Transcribe your podcast
[00:00:01]

Mafkezen van de O'Brian doen. In het Duitse. En. Het is. De avond ook is de vierjarige Jan met pruik communiceren, willen gaan praten, want dit is toch wel een probleem hoor.

[00:00:22]

Natuurlijk bestaat dit schitterende stadion bekend om zijn sfeer, maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd dan, maar dat heb ik niet gezegd. Maar ik in 32 van de meest innovatieve voetbalbond kosten van Nederland te dik voor mekaar.

[00:00:43]

Feyenoord de voetbalshow met vandaag? Jaja.

[00:00:45]

Kijk eens wat. Sorry dat met vier vingers deed. Met vandaag de literaire editie Zwart. Waar gaan jullie maar dwarszitten? Dingetje, nog klein muziekje toch erbij voor de literaire editie? Ja, want die ga je nou zo doen. Ja, heb ik geknaagd. Ze zag er iets Lulofs en is je zeker die zullen.

[00:01:02]

Waar nemen jullie heel serieus als als als schrijvers en TeenNick auteurs de mooie woorden of auteurs naar believen auteurs als schrijver?

[00:01:10]

Dus we willen dan ook een beetje een literair showtje van maken, zeg maar. Ja dus die heb jij met je de rol van Adriaan van Dis een beetje aan dan? Maar jij mag nooit meer raden, maar je moet wel. Je mag ook meer raden. Seemann mag je ook zijn. Demannez ook. Zeeman met boeken. Michaël Zeeman Kiddy nog? Ja, die ken ik ook nog. Maar zondag was dat beter dan in de namiddag was nog. Dat was Lokeren niet.

[00:01:29]

Ja ja, dat ging de hele tijd over Dante en over dat soort dingen. Dan gaan we straks ook door Hugo Groningen. Ze worden doorgaans niet auti. Mensen die je in dat opzicht wel maak. Ik me een beetje zorgen over. Misschien beter bij Fred Oster Carrefour, Adriaan van der Wal. Oh ja, ik zal luisteren. Luister bleven Catootje nog. Wat denk je hier is Martijn Krabbendam?

[00:01:51]

Ja ja, nou en dan moet ik zeggen alles. Willen jullie een glas water? Of moet ik een glaasje rode wijn en. Ik heb wit en ik heb rood en ik heb water. Zo gaat dat extra aandacht wel ja. En wordt het een vraaggesprek of een vertel gesprek. Dat is het werk dat fragmenten tellen. Met W.F. Hermans die geïnterviewd wordt. Ja, geweldig. U moet maar niet de hele tijd onderbreken, want ik ben niet helemaal naar Parijs gekomen om door u onderbroken.

[00:02:12]

Ja, maar dit is toch een vraaggesprek? Nee, dit is een vertel gesprek.

[00:02:16]

Vertel een u luister.

[00:02:17]

Dan ging het over de situatie in Zuid-Afrika, wat helemaal uit de hand liep tussen de tussen die twee het beste schrijvers interview zeg ik vast niet om je te ontmoedigen, maar het beste schuivers interview aller tijden. In de media is het interview van met Charles Bukowski ook een held van Hugo Bosma. Zeker schrijver van een postkantoor en dat soort geweldige boeken. En die worden een fulltime alcoholist. En die wordt al geïnterviewd in een soort het boekenprogramma van Frankrijk. Echt zo'n literaire salon, daar zitten nog vier mensen.

[00:02:46]

Ouwe grijze mensen, een beetje kaal allemaal. En dan komt hij binnen met een fles wijn in zijn hand die al leeg is. Stomdronken. Dan gaan ze hele ingewikkelde vragen aan hem stellen over plotwending en karakterontwikkeling. En op een gegeven met, zegt hij. Der Gast wordt zo'n peper.

[00:03:00]

Maar en dan halverwege het interview is dit wel een beetje zat. En dan slachten zegt ie nou, ik moet weggaan en dan staat u op waggelend. Valt de buinen om, pakt ie zo'n ouwe literair criticus bij zijn kale bolletje en slaat die nog even op en vertrekt naar de studio.

[00:03:13]

Dus misschien dat u ook zo'n enqt in huis heeft straks? Maar je weet het niet. Het is moeilijk om op te of voor Hugo is het al heel erg vroeg. Het is een God, ik er letterlijk koffie in gegooit. Die was heel goed hier trouwens. Ik heb verstand van koffie. Buitengewoon goeie koffie. Ze zou die zaak echt open moeten gooien. Ik snap niet waarom die mensen dichtblijven. Willen ze niet. Nou ja, jij hebt goeie contacten met die burgemeester hier.

[00:03:34]

Geef hem nog even een schop onder de kont die Aboutaleb. En dan kan de boer al God. Ik ben eraan toe. Ja Rene, maar het is inderdaad een soort. Ja, een bijna Paas achtige wederopstanding van onze grote vriend.

[00:03:47]

Dit is midden in een gebied. Ik zie en wil mijn huis daar elf uur.

[00:03:52]

Ik moet altijd even afwachten of die er is. Nou, hij is meestal eerder door niks zelfs nog.

[00:03:56]

Ja, het is in ieder geval. Hij moest die steen nog wegschuiven uit de grot. Dat is dus een heel gedoe hoor. En dan wordt ie wakker.

[00:04:04]

Onze literaire held, meestal om een uurtje of half twee en dan gaat ie naar ons luisteren. Altijd.

[00:04:08]

Ja, nou ja. Kijk nee maar Martijn, ik ben dus twee keer al. Ik zei het laatst tegen miezert twee keer met jouw stem op mijn hoofd. Wakker geworden, want het gaat maar door die aflevering. Als je met 32 klaar ben, dan beginnen ze gewoon weer bij N. En ik krijg je zit m niet af.

[00:04:24]

Jij gaat gewoon zo rond, slaapt dan door en dan opeens en fluistert Martijn Krabbendam in mijn oor.

[00:04:29]

Nou, dat is verwarrend hoor. Het is meer Michiel natuurlijk. Die antwoord is ik meen maar gewoon de aangever. Nee, maar ik moet Hummels geven in deze show hè? Nee maar jongens, ik hoop wel dat jullie hier goed geld uit slaan, want dit iets wil je daar gewoon. Het beste voetbal podcast die ik niet. Niet omdat ik hier nu ben uitgenodigd, maar ik had er niet zo extreem hoge verwachtingen van. Want jullie lijken echt niet op elkaar, maar jullie zijn zo complementair.

[00:04:54]

Ja, dan is dat is gewoon een eenheid. En dan? Ja dan betrekken jullie euh, dat mannetje aan de overkant er ook nog bij met avonturen. Ja, ik hoop die vandaag ook nog een lekker geil avontuur heeft. Ik ben dol op geile verhalen. Ja, maar kijk, je ziet toch. Hugo wordt wakker met zo'n ochtend erectie. En dan de stem van Sjoerd en begint zich nu allemaal een beetje te vermengen. Je houdt de ochtend erectie.

[00:05:13]

Dat is toch alweer gauw vier 4 een half jaar geleden hoor. Weliswaar da's weer een heel andere pot, dan gaan we. En dan gaan we niet op in. Verder is dat dan als je ouder wordt. Een beetje de tragiek dat het allemaal minder wordt. Ja, het is allemaal minder. Ja uffx kijken. Het voetballen wordt minder, al wat minder dan wat je wel krijgt. Martijn, dat heb jij ook wel gemerkt. Rusten komt een soort rust over je of berusting.

[00:05:36]

Vaak ook dat je dik vlag maakt. En dat maakt het allemaal zelf uit. Ja, zo'n crisissfeer bij Feyenoord denk je nu van al 40 jaar geleden. Ik ook. De club staat in brand en nu ga je een beetje te kijken denken van Araya. Nou, dat zal wel. Zou er sowieso gaan en dan gaat het ook sowieso al zo. Dus dat geeft inderdaad wel een bepaalde rust.

[00:05:53]

Sjoerd, heb jij ze gelezen? Deze 3 schrijvers. Want Jaap zit je met 3 schrijvers hun taal niet eens bij diverse schrijvers. Ik zie iemand in paniek raken aan de overkant. Ja ja, wat heb ik gelezen? Zoet heeft de boeken van Michel gelezen. Maar Sjoerd lees de menukaart van de zwaar Mazarine. Heb jij boeken van Hugo gelezen? Nee, maar Pellens spreekt heb je ongetwijfeld wel gelezen? Ook niet. Maar wat doe je dan in godsnaam de hele dag?

[00:06:18]

Ik boekenwereld in alle inmiddels. Nou, dat is verstandig als je mensen wel laat lezen voor een nieuwsbrief, maar dat is dan ook nog een standaardwerk. De Standaard is een aanrader. Korter dus. Je hebt wel je boeken die van je moet je opnieuw gaan uitgeven. In juli is inderdaad oud nieuws uit die paar jaar. Een Kyan heb ik ook gelezen. Kijk eens wel op het goede spoor. Ja ja. En dan een langzaam werkje toen naar euh, Pello spreekt.

[00:06:42]

Het grote ja, daar moet je mee eindigen. Dan moet je maar. Je moet eerst alles gelezen hebben en dan moet je hem eindigen met pello spreken. Dan nu nog leuk. Nee, dat is alles uit te sluiten. Het is The Old Men en de zee hé, dat is tijdloos. The Great Gatsby en Berlin spreekt, zo moet je het een beetje zien. Belazerd toch? Maar dat je dat boek niet gelezen hebt. Maar ja, zijn slechte voorbereiding.

[00:07:02]

Maar het boek van Hugo heb je ook niet gelezen. Nee, Consejo blijven. Dat moet je wel lezen. Iedereen die moet je lezen. Ja hoor. Ik denk dat Marieken van de uitgeverij wel een boekje naar je wil sturen. Natuurlijk vooral voor al die inzet. Ja, dat denk ik ook wel. Ja leuk. En dan gaan we ook over horen.

[00:07:16]

En en de luisteraars die euh. Die luisteraars kunnen ook. Marieke gaat drie exemplaren opsturen van het meesterwerkje. En die kunnen wij u verloten. Sjoerd gaat bezinnen hoe we dat gaat doen.

[00:07:26]

Maar die is daar goed in, zegt De Morgen. En we hebben al één weggegeven, want die mokken zijn er nog niet. Oh, je zit toch nog in het Suezkanaal in Bangladesh ergens ofzo? Ja, dat is niet anders. Dus drie boeken is er weggegeven, met twee moet je even wat leuks verzinnen. Ik zeg ik zou eigenlijk zeggen van ze zijn verplicht om de hele podcast af te luizen, want ergens onderweg euh, spreken wij een codewoord uit.

[00:07:47]

En als je dat instuurt, dan heb je recht op hem. Ja, dat is wel goed.

[00:07:52]

Dus we nou is, dat gaan we nu natuurlijk niet zeggen. Want anders AdMob ofzo. Ik kan niet gek zijn. Ja nee. En dan kunnen mensen zeggen het erbij. Dit is het codewoord. Ja, blijf aandachtig luisteren. Ja, ja ja. Verder martelen we u niet. Maar eens is hebben we al gezegd over welk boek? Wat hebben bij Hugo? Ja. Iedereen weet het natuurlijk. We hebben altijd al. We hebben daar al reclame voor gemaakt, ook voor het meest.

[00:08:12]

Regelmatig hebben we de reclame voor gemaakt.

[00:08:14]

Vijfentwintig jaar geleden op schrift gezet. Ik zie Hugo nog zitten in zijn rode Peugeot voor De Kuip. Lekker te noteren wie er allemaal kwam opdagen voor het ontslag van Willem van Hanegem, waarvan hij al op de hoogte was.

[00:08:27]

In oktober was dat Fred Blanqui. Zijn naam is genoemd die naar buiten schuifelde met een papiertje in zijn hand waarop stond Willem ontslagen. En Hugo zat mee. Buiten houden welke media er allemaal waren. En iedereen was er natuurlijk. Ja ja, uiteindelijk wordt Hans de bruinachtige met jou de die je had. Langs die auto's en euh. En alles volgde.

[00:08:47]

Nou ja, het is natuurlijk wel leuk om het euh. Het spel dat zich afspeelt na zo'n ontslag. En Willem had natuurlijk al gezegd aan de telefoon s avonds laat van. Ik ga ermee mee kappen en ik wist dat ie een in een bespreking had met Van den Herik s ochtends. Maar dan even kijken wat er gebeurt en hoe dat wordt opgepakt en wie in welke volgorde ze aankomen. Ja, het zat er allemaal in. En Michel, inderdaad, die.

[00:09:09]

Die liep voorbij. Ik was het eerlijk gezegd vergeten. Maar toen je het zei toen herinner ik me weer. Jij kwam toch gezellig even bij me zitten?

[00:09:15]

Ja, en ik wist ze eigenlijk niet helemaal niet waar jij mee bezig was. Wij kenden elkaar van de Feyenoord wist niet van het boek. Nou ik. Ik wist wel van het boek, maar dat staat weer. Ja, nee, dan krijg je natuurlijk. Je zou het. Daar hadden we. Dit is het moment dat die dat je je bijna even een geanimeerd gesprek en dan gaat hij je op een zo lullig mogelijke manier niet eens door.

[00:09:33]

Nee, maar nu heb ik het wel door. Jij zit goed, maar daar gaat ie dadelijk daar staan in de rechtbank die dat achterover van zijn woorden. Dat jij zeggen van jezelf. Ik zie een beetje bleek en dan gaat er een lampje branden. Dan denk je hé, nou is die op z'n s'morgens morgens Denemarken. Nu moet ik dus gaan toeslaan.

[00:09:45]

Dus jij pakt over de kale kruin van een gezond pak jij daar? Die bleek schijt vinden aan de borst.

[00:09:51]

Ja ja, fijn hoor. Veel te geen reden om het nog erger te maken. Doe maar. Maar weet je wat het was met dat boeken?

[00:09:58]

En dat vroeg ik me ook af. Euh, ik wist natuurlijk wel dat je met een boek bezig was, maar ik geloof niet dat ik ooit zo'n boek had gelezen als. Wat jij uiteindelijk afleverde. Zo'n boek? Euh ja, zoals je het schreef zowel als insider als als outsider gemaakt. Medicijnen zijn zo. Maar had jij eigenlijk zelf een voorbeeld van idee hoe je zoiets ging aanpakken? Nou niet vastomlijnd wat ik had ik. Ik was niet iemand die nou bekend was met Engelse en Amerikaanse klassiekers.

[00:10:24]

Ik las natuurlijk wel Nederlandse literatuur. Euh, maar op het gebied van van van sport had ik me daar nou niet echt een voorstelling van gemaakt. Dat was ook niet zoveel. Ja, ik had de renner gelezen. En wat zal ik nog meer gelezen hebben in die tijd? Wat is er voor vijfennegentig uitgelekt? Hornby wel gelezen natuurlijk. Nick Hornby? Uhm nee, ik. Uhm, ik had voor mezelf uitgemaakt. Ik kies een paar hoofdpersonen. Maar Van den Herik, Van Hanegem, Trustfull en ik hou natuurlijk mijn grote kompaan Leo Leo Verheul, euh.

[00:10:57]

Aan mijn zijde. Die heeft mij ontzettend goed geholpen dat jaar.

[00:11:00]

Ja, want we moeten er ook nog even bij zeggen. Toen ik jou in die rode POP's zo zag zitten. Toen had je dus zonder dat ik het wist een hartslagmeter onder je kleding. Ja, want dat was jou allemaal een beetje teveel geworden. Al vrij snel werd het teveel, het had ook te maken met verder ook een dagelijkse column voor het AD. Want en ik was ook nog die 2 nieuwe koeien. Ik was voor mezelf begonnen. Vond ik ook best wel eng.

[00:11:19]

Ik was natuurlijk euh ja, de voorganger van Martijn. Ik ben gestopt, ik. Ik hoorde. Ik weet niet dat werking dertig jaar in dienst dekkingen lichaam in werking was.

[00:11:28]

Euh, mijn opvolger Carnahan Ja, 30 jaar geleden. Ja, dus dat gekkenhuis ontsnapt. Martijn zit er nog middenin. Je kan de uitgang maar niet vinden, maar ik wist zeker toen ik over The Cuckoo's Nest. Toen ik in 1985 mijn aanstelling kreeg. Toen wist ik zeker naar hier. Dit wordt mijn euh, tot en met m'n pensioenen. Ik had het zo naar mijn zin. Vond het zo leuk om voort te werken vanaf het begin. Leuk.

[00:11:51]

Ja, ik vond het wel eng, want ik ben best wel verlegen en euh, tikje vaal angstig.

[00:11:57]

Maar ik dacht op zeker moment wel dat ik me draai ging vinden. Het heeft wel even omgehangen om ook ontzettend langzaam, was heel traag met schrijven. Ja, ze moesten jou ook wakker bellen en zo hoor. En dat soort dingen ga ik tekst ophalen bij je dat euvel. Want wat ik nu heb laat opstaan. Ik moest dan de wekker zetten om om a om 7 uur om om halfnegen op de burelen in Capelle aan den IJssel was het toen al.

[00:12:21]

Eerst gaudaen, toen Capelle aan den IJssel.

[00:12:24]

Ja, nee maanden. Of nee, nee, maar alleen op maandag.

[00:12:26]

Ja mama. Bij ons was halftwee maandag. Maar dat zal te maken hebben met wat vindt u ook?

[00:12:30]

Vroeg half twee. Het maakt niks, zouden moeten, niet lekker zitten. Dat heeft te maken met computers enzo, dat allemaal. Je moet vroeger moesten die Copijn natuurlijk inleveren en dat was voor de helft. Om 9 uur zat je klaar. Je mag de eerste deel van je verhaal en daarna maakt je het nog een keer af ofzo. Heeft beetnemen of me ooit eens een keer uitgelegd. Dus niet meer voor te stellen nu.

[00:12:48]

Maar wij vergaderden en dan werd er een beetje verdeeld. Degene die het nieuws binnen bellen op maandagochtend. Ja, dat heb ik lang gedaan. Ja, en dan was je klaar. Zo half twee en ging je ging je naar huis en dan begon de week.

