Transcribe your podcast
[00:00:05]

Skoda, al 17 jaar supporter van de Tour de France en liefst slow Rietveldt partner van het eerste uur.

[00:00:14]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets. Dit is een feit.

[00:00:26]

Dat staat in de hervindt zijn eraan begonnen en we zitten daar meteen in.

[00:00:35]

En ook al schijnt de zon dan net even wat anders, zijn de finish tijden van Vuelta achtige proporties. Is het parcours net een Jiro, dan zijn de eerste negentien vallende blaadjes al gesignaleerd. Sommige dingen veranderen nooit. De eerste dromen en knieschijven zijn al op het asfalt uiteengespat. De jongens van Omer van Eerd lijken zich de rol van jumpsuits ook in de grootste koers van het jaar met liefde te laten welgevallen en was zaterdag nog een krant De Casino sponsor. Bij de lokale zeepsop fabrikant De Méditerranée lag er zondag weer zonovergoten en blauwer bij dan ooit.

[00:01:08]

Het openingsweekend was een thuiswedstrijd voor bijna dertig Monegasken, waarvan er een paar lekker in die heimat kunnen blijven na dit weekend. Of daar op z'n minst vanavond even over zullen twijfelen. Daar waar de grote cols het vandaag niet voor elkaar kregen, was er een om gecategoriseerd colletje met wat boni voor nodig om de boel op te schudden. Het duurde even, maar koers was het net voor zessen meer dan genoeg om over na te babbelen. Dat gaan we doen.

[00:01:33]

Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie tour gebabbel, want we zijn er gewoon weer om de paar dagen. Mijn naam is Stefan Bolt. Tegenover mij zit die Ten Dam olievat. Rechtstreeks vanuit domein kan je zondag 30 augustus, zondag 30 augustus, Tour de France Podcast 2. Hij is de spijker op de kop. Vuelta achtige aankomsttijden. Ik keek al verkeerd met mijn planning. Triggeren hierbuiten die echt een half uur op warm houden gestaan had. Steken of liggen, die werd wel lekker Guia.

[00:02:20]

Alles is hier echt wel deuntjes. Die heb ik eraf gehaald en die aardappeltjes opwarmen. Dat is gewoon. Tussen zes en halfzeven vielen ze al twee dagen op rij en dan moeten ze toch iets aan doen. Ik heb vandaag bij de findings met een euh, met een gezinden aan de andere kant op schoot Turkijke à hamburgers je met stamppot gewonnen. Dat wil zeggen dat nu tegen even dat je werk is keihard laptopje op schoot. Hoe het met je hernia gaat?

[00:02:48]

Beter die geen hernia is, maar betekent wat tot gisteren goed babbelt er door visie op Bob, dus die heeft die anderhalf uur tijdens de Tour. Het is echt ouderwets. Ik heb nog een ouwe Massijs tafel overgehouden. Men zegt me proeftijd. Die stond hier op en ik was de tour aan kijken terwijl die bij het passeren was. Dat was echt schandalig. Eigenlijk. Maar sinds wanneer heb jij een hernia en introduceerde ik jou eventjes met al jaren dankzij de rugblessure van Van Looy gaan?

[00:03:18]

Je ziet er een stuk beter uit dan vorige keer dat ik een paar watertjes nodig om Boogerd zou zeggen. Hij had een bekkie als Abdera. Ja, dat we daar de bruiswater, zeg maar. Da's die afbeelding. Dat was echt anders kwam ik niet op gang. Zeg maar als Papias stilletjes nodig om dan die niet veel podcasting kunnen doen. Heije. Hij roerde zich al even dat dat door dat zoetgevooisde stemgeluid van een met licht Hollandse tongval. Euh, want er zijn niet alleen, want we kregen wat verzoekjes van luisteraars.

[00:03:48]

Echter stuk op 3 ofzo. Die zeiden die Thomas moet je uitnodigen hebben gedaan en je bent er een paar keer bij. En Thomas toch drie van de negen luisteraars. Dat vind ik echt even leuk. Thomas Dekker Wel kon ik goed scoren. LUIK Denk je wel dat je ons doorheen kon trekken? De komende periode? Je bent. Je gaat er dan ook een paar keer bijzijn. En wanneer dat gaat zijn, dan gaan we zien. Hoe gaat het met je je?

[00:04:17]

Je hebt een ontzettend bruine kop. Heb je lekker op de camping gestaan?

[00:04:20]

Maar een weekje naar Bakkum geweest? Nee, ik had. We waren natuurlijk al een prachtige trip gemaakt, met z'n allen naar Italië. En ja, ik had het eigenlijk al best lang geleden gepland om een weekje nog naar Sardinië te gaan en dit weekje was het ook voor het eerst heel slecht weer. In Nederland en op Sardinië was het gewoon 35 graden. Dus ik heb de Tour op z'n Italiaanse. Voorbereid. Nog een beetje getraind. Naja, als je op een boot varen trainen kan noemen.

[00:04:51]

Nee, dit is echte. Dit is echt een hele pijnlijke week, want ik heb deze week ook ervaren dat ik echt dacht van ik had mijn fiets wel moeten meenemen.

