Transcribe your podcast
[00:00:05]

Skoda, al 17 jaar supporter van de Tour de France en liefst Rietveldt partner van het eerste uur.

[00:00:13]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral op naast de fiets.

[00:00:20]

Dit is de lift, sloot Rayquaza podcast in de States aan de vooravond van de 107de tour samen. Wat voor tour dit gaat worden? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen, maar historisch is die op voorhand en elke vorm van houvast. Een parcour als eerdere jaren, een voorseizoen met uitslagen, een solide inschatting van het vormpeil van renners. Elke indicatie die aanleiding kan geven tot een ter zake kundige Pono is dit jaar zo dun als de bovenarm van de gemiddelde klimgeit.

[00:00:56]

En in dat kader laten we ons wel vast wapenen op wat er kan gebeuren. Dit kan namelijk gewoon uitmonden in een spek en bonen. Tournut jaren een halverwege afgeblazen tour of een die ene waarbij maar dertig man in Parijs aankwam. Tour zou toch verdomme wat zijn als de afgelopen periode ons iets geleerd heeft? Is dat wat er ook gebeurt, het gaat toch wel weer anders lopen? Een Tour de France in september? Hou toch op met me. Ik wil radiootje is op de camping.

[00:01:21]

Als ik jou ooit te vinden zou zijn. Ik wil de ziel van Herman onder zijn arm op een parkeerplaats van een leclair in Peau. Ik wil in slaap kunnen vallen op de bank om 4 uur s middags, maar geen krekel te horen. Nergens verser kraantjes en verdomme geen zonnebloem. Veel te zien. Een Tour de France vanaf kantoor. Hij geintje ditte. Dit is toch niet de plek voor dit soort? Zij kregen in de teksten geen gemekker vanaf nu voor realiteitszin of voor verwachtingen België, maar een deurtje verder aan.

[00:01:49]

Kappen nou. Dit is verdomme de Tour. En die moet per definitie trekkrachten historique en magnifique worden. En dat gaat die worden. We laten ons maar wat graag meeslepen. Vanaf vandaag staan we in standje katzwijm. Want waarom niet juist dit jaar een tour waar nog jaren over wordt nagepraat? Eentje met heroïsche gevechten tussen kopmannen met nieuwe kampioenen. Elke dag een ander in het geel. Le tour du tombola.

[00:02:12]

Of beter twintigjaar. Naar de Tour van 80 is dit jaar de Tour van 20u20, het jaar dat Tom de Tour won. Zo, dan is het nu de hoogste tijd voor je periodieke portie tour gebabbel, want we zijn er gewoon weer bij. Om de paar dagen. Mijn naam is Stefan Bolt en tegenover mij zit ie. Laurens ten Dam. Leonie.

[00:02:39]

Oliva wou rechtstreeks vanuit de vijver inbreken hoor. Al dat gelul over die tour, dat is allemaal omgeslagen. Maar er kwam intussen zinnetje. Dat jij je op een camping als is alsof ik daar zou staan kamperen. Onze gooi. Dan moet je toch maar even gauw veranderen. Op de camping. Je leert slow is gewoon ergens in the middle of nowhere pakken. En camping, dan ga je mij echt niet vinden. Ik vind dat echt. Dat is echt wel mooi campings.

[00:03:10]

Maar wat is dan een mooie camping? Ik heb het met 5 sterren zwembad of camping in Bree waar ik stond. Ik laat me bij dezen uitnodigen. Als dat als de als dat de camping waar ik afgelopen weekend stond in de Pyreneeën middle of nowhere 7 euro, in de Pyreneeën middle of nowhere uitlegger weet ik veel waggelt Bosso. En dan is er opeens ook nog een zwembad waar je eentje. Dan heb je dan heb je maar een camping vlakbij een camping.

[00:03:36]

Niet met alleen. Alsof er alleen maar dat soort camping zijn. Ik denk Italië, niet Frankrijk, Italië, Frankrijk en Italië. Frankrijk is best een mooi camping land, maar ook ging het over de tour hebben. Dat is effe nee. We gaan het over de Tour hebben. We gaan het zo meteen over hebben, maar laten we starten met te zeggen dat we in de menkveld zitten. Ik distributiecentrum outdoor. Je mag niet te veel meer aanraken volgens mij.

[00:04:03]

Zit ook echt in een soort van gekke houding. Is winterpauze. Het is woensdag 26 augustus, Tour de France podcast n loud. Ben ik eindelijk af van die klote hernia waar ik de afgelopen drie maanden mee heb, geloof ik mezelf niet aangereden. Hoe is het nou? Ik weet niet of ik een hernia wel verdomd veel rugpijn ziet. Er zitten serieuze je rug hol te trekken. Ik heb serieus last van mijn rug. Nu ja, echt geen beetje last.

[00:04:30]

Maar je weet dat ik geen zeurde ben. Dus. Euh ja, nee maar op zich. We hebben nu net een paar buitenwater zich geknald als ze als pijnstilling. Want ik heb jou en de tramadol gezien, dat wil je niet zeggen. Maar ze dan wel liever afkicken van de alcohol dan van de tramadol. Nee, het gaat wel Baraja. Ik heb wel serieus last van mijn rug. Hoe komt dat? Hoe komt dat? Ja, ik heb afgelopen weekend een enorm extreme tocht door de Pyreneeën gereden.

[00:04:57]

Dus een buikspek wedstrijd last minute euh. Toegezegd om dat te doen. Ik heb het gedaan. Superblij mee dat ik het heb gedaan. Echt ja. Het avontuur van de laatste vijf jaar. Misschien wel echt nog nooit zoiets meegemaakt. Nog nooit zoiets gedaan. En echt euh. Laatste twee dagen. Afgezien dus ook met die rug en en eigenlijk is.

[00:05:22]

Ik heb heel veel. Weet je aan wie ik heel veel heb gedacht. Ellens en tethering? Die heeft we hebben podcast met haar Amerikaanse grenfell check, zeg maar. En euh, die heeft door die en een aantal keer gewonnen en euh. Maar ze heeft ook een aantal Kinsella Greener, die Kenza. Het enige wat ze dan dacht was het van OK. Het gaat Callao. Het gaat. Het gaat. Kut gaat ruk. Nou had ik ook, maar ik hobbelde van steen naar stenen en iedere keer, maar doe er mee voor.

[00:05:52]

Voor het proces voor het proces. Ja, ok is goed. Iedereen die Klim-Op zelf ook niet de door een week voor het proces. Oké, oké. Kan ik nog een tandje lichter? Oké, je ligt ook. Ga ik nog vooruit? Ja, met wandel hetzelfde fietsen bedenk ik wel dat heel veel was. Het was 60 kilometer wandelen met de fiets met alle bepakking op mijn nek. Vertel even hoe het evenement heet. Verder goed dat je effe teruggaat en vertel even wat de was de setup, want dit is een hele bijzondere wedstrijd.

[00:06:19]

Ja, de niet. Niemand weet eigenlijk precies wat de setup is. Het evenement heeft verder en dat betekent. We gaan verder dan alles up bass rotgans met wie ik een up flogging heb opgenomen over backpacken. Die belde ik drie weken geleden van Bass. Wat? Wat ga ik? Wat ben je aan doen? Weet je wel gewoon een keer vanuit? Volgens mij zal ik terug in de auto, vanuit de vanuit Italië en euh. Hij zegt nou ja, dit gaat weinig door, maar verder gaat door.

[00:06:47]

Ik denk nou ja, ik ben wel weer stoer en even een maandje. Wat is het voor evenement? Ja, dat is bij PEC in de Pyreneeën en euh. Vorig jaar heb ik ook meegedaan. Hartstikke gezellig gaan we doen dus. Of de hartstikke leuk doen we. Dus ik heb me ingeschreven. Maar toen bleek dus het is een wedstrijd met 16 verschillende segmenten waartussen je zelf je routes moet bouwen. T Is echt wel leuk. Leuk concept dus.

[00:07:12]

Je rijdt van segment N naar zeg maar twee uur moet je ook in de juiste volgorde rijden en dan moet je zelf tussendoor je route bouwen en de segmenten afdalen. Of nou ja, precies. Of een wandeling na een hele mooie plek. Maar van die uiteindelijk was de tocht 520 kilometer, maar daar was denk ik 50 kilometer echt wel wandelen van. Zeg maar met een fiets op je werk vol met volle bepakking en tussendoor je mocht slapen waar je wilde.

[00:07:37]

Of maar ik had dus iedereen. Mag je mijn slaapzak mij al aldie shiz. Al heb je mee. Kan, want o ja, je kan een hotel vinden, maar je kan het ook niet vinden en dan liggen ergens in het open veld te slapen. Uhm ja, lang verhaal kort. Ik heb toegezegd en bleek dus ik denk het voorjaar hebben het ook al over gehad. Ik ben de afwas mounten race niet gestart omdat ik die eigenlijk tegenstroom, vond de winnaar van Veurne en werd tweede in de halve wasmanden race en die zei dat wasmanden was als echt vakantie vergeleken met verder fleurden was.

[00:08:06]

Vele malen wist ik veel waar ik aan begon. Ik heb in drie weken ook alles bij elkaar moeten herstellen, zeg maar qua. Ik heb me geworsteld. Beninse regen, Jerke gejat zeg maar. Die krijgt u ook niet terug. Loodgehalte was een korte tekst, werkt natuurlijk ook met een man met een capuchon 500euro of zo fantastisch. Dat had ik aan op een of ander cool dat ik omhoog aan het wandelen was met sneeuw en mist en regen. Ik heb me in een veld gelegen, te tuk op een matje in mijn biffy, dat ik was vergeten even op het weerbericht te kijken.

[00:08:37]

Het was de eerste dag. 30 graden was hartstikke lekker warm in het veld. Ik denk ik ga liggen hier. Ik was moe, was was zat en het was lekker zacht, ging slapen en ik lach en ik begon binnen een kwartier te Hosen. Al snel ben ik na anderhalf uur maar weer opgestaan. En toen begon dag twee, zeg maar. Ik ben vrijdagochtend. Volgens mij halftien gestart en zondagavond 7 uur was ik binnen. Met tussendoor dus twee korte nachtjes en voor de rest proberen door een week voor Progress ook twee.

[00:09:06]

Huurman. Ja, het was echt een avontuur. Een echte leuke job. Je kan het ook. Ik heb het echt zitten, maar dat is ook gewoon een gewone sport die niet leuk. Deze hele discipline ken ik nog niet. Maar dat inderdaad dat extreme ultra Sint-Johannes rezen. Dan heb je doth watches en je hebt iedere. Dit was een heel klein wedstrijdje, ook omdat de korona was dus heel alle Engelse al een week van tevoren afgezegd. Want waar een nieuwe quarantaine maatregel uh us Frankrijk 1 voor Frankrijk toegevoegd?

[00:09:39]

Kijk, als je het hebt over een chronoproef wedstrijd je rijdt in je eentje door de Pyreneeën komt geen niemand tegen de halve meter. Dat heeft ze gegrepen. Ja, eigenlijk wel. Ja ja, deed ze dat maar. Maar ik had het over die watches die de mensen die krijgen. Dus een doth toegewezen. Vrijwilligers bij grotere wedstrijden waar misschien wel 200 aan meedoen. En ik krijgt 10 dots om jou eens in de gaten. Ik had de kluiven.

[00:10:02]

Voorbeeld in de eerste nacht ben ik verdwaald tussen 5 en 6 in of tussen 6 en 7 in de segmenten. Een verkeerd pad op en ik zou op een gegeven werd zag ik wel. Links van me loopt het goede pad en inzoomen op die wauw. En dat was maximaal 100 meter. Ik was eerst. Ik was al teruggerekend. Denk maar dat ik dat ik kon het pad echt niet vinden. Ik bleef er maar 100 meter van af. Weet je, ik denk jij kan misschien wel 10 kilometer terug moeten.

[00:10:29]

En euh. En euh ja, wat doet de Nederlander wel? Die denkt jou, daar ga ik toch dwars door het bos naar het pad? Maar ja, als je dat midden in de Pyreneeën doet, dan ga je dus op je reet echt een hellingsgraad van 80 procent af naar beneden toe. Ik moest iedere iedere dennenboom vasthouden en ik was beneden en ik was verder aan het fietsen. Toen kwam ik weer in een gebied met bereik, kijk op eten, appje van de organisatie en doe het al.

[00:10:57]

Weet je wel. Dus die hadden mijn wij stipje gevolgd. Wat is die lijst achteraf ook naar de finish? Daar zit een ouwe mijn. Weet je wel. Ik denk straks flikkert die gozer een of ander mijnschachten in, zegt die gozer met de weet je wel dat hij Presevo, Profel. Zal u even verongelukken voor het ultralage in de Pyreneeën? Weet je wel? Dus euh, heb je wel veilig gevoeld?

[00:11:24]

Na twaalf was wel echt gevaarlijk, zeg maar. Ja dus ja, dat zeg je ook niks natuurlijk met zeg maar. 12 wat zit ze allemaal zo? Ja, dat was volgens mij een, twee, drie of vier hijack pad. Maar nee, dat heb ik gegoogeld. Dat gaat dus van 1 tot 5, 6 1 is een walk in the park zeg maar. En 5 is heel gevaarlijk. Maar euh ja, als je dan met je fiets op je nek over ja in het donker fietsen.

[00:11:50]

Dat pad mocht niet in het donker. Daar zat een euh niet slot op. Dus dat betekent dan dat je tussen kwart voor negen s avonds en 7 uur s ochtends niet mocht bewegen op dat pad. Dus zat je er al op, dan moest je daar gewoon je matje uitrollen en midden daar gaan slapen. Maar dat was al een gevaarlijk pad. En voor de rest viel het mij. Dat van kinderen vond ik wel een tof element. Dat maakt het ook wel tactischer op de een of ander manier, al blijft het uiteindelijk gewoon zo hard mogelijk in het volgende segment.

[00:12:16]

Maar ik was met Tessa aan het einde van zal die twaalf als lachende derde achter die die Marc, Helen en die Christine. Maar ook geen koekenbakker zal twee. En die waren die zaten net op je voor. En toen was een beetje de vraag gaat ie die 12 nog redden? Of gaat ie? Of gaan zijn? Ik had het al opgegeven op dat moment dat je apen waren, maar dat zat inderdaad wel iets tactisch achter. En ik haalde dus 12 niet.

[00:12:38]

En toen was ik dus om 8 uur, zeg maar aan de voet van 12 jaar. Toen waren zij er laatste waar zij er al af en toe een euh. Daar was een hotel in dat dorp. En ik denk nou Ilex, ga ik daar slapen weet je wel. T Is goed geweest. En dan begin ik morgenochtend om 7 uur weer, want dan mocht je weer zeggen voorbij dat segment en ik kom dat hotel binnen. Die patron van het hotel stond achter de bar.