[00:13:00]

Ja, maar daar kunnen we straks nog een beetje proberen een lijn in te houden. Nou, maar we zijn er toch zo radeloos. Want euh. Af en toe nog gewoon voor Feyenoord. Ja, ik heb gisteren tot diep in de inkomkaart telefoon zitten staren. Gent kwam vanalles binnen, maar geen draaiboek. Maar in dit geval denk ik het draaiboek is toch niet aan. Snap je?

[00:13:17]

Ja, maar dat maakt niet uit. Ik werd 12 jaar lang bij een tv programma gewerkt en houdt ook niemand zich aan dat ruim. Maar we werden een week gemaakt. Het draaiboek zit in mijn hoofd, dus ze gaan even terug naar die PGL. Waar waar Hugo dan in zat, brandde zijn auto rood. Die rode Peugeot. En je zei van je het werd allemaal een beetje teveel met die column had en je was voor jezelf begonnen. En het schrijven van zoiets.

[00:13:35]

Maar hij is natuurlijk wel heel veel discipline denk ik. Je kan niet even twee dagen overslaan. Nou dat. Dat heb ik wel altijd gehad. Ja, laten we zeggen van euh. Als er een deadline is, dan dan kom ik wel op tijd af met mijn teksten. Ja, maar niet dat je je eigen tijdlijn denkt. Ja, maar dat daar kon ik me wel aan houden.

[00:13:53]

Alleen wanneer krijg je door voor in dat proces van h. T. Ik heb het juiste spoor gekozen de City. Hier zit iets in een vakje dat gelijk vanaf het begin, vanaf het begin.

[00:14:01]

Want ik. Ik. Uhm, ik sprak al vrij snel en met Leo erbij met alle hoofdpersonen. En toen kwam die die eerste bespreking in juli de eerste klasse bij mekaar kwamen. Van de Herik spelersgroep van Hanegem Nou en toen was van van de Herik was heel, heel boos eigenlijk hoe het afgelopen seizoen was geeindigd met veel geouwehoer. Willem wilde stoppen. Ja euh, hadden we weer overgehaald. En 20 miljoen. Eén ding niet via de media communiceren. En al vrij snel kwam Willem over de brug in de media over Trustfull.

[00:14:33]

En dat zette kwaad bloed bij Trustfull en zijn vrienden, die natuurlijk ook een beetje voelden. Zie je wel. Nou ja, in de verstoorde verhoudingen tussen Trustfull en Van Hanegem. Ja, dat etter de maar door van de eerste tot de laatste minuut. En dat hij Willem ook uiteindelijk een flinke zet wel gegeven. Tot die wedstrijd tegen PSV 3 0 verloren. Toen lieten ze het expres lopen, de spelers. Maar wist je niet vooraf dat het zo zou gaan lopen?

[00:14:58]

Want het was natuurlijk het jaar daarvoor natuurlijk al hommeles zat, maar zat er wel een beetje. Weet nog met de Libregts. Was toen volgens mij even een soort technisch directeur. Dat ging wel niet met Van Hanegem. En ja, het broertje en het broertje. En toen kwam jij natuurlijk met dat. Met dat boek. Het enige nieuwe was volgens mij dat Koeman kwam toen. Dat was wel effe wat h. Ja, dat was wel. De hoop was hoog weer als vanouds.

[00:15:19]

Ja, stonden ook veel mensen te kijken bij de trainingen. Ja, Ronald Koeman, die was natuurlijk. Kijk je als je nu een Ronald Koeman denkt, denk je aan een stevige man. Die was toen echt 30 kilo lichter. Ik ook trouwens. Maar uhm, die kon echt nog wel wat toevoegen aan aan dit feit. Want ze was wel de stille hoop van dat Ajax vijfennegentig Champions League. Nou, waarom zouden we niet kunnen wedijveren met die hoop?

[00:15:43]

Die was bij de supporters als vanouds. Supercups speelden ze heel goed toen na te gaan. Nou ja, daar gaf ze heel veel elan. Ha Feyenoord met Koeman. Daarbij raakte een beetje hetzelfde wat je had toen Gullit kwam.

[00:15:55]

Kreeg opeens een smoelwerk enzo. Het was ook af als een met ook weer weg.

[00:15:59]

Maar dat weet ik nog wel. Ja, die hoop daar toen wel. Nou ja, in. En uhm, toen het al vrij snel fout was gegaan, toen voelde je wel aan je aan je klomp aan. Dit wordt een spannend seizoen. Ha! Ofwel op het veld omdat ze Ayaz kunnen bijhouden, ofwel het G. Het gelazer, het gedonder t ether, dat gaat de gaat verder. En zo is het ook gegaan, want twee maanden eigenlijk laten twee halve manen en Willem was weg.

[00:16:22]

En daarmee was het ook volgens mijn boek, wat bij heel veel mensen de schellen van de ogen heeft te doen.

[00:16:28]

Gaan we omdat jij bent wars was van al die heldenverering die je voor die tijd in negen van de tien sportbeurs voetbal boeken zag en het geromantiseerde beeld? Daardoor kon je niet zoveel, maar jij liet zien hoe het echt was.

[00:16:41]

Het gekonkel, de onzekerheid, de onderlinge. En die kon natuurlijk lekker dichtbij komen hé. En kijk. Willem was natuurlijk goud. Daar kom je. Als je goed met hem was kon je daar gewoon de trainingskampen binnenlopen. Dat was ook voor toen echt uniek. Daar waren er eigenlijk. Maar jij Hans van Vliet zat er wel eens. Ja, zo nog een, twee, drie. Marcel van der Kraan misschien.

[00:17:03]

En dan had je het wel gehad? Ja, maar het is een heel typerend beeld in het boek. En wat ik? Je bent nu deze week met je mediaoffensief bezig. En terecht. En dus ik heb dat allemaal geluisterd. Maar wat mensen zeg maar van een matige generatie opvalt of het beeld wat heel sprekend is voor ze is dat jij Willem van Hanegem interviewt terwijl die naakt is. Ja, hij zit naakt op een stoel en jij beschrijft ook dat lijf vind ik nog steeds heel bijzonder zelfzeker.

[00:17:25]

Zeker, maar zeker als je als je uit deze in deze tijd opgroeit als journalist en je kent die mensen alleen maar in club kostuum voor zoon Chris Woerts sponsor boord van Isidorus. Dan is het wel andere koek. Als je gewoon tegenover je naakte man zit die gewoon vrijuit zit zitten praten ook met je. Ja, en dan wist ik gewoon instinctief wel dat ik ook euh moest beschrijven hoe dat eruit zag. Ha, dus die diep die hij doet ze sinds zijn sokken uit.

[00:17:50]

En dan komt er zo'n zanddam van die witte, dikke, brede Vreven af. Hij heeft jubel tenen zoals wij allemaal die teen hebben hier beschreven. De wreef alles eigenlijk. Ja en. Als hij zich dan heel langzaam uitkleedt en voortdurend op zijn gemak vertelt over wat er gaande is met deze spelersgroep en dat die eigenlijk heel somber is. En dan die handeling van die kennen we ook niet meer. Een sigaret opsteken ook zo mooi. Daarom kijk ik graag naar dat soort Netflix serie, zelfs met Mettmann en zo.

[00:18:21]

Er wordt gerookt jongen in de jaren 60 70. Heerlijk is dat. Ja, we hebben een foto in het archief zitten. Er zit een briefje met foto van John de Pater, die ook heel erg voor mij die sfeer van toen typeert. Dat is dat ouwe euh.

[00:18:35]

Dat is nog in het oude stadium eigenlijk t begin van ook wel van de ellende. Dat keukentje van die Henk Bos. Die laatste die zijn hele leven lang tomatensoep voor die spelers maakte. En dan Jorien van den Herik.

[00:18:44]

Maar dat ze met een Barclay sigaret in zijn hand en verhalen Hanegem sigaretten ook met naar Barclay en ook Mumble backlijn om half elf s ochtends om eventjes alle ellende door te nemen en zo. En zo werd het wel een beetje. Euh, bepaalt de strategie van de club. Dat heb ik. Ik heb. Ik mocht voor woordjes schrijven en Hugo's boek. En ja ja, ik heb ook wel ge geschreven dat voor de buitenwacht zeg maar voor de buitenstaanders is Feyenoord een soort euh ja, een beetje hetzelfde als de stad.

[00:19:09]

Ha in een harde club met een hele grote harde volksclub. Euh. Heel rauw en zo.

[00:19:15]

Maar in werkelijkheid is het een zo gevoelig als een politieke partij en wordt het vormgegeven door een paar mensen.

[00:19:21]

Is ook zo bij achtergrond veel te veel emoties? Ja, alleen maar emoties in. En dat zie je toch eigenlijk nog wel, Marthijn? Als bedoeld natuurlijk. Ja, een Dickey is natuurlijk ook een vat. Euh euh. Emotie? Ja ja, dat klopt. Ja, het is dat. Wat dat betreft is er heel weinig veranderd in die 25 jaar, maar daar moet ik ook altijd zo lachen als mensen zeggen dat ik de Chris Woerts achtige onder ons zeg.

[00:19:42]

Altijd ja, van emotie kan je niet leven. Dat is altijd de dooddoener. Nee, Feyenoord is emotie, is het enige wat fijn dat heeft. Als je namelijk niet zonder emoties naar Feyenoord kijkt als je er gewoon zakelijk naar kijkt, is er geen enkele reden om de borden verwijderd te zijn. Nee, je verliest altijd de beste spelers spelen in een andere stad. In ezelin word je zeiknat en ineens in de 10 jaar word je dan kampioen en dan is een enkele explosie.

[00:20:03]

Ja ja, die hoor je tot tot aan Den Haag, Amsterdam en Eindhoven. Maar dat is een mooie emotie. En zeg maar. Het is een en al emotie, dus alles wat je hebt eigenlijk ja, bedoelt in feite dat je mensen nu dat geld voor die voor die seizoenkaart niet opeisen omdat ze een mooi shirt hebben gekregen. Dat is allemaal emotie, zaagblad van emotie ingespeeld. Echt juiste strategische visie zetten. Maar dat is ook wel weer iets tremor, socialistisch shirt en daar oude financië uit de koker van Tsipras.

[00:20:31]

Maar dat heel hoopgevend, dat daar blijkt uit toch wat? Waar ik een beetje aan twijfelen dat ze toch hun supporters wel iets beter kennen dan ik dacht. Weet je wel, ze hebben wel gesnapt dat dat shirt goed moet zijn en dat dat exclusieve. En dat is het niet. Als je als je als je geen restitutie wil, dan krijg je het talent gigantisch verloren gaan spelen. Ja, precies wanneer ziet iedereen weer dat shirt niet? Heb je zeker je geld teruggevraagd?

[00:20:53]

Ja, ik vind het wel grappig dat er op hoog niveau wordt gediscussieerd in allerlei groepjes van Feyenoord van. Moeten we het nou wel of niet doen? Ha bedoel, is dit moreel wel te verkopen? Ze kopen dan zo'n prutser Bratton? Sorry Martijn. Ja ja. Nou ja, ik kijk. Nou ja, wie weet. En euh ja, ze kopen wel zo'n prutser of huren ze. En dat kost dan 5 tot acht ton. Weet ik veel?

[00:21:16]

Nee, we zitten op de meent. Hoor je dat?

[00:21:17]

Ja, dan komt Memphis Depay weer langs. Komt dus een Rolls-Royce groeien? Ach ja, en dan vragen ze ons om restitutie. Ja geeft dat geld een beetje goed uit en iedereen heeft daar dan ook z'n z'n motivatie voor. De ene is gewoon blind voor Feyenoord, wat ze ook doen in de ander zegt van nee, dit is mij echt een brug te ver. Alsof het over ethische kwesties gaat. Ja maar.

[00:21:41]

En als je dan ziet hoe makkelijk het hersteld wordt. Shirt in de goeie kleur.

[00:21:46]

Ja, werkelijk goeie Waaltje erbij. Dat is ook mooi weer, maar uiteindelijk gaan ze toch overstag. Ja, want dit is dus de club heeft het nodig. Dus dus dan doen ze. De magie zit hij wel. Dom gedaan Martijn. Ik bedoel, ik heb bij Sparta met 2 nee sportboek 2 kaarten als altijd. Ja ja, dan heb ik vooraf ingevuld van ik zie al af van dat vroegen ze. Ga je? Ga je the way? Zeg je nu al van ik zie er vanaf als ze niet gevoetbald.

[00:22:08]

Dat hebben ze bij Feyenoord kennelijk niet gedaan om ze zeker niet gedaan. Nemers hebben zich laten leiden door de KNVB. Wat? Nee. Gaan door zich laten leiden door de KNVB. En die zou je kan best je begroting maken op voetbal met publiek naar de winter, dus dat hebben ze ook gewoon gedaan. Waar natuurlijk blij mee, want ik kon ze dat gewoon doen. En eigenlijk was het het vooruitschuiven van het probleem dat dat toch wel zou komen.

[00:22:27]

Ja maar ja, dat is. Het is voor Feyenoord zo lastig, want het is geen Ajax dat effe 25 miljoen afdekt. Van nee hoor, jullie krijgen allemaal je geld terug. No worries. PSV heeft het op een andere manier gedaan. Ja en Feyenoord had dat geld gewoon nodig. Dus eigenlijk weer een beetje op de pof geleefd. Zoals zo is. Wat is de laatste stand van zaken qua qua geld dat ik hoor? Verschillende verhalen. Ik ben niet zo extreem goed ingevoerd, moet ik zeggen.

[00:22:48]

Maar aan de ene kant hoor ik van nou de kon wel eens een investeerder aankomen en ik las dan weer op de site van van Jan Dezwarte een stukje van een leefbaar lid. Die zei van nou iemand heeft afgezegd en steekt er geen wat. Was het 70 75 miljoen, dat wordt morgen besproken, geloof ik in de gemeenteraad donderdag op de gemeenteraad. Maar wat als je weet dat die van Bodegem is? Ze zijn echt zo. Ik weet ook niet waarom.

[00:23:12]

Maar ze zetten volop in op of Amerikanen die van Bodegem is geweest en de bedoeling was dat ze van de van het voorjaar weer zouden gaan naar Amerika om een investeerder te vinden van 130 miljoen. Ze zetten daarop in en ze zijn natuurlijk hier al geweest. Amerikanen van de zomer hebben ze in de Fitzgerald of zoals ze gegeten met een paar van die van die commissarissen maakt het Luc steeds maar niet. En ik vraag me ook eerlijk af. Als je dan 130 miljoen in Feyenoords steekt, wat krijg je ervoor terug?

[00:23:38]

Dus ik denk eerst dat die je een reorganisatie van de opleiding en een nieuwe structuur dat die eerst ingevuld moet worden en dat er dan een investeerder zal instappen. En misschien is die investeerder ook wel gelieerd aan dat de sport Zoology. Wat je wel van de heropbouw van die Mitford? Ja dus die gaat eerst de structuur invullen en dan heeft die misschien nog wel een Kortjakje. Dat zegt Nout is nou zo voor mekaar. Qua organisatie kan er nou wel wat geld in douwen.

[00:24:02]

Ja ja, ja dus. Maar voorlopig is er nog niks en voorlopig moet.

[00:24:07]

Maar ja, ze hebben wel een hele hele interessante trainer. Ja, misschien kunnen ze de Boose niet voor 30 miljoen verkopen aan niemand.

[00:24:14]

Heb je gekeken hoeveel was die ik heb? Ik heb niet de hele wedstrijd. Wel als ik langs de lijn doe, dan kan ik niet geconcentreerd kijken naar een een wedstrijd. Het is euh ja. Kijk, Dick Advocaat is niet helemaal achterlijk natuurlijk. Als je ziet booze die ik ook wel trainen. En het is een spits waar je niet lekker mee verder kan voetballen, maar wel eentje die een beetje in de zestien weet waar de goal staat. Opportunistisch.

[00:24:33]

Een beetje in Zaki achtig type, zonder ritme. Omdat natuurlijk niet heel veel heeft. Hij heeft gespeeld, maar het is geen geen spits waarmee je lekker voetbalt. En dat zal je wel weer tegen dat er tegen dat Fortuna.

[00:24:44]

Ik vond het wel opvallend dat de kenners en waar ik mezelf niet onder schaar, maar de Mario been zijnde. Die waren wel heel duidelijk. In de woorddeel na mist het niveau dus niks voor Feyenoord, dat heb ik van bijna iedereen. Maarja zat eerst t hart eerst aan. Maarja dat ie moest spelen. Ja nou daar speelde. Nou dat was het niks. En dat zegt Advocaat natuurlijk al maanden gewoon niet goed genoeg. Nee, keihard. Maar dat is wel zoals het gaat in zijn een Minnesma binnen zo'n KJH.

[00:25:04]

Kijk zo'n jongen als die niet kan voetballen. Als ik dat dan begrijp. En je maakt ook geen doelpunten, dan houdt het ook toch op. Ja ja, maar t is wel investeren. Ook van die jongens die dan nog 15 maken per seizoen die er niks van kunnen en die schieten dan vijftien in. Kijk, hij scoorde en hij werkt hard. Hij werkt keihard en hij scoorde vorig jaar toch wel een paar keer. Na dit jaar heeft het niet kunnen laten zien door blessures en dixi de die in hem zitten.

[00:25:26]

Dus z'n kans komt maar wat je wat en anderen ook dat mannetje. Ja misschien ja. Maar ik geloof niet dat dat tot slot hem aanraakt en dat het ineens euh. Nee hè? Nee, dat denk ik niet.

[00:25:35]

Denk jij wel dat die stof dat alles wat ie aanraakt en nu GOSA gaat nou ook. En we hebben natuurlijk vaak gezegd zeggen en dan worden we een beetje om verketterd Michel en Dirk, maar sloot 40 wedstrijden trainer van van aanzet geweest. En er wordt nou net gedaan. Hij komt naar Rotterdam en hij verandert Feyenoord. Het is altijd toverstokje in een in een voetbal machine, maar zo werkt het natuurlijk gewoon. Ja, gek he.

[00:25:54]

Maar dat is misschien na een 1 tot en met. Maar ik heb bij hem het idee dat het wel eens van het niveau. Peter Bosz. Louis van Gaal zo mag ik eigenlijk niet noemen. Maar dat er een man met visie, een man met veel vreugde, een man die er ontzettend veel werk in stopt. Ja, en dat heb je nodig. Uh, nou, ontzettend veel tijd investeren in je spelers. Uh, die spelers duidelijk maken hoe je wilt voetballen.

