Transcribe your podcast
[00:00:00]

Mafkezen al bij al doen. Gebruikt communiceren, willen, gaan praten, want dit is toch wel een probleem hoor. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om zijn sfeer. Maar zelfs dan heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd had, maar dat heb ik niet gezegd. Ik vond elkaar fino plotsklaps.

[00:00:38]

Aflevering negenentwintig de meest innovatieve en vooruitstrevende voetbalshow. Da's een Riboud in podcast land. Met de bestseller Auteur skiet de zuurtje. En vandaag een speciale gast die we hebben al bekendgemaakt, maar we gaan we zo nog effe introduceren. Maar leuk dat ie de Russen naar de top. Nu zijn we op een andere let wel aangekomen. Nu zijn we die andere podcast allemaal meer voor eindelijk aan de man zelf van tafel. Maar dat gewoon effe nodig. Ja, we hebben ook een foto van moeten maken, want mensen geloven het niet.

[00:01:05]

Maar hij zit zit zitten echt aan die foto. Die komt straks nog wel eventjes en normaal zit ie altijd krokodillen te klein om deze tijden van loopt door Blijdorp weet ik wel wat ie aan doen is. Ja, of stofzuigers die ook graag zijn tuin. Hij zit er echt. Hij zit er echt. En daar zijn we blij mee. En Shorty gaat ze ook. Is nu wat schuiven met die dingen, maar straks gaat hij van de foto maken.

[00:01:21]

Mario, het hoort er allemaal bij op. Jij hebt nog aardig, zou je geen zorgen te maken, want normaal doet ie het van bovenaf. Weet je wel dat je een heel lelijk uitkomt zo op de social media?

[00:01:29]

Maar het mooie is ook deze hele podcast krijg. Voordat we begonnen zijn al een soort boost. Want jij komt altijd klagend en zwetend en een half uurtje later hier binnen omdat je nergens kan parkeren. Maar ik zie Mario in jullie straat in glijden alsof er niks aan de hand is. Parkeert een hier voor de deur, wandelt naar binnen. En zoals het een echte ex-voetballer betaamt is op tijd. Je kan hier niks tegen inbrengen, maar ook even zeggen ja en terecht.

[00:01:50]

Zondagskind en zondagskind. Ja, we gaan Mario even introduceren op een hele nou ja, om een op een zomer a zomergasten achtige manier. Want dat verdient ie natuurlijk. Het is ook een beetje de Zomergasten special. Heb je daar dan ook zo'n? Al hadden Jan van Dis stem bij, dat niet, maar we hebben er wel een shoeters van t w effe dat dat de jingle. Je hebt hem d'r alleen gezegd als nou kijk nou dan nog effe zonder zo'n euh zo'n stem.

[00:02:13]

Dan is zo'n euh. Hij werd geboren in Rotterdam en leerde voetballen op de pleintjes van Tuinwijk. Op 7 jarige leeftijd sloot hij zich aan bij het bescheiden FCE in Rotterdam, maar al na een jaar kon hij naar Feyenoord. Hij gehold er al snel als het grootste talent in de opleiding en maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut. Dan is het aan dat toernooi tegen Arsenal en scoorde hij meteen. Door zijn aanvallende spel Humor, Open Karakter groeide hij uit tot publiekslieveling.

[00:02:36]

In 1981 was hij de beste tijdens het jeugd-EK in Mexico. Een jaar later werd hij verkozen als grootste talent van Nederland, nog voor Gullit en Van Basten. Hij zou tot 19 achtentachtig bij Feyenoord blijven en vertrok daarna naar Pisa. Daarna speelde hij nog voor Roda JC, Sportclub Heerenveen, Wacker Innsbruck en Excelsior. Op 17 september 1995 speelde hij zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal en werd daarna trainer bij Excelsior, Feyenoord en PSV, Feyenoord, Racing Genk, Fenerbahçe en APOEL Nicosia.

[00:03:04]

Hoewel iedereen dat dan weer bijna vergeten is. Ja, ook tegenwoordig is ie Andress, maar eerst P.N. En de hoofdrolspeler voor een miljoenenpubliek. In deze podcast waar hij vandaag te gast is. Mario Been. Dit was helemaal Zomergasten. Nou lijkt was toch. Dit lijkt wel de Wikipediapagina van Winston Churchill, maar wat die allemaal bereikt had? Ja, dat was de kern aangevuld. En dan heb ik het nog heel wat ingekort. Ja ja, ja, heel keurig gedaan.

[00:03:27]

Een beetje feitelijk vond ik het jammer, maar uit eventjes introductie. Kijk, de andere dingen komen zometeen wel ter sprake. Wat vond je zelf van Mario? Nou, ik was zelf al weer een hoop vergeten, dus ik ben blij dat ie dat weer even heeft de opgenoemd allemaal. Oh ja, wat er gratis. Al die successen. Nou ja, dat schiet in de ja, ik schiet gelijk. Vooral als ik dat hoor. Ja, dat is er toch wel, maar het had er vele malen slechter gekund.

[00:03:51]

Dus we weten al met al prima. Zullen we even heel snel de actualiteit effe aftroggelen voordat we een Marie-Jo gaan afbellen tot euh, nou de actualiteit was dat euh, dat ik weer naar jou moest kijken. De hele actualiteit. Want eerst zondag, ha ja ja. Maar ik bedoel, voor mijn actualiteiten zat ik weer met slapen. Oogjes naar jou op zitten koekeloeren vannacht in die vakjes. Eerst Perez. Ik had al een behoorlijke overdosis porrez gehad op zondag.

[00:04:16]

Godzijdank zat Mario naast hem. En toen kregen we nog wat gedoe in die vakjes. Maar ik zag jou. Ik zat met jou te kijken. Maar jij? Jij? Je viel een beetje weg. Jij toen t over. Ik weet niet of ging over een V.V.V. Denk ik. Zag je een beetje weg dommelen. Weet je zo'n maandag? Ziet er als volgt uit. Geldt als tenminste het begint al op zondag, dan ga je naar die wedstrijd en dan lijkt je bekijkt je dan de rijen naar huis toe en dan moet je nog effe 4 pagina's analyse maken over de schutterij als die topwedstrijd.

[00:04:42]

Ja, die schotjes uit je dus, maar dat doe je dan. Dan ben je klaar. Niet die dat voetbal praat begint na s middags en dus normaal heb je dan lekker dorade op je gemak je daarheen. En dan begint het om 10 uur en dan ben je wel laat thuis. Maar nu is dat in één ruk door. Ja, en dan wil het wel eens zou zijn na een half uurtje als dat van VVV gaat. Of Fortuna dan heel langzaam.

[00:04:58]

Een beetje die oogjes zo een beetje. Ja, en dat je dan een opschrikte van een statement van Willem Vissers denk ja Heidenheim, heb jij dat stuk niet zitten typen tijdens de tweede helft van 5? Nee, toen heb ik geconcentreerd zitten kijken. Toch wel een hoop pego in de hoop dat er nog een klein uitvalt dat je de KVAB. Maar nee, als je een beetje tegen het. Helpen stoppen? Ja, helaas. Maar wat vond je ervan?

[00:05:19]

Voor rust? Ik moet zeggen. Buiten het eerste kwartier, toen mijn Feyenoord toch dankzij Marsman 1 de nul kunnen behouden. Maar daarna moet ik zeggen dat er maar één ploeg was die er eigenlijk een ruimere voorsprong verdiende. En dat was Feyenoord. En ja, Linssen met name. Die kans vond ik. De grootste kans. En we weten allemaal van Linssen hoe klein die is, maar dat ie geweldig kan koppen. Dus ja, die had ik eigenlijk wel geteld.

[00:05:41]

En euh. Wat ik al zei in in. In Rotterdam tijdens de de wedstrijd Feyenoord PSV was Feyenoord dodelijk efficiënt en dat hebben ze helaas in deze wedstrijd laten afweten. Ja, want wat dat betreft is de 1 1 denk ik wel wel terecht. Wat vond je van die tactische moe van Dick? Nou, als ik kijk naar het eerste kwartier was ik even bang dat ze helemaal overrompeld zouden worden op basis van. Ja, dat moet je toch. Op dat systeem moet je toch ingespeeld zijn en dat is niet altijd even makkelijk.

[00:06:08]

Je moet communiceren met mekaar, je moet spelers overgeven, maar nadat kwartier stond het goed. En uhm ja, de backs. Wat normaal toch wel een wapen is van dit PSV. Zij zijn wat mij betreft geëlimineerd door de backs van Feyenoord. Dus euh ja, wat ik al zeg dat staat het vizier iets meer op scherp dan euh. Dan kan Feyenoord die nodige punten die ze die drie punten die ze nodig hadden. Natuurlijk. Euh ja, mee naar huis.

[00:06:31]

Gek eigenlijk is dat dat dat ze eigenlijk die goal daarvoor nodig hadden hoor. Toen leek het wel alsof. Kijk, als je dat systeem speelt moet je natuurlijk wel initiatief durven nemen. Ja ha, in balbezit moet je het boek proberen in te schuiven inderdaad. Dan moet je als middenvelder afspeelbaar zijn. Als spits moet je, dan moet je je laten zien. Dat gebeurde toen in één keer. Ja, dat kwam met name ook doordat die backs van PSV geen moment zo hoog stonden.

[00:06:50]

Dat betekent elke keer als hun balverlies hadden. Er was fijn dat gewoon levensgevaarlijk. En ja, dat resulteerde gelijk in die goal van Berghuis die natuurlijk weer ongelooflijk goed inschiet en op dit moment de meest waardevolle speler van de eredivisie. Kan niet vaak genoeg zeggen omdat ik denk dat dat toch wel het paradepaardje is van van dit Feyenoord. En ja, dat ze heel blij moeten zijn met.

[00:07:10]

We gingen er over o op de tactiek en ik zie langzaam zeker muziek en Westakker aan de lange wees na anderhalf uur vongole. Godzijdank heeft het dus niet zeevissen hier iets gebracht. Nou, dan kunnen wij tot ver na de competitie. Kunnen wij daar mee overleven? Daar gaan we straks aandacht aan besteden, neem ik aan. Ja, en van jouw startgemeente! Sjoerd kreeg een berichtje, want iedereen meldt zich bij Sjoerd H. Alle alle bedrijven en alle initiatieven.

[00:07:33]

En Sjoerds, zo ja, daar komt een lunch van. 7 is dus ik dacht nou ja, een paar haringen op een schaaltje zijn natuurlijk hartstikke blij mee. Dit is een halve viswinkel, want die hier staat geloof ik dat Smit dacht dat de huismeester weer open was en dat iedereen gelijk een vis weekoverzicht is zelfs meter voorbij gegaan. Moeten die mensen nog een keer inlichten? Lijkt me hartstikke leuk doen wat dit zou hebben gekregen en vooral een mooie afleiding om het effe niet over voetbal te hebben.

[00:07:55]

Ha ook dat. Nou ja, die tactiek. Ik bedoel, ik heb dat allemaal zondag allemaal zitten bekijken en zo ja, ik vind het nooit zo. Wat ik interessant vind is dat dat gedrag van Jørgensen ook op het moment dat Linssen die bal naast kopt op V. Denk ik van al die jongeren loopt bij zo. Maar niet dat er een camera op werd gericht ofzo, dat niet. Ja ook vind ik het jammer. Maar wat voor indruk gaf ie?

[00:08:14]

Nou ja, die ja.

[00:08:15]

De indruk van een langgestraften in een of ander kamp of iemand die een taakstraf voor de rest van zijn leven zoiets. Zo loopt ie er inmiddels bij. Ja ja, ik zag ook weer foto's voorbijkomen dat eigenlijk de wissels die in komen tijdens een wedstrijd de instructies kregen van een coach en ook instructies. Dat zou wel uit het Nieuwe Testament voorgelezen. Ja, echt, de laatste was vijf minuten voor tijd. Ik denk van ja ja, het is wel zielig.

[00:08:41]

Ja ja. En wetende dat de afgelopen een maand geleden anderhalve maand geleden nog een bataljon aan de Feyenoord supporters op de op de zwaluw gestaan hebben om hem een hart onder de riem te te duwen. Ja, hij ontroert naar buiten en op zijn hart. Wij zijn zo. Feijenoord zat in zijn hart en zwartjes van 17 miljoen naar nul. Ben ik bang? Ja ja, kijk maar.

[00:09:00]

Mario Dik kreeg de kritiek afgelopen zondag ook. Kijk euh, waarvoor wisselt die niet naar nieuwe spitsen waar? We gaat hier nou niet proberen om die overwinning te pakken. Maar kun jij nou eens uitleggen waarom je in zo'n geval als trainer ook als je kijkt naar de wedstrijd, naar de kwaliteit van de tegenstander? Waarom je ook gewoon stoms tevreden moet zijn met een met een punt?

[00:09:18]

Nou, ik denk dat Feyenoord heel tevreden was. De tweede helft met een punt. Dat zag je ook tijdens het het wedstrijdbeeld. Kijk, een coach zal niet snel uhm, een een middenvelder of een verdediger brengen. Of je moet de blessure zien op basis van invallen in een wedstrijd met zo'n intens tempo. Is gewoon lastig, maar aanvallend in de vorm van Linssen. Dat je kiest voor Boose niet. Die heeft ook snelheid en die is. Die doet zijn werk.

[00:09:41]

Of voor Jorgensen, want die jongens zijn uit bij PSV. Kan ik nog memoreren aan andere weggleed. Twee jaar geleden, toen was ie goed, maakte hij de goal. En uh nee, maar goed, denk je dat ik op kan brengen als ze als ie ingezet zou worden kan? Ik weet niet hoe hij traint en ik denk dat daar dat. Dat wij dat ook niet weten gezien het feit dat dat tegennatuurlijk natuurlijk relatief heel weinig wisselt hij. Hij brengt Jorgensen niet mee.

[00:10:00]

Hij brengt Prato niet naar hij brengt dan nu af en toe een keertje pauze niet ook heel logisch vind, omdat dat natuurlijk toch een stuk kapitaal is van van de club. Dus hou me gewoon dat ik daar heel veel rekening mee houdt. Hij is niet overgevoelig, maar hij wil maar één ding en dat is 1 puntje. Het Europese ticket wel, maar dan nog. Hij heeft de. Heeft natuurlijk wel geprobeerd als je Heerenveen uitkijkt die wedstrijd. Jeurissen kwam daarin.

[00:10:20]

Nou, we hebben hier ook besproken. Op dat moment moet je als spits in die situatie staan voor op voorsprong man minder. Dan moet je natuurlijk wel wat doen. Dan moet je gaan zeuren om aanspeelbaar zijn. Ja, als je dat dan niet doet, dan kan ik me wel voorstellen dat je als trainer denkt van. Maar zou die toch met PSV wel gaan doen? Ineens weet je wel. Nee ok. Maar omdat jouw vraag was zat jij voorin nog wat gewisseld.

[00:10:40]

Nou ja, ik kan me voorstellen dat als jij zoals Linssen eigenlijk alles geeft tijdens elke wedstrijd op een gegeven moment nog 20 minuten moet spelen. Dat je daar iets anders brengt, iets iets frisser is die iets frisser is. Maar ja, blijkbaar geeft ie toch die dik de indruk van euh ja, van mij hoeft het allemaal niet zo meer. En ja, dat dat is natuurlijk dieptriest. Maarja, het is ook een beetje het behoudende karakter van Dick zelf toch?

[00:11:03]

Nou inderdaad. Of misschien ook toch wel de realiteit. De angst dat het dan minder wordt als ie iemand brengt. Ja, en dan, dat is het wel. Maar dat is natuurlijk best wel triest dat je dan toch meer ziet dat Haps gebracht wordt. Ja ja, dat zegt wel iets. Natuurlijk. Ja ja ja. En ik denk ook dat Dick denkt van weet je. Uhm, een punt is een punt. En zeker op basis van de eerste helft ga je toch met een redelijk gevoel weer wel weer richting die laatste acht wedstrijden van.

[00:11:28]

Ja, maar Geertruida was het daar niet mee eens. Nee, die wordt hier niet belangrijk. Wel mooi. Ik vind dat ook wel mooi. Want als je naar de stand op de ranglijst gaat kijken, had Fijnje natuurlijk niet echt veel aan een punt. Nee, de middenvelder heeft eigenlijk gelijk. Ja, maar kijkende naar de wedstrijd zat er niet meer in. Maar er zijn heel veel wedstrijden gewonnen door ploegen, waren de niet in. Zat mee eens.

[00:11:49]

Maar goed, de tweede helft heeft zijn entree niet of nauwelijks iets gecreëerd. Want wat ze de eerste helft natuurlijk wel gedaan hebben. Ja dus daar zat het grote verschil. En dan kan je dat punt koesteren. En dat ziet dan in de in de kranten de dag erna erg mooi uit. Maar kijk je naar de stand op de ranglijst? Ja zitten, daar staan we voorlopig gewoon op een playoff plaats zeker? Maar ligt natuurlijk ook aan waar je je nu op richt.