[00:04:59]

Dus dat niveau zit in september serieus beginnen. We heeft in de laatste week van augustus nog effe meegepakt om dat plan kan nog doorgaan, maar dat betekent wel dat je weer een soort van mentaal Benninga checkte bij de fiets. Als je m gaat missen als je de boot ligt. Ik denk dat ik ook wel weer op een niveau stel dat ik minder te spreken was voor mijn vriendin. Het leek me toch hoog gewend om die laatste maanden toch lekker lekker te fietsen en alles weer door mijn lichaam te voelen stromen.

[00:05:30]

En nu moest ik een week lang op een boot zitten.

[00:05:32]

Gaat het al een beetje knellen, thuis en in. Nee, ik kan nu niet, want ik moet fietsen. Moet je wel lullen als Brugman? Nee, oh ja, dat is ook heel grappig, want ik heb bijna samen met José. José heeft geen connectie met wielrennen en die had tot anderhalf jaar geleden nog nooit van mij gehoord. Dus ja, dat wieler verleden is natuurlijk al een tijdje terug. En ja, ik ben nu echt aan het uitleggen als ik begin januari.

[00:05:56]

Laurens ten Dam moet gaan kloppen in Egmond. Want daar train je. Vandaag gaat het om. Dat is het grote doel.

[00:06:03]

Dan moet ik nog zes, zeven kilo afvallen en minimaal vijf, zes keer per week op de fiets zitten om dat doel te gaan behalen. Dus ik heb nu een kerstvakantie doorheen waar ik een fiets mee kan nemen. Lekker. En dus ja, ik ga die laatste voorbereiding wel een beetje in de zon doen. Voor Egmond nog nog steeds overigens geen spoortje twijfel, want je gaat gewoon talent doen toch? Toch denk ik na vijf dagen per week trainen vanaf september.

[00:06:33]

Dan spreek je al hebt ook wel aan en zo geprikkeld de intrinsieke klasse en op wat en wat voor verstaat de kunst van Roland Garros? Haar eigen Laurenz die? Wie gaat er staan? Wat voor boterzachte? Dan kunnen we daar heel even over hebben in deze tour podcast? Ik heb geloof ik daar gaan weken voorbij dat ik zo'n grote boot niet voorbij zien komen.

[00:06:59]

Nee, nee, het is echt prachtig. En euh. We hadden drie boten, een zeilboot, een speedboot, een grote boot te gaan.

[00:07:09]

Maar nee, het was echt heerlijk. Moet zeggen dat ik dat leven natuurlijk best wel gewend ben in het verleden, maar op deze manier met m'n Colette altijd op het dek en een heerlijk Italiaans eten. Ja, je kan je maar eigenlijk niet maken. En een handdoek over je kop met vijf centimeter voor je hoofd. Een telefoontje, een koudekerke.

[00:07:29]

Ja, ik heb de vrouwen. Koers heb ik die? Heb ik op de boot nog gekeken. En euh ja, daar schakelde ik in op 38 kilometer voor de meet. Dus heb ik 38 kilometer met een handdoek omhoog gezeten wegens de felle zon en jaren. Zaterdag etappe heb ik gewoon geen eiste dat we om half vier terug echt thuis moesten zijn en thuis om om koers te kijken. We gaan het over die koers hebben uitgebreid, want we hebben een heel mooi openingsweekend achter de rug.

[00:07:55]

Maar wat zit er in onze om die mooie Vlastuin die onze eigen FINA eigen finale biedoorlog? Wat zit erin? Daar zitten wij van volumewagen zeg maar. Da's die overrulen waar geregeld de Lidewij van Noortje schrijft. In Italië zijn kleinzoon van Fausto Coppi die deze wijn maakt. En het is een Barbera Asti. Uit. Nou ja, uit hoe heet het dorp ook alweer? Alania kopjes soort Dirkshorn, Becker, Castellani, Jack-Op uit 2014. Dus ik dacht nou ja, die is ook al zes jaar oud.

[00:08:29]

Die moet maar eens een keer open en dat is een goeie, stevige, mooie rode wijn. Ik had. Hij paste goed bij wat er op de Baukje lag. Ik zeg proost. Het is een euh. Hij ziet er fantastisch uit. Ik maak een beetje een geintje over het finale. Opdondertje is ook al zat een ding wat jullie nog heeft beziggehouden. Het finale bidon met je nou wat meer bezighoudt is eigenlijk en welke wereld we aan aan het leven zijn als de UCI voorzitter.

[00:08:53]

Ik vind het echt en alle steken die zij laten vallen, of het nou veiligheid is of gewoon hoe zij in een federatie eigenlijk zouden moeten besturen. En uhm ja, het weten allemaal. We hebben gefietst. Althans Louny kop op datzelfde niveau dat er maar weinig dingen in de finale zijn die echt zo'n verschil kunnen gaan maken.

[00:09:12]

En heel even voor de voor de luisteraar die denkt waar de fuck heeft hierover Evenepoel. Uhm valt in de Ronde van Lombardije die valt. Ik weet niet hoeveel meter diep de ploegleider komt naast hem en die direct iets uit zijn achterzak. En ja, het ziet er slecht uit. Alsof je het een beetje wil verstoppen. En dat is zo ziet het er op beeld uit. En uhm, euh. Dat werd gedaan door zijn ploegleider. En dat is kennelijk gefilmd aan iemand die al jaren die die ook wel een soort van vete.