[00:26:22]

Ja. En dan moet Feyenoord de komende jaren de rest doen door goed gescout en in de jeugdopleiding goed op poten te zetten. En dan? Dan kan het best wat woorden alleen. Ik ben ook zo bang dat er weer in juli wordt gezegd. Van Nauen gaan we gaan meedoen. Dat moet Slott. Dan moet Slott neermaaien een slot moeten zetten. Van mij redelijk meedoen om de prijzen omhoog. Dat was maar dat gaat zich dat nou toch gewoon gaat al niet zeggen.

[00:26:43]

Nou, gewoon een jaarlang van. We worden zesde of negende. Dat kan niet dat gaan. Waarom niet? Ja, maar dat zou ook het beste zijn. Je hebt helemaal gelijk één stap terug uit die helicopter moeten ze nou eens en niet een paar van die b acteurs laten zich laten komen op zo'n opendag. Maar inderdaad Slott die microfoon pakt en zeggen jongens één ding. De komende twee jaar reken wel nergens op. Ik ga allemaal leuke jongetjes van Varkenoord opstellen, daar gaan we heel veel plezier aan beleven.

[00:27:06]

We gaan ook verliezen. Maar wat is daar op tegen? Je weet toch dat wedstrijden breekt of voor gigantisch de pleuris uit? Nee, want hij heeft gezegd dat word je niet. Dat zijn die mensen na 5 wedstrijd toch helemaal vergeten. En dan staat Feyenoord 13de.

[00:27:17]

Hallo heet ie die allemaal? Rutten dan? Nee maar nee. Moet je weten wat er gebeurt dan? Die tijd krijg je gewoon niet. Daar komt iets op gang in de media en op de tribunes waar ook Arne Slot tegen bestand lijkt.

[00:27:29]

Niemand verwacht zo'n fijne te kampioenschap, maar wel aardig voetbal. Zou lekker zijn en toch in ieder geval Europees. Dat hebben ze ook nodig. Dat geldt trouwens ook. Stel dat ze die dat die tribunes weer vol zitten en en hij speelt van die 17 wedstrijden speelt ieder de helft speelt ie prachtig voetbal en meestal zijn overwinning er maar enkele keer een onfortuinlijke nederlaag. Maar het voetbal is oogstrelend jongen. Ja, die mensen op de tribune, die komen klaar. Want dat hebben ze gewoon sinds Rutten niet meer.

[00:27:56]

Dat klopt sinds Rutten, de trainer die liep tegen dezelfde problemen aan. Fred. Toen liep ik tegen exact dezelfde probleem aan begon met een soort bjq waarmee die dan de voorronde van de Champions League in moest, geloof ik. Besiktas uit met allerlei spelers die we daarna nooit meer hebben teruggezien, verloor voor de beker bij Go Ahead. En ja, toen toen het begon te draaien was de achterstand op Ajax al zo groot dat ze die nooit meer konden inhalen.

[00:28:19]

Einde van seizoen ging die ook gewoon weg. Ondanks het goeie voetbal en ondanks winst op Sevilla een rondje verder in de. In de Europacup. Het blijft gewoon heel ingewikkeld en ik ben ook benieuwd of of of slot bestand is tegen Rotterdam. We hebben het ook vaak besproken. Het is nogal wat als je bij Assad in je werk kan doen in een relatief rustige omgeving. Niet al te veel druk? Ja, of je komt hier en je loopt naar het trainingsveld.

[00:28:42]

En daar staan een paar van die supporters.

[00:28:43]

Hij Slott, ja, ik ben benieuwd.

[00:28:46]

Nou ja, goed, hij moet weten dat Feyenoord een vulkaan is met veel emoties. En het lijkt mij een hele hele rustige rustige gozer is ook zo. Wij kennen weer, kan verstrekken stressbestendig lijken, maar hij moet zich ook realiseren dat Frank dat is niet alleen een vulkaan, maar fijn is ook dat vrachtschip wat in dat kanaal vastzit. Weet je wel, je gaat het niet met n duwtje. Een hele andere kant op zee op op krijgen.

[00:29:08]

Het is een heel langzaam proces volgens mij. Voordat je dat voordat je al die fijn, dat is er tot op het bot verdeelde club al. Al sinds 1971.

[00:29:16]

Ja ja, maar daarvoor waren nou wel gecreëerd. De voorwaarden worden genegeerd. Ja ok.

[00:29:20]

Maar waar een van de belangrijkste voorwaarden voor succes is, is toch een goeie spelers een goeie spits, maar ook dat iedereen dus hetzelfde doel heeft. Meete weet je wel. Maar wat nou als die dadelijk ineens dat ie mag investeren? Dat er ineens een investeerder congrespaleis? Dan heeft ie heb je ineens een bankrekening waar je waar je hele lekkere spelers van cardiale elftal heb je dan opeens. Daar moeten we niet met booze niks gaan komen, want dat was ook wel een verkeerde 4 miljoen.

[00:29:42]

Dat is ook precies echt een hoop geld, ook onder druk van dik Hyla, maar niet. Maar wat dat betreft is er als je weer teruggaat naar 25 jaar geleden is er dan toch ook weinig keus. Iemand kwam. Weet je wel, dat soort allerduurste speler in de in de geschiedenis van Feyenoord? En die jongen, die werd aan zijn lot overgelaten werden na Lazovic. Maar toen iemand jou kwam, dan moest dat worden. Ja, je leest het in jaarboek.

[00:30:02]

Je weet toch best ja, je werd gepest. Jongen die gozer niet normaal een hele lieve jongen. Hij kon ook echt wel voetballen. Uhm, en eigenlijk dat vond ik wel heel grappig dat van de Herik het werd toen het een zaak voor de tuchtcommissie. Eigenlijk dachten ze toen. Maar ja, weet je wat een gedoe is die tegen Laman gaan, maar van Dirk. Ach ja, we zijn nu zo ver met hem. Nu halen we maar binnen ook.

[00:30:25]

Eigenlijk vonden ze wel een beetje teveel geld ook. Ja, maar die zette toen door en liet Van den Herik zich van zijn sociale kant zien. Maar dan uiteindelijk komt ie binnen. En vervolgens is er geen vervolg.

[00:30:36]

Nou ja, wat was dat nou eigenlijk bij die jongen? H? Dat was toch zijn persoonlijke essentie, wat ingetogen persoonlijkheid? En dat die een beetje gek Nederlands sprak toen nog? Ja, want het was niet zijn kwaliteiten in principale. Nee, gewoon mee. En niemand nam het voor hem op.

[00:30:49]

Nee is daarna wel veranderd. H. Was geloof ik een of andere selecter ergo celebrity geworden in Polen met Dancing On Ice, want ik dat hij al neemt. En zo ja, een bedrijf heeft hij zijn bedrijven miljonair. Alles is hier. Nou, dat vind ik dan wel leuk om te horen. Hij lacht iedereen uit hoor nu. Ja ja, maar hij zou Jan de ziel daar niet voor hebben gezorgd dan? Ja, dat was altijd de grote kracht op de achtergrond.

[00:31:08]

Een slimme man waar je ook maar doedag toen. Ja ja, die heeft veel goeie dingen gedaan voor Feijenoord jan. Wat grappig is wel dat boek, want ik heb het. Toen was ik eenentwintig. Ik heb dat in één ruk uitgelezen. Wat gingen ze terug een apotheek toe.

[00:31:21]

Toen zat ik, toen werkte ik bij het Rotterdams Dagblad. Uitslagen dienst oké, met met Mikos en belden we gewoon naar uh ja, want ik val steeds hoger. Wat is geworden? Ja, 2 0 is 3 2 maken. Oh nee. 2 3.

[00:31:35]

Nee. 3 2 hoor. Dronken meestal een kwartier in de kantine. Kreeg je dan aan de lijn. Ze moest het allemaal uitzoeken. Wat wel een goeie leerschool. Ik werkte bij de Westlandse Courant. Nou, dan heb jij ook nog wel wat ben je ook nog wel gewerkt. Ik werkte bij De Maasbode. Ik deed gewoon eigenlijk alles en ik zat nog op school bij, maar eigenlijk alleen voor de stage. Dus ik las dat boek en ik denk van ja, dat was echt een eyeopener.

[00:31:53]

En nu, 25 jaar later. Je had dingen die er toen gebeurde gebeuren nog steeds tijd delen. Bos die je. Dat is nou ook weer met met met met in de leiding met allerlei types enzo. Dat is wat dat betreft is er gewoon niks veranderd. Dat is het enige verschil. Is dat dat de, hoewel de nog steeds een prestatie van formaat is van Hugo, het boek? Ik word niet voor niks vijfentwintig jaar later herdrukt. Je kan het zo weer lezen.

[00:32:14]

Uh, is dat het nu nog moeilijker zou zijn om zo'n boek te maken? Bijna onmogelijk. Dat is voor elke journalist in Nederland onmogelijk om om zo diep binnen te dringen. Roosmalen is redelijk dicht in de buurt gekomen bij Vitesse als Vitesse. Het was Vitesse. Die heeft een heel eigen stijl. Ha, die. En die heeft zich ook niet met besturen. Zo bemoeien echte maar ook microniveau. Weet je wel dat de Dekock en zou beschrijven als een geweldig boek?

[00:32:39]

Trouwens, geweldig. Ja, maar dit zo diep in zo'n club met allerlei inside info informatie. Ja dat dat. Ja. Nee, niet zo gedetailleerd.

[00:32:50]

Jammer. Nou ja, of je moet 3 miljoen neerleggen. Ja, nee, maar dan nog niet Disney. Maar wat dan nog? En dan gaat er toch nog iemand van die club overheen en dat is bij jou niet gebeurd. Dik onafhankelijk. Ik heb nog volgens mij. Niemand laten lezen, ik kan me niet herinneren dat ik van de ik vooraf maar het zou kunnen, maar ik denk het niet en ik denk dat Jorina ook niks zou veranderen. Heerlijk gezeur.

[00:33:09]

Die denkt dat. Dat heb ik zogezegd. Maar dat Peter Bosz toch wel aangeboden om euh ja, om dingen te veranderen of de of tenminste één seizoen zelfs drie keer zijn kant van het verhaal te vertellen. Maar die had daar geen interesse in. Was onze positie als algemeen. Je hebt toch wel stockage die voor het eerst als home toen, toen toen het boek werd gepresenteerd en er lag een groot stapeltje daar. En ik zat daar te wachten tot die spelers binnenkwamen van de ochtendtraining.

[00:33:34]

En ja, ons alsof de duvel ermee speelt. Peter Bosz was toevallig de eerste die binnenkwam. Nou, die uitgeverij dacht dat is leuk voor die spelers. Dan leggen we zo'n stapeltje neer. Maar ze hadden beter Mein Kampf kunnen neerleggen in de vertaling, want dan was de sfeer beter geweest. Die Peter Bosz, die sloeg dat boeken open. Die las drie bladzijden nog witter dan ik nu.

[00:33:51]

Echt ja, die.

[00:33:52]

Die zeg wat is dit? Ik zeg ja, dat is dat boekje van Hugo. Die werd helemaal gek.

[00:33:56]

En toen later heb ik nog naast jou en Leo Verheul gestaan langs het trainingsveld toen. Toen was hij boos op jou. Dat was vier weken later die week. En die wilde je gewoon een klap van je kamer. Maar dat wil niet zeggen dat ik de stap naar achter en één stap opzij. Toen stond Leo Verheul voor hem. Ja, dat scheelt. En Leo is flink uit de kluiten gewassen en die ging er ook echt enorm tegen in. Ja, ik riep natuurlijk ook voor jou.

[00:34:16]

Je hebt je kans gehad man. Ja, je hebt drie keer wederhoor aangeboden. Dat wilde je niet. Doei. Ja maar goed. Ja, ik heb er wel eens moeite mee nu. Ik vind het ook wel lullig, want ik maak nu die hele toer en iedere keer komt Peter Bosz weer voorbij. En die arme Peter Bosz is natuurlijk ook 25 jaar later. Dat is een geweldige trainer, vind ik na Peter Bosz al niet te springen toen die hoorde dat dit boek weer werd.

[00:34:36]

Nee, dat denk ik niet bij, maar dat ie alleen bestelt nog gewoon. Nou ja, nee die denkt God verdorie game gaat ie weer. Komt ie met een heruitgave. Dacht dat ik er van af was zeg. Hij dacht dat het verjaard was. Maar het heeft je toch ook geen moeite gekost? Ziet het trouwens hier op nou, 50 meter van de Baja Beach Club voorheen? Ja, daar stonden al die rowing.

[00:34:56]

Hier stonden al die gele kalibratie blaadjes voor de deur.

[00:34:59]

Jawel ja, want die pleuren ze gewoon ook neer in de stad. Waar echter de koningen van de stad.

[00:35:03]

Die gasten hadden toen vroeger natuurlijk een heel netwerk van van mensen die ze uit de wind hielden. Is wel eens een speler wiens naam we niet zullen noemen. Die hebben ze gele kalibratie midden in de nacht per ongeluk tegen de trambaan geparkeerd terwijl de tram nog reed. Ik weet het. En dan kwam de trambestuurder eruit. En die die herkenden hem. En daar waren het een paar telefoontjes. En dan kwam er een taxichauffeur die zei ik radiootje wel naar naar huis.

[00:35:24]

En die andere taxichauffeur, die bracht hem naar een slapende reus. En daar werd, zo wordt het in de stad geregeld. Maar Arie Haan was volgens mij staat dat ook in jouw boek. Dat die verklikkers had in de stad en die gast gewoon een uitsmijter. 25 gulden aan aankwam. Ja, die kwam 3. Gewoon van A en D. Meteen veranderde alles H. Dat lees je ook in het boek Terug perscommuniqué, want daar werd op vrijdag alles anders en de persconferenties et cetera die mogelijk geen volgens mij toch in het Atlanta Hotel zitten, hier een stukje verderop.

[00:35:49]

En die maakt een wandelingetje door de stad. Die sprak ze een portier aan, drukte ze gerechte in z'n handen. Hij wist alles wat er in de stad zelf. Ik kan me nou ja zeggen de Atlanta Hotel. Ik wacht.

[00:35:59]

Ik was in het Atlanta Hotel op de dag van zijn dat hij geen tekenen dat u nog een kleine Kojak genomen, maar ook het grote succes. Toen ik dacht ik vond dat het best een gezellige trainer, want ik was met Jan Swart was erbij en Hans Hagelstein. Ha ha en een haan en ik. En nou, dat was gewoon effe kennismaken ofzo. En koffie en toen zij haalden zo niet de klank. Kon Jack je erbij nou al dat iedereen wel zin in.

[00:36:21]

Ik dacht het wordt een gezellig seizoen. Ja joh, gezellig Arie. Maar het werd helemaal niet gezellig.

[00:36:25]

Maar opzichter Arie Haan is wel een levensgenieter natuurlijk. Trouwens, Van den Herik werd helemaal gek. Hij had zijn blote voeten in. In z'n eentje is konden niet tegen de Franciscus regel. Ik vond van de herrie. Wat ik ook opvallend vond is dat Aryan zelf een beetje had laten vallen dat ie beschikbaar was. Kijk maar naar ja klopt. Dat is met slot ook zo. Had die ViaVia had ie lallend slot heeft ook laten weten van via zijn zaakwaarnemer van nou ik ben eventueel beschikbaar voor jou.

[00:36:50]

Als dat zo is, maar die heeft geen blote voeten in zijn schoenen. Lijkt mij niet. Lijkt mij een keurige burgervader met waarschijnlijk twee kinderen die ook heel veel aandacht besteden aan het huiswerk van zijn kinderen. Weet ik zeker. Tuurlijk, maar maakt maakt het gras in de tuin en zo dat soort dingen. Maar ja, toen was wel iemand. Dat was dan een cultuurschok natuurlijk van Van Hanegem, die altijd met z'n afgetrapte slippers een beetje door die gangers zoals die velden en iedereen welkom was en iedereen sigaretten uitdeelde.

[00:37:16]

En Arie die opeens zei van jullie mogen niet meer in t vliegtuig met ons mee en jullie mogen niet meer in het hotel. Toen begon het eigenlijk. Ik vond het mooiste hoofdstuk of één van de mooiste hoofdstukken dat en dat. Dan ga je natuurlijk aan trainers denken. De manier hoe hij de pers voor zich probeerde te winnen weet je wel zo van dingen uitleggen. En. Het gladde druipt er werkelijk van. Hij zag hij zat. Het was in Engeland.

[00:37:36]

Jij was er ook bij Michel. Euh, Everton Feyenoord. En ging ie vooraf met al die journalisten? Ging ie het uitleggen? Maakt die aantekeningen op een blaadje? En ik dacht van dat blaadje wil ik voor hard gaan natuurlijk. Al die loop lijntjes zie, die wil ik wel hebben. Dus ik zat te flashen. Wat doet ie daarmee?

[00:37:52]

Weet je wel m. Maar euh, hij zeiden ze allebei van. En die steken we gewoon weer in de zak, want die moet je natuurlijk nooit laten slingeren. Ik denk. Celui was slim, hij had alle truken laten optekenen dat veel van die van die je als verslaggevers al langzaam euh. Euh. Ging dat al naar zijn kamp toe. Hij zich wel euh. Probeerden altijd graag. Té glad toch? Of maar het alle grappigste als die Trustfull die denkt na.

[00:38:15]

Nu kom ik van de hel in de hemel. Ja, maar waar vervolgens tot die anderhalve week later zat die gewoon keurig op de banken bij die RoboCup wedstrijd die je het gek, want de wet hier niet in hem gelooft onvoorwaardelijk.

[00:38:29]

Hij kon lekker voetballen op die Tresco, maar hoe snel die weerzin tegen Dehaen toenam, weet je wel met het idee dat Aartje van de leiding Feyenoord dit doen naar al. Dat gingen allemaal veranderen en zal je leest het gewoon in die vanaf de pagina's dat het gewoon. Hij kwam binnen als een soort verlosser, maar eigenlijk na een. Het ook nog spuugzat. Zal ook wel zijn gekomen door Johan Derksen, die ongetwijfeld een paar lelijke collectibles heeft geschreven over over het verleden bij Standard Luik, et cetera.