[00:12:08]

Ik kan me niet voorstellen. Ik geloof nooit dat Feyenoord serieus rekening heeft gehouden met die tweede plek, maar kan ik me niet indenken. Dus waar ze over gaan. Is gewoon plek drie. En nou, dat gat is nog te overzien. Dan moet je wel zelf eigenlijk al alles winnen. En dan met een punt uit Eindhoven hij er toch een bepaald gevoel in zo'n groep met jou. Je hebt niet Floren. Je hebt je zeker voor rust van je goeie kant laten zien.

[00:12:28]

Ik denk dat dat voor een trainer in deze fase ook niet onbelangrijk is. Dat is mijn gevoel. Gaat ze ook uit de wielen van Mario's auto eraf gehaald schroeven? Dat is de consequentie als je parkeert. Verhaal? Ja, dat is die ene interland h. Shortje hoor, dat allemaal niet. En die is allang weer aan twee aanhaalden kinderen. Die is met andere dingen bezig, maar met alles van Sjoerd hij toch. Dat materiaal is prima. Nee, hebben ze hier echt last van?

[00:12:50]

Want laten we De Bouter effe nu stoppen. Ja ja, Bito Mittal. Ja, ze hebben het gehoord. Dus ja, wat me opvalt aan jouw Marie-Jo is dat als je zit m natuurlijk wel eens met elkaar bij bij wedstrijden en dan als als Feijenoord scoort. En dan zie ik af en toe wel eens heel stiekem een heel klein vuistje. Zo veel om euh ja, denk ik dat. Dat hoor ik wel vaker bij P.N. Van dat ik nog regelmatig gebeurt, zeggen ze.

[00:13:12]

Als ik het over Feyenoord heb en dat is ja, dan moet je een beetje opletten. Maar dat zit nou eenmaal in. Maar als je van je of je 60/40 helemaal niks dus. De zesde Beisem. Nee, als je vanaf je zesde bij zijn club loopt dan mag je toch al enig chauvinisme hebben. En dat? Dat heb ik ook zeker gedaan. En daarbij natuurlijk dat dik te trainer is. Dat vind ik natuurlijk ook geweldig, vind ik een fantastisch mens en die gun ik in zijn laatste jaar.

[00:13:32]

Althans als het zijn laatste jaar is natuurlijk. Toch nog dat succes dat ie door de voordeur naar buiten kwam. Want dat is niet veel coaches gegeven natuurlijk. Maar Feyenoord is nou. Nou ja, ik ben op en top Feyenoorder en dat zit gewoon in je en dat gaat eigenlijk nooit meer uit. Alleen ja ik. Ik moet als analist nou eenmaal beoordelen wat ik zie en dat is de laatste tijd natuurlijk niet goed geweest. En dan moet je met een ander oordeel over de club komen als dat je eigenlijk zou willen.

[00:13:57]

Als je als analist maar goed, het is wat het is. En uhm ja, laten we hopen. Laten we hopen. Jij hebt het over die derde plaats dat Ajax de beker wint waardoor er een extra plaats vrijkomt. En daar moet jij nog af zien te rekenen met de azerty vitesse. Misschien vinden ze ook wel de Europa winnen dan Ajax. Ja toch mis. Dat zou helemaal mooi zijn. Dan komt er natuurlijk nog een extra plaats. Doe jij dit nou om onze Amsterdamse fans die met een weekje in aantal toenemen beetje te verliezen?

[00:14:25]

Nou ja, ik had vorige week al over. Is dat zo? Ja, dat is wel handig beginnen hoor. Want ja, hij bouwt een enorme fanbase rond deze podcast. Dat is ook terecht. Ik weet niet hoe ik dat doe. We zijn het Amsterdamse Feyenoord supporters. Nee, het zijn er zijn ook Ajax supporters ok. Die zijn dat ook wel eens een keer zat natuurlijk. Dat we dat gevierd van die succesrijke 15 jaar ook wel eens wat aardig wat gezeur horen.

[00:14:47]

Serieus, dat vermoed ik. Ja, serieus praten over en ook weer over dat Ajax zegt ja, die willen ook gewoon eens een keer van de club voelen hoe het is als het wel eens minder gaat. Ja precies. Die luisteren met een cynisch oor. Ja, ik weet het niet. Ja, we. We zouden weer eens een keer eentje moeten uitnodigen. Nee joh. Nou sorry hoor, maar in dit geval zou je zomaar waar je die kant op gaan een keer moeten doen om daarop te schieten.

[00:15:06]

Nee, we blijven hier niet huismeester. Ha nee, we blijven de huiswijn van de huismeester trouw, blijven vertrouwelijk, net zolang tot die weer open is. En dan blijven we toch trouw. Zou ik hier gewoon zitten? Ja maar. Zitten. Maar Mario, jij was zeven toen je bij kwam of acht? Euh ja, zeven rondzweven acht jaar. Ik speelde Bijnen in een straat clubje rotte Rotterdammer. Ja, en dat was op de schulp weg.

[00:15:28]

En toen had je het. Toen de tijd dat die euh tornooien de bolle boffen tornooien weet ik veel. En daar kwam ouwe Martin's Yarmouth, maar zijn vader Omer Louis en die kwam toen kijken en die die vroeg of ik naar Feyenoord wilde. En uhm ja, dat was natuurlijk een grote droom. Ik was natuurlijk inmiddels naar Zuid verhuisd. Ik ben natuurlijk geboren vlakbij bij Spangen dus, maar na één jaar hebben mijn ouders me meegenomen naar Zuid. Daar, die woonde daar nog op te bouwen in de Bonaventure straat en was Feyenoord natuurlijk de meest voor hen voor de hand liggende club.

[00:15:58]

Dus die keuze heb ik toen gemaakt. Toen moest je nog wel door een ballotage commissie tegenwoordig kandideren. Wie? Wie zat daar? Is Paul Blanker mij daarin?

[00:16:07]

Meneer berekoud, denk ik en meneer Blanker. Maar dat zou zomaar kunnen in die tijd. Maar dat hoor je wat van die. Jij bent nog van de tijd dat ze ook opletten of je haar niet te lang was en zo ja ja en je mocht geen hoor belletjes. En euh, je moest van goed gedrag zijn. Je ouders moesten meekomen. Je moest eerst nog wat proef trainingen afleggen. Nou ja, als dat dan allemaal positief was. Mocht je naar Feyenoord.

[00:16:27]

Ja, daar heb ik eigenlijk helemaal jeugd, carrière of veel maar jeugd door doorlopen. En ja, het eerste elftal gehaald en dat was eigenlijk toendertijd niet aan velen gegund. Nee, zeker niet in die tijd nemen om fijn en natuurlijk toen ook al aan het aantrekken was van links en rechts. De Míchel focuste Riki Gullit, noem ze allemaal maar op. Dus euh ja, dat was wel iets speciaals als je vanuit de jeugd door kon breken naar het eerste.

[00:16:49]

Maar het was voor jou of Feyenoord voordat je er ging geen ging spelen in de jeugd. Ja, dat was ook een beetje strijd met mijn opa. Mijn opa was zogenaamd voor en voor Sparta en ik ja. Ik woon op Zuid en ik um nou hemelsbreed twee, drie kilometer van de Kuip. En dan lijkt er maar één club mogelijk. En dat was. Dat was Feyenoord en waar was het? Wat was Feijenoord toen voor club? Kan je dat nou vergelijken?

[00:17:11]

Wat voor gevoel gaf die club toen in vergelijking met nu? Afijn, het was toendertijd natuurlijk wel groot, want ik praten over 1970 1971. Hadden ze net de RoboCup Europacup gewonnen. Dus ja, de uitstraling van die club was immens. En ja, waar haal ik? Dat weet ik ook nog wel altijd en dat was wel leuk. Toen speelde ik in de jeugd bij Feyenoord, maar wij stonden op camping t Hoekske in Kaatsheuvel. Dus als ik s ochtends gespeeld had was mijn wedstrijdje in de eentjes ofzo.

[00:17:41]

Dan gingen we naar huis en pakten we de wagen en gingen we richting de in. Reden we toch weer langs Varkenoord en links de Kuip. En toen zei ik tegen mijn ouders altijd Pama. Dit stadion had ik nog een keer voor ons spelen en zei mijn vader altijd ga lekker slapen. We zijn namelijk op de camping in de Kuip dadelijk weer lekker buiten spelen. Je gaat door voor rust die niet wacht, die gaat wel heel snel, want met die stappen.

[00:18:02]

Maar ja, t is nou dan wil ik niet zeggen dat ze dat het voorkomen is door mij. Maar wel vaak vogels eten zeker? Ja, we hebben we. Wij vragen dat. Hij heeft dat ook vaak gedaan aan. Ik heb dan Van Hanegem gevraagd waar veel meer Feyenoorders om het gevoel wat die club nou geeft te kunnen omschrijven. En dat is toch iets iets wat wat eigenlijk maar heel weinig mensen echt echt lukte. Ja ja, nou kijk als je echte Rotterdammer ben.

[00:18:26]

Hé, dat is tegenwoordig ook niet een utopie. Bij het eerste van Feyenoord zit er niet al te veel echte Rotterdammers meer in. Toentertijd wel ja dan. Dan had je dat gevoel, dat roodwitte gevoel, dat stroomde door aderen. En dat, dat klinkt vaak gek. En het is misschien heel emotioneel als je het over hebt. Maar ja, die club, daar ben je mee grootgebracht. En euh, op school. Het ging maar over één ding en dat was Feyenoord.

[00:18:48]

Dus ja, nee, voor mij was het vrij simpel, maar ik begrijp wat ze wat Willem zeggen en wat Wijnstekers zeggen. Trooz ceria, die club heeft iets. Ja, als je daar eenmaal bij zit dan. Euh ja, dan kom je daar nooit meer van af. Maar het heeft ook iets. Ik vind dat het opvallend dat Feyenoord is. Aan de ene kant die grote club dat de RoboCup binnen de wereldbekerwinnaar wel de club die die het Europa Cup voetbal in Nederland groot heeft gemaakt, et cetera.

[00:19:12]

De club waar waar mensen uiteindelijk uit daar heel Nederland naartoe trekken. Maar het is ook een kleine club voor een stel ingewijden. Dan ben jij daar één van. Voor jou is Feyenoord ook Aad van der Laan. Ja euh, ome Martens. Oma oma. Weet je wel dat het hele kleine heeft het ook een klein groepje vaste mensen? Sjaak troost hele leven bij die club. Bennie Wijnstekers. Jij komt ook altijd weer terug, al geven ze je een schop onder je kont.

[00:19:35]

Vroeg of laat kom je weer terug. Ja, soms in incestueus gebeuren. Is het soms? Ja, maar het heeft ook wel iets moois. Ik vind het geweldig omdat je nou eenmaal mensen bij die club houdt. Je moet natuurlijk wel een bepaalde waarde hebben, maar aan de andere kant ik vind dat mooi als een club bepaalde personen die dan ook een toegevoegde waarde zijn waar ik net al zeg ja bij zo'n club houden. En ja, ik kom daar nu niet niet regelmatig mee op Varkenoord en en dus ja je hebt.

[00:19:58]

Die hebben andere dingen weer te doen. Maar ja, er zijn inmiddels ook alweer wat mensen weg. Dus ik kan me voorstellen dat het nu alweer een totaal ander, maar ook bijvoorbeeld de mensen die altijd in de kantine werkten. Een vrouw. De nobelen bijvoorbeeld, die werkte daarachter achter achter bij de stad stond ze altijd. Maar dat zijn mensen die het karakter van de club bepalen. Toch een mentaliteit bepalen op een of andere manier is zeker zeker. Maar wat ik kan zeggen het moet natuurlijk wel een toegevoegde waarde blijven.

[00:20:23]

En dat is misschien het probleem op dit moment verfijnde ze. Ze willen wat dingen gaan veranderen wat innovatiever is en dat soort zaken. En dan moest je wel eens heilige huisjes omver trappen. Ja ja, maar ook niet allemaal vind ik. Nee, natuurlijk niet. Nee hoor, je is geen blanke maar is van deze wereld ook maar Herman de Graaf. Om niet te vergeten. Ja, dat waren natuurlijk mensen die die bij zo'n club hoorden. En dat zie je ook nog steeds bij Ajax in euh, bij de toekomst.

[00:20:49]

Daar zitten ook nog steeds mensen die je er al zaten. Als ik mijn jeugd zo wedstrijdjes speelde dus al met al ja ik. Ik. Dat hoort bij zo'n club. Ja, maar dat wordt straks de grote clash natuurlijk. Als de de mensen van dat hele ingewikkelde bureau dat Feijenoord Challenge Sports dolletje. Kijk, die hebben daar geen boodschap aan. Nee, aan dat soort sentimenten die jij wel voelt. En ik ook met heel veel mensen denken, maar die hebben iets graag gewonnen.

[00:21:12]

Maar dat is misschien ook wel de reden dat ze hebben. Ze zegt zelf niet hoe ze het zelf niet doen. Ja, maar het zou wat minder pijnlijk zijn natuurlijk. Bijvoorbeeld Ome Jan Mastenbroek loopt naar die. Die verzorgt dan altijd de buitenlandse spelers die je die was volgens mij je ziek geweest of niet. Ja, en nou doet een andere jongen het eventjes maar goed. Inderdaad al sinds jaar en dag. Het zou wel pijn doen als dat soort mensen natuurlijk op een gegeven moment te horen krijgen van Job.

[00:21:38]

Sorry, maar voor jullie is er geen plek meer. Ja, maar niet alleen pijnlijk voor die mensen. Natuurlijk zeker pijnlijk, maar ook dat verdwijnt ook iets bij die club. Een soort V verbinding met de familiegevoel. Ja, met en met een beetje met het verleden en zo. Ik denk dat dat toch wel invloed heeft. Zoiets. Maar misschien is dat allemaal romantisch gelul hoor. Jij het gaat over over over Blankenberge natuurlijk. Jij was toen ook perschef door jouw 2e net niet.

[00:22:00]

Nou wat zeg ik er mogen vanaf toen ik trainer was? Ja weet ik eigenlijk niet meer. Ja, misschien nog net misschien nog net. Ja ja, ja ja. Dat was natuurlijk een geweldige man. Ja natuurlijk. Als we naar het buitenland gingen en hij ging mee met met ja, fantastisch. Ik zie hem nog staan. Ik was natuurlijk een hele jonge speler en wij gingen naar toernooien in Jakarta, dus ik bijdehante, had een grote mond en die spelers op een gegeven moment, die hadden me zwembroek aangetrokken.

[00:22:23]

En dat dat was in een hotel Mandarin Hotel. Vergeet het nooit. Ik denk op de vierentwintigste verdieping en omdat ik ze bij de hand. Hadden ze me m'n zwembroek van mijn reet getrokken. En die hadden ze zo zelf naar beneden gegooid. Vanaf het hotel. Helemaal dus. Ik stonden er alle handdoeken mee, dus toen moest ik naar 1 etage 12 toe bij wijze van spreken door in de lift te hebben gedaan. Dus toen kwamen Ome Fred, kwam ik tegen en zeg zo jongen.

[00:22:45]

Hij zegde Denk jij zo de naam van Feyenoord hoog te houden? Maar hij wist natuurlijk al wat er gebeurd was en dat zij die altijd met zo'n droog gezicht dat ik altijd zo moest lachen. Ja ja, fantastisch mens. Want jij kent m al lof voor heel jong. Vanaf die begintijd neem ik aan en liep altijd opvallend rond.

[00:23:00]

Ja nou en ome Geert mij natuurlijk nog steeds een goeie vriend van mij gaan nog steeds mee naar Spanje. Altijd elk jaar. En euh ja, die gaat ook natuurlijk met zijn gezondheid enorm achteruit. Maar als je het nou over mensen hebt die wat wel dan weer mooi is dat ze een zaal naar zich genoemd krijgen. Ome Geert heeft zelfs een en een stand een tribune naar zich blanker. Maar hij heeft die per soumaya staan, maar ergens een heel kleine portretje ergens op straat te hangen.

[00:23:22]

Ik denk dat er in de hele wereld geen club is waar een tribune na verzorging is vernoemd. Nee, ik denk niet dat dat de reden dat er bestaat. Nee, ze hebben als gezegd dat er geen club is waar de verzorgen populairder is dan een spits. Maar dat zegt meer over de spits hoor. Tegenwoordig tegenwoordig ook genoeg over. Over de verzorging. Tuurlijk niet natuurlijk. Daar menige grote speler op zijn tafel heeft gehad. Ja, maar het is ook.

[00:23:42]

Het is ook het gevoel voor het is ook een soort gevoel voor humor van het publiek. Gewoon wat je bij een andere club niet ziet. Daarom gaan ze ook Vian aanmoedigen. Ja, terwijl die veel alleen maar op de bank zit. Daarom is Britse vond iedereen het leuk dat Keeper iets van die spijkerbroeken ging, op de markt ging brengen die je gewoon niet eens over je dijbenen kreeg. Zo slecht waren die als je die over je dijbeen krijgt, anders waren ze gelijk.