[00:09:40]

Ja, dat is wel Anthony. Varieren is van hem. Ja, maar die is natuurlijk ook weer de verkeerde kant geobsedeerd. Dat heb jij ook met politiek nu. Alles ligt heel gevoelig. En ja, alles wat te extreem is over het algemeen geeft meer wrijving dan dat het misschien het doel heiligt. Waar we allemaal op zoek naar zijn, een schone wielersport. En waarom even gewoon voor mij als buitenstaander die geen idee heeft van de finale pionnetjes. Het was voor het eerst het woord doorklikt wordt fabrikant sowieso een mooi woord, maar ik kan me daar wel degelijk.

[00:10:10]

Olie heeft dat toch ook verteld? Ik kan me daar wel iets bij vertelde. Ingespoten olie, dat is toch La Bomba? Wat ie vroeger nam was Kojak. Ja, een eidooier met twee, een dubbele espresso, veel suiker en dan een Kojak. En dat was dan zijn finale. La Bomba. Dat maakt zijn opa vorm. Dit zal en weet ik veel. Beetje cafeïne, suiker. Dat soort dingen. Cafeïne, suiker. Vestalin.

[00:10:31]

Misschien nog een pijnstiller. Waarom? Uh, als ik zo vrij mag zijn, waarom? Waarom zegt ze dat niet gewoon? Omdat dat natuurlijk het hele probleem vaak is, maar dat iedereen zich aangevallen voelt en denkt. Ik moet hier of kan je niet 100 procent eerlijk over zijn. En dat is misschien ook wel het probleem in het wielrennen dat we met mensen te maken hebben die natuurlijk wel hun hele leven hun mond hebben gehouden. En het is natuurlijk ook een ploeg die niet heel spraakzaam is over deze problemen.

[00:11:01]

En dus ja. Uhm, ik denk niet dat er iets is gebeurd wat niet mocht. Het komt onhandig over, maar ik vind de heisa die dat het creëert vind ik eigenlijk wel heel veel zeggen over het klimaat waarin we leven.

[00:11:13]

Een soort tegenaanval. Febvre en ook Evenepoel, die zegt de huilend Ha vader, waarop ik denk ja, dat kan me best wel voorstellen, want er komt best wel wat over zo'n jonge gast heen. Weet je wel, brood die ook nog eens behoorlijk gehavend is zegt gewoon man wat er aan de hand is.

[00:11:30]

Gaan we weer door, maar dat is in België niet het geval. Maar ook zijn we het over de Tour de France gaan hebben. Is die bezig? Ja, nee, gewoon september toch? De bladeren vallen van de bomen in de sneeuw.

[00:11:45]

We gaan het over het afgelopen weekend hebben. Maar eerst de woorden van onze vrienden van Futur om ze op. Blijf jij ook tijdens de Tour gewoon lekker doortrainen op de racefiets, mountainbike of Rabobank? Dan hebben we goed nieuws de Tour deals komen eraan. Of je Thüringse op punt. Terwijl slechts Lip Slow RAID vereist, staan tijdens deze Tour de France elke dag nieuwe deals die we samen met Future Shop selecteren en waarbij we ons laten inspireren door de actualiteit van de tour.

[00:12:12]

De producten van misschien wel. Dumoulin, Bernal of Van Aert met flinke korting dus. Futur op jouw specialist voor alles wat je nodig hebt om door te blijven trainen voor de beste tour deals en altijd gratis en snel verzonnen. Dus benieuwd naar de producten die we geselecteerd hebben? Check elke dag de nieuwste tour deals op Future Shop Downhill Slash Lips Slow Ride Fest door met de show een weekendje quota's uur hebben we achter de rug. Ik dacht dat Wackerbarth jullie vast warme herinneringen aan jullie eigen carrière.

[00:12:43]

Ja, ik moest erover nadenken, maar eigenlijk valt het wel tegen. Ik weet nog heel goed dat ik volgens mij in de eerste of tweede Parijs-Nice keerde. Was die laatste rit, was het aan de regen mee te doen en klote weer. En toen toen. Toen werd ik gelost in de laatste rit. Toen rij Adri van Houwelingen naast me. Keek me aan. De zwaluw stapt maar af. Hup, naast me in de auto was één van de weinige keren, maar dat is gewoon een ploegleider die zei je moet afstappen is klaar.

[00:13:06]

Dat hebben we gewoon altijd nog. Thumbs up voor die voor die actie van Adeje. Want jij en je voelt je toch niet lekker als je in zo'n Parijs-Nice zitten en af moet stappen omdat je geloste?

[00:13:16]

Dus dat is wel. Dat is dan geen warme herinneringen voor de rest. Uiteindelijk wel dan. In die auto was natuurlijk.

[00:13:23]

Hier komen Ramaer heel gefrustreerd de klimtijdrit op colberts af te rekenen. Ik dacht namelijk dat je dat ging zeggen. Inderdaad was ik achtendertigste, dat ik echt wel een goeie 37 packages voor je. Dan had ik echt een hele goeie tijd gereden. Adri van Houwelingen had een goeie stampede in verhoudingen, zat achter me in de auto en die begon op een gegeven moment uit die auto tank te roepen. Het gaat goed in met sneller dan Tony Martin uit een goeie tijd en bovendien mét volgens mij geen wattage meter ofzo is 12.