[00:38:52]

Ja nou, maar het was vooral de de strijd om de macht tussen Koeman, de aanvoerder en de trainer daar.

[00:38:58]

Ada mondde het uiteindelijk in uit en dan is Koeman toch de grootste. Koeman heeft. Dat heb ik een beetje laten liggen, als je maar iets beter. Later kwam daar pas op gang hoor. Nou volgens mij. Ik heb dat wel gelezen. Dat euh, dat Koeman ook in het tot in de hotellobby bleef zitten toch iedereen daarvan moest. Ja dat ja en dat ie er gewoon schijt aan had en hij had gezegd niet durfde om. Nee nee, durfde de grote Koeman al een week later natuurlijk wel.

[00:39:20]

Dan zaten de al die internationals rond mekaar in La Coruña. Die heeft daar gespeeld. Allerlei bekenden in de lobby zat nog even wat een koffie te drinken en te babbelen en Van Geel een Whittier Verbeke acht dus acht uur of negen, dus negen uur. Nou, die werd gewoon als een kleine jongen naar zijn kamer gestuurd. En dat helpt toch niet mee? Nee, natuurlijk niet, maar van die statuur dan toch behandeld als kinderen? Ja ja, ik ben ook wel eens misbruikt.

[00:39:41]

Dat was ook met Peter Bosz. In Kazachstan was dat. Dat is ook wel een beroemde trip geweest. Dat heeft ook heel veel kwaad bloed door wie misbruik nou door het bos eigenlijk om de OM, om Van den Herik en en euh, Arie Haan te provoceren. Weet je wat ie moesten doen om 11 uur naar de Kamer? En dan zou jij om tien voor elf van de Wii U wat drinken en dan ging ie pontificaal met mij zitten praten aan de bar.

[00:40:01]

Ik had er natuurlijk allemaal niet in de gaten in mijn naïviteit, maar dat was gewoon een soort provocatie.

[00:40:06]

Van wie? Even kijken of iemand mij naar bed durft te sturen. Weet je wel. En dan?

[00:40:10]

S ochtends kwam ik dan bij het ontbijt en dan zat Arie Haan daar en die ging dan mij daar de schuld van geven. Zo ging dat daar de hele tijd door. Weet je wel heel vermoeiend. Ik vond dat geen leuk. Maar dit is weer een bevestiging van Peter Bosz dan wat Van Hanegem anders? Te toevallig was dat Peter Bosz maar ik achter hem alle andere spelers wel toe in staat.

[00:40:27]

Ja, Van Geel had dat ook wel een handje van in het begin, maar op trainingskamp naar Marbella en dan zat je op opzet op Zestienhoven zodat je gewoon koffie te drinken. En dan kwam die bij ons zitten. Maar al die spelers zaten daarna gewoon expres bij ons zitten. Koffie drinken, dat ging niet met ons praten. Die spelers dachten van hé, maar ga je ze dan zo goed met die technisch directeur? Kunnen we nog wel wat tegen De Jong gaan?

[00:40:46]

Dat is natuurlijk ook weer over nagedacht. Ja ja, ja ja ja.

[00:40:49]

Dus als jij nou een keer terugkijkt naar euh, want je zit er nu weer een beetje in om vijfentwintig jaar terug is dat Feijenoord van toen. Is dat nog dezelfde club als nu? In essentie? Of is de V is er toch wel veel veranderd in een kwart eeuw tijd? Ik kan het niet beoordelen, want ik zit niet bovenop Feyenoord, nu niet van de baan. Je. Je woont in de stad. Ik vond het ken veel Feyenoorders. Ik vond het toen wat.

[00:41:12]

Wat wat amateuristisch. Wat kneuterige ik vonden de voetballers ook euh. Onprofessioneel? Ja, ik denk dat ze nu niet stappen of heel weinig stad. Nou ja, nu kan dat in korona tijden ook niet. Maar volgens mij is het zo dat de voetballer niet zo gek veel meer staat, want dat gebeurde bij Ajax ook. Tuurlijk bedoel voetballers. Euh. Die bestonden bij de gratie. Euh ja, van de Baye Beach en het Leidse Plein. Sterker nog, ze dragen ze dat ook Feyenoorders en Ajacieden samen.

[00:41:42]

Ja. Nou ja, die verhalen die kennen. Volgens mij is de voetballer nu veel professioneler dan verschralen dan destijds. En saaier. Ja, dat kan ook met die social media en natuurlijk druk. Dat had je vroeger allemaal niet zo'n zo'n kalibratie op de stoep.

[00:41:56]

Maar klagen daar wel eens over dat je vroeger dan ooit nog wel eens weg. Maar nu zat al die al. Die is ook zo een kameraadjes en zou je kon helemaal niet meer. Nee maar Martijn zeggen terwijl ze dat vind ik een goeie uitspraak.

[00:42:08]

Feitelijk is de grootste amateurclub van Nederland. Ja, is dat ook waar? Ken je wel wat in? Ja maar. Maar kijk bij amateurclub dan. Dan denk je aan aan t Klein. Maar Feyenoord is zo onnoemelijk groot, Feijenoord zo religieuze beleefd ja, maar wel zo dat je iedereen kan spreken als ik vroeger naar de naam omdat Deltasport belden krijg ik ook gewoon iedereen aan de lijn. Dat is nu eigenlijk nog steeds Mumm. Kijk maar, dat vind ik ook wel weer knap van jou.

[00:42:33]

Dat betekent dat je de dat je de goed inziet. Ik. Ik heb daar heel veel respect voor. Clubwatcher zijn nu is vele malen moeilijker dan het toen was.

[00:42:41]

Tuurlijk. Ik zou. Ik zou maar helemaal geen raad weten. Ik zou niet weten wat ik moet doen. Ik ben gewoon gewend om dan naar de Kuip te rijden waar het gebeurt en. Maar nu kan je er wel heen rijden, maar dan moet je voor je zien. Nou moet je veel bellen gewoon. Nu is het veel bellen en zorgen dat je wel weet wat er ongeveer op die training. Maar ik kunnen jouw opvolger. Straks kunnen die dat nog over.

[00:43:01]

Over twaalf en een half jaar zou ik maar zeggen. Nee joh, dit zijn al die rechten verkocht. Dan heeft Chris Woerts aldus interview rechten en al portretrecht. En dat beeld recht heeft. Ja, ze is allemaal verkocht, net als in Engeland. Ik denk dat je niet meer kunt praten met voetballers dan. Die doen alles via hun eigen social media of via de club. Maar ik denk dat ik ze al deed. Dit zal altijd wel blijven bestaan, maar het wordt wel lastiger, want ik heb er heel veel contacten kunnen opdoen in die afgelopen jaren, toen ik wel overal bij.

[00:43:25]

Tuurlijk, jij profiteert van 25 jaar het sporten nog maar wel bijna. Klopt, dat is zo en daar kan je altijd terugvallen. Je haalt je informatie ook niet per. Je jbb niet beperkt tot het officiele circuit. De persvoorlichter. Daar ga je omheen. Ga je liefst vooruit er omheen. Kent de mensen in de stad en woont en wat heel belangrijk is. Gewoon lekker je eigen mening vormen. En euh dan? D. Het is ook fijn, want dat maak je onafhankelijke.

[00:43:48]

Als je niet schatplichtig bent aan iemand dat je niet iemand hoeft te sparen, kun je alles zeggen en schrijven. Maar die tijd vanuit dat boek uitkwam was geen social media. Net wat jij hoorde was op straat gewoon. Ja, als nou zoiets gebeurt, ja dan kun je net zo goed. Je Twitter en je insteekweg merk je gewoon uitzetten, want dan krijgt u van alles over je heen en dan moet je tegen bestand zijn. Nou weet je wat het ook is.

[00:44:09]

Jaja, we hebben natuurlijk veel dingen onder de pet moeten houden en jarenlang dingen die je wist heb je niet te bewaren voor je. Ik mocht natuurlijk Frank van den Herik ook beloven. Je kan een dagelijkse column in het AD. En het was nat dan om dingen die hij mij verteld. Die waren echt voor het boek en niet voor die dagelijkse column.

[00:44:24]

En jij wist Netelenbos al heel, heel vroeg al. Ja Van Hanegem, wist je dat? Je wist heel veel dingen die je moest maken.

[00:44:30]

Het is ook geweldig hoe dat boek is opgebouwd. Euh, ik vind het ook geweldig goed, begint in mijn herinnering met een speech van Van den Herik die tegen die spelers zegt één ding. Daar wordt hier niks meer gelekt. En het volgende moment gaat ie, zegt Hugo. Alles vertellen. Ja, dat vind ik dus van Hanegem. Die maakte die fout om een fout te noemen. Van den Herik maakte die fout en de spelers maakten ook voortdurend fouten, dus het ging gewoon door.

[00:44:53]

Ja, dat is wel leuk. Ze zijn hardleers in de voetballerij. Daarom is het zo'n ontzettend leuke sekte om om te volgen. En dat blijft ook zo. Ja, dat gebeurt altijd wat. Dus het is stukken. En kijk, als je spelers wil interviewen, zeker in deze periode is dat lastig. Maar dan regelt Feijenoord wel dat je iemand aanvragen en dat via Zoem kan. Of je belt even. Ik moet zeggen de club is wat dat betreft best wel meewerkend.

[00:45:15]

Alleen ja, soms ook wel lange tenen als je als je iets iets vervelends. Dat was vroeger veel minder, maar vroeger had je echt de leider. De Grote Kale Leider. En die bepaalde gantois als Kieron. Dat is dat niet. En die zorgden ook dat er rekeningen werden vereffend. Dat hij die één of twee keer per jaar meestal in ieder geval met oud en nieuw kwam. De nieuwjaars reden? Ja, dan keek iedereen DS die Union. Ik zal nooit dat dat euh dat keeltje van Jos Staatsen doorgesneden zien worden.

[00:45:45]

Zijn goeie dag. Wat maakte die die altijd af? Hoe dat dat Feyenoorders de kon? Dat was ook een overgang.

[00:45:53]

Maar daar ging ineens Schütte. Hakkelend? Ja ja, een jongen probeerde de aangeslagen eigen showde van te maken en zo. Dus dat is maar Jori groot natuurlijk ook verschrikkelijk van die one man show, dat wil zeggen. Turek. Die heeft er intens van genoten en ik moest wel lachen, wat jij ook schreef laatst. Ja, dat staat in mijn en mijn boek Jouw Inleiding. Dat die dan demonstratief aan de andere kant gaat zitten. En dat vind ik ook zo mooi, want de geschiedenis herhaalt zich in dezen.

[00:46:16]

Vadertje Kiebooms, een legendarische voorzitter, had ook ruzie gekregen met de leiding van Feyenoord en was weg en ging daarna aan de andere kant van waar. Het clubbestuur is van erytrocyten. En dat doet Van den Herik nu nog weleens. De geschiedenis herhaalt zich. Alleen dit weekend zag ik tot ons alle grote vreugde de dom weer zitten. Die zat wel mooi op de plek waar ie hoort, namelijk Leo Rens. Met zit al jaren aan snooker. Lekker boven in de Nanou.

[00:46:41]

Mooi toch? Ze zaten echt pal naast mekaar met mondkapjes op. Die twee, die zijn niet bang om elkaar aan een prik hebben gehad. Oh natuurlijk, die hem een prik gehad die kunnen worden. Dat zijn oude vrienden. Die kunnen weer uren met z'n tweeën jaar zitten.

[00:46:54]

Hebben jullie al? Nee, jullie zijn er niet. Ze zijn nog niet zo'n juni of zo heb ik. Je kan op die site verkijken en volgens mij krijg ik in juni een prik ofzo. Maar ja, eerder denk ja in mij. Volgens mij zag ik in de Volkskrant zo'n staatde staan. Ja, ik zie het wel. Nou, dan ben ik helemaal snel aan de beurt.

[00:47:08]

Ik was dus vorige week. Twee weken geleden was jij bij Peter Ouwerkerk werd 75 jaar nestor van de Rotterdamse sportjournalistiek. Ja en euh, die is vijfenzeventig en die had nog niets gehoord. Terwijl Bert Wagendorp van de Volkskrant was ook op visite en Nico kreeg ze prikkie. Die week ging ik gewoon zelf bellen. Taal aanvalsmachine kreeg een uitnodiging voor een preek. Nou, die is een jaartje ouder dan m'n vader. En er werd ook gezegd. Je moet ook zelf bellen, dus hij ging bellen en ik kon gelijk ook terecht op dezelfde manier.

[00:47:35]

Ik was met m'n vader daarheen leiden was helemaal niemand in die sport. Het is toch bizar? Dat is ook bizar. Lag er na al die preken lagen klaar, maar niet meer. Geen arm om in te zetten. Bij mij in de buurt was er een huisartsenpraktijk. Die ging ineens. Die ze die zeiden van jou. We hebben ontzettend veel over, meldt je alsjeblieft aan. En dus iedereen die op dat moment. Ook als je jonger was kon je je aanmelden.

[00:47:54]

Eén prik waanzinnig gewoon. Ben jij benieuwd naar zijn boek? We hebben nou een beetje over jouw boek, maar hij gaat er. Komt ook mee. Want met wat natuurlijk? Ja, tuurlijk. Nou, je hebt wel eens gezegd ik. Ik. Ik had gelezen van Johan heeft ons.

[00:48:06]

Johan heeft ons alle drie beïnvloed. En misschien zelfs wel op genen opgeleid.

[00:48:12]

Opgevoed had hij zeker opgevoed. Ja ja. Maar ik las ergens dat jou de vraag werd gesteld. Ja, die boeken van Van Egmond met Kieft. En ga ik me zo of dat niet te harden was dit jaar tussen. T Is te harden omdat er een aardige gozer is.

[00:48:26]

Nee, ja, Michel en ik. Die mogen elkaar ontzettend. En ja, ik denk dat dat euh.

[00:48:32]

Nou ja, hij heeft mij in ieder geval euh geïnspireerd. Hoe hij zijn boeken schrijft, dat opent mij de ogen. Maar ik denk bijvoorbeeld dat Michael ook wel geïnspireerd is buiten alle. Hij heeft. Hij is onwijs te lezen in euh, van Amerikaanse en Engelse vakliteratuur. Dat heb ik veel minder. Maar hij is om Marcel van Roosmalen ook met veel interesse volgen. We inspireren mekaar altijd. Dat had ik vroeger met Simon Kuper van Hard Gras. Toen ik tien leerde kennen.

[00:48:59]

De manier waarop hij over voetbal schreef, dat was zo wezenlijk anders dat ik dacht o, zo kan het ook. Ja, dat geef je een beetje zelfvertrouwen mee dat ze kunnen. Daarna houden we erover op hoor. Over dat terug slijmerig gedoe over mekaar.

[00:49:12]

Maar ja, nee, maar u is wel. Als je dat ziet. Dat iemand zo zelfs op de Coolsingel bleef leeg. Dat geldt ook voor V. Van Roosmalen heeft dat zelfs gezegd. Wat je wel, die is ook ongeïnspireerd wel. En dan zie je dus dat iemand ook het lef heeft om het helemaal anders te doen. En dat heb je dat tenminste. Misslag voor mezelf spreken. Dat heb ik altijd wel nodig gehad. Dat iemand zegt van een doe het gewoon een keer op je eigen manier.

[00:49:33]

Weet je hoe jij? En in plaats van geproclameerd van zoveel regeltjes als wat het moet en dat. Ja, daar heeft je altijd wel een grote rol in gespeeld, want ik heb.

[00:49:43]

Ik kan me herinneren dat dit boek 25 jaar geleden werd gepresenteerd.

[00:49:46]

En toen ben ik daar geweest in de unit waar je zat van de heren en de vader, de vader van een heel klein gezelschap. Heel leuk team en ik heb hem de laatste uit de kast gehaald. En daar staat dus in voor Michell, die snel ook een boek moet gaan schrijven. Dus amper een kwart eeuw geleden.

[00:50:02]

Ja, ik heb me eraan gehouden. Zo zeker. De rest is geschiedenis, zeggen we er dan bij. Maar schrijven is het allermooiste wat er is.

[00:50:09]

Martijn en kijk, jij zit nu op n boek Pelle, maar nou effe de beste de boeken.

[00:50:15]

Dat is wel een duizend vragen, maar hij, maar hij moet dat ook meer doen. M. Dan moet je m maar zien te verbeteren. Dat is toch wel een stuk je ook wel spreekt. Duizend vooraf gaan bellen. Nou kom je er nog dat die tweeduizend vragen aan Pelle gaat vertellen. Hoe moet je daar nog ooit over denken? Deel 2 in deel 2 een werkje. Ik opteer niet voor een deel 2 of iets anders. Weet onwaarschijnlijk veel.

[00:50:35]

Je moet. Je moet met ons delen wat je nog niet met de mensenmassa hebt gedeeld zonder je hebt ontzettend veel kennis die die verloren gaat. Anders of een soort Selangor worden een meesterwerk en dan verdwijnen nooit meer in de publiciteit lees gewonnen spel en vergeten we dan ook massaal.

[00:50:52]

Vergeten we dan? Nee, Pelle is het standaardwerk. En daarna zeg je gewoon je gek genoeg.

[00:50:56]

Ik heb daar helemaal niets door de ambitie om een boeker boek te schrijven. Kijk Joans uit, die moet een boekje met Pelle maken. Die kwam er toen zelf mee. Dat boek Ik zeg maar, ik geef me wel door. Dat had je snel voor mekaar trouwens. En dat was vier weken. Was een ander land die grote niet meer over praten over zichzelf. Nee, die Hartnett, dat was wel, want dat was de kleine naar Zeeland. Was wel dat nou een klein als echt?

[00:51:16]

Dat was elke dag lunchen en dan babbelen, babbelen, babbelen en een krantje aanvragen kwamen nooit aan. Duizend dus heb ik vrienden hoor. Maar vraag even een paar vragen insturen moet duizend vragen hebben dus. En dat babbelde Maldor. En als ik moe was en naar huis wilde. Ik moest ook nog tikken, dan ging hij Alona nog effe door. Ja zo ging dat maar door. Maar zaten jullie? Waar sprak je overal in en in de stad?

