ook wel van lees ik graag.

[01:08:21]

Hij kan me dus nog een stuk over Ferry Mingelen nog herinneren dat ie toen had geschreven. Hoe verstandig ook weer boven de totale totale frigidarium, die was ook heel erg goed. Ja, de totale fok! Nou ja, dat is goed. Nou nou maar wij gewoon. Zou je ook kunnen trouwens. Sommige mensen zeggen we. Hugo Borst zegt dat altijd. Van waarvoor ga je dat niet? Wat je met die voetballers doet toch ook wel? Wat ga je dat niet op het Binnenhof doen?

[01:08:39]

Natuurlijk politicus. Ja, maar je moet toch wel een beetje ingang hebben hoor. Heb je toch zo na, dan weet ik niet. Ik denk dat dat toch minder makkelijk is dan in het voetbal? Ik denk het niet. Nee, ik denk dat je met die voorlichters een beetje goed goed met die voorlichters. Zou ik me niet ophaar of gewoon een paar hele lelijke dingen schrijven? Nou, dan kom je vanzelf binnen. Neemt weliswaar vanzelf op van ja.

[01:08:56]

Is dat de tactiek geen lelijke dingen schrijven en dan beledigende dingen schrijven en dan kun je het goed komen. Maar slijmen brengt je nergens. Nee, dat is waar. Slijmen bij jou. Het levende bewijs van jou ook. Nou, dat was euh. We gaan we eventjes een klein voorzette richting de politiek en dan gaan we volgen. We gaan nu afwachten, intensiveren en nou, we gaan even kijken en voor al die programma's bekijken enzo.

[01:09:16]

En laten we gewoon effe de miljoen de d. D. D. D. Het oordeel van de miljoenen luisteraars. Wij zijn een soort D66 iedereen, maar iedereen mag gewoon qua. Iedereen mag gewoon zijn mening geven en dan zullen we. En dat doen we in een referendum en dan moeten we verder niks. Maar nee, dan zullen we kijken hoe de stemming in het land is. Een podcast land? Ja, we zijn net begonnen. Wordt dat toch anders?

[01:09:36]

Kunnen we deze week zondag naar dat debat? Ik vind het ook een de wedstrijd natuurlijk.

[01:09:39]

Daarna ga kijken. Ja, tuurlijk ga ik sowieso kijken. Wel verwacht ik hier gewoon dinsdag een heel analyse van analyses. Goed, een voetbal achtige analyse. Oké, dat er zoveel stemmen. Net hetzelfde verhaal. Ja, nou, dat is goed. Ja ja, dat kunnen wel. Maar dan kijk jij al deze week. Ik kijk ook twee Sjoerds. Je kijkt welk soort je op andere dingen te doen zonder have dan na een debat te kijken. Maar misschien cachet twee dingen tegelijk.

[01:10:01]

Dan kan er gewoon op de achtergrond de tv aanstaan. En terwijl Sjoerd gewoon z'n ding doet dat ie toch nog iets meekrijgt van de wereld.

[01:10:06]

Ja, als je hoort is wel belangrijk jongen.

[01:10:10]

Ga je tenzij je onze Ibanez tegen meer vogels weer opstaat dan daar gaat het allemaal niet door, maar ga je stemmen je maar zeker aan met studeren.

[01:10:17]

Links georiënteerd zeker denk ik nu nog. Nu nog links. Ze zeggen nu al wie of wat je stemt, maar ik denk wel dat jij een beetje naar de linkse hoek gaat denk ik.

[01:10:25]

Een soort Dick Advocaat doet heel mysterieus. Zo zie je dat. Er was altijd wat Zaibat. Dat nou linkse meisjes vooral op rechtse jongens toch ofzo? Zet je dat? Ja, zoiets was toch wel snel? Heeft ie daar ook wel verstand van?

[01:10:35]

Ja, die heb over de hoofdstad. Jou niet uit jouw. Jouw politieke voorkeur hangt net af van degene met wie je dan ben. Loop je gewoon effe BKV van niks over?

[01:10:45]

Wat is het? Dat is toch geen staatsgeheim? Ik ga toch wel zeggen welke welke je? Is gewoon een principe van de jongen dat zo zijn die korfballers, dat zijn principiële mensen. Vind ik wel goed. Ja joh. Hij zegt dat gewoon niet is. York het clubhuis die het clubhuis en zag ik. Nou, ik kreeg van René van der Gijp opeens. Ik wist helemaal niet. Ik had wel iets gelezen over clubhouse, maar ik weet natuurlijk niet wat het is.

[01:11:03]

En toen kreeg ik van René opeens zo'n uitnodiging.

[01:11:05]

Toen zag ik de drukte en ja, toen zag je ineens binnenkomen. Maar ik weet. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat het is. En toen heb ik me aangemeld. Volgens mij. Als dat gelukt is en vervolgens is een m een gigantische stilte ingetreden. Wat mij uitstekend bevalt hoor. Dus ik weet helemaal niet hoe het werkt.