[00:13:53]

Maar dat was dat dat jaar dat Lieuwe tweede werd en ik werd. Ik reed daar ook. Ik reed er ook jij. Ik heb geen idee. Ik denk niet dat ik me best heb gedaan. Ik denk maar moraal gekraakt was door voor de hele Vacansoleil show.

[00:14:05]

Was jij niet sowieso een meer Tirano man dan in Parijs-Nice?

[00:14:08]

Nou, mijn eerste. Mijn eerste jaar dat ik prof was weet ik nog goed. Sliep ik. De avond voordat we naar Parijs Nice vertrokken, sliep ik bij Erik Dekker thuis. Grote Erik Dekker. En toen lig ik daar s avonds in bed. En daar ligt zo'n laken los. Ik trek dat laken weg en weet je wat er gebeurt. Ik trek het laken en ik heb nog steeds last van tassenmerk bij mijn kleine teentje en dat begint te bloeden.

[00:14:34]

Alsof ik daar mijn hele been open trek ik dadelijk. Ik ben niet bij Erik Dekker in huis. Ik ben twintig jaar oud. Toen heb ik een plastic zak gevonden. Die heb ik om mijn voet heen gedaan en toen heb ik aan een sok overheen getrokken bij mijn broer.

[00:14:56]

En toen die ochtend erna dacht ik nou ja, nu durf ik het wel te zeggen. Eigenlijk weet je wel. En toen lag ik ook met hem op de kamer. Was het een verschrikkelijke Parijs-Nice? De hele week regen, wind, euh, sneeuw. Maar de laatste dag gingen we de Col d'Eze over en na rijd ik voor het eerst in de top 10. Maar ik had er toen wel een goeie herinnering aan, omdat het eigenlijk. Ik weet nog dat Peter Winnen, die daarna een column over schrijft, de hele week regen.

[00:15:22]

Mooi literair opgeschreven en dan eindelijk de zon begint te schijnen en een mooi einde hebben gekregen.

[00:15:28]

Net. Ik zit in de auto en we krijgen een metrieke door dat jij vandaag de jouwe zo zwaar bevochten vijfde plek op de. Op de Strava. Com lijst van de Turine te houden. Vandaag zeilen met door door. Ik kan me niet herinneren wanneer we die opgeheven moet vasten, training geweest zijn, vaste training en verstrakt. Die kun je overal gebruiken.

[00:15:53]

Heb je gezien wie de achtste of negende stond? Nee, Remmert Wielinga, Remmert Wielinga. Battersea is training geweest met iets waar al die Countess aan pakken. Die woont in Monaco. Wie is Remmert Wielinga? Voor de mensen die niet mythische figuren uit Einthoven straten. Jullie hebben op een van Stratumseind na die de jongen die je die was. Amateur Baranyanka is daarna prof worden. Daarna Nicol pak bij jou past in Monte. Grappig ofzo. En terugkomen. Rabobank werd hier regeling bij de eerste 10 in d'Auvergne en toen hij 17 jaar geen contract kreeg een dit contract, maar die komt niet in het peloton rijden.

[00:16:28]

Dat was echt een belachelijk sterke gozer. Ik weet nog wel die trainingskampen bij Rabobank waren waren een beetje twee klimmers van de ploeg en ik kon me echt pijn doen. En euh ja, die is er zo. Die heeft zelfs nog bij Saunier Duval gereden daarna en een jaartje bij Quick Step en dan wonnen ieder jaar toch nog wel een koers.

[00:16:47]

Weet je dat misschien ook wel? Een mooi feitje. Ik zit. Ik kom bij Fuentes aan in Madrid om mijn zakken bloed af te geven en terug te krijgen. Een wel heel strenge dopingarts Fuentes.

[00:17:03]

En het vliegveld van Madrid en een hotel. En ik krijg mijn zak bloed terug voor de Ronde van het Baskenland. En Eufemiano zegt tegen mij blijf je in je hotelkamer, want ik heb ook nog een andere renner. Die komt er ook. Zo aan is ik natuurlijk gelijk natuurlijk. Nee natuurlijk. Ik over het balkon kijken wie de hele ik naar een kwartier krant en weet je wie ik daar zie binnenkomen lopen.

[00:17:30]

Ik heb het nu al jaren. Remmert Wielinga zit ook een zak bloed terug.

[00:17:37]

Ook daar geldt ongetwijfeld net als die klimtijdrit. Eigenlijk heet Louk gewoon nog steeds te komen op de cultuur. Iedereen, tenzij het tegendeel is inmiddels bewezen. Maar die is dus in Monaco blijven plakken volgens mij met een Russische vrouw. Een Russische vrouw die er net nu alle alle komt aanpakken. Dat is echt een fenomeen. Ja, ze had veel gamende, alleen al voor Mon in Monaco, waar al men polo's ook treden. Ik zag veel vanwege een vuiltje 16 minuten.

[00:18:05]

4. Euh.

[00:18:06]

100 euh. 20. Wat ofzo? Wat jij denkt van wel? Ja en nee. Geen grammetje vet. Nee veel, die staat heel scherp. 24. Wat is gaat er? Dus de Strava kom bakker in Ellery en omstreken? Bakker is misschien een beetje een moeilijk woord, maar hij is er al wel een stuk zeep op z'n arm gaat. Weet want zo Cline hij uit. Hij heeft een pet op met debiteert zijn is en hoe oud zal ie zijn?