[00:24:04]

Maar die wilde ze in Oost-Europa niet eens hebben. Nee, nee, nee. Maar het vuile publiek, die heeft er wel een hele goeie neus voor moeten hebben. Zeggen dat soort begrip met z'n fluitje en zo als handdoekjes. Ja, en er was natuurlijk altijd nog vrijtrap. Vroeger deden ze altijd een stadion. Een wedstrijdje met een verzorger van spelers wilde die altijd eerder zei ja, maar de vraag is natuurlijk moet je nou wat jij nou eigenlijk ook al zegt?

[00:24:28]

Moet je dat als club? Nou moet je daar nou een keer vanaf? Hoe moet dat toch? Het is natuurlijk wel heel lastig.

[00:24:33]

Ik denk dat het op bepaalde posities zou je misschien moeten vernieuwen he? Dat er ook waardevol is voor je club. Maar wat jij zelf aangeeft het sociale aspect van een club als Feyenoord vind ik ook wel hoog in het vaandel staan. Dus ja, wie weet zijn daar dan weer andere functies voor te vinden. Of ja, het is t is wel moeilijk als je de boodschap moet gaan brengen naar mensen die natuurlijk zo lang zoomfunctie hebben. Maar goed, hebben het bij Fred blijkbaar natuurlijk ook nog geprobeerd he?

[00:24:58]

Euh, onder euh. Voor mij was dat onder Gudde, maar daar ben ik niet helemaal zeker. Maar die kwam gewoon. Ja, maar dat moest toch voor alle zeilen worden bijgezet om om omdat weer recht rechten recht te trekken. Want euh ja, die mensen kunnen niet zonder die club. Nee, letterlijk niet. En op een gegeven moet je gewoon eerlijk zijn. Feyenoord. Gaat dat natuurlijk niet rooskleurig, wederom niet rooskleurig? Ja, en daar moeten wat gebeurde.

[00:25:20]

Vandaar dat ze dan ook Samburu en zo'n bureau in de hand nemen. En ja, we gaan zien wat dat opgaat. Op gaat leveren. Ja, nou zal ik jou ook vertellen wat dat gaat opleveren? Nog heel gauw een heel dik rapport gaat dat opleveren. En wat heel veel geld kost wordt helemaal geen Frank Arnesen prijs. Is het ha ja van Carnières? Dat is korting. Kortom, dat kan je goedkoper. Ja, ik krijg het goedkoop, want ik sprak om naar het na Groningen voor Groningen die wedstrijd tussen jullie jeuk toevallig waren natuurlijk ook van ja maar luister Frank is al geen geld.

[00:25:43]

En zo'n zoon, zo'n groep die normaal gesproken de Los Angeles Clippers helemaal doorlicht. En dat soort teams kan het toch allemaal niet betalen? Dus al die nee, maar ik ken die Mitford, dus hij doet het voor een uhm voor een schappelijke prijs. En hij vindt het ook leuk om om Feyenoord. Ja ja ja nee daar staan die Amerikaanse maar echt b bedrijven echt bekend omdat ze alleen maar doen dingen doen die ze leuk vinden, maar ook een vriendenprijsje vrienden.

[00:26:06]

Dat is namelijk dit dan wel, want hij kent er vanuit vanuit de Chelsea Schengenland professionele moet het nog worden als er wel een 2 2 spelers 5 minuten voordat voordat de wedstrijd is afgelopen zitten te kijken naar een Multan map. Die is groter dan alle Mulde mappen die wij ooit op schoolgemeenschap hadden. Geen coach waar je normaal staat daar dan een trainer bij. Je legt uit wat er staat, maar ik kan me voorstellen. Ik zag dit ding dat met die flap en met al die vrije trappen en corners op staan.

[00:26:28]

Dat moest je heel snel oppakken en misschien nog vijf minuten te gaan. Ja, het gaat ook wel ver, maar ik dacht dat het vluchtplan was. Als het stadion in de fik zou staan, waar je dan wel waar de uitgang was. Want ik dacht dat het boeken Boekegem voor de medicijnen studenten was. Wat er allemaal met ontbijt eventueel ging komen omdat die professionalisering. En komt dat nou van uit vanuit Arnesen? Of komt dat vanuit iemand die eventueel dadelijk misschien die club wel over gaan nemen?

[00:26:52]

Nou, dit komt vanuit de Arnesen. Dat komt hier nog wel. En ik denk wel dat het misschien helpt als we als je even door een club zou willen overnemen, maar spraken Arnesen van de zomer tijdens het trainingskamp in in Duitsland en Oostenrijk. Dan zaten we allebei dus. Dus ze zaten precies op de grens volgens mij dus. En toen vertelde die dat je dat doet. Ja, dat die wel plannen had met die opleiding omdat hij ook wel zag dat de laatste jaren stokte aan was natuurlijk een beetje.

[00:27:14]

Dan kun je tuurlijk wel zeggen van het is al gaat altijd weer golfbewegingen. En de ene keer toen jij tweede werd kwamen de kwamen de jongetjes. Ja, dat is natuurlijk ook niet van tevoren. Of veel toppers zouden worden Jali spelen. En uiteindelijk zie je dat dat de ontwikkeling in gang zet. Ik zeg dit met name omdat ik nog steeds de keuze van slot euh, enorm. Vreemd is een groot woord, want iedereen hem, maar dat van hem.

[00:27:36]

Want iedereen wil natuurlijk trainer van Feyenoord worden, want dat is natuurlijk qua uitstraling gewoon een geweldige club. Maar hij zat bij een club met zoveel talent. Financieel een club met heel veel mogelijkheden en hij maakt toch de stap naar Feyenoord. En daarbij dacht ik toen. Nou, misschien is hem iets enormous beloofd. Misschien wel een overname waardoor ik kan kopen, doen en gaan. Volgens mij is hem niks beloofd. Niks beloven, maar jij is op bij NEC.

[00:28:00]

Waar t geweldig ging was een klein standbeeldje voor je gemaakt daar bij het stadion. Ja ja, liet je ook verleiden, terwijl de situatie toen natuurlijk ook maar eens geworden was. Ja maar kijk voor mij was. Je gaat niet zeggen de cirkel is rond, maar ik ben er wel gevoel mee. Nou, dat was wel het gevoel, want ik was natuurlijk speler. Nou, toen heb je ben ik me met trainersdiploma Scha. Ik ben begonnen bij Excelsior en toen werden we kampioen.

[00:28:21]

Dat eerste jaar eigenlijk tegen alle verwachtingen in. Omdat we een outsider waren. Maar toen vroeg ik al een feit dat ben ik nu goed genoeg om coach van Feyenoord wordt. Nee nee, we weten niet of ie al serieus genoeg ben. Nou, toen heb ik natuurlijk met banden met Feyenoord verbroken. Ik heb die omweg naar zee gemaakt. Nou, we weten het verhaal. En toen kwam die kans toen Feyenoord natuurlijk 43 miljoen had. Roulston om trainer te worden van Feyenoord.

[00:28:43]

En ik als Rotterdams jongetje. Ja, is dat weer een droom? Als je zo als voetballer bij Feyenoord, maar dan heb je echt met je hart genomen die je dat besluit dan natuurlijk. En ja, mensen zeggen ja, is dat wel verstandig geweest? Maar zo vaak komt die club niet voorbij om om jou als trainer te willen hebben. Ja, maar dat is ook zo succesvol. Misschien ook gedacht. Wat is een what's in a lifetime? En dan heeft natuurlijk iets wat alle trainers hebben.

[00:29:06]

Mijn voorgangers is het niet gelukt, maar mij gaat het wel leuk. Ja, dan moet je ook hebben. Maar dan heb je een team nodig. Ja, en dat heb ik natuurlijk. Maar nadat na dat eerste jaar bij Feyenoord toch wel een klein beetje onderschat. In die zin. En toen zei Gudde ook tegen Mario Mario. Van Bronckhorst, Hofland, De Cler, Landzaat en Makaay. Hij zegt ja, die kunnen we niet meer betalen. Die moeten stoppen.

[00:29:29]

Ik weet één ding goed als hun moeten stoppen. Daar gaan we dus door met allemaal jongens van 17 18 19 jaar. Maakt niet uit. Wij je je wel. Komt helemaal goed. Ik zie ze nog zitten op de bank bij Heracles, uit die die 5 op straat. Ze hebben allemaal naast naast naast. Bewaking. Ja dat was een bank als al dat. Dan zat er geld op. Dat was wel. En dat was wel heel belangrijk voor mij dat we die voorronde 0.

[00:29:51]

Ja, dat snap ik nooit. De zaten op een rijtje. Al die gasten ernaast. Ja, da's wel leuk dat je dan wint ja. Want als je dan niet wint dan heb je de poppetjes aan dansen. Dan heb je baan. Ja, dan leer je ook wel weer heel veel als trainer he? Euh. Absoluut. Maar ze hebben overleefd. Ik wilde aangeven dat ik toen ook met de jeugd door moest gaan. Want natuurlijk wat we allemaal gezien hebben.

[00:30:10]

Met enorme pieken, maar ook enorme dalen. Maar het was wel de redding van de. Club laat later weten dat ze dat al die spelers nou ja, als we een een absolute snel voorbeeld moeten geven was het Lukas Staines ja en waarvan ik tegen zijn jonge. Jij gaat gewoon Thimister achter mekaar spelen en laat me zien. En die ging gelijk dat jaar daarna naar voor vier en een half miljoen naar Inter. Ja ja, maar ook los daarvan. Dan zie je ook hoe dicht dat soms bij mekaar ligt en hoeveel geluk je ook als speler soms moet hebben.

[00:30:37]

Want ik weet dat trainingskamp nog in de Inn en in Turkije. Weet je nog? De eerste twee en een half uur over zo'n twee weggedaan naar een of andere Delek. Nee, onfair. We hebben wel degelijk waterslot. Man was dat helemaal. Verder ja. Ergens op een heuvel stond er een enorme hotel, maar daar zaten we toen met allen als enige met Feyenoord. En wij dan? Beenakker de. Was op zich wel gezellig. Was verder geen reet te doen, maar Toet trainde de ene of één.

[00:30:58]

En Stefan de Vrij, die ging mee. Bart Schenkeveld ging mee en Bandjar ging mee en Mario moest beslissen wie van de drie zou gaan gaan spelen. Nou, volgens mij raakte Bandjar geblesseerd, dus dat was misschien wel de eerste optie. Toen ja en toen bleven over Schenkeveld en De Vrij. Nou ja, een week trainen. Toen besloot hij die de vrije neer te zetten en dus de beste verdediger van die dagelijks van de Seda. Ja ja, maar die deed toen ook ineens heel goed.

[00:31:20]

Wat je op VVV uit PSV? Ongelooflijk maar goed. Kijk, spelers ontwikkelen zich. Ik zit hier niet om nou te zeggen ja, die zijn door mij allemaal doorgebroken, want spelers doen dat allemaal zelf. Maar toendertijd moesten wel inventief zijn. Maar er was geen geld, dus je moest spelers neer gaan zetten waarvan je hoopte dat het zou slagen. Oh ja, en dat heeft zich ongelooflijk goed uitbetaald. En ik denk dat fijner dan toch nu ook weer als jij zegt dat diegene geen financiele man bijkomt, maar vooralsnog niet, dan zijn ze op de achtergrond wel mee bezig.

[00:31:51]

Maar we zijn tot die tijd niet, maar ze zijn weer een week verder. Van absolute radiostilte trouwens. Hebben Feyenoord. Ja ja, dan gaan we straks nog effe over. En ik geloof ook niet dat ze nu het talent voor handen hebben. Wat we toen wel hadden. Maar toen wist je het ook niet. Nee, nee, je wist het sowieso niet. Zal bij jou een jongen op de bank de hele tijd met z'n ijzeren op op de vloer zat te tikken van dat die weer wilde vallen?

[00:32:11]

Nadat was Bruno Martins Indi, die al een paar jaar later de de halve finale van het WK speelde, die liep mee met 7 0.

[00:32:17]

Achter bij PSV wilde die nog naar voren om een goal te maken. Ja, lekker, zeker als je nou rood is voor het geel achterin. Blijf nou een jongen. Dat was wel. Maar goed dat ja nee. Maar daarom zeg ik ik ben benieuwd wat wat er dan nog kan. Dalek bij Feyenoord. Want ja, deze club is zo zo groot. En als je dan na 2017 eindelijk weer Champions Like' speel, je bent kampioen geworden en je ziet waar we nu alweer staan.

[00:32:39]

Na 4 jaar is dat verval zo enorm natuurlijk. Aan het he. Dat heeft ook te maken met keuzes die je maakt als club he. Nadat naar die titel. Hoe kwam de Zilvervloot binnengevaren? Nou, dan gaat het erom. Wat doe je met dat geld? Ja, snap ik wel dat ze wat investeerden in die uhm. Die trainingscentra van het eerste elftal van de jeugd? Natuurlijk ook. Maar ja, om dan spelers die eigenlijk al niet goed genoeg meer waren nog te verlengen en een verkeerde aankopen te doen.

[00:33:03]

Daar gaat het hard met de fibrose. Een mooi voorbeeld booze Nike. En nogmaals, ik zie die jongen nooit trainen. Ik moet hem alleen beoordelen als ik me een keer zie. Je past dan ook langdurig geblesseerd geweest. Maar wat ik tot nu toe van hem heb gezien? Dat denk ik niet bij mijzelf zo. Dit is een topspits en 4 miljoen voor Feyenoord uitgeven aan een spits dus heel veel is een spits. Die moeten gelijk staan en je moet gewoon de komende 3 jaar jouw spits zijn en hopelijk dat ie zich dusdanig ontwikkelt dat dat je hem door kan verkopen.

[00:33:30]

Ja, en dat is dus absoluut niet gebleken. Nu ook weer ja zo'n praten. Hoe vijf miljoen of 5 ton? Dat is dus zoveel geld. En die jongen en die kan dus zelf verder weinig aan doen. Je wordt gehaald daar. Want het is niet alleen dat salaris, het is ook een soort van imagoschade. Begint het ook te worden wat je wilt? Begint een beetje triest te worden met Proto. Ja, ik zit met je. De voorzitter van de El Osso fanclub aan te kijken.

[00:33:51]

Die is de enige samen met de osso zelf dienend ook vertrouwen heeft. Dus dan laten we zo maar jij gaan de belangrijke goals maken. Maar toch niet zo'n type dat iemand heel snel afsnijdt en er toch een man van Zweden kan zijn dat je je bent. Zeer zeker, maar ik spreek de secessie vorige week engs en en ik zeg tegen M. Jij hebt ooit gezegd dat die Platteau euh. De beste spitsen tegen de Joden spelen. Was zeker een grapje?

[00:34:14]

Nee was geen grapje naar mijn mening in het echt. Ja ja, hij zal het toch ook niet verzinnen? Ja maar laat zo'n club uit Argentinië zo'n speler nou zo snel? Ja of nee, maar dat is ook weer een punt. Natuurlijk heb je gelijk. Maar wat denk je van Antonucci die zich nu bij Volendam? Dan moeten ze volgend jaar gaan betalen. Uiteindelijk komt ie. Toch gaat die transfersom richting 2 punt zoveel miljoen geloof ik. En nou begrijp ik al dat tot slot nog een ander type middenvelder zoek dan diegene die Feyenoord net heeft gehaald.

[00:34:39]

Ja, dan ga je dat weer krijgen. Weet je dat natuurlijk wel. Maar ja, het was natuurlijk nog niet bekend dat Slot de trainer zei dat we ons Antonucci halen en dat klopt, dus hij zal daar wel mee aan de slag moet. Maar het is wel heel veel geld weer voor een speler die niet altijd in de basis staat, ook bij Volendam. Maar dat wordt ook interessant h. B. Zo'n jongen weet hoe de verhoudingen liggen straks.

[00:34:56]

Tuurlijk gratis. Als slot zegt ja maar ik ga me gewoon niet opstellen. Kan dat? Of krijgt die zoveel druk van van Arnaz of van wie dan ook? Nou, ik denk dat die Slott wel zo eigenwijs is dat ie zich daar niks van aantrekken. Maar dan moet Slott wel of een paar wedstrijdjes winnen is. Vandaag gaat het ingewijden zeggen wij krijgen de naam dat door een hele conservatieve oude witte mannen podcast zijn. Hebben we helemaal niet van vernieuwing houden zijn we ook.

[00:35:15]

In feite zijn we dat ook, maar we hebben natuurlijk bevuilde in het verleden natuurlijk veel zat voordeligere gezien. Gert-Jan Verbeek kwam voor jou assessment gemaakt. Tot in den treure geïnterviewd? Nee, maar Gert-Jan Verbeek zou het gaan worden. Alles ging anders. Coniferen werden werden geplaatst langs het trainingsveld weet ik het. Het rokje van Gerard Meijer ging tegen de vlakte en werd het krachthonk bouwdozen door de kleedkamer krachthonk gebouwd. Nou, daar kon je gewoon een feestje geven.