[01:11:19]

Eerste en de tweede berekening dit jaar clubhuis. Michel van Egmond Joint Clubhuis of zo stond. Ja, maar ik snap wel helemaal nu ook echt met z'n tijd mee. Nee, ik mag niet met mijn tijd mee. Ik ga een dagje de tijd in. Ik dan. Misschien gaat ie dan in zo'n groepje zitten met allemaal van die moeilijke schrijvers. En dan houden ze dan. Ja, ha discussieerde ook over plotwendingen.

[01:11:36]

Zo ja, misschien zit ie dan ergens weggestopt in euh, in zijn hoekje van van Club House. Zit ie dat. Maar ben jij dan?

[01:11:43]

Nou euh? Ben jij dan ook het clubhuis dat je dat zag? Ik luister ja, ik zit. Ik luister wel eens naar Pavan, maar naar wie luister je dan? Welk groepje heb jij als laatst geluwd? Het is eigenlijk onvermijdelijk.

[01:11:52]

Je luistert altijd naar Atmos waar het over gaat, maar dat zit je weer naar die voetbal dingen te luisteren. God Sam. En waar gaat het om?

[01:12:01]

Nou, dat is dus het clubhuis. Is dus eigenlijk een soort chatroom. Ja, ze zit je met zoals wij nu zitten.

[01:12:06]

Uh ehm, babbelden wat. En daar zitten dan wat mensen mee te luister. Die kunnen dan een knopje indrukken dat ze de hand opsteken en die kan je daarmee. Laten praten? Die kunnen vragen stellen. Ja, daar zijn maar Aertsen ding, want aderkanalen en ontstoppen. Het is nu non-stop aan het woord. Ja ja, ja en jij zat daar dus bij. Ik luisterde af en toe even tien minuten naar die onzin.

[01:12:24]

Dan ga ik weer gauw weg en is dat niet asociaal dat mensen Zino, Debbie, Marthijn die ze over vijf minuten weer weg en dan denken ze ja. Of zien ze dat niet? Ja, ze kunnen ze wel zien. Maar dan luid. Intercitydiensten luisterde zoveel dus. Als ik weggaat valt niet op. Denk maar je zit niet goed hoor. A topclub thuis nou gaat over ouders vifa van koffie. Gaat het tot tothet dat Smit niet lekker ballen daarop blackie bij Ramses internationaal koffie lab Lacan Rhine.

[01:12:51]

Doen we hier nu koffie drinken? Daar laten ze een wereld van. Natuurlijk is dat de wereld en te gaat.

[01:12:55]

Ik heb toch wel een hele dag in de kamer Agia met astronaut. Het was de eerste die dat oppikte. Toen was waanzinnig dagje met Aad mee dacht. Inderdaad, ik zou je zeggen Emsens was echt oprecht zo.

[01:13:04]

Maar daar hebben we. Ik heb het in foul gezet, maar het was ook zo. Ik krijg serieus en een. Toen hij net begon met twitteren. Dat eerste bericht over dat ie was aangevallen door een buizerd of een van de eerste berichten kan je nog nog herinneren. Toen toen B. Werd Mijn fascinatie euh, die begon.

[01:13:20]

En toen ging hij ook. De hele ochtend begon ie van een gsm. Het duurde heel lang voordat ik doorhad dat dat Aad de Mos mossels was. Goedemorgen. En dan ging helemaal Opperraad. Alles zonder leestekens wat ie allemaal ging doen. Makkelijk aan Ramses bakkebaarden, Halmstads krantje en lekker hard lopen. Bedankt baantje, uitkijken voor de Bazart en dat soort dingen.

[01:13:37]

En toen? Ik krijg gewoon zin om euh, ik denk ik ga ook weer eens een beetje hardlopen. En toen heb ik aangebeld. Ik zeg ik krijg zo ongelooflijk stralend humeur van jou. Van die tweets van jou alleen al. Pas echt zo zeg. Ik wil gewoon een dag meelopen in het heerlijke, verrukkelijke leven van Aad de Mos. Nou hebben we toen vandaag nog een oude bekende. Dat was ook een verrukkelijke dag.

[01:13:55]

En at t echt wat je ervan vindt, dat is echt echt een goeie gozer zeker joh. Niks mis met vakantie. Nog een keer mee met hem op vakantie geweest niet. Maar als hij was ook op weer. Ook op Kos eiland Ibiza. O, je was ook een keer op Ibiza eiland Man. Maar ik dacht dat jouw vrouw tot 20 jaar op post zat met mijn vrienden. Ja, oh oh ja, dan ga ik naar koolstofgehalte. Naar.

[01:14:15]

Ging je akkoord en dat was echt dat. Maar ik ben daar toen twee jaar geleden terug geweest met mijn vrouw en die kleine waar op Kos mhu kijken. Maar ja, en toen deed ie net. Dat is euh. Dat is heel anders. Sowieso heel anders. Lijkt wel allemaal eigenlijk niet doen he? Nee, ik niet doen. Nee. En wat je ook niet dat die Passtraat en jij denkt oh ja, nee Martijn, riepen ze. Nou, dat niet.

[01:14:37]

Jawel, sommige van die Urbis, die eigenaars van de strandtenten, die ken ik dan nog. Maar dan moet je niet naar binnen. Nee, je moet dan niet daar rondlopen en euh, met je met je familie zeg maar.

[01:14:49]

Ja, het was wel leuk om effe terug te Sajida.

