Transcribe your podcast
[00:00:01]

Mafkezen van de O'Brian doen. Zangavond Ook is door Pierre van Hooijdonk met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een heel groot probleem hoor.

[00:00:22]

Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd. Dik voor mekaar Philippa podcast aflevering 27, Het dorpje dat de dapper weerstand biedt in podcast podcast land, zeg maar het Klazienaveen van de fan van Podcast Land. Ja, ik zat te denken moeten we nou intussen al niet? Het was er dik voor mekaar podcast noemen of zeggen ja, dat is nog even iets te vroeg.

[00:00:57]

Nou, we moeten voorzichtig gaan nadenken over een hele kleine naamswijziging en een imago switch.

[00:01:03]

Was het zo deze kant op gaat, want zelfs wij kunnen niet meer volhouden dat dik voor mekaar is allemaal.

[00:01:08]

Het past helemaal niet op de mok. Het was dik voor mekaar. Pot podcast. Nee, maar misschien moeten we net als Feyenoord doen even dit uitzitten. Gewoon om zoveel mogelijk de schade beperkt te houden. En dan volgend jaar de grote recette. Grote ommezwaai. Hoe noemen die Duitsers dat? Das Ree riep. Hoe noemen ze dat? Heb je toch een darie botersaus? Ja, dat is echt een hele dikke boeken. Waar die precies die bijbel is dat.

[00:01:31]

Ik ben in het Indo's Riboud geweest afgelopen afgelopen zondag. Ja, in de toekomst. Ik ben. Ik heb een ster. Ik heb. Ja hoor, ik heb een stapje in de toekomst genomen. Ja ja, maar als je in het voetbal laboratorium ja allemaal Wissam witte je witte jas aan.

[00:01:46]

Ja ja, mondkapje uiteraard. Moest al goed bril op. Was ik niet geheim? Nee, het was niet geheim was. Ze was vrij open. Dat soort dingen speelt de game achter. Net als bij Coca Cola. Dat dat geheime recept.

[00:01:56]

Dat wordt ergens opgeslagen in een in een kluis ligt. Nou, wat is daar eigenlijk ook alleen? Het viel me op dat eigenlijk niemand dat had. Ook over Arne Slot Based Son eigenlijk onder die Pascal Jansen kwam. Maar wel lekker lopen eerlijk gezegd. Dan wa wat? Dat kan natuurlijk een paar dingen betekenen. Nou nou ja of. Of Arne Slot heeft het zo goed neergezet dat het gewoon ja dat ie zegt zich al voor zichzelf om is misbaar heeft gemaakt.

[00:02:19]

Is dat een woord is? Ja of t zijn misschien toch die spelers, die generatie spelers die het zo goed doet en wat gefrustreerd.

[00:02:27]

Even met Sjoerd.

[00:02:28]

Kom nou Martin. Dat bericht het CAS niet midden in een hele moeilijke zin, dus ik kwam aan zijn lippen. Grammaticaal viel dat al niet mee en dan zou je er meer over hebben. En dan hebben we Merel die weer ons gaan. Lastig, gaat Van Sande. Maar daar komen we straks nog wel op. Nee, maar t was een hele ervaring hoor, in t euh en lekker geparkeerd voor de deur geparkeerd. Heerlijke. En die wedstrijd. Gevolg in de Kees Kist Laurenz volgens mij.

[00:02:49]

Kees Kist op de tribune zat ook op de tribune, want die heeft natuurlijk die Baudu aan de andere aan de gang gekregen. Leuk, maar was perfect georganiseerd bij je aanzetten sowieso, want dat is perfect georganiseerd. T Is alles, dat is ook wel zo, maar t is wel een gastvrije club. En het was ook wel een een leuke wedstrijd met een minder resultaat. Nou begonnen.

[00:03:06]

Het begon ontzettend hoopvol. Ik had er ook echt. Ik keek er echt naar uit en ik dacht van ik dacht ook bij mezelf wat zou het toch ontzettend leuk zijn als veilig nam met 6 0 winnen en dat aanzet helemaal weg dat ze in Rotterdam denken, want we hebben de verkeerde club als voorbeeld genomen, dus dat was toch veel leuker geweest. Dat was leuker dan dit Gaspart. Al in de tweede helft hebben we meer en meer naar we moeten zitten kijken, want de mijn humeur was wel een beetje zoals Feyenoord zelf tamelijk wisselvallig.

[00:03:30]

Nou, dat is dus een goeie omschrijving, begon hij al in Groningen, waar ze niet onaardig speelden. Heb je hier gezien dat midweeks? Ja ja, jij ook. Want dat was ook wat hoor dan waar je helemaal naar Groningen. Natuurlijk mag je niet zeggen trouwens hoor. Als ik vroeger zei op de redactie van je iets is waar dat ge kut Groningen, tering eind. Nou, dat moest je even moet je er vermelden. Want ja, voor mensen die in Emmen wonen was Groningen helemaal niet ver.

[00:03:51]

Behaalde ik het vandaan. Nou, dat is waar toevallig. Ben jij dat nou zegt? Heb ik dat gisteren Zoomers? Zoiets heb ik nog even toegevoegd aan mijn boek.

[00:03:58]

Ja ja hoor Johan. Ja ook omdat ie euh. Als je als jullie je typetjes zoals jij die je die dan de Randstad de Randstad bewijst boven de de Randstad Boys, hoewel je uiteindelijk van een uit de kluiten gegroeid dorp komt. Nou, gewoon met stadsrechten weet ik. Maar blijf van Schiedam. Rotterdam werd geboren. O ja, da's waar. Euh dan.

[00:04:18]

Als je dan nog niet luisterde, dan kreeg je ook gewoon in die kolom van Johan een draai om de oren.

[00:04:23]

Natuurlijk ook de kreeg allerlei vragen vroeg. Was dat nou? Leo Verheul, die toen hij dat stuk had geschreven dat in het verrassend leuke Enschede, waar ze opvallend leuke grandcafé ze hadden, kreeg die ook op z'n flikkeren? Ja, want ja, die hadden ze echt niet alleen maar in Rotterdam Crank Cafés.

[00:04:40]

Johan heeft zich een keer verschrikkelijk geërgerd. Uh aan uh. Dat staat niet in het boek. Dus vertel ik het hier maar aan de vrouw van Rob Jacobs. Ook Exva Feyenoorder ex-Feyenoord trainer, die dan dus een speler werd van of er trainer werd van FC Groningen en daarna een week of viere gingen ze ook de vrouw van Rob Jacobs interviewen en die zei toen in de krant van Nou ik. Ze had er op gezien tegen een verhuizing naar Groningen, maar toen was de app van Apple aan alle kanten meegevallen.

[00:05:05]

Er waren zelfs tennisbanen. Dat klopt. Ik zou je zeggen, ik voetbalde toen samen met met de zoon van Rob Jacobs bij Excelsior Maassluis toen die naar Groningen ging. Ja dus. Heel die rel hebben wij toen wel van dichtbij meegekregen. Ja ja, zal dat tennisbanen? En het was allemaal best wel een winkels waar westers eigenlijk. Ja, supermarkt Aldi is ook al Ariola hadden ze. Alles viel allemaal reuze mee. Maar goed, blijft natuurlijk entering eind gezien vanaf Rotterdam door die polder.

[00:05:29]

Dan krijg je de klap bij Heerenveen. Wat denk je van Heerenveen? Maar dan moet je het nog effe 60 kilometer doorploegen. Ja joh, maar je hebt en dan ben je maar wel keurig. Het was niet voor het stadion parkeren. Dat was dan een enorme tegenvaller, maar de wedstrijd, maar dat was wel wat anders dan parkeren bij mensen, is een of andere zorg centrumleider. Dat zijn zorgverzekeraar en zorgverzekeraar trouwens die blokkendozen als je daar aankomt en je ziet helemaal niet dat het een stadion is.

[00:05:51]

Het is een soort Ikea voor een als stadion vermomde Ikea, maar eerder een soort van binnen niet penitentiaire inrichting. Als je het van van buiten ziet, maar vanbinnen is het echt een prachtig stadion vind ik één van de mooiste stadions. Zeker met zo'n T. Maar ook zo'n ringetje zouden op en zo dus maar is altijd leuk. Om maar om daar te zijn. Er zaten daar nog geen prominenten op de tribune zoals Kees Kist bij HZ zat en bij Groningen nog een ouwe Groningse held ofzo.

[00:06:13]

Nee, ik kwam aangelopen en het is dus helemaal niemand in het stadion. Dus het blijft natuurlijk wel gewoon gek. Dus je stapt naar binnen en je loopt door. En daar zaten de bestuursleden van. Van G. Van Groningen, Wouter Gudde, de algemeen directeur, H. De directeur en technisch directeur de Fledderus ook een beetje. Ja, ook ook een beetje. Uitvinden natuurlijk en Arnesen zat er met 1 Cor Pot opgewekter Cor Pot.

[00:06:41]

Die was met met Casper van Eijck meegereden en dat was het ook wel zo'n beetje. En dan loop je in dat hele lege stadion. Je gaat je op je plek, zet, je kijkt die wedstrijd na. In de rust krijg je een broodje en een envelope. Na de rijen weer terug kan je rechtsaf naar Kopenhagen of linksaf richting de richting Rotterdam.

[00:07:02]

Maar daar vindt nog een tijdje met Arnhemsen staan praten. Dat was nog wel even interessant. Je hebt je toch al een tijd voor natuurlijk? Ja, dus een beetje gevraag van hoe dat? Hoe de zaken er nou nou voorstaan. En ja, dat is toch elke keer weer? En volgens mij hebben we t hier wel vaker besproken.

[00:07:15]

Toch opvallend iets dat je tegen een. Het gaat allemaal niet zo best met Finland, maar tegen een opgewekte, vrolijke, vrolijke Denen staat te praten met een eeuwige glimlach op onze mond. Begin me nou toch wel een beetje erg aan dat orkest op de Titanic. Doet het mij nu denken harsh. Maar blijf lachen. Nu door blijven spelen. Door blijven spelen met dat orkest. Nee jou goed. Hebben we verstand van zaken gevraagd met hoe dat nou met dat sport zonnetje zat.

[00:07:37]

Dat euh ja, het draaiveld hielden heel de boel aan doorlicht is. Nou, dat gaat allemaal hartstikke goed volgens ze. Volgens Arnesen zou iedereen geïnterviewd en en gesproken komen binnenkort met de eerste bevindingen naar buiten. En nog vragen. Wat kost dat gekke die gekkigheid nog allemaal niet?

[00:07:51]

Maar dat viel ook reuze mee. Want het is tussen Frank Arnesen prijs die Feijenoord moet betalen.

[00:07:57]

Wat betekent dat nou dat dat het de een fractie is van wat dat bedrijf normaal gesproken vraagt voor die werkzaamheden omdat ie die Mitford nog kent dus etcetera uit Chelsy dus. Dat is allemaal niet zo gek. Veel noemde geen bedragen. Hij noemde geen bedrag, maar we konden er van uitgaan dat het echt echt voor een fractie was en dat dat sportscholen zie het ook wel leuk vond om in plaats van de Los Angeles Clippers zo'n Nederlands voetbalclub je een beetje helpen op de kaart te zetten.

[00:08:20]

Dat idee gaf die gast die een beetje en dat jullie geloofden dat allemaal hebben. Geen enkele reden om dat niet te geloven. Ik zei dat we schrijven over de scouting Cruijff die de grootste honkbal ploegen en van basketbal alles met ploegen doet. Die vind het leuk. Je ziet een uitdaging, ziet een uitdaging, een einde van de club waar ze tot een paar maanden geleden nog nooit van gehoord. Maar ze kennen Frank Arnesen, die er de sport doen waar ze ook nog nooit van hebben gehoord.

[00:08:44]

Ja, maar ze kennen Arnesen omdat. Omdat die de hele dag loopt te lachen, doen ze het voor een vriendenprijsje. Dat is uitstekend samengevat. OK! Zou iets mee moeten doen. Ja. Verder hebben nog gevraagd naar de scouting omdat er weer een scout weg is. Aptroot is natuurlijk ook op non-actief gesteld. Ja, dus ze hebben nog ergens een. Een Deen lopen, Bjarne Hansen die het dan allemaal moet doen en hoeft ook geen zorgen te maken, zei Arnesen.

[00:09:03]

Want nee, nee, dat allemaal goed. Ze zijn druk bezig om UNSCOM scouts te zoeken en hij is al gaf die ook al toe met terwijl ze nu beneden zijn, het terras dat neerzetten. Ja ja, ze gaan helemaal los. Helemaal los. En terecht statement maken dat het huismeester. Tuurlijk. Ja. Wat in Klazienaveen kan kan hieruit natuurlijk.

[00:09:20]

Maar de scouts komende dus aan. En in de tussentijd is ie met Arne Slot bezig om te praten. Tussendoor had je niet beter eerst een paar scouts kunnen zoeken voordat je dat hele zooitje ontslaat. Of maakt dat niet uit. Ik denk dat niet zo gek veel uitmaakt. Dat is dat ook geadviseerd door dat bureau. Dan weet ik eigenlijk niet ze natuurlijk wel kunnen. Ze hebben iedereen via zijn eruit en dan kijken en dan kijken wie de Wieser neerzet. Ja weet ik niet m.

[00:09:43]

Als dat een model is zou zou kunnen. Maar ze zijn dus bezig met scouten. In tussentijd is ie wel met slot al. En dat kan ik ook niet anders dan naar volgend seizoen laat kijken. Welke spelers wel welke spelers niet, welke posities moeten we de versterkingen halen? Ja, en daar ben ik wel benieuwd, want ik geloof toch niet dat Arnesen en en en Slop meteen op over. Over alles op één lijn zitten. Nee, nee, dat nee, want ze halen Tuuk.

[00:10:06]

Behalve een euh een bijzonder de trainer en won de twee natuurlijk ook best wel een eigenwijze gozer in huis volgend jaar die met een eigen kijk op de dingen.

[00:10:13]

En dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo verkeerd te zijn, maar die moet dan samenwerken, maar dan ook vrij eigenwijze technisch directeur te worden. Een leuk. Ja, maar dan, dat hoeft toch ook niet per se dat het dat slecht hoeft te zijn, maar om mekaar toch een beetje uitdaging eigenlijk. Wat waar je deze podcast ook. Waar zijn het ook niet helemaal niet eens over. Heel veel zaken of heel veel zaken? Zijn wij het wel? Ja, natuurlijk zijn we dan veel zaken zoals maar natuurlijk.