[00:13:00]

Zeg maar beste Frans mij met je bedenk ik zat al 2 dagen op de fiets. Nou ja, als je twee dagen op de fiets zit zonder douchen, met dezelfde kleren als sokken wat je wil, dan dan ruik je niet naar bloemetjes. Ik kom dat het hotel binnen als er een of andere groepen dan normaal. Heeft u een kamer nog compleet? Ook? Is er misschien iemand in het dorp die kamers voor, weet je ook? Ook mag ik misschien wat eten buiten op straat.

[00:13:36]

Nee, ik ben hartstikke koud, was ik. Ik was net de Col de la Core afgedaald, er was een asfalt klim. Bovenop kwam ik via een qfl weg op die Col de la Core en dat herkende ik zeiknat en koud. Ik zeg ja, ik wil toch binnen? Nou, uiteindelijk mocht het na veel soebatten. Hij zegt duurt wel langer te eten, maar ik had voor het eerst in twee dagen geen haast. Ik zei prima, ik zat warm, trok ik nog een ventilator uit om om Amberes shit op te laden.

[00:14:01]

Want ja, telefoon. Ik had wel een powerbank mee, maar werd die daar kwaad over? Dat heb ik echt jonge moeten moeten lul als Brugman. Ik heb het aperitief van het huis genomen en vanaf toen begon het een beetje op het menu du Zuwe eten. Weet je wel alles. Meneer heeft niet iets locaal zijn, begon ie steeds. En toen ging Eventim op het eind van de avond om een uur of elf, vertelt Vera. Bij de Muri kan je rustig.

[00:14:24]

Wat heb je weekse eigenlijk alles mee. Matthes slaapzak. Weet je wel? Kan overal slapen. Bij de marine heb je publieke wc's en daar kan je lekker onder een afdakje liggen. Hij is het rustig, was een jongere waar je aan denken dat zij wel avontuurtjes om me om mee te maken natuurlijk. Terug naar die vraag die ik net stelde. Het heette gegrepen. O ja zeker? Ja, ik had niet verwacht, maar daar gaat het zeker nog wel.

[00:14:46]

Ik ga het niet mee. Het gaat niet met de man Deley Dely profession worden, net zoals ze die Mark Rhedens. Maar ik zou daar best wel het is. Het is de aanleiding voor een avontuurtje. Want ja, ga in je eentje ga je niet zeggen tegen Tessa van New York. Effe naar de Pyreneeën waar je in een dag. En dan ga ik daar vier dagen rondfietsen. Rijker terug. Dus je moet eigenlijk wel een evenement, een Egmond Pier.

[00:15:11]

Egmond is ook een evenement waar door met veel mensen de hele winter doortrainen ergens naartoe. Bereid je voor je je je, je zoekt de spullen bij elkaar, je regelt de route. Ja, het is een heel divers publiek wat er aan meedoet, want John Woodruff doet er aan mee. Dat is veel minder fitte gasten en die heeft juist een hele zware fiets. Die heeft volgens mij vier tenten mee en en acht worsten en zeven bidons. Die fietsen is echt niet te tillen, maar die doet ook gewoon mee op zijn of zijn tempo.

[00:15:39]

Dus voelde je een vreemde eend in de bijt. Nee, nee, nee, nee, nee te. Ze zijn allemaal net zo gek als ik gekregen zeg maar zakenmensen aanraden. Euh, ja, ja, eigenlijk wel, ja. Ik had verwacht. Ik heb ook nog aan jou gedacht, want jij zei altijd van weet je als ik aan het trainen ben, dan kan ik heel veel decavel. Coole move over de podcast of over de kleding of over weet ik veel wat ik met de kinderen geborenen gewoon denk.

[00:16:11]

En ik denk na, dan ga ik in mijn eentje naar een Pineda, ga ik zo'n wedstrijd draaien en dan ga ik nadenken over het leven en over een beetje filosoferen. Ik heb helemaal niks gedacht. Het enige waar ik een nachtje door ga ik naar voren. OK, dat is goed. Is daar een dropje? Moet ik daar eten kopen of heb ik nog genoeg? Weet je wel? Euh. Voor de rest dacht ik aan helemaal niks en was zo intensief e-mail uit WhatsApp uit instar eigenlijk uit.

[00:16:38]

Pas de laatste dag toen ik echt was gestopt met koersen. Weer wat meer gepost zeg maar gewoon helemaal eigenlijk daarmee bezig. En dat was toch al weer een lekkere flow om in te zitten.

[00:16:49]

Laatste vraag wat ga je de volgende keer anders doen? Doen er veel liever aan. Oh ja, nou ja, ik heb genoeg dingetjes natuurlijk. Ik moet wel dingen gewoon een beetje voelen. Ik was heel tevreden over mijn Geert Joris. Ik had zeg maar alles. Met alles wat ik mij heb heb ik gebruik qua kleding. Ik had niet zo heel veel kleding, maar waren en het weer werkte ook wel mee. Dus had je reageer ik nodig en s nachts had je ook je dikkere jas nodig.

[00:17:09]

En voor de mensen die lila een onderbroek bij. Euh, nou zeg maar een soort zwembroekje met een print broekje dus zeg maar 2 in n. En ik had een extra T-shirtje mee, wat ook een dubbelop was als ze zwetend slippers ofzo. Nee nee, ik had van die zeg maar bij body zwembad. De jongste had ik van die blauwe dingetjes gejat. Dat je zeg maar als je je fiets schoenen doet wat daar in al die refuse is, mag je niet met je vieze bergschoenen komen.

[00:17:36]

Dus dan had ik dat wel. Dat was mijn oplossing geweest. Of op sokken met die dingen. Ik heb midden in de nacht nog een door een tak in modereren gehad, midden in de nacht voor het eerst van mijn leven. Drie uur lang een vervangen met het lampje op je af. Ja ja, een Pathe bij je dus. Die had ik bij me. Ja dat was. Dat was wel slim. Dat was ik heb van tevoren op Instagram een vraag gezet van jonge gasten.

[00:17:58]

Wat moet ik nog meer meenemen? Reinier Honig kwam er ook maar een taai raps, tawhid en ducttape om je pomp heen wikkelen. Dat weegt niks. Weet je wat ze al van die dingetjes die niks wegen, want je wil zo aan. Achteraf zou ik misschien iets minder Clift bas meenemen en toch meer Blox blockshots. Blox is goed sportvoeding. Winnaar. Die had zijn moeder pannenkoeken laten bakken. Ja, dat zou ik denk ook laten doen zou ik zeggen.

[00:18:25]

Dan ik met heel gewoon gewoon heel veel boter. Echt kille Calleri danst pannenkoeken, hartig of zoet? Ja, toch wel een beetje zoetigheid erbij denk ik. Wat zou ik nog meer doen? Andere banden had met. Ja, ik zou bredere banden steken. Ik had ze nu veel te hard staan, wat ook mijn rug verneukt heb, waardoor ik nu de zo bijzit zeg maar. Ja, weet je, ik kan nog heel veel. Ja, ik had ook bijvoorbeeld.

[00:18:52]

Ik heb drie weken van tevoren bedacht. Die gasten hebben alles om voor, voor die zeg maar alle shit oplaat. En ik had een powerbank van een kilo mee en ik wou. Ik was bang dat mijn telefoon regula of me wau als wou was geraakt. Dan was ik euh, ja, dan was ik daar verloren geweest. Bewijzen de bestaande dvd staan vielen met Naveen die zichzelf opladen door de door de bewegen gewoon Eikenaar. Net zoals vroeger die maan vigz zetten je dynamo aan.

[00:19:17]

En dan een beetje voor lampen, zeg maar achter lamp. Dat bestaat natuurlijk veel. Fransje van Shimano, Heze Exposed, Liedson. En ja, dat hebben die gasten allemaal helemaal day in. Maar ja, dat had ik natuurlijk niet. Het was echt een last minute actie en voor voor een last minute actie ben ik wel trots op mijn derde geworden van het maar maar echt. En de nummers één en twee dat de elf koekenbakker zijn de Christian Maaier en ook die Jens Makrelen.

[00:19:43]

Dat zijn echte. Dat zijn wel gasten die euh, die zich maar wel beroepsmatige. Die Ghysel en in jouw Liefsoons. Het was ook heel veel. En dan gaan we door naar de wijn hoor, want heel veel wandelen. En jij bent op zich beter gewandeld.

[00:20:00]

Dat in mijn hele leven en zeker in de bergen. Dat is ik echt. Ik was een beetje. Ik had Nicky en we liepen op de terugweg. Had ik ook maar een hond. Weet je wel, met maar zegmaar. Maar ik wandel echt heel weinig. Weet je nog die lopers knieholte? Had ik dat natuurlijk ook mee te maken. Dus wielrenners lopen geen goede combinatie? Nee, ik ben echt slecht te behandelen. Mooi. Ik lag voorop voor segment 3 en dan was het 5 kilometer omhoog.

[00:20:28]

Wandelen naar een fusie en een fantastische wandeling. Echt supertof over een smal paadje omhoog. En echt in geen velden of wegen was die Maijer te vinden. Ik voelde me erg. De koning kwam hier vlak voor de topcoureur voorbij gewandeld, we met zijn mountainbike op de beulen voorbij. Ik kan me voorstellen volgend jaar nog eentje of twee. Zo is. Dit was. Dit was echt wel een opportunity, zeg maar omdat het enige wat nu doorgaat zo de race zwaar.

[00:20:59]

Maar nu ja, nu de 11mei weer 30 40 manja gehad, want die massa evenementen gaat niet. Maar het heeft zeker al een zaadje geplant. Dus ik ben heel blij dat ik er lekker in gedaan heb. Kijk eens achter je. Wauw, pak die flesjes en dan niet een pak. Daar staat een fles bruiswater, maar die hebben gepakt om eventjes hier. Je krijgt heel stuk beter uit je ogen ondertussen. Tessa kan naar binnen en. Die zag ik een beetje zo de neus ophalen.

[00:21:25]

Was jaloers wat zij testte bij buitenwater staat daar maar dat. Je hebt een fles wijn in je handen. Wij zijn gister ergens in de winter ergens waar zijn op de SS Rotterdam geweest voor een sportief evenement van de gemeente Rotterdam en toen een van de deelnemers was een en mijden ploeg RBC Ahoy, ersw er BC Ahoy en die kwamen heel stoer vertellen over wat heb je in je hand? Ja, ik heb. Ik heb een fles goede Spaanse wijn, iemand carnavalsjaar.

[00:21:58]

Dat is een Spaanse druif. Of die wordt vooral in Spanje grenache en euh. Dat was heel leuk, dat meisje daar kwam als die wij brengen. Ze had twee flessen in de hand. Ik zeggen tof, weet je wel. Die gaan meteen morgen met de podcast over openmaken, maar daar staat een heel verhaal achter. En dat vond ik wel leuk verhaal, zei haar ouders. Of haar vader, die is ooit of haar ouders. Maar haar vader werkte toen voor een groot Spaans warenhuis Torres.

[00:22:24]

Volgens mij maken die Fausto veeweide, maar ik ken het wijnhuis wel. In ieder geval Torres is echt wel een gerenommeerd Spaans wijnhuis. Als accountmanager zie je op een gegeven moment gewoon de weet ik veel queesten out of zo. Ik weet hoe het gaat met heeft u daar gewoon zelf een wijnhuis gekocht en is er nu wijn uit maken. En 1 jaar cd's, zo heten de. Hij maakt verschillende soorten wijn, maar ze had twee verschillende wijnen. Maar net hebben we thuis gegeten, met Hotshot erbij en zo een ietwat fruitige.

[00:22:58]

En deze paradox die ook die ook zeg maar trofeeën heeft gewonnen op de de Berliner Romeijn Trophy. Heb ik die hier om een glas? Of was er nog meer? Dat is gewoon een complexe, zeg maar Barolo achtige wijn. We mochten niet op Viviano kijken. Ik heb hem dus nog niet gekoeld. Wat kan ik zeggen? Want wat? Wat kost die eigenlijk als ze zegt dat mag? Je mag je niet weten. Ik lees even voor.

[00:23:20]

Het is een paradox bodega. Euh, ik heb echt last van mijn ogen. Jongens Bangels del Moncayo Collection Ganache 2016.

[00:23:30]

Campo Campo waarborgen dat de lamme en de blinde hier last van mijn rug jaloers verhogen. Laten we zeggen 25 begint op de bank liggen. Hoe vinden we dat? De verhouding tour nieuws is geen nieuws in deze. In deze Tour de France staat er maar een B&B te beginnen. Heb jij je? Laten we met wat we gaan het over tour hebben, over de route, over de renners, over de aanwezigen, over de afwezige, over jou herinneringen aan specifieke plekken, over La Course.

[00:24:00]

Gaan we allemaal over hebben. Maar er is eerst wat wieler nieuws, wat we ook nog eens moeten losweken, want er zijn wat nationale kampioenen zijn. Er hebben hun neus aan het venster gedrukt. Afgelopen afgelopen weekend Mathieu Neals kampioen, Mathieu van der Poel de Maar wint de Franse kampioenschappen. Lier Louis Léon Sanchez in Spanje als Krang is de bien Denemarken niet zo maar mee. Hij wordt twee weken later, twee weken na mijn prono wordt hier nog eventjes kampioen.

[00:24:27]

Ook zullen uitpakken met Chisora jeugd toch jongens 395 wat normaal eist. Ja, dat is Venema. Fenomenaal. Ja, ik zat. Ik zat nog. Ik zat zelf in koers. Hoe voelt dat om dertiger? Wat dolverliefd? Ik wandel mee, dus ik heb het niet echt. Ik heb alleen een twee minuutje filmpje en een wees een beetje terug in de auto gekeken. Maar euh, ik heb wel even Rámon op de Erb gehad, want die reden.

[00:24:59]

Ramon Sinkeldam. Mooi. Mooi dat die rij ook mij euh. En die zat in de kopgroep en in zijn Louder was gewoon niet normaal. Weet je wel echt? Iedere bocht uit iedere bocht rijd je zo hard en doe dat maal 13000. Wat zou je dan? 13.500 negenen negentig bochten in zo'n één of ander zowel als de Gold Race plusser. De vraag is ook nog of het kader kan worden georganiseerd. Het is normaal dat hij zeg maar het was was gewoon niks aan te doen.

[00:25:28]

Als die gast is zo goed zei die dus ja dat dat liet zien. Het is echt 2020. Want want volgens mij de waar we tien jaar geleden vooral nog de samenvatting gingen bekijken is wel eens wat de beelden die van deze koers bijblijven op netvlies blijft staan. Is dat van dat grote dat gezien? Ja, ik heb een truttig na de bocht heb ik niet gezien. Die Grimi slippen door na zijn de zeg maar was dat die uit die bocht versnelde en toen was die meteen weg.

[00:25:54]

Boven op de top. Maar dat grote heb je dat gezien? Ja, dat die over achten ook goed. Ik zou goed zijn voor die tijd, maar beseffen hoe moeilijk is wat die deed. Naja, je weet ik niet, ik doe mee. Ik ga het ook niet proberen. Eigenlijk nooit eerder was nou nou ja, precies met ga je dan wandelen? Zeg maar. Als je ook zo'n grote bij. Euh ja. Ik. Ik weet ook niet of je andere renners het heb zien doen, zeg maar.

