Transcribe your podcast
[00:00:01]

Mafkezen, want al bij al doen. Met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een heel groot probleem hoor. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer, maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd. Dik voor mekaar. Aflevering 30 de innovatieve podcast, de innovatieve Fijenoord show, de Geek Impression podcast wat zou ik dat ook wel willen noemen? Want zo innovatief zijn we met de site shortje en de man.

[00:00:48]

Ik weet niet goed voor je benen deze week versleten ben, nog herkent en iemand dit. Hij is dan ook gewoon als mezelf erkend hoor. Oh ja hier. Ja, het is niet iemand die Henk de Jong of vallei. Nee, nee. In Utrecht denken ze dat ik een eerstedivisieclub terrein ja en een stukje verder denken, zodat je gewoon bij het RIVM werkt.

[00:01:08]

Nou, allemaal functies die ik met m moeiteloos zou kunnen vervullen. Zeker nadat misschien wel beter is of je hebt gekregen. Heieinde. Heerlijk, zegt hij. Ja, dank je wel, maar het is allemaal wat. Ha! Wat is zo'n podcast? Ik bedoel normaal gesproken, als we het over niks hebben duurt het al anderhalf uur, maar we hebben nu zoveel dingen. Dit wordt een hele lange middag doen en het zal best, maar ik wil het toch effe.

[00:01:27]

First things first als wat dan?

[00:01:28]

Ja ja ja, maar faciliteren met. En ik wil natuurlijk ook feliciteren. Wat heb ik nou echt heel Rotterdam Félicité? Wat hebben we nou weer bereikt? Oh nee, 75 jaar.

[00:01:38]

Ach ja, houdt 75 is dicht.

[00:01:42]

Hebben jullie achter mijn rug na iets wat Butterworth? En. Dat is toch gewoon lekker om er voor te beginnen? Nee, helemaal niet gelijk in de diepte in te duiken over u.

[00:02:04]

Dat wil niet zeggen dat het zo lang mogelijk uitstellen om het over veilig te hebben. Dan is het beste. Maar om nou te zeggen dat ik een goed humeur krijg van dit land, maar de rest van Rotterdam wel.

[00:02:13]

Understatement is niet te. Het wapen van Liha? Nee, nee, geloof me niet.

[00:02:21]

Maar goed, jullie. Jullie vinden dit mooi, maar zullen de Mojsov niet komen en dat mag ook. Ja. Het is wel een icoon van al die kanker, wat heel veel zegt over Litouwen en ook over Rotterdam.

[00:02:29]

Ja maar ja, dat zal best wel. Maar dat is de enige man naar wie gewoon twee flats zijn vernoemd. Ja, de Litouwen Litouwers. En ja, dat het daar dan mag uitdossing. Ja ja, maar voor mij mag ie nu uit. Staat er nog steeds aan. Ja dat mag straks in de auto. Dan doe ik onmiddellijk. Dat vindt nu Li niet leuk hoor, dat ie op de achtergrond en dat wij daar doorheen gaan zitten bouwen.

[00:02:47]

Die auto.

[00:02:49]

Daar houdt de Liem linie van de Litouwers aan. Daar staan we wel wat voor. Als je dat voor mekaar gekregen. Ja, daar moeten wij dan maar voor voor mekaar zien te krijgen. Inderdaad, twee van die flatgebouwen die naar ons zijn genoemd en een heel kleintje midden naar Sjoerd. Nou, ik denk dat de garage parkeergarage naar Sjoerd en twee van die grote torens door ons denkt dat er na mij deze naar deze week wordt er naar mij niet eens een parkje genoemd.

[00:03:08]

Niet eens een, daarna een schuurtje. Niks. Ja, jij. Jij bent natuurlijk één van de boodschappers, dus ja, jij staat er weer slecht op.

[00:03:14]

Natuurlijk bij alles en iedereen zeker het straalt allemaal op mij af. Ja maar goed, daar leer ik mijn leven. Ja joh. Dat verder niet uit. Nee toch? Heb je nog allemaal al vaker meegemaakt?

[00:03:24]

Het is niet de eerste crisis bij Feyenoord die je dan meemaakt. Ik zal jou wat vertellen. Nou, het is ook niet de laatste en zeker niet de laatste.

[00:03:30]

En ik zal jou wel wat vertellen. Het komt ook altijd wel weer goed.

[00:03:33]

Ja, fijn, dat is het enige waar je aan kan vasthouden in deze donkere tijden. Het is ongelofelijk dat je het moet zeggen. Maar liever luisteraars. Jonge jonge, jonge luister. Fijn, dat zal nooit omvallen. Dat gaat niet gebeuren. Na dit seizoen vermaakt de rest aan rampspoed, narigheid, ellende die je kunt voorstellen. Die hangt als je om het Macke, de filosoof Mark Koevermans te spreken als dreigende wolken boven ons hoofd. Het is fijn dat hij een soort Egypte waar de zeven plagen voorbij trekken.

[00:04:03]

Allemaal tegelijk nooit meer weggaan, nooit meer weg. Ja, maar waar we weer beginnen. Maar mij geen vlekjes uit. T Is allemaal even. Ik ben heel de week, al ben ik alleen maar serieus over het feit dat aant lullen natuurlijk. Dus van mij is die dinsdagavond ook even. Of die dinsdagmiddag ook effe een escape. Ja, even tussenuit. Leuk dat je vrienden het maar even met gezellig even ontspannen. Ha, en dan. En dan nog moeten we natuurlijk nog eventjes de diepte in zo.

[00:04:24]

Maar ja, ik ga jij nou eens effe. Kies jij nou eens wat uit? Wat is wat jou het meest is opgevallen in de afgelopen Krisis week bij Feyenoord?

[00:04:31]

Nou toch wel dat filmpje.

[00:04:32]

Je hebt toch wel? Ja, dat filmpje en de verschijning van Cor Pot die die twee dingen in het diepst van de crisis. Dat je dan Cor Pot tot dan Cor Pot wat natuurlijk een wereld man is en v die in principe alles doet waar wij van houden, namelijk gewoon gehad. Ja, we hebben we hier gehad en en hij doet in principe alles waar wij van houden, namelijk gewoon zeggen wat ie doet van vind. Maar of het nou heel verstandig is?

[00:04:54]

Nee, maar daar komen we later weer op. Maar in het filmpje is lachen met het filmpje. Het filmpje. Nou ik binnen. En nou ja, nou mijn eerste aasden daar. Ja nou, ik. Eerst geloofde ik het gewoon niet. En da dat dat is. Eerst is het ongeloof dat je zoiets maakt en die hele toon enzo en e. Het lijkt wel ja, daar zat een man. Ik dacht hij gaat zou vertellen dat zijn hele familie is uitgemoord.

[00:05:15]

Die je die. Die sfeer had het een beetje dat het Houcke moest er ook halverwege om lachen. Weet je, het had ook iets van het Polygoonjournaal dat je dan. Dat was dan zegt dat hij dan zegt van donkere wolken pakken zich samen boven ons stadion. En dan zie je inderdaad die donkere wolken. Dat wind bij het Polygoonjournaal ook altijd België, Nederland. En dan zegt Philip Bloemendal na de rust waren de Belgen de sigaar. En dan zie je een man met een sigaar in beeld.

[00:05:37]

Of het ging oranje boven de pet en zie je een man met de pet. Videoclips uit de jaren 80 die je gewoon letterlijk uitbeelden wat er werd gezongen. Ja, heel weinig, heel weinig verbeeldingskracht. Dat is nou ook precies het hele probleem bij Feyenoord. Er is heel weinig verbeeldingskracht en merk je gewoon. Ik bedoel ze je, heel lang hoorde je helemaal niets of vrijwel niets. En opeens komt dit een een bedelde actie. Maar even later krijg ik ook wel weer medelijden met Koevermans.

[00:06:02]

Ja, want ik dacht van ja. Dit is eigenlijk misschien wel de tweede keer dat hij voor het karretje wordt gespannen. Weet je wel, de eerste kerel met die functie die De Jager helemaal niet wil kopen en waarvan die ook je in het openbaar al eerder heeft gezegd dat ik daar eigenlijk niet geschikt voor is. Zeg in een interview heeft ie in een interview een paar jaar van tevoren en of van een managementboek geloof ik zei ie vandaan. Dat is het laatste wat heel diep was weggestopt, maar toch boven water kwam.

[00:06:23]

Ja, als altijd met hem en dat soort dingen. Maar ik vind het juist wel goed als iemand er zelf analyse doet en ook weet wat ie kan. Maar goed, hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Kan je zeggen wijzen op die stoel gaan zitten. En ik heb het idee dat dat er nu weer zoiets aan de hand is met jou. Je moet een boodschap verkondigen die ja, die altijd hard aankomt. Want wat dat betreft, je kan het ook nooit natuurlijk echt goed doen.

[00:06:44]

Maar dit vond ik wel.

[00:06:45]

En jij vond dit te meer de sfeer van het filmpje. Wat was er met je Litouwers he?

[00:06:48]

Over statement en ik hou niet. Ik hou niet zo van overtuigd dat Litouwers moeten doen wat die moeten vragen in een nummer. Nou eens moet jij ze opletten dat iedereen gewoon zijn. Laat maar zitten, dat geldt als je je het zegt dan. Dan doen we dat gewoon voor de club. Ja ja, nou ja, je had wel een bepaald sentiment misschien kunnen aanspreken en dat is nu niet gelukt. Ik weet het niet. Dus jij vindt want daar hoor je ook van jou.

[00:07:08]

Koevermans deed het nu. Maar hadden ze niet beter? Van Hanegem, Been, Wijnstekers. Saille speelt dan wel meer op het sentiment van de supporter a. Afgezien van de vraag of die mensen zich daarvoor lenen. Maar wat je beweerde van of moeten zeggen om algemeen directeur in dit geval gewoon zijn verantwoordelijkheid nemen en de boodschap verbonden aan de aan de ene kant hebben is dus heel moeilijk aan de ene kant. Dat probeer ik net te zeggen wat je wil.

[00:07:28]

Is het de prijzen in hem dat ie voor de tweede keer z'n verantwoordelijkheid neemt? Aan de andere kant moet je ook zeggen hij is totaal ongeschikt voor, zoals ook Eric Gudde totaal ongeschikt was om de club naar buiten toe te vertegenwoordigen. Dus als je kijkt naar het effect wat het moet hebben dat het een sorte enthousiasme moet opwekken bij mensen om nog één keer achter Feijenoord te gaan staan? Ja. Dat is niet echter gelukt denk ik. Maar het is ook moeilijk hoor, want die spreek uit tot een heel divers publiek hoor.

[00:07:52]

Je spreekt tot mensen die m. B. Misschien wel ga ik vanuit niet kunnen leiden, zal ik maar zeggen om dat te doen. We spreken ook tot mensen die dat geld gewoon zelf nodig hebben. Je spreekt tot de ondernemers met wie het goed gaat en ook met mensen die op het randje van faillissement staan. Dus dan is het heel moeilijk om je toon te bepalen. Dus het is t is ook niet makkelijk. Zo'n boodschap is nooit makkelijk. En je weet natuurlijk dat je ook van een groep en meteen alle shit over je heen krijgt natuurlijk.

[00:08:14]

Ja, zo is t ook weer natuurlijk, maar het is ook mooi.

[00:08:16]

Maar je hebt wel een punt ook, want dit is zeker niet makkelijk. Maar als je kijkt ook. Je hebt iedereen over die uitstraling van van Koevermans, maar als ie naar Ajax kijkt. Ja, daar staat Van der Sar dan. Een huis dat helemaal te strikt toe te spreken. Ja ja over of Toon Gerbrands met zijn tegeltjes. Wij is dat t dan? Weet je nou Van der Sar sterfscène? Ja wereld ergens. Dat vind ik. En nog iets eigenlijk.

[00:08:34]

Maar Koevermans had veel erger. Kijk Kauffman. Ik geloof Koevermans wel. Als Koevermans zegt dat u daarvan wakker ligt en geloof ik hem wel. Als hij zegt dat ie dat ie een Feyenoorder is voor wat dat ook moge betekenen hoor. Maar hij heeft wel gevoel bij die club. Weet je, dat is niet. Dat is niet aangeleerd, daar geloof ik ook zeker. Dus hij heeft wel iets. Ik heb. Ja, ik geloof wel dat hij echt z'n best doet op zijn manier.

[00:08:55]

En waar van Van der Sar vind ik zo. Van der Sar dat vind ik altijd een beetje uit de hoogte doen. Ook weet je wat ie gaat altijd zo'n beetje minzaam glimlachen, terwijl die totaal ministers tegen journalisten terwijl die totale onzin zit te verkondigen. Ja, ik vind het zelf voor zo'n grote sporter zo weinig persoonlijkheid die man en goed kan als het rond dat ie. Want wie zou je dat kunnen? Wat hebben wij met Van der Sar te maken om een vergelijking te maken?

[00:09:15]

Nou maar goed, ik vind Koevermans ook jaar kijken tussen. Het is misschien niet de personality die iedereen graag in een medium zal zien, maar hij doet wel gewoon gewoon z'n werk. En ja, zo zou ik ik met leren kennen. Geef je als je wel een Belg heeft die altijd, antwoordt S. Voor zover dat het mogelijk is. En dan heeft ie volgens mij nog geen hele gekke dingen gedaan. Alleen hij wordt natuurlijk voordat ie begon met ie was ie ook al afgeschreven door een heel groot deel van euh van van de mensen.

[00:09:38]

Ja, het is nogal een job die je effe moet doen in deze tijd bij Feyenoord. Die impossible. Joop, we hebben het over Graham Taylor gehad in deze podcast, maar we kunnen ze dan ook. Dit is toch ook wel eentje ja. En ook nu weer camera's. Wat zeg je ook nu weer kan het dus meteen, maar ja, ja, Disney camera's. Ja, doe maar nat lijkt dat. Dat zal ook wel weer wel voorbijkomen toch zijn hé.

[00:09:59]

Ik ben er heel benieuwd naar inmiddels. Ja, maar dat is dus wel een hele vergadering aan vooraf gegaan. Hoe gaan we zo'n filmpje kijken dat de boodschap zou komen? Dat wisten we al een keer ook gezegd. Aantal weken geleden al gesproken geschreven, dus eigenlijk al fijner gaat komen. Met de campagne in de gaten dat dit pas beginnen. Want daar gaat natuurlijk de komende weken nog veel meer gebeuren met dit soort dingetjes om de mensen te overtuigen dat om maar toch af te zien als het kan.

[00:10:18]

Ha ha ha van die restitutie, want ik denk dat je dat ook niet euh. Ook wel snap dat als mensen het niet kunnen missen dat ze natuurlijk niet hoeven te hoeven te betalen. Maar er gaat veel meer komen, maar dan beslis je toch om zo'n filmpje te maken als dit ha. Met die vrouw sluit die voorheen hing en weet je wat ik ook zo ironisch daaraan vind.

[00:10:35]

En ook. B. B. B. Wrang, grappig. Dat is dus de man die er eigenlijk alles aan doet om de Kuip af te schilderen als een soort fietsenstalling, als een als een blok aan het been van de club die we zo snel mogelijk moeten verlaten voor een nieuwe nieuwe droom. Park noem ik het maar droom park. Twee punt nul. Gaan we straks gaan voetballen? Maes Weet je wel. Dan is alles. Arne Slot en dat stadion noemen en dan moet je juist opletten.