[00:10:33]

Nee, het is ook zo. Maar dat hoeft ook niet per se slecht te zijn dat de de. Dan kom je tot toch tot iets waar je allebei natuurlijk inkomt kunt vinden. Daardoor kwam een scout er nog bij, dus ik ben wel benieuwd hoe die selectie van volgend jaar eruit uit gaat zien, want ik weet nog wel. Tenslotte BKZ begon zij die ook tegen een aantal spelers die Seuntjes en nog een aantal van die gasten. Ya ya ya ya ya ya ho, jullie heb ik niet meer nodig.

[00:10:53]

Zoek maar een andere club, maar ik kan me voorstellen dat dat bij Feyenoord. Hoe gek het ook klinkt, het is nog geen geld. Is nog niet heel weinig. Maar dat ie dat ook gaat doen en dat dit echt wel op zijn manier wil gaan doen dat ie die groep helemaal naar zijn hand wil gaan gaan zetten.

[00:11:07]

Nou, hoe kan ie dat zonder geld? Nou ja, dat is dat. Dus geld zullen ze moeten maken met de met het doen van transfers. Maar ja, laten we eerst even deze periode doorkomen door die Cardona en dat loonoffer wat nog steeds boven de boven de markt was afgelopen. Want er zou toch al een gesprek komen. Het zwaard van de damals maskers zou erin, zou Renze de Vries zeggen. Ja nee, dit gesprek is toch geweest? Ja.

[00:11:29]

En hoe het nu verder gaat. Ik sluit niet uit dat een aantal spelers zich verzamelen. Jij hebt toch wel 1 achter een plant gestaan neem ik aan. Jij gaat er zo makkelijk aan voorbij. Je hebt toch wel een ouderwetse Hans de Bruijn tactiek? Natuurlijk heb je langs al die auto's gelopen. Kijk altijd te op die enveloppen staat er allemaal N.A. Tuurlijk heb je mensen gesproken. Alleen je moet er wel iets meer bronnen voor hebben om het om het geheel hard te kunnen zeg maar.

[00:11:50]

Ik laat het zo zeggen. Ik vermoed dat een aantal spelers het er niet bij laat zitten en ik collectief misschien wel een rechtzaak zal gaan gaan aanspannen. Maar nogmaals, dat is iets prematuur, want dit is een podcast, dus dat kan Kant wel zo maar roepen ja. Dus dat is wat ik denk. Hm, omdat niet alle spelers. Dat weet ik wel zeker. Niet blij mee zijn met het met dit gedoe. Hm. Terug naar t voetbal.

[00:12:14]

Nee dus. Nee dat was prima. Met met ernaast even even bijpraten. En toen was de wedstrijd eigenlijk al begonnen. Nu moest ie nog iig plastics genomen zijn. Al begonnen na degene die heel snel op op z'n stoel zitten en en kijken. Ja, en uiteindelijk zonder dat ze daar niet wonnen had ik dat er wel ingezeten. Speelde niet onaardig tegen Groningen natuurlijk ook wel. Een paar spelers miste ja en daarna kwam aan zet. Terwijl we nu alweer weer op de film worden gezet.

[00:12:39]

Want dat gaat ook maar gewoon door hen geloven. Ja, eerst zit ie een hele liefdesbrief te typen. Heb je alleen maar geratel op de achtergrond in de S en de A en de H doet ie het alfabet? Heeft ie weer nou wat geschreven dat het een echte was? Ik ben ik eigenlijk al een beetje stil, want dan komen we straks wel. Dat heeft ie ook. Heb je dat naar jou gestuurd? Ja, ik denk ik wel gestuurd.

[00:12:56]

Ik vond wel hoogeschool. Ja, die is heel ambitieus. Ik. Ik zou willen dat het feit dat jij je dat. Dat de ambitieniveau altijd wat Jugurtha heeft op Tinder. Ja, dan waren we uit alle problemen jongen. En daar zaten al supersoldaten van. Nou aan de champagne. Absoluut Champions League niveau echt.

[00:13:11]

Maar anyway. Ja. Was de eerste helft ook niet onaardig. Was. Ik vond fijn het wel goed spelen. Goeie combinatie, snelle omschakeling. Wat heb je er allemaal aan? Niks? Nee, niks. Nou dat je je niet verveelt voor rust. Ik heb er voor rust niet verveeld. Nee. Nou ja, je hebt er niks aan. Als ie twee keer scoort en één keer met een beetje hulp van van dat Asir. En je geeft zelf weer twee goals weg.

[00:13:29]

Nou, dat is natuurlijk een beetje onhandige actie wil zeggen ja, maar daar staat de 2 2. En dan geef je een iPhone winkel weg met die Bijlo. 3 2. Idiote penalty geef je eigenlijk meer zelf weg 4 2. Dus je kunt er allerlei analyses op loslaten, wat we natuurlijk ook altijd wel doen. Maar uiteindelijk is het toch gewoon. En we kunnen het nu wel zeggen kwaliteit. Euh ja dit. Als je zo de doelpunten weggeeft, dan is kwaliteit.

[00:13:55]

Ja, dat klopt. H. De ploeg die de minste fouten maakt na je kent, hult geheel gereed. Toch wel, die wint de wedstrijd nou fijn. Dat maakt de treffer wat te veel. En als je fouten maakt is dat een vorm van kwaliteit ja. Waardoor Feijenoord weer een paar miljoen minder waard is dan spelers als je niet uitkijkt op deze manier. Op deze manier wel. Ja, dat vind ik wel. Dat vraag me wel af of die spelers zich dat realiseren.

[00:14:15]

Hoe cruciaal het allemaal is nu wel. Misschien is helemaal niet belangrijk hoor. Jij kent spelers toch? Ja nou ja, dacht je dat ie dan thuis zaten? De peinzen van oh jee. Als we geen Europees voetbal halen, dan is het toch wel fijn.

[00:14:26]

Zijn eigenlijke doel is dat we als die betrokkenheid er wel een beetje zou zijn. Die is er bij sommige spelers natuurlijk wel, maar bij het gros. Ja, geloof je dat Platteau nou thuis en in zijn appartement in Rotterdam-Zuid denkt van Molko offs om Europees voetbal halen? Die denkt over wanneer gaat het eerste vliegtuig naar huis? Ja, wie denkt of het in Argentinie is het nu ja ha.

[00:14:48]

En die worden straks zo. Maar er worden er nog Tinie winteren. Zit ik weer daar. Nou ja, als is al die Z24 barbecues asada en soms zo eens aan zijn neus voorbijgaan.

[00:14:57]

En het is gewoon lastig met spelers doen dat gewoon. Euh wat wat wat makkelijker over. Maar het is alles alle alle hens aan dek hoor. Ja, Europees voetbal moet worden gehaald en dat wordt het waarschijnlijk. De Chris Woerts Conflans League waar ze zich voor de voor kwalificeren. Maar ja, dat is beter dan niks, want daar is nog wat en wat geld mee te verdienen. Ja, nee, precies waar ik ik mee. Ik vind het zo relatief stil vanuit de club voor voor een club die in deze situatie zit of ligt het aan mij?

[00:15:29]

Is het ook een verschil zijn? Euh. Als er publiek dat mag denk dan denk ik wel hé, dat denk ik wel.

[00:15:35]

Toch iets meer benadrukt euh, misschien hoe nijpende situatie is of dreigt te worden aangevallen? Toch? Ja, ik weet niet of de of USB bus opwacht of het een bus opwacht. Situatie is of het al zover is? Nee, want wat schat jij in? Nee, het is nog geen beslissing. Is meer gericht op bestuur denk ik dan.

[00:15:52]

Ja ja ja, kijk maar. Bestuur heeft natuurlijk ook nog wat anders aan het hoofd. En dat is natuurlijk die euh, die pandemie en alle alle gevolgen daarvan en de een financieel daar zo goed mogelijk uitkomen. Ja, dat hebben ze natuurlijk al heel onhandig gedaan door het tweede helft van seizoen te begroten met en met publiek. Ja, een stuk al heel euh. Optimistisch geweest.

[00:16:09]

Wishful thinking, maar dat is die hele club op z'n balanceert. Ja, en dan moet je ook wel een beetje hebben. Het een beetje een beetje moet je dat hebben, maar niet. Je moet niet je beleid. Je moet een beker. Je moet niet je beleid erop baseren inderdaad.

[00:16:20]

Nee, want Ansell kan ons het allemaal schelen. Weet je wel. Dat gebeurt wel vanalles van alles lullen wel vol. Elke dinsdag dus ook belangrijk. En wij kunnen omdat ze denken dat elke elke wedstrijd de 4 0 winnen en niks aan de hand. Dat is gewoon. Dat is echt een aan lullen wat nog vol is. Nog nooit gaan. Het is 1908, maar we zijn nog dingen opgevallen tijdens die twee wedstrijden, spelers of zaken waar het over wilde hebben.

[00:16:42]

Ik dacht bij mezelf hoeveel Scandinavische spelers het feit dat nou gehad. Ha volgens mij de eerste was. Denk Harry beeld. Ja, dan krijg ik Kindvall na. Hoeveel heb je in Larsson, Elmander, maar ook Jeppe Coert weet ik van wie je allemaal uit uit de Zweden en Östlund besloot. Maar ik heb nog nooit met silica mtiliga.

[00:17:02]

Ik heb nog nooit een Scandinavie euro op een lentedag zo langs handen zien warmen in een hol in z'n handen in plaats van de jürgens voordat ik moest invallen.

[00:17:11]

Echt, die stond erbij. Alsof die uitspeelden tegen Torpedo Moskou midden in de winter. Dan moeten ze toch met stoppen? Ja, maar hou je klaar. Beetje tragisch worden allemaal hoor deze man. Ja, het is echt stoelde. Die staat er ook bij. Maar daar is ook de schuld van Dick Advocaat. Euh, denk ik toch een beetje of niet?

[00:17:26]

Nou ik bedoel, wij zullen het dan een keertje doen. Wat moeten we dit artikel? We krijgen natuurlijk al gezeur over wat dikwijls is dat de hand boven het hoofd. Nou ja, sorry, maar daar zijn we voor opgericht. Ja, dat is een heet en niet voor niks. Dexcom Ik bedoel wij kunnen geen ijzer met handen breken. We hebben gedaan wat we konden. Wij zijn tot het gaatje gegaan voor dik at all at all onderste uit de kan gehaald.

[00:17:45]

Maar dit? Nee, maar we hebben vorige keer hebben we al. Eerder hebben wij vastgesteld dat het hele trainersvak en vooral de tactiek die tactiek v. Dat vinden allebei volgens mij dat tikje wordt overschat. Natuurlijk wordt het over dat het er vooral om gaat dat je de sfeer een beetje lekker houdt tussen al die moeilijke jongetjes en dat er gewoon genoeg balletjes in de tomatensoep zitten. Zoals ik vorige keer wel zei tuurlijk. Nou, als ik dan naar die chagrijnige gezichten op de bank kijk, dan naar die hangende schouders van Jurgens en iemand die bij de bij de zijlijn staat.

[00:18:12]

Alsof die aan de rand van een heel diep ravijn staat en dat er elk moment iemand een duwtje duwtje kan geven waardoor die naar beneden dondert. Dan denk ik Jan heeft Dick Advocaat nog niet goed gedaan. Zagerijen is wel wat toe. Hij heeft wel toegeslagen. En als ik dan ook nog een overtreding van de aanvoerder zie, maar dat zal toch ook maar dat er een overtreding was?

[00:18:30]

Maar dat was meer euh, iets. Ja, dat moet eigenlijk in de door het Wetboek van Strafrecht worden beoordeeld. Bijna nee, maar vond ik wel een beetje ver gaan. Ja, nee, maar ik vind ik. Nee, dat vind ik ook. Ik vind a. Hij ziet ze elke dag trainen. Het gaf die zelf ook aan ze niet voor niks dat die Linsen opstelt in in de spits. Het is niet omdat ie nou laaiend enthousiast is en die drie spitsen laten zien.

[00:18:52]

Neem Amerkaanse gebracht tegen Heerenveen in een moeilijke situatie waarvan je toch van een spits verwacht dat ie wat doet, dat hij actief is, dat ie gaat sleuren, dat ie duels wint. Nou, als jeuken zijn iets niet is of iets niet heeft is dat t. En dan valt weer in. Ja ja. En dat houdt ergens een keer op. Ja natuurlijk.

[00:19:10]

Maar ik bedoel als die situatie zo is, dan is het een tweede taak om een ieder geval voor te zorgen dat die mensen nog een beetje in geloven. Nog een beetje zin in hebben. In ieder geval niet als ze drie mummies in die dugout gaan zitten. Wie toch die trainers of die de spelertjes of de spelers?

[00:19:23]

Ja ja, het is toch zo dat de zag er zijn op de loer ligt? Komt natuurlijk resultaten maar uitgeschakeld voor alles. Ja ja, maar het komt ook wel een beetje door de trainer. Toch wat dat het zo'n sfeer onder de spelers onderling doet. Het loonoffer speelt mee. Dat speelt mee. Maar ja, Heerenveen uit speelt bij die uitschakeling voor de beker speelt mij natuurlijk ja. En de irritaties over de over zullen ook wel meespelen.

[00:19:47]

Ja dan denk ik wel. Niks menselijk is is spelers vreemd. Ja, ik krijg toevallig ook wel eens aan de trainer. Ja ja, neem maar dat de Mabo bij jou stond en niet zo'n camera van je spine op je gezicht. Nee Vandervee. Jos stelt dat ook Westlandse omroep stichting van die gasten. Die hadden dan zo'n zonder zo'n stekkerdoos bij zich met zo'n verlengsnoer. Dat deden ze dus dit is het stopcontact in de kantine. En als dan een wedstrijdje veld 2 was, dan bestaat het.

[00:20:14]

We gaan eventjes naar de biomoleculen waar er evenveel. Thuis hebben wij tegen die hagen en vifw 27 ja ja, Baeckelandt keurig op de bank zat ook zelfs naar de straatstenen.

[00:20:27]

Ja ja, vaak maar goed.

[00:20:30]

En je weet je dus. Ja en nee. Dat is dan. Wordt nu wel wel spannend. Want krijg je deze ook komende weken maanden nog een beetje aan de gang? Moet ik één ding doen? Dat is wel dat Europees voetbal halen? Ja, maar ik vind het ook zo leuk dat die de.

[00:20:40]

Hoe aandoenlijk, hoe die advocaat zich zit in te houden op die persconferenties en na afloop.

[00:20:47]

Die zo ongeveer ongelooflijk opzichtig gezien die berg. Ja, het is mensen van het allemaal. Dat zijn allemaal fans. Ja, soort internationale fans. Voor ons staan de spandoeken met mijn hoofd erop. Sjoerd kan dat zien. Het is. Spandoeken met James met zijn hoofd op. Die maakt die jongens wél Mendrisio. Dat terras is nou open zodra ik dat gesis van die bier pompen hoor. Denk niet dat ze dat doen, maar stel, dan is de podcast afgelopen per direct.