[00:18:32]

40 voormalig renner uit veel jonge Verbeemen is natuurlijk wel 35 ofzo. Maar het is een t is een oud prof die geen zeg maar gestolen genoot van mijn raimondi en daarna in Hollywood woonde Tolentino ten huize van de ouders. Dan heb ik ook nog wel paar keer gezien in Kim podcasting opgenomen.

[00:18:50]

Serieus lachen. Hij heeft het over de koers twintig minuten voor de luisteraar. Wij maken dan de afspraak Nederlandse en in de Tour de France serie podcasts gaan maken. Dan gaat dat effe lekker strak en weet je wel. Nou, dat is alweer niet gelukt. Koers laat koers welteverstaan. Folz wint een koers van 96 kilometer. Sorry dat ik me een beetje sprint voor Vos. De sprint van volz naar ik. Ik heb hier volz voor mijn neus staan, maar niet Marianne.

[00:19:23]

Maar ik ga ook liever Marianne Show. Nee, laten we dan meteen meteen met de deur in huis vallen. De sprint van Vos is er gewoon geklopt op waarde. Of heeft zich Sprinters Boelelaan? Waarom ga je in godsnaam zo lang mee rijden? Ja echt. Waarom ga je in godsnaam zo lang mee rijden? En uhm ja, ik denk niet. Ik denk dat ze gewoon had kunnen winnen met dezelfde benen. Ik snap ook niet dat die anderen nog mee rijden.

[00:19:50]

Dat dat laatste stuk. Ze hebben dat gat. Ze komen beneden. Het is ongeveer een minuut. Minuut 15 loopt op naar 31 bijna twee minuten en iedereen blijft gewoon ronddraaien.

[00:20:00]

Even voor mijn beeld, want ik stopte bij, maar doe ik over z'n kop. Ik stond bij Vitesse 22 uit. Altijd lastig, zeg maar hoe lang ze voetballen bij Jens. Maar hoezo liep de koers wel? Want ik heb er alleen. Dat was in mijn geval beter gezien. Op de NOS was een klimmetje dan vervalt, want vanaf daar heb ik het gezien en met een redelijk moeilijke afdaling. En dan moest iedereen eigenlijk wel best wel veel moeite doen om bij blijven.

[00:20:23]

Van Vleuten zat vaak als laatste op het laatste decennium is de twee voorbij. En toen was het eigenlijk een grote baan richting Nice. En toen zijn ze in de McClintock in t begin met z'n zessen goed doordraaien. En je zag die volle ring, die zag af en toe wel en moest af en toe een gaatje laten. En van Vleuten en euh Longo Borghini, Dijkman en Vos.

[00:20:44]

Of die Poolse dan opnieuw aan de nieuwe vriendin van Whitehouse?

[00:20:53]

Het is heel slecht. Eigenlijk niet aan de Rinie ofzo. En dus die ging wel in. Maar ik snapte niet dat ze té veel, maar dat ze het allemaal niet veel meer gingen uitspelen ging wel te ver.

[00:21:07]

Veel te veel ging ze elke keer op dat wiel. Snap echt wel dat je natuurlijk kort aan wiel moet zitten, maar die aanzetten leken zo hard. En al was het.

[00:21:16]

Al was natuurlijk die rommel Bobigny ietsjes later aangegaan en ze gaan iets later voorbij. Dat is dat probleem al opgelost. Maar ja, dat heb je niet zelf in de hand. Maar dat niet met slimheid van Longo Borghini te maken. Zit er niet uit.

[00:21:29]

Zit het om heel erg teruggegaan naar vos Zittert, want dat was echt een spannende finale voor de luisteraar. Trek zat met twee dames 1 voorop met Long bedienen en met kunnen winnen uiteindelijk op Gini. Ging redelijk vroeg aan, waardoor vals vond dat wiel moest pakken. Dat was de derde of de vierde keer.

[00:21:44]

Daar refereerde hij aan Hank dat dan dat ze dat wiel dat ze dan op een wiel moest zitten. Hangt dat dat van. Hangt er dan van zulke kleine net te hard? Nou ja, ik wil pakken. Ik denk natuurlijk dat we Marianne volgens niks hoeven uit te leggen. Je hebt natuurlijk al zoveel gewonnen vanaf dat ze misschien tien jaar oud zijn. Koersen. Maar uhm ja, het was ze ze met de kracht smijten.

[00:22:09]

Ik vond dat er iets te veel iets te veel met de krachten was. Want je kan Jouffroy. Je weet dat het een sprint gaat worden, want daar gaan ze bij trek voor rijden.

[00:22:17]

LOMMEL Begin juni gingen we al een paar keer aan, maar dat was allemaal best wel euh te houden.

[00:22:22]

Uhm ja, nee hoor, ik denk zonder gemiste kans. Maar ja, dat is ook koers.

[00:22:27]

Wel mooi winnen. Ja, maar toch ik altijd mee aan de voorstellen. Ik heb toch altijd een plekje in mijn hart dat ik het altijd haar gun omdat zij zoveel jaren na alles wat ze heeft meegemaakt. En het was de derde keer dat ze me op rij kon winnen.

