Transcribe your podcast
[00:00:00]

Mafkezen, want al bij al doen. Het eerste gebruik communiceren, willen gaan praten is toch wel een probleem hoor.

[00:00:22]

Natuurlijk bestaat dit schitterende stadion bekend om zijn sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd.

[00:00:38]

Later zijn we weer.

[00:00:39]

Het is een partij magisch wat die Shure doet. Het ene moment zit je met z'n drieën te lullen. Het volgende moment draait jou om een paar knoppen. En dan zit in de mystery guest Wim Kieft hebben het al onthuld. Werd het al onthuld? Nou, hij kwam weer de enthousiasmerend kent een enthousiast scheldend op Rotterdam. Waarom ik nou? Waarom had ik weer niet doorgegeven dat hij voor drie kilometer verderop de weg is opgebruikt? De hele maand is open, gewoon de hele maand.

[00:01:02]

Alsof ik daar. Je bent nog nooit een mens geweest, meent De Meent. Ja, zeg ik op de TomTom maar twee bruggen en nou ja, die brug. Ja, de Erasmus is wat spots op zijn. Ja, die zullen niet zo lang open wel. Dat is toch een vrij nieuwe brug? Ik zal maar even uitleggen waar dit allemaal vandaan komt, want ik uh, ik ben er ingehuurd om het karakter van meneer Kiev te duiden. Zoals je weet vind die ook altijd leuk als ik dat doe.

[00:01:28]

We hebben dus één keer uit hebben.

[00:01:30]

We moesten wij optreden in het Luxor Nieuwe Luxor en de GMG proberen altijd iets van Gezels van te maken. Dus voor die tijd gingen wij eten. Was heel gezellig en gewoon in de stad. Maar toen moesten we nog gaan weg. Weet je wel. Ik zeg ja begint nu toe begint de tijd toch een beetje te dringen. Toen kwamen we dus in de file te zitten tussen de theaterbezoekers van onze eigen show. Jaja. Sindsdien heeft Wim Kieft het idee dat de Erasmusbrug 1 baas weg is is een EPEAT en altijd vol en vol staat.

[00:01:57]

Dat is niet waar.

[00:01:58]

Was overigens niet jouw en mij optreden, maar was het optreden dat een van de grijze. Beiden hadden een bijrol en wij zaten tussen het publiek. Uhm, voordat we op mochten. Maar die Wim die het had geregeld. Wim Jansen was zoon. Die cijfers na de komma. Eerst nog een band of die zanger. Guy was de beste volkszanger. Dat is twee keer gedaan.

[00:02:22]

De eerste keer was er een band voordat wij opkwamen. De tweede keer hadden ze die band geschrapt. Toen begon het verder, maar toen dacht ik ik kan nog wel even naar het toilet. Alleen blijkt toen toen denk ik dat verlet was dat iedereen al op het podium stond en dat ik spoorloos was. Ja, dat was een beetje puisten Michel. Een leuke opmerking. Ja, Wim gaat wel vaker naar toilet. Nou ja, ja, zo'n dubbelzinnige opmerking van Michael.

[00:02:47]

Effe effe een beetje misbruik maken van die verslaving.

[00:02:50]

Dodenboek lachen? Ja maar goed t m. Maar goed dat ja. En verder? Uhm ja, maar je kon je er toch. Je komt er gewoon bij dat de man dat Luc zo heet dat nooit zat. Restaurants dingen die je alleen maar wij allemaal in een ander restaurant gekozen. Mag wel gerookt? Martijn Krabbendam Nou van mij, maar dan moet je niet zeuren. Eten laat ben als je daar gewoon gaat eten. Het is logisch dat we naar de Luxair toe.

[00:03:08]

Ja ja, rustig maar een beetje. Ja, maar kan je even herhalen wat je net zei je dat nou echt veel interessanter zijn, want je net er zo'n beetje murmelde alsof wij niet hoorden over Rotterdam. Dat vond ik een interessante opmerking plaatsen. Wat sectoren ook zijn vind ik in euh, dat Rotterdam eigenlijk veel is. Nou, ik moet je heel eerlijk zeggen dee dee dee dee dee ik ken. Ik kende Rotterdam verder niet met deze beren buurt zeg maar ja, waar jij ook in de buurt woont.

[00:03:33]

Nou enfin, echt heel gezellig en bedacht.

[00:03:35]

Vind jij toch leuker dan zij je in Amsterdam? Dan word je ook wel een beetje moe met het grachtje gedoe hoor. Al weet je, dat moeten we anders wel bijzonder vinden. En ik vind het troosteloze bedoening. Ik heb kennissen die wonen op die grachten daar op de Prinsengracht ter hoogte van de Utrechtsestraat, dus een hele decadente gebeurde. Daar is net Londen, waar je gewoon waar al die rijke mensen huizen hebben.

[00:04:01]

Maar daar nooit wonen vind ik nog interessant. Maar ik weet zeker dat je Nou Camp Nou standaard een heel ongezellig, want t licht is altijd altijd gedempt licht. Ja ja, ik hou niet van gedempt. Nee, want jij bent sowieso gevoelig voor links. Ik ben gefoefel voor de overvalt me altijd een hele zwaarmoedigheid, al valt me dan dat ik de dingen heel somber guccione zo ga.

[00:04:25]

Maar dat heb je ook. Dan kan je ook in Rotterdam hebben met spuwden light of ik? Nou nee. Nou ja, nee. Light is wel op zich. Euh, een trigger. Ik doe mee. Ik ben ook niet op m'n best met dit soort dagen. Nee, dat het een beetje donker en somber wordt. Ik ben twee weken geleden nog in Amsterdam geweest. O ja, een nachtje met dochter wilde in Amsterdam. Waar zat je dan in het euh euh.

[00:04:45]

Radisson? Hoe kan zo'n gracht ook Montagné Moskou straat ofzo? Ook als zo'n gracht?

[00:04:51]

Je hebt ook zo reden zo'n bij je ofzo in de Holiday Inn. En dan moet ik altijd denken van als je het ijs gaat boeken. Je hebt geen flauw idee waar je naartoe gaat. En dan zeggen ze altijd neer bij de Ferrie Haard of Amsterdam. Dan zit je gewoon op Sloterdijk. Nou niet, deze zat echt midden in deze stad, midden in centrum.

[00:05:06]

Maar jij moet er toch om wat jij kent toch alle hotels in Amsterdam opgeschreven? Ik ken wel veel hotels, maar dat zijn nu wel een hoop bijgekomen. Als ik dan. Stopt om die hotels te bezoeken, want a euh. Denk dat dingen die ik niet meer doe en b. Euh. Dat ik daar op een gegeven ogenblik ook het geld niet meer voor naar. Maar wat doe jij dan met je nog in Amsterdam? Wat vrouwen ook. Ja was.

[00:05:28]

Maar ja, je kan toch wel genoeg dingen doen nog. Maar ze gingen infraklasse nogal eens vlakbij die Nieuwmarkt is t. O ja, oh ja, dat ga je linksaf. Zo lang zo grachtje loop je zo op de Nieuwmarkt. Daar waarschijnlijk ook veel grapjes en heel veel grapjes met het grachtje. Nou ja, zo'n grote gracht te Amsterdam. Maar daar ging je op je kamer eten en zo aan de babykamer eten dan. Je kon gewoon door die stad, maar dan bestelde je gewoon eten en kwamen ze.

[00:05:51]

Dan moest het ook nog zelf ophalen. Ja, want zelfs rond roomservice doen natuurlijk ook niet mee. Maar als wel effe gezellig. Ik bedoel. Maar ja, met je dus in een een. Dan zeg ik ook wel eens tegen mijn euh, tegen mijn vrouw dan. Zo bijzonder is dat weer niet. AMSTERDAM Nee, maar zij vindt dat leuk, want die met die grachten en dat dat gevoel wat je daar dan krijgt.