[00:21:10]

Dan houdt het op per direct. Dus nou ja, Dick is een beetje. Ja, Dick snakt ook naar het Indio.

[00:21:18]

Dit is gewoon iedereen. Snakte iedereen zondag ook uit.

[00:21:23]

Ze willen geen gelazer in de tent daarvoor. Neem Dick heeft de hele hele boel in bescherming.

[00:21:27]

Natuurlijk vind ik zo grappig dat. Dat is zo tegen z'n natuur. Je ziet dat er helemaal van hijgen. Bijna was hij buiten adem in elke micro. Uitslag? Ja hoor, maar dat houdt dit niveau.

[00:21:38]

Vrijdagavond was die bom een keer. Barst zeker fout. Cor Pot moeten heel snel op de bank gaan zitten. Meer dan een uur om in toom te houden, want anders gaat het helemaal fout.

[00:21:45]

Nog één keertje die Etna, die die die ontploft. Dat mogen we dan nog één keer meemaken. Dat het toch wel weer mooi is dat nou die Coen Stam zit op de bank. Oh ja, terwijl Koeman met zo'n boekwerk met allerlei dingetjes erin schrijven en zo gingen lopen. Wil dat ook tegen je? Nou, die kijkt daarna.

[00:22:00]

Die denk jij. Ik heb me van alles vertellen, maar ik ga gewoon een punt in die punt staan en verder niks doen. Ja, en ook voordoen. Dat viel me wel op uit bij Groningen toen Linssen die kans miste. voorDOEN dat hij hem net anders had moeten raken. Want er was wel een goal geweest. Ja, het is anders schijtziek als speler. Dat soort dingen. Ja, nee, als je als trainer al dik draait zich om.

[00:22:16]

Ja.

[00:22:16]

En dan denkt van ja ja, moet je ermee? Nee.

[00:22:20]

Maar kijk, weet je wat het wel is? De kritiek op Dick Advocaat zwelt aan en zo hoort het ook.

[00:22:24]

Zo gaat het ook altijd. Zelfs advocaat is ze wordt daar slachtoffer van. Maar daar zit ik een beetje onzin om te veroordelen op basis van persoonlijke fouten van spelers. Tuurlijk, dat is een beetje vreemd. Word nou nee tegen dan wel, maar zetten we iets iets iets geweldigs had gedaan. Niet alle dingen die cultband Sonnenfeld doorgeschoven om onder druk te zetten. Ja joh, maar dat gaat. Maar dan moet je heel veel denken dat dat voetbal een PlayStation is en dat je met zo'n joystick.

[00:22:47]

En hij doet dat. Dat doe ik even. 6 en dan lost het zich allemaal vanzelf op. Nee, natuurlijk niet. Nee. Maar wat hij moet. Wat hij moet doen. De stemming erin houden en zorgen dat ze er nog voor gaan en zo. Dat dat b. Daar begin ik maar wat je een beetje met twijfels te krijgen hoor. Of dat lukt? En of die daar nog. Of die de fut nog heeft en of die de juiste aanpak heeft.

[00:23:04]

Ik weet niet uh ik. Jij hebt mijn man. Ik geloof nog altijd een tijd op de bank volgens mij. Je hoort hem wel hoor. Je hoort er wel ja. Voorheen was die negentig minuten stond al zo'n opwindt. Kom nou eens langs en langs het langs de lijn. Ja, maar ik denk dat ik hem heel vaak hoofdschuddend de Nima in die dugout zitten. Dat is misschien wel zo, maar weet je. Je kijkt ook naar het spel.

[00:23:25]

Als het nou echte totale chaos was geweest, hadden ze bij Groningen niet zo gespeeld. Ik zeg niet dat het geweldig was, maar ze waren beter en zag er bij vlagen aardig uit. Zelfde geldt die eerste helft tegen AZ. Het lijkt alsof ze helemaal de geest uit de fles is. Dan laten ze het lopen en dan worden twee keer helemaal niks. Ja, en dan voel je als trainer wel van euh dat t klaar is. Maar ik denk dat het nog steeds t is wel een dun lijntje, maar ik denk dan wel dat het euh dat het nog kan.

[00:23:46]

Nou ja, ben benieuwd. Zaterdag Heerenveen. Halfvijf. Een krankzinnige tijd. Natuurlijk zaten nog alle vijf. Ja ha. Het gekke tijdje, een hele gekke tijd. Dat betekent dat je een heel weekend thuis zit nog. Hoe bedoel je nou? Zaterdag al een vijfde Becquart en vrijwel zes kwart over zes bij uur of half negen thuis op zaterdagavond. En dan niks. Daar kan je nog een half uurtje buiten en dan moet je naar binnen, naar binnen.

[00:24:10]

En dan? En dan heel de zondag. En dan ga je in een diepgravende analyse schrijven over Feyenoord. Ja, dat ook. Maar de lezertjes maar je verrast. Of je het weet loop je in een bos rond, ergens of zo.

[00:24:21]

Ja, met het cement, met de familie. Omdat met de ziel onder de aarde.

[00:24:26]

Dus mijn groetjes van van later zorg. Ik denk dat het dat is wat ik zeg. Dun lijntje. Maar met al zijn ervaring moet ik toch in staat zijn om dit Feyenoord nog eventjes.

[00:24:35]

Ja, hij zegt hierop staat maar hij straalt niet uit. Hij hoeft niet, maar die energie echter meer die voorheen had. Nee, maar de teleurstelling is ook geen kans meer op een prijs. Geen kansen op de tweede plaats. Dus ja, ja ja verder. Maar Joop gaat wel erg ver om het voortbestaan van die club. Ongeveer H. Dat gevoel krijg je toch een beetje. En euh, ik denk echt dat het heel cruciale periode is voor de club.

[00:24:55]

En uhm, ik was fan van de week aan dat apen toevallig met Jorien van den Herik. Vroeg hem of hij ook het idee had of dat ik misschien een beetje. Overdreven hoe nijpende situatie is. Maar hij vond dat ook. Dat vind ik toch wel iemand wiens mening ik absoluut aan hecht? Absoluut. Dus het zou toch nog wel even lekker zijn als Dick iets meer doet dan alleen maar de schade zo beperkt mogelijk houden en proberen het eind van Van de Ven van het seizoen te halen.

[00:25:20]

Want ze moeten nog effe voor gaan toch? Nou ja, dik of het kopen natuurlijk. Dus iedereen uit de problemen maar binnenkort kan binnenkort kan niet alleen Dik-Faber kopen, kan elke boerenlul of wijnland kopen, want hebben ze zo hard geld nodig. Dat is ook een paar punten. En met die geldschieter als die al bestaat. Als ie al komt.

[00:25:35]

Maar ik bedoel je zit nou in een situatie als die niet komt. Die geldschieter heb je een probleem, maar als die wel komt ja dan kan die zo die hele club overnemen. Want dat zit dan zo. Ze heeft al zo'n slechte onderhandelingspositie denk ik. Tuurlijk ook als gaat om spelers en dat is ook zo. Iedereen weet dat fijn dat geld nodig hebben. Dat maakt natuurlijk lastig onderhandelen. Ja dat klopt.

[00:25:53]

Maar laten we vooral de stemming erin houden jongens. Wat nou zeggen? Ik weet wie. Ik hang bijna aan een touw met een trapgat hier. Een t shirt zie ook niet meer zitten. Die zit alweer niet, want dat is nou een 100 thinks allerlei dingen die wij daar doen. Je hebt het telefoontje goudhaantje aan te socialmedia. Wil je dat nou niet altijd hè? Verder nog dingen opgevallen? Nee joh, maar ik kon ook zo'n scenario met dat gezeur cuxw zeggen.

[00:26:15]

Ook cuxw na die viel. Maar wel op wat mij Turia dat.

[00:26:19]

Wat kunnen we dat eventjes trouwens. Een keer een goed verhaal met die Coxie moet. Nou, dat is leuk dat je dat zegt. Dat was nou opvallend dat je dat zeggen. Maar ik had die Coxcie afgesproken omdat Van Hanegem hem symbool heeft gesteld. H voor voor het feit dat van dit seizoen dubbele punt.

[00:26:32]

Het kan beter. Ja nou, dat klopt, maar dat klopt. Ik vond wel het sympathieke interviewtje. Daardoor weet je wat het is met die ik. Je moet die interviews met die voor niks ten nadele van jou. Want ja, goed doet het goed. Maar je moet eigenlijk die interviews met die spelers net zo bekijken als als zo'n voetbalwedstrijd is eigenlijk in die in die negentig minuten. Als je 2 3 leuke acties ziet, dan moet je dan. Dan moet je tevreden maar niet tevreden maar zijn.

[00:26:53]

En dat ze dit ook moet bij alle individuen met die voetballers. Je moet eerst door zo'n woud van 1 van gedoe heen en dan gaan ze toch wel leuke dingen zeggen. Hij zei je ook goeie dingen vond ik. Je moet ook die tweede en derde laag moet je meepakken. Ja, maar dat de D, dat is toch gewoon het literaire gehalte daarvan? Dat laat ik dan eerst nog even op me inwerken en je moet dat eigenlijk 2 3 keer lezen.

[00:27:12]

Ik ga het naast het werk van van Joyce en en Hemingway informatieaanbod leggen. Ja, dan ga ik die verbanden proberen te zoeken en dan zie ik die diepere laag en daar gaat het over jou. Dan gaat er voor jou een wereld over. Pro-Continentale zelf verwijst om de pa, om de alinea van wijsheid naar de wereldliteratuur. Ja natuurlijk, zo zit het in mekaar.

[00:27:28]

Nee, maar uhm, van wel aardig wat. IE zei over hoe moeilijk het is. Uh, voor talent in de Kuip. Nou, dat is ook zo dat ze dat laten. Ging het ook een beetje om in het in z'n algemeenheid.

[00:27:40]

Ja, dat heeft u wel gelijk in. Het is erg lastig en hij neemt al Feijenoord als voorbeeld. Dat is sowieso lastig voor jonge spelers. Kijk nu naar PSV met de nieuwe trainer. Zo het spelen zullen op het paard gezet zegt hij. En dan ook razendsnel weer afgetrokken. Het is ook niet alleen bij Feijenoord. Nee zeker, maar bij Feyenoord is natuurlijk wel opvallend. En dan dat hij volgens mij een beetje nagedacht, want hij zegt welke speler heerst bij de IS bij Feyenoord.

[00:28:01]

Nou zonder problemen fluitend zo. Maar nou leven zeg. Ja, jij is dus. Nou, dat is wel heel goed, zeggen ze. Goed. Heerlijk. Oesters, Champéry oesters komen er gewoon binnen.

[00:28:12]

Heerlijk lekker die je lekker die zeelucht. Ha, dat is van Michael thuiskomen. Dit hoor. Als je de zeeën uit Zeeland. Ja, tuurlijk een lekker man. Heerlijk goed he? Het begint er op te lijken jongen zei ha, dit kunnen we wel beter naar binnen. Slopers, die microfoon, de fruitstad. Dat wordt heel onsmakelijk denk ik wel ja.

[00:28:29]

En dan moet je eigenlijk ook een beetje wat bij gedronken worden. Ja, echt wel hoor. Maar ja, daar helemaal geen feest. Ze zevenentwintigste aflevering. T Is Altijd verliest twee wanprestaties op rij. Gratis afleveringen hebben gered. 1 vind ik. Dat is natuurlijk elke dag feest. Best knap. Elke dag is feest. Ik ga zo even verzorgen, ze drinken, zeg maar effe uit de zon. Dat zou zonde zijn.

[00:28:48]

Maar uhm, ik zat midden in een ontzettend spannend verhaal. Ja, precies, want ik ging weer aan je lippen en het ging over die talenten en dat het zo moeilijk is. Maar bij Feyenoord dat dit er over nagedacht. Want bij is zelfs van Persie. Wat hebben we daar wel niet meer meegemaakt?

[00:29:00]

Ja ja, maar hij zei ook van euh ja. Ze zeggen dan dat het van Ajax heeft die talenten wel. Dan breken ze dan wel door zonder problemen en dan gaan ze wel voor het juiste bedrag de deur weer uit. Maar hij zei ja, die jongen die je, die jongere spelers komen in een elftal wat wat veel beter in mekaar zit. Wat routiniers heeft, wat spelers heeft met heel veel ervaring omdat ze het geld hebben. Wat fijn dat niet heeft.

[00:29:21]

Daar zit natuurlijk wel wat in. Je is ook zo. En nee, ik moest ervan denken aan wat Wim Kieft mij vertelde over Wim Jansen H. Kieft heeft als jonge speler bij Ajax en Wim Jansen meegemaakt. En Cruijff gelijktijdig in één elftal. Hij zei ja, ik werd opgevoed bij Ajax, in die in die cultuur, van die ouderwetse voetbalcultuur, van schreeuwen tegen elkaar jonge spelers afbranden en nog net geen petjes doorknippen. Dat de was toen nog niet, maar scheelde weinig of luiers ophangen.

[00:29:46]

De PR meneer? Ja, dat bestond nog niet. Wat wel van de massagetafel afgekeken worden. Dat dat dat die onzin allemaal. Schelden en tieren. En toen zij die en toen kwam Cruijff en Wim Jansen en vooral Paul Jansen. Eigenlijk geloof ik. En die zij die waren zo ontzettend goed in zijn waren zo duidelijk veel en veel beter dan de rest. Die had dat helemaal niet nodig om te schreeuwen. Dan luisterde iedereen aan en nam je wat van aan.

[00:30:05]

NAM je wat voor aanhebben is die ook? Euh, door gegroeid te spelen? En dat heb je natuurlijk inderdaad. Hij heeft hij daar gelijk in. Dat heb je bij Feyenoord. Minder vaak kom je als jongeling in een elftal wat niet loopt of hij. Toen ik over Van Persie kwam bij Feyenoord en zag kijk hij zelf voor om zich heen.

[00:30:19]

Een paar trainingen dag. Dat kan. Eigenlijk ben ik de beste die helaas nog gelijk ook.

[00:30:24]

Hou je de refs in de gaten? Ja ja, het is ie. Sjoerd, zit er ook een pauzeknop op zo'n podcast The Sound Board? Dat als jij nou gewoon op pauze drukken dan dan slepen wij van die Oeste. Willen we die oester arresteren, want anders wordt het eigen, aldus Salmonella V's die er natuurlijk lekker van het pauselijk hof op die pauzeknop.

[00:30:53]

Dat was even lekker, hij vond het ook lekker Ashworth. We hadden nooit een roes droppen. Nee, wat voor de hand. Dit is een moment door stuurt. Lekker Hilckmann, maar wel heel apart. Ja, je al zo apart. Ja, een soort explosie. Ik was maken die ik nog nooit had meegemaakt. Een symfonie van smaken die gewoon euh. En ja, we kunnen er wel een culinair. Dat was wel eens beginnen. Lakeman We zijn herboren.