[00:35:38]

Zo en zo groot als het als het was. Het gaat na een paar maanden fout. En wie komt er qua karakter het tegenovergestelde trainen als als als Gert-Jan Verbeek? Gaan we het zo proberen? Gaan we t zo proberen? Dan moet je alleen dan een ander bureau in. Hoe huren die daar een rapport van maakt? Dus dat dat weer klopt. Dus je wordt wel eens bij Feyenoord? Dan kun je wel zeggen van jou. Je moet het omarmen.

[00:35:58]

Maar we hebben natuurlijk wel gezien in het verleden en we hebben ook gezien dat het vaker niet lukt dan wel omdat het allemaal met één ding te maken heeft. Geld? Ja ja. Nou ja, hoe gebruik je het dan? Waar haal je het vandaan? Ja, dat allereerst. Maar goed, Feyenoord heeft natuurlijk toch een fiks aantal spelers goed weten te verkopen in de kast. Ja, maar het is altijd zo. We zitten altijd over. We praten altijd al als waar je over Feyenoord praten.

[00:36:20]

Over twee dingen de spitspositie en het gebrek aan geld. Ja, je hele leven lang al. Dat is altijd de bottom line. Maar ja, hoe ga je daar mee om? Ja, dat is zo. En wanneer haal je een speler? Haal je een speler? Als iedereen al gezien hebt dat ie goed is? Ja, dan kost die drie keer zo duur. Of ben je zo zo snel en zie je het zo goed dat je denkt van nul moeten nu halen maar misschien.

[00:36:42]

Haha ja, maar toch. Als uiteindelijk Feijenoord dan weer zo sterk. En ik heb het bij jou gezien. Ha, wat toen je weg moest nadat de hele heisa. Dat was trouwens ook wat toen hij euh. Hij was ook een groot toneelstuk. Nou, ik las dat toen het trainingskamp in Ermelo en ik logeerde er bij vrienden van mij. Die woonden daar in Ermelo en ik denk nou, daar ga ik daar effe logeren, daar ben ik.

[00:37:00]

Ik kan elke training zien en zo ja, een beetje. En de volgende cover was ja of nee in embedded embedded regio's aan. En de dag 3 coniferen staan. Soms krijg ik een berichtje. Er is wat bij Feyenoord. Ja, dus ik denk wel Mario Oleffe ja zeggen ja. Mario ik hoor dat wat beveiligd is. Krijg ik hem in huis? Ja, ik ben weg. Ik zeg wat zeg jij nou? Ik ben weg. Ja, ik ken er niet veel over zeggen, maar ik ben weg.

[00:37:21]

Ik zeg maar wat ben je dan? Nou, ik ben in Rotterdam. Ik zeg maar. Je moet toch zo trainen? Hij zegt nee, ik ben weg bij de club. Alle alarmbellen af natuurlijk. Ik snel nadat dat euh, dat dat hotel aan de stompte. Een paar mensen van de club stonden lang daarvoor een sigaretje te roken. Nou, dan was ik binnen no time aardig op de hoogte van hoe dat? Hoe dat dan zijn gang is gegaan met een hele rare stemming dat Ron Vlaar ineens binnenkwam.

[00:37:41]

Heel spontaan en de 24 briefjes en potlood op tafel legden om spontaan te gaan stemmen over de positie van de van de hoofdreden. Anyway, de grootste teleurstelling voor voor Mario in zijn carrière. En je die denkt die gaat nooit meer naar Feyenoord.

[00:37:54]

En uiteindelijk slijt dat dan toch. Ja, tijd heelt alle wonden, zeggen we. Maar. Daarom daarom vond ik het. Kijk, daarom hoop ik dat Diks af kan sluiten, maar door de voordeur. En dat is wel het pijnlijke geweest. En nogmaals Jol. Euh, een coach Johan natuurlijk, die Fayt en dat weet je. En en het resultaat tiende worden met Feyenoord is ver beneden peil en dan kan je er allerlei dingen bijhalen. Maar dat is gewoon niet goed.

[00:38:19]

Maar het is ook de manier waarop het gaat. Mee eens. Dus dat was niet chique. Kijk dat hun mijn ontsloegen ok. Ik weet nog steeds niet de werkelijke reden. Dat is altijd mijn gisteren geweest, maar aan de andere kant ook. Ik heb niet goed gepresteerd. Jesse James ook vierde bekerfinale. Tweede jaar was er een heel keer twee keer werd gespeeld. Ja, dat was ook zo'n goed idee. Ook mentaal vind ik een geweldige burgemeester, maar dat heeft ie toen niet goed gedaan.

[00:38:42]

Dat hij Feijenoord niet goed gedaan als je dat gewoon had gezegd van. Weet je wat? Dan steken die bekerfinale lekker in je eentje moet je hogerop. Had je kunnen zien wat er gebeurd was, maar ze accepteerden het nou over twee wedstrijden. Zeker in die situatie verlies je dan van Ajax. Maar goed, het was gewoon niet chique de manier hoe het toe gaat. Het was niet chique en en ik weet die Aegina Spanje toen. Ja en euh.

[00:39:01]

Afgesloten van alles en iedereen. En we dachten nooit meer Feyenoord. Maar uiteindelijk. En dat zelfde geldt eigenlijk voor Beenhakker. Ik zag ook pas weer zitten. Ja ik vind was dat ik. Was dat echt? Ik was daar heel blij mee. Ook op basis van een Leo is een Feyenoorder. Leo woont daar honderd meter vandaan. Je iemand wakker en die ziet de Kuip. Zo'n man moet je koesteren. Als ie de rest. Dan kan je nog zoveel mee doen.

[00:39:22]

Daar kan een coach nog een keertje mee stoeien. En dat soort zaken dus al met al moet je dat en wat de ligging ook teleurgesteld hebben ze natuurlijk ook bijna. Jij natuurlijk nog voor hem opgenomen tijdens de persconferentie. Dat was trouwens ook een van de meest bizarre momenten die ik heb meegemaakt. Maar fijn. Wat gaat een technisch directeur weg? En die belegt zelf buiten het om een persconferentie om uit te leggen waarom die weggaat. En die gaat dan in anderhalf uur.

[00:39:45]

En dat de directeuren kraamzorg geven die direct scherpslijpers horen geven en vanuit het faciliteerde dat dat ook weer zo kan zijn. Krankzinnig? Ha ja, dat. Maar da's Leo. Ja, dat is mij. Leo is Leo trouwens vrouw verantwoordelijk voor geweest die hij trainer werd.

[00:39:59]

Leo was toen wel technisch manager. Dus ik kan me voorstellen dat hij daar grote maar in heeft gehad. Na je voetbal dat ik dat je tweede werd na je carrière. Nou ja, niet niet direct Leo, wel een vriend van Lele Simon Kelder. Ja, zeker ik. Ik sloot natuurlijk mijn voetbalcarrière. Helaas maar tweeëndertigste met mijn hoofd en mijn knieën dus. En toen zei Simon Kelder de memorabele woorden Maar hij moet trainer worden. Ik zeg trainer worden en ik ben werkelijk een plaag geweest voor elke coach toendertijd.

[00:40:29]

Ik zeg maar waarom moet ik trainer worden? Hij zegt nou, jij weet precies hoe je spelers moet bespelen, want je was zelf een enfant terrible in het veld. Je kan het overbrengen. Euh, je hebt wat met mensen. En ja, en dan ga je om je heen zitten. Kijk, ik had ooit Mónica diploma in Heerenveen. Gaat samen met Grijp toen maar niet denken dat ik ooit een kroeg zou beginnen. Dus ja, nou, op een gegeven ben ik.

[00:40:52]

Mijn trainersdiploma is gaan halen. En ja, dat heeft me dusdanig gepakt dat ik denk van nou. Het is eigenlijk wel leuk omgaan met een team naar je hand zetten. En en zo is het eigenlijk gegaan. En dan heb je een beetje geluk nodig natuurlijk ook in de eerste jaren. En ja hoor, maar dat is waar jij wilde een euh, ergens op. Ik ga toegelicht. Daar wil ik op een berg in Spanje een of ander restaurantje gaan beginnen, waar dan een paar mensen kwamen met een pak Pynchon en een euh nou een biertje.

[00:41:18]

En daar wordt nog steeds niks geks. Nee. Nou ja, kijk wat ook heel enthousiast. Vervolgens zie ik mijn zoon heeft het tot uitvoer gebracht. Treft dus ja, maar niet op een berg in Spanje, maar in Barendrecht. Maar en dat is wel euh. En en Marleen, maar heeft jou gevraagd om bij Feyenoord te komen toch? Hij zei in ieder geval maar dat moet je zeker zeker doen. Ja om assistent te worden toen ik kwam, maar toen jij na je eerste jaar.

[00:41:37]

Toen zeiden ze b toen jij vroeg ben ik er ook klaar voor om in de Kuip. Toen zeiden ze. Ben je wat serieuzer? Je bent nog niet serieus. Ik wist zelfs de woorden van Aad van der Laan waren dat die jou goed kent? Ja, geweldig. Ik heb een mooie vrouw gewerkt. Ik legde de betaalkaart op kleur, maar die waren allemaal blauw. Dus dat collecte kon niet fout gaan. Nee, maar dan ik. Ik werkte hem tenminste.

[00:41:58]

Werkte Louis Vuitton mee. Wat die verzaker hebben? Verhalen op een tapijt? Euh tapijt te zaak. Geloof wel zesentwintig zaken op een gegeven moment en maar ik was nog te jong om me echt een contract te tekenen. Maar ik moest wel trainen overdag en s ochtends. Dus toen zei Aad. Weet je wat je kon met mij op de loonlijst? Je doet wat hand-en-spandiensten, dus het magazijn vegen. Dat soort gekkigheid. Ik ging ook mee op de wagen om rollen tapijt te bezorgen.

[00:42:21]

Weet je wel, ik nu weer en een foutje. Maar 1 puntje bij paaltje? Ja, heeft hij ervoor gezorgd eigenlijk dat ik bij hem werkte en ja wat geld kreeg? En zodoende kon ik overdag trainen. En dat was natuurlijk een geweldig iets ook. Maar om weer aan te geven hoe Aad van der Laan was en nog steeds. En nog steeds is ook zo'n oer oer Feyenoorder. Ja, ongelijk.

[00:42:42]

Die verbindt ook nog die club van nu met met het verleden met me mee. Met Bas Paauwe heeft ie geloof ik nog getraind en zo dus dat.

[00:42:49]

Ja en door hem kwam ook Beenhakker weer in de Kuip. Omdat hij volgens mij zijn verjaardag vierde dacht ik. Ja klopt dus uiteindelijk is dat. Trekt dat dan toch sterker dan al die ellende die je dan toch meemaakt waar je bij zo'n club? H. Had Van der Laan. Hij heeft mij wel eens verteld over zijn jeugd of in het begin geloof ik dat hij als hulpje mee moest ook met de met tapijten brengen en zodat die bij een vrouw kwam die ook een beetje bij verdiende als hoer in haar eigen huis enzo.

[00:43:13]

En dat. En dan schoot er een soort buurman van hem euh, die kamer uit. En zij die die vrouw zijn dan? Ga maar effe in de badkamer staan. Dat tapijt komt zo wel, want ik wil niet dat die klant ziet. En toen stond in die badkamer en toen hingen we allemaal condooms aan de waslijn. Want die droger. Ja ja, was gewoon uit. En ze maar zat themata bij waar? Ja wel ook een euh.

[00:43:36]

Ook iemand die euh. Die denk ik best wel veel pijn heeft gehad van de club. Een van de slechte tijden en zo veel hebben moeten incasseren, maar ook altijd de andere weer terugkomt.

[00:43:46]

Zo hebben we het over die mensen. Maar wat denk je van de supporters? Ja, dat is. Feyenoord is natuurlijk dé, dat zit in je hart als je dat nu ook weer zien met die spandoeken. Dat is toch ongelofelijk goed toch alleen bij deze club? Dat is ook zo. En ook die supporters moeten natuurlijk elke keer weer pijn gedaan. En dan staan we ineens de 2017 is deze allemaal op de Coolsingel en we zijn kampioenen. En dan daarna is het weer weer.

[00:44:07]

Ja overal tegenaan schoppen en is het weer een stuk minder. En ik denk dat we dat altijd blijven houden. Zeker ook het feit gezien het feit dat dat je nu natuurlijk Ajax die mijlen ver weg gaat lopen bij je op basis van financiën waar maar gewoon niet meer tegenaan kan en jou. Volgend jaar komt Arne slot en dan moet je op letten. Dus dat denk ik ook. Nee nee. Begrijp je anders wel? Voltrekt zich toch weer in golfbewegingen.

[00:44:29]

Kuip, weet je eigenlijk hoor ik jou. Als je nu naar Feyenoord kijkt, dan denk ik met ze hebben best met bekokstoofd Bijlo, Geertruida en de misschien boze Niek D. De Rechthuis. Ja maar Berghuis. Ik kijk even naar de jongeren die ook de jongere spelers zijn. Dus de Malatya. Dat gaat zich tuurlijk best nog wel ontwikkelen. Zoals die spelers bij jou zich toen ook ook ontwikkeld hebben. Dan gaat het erom. Hoe ga je daar mee om?

[00:44:50]

En wat krijg je er nog bij? En Ajax gaat tuurlijk ook een keer afscheid nemen van Ten Hag die een deurtje verder gaat kijken. Tadić Blind, weet je dat soort spelers? Hebben ze wel heel veel geld om het te vervangen? Maar we hebben ook vaak genoeg gezien dat het dan ook even wat minder kan. En dan moet je zorgen dat je dat je aanpakt. Ajax natuurlijk ook een berg spikkels gehad. Natuurlijk moeten we niet alles. Ha uh nee, we zijn de prijzen.

[00:45:12]

We zijn er om de stemming erin te houden dat de. Om de stemming om te worden hebben woorden weliswaar niet zo gezien altijd, maar we zijn er wel een manier om dat goeie gevoel van goeie gewoonte. Maar als Feyenoord dus wil groeien, zullen ze ook moeten verkopen. En als je gaat kijken wat Feyenoord nu dan te verkopen heeft, dan heb je Berghuis. Wat in mijn optiek. De 4 miljoen nog maar water. Ja, dat is natuurlijk een lachertje.

[00:45:32]

Daar haal jij niet een speler voor terug met hetzelfde rendement. Nee dus. Dus gaat Slott er alles aan proberen te doen om te behouden om te behouden. Ja, wat gaat die man gratis de deur uit. Maar inderdaad, wat is deze jongen? Die prijzen zijn maar terug, maar deze jongen wil prijzen winnen. En en en dus zou je hem een dusdanig plan moeten voorschotelen van dat dat ook kan. Ja dus ja ja. Maar deze jongen wil ook allerlei videobeelden terug bekijken en zo dus de ene niet oppakken.

[00:45:56]

Wat heb je toch onder die motto? Map kandidatenmatches de benaderen. De wereld op de motor map is de eerste stap. Kijk, en het frappante is natuurlijk altijd. We hebben het over Senussi. Ja, in de eerste kondigde niks van weet je nog maar uit. Zal dat kunnen? Zelfs wat ie nou geweldig 30miljoen? Ja, maar dat ebt nu ook alweer een beetje weg. En dat is het vervelende. Kijk, als je als club zijnde op een vijfde positie staat geen Europese uitstraling hebt dan word van die 30 miljoen wordt het 10 miljoen en misschien wel 8 miljoen team.

[00:46:25]

Want die tegenpartij, die denk je wel. Ja, die hebben geen poen en ze weet je precies, ze weten dat van het geld. Maar wat denk je? Maar dat is tuurlijk het grote verschil met Ajax. Die hebben in het verleden natuurlijk zoveel spelers verkocht die het gewoon goed hebben gedaan, maar daar hebben de uitstraling en de naam dus de speler. Daar is ons sowieso stockverkopen. Het rijtje die verkopende treintype voor 5 miljoen. Nou, bij wijze van spreken.

[00:46:44]

Ja, maar dat is ook het gevaarlijke stel dat er echt iemand komt die de club wil overnemen. Dat is ook het gevaarlijke. Iedereen weet dat hoe hoog de nood is. En je kan zoveel eisen stellen als je maar het juiste bedrag op tafel legt. Kan zoveel. Kijk, dat is wel een beetje beschermd door het gouden aandeel. Nee, ze gaan niet in het paar spelen ofzo, maar dat gaat het ook helemaal niet om. Daarom vind ik dat onderzoek ook iets iets.

[00:47:03]

Toch wel iets aparts. Dat dat een eens nu gebeurt. Ja, jij vind dat een beetje verdacht. Ik vind het verdacht dat daar iets achter zit. Van wat wij niet weten boden van de een van van die iemand van achtergrond een groot iemand of misschien wel van meerdere mensen. Ja, om die club is helemaal door te lichten van wat. Wat krijg ik dan ook werkelijk voor mijn geld? Of we willen er wel geld insteken, maar niet meer zoals het altijd gaat.