[01:14:53]

Ja maar ik ben meer geweest dan dat je als met je, met mij, met hem, met die kleine, met je vrouw in Ibiza. Hartstikke leuk. Moet ik niet in bitser stad gaan zitten? T Is echt om die strandjes en zo. Een ADT is dan ook van ja, de straat zit er nog altijd bij. Maar ik zit hier toch strandje. En dan wat.

[01:15:07]

Die zit toch altijd in Marbella bij? Je zit er toch ook al? Nee, hij zit op Ibiza zit er altijd en Dubai ook. Dubai wordt Billiau Ibiza van wat wel Aesaert gedronken had.

[01:15:17]

Want hartstikke leuk. Ja man, wat? Wat drinkt Aart Jan een biertje? Volgens mij. Hij wil wel ATIS wel van ik wil niet zeggen eenkennig. Maar hij houdt wel van euh.

[01:15:28]

De jongste weken van voetbal jongens. Ze zegt ja ja.

[01:15:30]

Ik weet wel dat Gert Jan Jacobsen keer de reportage gemaakt had toen die bij Kavala zat. Ja, een aantal helend trainingen voorbereid al. Wie komt, reageert een Jaecques eigenlijk op de training. Alles erop en eraan en en die oefening en dat. Ja, je kent Geert Jan die in de zit helemaal niet is. Lekker een beetje over zee te turen. Euh. Dus die komt na afloop naar Atu. Euh. En en Jacob waar ik niks gezien had staan.

[01:15:54]

Dat valt ook helemaal niks aan te zien. Dat begrijp ik aan de lijn. Geen voetbal jongen?

[01:16:00]

Nee, maar wel uitstekende.

[01:16:01]

Een journalist, een uitstekende schrijver dus dat kwam uiteindelijk allemaal weer goed. Waar Geert dan heeft al verteld dat hij na een helse reise daar aankwam op dat de Griekse plek waar ie zat en dat ie toen dacht haha. Ik ben helemaal hotel. Je kent dat gevoel wel. Na zo'n reis. Dan denk je hè? Even die moffelde en ver.di minibar leeg trekken en even onder de douche ofzo. En euh. En toen kwam ie dan dat hotel binnen, helemaal bezweet met z'n koffer.

[01:16:23]

Toen zat er helaas net Aad de Mos aan de bar met vier van die bierviltjes. Koopman. Met Martin Koopman. Die was net bezig 4 4, 1 3 8 6 12 systemen uit te leggen. En dan moest hij even 3 3 uurtjes naar gaan zitten luisteren voordat ik kon gaan douchen en dadelijk de training daarna helemaal.

[01:16:39]

Ja ja, ja en ja hoor je. Ja, maar je doet echt niet mee. Dus waarmee ja met de nieuwe hit van deze show. Ik wens je natuurlijk bij jullie, maar lekker dat ding. Euh. Ik heb gelezen op onze. Want je wordt er mee doodgegooid met berichten van de site Sjoerd. Nou dat het een enorm succes is, dat de reacties echte gigantisch zijn. Dus ja, ik wil ik wil daar niet tussen komen natuurlijk.

[01:17:06]

En ik kan de verschillende. Ik dacht als tot Frank Masmeijer achtig type dat ik dan moet gaan doen. Frank Masmeijer, die zou ik effe overslaan in de rij. Waarom is die jongen n fout heeft gemaakt?

[01:17:17]

Ja, hij zit nog steeds een voetbal jongen. Ook een voetbal van Masmeijer als een voetbal jongen. Ja. Heeft gespeeld in jeugd internaat. Ja, daarna grote shows gedaan als eigenlijk wat je wil natuurlijk.

[01:17:29]

Ja, alleen de laatste De laatste show was een geweldige alcohol. Kijk smell. Ja nee inderdaad. Nou, dat is nou weer je nieuwe idool. Frank Masmeijer. Ik heb me er wel een beetje ook in verdiept. Rik van ja, dat is wel een. Maar je weet dat uitbundig in alles wat je natuurlijk van wat die Christmas hebben. Toch allemaal eigenaardige trekjes ofzo, want dit was de mijne een hele grote bek.

[01:17:48]

Vind niet dat Frank Masmeijer een eigenaardig trekje heeft. Nou ik ben niet iemand die die ja te veroordeelt dan. Nee nee, ik geef mensen gewoon graag een tweede kans. Ja. Nou, dan moet je nog heel wat verwachten. Want Frank zit in een heel klein kamertje ergens in België geloof ik. Maar hij mag niet naar Nederland. Nee, nee, want ik ben geen. Ik zal toch liever in Nederland zitten dan in euh.

[01:18:08]

Lijkt me wel ja. Ja, nou, kom maar op met je vond het niks dat Frank Masmeijer daar verder niks mee. Ik heb maar één keer aan de telefoon gehad. Ja nou, hij dacht dat het wel een goed boek was om te schrijven hoe onschuldig die allemaal was. Volgens mij belde die uit de gevangenis. Hij belde jou om zijn boek te schrijven. Ja maar nee. Nou, ik had er niet zoveel zin in. Had geen zin om omdat op te tekenen.

[01:18:30]

Nee, ik had niets.