[00:06:09]

Ja, ik ben meer van dit. Ja ja, ja ja, ook wel makkelijk scoren. Toch word je nu. Ja, maar dat doen we voortdurend. We zijn weer volop gereedstaande. Een specialiteit van het. Anders kunnen we niet. We hebben trouwens heel veel luisteraars en Amsterdammers zijn misschien net iets, zegt zo één van de weinige die niet luistert. Ik heb nog nooit gehoord. Nee, het lijkt me hartstikke leuk. Ja, je lacht. Nee, inderdaad, dat zijn die vorige keer.

[00:06:30]

Komt niet meer bij zijn vorige keer. Maar toen ik bij je ben bij Veronica was ik me druk. En met die podcasting, net als al die we al geluisterd hebben. Waar komt dat? De Luisterrijk zeg nou ja, spot Defays of hebben we nog niet gedaan? Nee, nee, nee nee. Ik ga dit wel even terug luisteren naar jezelf terug. Ja natuurlijk.

[00:06:45]

Nee, maar uhm, wat dat van Fofana? Ze zitten je elke week wel wat fijner te lullen.

[00:06:49]

We zijn zevenentwintig afleveringen geleden. Zijn we begonnen in. Nou, na een aflevering of vijf. Hebben we het wel verteld, maar nooit op. Het houdt nooit op. Nou nee. Maar hoe kijk jij daar? En hoe kijk jij er eigenlijk tegenaan? Denk je dat?

[00:07:00]

Fijn dat van nu in de fase waar ze nou niet zitten met Dick Advocaat alleen maar daar ben ik benieuwd naar.

[00:07:06]

Nou, daar zit niet echt progressie meer in. De laatste tijd natuurlijk. Nee, maar iets heel anders. Kijk. Weet je dat? Uhm. Enfin. Ik zag laatst die uh yapo. Uhm, eerst PNH. Dat heb je. Het is een documentaire over Davilex in Ajax 1. De eerste uren op Cuba, toen uit vijandiger al de eerste Europacup gewonnen in UH 69 is in negenenzestig wona Feyenoord ja en 70 70 is 70. Ajax verloor, die is 69.

[00:07:37]

En toen. Maar wat ik een heel mooi verhaal vond is dat voordat de week voordat de woensdag of de zaterdag voordat Ajax de Europa Cup finale speelde, moesten ze tegen Feyenoord. En dat ging nog om het kampioenschap. En het was in Amsterdam en die wedstrijd voor mij voor een fijne dat die met 1 3, maar die schijnen zo schandalig hard geweest te zijn gespeeld. Feijenoord omdat. Ja ja, eerst moeten ze natuurlijk die finale spelen, dus die dachten nou ja, die spelen we misschien nooit meer die finale.

[00:08:07]

Ja, toen hebben ze enorm huisgehouden. Nou hadden ze dat ook wel een ploeg voor doel. D. D. D. Ja, zeg maar wat beelden van wel mooi. Ja. Maar goed, dat is natuurlijk een beetje wel de tragiek van Feyenoord toch? Uiteindelijk ja, en daar is nog een punt. Pierre van Hooijdonk euh. Cup? Ja en nee. Vierenzeventig nog met Wiel Coerver die de V die als ik de spelers van toendertijd moet geloven daar echt helemaal niks van kon.

[00:08:33]

Een totaal psychopate. Wat is Sneijders na het passeren denk ik niet bij de spelersgroep en hij maakte een hele grote fout. Dat was door te zeggen. Hij heeft ook Rinus Israël uit het elftal gehaald. Ja, voor Joop van Dalen volgens mij. Hij heeft toen de fout gemaakt om nadat hij die beslissing had genomen, zelf mee te gaan doen in het onderling partijtje, waardoor die ongeveer. Dat hebben ze ongeveer uit de lichtmasten moeten halen. Planum en zelf voorop lopen met die bos lopen.

[00:08:57]

Dus jammer dan, want iedereen rietbroek rechtsaf, een wiel van rechtdoor en is ook nog dat verhaal van je gekraai Borski 1 dat jeugdiger. Of Skive die speelde bij Eintracht Frankfurt ofzo. En die zou dan eventueel naar Feyenoord getransfereerd worden. Maar ze vonden hem queries van een aardige jongen. Dan hebben ze m helemaal een half dozijn. Wel ja, we hebben daar wel huisgehouden. We niet zo'n zin in die Duitser. Toen, op een gegeven ogenblik zag ik Theo laatst zelfs of zoiets, zei Rinus, die lacht de gelukkige Borski.

[00:09:27]

Buiten het veld stond rinitis af. Theo luistert dus nog op z'n rug te springen. En toen heeft je geboefte gezegd. Ook krijg ik een miljoen gulden. Dan nog kom ik niet van Hanegem.

[00:09:38]

Kabul misschien wel eens tegenkomen. Laten we, want die was voor de columnist ook in Duitsland, waar hij vond dat hij de andere kant hebben ze het nog over gehad. Dat had ik Grabowski gezegd. Achteraf snap ik het wel. We hadden eigenlijk precies hetzelfde gedaan als het andersom was geweest. Dat bleek een heel aardig gozer te zijn. Volgens Willem Bent Hotze. Bij Willem heeft het heel lang geduurd, maar daar is ie. Duitsland haters is daar wel gesleten.

[00:09:59]

Ja, wel minder dik he. Ik weet wel dat ie euh u wilt. Het doen met de media is er niet van gekomen. Toen ging ie ook golfen in Duitsland. Wat met al die gasten? Beckenbauer en nu moet toch wel graag? Dat was inderdaad ook op een golfbaan. Want als je hem tegen. Dat klopt, ja, het zijn allemaal oude mannen geworden. En euh, ja, die zijn het allemaal vergeven, vergeven en vergeten. Bovendien, die Israël schamen zich altijd kapot dat je daarvoor hebt.

[00:10:21]

Ik heb me daar ook wel over geïnterviewd. Die zeiden van ja, ik heb ook nog wel eens over een Poolse jongen heen gelopen. Ja ook niet netjes natuurlijk. Maar weet je wat ik wel grappig vond, Wim? Want jij bent ook wel gevoelig voor die romantiek van Van. Van dat voetbal uit de jaren zeventig.

[00:10:35]

Maar Feyenoord heeft natuurlijk later ook nog een soort Israël.

[00:10:40]

Een laser ons licht gehad in de zone van de wolf van Freeza. Jij zegt jij weer was daar nooit zo van onder de indruk van dat feit dat van de jaren negentig. Die uitstraling die ze hadden.

[00:10:49]

Ja, nee, ik vond dat wat. Beetje euh. Euh gezocht ofzo. Niet vraagt of dat past bij Feyenoord ofzo. Bij je krijg je dat. Krijg je in die schoen de wolf die wij speelden een wedstrijd. 1. Toen werd het met PSV in Eindhoven tegen Feyenoord toen en met die bal. Ja, met Romario was de laatste minuut door mij. Met tulband en dan kom je nog een keertje terug terwijl je hele kop in de tijd ofzo was.

[00:11:19]

Kijk, kijkt naar held zijn.

[00:11:21]

Zo weet je niet, maar je moet wel. Nee, dat vond ik die Henk Fraser wel. Dat is meer mijn type. Dan weet je kan kortsluiting opeens. Ja, die gaf in één keer dit karatetrap was ook gewoon. Maar dat was nou niet zozeer uhm gemaakt. Nee nee, nee is nee. Davids gespeelde de toen ook nog.

[00:11:40]

Dus zetten we de Amsterdamse. Euh, humorist of zo? Het zou jammer zijn als je dat zo. Nee, daar hou ik helemaal niet van. En dus ik. Dat vond ik. Dat vond ik. Dat Feyenoord van de jaren 70 is voor mij veel legendarisch.