[00:10:55]

En Dumon man dat er op het sentiment van de supporters moet worden gewerkt. Dan is het weer die schitterende Kuip. En wat? Wat missen we het allemaal zo. En kijk hem nou toch leeggestaan die Kuip. En wat is het allemaal mansnaam Kauffman? Heb ik het over jou in dat filmpje? Hele tijd die Kuip gebruiken om ons sentier om de kippenvel op te wekken bij het legioen. Maar een dag later, euh, zegt ie gewoon aan de onderhandelingstafel met allerlei bouwers van nou laat die Kuip maar lekker verrot en we gaan.

[00:11:20]

We gaan naar een nieuw stadion. Vind ik ook wel heel grappig gewoon. Nou zo hard zijn die t niet, want hij is natuurlijk ook daarna. Ging natuurlijk toertje maken. Hij stond in het AD en daarna ging nog even bij je bij Rijnmond. Biotische bezig, hem ondertussen bezig. Ja wel waar hij gaat nou voor jou. 8. Nou een goeie Haganah. Een goeie hoek te pakken dit keer. Ja, hij gaat nou ja, jou achteraf ook van jou nou gebeuren hebben.

[00:11:39]

Dan kan je het hele gebeuren bij de roem. Waar ben je geweest? Maar wie weet de overkant van de straat? En wat was dat een hele leuke kapster. Had een architect of gewoon een kapper? Nee, je weet nu gewoon de dichtstbijzijnde straat oversteken. Stoeltje zitten lult de oren van je kop. Die mevrouw, wij begonnen me wereld over ging. Maar een half uurtje later zag ik een pilletje geknipt en geschoren, geknipt en geschoren buiten de straat oversteken zodat ik me thuis voel.

[00:12:02]

Jij komt natuurlijk zelf een waardeoordeel geven omdat je tuurlijk zelf uh jarenlang in je stoel heeft gezeten, ook als niet nodig was. Maanden qua experimenten zeg maar. Je bent wel tevreden toch? Nou ja, ik heb juist.

[00:12:11]

Is Jönköping hebben jullie gewoon weer gekregen? Dankjewel jonge Henrieke. Tuurlijk heel weinig vergelijkingsmateriaal eigenlijk.

[00:12:17]

Nou maar maakt je toch wel weer een beetje toch weer de goeie, frisse, frisse blik. Ja, ik ben. Ik ben. Ik ben er helemaal klaar voor. Hele last van zijn schouders gevallen. Boek af. Ach, boek. Heerlijk. Heerlijk boek af. Een hoop gedoe. Bij Feyenoord hoef je ook niks niks voor te doen. Komt vanzelf op je af. Dus nee, ik heb het prima. Prima naar mijn zin. Deze podcast voorbereid zie.

[00:12:35]

Ik pak terug even naar de Koevermans te toertje langs Reimond en Gini naar Uhm. Goedemorgen Eredivisie. Ja je bij je is P.N. Ja. En dan ging je natuurlijk ook weer over het stadion en dan geef je dan toch geen andere. Moet het even wachten weer tot de zomer, tot de nazomer. Hij zegt heel veel bij heel veel. Maar ja, dat is misschien inherent aan de situatie waarin je zit. Maar ik vind het opvallend veel dat ie zegt ja, weten we niet, weten we nog niet.

[00:12:57]

Onderzoeken we nog, wachten we nog op? Blijkt straks uit de reportage. Bla bla bla. Weet je wel. Dat vond ik wel heel opvallend hoor. Ook een plan B eigenlijk vond ook dat ie heel euh snel voorbijging aan euh, weet je wel. Dan kan je nu prima bedoelen. De BAM heeft dat gedaan. Nou, dat hebben ze toen afgeschoten. Toen zijn we voor een nieuw stadion gegaan, maar heeft dat tot 5 miljoen. Is dat afgeketst hoor, kernafval.

[00:13:18]

Maar ik bedoel, daarna zijn er ook nog plannen geweest van andere mensen. Sterker nog, te liggen nu plannen. Ja en nee. En daarvan zei hij eerst van ja, die ken ik niet. En toen daarna zei die geloof ik van ja, die hebben we zo'n beetje half bekeken. Maar we zijn een pad ingeslagen en dat volgen we nu. Kijk, dat is het natuurlijk, maar dat is het gevaarlijke daarvan. We zijn een pad ingeslagen en dat volgen we nu.

[00:13:36]

Maar misschien loopt het pad wel rechtstreeks het ravijn in. Ja, maar dat pad heeft al zo verschrikkelijk veel geld gekost. Ja, dat is dat er eigenlijk al geen weg meer terug is geleend geld geleend geld heeft gekost. Ja, bijna een hele foute bank geleend geld heeft dat gekost.

[00:13:51]

Ja, je krijgt toch steeds meer het idee dat fairness richting dat nieuwe stadion is gerommeld en dat er nou bijna geen weg terug is.

[00:13:57]

Gewoon een onderdeel van een veel groter plan. Tuurlijk van van de gemeente en van Aboutaleb.

[00:14:02]

En dan feit dat een rol als Sparta en en waar nog iemand in het Tico zit die ook met politieke banden heeft etcetera. Dus dat is inderdaad, je krijgt al gauw het gevoel van deze no way out, meer bijna. Natuurlijk is het ook zo onzinnig. Plan is eigenlijk als je zeker in deze tijd was, het eigenlijk al. Als je kijkt naar de bouwkosten, emmer en et cetera. Alleen al het feit dat je voor de foor een soort vooronderzoek of hoe noemen ze dat?

[00:14:21]

Ze hebben daar overal termen voor, maar ik noem het gewoon een soort onderzoek. Ja ja, daar hebben ze al geld voor moeten lenen. Een club die geen geld heeft en de Kuip garant voor moeten zetten. Ja dus is. En ondertussen doen ze ze. Hij ontkende dat volgens mij een beetje, maar ze doen volgens mij heel weinig aan de renovatie van De Kuip. Zo min mogelijk. Dus je zit straks met DA. Dat zorgt er ook voor dat je wel moet.

[00:14:40]

Wat je wel je hebt zax echt een ouwe verwoeste backers je niet uitkijkt. Dus dat is wel een beetje tragisch allemaal hoor. En dan vind ik het dus heel grappig. Of euh, je kan ook zeggen wrang. Ironisch dat dan zo iemand euh, als dan op het sentiment moet worden gespeeld, dan wordt die Kuip van alle kanten met Drongense aangevlogen. Die stad op de achtergrond monteren nog een paar van die wolken erin. Zo stemden bij de inzet donkere wolken.

[00:15:03]

Het was net zo'n rampenfilm wat het begin van zo'n rampenfilm, wat jouw Armageddon nog zou verwachten dat elke moment een tsunami komt die hele stad op de achtergrond is weggevaagd, zo staat in je naar te kijken.

[00:15:14]

Het is allemaal wat.

[00:15:16]

Ha ja.

[00:15:17]

Had u nog geluk dat lange haar wat zo sluik viel? Wat als? Ja ja, en dan wij. Kijk, weet je waar ik ook doodmoe van wordt? Maar dat is niet alleen bij Mark Koevermans, maar altijd kunnen we al een keer één keer ophouden met elke keer als het over of Rotterdam of over Feijenoord gaat. De term niet lullen maar poetsen. Geen woorden, maar daden en opgestroopt de mouwen. Wat mij betreft wel heffinck. Zo gelul.

[00:15:37]

Kwam me wel weer in voor ha ja, maar het tegendeel is ook. Hij zegt ja, wij zijn de club vond geen woorden maar daden. En niet lullen maar poetsen. Nee, het is de club van niet poetsen en alleen maar lullen en hopen. Het is de club van droom Parker.

[00:15:49]

Ja. Letterlijk? Ja, dat is gewoon heel gevaarlijk en letterlijk en figuurlijk. Droom parken, ja, aan de horizon en en en nu al sponsor. Ja, droom Parker is het antwoorden. Maar goed, die mensen die je hebt. We zijn nu een touw aan het pakken, die miljoenen lezers en luisteraars, want we zijn weer lekker.

[00:16:06]

We zijn weer lekker bezig terwijl wij zijn in het leven geroepen om de boel op te vrolijken. Wat krap bij de anderen. We moeten eerst even de situatie schetsen, toch? Ja ja. Kijk maar eens. We gaan de mensen ook niet voorliegen. Nee, nee, maar ik bedoel, ik heb al eerder gezegd fijn, dat is een leuke club, maar je moet er wel wat bij drinken. Maar in weken als deze dreig je toch wel alcoholist te worden.

[00:16:24]

Ongeveer als je dit euh. Als je je Terrae moet drinken? Absoluut. Ja dus dit.

[00:16:29]

Daar begon het mee het filmpje. Ja of nee? Eerder daarvoor was natuurlijk al die de opleidingen wat al een beetje. Nou, nog effe over dat filmpje. Ik dacht ook over de timing van dit reces weer en er is een heel plan gemaakt door de stap n van van van dat plan om die supporters te benaderen. Maar ja, en ik krijg ook weer zo'n gevoel bij hetzelfde als bij het stadion, want dat is achter een bureau verzonnen in week.

[00:16:49]

Zoveel beginnen we met de campagne en dan gaan we dat doen. Maar ik zou gewoon zeggen na n 1 tegen Emmen weet je wat dat schrijven te werken, we het een weekje op toch een keer gewonnen hebben. Dat geouwehoer met die aanvoeder voorbij is. Dat die trainer niet zo chagrijnig doet en lekker in zijn vel zit. En dan doen we het allemaal maar een weekje later. We zijn er toch al te laat. Was bijna te laat en dat mis je wel.

[00:17:07]

Soms wel een beetje bij Feyenoord. Weet je wel, die die hè? Het komt mij allemaal heel onhandig over. Timing is everything. Ja, maar dat is. Dat is ook al iets wat bij lange inderdaad bij fijn. Ik kan bij Fred Rutten nog herinneren. Die ergerde zich bijvoorbeeld eraan dat op vrijdag, als alles in het teken moet staan van de wedstrijd, een dag later een nieuw feit dat magazine kwam ofzo. Dat was al helemaal vrij. En ja, dus dan was de focus weer helemaal verkeerd.

[00:17:27]

Ja ja, dat zijn kleine dingetjes die natuurlijk ook. Uh ja, die er ook blijk van geven dat er toen ook zo. Zo ging jij nu weer de Taittinger een stuk niet al te best. En wat is waar kan je je ook afvragen? Hoe komt dat? Het zou kunnen omdat je dus gewoon kennelijk niet helemaal goed aanvoelt wat het sentiment en de gevoelens bij je bij de UH bij de mensen zijn die je wil bereiken. En dat is natuurlijk wel.

[00:17:47]

Als dat zo is, is dat natuurlijk wel een beetje schrikbarend. Ja of niet? Kijk waar je je hoort natuurlijk alleen maar de mensen die ontevreden zijn hoor je hier. Die roeren zich op Twitter, maar die bepalen ook de stemming en die schelden ons een beetje uit.

[00:17:59]

En dat soort dingen dat meestal niet allemaal. Jou neem ik aan. Nee, maar jij bent de volgende natuurlijk. Ja, maar jij zit weer helemaal t wereldje. Dus jij ontsnapt nu nog eventjes? Maar nu is het boek af en dadelijk kom je ook gewoon aan de beurt. Ja. Denk ik wel. En dan komt het erop aan hoe ik reageer, dan komt eraan hoe blijf ik euh, rechtop staan of val ik om? Of gooi ik de handdoek?

[00:18:17]

Dan kan ik de laatste zijn.

[00:18:18]

Lijkt me uit de waarschijnlijkste. Je gaat het euh ja, moet moeten niet te veel tegen de bestsellerauteur gaan zeuren. Want we hebben natuurlijk geen zin in. Natuurlijk niet. Wat wel lukt, blijkt helemaal niet gewend. Nee, natuurlijk niet.

[00:18:29]

Dus ja, die hoor je natuurlijk wel, die groep die onder jullie ontevreden is en die mogen best ook om te vertrekken zijn. Als je kijkt naar euh ja en wat er zich allemaal heeft afgespeeld bij je bij Feyenoord. En dan helpt natuurlijk ook die mee dat je praat. Torhout voor vijf ton snap ik natuurlijk he. Dat is natuurlijk ook heel onhandig in deze situatie, dat je dan een paar maanden later moet gaan vragen of dat alsjeblieft geldt. Euh ik terug mag alleen in die situatie waar ze toen zaten.

[00:18:51]

Ja, toen was er wat meer perspectief natuurlijk nog steeds op plek twee en en dus dat begrijp ik ook wel weer dat Feijenoord toen wat wilde. Maar het is natuurlijk ook weer helemaal verkeerd. Het is wat plompverloren allemaal dat je wel je hoort weken. Niks en opeens bam, zo'n bom. Weet je wel. Praten we ook? Ik bedoel euh. Kijk, ik vind persoonlijk dat platten wel erg snel is afgeschreven door Advocaat. Is dat dat? Maar ja ja, jij bent onder niet afgeschreven Alonso.

[00:19:14]

Nee, maar ik had m. Jij zit telkens weer met pen en papier klaar in de startblokken en was nou uitgerekend. Dat was dan al snel zo'n wedstrijd. Openbreken bovennatuurlijks 2 1 3 1. Helemaal gek maken. Ja natuurlijk, maar ik doe dat niet. Nee, hij is helemaal klaar met de spits die na dik dik is en overal een beetje klaar mee. Ik stel nog geen spitsen op dan. Dat ie dik is, blijven liever gewoon thuis denk ik.

[00:19:34]

Zo zit ie de daarbij dik dikke. Hij heeft een zoontje dik. Of wil je? Ja, zo weet ik dat nu uit. Ja, ik wil jou niet jouw draaiboeken. Ik heb met mijn draaiboek wel een als. Ten eerste ruim op tijd voor 12 is het record is gebroken. Is niet te geloven voor 12 uur Cogan uur niet meer in slaap komen. Zoals wat politiewet hij het veld 2 minuten voor twaalf paf. Want ik ging eerst nog naar die vakjes.

[00:19:55]

Kijk, denk daar natuurlijk weer pakjesavond vorige week zal kunnen worden. Ja, maar er is toch vanalles aan de hand bij je bij Feyenoord. Ik denk ze zetten. Ze duwde jou weer in een vakje. Maar nee hoor. Maar ik moest, daar kon ik overslaan. Fakkels waren ook tegelijk. Ze worden tegelijk opgenomen met de V. Voetbal International Live. Het is in ieder geval dus jij moet nu ook gaan kiezen welke show je gaat. Op zich is dat geen keus, want ik werk gewoon bij.

[00:20:14]

Die en en kort kwam dus corazón. Sowieso moest ik ging daar zitten. Zoals vorige week zat ik in de vakjes dus een beetje afwisselen. Ja, ja, nee, maar ik was er blij mee, want daar hoef ik dat er niet meer te zien dat jij in je zit. En dan ga ik gelijk weg bij de vakjes.

[00:20:26]

Kijk er niet naar die andere. In ieder geval zitten wij niet in geïnteresseerd man.

[00:20:30]

Nou ja, knap. Hoe interessant zijn toch? Jawel, maar zondagavond ben ik er klaar mee hoor. Maar ik ben geschrokken van Dick. Ja, ik vind het wel. We moeten dik, harder aanpakken. Dus ook de kritiek moet Dick keihard aanpakken. Nou, dit doet natuurlijk wel een paar dingen niet goed.