[01:18:31]

Misschien is die wel onschuldig. Ja, dat zou kunnen, maar dat moet je dan zelf eerst even gaan uitzoeken. Nou ja, dat is misschien ook wel euh. Krijg je een soort Robin cartoonachtige. Ha. Zo'n Hurricane achtige achtige yja achtig verhaal is toch mooi als je daar gewoon een bijdrage aan kon leveren, jij degene bent die een onschuldige man uit de gevangenis heb geschreven? Ja maar nee hoor, het moet weer gewoon rechttoe rechtaan een biografie worden.

[01:18:53]

Een paar keer naar Grolloo, want twee keer twee uurtjes voorsprong.

[01:18:56]

Ik had die gezegd en het is alweer klaar. Zal zich nog verbazen, die man in Grolloo. Wat ie straks voor Parquet. Wij zijn allemaal misschien wat. Ik heb jou al natuurlijk gevraagd toen ik de vrijdag was. Hoe ze met je Boekhoudt geen werkelijk? Geen idee. Nee, jij was al een paar keer geweest, had nog geen letter gelezen. Ik zeg nou, Klotz schijnt twee keer zo dik te worden als het boek van Kieft en Van der Gijp.

[01:19:11]

Dat klopt ook, die ook al verschrikt opkeken van hoe kan dat nou? Jaja, dat is ook niet de bedoeling. Is ook niet de bedoeling. Ja, dus we zijn allemaal in spanning. Ja, ik zag al een soort vooraankondiging in Maja. Jaja. Eind mei moet ie verschijnen.

[01:19:23]

Zou eind mei, begin juni weer moeten verschijnen. Kunnen wij dan met de campagne beginnen?

[01:19:27]

Euh, nou, de eerste stap is dat ik het voor afgemaakte. Dat is 1 op een haar na gevild, zoals dat heet.

[01:19:34]

Dat is een formaliteit, is een detail. En dan ga ik het aan de grote man zelf laten lezen. En laten we dat even zoeken voor manipuleerbaar. Dat even afwachten, want voor wie gaat ie gaat echt niet. Je hebt jarenlang iedereen ervan beticht dat het belachelijk is dat ze hun stukken willen teruglezen met rood, met ja, nee en onderstreepte passages die draait, moesten en veranderingen zou. Dus ik had me niet voorstellen dat Joden dan op zijn beurt zou zeggen van daar moet effenaf uit Michael, dat een.

[01:19:58]

Zo is ie toch niet gewoon? Nee natuurlijk.

[01:20:00]

Hij zegt toch zelf nog een Kauwboy schijten hoor. Nou nou, precies, daar hou ik hem ook aan. Daarom zullen zien dus zijn een dag gaan we daarna de campagne Heel Groot aftrappen.

[01:20:10]

Dus ik ga nou met een Frank Masmeijer achtige Ja Kookeet smell. Ga ik even koffie halen? Doe dat maar, want het is weer wachten wel. Nou, met een jongen tot je terug mocht hij maar niet jongen. Ik wil jullie ritme niet verbreken. Ik heb iets van als ik er niet bij ben en jullie willen je het toneelstuk doen. Laat m door mij gaan nadat je door mij niet tegenhouden. Want gaan we effe dat h. Die koffie halen?

[01:20:34]

De Dik Voormekaar topcast dit Feyenoord weet je nooit, weet je niet. Deze week is het antwoord op de vraag dit zijn weet je, je weet je niet. Hier is uw quizmaster Martijn Krabbendam.

[01:20:49]

We hadden een winnaar. Schoot vorige week een naamgenoot uit Deventer. Ja, Sjoerd Post meneer Sjoerd met een t shirt met een teen aan het Candia. Dat toch wat anders. Dat is de intelligente tak. Maar we hebben dus een winnaar. We hebben geen winnaar, want niemand heeft de uitslag. Heel gek. Onbegrijpelijk onbegrip. Hoe is het mogelijk? Niemand heeft terwijl iedereen er toch mee bezig is. En het was zo duidelijk gedaan door jullie dat de sketch daarom maar Piet Bambergen gewoon geen.

[01:21:14]

Piet Bambergen en René van Vooren waren nog twee anderen. Maar jij dan pitman bij Mounties of wat je Mound? Ik ga jullie de Mantis noemen, denk ik. Wie is dan de aangever? En de. Ja, ik ben toch aangeven weer? Want ja, hij is te sterk.

[01:21:26]

Nee, hij was de man van de accenten wat Jan Piet bij Piet Bambergen was. De ster van de vorige week was de accent heel slecht, want het klonk een beetje Amsterdam-Amstelland. Dan moeten we niet hebben in de tijd. Dat kostte luisteraars.

[01:21:36]

Pieter Collen en Marciano Schultz. Dat was het goede antwoord van euh ja op de SketchUp. Jaja van V of de scène kunt u het noemen van vorige week en we gaan nu weer beginnen.

[01:21:46]

Leuk hoe het begint en let op z'n accent. Ja, ik moet er toch echt oefenen, want ze gewoon oefenen kan niet in de top. Je moet er gelijk staan. Dat is uitgeschreven door de Enca voetbalquiz. Ja ja. En ik neem aan dat ie elke week ook lang aan woord is. Kijk, want jullie genieten de laatste jaren, genieten er zo ontzettend van. Kijk we dan nog meer publiek? Dat is helemaal terecht. En je moet wel eens effe dus een stukje met het acting laten die jongen met rust en een inleiding doen staan.