[00:11:56]

Maar ja ja, speelde je wel altijd graag hier zo na in De Kuip? Nou ja, of maakte dat ook niet echt uit? Ik vond dat wel leuk. Kijk, die eerste keer was natuurlijk met de eerste keer ik hier speelde. Dat was met Wim Jansen, die in al zijn wijsheid had besloten om ze die ging naar Ajax na 97 jaar Feyenoord en nog even in Amerika geweest. En die? Die kwam toen bij ons meedoen, trainen en op een geen moment of training ging spelen.

[00:12:24]

In die eerste wedstrijd was uitgerekend hier in Rotterdam met me de sneeuw en het was koud en euh. Nou, ik had niet de indruk dat de supporters vervijfvoudigen het heel leuk vonden, want wij kwamen hier in de buurt van het stadion en toen vlogen de stoeptegels al tegen de ramen aan. Is zo. Nou, en toen begon die warming up. En toen gooide het been die sneeuwbal. Euh, die een jongetje was dat een jongetje? Volgens mij.

[00:12:47]

Ik weet niet meer dat. Vroeger zeiden ze altijd dat het de rating van Dazed altijd Robert Eenhoorn was. Ja, omdat ze zo goed is als jij. En die gooi je die ijs ballen op die je op het oog. Dus toen had ik al die idee. Nou Wim, als je nou verstandig bent weet je een haakje gewoon meteen af. Gewoon daar ga je niet eens meer naar die warming up proberen. En dan ging je ook nog eisen.

[00:13:08]

Ik vond het wel voor uit. Wel ballen. Ja Agyness spelen toch geen speelkwartier maar zag niks meer. Ik ging en zag niks meer en die verloren we daar nog wat voor. Wij verloren die wedstrijd ook 4 1 of zo kansloos.

[00:13:20]

Maar voor je niet pijn doen. Ik kan me nog herinneren dat jij in de in een van die geweldige boeken die wij hebben gemaakt die we hadden Goethe. Nou voorstanders zeggen dat. Dat jij zegt van ik. Ik hou er niet van als ik zie dat dat grote kampioenen onttroond worden. Euh ja euh. Hoe heet dit Nadal of wie dan ook als je die ziet verliest. Maar had je dat met Wim Jansen dan ook niet een beetje pijnlijk in zijn eigen stadion?

[00:13:42]

Zou zo de uitdager zijn. Wat je afgang toch?

[00:13:45]

Nou ja, dat vond ik dat voor. Dat was zielig voor een ja uiteindelijk. Maar kijk hij. Hij was nog niet op z'n eind, want hij heeft nog bij Ajax echt geweldige wedstrijden gespeeld. En wat het leuk was natuurlijk ook die van Jan Wim Jansen en dat. En maar dat had Cruijff ook. V. Daar waren wel prima, prima figuren weet je, die hadden ook nog wel zoiets van weet je. V d. Nou, we hebben een hoop bereikt en we hebben een hoop geleerd en dat proberen we daar een beetje door te geven.

[00:14:15]

En een beetje die begeleiding. Jawel. Ja, dat was niet wat. Dat wat gescheld en dat gedoe wat antwoorden. Daar is bij Ajax was het helemaal uh in die tijd verschrikkelijk. Bedoel, als je daar alleen je hoofd haalt om wat jeugdspelers te juichen bij een doelpunt ofzo. Nou dan zal je Souness eruit. Ja ja, die Ruud Krol. Die zei een keer tegen mij vanuit ik. Drie goals gemaakt tegen 1 tegen Excelsior. Daar speelde Joop van Daele voorstopper dus.

[00:14:42]

De kans bestond best dat je dan drie goals zou kunnen maken. Je was toen al 38 ofzo. Zonder bril en zei Ruud Krol als je de kleedkamer in kwam zeg ja, als jij nou maar niet denkt dat je woensdag weer 3 goals maakt. Nee, nee, dat begrijp ik zelf ook wel.

[00:15:00]

Dan kom je 9.00 uur. Ik vond dat dat dat. Die houding weet jij niet openstaan. Een beetje blasfemiewet? Ha ja, blasé wijntje en m ook. Die was een beetje gefrustreerd dat ie t nooit zelf die transfer maakte naar dat gouden Ajax natuurlijk. Ja, hij was echt de enige die overbleef.

[00:15:18]

Toch aan de top bezig met Kees Zwamborn en Peter Boeve en zodoende. Ik zag m. Ik zag gisteren toevallig uhm, ook ergens een foto van a euh. Elftal foto van het Ajax van 1976 en er stond ie in één keer naast Ton Winkel. Ja ja ja, Sony dus. Baba en Hans, erkende Kees Zwamborn. Peter Boeve. Ja, weet je dus. Ik begrijp ook wel dat Ruud een beetje gefrustreerd raakt. Hij heeft dan toch een job of een klap gegeven.

[00:15:47]

Zwamborn Sanborn was als Lambooij die klap gaf, maar hij ook een keertje Wim uitsteeg. Zo verschrikkelijk uitgescholden. Dat begreep ik wel. Ze speelden toen volgens mij de halve finale Europacup 1 tegen Nottingham Forest.

[00:16:01]

En uhm, toen had Wim Meulensteen gingen ze voor de wedstrijd, gingen ze het veld inspecteren en die had zo'n ouderwetse grote camera meegenomen een fototoestel foto's te maken. Die stond zo de hele tijd. Dat vonden ze niet gepast, Bobby Haarms en Ruud Krol. En dat heeft daarna een Feyenoord trainer ook wel eens gedaan. En de postbode spelen?

[00:16:25]

Ja Brezjnev. Nee, we weten die zanger zilverschat.

[00:16:29]

Nou, dan lijkt ie wel een beetje op. Ja, die ging op voor de wedstrijd in Barcelona B Barcelona Feijenoord. Ging die aan Cruijff vragen of die middenmoter foto wel weer verhalen wel twintig meter verderop stond toe te kijken, want dat schiet niet op.

[00:16:41]

Er waren ook legendarische wedstrijden toch van die kruising met Barcelona tegen 1 keer tegen Feyenoord in die regen duels. Dat was hier eindigen. Ja ja, ja ja zijn geweldig. Want geen Barcelona werd door toen. Dat weet ik niet. Volgens mij wel. En toen speelden ze later Cruijff dan met Barcelona tegen. Aanzetten voor PSV en toen PSV PSV? Toen ging iedereen uit. Ja, dat vond ik wel heel pijnlijk dat die eruit ging tegen Piet Wildschut en Jan Ploert en niet Brantsen.

[00:17:09]

Niet verliezen lukte.

[00:17:11]

Ah ja, maar dus ja, maar jij ging wel met plezier altijd naar de Kuip toe. Ja ja, want ik kan me herinneren toen wij dit. Wij gingen dus uh, wat gingen we nou doen? Ik weet niet of wij gingen dat eerste boek lezen. Daar hebben we dus in Rotterdam gedaan en toen wist ik dat ik betwijfel of zoiets en dan even muziek de grote vedette van het station halen. En toen was de grote vedette nog overlopend op de trein of met de trein.

[00:17:34]

Hij was heel nerveus, nog niet eens. En abonnementen. Nou ja, hij mag. Ik denk dat jij de treinkaartje hebt voorgeschoten. Zoals zoveel dingen voorgeschoteld. Deze zin wil L'âme terugkrijgen. Dat is een symbool dat ik even met renten naar huis had gewezen.

[00:17:47]

Maar toen kwam die ook aangesloten op DAT op, dan op dat station. Toch een imposant station dat je wel nog denkt. Nou ja, dan die nieuwe nieuwe jaja en dan komt aan. En eerst krijgen we dat Amsterdamse gezeik van een afstandje en een grote hit the road. De naam Gehalten gebouwen.