[00:31:17]

Het heeft ook een opwekkend iets haa, zeker oesters, want daar is ze naar bijgedaan. Want niet alleen onder stelletjes houdt een beetje wel heel lekker aan te raden als de huismuis willen. We kunnen wel reclame maken. Tuurlijk, als de huismeester weer open is. Allemaal even hiernaartoe Oeste jij. Nou, ik heb er helemaal zin in.

[00:31:34]

Ik ben helemaal weer opgeknapt. Zijn een ander mens. Het zag reiniger gedoe van voor die oester dat vergeten werden we helemaal. McCluskey hebben maar Kriss niet hoeven bellen. Ha nee nee, maar ik wist niet of ik ben helemaal weer Taqa. Ongelooflijk. Ja nee, maar goed om terug te komen. Even kort Van Persie ja, dat heeft natuurlijk ook fijn dat van alles meegemaakt en en ellende en weggestuurd et cetera. Leonardo hebben ze alle tijd en energie in geïnvesteerd.

[00:31:57]

Is het ook nooit echt helemaal uitgekomen? Fer, Wijnaldum? Ja die stond op het punt door te breken of laat met het Nederlands elftal te gaan en daar ging ingenaaid Twente ten onder. Ging naar PSV dus is gewoon altijd wat altijd wat uh wat gedoe. Maar je hoeft nu op je tenen te lopen hoor hoor.

[00:32:12]

Je mag gewoon in de zijn. Ja. Ja, ja, we kunnen niet wachten. Alleen jammer dat we daar niet op mogen zitten. Nee maar. Het is niet helemaal exclusief bij Feyenoord, want wat er nu met die Yattara bij PSV aan de hand is? Ja, dat heb. Dat is toch euh, dat u met Van Persie ook gehad had toen die Soen ook weggestuurd? Ik kreeg echter nog een vraag stem voor omdat een einde van een luisteraar vroeg van D tot statement want PSV had afgegeven.

[00:32:39]

Dat iedereen tot euh, de fysiotherapeut. Uhm, de club arts. De materiaalman. Euh ja, heel Noord-Brabant eigenlijk stond achter het uitsluiten van ja van de jaartallen. En Mikos Gouka had in de AD pot was gezegd dat de adel eigenlijk één keer eerder meegemaakt. Dat was toen destijds met die boycot van maken.

[00:32:58]

Ja jij hoorde ik. Ja, had ie gelijk? En ja, jouw boycott. Hoe lang is nou geleden een jaartje of 5? Ja, goed was dat hè? Wat had jou ook weer misdaan eigenlijk? Dat was net een kwartier om te lachen. Was het en dan waren er brieven, kregen we. Dat was de bekende druppel. Natuurlijk was de druppel, maar ik weet niet precies wat ik had gedaan. Ik had dat gedaan. Ja, ik heb hem Kantor even opgezocht.

[00:33:18]

Die brief die ik toen heb gekregen van en wie ik Dobby was die ondertekend toen door de directie. Martin van Geel en Eric Gudde. Heb je toch wel ingelijst?

[00:33:27]

Euh, aan je bureau? Natuurlijk heb.

[00:33:29]

Ik heb er nog steeds ja, effe kijken wat waar staat. Maar ik kan ook wel een paar punten opnoemen waar ze toen een beetje over vielen. Hier heb ik hem zo'n hele officiele Feyenoord brief. Weet je wel. We hebben getwijfeld of we nu weer met een brief moeten reageren. Dat we dit toch doen is omdat we ondanks dat u als hoofdredactie daar niet benieuwd naar lijkt te zijn. Natuurlijk niet. Nee, toch een noodzaak zijn uiteen te willen zetten waarom wij op het standpunt staan dat er iets structureel niet goed zit.

[00:33:57]

Nou ja, dan gaat het door. En dan komen er allerlei verwijten van onjuiste citaten. Euh, niet laten lezen. Allemaal allemaal. En dan komt het eigenlijk. Omdat ik steeds ze schreef dat schudde de miljoenentransfer van de Koeleman had verstuurd, wat ook het geval was. Maar dat ik dat maar bleef herhalen terwijl ik denk aan de KNAG zit in herhaling. Dat denk ik ook. En bovendien, dan ga jij toch over?

[00:34:19]

Ja, daar ga ik over en over van Geel dat dit te laat had ge gehandeld op de transfermarkt omdat Fred Rutten toen met Ben in Europa je moest.

[00:34:26]

Dat soort dingen. Als je nog echt je echt jezelf. Toen was ik echt mezelf. Die transformatie ondergaan? Nee, maar een vrolijke frisse jongen die in New York New werd en ik nu ben. Ja, dus ook jij gaat doen. Weet jij nog wat ik jou toegehapt heb? Want ik las Blessing in disguise. Jij was de eerste die maar toen hapte. Ik was. Het is een blessing in disguise, blessing in disguise en was het ook.

[00:34:45]

Ja, natuurlijk was het dat wat je. Je bent toch al veilig blijven schrijven? Je weet dat heel veel mensen denken van als je die spelers niet mee kan spelen. Je moet die trainer die je kan spreken en dan kan je niet meer werken. Nee, je kan je een stuk beter werken, dan moet je niet meer gehinderd. Dat ook die quote dat ook. Je wordt creatiever. Kijk ik. En je was al super creatief kan aangaan. Interessanter wel.

[00:35:08]

Ik wist altijd wel voor stront boter te maken. Zou als je zeggen ja.

[00:35:12]

Mij hoor, die oude Duitse trainer. Wat worden het te vroeg gestorven na een wanprestatie van Twente van de Hema jaren? Wat is er fout gaan? Ja, ik kan ook niet van de stront boter maken.

[00:35:23]

Ik ben die Hans later. Toen ik bij het werk nog eens een keer tegenkomen. Een heel dik boek heette. Dat heet de Mielke, de Stasi en het ronde leder. Dat is een boek vooraf al van duizend pagina's over de invloed van de Stasi op, euh, op het voetbal in Oost-Duitsland. Ik moest dat doen een groot verhaal over maken, maar daar komt de naam van Hans Maier toch wel een paar keer voor hoor. Als wat dan? Als toch niet door Stasi officier?

[00:35:46]

Jawel, jawel, ja medewerker. Ja als Stasi medewerker. Ja, vonden ze m toch in die archieven? Ja maar uhm. Ja maar.

[00:35:56]

Maar ja, blessing in disguise. Weet je wel. En euh, je maar gewoon. Je hebt gewoon je werk kunnen doen.

[00:36:01]

Maar ook natuurlijk, je was allemaal prima. Ik maakte me ook geen reet uit. Je moet. Kijk, weet je, je moet ergens tegen kunnen als je als je als je dit werk doet. Dan moet je ook niet zeuren als je zelf een keer aan de beurt komt. Alleen het is wel je. Je wordt ook wel neergezet als een totaal onbetrouwbare gek die het doet die zomaar wat doet.

[00:36:16]

Ja, door mensen uit de voetballerij die verder ook totaal onbetrouwbaar is. Er een is natuurlijk gerukt is natuurlijk ook zo en het ergste is dat ze dan ook met spelers gaan schermen en heel de spelersgroep. En euh. Maar ja, weet je wat was Jordy Clasie? Ging naar Southampton. Nou, ik zat gewoon met mijn vliegtuig natuurlijk. Jean-Paul Boëtius ging naar Basel. Ik zat gewoon met hem in het vliegtuig. Ja, dus tot zo ver dat een hele spelersgroep ergens achter staat.

[00:36:37]

Dus dat wil ik er effe maar mee zeggen. En hoe dat hoe dan ook de vraag was kom, hoe komt dat dan weer goed? Ja, dat komt gewoon uiteindelijk goed. Het is gewoon niet handig om in deze wereld heel rancuneus te zijn. Nee, daar zitten maar twee tegen een n twee personen misschien na, maar voor de rest is het wel handig dat je gewoon uh ook een beetje de boven staat. En je moet ook altijd, maar je hebt natuurlijk altijd kijk.

[00:36:56]

Die club heeft andere belangen dan jij. Ja, dus als zo'n media afdeling dan zich helemaal uhm ja die word ik ook gek gemaakt door die directie. Doe daar nou eens wat aan. Ongeleid projectiel loopt hier maar binnen en doet maar wat ie wil. Nou maar het is ook zo dat ik kijk. Ik heb natuurlijk een tijdje de. Toen ik bij Feijenoord werkte de andere kant van de medaille gezien en meegemaakt hoe er werd gereageerd op pers publicaties die ze of niet welgevallig waren, maar ook soms gewoon niet klopte.

[00:37:21]

En dat ging ook wel met ijzeren hand. Toen ja ja, maar dan merk je ook wel de impact daarvan. Bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld bij transfers naar beursgenoteerde clubs ofzo. Van Persie naar Arsenal? Daar staat de staat natuurlijk wel in die contracten dat als dingen uitlekken door de schuld van Feyenoord of vanuit Nederland uit te lekken. Dat soort? Ja, maar dat deed Jan Zwart een goed. Want er moest komen weet ik nog. En daar werd me verteld. Van Persie gaat naar Arsenal daar dit en dit.

[00:37:46]

Sowieso gaat het gebeuren. Maar je mag er nog niks over opschrijven. Ja, dus je kan nu heel je verhaal maken. Heb je de tijd voor? En je kan pas publiceerde als wij het zeggen. Hm, ja, daar kan je geen kant meer op. Want ja, je komt en ze vertellen dat jij. Je kan natuurlijk niet zeggen van nee, dat doe ik niet. Nee, dat was toch heel slim? Nou maar die slim account.

[00:38:03]

Aan de andere kant, je had ook de tijd om die niet van drie regels te tikken, maar gewoon een heel verhaal te maken. Dus aan dat mes snijdt wel aan twee kanten, maar je weet wel de op een hele sluwe manier door Jan duizelt buitenspel gezet. Ja ja ja, maar die slimheid missen ze nou een beetje. Af en toe denk je wel eens maar aan de bak voor de verslaggever zelf. Wat je ook kijkt, mijn. Maar mijn grote idool euh.

[00:38:24]

Is een Amerikaanse journalist en schrijver Guaita Lewis. En die heeft in 1966 wie in katalyse Heyting. Die heeft niets. 19:36 er een stuk geschreven over Frank Sinatra voor Esquire. Dat is door Esquire in 2000 uitgeroepen tot de beste reportage die ze ooit hebben. GE publiceert in Amerika de en daar geschreven toen alle grote journalisten voor blootblad. En dat gaat over Frank Sinatra. Dat heet Frank Sinatra. Hij Cold A. Ik zou alle luisteraars aanraden om dat ervoor op te zoeken en terug te lezen op internet.

[00:38:53]

Dat kan je gewoon vinden. En uhm, da's het beste verhaal wat ooit over Frank Sinatra is geschreven. En hij heeft iedereen gesproken, behalve Frank Sinatra. Want ja, want die had geen zin, want die was verkouden. Daarom weten dat ook. Frank Sinatra is een cold goeie mens. Hij is door de Esquire daarheen gestuurd naar naar, naar en Lee is daarin dat The Hotel gaan zitten.

[00:39:10]

En toen kreeg ik een telefoontje van die manager die zei van ja. Het gaat niet door, want hij is verkouden. En toen belde hij dus naar Esquire van nou, ik zal maar weer terugkomen, want hij wil niet. En die en die zijn baas. En ik blijf dan maar toen is ie omdat ie zich toch verveelt is ie maar euh. De bodyguard van euh Sinatra. Geen interview. Maar ook de vrouw die full time was ingehuurd om de typetjes van hem te verzorgen etcetera.

[00:39:31]

En één een top verhaal, maar is ook veel leuker dan zo'n portret, vaak met mensen over de kern.

[00:39:37]

Leuker dan die mensen zelf. Als je het over mij bedoelt, kijk ik nog een paar mensen werken.

[00:39:40]

Jij kan bellen, maar dan ga je dat vroeger ook. Ja, ik wil er van af. Ik heb wel een paar nummers in Kemseke die effe bellen dan. Ja ja ja, ik vind jou best een goeie trainer.

[00:39:49]

Ja, da's moeilijk om over jezelf te zeggen. Maar ik heb wel een paar nummers van mensen die even bellen. Dan heb je een goed beeld over me. Ja voet. Ja ja, da's allemaal zeg. In de voetballerij vanzelf.

[00:39:59]

Jij hebt dat allemaal overleefd. Feyenoord heeft die boycot overleefd en Feyenoord? Ja, dat is toch ook belangrijk dat vjjy. Dat is een beetje ons picking thumbs zijn met vjjy. Heel lekker, maar ook van een voor mij belangrijkste stuk. Kijk, ik kan wel heel stoer doen, maar leuk is het natuurlijk niet. Nee, als je binnen een Societé Storm terecht komt. Al het gezeik Volkskrant bellen al wat. IE vind het allemaal geweldig natuurlijk. Ja ja, die zijn er altijd klaar mee om een gelijk en Brantjes gelijke hupsakee van.

[00:40:20]

Wat bedoel je nou zeg? Ja heel vervelend. Maar ja, gaat er toch ook niet minder om slapen? Nee, wat vind jij daarvan? Ik zeg namelijk dag dat het aantal leden in de. Noord-Korea gebeurde. Het gebeurt zelf. Het gebeurt zelden om de zoveel tijd is een club, maar lang genoeg volgt. Vroeg of laat krijg je dan een keer. Krijg je ruzie? Tuurlijk. En daarna ga je gewoon weer vrolijk verder. En zo ben ik dan ook weer niet gaan dragen.

[00:40:40]

Nee nee. Bij jou mag gewoon natuurlijk. Tuurlijk wel. Zonnetje in huis.

[00:40:43]

Ja ja, zullen we het echte zonnetje in huis? Schone is effe bellen.

[00:40:48]

Mario Ja, gewoon niet voor de gezelligheid. Tafel om een beetje bovenop de katalyse zijn. Zijn zoon heeft toch een restaurant en een terras. Misschien staat ie nou ook wel een terras uit uit de lagere accijnzen, maar hij is wel altijd bezig. Mario H. Als lezer, want dan staat ie weer. Dan is ie weer een euh, iets aan t klein. Wat was ie allemaal aan het doen? Zat ie bij de dierentuin, bij de gorilla's?

[00:41:06]

Wat een nieuw gelul van de Feyenoord watcher en de bestseller. Het is tijd voor iemand die echt kennis van zaken heeft.

[00:41:17]

Ja hallo, met Mario.

[00:41:26]

Romário trainer Harry Schijfwereld van Wilrijk wil het niet eens over vinylplaat ter wereld gewoon effe een beetje naar ons zin hebben, maar laten we na die twee weken één puntje dit jaar. Bemoei je daar moeite mee. Nee, ja ja, waarbij hoe vaak hebben dat woordgebruik hopen?