[01:22:13]

Nog meer kruiningen heilloos die aan het werk fungeren. Een onverwachtse ontmoeting tussen twee ex Feyenoorders bij een tankstation net over de grens in Duitsland. Jongen, het is zo ongelofelijk hoe je dan voor je met zo'n zangeres tetten moet je nou voor je zien? Ha ha, ha ha.

[01:22:28]

Daar staan bij zo'n restart met een bok worstje. Heerlijk. Zie ik nu dat goed? Jij bent dat. Jeetje, dat is echt lang geleden. Wat doe jij in godsnaam? Denken ik hier in mijn auto voldoend met benzine hier veel minder benzine geld dan in Nederland. Ja, dat snap ik. Daarom denk ik hier ook altijd. Ik woon hier vlakbij trouwens net over de grens. Maar waarom ben je hier tanken?

[01:22:49]

Ik ga onderweg om te bezoeken naar vrienden die nu wonen en werken bij Rotterdam.

[01:22:53]

O ja, daar heb jij natuurlijk ook gespeeld bij Feyenoord. Wist je dat ik er ook gespeeld heb? In de jeugd en ook nog in het eerste. Ik heb zelfs officieel nog een prijs met thee op mijn naam staan.

[01:23:02]

Ja, ik weet dat. We hebben kort gespeeld samen. Jij kwam van Feyenoord en ik ging daarna snel bij Feyenoord.

[01:23:09]

Ik wil naar huis. Waar is de tijd in Rotterdam? Ook ik woon daar een prijs. We hebben ook nog wel tegen elkaar gespeeld. Reden ik. Maar wat doe je nu? Ja, ik weet nog dat jij wat harder voetballer. Ik werk nu in jeugdvoetbal in Vaderland en jij? Ik ben personal trainer. Ja, je ziet er nog steeds uit. Erg sterk. Nou, dat is wel heel duidelijk David.

[01:23:31]

Dat zijn dus twee ex Feyenoorders die samen hebben gespeeld.

[01:23:35]

Maar de vraag is wie zijn het? En wie in die geweldige dik voor mekaar mok? Ja, en ze gaan heel hard, dus helemaal uit. Nou ja, trouwens. Wat quizvraag. Want natuurlijk de voorspelling van v Heerenveen Feijenoord gedaan. Ja, niemand had het goed. Nee, dat heb ik net.

[01:23:48]

Ja ja dus ja dat is en blijft een mopje over dan. Ja toch?

[01:23:52]

Nou jij zei van daar moeten ze een leuk berichtje achterlaten. Dan kunnen ze een mok winnen. Maar ja, we kunnen ook niet aan de gang blijven met die mok konden we dan maar een paar miljoen bestelt. Is er nog steeds van die band in hun thuisland? Is een spaarsaldo of Taiwan? Nou nou zo. Maar jullie waren zelf ook over. Wat zou je daar voorstellen Sjoerd? Iemand die is gewoon heel iets aardigs. Ofwel schrijf je dan even mee aan de jury.

[01:24:15]

Nee, misschien is het leuk. De meest originele recensie op iTunes? Die krijgt een slokje. Oh ja, oh ja en. En dan zien we van deze week wie ze toegevoegd hebben, dus dan kiezen we eentje daaruit. Als jij dat wel. Staat licenties op iTunes? Dan kunnen mensen wel schrijven. Dus geen 5 sterren op iTunes en geef een leukere samen n sterren is ook goed hoor. Als heel de boel veel suiker toch helemaal helemaal niet uit als je afzeiken.

[01:24:38]

Dan kunnen wij wel tegen wij, want deze orgineel ons afzegt komt. De keuken kan ook. Nou ja, zeker? Nou, dat doen we. Dan hebben we daar nog even mooie woorden.

[01:24:45]

Maar jullie waren zelf wel tevreden over de uitvoering.

[01:24:48]

Nou, ik vond het fout goed. Ik. Ik vond het echt heel slecht eigenlijk. Nee, het deed mij een beetje denken. Maastricht nog één of andere Oost-Europese drugsdealer zoekt. Ik schaam me wel nodig, maar daar kan ie gewoon zijn. Dan kan je kan je van zo'n man serieus, schaam me wel kapot voor. Maar het accent is wel redelijk. Ik vind het heel goed, maar hoe is waarschijnlijk dat? Deed mij een beetje aan. Euh aan ja Tomasi.

[01:25:05]

Want denken nou nou. Ik moest zeggen het accent dat die zag ik een keer wel echt in de buurt is.

[01:25:13]

Maar puur op het accentje. Want daar kan je nog natuurbeelden accent. Die stond een keer zat tegen. Het stond een keer tegen het hek zo uit te hijgen. En toen zei die je. Ik kan die nog niet pakken.