[00:51:34]

Want Haarlem, met elk Italiaans restaurant had ie een band. Nou ja, dus we gingen naar La Salut en we gingen naar Napoli. We gingen naar overal waar de Italianen wel altijd Italianen. En dat was ook de vraag wat is dan het beste Italiaanse restaurant? En daar kon je dan nou de sfeer bij La Salut? En dat dat bij daaraan duidelijk is. Iedereen wist precies wat ie moest zeggen. Maar het grappige is wel dat je dan. Ik weet alles van die gozer ja.

[00:51:54]

Maar heb je nog contact met hem? Ik heb er laatst nog een berichtje gestuurd met heeft ie niet gereageerd natuurlijk lang in China gezeten. Maar het is ook niet zo dat we beste vrienden zijn, want dat boek was nog lag net in de winkel. We hadden al bonje. Had Koeman hem naar Uhm een vakantie gestuurd? Had ie dat dat bord bij Twente helemaal uit elkaar getrokken? Heette dat? Ja, en als straf mocht ie dan een weekje wegblijven en ging niet naar Marrakesh en die andere lag die aan t zwembad.

[00:52:16]

Degenen die foto's naar die speler stuurden had ik een stukje getikt.

[00:52:19]

Koeman straft Pelle met vakantie. En toen was ie terug die spelers. Als ik zeggen ben je ook weer terug. Ayew niet.

[00:52:27]

Dat is goed mogelijk.

[00:52:29]

Dit is allemaal wel een hard Engels verhaal, maar wel opgeschreven. Nee, die later zit ie nou te los te vertellen. Ik zou alles dan a hetvuur en dan wat de spiegel even jou erkent. Ik zeg nou prima daarna naar Engeland. Wilde die ook geen interview aan de vjjy schrijven geven, de auto die de toen ja dat was. In de voorbereiding speelden staat hem te niémand wat ik allemaal had gedaan. Ik was toch een vriendin? Het kon allemaal die ik had gewoon opgeschreven hoe het was.

[00:52:52]

Ja en denk nou ja, die palazzi, ik nooit meer. Toen kwamen we bij het EK in Frankrijk, Zweden, Zweden, Italie. Heb volgens mij hier ook wel eens verteld.

[00:53:00]

In die mix zon zag ik Pelle aankwam. Ja, op een gegeven. Ja, ik zeg je was toch boos?

[00:53:07]

Elyounoussi Het codewoord is Graziano. Zo heet de titel Gràcia. Nee, ja, dat is het codewoord. En daarvoor als je dat meldt, dan kom je in aanmerking. Ook goed gespeld. Ik zou niet weten wat moest. Nou, dan kom je in aanmerking voor een Coolsingel. Lees een boek een boek natuurlijk wel als je als je het kan. Is het wel leuk om een boek te maken?

[00:53:27]

Natuurlijk, maar dat gaat zoveel tijd in zitten. Het is kijken als het goed gaat.

[00:53:32]

Dat weet Hugo ook, maar bij jou is het ook een worsteling. Als het lekker loopt en dat komt een beetje uit wat je wil, is het leukste wat je kan doen met je kleren aan. Als het niet gaat en je zit te worstelen is het gewoon helemaal kut. Maar je kan er niks bij denk ik. Je kunt er een boek schrijven en ook nog een club volgen. En ook nog in het Nederlands elftal weet ik het al een keer.

[00:53:49]

Maar toen we de Gijp wel geschreven naast, maar toen. Toen schreef ik toch elke week een reportage voor Fairly dat balverlies en deed dat tv programma. In die column met grijpen. Toen heb ik dat Gijp daarnaast geschreven, maar toen dat een succes was, heb ik dat wel misbruikt om te zeggen het volgende boek wil ik me helemaal concentreren op. Nee, want daar word je helemaal gek.

[00:54:08]

Het lijkt me zo. Je moet hij altijd in die. Je leeft eigenlijk als je het goed doet. En dat heeft Hugo ook meegemaakt met met zo'n hele club. Ik heb nog maar één persoon, maar je leeft eigenlijk een beetje twee levens. Twee agenda's. Wat heeft je leven? Je eigen leven? Ja, en je voegde de daad zoals jij dat ook. Het ritme van die club? Ja, maar jij was de pleuris uitbreekt. Dan moet je daar zijn.

[00:54:26]

Ja, maar dan dan. En dan kan je daar niks mee. Je moet toch. Bedoel je hebt niet elke week een klimax of elke t als ik nou wat hoor. Stiekem tukje stukje online. Boem klaar. Weet je? Daar kan je wat mee. Dan moet je allemaal opsparen en dan moet je vooruitschuiven zijn. Dan moet je ook maar kunnen. Ja, wat ik mij afvraag bij jou Michel? Euh. Ga jij nou iets overtreffen met Johan Derksen?

[00:54:45]

Je hebt tuurlijk goud in handen. Aan de andere kant is het ook wel weer moeilijk, want Johan is een open boek zou je kunnen zeggen. Ja, dat kun je. Kun jij jezelf overtreffen? Kijk, dat is een beetje mijn tragiek. De Coolsingel bleef leeg. Daar heb ik nooit meer kunnen overtreffen. Olaus is een goed boek. Uhm, een boek over mijn moeder, dat is van een andere orde. Dat heeft niet met sportjournalistiek te maken, maar ik denk dat ik never nooit meer een beter voetbal boek schrijven.

[00:55:12]

Maar hoe zit dat met jou?

[00:55:13]

Nou ja, je blijft het altijd proberen, gewoon. Dat houd je aan de gang. Kijk wat je volgens mij aan de gang houdt. Die al die ellende die je doorstaat even gechargeerd gezegd is gewoon omdat je toch ergens de hoop hebt dat dat lukt. En elke keer lukt het niet. En o is het. Ik denk dat het een beetje hetzelfde is als een sporter. Waarom gaat nou een atleet zijn hele leven in dienst stellen om 1 centimeter hoger te springen dan zijn voorganger?

[00:55:38]

Terwijl je zeker weet dat als je nou maar lang genoeg wacht en je hoeft niet eens lang te wachten komt altijd iemand die ene centimeter hoger dan jij springt. Waarom doe je dat? Ik denk als je dat de eerste keer hebt meegemaakt en het is gelukt, dan geef je zo goed gevoel. Dat wil je nog een keer. En waarschijnlijk lukt dat hem. Heb je daar gelijk in? Jij gaat immers een goed boek op een fijner schrijven wat je hebt gedaan.

[00:55:56]

Maar ik beginnen niet heen te gaan om nog een voetbal boek te schrijven. Nou, ik heb dus kennelijk toch in mijn. Ik had werkt ook niet bij jou, dus totaal niet verlammend. Nee nee, maar ik kijk er ook zo niet naar. Maar wat Kieft is is toch ook wel gelukt met name? Nou nou nou dan ga het met Kieft naar maar ik kijk hem niet meer naar Van. Ik vergelijk die boeken niet met elkaar, want anders krijg je inderdaad wat Hugo zegt.

[00:56:16]

Dan denk je van jou waarvoor zakken nog doen.

[00:56:17]

Ik kijk gewoon per keer per project zoals bij Johan, denk ik. Ik moet gewoon proberen het beste van te maken wat er voor mij inzit. Weet je wel wat ik kan? En met met alle beperkingen en restricties, met het feit dat hij al helemaal is dood geïnterviewd?

[00:56:31]

Met het feit dat we eigenlijk alles of heel veel van en al weten en dat die heleboel niet wil zeggen want ook jouw geliefde levert ook een flinke bijdrage aan. Heb ik daarvoor ingeschakeld? Eigenlijk heet het dat. Daar ben ik ontzettend nieuwsgierig naar. Nee, want ik ga daar een beetje een hobbel, een beetje als een halve gare achter hem aan.

[00:56:47]

Maar ook hier verraadt dat. Daarna komt de Stasi. De telefoniste mocht ik ze altijd horen. De juffrouw vond dat de juffrouw van deze jonge loper uit was geloof. Ik denk dat ik honderd jaar geleden dat ze voor deze schreef. Maar ja, mijn vrouw, die gaat dan als een euh, als een echte Stasi officier de duimschroeven aan draaien. Dus die combinatie, jaja, die moet er een leuk boek op leveren. Openbaar domein. Meer dan leuk.

[00:57:08]

Nou ja, ja en nee, het is altijd moeilijker.

[00:57:10]

Toch om voor je. Wist jij nou toen jij dat het manuscript van de Coolsingel inleverde dat het een klassieker zou worden?

[00:57:15]

Nee, maar ik wist wel dat ik was. Ik was wel heel tevreden. Maar hoewel dat goed weet van jij, bent ze toch net als met de voetballer. Weet je wel of de krant nou jou een 3 geeft of een 8? Je weet zelf al of je weet zelfs over z'n zessen vannacht is of een zware onvoldoende.

[00:57:29]

Ja, ik ben wel heel benieuwd. En waar heeft ie zelf al gelezen? Nou nee, zou je zeggen, maar ik heb het een beetje veel bekeken en hij is twee keer geweest. Dus hij ziet het allemaal wel wat hij zei.

[00:57:40]

Maar daarmee is daar een soort stoerheid onder Al-Manar hoofdpersonen. Dat zal met de voetballerij te maken hebben.

[00:57:45]

Dat dat ze het niet of niet willen lezen. Of in ieder geval zeggen dat ze niet willen lezen. Ik weet niet wat het is. Ik weet zeker dat dit. Hij heeft het wel gelezen, want daar zaten allemaal gele papiertjes in met. Met die foutjes. We zouden het wel gelezen. En euh ja, hij begon niet te mekkeren dat er iets uit moest.

[00:58:01]

Of we geen veto? Nee, maar dat hebben we ook helemaal niet afgesproken. Toen zou ik ook niet accepteren van mij, maar het zou wel de laatste in Nederland zijn die zijn veto mag uitspreken. Ik ben wel echt heel benieuwd, want wat waren we kennen? Werken natuurlijk ook goed. Ja, ik ben wel iemand die meegemaakt. Dat heb ik ook wel gezegd. En ja, ik hou van die man, maar het is ook soms een enorme klootzak.

[00:58:20]

Want jij kwam in 85 en toch 84 50 tot 85, want je had gesolliciteerd naar een advertentie en werd je met je uitgekozen. Met nog eigenlijk. Weet je waarom zou ik? Ik? Ze wilde iemand zelf opleiden. Ik had geen school voor journalistiek, maar ik had wel de nodige regionale ervaring bij Radio Rijnmond sportredactie.

[00:58:40]

Ik had zelf interviews gemaakt met SVW spelers, Sparta spelers voor het huis aan huisbladen. En kennelijk was mijn presentatie euh, niet afstotelijk. Euh, ik zat. Ik werd ondervraagd door volgens mij wat Joop Niessen daarbij Kees van Kuilenburg, Wim Rou Kamp, Johan niet. Nou ja, ik mocht het proberen en na een half jaar hebben ze me aangenomen. Die andere jongeren heeft niet gered. Een buitengewoon aardige kerel, maar die zit teruggegaan in t onderwijs, want ze namen de twee aan.

[00:59:08]

En Johan heb ik eigenlijk de eerste jaren niet of nauwelijks gezien. Uhm, Johan ging zijn eigen gang. Die maakte hele grote interviews. Ze gingen op pad, interviewde iemand 3 4 5 uur en dan ging die uitziet. Toen was ik nog geen adjunct hoofdredacteur. Leuk? Nee, was ie nog niet. Dat kwam pas na 3 jaar ofzo. Maar John gaf wel heel af en toe complimentjes of een goed verhaal kan. Een keer reportages gemaakt bij Vitesse al in mijn eerste jaar zei zijn goed verhaal horen zeggen het is al heel wat.

[00:59:35]

Ja, maar je moet wel zoals je niks hoorde. Was goed.

[00:59:38]

Ja ja, want hij heeft nooit gezegd dat iets slecht of of of wat dan ook was bedoeld. Dus in dat opzicht. Ja hoor, die schroefje.

[00:59:47]

Dat was het. Maar dat was niet slecht. Dat was meteen een wamp product. Ja wel. Mensen onder mensonterende omstandigheden. Wat is ik denk dat IS me daar bemoedigd van? Was geschrokken omdat wij dus niks anders.

[00:59:58]

Je schrikt, maar hij ziet natuurlijk ook om je heen hoe die een beetje dingen door tussen. Nou ja, want was dat dan echt zo erg? Ja, net dus ik moet oppassen. Al die jongens gaan je allemaal verbieden dit en dat. Ik zeg nou ja, want ik zal echt mijn best doen. En er liep ik naar buiten. Zat ik tegen ze tegen Slegers. Nou, het was weer een mens wordt heel laag. Wat kunnen we?

[01:00:13]

Moesten we wel lachen? Maar toch trokken ze je aan. Je ging toch. Je was toch scherper? Ja, als je dat een keer in een 5mei. Dat was wel een en ouderwetse hierarchie die daar is. Ik zag de methodiek ook, want ik denk dat het ook heel veel talenten in de knop gebroken heeft, want niet iedereen kan er tegen. Kijk, jij kan het dan met Sleegers konden ken. Ik goed bewaarde schat het ook wel, maar ik denk dat er ook best voor jongens zijn afgehaakt.

[01:00:34]

Om die reden werd het natuurlijk wel. Liepen natuurlijk gewoon mee. Dat kon niet. Je moest langs die kamer maar liefst langs de muren gingen ze onder de grond door tandoori hai. Ja, Zwitsers is a wat lastiger.

[01:00:47]

Maar ik zit het nu. Dat lijkt net als voor mij. Ik zou gaan betalen. Ja, dat was een laffe zet ik. Ik was een keer bij Johan thuis uitgenodigd. Gouda kleine Marieken op mijn schoot. Die was zo'n 4 5. En toen zag ik wel dat je met een hele aardige peer was. Johan ik, want er was er met Linda en zijn eerste vrouw. En dat was wel ja, heel leuk. Lieve gezinnetje. Het was heel warm als je echt iets aan de hand had.

[01:01:12]

Dan kon je altijd bij hem terecht. Ja, je hebt die altijd, maar ook naar clubs toe hoor. Ik heb zo vaak gehad dat je bonje had enzo, maar dat wist je gewoon van. Nou ja, ze kunnen. Kijk, ik kreeg dat boycott bij Feyenoord to you want.

[01:01:23]

Net weg wat weg was. Echt, die was echt net weg. Ja en bam. Jammer. Jammer, jammer. Beter onder Johan, maar met zaken hebben ze bewust gedaan.

[01:01:31]

Natuurlijk dachten ze wel. Maar kijken, wie was daar verantwoordelijk voor? Het is tijd voor die boycot.

[01:01:36]

Ja Salom van Geel. Ja die voerde ook Salomon voor t ook maar uit. Ja, maar er is ook zoiets dat ik geen boycot hayao. Het was de eerste die me berichtje stuurde. Blessing in disguise ja. Was natuurlijk ook zo, want je kan toch gewoon je werk blijven doen. Alleen je kon geen spelers meer interviewen. Maar hoe gek dat dan gratis? Een jaartje of 6 geleden en en eigenlijk maar een jaartje was het allemaal wel weer prima opgelost.

[01:01:55]

Ja, maar het is niet moeilijk over dat toch ook een blessing in disguise bedoel, want dat leverde een hartstikke goeie verhaal op van van afstand. Ik heb dat allemaal niet gemist hoor. Maar een paar weekjes niet met die grootste. Colver omschreef de goal van. Daarom zeker niet in die periode dus.

[01:02:09]

Maar t is wat, want wat die directie heeft gewoon 50 jaar euh. Voetbal ongeveer Kufferath H. Want ja, midden jaren begin jaren 70 begint ie. Dan is ie natuurlijk al een euh verschijning eerste klas. Met die interviews volgens mij met John Linsen was dat. Ja en nee. Het mooie is dat hij zegt dat ook in het boek dat redelijk even we nou zeggen. Eigenlijk hebt u niks te doen. Of nou die knopjes is nou wel heel kort wat punten nl.

[01:02:32]

Je hebt die bekeken op z'n telefoon als dat alles gedaan maakt.

[01:02:35]

Maar ja ja ja maar nee.

[01:02:40]

Ik heb natuurlijk voor dit boek. Euh, heb ik al die mee door al die ouwe valiesje te ploeteren vond ik hartstikke leuk. Kwam natuurlijk Yau. De Pistons ook allemaal tegen. En euh, ik kan me. Je ziet wel een euh zelfs. Dat heb ik zelf ook meegemaakt bij Vjjy. Dat je toch in het begin een beetje geïntimideerd werd door dat instituut. Want in jouw eerste stukjes, die zijn redelijk euh. Huis tuin en keuken verhalen, daar herken je niet echt Hugo in nog.

[01:03:04]

En op een gegeven met krijg je je eigen rubriek achter in het blad en dan ga je een heel irritant mensen zitten bellen. Ik kan me er kan dat ook nog wel eens een dag van vorige uitbraken tussen tuut tuut tuut tuut tuut tuut tuut gooien. Robby was het ook alweer. Ik weet het niet meer. Ik kom morgen natuurlijk. Ton Harmsen Dat je Harmsen zei van een dit of dat en dat jij zei van de wacht. Maar borsthaar komt aan de beurt.

[01:03:26]

Bedreigt u mij nou, meneer Harmsen? Dat zeg ik nu. Wie bang zijn u ooit bang? Dat zeg ik. Bedoel je dan moet je maar goed nadenken. Maar wat je zegt kijk uit jongen, jij komt ook in het ziekenhuis, zei Ton hard. Kijk nou uit met je toontje over onze medische staf. Jij komt ook een keer in het ziekenhuis. Gewoon opsluiten en bedreigd in menu. Ja, ik zal dat met rode oortjes te lezen toen.

[01:03:47]

Toen dacht ik van de ja, dit is wel wat. Dit is wat gewoon voor alle vragen stellen die je wel stellen. Doe je verhaal is al jaren boos over Been. Had ik ook gebeld? En euh, de toon van dat stukje. De vragen die hebben hem.

[01:04:00]

Euh.