[00:41:46]

Ja. Is die hele club opgebouwd op hoop? Ja, ja, ja, het gaat niet goed met ons cluppie. Club van de Hoop kreeg een duidelijk euh ja, bijna afhankelijk van Ajax ze de beker winnen dat er een extra plekje vrijkomt. Guy Luzon bureau Qali. Jaja, anders ben je gedoemd om die play offs te gaan spelen voor de conferentie THL. Maar wat? Ja ja, ja ja, het was ook alweer iets. Wie kent van Charles?

[00:42:13]

Onnozelaar van de eerste helft, jong niet.

[00:42:15]

Niet onaardig inderdaad. Groningen uit Nederland eigenlijk wel. Okay. Klopt. Maarja, doe maar iets tegen de Metamorfosen. Dat was voorheen. Was dat anders? Ja en dan? Dan is speelklaar. En dat 1. Maar is Fitschen.

[00:42:29]

Is dat nou zo veel minder geworden in vergelijking vergelijking met die reeks? 1 die ongeslagen reeks of zijn tegenstanders gewoon wat beter? Of? Wat is er aan de hand?

[00:42:38]

Nou ja, goed. We hebben natuurlijk heel vaak gehad op het feit dat Feyenoord hier in die reeks zonder echt kopduels reeks braal. Ja en kijk beetje. We hebben ons Santino gelijkspel in de tweede helft toen bij Ajax en de eerste helft tegen PSV, maar natuurlijk ook uitstekend was. Maar toch, op de ene of andere manier is het op dit moment gewoon een stuk minder. En ja, of dat nou komt omdat ie toch steeds een beroep moet doen op nagenoeg dezelfde spelers dat Rahman niet meer zo energiek is een kip.

[00:43:08]

Ze hebben natuurlijk wel een keer drie weken in de week, maar dat zou je zeggen. Ja, dan moet je rouleren. Maar ik ben bang waarschijnlijk gaat rouleren. Dat kan het niveau nu ook minder. Dus ja, je moet toch een uur ja wat dat betreft een betere selectie hebben. Asberg prima. Nu heeft ja, dat merk je toch. Clubs zoals. Ja toch veel meer kwaliteit en talent op het veld heeft hoofdklasser arceringen.

[00:43:33]

Pas op wat je zegt. Kijk uit Dirk. Ik durf dat niet meer te zeggen hoor. Wat jij nou zegt, dat steekt statement. Ja, ik kijk wel uit, maar je moet gewoon eerlijk zijn.

[00:43:41]

En als je dan sec naar het voetbal kijkt dan niks op een elkaar. Toch wel wat meer op het veld. Ik zeg van het bedrijfswaarde Arsenal natuurlijk. Wat de begijnend. Leuk zijn zou Real moeten toch kunnen zijn.

[00:43:52]

Heb je toch helemaal gelijk in. Als je twee keer scoort bij AZ uit in de eerste helft? Ja, dat is toch heel erg heel dom als je zelf Esthétique ons weggeeft. Tuurlijk zet hij twee keer, maar je moet het net. Dat is ook is kwaliteit. Dat je op dat moment minder scherp bent.

[00:44:07]

Ja Club. Zeker de manier waarop waarna Ajacieden als Feyenoord ruimte in de begrijpen. Ja, dan ging reclamevrij hoepelen ruiten naam. Maar goed, we hebben ook recht. Wij hebben we nog een Makkink. Ja ja ja. Dus je zal alle zeilen bij moeten werken om Tober Mathematics een doelstelling niks Europees voetbal kalen en Maria Rainy naar de concurrent liep onder Mourinho mogen benoemen, ook al bleef het uiteindelijk best nogal wat op.

[00:44:34]

Volgens mij hoor je intussen alweer de Rinne roepen dat je begint volgende week al Yeates 3.

[00:44:43]

Als het al die achttienhonderd doorkomt, dan gaat dat tikt het al aan. Nou ja, kijk zet. Het moet gewoon. En als je het programma nu kijkt van Feyenoord VVV thuis, dan gaan ze naar PSV uit emmertarwe kijkje nemen bij de N.

[00:44:57]

Maar dan moet Kruisven wel. Maar nu heeft ze wel. Nu is VVV thuis om na Danna PSV. Dat is pech, want het is maart en PSV staat. En nu lees ik overal dat H.

[00:45:08]

Als een waaier van pech en eens geen Europees voetbal meer, maar ze staan er nu wel. Dus PSV staat er nu en dan. Emmen thuis, Fortuna thuis, Utrecht uit, Vitesse thuis, ADO uit Ajax slagen biedt nog wel perspectief. Toch niks aan de hand. Bedoel ik ook niet over jou?

[00:45:24]

Waar hebben we het over? Positief blijven en hopen. En ook denk je dat Dick ook nog positief is?

[00:45:31]

Hoe schat je dat in als je Advocaat ziet?

[00:45:33]

Hij gelooft die narekenen die nu nog zien in een heel mailtje, in zijn commentaar na afloop. Maar ja, nu ook open berg uit natuurlijk, die overtreding op het lab. Ja ja, ik vond een clubman wat erg als Verbeek ooit voordoen als zijn trainer. Krommenaas natuurlijk. Hij kon ze kansen scheenbeen breken van hemzelf en van die tegenstander.

[00:45:54]

Ja, en die jongen kunnen er net pas terug van een hele zware blessure. Maar goed, dat is dan de enige waar we ons nog een klein beetje op kunnen na ons beroep op kunnen. Kunnen best Sterrenberg niet in goede doen. Ja sorry te roepen. Hier staan op Capito al een paar momenten dat ik Zyban is. Excelsior dit is wel kwaliteit. Waar je maar goed Dhamma kan is maar heel weinig snel waarin je helemaal uit bijeenkwamen. Heb je dat nog gezien?

[00:46:20]

Net besproken. Michael spel heb ik als een veel te blazen is dat ze al in zal laten blazen. Ach, dan denk ik toch. Ik ga het nauwelijks. Ik heb aan mijn trainer laten Tibor. Maar ja joh. Het is kansloos. Kansloos dus. Daarom zeg ik ook vorige week ook, herhaalde Gordan die Boose niet de Marina gaan kijken. En ja, hij zou je in ieder geval niet teleurstellen. Werkelijk? Mag ik aannemen.

[00:46:43]

Dat is de enige van de drie die de nog een beetje zin in heeft denk ik. Bovendien die andere twee gewoon helemaal geen zin meer in toch? Dit slaat mee. Stralen ze helemaal uit. In ieder geval ja goed.

[00:46:53]

En dan kunnen we met name praten. Kan er niet al te veel aan. Doet natuurlijk maar een jongen of een ander. Euh, iets op zich voorstelt als alles wat er nu eigenlijk iets aan de hand is, is ook zo.

[00:47:05]

En wie verder nog wat leuks bij het terras aan t neerzetten of weet zit je in deze ploeg inderdaad in de tuin. Een klein beetje aan het rommelen en voor de rechter is het schitterend weer. Nou echt morgen misschien. Heb van een balletje slaan heerlijk. Ja hoor, daar. En dan. Ik kan Feyenoord VBB ja half FIFA. Ja, je koopt.

[00:47:23]

Je zegt het alsof je naar een heel gezellig feest gaat. Nou ja, kijk.

[00:47:28]

Uhm, zoals ze er nu voorstaan moet je dat soort wedstrijden wel doen. En van Abel natuurlijk. Beaupain Syrië. Wat is de halve finale? Oh ja dus. Dus laten we dan hopen op verlenging. Zijn extra moe. En ja.

[00:47:45]

Nou ja, we hadden gewoon financierders kunnen hebben morgen.

[00:47:49]

Had ook wel gekund. Had gekund.

[00:47:51]

Zeker weten. Ach ach ja, zo zonder. Ja, het is doodzonde. Ik vind het wel jammer dat het seizoen niet echt uit te gaan zou zijn als een nachtkaars. En ja maar goed, daar nauwelijks een uur aan de bovenkant is het onrustig. De school staat in brand. Kauwen op paard. Walgelijk. Maar ja, ik ben benieuwd hoe dat allemaal weer gaan oplossen. Nog 10 wedstrijdjes.

[00:48:16]

Volgend jaar wordt alles anders.

[00:48:17]

Volgend jaar volgend jaar moet je op letten. Mario Lannister zou een Amerikaans bureau voor doorheen gegaan. En dan weten we precies waar, waar, waar de fouten zitten. Mja, zijn voorbeelden. Nieuwe trainer stammenstrijd, moderne technieken, videobeelden en beelden tot ze door onze eigen droom voetballen.

[00:48:32]

Dan gaat de zon schijnen. Maar ik jongelieden, je weet het, de gehele periode heeft het bloed op dat hierdoor normaal en ik hoop dat het echt zo gaat. Maar jaartjes na 2002. Wie kampioen zijn rode zijn biblical op. En nu ja, is eigenlijk alles maar alweer. Begrijp toch.

[00:48:51]

Tuurlijk maar blijft gekleed verklappen we gaan en we gaan de zaterdag natuurlijk vrolijk naartoe. Ha, in de Kuip zit nooit een straf. Ik ben denk ik denk ik wel een rijtje zonder willetje mij. Ha. Nou ja, het is al 5 0 ha.

[00:49:04]

Ha ja, maar die zon staat toch wel. Het blijft iets langer nou. En jij vind het langer denk ik wel. En zonde om altijd zonder middenvelders zijn, maar de Kuip altijd. Sony had ook goeie zonder bril op te bouwen, zegt hij.

[00:49:17]

Gerard Meijer, piloten Brilon. Nee, het was een soort James Bond achtig. Ja, het was toch een hele mooie reden.

[00:49:24]

Hele mooie Ray-Ban geluid horen ook dat geluid uit.

[00:49:28]

Zou wel lekker zijn. Maar meestal wordt u aangeboden door Reba en Zampella. Een staaltje Ray-Ban Pynoo straatracer uit Length.

[00:49:36]

Geen half werk. Mario gaat lekker op dat terras zitten. Okay, mannen, bleek al een goeie. Pas volgende week Haikou daardoor. Doei.

[00:49:44]

Ja, toch een beetje op goed gevoel. Wel weer. Jawel joh. Tuurlijk wel. Ha Margery. Die heeft de juf. Die heeft al wel ergere dingen meegemaakt. Met die club bestaat nog steeds. Nou, dat is ook zo. In de tijd van Maria was het eigenlijk bijna niet voor te stellen. Maar nog erger dan dat hè. Dat het nu eens de nieuwe rubriek Even weer een nieuwe rubriek de rubriek van van Uh, wat moet ik komen, even inleider weer.

[00:50:06]

Of eerst even dat Ginkelse. Tegen politie. Polyetheen Pauleta. Kijk, ze zijn zei jammer dat wij natuurlijk altijd op zoek zijn naar naar Feyenoord. We zien Feyenoord in alles. In onze boodschappen doen. Of zoals ze gaat denken als we dromen nachtmerries. Allez allez allez ja. En het is natuurlijk de richting de verkiezingen zijn we benieuwd van is er. Valt er nou Feyenoord te ontdekken? In die politici of in die politieke partijen of in dit debat over.

[00:50:47]

Dat moet toch. Het is geen stemadvies, het is gewoon een observatie. Het is gewoon observatie wat we doen. We geven mensen absoluut stemmen. Wat geen stemadvies. Ik zou niet links stemmen, maar dat is mijn mening.

[00:50:56]

Het moet eruit. Kniphorst Ashworth kan niet en misbruikt de podcast voor een voor propaganda.

[00:51:02]

Ik probeer ja, nou ja, maar dat Noord-Korea kan het wel. Ja, nee, ok, we gaan door. Nee joh. Maar zonder gekheid. Wat is nou typisch Feyenoord in de politiek? Of aan iemand uit de politiek? Of een situatie? In het debat en we hebben gekeken? Ja, we hebben dat debat zondag op een voetbal manier geanalyseerd. Ja, en wat is jouw opgevallen? Nou dat jij eigenlijk de beste analyse had? Eerlijk gezegd, want ik zat ernaar te kijken.

[00:51:25]

Ik had de opdracht die jij zo euh, zo formuleert. Was een beetje eigenlijk weggezakt bij mij. Dus ik zat gewoon als met een half oog te kijken. Nou niet met een half oog, maar ik zat er gewoon naar te kijken. Maar jij had eigenlijk de beste analyse. Hoe we Feyenoord konden en ontdekken in dit in dit debat?

[00:51:40]

Ja ja, ik ik. Ik vond het eigenlijk in die je in die Kristi.

[00:51:44]

Hoe heet ze die mevrouw die Rutte ging? Ja ja, die me. Die mevrouw die slachtoffer is geworden van die vreselijke toeslagen affaire. Ja en waar. De ellende staat nog steeds op o op haar gezicht. Dat zie je natuurlijk echt wel. Daar heeft ik best ingehakt, maar die mensen natuurlijk. En ja, die ging Rutte ter verantwoording roepen. Het begon al geweldig, vond ik van Jane dat Rutte zei wauw, wat ik zeg. Ja ja voor je dat ik ook helemaal wat ze zei van ja wat jij hebt geflikt.

[00:52:10]

En dit wordt vertaald, dat dubbele WAO. Hij probeert altijd de stemming erin te houden, zelfs al als er al door iemand volledig wordt opgeknoopt, dan nog lachend. Nou ja, dat is een gave. Fijn dat je me aanvalt. Goed dat je dat vragen goed neem, maar dat. Dat deed mij denken aan aanvielen. Supporters die de bus opwachten. Vond ik een hele goeie vergelijking. Ha, die zelfde zelfde manier met je rug tegen de muur sta je dan precies?

[00:52:34]

Kijk en de site tussen. De aanleiding is natuurlijk veel minder erg. Want ja, dan verlies fanatiek keer met 4 1 bij Heracles, dan staan ze die bus op te wachten. Natuurlijk heel wat anders dan dat je je duizenden euro's moet moeten moet betalen. Tuurlijk, maar de de idee is wel hetzelfde. En dan moet je je ook gewoon uit de bus komen en verantwoorden. Ja, totale hulpeloze. Ja, dat is. Sjoerd Mossou is daar een naam.

[00:52:53]

Die is daarop afgestudeerd hè? Bus op wachten, die schrijf daar altijd over. Die heeft daar hele analyses over gemaakt. Is dat zo? Ja, ja, ja, die schrijft vaak over over de kunst van de bus opwachten. Dat zit natuurlijk een ander soort van gradaties in hoe je dat doet. A. Met hoeveel mensen je dat doet, dan is dat het vrij belangrijk bij bus opwachten. Beveiligd is, dus is dat meestal wel gebeuren. Dat is altijd en dat is altijd in de stemming bij Feijenoord ook.