[00:20:44]

De tenen van de meneer toch bedoeld is helemaal uit de hand gelopen. Hij heeft gewoon een heleboel. Ik. Ik vind het dus heel waanzinnig dat je nu al een paar keer hebt meegemaakt dat er een wedstrijd is afgelopen en dat het dat trainer zegt van Jace. Dat je allemaal dingen die ik niet wilde. Ja ja, maar daar is hij toch vormt dan voor te zorgen dat iedereen dat die spelers doen wat hij wel wil. Dick is mild geworden. Denk nou, Dick zit gewoon z'n tijd uit.

[00:21:05]

Dick denk ik heb hem. Hij denkt denkt ik heb helemaal geen zin in zo'n strijd. 7 of dinsdag 7 wedstrijden, 7 wedstrijden schorsing en twee extra met de play offs. Maar ik wil graag zonder ons zonder kleerscheuren aan het eind van mijn carrière halen. En dat natuurlijk heel slecht voor Feyenoord. Dat is heel slecht en dat er dan moet ie. En dat wordt m ook wel door zijn eigen staf ook verweten hoor. Beetje laat allemaal wat kwijt zijn.

[00:21:24]

Dat had in Amsterdam naar Heerenveen. Had ie dat dan moeten doen? Ja, aan Heerenveen was hij en was ie gestopt natuurlijk. Ja nou nou of hij was gestopt. Dan was ik helemaal gestopt. Hij was gestopt en was gestopt. Uiteindelijk hebt ze zich toch weer herpakt. Jammer, maar een beetje halfzachte met gesprekken en zo allemaal weer heel atypisch voor hem. Ja, weet je wel. Het is natuurlijk heel erg veranderd, de hele dynamiek vanaf het moment dat hij heeft gezegd dat ie stopte en dat Arne slot kwam.

[00:21:48]

Toen is er van alles veranderd denk ik. Oh ja, daarmee is het wel in gang gezet. Ja, dat klopt wel. Alleen Heerenveen is toch echt. Is er echt wat geknapt natuurlijk. Maar die beker uitschakeling? Waar moeten Haine had moeten ingrijpen? Toen had ie zeker moeten doen had moeten ingrijpen. Ga zeggen tot hier en niet verder mijn. Mijn manier of geen manier. Berghaus de ruit dan maar schijten schijt aan de publieke opinie.

[00:22:10]

Bij wijze van bewijs gaat wel erg ver. Maar het is niet eens de publieke opinie. Hij is gewoon oprecht van mening dat dit feit dat niet zonder Berghuis kan. Ja, want hij heeft zich daar wel mee in de problemen gebracht. Nu want euh. Het is nu een anarchie hè?

[00:22:23]

Nou, dat valt ook al weer mee. Nou, daar ben ik normaal van hem. Van dat soort van die overtreffende trap. Nee, maar t is heel atypisch. Nee. Maar t is heel atypisch voor Dick Advocaat dat hij dus een elftal heeft wat n wat weigert te doen wat hij wil. Het is niet het hele elftal. Nee, nee, geen twee sleutels, want toevallig de beste erbij zit. Ja ja, nou, daar moet je dus mee uitvechten.

[00:22:43]

Of dan moet je je of op een lijn komen of ingrijpen. Maar je moet het niet of niet laten sudderen en dat doet ie nu. Nee. Nou ja, als je gaat moet je helemaal gaan. Je moet nooit half gaan. Nou nou, dat is inderdaad fout geweest van vandaag van Advocaat. Ja, en die heeft fouten als ie dat nog kan kan repareren. Nu in de komende zeven wedstrijden naar de komende wedstrijd de komende wedstrijd moet ie iets doen toch?

[00:23:03]

Dat gaat ook niet. Zo gaat het er wel aan dat er iets gaat gebeuren. En wat denk jij dat daar gaat gebeuren? Niet heel veel, Agaath niet. Berghuis Ik kan. Ik denk het zoals ik in mijn laatste we na die wedstrijd tegen. Wat was het tegen Emgo heb ik nog even gesproken en toen ja, legden die we ook een beetje uit.

[00:23:18]

Van Uhm, hoe die de outfit er dan inzat?

[00:23:21]

Dat het toch lastig is omdat uhm Berghuis gewoon de beste speler is en dat ie stiekem diep in zijn hart wel van Berghuis geniet natuurlijk. En dat ie als hij 4 miljoen had en werkte bij een club dat ie m gewoon gekocht had. Dus daar zit bij die bij. Bij Advocaat toch wel iets van waardering voor voor voor Berghuis op n over een jaar vind ik gewoon een mooie speler, maar hij heeft een paar aanzet gehad heeft. Is het hem wel gelukt?

[00:23:44]

Want toen was het ook ook een beetje een euh, een apart gevalletje. Zat speelde die helemaal niet. En het eerste was dat ook een beetje een speler met een geweldige techniek, maar omschakelen. Maar toen heeft Advocaat hem samen met de José Fortes Rodriquez was toen zijn zaakwaarnemer. Hebben ze hem toch het licht laten zien? Nou, daarna heeft ie alles gespeeld en ging hij naar wat voor. Dus Advocaat heeft hem ook eerder in zijn carrière wel het goede, het goede pa, de goed goede juiste pad op geholpen.

[00:24:08]

Alleen ja, nu is de situatie eigenlijk zo zo zo apart eigenlijk dat dit. Tja, ik betwijfel of dat nog goed komt. Berghuis ergert zich aan alles en euh en iedereen en voornamelijk aan aan andere leden binden dus voor mij. Deze is het niet eens advocaat waarin die zich aan het erg het is meer. Cor Pot. Dat zou heel goed kunnen, maar ook maar ook ook bepaalde onkunde om hem heen. Uhm, de achterstand die zo groot wordt.

[00:24:33]

De gelatenheid dat Feyenoord op de plaats staat waar het staat en dat dat is natuurlijk. Dat snap ik ook allemaal wel. Maar je moet ik ook altijd reëel zijn en kijken naar van wat. Wat hebben we nou voor ploeg? Ja tuurlijk, wat is nou de kwaliteit? Ja en nee. Iedereen ergert zich inmiddels aan iedereen, weet je wel.

[00:24:47]

En daar is er maar één die daar een einde aan kan maken. En dat ze Dick Advocaat zelf. Ja, ik heb al gezegd iedereen gijzelt mekaar. Dan heb je heel goed verwoord in jouw uitstekende analyse waar je waar je de lezertjes meer weer mee verblijdt. Nee, maar dat is waar. Iedereen gijzelt elkaar.

[00:25:02]

Ja en er gebeurt niks. Nee, nee, dus dat moet doorbroken worden. En ik ben echt benieuwd waar ik kijk. Dat is nu die interlandbreak. Maar weet je wat ik wel een beetje? G. G. Weet je wat ik ook vind tegenvallen van Advocaat? Dat hij heel snel bij. Nu zit het dan tegen. En hij heeft dus een situatie waar ik kennelijk even niet weten wat ik ermee aan moet, want dat gaat het maar door.

[00:25:21]

Maar dat ie dan een soort in een soort uffw vilein soort cynisme vervalt vind ik wel heel grappig hoor. Maar het is niet echt eens een teken van euh, van kracht moet ik zeggen. En euh, zoals die opmerking over die ballenjongen dat. Dat hij dan tegen zo'n verslaggever zegt van al die ballenjongen. Die durfde het dus wel te zeggen. Met andere woorden. Kijk Dick Advocaat. Zoals zoals in Peer van Hooijdonk een publiek memo voorleest van de van Berghuis.

[00:25:43]

Euh, stuurt Dick Advocaat Cor Pot naar een vjjy om daar het publiek een memo aan de te laten verkondigen.

[00:25:49]

Dat is een beetje zwak allemaal. Ja ja ja, ik snap, ik snap wat je bedoelt. Maar ten eerste. Het was allemaal een ballenjongen. Ja, dat gaat ook weer zo'n eigen leven krijgen. We zitten in een stadion. In een van die boxen zit Leroy Fer. Nou, die heeft een hele zware basstem, dus die hoor je wel, want die zijn van Kom Postief. Een berghuizen ja, die was natuurlijk al in genetica, van wie doet mij na hoe weet je wanneer het lege stadion keken een beetje om zich heen, maar verder boven in zou boksen nog?

[00:26:11]

Kom nou eens op wat je wel alleen positief bedoelt. Ja, effe effe gewoon je duel winnen en dan van die wedstrijd winnen. Maarja Berghaus, je raakt er dan ook weer toch niet superwinsten een handje van. Laat me nou even met rust. Ik probeerde de wedstrijd te komen, maar ik ben met mijn hobby bezig. B weet ik veel. Maar goed, dus die uhm, het was helemaal in ballenjongen. Oh kerstdiners. Gekaart wordt een scenario voor Gensch geschetst, wat helemaal niet bestond, wat helemaal niet zo was.

[00:26:33]

Ja, die gaat dik. Gaat er dan weer op in door inderdaad heel vilein en cynisch te zeggen. Want dat is dan degenen die wel wat tegen hem durft te zijn. Met andere woorden ik wil dik tegen ons. De media zeggen er is bij de vijand geen speler die de confrontatie aan durft te gaan met Berghuis. Ze lopen als makke lammetjes achter hem aan. Hij eist elke bal op, dus wat gebeurt. En ze krijgen de bal. Ze kijken allemaal of ze m naar Berghuis kunnen spelen.

[00:26:54]

We zijn allemaal afhankelijk van hem en als ie ze toch niet heeft willen we geen wedstrijd.

[00:26:57]

Maar eigenlijk zegt ie dus ik heb hem niet in de hand. Ik kan hem dat niet af. Ik kan er niet voorkomen. Dat moeten die spelers maar doen. En jullie moeten iets gaan schrijven waardoor die spelers doorkrijgen. Ik bedoel, waar zijn we nou mee bezig? Daar is hij voor aangenomen. Weet je wat ook zo? Hij is daar voor aangenomen om Berghuis in het gareel te krijgen. En als dat niet lukt, dan laat hij heeft ie gefaald.

[00:27:17]

Dat is te laat. Nou, dat had gewoon eerder moeten gebeuren. Na Heerenveen. Dat had moeten gebeuren, want zo'n vijf jaar geleden werd onze strot afgebeten. Advocaat als advocaat nog een jaar was doorgegaan. Wat had ie dat als ie ook zou stoppen? Had dit wel gehad? Ik denk dat je daar wel de kenner dee dee dee dee o hoe zeg je dat nou eens op zo'n tegenstander raakt en v op n achter? Ik denk dat je daar de kenner raakt.

[00:27:37]

Dank u wel voorzitter. Ja nee, daar is het uit. Maar dit is echt wat. Ja ja, ik hoor het u zeggen. Ik hoort zeggen ja. Maar de bottomline is dus dat Dick Advocaat de T. Het einde van zijn carrière verkiest boven wat ie eigenlijk moet doen in het belang van Feyenoord. Ja, en ook eigenlijk in het belang van z'n eigen carrière. Ook die gaat als een nachtkaars uit natuurlijk. Maar wat jij wil zeggen is waar.

[00:27:57]

Als die nog een jaar was doorgegaan, had ie allang lang heel anders gegaan. Allang ingrijpen en dat is dus wel heel zwak. Dat het dus. Ja en, maar hij denkt ook tegelijkertijd aan zijn eigen belang. Ook het belang van Feyenoord. Hij wil die wedstrijden winnen en hij denkt dat ie daar per se Berghuis bij nodig heeft. Ja zal ik denk. Ze hebben zonder Berghuis uit bij Emmen toen die geblesseerd uitviel. Ja, maar weet je of je ook gewonnen?

[00:28:16]

Ja, daar win je toch ook wel thuis van Fortuna Sittard? Normaal gesproken van zonder zondigde zonder Berghuis? Ja, maar weet je wat ie ook heeft gedaan, waar ie nou ook de rekening voor krijgt gepresenteerd krijgt? Hij moet het nu alleen doen hoor. Berghuis corrigeren en dat lukt niet dat. Daarom roept ie nu via een omweg en via allerlei cryptische omschrijvingen roept hij de hulp van de media in. Uh, die dan de de spelersgroep toe moet bewegen om Berghuis te corrigeren.

[00:28:38]

Maar hij heeft natuurlijk denk ik Advocaat, heel weinig jongens in die spelersgroep die nog bereid zijn om voor hem dat soort dingen te doen.

[00:28:44]

Hij heeft natuurlijk net iets te veel publiekelijk afgevallen. Kijk Jorgensen, die gaat echt niet namens de advocaten. Berghuis?

[00:28:52]

Nee, maar het vuur aan de schenen. Bekijk bekijken maar lekker. Er zijn zat spelers die het wel zouden willen, maar die ook van zichzelf vinden dat ze de status niet hebben en ook geen recht van spreken. Als je kijkt naar de naam natuurlijk.

[00:29:02]

Het moet niet van Geertruida of Malvaceae natuurlijk zou komen. Nee moet komen van Van V. B. Vroeger van Jurgens hun aanval niet meer hoor. Nee, die allang niet meer. Maar daar heeft Advocaat ook wel een beetje komen van ver. Er moet komen van Toornstra. Ja nou, die hebben allebei t karakter. Niet om dat te doen. Ja, daar ben natuurlijk al. Daarbij natuurlijk, maar het moet gewoon van de routiniers komen en gaat uiteindelijk.

[00:29:21]

In eerste instantie moet het van de trainer zelf komen. Ja, maar die doet het niet. En die kan dat doen dat niet. Kan dat te laat gedaan omdat ie of die wil het niet teveel heeft gegokt. En dat heeft u met Jackson natuurlijk ook gedaan. Die viel dan weer in dat je denkt ja, maar waarom eigenlijk? Ja ja, daar zit weinig lijn in. Wat dat betreft. Nou ja, dit is nou ja lijnen in he.

[00:29:37]

Dat je denkt van ja, want zo vaak laten invallen, je weet toch wat er gebeurt. Maar ja, dat ook weer he. Kwestie van een open en aan de andere kant heeft Advocaat ook wel een punt, want het is gewoon een moeilijke jongen. Berghuis maak hem dan geen aanvoerder om te beginnen. Ja, maar dat heeft ie dus wel gedaan om juist die verantwoordelijkheid te geven. Nou, dat is een verkeerde beslissing geweest. Begin niet. Het is helemaal geen aanvoerder.

[00:29:56]

In het begin ging dat nog wel. Maar ja, hij is de jongen. Zocht ook een uitdaging. Ja, maar het geeft om die band. Komt die zich op dat soort zaken ook ontwikkelen en na en nadenken. En dat was voor hem ook een reden om dan nog te blijven. Weet je wel. Dan krijg je weer een nieuwe, een nieuwe prikkel. Maar dat is natuurlijk ook allemaal.

[00:30:10]

Het is allemaal gewoon hetzelfde als dat contract. Het is alleen maar om zijn handtekening op die stippellijn te laten zetten. Het heeft verder niks met Day is kijk en daar kan Advocaat natuurlijk weer niks aan doen. Dat moeten we nog verder terug. Dat contract wat natuurlijk heeft gekregen is natuurlijk krankzinnig. Ook waanzin is krankzinnig. Wat ik ooit heb gehoord? Zo van Uhm, PSV wil 50 miljoen bieden. Nou die namens en niet eens op. Hij moest per se blijven.

[00:30:34]

Als dank hebben ze m het hoogste salaris ooit gegeven en ook nog eens een gelimiteerde transfersom die per jaar minder wordt.

[00:30:41]

Ja, en die aanvoerdersband. Ja ja. Voor de grootste individualist die Feyenoord de afgelopen tien jaar uitkwam. Dat was Sjaak Troost met z'n Maitreya. Ja ja, krankzinnig contract ja.

[00:30:51]

En daar heb je natuurlijk ook alle alle ellende weer mee in. Euh, in I in huis gehaald door te.