[00:26:26]

Maar ja, je ziet staat in ieder geval niet op 1. T Was 8 centimeter. 5. Prachtige Kapo kampioen hoort. Ja zo hoort gewoon als kampioen natuurlijk. Fantastisch. Euh. Als je hebt over de andere kampioenen de maar sprinttrein na had opgegeven met 18 man als de grootste is de grootste massabijeenkomst in Frankrijk sinds Coronado.

[00:26:51]

Je had 18 maanden oud. Ja ja, die ploeg die. Die kan natuurlijk niet alles dan Frans kampioen worden. Maar ja, als je het hebt over. Even over een mooie trui weet je wel bij die meter. Maar weet je eigenlijk. Ja, toen, toen het jaar met Sinkeldam. Weet je wel. Rood, wit, blauw, blauw, wit, rood. Het ziet er gewoon fantastisch uit. Ze zetten degene de toe niet joh. Hij wordt vandaag ook weer tweede op de WK indoor.

[00:27:16]

Euh ja, dat is gewoon super. Super zonder denk ik dat je. Maar ja, ze gaan met z'n allen voor Pino en die ouwe krijger Lo. Ik heb niet gezien maar Louis Leon Sanchez in Spanje. Ja, ik dacht dat hij al vaker Spaans kampioen was geworden, maar ik las op de NOS dat het voor de eerste keer was. Ik dacht dat dit niet klopte. Ja dus dat zal wel. Bayrou in ieder geval geen Spaans kent.

[00:27:39]

Twee transfernieuws dus. En dan gaan we lekker over de toermotor, maar deze ook. Deze krijgt zo'n grote glimlach op mijn gezicht. Iets wat we al misschien een beetje voelen aankomen. De show Meneer Ome. Twee vrienden van de show. Euh, laten we met de eerste beginnen. Ouwe Rumi. Euh, Wieler dynastie. Belgisch. Wie? Belgisch lid van de Wiener. Dekans die Nathan Van Hooydonck. Oh ja, verrek ja, je motor. Ja ja, ja ja ik.

[00:28:06]

Ik moet me nog een berichtje sturen. Dat hebben we. Want dat is ook een beetje. Ik was heel blij dat ik voor Hollander toch die gozer nou zijn verklevingen. De school, zijn schoonfamilie komt uit horen. Neen, effe een nieuwtje. Maar die fietst af en toe. Voor kerst moet u altijd vanuit België naar horendol fietsen. Zeg maar dat je één keer per jaar en dus de schoonfamilie. Of dat ze. Nederland? Ja. Heel tof, want ik dacht eerst die gaat mee met euh, met Van Avermaet naar Uhm had ik ook een beetje bedacht, maar ik denk dat voor hem een.

[00:28:39]

Ik vind het eigenlijk wel heel tof voor hem dat de firma zegmaar interesse heeft, want tegenwoordig is het toch bijna als je een Bejo vraagt. Dus bijna hetzelfde als vroeger als als als Kauai. Vroeger en nu weet je van wat dat is. Dat is alleen al erkenning voor jou als renner. Leuke gozer, ik heb me twee keer gezien en dat is echt een hele positieve. Van euh ja, lekker biedt zich aan mij uitnodigen. Iemand die we al hebben uitgenodigd.

[00:29:07]

Sam. Ja ja ja, dat was en hing natuurlijk wel in de lucht. Ik heb van de week twee maanden geleden hamvragen Felicia. Ik wou het zeggen. Volgens mij heb ik een zondag of we doorgaan of nog gebeld, maar daarover gesproken. Je gaat waar jij mij uit hing in de lucht. Goeie boeven ja. En dat gaat ook wel weer goed met hem, want hij was even in de wacky dat Steffen van Mega Radar. Hij zei ja zeker en euh.

[00:29:35]

Beckand. Ik zou zeggen dat zijn ze nu weer in. In Kitai. Misschien moeten we een keer met de toenaam tour rijden voor een podcast. De analyse van Sam gaan we even langs. Waarom niet? Hij vrede, vrijheid verenigt met z'n euh. Met zijn kompaan Antonietta, krachtterm met de foto rubella en zijn vriendjes toch zeker het mijne. Hij komt de jumbo's gewoon. Een goede ploeg is voor hem een warm bad. Hij komt goed, zal hem gefeliciteerd jongen.

[00:30:04]

Beetje bij beetje babbelen met de met Van Hooijdonk. Dan komt het allemaal goed. Het over de Tour hebben zeker. We gaan eerst even luisteren naar een woordje van onze vrienden van frituur om op.

[00:30:15]

Blijf jij ook tijdens de Tour gewoon lekker doortrainen op de racefiets? Mountainbike of Rabobank? Dan hebben we goed nieuws de Tour deals komen eraan. Of Future Shop. Puntenrijbewijs Lips, Slow RAID Vaast staan tijdens deze Tour de France elke dag nieuwe deals die we samen met Future Shop selecteren en waarbij we ons laten inspireren door de actualiteit van de tour. De producten van misschien wel de Dumoulin, Bernal of Van Aert met flinke korting dus. Future Shop jouw specialist voor alles wat je nodig hebt om door te blijven trainen voor de beste tour deals en altijd gratis en snel verzonden.

[00:30:47]

Dus benieuwd naar de producten die we geselecteerd hebben? Check elke dag de nieuwste tour deals op Future Shop Windtunnels Schleiz Lips Slow RAID Fest door met de show. Het Hernia virus komt hier ter sprake. Het is een ander virus dat de Tour koorts over de Tour koorts hebben. Leeuw kijkt uit naar de Tour. Nou ja, grote bij hoor.

[00:31:13]

Ik ga me toch installeren en pappa ga ik hyperthreading mijn papa moeten toekijken dat ze werk. Papa papa Greenyard gewoon moet gewoon liggen. Papa die euh nee. Ik kijk echt foqv echt enorm uit naar dit toe zeker? Ja echt ja. Hoe? Uhm, hoe denkt de hele wereld man? Ja, het grootste. Ik sprak een marktbus van de bouw van de muur en die zei dat er nog nooit zoveel uitzendrechten voor de Tour de France waren verkocht. En dat komt natuurlijk omdat het de eerste fucking sport of zeg maar 20:20 was.

[00:31:45]

Normaal zeg maar voor de menig sportjournalist en echtscheidingszaken geweest, zeg maar tour. En dan ga je naar de Spelen en dan had je nog het WK voetbal ergens daarvoor gebruikt. Dus hele delen van Warmerdam onder je was vier maanden niet thuis geweest. Dus je hebt niet alleen die tour? Ja die nee. Dus ja en nee. Kijk mensen. Vroeger was je echt wel een beetje beweerde. Vroeger was je echt wel een beetje weggesneden tussen al die evenementen in.

[00:32:17]

En nu is het het enige en het eerste grote sportevenement van de hele wereld sinds ze. Nou ja, ze is. Wat was er een markt voor sportevenementen? Het laatste, Gesina in Parijs was geen maar een groot mondiaal. De Super Bowl is geweest volgens mij. Maar euh. Dus ik denk dat de hele wereld er naar uitkijkt. En iedereen gaat zo vanaf zaterdag zitten kijken. En ik denk dat op menig kantoor ergens Strépy opstaat op de US of of of op de oortjes opeens radio tour zitten of gewoon de tour op kantoor.

[00:32:50]

Dat is wel gek. Ja, dat is een hele gekke situatie, maar ik denk wel dat er heel veel gekeken gaat worden. Hij v vanochtend allebei even contact en jij zei weet je wat ik ga? Nu ga ik me gewoon eventjes opsluiten en ik ga me er niet toe verdiepen. Waar ik benieuwd naar binnen wat betekent. Ik ga me in verdiepen. Wat ga je dan concreet aanpakken? Wat zal er van de situatie? Ik kreeg de opdracht om in de Tour te verdiepen.

[00:33:17]

Nou ja, jij gaat geen excuus meer. BBB+ je gaat er van een parkour bekijken. En ja, wat doe ik dan? Volgens mij is het de meest. Hoe noem je dat? Alfa-Beta? Zeg maar een simpele website die tour. Etappe punt tnl denk je, dan weet je dat die gozer echt heel slim is en ook best wel goed gaat. Want iedereen goochelt toe. Ja, en hij heeft ook eindeloos gaan winnen op die op die op die afstand.

[00:33:42]

Ik weet niet hoe dat zakelijk is, maar wat staat er best wel leuk op? Altijd al heel. Als renner keek ik ook al. Vanaf april kon je de zegmaar kijken. Bijvoorbeeld als je ritten ging verkennen of zo had hij vaak al een profiel wat op de ASO website echt schandalig laat zeg maar naar buiten kwam. Komt vaak. Ik dus een jaar na opening touretappe Puttene. Wel ik denk jij logt in of met je oude ACCC of Rabo ook tooit dat binnen 0 1 wyle flits ook een beetje, maar waar ik denk.

[00:34:19]

Vandaag stond er ook al wel een stuk op Sportwereld. Een nieuwsblad wieler flitsen is ook wel een goeie site voor me. Ik weet niet of ze alle grote tour voor voorbeschouwing hebben staan. Dan weet ik uit niet eens euh. Maar ja, en dan?

[00:34:34]

En dan ga ik gewoon ook mijn eigen ervaringen na en en en en denken waar ze dat, waar ze dat.

[00:34:40]

Ik moet eerlijk zeggen dat er heel veel nieuwe CLIM in zitten. Ja dus. Dus wat dat betreft was ik vrij snel kwamen maar in gevaar. Gaan we het over hebben? Eerst even, want dan hebben we meteen maar gehad. Korona. Strenge regels. Al zag ik wel heb jij die ondertussen ook gelezen, want we zijn het erover eens dat was 18 pagina's en die heb ik niet al 18 gelezen. Maar de anonieme maatregelen zouden wat versoepeld zijn. Nee natuurlijk.

[00:35:02]

Ik weet wel waar waar het vooral om draait is. Daar is een regel. Als je twee gevallen hebt in een ploeg, heb je heel de ploeg naar huis. Dus de ploegleider en de Amerikaan Niger. Als die positief zijn, dan kan de hele ploeg naar huis. En wat als er nou gebeurt op de laatste vrijdag van de Tour dat de ploeg van de gele trui twee gevalletje heeft? Putte Gaas is een warme huistuner, wordt het onder de tafel onder het tapijt geveegd, maar ja, dat is koffiedik kijken.

[00:35:30]

Maar wat ik begreep is die regel wordt iets versoepeld en moet je dus maar toe protocollen. Volgens mij is er gewoon één tikkende tijdbom waar tijdbom. Wat eigenlijk door door Frankrijk heen trekt, want ze staat alleen in een code oranje gebied. Als ik Nederlander was en ik zou daar zitten zou ik zeer rap moogt naar huis gaan. Dus euh ja, het is echt een euh Gilette. Het is heel veel.

[00:35:56]

Ja, ze moeten elke elke dag wat onder het eten nog over. Elke elke renner moet twee keer per week, per dag en een vragenlijst invullen. En toen had ik 1 soort van euh, inzicht van Jezus.

[00:36:09]

Dat is echt elk twee keer per dag zo'n vragenlijstje. Je eten dat ik, dan ga je toch op een eigen manier mee doen? Zit er toch iemand inhuren om vriendjes te zetten? Weet je wel? Nee, geen keelpijn? Nee, geen openbaar. En als je echt iets voelt, dan zet je een kruisje bij het andere vakje. En toen zei jij Neiman aan dat is helemaal niets. De impact daarvan is helemaal niet zo hoog, want dat doen ze al.

[00:36:27]

Ja, renners, die zijn er continu mee bezig. Als ik opstond in de Tour een bui spreek je ochtend pols moest je nog een keer in een potje pissen om te kijken wat voor euh, wat je urine dichtheid was. Weet je hoeveel je nog voor de rit bij moest drinken van de dokter? Als renner ben je daar continu mee bezig en en een minuutje iets in v. Ik kan dat blind invullen. Eigenlijk nu nog als ik opsta. Als ik morgen opsta om jouw pijn in mijn rug geef.

[00:36:50]

Vandaag een vierde plaats aan een check out, als het ware elke dag als topsporter. Even in je. Hoe vroeger heb ik zit bij het ontbijt liggen? Begin al over. Dus dat staat voor hun geen. En dat die vragenlijst invullen is niet een enorme impact. Andere maatregel is minder publiek. Bij start bij Cyprien is geen selfies, geen handtekeningen. Ik denk dat sommigen daar best wel gelukkig mee zijn, maar die waren veel tijd kwijt. Of er staat er een of andere vieze Fransoos met één of met zijn eigen woorden van Peter in het praten met zijn eigen pen.

[00:37:24]

Weet je wel dat je weet dat je denkt waar is die pen allemaal geweest? Vele selfies zetten of een handtekening zetten op deze foto? Weet je wel dat de GeBe dat dat gebeurt al, maar ik weet nog waarom. Voor Luik-Bastenaken-Luik hadden we altijd een ploegprestatie. Nou stonden meestal handtekeningen ze ooit voor een klassiek. En dan moest je altijd de zaterdag voor Luik. Moest je dat doen? En ik weet nog dat dat op een gegeven moment dan ook eigen Padmé is.

[00:37:48]

Een zwarte sterft gehypte. En en en dan was er altijd. Dat was ook een protocol. Als je terug in de bus kwam meteen handel met hen zou. Tijd voordat je ook maar iets A had, want je had zoveel handtekeningen als zoveel verschillende pennen en mensen vastgehouden. Renners gaan blij zijn dat dat niet meer hoeft. Euh. Dus ja, ik weet niet waar ik heen ging. Maar als je over de kop korona maatregelen dat is er eentje die lekker is denk ik voor het geld ook wel.

[00:38:15]

Ja podiumceremonie en dat is allemaal zo. Ik ben je renners wat dat betreft meer rust hebben gewoon. Maar ja, denk je dat?

[00:38:21]

Denk je dat het te het de koers beïnvloedt dat je denkt van. Weet je wat morgen kan afgelopen zijn, zoals het in Parijs-Nice op een gegeven moment in de voorlaatste afleidt dat je zeggen waar ik zorg wel dat ik soms bourdain. Daarbij volgens mij iéts gewonnen, terwijl die niet helemaal uitgereden is. Precies wat gingen ze. Die laatste klim gingen ze nog een keer op en die telde toen niet meer. Klim twee keer gedaan en die tweede keer telden geloof ik niet meer.

[00:38:45]

Ja precies. Zorg dat je eerste staat. De Bighorn Slagelse laat je in de eerste weken grote ontsnapping weg uit. Bijvoorbeeld Thomas De Gendt pakt het Geel Tour en die wint de Tour omdat ze na anderhalve week stoppen. Zoiets? Ja ja ja, ook even kunnen wel alles op loslaten. Dan moeten we toch verder. Koffie is nooit dikker dan koffie, is nooit dikker geweest dan nu. Is echt geen peil op te trekken. Het is niet normaal.