[00:53:14]

Maar ook enige enige agressie moet er wel bij komen kijken. Kijk, ik heb was voor Vjjy helemaal in het begin toegewerkt. Een verhaal gemaakt met de mat. Met zo'n trainer ben je bij me krabben, heette die man. Paul Krabbe? Paul Krabbe? Ja, en toen heb ik werd ik. Een week lang heb ik me verdiept in de wereld van FC Emmen en daar hebben ze ook een keer de bus opgewacht. Nee toch? Jawel, maar toen waren ze met z'n vijven.

[00:53:34]

Dat was na één of andere uitwedstrijd bij MW2, geloof ik toen. Dus dat was midden in de nacht voordat die bussen terugkwam bij Emmen. En die stonden de 5 of 6 van die gasten te wachten. Maar kijk, een eerste vereiste bij het opwachten van de bus is dat de spelers stoppen en opmerken dat er iemand staat. Maar deze speler stapte gewoon luid, knikte naar die gasten in een auto. Dat is mijn vader wat lastiger. Dat is een fanfare, dat de lastige jaren.

[00:53:58]

Ja, maar inderdaad, er zijn altijd dezelfde die dan uitstappen. Dat zijn jongens die een lange tijd bij de club zitten. Wat oudere spelers opstandig. Die probeerde dan de bultje te kalmeren en de jonge spelers of de buitenlandse spelers die kijken. Zo'n beetje dat het allemaal in een filmpje van die kijken een beetje naar mekaar. Ik raad je dan aan de achterkant stadion uit. Zo snel mogelijk bijna vijf minuten later weer. Natuurlijk komen ze thuis en dan wat gebeurt, schat maar maar wat mensen bij de bus waar mensen kijken.

[00:54:22]

Zeker Argentijnse spelers of spelers uit Zuid-Amerikaanse landen. Ja, die lachen daar natuurlijk ook. Ha, je krijgt onder 100 meter een trottoir tegen de binnengeraken natuurlijk in Griekenland land, vertelde goalie Roderick Ismo ooit. Daar hebben ze drie uur lang in de kleedkamer op slot gezeten, toen ze terugkwamen waar al die auto's in de fik gestoken. Kijk, dat is pas supportersprotest. Ik ben een keer met Britisch op Cyprus geweest en toen bij een wedstrijd. Die moest ook wel.

[00:54:43]

Mochten ze niet in de eigen stadion spelen maar maar ergens anders op een veldje en stond ik achter naast de doelpaal. Ongeveer. En dan had je dus een paar honderd van die Cyprioten in je nek die dan als de wedstrijd was afgaf. Afgelopen liep de scheidsrechter en de grensrechter automatisch naar de middenstip. Samen met de politie. En dan die schilden boven de hoofd. En dan gooiden ze 300 aanstekers naar die man, wat goed al buiten altijd is en heel normaal.

[00:55:06]

Heerlijk. Automatisch kregen ze politiebescherming voordat er ook maar iets gebeurd. Standaardrepertoire in Argentinië hebben ze van die van die spelers tunnels van euh ja, waar van die luchtkussen achtige dingen weet je wel tot aan de middenlijn, al loop je helemaal tot de. Tot aan de middenlijn. En ondertussen, daar is dat voor. Ja tuurlijk, want ter bescherming ter bescherming nou word je gewoon door kunnen gooien.

[00:55:27]

Zie je bijna dood zoals Jan Boskamp ooit in Argentinie is om munt op z'n hoofd heeft gehad voor de wereldbeker. Ja, dat Happel zei ja zo'n groot hoofd is, dat is ook bij de meeste mensen.

[00:55:37]

Ja nee, want ook daar valt er in Nederland allemaal nog wel redelijk mee. Maar dat. Dat deed me een beetje denken aan. Behanger, boze supporter die de bus opwachtten en die spelers ook echt ter verantwoording roept. Dan heb je goed een goeie observatie. Ja, het is ook best wel euh.

[00:55:51]

Ik probeer me wel zin heeft in die trein is te verplaatsen. Kijk, Jaap Stam had het ook toen dit zijn laatste wedstrijd uit bij Ajax. 4 0 bij rust volkomen weggespeeld. In de bussen altijd al besloten om afscheid om afscheid te nemen als trainer van van Feyenoord. En zo kwamen daar aan supporters dat die bus op te wachten. Ja, die heet dat. Ze moesten Jaap tegenhouden. Ja ja, Jaap, stond ik al klaar om. Natuurlijk was er wel mooi geweest zeg.

[00:56:15]

Als je op een conflict draait. Maar die roem. Nou, ik zeg je, die rollen waren omgedraaid. Nou ja, ja, goed gesteld. Ja, en er zijn trainers. Die laten het gelaten over zich heen komen naar trainers. Voor wie denken ja dan dat het de druppel is dat ze willen willen stoppen?

[00:56:28]

Dus nou goed, als je jonge trainer bent en je opnieuw veel ervaring en je maakt dat mee. Reken maar dat het de impact heeft hoor. Euh, denk je niet. Ze willen de Kuip aankomt, want daar staan er geen vijf zoals bij Emmen. Staan er inderdaad een paar honderd?

[00:56:39]

Nee, en daarvoor. Maar we mogen het ook niet meer zeggen. Ben ik wel benieuwd volgend jaar, want deze trein heeft het allemaal wat meegemaakt. Of wat dacht je dat ze bij Cambuur ja kwam? Brusselnieuws zondag wel eens zo fanatiek clubje natuurlijk. Maar dat is toch helemaal niks met vergelijkingen te gaan. Dit is Dinnissen. Dit is in alles de overtreffende trap. Dagdroom voetbal. Onzinverhaal verhoopt. Gaan we er niet van uit? Nee, helemaal niet.

[00:56:58]

Maar als het onverhoopt over vier wedstrijden nul punten oplevert. Nee hoor, maar geloof me dat je lastig kan. Bijna niet. Nee, dat kan bijna niet.

[00:57:05]

Nee, maar ja, verder nog. Nou nee, ja, ik bedoel alleen nu nadenken we. Hoe vond ik die Wopke ook wel een beetje op het Feyenoord bestuur lijken toen hij ter verantwoording werd geroepen? Want hij herhaalde gewoon de hele tijd wat die mensen zeiden. Die mensen zeiden ja, we hebben een horecazaak en u heeft een horeca, zit in een diepe polemisch zij die. Nou, ik ben dus heel veel in het land. We springen heel veel mensen uit de horeca.

[00:57:25]

Die hebben grote problemen, maar niet met ons. Is jammer, ons spaargeld gaat eraan en zeggen ja, ik zit dus met heel veel mensen te praten. En dan hoor ik dat hun spaargeld daaraan aan surveilleert. Bestuur. Wat je wel is een groot probleem, maar een oplossing komt er niet. Maar ja, ze zou toch naar buiten komen.

[00:57:41]

Ook nog met 1. Hoe ze het allemaal aangingen, pakken of niet? Wie Feyenoord zegt dat zal ik denk volgende week.

[00:57:48]

Ik denk dat het volgende week is of zo, maar dat ik weet wat ik bedoel. Maakt mij niet uit, maar de tijd begint toch een beetje te dringen. Of zie ik het allemaal verkeerd?

[00:57:56]

Maar ja, zullen we? Nee, maar ik denk dat. Wanneer had ik dat stuk nou gemaakt? 2 weken geleden? Ja, omstreeks deze tijd. Misschien deze volgende week. Dan zou het.

[00:58:05]

Zouden ze met het masterplan, het masterplan masterplan komen het allemaal voor mekaar om elkaar te krijgen, om te zien en te willen blijven.

[00:58:14]

De verkiezingen volgen op de Feyenoord manier om te kijken of Feyenoord Feyenoord gerelateerde dingetjes. Zo'n kaart die je die dan zegt. Dat kan toch niet, want dat was een tikkeltje marter verschil.

[00:58:24]

Ja, vond ik. En wat dacht Kaka? Ja, wat ook wel Feyenoord was. Was dat ik hoorde dat Ronald Koeman bondscoach was, dus wat dat betreft dan zoeken we wel even verder. Ja ja en duidelijk. Ik sluit niet uit dat we nog genoeg Feyenoord gerelateerde politieke dingetjes vinden. We gaan weer de hoogte de highlights van de week doen.

[00:58:47]

De Dik Voormekaar Podcast Dit Feyenoord weetje Feyenoord weet deze minuut stilte. Het antwoord op de vraag dit Feyenoord weet je weet je niet. Hier is uw quizmaster Martijn Krabbendam en we hebben de winnaars.

[00:59:00]

Zo toch? Ja, dat was de Lücker Rens op Instagram. Die had al heel snel gedempt en jij zegt voordat het online was. Voordat de? Voordat die op Twitter stond had ie al had van de show geluisterd. En meteen het goede antwoord. René Bot uitstekend. Thomas Rata Ja, da's knap Thoma zeggen. Maar dat komt door dat accent van jou word je uitstekend. Doet er trouwens Haesaerts. Ja, daarvoor zou je zeggen dat jij goed Schwartzman met man.

[00:59:24]

Ja ja zegt groeien. Jij hebt natuurlijk wel die mensen die miljoenen mensen richting door de goede kant op geholpen met je Tomo. Iemand deelsector.

[00:59:31]

Dan hebben we nog een uhm een mok weg te geven voor de beste recensie.

[00:59:36]

RECENSIE. Ik heb ze gelezen wat ik zeg. Ik voel me een beetje. Kijk, jij kijk, jij leeft nu helemaal op. Dit is wat jij gewend bent.

[00:59:42]

Daar leef jij voor van dit kijk een beetje journalist, die begint elke dag met 10 doodsbedreigingen. Ik ben geen gewoon elke dag, maar 10 uur uitstekende recensies. Ja maar ja, dat is dus een Tackaert, dus voor mij is dat totaal onbekend terrein. Dus regel jij het maar dan wat minder. Nou ik. Ik zal bij dezen de winnaar uitroepen. De winnaar is namelijk iemand die noemt zich Westphal. Althans, als dat zo staat in mijn telefoon.

[01:00:02]

Ja, nou, ik zou even voorlezen wat ie geschreven. Ik ben heel benieuwd. Daar krijg jij zo ongelofelijk kippenvel van. Martijn Krabbendam. Dat heb je eigenlijk nog nooit meegemaakt. Kijk haar, schrijf en geeft ons sowieso al vijf sterren. Da's goed.

[01:00:14]

Dat vind ik goed schrijven, terwijl Coronie met Spoetnik vaccin in zijn arm van zijn voetbalpensioen geniet. Moeten wij het doen met dit allegaartje van anekdotes, onmogelijke quizzen en Fred Blanker Majak quotes? De lauwe kroketten en ellenlange sanitaire rijen in De Kuip zijn voorgoed naar de vergetelheid gebracht. Allemaal dankzij de heren van de fijne podcast Top Show van De Banjo van Willie Batenburg tot de zijspiegels van de zingende RJT chauffeurs. Alle randzaken en onzinnige redenen maken ons clubje zo mooi maken worden door Krabi en Van Egmond opgerakeld en hij sluit af met een zeer toepasselijke doedel die echt heel goed nou eens goed is over nagedacht en dan ook niet goed goed geschreven.

[01:00:54]

Misschien hebben ze die zouden bijna jouw stijl aan kunnen herkennen. Je hebt toch niet zelf geschreven? Is het verraad voorraad het verraad wel enig taalgevoel? Hij moet beseffen D&M op Twitter. Hij moet ons wat Hamiltons D&M op Twitter of een brief schrijven, of een postkaart of wat dan ook met een ganzenveer of een duif. Duiven deze kant opsturen kan ook nog een mailtje voor de mok. Meld je in ieder geval. En die mokken gaan niet allemaal goed he, want dan een vacuüm mokka water.

[01:01:20]

Volgens mij was dat Sjoerd met het. Ja, je hebt z'n mond niet. Hij krijgt een nieuwe H. Wat jij ook weer belooft zonder te kijken hoeveel zijn mokken zijn er nog? Ja ja, nog maar 500.000 ofzo.

[01:01:28]

Maar nee en ik? Jij degene die thee verstuurt? Ja ja, die adviezen die ze eigenlijk sturen. Nieuwe? Ja, nee, dat maakt ook niet uit, want we hebben een mccool gekregen van de D, een van de drieëntwintig op van alle 23 hoofdredacteuren. Goya om nog een kleine drie miljoen mokken bij te bestellen in Bangladesh, dus die worden nou op de Saoedische piek? Worden die rollen die van de hand te doen worden zelfde of doen we?

[01:01:47]

U kan ook een andere textuur opzetten. Dat kan ook. Dan moeten de mensen misschien maar kunnen zeggen we nog dezelfde wille. Feyenoord is een leuke club. Je moet er alleen wel wat bij drinken. Dat past wel. Het is wel ook een hele goeie. Ik weet niet wat past, maar dat de ook.

[01:01:59]

We kunnen toch ook naar de maan heeft type als waarde? Ja, dat kan net ook. Dat is een voor de. Is de Chris Woesh doctrine jongens bijna een probleem zijn? We kunnen toch ook naar de maan? En je bent meteen uitgeloot? Dus is Sjoerd Fariat kampioen en dat doet ie het omdat ie het niet. Wat doet ie het of doet ie t niet? Nou euh.

[01:02:21]

Wellink wordt op een gegeven. Je hoeft niet, dat doet ie niet. Ik hoef niks te zeggen nee. Maar als ik nou zegt doet ie dat doet ie t niet.

[01:02:28]

Ja, dat mag nog niet. Dat is hier natuurlijk die het niet. Is toch ook Jos Brink? Nee joh. Nee, natuurlijk niet. Nee. Maar wie wel? 5 tegen 5? We hebben het dan ook gehad. Nee man, had Frank. Jammer. Nee joh, doet ie het of doet ie Rolf Wouters hebben ook al gehad? Meneer Kaktus houdt Jezus Christus. Peter Jan Rens. Ja, nou ben je echt diep gezakt. Jij gaat echt.

[01:02:53]

Hoezo? Peter Jan Rens? Dat kan toch niet op één lijn zitten?

[01:02:56]

Maar als je dan ziet in hem? Als je dan. Ja, maar als je dat als je ziet. Hoe moet dat is terugkijken? Feyenoord? Ja, je moet daar eens beginnen. Maar na een ongelooflijke ongeslagen reeks en we eindigen met dat je me met bibberende knietjes jij weer over die Afsluitdijk naar Heerenveen gaat. Straks zo lekker parkeren en beginnen met Willem Ruis en we zijn nu aanbeland bij een volwassen man in een pyjama.