[00:30:57]

Ja en het is maar het blijft toch wat ik zeg. Het is het alles draait. Maar een cirkeltje is iedereen houdt mekaar gegijzeld. Want ik zie bv Berghuis. Ook spelen als ik naar de Kuip gaat of naar de wedstrijd van Feyenoord, ja, dan ga ik niet voor Geertruida. Dan wil ik gewoon Berghuis zien, want die doet tenminste nog eens wat. Wat je een actie, een schot.

[00:31:14]

Nou ja, ja, ik moet het maar oplossen.

[00:31:17]

Als ze terugkomen van de interland breken. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat tegen Fortuna Sittard.

[00:31:21]

Ja, ik ben ook benieuwd wat hij gaat doen, wat u wil. Hoe die dat gaat oplossen. Of die gaat ingrijpen of dat ie half gaat ingrijpen. Of tot nu toe heeft ie elke keer een beetje half ingegrepen. Ja ingegrepen en SonyEricsson Gerlachus. Mensen die zeggen dat dit harder moet doen hoor. Elke keer zegt ie van ja, ik wil nu wel eens weten wat er. Vind ik ook zwak wat je wel zei. De trainer heeft nu al drie keer gezegd ik wil nu wel eens weten wat er leeft in de spelersgroep.

[00:31:42]

Ja, dat behoor je gewoon te weten. Je hebt zevenentwintig duizend assistenten die de hele dag die spelers een Monico zeggen wel tegen dan moeten gebeuren. Uiteindelijk bepaalt Advocaat als assistent. Als het aan die assistenten had gelegen, was Berghuis allang op de keer gepasseerd.

[00:31:56]

Ja, nee, maar eigenlijk is de hoofdtrainer die bepaalt. Ja en nee. Maar hij zegt de hele tijd. Ik wil nou zo wel eens weten wat ze dwarszit. Nou, als het goed is vlak voor het eind van de competitie, dan weet je dat.

[00:32:04]

Hij weet ook wat ze dwarszit, maar heb je het weer? Het zit een paar spelers dwars.

[00:32:10]

Het gaat gewoon om die speelwijze. Dat is wel heel, heel het seizoen het grote euvel. Advocaat wil met deze ploeg inzakken en Berghuis en nog twee anderen vinden dat ze wel de kwaliteit hebben om druk te zetten. Misschien hebben ze mekaar niet gevonden. Nee, en ik vind het ook daar Advocaat daar gelijk in heeft die ook gewoon. De spelersgroep overschat zichzelf schromelijk. En ze hebben het nou al een paar keer geprobeerd om zo te spelen en elke keer kijk nou gewoon.

[00:32:34]

Kijk even naar de Ajax kwalitatief beter. Ja asset. Kwalitatief beter dan mag ik niet zeggen. Nou ik zeg het eventjes nee, maar ik uit Maassluis denk ik toch. Nou, ik denk dat Berghuis maakt terwijl die maken een aantekening in die snmz dat naar ja ja, jij staat nou een punt achter ja. Oh ja, ja, dat moet je niet zeggen dat het beter is. Hij luistert natuurlijk Berghuis. Of hij heeft mensen die voor hem luisteren.

[00:32:57]

Ja, ja, ja, nee, maar ik ben dan ook je. Dan zouden ze kwalitatief beter kunnen zijn. Eventueel zou dat hebben. Ja, en alles zit mee. Kan asset. Bestaat de mogelijkheid een mogelijkheid? Weten we niet helemaal zeker. Dan moet alles meezit tussen Alex onbescheiden en het gras gemaaid zijn en geen wind en geen gekke dingen. Die dag zou aan zet beter kunnen zijn dan een spelen. Zelfde geldt voor PSV en Vitesse ook weer als het allemaal meezit en et cetera.

[00:33:21]

Een dak dicht is dat. Dan zou het ook nog kunnen. Ja, zeker weten.

[00:33:25]

Want nee, maar dat is ook zo. Maar dat dat. Dat moeten we.

[00:33:28]

Dat moet iemand dus die spelers spelen vaak dat nou z'n beste wedstrijden Ajax uit. Ja, toen ze begonnen in onder de gordel PSV thuis toen ze niet eens goed speelden, maar wel het effectief waren omdat ze toen konden omschakelen. PSV uit zelfde verhaal a z uit eerste helft. Zelfde verhaal Vitesse.

[00:33:47]

Maar wat zou dat eigenlijk zijn dat die speler bedoel dat wij dat zien? En Sjoerd, zie dat ook. Sjoerd zit gewoon effe een dingetje van een nummer. Die denken is zo ongelooflijk interessant dat hier over die club wordt ontleed. Ik ga voor gewone handpop als een soort popcorn of hij zit gewoon op summits. Zeepkisten. Waar zijn die mensen van Schmidt Zeevis? Wat eigenlijk kan ik deze podcast niet doen? Zonder kanaal komen ze. Schmit is nog wel wat over vorige week.

[00:34:09]

Maar ja, dat denk ik ook. Was niet te geloven.

[00:34:13]

Als de halve Atlantische oceaan die ik denk dat er Fiske visquota en dat is wel geschonden denk ik door Smids hebben die hele Noordzee legaal pronostieken bij Noorwegen gaan vissen en beboeten en Mikhael nog voor zijn schoonmoeder iets meegenomen die je hebt.

[00:34:26]

Maar een ogenblik van de huismeester? Ja, die hadden drieduizend haringen voor ze voor zijn schoonmoeder. Dus die ideale schoonzoon dus dankzij ons en Smith's 7/6 natuurlijk. En dat Unasur zou helpen we elkaar toch een beetje. Ja, maar wat hadden kater? Nou ja, goed dus dat als je kijkt dan naar de de kwaliteiten van Feyenoord. Kijk alleen naar die laatste lijn met het centrale duo en de backs die het best wel vaak weg zijn. Maar kijk gewoon naar botte kinase.

[00:34:48]

Nessa die zijn niet comfortabel met ruimte in de rug. Kijk naar het middenveld met Fer Toornstra. Dat zijn toch spelers die ook heel erg aanvallend denken? Nou ja, als je dan ook nog drie spitsen ervoor hebt die dat doen. Ja dan. Dan weet je dat als die centrale verdedigers achterblijven en niet graag richting de middenlijn gaan. Daar staat natuurlijk een ruimte van 80 meter en dan ben je m. Want iedereen zegt ja. Maar ja, dat moet natuurlijk ook van winnen thuis.

[00:35:12]

Maar als ie zijn ruimte geeft. Ja ja, dat gaat zelfs een hoofdcoach. Een topklasser die we die tekst zich daar onderuit. Want er is namelijk geen weerstand, geen ruimte, geen geen druk, niks. Dus ja, nou dat is dat is natuurlijk een hele seizoen verhaal. Maar waar je wat rare spelers vindt lijkt gewoon een beetje aan zelfoverschatting. Ja ja, maar het rare is dus dat dit soort twee dingen best wel raar aan dat de rest van die ploegen dus niet in slaagden.

[00:35:33]

Euh, niet zachtzinnig en kennelijk ook niet hardhandig om dat duidelijk te maken. De Senecio is en dat ie dat gewoon niet willen, dat ze de Zinni kunnen door doordrijven en dat die spelers dat zelf niet doorhebben. Dat het gewoon dat ze dat de ploeg niet voor hebben dat die Berghuis bijvoorbeeld dan maar wil blijven proberen. Da's toch heel gek eigenlijk? Ja, dat is ook heel gek, want er is al helemaal geen enkel bewijs voor dat dat werkt wat hij wil.

[00:35:55]

Nee, maar ik snap Berghuis. Dat idee snap ik wel als je thuis tegen Emmen speelt. Als Feijenoord zijnde, dan moet je ze helemaal fastigon. Maar weet je wat is dat nou voor het laatst gebeurd? Toch fijn dat de laatste jaren gezien thuis tegen Fortuna verloren, gelijk tegen VVV. Ja euh, ik kan nog zoveel wedstrijden noemen onder Van Bronckhorst onder Rutten. Omdat de spelers dan in de fase wel heel aardig, maar onder Koeman voor ook maar eens van Twente.

[00:36:17]

Dus het is gewoon een probleem dat al jaren speelt bij Feyenoord. Je moet dus maar weet je wat ik ook erg vind eigenlijk van B. Je zit nou te lullen over euh, aantrekkelijker spelen. Weet je wel aanvallender spelen, meer op de helft van de tegenstander. Niet zo afwachtend en zo, maar daar gaat het helemaal niet om. In deze periode die je die je die club staat voor de helft op omvallen. Het gaat er nu eigenlijk alleen nog maar om dat je Europees voetbal speelt, ook al ga je met z'n allen voor die voor die pot liggen.

[00:36:43]

Het maakt nou effe niets meer uit. Maar dat besef is er ook niet. Blijkbaar niet. Nee. Waarom? Waarom is dat allemaal zo belangrijk dat het nou zo gaat? Dat lekker volgend jaar doen wat je wel euh. Wat krijg je daar alle ruimte voor om heel frivool te doen volgend jaar? Maar nu moet je gewoon de p.

[00:36:56]

B zorgen dat ze zorgen dat die club niet in hele zware problemen komt. Ja dus is dat is 100 procent. Ze moeten bij zware controles de Christophorus controles bleek. Maar ja, dat gaat nog een hele toer worden. Waarschijnlijk kan de Christoforus nog aantrekkelijker wordt dan de auto ging over.

[00:37:12]

Hoe heet die man in Zimbabwe? Oh ja, hij is de zaakwaarnemer van de zaakwaarnemer geworden. Dat is zaakwaarnemer. We willen dat jaar pro worden. Ja, dus iedereen die iets met de Champ wil doen moet eerst even langs de Barendregt. Het vervelende is dat het Jampäl overal in heeft gestaan. Ja, maar de Champa heeft nog veel meer noten op zijn zang. Je hebt ze klaar voor een enorme media en villen. Nou, ik niet. Ik ben helemaal klaar met die Ullman Ciampino en ik vraag me af wat ik vind.

[00:37:34]

Ik ben er in vijf minuten. Ja, leuk, die man kan geen Engels en ik doet een beetje Louis van Gaal. Nou leuk. Nou, ik vind het echter Louis van Gaal gekker. En daar kan dus je kan net zo slecht Engels als ik heb het wel gezien met die Champ d'Action dat Chen beter Engels spreken.

[00:37:45]

Ja, cursusjaar was wel een betere balbehandeling dan Van Gaal met zijn truck in de achtertuin en dat brak zowat. Zijn adamsappel brak die zowat.

[00:37:54]

Maar die Christie ziet dat dan weer race.

[00:37:56]

Nee, maar dat is ook het opportunisme van de media. Die man wordt dus schijnt dus helemaal gek gebeld te worden door tv producenten. Volgens Christus. Ja, dat zal wel meevallen. Het zal wel meevallen, maar het is toch zo dat er een paar zullen wel willen. Een aantal zal wat willen spreken om iets met hem te doen. Maar wat dan? Ja, wij in ieder geval gewoon een docu solo zet hem voor lul zetten. Zoals dat gaat.

[00:38:16]

Dat zeggen ze natuurlijk nooit, die tv producenten. Maar daar komt het wel altijd op neer. Komt dat toch niet? En nee, we gaan we jou effe en een mooie zo interessant leven. We gaan jou echt volgen tot in detail. Zet je gewoon voor lul. We zitten hier gewoon natuurlijk. En daarna als je als we zijn uitgelachen dan zetten we je aan de kant en een nieuwe route. Nieuwendorpe idioot. Ja, maar ze zijn toch heel veel van die effe heel snel voor de tv wereld ook geanalyseerd door de luisteraars?

[00:38:37]

Zo ja, laten we het hele proces van het boek schrijven. En nee, daar dan maar ook een cameraploeg. Een man word wakker. Man man. Drink up man. Schijnsel aparts ogen gaat confused. Man gaat koffiezetten man en plaats achter computer. Kijkt naar wit scherm. Dat denkt Jezus daar nou God en we inzetten. Mannen gaan wandelen, uitlaten. De man gaat weer koffie drinken. Man komt terug. Scherm nog steeds met man gaat hond uitlaten.

[00:39:01]

Man gaat mensen bellen. Man gaat boekenlezers.

[00:39:03]

Gaat YouTube kijken. Maar wat gaat YouTube kijken? En schrijft ze in? Man denkt ja, nu is het al vier uur s middags. Nou heeft geen zin meer. Doe ik morgen wel. En zo gaat zo'n verstrijkt. Zo gaat dat leven aan me voorbij. Heerlijk toch? En dan alleen een hoogtepunt op dinsdag. Dat is dit. Dat is dat ik dan hier effe dat bot voor Dizzy komt ophalen en voor Uur voor effe Fred Blanker Meijer in iedereens herinnering roept het is mijn taak.

[00:39:26]

En dan euh, dan zijn we weer weg. Misschien moet je dat dit doen. Dit soort crises we misschien wel effe effe relateren aan wat zou Fred van hebben gedacht? Wat zou Fred daarvan hebben gezegd?

[00:39:35]

Nou, die is er die die zelve. Die zou hier ook niet vrolijk. Dat zou euh. Dat zou me wel aan het hart gaan hoor, dat wel. Ik weet niet of die er een oplossing voor zou hebben dat daar. Over dat soort dingen had ik dat ook helemaal leuk met hem weet je wel. Waar had dat wat veel meer over? Als ik daar een koffie ging drinken? Veel meer over het gedrag van mensen of hoe mensen. En hij was altijd wel eens in in de diepste tijden van crisis was de juiste altijd iemand die euh, die euh.

[00:39:58]

Hoe noem je dat? Niet bemoedigend was, maar uhm. Euh relativerend.

[00:40:02]

Ja nee zo van ach jochie, dat komt allemaal goed. Jongens komen allemaal goed willen overleven, maar we hebben wel. Het is ook zo. We hebben wel ergere dingen meegemaakt. Komt allemaal goed. Dat is ook zo. Dat is ook zo. Dat is ook zo. Het is altijd wel lekker om daar, maar het is natuurlijk wel dat meen ik wel serieus in deze tijd. Want het gaat ook niet alleen de mensen als Fred Blanker Maijer. Kijk, dat soort mensen zitten nog steeds bij de club aan wie wiet?

[00:40:24]

Ik weet ook zeker dat bij Koevermans ook aan z'n hart gaat.

[00:40:27]

Maar er zijn natuurlijk zo ontzettend veel supporters die niet zo kut hebben met die Corona. En dan is dus eigenlijk de bedoeling van het hele Feyenoord dat dat een beetje een soort van huidje is. Een beetje verlichting brengen, het is entertainment. Het is leuk. Het moet leuk zijn om over veilig te praten en ernaar te kijken. En nu is het een een beproeving en liggen die mensen inmiddels niet meer wakker van de eigen financiële situatie, maar van wat Koevermans er allemaal van bakt.

[00:40:49]

Ja, dat is niet de bedoeling. Nee dus voor de gezondheid niet goed van het. Ze mogen niet naar buiten en dan ook niet in een Feyenoord. Nee dus dat maakt het allemaal wel een tikje erger.

[00:40:58]

Ja, dat is wel heel euh, vervelend. Dus het is aan de ene kant zo dat die club er voor veel zwaardere stormen over. Leeft en het kan ook over. Als dit seizoen voorbij is en wie weet wat er allemaal nog gebeurt, dan weten waarom. Het kan allemaal zo goed komen. Tuurlijk of ik ook echt serieus en geloof ik oprecht in dat dat zo kan. Ja, ik denk dat Feijenoord nooit helemaal veranderd, maar dat we toch vaak over.