[00:18:02]

Allemaal vuil water. En dat doen zij die nauwe. Het is wel gezelliger, want vroeger kreeg ik altijd stenen naar m'n kop.

[00:18:10]

Ja ja, wie hard was enorm, maar niet normaal. En welk hotel was dat dan wel je dan zit en stroom? Dat is nou ja ja ja waar niks mee te maken. Ligt helemaal niet op de weg van het station. Hoe ze erbij dagen gaan dan? Nou, dat was gewoon een oude bekende hier weer natuurlijk. Iemand hè? Eindelijk ja nou was zo'n hartstikke gezellig. Ja dat snap ik ook wel leuk. Leuk plekje, laatste kwartier zeker weten.

[00:18:31]

Zeker weten dat Zazou supermarkt je toch?

[00:18:33]

En dan moest ik er weer voor jou of allemaal denken. Albert Heijn zit daar de Albert Heijn om de hoek. Wijnhaven Ja, hij had die wat. Ik had een drankprobleem. Ik weet niet of dat bekend is. En euh. Maar toen het Michel die in dat hotel waar hij wilde het graag in dat hotel die jij wilde dus ik. Dus actie uit voorzorg de hele minibar weggehaald had. Zal? Ja maar ja. Op een gegeven moment had ik wil ik ben.

[00:18:56]

Dat hele heftige boek te lezen, genaamd de Witte Wijnhaven, zei de Nederlander.

[00:19:01]

Maar ook is dan feitelijk houden. Ik had alles geregeld. Ik had ook het boek geschreven. Ik had het meeste energie inzetten en had natuurlijk de grote schrijver Harry Mulisch en mij dat ik zit daar gewoon niks te doen. Ik zit er gewoon te wachten tot de grote vedette zijn goedkeuring geeft. En opeens hoor ik jouw naam moet je even weg.

[00:19:20]

Nou ben ik juffers zat. Nou moet je ver weg hoor. OK, en dan ga je maar wat thee drinken, halen wat nootjes en daar heb je toch gedaan. Maar ik las ook in het boek dat die af en toe ook dat toontje had. En wie als die jou belde had dat toontje je die er ook wel eens horen tegen ging op een gegeven. Het geweten van Wim Kieft. De speellijst ging een heel klein beetje in geloven dat die allemaal precies wist hoe ik dacht en wat ik zou moeten doen en hoe ik zou moeten denken.

[00:19:45]

En dat terwijl jij toch bewezen had dat je was toch? Kom daar aub niet zo heel erg gek, maar ook ter verantwoording roepen. En zo weet je dus dat. Nou ja, ja, dat vond ik niet leuk. Zo ver is die nog niet. Maar dat is een kleine stap denk ik. Ja ja, nee, maar die meneer van Egmond is ook veranderd. Ja, dit is ook een heel klein beetje geloof in de grootheid. Had Gelderland nou gezegd.

[00:20:07]

Hij kan hier in Rotterdam natuurlijk wel de gebraden aan uithangen en ik in de Kafka's en zo al die flessen. Jezus meneer Kieft, die euh, ik weet wel wat ie doormaakte enzo. En ja, ik heb hem ook een beetje gered en zo. Dat was een beetje de strekking ja. Althans, dat idee had ik zo. Maar we kunnen het wel zo samenvatten dat de eerste keer dat ik je tegenkomen waar je op een fiets waarvan het achterlicht over de grond sleepte.

[00:20:28]

En nou kom je met een hele grote mond en een vol Vanharen. Ja, van gesponsord door 7mei a oui oui, oui oui, zorgen voor jou. Dus dames uit het Duitse Duits ook. Ha ja, nou gezelligheid. Maar we zitten voor t eerst een beetje over Ajax te lullen en zouden nu in de ook wel een beetje als nog wel een brug ha. Maar als je wilt dat wilde jij toch verbinding was verbinden. Verbinden is een heldin in de verkiezingsstrijd mevrouw.

[00:20:54]

Ook uit. Ja toch? Die wil niet alles verbinden. Ja, en morgen moet je weer heeft. Vanavond moet je ook.

[00:21:00]

Vanavond ga ik met de grote Johan Derksen. Gezellig. Ik was net bij de jerk 1 Jan Dirk die startte en die uhm, die seiner heb je daar al een beetje voorbereid. Ik zeg nou ja, het leuke is dat je met jongens zit. Dan wordt meestal de eerste vraag aan jou gesteld en vervolgens gaan we naar de publiciteit. Gaan we naar de reclame dat ook? Gaat jou en is even oreren nog denk ik. Misschien dat Ronald de Boer nog aan de beurt komt.

[00:21:25]

Of Pierre van Hooijdonk of Wijnaldum en Wijnaldum. Van Dijk beiden beiden of een stukje politiek. En als ie echt de pleuris in het pak die Memphis Depay dan ook nog even bij. En dan? Nou, dan gaan we naar de reclame, want voor Endemol verkopen wel veel reclame. Houdt die van het geloof van Wim Kieft? Dat geloof ik allemaal wel. Vorige week hadden we dus die heenwedstrijd. Vreselijke wedstrijd Porto Juventus. En toen hadden omdat. Toen die 1 persconferentie van Rutte was geweest hadden we precies één minuut 1 voorbeschouwing in de rust.

[00:21:59]

Minuut na 1 minuut en dan zeiden ze nog dat ik het kort moesten houden en waar de 1 minuut 30 in de rust. Na afloop mocht ik me beeld laten schijnen. Daarna over het hele gebeuren en je factuur sturen was het belangrijkste. Dat duurde niet lang, want het boek van Johan wordt dikker dan dat boek van jou, waarmee je bij soms misschien wel Bouwkamp tweede boek. Hadden we het wel zo'n beetje gehad?

[00:22:21]

Op een gegeven ogenblik zou willen kunnen overhaald als we klieft n effectief twee bij elkaar optellen.

[00:22:30]

Dit is ook wat het goed zo lekker. De grote lettergrootte. Veel lege pagina's. Antwoord Ja ja, millse. Letterlijk helemaal overgenomen zou doen. En ja, ik ben wel benieuwd naar dit boek. Van Uhm van jou en je hebt echt z'n best op gedaan. Negentigduizend vijfennegentig, duizend woorden. Ga maar door. Je bent er een keer of dertig geweest. Hoe word ik daarin dat de gronden die mij vorige keer juist bleek uit twee keer geweest dat ie gezegd het toch is helemaal niet waar.

[00:22:56]

Dat weet ik toen tenminste. Jij zegt ook helemaal niet waar dat je in de Grolloo gaat en niet waarom die dat boek jou? Ik heb geen idee. Is twee keer geweest en weken keer geweest zijn dat mijn vrouwtje. Die heb ik ook een keer gezien. Nou, die zal wat bijdehand het vrouwtje hoor. Die euh. Die willen allemaal dingetjes weten. Ja ja, die stammen allemaal net niet de bedoeling boek. Ik niet natuurlijk. Ik met de vriendelijkheid zelve.

[00:23:15]

Jij observeert. We zijn het Silent Hill 2 systeem.

[00:23:19]

Ik vond het wel heel goed, want Michael stuurde wat euh ouwe vj's om op v d b d waarin ik jou en euh. J. Die mij ook afgemaakt zeggen. Die jongen vroeger ja ja, pedante, omhooggevallen volksjongen uit de Indische buurt. Vreemde producten, pseudo vedetten. Dat je al die standaard omschrijvingen wel voor jou hoor. Dan maak ik me mijn mol af. Coolens Gooijer om lachen. Mister Big start. Ja, beste big notariskantoor, pseudo vedetten uit Italië.