[01:25:23]

Vond ik ook goed. Ik kan die lucht niet pakken in Zaandam ofzo. Daarom doen ze, moest ik eraan denken een shoeters wat in jouw herinnering aan te komen. Iemand nou een van de. Eén van de. Die sneeuw, die is later, is die soort kunstschaatser geworden. Een hele grote ster op de Poolse tv. Ja, helemaal gevuld is die waarom we met zo'n song een soort Holiday On Ice achtige show uhja.

[01:25:42]

Deze man is gewoon aan die over normen wat te doen. Dus die hoofddeel als die er niet in?

[01:25:46]

Euh ja in Polen ja. Dus als ze bij hem een loonoffer vragen dan de lach, die jongen, lacht de OM. Ik bedoel maar twee loner. Hij zegt doe maar veertig procent voor mij maakt me helemaal niet uit. Dan ik die man.

[01:25:56]

Ja, dus heb ik een keer zo gigantisch ruzie. Dan heb ik nog een foto van in euh, zo gigantisch ruzie maken in een wedstrijd in China. Na de wedstrijd met Pablo Sanchez samen was heel goed onderling. Ja, over een baldi. Die dingen die niet afgespeeld werd in een vriendschappelijk wedstrijdje jagen is echt heel goed. Was dat, want verder hoorde Imaging niet filmen. Nee, zijn nog iets beter dan PSV. Natuurlijk gaan we later zo. Ook stuurt.

[01:26:22]

Nou mooi hoor. Echt een euh, een highlight was het voor maar hopen het einde. Wat hebben we allemaal? Ja ja. Wat is er nou weer weer iets nieuws.

[01:26:30]

Weer een winkeltje voor het eind van z'n eigen thinner rubriek Memory. Selecteer wat Horny en Linea Rector. New Wine Swipe Ernesto Steelpan Sexier Julio Shania Pound.

[01:26:47]

Tinder is goed, zelfs dat deze. Dit is goed. Waar heb je dat nou weer gevonden? Hou je van hè? Dat vind ik goed. Er zit zoveel meer in. Ja ja, beter dan Houten of eerder.

[01:26:58]

Niks ten nadele van Peter Houtman.

[01:27:00]

Nee, maar doe dat nog even met het nu even niet. De rubriek stoppen heeft ook dispar Peter Houtman toen weer met het feit dat de ja de actualiteit de actualiteit heeft. Even de voorrang en dat zoeken en een boek schrijven tegelijkertijd. Dat is natuurlijk ook geen geen sinecure. Zo is het nou. Wat heb je allemaal bij mekaar? Swype afgelopen week? Ja, het was sowieso een ervaring. Voor het eerst niet in de plussen argumenten vertellen. Zo ja zelfs even voor jou vertellen ze ook niet in de plus.

[01:27:22]

Wat heeft. Dus je hebt dat tientje echt daadwerkelijk geïnvesteerd? Ja zeker, dat is me van 11 euro voor een maand. Daarna word ik natuurlijk nog twee uren afgezet. Als ik vergeet om het stop te zetten natuurlijk. Maar dat krijg ik maar aan twee 20 uur. Maar dan laat Permission ik gewoon. Nee, dat doen we voor ons broodnodige dindag fonds. Maar dat sponsoren hoeft geen onfair te doen. Wij zorgen wel dat jij een beetje in beweging blijven basisch dus je krijgt is.

[01:27:44]

Volgens mij kan ik onbeperkt onbeperkte swype. Dus het stopt niet meer. Normaal krijg je een melding van en je hebt teveel gezwaaid. Trieste gast. Euh, koop. Koop evt in de plus of iets anders, maar dat heb je nu. Dan ben je echt nog triester, maar daar kan je wel door. Ja, want ja, nu kan ik dus blijven. Swype wat je 5 super luxe. Maar ik dacht dus aan t begin dat het onbeperkt was.

[01:28:04]

Maar die Talibanleiders ging super lijken als ze. En toen zeiden ja. Nu ben je door surplace eten. Maar dat is dus een. Dus ik ben niet kritisch genoeg. En Williston is weer in beginnen maar wat ie doet mee. Je hebt nogal, maar ja, het is fijn dat beleid wat ie doet. Groot, doe maar. Wat is dit? Geen idee uitgeven. En dan ineens denken jouw shit nou toch op het geld van iemand anders ook ook nog.

[01:28:23]

Want dat is ook waar je nooit kwantiteit boven kwaliteit gaat. Maar het wij zijn een beetje de vrienden van Shure zoals de vrienden van Feyenoord zijn wij de vrienden van Sjoerd Energieprobleem.

[01:28:30]

Wat heb je uiteindelijk binnengehaald? Moet ik wat laten zien? Ja, laat maar even zien. En Michel, een spannend verhaal daarbij. Zal ook wel lekker zijn, mevrouw van achtentwintig ISIS. Ja Hooley, ja ja ja ja ja ook heel vrolijk is en ja ook niet zo. Komt even dichterbij is voor de luisteraar dus die is geselecteerd zeg maar. Ja ja nou ja, onder andere wie nog meer? En met zanger ben ik bv. Apparaten. Laten ze even de foto zien.

[01:28:53]

Die komt uit alle leden. Wie zit Sanne? Ja, ja, leuk. Leuk? Ja. Maar bij de scouting hoor je verder het tijd. Ha! Ik dacht dat deze twee heb je dus een beetje. Bij deze twee dacht ik of die lichting even uit.