[00:41:17]

Ik denk dat Feijenoord altijd dit dit een beetje zal blijven. Maar Misja in zo'n crisis zoals we nu hebben hé. Op verschillende vlakken binnen de club zou een Jan Zwart hebben kunnen helpen en deze situatie zeker. Kijk, we moeten Janda is wordt niet heilig verklaren, want het is ook een beetje verdacht omdat wij begrijpen dat een band met hem en euh. En jij kent m ook al heel lang. Maar ik geloof er dus heel erg aan heel erg in dat je bepaalde dingen wel omdat je moet masseren, dat timing heel belangrijk is.

[00:41:44]

En daar had hij een heel goed gevoel voor. En euh, eind dat je dingen in de kiem moet smoren. En daar was Jan altijd goed in. Weet je wel. Kijk dat hele gedoe vroeger met Van Persie en met Leonardo. Er zijn heel veel foto's in het familiearchief waarin je Jan's wordt naast Leonardo of naast Van Persie ziet zitten. Effe met effe even bijpraten. Check hoe de hoe de stemming is en euh die jammers ook met die Berghuis gaan zitten.

[00:42:08]

En die had tegen die Berghuis gezegd je horen toe dat nou niet. Weet je wel. Wees nou verstandig. Denk nou aan jezelf. Doe het even goed voor die club. Je kan je hele leven, hier ben je. Ben je dan welkom, dan krijg je een mooie transfer. Daarna was ie nou Dick Advocaat gegaan?

[00:42:20]

Had ie gezegd. Dick lijkt toch niet gek maken door die Berghuis? Weet je wat doet? En zo was het. En ook elke richting die die supporters niet zou. Plompverloren gewoon wekenlang niks laten horen. En dan opeens bam. Zo'n filmpje waar je gewoon denkt van nou ja, ik spring gelijk in de Maas met een meneer met een stuk beton om mijn nek. Nee, gewoon een beetje voorbereiden. Beetje aanvoelen hoe de stemming is. Wat het juiste moment.

[00:42:41]

Kijk, ik denk ook dat Jan had gezegd. Laten we dit filmpje nou niet na die wedstrijd tegen Emmen. Nee, dat denk ik. Laten we nou nog even even mee wachten. Dus ja, dat ja, ik moest er wel aan denken. Eerlijk gezegd ja ik zeg.

[00:42:53]

Ik moest er ook aan denken. Tegelijk heeft die organisatie natuurlijk al door in de afgelopen 10 12 jaar terug zelf klappen te verwerken. Gekregen met loonoffer en met 1 vakantiedagen inleveren. Met geen extra salaris, met ontslagen. En dat soort zaken dus. Op een gegeven. Ik kan me voorstellen dat die mensen, ook al was ik helemaal murw gebeukt zijn natuurlijk met al die ellende die ze elke elf. Het is een soort. Ook daar zit een verloop in.

[00:43:17]

Ja, maar er zitten wel eens zijn zijn. Dat wisten we Golfje natuurlijk altijd, maar toch zie je wel sommige dingen toch?

[00:43:23]

Kijk bijvoorbeeld de Dick Advocaat, die aanpak van Dick Advocaat z'n hele leven al is dat ie redelijk af afstand houdt tot z'n spelers. Dit is geen is geen vriend van de speler. Sterker nog, hij staat elke staat er maar mijlenver boven eigenlijk. Euh. En. Maar dat gaat nou ook wel. Omdat je tegen je werken weet je wel. Ook met zulke dingen als loonoffer is. Ook bij zo'n bij zo'n prater. Ik denk dat zowel iemand als Jan Zwart.

[00:43:45]

Niet dat die Spaans sprak dan weer een probleem geweest, maar die had. Je moet sommige mensen ook een beetje inpakken toch? Ja, weet je goed gevoel geven en dan zijn ze bereid iets meer te doen dan wanneer je iemand uit Argentinië haalt. Een publiekelijk afbrandt m n kans geeft op de bank zetten en daarna van zegtde kan je wat geld inleveren?

[00:44:02]

Is maar één iemand in Nederland die deze plotter nu nog aan het voetballen kan krijgen. Dat ben jij nou. Dat ben ik. Daar zijn de 2 en de Dom. Ja, dat dom dom moet daar gewoon langs. ARM om de schouder. Ja praten. Ja ha, ze samos fabels roepen de scheids. Opletten, want er gaan schuine moppen in het Spaans ruim op televisie. Ja klopt op die schouder knipoog. Vamos vamos?

[00:44:27]

Ja handbeweging in de wereld. Ik ben zoals die dat baxters wordt nog steeds gelijk topscoorder nog. Maakt er nog even en vind het vergelijken in de laatste wedstrijd met koers maken.

[00:44:36]

Dat is. Ik zie in jou eigenlijk weer nieuwe Kroese en van lekker gevoel geven. Ja, tik je op de kont.

[00:44:42]

Je kan het wel eens een club horen.

[00:44:44]

Veel behoefte aan aan ze een stukje een beetje een vleugje Donen en doorheen sowieso een vleugje flair een vleugje klasse en niet dat weet je wat.

[00:44:52]

Dat heb ik wel, dat vind ik wel een beetje fijn. Dat is wel weer.

[00:44:55]

En dan denk ik dat echte supporters daar.

[00:44:58]

Euh ja, dat die daar moeilijk mee hebben. Je hebt bij het begin bij je gevoel te krijgen van je staat een beetje voor lul gewoon. Het is een beetje bij het begin een beetje triest weer te worden en dat is dat niet leuk?

[00:45:10]

Nee, dat is lekker. Dat is geen. Geen medelijden krijgen.

[00:45:12]

Wat dat betreft denk ik dat heel veel fijne supporters blij zijn dat ze thuis moeten werken en niet elke maandagochtend bij die koffie koffie apparaten met van die bijdehante collega's ze over het weekend moeten gaan praten. Want de boer niet vrolijk van.

[00:45:24]

Nee, nee, zeker niet in deze situatie. Zeker niet als je collega's uit Amsterdam hebt bijvoorbeeld. Ja, hoe is het bij Vjjy? Wil je ook een beetje verpesten met de OV? Sta je bijna nooit, maar je bent er nooit en zou verschijnen als je vijand volgens mij natuurlijk wel één en ander gewend. Ja, ik heb op Twitter ook weer. Want dat heb je natuurlijk een paar maanden geleden geschreven dat advocaten alles onder controle had. En dan maken ze het als ik shortjes van de vraag.

[00:45:48]

Hoe is dat nu met Dick?

[00:45:50]

Ja, jij bent de jij bent de grote. Jij en Mikos Gouka? En wie Binnenmeer? Dat zijn de Dick Advocaat. Depth in de ogen van de supporters. Ja, dat klopt. Jaja, jullie zijn de aangenomen zoon van Dick. Zoveel wil dat niet zeggen. Maar ja, maar in de beleving is het testament. Vindt het allemaal prima.

[00:46:06]

Als je in een heel klein paragraaf je in dan zit je al helemaal gebakken jongeren in een beoordelen.

[00:46:10]

Haalt die alles uit de spelersgroep? Dat heeft Dick heel lang gedaan. En eigenlijk tot PSV uit nogsteeds. Als je kijkt naar de na hoe ze de kwaliteit van de spelersgroep hebben we net besproken. Dan moet je op een bepaalde manier gaan voetballen. Het enige wat je dan kan verwijten is dat ie t m. Ik vind m te mild geworden. Ja, je kan ook zeggen je kan ook je. Ja, jij zegt je. Maar je kan ook zeggen je kan een trainer pas beoordelen als het slecht gaat als als de crisis toeslaat.

[00:46:35]

En die slaat nu toe. Ja, dat doet het heel slecht. Crisis wordt steeds groter. Het eten, maar door de crisis op de sportieve. Maar goed, die heb jij nu de noemt ook de crisis van de restitutie en de jeugd. Nee, nee, dat is natuurlijk. Nee, dat bedoel ik helemaal niet. Ik bedoel natuurlijk voldoende bergen uitkijken naar de crisis in het elftal. Dan gaat het maar om één ding. Dik tegen Berghuis.

[00:46:54]

Nou, dat moeten gewoon oplossen. Ja, maar dat is al sinds Heerenveen zo. Daarna was het even weggeweest natuurlijk. Is natuurlijk nooit weggeweest bij PSV. Dat is het. Dat is het nou juist. Het is helemaal niet weggeweest ook niet weg te zijn. Als je er maar niks van merkt tijdens wedstrijden. Ja, maar het is. Hij heeft het laten sluimeren en die kon er dus op wachten du moment dat het weer tegenzit. P steekt het weer de kop op en dat is nu aan de hand.

[00:47:13]

Nou ja, ja. Dat is nou ja. Kijk Berghuis. Dat ik Berghuis verwijt dat in die omschakeling. Dat is natuurlijk ook terecht. Maar Berghuis moet dan ook gewoon zeggen of gewoon effe 2 en 3 1 maken. En dan zegt ie tegen Dick Ja trainer. Je hebt helemaal gelijk. Ik heb ook helemaal geen zin om achter die slappe bek van Emmen aan te lopen. Sterker nog, die kan je gewoon laten lopen want er komt toch niks uit.

[00:47:34]

Dus laat maar gewoon een spel spelen, want kijk even wat en wat daar in mooi in het net ligt 2 1 en 3 1. Berghuis is helemaal niet goed genoeg voor de rol die die zich aanmeten en zeker niet constant genoeg. Dat is het vervelende. Daarom Kompier van Hooijdonk dat wel doen, dat gedrag, maar die schoot gewoon elke vrije trap erin. Ik heb even behoefte om wat naar jou te bellen. Oh, ben je dan zat? En geloof mij, dat neem je gewoon even even.

[00:47:57]

Ja, want ik wil graag naar de kapper ben geweest in het boek Walvisbaai bijeen en je hebt dan een blaadje, maar volgens gelezen en een blaadje volgeschreven met allemaal we alweer scherpe aanmerkingen op alles en iedereen. Ja, ben jij gemakkelijk in short?

[00:48:09]

Ik kan niet meer lachen van de dorst. Ik ga koffie bestellen.

[00:48:14]

Genoeg gelul van de Feyenoord watcher in de bestseller auteur. Het is tijd voor iemand die echt kennis van zaken heeft.

[00:48:25]

Ja, hallo, met Mario. H. Neemt die nu op na alles mislukt die club Allo Allo met Mario kan een unieke moord aan. Hoe leuk is het borstbeeld wel een Lema. Mooi kan uw oproep niet beantwoorden op dit moment.

[00:48:52]

Nou maar goed, alle zekerheden in het leven. De hele bodem onder ons bestaan valt nu weg in één klap weggevaagd.

[00:49:00]

En nu kunnen we al even kijken wat er naar volgend jaar niet meer mag gebeuren. Wie wint u dan niet? Litouwers echter maar niet, want dan loopt die weg. Ik ga bijna hij, want dan weet je wie weet hoe die is weg. Nee, dan is ie echt klaar. Ja ja, nauheim was al erg genoeg. We hebben geen ja, wij mogen alleen maar lekker thuis bellen en wat graag doen Sywert. Maar we hebben natuurlijk ook.

[00:49:21]

Maar dat is vorige keer toch ook zo ontzettend goed bevallen doen de Litouwers gingen. We hebben het niet eens uitgezocht. Dit is toch waar of niet waar? Dat het nou? Wat rest my case? Laten we vooral mensen gaan bellen als ze iets doen. De eerste, maar dan wil ik kan me er nu mee bezig. Ja ja, maar brandmeldingen hadden de dingen geheim. Zo gauw een kwartier na die wartaal te luisteren. Mogen we niet uitzenden.

[00:49:43]

Ja of nee. Toen zei hij we.

[00:49:46]

Zei hij ook jullie helden bedoel ja. Nee, natuurlijk niet. Wel doen we dat toch niet? Nee, laten we dat vooral. Laten we maar. En laten we daar slijpsteen. Laten we daarna een rubriek van maken wat we elke week Litouwers niet bellen.

[00:50:05]

Ondanks een mooie. Hoe heet die man? Ik kan dan een mooie jongetje maken. Ook deze week bellen wij Litouwers weer niet en daar kunnen mensen ook van genieten. Dan denk je bij jezelf zo dat blijkbaar dan bespaard. Na tien minuten dat gewauwel. Maar ja, vandaag was de jarige en vuvuzela. Vandaag moeten we e-mails aan Liam van harte gefeliciteerd. Neisse Ja, die heb ik nooit zo hard gewerkt als nu bij Feyenoord. Is alleen vergaderen om te vergaderen en mensen te ontslaan.

[00:50:34]

Ja en brandjes te blussen. En ondertussen zijn er volgend seizoen weer geld te hengelen. Hij is nu al een paar dagen niet op de club geweest. Denk dat je eventjes zich heeft teruggetrokken in z'n Denemarken. In zijn korte zinnen in Marbella denk ik denk je denk ik wel eventjes nou even naar adem happen nu.

[00:50:49]

Oh ja, hij is bezig en hij is bezig. Is bij het moet ook wel gebeuren hebben natuurlijk. Nu met een nieuw hoofdwet in de cirkel bezig naar ja, naar volgend seizoen. En dan gaan we wat dat betreft wel veel veranderen bij Feyenoord. Ja wat dan. Nou sowieso.

[00:51:01]

Uhm, in de staf denk ik dat er iets gaat veranderen. Dus een teammanager denk ik niet. En uhm dat het onder 21 onder 18 elftal veel dichter bij je.

[00:51:14]

Bij het eerste komt komt te zitten. Ja slot, heb grote plannen. Nou, dat is goed nieuws toch? Jawel. En uhm, ook in de opleiding waar we natuurlijk over hebben gehad. Ze zou Slott het liefst hebben dat heelde onder 9 of 10 11 allemaal volgens haar filosofie gaat gaat spelen. Ik denk dat Feijenoord daar wel wat een beetje op de rem trap. Want hoe is het mogelijk is dat ik een passant, een hoofdplein? Is het mogelijk dat dat die man nu dat slot die ik alle succes gun?

[00:51:39]

Ik hoop echt dat het gaat lukken. Maar hoe is het mogelijk dat die man die ook nog heel weinig ervaring heeft, zo'n stempel op de club kan drukken omdat ie overtuigd is van zichzelf? Jammer dat die overtuigd is van zichzelf. Dat was mij al lang duidelijk. Maar hoe komt het dat ook de hele club overtuigd is van hem? Sjoerd? Het is toch niet? Ik dacht dat je nu al, die hebben nu aan de lijn. Hij laat die Mario laat, die manier zit de krokodil te klein, met z'n klein kind loopt de blijde hij dus dicht.

[00:52:04]

Dan weet hij of zijn euh. Is het tainan doejong dat hij zijn stofzak.

[00:52:09]

Hij is natuurlijk een stofzuiger, dat doet ie altijd. Dan hoor je die horti die bal niet. Hij belt sowieso Mario.

[00:52:15]

Hij had wel mooi dat ouwe pizza interview uit de archieven gevist. Voor Mario ja, was heel goed. Piet Zwart heeft dat gedaan. Niet te zwart, maar die geweldige foto met zijn pitches wordt nog gezien laatst. Ik was bij Vjjy. En nou, toen zaten ze met z'n allen. Alle hoofdredacteuren zaten in een hok, was een heel groot hok. Was dat, zaten ze allemaal beluik te maken?