[00:23:50]

Waar? Bij t Mondale? Euh Torino. Wat je ook geen basisplaats dus zo weet je wel degelijk deze met Pisa. Helemaal met een goed eloquent echt. Niks verkeerds gedaan gewoon. Maar hij stond in Milaan. Ja, stond onderaan. Weet je wat jij met Vercoutere had? Frankie Vercauteren haal je uit. Ja, dat kan toch?

[00:24:09]

Maar die was ook wel heel eng hoor. Maar wat ik dan begrijp van mensen die ooit met hem gewerkt hebben? Als ik voor consumenten over een moord. Oh ja, je fundament waar je Anderlecht was dan bij Anderlecht. Ik ben al was tegengekomen ergens. Ik zou nu eens meer weten met wat ofzo. Weer een schok gegeven? Nee nee, dat weet je dat zoiets?

[00:24:27]

Dat draag ik niet heel lang bij me ofzo. Maar ik weet niet waar ik heb gezien.

[00:24:31]

Ja dus het is geen euh is geen vrolijke Frans geval. Maar weet je wel of je jong kan lachen? Nee, weet dan toen. Vervloekt dan weer natuurlijk, want was ie 10 en dan zat je naar die wedstrijd te kijken. Ik weet nog goed waar we zo'n trainingskamp met Excelsior Maassluis en dan die wedstrijd was dan het hoogtepunt en dan bleven slapen en dan dood. Ja maar die verslaggever het mij. Sierd de Vos had gewoon naast jou in de kleedkamer.

[00:24:51]

Dat kan je niet voorstellen. Die liep gewoon mee. En wat verder van Wim. Net rood gekregen. Wat je Zuid-Amerikaanse dus ook kan toch? Tweede tweede helft nog helemaal in die spelers gaan.

[00:25:02]

Ja, ik vond dat wel. Dat was wel euh. Nou een beetje niet geestig allemaal. Ja ja, precies daarom fout gegaan. Ja, dat onlangs al begonnen is. Of kan er toch een derde bedoeld? Maar wat was dan nog eens terug naar Brussel? Dat was in de Almera stadion. Werd ie gespeeld toch? Anderlecht? Ja toch anders stadion Anderlecht? Ja nou ja, dat was op zich niet heel intimiderend ofzo.

[00:25:25]

Toch maar met meneertje kreeg en van kortsluiting. Dat kan toch op? Welke muziek kan zeker gebeuren? Wat zeggen we? Werd in mijn hoofd veel over geconcentreerd. En dan ga je een hele goeie foto toen in bij gelijke. Geen van een meneertje op de rand van het bad met zijn handen in zijn hoofd. Wat heb ik toch weer? En dan heb je toch weer iets meer verkeerd gedacht. Dan maar een Van Egmond die me hieruit kon redden? Ja, maar de haartjes voor de tv, net als ik denk je wat doet denken aan de hoster.

[00:25:52]

Vond er na die wedstrijd dat Beenhakker ging vertellen dat eigenlijk helemaal was eigenlijk een geweldig resultaat. Was niks aan de hand en het zou wel even goed komen.

[00:25:59]

Daar word ik trouwens scoorde ook nog eens geworden. Is geworden nog waar je. Van Breukelen is in september nog te vinden, zegt hij. Wim heeft dus. Ik weet niet of dit miljoenen luisteraars, of ze dat allemaal weten. Wim heeft een soort ja. Ik weet niet hoe je moet omschrijven met een breuk, maar een soort haat liefde verhouding met Van Breukelen, die vooral in het land waar Wim treed veel Oberbayern. Ja ja, ja, ik kan iedereen aanraden in welke godvergeten gehucht je ook woont.

[00:26:24]

Vroeg of laat houdt de plaatselijke krant in de gaten. Vroeg of laat komt Wim Kieft in jouw dorp met Eddy van der Lei. En dan, op het moment dat Hans de naam Hans van Breukelen valt, moet je van achterover gaan zitten.

[00:26:34]

Het is echt heel erg goed hè? Hans van Breukelen is er Asserse your hands vertellend is, analyseert, zelf is God ziet mij? Geen idee.

[00:26:44]

Je hebt sommige mensen die werken gewoon altijd weerstand hebben, terwijl het ook wel weer een hele aardige jongen is. Zeggen alleen dat gespreken altijd preekt maar door. Je maakt er wel echt dubbel. En. En daarna ook weer.

[00:26:57]

Nu uhm, het schijnt ook dat Hans van Breukelen achter de aanstelling zat van euh, Rutger Smit.

[00:27:03]

Natuurlijk, hij wilde nog eens bondscoach halen toen ja die wilde dat Swype bij het Nederlands elftal halen toen. Ik heb toen met die Henk ten Cate in de auto gezeten toe terwijl Hans van Breukelen belde. Dat was ook zo groot. Was dat? Nou ja, het was echt zo mooi, want Henk, die zou bondscoach worden. Die had dat aantal echt beloofd aan de aan te kaarten. En je moest een wedstrijd spelen. Daar ben ik vol middenoosten champions dik vijftig man op de tribune stelt ik geen reet voor en na afloop zat die Henk te bellen in de tijd.

[00:27:27]

En ik zou me hem wat gaan eten. En het duurde en het duurde, maar ik bleef een beetje op afstand. Later was ie eindelijk klaar met bellen. En toen zei die van euh. Hij kan je nou vertellen. Vanochtend belt u Van Breukelen. Gefeliciteerd, je bent bondscoach geworden. Hij belt nou net op van ja, we gaan toch een beetje twijfelen zitten.

[00:27:42]

Ik zeg daarmee je niet. Hij zegt honderd procent. Ik zeg maar. Ik kan bijna niet geloven. Hij zeggen het is echt waar. Maar goed, waar je in die auto ondertussen belde, zijn dochter die ging bevallen etcetera. En toen belde die Hans van Breukelen. Hij zegt nou ja, ik zal het dus vooral te laten horen. Druk die knop in. Ja Henk met Hans. Ah ja, sorry dat het zo is gelopen en euh. En dit en dat.

[00:27:59]

Maar ja, ja maar zegt die Henk, je hebt mij toch vanochtend aangesteld als bondscoach? Ja, nee, dat klopt wel, zei Van Breukelen. Maar dit en dat en het ging maar door zo heel de avond. Ja, toen gingen we naar die twee. Toen dan ook alweer advocaat. Advocaat. Denkt men dat dit penthouse van die Henk in. In Abu Dhabi hem bovenin extra. We moeten er wel wat bij drinken, want dit is al een avond maken we nooit meer mee.

[00:28:18]

Dus Bacardi cola en drinken en hij zegt ie gaat belt zo weer. En ja hoor, daar belde verbruik kunnen weer wat ie t ineens weer wel. En toen werd die er ineens weer niet. En toen zei je zeg ik nou Hans, dat hij naar mij debeslissing naar me voor je nemen? Neem gewoon je advocaat. Bel mij niet meer. Het is klaar.

[00:28:35]

Bel! Legde die neer. En toen belde die verbruiken nog een keer van Henk. Worden alsjeblieft over nadenken. En dat het ging zo maar door. Toen heb ik ook een fout gemaakt wat ik moet opnemen. Ja ja, dat denk je niet aan. Want waar moeten ze dan nog over denken? Nou. Die hond zat er nog aangesteld. Maar ik denk dat ze bij de KNVB vonden dat Ten Cate misschien nou niet de ideale is. Stelt hij dat wel.

[00:28:57]

Maar het mooie was te ontkennen. Natuurlijk laten de werden trainees. Koppels moesten het precies hebben. Henk ten Cate en Fred Rutten. Dat was dan hè hè? Het plan etcetera. Dat was craften die persconferentie inzage in een soort PowerPoint van Ispahan met zo'n zoon. En toen zat ik bij Ron Jans op de bank. Dat meldde advocaat Rob Jansen, die na de Meeuwenlaan ook die pers liep, helemaal uit de hand liep. Echt helemaal uit de hand.