[00:22:39]

Ja ja, ze heeft zich natuurlijk in Parijs gewonnen. Wanneer heeft ze nog meer gewonnen? EPO voor epo natuurlijk. Dat ze sneller dan alle Filippi euh de ging en en zal nu kunnen winnen. De reden dat ik zeg dat ik me een mooie winnaar. Omdat zijn kind heeft. Ha, dus dat is ik. Ik ken niet veel wielrensters die een kind hebben gebaard, zeg maar. Dus die zich gewonnen vorig jaar of twee geleden uitgeweest? Een kind gebaard en die is nu weer wint.

[00:23:05]

La Course en haar man is gestopt met koersen. Precies huisman geworden, want hij was prof bij Skai. Hij is helemaal geworden. Ja, hij is huisman geworden. Dus dat zegt ook iets over het wielrennen. Wielrennen? Dat verhaal? Eerlijk gezegd, volgens mij had hij kwam Pajares Kazi echt opgebrand. Hij was een trapje te hoog voor hem. Dat deed hij. Hij was gewoon Vuelta rit. Ik had steeds het idee dat hij een stap schathuis was, een uitwendige Vuelta.

[00:23:38]

Via terug ofzo. Maar die had ik ook niet echt. Moora voor moraal op me over. Het was echt zo zo'n zullen zo'n stugge hier en niet heel veel zin in. Dat straalde weer niet uit. En zijn vrouw wel. Ja toen kreeg zijn kind te doen. Tijdens de zwangerschap is hij nog doorgaan fietsen en toen ze één keer was bevallen is, werd hij huisman duidelijk voor gekozen. Maar ik vond toch opmerkelijk. Ik kan weinig andere wielrensters opnoemen die überhaupt topsporters die na topsporters die na en zeg maar een kind nog op dat niveau terugkomen.

[00:24:09]

Ik mis. Ik mis ongetwijfeld nu iemand Kim Clijsters, maar die is die nu terug.

[00:24:13]

Dat moet allemaal gewonnen in de finale van Wimbledon.

[00:24:18]

Ja. Nou ja, dus dat er vaste mensen in zitten? Dat weten ze dan. Mooie koers 6 9 kilometer, een hele toffe koers en lengte maakt allemaal helemaal niks uit. Thomas H. Zowat over en over de man koers hebben we twee koersen of twee wedstrijden gehad. We beginnen met zaterdag en dan hebben we het over zondag. Etappe 1 Nismes 156 kilometer, twee cols van de derde categorie. Vreemde etappe, veel gladde wegen, semi geneutraliseerde koers gaan ongetwijfeld al meteen euh.

[00:24:46]

Hebben over hebben. Kristoff wint voor Pedersen, Böll, Bennett, Sagan. Volgens mij is het nog nooit zo'n zware top 5 geweest. Ruim 400 kilo. Hoe kan het? Maar hoe kan het dat snel groeien op dat moment aan een Procycling Stress te hebben? Het gewicht van de eerste vijf kilo 400 kilo dan een bergrit krijg je maar. Maar Mark's?

[00:25:10]

Dat is die is niet. Die is geen zeg maar 68 kilo Kristoff. Die is echt ook volgens mij 80 plus en Pedersen naar die wie is wat kleiner? Is dat kleiner? Trouwens, heel tof dat een wereldkampioen gewoon ook in een massasprint ook nog eens van tevoren dat ze die dag voor hem gingen.

[00:25:27]

Vraag 1 Hoe kan het dat zo'n Kristoff? Altijd weer een keertje bij een belangrijke wedstrijd op, duikt vanuit het niets heel veel kwaliteit.

[00:25:39]

Het ziet er natuurlijk een beetje lomp uit en eigenlijk enorm beperkt met dat gewicht, maar wel echt een renner die eigenlijk ook voor de hoofdprijs aan het fietsen is. Hij verdient veel geld daar hij wat hij laat zien moet die ook eigenlijk af en toe ook wel echt een kop op die gast. Hij heeft gewoon ondanks dat ie de dat ie een beetje zware hij heeft gewoon vertrouwen in zichzelf altijd. Ik zag hem vandaag ook weer zwoegen. Achteraf weet je wel, je bent er ook echt niet voor gemaakt.

[00:26:06]

Maar mag het dan Barel doch even een uitstapje volgens maken? Maar na vandaag een gele broek en een geel shirt en een geel mondkapje en een geel broekje aldus alles geel. Geen punt, zeg ik. Wat doe jij daar allemaal bij?

[00:26:20]

Ja en nee, nee, maar ik denk als je daar fietst en je hebt gewoon die gele trui. Je krijgt zo'n broekje, dan trek je toch lekker aan. Dat is niet zo dat ie dat speciaal heeft aangevraagd ofzo. Ik denk dat ik eigenlijk gewoon heel vlak voor de spiegel staat ofzo. Dat ik niet zo'n verkijken kan dit eigenlijk wel bekijken in een rijke historie? Wordt gewoon gegeven door de ploeg dat jouw keuze. Ja, daar zou ik echt rollen.

[00:26:43]

Maar eigenlijk nog is deze joker ook nooit gewoon een bolletjestrui of een gele trui met een mooie zwarte broek. Ja, dat mooie woorden ook niet. Ik wou toch geen weten?