[00:52:34]

Waking was er niet, want ik ben geen hoofdredacteur. Jij bent de enige die geen. Ook vandaag het enige verslag. Jij. En die gozer die je met de hond brengt. Familie die me beschouwt. Dit zijn de enigen die geen hoofdredacteur zijn werking was. Of die je zat achter een groot stuk taart en een flesje champagne. Zijn toch al dertig jaar in dienst? Van harte gefeliciteerd. Nog niet te geloven. Dertig jaar, want dat is wel een mensenleven.

[00:52:56]

Bijna ja. Maar ja, die Arnesen dus, die is bezig die man niet bezig is. Maar Slott is vooral bezig met Geertruida gesproken. Berghuis gesproken. Het Tuinstra gaat hier nog mee meepraten. En zo gaat ie wat en wat spelers langs om te bewegen te blijven. De meester hebben een doorlopend contract en sommigen ook om bewegen om ze te bewegen te blijven. Ik geloof ook wel dat die in die zin een aantal spelers zal gaan vertellen dat er voor hun geen geld geen plek meer is.

[00:53:22]

Minister heeft u bij Asato natuurlijk ook gedaan met een aantal aantal jongens? Ja, en dan moet Feyenoord.

[00:53:27]

Maar hij weet wel dat als ie ze wegstuurt dat ie er niks voor terugkrijgt. Tuurlijk wel het probleem en de situatie natuurlijk wel zo als het dat is. Wat kost dat 15 miljoen. Stel iedereen zegt van geld terug en sponsors zeggen dat leuk. Stel dat ze zeggen we nemen geen seizoenkaart en we huren voor volgend jaar geen unit. Dan loopt loopt dat op tot 25 miljoen. Dus ja, dan moet ik wel heel wat gebeuren. Spelers worden verkocht en wat dat betreft is die sportieve crisis natuurlijk ook wel euh.

[00:53:51]

Komt het ook heel slecht uit, want Souness is nou niet aan zijn beste periode bezig. Hetzelfde geldt voor andere spelers die eventueel wat geld waard zijn, hoewel cuxx zoeken. Om dan wel weer een beetje een beetje op Phönix. Hoe minder wordt dat wel in een een hele toer, maar hij is wel bezig en hij heeft er wel vertrouwen in. Denk maar dat hij heilig vertrouwen dat hij er vertrouwen in heeft dat dat. Dat is allemaal geen ploeg, dat wisten we al.

[00:54:12]

Maar het is toch gek dat iedereen daar nu zoveel vertrouwen in heeft dat zelfs de onderneming nu voor ze de Arne slot filosofie gaat spelen. Ik vind het interessant. Dat zou hij willen dat we elkaar 1 voet medespeelster virus binnen de op binnen een opleiding die tot het eerste, want dat maakt natuurlijk allemaal makkelijker.

[00:54:27]

Maar moeten ze niet eerst even kijken of die voetbalfilosofie inderdaad tot de top leidt, voordat we dat helemaal zelf aan dat ook wel zeggen van ja, want je krijgt best wel een vrije hand, maar laat het te voorzien. Laten we eerst even zien en dan gaan we daarna wel eens een keertje verder kijken natuurlijk. Tuurlijk. Dat gaat ook gebeuren natuurlijk niet alles in handen van Arne Slot, euh, nou, het lijkt er verdomd veel lol. Er zijn heel veel mensen.

[00:54:48]

Die zouden dat wel heel graag willen. Ja dus ja, we moeten ook niet te cynisch over Arne Slot doen we toch helemaal niet? Nee, dat probeer ik ook uit te leggen.

[00:54:57]

Wij willen alleen maar en dat vinden we de mensen toch ook meegeven, zeker de jongere luisteraars.

[00:55:02]

Dat het gewoon een herhaling van zetten is bij FC droom parken? Ja, en dat het gewoon heel moeilijk is om dat soort dingen te doorbreken. Maar we wensen hem echt alle succes en wij hopen ook dat de Champions League haalt met Feyenoord. Alleen het gaat een beetje te ver om die jongen en dat is ook voor hemzelf niet goed als een soort verlosser te presenteren. Matsloot komt binnen en draait aan een paar knoppen en Feyenoord is Manchester City. Zo werkt het gewoon niet.

[00:55:26]

Dat doet ie zelf ook helemaal niet. Daar kan hij niks aan doen. Niks, dat gebeurt gewoon slecht. Daar niks aan doen slechter. Advocate doet hoe groter hij wordt precies. En Smith kon er ook niks aan doen dat er tal van die fanboys hem op het opnameknop op het zadel hesen van nou komt er iets. Nou nou nou, dan moet ik zeggen dat we leren voetballen. Maar die Smith heeft er ook niet veel aan gedaan omdat de weg te nemen.

[00:55:43]

Je kan ook daar gaan zitten en zeggen van jongens, ik doe ook maar wat.

[00:55:46]

Maar dat zit zn wat er niet in zat er niet in. Bij onze Duitse vriend daar ben ik ook benieuwd naar de presentatie van slot die dat gaat managen, want dat is gewoon ook ontzettend belangrijk. Misschien is dat zelfs wel het belangrijkste. Het is een hele intelligente gozer, dus die weet echt wel precies hoe die dat moet gaan doen. Die gaat echt niet geen gekke dingen roepen of om overdreven verwachtingen creëren. Hij is natuurlijk intelligent, dus hij heeft wel een idee ja.

[00:56:09]

Maar ja, je ziet het dan aan hem. Smith komt toch ook langzaam een beetje kritiek op? En ja zo, PSV investeert voor wat is het? 15.55 uur in 2 jaar, maar bij Feijenoord is het onrustiger omdat om ong omdat Dicke een beetje bolts met Berghuis.

[00:56:24]

Ja ja ja, wat een club he. Ja nou, ik vond wel een dikke buik. We hebben natuurlijk enorm genoten van Urga, maar van hoe we een beetje negatief worden. Nou zo. Nee, ik ga zeggen Vanlaer. Nee nee, maar wel nog n dingetje dan van ik vind hem leuker als ie echt ontspannen is en euh een beetje relativerend doet nu. Nu blijkt het een heel dun laagje te zijn geweest. En nu komt het echter dikke, vooral voor die tijd die ik moet.

[00:56:48]

Vind dat wel leuk hoor. En als ze een beetje chagrijnig tegen drie verslaggevers doen, maar hij heeft t begint wel een beetje erg op te vallen dat ie t bij de n wil doen. Bij de andere niet. Onze vriend van de langs de lijn. Als die binnenkomt dan komt de stoom en laat ze horen. En ook onze Reimond vrienden zijn niet populair bij Dick. En nu vind ik dat je dat nou begint te bouwen.

[00:57:07]

Dat dat Raymond zien wat volgens mij wel meevalt ben ik heel normaal tegen. Tegen Raymond. Nou weer Sinclair.

[00:57:12]

Die dienst stelde hij de terechte kritische vragen van een ballenjongen. Dat was helemaal geen sprake van een bal, maar dat wist hij ook niet. Dick Advocaat. Maar hij werd gewoon heel eens heel snel geïrriteerd en chagrijnig. Ja, wat Lycke gewoon lekker zijn zoals die was toen toen ie nog elke week. Ja, maar een chagrijnige diender verloren ook uit. Ook leuk, maar niets menselijks is dik. Vreemd? Nee, maar nu is. Iedereen is nu chagrijnig bij die club.

[00:57:34]

Want wij zijn de enige. Ben niet zo Galeri. Wij zijn de enige twee lichtpuntjes. Sjoerd, natuurlijk is er nou aan de hand als crisis. Nou zeg dat nou wanneer. Ja precies. Wanneer is geen Cruyslei? Nou, maar ik heb wel het gevoel dat dit zeker met dat stadion op de achtergrond. Dit is niet zomaar. Dit is wel een serieuze toestand. Het is ook een serieuze toestand, maar het staat. Ik heb het niet over die punten en of je vierenvijftig.

[00:57:55]

Maar ik heb wel wat geld en het Europees voetbal wat je nodig hebt toch? Europees voetbal of transfers? Dat heb je nodig. Ja. Ja, en dat stadion. Nou, dat inderdaad, dat hangt als een molensteen al jaren over elke. Elke vorm van beleid wat je wil maken. Wil je dat nog een lekker geluid is dat? Die zie zitten, dan een bakje aan het leger. Kijk eens even, zegt hij. Ja, dat lijkt een beetje op de baas.

[00:58:21]

Ja, wat is een vierde bakje al? Ja, dus ik kan ook niet meer. Lang kan ik me blaffen van de dorpsnaam en de Marie-Jo nog niet. Laat die Mariano maar. BRUSSEL De jongen, die is ook depressief. Even na een uitstapje naar de de die weer terugkeert. Welk is dat?

[00:58:36]

Ben jij klaar met al dat gedoe en zie je het licht aan het einde van de tunnel even niet? Bedenk je dan. Het leven is mooi en Michael komt nu met de rubriek Nu even niet. Morgen is het vijf jaar dat de. Dat De Maistre overleden? Ja, jong, beste of de beste ooit, de beste speler die vijf jaar had. Viviano als jij. Want dat is zo. Waar was jij je momenten? Ja, nou, ik weet dat nog.

[00:59:03]

Ja, ik was gewoon thuis een. Antoinette belde mij gewoon. Dus dat was verder niet zo, euh. En ik om te zeggen dat ik van een heel bizar.

[00:59:13]

Het gekke is dat ik dus al eerder had gelezen dat Johan Cruijff dood was. Een paar jaar daarvoor heb je volgens mij wel eens iets over geschreven. Of op de tv heb ik dat gezegd, want ik moest dan ook in die uitzending op de stoel van Johan zitten. Als iemand was trouwens maar goed. Maar het was inderdaad zo dat er ooit een keer bij een euh, een stagiaire bij de Volkskrant al een volkskrant.nl. Die moest iets aan het einde van dat systeem getest worden.

[00:59:36]

En toen heeft daar eventjes een paar seconden van. Een half minuutje heeft daarop de site gestaan. Johan Cruijff dood.

[00:59:42]

Want dat was gezien. Ja heb ik gezien.

[00:59:44]

Ja en en euh. En wat? Ik heb me dat. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ik zou reageren. Euh. En wat er in Nederland zou gebeuren als de melding komt jonge Cruijff, is dat wat gek? Gek genoeg heb ik daar altijd over nagedacht, maar je had die er af en toe. En toen las ik dat. En en eigenlijk. Bij mij gebeurde helemaal niks wat ik ga. Ik geloofde gewoon in eerste instantie helemaal niet. Had je wel en de eerste keer bij niveau.

[01:00:05]

En toen was het ook niet waar. Nee kijk, de tweede keer geloof ik natuurlijk wel. Ook omdat ie omdat ie ziek was. Maar uhm, nou ik vond dat wel. Euh, ik was toch wel even stil van.

[01:00:15]

Ja, jij niet. Wij waren bij het Nederlands elftal. Die speelden toen interlands en ja als alle alles zijn euh, op rood. Maar ja, alle verloven ingetrokken. Direct naar de redactie hebben we met z'n allen in een paar uur een hele special, wat meer commissieloon. Ja ja, die was mooi. Ja, omdat we echte. Iedereen was door, iedereen werkte eraan mee. Ja, en dat de. Ja, dat. Dat was wel euh, dat was een moment dat het natuurlijk heel triest is, maar wel dat je met z'n allen wel iemand blijkbaar in staat bent om heel snel zoiets te maken.

[01:00:47]

Ja, dat is altijd wel mooi en dat is altijd heel dubbel inderdaad. En dat heb je ook met euh. Dat heb ik bijvoorbeeld ook met euh. Euh. Wat was er met die UEFA cup dat toen?

[01:00:56]

Ja, toen hebben wij euh.

[01:00:59]

Hadden we al van tevoren besloten dat we zo'n krantje zouden maken die dan euh, de volgende dag bij de huldiging zou worden uitgedeeld? Weet je zoals vroeger? Maar euh ja, leuk was natuurlijk maar geen huldiging, maar toch dat krantje gemaakt. Maar ja, dat was ik mis met z'n drieën of zo. Maakte de ja naam na de wedstrijd. Euh ja, ik geloof tot tot tot 4 uur ofzo.

[01:01:19]

Daar in die Kuip gezeten om dat ding in mekaar te rammelen. Ja, en dat is later met dat kampioenschap ook nog wel eens. Dat was wel leuk met kampioensfeest in negenennegentig, wat volgens mij toen ook gedaan. En toen ben ik daarna nog naar een Barendrechtse of Heerjansdam, één van de twee gereden. Waar had Paul Bosvelt dat zo'n kroeg afgehuurd naar Barendrecht Barendrecht? Ja, en daar hadden ze dan zo'n feest. Maar ja, ik kwam daar binnen en ik was natuurlijk nuchter, want ik had.

[01:01:42]

Ik had gewerkt ja. En daar doe je de deur open. Laat ik om me alcoholwet allemaal het. Was niet te geloven. Ik was gelijk. Op slag was ik dronken en het eerste wat ik zag was Leo Beenhakker, die van de trap af viel met een glas whisky in z'n hand. Al die spelers hadden elkaars euh, overhemden kapot, gescheurd en elkaar stropdassen afgepakt. Dudek liep daar rond, maar Dyanne trompet van de muur gehaald. Die had ie als een.

[01:02:02]

Monthy pakte mijn bril af. Maar binnenkomst liet me mijn bril en een trompet en een polonaise door die tent. En was een waanzinnig feest. Vaak is dat vervelend. Ja, dat moet je echt heel snel inhalen om nog te kunnen kunnen aanhaken. Ja ja.

[01:02:14]

Ik zat nog gewoon bij je. Dan zit je m toch nog wel een beetje met je hoofd bij het werk. En of het wel goed gaat met het krantjes Eline, Alexander en Eline een beetje. En dan moet je op peinzen dat feestgedruis in.

[01:02:23]

Maar dat terwijl lukte lukte wel. Ja, dat was wat, maar was juist goed. Hoewel, wanneer geboren, toen de gaten toen, toen Cruijff overleed vijf jaar geleden, weet je gewoon niet waar zijn korfballer. Zes controleurs je de weg timmeren. Je weet toch dat je dat niet meer?

[01:02:40]

Wie is nou een beetje De Kruijff van het korfbal?

[01:02:42]

Maar ik weet het nooit. Eigenlijk heb je namelijk Kruijff van het korfbal. Leo Simons wie? Leon Simons is de beste korfbal ooit, maar speelt hier nog gevestigd. Hij is gestopt, maar is nu trainer in Nieuwkerken. Leon Simons is de beste korfbal en horen in zijn niet te geloven dat hij nog nooit van gehoord en nooit van gehoord.

[01:02:58]

Nee, maar t zal in die wereld de grootheid zijn. Maar met een aantal statistieken. Of aan zijn spel of wat daarbij. Wat diende de de bal? Het ballet achtige wat Cruijff op het voetbalveld had, had Leon Simons tussen de.

[01:03:08]

Ja, hij deed gekke dingen voor het publiek ook. O ja, wat dan? Nou ja hoor. Trucjes waarvan je het helemaal niet leuk met de bal. Nee, dit klopt, maar je hebt een bron en er moet mooie actie. Of uhm of een euh junk shot bijvoorbeeld. En als die dan was ie goed in. Ja, hij was eigenlijk in alles goed en er wordt hoog. Maar was het ook zo'n orakel dat ie allemaal van die tv theorie had, zoals Cruijff die niemand begreep?

[01:03:32]

Nee, ik denk dat hij heel vroeg mediatraining heeft gehad. Zaalkorfbal ook al. Ja ja, maar er is nou eenmaal geen media korfbal.