[00:29:18]

Maar ik moet zeggen m v d. Ik vind dat het blijkbaar Wim, jij vertelt. Had dat het verhaal dat je juli in de bus terug zit en v van het EK? En dan die hele busreis moeten maken van wat is dat van? Ja ja, ja, ja nee, wij zouden vliegen op. Uhm, na die finale zouden wij vliegen naar Amsterdam. Maar er waren te dus gevlogen boven Amsterdam. Er waren teveel mensen op de been in Amsterdam, dus ze moesten uit veiligheid landen in Uhm bel schap Eindhoven en ik woonde daar, dus ik had nog zoiets van.

[00:29:51]

Nou ja, ik ga toch naar huis? Michels gevraagd of ik misschien toch gewoon in Eindhoven kon blijven. Meteen waar wij moesten naar Amsterdam. En uhm nou ja, goed. En dan ga je de Amsterdam eindeloos uur en een kwartier.

[00:30:05]

En dan maar vooraf wel schat, moet je eerst de hele randweg Eindhoven doen en daar stonden auto's geparkeerd op de snelweg. En dan zonder allemaal mensen met die vlaggetjes en met Ruud Gullit petjes op. En dan ging heel stapvoets. Dus wij waren anderhalf uur aan het rijden en zwaaien naar die mensen de hele tijd weet je. En nou ja, dus waren we bij Den Bosch naar m v. Daar waren we wel een beetje klaar mee met het zwaaien naar die mensen.

[00:30:29]

Ja, dat snap ik, die Hans Verbree die bus toch duurde. Drie en een half uur, anders verbreden de drie nog zitten zwaaien. Het leek de paus wel.

[00:30:37]

En jij je anderhalf uur van die Albury zitten er.

[00:30:40]

Ja ja, ja ja. Nou ja, goed. En dan krijgen we die hele huldiging. Nee, maar die al jaren. Jettie vinden altijd leuk bij je.

[00:30:47]

Wij hebben het wel vaker over in deze podcast gehad over van dat er ook bij Feyenoord. Hahaha, haal dan altijd Fred Blanker. Maar je rafelig is een soort binnen Feyenoord en buiten Feijenoord. Want die mensen van buiten hoe die dit naar na kijken, dat romantische, dat strookt vaak helemaal niet met de werkelijkheid. En ik vind het altijd zo'n. Leuk ik ben natuurlijk, was bijgelovig als Wim zo'n lezing doet in de met Eddy van den Lei, is dan bij zo'n zaal en vertelt Wim de meest verschrikkelijke dingen die je hebt meegemaakt rond die verslaving, et cetera.

[00:31:13]

Zit de mensen dan al ademloos naar te luisteren? Maar dat gaat pas echt een en een golf van ontzetting door de zaal. Als hij dus zegt dat die AmigaOS vraagt vlak voor die legendarische boottocht, kan ik niet gewoon thuisblijven. Dan worden mensen echt helemaal gek. En als je dan ook nog aan toevoegt dat je eigenlijk hoopte als je op de bank zat in achtentachtig dat Nederland werd uitgeschakeld. Laten we dan maar naar huis gaan wat je toch niet per se hebt.

[00:31:36]

Ga ik liever naar huis, dan worden mensen helemaal gek.

[00:31:38]

Ja maar ja, vind ik altijd wel leuk als huldiging. Ik ben nooit gehuldigd. Maar dat lijkt me ook niet niks. Nee, maar wij zullen toch ooit met elkaar? Ja, maar je moet er ook voor toch over een feit toch gehuldigd voor al die prijzen in ontvangst nemen en gehuldigd wordt. Dan voel ik me gelukkig. Maar voor je dat toch niet ongemakkelijk?

[00:31:52]

Als jij met de dat als ik met zo scherp staan met namens René van der Gijp waarop staat winnaar Gouden Mossel denk je dat ik maar je zit aan die tafel bij De Wereld Draait Door? En met al die andere schrijvers vind ik een tweede. Hoe hinderlijk dat die ander is bekendgemaakt. Allerlei confetti komt uit de lucht vallen en dan zit je op je gemak. Da's gemakkelijk. Maar kijk, die daarvoor was al dat je dus euh. Hij zegt jij je moet wel mee.

[00:32:16]

Ik zeg nou ja. Hoezo moet ik mee? Ik heb dat boek toch niet geschreven? 5september Boek gaat over jou. Dit is leuk. Nou, ik dacht het is helemaal niet leuk. Maar toen zaten we dus eerst op een rijtje te wachten totdat we aan die tafel mochten. En die lange tafel? Wie zaten daar allemaal naar? Geert Mak zat in ieder geval te wachten.

[00:32:33]

Staat in ieder geval zelfs nooit. Ook Jos weet ik niet. Ik weet niet meer wie de site en de community zelf zeg. Bizar zeg, als we direct aan tafel gaan. En we zitten naast Matthijs. Dan hebben we grote kans dat we gewonnen hebben, want het is uitwijk dik uit te reiken. Technisch is dat.

[00:32:51]

Ja, nou ja, je komt boven die TVL ervaring. Ja, heel leuk. Je bent niet voor niks topregisseur. Dat komt zo'n meisje ons naar die tafel brengen zodat we helemaal aan het andere eind ja zijn dan lekker dan zeggen dat ze zich gingen al ontspannen. Ja dan geef graag geel en euh.

[00:33:06]

Indachtig het zonnige karakter van Grote begon die van mij zit hier voor lul. We hadden beter thuis kunnen blijven Blauwbossen. Ja, maar uiteindelijk stonden we toch met zo'n ding in ons land en met confetti in ons haren was het toch wel leuk. Het. Wat went niet voor die eerste keer? Leuker dan de tweede keer maakt dat ook niet uit. Waar gaat het nou over hem? Of gaat het nou van mijn benen helemaal hier naartoe gekomen? Jouw successen storen je allemaal weer opnieuw te vertellen.

[00:33:31]

En zo lijkt me verreweg het beste dat je ook bent. Ik vraag me best wat de veiligheid voor mij staat. En over deze situatie. Het is de commercie. Conceptwagen was de eerste keer leuk als je zelf. Wat zijn dat voor een mix? Hoe verder je dat nou eigenlijk gewoon aan die. Hoeveel heb jij de groene eigenlijk van die NS Publieksprijs? Ja, dat wilde niet over hebben. Maar wat heb je met al die geldbedragen gedaan? Het meest aan jou gegeven?

[00:33:52]

Nee joh. Ik heb helemaal niks bitterballen. Ik wat een fijn. Ik krijg. Ik krijg dat standbeeld. Kreeg ik het cnm, dat standbeeld. Maar wat is dat eigenlijk?

[00:34:01]

Dat heb ik aan het museum in Pisa.

[00:34:06]

Onzin allemaal. Nee joh, hij was hartstikke leuk. Allebei de keren was het nou de eerste keer natuurlijk. Het leukste altijd?

[00:34:11]

Ja, ja, ja dan. Dan denk je van wel. Een Mamasé en dan met je.

[00:34:15]

Gewoon gingen daar toen nog een keer geloven dat je echt goed was. Of is het gewoon? En het werd ook wel jaar op jaar bevestigd. Ja ja, elke keer moest ik weer zo'n beeldje ophalen. Het is nu al weer een tijdje stil. Of niet? Ja, maar ga nou verandering. Ja hoor. Goh, wat zullen die mensen ziek zijn? In grazen straks ook weer met een boek.

[00:34:31]

Uitgerekend die zitten heb ik die zitten en mensen weten in handen, want die weten al een keertje dat de intentie deze niet goed zo je mist. Je hebt me gemist, ik weten.