[00:26:54]

Uhm, Kees Bol. Kees Bol wou Noord-Holland zelf. Hij zat er goed bij. Ik dacht even hij heeft. Ja, ik ben ja. Ik zat niet meer. Zeg maar naar de bank. Dus ik was m daarvoor uitschreven. Ja en nee. Kijk supersterk. Sprinten van boven. Best wel mooi in beeld gebracht. Een beetje eigenlijk ook. Van de eindeloze moesten we wachten op die herhaling. Ja, en daar komt Kristoff en toch al snel langs zijn eigen weg.

[00:27:23]

Wat hem nog op de proef op de NHB. Eigenlijk dat ie vandaag was het gisteren voor hem wel meeviel. Je zag ook in die rit gisteren als je voor aanreed en je viel niet naar werd natuurlijk geneutraliseerd. Hij zei Ik heb in de waaier van A naar B naar Edam. Met een sprintje naar Edam toe heb ik meer afgezien. Zeg maar dat we dan vandaag. Dus hij zat wel echt goed en lekker. En natuurlijk zoveel kansen krijgt ie niet in deze tour dus.

[00:27:49]

Dat is toch wel lekker dat je deze sprint rit er zo bijzit dat je gewoon vrijuit kan sprinten of zelf aan kan gaan. Mag ik hier even iets aangeven? Ik zat gisteren voor de televisie en ik zat te bekijken. Ik heb echt in deze tour wel moeite.

[00:28:02]

Als je bijvoorbeeld die treinen wel eens zag met pieken bij de Quick Step of met Dylan Groenewegen. Het is qua sprinten niet helemaal top.

[00:28:12]

Ze zijn allemaal weggebleven. Ik bedoel de top topsprinters, die ga ik allemaal naar de Giro.

[00:28:17]

Maar ik merk ook dat ik er dan toch minder leuk vind. Dat laatste stuk. Zit dan toch een beetje normaal mee. Ik heb eigenlijk best wel met Jacobse dat je dan af en toe zag winnen en natuurlijk met Groenewegen die echt succes hadden in de Tour. Dat je dan toch met een ander soort spanning na zo'n finale ga zitten. Ik heb het ook al eens de tijden gehad. In de tijd van Cipollini vond ik dat ook helemaal geweldig in al die Seiko trein, want dat had ik de laatste jaren weer een beetje.

[00:28:43]

Is het ook een beetje met mijn Vuelta? Een beetje garnituur? Sprinter, zeg ik.

[00:28:48]

Dat effect heeft op mij niet zo heftig, omdat het de hele middag dan ook weer niet zo raar fietste denken. Maar ja ook. Kan dit nou eigenlijk over deze man? Hele. Werd ook super knap Italiaans kampioen Europees kampioen? Ja. Petje af. Maar het klinkt een beetje raar dat mijn voor mijn gevoel.

[00:29:06]

Heb je ooit zo'n Glimmer partij gezien? Ja, en je Elfstedentocht is straatjes. Dat de camera Motegi. Hulzebosch Angenent ooit ooit zelf in zo'n koers gezeten dat het zo glad was als renner?

[00:29:29]

Ik weet het wel hoor, maar dit was ik heb. Ik heb één keer een jaar gehad bij Rabobank aan een verkeerde Betts banden. Iedere keer iedere regendruppel die wel lachte was de echte ellende. Dat was het jaar dat we twee zelfdenkende gingen. Mentsjov ook zwaar op z'n bek toen en iedere keer als er een regendruppel viel dan waren die bomen waren Jeronimus en ik had toen nog een probleem. Toen had ik een stukje van het wiel achterovergedrukt. Twee jaar later het capteren van Oostvoorne begon te regenen.

[00:29:58]

Er kwam geen bocht meer door. Ik bedoel ook shit. Dat zei dat het nog slechter doen. Wat? Wat? Wat? Hij gaat gewoon rechtdoor in de bocht. Maar wat is het? Dat snap ik gewoon slecht weer. Wat niet dat we niet zacht genoeg of niet. Precies dat kan daar iets tegen. Maar wat iedereen het. Dit was gewoon. Vind het wel raar hoor. Ja maar dit was als je gewoon die olie zag foto's van olie en zeepsop en heeft dat maandag niet.

[00:30:23]

Nee, ik bedoelde over die van jou van jij. Je zou die toch met azijn of zo schoonmaken om vetvrije of dat het. Het was een verkeerd. Kan je als renner gister iets euh, aanpassen, iets doen aan banden, dat je banden wat aan dat gisteren Yadav dat helpt.

[00:30:41]

Maar zoals gisteren echt, want dan kunnen we beginnen met de UCI of weet ik veel of een koers neutraliseren. Jongens, 4 maanden lang heeft het niet geregend, maar het begint te regenen. Renners hebben de verantwoordelijkheid gedeeltelijk genomen. Accepteer het. Weet je wel. Het is ook echt een koers van regen, zonneschijn, wind. Dat kan van alles zijn. En het is echt aan de renner om een klein beetje verstandig te zijn. En volgens mij is dat gedeeltelijk ook gebeurd.

[00:31:10]

Hebben de renners de dag van tevoren niet in die sepia groep, maar naast de 100 onder andere in zit hebben we van tevoren afgesproken als t gaat regenen. Het heeft lang niet geregend, dan leg je het stil.