[01:04:02]

Is zo negatief beïnvloed zij die lui? Jaren later dat ik heb. Toen ik vier jaar later met Leo bij Van Gaal kwam om voor Panorama te intervieuw toen refereerde die daar nog aan. Dat zou ik nooit vergeten zijn. Jij bent de nagel aan de doodskist jongen. Je hele leven zit Ermanno. Zit je gek. Die man gek te maken? Eerst vanaf de tribune dat geschreeuw als kind dat iets sneller die bal Moese moest afleveren en later als journalist. Maar helemaal gek gemaakt Van Gaal.

[01:04:26]

Hij zegt nou pissig naar Panorama. Wat je ginder van Verena Panorama. Maar daar was een soort stammenstrijd of zo tussen de oude en de jongere garde dat. Zo heb ik dat nooit ervaren eigenlijk.

[01:04:35]

Bij bv. Ja ja, nee, het was een beeld wat ruzie met Bert Nederlof op het WK. Knap lijkt daarmee. Nee, maar op het WK van 1990 kreeg Bert Nederlof ruzie met Emiel. Hoe kan je nou ruzie met met Nederland? Dat vraag ik me ook af. Het is toch onmogelijk?

[01:04:51]

Ja, dan moet je aan de e-mail vragen. En toen uiteindelijk ja de kwam een hele nare sfeer. Euh. Toen in, want ze zaten allemaal in Italië. Was geweldig trouwens. Ja en euh ja toen. Was het op een zeker moment was het de schelvis borst Verheul zonder dat we de erg knalde tegen. Ja en en de oudjes gingen achter Bert Nederlof staan. En juist op dat moment kreeg ik de aanbieding om voor Panorama te gaan schrijven voor een mega bedrag.

[01:05:15]

En ja, heel veel geld. Ja, ik heb het gezien.

[01:05:18]

Een ministerssalaris. Johan altijd. Ja ja, die grondlagen, beloofde minister N. In een column. Ja maar uhm ja. Ik had nooit verwacht dat ik weg zou gaan bij v d. Dat heb ik nooit gezegd. En ja, toen. Toen was het eigenlijk wel noodzakelijk, want dat ging gewoon niet meer goed. Ene Emiel werd ontslagen en omdat ik een ontsnapping mogelijkheid had en ik nam Leo mee. Ja, toen scheiden daar de wegen. Maar ik had het nooit verwacht om, want ik was.

[01:05:44]

Ik had het ontzettend naar mijn zin bij VI, maar wel zeg maar niet. Nee, het was een hele verkeerde keuze, want wij werden aangenomen. Ton van Dijk. Ik zal nooit vergeten ontzegden een leuke hoofdredacteur Blauwens. Hij nam ons blowende aan mensen met geitenwollen sokken. Zat ie op het bureau? Zou het zo moeten zij, die Appie Appje? Van der Meulen had ons gescout. Appie, waarom moeten wij deze gasten inlijven? En het werd steeds vulgair dat gesprekken tot hemel blauw in Naya wij werden.

[01:06:10]

Dus zoveel geld krijg je dat er door bij de financiele man.

[01:06:14]

Ja zeg Appie, dat gaat wel lukken joh. Nou we waar aangenomen. En jij kan goed onderhandelen. Ik kan ze best aardig onderbouwen. En een maand later is ie euh is ie blauwwieren is ontslagen die vandaag. En toen kregen we daar Jooken Wartenberg. Ja, het was een succesnummer van Jess Noord-Wales. Nee, nee, daar hebben we daarna ook nooit meer wat van gehoord. En die ging tegen Leo mij vertellen. Luister. We gaan nu hele andere stukken maken.

[01:06:37]

Hele kleine stukjes Mac-Mahon productinformatie gaan we geven en wij nog zeggen ja, maar we zijn aangenomen hier om gewone diepgravende reportages te maken en concurreren met Barend en Van Dorp. Nee, nee, nee, nee, dat gaan we niet doen. We gaan het. En toen hebben wij het verstand op nul moeten zetten hebben. Tweeënhalf jaar hebben we echt ja, niet kunnen werk zoals we eigenlijk wilden. Dat was voor mij echte, maar om dat geld wel ieder geval.

[01:07:01]

Ja, geld is goed in onze advocatuur en je moet zorgen dat je 1 jaar en een dag uithoudt, want ze hebben zo'n dom contract samengesteld dat. Dan zijn jullie voor altijd in dienst. En dan kunnen ze een gigantische afkoopsom betalen. Dus we hebben jarenlang en een dag hebben wij uh ja en amen gezegd. Laten we allemaal goed op jongens, want dan wordt het interessant. Komt het tweede te nauw nemen over Bovema lijstjes, lijstjes van jonge Caso zaakwaarnemers?

[01:07:23]

Wat je dan moet doen is Herman Loonstein. Ja, befaamde advocaat in Amsterdam. Die heeft al drie rechtszaken voor me gewonnen in mijn leven. Ja, in die zij dus een jaar en een dag en dat is ook uitgekomen toen. Kijk een enorme afkoopsom mee. Leo ook.

[01:07:39]

Ja Leo heeft hier meteen de komende jaren verbrassen sangria omgezet en ik leef en ik lever nog steeds. Heel prettig fout. Ik heb me vastgezet. Tien jaar in de week gewoon drankjes afrekenen met gedichtjes.

[01:07:54]

Ya Ya Ya Ya Ya Ya was ook het bekendste gedicht van Leo de grote Vlinder 18 album Vlinder in album van zijde gesponnen, van kant gemaakt.

[01:08:04]

En dat is heel groot. Dat is heel goed. God ja, ik heb een hele laffe cappuccino besteld. Baas ja, dat laat de Italianen niet horen. Hoewel, s ochtends mag dat nog hé? Voor jou is nog ochtend. Jouw ding is zeker voor u roze net. Wrijf dan nu de slaap uit. U gewoon net wakker beginnen, net om op stap te gaan. En zo meteen heb ik het volgende interview. Dan mag ik met Rinske Koelewijn.

[01:08:27]

Ja NRC, mag ik u gaan lunchen? Yes, we can! Ja ja, waar was dat leuk? Euh, ja, ze.

[01:08:34]

Ze schreef dat ik de hele tijd mijn zonnebril op hield en heel veel witte wijn dronk. Kan ik me herinneren. Veel rond, feitelijk geen zuidzuidoosten zeg maar ook weer niks. Rinske Cola. Ja, die schrijft van die lunch gesprekken voor NRC. Maar waar ga je dan?

[01:08:46]

Waar ga je dan lunchen bij je gehouden? B. Witte duytsche haal ik aan de overkant? Haal ik van een horigheid bij jou een broodje kip curry en je schrijvers? NRC betaalt natuurlijk heel goed.

[01:08:56]

Heel lieve, weet je nog effe bellen van ja en. De koekjes zijn op zijn de koekjes op de tweede dag komen en ze komen zo wel weer effe Marie-Jo bellen.

[01:09:05]

Even een breaken lezer. Ja nou nou hebben we.

[01:09:08]

En dan worden we geconfronteerd met een heel groot logistiek probleem. Want hé Mario, de van te weinig. Maakt wel niet uit. Maar wat moeten we nou met Manyo bespreken? Je wordt met Maré effe zeggen. Leo en Hugo kwamen je opzoeken in 19.19. Dat was toen we weggestuurd waren bij Vjjy en Dirkshorn pleuren juli. Maar Rob toen was evb op Bohnen met Johan. Ja euh. En toen gingen we allerlei verhalen maken met René van Eck Zwitserland en ook Mario.

[01:09:32]

En dat was toen, zei Mario. We gaan. Wij dachten we mee mochten golfen. Maar puntje bij paaltje. Zij zei Been a ik ga met die gozer effe golfen en wij mochten dan meelopen voor de sfeer. Maar Leo, die moest op hol vier moest ie ontzettend schijten. En toen zegt DIeteren tegen Mario Been. En toen zegt Leen Ik moet ontzettend schijten. Kan ik je niet botdichtheid? Die Mario zegt ben je gek geworden op een golfbaan?

[01:09:59]

Ja, maar Leo zeg ik haal het niet meer. Maar goed, hij zegt Leo hé. Die doen er maar die ging verder met de met hol vijf. Maar Leo, die loopt dus euh, naar naar naar die bosjes. En volgens Leo euh. Zag je toen een kleine damp boven het bos uitstijgen. Dat was. Dat was het rolletje wat Leo had gelegd. En Mario is daar erg van streek van geraakt. En wat was in Pisa?

[01:10:22]

Dat was in Pisa. Natuurlijk is. Genoeg gelul van de Feyenoord watcher en de bestsellerauteur. Het is tijd voor iemand die er kennis van zaken heeft.

[01:10:41]

Hallo met Mario. Met Mario kan woorden aan hoe ik het nog even mee wachten dan met het andere verhaal.

[01:10:50]

Ook die dag. Nee, game gemaakt door gewoon. Ja nou ja. Kijk. Leo die uhm die nou, die nam best wel flink in hem. We waren de dag begonnen bij het ontbijt. De vorige autw was een flink euh ja, gezellig geweest. Leo had gedronken en toen de volgende ochtend het ontbijt. Ik kende Leo niet zo extreem goed. Althans niet zijn nachten.

[01:11:10]

Maar kenden jullie elkaar gewoon van VJV? Jarenlang elkaar kennen? Ja, maar we gingen nog niet zo heel veel uit. Maar toen was ik natuurlijk elke dag met hem op pad en s avonds gingen we uhm.

[01:11:19]

Euh. Nou ja uhm, een beetje stappen. En Leo was flink dronken, maar hij zat keurig om half acht bij het ontbijt. Maar wat ie toen deed? Dat verbijsterde mij. Hij nam een biertje om halfacht, dus na het ontbijt had geslapen en drie uur later De Bie nam die bike en zijn Leo hij pleuren op. We moeten. Mario Been de golfbanen volgen. Interview noem maar op. Hij zit Hugo luisteren. Duurt nog altijd even. Wordt het?

[01:11:44]

Ja, ja, ja, dit is mijn recept. Dan moet ik n biertje nemen en dan heb ik nergens meer last van, want anders heb ik een kater. Dus als ik die niet doelen heb het heel lang een kater. Dus ik nou ja ok. Beetje als datzijn zijn methodiek is, dan doen we dat toch gewoon een hers Stella Artois noemen? Gooijer door een herstel, maar vervolgens als een Klamath op beide ging naar de kamer en ik kwam weer terug.

[01:12:05]

Dus wat die aan ze waarschijnlijk zijn derde biertje, in ieder geval zijn tweede. Maar lekker. Die dag is het niet meer goed gekomen op de golfbaan niet. Hij moest er ook flink van drukken. Dat heb ik al dat verteld.

[01:12:17]

Maar op een gegeven moment s avonds Leo ging door met met Met bier drinken hebben we Mario geïnterviewd. En ook dat bandje Michel, dat moet nog ergens in een archief liggen, maar daar hoor je die tijdens het interview. In een etablissement hoor je dit. Daar is het hoofd van Leo Verheul dat gewoon op de tafel valt, terwijl wij doorgaan met het interview.

[01:12:41]

Ik weet dat het allemaal. Mader had ik er niet bij was, want ik heb later voor Sportweek ook zo'n Seimas verteld. Raakt Bart Chabot en Jules Deelder en zo. Dat liep ook altijd zo. Was met Sutorius toebedeelde dat die helemaal back ups. Parkheuvel met Loja. Dat verhaal kaviaar bestellen. Wie heeft die rekeningen ooit betaald?

[01:12:58]

Euh ik. Hahaha. 700 gulden. Toen Jezus. En het eindigde mee dat Leo Stok doof zou ook helemaal euh verschrikkelijk schreeuwen raken. En dat sterrenrestaurant was werkelijk niet te geloven. En Leo werd steeds langer van stof en op een geen moment was zelfs een beetje moe van geworden. En toen zij de hoofdstad nog op dat bandje. Daar heb ik ook nog nog een hoor je Leo zeggen. Je Zuwe, hoe heet het?

[01:13:25]

Euh euh. Kijk wat ik?

[01:13:28]

Uhm ja, nee, wat ik eigenlijk wilde zeggen. Zjuul is uhm. B. Euh. Hoe heette het? Ja, wie weet jij nog?

[01:13:36]

Toen bij Sparta en door de Yusuke neem ik niet meer.

[01:13:43]

Heerlijk. Ik vind dat een mooi verhaal van Leo. Dat iemand jullie hier hebben. Dat sport aan tafel natuurlijk mede bedacht. Nou, nee, nee. Wij werden benaderd voor de sporter van de eeuw en de sporter van de eeuw dat daaraan vast zat. Dat programma in in het programma moesten wij dan 50 minuten discussieren wie de sporter van de twintigste eeuw werd. Maar al snel werd dat een bijdrage van anderhalve minuut en de rest ging gewoon lekker over wat er allemaal gebeurde die week.

[01:14:11]

We begonnen met het kijkcijfer 79 duizend en dat ging langzaam omhoog omdat de tafel die de zat was interessant. Jansma, Derksen en Hugo Camps en die hadden jullie uitgezocht of die met ja ja in Derks. Ik zal nooit vergeten wat hij zei. Hij zei ik wil niet bekend worden. Ja, nou, dat is. Ik wil niet bekend worden. En euh, ik hoef er niks voor te hebben. Nou, dat is wat anders, zegt die nog steeds wel heel erg lovend, zegt die.

[01:14:39]

Bij heel veel dingen doet ie voor niets. Ja, zeker bij amateurclubs. Maar weet jij nog Hugo? Want wij deden de eindredactie of tenminste zo op papier. Had jij zo goed onderhandeld? Ongeveer half Rotterdam bij de eindredactie. Emiel was gewoon niet meer. Of dat ook nog gedaan? Ja, alleen als als Derksen er niet was. Of nee hoor, was het nou juist Derksen niet, maar kon niet bij de uitzendingen zelf. Hij kon niet bij de redacteuren die ter wereld die niet bij.

[01:15:00]

Ik was er niet bij iets met dat werk gedaan. Maar ja, dat je dan de Kampse voor de een vrijdag voor de camera moesten slepen.

[01:15:07]

We houden het even vast, want we hebben ja, nee, daar hebben we m. Maar die zit er al de trainer.

[01:15:13]

Het was in Amendment tennisploeg die op de golfbaan conseiller. Nou nou, dat hebben we voorspeld.

[01:15:19]

Je hoort de Ayesha wel niet door het stofzuigen. Michel wint de prijs. Een huis aan stofzuigen?

[01:15:23]

Ja, heel goed. Ja, zijn zou heel goed. Doe je goed.

[01:15:30]

Neem daar een voorbeeld aan Martijn en van je vrouw helpen. Nou, dat doe ik al meer dan genoeg. Zo kan het ook. Nou, dat doe ik echt wel genoeg. Wil de dokter afstand doen van het weekend, dan doe je ook voor het plezier.

[01:15:41]

Mario, We zitten hier met een gast aan tafel. Hugo Borst. We hebben het over. Ja, we hebben het over zijn meesterwerk wat 125 jaar geleden heeft geschreven.

[01:15:50]

De Coolsingel bleef leeg over dat seizoen van Feyenoord hè?

[01:15:53]

Heb jij dat ooit gelezen, dat boek? Vroeg ik me af.

[01:15:57]

Dat ik ook het boeken lees nu. Maar ik heb er wel dingen uit uit te lezen. Maar het boek helaas. Maar ik ben wel van plan dat er een behoorlijke openheid bodemkoers is. Of ga ik zeker doen, maar ik denk het niet helemaal al een tijdje leeg blijft. In het nieuwe boek kan ik namelijk misschien beter.

[01:16:18]

Nee, je kan dit boek in principe elk jaar uitgeven, langzij besluiten dan steeds een andere datum erop plakken. Dit is een ander jaar, maar ja, dan gaat het wel mee. Zijn geweest. Mario Hugo met met Leo Verheul kan je het nog herinneren.

[01:16:31]

Maar we hebben gaan lopen met Leo H.

[01:16:36]

Ging er op je buik draaien, op volle toeren lopen al vier holes bij.

[01:16:42]

Ja, maar dit was een elitair holesbanen. Wilde jij niet raken bij onder de Mercedes en de Jaguar kwam op stapel. En toen kwamen twee Hollandse journalisten lang couponrente op de baan. Ja kan gebeuren. Ga die plek gewoon zijn broek naar beneden en die gaat net naar de kring.

[01:16:59]

Ook hier zijn de dingen te draaien. Schramm Hiernaartoe om te gaan meewerken? Ja ja, ja, ja, ook hoe je moet bemoeien. Maar ja, het is een beetje lullig omdat er geen TDL.

[01:17:11]

Ook Leo was die dag ook niet helemaal lekker he. Hij was de vorige avond had ie flink doorgehaald. Ik heb net verteld aan de heren dat die de ochtend begon met een biertje, want dat zou helpen tegen de kater. Maar daar is niets van gebleken. En uiteindelijk Mario, kan ik me herinneren dat ik jou interviewde, want Leo deed al niet meer mee aan mijn zijde s avonds om een uur of acht bij het eten. Pizza weet ik veel.

[01:17:37]

Op een gegeven je één grote bonk en Leo valt zo met zijn hoofd op tafel en begint te snurken.

[01:17:44]

Kan naar een andere ontvankelijker uitspraken jij allemaal afscheidden als voetballer?

[01:17:48]

Ja, naar de pijpen van Emerson de dingen te melden.

[01:17:52]

Was boeken in drie dagen tijd voor Onjuistheid miljard? Ja ja, die telt alleen maar weer mede.

[01:18:06]

Wat ik me ook nog kan herinneren. Mario jij. Jij nam ons dan mee in die prachtige Mercedes en daar zat de echte beste geluidsinstallatie in die ik tot dan had meegemaakt. En jij draaide keihard Pavarotti, Nessun Dorma en dat was echt kippenvel. Mag je dat nog weten? Mooi? Ja, nee, ik heb geen onderdoen bijblijft. Ja natuurlijk, antwoordde sprak hij. Dan ben ik een gewapende peuter. Lag ik ook dag. De Italiaanse president.

[01:18:41]

Wie me ook meegenomen naar Nederland, die Mercedes.