[01:03:40]

Het feit dat wij de Johan Cruijff van korfbal niet niet kennen, dat wil toch zeggen dat hij mag en media is.

[01:03:45]

Nou ik elke wedstrijd media gaan zien gaan zitten in jouw podcast van de week met de Posco of als een soort Loewie Vergouwen achtig potje bij de ARD korporaal vind ik een echte korfbal naam ARD Korporaal.

[01:03:57]

Dat hoor je in t voetbal een korte type loeien. Nou uh, regerend landskampioen. Ja, je had korfbal voor spelers en voor jou zijn land's kan voor korfbal na ARD Korporaal zittingstermijn uitleggen op laptop, korfbal trainer of niet? Nee. Of heeft u zelf gekocht? Want ook baarhuisje? Heb je dat interview gezien? Het ging nog over Arne Slot bijvoorbeeld, want hij is Feyenoorder. Ik kan nog zo'n slippertje iemand voorbijkwam skyward bij. Dus ja, waar zie je dat allemaal?

[01:04:21]

Instagram? Oh ja, dat zit hem. Je zit je heel serieus, dan zit ie niet foto's te maken, maar dan heel geconcentreerd te luisteren.

[01:04:27]

En euh ja, als je Feyenoorder ARD Korporaal. Ja en hij was niet zo veilig van Van Bronckhorst en euh Dick Advocaat. Nou, dat zal allemaal niet. Corporatisme? Ja, hij wil iets meer nadenken over uh oh nee. Als jij denkt dat Advocaat en Van Bronckhorst A of B nog na te denken, die denken helemaal nergens over na. Die gaan naar de club denken weet je wat? We gooien ballen, het middenveld zoeken het maar uit. Je weet dat, denkt hij.

[01:04:49]

Wat denkt ARD Korporaal? Ja, misschien moeten we hard korporaals een keer bellen. Zoveel mensen vertellen wat we ervan vinden. Innovatieve QOTSA hardcore? Nee, doet me niet hoor. We hebben allemaal weer genoeg afvalkorven gehad.

[01:05:03]

Haha, zou een beetje dat Dick Advocaat van kort Bolland, heb je Dick Advocaat?

[01:05:08]

Ja Ben Crum Ben Crum die na naam kennen we wel kennen. We kijken. Dat zegt toch ook wel weer wat bij een club? Wie gaat er niet? Ja, die laatst nog. Ja, kritiek geleverd op het spel van PSV.

[01:05:20]

Ingelijst vriend Verbeek is zijn het die bij een club met één iemand in de korfbal wereld spreken heeft? Is dat bankrun? Ben Cramer schijt aan die zeggen het gewoon zo zitten. We zouden meer, dat zouden meer mensen moeten doen. Maar goed, van bankrun naar Cruijff. Jullie hebben voor de rubriek nu even niet de laatste wedstrijd van Cruijff in het in het fijne Tsjaadse laatste wedstrijd in de eredivisie. Als ze gewoon als speler tegen PEC. Ja joh, we hadden die documentaire van Andere Tijden wel kunnen doen, maar die heeft iedereen wel gezien.

[01:05:46]

Het zijn wel mooie beelden over de mee naar de kleedkamer etcetera. En zie Bert Nederlof nog. Ha ja, die blijft achter in onze ouwe collega. Ja, en ik vind het wel mooier. Ik heb dat ook al 100 keer gezien. Iedereen denk ik, maar het blijft mooi om te zien. Maar uh, het is eigenlijk een ongelooflijk sport historisch moment, maar het gaat in een hele grote achteloosheid. Ha ha, je hij. Je ziet je tenminste.

[01:06:08]

Ik denk ook te zien dat malicious hij waar hij zo klaar mee. Ja joh. Hij kan niet wachten omdat hij vindt dat Stanley Brard en Wijnstekers in Nederland nog op de schouders hinderlijke onderbreking 14a. En dan is het schoenen uit fotootjes maken en klaar mee. Ja Heinle, alles uitgeperst gewoon. En een mooi symbolisch moment dat de kleedkamer de deur dan dicht gaat. Ja ja, dat was. En dan zeg Heinze Bakker. Euh. Nou dit was Johan Cruijff.

[01:06:29]

Die grote verdiensten heeft gehad voor het Nederlandse voetbal. We gaan nu naar FC Twente of. We gaan nu naar T.

[01:06:33]

Corvo, M'Benga, Crum en zo gaat het dan. Ja, weet je trouwens dat ook helemaal niet zo bombastisch? Nee, nee. Maar wij? Weet je trouwens dat er een uh wel goed boek is geschreven daarover over het laatste seizoen? Vooral van Cruijff door Arthur van den Boogaard. Heb je dat gelezen? Toevallig niet gelezen? Hugo die hier kwam en Louis liepen laatst ook ergens mee te zwaaien.

[01:06:53]

Ja, waar zijn we het om? Rond de biografie van Auke Kok kwam dat boek ook uit? Dat heb ik wel, de biografie van Auke. Die is ook goed. Sampil Hoor je huis was zeker wel een goed boek. Goethe alhoewel, was Duca een beetje gedoe over wat wel of iets wel of niet bepaald een energiedrager zinnetje. Maar je ziet wel altijd dat iedereen enorm hoopt en veel werk kan. Ja, je leest toch niet dat zo'n man dan toch geen prijs wint?

[01:07:15]

Want dat gaat meestal naar iemand die hij twee keer naar de Grolloo rijdt. Want ja, dat is nog altijd heel, heel zuur in die literaire wereld. Ja ja, ja, die mensen die zitten allemaal soorten oorlog en vrede in te typen over voetbal en zoeken. En dan komt er iemand die doelman. En die gaat we met die prijs vandoor schrijven. Die is net fijner uit z'n ogen stappen in z'n auto, rijdt naar Groenlo en Boem! In de Bestseller Top 60.

[01:07:36]

Het is net Feyenoord. Je werk je te pletter en ondertussen gaan die gasten uit Eindhoven met de met de prijs vandoor. Ja ja, dat moeten ze.

[01:07:42]

Maar dat moeten ze maar ermee leren leven. Ja, ja, nee, maar da's wel goed boek hoor. Van ook van die auto van de Boogaard. Al gaat ook heel erg over de stress die Johan Cruijff altijd had. De hoop de hoofdpijnen bijvoorbeeld, waardoor die werd geplaagd. Ook eens een fijne tijd en zo. En hij hij. Hij citeert ook uit een psychologisch rapport wat de auto over Cruijff verscheen, is in zijn Ajax tijd dus best wel interessant eigenlijk.

[01:08:04]

Vind dat wel knap als je. We bedoel ik heb ook euh wel stukjes over Johan Cruijff geschreven, maar je bent toch altijd een beetje moedeloos en word je en geïntimideerd door die enorme berg die er al over geschreven is? Weet je, wat moet je daar nog over zeggen? Hoe bedoel je nou qua Bokwa artikel? Caelers, wat moet je nog over Cruijff zeggen? Zegt een euh. Maar zij zijn er toch. Auke Kok, maar ook die Arthur van den Boogaard is er toch wel in geslaagd om euh, originele dingen te vinden.

[01:08:27]

Want maar het gaat toch ook in een soort Sejanus? Je gaat het of speelt een beetje langs wedstrijden, gaat het zaaien. Ik zou schrijven, twee bladzijden lezen en als het euh ja, dan ga je je oordeel vellen. Altijd ja, da's best meestal twee bladzijden dik. Als ik zeg een Mavinga niks, dan koop ik het niet. Heel verstandig waren we dat met die vertaalde boeken kan je beter het Engels lezen. Ja ja, dan de zware inlands zachte.

[01:08:48]

Dat is met dat boeken dat Castell die Sangre boek ook en dus ook zo rampzalig vertaald in het Nederlands. Ja, tuurlijk. Ja en nee. Dat is dus heel erg lekker als lezer. Ja, sowieso kan je sommige boeken beter in Nederland lezen.

[01:08:57]

Ja, maar goed, omdat het de de de. Welke naam mag je nog niet te veel? Want er is af. Ha ja, nou toch wel heel langzaam de campagne een beetje al.

[01:09:06]

Nee, nee, die campagne jongeren, dat gaat niet. Ik ben de werken niet bij Feyenoord. Het is niet zo van doe maar wat. Er zit een heel plan achter zit een soort Arne Slot achtige filosofie achter. Kunnen we van jou geen video maken dat jij zo in beeld komt? Jij kan? Kijk, als het Roemer met die droomseizoen dan kan de wolken. Donkere wolken pakken zich boven voor schrijvers huisjes samen. Ja, het is maar het is gelukt.

[01:09:27]

Maar t is weer gelukt. Ja. Nee, de titel mag je niet zeggen nog.

[01:09:32]

Nee, ik zou gewoon de snoei noemen. Krijg je zo gratis boem de snor. Zou jij doen? Google Maps ook goed goed? Ja, hij heeft Ruut Corporation, een eigen biografie of niet hardcoreband? Ja, die heet Ruud, die bierfiets. Heel gek kan je biografie maken. Jaja, dat ik mee kan ik zo maken. En maar eerst de champagne natuurlijk.

[01:09:52]

Eerst ja, zegt Cerda. Dan moet je Laskaris Ha Pati Christoffer sponsen van ons vinden.

[01:09:56]

Ja, daar hoor ik er nog niet over. Ik hoor hem over van alles en nog wat. Maar euh, ja maar Sjoerd. Weet je wat? We kunnen ook effe niemand bellen. Weet je wel dat geneuzel aan die telefoon? Het zou me niet interessant genoeg wijkbureau. Denk je dat mensen nu al euh, dat helemaal zat zijn?

[01:10:09]

Alleen Marie-Jo bellen we eigenlijk. Maar ja, maar ja, maar PZPR heeft heel seringen te doen. Weet jij wel? Jij wil gewoon Ben Crum in de uitzending, maar dat doe je maar lekker in je eigen podcast. Ik ben ook heel flexibel. Bultmann over het vrije loop. Laten we een doen. Ja, leuk. Nee, laten we dat vooral doen. We zijn nog niet depressief genoeg.

[01:10:31]

De Dik Voormekaar Podcast Dit Feyenoord weet je nooit, weet je je niet? Is het antwoord op de vraag dit Feyenoord weet je, je weet je niet. Hier is uw quizmaster Martijn Krabbendam en we hebben winnaars Ashworth.

[01:10:47]

De heren we hebben winnaars. Echte winnaars, want het antwoord vorige week was dat we. Dat weet je wel. N zat toch daar. Dreamers Mario Been had zichzelf niet herkend, de andere was een euh oostblok. Die was Paulista. Wollestraat laster?

[01:11:02]

Ja maar jongens, even een ding jullie doen een rollenspel. Hoe je t ook wel noemen wat jullie doen. Een serieus offy? Ja, nee, maar ja, dat doe ik ook maar. Maar degene die wordt uitgebeeld in het rollenspel. Die zit anderhalve meter afstand en die herkent zichzelf dan niet in de kloffie. Wat zegt dat over het rollenspel? Nee, maar dat is het wel dat ie niet heeft geluisterd. Goed. Hoe zou dat komen? Mario zat te knikken dat hij zichzelf na de knikkebollen.

[01:11:29]

Hij ziet zichzelf zat te knikken bij zichzelf. De knikkebollen zat in slaap te vallen. Hij zei alleen wie is die ander? Dus hij wist die. Is het wel weer wat evenwichtiger over mensen? Dat wel. Maar hij gaf maar Erik over.

[01:11:40]

Erik Verheij uit Amsterdam. Nee. En jawel, je woont in Amsterdam zeggen. Nee dus. N. Iemand anders. De andere winnaar komt uit Amstelveen. Dus ook Amsterdam. Lennart Rust, want echte Amsterdammers zitten nou in Amstelveen en Almere. Eric Verheijen en binnenkort in Rotterdam hebben nog maar één auto gewonnen.

[01:11:57]

Hadden we twee auto's, vorige keer had ik niemand gewonnen. Nee, zo gek onbegrijpelijk dat doe maar gewoon twee mokken twee winnaars hebben. Maar deze is ook wel weer te doen hoor. Oh leuk, deze is ook wel weer te doen. Ja nou ja ja.

[01:12:07]

Toch heeft het iets met de Litouwers te maken. Dit is voor Litouwers. Maar jij vindt toch koffie koffiekamer? Ja, maar ik ben echt met m'n bureau als schoonmaker in Syrie.

[01:12:14]

Hier zie je niks. Nou had ik maar iets waardoor ik niks hoorde. Dat zou beter uitkomen, maar we kruipen in de huid van leuke knowle en spelen een rollenspel. Inderdaad. Uh, is het wel langer dan vorige keer kort en korter en de nationale voetbalquiz er vanzelf wel ergens ook een eigen podcast zelf? Wat maak je liever reclame voor? Maakte ook een eigen podcast. Hartstikke leuk. Oh, daar ga ik binnenkort ook effe zitten. Ja, leuk ja.

[01:12:38]

Waar wordt dat opgenomen? Maassluis?

[01:12:39]

Zij willen dus gewoon. Ik denk hier Headquarters.

[01:12:44]

Ja, natuurlijk kan jij je licht laten schijnen over de reclame maken industrie. Dat heet de quiz al eens een keer gedaan. Een mening over. Ik heb daar als ik een grote reportage over gemaakt heb je iedereen als autist neergezet. Dus is ook vertelt dat je dat wel een beetje rechtsspraak.

[01:12:58]

Kan ik aan reclame voor m'n boek maken? Ja of nee? Dan kom ik. Daar gaat het alleen maar. Dat roep ik af en toe gewoon ook een beetje in mij ofzo. Ja ja, heel goed. Nou, ik ga zo koffie halen. Wie voeren? Dit is me nu nog niet te zoeken.

[01:13:08]

Altijd twee fairness die ooit bij Philips of een andere club samenwerkten of speelden. Let op het hoeft net als niet fijner te zijn voor de mensen die voor het eerst luisteren. Die zijn er niet, want die zijn ook ondersteunend. Het groeit nog steeds. Nou ja, natuurlijk.

[01:13:20]

Dit keer moet je niet in het Engels doen, ook een keer. Die handleiding dat ook de Engelstalige mensen kunnen meedoen. Nou, we gaan natuurlijk ook in het Engels over voor de internationale uitstraling en Spaans voor onze fans. Zijn podcast die in het Engels is geen goeie naam voor dove dingen ofzo. Podcast gewoon een goeie avond. Helemaal niemand weet waar het over gaat dat we over 20 jaar zitten we hier nog in die huismuis. En dan zeggen ze. Waarom is eigenlijk El Osso niet?

[01:13:45]

Weet niemand meer. Nou, dat was ooit een spits. Maar fijn hoor. Ja, maar dit keer vergeten we om een onverwachte ontmoeting tussen twee ex Feyenoorders onlangs op Schiphol.

[01:13:53]

Oh ja, maar dat is dicht hoor. Hij maakt lekker op reis. Nou ja, ik ga naar de geboortegrond. Oké, ik ga terug naar huis. Ik heb familie bezocht die hier in Nederland. Ja, jij blijft heen en weer gaan. Je hebt toch wel weer een tijdje in Nederland gewoond? Ja klopt, maar werd toch weer teruggegaan, maar reist nog vaak heen en weer. Laatste tijd wel iets minder natuurlijk, met al die restricties. Ik las trouwens van jouw nieuwe project.

[01:14:14]

Erg gaaf. Ik geloof er al in. Ga je er nu ook daarvoor heen en weer?