[00:39:11]

Waar we wel een peil op kunnen trekken sla koers en dan gaan we het ook zeker over hebben. Zaterdagochtend voor. De de eerste etappe wordt de la Course gereden, het is niet echt een sprinters koers, niet echt een klimmers koers, weet je nog. Vos won vorig jaar op dat klimmetje in Pau toen nog uitgebreid over. Die was sneller dan Alaphilippe 96 kilometer, maar die etappe maar goed, dat viel op onder 100 kilometer snel. Serieus, twee klimmetjes van zes kilometer vijf procent.

[00:39:40]

Wat me opviel lauw. Ik ben benieuwd of jij daar ook wat van vindt. Is dat het? Elk jaar is het weer wat anders met Lankhorst. Elk jaar kan er elk jaar ergens tussen gefoefeld. Exact? Nee, ik denk niet dat de ASO prioriteit heeft bij het vrouwenwielrennen, maar dat is of we zeker niet tijdens de Tour de France. Dat is wel duidelijk als je ziet hoe ze hoe ze de dames. Wat dat betreft behandelen. Aan de andere kant is het wel.

[00:40:08]

Ik vond de Champs-Elysées op zich wel een leuk natuurlijk omdat het was de eerste keer volstond. En dat is wel een. Qua publiciteit voor de dames en ook voor dat publiek raden. Dat gun ik iedereen. Want dat is echt heel vet. Ik bedoel, ik heb dat tien keer mogen doen en dat is echt tof. Euh, nu en niet zal het ook druk zijn? 96 kilo. Ik vind het op zich prima. Je hoeft het ook niet altijd zo zwaar te maken dat de enige die kan winnen.

[00:40:33]

Annemiek van Vleuten is. Ja, dus ik hoop dat het nu wat zal geloof ik gezegd. Het is niet per definitie op mijn lijf geschreven, maar als renner wil pakten hem al Anna van der Breggen. Die ging ook is voor het eerst dit jaar geklopt. Maar ja, als ik toch een favoriet op moet schrijven dan is er natuurlijk. Annemiek van Vleuten. Want zoals ze die. Ja, die is. Dit jaar is er vier van haar vijf wedstrijden gewonnen.

[00:40:53]

Strade Bianchi. Hebben we daar nog een fantastische Jongert toen Renate nog zei ik wil ze allemaal in mijn armen sluiten. Maar ik zou eigenlijk wel eens een tour die ik Dee Dee Dee Dee Dee Dee toevoegen van Van Moorsel. Longo bedoel die 89. Ja dat was dat. Negen op de Alpe d'Huez stenden of vuurplaats was 89 zeker. Al was 89 jaar echt jongen. Stop de tijd.

[00:41:24]

Jonna we gaan er weer, waarin 24 augustus twee 19 92 was. Dat klopt. Maar herinner je dat moment nog over de plas? Puf tropenjaren.

[00:41:45]

Trouw is je trouwens ook perfect ploegbus. Terwijl van Brabantse wielrenster Brinck Jeannie Longo tot de race naar Alpe d'Huez op 24 augustus 1992 stopte een tijd prionen.

[00:42:00]

Dat gaat echter niet door. Ik heb een reden een afscheid '89 als een kinderwens. Niet gaat u verliezen? Ik heb me verloren. De relatie. Ik kan je ok jongens, ik neem de relatie bereikt in de slot. Niet iedereen gaat erdoor te pakken, maar eenheel verlaten. Masao, zoals ik zei hij is die in 94 Jurbeke. Maar dit jaar Lou is, heeft ASO aangekondigd dat er in 2022 direct na afloop van de zeg maar de Mannen Tour een verkorte volgens mij vijf of zes etappes Tour Féminin weer wordt gehouden.

[00:42:43]

En dat brengt mij weer terug naar de oude dagen van van Jeannie Longo en Horzel in '89.

[00:42:52]

Ik vind het wel tof. Ja, serieus, want ook over die Tour de France van Van Moorsel en Longo. Zo dat. Volgens mij reed ze een paar uur voor de mannen uit. Dat gaat nu niet meer met de reclame karavaan. Veiligheid had allemaal veel groter geworden. Maar de vrouwen verdienen wel een echte Tour de France en een lage koers. Hoe mooi ook. Die finishte ze. FAF, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen was Grand-Bornand.

[00:43:17]

1. Hoe mooi ze ook vorig jaar won op dat klimmetje in Pau. Ze verdienen gewoon een mooie meerdaagse koers. Want ook wielrennen. En ook bij de vrouwen. Daar hoort ook iets van uitputting bij. En en dag op dag presteren, als de koers maar mooi genoeg is. Dan maakt het uiteindelijk niet uit of de man. Dat ben ik echt meen ik echt. Dat maakt het geen reet uit of het een mannenkoor is of een vrouw koers is.

[00:43:42]

Het gaat om het koersverloop en dan vooral die etappe die die Grondona wou. Het is een van de tien mooiste etappes die ik ooit heb gezien. Fantastisch. Wat een spanning. Ja, ja, ik heb mezelf niet helemaal gezien. Ik zat in de koers. Zo vroeg ik natuurlijk Nederrij. Maar ik heb dat ik. Ik weet alleen de laatste kilometer. Dus ik weet niet hoe jullie daar nagekeken en uitgezonden.

[00:44:07]

Dan live wel erg zeker. En het was alleen maar op een gegeven moment drong langzaam het besef door dat ze het misschien wel ging redden, maar op. Moment dat je dacht gaat het niet redden van Vleuten, want die had een behoorlijke achterstand op Van der Breggen. Dacht je van niet, maar dat kan niet. En in de laatste 200 meter was dat vooral in de show nooit wat ik tot op de bank had geschreven. Uhm, euh. Conclusie toen Famine 2022 onze onze goedkeuring heeft het zelfs naar de route kijken van de Mannen Tour.

[00:44:43]

We gaan effe pile vlees jatten, dat mag gewoon. Je we gauw zeggen 21 etappes starten is de Tour 2020. Rustdagen op maandag zevende game opnemen en 14september finish in Parijs door een tijdrit. 36 tijdritkilometers, zeven aankomsten bergop, maar één etappe langer dan twee kilometer. Maar er zelf van alles van vinden, want ik zie je ogen van Jezus krijste. Eentje waar elf etappes tussen de 120 en 170 kilometer lang 29 kilo mee beklimmingen van buitencategorie, eerste categorie of tweede categorie.

[00:45:16]

Leuk detail is dat ze in de zowel de Alpen, het Centraal Massief, de Pyreneeën, de Jura en de Vogezen aandoen en dat er heel veel geklommen gaat worden. Laurens ten Dam was dit een laatste Tour? Nu moet je eigenlijk zeggen ja ja, een zekerheidje. Als dat gebeurt had ik van gesmuld van deze Tour Cavendish. Echter, Laurens ten Dam? Nee, nee. Hij zei dit is de zwaarste die ik in mijn carrière heb gezien. Hij zei meteen ik sla daardoor even over.

[00:45:50]

Ik doe niet mee, maar zie hoe zwaar ik. Ik snap Cav wel. Als je naar deze tour kijkt. Het is een hele atypische verloop. Wat maakt atypisch? Nou kijk ik hetzelfde, vroeger altijd een beetje het dogma. Weet je, de eerste tien dagen van de Tour wilde ik alleen eigenlijk maar trainen voor de gewone renners show.

[00:46:20]

Dat is misschien wel een beetje over, want ik weet nog wel dat ik af en toe dan ook na de finish geen werk pakte. Qui peut is een quote op wielen. Ik keek me aan terwijl ze me weer een beetje pissig aan de zijde van de twee niet zwaar genoeg. Vandaag weet je wel even je eiwit zeker niet verdiend. Ja, nee zit. Ik zit onder de 3000 kg. Ik heb vandaag ook geen abéché. Je mag ook geen bier s avonds en.

[00:46:47]

Maar ja, dat is dan had ik altijd een Mannerheim hoofd. Trainen, trainen, trainen is licht rijden. Weet je wel. En niet voel en zorgen dat je gewoon binnenkomt. En dat kon gewoon vaak als dat geen idee is niet te veel wind stond of kon je best wel stak jezelf in de eerste weken. Tages euh, echt dat je. Daar durf je eigenlijk niet meer thuiskomen als je getraind hebt. Zeg maar met 140 watt gemiddeld. Of de rit zaterdag tussen.

[00:47:11]

Dus wel een goede voor de wielertoerist. Negentig procent van onze luisteraars zijn de Tour etappes. Waar iemand die. Vijf uur per week traint mee zou kunnen? Ja, ja, ik heb toeritten gereden. Volgens mij wil ik net na twee of drie uur 100 watt gemiddeld. Had dus echte. Nou ja, je moet je voorstellen, zo'n groot peloton qua zuivering. En als je dan maar in het westen zit op mooie brede wegen zeg maar, dan word je meegetrokken.

[00:47:39]

Ik heb. Ik ben nog een keer ooit bij bij Sunweb voor de lol gedebuteerd toen in het begin. Dat was echt niet te trappen, herinner ik me nog. En dus dus dus dat. Dat mantra had ik. En dat kunnen ze deze tour overboord hoor. Weet je wel dus. Vroeger was de eerste sater start en de eerste keer dat je uit je hok moest komen als het tweede samengepakt, vaak op een eerste bergrit vandaag of deze Tour.

[00:48:07]

Eerste zaterdag start zondag Gupta's Ball, de laatste rit van Parijs-Nice. Torrini col is gewoon een bergrit. Ook wat was nou ja? Wout Poels leest vandaag een artikel over Wout Poels is teruggekomen van zijn hoogtestage op Isola 2000. Terug naar Monaco fietsen, zei Ali B. De eerste rit is gewoon echt een bergrit. En wel gewoon erg, want die heeft het gedeelte van het parcours nog mee. Op dag twee al een bergrit. Op dag twee al een bergrit.

[00:48:32]

Op dag vier is die Oostermeer uit mijn hoofd en op dag zes is de Mont Montaigu. Dan heb je dus B-1 zes dagen. Drie dagen na elkaar. Mag dan nog weet zeker wel gepakt zeg maar. Dus dan mag je geen trainer meer noemen. En dan heb je dag na dag 8/9, want dat is altijd het tweede weekend. Het 8.9 heb je al de Pyreneeën dus die mijns inziens trouwens fysiek nooit vrij lachjes zijn. Dat heb ik opgeschreven van de aankomst bergop in de Pyreneeën.

[00:49:03]

Volgens mij heb ik ook geen toenmalig obese euh, dat soort geduwde erin zien zitten. Nee, dit is dus de Pyreneeën. Dat is inderdaad maar de eerste weken. Deze week hebben we jou, want jij van Leeuwen. Kijk! Eén van jouw vragen vanochtend waarmee ik aan de slag gegaan was voor welke dagen moeten mensen thuisblijven van kantoor? Ja, dat dacht ik natuurlijk meteen aan de aarde, aan de werkenden. Want dat zou altijd de day, de weekenden waar ze eigenlijk de hele mooie grote ritten plannen hoeven te zien.

[00:49:36]

Thuisblijven van kantoor dus. Ik heb wel een aantal dagen uitgezocht welke waaronder. Na de eerste week sowieso, die uw agenda erbij. Mensen die dikke boeken erbij, want de data en de ritten loopt zeg maar netwerkje net verkeerd. Maar die de rit naar de montagehal zou ik zeker thuis horen. Die weet ik uit mijn hoofd rit zelfs op donderdag 3 september. Daar ga ik naartoe. En ja, daar ga je naartoe. En dan zijn we natuurlijk al geweest.

[00:50:01]

Ja ja, daar zijn we wel, maar dat is een pittig ritje nodig op. Er komen nog Strackx op. Dat is een pittig ritje, dat een pittige rit. En voor Nederlanders wel bekend, denk ik uit het boek. De renner van Tim Krabbé, de. Dee Dee Dee Dee de klim uit de ronde van de renner. Maar van tevoren zit nog een klim, de Koldo Buzet. En die is echt vies. Lastig. Da's ook iets waar je als renner altijd op letten, ook als je Touretappe punten elk kijkt.

[00:50:24]

Zodra een zwarte zwarte vlakjes in de klim ziet. Ze delende de klimmen op in groen, blauw, rood en zwart. En nou ja, in die volgorde wordt steeds steiler en zwart is boven de 10procent. Condensed zit een aantal euh, zwarte blokjes in, wat betekent gewoon een hele vieze zware klim? Heb je hem nou nog gedaan? Wie met Bruyneel ging fietsen, mocht niet meer naar waar hij precies tussen het schema stelde met de topruiter en eigenlijk die die die dikkele die die rit twee dagen eerder na acht jaar Merlet.

[00:50:57]

Dus denk ik ook een rit waar waar je echt spektakel kan verwachten. Misschien nog wel meer omdat daar vijf, zes klimmetjes over de hele dag verdeeld in zitten, waardoor je waardoor je eigenlijk een hele dynamische koers kan krijgen. Het is wel de eerste week. Denk ook dat een tour is waar aanvallers veel Krantz krijgen, omdat toch ook de klassementsrenners hun kruit toch wel droog willen houden voor de loodzware derde week. Iedereen komt op het eind van twee week 2 en 3.

[00:51:24]

Dat is echt echt loodzwaar. Maar ik zou deze week thuisblijven voor die twee ritten op dinsdag en donderdag. Die 1, die Jemelle. Merlet, die is bekend van uh uh, waar ook Carna ooit in de 2 de Tour overwinning van Eddy Merckx Eddy Merckx volledig heeft afgedroogd. En dat is euh. Wanneer was het eenenzeventig? Ik heb nog even opgezocht op YouTube. Fantastische beelden. Hydrogen Eddy Merckx af op de klim. Twee dagen later zetten die euh.

[00:51:55]

Euh. Eddy Merckx de de. Laten we zeggen de tegenaanval in Tunesië bijna. Rougerie Rivière achtig. Zo zit opgesloten geslagen, behoorlijk. Ik ken die klim wel van Steven Rooks, want die won daar de klimtijdrit en in 89 mezelf op fiets. Maar nee, dat is ook een hele onbekende laatste keer dat hij in de Tour kwam was dus dat Rosa won. En dat is wel een dingetje van deze hele tour. Dat te weinig. Niet normaal.

[00:52:22]

Weinig grote plassen, maar viel later zaterdag. Dat is een parodie. Is die al iconisch? Het is natuurlijk fantastische berg, maar is geen toermalijn. T Is geen Galibier. T Is geen euh, Alpe d'Huez zeg maar. Die zit er echt wel weinig in. Die zit er weinig in. Maar lekker deze. Dat betekent niet dat die tour saai is. Ik bedoel er is genoeg. Er is genoeg te doen over twee hele zware klimmen en uitpakken.