[00:47:26]

Het moet helemaal anders. Juist ja, maar goed, dat weten we pas. Als je het weet heb je een manier. Mario, nooit zo'n speler denk ik vroeger.

[00:47:33]

Hij wist hier wel wat aan gemist door. Ja, wist je wat voor speler hij was etcetera. Nu al beelden teruggekeken. Ik heb niet nog beelden teruggekeken, maar ik hoor je dat je snel een marathon lopen.

[00:47:46]

Nou een beetje ja, maar dat was grootste talenten in de Via Toch team voor Gullit en Van Basten. Ja, de grote man tijdens het WK voor de jeugd in drieëntachtig. Ja, ook nog dat Mario nog een interview gegeven trouwens aan mijn collega Bert Nederlof. Voor de Voetbal International een grote sombrero op. Die vertelde dat Martin die vertelde dat Bennie Wijnstekers en lilliputter allemaal meer balken Stolpersteine. Zo zitting. Brard die allemaal niks voor kwam erop neer. Die moesten allemaal iets.

[00:48:11]

Nou je optreden buiten het betaald voetbal. Denk dat als Mario terugkomt uit Mexico ging ie mee trainen, moesten ze alle balletjes inleveren en dan zou het met Feijenoord helemaal goed komen. En wat gebeurde er toen die eerste training kreeg? Ik heb er alle reclameborden gezien die daar stonden langs het trainingsveld. En wie was het ergst? Wie was er? Werd Rahou? Kreeg we een paar tikjes van Ben? En hoe weet je? Jij gaat onze plek plekjes innemen en jij bent beter.

[00:48:32]

Als wij nou dat zo weer laten zien. Zo nee, dan kwam ik gauw van terug. Ja ja, zeg ik, zo heb ik wel eens met zo'n pas nog eens een keertje. Ik heb nog zo'n boek met allemaal oude interviews, zegt die pa wat jij eigenlijk allemaal gezegd hebben. Maar hij zegt ik kan eigenlijk niet, ik zeg maar. Maar ja, hij maakt dat boek van mensen met Johan Derksen. Maar wat zit die in die ouwe failliete bladen dan?

[00:48:52]

Maar wel spelers in die tijd zeiden allemaal onvoorstelbaar. Kan je nou niet me voorstellen als beter dan waar ik wel heb? Je krijgt leuke, relatief veel leuke interviews. Ongelooflijk, maar ook mensen. Kijk, jij stond er een beetje onbekend. Toen je jong was had je gewoon uitgooien. Maar ook keurige mensen zoals Frans Thijssen lees je dan. Die wordt dan gevraagd naar Brian Kloof. Da's ook niet de eerste de beste trainer, maar zeg dan wel ja, maar ik heb helemaal niks met die man.

[00:49:14]

Hij kan helemaal niks. Hij zit hier alleen voor zichzelf en dat soort teksten allemaal. Wie zijn nou dat ze als ze naar de club gaan, dat ie al ziek werd als ie het hoofd van de trainer zou zijn? Dat Youp van T. Als ik die poorttoren bij de Kuip en ik zie die kop van die Breezand ziek druipt, maar maakt zich al om. En die liet ook zijn broek zakken op de training. Ja, waanzinnig gewoon. Is wel een wereldspeler.

[00:49:35]

Wie ben je eigenlijk gewoon? Het is wel God waar je bij is. Heb ik gehad. Thijs Libregts natuurlijk. En hij is nog jong zijn met de dubbel. Ja, alleen Cruijff speelde toen op mijn positie. Dat begreep ik toen niet. Maar achteraf later is ik toevallig Braid en binnenkort hebben wij effe reclame maken de Cruiser. We hebben een special gemaakt. Moet Cruijff met 5 jaar is overleden, dus ik kijk hem beveiligd ook. Wat betekent dus ik heb er gesproken en die zou eigenlijk op het punt staan om om weg te gaan bij bij Feyenoord.

[00:50:03]

En toen zei ik neem Jans tegen hem. Als ik jou was zat ik toch nog een jaartje blijven. Want je gaat nou iets meemaken wat je heel je leven nooit meer zult vergeten. Want Cruijff kwam. En achteraf is ie blij geweest dat ie dat ie t heeft heeft meegemaakt, ook omdat die natuurlijk uiteindelijk ging spelen. Nou ja, voor jou zie je natuurlijk ook best wel belangrijk geweest. Het bruggetje van Brard is natuurlijk weer. Die speelde op een gegeven moment op de positie van Pierre, die vandaag 65 jaar is geworden.

[00:50:25]

Ik heb van harte veel stelsel van hart. Ja ja natuurlijk. Als je 4 miljoenen jaren niet waren. Maar het gaat. Het gaat weer goed met hem. Dus 65 jaar. Maar Brad ging gewoon op zijn positie spelen. Het linkerbeen van Cruijff is gaan werken. Moez werd helemaal neergezet, terwijl die P&R natuurlijk geweldige speler was. Technisch Maatsen. Ja, natuurlijk mag je hier naar kijken. Ging je voorbij en dan wachten die weer terug. Degene die je hebben, wij komt een boek over hem geloof ik uit het sterkers.

[00:50:52]

Goeie speler spelen, maar goed spelen ook. Zo simpel en in de kleedkamer zo rustig. Heel timide zeggen. Ja, gewoon een geweldige geuzennaam.

[00:51:00]

Ja, ja, maar dan maar. Maar Cruijff wilde gewoon Bratt hebben. Ja Cruijff, ik weet nog verloren. 8 2 in de. Goed zeg in het Olympisch Stadion het oude Olympisch stadion 8 2 dus wij helemaal. Ik had niet meegedaan. Ik zat op de bank, vond ik niet zo erg achteraf. Maar toen zaten we in die bus en we zaten helemaal timide en b hoofden onder de. Onder de ramen dat ze snel ook weg kwam. Cruijff binnen.

[00:51:21]

Jongens gaan rechtop zitten kan opmaken. Allemaal niet uit hij zich. Ze hebben een wedstrijdje gewonnen. Nou en wij worden kampioen en ik ga je vertellen. We gaan nog de beker winnen en zo, sprak IJsselham. Ja, ik dacht van jou is het allemaal heel makkelijk. Eén van de mooiste verhalen die jij of mooiste verhalen, één van de meest opvallende. De verhalen die jij mij vertelde over Cruijff was dat jullie een oefenwedstrijd speelden en jij speelde met Cruijff op dat middenveld en er kwam een corner.

[00:51:42]

En Johan nam die bal aan en die schoot die joekel door hem. Zo de Parkveld. En dan zou jij van een nauwe fijne Bojan. En toen zag hij Cruijff. Kijk eens achter hem was helemaal leeg. Helemaal niks dus dat dat. Daar was ie toen hij balverlies lijdt. Daar lopen ze zo naar onze goal toe. Ja ja, ja ja ja ja, ik dacht allemaal. Ik weet nog goed toen ie kwam. Uh, als wij een rondo speelden had je nog die hele grote verkeersborden weet je.

[00:52:05]

Nu heb je hele kleine dingetjes. Ja, en daar stonden wij bij zijn pion. Dat positiespel is spelers die stop stop. Hij is. De jongens gaan nou eens op de zijlijn staan. Heb je geen last van die pionnen? Ja, simpel uit. Heel simpel. Maar wij werden gek de eerste weken. Want ja, wij zijn eigenlijk tegen mekaar. De wijnstekers, de truukjes. We investeren allemaal. Kom ze Amsterdam ons even vertellen hoe het moet.

[00:52:25]

En wat stond Willem bijvoorbeeld te te biljarten? Die Crommen stond die gebukt. En dan kwam uh in t. In het spelershome kwam Cruijff binnen. Maar Willem andere kant effect dus die willen met ook die dag. Nou ja, gaat dat allemaal zo weten. Dus ja, op een gegeven moment, maar ja, na een week waren we daar overheen en deze man was zo ver zijn tijd vooruit. Simpele dingen, een bal in de loop inspelen. Ja ja, dat lijkt nu heel normaal, omdat we alweer heel veel verder zijn.

[00:52:52]

Ik heb laatst beelden zitten kijken omdat ik bij Ricardo Moniz ben geweest die alles van Cruijff bewaart. Dat je die de Doudou dus een dvd in. Maar die Pasen, die gaf toen op Hoekstra en op. Je gelooft het bijna niet. Niet normaal. Maar normaal. Deze man was zo weergaloos. En dan zit ik gisteren aan bijvoorbeeld weer hebben het over andere wereld, zo'n Messi. Hoe zo'n eerste goal weer maakt. Gisteren tegen Dosko Huesca zeg je dat zijn mensen die geven zo iets moois aan het spel zijn en ik heb daar een jaar mee mogen meegaan.

[00:53:20]

Dat was de ogen uitgekeken. Ongeloof instrueert gekregen. Ik heb ze laadstations allerlaatste in de competitie shirt tegen PEC Zwolle. Toen kwam ik voor hem in het veld en dat heb ik nu in bruikleen gegeven aan het museum in Urk bij Feyenoord. Ja, mooi. Ja ja. Kijk, ik heb wel eens gehoord van euh, maar ik weet niet meer welke wedstrijd dan wel was. Rob van Dijk Meals vertelt over dat uitgekookte van Cruijff dat haarspelden toch op receptje basis.

[00:53:43]

Ja ja, boven de twintigduizend toeschouwers kreeg hij dat. Dat er een wedstrijd de beker Ajax beker wel tegen Ajax 2 2. Dat die penalty moest nemen. Ik weet niet wat de penalty was, maar dat dat dat ie t op 2 2 hield want ik koekoeken kom je die kans expres heeft gemist. Of die penalty heeft overigens groter zodat ik dacht nou komt er nog een return in de Kuip en dan deel ik mee.

[00:54:03]

Dat was met die goal van autobanden. Johanne van 2 2. Ja, die 2 2 jaar was gewoon een wereldgoal. Het was goeie wedstrijd, ik nog één keer moeten lachen. Ken je Henry van de stenen nog? Is een journalist van uit Brabant. Wij hadden een buitenlands toernooi. Doordat Cruijff bij ons speelt die wij waren uitgenodigd door een grote prins in de zomer zoals een woestijn landt, krijg, kreeg hele mooie cadeaus. Alles kreeg ie, maar die Houri was meegegaan namens 11 kosten.

[00:54:28]

Een godsvermogen waarschijnlijk voor dat blad. Om een exclusief interview te krijgen met met Johan. Die heeft 10 dagen achter Johan aangelegd. En had ie ons leren liggen. Anders let op ik geef hem geen enkel interview. Helemaal niet. Ik wil niet eens met hem praten in koor. Kosten was een meisje. Ja, hij doet het niet. Ik weet het ook niet. Dus die Henry jongen haast. Huilen, zweten. Dus die heeft die man toch alsnog een interview gegeven op de terugvluchten van 1 naar huis toe?

[00:54:52]

Dat was Johan ook ten voeten uit. Maar wat een fenomeen dat. Ja, weet je wat ik leuk vond aan Cruijff? Dat hij je. Hij is natuurlijk de latere veel geïmiteerd en er is een soort karikatuur ook een beetje van hem gemaakt door dat eigenwijze.

[00:55:06]

En ja, die anekdotes die erop wijzen. En ik heb me altijd afgevraagd of die zich daar zelf nou bewust van was. H. Van ook die die uitspraken die dit doet. En ik ben een keer met hem geweest. Bij de opening van het voetbalmuseum in. In Middelburg was dat geloof ik, of in ieder geval in Zeeland en toen we moest daarna zo'n Cruyff Court openen. Toen maakten we zo'n wandelingetje daarnaartoe en toen kwamen we langs de twee bouwvakkers.

[00:55:27]

De twee gasten die zaten wat je in de straat te rommelen. Euh, van die stratenmakers. En toen liep hij langs en toen zou Cruijff. Ja, dat doe je dus verkeerd. Je moet dus die andere steken.

[00:55:36]

Ja maar serieus maar. En toen later, toen ik. Toen dacht ik eventjes bij mezelf. Goh, hij is dus echt zo spontaan geweest als ze altijd zeggen. In die verhalen waarvan ik altijd dacht dat ze een beetje overdreven waren. En toen zei Cruijff tegen mij en Wilfried de Jong was er ook bij als getuigen. Dat zei Cruijff van hem. Dat vind ik een leuk. Weet je wel, die mensen die denken die schrikken zich kapot. En toen later liepen we een fietspad op en toen kwam er een vrouw langs op een fiets met een sigaret.

[00:55:57]

En toen zei Cruijff in het voorbijgaan zijn je moet niet roken, dat is ongezond zo. En die vrouw die keek zou die dag volgens de minister voor bijdehand. Ik keek achterom en niet dacht je eens. Het was Johan Cruijff. Die reed bijna aan de berm in. En toen zei Cruijff weer van dat vind ik nou leuk. Mensen kijken je soms aan alsof je niet goed bij je hoofd bent. Dus ik dacht bij mezelf hij jij weet dus welk effect je op mensen hebt.

[00:56:16]

Het spel speelde daar ook een beetje mee.

[00:56:18]

Ja, maar je had natuurlijk een enorm ei. Hij was dusdanig geniaal dat hij dingen kon laten veranderen. Nee, maar ook buiten het voetbalveld hou je met die die met die reputatie en met roem. Want overal waar Cruijff komt gaan mensen heel gek doen hoor. Ja, dat is wel heel grappig en hij blijft bleef zo gewoon als. Als het maar kon. Willem heeft dan ook natuurlijk. Ja, hij heeft dat ook gewoon gemakkelijk van een beetje. Ja.

[00:56:40]

Maar dat is dus ook fenomenaal. En met met Willem. Ik ben een keer met hem naar euh was voor een of ander toernooi met toen nog Oranje had je weer zo'n zo'n straat die versierd werd die we. Die was dan uitgeroepen tot de meest oranje straat van Nederland. En Willem van Hanegem, die zou dan een prijs komen opbrengen. Of zou ik daar ook je natuurlijk voor vjjy? Dus ik zat er in die straten. Willem komt aanrijden en die alleen al door die straat lopen.

[00:57:02]

Toen brak de pleuris uit natuurlijk. Iedereen naar buiten. Op een gegeven komt er een vrouw naar buiten die ze van Willem Willem. Mijn man houdt. Vooral mijn man die ligt. Die dikke die ligt op bed. Die kan niet meer. Euh. Die kan niet meer van buitenaf. Die heeft niet lang meer te leven. Je moet hem even. Nou Willem, gelijk van slag natuurlijk. Hij zegt even wachten, liet die naar z'n kofferbak. Had u dat hele dikke boek van zichzelf bedruipen?

[00:57:22]

Ging dat die man brengen? Bleef een half uur. Daar zitten het hele programma in de war. Maar het was net alsof je in Lourdes was. Echt waren die mensen die die vrouw. Ja, dat was net alsof er een soort heilige was. Willem heeft het wel eens verteld en kwam er een. Daar kende die iemand bij wie? Die man was ook heel erg ziek en ging eigenlijk Salaets. Een fase van zijn leven in de delta, een droom willen we nog één keer naar de Kuip komen om even met die spelers te zitten en een hapje mee te eten.

[00:57:46]

Dus waarom zegt die man? Die werd dan door zo'n wagen gebracht en die ging inderdaad mee. Willem een beetje met hem door de kuip wandelen. En toen had Willem gedacht ik bel eens even op hoe het gaat. Weet je al een tijdje later. Toen had die vrouw gezegd ja, het was ongelooflijk. Hij is in. Bij Feyenoord geweest en de volgende ochtend normaal nog niet te rochel in bed. Hij zegt De volgende ochtend word ik wakker, staat hij aan het raam.

[00:58:06]

Nieuw is dat hij zich helemaal zonder longen vol te blazen met lucht. Die man heeft nog anderhalf jaar geleefd. Die vrouw heeft daar een boek over geschreven. Ja, over deze geschiedenis precies vertelde, vertelde Van Hanegem. Maar dat is dat toch, wat Feyenoord dan blijkbaar ook doet. Maar heilige geweld? Een groot hart. Maar hij kon ook uit de hoek komen bijvoorbeeld. Daar voetbalde ik en ik. Ik kan een hele goede relatie met hem. Ik kwam ook vaak bij hem thuis en ik sliep bij mekaar voetbalschoenen van toen.

[00:58:30]

Als je Willem van Willem, want die zat bij Adidas en toentertijd moet je gewoon voor je eigen schoenen zorgen. Dus die krijg ik altijd van hem. Nou maar dan moet je voorstellen, speelde ik in westrijd en hij kwam kijken. Ze was met Jong Feyenoord. En dan had ik drie of vier gemaakt en kwam ik na afloop Blacc veld op. Ik zeg goed en willen goed, zegt ie. Ik zijn het niet goed. Hij ziet jou dit, dat zus en zo.