[01:14:19]

Jazeker. Het ziet er goed uit met wat er allemaal loskomt nu trouwens. Ik zou misschien nog wel wat hulp kunnen gebruiken van je. Dat ik daar nu pas aan denk zou je af en toe wat spelers kunnen bekijken in Engeland vormen.

[01:14:29]

Vind ik prima, laat maar weten. Je hebt mijn nummer wel, toch? Ik moet opschieten. Mijn vlucht gaat zo houden. Contact. Hadden we gelijk? Even herinneringen op aan onze mooie tijd samen in Engeland. Was dit te doen?

[01:14:41]

Ja, ja, maar ik. Ik zie Dinamo natuurlijk. Dus jij ziet de naam al, maar is wat te doen? Hij is wat. Als je wat te doen, als je gewoon goed naar de aanwijzingen luistert. En. Schiphol dus allebei onderweg? Ja en nee dan zend vond ik wel lekker, maar daar ben jij wel goed in de accenten die ik voor jullie last. Ja, ik voel me goed en heel goed. Het is al afgelopen.

[01:15:00]

Moeten we nog een keertje doen voor je kan het nog een keertje doen voor je of je komt daar aan. Hoelang zijn we al bezig? Groente niks.

[01:15:07]

En we zijn veel te ruim. Een uur en een kwartier terug kruipen een beetje naar het einde en we moeten er dan wel onze excuses aanbieden aan ja, de Ashworth. O ja, ja, dat is gewoon uitspuwde.

[01:15:18]

Ik vind hem wel. Ja, dat zien we wel verplicht. Ja, we zijn. We moeten nu echt door het stof. Ja, dan wordt het woord stof voor. Weet je wat ik het pijnlijke vind aan die hele hele geschiedenis? Nou, dat daarmee definitief is? Bewijzen bewezen dat wij gewoon. Ouwe lullen zijn ja, dat wij gewoon de aansluiting met de meisjes inhalatie hebben we de meisjes van de generatie Z of wat is het allemaal? Asjoera zich.

[01:15:43]

Wie welke vijver schuurt, vist? Die zijn wij gewoon. Ja. We spelen geen rol meer.

[01:15:47]

Nee, nee, wij zijn ook een beetje het finanz van vroeger. Wij zijn een beetje de Dick Advocaat onder de thinner mensen oldskool ons, maar zo al Skol dat de hele school dicht is. Maar waarom bijna onafgebroken als als wij vroeger waren aangekomen met dat de geneuzel waren maar waar hij die meisjes mee beste Carlien hadden? Ze heette eigenlijk Karel Boertjes Seward. Ja, ik dacht kansloos, maar wat hadden ze tegen ons gezegd? Niet goed bij je hoofd ofzo?

[01:16:10]

Ja ja, maar nu. Nu zijn andere tijdelijk waar iets loos. Want Sjoerd weet de meisjes te raken. Op een manier kon. Dick Advocaat Berghuis maar zou raken? Ja want uhm Karel, of hoe heette ze ook alweer? Ja hoor. Ten slotte ja, beter bekend als Karel de ginkgo jongens. Nou, goed nieuws, want er doen vindt u zelf mooi.

[01:16:27]

Natuurlijk is het mooi. Bourgoignie weer linea recta naar de Swype. Ernesto Steelpan seksshop. Yoyo Anapa. Ja ja. Nou ja ja dus dus.

[01:16:47]

Maar deze excuses.

[01:16:49]

Sjoerd sorry Sjoerd, we waren weer veel te veel te cynisch als dat van supertof. Dat doe je toch.

[01:16:55]

Ik dacht dat jij morgen een kwartiertje is. Koffie fortiori energie.

[01:17:00]

Dank je wel. Chord, Heb je wel eens geprobeerd om in het echt een meisje te versieren? Gewoon om om te kunnen vergelijken met Tinder. Wat je het best bevalt. Nou, gaat maar moeilijk. Dat was zeg maar. Zou je ook het idee eigenlijk wat voorkomen? Ja ja, ok. Dat gebeurde wel eens. Dat je dan een meisje tegenkwam dat je naar allebei ging en zo. En dan? Ja, dan stond je te dansen. Dan dat is onderdeel van z'n club, een club, een club in Rotterdam.

[01:17:29]

Daar ben ik van geweest. Was het wel geweest. Wij mogen, wij mogen we helemaal niet binnen. Een jongen. Vroeger zat daar Hollywood. Dan zeggen ze dat niet. Daar werken ze niet eens. Eenmaal ben ik opgegroeid. Toen werd het allemaal wel iets, maar toen mocht ik er weer. Hij gaat echt naar de verkeerde dingen. Maar ja, aan de andere kant, ik durf niks te zeggen nee waar wordt afgestraft. Afgetroefd door rara.

[01:17:47]

Wat gebeurt er nou nou? Wij vorige week al zeggen wat ben je nou toch mee bezig? Hoorde maar niks. En we zijn nog niet thuis of Ping An slaat ons even om de oren met de tekst. Ik vind het zeer origineel. Hahaha, het is nu jammer dat jij geen cadeau weet. Dat was helemaal top geweest. Maar om je vraag te beantwoorden. Ik voel me zeker vorstelijk en vrij jij oorspronkelijk Fries? Of vonden je ouders het gewoon een mooie naam?

[01:18:09]

Tekst krijgt die terug. Echt ongelooflijk jongen. Dus verteld waar mijn naam vandaan komt ze. Ja, onze ongelooflijk leuke gesprekken. Ja maar. Het was echt de hele goeie week. Er was geen n tegen me.

[01:18:22]

Het was echt een Hemelsoet. Geen eclatante overwinning. Was echt een 6 0 tegen PSV deze week door Soumaya. Nu zitten wij hier over het feit dat de je 6 ha. Ja ja, 15 procent. Shuter 85 procent zijn wij die hier natuurlijk achter zitten. De metsers vlogen Mondo om de oren.

[01:18:39]

Gesprek maar die kan maar maakt. Maar ik begrijp deze is alweer een mooie vrije transfer gekregen.

[01:18:44]

Ik weet niet wat ze. Ja, nee, ja als Sjoerd weining.

[01:18:47]

Je bent een beetje. Jij bent een beetje als Feyenoord. Het loopt allemaal wel lekker en daar komt een voorzet. Maar er is niemand om. Dit is geen spits om een doelpunt te maken. Ja, ik voel me een beetje Berghuis. Ja, je bent nou als een gek aan het kindermarkt afmaken. Dat kan nog wel beter toch? Nee, dat zijn dus wel vorderingen. Ja, maar wat is precies de vordering met de Karel?

[01:19:05]

Nee, de dat is en wat is dat voor phet is dat een meisje het leuk vind om Karel genoemd te worden en dan meteen met iemand naar bed wil die ook Karel heet. Wat is dat van Vetweyde betekenis van haar naam? Ja ja, dat is me, maar je zijn werk. Zij vond het leuk en ze zei jammer dat jij geen Karel heet. Wat is er voor waanzin?

[01:19:21]

Ja, maar je bent toch wel? Maar hoe is de afgelopen met iemand anders? Dus? Maar waarom? Als iemand antwoordt op je ding geef waarom ga Kapitän af en ga je weer gewoon naar een beter komen? Ineens een betere kandidaat beschikbaar? Met die smids. Je gaat beter een spits met meerdere ijzers in het vuur. Oh. Het is net een troll op de transfermarkt. Frank Arnesen waarheen? Kijkt gewoon naar. En wij zijn Lemic. Een schaduw uit de schaduw blijft een schaduw.

[01:19:44]

Liefst heeft ie. En dan kies gewoon de beste die je daarvoor voor handen heeft. En met ééntje klikt het gewoon goed. Zij nu we can't. Ja, wat ik de nummers uitgewisseld en misschien binnenkort te doen.

[01:19:55]

Maar dan ga je maar zeker weer niet zeggen wie dat is. En daar is ie weer. Nou ja, ik heb alleen even de foto te. Hij zegt me ook om een kleine Michel aan mijn mama dat ze eigenlijk maar s schattig dame persoonlijk. Nou, ik schat toch iets gestuct, leuke weetjes, lekkere hardstikke. Je kan eten. Ik zal dus heel leuk zijn zeker?

[01:20:15]

En hem hartstikke leuk. Een beetje gekke houding waarin ze zich heeft laten fotograferen, maar dat zijn ze zelf ook. Oh, dat zij zichzelf wel zegt, dus wel humor. En dat vind ik iets bij vrouwen waar ik heel gevoelig voor ben. Want ik vind dat niet heel veel vrouwen super grappig. Oh jee. Misschien moet je dit eruit knippen. Ja ja, dit is natuurlijk levensgevaarlijk wat jij nou zeggen. Dit is een beetje Akwasi achtige grap. Jij nou maar ik.

[01:20:35]

Nee, het is geen grap. Een statement. Ik kom steeds. Hij mag er nou niet erg hier. Maar nou net Feyenoord. Ik lig in een deuk met mijn vrouw Sjoerd. Ja, ik ook. Ik leg ook in een deuk met jouw vrouw. Even dat we elkaar eigenlijk crypten, dat we dat sint-hubert. Of je dit een beetje een beetje een beetje kunt uitbouwen tot een vast dienstverband.

[01:20:53]

Ja ja, ja, ik nog sneller ben dan dan Arnhemsen. Maar iemand met een lege portemonnee. Ja assured ook.

[01:21:00]

Jij ook? De Akai uit. Maar Magnusson moet echt met een lege portemonnee, dus is die. Die is ook afhankelijk van z'n netwerk met de agenten en een netwerk van. Misschien moet ie ook af en toe zo'n Albacete opsturen naar een speler die die willen hebben. De AA is voor Arnesen. De B is voor Bergen stil geweest, dus de tekst is van de geur is gewoon niet zo goed. Gelukkig heb je nog iets van uitzonderlijk, want dat is wel uitmuntend en super kom je bij ons spelen.

[01:21:29]

Super super G is van geen geld. De. Ja, dat kan ook. Normaal werkt dat wel. Dit is van trap. Misschien kan jij Feyenoord adviseren. Dan weet je wat jij bent daar goed in ruzie. Beste Guus. Weet je eigenlijk waar jouw naam vandaan komt? P.S. Heb je zin om bij ons te komen voetballen? Fergie stil was een speler die Feyenoord gaat halen?

[01:21:45]

Ja zeker. Hij heeft nog een contract bij Spartak Moskou, maar daar zijn ze hem eigenlijk volgens mij liever kwijt dan rijk. En in Rotterdam speelt ie ook niet. Dus waarom zou je hem liever kwijt dan rijk? Of hij kan niet aan de verwachtingen voldoen? En waarom deurslot hem dan? Nou, omdat de ben based on die wel aan de verwachtingen voldoen en natuurlijk een type middenvelder wat ie graag heeft een.

[01:22:06]

Je noemde het een Guus Steel achtige middenvelder. Ja, nou, dan heb je toch geen steles? En het is ook een steel achtige achtige clip die hij nu heeft. We gaan zien of dat uitmunten. Kijk, niet eerder is Arnhemsche of Showed met ja, maar toeslaan met toeslaan op de markt. Maar ben wel blij dat dat de investering zich overtreft.

[01:22:26]

Dit is afgelopen weer een nieuwe nodig of niet? Euh ja ja, ik betaal nu die looptijd. Zo erg dat ik het wel door kon gaan. Bij volgende week kregen we eronderdoor en vernieuwingsplannen, niet bij Vanquish, voorspellen de Kempen of Pietje Zwart. Tientje kan er nog wel af. Toch weet ik niet hoor. Nee, het gaat zo slecht ook een soort Feyenoord dat wij u geven.

[01:22:45]

We redden het budgettair reisbudget dan raakt maar niet op. Nee precies.

[01:22:49]

Maar ja, we.

[01:22:49]

Wij kunnen ons toch wel aanbieden als de grasvlakten deze podcast op Curaçao zou opnemen. De ambiance bouwt daar naar huis, dus kunnen we daar morgen zitten. Maar zal zeker weten toch? Ja Rob de Baan. Gezellig. De top zou dat top sjouwen? Ja zeker.

[01:23:03]

En als je tegen Rob zegt een regelgevingen 27 1/2 ex-internationals komen ze ook daarom.

[01:23:08]

Goh, het lijkt me wat. Dat lijkt me dat heerlijk, zegt hij. Ha nou, was met z'n allen een zakenman he? Ja zeker? Maar ja, kom je wel al die bekende Nederlanders tegen? Guus Bondsschulden op Curaçao? Op Curaçao? En Guus bondscoach? Ja, maar er komt een hele tijd kom je. En wie dan? Andre Hazes? Wilfred Genee? Euh, weet ik. Voor wie zijn er allemaal? Jeroen van der Boom.

[01:23:27]

Zo gezellig? Nee, dan zijn Manji gezellig. Dat is heel erg. Zou ik heel erg vinden als ik helemaal naar Curaçao zou vliegen. Ik kom het vliegtuig uit en ik zie Jeroen van der Boom en hem toch verder. Niks met hem. Maar er is maar één ding erger dan wanneer je in Curaçao landt en je ziet Jeroen van der Boom. Ja, dat is als je in Curaçao landt. Je ziet Jeroen van der Boom achter een piano zitten.

[01:23:45]

Dat is nog net iets erger. Dat kan toch best wel gezellig zijn? Of s avonds waar je op zo'n strandfeest? En zo ja, dat wel. Jawel, jawel, ja, ik was vroeger veel een Aruba toen ik de windsurfers volgde. Dus dan weet ik dat was altijd heel gezellig. Nadat je die ene strandtent bij de Hollander, bij de Holiday Inn. Hoe heet ie nou ook alweer Mambo Jackal?

[01:24:03]

Ja, Mambo Beach en Digo Beach. En zo heet het wel zo dat voedsel ie werd. Ja mambo big. Zalig was dat. Zeker is dat goed? Het was echt top. Maargoed. Ja, dat zijn dromen voor later. Ja. We gaan deze week dus niks. Oranje is zaterdag naar de Arena. Nederland Letland ontmoet ook natuurlijk ja Oranje watcher ben je ook nog. Ben ik ook nog. Hou ze lekker rustig joh. Vergeleken met Feyenoord is voor jou een soort vakantie.

[01:24:28]

Oranje hè? En dan gaan we een WK. Zo kan het ook wat er verder nog allemaal gebeurt bij je bij Feyenoord. Nou, ik ben heel tikkend, gaat oplossen et cetera. Maar locomotief die gaat doen zal die de aanvoerdersband afpakken. Zo ja, ook zo'n half uur om mee te doen. Nee, maar tot nu toe is zijn nog steeds halve maatregelen genomen, dus dat zou wel passen in het beleid. Het zou kunnen. Wel heel benieuwd bijna allemaal toucheert.

[01:24:49]

Mario Balotelli? Nee zegt ik zit in een golfwedstrijd. Ja en dus. Nou ja, hij kon al dat al schelen. Nou, ik zit er nog golven tegen. Die vraag is tegen wie? Uhm ok. Tegen wie? Bellem nog eens. Wel een gewone het puntmassa, een Schutzstaffel, nog een keer golfwedstrijd of heel kort zeg maar heel goed speelt.

[01:25:13]

Na succes een jaar lang niet, ja, maar goed was toch al een week waarin niet alles liep zoals we zoals we hoopten.

[01:25:22]

Nee, dus op naar de volgende tot volgende week doet. Zo. Opnieuw is het beeld van de Gouden Leeuw wel heel. Die mafkezen al bij doen. Met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een heel groot probleem hoor. Natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het nog echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, maar dat heb ik niet gezegd. Enou.