[00:52:46]

Jawel, niet week twee nog. Of euh, wat we hebben nu al helemaal een week. We gaan even door naar Westwijk. Pak m pak m 1 pakken. We pakken jou bij OK. Dat is week n jouw analyse van week 2. Laffe, laffe Pyreneeënritten, die zullen we. Die zullen we kapot schieten als ik het zeg. Wat zijn twee aankomsten bergafwaarts, zeg maar korte afdalingen, maar je krijgt toch altijd een andere dynamiek vind ik.

[00:53:12]

Met name de afdalingen. Aan de finish, maar toch eventjes. Waarom is dat een andere dynamiek? Omdat er een de waarschijnlijkheid op een vroege vlucht die wegblijft. Als je een aankomst bergop ze ziet, komen renners vaak één voor één binnen. Bij en. Bij een Venusberg afkomen op de laatste klim vaker en niet één voor één boven geforceerd. Dus is het toch minder tot het gaatje tot boven Grease. Als je rijdt voor de etappewinst of zo ga je misschien net iets dieper.

[00:53:42]

Dus voor Maarten best wel eens ergens bergop in mogen zitten in de Pyreneeën. De Tour gaat niet in de Pyreneeën beslissen worden. Als ik jou zo hoor. Mij denk ik denken la dat zo een kruidt een beetje droog houden ook tot die tot week 3, want die wordt loodzwaar. Week twee beginnen we eindelijk met twee sprayen een sprint ritten aan de westkust waar de allerjongsten iedereen de ioz zeg maar.

[00:54:03]

Het zal allemaal wel waar zijn. Ik weet wel, één van de duizend rotondes zeg maar. In het peloton is niet normaal dat de rotonde heeft uitgevonden. Rij je van rotonde naar. En dan was ik niet zo goed in zicht, maar weet je wel. Dus dat vond ik echt verschrikkelijk dat ze de ritten na stond er een beetje wind en stress dus dat. Volgens mij is het ook een beetje waar. Volgens mij vroeg met Sagan toen een keertje weg.

[00:54:26]

Nou weet je wel in die richting regio. En eigenlijk als je een week tweede zit er nog in Bergen tussendoor die ik niet goed ken. In Centraal Massief Boeimeer? Ja, waar? Waar ook gewoon, waar de hele dag gekoerst kan worden. Maar vierenveertig 100 hoogtemeters 190 kilometer. Ja, dat zal meer. Eentje van aanvalspoging. Ja, ik denk niet dat de dat Bernal daar gaat proberen Rochlitz te lossen. Ik hoop dat ik me vergis, maar ik denk dat sleutel van week 1, week 2 en misschien wel de Tour die in deze rit op zondag gaat zijn.

[00:54:55]

Grand Colombier waar ze ik kennen die hele klim niet. Totdat de tot ik daar een keer met Warren Barguil in zee, in zestiental renners die slecht werd gelost en met 17 wonnen en daarbij na de ritten. En dat is toch een Malá Vacca van een klim. Ben jij daar? Toen die zelfde Fromm Intel op gewezen dat de fabrikant van welke kant? Want die wordt dus helemaal helemaal Gallisch daar gouverneur zegt dat is de steilste klim van Frankrijk. Oké, dus dat is De Grijse als was ik me wel herinnert.

[00:55:24]

Nee, dit is 22 procent. Euh, dat is een paar kilometer lang. Echt gewonnen, zeg maar aan de Muur van Hoei. 4 keer achter elkaar. Ja, daar zitten Rene van der Gijp, Pat van de kant van die klim. Euh, sowieso die klim. Die is volgens mij van van 200 meter tot tot 1900 meter hoogte dus gewoon 700. Weet wat Tom. Die zegt toch al dat ik in al de wensen. Ik las wel 1,7 Alpe d'Huez, maar dat is waar de Deen in Leffinge ook al de beste was.

[00:55:52]

Maar dit is dus anderhalf onderwijs onderwijs, meer meren dus dat is gewoon. Dat is de slotklim dan. En dat geeft gewoon aan dat het superveel hoogtemeters heeft en echt zwaar is. Etappe 15, een rit op zondag hoef je niet voor van Cattoor weg te blijven, maar moet je gewoon thuis even regelen dat je niet naar de voetbal moet met de kinderen ofzo. En als de duizend dingen broekje kan aan hand in hand. 17. Col de la Loozen.

[00:56:21]

Ja nee, hij krijgt 3 Alpenrit achter elkaar, maar met die met die ritje. Zondag is eindigt altijd 2 2. Dan weet je van maandag rustdag en dan weet Dries vaak. Reken er maar vijf ritten als renner en de niet klassementsrenners rekenen vier ritten, want zaterdag is de tijdrit zondag Parijs. Nou hoef je niet mee te tellen, maar die van die vier ritten liggen er verdorie drie Alpenritten achter elkaar. Dat je waar je bang van wordt. Deze week van na je als eerst ook.

[00:56:51]

Ik denk dat menig renner daar zeg maar op die rustdag toch wel driekleurig is. De Godstraat. Maar dat die denk ik hoop toch dat ik ook aan de finish kom van die ritten, want dat is echt gaat echt pittig zijn. Zin in een reguliere tour? Zou je de hulp? Zeg maar euh. Op de op twee na niet de automatische piloot, maar met een goeie inspanning zijn we gewoon uit kunnen rijden. En eigenlijk is deze laatste week zo zwaar, vooral dat die eerste twee weken ook zo zwaar zijn dat dat zelfs nog penibel wordt.

[00:57:17]

Dat stress oplevert, bijgewoond door de renners in de bus. Zeker weten, zeker weten en waar die renners vooral naar kijken is wat ze wél vervelend vinden. IS IS is een zware klim in het begin van de rit. Vandaar dat die ritten dus in het Centraal Massief of in de in de Jura. Weet je wel die die Pierre-Marie ritten zo dat zei dat zijn ritten waarvan zeg maar vroeger de Roy Curvers op deze wereld of of of of of of de Tom Stamsnijder.

[00:57:44]

Of of of Jos van Emden bijvoorbeeld in het begin bergop uit de staart. Weet je wel, dat is gewoon zo vervelend. Dan moet je in de groep Petra zien te komen. En ik zag al bijvoorbeeld die rit naar de Col de la Leauge, de Col de la Madeleine vooraf. Die heeft een vrij lange, vlakke aanloop. En dan kunnen ze onderaan de Madeleine meteen een gepetto maken. En dan gewoon ja, dan zitten ze veilig. En dat en dan krijg je toch al spektakel gewoon bij de grote mannen.

[00:58:10]

En die mannen zitten veilig. Maar ja, dat zijn gewoon drie bergritten. Ja dat, daar gaan de grote mannen. Daar gaan we een spektakel moeten zien. Gewoon die Col de la Loozen ook finis hoog bovenop. Voordeel voor Bernal, die komt uit Colombia. Die is volgens mij op 28 100 meter geboren. Dus die wie schrikt daar niet van? Terwijl een euh, terwijl een Dumoulin daar daarna misschien meer moeite mee gaat hebben aan het eind van de dag van de Tour.

[00:58:33]

Dat zijn hoogtestage al heel ver weg is eigenlijk. Dus euh ja, dat zijn me. Dat zijn de drie ritten waar beslist wordt. Loodzware Tour, eentje voor aanvallers, volstrekt onvoorspelbaar en een atypisch parcours. Een atypisch parcours. Ook in een in een jaar dat er nog heel weinig gekoerst is. Ik wil nog even op de tijdrit terugkomen, maar na 36 kilometer. Ik kom eigenlijk uit de Tour kijktijd van van een van Indurain. Dat de dat dat de dag dat er een tijdrit van 73 kilometer inzat.

[00:59:07]

Dat weet ik nog wel. En dat die dat die volgens mij de nummer twee was, vier ranke inhaalde. Drie minuten voor me gestart mijn eerste Tour zat er een tijdrit in de week. Nog heel goed, de eerste tijdrit die woont. Volgens mij wil Schumacher ze allebei. Of of Schumacher twee keer als je waren. Eerste was 40 en de tweede was 56 kilometer ofzo.

[00:59:26]

Dat ik echt dat van is. Ik ga u nu starten en ik moet 56 kilometer tijdrijden weet je wel. Dus er was in totaal negentig kilometer. En nu euh. Twaalf jaar verder zit je aan 36 kilometer tijdrijden. En de tijdrijders komen er dit jaar echt bekaaid van af. De laatste jaren zo'n Tour, zo'n Indurain zeg maar die het misschien nooit meer een Tour had en zeker geen vijf gewonnen in de jaren wat we noemen dat jaren tien.

[00:59:53]

Waarom is dat? Is dat is dat? Is dat door de Fransen? Omdat die niet kan tijdrijden? Het is een techniek kan tijdrijden. Pineau niet kan tijdrijden. Laatste keer dat er een Tour de echte zegmaar op het lijf van het tijdrijden geschreven was in 2012 met twee Gouden Leeuwen ook eentje van 30 en eentje van 50 ofzo. Echt, dat waren echt wel lange tijdritten. Wat is de laatste vraag over parkour? Wat is de impact van La Bovy?

[01:00:15]

Wat de impact van zo'n tijdrit van 600 kilometer tegen zo'n muur op? Heb ik nog nooit gereden koersverloop. Zeg mij nou gaat dat het leuker maken bijvoorbeeld? O ja, ik denk dat wel tof is om te zien, om te kijken of ze gaan wisselen. Bijvoorbeeld van tijd tot fiets. Weet je wel wie waar wanneer wisselt en wat de tactiek is en of de ASO nog een wisselzone instelt? Dus dat vind ik wel tof, want voor de luisteraar hoop je op je gewone fiets.

[01:00:41]

Klim je gewoon sneller dan een dan een tijdritfiets. Ja, een wissel kost ook tijd, dus dat we dat wordt dan allemaal weer berekent. Maar ik denk wel op het eind van de derde week. Euh ja, één dag voor Parijs. Dan ga gewoon weet je nog. Je hoeft niet per se een goeie tijdrijder te zijn om wel een goede tijdrit te rijden. Pantani kon dat opeens ook in omdat je gewoon dan nog zoveel over hebt en zoveel grinta en moraal over dat dat er iets mindere tijdrijder dat wel kan compenseren.

[01:01:10]

En denk je wat zou Nairo doen om dan op het bruggetje naar de renners te maken? Als ik Nairo was zou ik wel zorgen dat ik een beetje voorstond zette, want in de Giro is je ook afgedroogd op de laatste dag zeg maar. Dus nee, je moet wel aanvallen als je het hebt over het koersverloop. Ik denk wel dat ik de totale bedoel in het. Daar moeten de klimmers wel aan. Je moet er wel ver van tevoren afvallen, zou misschien nog dynamischer worden als er zo'n tijdrit bijvoorbeeld vlak voor de bergen leggen.

[01:01:39]

Wat dat dat Dumoulin of een Rochlitz al ver voor voorstaat en dat de klimmers dan zeker weten wat nou moeten we daar tegenaan aangaan? Dat had ik eigenlijk nog mooi gevonden, maar dat is niet zo. En nu krijg je het gespeculeer van euh ja. Heeft de klimmer genoeg tijd gepakt op die tijdrijden? Een kleine tip voor Sherri Juvenal die volgende keer ter harte en en passant mijn verhaal over de renners hebben. Over de. Of ze willen beginnen met de afwezigen eigenlijk.

[01:02:05]

Er zijn drie afwezigen die bij het oog sprongen én vroem. 2 Thomas, 3. Cavendish en Kruijswijk. Het viel mij op omdat de Britten waren en daardoor ook duidelijkheid hebben. Mark Cavendish die die heeft in deze Tour niks te zoeken. Qua vorm niet, maar ook qua parcours niet. Heb je Froome die natuurlijke ruilbod? Is lichamen gebroken? Of moet ik zeggen naar verluidt gebroken heeft? Het is nog steeds speculatief, maar ook gebroken. Er waren toen vooral in het begin die inmiddels niet meer.

[01:02:35]

Maar er waren toen heel veel theorieën over. Waarom is die nergens te zien?

[01:02:39]

Let wel, let go dan. Haar Phiri kunnen misschien een andere podcast wijden. Podcasts maken nooit nooit onderzoek door een Belg. Wat me opviel en ik zal hem missen. Metsen mensen met zijn gekke Twitter ook. Lies Geween Tommasi. Dat was de enige waarvan ik dacht dat het niet uit vrije wil maand, want hij staat er nooit natuurlijk in. In de Dauphiné was hij er niet, maar hij staat er heel vaak niet voor de Tour en in de Tour staat hij er altijd.

[01:03:10]

Heb je dat idee ook? Nou, ik denk wel dat ik denk dat ik of ik weet dat. Brailsford is echt wel een Pepels mannetje, zeg maar in die ploeg. En ik denk dat hier wel heel lang gemasseerd. Zo van Joji maak je niet druk. Komt goed. Zorg dat je m boven zeeniveau hebt, maar als je dat niet hebt weet dat het Joden aankomt. En dat is ook een mooie koers en geen één. Kijk voor.

[01:03:36]

Voor een Shireen Tom Waes. Die heeft de tour al gewonnen. En als je nou nog een keer derde wordt of achter Ben nou gaat. Vorig jaar was je tweede achter Benno. Dat gaat zijn carrière niet meer veranderen. Hij wil alleen winnen, koersen, winnen. En ik denk ook wel dat je zelf in de Dauphiné gevoeld heeft, want dat was niet uit vrije wil dat je dat ene 40 cm klassement werd. Ik bedoel als ik 41e was geworden had ik echt wel in de stress gezeten, maar ik denk dat die gevoelde van nou de Tour echt niet in.

[01:04:07]

En toen kwam natuurlijk op maandag dat belletje met Brailsford. Die zei van die ja, we kunnen je meenemen. La Letts fvz het werk wat ie dan had moeten doen. Was het werk van Castroviejo echt wel geweest? Willem van Balen terwijl hij een winnaar is. Maar we kunnen je ook mee naar jou meenemen. Bouwen ploegen om je. En dan gaan we met z'n allen daarvoor voor dat jaar de Giro wint en ik denk dat dat het zo gebeurd is.

[01:04:31]

We zijn erachter dat we niet zonder je kunnen. Nee, maar we gaan maar toch proberen. Ja, maar je hebt wel gelijk. Over Brailsford.

[01:04:37]

Dat is natuurlijk wel een spil in dat hele, want mij viel op dat dat nu deze drie ja iconen als het waren niet meegaan. Dat is dus niet zo. Jij hou geen hart, maar die zit niet zo heel veel achter gekomen denk je nou. Kijk, Brailsford was vroeger gewoon head of PR performance van British Cycling, dus dus die was eigenlijk was je de baas van de bond. Maar ja, toen is die als K.J. Gegaan en toen heeft ie dat nog een tijdje gecombineerd.