[01:29:06]

Ja, het is maar wat heb je tegen dat gezegd? Hoe ben je wat? Wat was je openingszin?

[01:29:10]

La. Ik ben daar eigenlijk heel matig in. Vaak doe ik dan hoor je dus heb je supercell? Dan heb je Sanne. En dan bij elke letter. Maak je een woord. Ze is een soort abc je. En wat heb je dan van Sander gemaakt? Gelukkig heeft geen Charlotta bij de ik. Dat doe ik dus nog maar net nu. Nu ben ik me helemaal Dupree. Ja, dat doe ik wel eens. Albacete om te beginnen een beetje het ijs te breken.

[01:29:31]

Of je kijkt in het BYO wat er staat.

[01:29:33]

Maar toen hij even zeg nou wat je hebt van Sander gemaakt Fasso heb ik alleen gezegd dat Jezus Christus. We hebben met 10 euro aan besteed. Geef hoor je zegt ie dan wel.

[01:29:45]

Het is 3 euro 33 per persoon per lettergreep onbeperkt. Ja ja, maar hoi, je kan er ook iets beter verzinnen. Is net Mark Koevermans. We hebben geen geld. Geef geld maar het is wel zo dat ze met iets heel simpel bluth. Geef me geld met iets heel slechts begint. Als ze dan al reageert, dan zit je natuurlijk wel een beetje gebakken, dat wel. Jij gaat niet. Dit is naar. Dit is nou echt Feyenoord.

[01:30:05]

Dit is nou Feyenoord in een notendop snel te bereiken als je slecht begint. Dan kan het alleen maar meevallen. Zoiets ja heel kleine beetje is. Dan moet je gewoon je zeg hallo misschien? Dus als je dan misschien wel mee. Ligt. Jij begint met hallo. Ik neem aan dat je mij wel kent, want ik ben Squire, Sjoerd van de podcast en luisteraars.

[01:30:20]

We hebben het over de podcast gehad, wat natuurlijk de de de Ajax podcast meer leiden is. Hij komt uit Leiden. Nou ja, dus zeg maar even wat je hoe dat werkt met Sanda. Als je haar naam als je haar letters gaat gebruiken, want dan kunnen we ook nog wat voor logbestand heb ik dus niet gedaan? Jij mag. Als je dat zou doen. Hoe werkt dat dan? Dus je hebt de eis van Sanne?

[01:30:38]

Euh ja, sexy, sexy dan de aantrekkelijke, sexy, aantrekkelijk en de naam. Ja, dat past niet helemaal waar je dan aan denkt.

[01:30:48]

Nee, nee, je weet ik niet. Nee, dat zeg je vaak. Of. Nou ja, heel slecht. Weet je heet BNN. Nee, nee, dat ga je niet tegen me zeggen. Zo ja, ja, ja. En ja. Nooit gedacht, maar ze heeft nooit nooit gedacht je hier te treffen. Ja, en dan. Ik vind het ongelooflijk.

[01:31:08]

De hete hete brij zou ik dit allemaal eindelijk uit de weg. Eindelijk heb ik je gevonden. Ja, precies zo iets. Maar dat is een goeie dag van volgende week.

[01:31:17]

Ja, je moet ze eigenlijk gewoon een beetje beledigen. En een beetje is gewoon een beetje beledigen en een beetje een beetje een beetje.

[01:31:23]

Want dat woord raakte hackers geïnteresseerd. Wie is die gozer die in een h? Heeft iemand nou een beetje een grote mond tegen mij? Oh, dat moet wel helpen. Nee jongens zouden zo aardig tegen me, maar hij is net even anders. Dat moet je doen. Dat is nou een tip. Zo ben ik echt niet. Nee, maar dat maakt niet uit. Zo ben je niet. En als nou jonge. Maar als je naar een paar vriendinnen heb altijd met de lelijkste gaan praten.

[01:31:43]

Ja, die ken ik. Ja, maar je hebt ook Charlier effecten. Ken je dat? Als je er goed meisjes ziet als je gaat stappen, als we dan nog konden. Ja ja, ja hoor. Dan lijken ze in hun groep altijd veel mooier. En als je dan ze los ziet, dan valt het eigenlijk altijd heel erg mee. Dat heb ik nooit gehad. Jullie worden een beetje overmoedig. Jongens, jullie hebben het nu over het versieren van groepen meisjes.

[01:32:02]

Concentreer je nou gewoon op Sander over het algemeen. Ja, ja, ja, jij ook.

[01:32:05]

Moet je je? Jullie hebben iemand die Vivace trucs uit 1951.

[01:32:10]

Gehoopt dat we wat verder waren showed. Maar we isoleer niet. Maar ik moet zeggen aan de smaak van Sjoerd. Uitstekend. Daar is niks meer Zuidzande. Iets waar je hele leuke meisjes salute. En die ene had al een glas champagne in de hand op de foto, dus die is er in principe wel klaar voor. Ben ik wel zeker. En die andere zat heel vriendelijk te lachen. Maar je kan ook nog proberen. Een beetje bedoel je kan alleen maar wandelen.