[01:03:14]

Nou ja, toen Feijenoord hoogtij vierde en wat ons in een 3.9 de kampioen werd was gewoon Peter Jan Rens de man. Ha, in televisieland weet je dat mevrouw. De bestsellerauteur die grossiert grossiert natuurlijk ook in literaire prijzen. Natuurlijk dat ie heeft een keer een prijs gewonnen. Voor het beste interview of beste artikel weet ik voor ik hoe hard ik de de ik wil zeggen de speld, maar zou je het niet bent even vergeten. Maar dat was een interview in de Nieuwe Revu met Peter Jan Rens.

[01:03:38]

Nou ja, dat moet je een keer googlen heb ik volgens mij gelezen hoor. Nou dan. Dat kan me niet voorstellen je dat heb gelezen, want dan zou je nu niet Peter Jan Rens en Jan voorbij reizen. Schliemann afgegleden? Ja, dat worden. Dat kan toch gebeuren? Dat gebeurt de voetballers ook wel eens. Ook je naam mag, maar we gaan dus nu naar het niveau kindertuin, het kind, kinderprogramma's. Ja nou ja, dat is toch allemaal een Pipo de Clown?

[01:03:57]

Dat wil ik niet zeggen. Maar het is wel iemand die toch van een grote betekenis geweest voor de showbizz in en in Nederland. Ja ja, met top shows als je hebt de hele week het, doet ie het of doet ie t niet? Nou ja, wij wisten t antwoord als je Cinecittà doet dat niet. Misschien is dat een goeie naam voor de podcast. Doet ie het of doet ie niet? En dan tussen haakjes. Nee, hij doet het mee en doet het niet, maar doet dat dit niet.

[01:04:19]

Want wij gaan ons weer uit op een prijsvraag voor de wat ik kan echt niet meer dan dik voor mekaar polkowice. Nee, als reiscafé nou zo meteen al gewoon over 10 wedstrijden is Dick weg en je weet hoe dat gaat. In het voetbal noemen we het daar is ie weg. Het was de Dik Voormekaar Pot bij. Het was helemaal niet dik voor mekaar. Ik denk dat de miljoenen luisteraars gewoon moeten gaan zenden. Ja, maar wat doe je nou?

[01:04:38]

Geen ander soort kostel? Nee, nee, je moet wel effe wat gepresteerd hebben als trainer Fred Blanker mij op een podcast.

[01:04:44]

Ja, wat krijgen we? Nou ja, laat de mensen daar maar eens over nadenken om richting Nederland, richting het nieuwe seizoen.

[01:04:50]

Een mooie neutrale naam. Dit is niet op de actualiteit zitten.

[01:04:55]

Nou ja, zodat de mensen laten bepalen. Ja zeker. Maar wel gelijk referendum. Je bent een soort D66 stemmer. Ja, je wil ook nog eens, hoe je ook wil betrekken. Nou, Sigrid Kaag vond dat. Ik ben geen rainy day. Dat is dat. Ik geloof niet dat je daar helemaal de goede richting zetten.

[01:05:13]

Nee joh. Ter Horst hebben toch al afgeschaft dat referendum. En zo voeren wij het weer in. Nou ja, ok, maar voel het gewoon waarin de meeste stemmen gelden. Ik heb ook nog drie man van code oranje gezien, dus die was goed hé. Wie is de Mol skibus politiek? Waar? Doe het ook al om. Wij doen eigenlijk een ontbijt podcast. Ik heb die man al eens ontmoet. Heb je drie uur s nachts zitten luisteren naar dit gehalte?

[01:05:35]

Ja, ja, nee, maar ik ga gewoon minuten als een pitbull aan zijn poten hangen. Ja ga, kijk, dan moet je hebben. Natuurlijk niet Richard de Mos. En die geweldige clip ook trouwens. Ha van die code oranje ja met dat dansje en zei wat ie erbij maakte zou geloven. Wat voor je weet niks.

[01:05:50]

Naja, ik vind het heel vermakelijk allemaal die mensen. Daar hoor je ze allemaal bij mekaar zetten. Die splinterpartijen op tafel. Gaan ze zeggen. Moeien gaat. Ja, dan gaan ze dan in geloven. Zou winnen, zou Wim zeggen en weten. Daar koop je die cactus in een zee. Waar gaan we de Seine doen? Ook Bert van Marwijk. Die zei vroeger altijd van over trainers die je die boetes uitdeelde. Zij die jou opvatting van een heel onverstandig, want je kan wel een boete uitdelen.

[01:06:12]

Maar wat doe je dan de volgende keer als iemand? Ga je dan nog? Ga je dan die boete verhogen? Discipline ontstaat op de werkvloer. Plezier. Maar jij bent nu.

[01:06:20]

Jij zit dus nu de lijn inrichting Cactus. Maar dat denk ik. Wat wordt het volgende week? Het was alweer Lambil aanvaller weten wanneer het kan, maar dat kan alle kanten op. Minstens een goeie. En dan weet je niet hm. Bert van Marwijk ja.

[01:06:31]

Discipline ontstaat op de werkvloer. Ervaren moet je door te ervaren. Je moet beïnvloeden, maar je niet laten beïnvloeden. Nou zo de hemel ingegaan ramt via bed was wel op zich niks tussen te krijgen. Nee maar waar. Sjoerd en ik gaan weer even een ja leuk. Een Oscar waardige, waardige scène. Gaan we een moeilijke verzorgingsstaten en weer met de centjes. Nee, t is dan gewoon Nederlands. Gewoon ja of zo. Dus misschien kan je meedoen.

[01:06:57]

Misschien had je wel naam. Ik komt helemaal niet binnen mij kruipen. Sjoerd en Nick dus. Want de bestseller outte die euh, die onttrekt zich aan aan dit staat die wel een beetje boven. Nou niet een beetje mijlenver staat ie daarboven. Als jij al die literaire prijzen hebt gewonnen snap ik tenminste nog een godswonder dat ik hier elke dinsdag even de gouden mossel. Dan snap ik wel een beetje dat je denkt van ik ga me niet verlagen tot jullie denken.

[01:07:19]

Toch wel. Scor staat nog niet in je prijzen. Eindelijke dinsdag denken jullie toch ook wel? Hoe is het mogelijk dat ie er weer zit eigenlijk? En dan moet ik vanavond moet ik nog m'n debuut maken op de Club House. Ga ik ook doen. Ik ga voluit op de club bouwen, gaat op clubhouse, wat helemaal niet wordt clubhouse is. Het heeft net geprobeerd uit te leggen hoe het werkt, want clubhouse is als jij daarop gehaald in ieder geval heel veel minder waard al.

[01:07:42]

Want iedereen denkt al Jezus, hebben we eindelijk eens iets hippisch? Komt hij daar weer op na? Maar ja, ja en nee.

[01:07:47]

Precies een andere oude Witteman met Gijp samen. Ja, ik ga maar luisteren. Ga jij luisteren? Ik ga luisteren en dan kan ik. Misschien ga ik mijn handje wel opsteken. Ook een vraag stellen. En kan ik dat dan zien? Dat jij je hand opsteekt kan jij zien, maar daar kan ik ook negeren als ik denk van ik heb wel de twee uur rijdt als ouder zitten luisteren of s middags. Nou, dat kan je negeren. Je kan me negeren.

[01:08:06]

Je kan het handje gewoon negeren. Misschien zal ik dat doen. En hoe heet dat dan? De Witte Nonnen, Witte Mannenclub, House of zo?

[01:08:13]

Nee, uitsmijter heet de uitsmijter. Net als Frank. Dat heeft de vrouw van René verzonnen.

[01:08:18]

Ja, maar mijn vrouw verzint ook wel eens dingen, maar hoeft niemand dat daar mee te doen? Maar ja, ik krijg je op mijn telefoon opeens van René, zo'n uitnodiging. Ik dacht een leuke dag is dat de feestje was. En toen heb ik me aangemeld en kreeg ik euh.

[01:08:29]

Toen krijg je mij meteen van de verjauw. Ja, precies wat jij nou vluchtplaats. Ja ja precies. Nou, vanavond gaat gebeuren dus niemand die miljoen miljarden luisteraars. Als ze zich vervelen kunnen ze allemaal inschakelen. Hebben ze nog een uur onzin.

[01:08:41]

Kunnen ze tegemoet zien. Heerlijk. Kijk er nu onderuit ja. Maar Sjoerd en ik kruipen dus in de huid van hun ex-Feyenoorder natuurlijk en spelen jullie ons spel. En elke week bood zo een fictief gesprek na van twee ex-partners. De vraag is wie voeren dit gesprek? We zoeken altijd twee vijftigers die ooit bij Feijenoord of bij een andere club samenwerkten of speelden. Let op, ik bedoel met nadruk Lettele ja. Let op, het hoeft dus niet bij Feyenoord.

[01:09:02]

Nee nou, daar staan we nu boven deze moeilijke versie. Want die mokken geven natuurlijk niet zomaar weg. En kunnen we dus deze disclaimer gewoon op een site zetten. Hoor je niet elke keer een half jaar. Ga jij dan maar gewoon even door yogi's, maar dichter? Leun even naar achter en geniet effe van deze scène na te denken. Dit keer fungeren we een onverwachte ontmoeting tussen twee ex-partners afgelopen zondag op de Kop van Zuid, waar ze wandelend van de zon genieten.

[01:09:24]

Anderhalve meter afstand nemen en nou stellen. Mensen zijn nu al geconcentreerd luisteren gozer. Ja, wat vroeger al om paar. Maar je bent nu echt helemaal gelapt. Je hebt geen last gehad van die dichte kappers. Wat doe je hier nou net als jij denkt? Beetje van het lekkere weer genieten. Ik was een dag vrij. Dus ben een dagje in Nederland en bij familie op bezoek geweest. Ja, lekker zo'n dagje vrij zonder voetbal. Ik heb vannacht alleen een verkort uitgelopen.

[01:09:45]

Waren gisteren gespeeld. Ja, ik zag er nog. Wil niet echt opschieten met jullie.

[01:09:50]

Nee joh, hou me erop hameren. Ach, je hebt toch nog een mooie loopbaan gehad. Toen we samen speelden had ik eerlijk gezegd dat ik dat niet gedacht. Zeker niet dat je nog voor Feyenoord zou spelen. Je hebt er toch veel meer wedstrijden gespeeld dan ik, maar dat was niet zo moeilijk. Ik weet dat is wel goed als hij een goed lachjes was.

[01:10:08]

Goed doen wat betreft van mij en mijn niveau een. Het is erg in de in een nutt shell. Nu je nou nog over één man. Hoe ga je om met lachen? Ja, nee, heel goed zoals jij net. Echt geweldig, want ik weet nog dat ik een keer voor rust inviel voor jou en dat ik die wedstrijd laatst nog een hattrick maakte. Wat doe je nu? Ik weet alleen nog dat je toernooi al redelijk gek was. Haha, die andere was bij.

[01:10:35]

Ja, ik ben nu trainer bij het beloftenteam, bij de club waar ik toen heen ging na de samenspeelden. Nou en ja, je past dan wel volgens mij met je gekke kop.

[01:10:43]

Hahahaha, die was wel goed, maar hij was niet zo goed als die van jou als jongen. Dus ja, de juiste oplossingen. Die kunnen weer. Uhm.

[01:10:52]

Dat haha moet het toch uit? Haha nee, ik was goed Mondia zeker, die Havenaar dus in feite ook altijd wat ergere dingen ook altijd zo aan. En wat nou dan zijn er imo. Een voetballer eindelijk iets leuks? Ja en dan? Of de verslaggever zelf of de eindredactie tikte toch nog achter? Haha.

[01:11:07]

Tussen haakjes, het is net puzzelen zodat iedereen zeker weet zeker dat iedereen weet dat het een grap is. Hahaha weet ik nooit. Nou, ik had nooit gedacht dat ik na zo'n goede beurt wat. Ik vond dat minder. Ik vond je uitstekend. Vooral hoe je dat lachje deed, vond ik echt nog een klein beetje. Ik was een kleine hoogtepuntje in een verder hele trieste vertoning.

[01:11:30]

Hij was jaja en hij was heel lang, want daar maar erg lang.

[01:11:33]

Dat kwam hem maar niet to the point. Al wordt toeslag niet. Maar hoeft dat? Mensen die goed luisteren kunnen hier zoveel uithalen. Dat ze weten he, dat zijn d'Indy die ze zelf en die krijgen.

[01:11:43]

Dan zie je dat het niet gelooft ze heerlijk in het zonnetje zitten.

[01:11:47]

Man niet, die ziet het dus. Inzendingen kunnen via de DMZ van Instagram van Twitter. Ja of allemaal een brief sturen, mailen als het juiste antwoord binnenkomt en de nieuwe mokken komen eraan. En laat effe weten wat je daar op de nieuwe markt wil hebben. Ja, ik lees niet. Ik word gelezen met anderen op ja ja. Of die jij net zei was een hele goeie. Of iets met Tinder.

[01:12:13]

Johhny en Veerlese. New Wine Swipe. Ernesto Jojo, Jan-Jaap Tinder 100 procent.

[01:12:26]

Dat jij een betere week achter de rug hebt dan Feyenoord. Ja ja, ja. Het valt best wel tegen eigenlijk. Meen je dat? Nou ja? Kan het? Nou ja, was had gegoed begonnen vorige week niet zo gefocust. Maar wat je dan nog in godsnaam op gefocust, op werk of korfbal werkt met. Nee, nee, nee me niet echt met de Corvo. Nee, gewoon ander werk. Ik ben niet zo bezig.

[01:12:49]

Je had niet gedacht dat zijn de hele week door Martijn en ik. Ik zie het ook. Mensen met wie met allemaal? Wat zou die aan doen? Zijn neus? Wat zouden? Ja, enorme visioenen die wij een beetje voor jullie dat je beter kunnen kijken naar onze eigen jeugd. Ik begin langzaam aan te denken dat ik het een beetje voor jullie doet. Dit? En waarom denk je dat voor die miljoenen luisteraars dan jij het niet? Omdat jullie gewoon je voor jezelf hoor.

[01:13:10]

Nou denken eerder van jullie dat jullie even later is kunnen bekijken. Ja, maar dit is wel een beetje een euh is voor ons. Ik kan nou zeggen tegenvaller. Ik had een gesprekje daar. Heb naar jullie gestuurd. Nou, daar wil ik het wel eventjes over hebben, want daar werd ik wel een beetje gesprekje. Dat was een soort beetje Xperience liefdesgedicht was ja, maar daar kunnen we.

[01:13:29]

Ik heb er dus als je dat kan maken. Ik heb Saskia. Super lijkt. Als je dat kan dan kan je meer dan dan euh op de knopjes drukken hoor. Maar dit kan. Dan ben je gewoon echt. Lees jij Elissen en zal ik het voorlezen? Je hebt beslist goed, maar eerst even worstel onlangs onderbrengen, die duurt toch ook heel lang? I like to the point komt dan maar. Moet ik dan met zoon Jan Jan van Veen achtige stem van die violon onder?