[01:05:04]

Er is volgens mij 2014 dus Winghe wat de tour al gewonnen vroeg. Wat de Tour argonne is je helemaal bij de bond weg. En volgens mij is het daarom beter gaan gaan gaan wringen. Er zijn uitgeraakt en hij en in het begin was het team Skai, weet je wel. Een Britse Tourwinnaar. En nou ja, dat lukte binnen no time eigenlijk, want tien zijn ze begonnen in twaalf Sweco Tour kampioen. Maar nu is het euh, is het inos en die zal het worst wezen of het een Brit is.

[01:05:37]

En hij wil nu gewoon weer de Tour winnen. En als dat met Bewel of met Car-Pass is en niet met de met Froome en Thomas, dan zal hem worst wezen, want die Tour moet gewonnen worden en ik denk dat dat een beetje nu aan de hand is. In het Britse wielrennen. En kijk. Het maakt Sky niet minder sterk, maar het zijn geen Britten meer. Maar of eindeloos, moet ik zeggen. Grenadier Grenadine, Franstalig heb je niet gezien trouwens.

[01:06:02]

Ik heb besteld matzwart laten maken. Daaruit word ik oud en dat is gewoon een hele grote. Robert electrisch of Neil. Maar dat is het ook als je zo'n auto egeltjes. Als je zo'n marketingstunt voor de grootste wielerwedstrijd. Dit vind ik de zorg je toch even dat je een elektrische auto neerzet? Weet je wat ik je gewoon kwalijk vind? Twee jaar terug rezen nog met 7e eeuwse. Pakkie is exact en een jaar later komen ze met één of andere enorm dikke pick up, die Oostham pakjes die waren.

[01:06:36]

Die werden trouwens al een plastic gedelf gedaan levert in. Wout Poels had nog nooit zoveel plastic weggegooid. Dat is een derde kleding pakket van het jaar had gehad als toen. En al die bussen waren opnieuw gered, maar gingen de oceaan redden. En nu dus. Deze ploeg zal nooit nooit sympathie voor bij mij, zeker niet bij de schoonste ploegen ooit. En daarna reden ze opeens met cortisonen. Weet je wel. En nee, dus bij mij hebben ze wat dat betreft afgedaan.

[01:07:02]

Euh.

[01:07:05]

Ik zou een auto best wel tof vanop de één of andere tikker. Chef hier zelf ook een chaffoy, maar ik niet met een zevende potions sticker erop. Jongens jongens. Maar dat is een vrije dikke auto. Hij komt volgens mij over. Over twee jaar uit de grenadine noemen. Kunnen ze zien die pakjes in verdomme net zo uit als Movistar. Zullen we het hebben over over. Euh, over de renners die er wel? Die er wel zijn en zullen beginnen met Bernal.

[01:07:34]

Ik heb een klein theorie ook. Heb jij? Ja, dat heeft te maken.

[01:07:41]

Waarom ik hoop dat shit loos gaat in die ploeg. Ik heb het dan ook over jubel vismijnen. Nog een theorie. Ik probeer een beetje te stoken en heb jij El Chapo gezien? Een spijker op z'n kop. De. Dat is de drukst trafficking Mexicaanse drugsbaas. Twee druppels water. Ik heb El Chapo niet gezien, maar ik heb de documentaire van Movistar wel gezien. En ja, want hij komt natuurlijk als een Livo boven met een beetje bolle wangetjes, lacht Isomere.

[01:08:14]

Een weekje Odie komt uit Ecuador, dus daar is iedereen heel lief. Weet je wel, maar dat is zeer de docu. Is het een Basilio? En zo ja, het zal allemaal wel met landbouw. Maar ik ga toch wel de Giro winnen. Trekt autonoom. Die gaat toch niet voor Bernal rijden? Ja, dat was natuurlijk wel Movistar. Ja ja, zwaar. Ja toch? Absoluut. En daar hebben tweespalt. Hebben ze daar uitgevonden? Of de drie Asphalt met de drie Drenten?

[01:08:41]

En. Ik denk wel dat het euh, dat het bij. Bij Skai of bij Inias moet ik zeggen dat ik grenadine, dat het daar minder snel voorkomt. Alhoewel, Vroem en Vroemen heb ik ook nog wel voor winglets gekken die gekke dingen zien doen, maar dat we die wet dan toch op tijd tot tot de orde geroepen. Dus euh, ik heb ik. Ik help het je hopen, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet hoe ze met tot.

[01:09:09]

Wat verwacht je van Tom? Dumoulin. Het is heel goed met Tom. Ja, ja en nee. Euh, ik zal nog even over Car-Pass. Na theorie is de toren die proefdier op de Col d'Eze tussenuit en die pakt het geel. Ik neem maar weet je wat ik ben. Maar ik ben wel benieuwd hoe die zich voelt, want hij ging als kopman naar de Giro toe en hij wilde gewoon nog een keer winnen en hoort die dan in de Tourploeg gegooid om bijna altijd.

[01:09:39]

Ik denk eigenlijk wel dat ze een wel duidelijk hebben gemaakt, want Sky, dat weet ik van Wout Poels. Die rijdt altijd met een kopman en de bekken. Wout is ook een keer de back up in de Vuelta geweest ofzo, weet je wel. En die houden ze daar altijd zo lang mogelijk bij. Een klassement mochten met de kopman niets gebeuren. Kan de back up wel winnen. Dus ik denk ook niet dat die per se meteen moet knechten, maar dat die wel echt dat pakken gevoel heeft.

[01:10:00]

Dus als een soort schaduwkopman die Jiro ingaan. En dan gaat het nu over Tom en ik. Ik ga me in de gaten houden. Caravaggio, El Chapo van. Je zegt dat je een rietje of ik heb. Dat is een Meran ploeg, een ploeg in theorie kan het misschien wel even imponeren. Ken je de Nederlandse ziekte? De Nederlandse ziekte is de super goed, de kwalificatie doorkomen en op je kloten krijgen op een toernooi. Euh, ik weet niet of je de Dauphiné hebt gezien.

[01:10:32]

Een Tourdeelname gezien. Maar jongens jongens, wat Reedie Gesink hard. Wat René van der Waal weet je wel? Wat was die Jumbo trein goed en ik hou mijn hart vast, maar ik echt. Dat is echt. Ik word na s nachts zwetend, zwetend. Of het nou door het afkicken van de trap kwam of erdoor. Of door een Marinovic, maar een nachtmerrie. Ach man, ik zie het zo voor me dat die datdie dat die Bernauw en die Car-Pass toe doet.

[01:10:56]

Treinen opzetten en dat die tussen uitschieten euh doemdenken zitten. Jaja, dat je. En dan hangt de Rochlitz Belgen aan. Je mag mee. Of. Oh nee, ik heb nu ineens wel last van mijn rug over het dubbele tegen. Nou ja, zodat ze op de afspraak zijn.

[01:11:12]

Ik gun het ook zo. Ik denk wel dat die euh, wat ik zou een beetje gevolgd heb. Denk ik dat ze het echt goed op de rails hebben, want ook bijvoorbeeld het feit dat ze Rochlitz gewoon in het geel uit de koers halen. Dat. Ik heb die podcast van Armstrong zitten luisteren en daarin vertelde Bruyneel van niets. Hij is gevallen. Hij is weer opgestart en hij heeft de rit nog uitgereden. Toeristen nog.

[01:11:38]

Niet dat die af ging stappen en toen zijn auto vaak vaak goedkoper uit binnen net situation is not wordthet. Weet je wel wat hij heeft gedaan? Hij heeft 1 jaar. Hij heeft Armstrong na een valpartij waarin niet slechter bij lag met zijn hele reet open. Heeft de Dauphiné uitgereden en gewonnen. En dat is het jaar waarin Ullrich een bijna klopte in 2003, terwijl die voor co. Dat was heel close, was het jaar waarin die zich het slechtst voelde in de Tour.

[01:12:06]

Een dag later is Rochlitz niet meer gestart. Weet je wel dat dit weekend al Ayaz onder Priests. Weet je wel dat de Tour winnen? Ik denk dat ze het echt goed op de rails hebben en dat ze zo bezig zijn met de tour en dat ze echt wel. Nou ja, dit geeft al aso een d'Auvergne op. Laten we gewoon gaan. Rochlitz gaat gewoon richting richting de tour om te winnen. Ze zijn daarna d'Auvergne ook daar gebleven. Volgens mij nog een aantal dagen in 10.

[01:12:31]

Euh, welke dag vandaag woensdag? Ze zijn vandaag gereisd met z'n allen, dus vandaag zijn ze weer allemaal bij elkaar. Volgens mij zijn we iets eerder, geloof ik. Tom is iets eerder van 10 naar Nigerees gereisd en daar samen met zijn vrouw nog twee dagen in een mooi hotel geweest. Zeg maar goed. Ja, da's toch effe quality time. En als je alles zegt dat hij met je zegende doorheen komen in de Dauphiné. Je zag het aan zijn gezicht, maar dat hij dat hij alle ballen op de derde of de derde Tourweek.

[01:13:01]

Weet je wel. Het zou kunnen. De Tour van Tom kunnen we eventjes een beetje. Dat zou zeker kunnen. Maar wat wat ik als ze? Als ze hem als vriend vooral gunnen is dat al vrank en vrij daar drie weken rondrijdt zeg maar. En het resultaat mag ook geen reet uit. Als je maar gewoon z'n best doet is het niet teveel af laten leiden door randzaken zeg maar gewoon euh. El Chapo keer een schop onder zijn ballen verkoopt zeg maar.

[01:13:29]

Zodra die El Chapo een keer moeilijk zit te hebben, dan moeten die direct de nek omdraaien. Dan is zeg maar de back up ook pleiten bij Skai is dus de back up. Die moet zo snel mogelijk eruit. Want als ze als een vriend zegt ik al zijn hele verre kennis en wielerfan binnen die tour toen al te graag gezien. En dan gaan we met z'n allen voor. Zijn huis is een huis die binnenkomt en waar. En dan wil ik nog een grotere huldiging in Maastricht denken.

[01:13:55]

Wat je kan. Ik kan me nog 19 tachtig herinneren. Euh, natuurlijk was ik n mager. Dat heb ik uit overlevering. Toen is mijn pa met alle buurmannen naar Leiden gegaan, naar naar Parijs, naar Parijs, op op zaterdagavond. En dat gaan wij in een wind. Dan gaan wij daar naartoe. Ik heb nog een uh, ik heb nog een wedstrijdje voor Essed staan die zaterdag bij juist. Deze eer gaat naar Parijs. Nee, dat is eigenlijk een goeie reden.

[01:14:26]

De kids mee. Dat moeten ze meekrijgen. Nee hoor. Nee, dat hoeft allemaal niet. Je krijgt wel een briefje en we vullen je weer. Gebouwd door iets anders in Zweden. Ze werden ze ook al zijn t beetje Burms in de rood, de de concurrenten nog eventjes behandelen. Nou ja. Buiten in Jossen en Jumbo. Fischer was eigenlijk helemaal geen renners in het peloton. Welke concurrenten mogen er altijd eentje uitpakken? Oh, kijk, nou, dan weet ik zeker een week, weet ik.

[01:14:56]

Ik wil zeker twee uitpakken, dus dan hoop ik dat jij die ander uitpakt. Kom maar pak ik Pino? Waarom wel? Omdat ie vandaag z'n geiten gedag heeft gekust toen ie bij Tiny vertrok. En dat is helemaal op Franse tv. Ja ja, ja, Pino, die woont in de Vogezen, aan de voet van de plas, bij vrieskou. Zijn huis. Ja, ja, da's echt de echte waarde. Als je het hebt over iemand die een.

[01:15:22]

Euh, zeg maar is die er liefst zo rijdt vast die de lift. Echt heel sluw ergens op een euh ja volgens mij binnen een kilometer van zijn ouders op een euh. Heeft ie een huisje met grond en geiten en kippen en gewoon echt een beetje boer spelen een moestuin. En Marzio Bruseghin? Ja eigenlijk. Ja precies. Nou liep ik wel naar Frankrijk sturen en die gasten geiten, kusjes en terug naar mijn miasto. Nou ja, dat vind ik wel een mooie foto die ik zag.

[01:15:59]

Hij zag scherp uit. Ik zit ook met deze allen goed lopen op z'n arm, dus ik gun het ermee.

[01:16:05]

Want ik ben. Ik heb en dat zullen heel veel Nederlanders hebben. Behalve Lidewij, die destijds nog voor Un voor un clair een en een heel betoog heeft gehouden waarom niemand in Nederland verklaarde leuk vond, behalve Lidewij zelf. Kijk de Fransen natuurlijk apart lachen die die partij is een beetje meer gek. Vreemde eend in de bijt. Maar Gavi Frank. Ga voor Claire. Pak bij alle Philiep tomaat je mond wat je wel cama. Daarop zijn geen kaartjes en vorig jaar had je heel.

[01:16:35]

Je. Heb jij dan vaststellen over waar eerst nog eventjes Pino Di die stapte en natuurlijk vorig jaar uit met een met een werk van schaafwond aan zijn knie ofzo? Ik zegt het gekscherend maar dat is VirusTotal stuur. En hij was ging huilend van z'n fiets. En toen kwam tv Cenk. Die ging erachteraan met de camera. En die hebben toen, want ik zat toen in Frankrijk en Koen kan zien op de laptop. Dat was buiten buiten Frankrijk. Niet zien aan het janken.

[01:17:00]

Echt keihard aan het huilen op z'n. Euh, op zijn hotelbed met Mark. Marie-Jo erbij. En Marc-Marie Joost natuurlijk. Zijn Pino sloeg alarm van vermarkt Mario. Hele. Ja, dat is het expressiever. Fransman is dat. Jongens jongens. En dat was echt. Dat was imposant en ontroerend om te zien hoe die twee met elkaar, maar ook wel een fan van Nederlanders had. Dat het afstappen van Pino echt in Nederland ook een tranentrekker was. Ongelooflijk.

[01:17:25]

De tactische. Die zat ook even met tranen in de ogen op de bank. Bram Tankink, dat was echt wat hoorde ik van hem dus. Maar hij heeft een sympathiek van het volk. Dat is echter een volksjongen en een hele simpele lieve jongen. En hij kan keihard bergop fietsen. In d'Auvergne zag ik me zag ik hem goed meedoen. Absoluut. Dus euh. Ja, als je het hebt over. Vorig jaar reed ie echt goed. Stond ie ook echt bij de favorieten.

[01:17:50]

Dat je dat je bijna dacht nou ja, het kan kan gek lopen en dan wint hij de tour. Dus als je dat dan was mijn mannetje wat ik wilde opnoemen. Nou ja, ehm. Voor Yolanda weet je ik, ik. Ik heb geen ik. Ik kijk naar Landa en met met met met heel veel interesse. Niet omdat ik denk dat ik de Tour gaat winnen. En toch denk ik. Gap, het gaat ooit een keer gaat het toky van Movistar is een jankend, maar het is een jankend en hij pakt die verantwoordelijkheid niet.