[00:34:40]

Er zijn ook in Pisa geweest met de C. Zeker, dat was ook een successtory, maar was wel gezellig als ik het zo las. Wat nou wat blauwwieren, maar waar jij moest wel stoppen? Ja, want jij kan niet autorijden ofzo. Wat was er nou weer waar je in New York?

[00:34:54]

Oh ja, dat jij dat gezeur? Nee, maar hij ging. Wij zitten daar wat hebben met die auto. Ja die herken jij.

[00:34:59]

Reed te snel ofzo. Of hij reed te snel en altijd. Alles was verkeerd wat ik deed en hij had een hotel uitgezocht. Ik keek we wel op de toren alleen het was zo mistig. Nou, het is nooit slecht weer. Bizar? Ja, maar dat kan je toch niks aan doen als er gezeur over was, dan kan je niks aan doen. En geen hond die mij kende. En dat de koningin met z'n doener inderdaad in Pisa niet.

[00:35:18]

Nee, blij niet te rijden.

[00:35:19]

Natuurlijk zijn was het mooist met die ober die herkende die hij drie uur lang van jou. We gaan het restaurant kwam ik altijd, die ober, denk je wie is de man niet? En dan weet je wel wat die spraakverwarring met die man Bargerveen van jou is. Ik speelde hier vroeger. Oh ja, waar speelt u dan bij Juventus hè? Nee, nee. Bij u? Bij Torino? Oh ja, bij Torino. Ja, Wim Kieft speelde hier ook altijd.

[00:35:40]

Ja, maar hij is Wim Kieft. Jaja, zei die man. Die denkt dat niet goed bij z'n hoofd. Misschien wat te eten halen kwam ie weer terug. Hij zei weet je wie ook altijd hier kwam eten? Vroeger die Wim Kieft, die Nederlander. Ik zeg ja dat hij zo beroemd was, die nou, dan heb ik toch nog een boek over gemaakt. Ja, toch niet echt. Twee boeken, zelfs twee. Maar je moet er mee ophouden.

[00:35:57]

Want de Tinder Sjoerds die je die zit met al die meisjes die choetor. Je hebt go go. Die knoppen uitgedraaid al lang. Maar die zette mij als je zonder die knop aan. En verder gaat ie met die meisjes timmeren. Groot gelijk is natuurlijk al langer bekend. Verder geloofd het allemaal wel toch wat Sjoerd. Door naar de rethink het land red ik het morgen lekker naar de PSV podcast waar je zin in hebt. Ja, dat is ie hoog.

[00:36:19]

Dat zo'n vaart natuurlijk ook. PSV podcast cornerbal. Podcasts die met Wina met Rutger Smith en zo euh ja, van der Doelen dat u weet waar Slegers ons wel sturen. Die rootsmuziek is toch die Citadis? Die man is minder mooi en gezellig, ook heel ongezellig. De vroege het nog aan of niet? Ja weidde, vroeg ook zijn trainer bij. Bij Ajax zou de linie goed linde, maar dat was dus Zwitsere volgens mijn. Dat zegt de Zwitser.

[00:36:45]

Weet ik niet. Van Hanegem had ook zo'n hekel aan Amalia, maar dat was een beetje de Alès Marlo track. En dat loop. En ja, humorloos, gewoon een hele tijd laten blijken hoe je moet leven als je topsporter bent.

[00:36:59]

En zo weet je. Ja, dat weet ik zelf ook wel, bedoel Koert Lindijer. Die is ook nog een keer teruggekomen, maar die was dus gewoon. Die ging de wedstrijdbespreking halen. Koert Lindijer. Maar Cruijff? Ja, dat was wel Johan Cruijff. En hij was wel zo verstandig om niet Johan Cruijff een natuurlijke orde doen roepen. En dan was ie liederen praten. Zag die Cruijff wel heel geïrriteerd kijken? Eigenlijk altijd wel. Liep die gewoon het bord.

[00:37:24]

En dan niet gewoon over Cruijff. Ja, die naam werd gewoon nog. Maar die zei ook gewoon tegen Kotlin wie die moest wisselen en zo de hele tijd. Ja, nu wisten we dat kan niet meer op Pep. En ja, toen is later nog een keer terugkomen waaien. Nou, dat is ook toevallig dat je dat zegt.

[00:37:39]

Want die over de terugkeer van hem bij Ajax heeft Johan Derksen zijn licht laten schijnen in de vjjy.

[00:37:44]

En wat die toen schreef heb ik letterlijk opgeschreven in mijn nieuwe boek. En daar kan je nog niks over zeggen. Natuurlijk kan ik, dat is een teaser. Dat doet ie altijd. Heeft ie een hele tijd, doet ie dat? We mogen niks vragen, want alles moet bewaard blijven. Komt er?

[00:37:55]

Ga je het groots presenteren enzo? De Wereld Draait Door is er niet meer waar je altijd terecht mocht komen. Vooral wat gaat in nu vooravond? Natuurlijk opeens? Ik weet het niet. Want verdelen toch? Misschien doen ze een speciale uitzending of misschien niet te verdelen. Ja, dat kan ook. Misschien dat je leuk bepaalde lauwen Astrid Joosten misschien in je boek mag presenteren. Zou je dat willen? Toch? Een soort entertainment is het wel of niet? Ik hoop gewoon dat Johan lekker die tournee maakt.

[00:38:20]

Daar kan ie wel lekker gezellig op z'n vaste stoel gaan zitten. Wat doet ie één keer? Ik vond het wel te ver gaan met Paul de Leeuw dat toen Marco Bakker eindelijk weer eens een keertje een liedje mocht zong op de Nederlandse tv. Dat euh, Marco Bakker niet had begrepen dat het een duet was. Nou, dat is nou niet te geloven. Nu weet ik echt dat niet is ingegaan, want zingen vind dezelfde Leon best wel een aardige man.

[00:38:41]

Ja, ik vind dat heel aardig, maar hij alleen. Dat was niet gepast zingen. Nee, nee, dat hoeft niet. Nee. Nou, dan moet je zeggen als je de volgende keer en dat zal ik zeker niet.

[00:38:49]

Zal je wel weer niet zeggen, want meestal wel een Feyenoorder heb je onder Lejon. Ben je niet zo direct mee naar Feyenoorder Paul de Leeuw? Ja, zijn vader heeft Gullit naar de Kuip gehaald. Waarom wil?

[00:38:58]

Nou ja, ja, alles is ook weer veel te weinig.

[00:39:01]

Gaat er nu ook nog wat gebeuren hier in wat? Nou, ik ben bang van niet met die mensen met het geld. Die welgemeende voorlopig niet. Zo ja, welke andere gaan mensen met geld niet in bodemloze putten geld zetten? Ja nou ja, het stadion komt er ook niet hoor.

[00:39:15]

Ik geloof vooralsnog niet mee. De nieuwe trainer heb je daar liever niet over? Nee, maar Dirk zei dat het het stadion misschien helemaal niet van gaat komen. En dat kan ook bijna niet meer in deze tijd natuurlijk financieel. Al die uitstel en wat rente en al dat gedoe. Ja maar heb hebben nou een nieuwe trainer. Die gaat zich daarmee bemoeien met het aanstellen van van spelers voor volgend jaar.

[00:39:34]

Ik heb wel gelezen. Volgend jaar is is de tegenstander van Feyenoord. Is op het eind van de rit na negentig minuten zowel fysiek als mentaal totaal totaal gesloopt. Wie zegt dat Arie Slob weten waar je aan begint hier?

[00:39:48]

Dat is een soort verwachtingspatroon. Is iets hoger dan dat ook. Iedereen zegt iets hoger dan in Alkmaar. Ja maar goed, maar dat zal iemand anders denken die trainer is. Ja, maar je weet toch dat trainers denken. Mij lukt het massaal. Ja maar ja, daar zal hij. Ja ja, met wat dan moet het worden. En wat moet dat nou lukken? Bedoel van verwachting is altijd kampioen of de tweede. Beetje jammer. Zo hebben ze ook nodig.