[00:58:52]

Ik zie maar kan jij nou nooit eens een keer een compliment geven aan mij? Hij zegt je moet se je. Je moet je pas zorgen gaan maken als ik niks meteen zeggen ja ja zeggen. Op een dag moest ik eerst over nadenken natuurlijk. Nu snapte ik het maar dat. Die man kon je op een bepaalde manier raken. Dat ik dacht van jou. Ja, zo is hij ook op muziek te spelen. Over zichzelf ook. Daar is geen één wedstrijd die echt naar zijn zin.

[00:59:13]

Nooit een perfecte wedstrijd tegen Maya's, zei Milan, waarvan iedereen watertandend zal bekijken. Nee, er is altijd wel iets op aan te merken. Normaal gesproken zijn we altijd een braecke in zo'n podcast en dan bellen we natuurlijk natuurlijk jou met Mario met Mario. Dus dan kun je wel voor opnemen naam bellen. Maar zijn versie wordt gewoon voor tv kijkend. Even zinkoxide door kijken of Tik opneemt, kijken of die niet willen. Gewoon als break even tussendoor. Onze mensen zitten klaar, de mensen van koffie halen of je kan Effectiveness en ook met de cellen staat.

[00:59:41]

Het is tijd voor iemand die echt kennis van zaken heeft.

[00:59:48]

Ja hallo, met Mario, jouw leven is ook totaal veranderd. Is kan je niet oeverstraat? Nee, miljoenen mensen. Ja, nou maar goed, we doen dat. We zitten allemaal hetzelfde schuitje. Jongens, Asjoera kan ook niet meer over straat. We zullen de rest van ons leven, hier ook ons door Smit zeker gesproken worden gehouden. Degene die wel over straat kwam. Sjoerd, heb je ook een heel klein fragmentje van degenen die wel over straat manier van luisteren?

[01:00:09]

Maria, luister eventjes Jagan. Ja joh.

[01:00:13]

Maar dat hoeft niet hoor. Mario doet niet al te veel moeite. Gaat dus over de bestseller Rita.

[01:00:18]

Deze meneer weet hoe je dat is. Is dat Jaap van Dissel? Nee, ik denk dat dit de jonge jaren ofzo. Ziet ie er uiteindelijk uit als voorbij is.

[01:00:29]

Nee, dat is mee met de boer zoekt vrouw denk denk ik zoiets café bij Frits.

[01:00:37]

Ja, dat is die trainer van euh. Dat was het Cambuur?

[01:00:41]

Nee. Welnu, jullie heet Kaaskop wel. Hij heeft dat, dat accent dat volgens mij uit Limburg.

[01:00:47]

Maar dat weet ik niet. Zeker niet tegen Lukkien.

[01:00:49]

Ja, nou zie ik het. Die heeft de boeker van Uhm. Wim Kieft heeft die. En nog o Gijp in het boek weet ik wel. Maar Gijp zegt ie geworden. Ja ja, metrisch. Met die euh, die ontzettend leuke lach. Ja, maar die met die drankkaart gedoe is uiteraard niet ok.

[01:01:09]

Ja, da's Michel van Egmond. Michiel van Egmond. Ja, ik denk wel dat jij hebt gelezen. Ja, die werkte eerst voor V. Nou ja, bij een goeie brulkikker. Gijp gelezen? Kieft en volgens mij heeft ook over Boskamp een boek geschreven. En Top Sonja ook allemaal goeie boeken, daar heeft hij over geschreven. Leuk. Leuke vent, prima.

[01:01:27]

Hij heeft een interview gegeven, een interview, een podcast in t Echt. Heel mooi. Die moet acties zorgen. Maar je moet alleen maar even. Je moet duidelijk zien dat hoeft niet hoor. Daar zit ie in een soort Chesterfield bank. Zit ie dan onderuitgezakt manier met beentjes over mekaar? Dan legt ie even uit hoe de wereld in mekaar zit en mekaar is door de journalistiek werkt. Ja, ik heb er wel van geneukt natuurlijk. En wat van geleerd neem ik aan.

[01:01:47]

En wat van geleerd aantekeningen gemaakt. Die gaat vanavond allemaal nog een keer terug als er nog vragen over zijn. Ik heb een hele Multan man thuis. Daar staat het allemaal met grafiekjes en uitgelegd wat ik bedoelde. Kijk ik. Ere wie ere toekomt. Je hebt natuurlijk een paar geweldige boeken geschreven. Sjoerd staat de microfoon aan van Mario. Ja nee, maar dat is gewoon zo. Alleen missen. Je mister doorheen je repertoire, denk ik. De Marie-Jo Donna.

[01:02:10]

De Encyclopaedia van Mario Been deel 1, 2 en 3 kwam zijn ondergang van Mario Been. Mario Been ik. Mario Been. Ja, tuurlijk. Ja nee. Maar voor de ontlezing een beetje gezorgd hoor. Dat is wel euh. Dat is wel waar. Jongens die de jongens uit toch ook? Die heb ik gelezen. Ja ja, nou, we hebben ze heel erg ver moeten zoeken en kijken hoe dat ging. Je krijgt maar een greep. Krijg ik een mailtje van een jongen?

[01:02:35]

Mij totaal onbekend Voetbalzone is. Die stuurde zo'n video. Een gesproken video over zo'n videoboodschap. Heel aardige jongen dat ie euh, allerlei sportjournaliste had. Sjoerd Mossou We onze grote vriend Joep Schreuder. Ja dan. Vond wel dat dat de beste media natuurlijk. Hugo Borst en zo dus. En nog. Of die mij ook. Euh. Of ik ook wilde. Dus ik dacht ik zal wel 7 uur gaan bellen, dus ik bel Hugo op. Ik zeg ik gewoon.

[01:02:59]

Ik ben net tegen uitgenomen. Maar wat is dat eigenlijk? Moet ik dat doen? Dus zegt u gewoon ja, nee, natuurlijk moet je dat doen. Want dat zijn studenten en je hebt bijna op een leeftijd. Dan moet je ook een beetje je kennis overdragen. Wat je hier eigenlijk ook al weet je elke week zijn de doelen van Feyenoord. Dan moet ik daar even wat breder trekken. Zo net zo lang. Tot ik in de Tweede Kamer zit uiteraard.

[01:03:16]

Maar dat is de volgende zin. Ik zeg ook. Dus ik stuur naar die gozer van ik kom er wel aan. Na die student dus ik nou helemaal naar FC Utrecht. Hele aardige gozer, maar een paar hele aardige cameramensen. Maar het was natuurlijk allemaal geen student die was van Voetbalzone. Een of andere websites wel zou voetbalwebsite. Maar goed, ik ben al anderhalf uur lang doorgeslagen. Weerhield je niet om hier iets van? Nee, want hier ben ik niet voor gekomen.

[01:03:39]

Je bent lekker in die zin in de Chesterfield gaan zitten. Een enorme molen onderuit gezakt. Ja, een soort Fidel Castro achtige monoloog heb ik losgelaten. En toen was het eindelijk. Afgelopen Toen zei ik van En wanneer hebben jullie Hugo? Toen zijn zoon Hugo die heeft afgebeld? Ja, en daar mocht jij. Ja dus. Nee. Maar dat heeft me er niet van weerhouden. Maar je hoeft dus, dus hoef je hem niet te martelen om te gaan.

[01:04:01]

Dus hij is dus de straat op. Nou moet jij zeggen jij bent gewoon elk weekend een soort levend testbeeld. Het is mijn werk. Moet dat vandaag de dag allemaal? Ja, ja, ja, gewoon Haverkort. In de mooi! Gaan ze dus de straat op. Dat is echt wel zo verschrikkelijk. Zeeland met mensen foto waar je ook een hele slechte foto lijkt of een man gemaakt. Die foto de straat. We zijn er voor de straat op gegaan.

[01:04:20]

Ik zeg ja, welke stad? Ja. En nu terecht? Ja. Kijk, dan zie je ook. Kijk, ik zit hier altijd de grote bestseller Richter uit te hangen. Maar dan ben je normaal, zeggen ze altijd. René van der Gijp zegt ook altijd toe. Ja, jij kent René nog beter dan ik toen we nu een beetje doordraaide van het Al Vanda van zijn populariteit. Toen zij die van jou. Beste wat je eigenlijk kan doen als je denkt dat je wereldberoemd bent.

[01:04:39]

Gewoon even naar Brussel rijden, want ik ken niemand. Jij weet je wel. Maar als ik bij boer ben kent niemand me al. Laat staat nu in Utrecht, dus ze hebben denk ik vier uur met mijn foto door Utrecht gelopen. Ik ben voor Jaap van Dissel uitgemaakt voor een deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw, de trainer van Emmen. De trainer van Emmen, de trainer van kan makkelijk in. Overigens zou ik dat allemaal zo kunnen doen, die van Cambuur.

[01:04:59]

Nee, maar een kleine maar enige gelijkenis. A. Ze kunnen mij daar zo neerzetten hoor. Bij de Cambuur voor die groep. O ja hoor, zo makkelijk zou ik neem ze aan Mulder mee. Ik bedoel de punten, maar ik was toch hartstikke leuk man he? Had die pot Kotzebue weer veel te weinig genoemd. Het woord plasticine is niet genoemd, maar ik ga wel en ik kijk, ik ben al aan een mediaoffensief. Het is nog maar het begin, want weinig precies.

[01:05:19]

Binnenkort zit ik ook bij de vooravond samen met Hugo, want dat kan ik ook wel vermelden. 1 april en dit is geen grap. Dit is geen grap, want de klassieker over boeken gesproken de klassieker. De Coolsingel bleef leeg. Heb jij die toevallig gelezen? Mario? Het boek van Hugo van toen? Ja, da's nou 25 jaar geleden. Niet te geloven. Euh. Maar die komt. Die komt weer uit. Die geven wij weer uit.

[01:05:40]

Heeft nog iemand ervoor. Wordt geschreven, omvormden. Vallen toevallig de eer gehad om wat voor te schrijven. Dus alleen om die reden is het al. Euh. Tuurlijk, de aanschafwaarde blijft er voor mij het beste voetbal boek wat ooit is geschreven, maar dat de consument bij Claires de boeken verfijnder dan ooit. Ja, over voetbal misschien wel in Nederland. En ik heb. Ik was erbij dat kijk. Peter Bosz speelt er een bos en Trustfull kan niet al te best af van dat boek.

[01:06:03]

Laten we dat maar even kunnen we al tipje van de sluier oplichten, want Hugo komt hier 6 april open praten over dit boek. Dus dat is ook wel leuk. Maar uhm ja, Hugo heeft dat gewoon heel onafhankelijk gemaakt en niemand had die tekst gelezen voordat het uitkwam. En ik was toevallig in het spelershome van Feyenoord. Op de maandag dat dat het boekje uitkwam en het had die uitgever een goed idee geleken om dat in grote stapels in het spelershome neer te leggen.

[01:06:27]

Dus ik zat daar en bij toeval is de eerste die binnenkomt na het douchen is Peter Bosz en die zegt wat is dat nou? Een boek in de speler zou dat boekje zijn? Ik zeg dat het boek van Hugo en die begint te bladeren. Nou, het lijkt wel of ze Mein Kampf hadden neergelegd, zo keek ie daarbij. Hij had 5 bladzijden gelezen. Hij zegt wat is dit in godsnaam? Ja, dat is het boekje van Hugo. Die heeft een beetje hier de boel in de gaten, al een jaar lang.

[01:06:52]

Dit is het verslag daarvan. Nou mooi hoor. Ja, die schrok zich te pletter, want zo'n boek was er niet in Nederland. Nee. En het is eigenlijk daarna ook niet meer geweest.

[01:07:00]

Niet zo na zo'n. Nee, je hebt wel gelijk.

[01:07:02]

Weet je wat ik het goeie daaraan vind? Euh, wat Hugo heeft gedaan? Je hebt je later nog iets keer iemand gehad. Kees t Hart en ook zoon s. Schrijven heb ik ook gelezen. Die heeft Heerenveense vooral leuk, maar was iets moeilijker vond ik. Nou, dat was een outsider. Ja die die daar bij een voetbalclub en dan is. Dat is ook hartstikke leuk, want het is een wereld met eigen codes en eigen. Maar die schreef dat vanuit een soort verbazing van iemand die daar alsof die bij een Afrikaanse stammen beland was.

[01:07:26]

Het was voor hem ook zo, was ook zo. Maar Hugo heeft het geschreven en als een soort outsider. Heel beschouwend, maar ook als inzaai.

[01:07:31]

Ja, want hij kent de club ook. Hij kent de mentaliteit van. En dat vond ik wel echt een beetje gotspe hier en der met wat iets wat informatie dus. Maar echt. Dat maakte het wel tot een. Euh ja. Nogmaals ik heb er wel vijf keer gelezen of zelfs niet meer is. Maar dat is heel goed en ik denk ook niet. Kijk, Jorien van den Herik had natuurlijk ook mazzel dat Jorien ook een voorzitter was die dat oogluikend toestond.

[01:07:51]

Ha, die had ook niet zo'n hekel aan publiciteit. Nee dus. Daar moet je natuurlijk ook. Ik. Ik denk dat dat nu gaat. Dat allemaal niet meer. Nee. Toen liep je gewoon Mario Marion op. Ja, je liep toch de Kuip in en uit. De trainers kamer van Waregem liep gewoon in de ja, maar daarom ben ik ook zo benieuwd naar die documentaire die daar nu gaat komen. Ja, fijn. Ik heb gehoord dat dat de dikke dat er al eens is uitgelekt en dat dik tegen.

[01:08:15]

De keeper roept tegen die Marsman. Als het over de speelwijze gaan hebben dat ie dat hij dan maar als ik bek moet houden over de speelwijze.

[01:08:22]

Ja, zou goed, heel goed kunnen ja. Want als Marsman als één van de spelers niet kwam. Ja, daar ben ik benieuwd of dat gebeurde. Of dat we onder het vetorecht valt. Of dat het dik gaat het nog een keer bekijken. Wie heeft het vetorecht? Ja, dik, ja. Dee Dee Dee Dee Dee de hoofdrolspeler zelf op. Maar Dick Mandic mag het zo. Dat begreep ik helaas vaak. Wel jammer dan he. Dat is jammer, want net vooral door de interviews van 10 15 jaar geleden in de V.

[01:08:43]

En nu ja, een beetje rijkunst veranderd allemaal. Ja. Maar goed, we kennen allemaal. Want euh, je gaat nog heel veel van euh, meneer de Groot Grootlo, maar daar komen. De komende maanden krijgen we nog het grote Derkx offensief dat ik gisteren bij Vjjy geweest. Bij de uitzending denk je gewoon skister manuscript je ingeleverd bij geld bij de grote baas, dus zij zitten. Wat zou je hier nou niks nog? Hij had er nog geen letter van gelezen, dus hij was wel benieuwd.

[01:09:06]

Ja ja ja. Hoeveel pagina's wordt heel dik? Wordt het woord twee keer zo dikwijls als normaal eigenlijk?

[01:09:12]

Pas als hij tenminste natuurlijk een markant figuur. Heb je die? Maak jij ook al je hele leven mee? Dan denk ik. Ja, zeer zeker. Dat heb ik ook nog wel wat interviewtjes aangegeven. Zal best.

[01:09:22]

Ja dus ja. Voor augustus had niemand van euh. Was hier in alle anonimiteit. We hebben hem daaruit getrokken Mario. Nu is het is dat is het nauwst uit de hand gelopen monster gecreëerd.

[01:09:31]

Twee dingen uitleggen waar die helemaal geen verstand van heeft. Elke week toch weer blij mee blij. Van hem worden we ervan dat dit er toch weer dan weer bij zit. Wim Kieft was hier vorige week. Ik heb zitten luisteren. Geweldig! Ja ja. Mario Birra Mario bira bira, zeiden ze allemaal toen hij in Pisa waren. En dat vonden ze raar. Ja, dat je dit niet dromen. Nou ja, dan kijk je. Mijn vrouw dronk ook altijd cappuccino.

[01:09:52]

Cappuccino drinken. Euh. S Ochtends s ochtends nemen in een koffietje en en en laten eten. Maar als ze nou ook na het eten en s middags. Wanneer zei je dat nou? Ik ga de cappuccino die en ik nou. Ik dronk een biertje ofzo na de training en daar zaten we met z'n allen ergens in en in een barretje. En hoe meer koffie ik nam. Maar ja, dan is het wijn. Weet je dat? Ja, nou ja, dat vonden ze zo raar.

[01:10:12]

Vonden ze dat? Ja, maar dat vind ik leuk aan die in die tijd. Ik denk dat er in jouw geval ook is geweest dat dat Wim omschrijft had hoe hij naar pizza gaat. Ha dat hij weet dus helemaal niet waar ie terechtkomt. Hij. Hij snijdt zijn spaghetti in kleine stukjes. Hij heeft een veel te dik Cober aan. Die witte sokken, witte zakdoekjes, natte sokken. Allemaal dat soort dingen die je in Italië echt niet kan doen.

[01:10:34]

Nee, dit doe je gewoon wel ja, want je weet het niet.