[01:13:50]

Ja, en eigenlijk moet je ja jongens, allemaal Jan-Frans, kabbelend watertje en dan vind ik wel kon ik het, maar had ik maar zo'n stem.

[01:13:59]

Ashworth heeft dus naar Saskia gestuurd en ik zichtassen. Ja ja, dat kun je niet heel goed zien.

[01:14:03]

Maar volgens mij gaat zo zien nou is dat. Niks mis mee. Nee, denken je bij daglicht. Maar Jobs?

[01:14:09]

Ja hoor, dat sinds kort Bas zou zeggen kan je ook. Hoef je echt niet alleen maar s nachts mee over straat. Saskia is een meisjesnaam die is afgeleid van de Germaanse namen die met seks beginnen. Dit is een verwijzing naar het volk van de Saksen. Het oorspronkelijke woord betekent vermoedelijk Mesch of kort zwaard. Dan vraag ik me dus af en daar komt ie. Ben jij ook zo scherp als je naam doet vermoeden? Dus kijk, wat dus heel goed is wat er dus echt heel literair aan is.

[01:14:35]

Waar we het net over hadden en wat er dus ook in jouw stukje zit. Zo'n onderstroom die je eigenlijk niet leest, maar alleen maar voelt tussen de regels door. Dat is natuurlijk dat het woord. Wat was het woord sax? Sax? Ja, dat lijkt natuurlijk heel erg op seks. Ja, maar dat is het he, dat plenty zoals ze dat vroeger deden met iemand die bij je bioscoopfilms even 1 seconde reclame tussendoor je planten in het hoofd van Saskia precies zijn in plaats van zo'n nieuwslezer leest op Djax.

[01:14:57]

Maar ze denkt seks te Strijderslaan 0. Dat is geld verdiend. Dat is zo slim. Coca Cola plaques dan popcorn plaatsen echt werk is.

[01:15:06]

Nou ja en nee, dat is echt ja. Nou, dat is helemaal niks mis mee. Zwitserland. Ja kijk. Tja, daar is getrouwd. Met succes in Zwitserland ook gewoon seks. Ga je Europees spelen? Nee, kijk ja moet. Finland moet zich nog plaatsen voor de gein waar. Maar het feit dat moet ze nog plaatsen voor Wirtschaft rechts om sociale Wissenschaften.

[01:15:25]

Maar het wordt nog mooier. Ze kan dus helemaal geen Nederlands. Nou, dat is nog beter als ook deze podcast luistert. En natuurlijk. Maar even zonder dollen Sjoerd. Ja, dus we moeten ons nog plaatsen voor Europees voetbal? Je weet niet symphonique. Wordt het waarschijnlijk niet Europa League, misschien wel de kriss hoe het Colfer is? Link. Maar wat is dit? Is wat Champions League? Dit is je kans. Ik weet Norris, maar ik snap prachtig.

[01:15:44]

Ze snapt er dus geen reet van. Mooi, want ze zegt amuseer. Het was een Kuylen. Start als je vink, de Pains, Lijnkaarten, Liller, Lost in Translation. Wat was ook een punt? Oh ja, beeld, zo schrijft ze. Misschien had je wordt kort zwaarte had je misschien kop te zetten. Misschien dat klokkentorens leed. Ze komt dus uit de uit Duitsland. Dan heb ik nog in het Engels uitgelegd hoe het translated. Nou ja, gewoon even in het Engels.

[01:16:09]

Ja, maar dat doe je weer op zo'n roze Smith achtige manier. Dat komt helemaal niet aan. Nee, maar ik heb het gezegd dat ze de Guardian of Victory. Het is echt een gekke Hardie. Nog Victorious gewoon. Dat is mijn naam vertaald. Kies nou gewoon effe een tienermeisje uit Rotterdam. Sjoerd ja, waarom nou zo ingewikkeld? Guardian of Victory?

[01:16:27]

Ja, dat is mijn naam in het Engels vertaald? Dat vroeg ze. Maar dat is minder dan normaal.

[01:16:32]

Je net Louis van Gaal, die ging ook bij Barcelona. Weet je wat als Guus geschoten? Zo'n speler die bal over De Heijning en dan zei je stopte de training en die zei die je de ballon, de sporthal, ziekenhuis bal. Wat je wel goed. Nee, je mij die dingen gaan vertalen zoals Van Gaal al die spreekwoorden ook zit te vertalen. Hij vroeg ernaar, dus ik deed mooi Malo shirt, mooie malo. Maar 6december dacht ik aan Thibeau.

[01:16:54]

Noem kap positief. Sjoerd, ik vond het wel een leuke meid en dat is Q-luisteraars. Ik heb je superleuk gemaakt. Laten we zo zeggen die Arnesen kan jou zo euh aanstellen. Want met je scouting is echt helemaal niks mis mee. En internationaal net werden. Dat is ook niet onbelangrijk om het met met een tientje zit ie opeens in Sankt Gallen. Kennis heeft genomen. Nou, die zit als je m euro. Heeft gewoon de Zwitserse Bundesliga helemaal in kaart dan nu Duitsland komt spelen.

[01:17:17]

IS speelt Sankt Gallen in Zwitserland zijn ze woonde in Rotterdam. Dus ja, van 6 meter hier vandaan staat daar. Ja, het gaat mij allemaal een beetje. Het gaat mij een beetje over mijn persoon allemaal. Ja, ze zou toch holocaust?

[01:17:27]

Ze is nu in Rotterdam en ze komt uit Sankt Gallen. Ze komt. Uit Duitsland. Marcel studeert in Zwitserland. AMSTERDAM ROTTERDAM anp De meisjes? Ik weet het niet. Misschien is ze wel niet erg. Dat maakt me helemaal niet uit. Voor ons is ze hartstikke echt. Ja, voor mij ook. Ja, maar hoe gaat het nu verder? Want je hebt dus iets onbegrijpelijk scripts gestuurd naar iemand die weliswaar gestudeerd heeft, maar daar geen houd van begrijpt.

[01:17:50]

En toen ik heb uitgelegd in het Engels. Oh ja, en nu met haar. Nu praten we een beetje, maar het is toch net. Het is toch ook weer net hoe fijn dat een nieuwe speler binnenhaalt? Gewoon op goed geluk. Zo maar wat roepen het in? Het liefst naar landen waar waarvan je niet onbegrijpelijk maar laat maar komen. Want ja, ik zou een beetje richting Brazilië gaan timmeren. Maar kunnen we in Zwitserland? Want als lekker goedkoop, lekker goedkoop, klein beginnen.

[01:18:11]

Misschien is er nog een meisje dat overigens groot is ergens. Ja, zo gaat dat. Zo gaat het. Jou gaat echt wat verzinnen met Tinder en Feyenoord dat we spelers naar rechts. Maar jij timmert al een beetje op de 50 miljoen. Dat hebt goed gemaakt. Wishful thinking. Laten we zo zeggen wie scouting is in orde. Ja uit probeer. Probeer iets meer to the point te komen en probeer gewoon die afwerking en afwerking. Gaat het om?

[01:18:33]

Dat is nou een beetje als een soort jurken ze bezig zijn. Maar wat wel? Ja, op de volgende kans. Maar er is maar één kans. Ik ben een jurk is in de liefde. Je moet een pello zijn, je moet een pijler worden. Trieste conclusie vind ik. Dat is wel dat is het einddoel. Maar wie wil je? Kan toch niet? Want je kan niet van de fair play door naar Pelle niveau? Nee, dat gaat niet.

[01:18:50]

Dan moet er een partnerschap tussen zitten. Heb je gelijk? Hij Als alles weer open is, dan beloof ik jullie dat ik wat actiever. Nee, maar dit is wel goed. Ga gewoon zo door en probeer nou van dat contract af te sluiten. Ja, maar je bent ieder geval goed mee in de onderhandeling. En euh ja, we kunnen wel wat positivisme gebruiken. Ja dus toch niet ontevreden chord? Nee hoor, daar zitten zit. Daar zit progressie in.

[01:19:13]

Dat vond ik nog niet slecht.

[01:19:13]

Iets minder dan je denkt weer Saskia van der Saksen van straks.

[01:19:17]

Ja, inderdaad, al had je die bioscoop en dan zie je de film te kijken naar een flits van Coca Coca-Cola dat je denkt wat je eet. Ik heb dors mon of popkoor enzo. Dat lijkt te laat. Zuurtje genen. Hij is eigenlijk geniaal. Hij is veel slimmer dan we allemaal denken. Natuurlijk niet Sjoerd. Yordi zit ons verschrikkelijk. Net wat hij nu doet is gewoon een hobby. Ja, en ondertussen doet ie belegt, die weet ik het ook.

[01:19:35]

Jammer dat waar ze met een boek bezig over ons weet je als kind in de crypto munten kan ook dan munten zitten die cornerballen. Daarbij heb je nog de korfbal podcast deze week of niet altijd? Wie zit er nu niet zonder scheidsrechter? Hij doet wat de Dordrecht podcast binnenkort wat van Dordrecht podcast van FC Dordrecht vandaag en met wie? Met wie doe je nou als ik toch reclame gemaakt? Ja, natuurlijk mag Philip van Es van Rijnmond wat ooit? De Vos van Rijnmond en deze daad maar van Rijnmond Louka zeggen you don't.

[01:20:00]

Dat trekt ook weer meisjes aan. Ja, als je zegt van ik ben Sjoerd van de maaidorser, heb je zin om met me uit te gaan. Ja, dan denken ze ja. Hoe de fake chauffeurs heb ik bij Sjoerd van de FC Dordrecht podcast en we hebben Thomas Cockburn Co Thomas Kok te gast. Doe maar, God mag weten wie dat is. Maakt niet uit wat de gast over, over over Dordrecht gesproken en bussen opwachten. Volgens mij was Dordrecht de was toen met het batten beurtelings dat ze dat dus ook supporters de bussen op stonden te wachten en bussen dan Dordrecht.

[01:20:27]

Je had toen ook een busje vervoerd en dat er bij het marteling zei je nou, geef maar gewoon gas hoor.

[01:20:32]

Het is een boterzachte met overlast. Eigenlijk is dat ook een manier. Ha, nou ja, goed, we zitten weer op, zitten daar al weer op. Zitten we allemaal op een avond waarbij we opvrolijken begonnen? Het begon te, maar maakt allemaal niet uit.

[01:20:44]

We hebben nog als een verzoek van één van de miljoenen luisteraars een euh. Het is niet echt een gedichte. Het is een ode aan de luisteraar. Wilde het gedichtje van een dochter of zoon van Nico Dijkshoorn een je dat je hoofd dat gedichtje. Nee kut een dochter. Nou ja, ja, da's zoiets. Want dat je een zoon wil. Ja ja, precies daar was ik heel blij. Was met een dochter. Moet er niet aan denken. Een zoon, twee dochters.

[01:21:04]

Nee, heerlijk. En dan kijk je naar je zoon. En dan gaat die voetballer Candide. Niks van. Ja en dan denk dan sta je voor joker langs het veld. Ha, of hij gaat korfballer. Ja, dat kan ook niet komen. Je stuurt hij die kant. Dat ik erbij. Ik heb het niet. Kan natuurlijk af en toe meegemaakt hebben met de hard gras op dat de op het land introkken. En toen was ik er dus bij dat Nico net was begonnen met dat euh, met dat heel snel dichtten wat ie later dus bij De Wereld Draait Door is gaan doen.

[01:21:29]

Ja en euh. Was allemaal nieuw voor ons. Althans voor mij. Toen zaten we bij de Chinees. Nou nee, ik vond het zo ongelooflijk goed. Ik vind Nico sowieso waanzinnig goed, maar dan euh. Dan zijn IVVVA van. Kijk, daar hangt zo'n typische Chinese kalender. Maakt er eens een gedicht over en dat pakte niet. Pen scheurde een stukje van het papieren tafellaken af en een minuut later had je gedicht en aan de doener mogen zijn je over die ober.

[01:21:52]

Nou echt hard zeemeeuwen. Zo ja, ja, ongelooflijk. Ik ken hem nog uit de eerste Big Brother serie had, schreeft die daar zo'n fenomenale column schreef zelfs die nog nog echt zijn. Dat las ik al. Was jij een Big Brother fan? Nou, de X. Ik keek en dan wat ik dacht, schreef Nico op. Ja, in-line was goud waard. Hij was daar heel vroeg bij met het inrt. Ik ben. Ik was vroeg bij het internet.

[01:22:13]

Ik was vroeg bij clubhouse. Ik was vroeg bij alles. Jongens. Heb je het internet uitgevonden? Nee, je bent niet intern uitgevonden, dat niet. Hmm, maar ik ben overal wel. Euh, nee joh. Stond niet zo geweldig.

[01:22:23]

Nico heeft dit stukje komt uit en avond toevallig ook bij was, want dat was de volgens mij of de verjaardag of doelpuntjes. Maar het boek met. Sanitatie van boeken van fans van een nieuw of heeft geschreven over Willem van Hanegem in de doelen als Het was echt een mooie avond met Bart Knols. Dan is alles geslaagd. Ik praat het allemaal aan mekaar en Nico met dit. Dus als we daar een fragmentje van laten horen, dan dan kunnen we toch met een glimlach afsluiten dat ook.

[01:22:47]

En Willem een stuk jarig geweest, dus ook een beetje als later verlaat felicitatie. Tot volgende week allemaal, zou ik zeggen. Jazeker, doei.

[01:22:58]

Ik heb. Ik heb. Vanmiddag om een uur of twee heb ik deze ode aan Willem van Hanegem geschreven en ik ga hem nu voorlezen. Vier jaar geleden zat ik diep in Oranje. In Noorwegen zat ik samen met mijn vriendin Tanja een visje te eten, wat al drie dagen geen mens gezien. Er werd gebeld op mijn mobiele telefoon. Ik nam op met Willem, hoorde ik. Ik ging op.

[01:23:27]

Weer ging de telefoon met Willem. Welke Willem? Vroeg ik. Van Hanegem zei die.

[01:23:32]

Ik hing weer op, maar ik was te zenuwachtig om echt te luisteren. Opeens was ie klaar. Willem. Hij zei daarom zou ik graag een keer met je spreken, Nico. Is dat goed? Dat was goed en ik hing op. Wie was dat zijn Tanna? Ik zeg dat was Willem van Hanegem. Hij wil me spreken. Tanja keek niet op. Ze had haar feestje. Ze zei Je hebt je volgende week niet een afspraak met Picasso om ook later samen te gaan schilderen?

[01:24:00]

Mafkees, ben je al doen? Eerst door vier mannen voor Jan met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een heel groot probleem.

[01:24:22]

Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer, maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegde, maar dat heb ik nooit gezegd.