[00:40:14]

Want voetbal hebben we nu ook. Wat de droom voetbal. Droom Parke. Nee, dat hebben we. Maar we moeten droom voetballen. Dat er ook nog geboden.

[00:40:22]

Maar ja dus. Wim, we zouden wel uren door kunnen ruilen, maar kan echt niet meer. Want wat ons betreft allemaal choetor zonder dat ze het doen. Kijk eens goed, maar dat is aanboord. De schuld is allang weg hoor. Sjoerd zit er al helemaal niet mee. Mentaal is Sjoerd al lang uitgecheckt en dat snap ik heel goed. Ik ben gewoon blij dat wij weer met beide benen op de grond zijn gezet door. Dan kunnen wij afspreken dat elke keer als jij in Rotterdam ben, wat helemaal niet zo vaak voorkomt dat je er van langs komt op dinsdag.

[00:40:47]

Gezellig. Ik vind het hartstikke gezellig. Ja toch? Ja, dus ik vind het ook leuk. T Is natuurlijk zeker gezellig is ie, erkent de goede mensen. Tuurlijk.

[00:40:54]

Ja, ik heb niet eens een Bob meegenomen. Maar ja ja, zo gaat dat. Trouwen liefhebbers je daar. Het is aan te merken dat fout. Waar is die? Dat maakt is de boekenmarkt? Nee, nee, die is te groot en het is de grote Marco Borsato. Euh, interview 1. Is het? Ja, nee joh. Eigenlijk helemaal George. Hoe noem je dat? Met Linda? En we natuurlijk helemaal, maar toch. Vanavond nog.

[00:41:18]

Ik geloof dat. Vanavond wordt tegenover Champions League en weet ik niet wat ik ga kijken.

[00:41:22]

Nee, maar dat dit met maken op het. Met dank aan een nieuw nieuw hitje. Ik heb trouwens dat ik nog Krabbendam weet en al helemaal bij de man fobie voor het interview waar elke cent naar uit. Dat weet ik veel. Welke zenders? Net5, SBS of want wij gaan er altijd uit met een gedichtje in deze orde. Kiest die dan uit? Nou, dan moet altijd om de mensen tv. Ik mocht geen gedichtje noemen. Nee nee.

[00:41:43]

Rijmpje zei vorige keer dat het gedichtje of rijmpje maar wat had in naam.

[00:41:48]

Borsato had ook een geweldige. Hier heb ik het. Kijk, wat je daar nog van vindt. Al je spullen op de gang. Het had zo vaak kunnen gebeuren, want we strijden al zolang. Maar ik dacht ik dacht altijd we zijn te bang, maar nu ga je weg en ineens is het echt. Nou, dat is dan. Is dat dan. Nee, dat lijkt heel. De nieuwe Borsato lijkt heel erg op dat gedicht wat hij Yakubu van Vitesse ooit heeft gedaan.

[00:42:14]

Wat Marcel van Roosmalen beschrijft? Moesten de spelers van Vitesse moest zullen van die ene of andere totaal geschifte trainer. Elkaar introduceren op de fandag een gedicht. Maar Piet Velthuizen was er niet, want die was elfduizend. Was geselecteerd voor de Olympische Spelen. Uh en uh. Toen kwam één van die Yakubu. Die had toen ook een gedicht gemaakt dat Leckie een beetje op die zij doen. Hij is een grote niet, want hij is er niet doelman Piet.

[00:42:41]

Dat is een beetje het niveau, maar je hebt het wel over dit soort politici. Dit is de nieuwe. Ja, maar t is de nieuwe hit van Borsato, waarvan we citeren van die kut muziek. Die Nederlandstalige muziek. T Is allemaal, die teksten zijn allemaal zo verschrikkelijk meter, maar dit wordt tuurlijk verschrikkelijk. Die Borsato met dat interview slaat helemaal me Megan mormel achtige toestand worden. Maar ja, Net 5 is station de Mol. Maar het is geen net 5.

[00:43:02]

Als wat is het dan? Ik weet het niet. Ik nauwelijks is leuk als je even vertelt wat het is als je daar gewoon tweets over internet daarin op aan te halen. Ben je vrouw niet presenteert zich dus niet. Want zo zien waar de vrouwen dus op de achtergrond. Het is gewoon groot zeker dat het wordt. Hij wil dat wel zien. En natuurlijk wil je dat zien, die die vaak DVK en die tranen. En ja, alles komt voorbij.

[00:43:24]

Die boetedoening van Borsato over de breuk met zijn vrouw en de nieuwe hit waar maar een Evert Santegoeds tegenover komt, is zeker daarna de aankondiging van een nieuw Violin Tour ofzo. Ja, dat denk ik. Ja dat daar hebben we een nieuwe cd ofzo. En dat doet ie dan met uh, hoe heet ie met in het zo ordinair, met soms ellende op het op tv uitzenden? In ruil voor ja, omdat ze een boek willen. Maar ik vind nog veel erger dat er mensen zijn die daarvan willen profiteren.

[00:43:48]

Moet ik nou ja, onder het mom van ik heb ze gered? Ja, da's waar. Ja, effe kijken waar die dan op is.

[00:43:56]

Zo net 5 zijn short, dan gaan we gewoon naar huis. Wordt er gewoon net 5 zat. Ben hoor. Ja joh. Wat is dit met 5 die je die opera eigenlijk gaan? De hele tv gids gaat ie zitten voorlezen, die kan. Ja ja, ik weet waar we zijn, maar ze luisteren nog steeds miljoenen mensen naar hoor. En hier toch zeker is hoeveel luisteraars maar miljoenen baryonen. Nou ja, uit normaal uit wel. Uit hoeveel landen hebben we al niet luisteraars?

[00:44:20]

We hebben t laatst opgenoemd. Ongelofelijk. Nee, Van der Gijp wel geweest eigenlijk? Nee, nee niet. Je moet nog komen. Die komt binnenkort, want hij zit vanavond in de clubhouse met haar. Ja, ik maak jij ervan eind aan. Want die houdt het niet meer chord. Ik voel gewoon de stress van Sjoerd en Wim is daar ook gevoelig voor de energie van andere mensen. Ik ben benieuwd wat Sjoerd nou doet. Maakt die nou?

[00:44:38]

Hier is het laatste half uur daar heel andere dingen aan te doen. Dan verschijnt ook belang uit. Tuurlijk. Maak je je nou? Zit dood en boos. Gewoon dat er afvalstof doet. Ja ja, we zullen maar een eind aan maken als jurist, zegt zo'n intellectuelen, schrijvers, SCAF of niet? Dudok. Kijk, daar zit u altijd. Dat is toch zo internettijdschrift V met dat woord van wie hoor jij dat? D. D. Dat is algemeen bekend over Rotterdam.

[00:45:00]

We hebben helemaal geen intellectuelen. Ze schrijven wel vaker dan wie dan? Nee, dat niet, maar je hebt al van die soort. Caffé is waar, maar met de NRC onder de arm. Of de Volkskrant mensen binnenlopen om koffie te drinken? Ja, maar die gaan dan ook. Jawel hoor. Ja, daar gaan ze op zoek naar een intellectuele Rotterdamse schrijver. Die is er helemaal niet. Bestaat niet.

[00:45:14]

Nee, nee, die zitten wel allemaal in Amsterdam. Waar? Ja, ik ben er klaar mee. Ik kook.

[00:45:20]

Je toch tot volgende week? Doei. Ach euh, mafkezen, ben je dan doen? Hooidonk Avond Ook eerst de pier van Napoleon met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een groot probleem hoor.

[00:45:45]

Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd heb, maar dat heb ik niet gezegd.