[01:18:21]

En hij voegt er toch een beetje tussen veel anderen de schuld. Maar als ik me op de fiets zitten en ik weet hij heeft goede dagen en op die goeie dagen. En hij heeft ook wel goeie rondes gereden. Het zit er gewoon in. Kan talent. Hij heeft alleen zijn kop niet op orde en er is altijd wel een vlakke. Volgens mij is dit niet een Nikitin 130 clubs, maar toch vind ik het een mooie vent. Johnny hoorde ik nog zeggen.

[01:18:44]

Deze mooie man, het is mooi, maar ik zie hem euh. Ik zie hem ergens nog pieken. En misschien is het in een tour waarin de de weet dat de verrassingen op de loer liggen als er ergens een jaar is het dat er kan. Dit is ditzelfde land. Ik heb. Ik heb daar een column over geschreven. Dat is ook een jaar dat jij schrijft. Ook columns voor de was, voor Pro Cycling en moest in het Engels.

[01:19:10]

Hij weet te schrijven in het Engels komen er zo. Euh euh dat. Dit is een tour voor racers, maar dus omdat omdat omdat het dus wat minder euh. Koers hardheid heeft. Ik had het bijvoorbeeld best wel een tour vonden ook voor voor vroeger. En een Nibali rijdt hem dat niet. Maar voor zo'n soort renner die zijn kansen zoekt en vindt en ziet. En dan pas pakt hij weer op. Want dat is een hele onvoorspelbare tour, want iedereen gaat er met meer twijfelen dan gewoon.

[01:19:38]

Ze weten niet hoe een lichaam in die derde week gaat reageren. Alhoewel die voorbereiding nu toch ook al heel lang en goed geweest is. Maar ik hoop eigenlijk op zo'n soort racer. En dan denk ik bijvoorbeeld ook aan de Mollema die de manier waarop in Lombardije wint. Als je zo een paar keer tijd kan pakken, zat het niet goed bij hij. Hij heeft de benen. Hij wordt gewoon vierde. Hij wordt elk jaar beter. In Lombardije werd hij vierde, helemaal zijn laatste koers.

[01:20:03]

Hij zit waarschijnlijk nu ook nog in Isola. Ofde. Vandaag naar beneden gekomen. Ik heb het interview niet gelezen, maar daarvoor hebt liggen staten. De onvoorspelbaarheid van deze tour. Een quote van van Bauke. De onvoorspelbaarheid van deze tour zou zou best wel eens in mijn voordeel kunnen werken, maar dan wel voor jou. En kijk, als jij het. Kijk en dan ook om om over landbouw, dan om terug te komen op landbouw. Jouw keuzes gewoon afblazen doen.

[01:20:31]

Maar ik vond. Ik had gehoopt dat je Nairo Quintana en docuserie van Netflix. Dan vind ik Landa eigenlijk maar een weggooien die een beetje Nairo aan het pesten is en iedereen met zich mee probeert te krijgen tegen Nairo en Nairo heeft gewoon zo harde kop dat je op door het gewoon wel gewoon een Tourrit pakt. Stoïcijns stoïcijns. Ja, die is helemaal compleet. Ja, helemaal opengebloeid bij dat. Bij dat kleine ploegje vallen nu Alicja dat? Ik denk van wel.

[01:21:02]

Ja Nairo. Euh Nairo. Die zou ik, die zou ik het meer gunnen dan dat ik. Ik vind ik neig, al heeft de uitstraling van een kartonnen doos gevuld met zand. Uhm. En hij reed haar tent voor ze zo uit moesten wel lachen. Weet je als ik de weet wel dat ik Delthe neuronale op training zeg, maar dat ging zo rijden. Zo was eigenlijk Naidoo koud en een dekamer shirtje zegt mij helemaal tot boven. En dan Nairo warmden weken, misschien twee millimeter naar beneden kijken, want zelf kijkt al blij Mayo kwaad dat je dezelfde uitleg komt niks uit.

[01:21:41]

Het is ook weer niet zo dat Armstrong altijd zegt weet je wel, karakter. Ze zitten ook gewoon in je haar en je haardos. Doe die, doe die drie helmen af en dan zie je de haardos van mensen en dan worden karakters geboren. Nou uhm. Het ziet er niet alleen in in hoe iemand ziet hoe iemand eruitziet, maar het is gewoon jammer als een renner er niet gewoon omheen zijn karakter heeft of gekke uitspraken doet ofzo. Dat bekt gewoon.

[01:22:08]

Over de landbouw heb ik trouwens wel een leuk verhaal. Tom wint de Giro in 2017 en dat was in Milaan op stap geweest. En ik weet niet hoe het kwam of. Of ik weet natuurlijk niet totaal niet hoe het gelopen is, maar op één of andere manier kwamen wij om 6 uur s ochtends uit een of andere club. En wij, dat waren nog uh, het waren nog resten. Ken jij Gieske ik en BRUit Preidler, Preidler en euh wij lopen daar naar buiten.

[01:22:42]

En opeens zit er een klein groepje en we hoorden we landbouw met z'n vriendjes op de Spanjaarden. Die zat nog om kwart voor zes. Het werd al licht uit op ontbijten. Allemaal koffie met croissants en de Dafalgan topbedrijf er naartoe gaan. Ja, tuurlijk effe een klein praatje. Maar ik was natuurlijk stront zat en iedereen en hij ook en de waarheid zat zeggen was zonder n ploegmaat van Vasca, maar hij zat daar gewoon met al Spaanse vriendjes. Nou ja, het Spaanse ritme te vieren zeg maar.

[01:23:12]

Ik schrijf hem op. Ik schuif M Freeland aan, maar ze het niet hebben over Bogtman niet hebben, maar over Superman. Over Potocari, over Belgen. Over alle verliep. Die gaat wel erg geel pakken toch?

[01:23:24]

Ik heb het nergens opgeschreven enzo. En hij is veel minder briljant. Ook in dit testwagen is voorjaars dan vorig jaar. Milaan-San Remo steekt veel met euh. Met zijn nieuwe vriendin aan de rommel is geweest zeg maar. Wat is dat verhaal weer? Hij heeft een wat. Nou ja, expanded ofzo. Tony Gallopin en Tony Gallopin, die is al best wel al getrouwd geweest met een met Marion Roes en dat is inmiddels een bekende voorleessessie geworden. Wat ze daar ook mee.

[01:23:50]

Commentaar werkt voor Eurosport en Alaphilippe heeft op één of al manier tijdens of na de vlak vooraf armata afgelopen tour was je al met haar heeft de gele trui kaart gespeeld. Heel slim gespeeld we. Alaphilippe Julie, Sisu dus euh ja dat. Nee, ik weet niet of het daarmee te maken. Hou ook. Hij is. Hij is om maar even terug naar de koers te gaan. Hij heeft ook al wordt die tweede en was hij op de op de Poggio Publie in Milaan-Sanremo werd hij tweede.

[01:24:21]

Weet je wel. Hij is wel een Noordam, maar hij mist inderdaad die supercool van vorig jaar. Was je beter in orde, weten ze. Ik ga nooit winnen toch? Alaphilippe? Nou ja, zeg nooit nooit zijn we. Deze Tour hebben ze wel op zijn maat gemaakt. En euh, maar zijn benen zijn dit jaar niet zo goed als vorig jaar. Dat denk ik echt. Gaan we het ook maar niet hebben over Bardet? Euh. Het werd een klein beetje over gehad.

[01:24:45]

Over Uran sterk, maar stiekem toch even over hebben. Uran Dani Martinez in zijn team. De jongeren die door blijft zit bij me in. Ja, dan krijgt u wel een beetje in de schoot geworpen natuurlijk omdat ons Godefridus. Ik wou dat ik hem een keer mijn schouder schoot geworpen. Mogelijk wil ik zeggen dat ik net zeggen toen ik kwam even niet op unm op. Euh, wat ik wilde zeggen toen het ging over de uitstraling van een beetje gewoon gevaarlijk glad.

[01:25:15]

Waar ik me nu op begeef. Voor de uitstraling van Nijvel. Oké, ik ga voor eerlijk gevoel. Euh, ik word niet zo warm van rood liet. Nee, na een mooie reeks weet je wel tof dat die zone zo'n poef heeft aan het eind van die hele zware etappes. Niet per definitie heel mooi op de fiets zitten, maar dat gaat het niet om. Het is een Sloveense brombeer en ik kan niet zo mee identificeren. Maar kijk als je als je gewoon.

[01:25:42]

Als je ook als ik als ik objectief kijk, gewoon naar het peloton. Als er iemand is die de die de capaciteiten zou hebben om de leider te zijn bij Patrol zeg maar de Berna Juno. En wat je eigenlijk weer een flits van zag in de Dauphiné nadat er één of ander scheid afdaling inzat. Over gravel is dat Tom, want hij heeft er uit. Hij heeft de looks. Hij heeft de kaaklijn. Hij heeft de kaaklijn. Ik snap niet alles.

[01:26:08]

Als er iets is wat het hem niet zint, dan komt het er ook uit in goed Engels. Zonder scrupules. En er valt geen speld tussen te krijgen.

[01:26:19]

Eigenlijk zo waar is de organisatie van het DWD d'Auvergne kon alleen maar zeggen al veel over al bij al we zitten luisteren.

[01:26:33]

Dat is de komende weken er wat quotes langskomen. Alvast excuses. 16 jaar. Dat was gewoon. Dat was weer al een eeuwigheid. Maar hij ambieert dat niet. Hij wil dat niet, maar ook in Italië. De Gazzetta, die zegt Bello en da dat. Die uitstraling heeft hij gewoon. Maar hij wil niet omdat die het niet is. Maar hij kan het wel dragen. Dus op moment dat ie zich baasje voelt en ook gewoon zijn benen spreken, dan is die het.

[01:27:01]

Want dan heeft ie het. Hij voelde ook wel toen die gepiepeld werd in de Giro door. Door unlikely en euh. Weet je die die eigenlijk? Toen door Nairo en Pino die niet mee. Precies? Ja, dat was het jaar. Nairo was het met. Weet je wel. Daar was ie echt boos om. En dat liet hij ook effe. En dan krijg je dat. Dat karma verhaal was toch Nibali, Nibali, Nairo? En toen heeft die grote bek gehad en daar krijg je wel een knulletje door.

[01:27:27]

Maar hij was die grote bek die Hatti omdat die gewoon met z'n ploeg was erg goed. Echt. En hij kan het dus dragen. Alleen hij. Hij draagt niet. Die heeft niet die bravoure op momenten dat heel logisch dat je gewoon wint en net met. Euh, net even niet in die flow zit. Maar hij draagt een wel. Dus als hij gewoon lekker! Die laatste week in het geel ingaat dan. Dan heb je en ik denk dat de hele wereldpers voor hem heeft.

[01:27:54]

Ja, dan ga je voor interview. Je kan vanaf vandaag tot volgende week 20 september Cervo. Kan je alle interviews met met met met Rochlitz Kayal nu al uitschrijven? Importbedrijf op de Terex Payne in Alex Wishart was hard nodig, zegt ie. All you was very hard was veel pijn in de reeks en het team. Was ik ooit ook morgen hetzelfde. Maar dat is gewoon zo. De Ronde van Tom. Weet je dat? Ik denk het zal wel alleen liggen.

[01:28:22]

Serieus ja, omdat zeg maar als een Romi korona heeft. Dan ben jij. Dan moet je meteen uit koers. Als. Als ik ploeg zou zijn zou ik genoeg hotelkamers bestellen en liever wat verzorgers bij elkaar en een paar chefs en ploegleiders dan de renners.

[01:28:40]

Lauwtjes En dan zijn er nog dingen over de Tour. We zijn al anderhalf jaar bezig om nog wat dingen over de Tour die je wil. Ik wil nog het kastelen boekje van van Herbert. Herbert is er niet bij. Herbert is er niet bij. Dat vind ik heel jammer. Het is de. Ik ga daar ook niet zitten. Zeg me nee maar euh. Jij vroeg toch van welke plaatsen? Klopt ja. Toch wil je als je de Tour.

[01:29:05]

Waarom rij, kijkt menig vrouw met haar man de tour. Maar vanwege het landschap en de kastelen en de dorpjes waar ze doorkomen. Klinkt generaliserende dan Lauwens bedoelt deze opmerking. Maar euh. De vraag is een beetje van zijn er nog plekken in deze in deze Tour? In dit Tour parcours waar je een speciaal geval?

[01:29:24]

Dan kijk je energie in. Ze komen in t begin zestig Sisteron aan de poort van de Provence en ik weet uit mijn is dat zeker een aantal keren in mijn boekje zegt waar moet ik terugkomen met kinderen? Ben ik al met Tess terug geweest? Euh, supermooi stadje? Ja, da's echt vet.

[01:29:40]

De montagehal?

[01:29:41]

Ja jongens zeggen daar moeten we het even over de genen hebben. En nou voor de fun en over de Montague. Ja, dus de rit 6. Tinkerbell heeft dat boek erover geschreven. Midden in de saverne. Wij zijn een maandje geleden geweest aan de voet van de Mondego. Vond je het gebied na het euh. Ik was eigenlijk een beetje Soltan voorbereid op dit wordt een demirci vicarie van het boek en we hebben ook in de film we uitgebreid besproken. Die film, die overigens vrijdag uitkomt.

[01:30:16]

Ik vind het eigenlijk het tegenovergestelde is gebeurd en dat zit hem niet zozeer in de in de zeg, maar de stadjes zelf vond ik die vond ik mooi, maar die waren helemaal om Bart. Ten opzichte van de van de Provence bijvoorbeeld Systrom de Provence heb je wel echt hele mooie stadjes. Maar het. Tim Krabbé zei het mooi de bergen liggen hier in de lucht, dus de. Wat serieuzer klimmen zijn een halve Alpe Duets is die klim uit een rivier.

[01:30:42]

Zo goed zelfs dat je klimt als het ware naar een hoogvlakte toe omdat je uit de Gorges klimt. En die gorges, die zijn wel zo fantastisch mooi.

[01:30:53]

En die gieren die de bootjes zweven, zo onwijs bruut natuurgeweld en afwisselend dus die hoogvlaktes. Dan is het gewoon een gevoel dat je op een soort steppe rijdt met de wind in je mik. Euh. En die klimmen, dat zijn gewoon haarspeld. De galore klimmen. Mooi die rivier zien. Lekker vreten. Partai, moeten ze we daar bij? En ja, dus heel mooi gebied dat wordt toegekend aan. En nou ja, de renners hebben daar dus een hommage aan de renner opgenomen.

[01:31:28]

Die komt de vrijdag 8 juli op YouTube en blijft op YouTube staan. Dus ook een podcast over een jaren Liestal. Er zijn mensen die Joran een jaar later, zeg maar zeker alles op luisteren. Regelmatig een berichtje. Komt nog een recensie? Nee, maar dat is echt. Wij zijn na een week geweest om echt de ronde na te rijden en een hommage te brengen aan een boek. En we hebben daar een week genoten. Dus kijk vooral die in die film gastrollen voor Wagendorp, de KRO.