[01:18:44]

Ja klop ja meneer. Had meegenomen naar Heerenveen, want ik ging de pompoen op in Roda en toenemen. Wat ik wel leuk heb kunnen maken bij Roda Cola moeten we in België maar het moeten doen. De reden dat ik om aan een plek van een miljard euro erbij kan je kan vinden kunnen we niet breed hebben, maar dat kan ik niet roepen. Ik kan het niet nalaten naar de werkwijze toe. Hij Nou, daar gaan we eigenlijk al op het einde moet maken aan de almacht van de kleine jihad.

[01:19:21]

Zij weet niet wat.

[01:19:22]

Zet nu al jaren op rij ik toch weg jongens. Maar dat was kruisen. Maar Roda?

[01:19:31]

Nee, nee, want dat was de teloorgang eigenlijk van de voetballer Mario Been. Zonder eigenlijk dat je zo dat je zo aan je einde einde komt en dat je zelf wel meer wil, maar fysiek gewoon niet meer. Maar hebt u nog accepteren?

[01:19:46]

Van Gaal toch voorbij, maar lijkt bijna 9 weken in Heerenveen even naar pakking. Maar dat heb ik al vaker gemeld, namelijk niet altijd heel hoog. Kollenberg woonde eigenlijk het enige. En toen heb ik nog nooit bij Akkeringa eigenlijk gestopt. Bij mijn ja nee al.

[01:20:06]

Marco is mijn voetbalcarrière, die Mercedes.

[01:20:11]

Lieneke na Audi, Audi nou ja, hoeveel korting heb jij bedongen? Mario? Ook Jouy. Na jarenlang gebruikt. Volgens mij kan je ook handelen jij. Ja hoor, bij Hoogenboom kan je die auto hebben.

[01:20:29]

Dit levert mij ook heel wat op met naam omdat die gewoon gebeld worden. Rigaux Precies zoals jij je heel toevallig. Maar die toevalligheid ogen nou die van open Hoogenboom, Audi, jonge niemand, niemand BLT.

[01:20:46]

Ook alweer. Johan Derksen wel. Ja, hij is.

[01:20:52]

Die rijdt ook in een gore grote bak ze bijna die auto van Dickie. Johan. Johan Derksen. Had die auto van Tika of die enorme tank die BMW is? Ja, maar dat vond die net een beetje te Saidi. Ja zeg.

[01:21:06]

Jij bent ook een kilometerper. Ja, hij gaat zich te buiten. Nou niet zo nu. Nou niet. Denk nou Golo Hilversum teken bwxa. Vorige maand heb ik nog zo'n theatertour. Baraja doet ie ook. Ja, dat is nu niet natuurlijk. Hij Marie-Jo voor die drie wijzen die toch een beetje actualiteit willen. Wat vond je van gisteren?

[01:21:22]

Ja, leuk om Babeldaob. Maar het had natuurlijk anders kunnen aflopen, want. Als claiming dat balletje het naar omkeek. Hadden ze nooit meer aan het lijntje. Zo hadden ze het onwaarschijnlijke nog meegemaakt bij Gent. Ja, tuurlijk tuurlijk. Maar goed en hadden ze misschien wat achteruit. Arielle en mannelijke Berghuizen. Weer een geniale ingeving die ja was. Een goeie assist, maar het mag ook een Fortuna. Ja, ja, wij laten iedereen komen op anaeroob met minder geld te organiseren.

[01:21:58]

Kwaliteit in het heelal? Ja ja, thuis ook zo. Nee, maar blijven zeer belangrijk. Maar ja, jammer. Klopt niet helemaal omdat we graag zien.

[01:22:14]

En wat viel toch tegen? Ja, en het is niet. Ik ging meedoen. Wil ik echt uw maken gewoon. En kijk, je zou het ook met een prijskaartje, namelijk ingeseind Euro Erpekom de spits een broodje aap gelijkstaan en b het ene. Dat heb ik bijna nog niet kunnen ontdekken. En ja, misschien energietechniek heeft ie weinig nodig om een koopje te maken, maar twee goeie mogelijkheden toe.

[01:22:43]

Maar we zijn geduldig. Volgend jaar leert ie voetballen, dan komt alles goed bij Mario. Is zou je dat doen?

[01:22:49]

Nee, ik denk dat je kon maken. Is een eendagsvlieg ook zoals wij ooit Moucheron hebben bij Roda. Geen Bogaers zonder euh hulpmissie en Vlemmings en in V. Ik ben bang dat ie gewoon in Nederland eindelijk een topjaar redden en dat is natuurlijk heel goed. Maar maar ja, ik denk niet dat ze heel constant spelen. Helder ook.

[01:23:15]

Na het miljoen bruto weer klaar met stofzuiger voor je nog nog meer dingen doen ook de Pleyte nog even de kamer kapot maken.

[01:23:22]

O lekker. En dan? Ja, dat hebben we wel verdiend.

[01:23:27]

Goed ook absoluut. Onze dank is Wajongers al een goeie cao. Oei, oei oei oei.

[01:23:34]

Maarja mooi god. Ja dat dit jaar wist het allemaal nog hè. Ja juist ja hoor. Maar ja, jij ook dus. Maakt toch indruk die Leo? Ja natuurlijk. Ja, iedereen die Leo heeft ontmoet, die vergeet dat nooit meer dan wat erover gesproken. Maar wat voor Nederland? Laat ik even n ding zeggen Leo heeft echt een goed boek geschreven. Goeie roman geschreven. Ik ga kunst van het missen. Kunst van het mislukken is gewoon cultuur.

[01:23:56]

Dan Kult. En als je van die die zwarte kant houdt als je wil lachen. Ja euh. Het is een heel apart boek. En mensen die het echt willen lezen. Die moeten bij Leo even aankloppen, want alle Elsschots en kaas in zijn kelder staan nog wel wat exemplaren denk ik. Van de kunst van het mislukken. Wat Elsschot ook nog in leven heeft. Trouwens ook een heel goed boek geschreven over Siel Deelder. Hoe de dat, die reis naar Colombia?

[01:24:25]

O ja, het is toch maar een documentaire en dat heeft ie ook beschreven. Zo geweldig is ook een sexe roman geschreven.

[01:24:32]

Die heb ik mogen presenteren. Ja ja, dat het voor de mensen die opgewonden willen raken ook die kunnen ze.

[01:24:38]

Maar die kunst is leuk en zegt een topjaar. Dus de top boek, een fotoboek, een goeie cover. Een man die al zijn nagels aan het ragfijne hangt. Dat was een baidjoe lejo, zo lezen we dat toen uitzag. En hij heeft een geweldig boek uit geperst. Maar Leo heeft wel een geweldige zelfspot. Natuurlijk heeft hij nog aardig wat gelach gesproken en zo ja, echt een talent om iedereen die is ingericht. Iedereen sprak die gewoon. Ja, je moet je Leo op z'n dak sturen.

[01:24:58]

Ja, dan moet je ook een ongelooflijk talent voor hebben om dat maar te ondergaan. Afwijzing eerst vijftig keer worden afgewezen, dan toch maar weer gaan eenenvijftig een keer nadenken. Deze man gaat nooit. Nou ja, daar. Daarom had ik Leo ook aan mijn zijde bij de Coolsingel bleven leeg. Als gezegd ben verlegen. Uh, ik ben gevoelig en Leo is gewoon indeze. Een weiter, een ongevoelige vast houder. En die heb je dan nodig om zo'n boek mede tot een succes te brengen.

[01:25:25]

Hij ging dan achter Maradonna aan. Wa was dat ook voor Panorama volgens mij VRC en dan overal waa? Na eerst eerst gewoon standaard na de training. Hij Diogo, kan ik jou spreken? Ja, straks na het douchen en dan stond ik bij de kleedkamer een deur en hoorde je op de achtergrond die auto starten. En dan was die pleiten en weet je de volgende dag Leo niet zag Reinach worden. Dat is dus de kunst niet. Je niet.

[01:25:46]

Niet moeilijk over doen gewoon. De volgende dag weer staan nu alle Yego. Nee. Na de training nu. Nee, na de douche weer weg. En dat hij gaat houden tot tot ie heeft uitgezocht welk restaurant ging eten. En dan stond hij op de parkeerplaats, stond ie te wachten in de garderobe, ging de Japanse jas ophangen, stond Leone weer urenlang in de garderobe. Wachten ging Digo Plassen. Stond Leo dan weer op een gegeven moment, denkt Maradona.

[01:26:08]

Die gek gaat niet meer naar huis. Ik ga maar te woord staan, maar dat is de tactiek. Dan denken ze ik doet gewoon drie kwartier, dan ben ik ervan af en dan ben je ook van Leo af. Ik heb wel n keer grimme ek met jong oranje in. In Israël had de Volkskrant had de Charles Charlie Bromet gestuurd. Ja, die is nou geen verslaggever meer volgens mij. Maar die Roy Hodgson liep dan ook rond. Ooit bondscoach van Engeland, die kwam dat toernooi.

[01:26:27]

Kijk Engeland. Niemand die Charlie wilde per se. Die Roy Hodgson interviewers elke dag achter die Roy Hodgson aan op het ging ontbijten. Charlie de Baye en vragen vragen, vragen waar. Je bent helemaal gek. Die Roy Hodgson dus eindelijk. Mocht die Roy Hodgson interview heel stuk getikt zijn de Volkskrant. Ja, maar neem het toch niet mee.

[01:26:43]

Oh ja, zo gaan die dingen. Nou ja, ja, maar het mooiste van Leo. Dat vertelde Michel dat Leo ook dan soort regie d ofzo.

[01:26:50]

Of die teksttheater dan eindredactie. Hij doet de weide in zijn oor. Ja, nee, die weet gij. Ja, dat snap ik dan. Maar kijk, het gaat erom. Je moet altijd kort geeuwen. Ja, maar het wordt kort. Komt in het vocabulaire léonie voor. Ajax zijn er vanzelf een beetje over. Dus ik weet nog wat Hugo die zat achter het achter het achter ons een soort tafeltje. Dat is bij korfbal achtig idee soms zo.

[01:27:13]

Maar als je sorteerstraten portael achter de advocaten totaal wordt je Leo zat naast mij Leo, maar ik miniscuul ook wel eens naast hem en Hugo deed heel goed. Dus die zei dan van euh bijvoorbeeld dat ging het over doping of het was een speler op doping gepakt. En dan zei Hugo in het oor van Ruud Terwijde. Derksen heeft ook doping gebruikt en na een Rutan, maar dat was ook heel, heel goed dineert zwakte. Dat was om met. En toen op een gegeven moment na een uitzending of 4 5, zei Leo tegen mij.

[01:27:38]

Ik wou ook wel eens een keer wat zeggen in het oor van die Ruud Terwijde. Ik zeg laat dit nou lekker zo. Ik zeg het nu gauw heeft een wereldsave honorarium voor ons uitonderhandeld. We hoeven niets te doen behalve op die stoel te zitten. Hij doet dat perfect en laat het zo. Hij wilde gewoon. Hij wilde. En op een gegeven moment breekt de dag aan dat Hugo ziek was of niet. Kon iets anders. En toen zei nee hoor, ik doe het wel en de show was bezig een rietje te wijden, zegt iets.

[01:27:59]

En toen dacht Leo hier ga ik voor een tip geven. Dus die begon eerst drukte die die knop in, waardoor je dus in verbinding was.

[01:28:06]

En toen begon ik met die knop ingedrukt. Euh, hoe heet hij Michel? Uhm. Effe kijken hoor. Ik moet toch deze knop? Ik zeg jaja, ik zeg zeg nou wat. Want je bent. Oh ja, dus ik moet nu. Ik kan nu praten.

[01:28:17]

Ik zeg ja, schiet al op allemaal live en Ruud de Weide al z'n oortje ziet en begon dat ding al uit de orde pulken. En toen sprak Leo de voor mij onvergetelijke zin. Hij euh. Hij hoorde dat hij Ruud met Leo aan de telefoon zat met een mooi verhaal. Ja, dat is zo gegroeid.

[01:28:40]

Leo wil de topman. En we hebben nu een quiz New Year's Eve zitten en naar huis.

[01:28:47]

Ik ben een trouwe luisteraar, ik heb hem nog nooit opgelost. Blijf nou even zitten, maar luister je wel altijd of je loopt altijd weg. Het is niet te doen, maar die hond cantera uitgelaten worden. De hond kan ook niet tegen vogeltjes. Moet je in de buitenwijken? Verschrikkelijk.

[01:29:06]

De Dik Voormekaar Podcast Dit Feyenoord, weet Eno, tweette een minuut stilte. Het antwoord op de vraag dit nooit weet je weet je niet. Hier is uw quizmaster Martijn Krabbendam.

[01:29:20]

Het antwoord is in ieder geval geraden, want de winnaar was Kevin Wattamaleo. O ja, camerman Gabor Babos. En wie had dat goed? Alweer 20GB imago bij Dinamo Moskou.

[01:29:31]

Dat is een goeie naam. Dat is ons luisteren. Hij had al gewonnen. Die krijgt het boek van Hugo. Ja, heel goed. Heel knap gedaan. Maar ben niet Baco die echt. Nee, ik ben die Backeljau wel niet dat. Was dus allemaal. Heeft gewoon bij die maken. Nou ja, da's onze luisteraar natuurlijk. Bijna Baco ben. Ik begon al te luisteren naar Benny Bakhuizen. Heeft nee, want je bent zelf ook al met je bezig.

[01:29:50]

Maar dan kan je wel zeggen ja wil zeggen. Vooral op de helft van wat drinkt die veel altijd. Maar een Bacardi cola vind ik leuk en 24 leuk. En dan zou hij onder meer die van H. Al kijkt hij een beetje op neer. Zo kan hij niet een beetje gelukkig met de jongens. Een beetje met je kleintje. Zijn jullie een fijn stel? Plastic tafel? Gaat niemand zitten lijkt. Hij wil de mensen verheffen. Ja, ik wil gewoon dat je mensen weer de modder.

[01:30:11]

Maar je hebt zoveel invloed dat die kwestie Sjoerd en ik heel leuk vonden. Want we deden het dus. Maar jullie rollenspel is legendarisch. Heel goed euh. Oost-Europees accent deed dat wel. Mensen vonden allemaal geweldig, maar meneer vond het weer niks. Dus wat krijg je dan een andere quiz? Nou, bij MILJARD gaat ook niet naar een overleg. Nee hoor, dit voor de heer Wilders toch een andere quiz. Dus jij krijgt de andere adviescollege? In welke geest?

[01:30:32]

Wanneer quizmaster? Welke is dit? Dit is de kraak? De code? Ja, maar welke stem bedoel ik? Ben nou echt van Adriaan van Dis was ik al. Dus je kan niet blijven switchen tussen de namen van persoonlijkheden. Maar dit is even wat anders. Kraak de Feyenoord code. Hans-Jürgen Niculae heeft weer iets. Geen Janssen bedacht die anders. Dat is een reeks getallen ontcijferen en je ontdekt een Feyenoord speler. De getallen kunnen alles zijn. Denk aan jaartallen, data, rugnummers, aantal wedstrijden, minuten leeftijd en al het andere waar je getallen aan kunt hangen.

[01:31:01]

Soms een lettertjes erbij om iets extra te kenmerken als het zullen gevolgd worden. Ik heb het gezien, dus het gewicht van Pato bijvoorbeeld, dat bijvoorbeeld. We zoeken deze week en moet van M erbij zeggen pak nu pen en papier. Pak nu permanent een briefkaart, want hier komt de code kan ik met Enigma zijn, maar ik zie niemand er een beetje voor Nederland geen enkele reden liggen. Maar als je dit ontcijferd dan had je inderdaad die code van die Duitsers ook kunnen ontcijferen.

[01:31:26]

Want is bijna niet te doen. Maar daar gaan we mensen met pen en papier. Ja, daar komt ie g s en A 29 streepje 2 V 5 3 7 6 0, 6 0. Streepje 2 1, 5 0. Nee, dit is een nummerbord.

[01:31:45]

Dus nog een keertje dat van Mario Been in Italië. Nou ja, nou Italie is een andere nationaliteit, maar een nationale hint hint dat en A zou wel eens een nationaliteit kunnen zijn. Maar goed, G.S. En A 29. Streepje 2 V 5 3 6 0 cl. Streepje 2 1 5. Wie dit goed heeft, maar dit is wel zo ongelooflijk kult wat hier gebeurt. We gaan nu in een soort codetaal tot de mensen spreken. Dit is een de vrees dat die als er een goeie oplossing komt, komt die uit Amerika wel van het hoofdkantoor van de CIA?

[01:32:17]

Nou, ik denk ik weet niet of dit lukt, maar als je wordt gooit er nog een lef op. Social media worden. Mooi plaatje erbij. Ja, dan kan je hem niet op een kluisteren monteren. Of dat is leuk, maar dan mondkapje je met een mondkapje landschapselement op zo'n bankkluis zit, want dat vind je leuk he? Voor de NSA. Duizenden miljoenen mensen zitten nu met pen en papier die code te kraken. Dat vind ik wel mooi, maar die kunnen niet meer slapen.

[01:32:38]

Nee, denk hij, wat slaat dat nou voor het wordt? Meestal is zo'n quizje bedoeld om om de de luisteraar te binden. Ja ja, maar dit is gewoon het grote wegjaagt. Dit is het wegjagen.

[01:32:48]

Ja precies gaat wegjagen en elke keer laten zien hoe dom die mensen zijn. Dat doe je graag. Ja, want ik ben het antwoord heb ik hier. Nou, je mag t wel even zien. Maar wat is dit? Het is geen totale. Het is goed, t is echter is het nu zelfs lopen? Lokeren? Kan iemand tegen? Dat is een nieuw format. Omdat hij zelf het idee dat het drie uur duurt. Of ben ik nou de enige?

[01:33:09]

Nou, ik heb er een afspraak aan om twee uur.

[01:33:11]

Ik heb geen idee hoe laat het is, één uur al. Maar dan kunnen we er nog waar jij volgt. Ik ben wel blij dat ik deze aflevering niet hoeft terug te luisteren. Dat scheelt toch weer twee uur lekker. Twee uur van mijn dualiteit. Met nog vijf minuten voor de is het wel naar Hugo voor gekomen.