[01:10:36]

Hij was wel een aparte tijd. En toen de tijd was natuurlijk geweldig. Mocht je nog maar of de M. Waren er maar drie buitenlanders. De rest was Italiaan. Ja, dus een utopie. Nu heb je drie Italianen en de rest is buitenlander. Dus het was wel iets op de markt denk ik. Nee, haarsnit moest een buitenlandse trainer toch? Je had toch Lucescu? Lucescu heb ik gehad Daya ja, eerst Bolley oud in te spelen toen Lucescu en toen Zanini.

[01:10:58]

Dus ja, nee, ik heb euh ja drie mooie jaren gehad, maar is toch gewend aan het spelen met een leger die toch al lekker heeft meegespeeld. Uh, onze vriend Simeone. Simeone van Atlético Madrid. Ja Dunga. Ja bondscoach? Ja ja ja. En dat het allemaal via die aan condita niet konden Tani voortzetten. Ja ja ja, die je. Ik heb m natuurlijk in verdiept in die man. Ja ja, ik kon me nog herinneren van dat ik dat eens bijna als kind heb gelezen in een interview met jou voor je eerste reportage misschien Bert Nederlof ofzo?

[01:11:27]

Mee voor failliet kunnen en dat die man jou de hele tijd wilde kussen? Ja, dat jij op een gegeven moment helemaal gek werd. Ik was er klaar mee, maar dat was het. Ja, ik weet dat je reportage weet of ik dat alles verteld heb. Mijn vader deed mijn eerste contract met Feyenoord. Nou ja, dat maakte niet uit hoeveel geld ik verdiende. Ik moest tekenen en voor de rest niks. Toen kwam dus een keertje dat dat Pisa kwam en die wilde met mij gaan praten hier vlak om de hoek bij het Hiltonhotel.

[01:11:50]

Dus ik had op een gegeven met ik tegen mevrouw slechts een paar keer morgen gesprek met een Italiaanse club. Ceria hij zeg. Dan ga ik weer met je mee. Ik zeg pa en jij blijft thuis. Die seizoenkaarten worden geregeld. Je reiskosten zijn in orde. Ik zeg maar. Nu gaat het over huisvesting, auto's, noem maar op. Had Hans Kraay senior in hand genomen. Als puntje bij paaltje hadden we doorgenomen wat ik wilde gaan verdienen. Lawa stond allemaal vast en wij gingen daar naartoe.

[01:12:12]

Lang blond haar ooit in. Ik loop heel Tom binnen. Anders krijg je naast me een vertaling. Zo'n tolk hem. En die komt de president tegemoet. Klein mannetje schat. Hij moet je rijk en die pakt me vast. En die geven met twee zoenen. Dus die je kijkt me aan. Hij zeggen we gaan het dubbele vragen. Ik zeg. Hoe bedoel je? We gaan de dubbele vragen. Hij zegt Jongen, die man is helemaal gek van jou.

[01:12:33]

Hij zeg je niet weten dat alle mannen elkaar kussen. Maar goed, dan ga je zoon zo'n gesprek in. Dan zit die president aan de andere kant van de tafel. Hield nog wel van een wijntje. En elke keer als Hans Kraaij dat dubbele salaris noemde, hoorde ik Troppo betekent teveel in het Italiaans. Het is bij mij kwam zo en dat vertaalde die tolk naar mij dat het zweet niet bruikbaar. Maar ik denk die stap dadelijk op en mijn kans is verkeken om in de ceria te spelen.

[01:12:56]

Maar na nog drie wijntjes meer zei die hij zich, sloeg die kaarten op tafel. Hij zegt da's goed, maar dan moet je nu tekenen. Voor drie jaar tekende ik eigenlijk voor drie jaar. Hoor je die zaken? Nou ja, ja, maar een figuur jongen. Ik heb die zoon ontmoet. Ja, leefstraten. Twee? Nee, nee, nee. Lijkt me meer. Hij had dus in de oorlog vochten tegen de geallieerden op Sicilië met Mussolini.

[01:13:16]

Ja, ja, ja. En na de oorlog werd zijn zoon geboren. Die noemen die Adolfo. Ja, dat klopt. Moet u zelf al denken. Verder geen compromissen zijn denk ik. Nou, zo gedroeg die zich ook een beetje in die stijl. En ik kwam dus met Wim aan de tweede keer dat wij een pizza waren. Er zo gelachen met Wim. En toen hadden ze natuurlijk. Wij zijn die Gouden Schoen gaan brengen. Het Pizza Museum bij Pisa Museum bestaat trouwens helemaal niet.

[01:13:38]

Maargoed, alleen op papier. Ze hebben wel een heel groot bestuur wat altijd vergadert. Lekker eten en drinken. En wij daarheen na dat hotel. Dat was goed jongen. Hadden ze dat helemaal georganiseerd? Ja. En de allemaal persten bij lokale pers en zo tweemaal Jesus Christ zijn we al begonnen en er staat er een man te blèren jongen en druk te doen. En tegen die fotografen waar ze moeten staan en wie ze moeten fotograferen en waar je een beetje weg te duwen.

[01:14:01]

Natuurlijk gelijk tegen die burgermeester van. Hij moet erevoorzitter. Ereburger van de stad. Geef hem de sleutel van de stad. En toen zegt Wim is het volgens mij is dat die zoon van die wankelend die. En dan waren er twee, wat er nog eentje bijna over ADO was dat Adolfo of die andere. Maar weet jij, ik heb een keer over Italië gesproken, een keer gelachen met Mario. Misschien weet je dat zelf niet eens meer. Maar we waren een keer mee met fijne tijd in Italië.

[01:14:26]

Toen jij je mee onder Van Marwijk? Volgens mij. En euh, ik kan een beetje Italiaans. Wel mijn kinderen zijn hoofdje. Dus leuk. Op een gegeven moment was zo'n zoen zo'n dodelijk saaie wandeling met zo'n frpw voetbalploeg. En uit verveling was het maar een wedstrijd om tussendoor een trainingskamp trainingskamp. Dan moet ik dan toch ook geweest zijn, maar ik word er niet. Maar ik hoor Mario zeggen tegen die verkoopster. Let op hoor, want er zitten winkeldieven tussen in het Italiaans b.

[01:14:51]

Dat weet ik allemaal om Kalusha. Nou ja, wat wil ze goed. Ja, dat was leuk. En ja, het was al lange tijd. Was dat wil maar zeggen van euh. Als ik op dit trainingskamp kijk. Elke gezonde Hollandse jongen heeft ervan gedroomd om profvoetballer te worden en op een Nederlands elftal te halen. Feyenoord of Ajax ofzo? En dan later zit je weer. Ik zat wel eens in een van die trainingskampen of ik sprak wel eens een voetballer en dat dacht ik van het zou toch mijn mijn leven niet zijn.

[01:15:20]

Weet je wel zo gek, die stond van trainer kaarten. Maar ja, nee, het lijkt me verschrikkelijk. Is toch lekker, maar lekker een beetje kaarten, een beetje om het samen met je. Maar waar ik wel echt jaloers op kan zijn is wat hij heeft meegemaakt. Zo in die tijd in de J. In de in de jaren tachtig in de Serie A. Eens ongeloof in Italië met al die sterren? Ja ja, da's geweldig. Zag je ook in dat?

[01:15:41]

Ja, ja, ja ja. En dat zat je nou zo totaal. Maar Wim helemaal knettergek werd. La Rosa ofzo? Ja, is dat gelijk aan plein daar? Nee, nee, dat zit een beetje in de bergen in de bergen. Oh nee, Villa Delle Rossa natuurlijk de lekkerste biefstuk. Ja, die hebben de lekkerste die smolt op je. Die man was apart als mijn ouders te waren bijvoorbeeld. En we hebben wilde naar Florence. Ha, dat is hemelsbreed.

[01:16:04]

Zestig kilometer verder moest ik eerst aan de president gaan vragen of ik mocht gaan met mijn ouders. Dat hij wist waar ze spelers waren. Ja joh. Ja, als wij verloren thuis van AC Milan. Kan wel eens gebeuren. Thuis met Pisa stond de bus voor alle spelers daarin gelijk naar de naar de volgende uitwedstrijd toe een trainingskamp. En daar vroeg ik van ja, maar ik heb geen schone ondergoed. Volgende dag lag alles klaar. Een nieuwe schone ondergoed en ik dacht dan hè.

[01:16:28]

We gaan eerder naar India, dan zijn ze maar binnen. Alles wat moest ze eerder met de bus, dan zag die de bus van de tegenstander rijden. Wij kwamen dus uit vierendelen rossa en dan zag ie de moest. Onze chauffeur moest die bus inhalen, maar hij moest als eerste op het stadion zijn. We passen heel bijgelovig. Overigens houdt gewoon vast aan hoeveel pakken heb je nou van die man gekregen? Want als die wolken geen pakken? Nou, je mocht wat uitzoeken elke zaterdag.

[01:16:51]

Ja in Montecatini Terme, maar ik zal nooit vergeten ben ik ook al sluist bij een hele mooie kledingzaak en dan mocht je iets uitkiezen en dan moest je wel eerst langs hem komen en dan moest je te laten zien. En als ie het mooi vond trok die het prijskaartje eraf. En dan mocht je t meenemen en hij ging dan als laatste ging die alles afrekenen. Hij dacht om door ons mooie cadeaus te geven dat wij thuis van Napoli even zouden winnen om dit soort zaken weet je wel.

[01:17:15]

Ja, we zijn heel aparte man. Maar ja, je kan niet anders zeggen dat het wel een heel geslepen man was, want eigenlijk hij leefde van de inkomsten en de uitgaven van die club. Ja en en en dat deed transfers heel. Hij had een ongeluk van pies archieven. Ja zijn hele weve bijgehouden. Een papieren archief van een soort formaat wat je alleen bij kranten ziet. Echt, met de duizenden spelers die geen opgeschreven namen worden bij alle gegevens en daar wel een neusje voor.

[01:17:42]

Ja, absoluut. Nou ja, ja. En dan Mario's in een lider geweest van euh, te duur. Zeg maar Studio Sport van Italia. Met die goal o die lobt toen. Ja vanaf de middenlijn gooiden Domenica woorden minder sportief dan Marica. Tomra de lob vanaf de middenlijn. Nee joh, geweldige Maradonna gespeeld dan. Noem ze allemaal maar op. 3 de 3 1 van Milan van Milaan vind ik het Van Basten. Ja Inter toendertijd met die 3 Duitsers Spanje en Bremen.

[01:18:07]

Tuurlijk. Ja in Thiago zelf natuurlijk. En technisch Zico. Of was dat later met Udinese? Nee, ik denk dat Zico daarvoor was daarvoor vorige week te is. En natuurlijk kijken we nog een shirt van van Yego. Ja dat is wel iets. Nou, die foto die hebben kwam nog voorbij een euh ja, een geweldige site. Maar dit hele dit hele Italie die die voetballers zijn in Italie vooral in zo'n kleine. Ik merk dat het nu met Wim.

[01:18:31]

Weet je wel. Zoveel jaar na dato is er nog steeds een restaurant waar je een pizza Wim Kieft kan bestellen. Daar geloof ik niet dat ie ook niet dat wilde. Ja, pizza Wim Kieft en pizza clous. Bergeend? Ja joh, zo geloof ik zomaar. Maar jij bent er nooit meer terug geweest. Ik ben dan nog wel terug. Ik heb nog vrienden daar wonen. Dus ik heb dan ook wel contact. Ik heb ook nog contact met de mensen wat jij noemt van het museum en zelfs regelmatig wisselen.

[01:18:53]

Wel wat euh, leuk wat dingen uit. Maar uhm, nee laat. Nee, ik geef het zo had ik ook wel gedacht. Ik zou. Ik neem een huis in in Italie of daar zou ik gaan wonen. Maar het is Spanje geworden. En ja ja, van prima joh. Ja, hou je een beetje van quizjes Mario, hou ik van quiches zeg maar gewoon heerlijk om Mario zeggen ja joh, maakt me niet.

[01:19:12]

Hartelijk een beetje vakantie is, een hele leuke quiz hebben winnen hoort gewoon een Mario is heel beleefd. Nee intonatie dat hij ook denkt nee, lekker op met je quiz. Jij denkt van een quiz over de Serie A te praten. Lekker romantisch. Kom jij me met die kut quiz met Sjoerd? Met een lastige vraag. Ik heb een en ander fonetisch eerlijk. Het is niet te geloven. Het is gewoon een zeg maar een soort Danick, want hij wil natuurlijk weer niet meedoen, maar voelt zich een beetje verheven.

[01:19:35]

Weet je wel. Nou niet een beetje een quizje is voor een beetje. Ja, dat is dat. Houdt meneer niet zo van. Die geeft liever een lezing of die van een vriendin Chesterfield ze door een leegde mailtje wereld te beschouwen omdat die gewoon leuk quizje doet waar de mensen prijzen mee kunnen winnen. Die geweldige mok die ik trouwens gegeten bij mee te nemen, maar die krijg je nog. En ja, Sjoerd en ik hebben altijd een een. Is het altijd voor Schmidt Zeevis, Mario en het is tijd voor een quizje.

[01:19:56]

Gaan we ook nog wat met die vissen doen? Dat niet, want de vis doet het. Maar we moeten eerst even dit programma zal ik gewoon vragen of ze een flesje witte wijn naar boven kunnen. De paling bewegen nog zo, maar wil je het Christiani meemaken dan? Nou, ik denk dat ik er Vanquish overslaan. Nee, ik ben hem te horen, maar kan je alleen nog boven het hoofd hangt. Ik ga even snel. Oh ja, ook zuurgraad nu hoog.

[01:20:19]

Ga je nou daar zitten ook? Dit is wat Mario D. Toen in Mexico. Beetje voor je beurt praten met je op andermans stoel gaan zitten. Ja, nee, hij zou dus die stoelpoten, die zijn al een beetje je DESO niet meer nodig te halen. Nee, je hebt desolate. Hij zat mooi en zat zelfs in de kopsporen. Wat stond op. Je moet scherp zijn als je net als je niet scherp bent als je kans, maar ze houden van je.

[01:20:45]

Het is dus net als Van Hanegem. Ja, je moet je pas zorgen maken als ze niks meer tegen zijn. Maar het is wel maar als je hoort. Nou, ik leg het effe één keer uit voor de nieuwe luisteraars en voor Mario. Ja, we kruipen in de huid van een ex Feyenoorders en spelen een rollenspel. Elke week bootsen we een fictief gesprek na van twee ex-Feyenoord, dus de vraag is wie voeren dit gesprek? En we zoeken altijd twee ex-spelers van Feyenoord die ooit bij Feyenoord of een andere club samenwerkten.

[01:21:10]

Let op, het hoeft dus niet per se bij Feyenoord geweest te zijn. Ja, en dit keer fungeren we een onverwachtse ontmoeting tussen twee ex Feyenoorders afgelopen zomer op een Spaanse strand.

[01:21:26]

De Dik Voormekaar Podcast Dit Feyenoord weet je in, tweette Retinitis. Je moet die accenta als je goed doet. Ik denk niet dat ik m skip. Nee, nee, ik kom accentje. Kom nou. Nou ja, waarom heb ik altijd de accenten? Winterdijk Voetbalquiz levert deze enkel. Voetbalquiz levert deze vraag en die vinden dat jij dat gewoon het beste doet uit protest. Euh, doe nou gewoon die dit. Dat accent, dat doe je het beste.

[01:21:53]

Ik kom niet. Kijk aan, ik zal vast niet de eerste zijn die je herkent, maar ken jij mij nog? Nou big, dan moet ik even goed kijken. We waren ploeggenoten. Ja Verreck, nog steeds die snor. Ik moest al effe goed kijken, want behalve die snor zie ik niet heel veel gelijkenissen met wat zal het zijn. Een jaartje of 30 terug kom je vaker hier. Ik kom hier zeker vaker, heb hier achter een appartementje en jij dan?

[01:22:16]

Je spreekt aardig Nederlands. Ja, dat is logisch toch? Ik woon al sinds wij samenspeelden in Nederland, ben niet meer weggegaan en ben hier nu op vakantie. Lekker even in de echte hitte. Mijn vrouw ligt hier honderd meter verder op het strand bruin te worden. Ik ben even wandelen. Lekker. Dat ie nou gedaan.

[01:22:36]

Lekker even andere tieten kijken. Haha ja, dat doe ik altijd wel een paar keer per week joh. Kijken mag. Maar wat moet jij er tegenwoordig allemaal? Ik heb een beetje in de auto's gezeten en heb nog wat andere dingen gedaan, maar daar wil ik liever niet over hebben. Aan jou hoef ik niet te vragen wat je allemaal doet, want ik zie je nog wel op tv. Nou, het allermooiste in je loopbaan geweest.

[01:23:01]

Feestganger ja, toen ik speelde bij jouw club Feyenoord. Ook al was het niet vaak wat een prachtige club en mijn enige interland was ook heel bijzonder. Ja, daar speelde je natuurlijk voor een ploeggenoot. Ploeggenoten werden nou. Voor mij geldt precies hetzelfde Feyenoord en mijn interland. Leuk je tegen te komen, maar ik moet echt gaan hè hè? Het eten staat klaar en ik moet je niet te laat komen, want dan krijg ik billenkoek van de baas. Dit was wel makkelijk uit de vele Springboks.