[01:32:31]

Nu wel een ouwe lul, maar noem het maar niks. Je kan kiezen of met twee chagrijnige gasten verwarmend gaan zitten lullen of met zo'n meisje wandelen.

[01:32:39]

Maar ook zouden we wel een beetje Fijenoord mindset die fijn dat Manset door los te laten op het internet, dat je niet zo klein denken, kleine dingen groot internationaal denken.

[01:32:48]

Champions League.

[01:32:49]

Ja ha, ga ik maar laten we zeggen we zijn niet ontevreden over de eerste stappen die die heeft gezet. En nee hoor, en kijk je, je mag ook Distin misbruiken, want als je een foto neemt met die 100 vinden ze ook leuk Sirris. Een goeie of heel veel. Maar weet je dat vrouwen die nou gewoon een hondje hebben geschopt?

[01:33:04]

Heb jij te pakken? Nee, maar in mannen met een hondje, dat is nog veel schattiger. Daar werkt vertederend, erg vertederend. Of je nichtje ofzo. Die had ik wel op. Ik loop niet voor niks de hele dag met die honden, die stad.

[01:33:13]

Het is niet omdat je net moet plassen wat het zijn nichtje heel slim, rechtlijnig werkt. Vertederend een baby. Maar dan moet je daarna willen kijken. Als je eenmaal vertederd hebt gewerkt, dan moet je. Daarna moet je daar ook weer vanaf. Dat valt niet mee. Maar dan moet je je ware aard dus een beetje zoals Martijn geven. Men moet je toch weer je ware aard laten zien. Je kan hier wel drie uur heel positief gaan zitten zijn, maar op een geven moment begint toch een beetje duidelijk te maken te trekken.

[01:33:37]

Ik begrijp het allemaal even te krijgen heel vervelend te worden dat het helemaal niks lijkt. Ja okay Sjoerd. Mooi hoor zeggen. Je bent beter bezig geweest dan Feyenoord of uitstekende rubriek dit. Ik zie hier perspectief in. Ik ben heel benieuwd. Nou, nog een Amerikaanse investeerder wordt het in de plus. En dan zit je er helemaal geramd. Jammer ja.

[01:33:54]

Sterker nog, de kopers ze. Tinne ja. Na mooi Sjoerds laten we de conclusie is Sjoerd was beter dan Feyenoord. Benieuwd hoe het volgende week is omstreeks deze tijd? Ja, en je had toch weer als afsluiting van van deze toch aparte week waar je heel veel is gebeurd. Een bijpassend gedicht gevonden?

[01:34:11]

Nou. Vannacht om half twee lieve luisteraars. Vijfenhalf 2 was het. Volgens mij kreeg ik van jou een appje met de mededeling met de vraag heb je nog een gedichtje? Toen zei ik nog tegen jou gedichtje dat is niet de juiste term dus die je terug sorry rijmpje. Hoe moet het dan noemen? Poëzie? En ik dacht van nou ja, om toch om toch de. Na al dat ordinaire gepraat over kinderen en om de luisterende miljoen luisteraars toch een beetje te verheffen, ging ik mijn best doen.

[01:34:38]

En binnen 2 minuten is het waar of niet. Binnen 2 minuten had ik een hij was heel snel ja, had ik een uitstekend gedicht van Rien. Vroeg in de wei. M. Bekende woorden als dichter, stadsdichter, bekende Rotterdamse dichters staan er wel zei geloof ik al vier of vijf plekken in Rotterdam waar uh uh strofes van zijn gedichten staan onder andere Eéntje a n top Hatti. Hoe ging Jackal weer waar oud is? Als auto's in nood is, is de redding nabij.

[01:35:04]

Dat is toch wat de stad is? Is dat goed of niet alles goed? Nou, dat is goed daarvan. Dat is daarom. Dat is wat. Dat is ook geen typisch Rotterdams gedicht vinden. Maar vorige keer ook al uitgelegd deze en de af afsluiter. Uh, even voor Sjoerd om mee te geven. Kijk je moet gedichten nooit gaan uitleggen, maar hij moet wel effe weten. Het gaat over 1970. Het begint er al een belletje rinkelen natuurlijk bij Sjoerd, ondanks het feit dat ie toen nog nog lang niet geboren was.

[01:35:26]

Maar toen was er dus het popfestival in Kralingen. En dan was er zo'n manifestatie hier waar je met kabelbanen over de Coolsingel kon. En meer leggen me niet uit, want anders verpesten werd. Nou, we zeggen wel tot volgende week met hopelijk beter een beetje Feijenoord. We danken dit allemaal aan Raymond.

[01:35:42]

1970 toen het seizoen met de C van Europacup werd geschreven, gingen we met z'n allen naar de Coolsingel voor de balkonscène van Koning Voetbal. Toen het jaar met de C van Communicatie werd geschreven. Daar zweefden dagjesmensen en toeristen in een stoeltjeslift boven de straten en de pleinen van de City. Toen de zomer met de K. Van Kralingen werd geschreven tofoe en naar het bos voor de vergadering van lymfe naar Satis die dansten en zongen dat de zon zou komen. En toen begon het te regenen.

[01:36:23]

Mafkezen, wat al bij al doen. Met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een heel groot probleem. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer, maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd had, maar dat heb ik toen gezegd.