[01:31:57]

Dan kunnen die mannen vertellen, castte Thijs Zonneveld Kees Bol. Sam Oomen komt ook nog terug. Nou niet die je. Dat kooitje proefvlucht. Misschien nog in dit jaar houden we nog even op zak. Maar uhm. En Tim Krabbé natuurlijk. Ja zeker zijn hij super vet, dus daar heb ik hele warme herinneringen aan. Een uur lang wou Dirty veel popcorn. En dan? Euh ja, als je het dan hebt over. Want je voegt de drie goeie herinneringen dan de berg van de mooie meisjes.

[01:32:26]

Zeg maar dat de PlayStation 4 later zaterdag met die tijdrit. En waarom heb ik daar een mooie herinnering aan? Ik ben nou volgens mij met de Tour. Nou, ik ben het drie keer omhoog gereden, één keer en twee. Maar de mooiste herinnering was in 2014 en dan niet per se aan te aan de koers. Maar in april heb ik daar, zeg maar stelt in mijn eentje een trainingskamp belegd om gewoon de vergeten rit te verkennen. En dan waar Tessa en de kinderen waren bij Dominique, mijn verzorger.

[01:32:53]

Mijn ouders waren erbij. Ik had een huis gehuurd. En toen ging ik met Dominique en mijn vader achter me in de auto. Eigenlijk zelfs heel ver. Mijn vader had natuurlijk nooit in mijn auto achter me met trainen, maar dat was als junior deed ie dat wel. Als ik in Frankrijk op vakantie was, zoals heel als vanouds. Volgens mij heb ik een rit van acht en een half uur met vijfduizend hoogtemeters gemaakt. Op de PlayStation 4 moest ik nog door van Dominique.

[01:33:16]

Weet je wel dat een week veel leuker was terwijl. Dus ik moest 62 hebben van en daarna thuiskomen bij de familie. Weet je wel, mijn moeder en Tessa en een vrouw van Dominique hadden lekker gekookt en lekker eten en gewoon was er. Dat was echt een perfecte dag. Dus als je het hebt over mooie herinneringen en en die pleisterwerk viel, was er echt een lastige rit voor me. Het regende. Het was slecht weer. Ik was gelost op de voorlaatste klim, maar doordat ik die verkenningen had, ga ik echt zo'n belachelijk snelle afdaling volgens mij binnen 5 haarspeldbochten weer terug in de groep zat zeg maar.

[01:33:52]

Of in de groep in het kopgroepje. Dus die verkenning bracht me ook wel wat op. Ja, goed verzorgen, een paar meer zitten achter jongen met Snickers en cola rallyauto door zullen. Wij zullen langzaam gaan afsluiten met de melding dat inderdaad vrijdag 28 augustus die de de film over de renner verwacht en een documentaire en een roadtrip film ineen. Zoiets wordt ik een beetje een nieuwsjager een uur. Tuurlijk, die die Vincent, de jongen die het eiwit bij Bruno werkte, de kamer weggedaan en Vincent doet.

[01:34:30]

En dit is echt al 3 weken lang. Ik weet niet wie die. Je moet echt even tussen bos bloemen komen. Laten we zorgen dat dit. In de week begint zich langzaam een soort van me ritme af te spelen voor de mensen die met trots meegaan op dit soort trips binnen Madam Burnout. Nee, dat denk ik schrijf alles op jou af. Ga even langs. Beste mensen fiducie op puntenwinst volhoudt. Rossel Jonne Die Welt is teflon, die later de pist die krijgen we de Burnaby proberen.

[01:35:12]

Dejonghe is sterk bezig. Ga ik nog een keer zeggen dat je echt even langs voortduwen? Jobpunt Daneel slechts licht loonbriefjes moet gaan voor die lekkere tour deals. Als het goed is om de komende uitzendingen speciale deals krijgen die we dan stiekem en exclusief kunnen weggeven. Dus hou in de gaten. Rectificatie, wereldbeker en rectificatie is apparent apenrots Piemonte. Ik luister met veel plezier, zegt Jiro Terrae. Alleen jammer dat jullie aangeven dat de Giro niet vaak door Piemonte ging.

[01:35:44]

Gaat grootste comeback ooit de etappe over de finish? Götze heeft wel een punt. Dat doet pijn. Maar Froome Dumoulin verhaalt in de spectaculaire etappe, speelt zich volledig in de Pyrmont af. Ook Kruijswijk verloor de Giro in 2016 in Piemonte, op Danilo Leipheimer jaar daarvoor ook de Finestre op trouwens deze gebieden. Deze berg in deze gebieden horen ook bij de Piemonte goed. Frank jubel frank. Dank je wel. We zullen onze topografie iets oppoetsen. Hij moet één verzachtende omstandigheid.

[01:36:17]

Wij zaten toen in de Piemonte, een of ander riviertje in the middle of nowhere. In de verste verte niks. Geen bergen. Niet niks de rit naar de mijnen. Sinister en de B. In mijn beleving is het inderdaad een Barolo streek en een wijnstreek wat je wel en niet de streek waar die enorme want dat zijn meer de Italiaanse Open zegt dus. Maar hoe sterk ook, daar gaan we naar de recensies ook best al lang niet gedaan. Komt die ontspanning in onrustige tijden?

[01:36:45]

Zegt Leonidas fier. Heerlijk. Vijf sterren geeft ze overigens, maar dat geheel terzijde. En niet ter zake doende. Heerlijk om naar jullie te luisteren met regelmatig een grote glimlach tijdens deze rare tijden. Lekker aan de keukentafel, koffie, een cappuccino, mayo, koffie, een cappuccino, kopjes. Heb ik meer besteld? Check. Dank je met laptopje aan het werk in jullie op de achtergrond brengt wat ontspanning in deze tijd waarin we nog steeds met z'n allen zitten.

[01:37:07]

Straks maar even naar buiten. Een frisse neus halen in de Drunense Duinen is best wel mooi trouwens, maar niet eerst deel 5 van de oprolt uit te luisteren. Let op jezelf en de mensen om je heen. Keep Zeev. Je Leonidas. Drunense Duinen. De Drunense Duinen trainde altijd Ushers. Was mooi aan de slag bij Kleine Duinen. Rondje Largely, die zondag in de mooie natuur die er nog door zijn. Mijn geknakte dus nog een beetje jaloers is er officieel maar gedoogd?

[01:37:31]

Ja, dat is volgend jaar geen. Uhm ja er waren geen zes en toen kon ik kiezen tussen ultra reizen woorden of gewoon de volgende keer gewoon meenemen. Bij de Athlons maand BBB+ echte op het lijf geschreven dus moeten doen. Ik zie Larsa in een greppel liggen. Zo en dan. Wat is het nummer van de Lazio gewoon? Wij gaan ook vrouwen op de fiets, zegt Marieke Meisje 5 sterren. We pakken even de lekkerder uit heren top dat jullie kanaten erbij hadden.

[01:38:08]

Ik geniet zo van de podcast, maar heel af en toe net iets te veel gericht op alleen mannen. Ja, ook vrouwen hebben zadel in issues. De grappen zijn altijd goed. De verhalen ook apero. Tevens wel het hoogtepunt tot nu toe. Wat mij betreft samen met het interview met En Tijdelijk Ga zo door en blijf vooral ook af en toe wat interessante vrouwen uitnodigen. Nou, we hebben toch een B. We hebben gister de man van een vrouw gesproken.

[01:38:30]

Vonden we alle twee een leuke Vera? Hebben we mee gelachen? Onnozelaars. En dat is de man van Chantal Blaak. Chantal Blaak luistert naar de podcast en die is wat die staat. Ja, die staat hoog op de ladder. Chantal zeggen ik wel gestrikt om zo maar te zeggen dat ze euh, de dag van de Ronde van Vlaanderen eigenlijk vlak na de koers zou draaien. Zeg maar. Euh ja, in het keppeltje op de finish in in Oudenaarde, zeg maar.

[01:38:54]

Euh ja doen. Wij zouden dit niet leuk denken, aldus Chantal. Dat ging niet door. Ja, jammer, want dat was het niet. Ik bedoel even de negatieve, want ik wilde geen interview zeggen. Zo is het volledige niet vergeven. Ga je met dit, ga je gewoon altijd met je meenemen. Engels zegt TRW 2017. Het is een beetje een land, maar ik ga het toch eventjes kunnen. Maasplassen als we wat willen. Yes, yes!

[01:39:34]

Wat was er? Ferryways Nuijts aflevering waarin je moerstaal die afleveringen maken. Uh, TRW 2017. Ik heb ook gelezen dat er betere nonnen in Vught kunnen. Misschien moeten we dat doen. Ja, ik heb een jaar in Sint-Niklaas gewoond. Kan ik me kunnen? Beter een jaartje naar Santa Cruz. Of het nu en dan komt het wel weer terug. Maar de uitspraak is ruk. Ja, want ik heb de Obrecht en dat dat doet dat. Dat klinkt misschien een beetje voorbarig natuurlijk.

[01:40:03]

Het kan beter, maar is het? Uhm, gaat het ons weer houden van het uitnodigen van gasten die we interessant vinden? Serieus. En dat is het niet, want wij kunnen een gesprek met ze hebben en dat sommige mensen dat dan daardoor minder interessant vinden. Dat neem ik echt op de koop toe. Ik weet niet hoe jij daarin zit. Maar zoals Pieter startte na. Daar geniet ik van om die een uur te spreken en om over ze weet je wel.

[01:40:22]

Dus dat is dan. Euh ja, we kunnen wel gemaakt geloven dat jij nog een duit in de bek doet. Ik ga nu dus ook Bottle of studio bij de potje. Sluit toch die podcast af? Nee, 1:45 man kom op jongen. Moet wel een beetje waar voor zijn geld. Ferris Lo zegt echt niet cool. Eindelijk de podcast ontdekt. En wat een heerlijke ontdekking. Ik heb net aflevering 25 met Merijn Zeeman afgeluisterd. Stefaan en Laurens, wat doen jullie het leuk en met dit soort gasten.

[01:40:55]

Net als Eric C. Nicky, Bram et cetera. Onderhoudend, interessant. Leuk. Informatief. Netflix hardhout. Toch lekker! Roept nog even. Ik ga nog fietsen ook, zegt echt Nicol Frisco. Ik zou graag kopen, fietsen en begin niet langs Captein Ceurvels koers. Had is dat modelletje de eerste niet zijn. Ik weet niet of ze nog te krijgen zijn. Nou euh. Nog één laatste recensie. Althans die ga ik niet voorlezen. Maar er zijn heel veel mensen die op de recensies, maar ook via e-mail reageren op de apotheose.

[01:41:26]

Heel positief. Heel tof dat ze ook echt heel leuk om te maken. En daar zat een soort van tendens in van mensen die riepen. Thomas Dekker. Wat is die Thomas Dekker? Een leuke vent? Ja zeker. Dat vinden wij niet. Dus die Reino eikel als omhooggevallen Aerts trainer die Pacque, Debeir Thomas Baeken bij jullie gaat aanschuiven tijdens de Tour. Af en toe geloven. Maar volgens mij hangt er nu nog een beetje rond op Sardinië, zeg maar die zeg maar.

[01:41:57]

Dat zeg je, die filmpjes op internet. Die zitten gewoon op einde van het jaar. Helemaal lichtblauw beste. Des te mooier toch om te zien dat die ook gewoon met ons mee was voor euh. Daarvoor? Euh, voor voor. Voor een hele week zelfs gewoon overal. Van stoffige bed en breakfast naar bed breakfast werd gesleurd. Helemaal prima. Het kon m echt aan zijn reet roesten. Hij heeft aan één stuk doorzichtiger niet wekelijks zo tof vond dat ze toch al veel vertoon hebben.

[01:42:23]

Toen heb ik hem ook gezegd, dus zo kan ik ook gewoon in podcast zeggen. Ik had altijd het idee, vond hem altijd heel serieus en heel bijna afgemeten. Maar je was altijd een soort van kiertje waarin je een soort van die braaf voer. En die grapjas zag. Zo kende jij hem natuurlijk ook niet. Thomas die je vaak achter de microfoon ziet. Zo heb ik er wel leren kennen. Want wat? En wat een grappenmaker. Wat?

[01:42:45]

Wat een jolige lieve zachte. Kwam met Hans Hans te luisteren die we alle drie uit het hoofd kenden. Maar die kant wil ik bij ons in de podcasting. Ook dat hebben we al gezegd. Zo gaan we grappen en grollen maken. Hij had in de marge. Ja, jij hebt contact meer met hem daarover. Hij zit natuurlijk nu nog op dat schip, maar hij sluit de rij. Hij heeft toegezegd dat hij je belt u drie, vier keer gaat aansluiten.

[01:43:11]

De helft van de tour podcast is. Daarbij kunnen we hebben jolijt. Dat wordt jolijt. Trefpunt CC. De Poppenkast Studio is een distributiecentrum geworden en daar heb ik echt een broertje dood aan. Dus oprotten met die dozen hier. Rossel zocht maar dat je het verkoopt. Wat? Euh. We willen onze mensen terug. Jij helemaal? Nee, de wijn is al grappiger. Ik kwam gisteren terug na een week weg te zijn en dat was volgens mij megazaak.

[01:43:37]

Dan was je horzel je nog zwetend heen en weer rennen om al die pakjes in te pakken. Dus euh, ja, daar ligt voor alles. De lege kopjes liggen geen mokken meer, want die waren binnen een dag uitverkocht geloof ik. En we hebben nog wat fiets, kleding en best wel veel Cacho kleding denk ik dus alles weer aan. Ook al heeft alles bijbesteld, houdt in de gaten en we hebben echt wel leuke dingen. Op de Ellens Respond cc kan je alles uitzoeken.

[01:44:02]

Wat je ook kan checken is Podcast et les sluwheid westpunt con. Zo kan je namelijk al je vragen en opmerkingen bij ons deponeren. Per mail dus en via de mail komen. We hebben daar wat contact over ons bestuur elkaar wel doorheen te komen. Mooie verhalen, geen verhalen die we zo n op n op gaan, lijsten gaan lezen in de podcast omdat ze heel persoonlijk en euh, en bij tijd en wijle ook lang zijn. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is blijft dat alsjeblieft doen.

[01:44:28]

Want elke week komt er wel een verhaal binnen waarvan we even moeten slikken en euh.

[01:44:35]

Een verhaal, verhalen die heel persoonlijk zijn, zeg maar dat heel erg tof om te lezen. Dat zal je ongetwijfeld. We spreken elkaar zaterdag of zondag, zondag en zondag na rit twee. Dan zullen we zien hoe de vorstdagen rond de Herzen alles. Dan weten we al meer. En euh, ja, hou die zondag maar vrij. Ik zou. Ik zou echt op de bank gaan liggen volgens mij. Ik hoop dat weer weerwoord hier en daar naam niet zal te weten zijn.

[01:45:00]

Gaat beginnen. En precies dat laat hij toe. Maar begin, ik kan niet wachten. We zijn er doorheen aflevering 74 al de volgende keer. Hoe dan ook, er waren ook in de tussentijd waardevast.