[01:23:27]

Makkelijk was een hele spreekbeurt. Schei nou toch uit. Ga je nou ook één keer cynisch doen? Hij was eens langer dan normaal, maar dit doen we om jou groot te maken. Zo ja, goed idee wie decubitus? We kunnen niet te veel zeggen, maar het was wel leuk. Nou leuk toch? En wat kunnen mensen die mokken winnen? Die kunnen dingen ook mee. Nou, daar wordt echt massaal op gereageerd. We afgelopen week geen winnaar, want dat was te moeilijk.

[01:23:49]

Dus 2 mokken om weg te geven hoe hij was. Te moeilijk blijkbaar. Hij was te moeilijk. Zelfs Harry Hamer, die luistert ook altijd. Die wist zelfs Harry Hamer wist vind ik wel tegenvallen hoor. Wel jammer dat niet weet. Maar was leuk toch zo een beetje cliché. Leuk joh. Weet je wat ook zo leuk is? Weet je wat ook dat hij tussen tussenzit door zit? Weet je? Wat opvalt is dat hij steeds langer wordt.

[01:24:10]

Dat is vooral het leukste. Maar dat dit nou zo jezelf zijn gaan geloven? Nee nee, met deze onzin. Laat me dat effe uitleggen. De Unka voetbalquiz levert deze quiz en ik zal doorgeven aan Hans-Jürgen en Nikelaan. Niets kon niets. AntiSec. Ben jij nog wel top? Ja, tuurlijk nog. Speelt dejaarlijkse zelfs een gozer. Ja, als ik een goeie gozer. Absoluut absoluut. En de mensen vinden het ook gewoon leuk gedroomd, zo'n zoon.

[01:24:33]

Zo nu Quist rubriekje tussendoor. En dan is het vervelend als er dan maar een halve intellectueel tussendoor gaat zitten tetteren omdat je niks vindt. Pseudo intellectueel, pseudo intellectueel. Maar je hebt geen euh, je hebt niet euh. Je doet normaal altijd in de in de in de stijl van Ted de Braak of van euh. Maar ja, ik wil. Ik wil nog Bauters of Willem Ruis, maar dit was gewoon netjes. Ik. We hebben iets. Kijk of hoef je wat hebben.

[01:24:57]

Of je t herkent? Luister is. Klinkt als het klinkt als Frank Kramer, Frank Kramer, Frank Kramer en Frank legendarische Frank. Ja, dat kan. Daar werkte ik mee in Uhm op een GMD in Parijs voor Eurosport toen taaiste een week. Een week later. Ik heb je ook nog. Dat heb ik ook nog gedaan. En toen reed ik regelmatig met Frank Kramer mee. Gezellig. En dan zat ik gewoon de krant uit 1975 te lezen.

[01:25:35]

Lag allemaal in die wagen. Wat was sowieso geen helemaal voor jou? Vond ik zou beslist dat je totdat je door je knieën veldheren.

[01:25:42]

Zo verschrikkelijk vond ik toch maar wel een aardige Mondorf. Onverstandig? Ja ja, echt een voetbalman, wist de quizmaster is geworden. Ja, probeer elke week proberen we effe zo'n quiz kijken. Wat nou leuk, maar het beste past.

[01:25:51]

Nou, dan vonden we het nog niet helemaal gevonden. Nee, we zijn pas zevenentwintig afleveringen. Verschillende quizmaster hebben we een beetje geprobeerd en ik ben nog steeds een beetje op zoek naar. Je hebt van alles zijn naar de beste tot nu toe. Nou, Japara, van alles wat H stelt. Dat moet je bijna elke combinatie van al het goeie van Ted de Braak en en van Willem Ruis allemaal gecombineerd. Eigenlijk in één. Bij jij. Dus ik zou ook zeggen.

[01:26:11]

Maar toch is het daarmee eens zijn. In principe moet je ook op je hoogtepunt stoppen daarover. We zijn er niet. Nee, we moeten. Hoe lang gaat deze podcast? A Hoelang gaat die vandaag duren? Want ik kan niet meer lachen van de dorst en b. Hoelang gaan we eigenlijk door als je niet stopt? Nee, als Feyenoord stopt met voetballen, stoppen wij dan ook of gaan we? Hoe ga je nou ineens? Uh en welke soort hebben je gelanceerd?

[01:26:31]

En nou ineens denk je van AH is uitstond groeit weer. Jaja, op een gegeven me moet je een stapje verder. Zul je ze toch verder kijken. Kijk, Mario zat niet bij Excelsior blijven hangen. Die is op een gegeven met in de Kuip terechtgekomen. Je moet je door. Ik kan toch niet hier mijn hele leven doen? Naast die sjoelbak gaan we naar de gebouwen van jou gaan zitten luisteren. Ik vind het zo ondankbaar. Op een gegeven moment moet ik ook een internationale stad dankbaar was als een schrijver een aan de grond.

[01:26:51]

Bijna niemand hoor er nog wat van te hebben gezegd weet je wat we bellen, die Michiel? Misschien leuk voor die Feijenoord podcast, maar hij gaat hier zitten. Ik was er net in no time populair. Helmont wereldje weer ingetrokken. Aan alle kanten word je uitgenodigd om op tv te komen om uw podcast andere podcast te zitten, voor woorden te schrijven. En meneer vinden is ons ineens alweer ontgroeid. Nou, ik vind het jammer, dat gaat snel, maar de contracten houden gewoon aan.

[01:27:13]

Ja, dan kan de heer Rob Jansen vier keer sturen. Hij kan hier op vakantie aan Rob Jansen dat. Kijk dit dus ook weer goed dat Mariëlle erbij zit. Rob Jansen lost dit voor mij op. Oh jee, als ik weg wil met een klein bedrag en op een goede manier gaat lukken. Ja, wij kijken. Wij kennen Rob Jansen, dus we weten precies wat ie wat wil. Kijk, dat is nou het nadeel. Die zorgde voor mijn beste uurloon ooit in een cipres.

[01:27:31]

Wel in de golf als die was niet uitgepakt. Weg met elkaar en elke maand geen Amalia hoor. Die is net zolang op Cyprus geweest als Maria totaliseerden was bij bouwgroepen thuis toen toen te Brussel.

[01:27:45]

Ja, toen was het net n dagje bekend ofzo. En toen kregen we dus de tussenpersoon aan de lijn. Ja, die heel voorzichtig gingen informeren of er nog een heel klein bedrag voor hem gereserveerd was. Nee, zoals jawel, wel wat toch wel. Gelukkig had Rob dat helemaal af getimmerd. Alles was dus zeg. Ging met het koffertje weer terug richting elke maand. Elke maand kwam dat netjes elke maandag. Je krijgt niet zoals Rob Jacobs, zo'n hele koffer die het midden moest zetten.

[01:28:07]

Mee gedaan, maar het ging allemaal heel netjes. En ja, nou lekker toch? Ja, nou, dat is het voordeel van zo'n goeie zaakwaarnemer. Nou ja, dat is wel wat Rob zegt als ik een contract euh gaat. Als een speler van mijn contract gaat tekenen of een trainer, dan ben ik altijd bezig met het vertrek. Ja, maar hij is stap één stap vooruit. Ja, dat doet ie. Kan niet ontkennen dat ie dat goed en wat heeft ie bij jou ook gedaan?

[01:28:25]

Nou, dat gaat ie zeker doen als ik hier weg wil. Als ik een soort en geen exit regeling heb moet er voor de kleine lettertjes lezen maar dat schaken ik Rob in hou. Je hebt geen exit regeling kan ik je vertellen. En ja, je beter opletten wat er. En anders schakel ik gewoon de publiek, doekte Jan Derksen manier schaken omdat de media in. Ja, maar waar zijn de media? Ja, nee, maar de echte media zitten.

[01:28:43]

Jij ziet de sociale media de serieuze getekend, maar een soort Napoli hebt hoe je je portretrecht heb je geleverd. Alles heb je bij ons ingeleverd als ingeleverd en ingeleverd. Dus pas ben ik ook eigendom van een bedrijf, eigenlijk voor een deel van een conglomeraat aan bedrijven. Hebben jullie maar een beetje in aandelen van jou we verkocht? Ja ja. Nou ja, Mario en uhm ja, het loopt een beetje op z'n einde. Ook nog altijd een heel klein rubriekje, een beetje voor de jongste jeugd omdat.

[01:29:09]

Feijenoord vinden we natuurlijk in alles terug. Maar politiek wat we nu overslaan, want het is toch al bijna voorbij. Maar ook in Schwartze zoektocht naar een beetje verkering en een valt het ons op dat Sjoerd toch een beetje de Feyenoord methode hanteert. En in Doe Maar Wat? Ja, doe maar maar wat schieten. Probeer gewoon wat, maar zo weet het niet. Nee, we hebben hem gesponsord. Als een investeerder de investeerder gevonden die z'n Twitter account een beetje minder.

[01:29:33]

Een soort Tinder account een beetje met je sponsort voor een tientje per maand. Nou, maar ik heb die maand loopt bijna voor bijstuurt. Ja maar Sjoerd. Waar ben jij nou mee bezig? Ik heb gegiste Suki. Sjoerd. Wat zoek je?

[01:29:44]

Maakt niet uit, als het maar een beetje ordinair die nog go.

[01:29:48]

Dit winkeltje doet nog effe van Mario. White Hiermee Memory selecteer je wat horny en alleen je rechter New Wine Swipe Ernesto en Steelpan iFrame Sexier. Elio Di Rupo bartender heel goed.

[01:30:08]

Kijk maar. Ik heb er gisteren de berichten door ze zien komen. De derde die hij uitwisselt met de dames in het land. Maar hij maakt er nou echt. Hij wordt nu echt de Shakespeare van Tinder. Ja, het is het hele lappen tekst. Uw dienaar die mij vorige week was die goed een Onink. Ja, vorige week was ie echt goed. Maar nou ineens had ie nou euh, wat ie nou stuurde. Hoe heet het meisje nou?

[01:30:31]

Waar die naar wie? De iets duurdere sjalotje naar Charlotte en Charlotte? Euh die? Dan heeft ie dan zo'n zoon zo'n lijk gestuurd. Niks mis met Charlotte trouwens, want ik zou ook dat hele kleine fotootje zitten. Foto erbij. Ja, klein fotootje wassing. Maar ja, t is zo moeilijk afspreken nu en chat of niet. Ja ja, nee, dat zal het zijn. Je met een kat kusje. Leuk. Leuk hoor. Ja, nautische H&M is 25.

[01:30:57]

Leeftijd natuurlijk ook. Maar dan stuurt Poesen. Ik ben wel Boesman. Ja ja, ook allemaal niet slecht. Maar nee, maar daar stuurt ie dus. Charlotte is een vrouw. En nee. En als Darty.

[01:31:12]

Charlotte is een vrouwelijke variant van Karel. Dit is een van de weinige Germaanse namen die oorspronkelijk als een stemmige, niet samengestelde naam voorkwamen. De betekenis ervan is man vrije man, niet van adel. Charlotte werd gevormd uit de Engelse of Franse variant van Karel Charles. De naam kwam in de middeleeuwen in veel Europese vorstenhuizen voor, maar pas in de 14e eeuw werd de naam gevoerd in de Lage Landen. Breder gebruikt voel jij je ook deels Karel? Niks van waar laten we dat meisje niks van?

[01:31:38]

Ze laat onbegrijpelijk soms de hele Wikipedia pagina op en hoor je niks komt vanzelf. Wat zijn gezellig? Dat is toch zo? Maar waarom stuur je een bericht naar een meisje om daar op te wijzen dat haar naam Karel is? Wat? Wat? Wat moet hier nou in godsnaam van voor erotiserend effect van nou nou zelf WhatsApp hanteren? Zal ik eens een keer een stukje voor je typen? Ja, da's goed. Ja, dat is goed. Doe ik dat voor jou?

[01:31:58]

Als er een gegadigde is, zal ik eens iets iets moois van jou mailen. Ik vind het toch een beetje Martin van Geel achter onderhandelingen. Of we een dit? Ja, ja, ja, ja, ingewikkeld.

[01:32:12]

Nodeloos ingewikkeld doen. Nodeloos ingewikkeld is niet nodig. Simpel. Hij doet gewoon bij de volgende, want hij houdt dat natuurlijk niet bij na je eigen ei. Hij verspreidt dus spietsen kansen die je nu na ene Yuliya stuurt, die hij Yuliya en binnen no time terug Assured. Kijk, dat werkt dan ook maar kort. Korte zinnen kort en gelijk to the point. Ja, twee dingetjes die gelijk point. Niet alleen die voorzet geven, ook afmaken de kans.

[01:32:38]

Want jij stuurt nou terug hooi. Dat zijn standaard de standaard al een beetje, maar het is een beetje. Daarna moeten je ook iets gebeuren toch? Deze uit zijn voegen houttechnieken en wat toegestuurd aan het gesprek. En heb je wel goed voor een hoops? Heb je wat te doen klinken? Nee, nooit meer wat te doen? Ja, nou ja, geen Campuskrant zijn. Dat geeft de kans. Is Westkans dat het volgende week? Euh, ja, want van hier mee naartoe nemen als het voor mekaar is dan euh ja, dan is onze missie geslaagd.

[01:33:09]

Luister effe naar de trainer die investeren.

[01:33:12]

Waring investeren ook in zijn kijk en dat kan wel eens een verkeerde tussenzit. Nou ja, dat is bij Feyenoord ook wel eens gebeurd. Dat is waar. Ja dat dat kan natuurlijk veel los zou van Tinder. Los vooralsnog. Maar net als bij al ofzo heb ik ook in dit geval de hoop nog niet opgegeven hoor.

[01:33:30]

Maar die gaat nog wel een doelpuntje. Je hebt kwaliteiten, je moet er alleen uitkomen op Tinder.

[01:33:35]

Ik zie dat de beste Loridan shorty heeft een wijntje geschonken en dat is toch al gauw 5 voor n. Ja, da's is vrij laat. Normaal gesproken is natuurlijk al. Ha, ik ben 63 euro aan parkeergeld kwijt.

[01:33:47]

Ik denk het is een kwartiertje. Ja, hij heeft zo lang jongen gaan maken. Bel mij maar weer volgende week. Ja, maar wel da's een stuk goedkoper zeker? Daar gaan we al, die heerlijke lunch. Zoals dat de hele grote witte, zodat je mee bezig hoor. Dat ben ik ook bang voor jou. Zo niet, dan is dus Schmidt Zeevis. Hartelijk bedankt voor de Toppers al. We gaan de mensen van de huismeester ook uitnodigen. Top in je marsicano gaan heel de maand uitnodigen, want ik kan makkelijk kapot als we maar even op Cor Pot wachten.

[01:34:14]

Je zal zowel langskomen op 10 mei, over het algemeen wel die. Die rijdt altijd 7 rondjes om een parkeerplaats te vinden. Ook als niet open is, ook al kan die gewoon inschuiven ergens aan eten onder even met die polygonen rond. Ja, zo is dat. Maar normaal gesproken sluiten we af met een euh ja, een stukje verheffing van dat g gunnen we dan de beste. Clarity wil graag ook dat opvoeden een beetje de inhoud van een hoofdstukjes dat mijn gedichten Redeemer gesneuveld is gesneuveld.

[01:34:38]

En nu sneuvelt die ook, want we hebben een euh ja, een ander iemand die je. Wacht even. Wat? Nee, maar ik hanteer een beetje de jinek. Euh, ik ga niet meer zomaar allerlei kunstenaars iets laten roepen. Want voordat je het weet. Ik wil van de. Die teksten te zien? Nou, dan moet je woordelijk maar niet beluisteren. We hebben nu een kunstenaar die echt met een klap vooruit gaat. Luister maar. Nou zal ze trouwens tot volgende week dus niet Litouwers.

[01:35:01]

Het is dus een groot kunstenaar. Maar kom op wel. En tot volgende week zullen we zeggen ja hoor maar eens goed.

[01:35:06]

Ik wist niet dat de verwijzing naar religieuze verantwoordelijken was. Ik zag al een coltrui, maar daar is het over. En daarmee ook wat wij zeggen dan Mario. Maar ik wil je dan zeggen de wetten, de vraag of ik wou betalen. Of zouden de goede hand doemen als het een mop is? Moet kunnen, maar er moet hier wel een beetje het bijna afgelopen jaar. Dat was een beetje pas na ruiken. Weet je waarom jij met mij ook aanspraak kunnen maken?

[01:35:35]

Waarom jij zo'n zalige minnaar ben? Voor vrouwen van aardig zomaar spullen geven. Je bent een hele rijke. Jabbeke LaGuardia inbegrepen. De Nederlander mafkezen voetbalbeelden doen.

[01:36:18]

Je Jan met elkaar communiceren, willen gaan praten? Dit is toch een heel groot probleem hoor. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer, maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd. Bij.