[01:33:28]

Hij mag niet mee. Mooi. Vind jij het horny wereldje trakteer. New Wine, Swype, Ernesto Steelpan. Sexy Yoyo, Shania Tinder.

[01:33:46]

Hij gaat effe rennen, want je kent dat hij. Hugo censureert de talentenjacht een beetje op de veilige manier. Het levert nog niet heel veel op, maar hij is de laatste weken goed bezig. Ja en nou euh. Volgende week gaan we doen.

[01:34:00]

Het is ook net Feyenoord. Volgende week zal dat volgende week. Hoe zit het met het geld? Leekens lag vooral aan haar. Moet zeggen maar wandelen. Ja ja, ze had allemaal zal tentamens enzo. Dus. En t is wat jongen. Dat vraagt me dus nog af. Ik denk bij het Kralingse Bos zo'n leuk contact. Daar zijn een paar tentjes. Daar kan je koffie halen. Bood koekje, je een bankje zitten om of klein woordje spreken.

[01:34:22]

Ja ja, dus ik weet het niet goed. Ik zie nou al Hugo, ziet hij. Nee, waar moet ik dan wandelen kunnen afronden van het strand bij het strand? Dus misschien een goeie? Ja, maar als het nou niet klikt op het strand kan je niet weglopen. Sjoerd is zo'n type als ik.

[01:34:34]

Ik heb het lute. Dat zei ik al.

[01:34:36]

Ik wil wel weg kunnen lopen zoals hun aan Helvetiërs of Gekliefd of op een golfbaan. Dat je op halfvijf zegt sorry schat, maar hou toch een beetje last van even het even wie gooit gewoon een stok in de zee. T Is die Dizzy. Hij zit dus ook in de zee. Gewoon je onthouden. Ik luister, maar ik vind het wel een pen en papier schrijf zit er even onder. Maar wel veelbelovend. Ja, maar ik vind wel lastig, want ik ben ondertussen nog wel aan het timmeren aan een en dan weet je wel?

[01:35:03]

Natuurlijk niet. Zij heeft dus gehoord de vraag door lijsten milieu. Maar ja, dat zegt alleen maar druk op. Dus ik weet niet of ze zorgen dat als ze alcedo stiekem weer die podcast gaat luisteren. Dan hoort ze dus steeds een update over wat met haar. Dat is echt super ongemakkelijk helm. Ze weet dat jij. Dat is er dus nog dat ik ook een carriage met een schaal door langsgeweest heb. Ik ga maar of je die ooit nog nodig.

[01:35:23]

Sjoerd maakt zich veel zorgen voor iemand van zijn leeftijd. Dat vind ik wel, maar het is ook in deze tijd. Anders had ik deze deze rubriek niet gehad als ik gewoon naar de stad kon. Juist op de dag natuurlijk. Dan was ik gewoon gaan stappen en dat was gewoon gezellig geweest. Nou ja, da's wel waar. Ja, dat is ook weer waar. Maar ik ben nu een beetje aan de slag te gaan met de afrondende fase wat betreft zijn missie, want ik niet ontevreden en we zijn helemaal tevreden en veel soepeltjes uit kunnen delen over wat wel wat opleveren.

[01:35:47]

Want normaal had ik niet de matches die ik nu heb. Hugo zit nu goed zonder dat ik grijparm spreek. Ik krijg bij Tinder kan je lijken en niet lijken en dus super lijken. Superlekker, dan word je makkelijker gezien en krijgt zo'n pop up dat het super lijkt is en daarvoor.

[01:36:02]

Ik weet helemaal niet meer over welk meisje te hebben. Ik ben totaal dat. Pure fantasie. Fabienne, een naam geeft je nog niet, maar met wie? Ik weet niet waar. Marlies, Kristina, Angela, Fabian met Denise na diene. Daarna niet over Alyssa, maar rijden. Nienke, Michelle Shimoda en Hedda.

[01:36:20]

Ja, het is gewoon niet te geloven, zegt Christophe aan onderdekking Cuoco.

[01:36:25]

Maar laten we laat hem eerst deze eventjes gewoon binnenhengelen. Ik sta er allemaal voor dat ene tientje. Al die namen. Ja, nee, nee. Inmiddels is ze mijn abonnement afgelopen, toen de nieuwe sponsor van de ChristenUnie is. Woerts is nooit meer hoe het is met de Champ bezig de boot met de Champa uit Afrika overal te promoten. Hij denkt dat het moet zo de wereld heet wordt. Ha Champ! Ja, dat gelooft heilig in de boot zich nog een sponsor aan trouwens.

[01:36:45]

Wie bishops bin Laden? Die kan je nog wel. Want het account de vrij schaarsgeklede dame ja, dat is een top account. Wilde die jou? Ja, die zei ik wil wel een maandje sponsoren, dus als ze luistert hebben we. Ze heeft me net nog bedreigd dat ik op moet schieten met de monteren. Dus ja ja ja. Nou ja, goed, als ie dit gewoon afrondt dit. Dan ben je sneller dan Frank Arnesen en dan zijn wij heel tevreden.

[01:37:04]

Ze is goed op weg. Ja, ik ga weer weg. Nu ja, mooi. Nou hadden we nog wat. Want u moet zo leuk lunchen met het NRC. Ja, opladen. Nadien is er nog nieuws. Bij Feyenoord is er nog gebeurt toch iets? Ergens moeten we nog. Ergens stond hij. Die kon toch een nieuwe aanbieding tekenen? Nou, zoveel is helemaal nog niet, want als slot heeft hem gebeld en die wil natuurlijk graag met hem verder in het inprincipe.

[01:37:30]

Maar fijn. Het is ook niet vergeten hoe dat laatste maanden zijn verlopen. En EK's dat voor de deur. Dus je gelooft toch niet dat Berghuis voor het EK een contract gaat tekenen bij hem? Maar dat staat er nog aan Londen. Feyenoord bindt. Nee joh. Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Nou Marsman hè? Nou, internet zou je zou wel kunnen zeggen. Hij verlengt. Gunt Feyenoord meer dan 4 miljoen. Dus als er dan een club komt die d'r 9 wil betalen, dan biedt Feyenoord nog een zeker perspectief.

[01:37:55]

Ik denk om. Af en toe denk denk niet dat ie dat doet. Nee, ik denk dat ie heel tevreden is met het contract van Shaq terwijl ik stel dat jij bij wie zit hij ook alweer? Trouwens ook bij jou. Oh ja, ja, maar 4 miljoen is ie op te halen met het EK voor de deur.

[01:38:07]

Nou hebben ze gewoon de selectie gespeeld. Ja dus is niet zo handige diol geweest. Een afkoopsom van 4 miljoen. Het was eerst acht toen je steeds minder minder. Ja ja, het is wat. En ja is ook een vak. En onderhandelen. Moet ik dat niet ze doen? Ik denk dat jij dat zeker zag. Mag jij dat niet voor ons doen? Kijk, wij lopen ook op het eind van de podcast seizoen. Wat? Wat krijgen jullie per keer?

[01:38:27]

Is dat verwaarloosbaar? Ik had een hekel aan verwaarloost. Ik krijg niks dus van mijn werk. Ja, maar jij bent een vaste dienst. Ik kan je een hoop zekerheid voor. Ja, ja, ja, wij zijn natuurlijk. Arme ZZP ers. Wij moeten elke keer maar afwachten wie je weet wat Wiebes ooit over ons zei. Hebben we zelf voor gekozen? Ja, nou ja, dat zei die ja. Wiebes? Wiebes? Wiebes? Ja, hij is nu zelf weg.

[01:38:47]

Ja, euh. Ja, dat wil ik graag doen.

[01:38:49]

Hebben jullie al echte sponsors naar de worden? Christophers Chris Maar dat duurt wel erg lang. Nou ja, dus ja, we doen het gewoon. Ja, ik denk toch aan aan Audi, Hoogenboom, Audi, Hoog, Hoogenboom, Audi, Hoogenboom, Audi, Hoogenboom. Van die auto's toch? Want die Audi's Audi A4 kapotgaan die auto's toch niet helemaal leeg? Cloudy nou, eco en Audi. Ik heb al 10 jaar een Audi. Ja nooit weinig klachten weinig.

[01:39:14]

Nou, ik zal niet zeggen nooit. Maar. Nou kijk maar eerste Audi's 12 jaar al mooi met dat geneuzel over die Audi Roger van de baan 7 is. Die mag ons sponsoren met daar hebben ze al gedaan. Nou dan had ik een beetje op gehoopt. Ja ja, want ja maar goed, ik ga daar ook lunchen met de NRC. Daarom. Ja joh. Nou ja, Kerry, het zat dus jongens. Gezellig heet het boek van Hugo.

[01:39:34]

Koop allemaal dat boek. Ja, wel eerst boek van Hugo en koop daarna het boek van Michel. En vrijdag zitten jullie weer. Ga je weer naar de televisie?

[01:39:41]

Vrijdag gaan we natuurlijk weer een andere avond. We zijn geloosde. Vorige week zijn er was iets in de politiek. Heel gek. Onbegrijpelijk. Onbegrijpelijk. Is gewoon leuk, want ik ga nou niet gewoon je hele simpele programma quiz gaan zo vakje zit. Of Ik ga nou naar Johan wat je wel en Michio gaat dan naar de schrijf.

[01:39:55]

Nou dat boek dat je in je hebt. Al die geheimen die je nog niet hebt onthuld. Ja, ik zal nooit te ver gaan in de voetballerij.

[01:40:02]

Nou, ik zal een boek, maar dat weet ik wel dat het gelezen wordt. Maar je hebt natuurlijk weinig zin om drie jaar van je leven te wijden aan een boek. Want al door vijftig man word gekocht wat je jij begeef je in kringen van de Nederlandse topclubs. Dan weet je gewoon heel erg veel wat je nog niet hebt. Wel zeker, maar moet ik effe nog een paar jaar wachten als ik nog een parador door wil met alles wat ik, want ik weet wel de beste volgorde.

[01:40:21]

En Michel coachte er ook doorheen. Als jij zijn molino de literaire dilemma's hebt. Nee hoor, dat is niet nodig. Het zijn allemaal van die euh, Martijn Krabbendam zinnetjes he. Hoe noem je dat zelf?

[01:40:30]

Wat worden zinnetjes van vier woorden?

[01:40:32]

Ik weet al wat is er echt heel veel functioneel, wit, commercieel en mijn ook heel veel u uw om functioneel wit schiet ook lekker vol. Zo is dat. Maar eerst allemaal Hugo's een boek lezen en dan weet je precies hoe fijn dat in mekaar steekt. Over vijfentwintig jaar geven we me weer uit. Nog net zo actueel. Zo is het. En bedankt dat je er was Hugo. Wat leuke jongens in de eerste aflevering van De Dik Voor Mekaar Voe.

[01:40:52]

Fijn dat voetbal zo, doe maar rode wijn tot volgende week. Ze zijn boezemvrienden en waren ooit een jong koningskoppel in de journalistiek. Als duo begonnen bij Voetbal International voor heel veel geld weggekocht door Panorama en daarna werkten ze nog samen bij tv programma's als Die 2 Nieuwe Koeien. Studio Spaan. Ook stonden ze samen aan de wieg van de tv carrière van Johan Derksen bij het programma Sport aan Tafel. Presentatie Toen nog Ruud de Weide, die weet dat niet alleen de N.

[01:41:26]

Hugo Borst werd niet lang daarna een succesvolle columnist. Schrijver, tv persoonlijkheid en de ander Leo Verheul belanden na solo jaren van journalistiek, voetbalmakelaar, buitenland en drank uiteindelijk berooid bij de voedselbank. Hij schreef er dit boek over De kunst van het mislukken. De twee boezemvrienden aan deze kant van de tafel en ook vriend Michel van Egmond, bekend als de schrijver van het boek Gijp hier aan tafel. Omdat jullie bekend zijn met elkaar en ik. Ik eindig met jouw leven.

[01:41:48]

Ik wil eerst van jou, Hugo, even kort zoals jij dat kan. De weer, de gang van Leo. Succesvol duo waren jullie. Euh, iedereen wilde met jullie werken. Jullie kregen hoge salarissen. Jullie waren rijk. Voor jonge jongens. Toen ging jij zou maar zeggen de ladder op. Wat heeft Leo precies uitgespookt?

[01:42:04]

Nou, Leo had pech dat hij je tegen de verkeerde vrouw aan bleek gelopen. Zo simpel is het. Nee, hij is een ontzettend in de maling genomen door euh. Sinds zijn eerste vrouw. Want euh ja, Leo die, die werkte zich echter de pleuris. De voetbal jaren. Kieft maakte hij destijds en hij reisde heel de wereld over met Wim Kieft. En omdat zijn vrouw Spaanstalig was. Euh ja, was hij inmiddels daar gaan wonen? Euh, op reis was Leo.

[01:42:36]

Ja euh, niet veel. In Spanje en in zijn afwezigheid heeft zij een andere relatie op na gehouden. En dat is allemaal nog niet zo heel erg. Maar zeg het dan gewoon. Ja euh. Maar dat heeft ze niet gedaan. Maar dit, dit gebeurt wel meer mannen helaas. En ook wel vrouwen trouwens.

[01:42:51]

Dat is nog niet de reden. Of is een marathon maar maar die alleen maar het licht leven? Nee, maar dit is echt smikkelen, want hij had ontzettend veel geld. En zij heeft hem echt bij zijn enkels gepakt en hem helemaal leeg gerammel. Ja nou nou was hij niet de ideale echtgenoot. Dat zeg ik. Leo houdt van een drankje. Nee, maar nee. Sloeg niet. Leo Nee, nee, maar nee. Maar daar is wel alle ellende mee begonnen.

[01:43:17]

Ik heb er bovenop gezeten en we gingen crescendo tot en met ergens aan het begin van het millennium nieuwe millennium en daarna was het klaar. En toen is ie zo verschrikkelijk berooid geraakt en opdrachtgevers kwijt gaan in de put gezeten.

[01:43:33]

Nou niet zo'n bank vind het nogal wat. Geen huis, geen cent om aan je kont te knijpen. Na de theorie dat het allemaal kwam door die vraag.

[01:43:40]

Nee, niet alleen ging er van alles mis. Ik ga eerst voordat jij mag praten, ga ik eerst even naar Michel van Egmond. Wat vind jij het hè hè hè? Want het is natuurlijk tragikomisch geschreven. Het is allemaal waar de de komisch beim kunnen erom lachen. Hij heeft het helaas allemaal mee moeten maken. Wat? Wat? Wat is een verhaal met jou? Waarvan je waarvan je zegt ja, maar mag ik dat even vertellen?

[01:43:58]

Nou, het beste Leo Verheul verhaal vind ik. En dat daar? Daarin ligt echt besloten. De kunst van het mislukken is de dag dat Leo, volledig berooid in Spanje, in zijn veel te grote huis alleen wakker wordt. De dag zoals altijd begint met een kannetje sangria en vervolgens in eenzaamheid op internet terecht komt op een datingsite. En Leo krijgt contact met een vijfentwintigjarige, bloedmooie Argentijnse via internet. In een Paula. Hij weet het nog. Dat gaat allemaal hartstikke goed.

[01:44:25]

En Paula vraagt op een gegeven moment aan Leo Puurs een foto van jezelf op. Leo denkt als ik al foto's vier zoals ik er nu uitziet. Dan wordt de verbinding gelijk verbroken. Leo stuurt een foto op van tien jaar daarvoor, toen ik nog dertig kilo lichter was en nog en haar had er goed uit en zag er fantastisch uit. Leo was vroeger echt een playboy. En dat gaat allemaal goed, dat contact. Leo wordt natuurlijk verliefd, virtueel op Paula, dus Leo nodigt Paula uit en zegt Kom met kerst naar Spanje gaan we kijken of het een beetje past.

[01:44:49]

Maar Leo had zich tien jaar jonger voorgedaan, dus hij moest ook tien jaar jonger worden en moest gaan lijken op de foto die die had opgestuurd. Toen is ie eerst gaan trainen. Hij is gestopt met die sangria. Hij is elke dag in zee gaan zwemmen. Dat ging niet snel genoeg. Misty heeft dus haar toevlucht genomen tot de cosmetische chirurgie Matijs. Hij heeft in drie weken tijd heeft ie voor twintigduizend euro aan dat lijf laten verbouwen. Je kon er minder staat tegenkomen.

[01:45:11]

De ene dag had ie een verband om z'n kop. Nou had ie haar impro e transplant laten gaan. De volgende dag liep ie met een bril op. Dan waren de wallen onder de ogen geretoucheerd. Een dag voor kerst stond Leo op de luchthaven met een grote bos bloemen en zijn nieuwe gebit en zijn nieuwe tanden. Een nieuwe buik. En iedereen kwam uit het vliegtuig, behalve voor Paula en toeristen naar huis. Toen is ze naar huis gegaan en toen heeft ie een mail een mail gestuurd.

[01:45:36]

En toen kwam het ware verhaal boven. Paula bleek in Werkelijk Paulo te zijn, een 13 jarig zoontje van een tandarts uit bewoners van het Sint Jan Kruis.

[01:45:46]

Maar die had gewoon een foto uit het logo uit de lokale Fécamp. Gids van een hele knappe vrouw. Ja en. En Leo en Leo. Gek gemaakt. Maar de kunst Matthijs van het mislukken zit m dus in dat. Als je dat overkomt, gaan andere mensen met een zak over hun hoofd over straat lopen. Leo belt de. Panorama En die zei Ik heb een geweldig verhaal voor jullie, dat heeft het allemaal opgeschreven en op het eind van het liedje zorgt ie er ook nog voor dat al die operaties dus werden zitten.

[01:46:10]

We werden betaald in ruil voor naamsvermelding in de panorama foto mafkezen voetbalbeelden doen.

[01:46:19]

In het Duitse. En. Het is. Het is de vierde. Vanhoyland met elkaar communiceren, willen gaan praten. Dit is toch een heel groot probleem, maar natuurlijk staat dit schitterende stadion bekend om z'n sfeer. Maar zelfs vandaag heb ik het toch echt zelden meegemaakt. Ik denk dat ik dat gezegd, toch? Maar dat heb ik nooit gezegd.