[00:31:20]

Omar Fraile. Die was net naar die groep gegaan.

[00:31:22]

Die belde goed op welke Lopez daar trouwens redelijk weet te redden. Ja, dat is echt een wereld actie hoor, want wij refereren aan het. Het was het zo dat de koers stilgelegd en euh. Die had de koers stilgelegd en omdat te gevaarlijk was. En eigenlijk was iedereen het er wel mee eens. En toen ging hij is drie man van Astana die ook wel.

[00:31:48]

Dat was niet vanuit de auto. Fraaie om, maar vrij verfraaien. Vrij ver hier gereden. Hier zou het in één keer Valenti zeggen Engizek hier en Lopez ja, maar die gingen dus zelf rijden. Kwam natuurlijk altijd bij de eerste twee uit het Baskenland en Loppemse uit Colombia kregen wel gewerkt, maar dat zag er fantastisch uit. Het was natuurlijk een slijpsteen, want zij beginnen te rijden. In de eerste bocht vliegt en vliegt een kopman de bocht uit was.

[00:32:17]

Ja, karma komt terug. De grote. En nu de grote vraag bestaat karma echt is. Gaat dat dan meteen rond in peleton van je eigen schuld dikke bult eikel? Krijg je dat terug? Zeg maar ergens in deze tour. Ik denk dat vroeger deed dat dat renners nu nog vrij lief zijn. Vroeger was het wel eens over jou of Theo. Als je als.

[00:32:39]

Als je demarreerde als Stiphout niet wilde, dan was je toch is dat ook wel bijdehante, want Cipo is in een Inneke in en kende natuurlijk ook helemaal niet de hele stoere gast.

[00:32:48]

Maar dat lijkt me heel stoer. Maar als je weer boer zeg in Louka. Mensen die wegrennen heb je dat eens gedaan.

[00:32:56]

Ze zullen de ziekenboeg even langs. Want dat liegt er niet om. Volgens mij. Volgens mij weet je nog de helft niet. Waren volgens mij vijftig namen opgeschreven, maar ik denk dat dat dat 50 procent van de renners gewoon gescheurde kleding had. Wat ik gister zag op ons zeker niet mee. Het is echt een hel van een rit geweest voor die gasten. Ik als je klassement rijdt en dan die mannen van Jumbo. Fris, maar die zaterdag met z'n allen aldoor van voren.

[00:33:19]

En Tom die en Tom werden let ik vooral op moet ik eerlijk zeggen. Die rolt overal nog vrij goed doorheen. Maar achterin ging Bernard al op schoten. Van Aert ging op z'n kloten en die zitten van voren hem met de hele groep. Denk wel dat ze gisteren hele goeie zet gedaan hebben door als ploeg. Gisteren heb ik het dan over als ploeg zich zo euh zo te laten zien. Gewoon patrons van de Van der Koersen gaan zeker gisteren.

[00:33:41]

Dat was gewoon goed Sorana. Maar het pakken van iemand die wel euh of klote is geslagen. En daar op z'n Frans, met met met de nodige Kramer de grote, de grote Fransman die de slachtoffer rol kan aannemen als iemand anders. Thibeau Pineau voorpagina vandaag.

[00:33:59]

Ik heb. Ik dacht want als ploegmaten gingen naast me rijden en ze gingen aan alsof ze op één van ploegmaat overleden was. Weet je wel wat vroeger Motorola deed bij Casartelli, dat ze met z'n allen in de goot gingen?

[00:34:11]

Vandaag nog effe mee doen.

[00:34:15]

Hoe kijken jullie daarna naar zo'n Pino?

[00:34:17]

Ja, ik dacht het is dus ver uit onze cultuur. Ik heb ooit een keer deed ik verslag van de Giro. En toen was die rit dat Pino zwalkend. Weet je dat nog niet?

[00:34:27]

Daar zat ik in koers. Ik zei enkel hem eerder, zei ik tegen Tom Schalken. En dat maakt zich gewoon een beetje druk om Pino. En ik had die dag al gezien. Hij is niet de gewone Pino, maar dat ie dat zou gaan doen wist ik natuurlijk ook.

[00:34:39]

Maar dat is natuurlijk ook een klein beetje anders. Zei nog tegen Tom Ik zeg Pino, dan hoef je vandaag niet meer druk op te maken. Kijk gewoon naar voren. Weet je wel. Want euh. En die euh, jij dikke die die kraakte. Maar ja, dan mag je je verhaal afmaken volgens mij.

[00:34:53]

Hier over de meet zelfs in de ambulance liggen of zelf is afgevoerd met een ambulance, maar ook al zijn ploeggenoten eromheen en of nooit meer. Maar dan krijg je ga je thuis natuurlijk ook een soort van empathie kweken. Zo van zo veel respect die wielrenners dit in de APMA. Eén ding zit op een fiets. Je kan pijn hebben. Je kan honger hebben. Je kan leeg zijn, maar als je niet meer kan, dan kan je gewoon echt niet meer.

[00:35:18]

En als je dan nog wel gewoon in slowmotion met heel veel bombarie en theater naar de finish kan rijden. Een bergetappe? Dat bestaat niet, want dit kijk als je t gaat of het gaat niet. Daar zit eigenlijk niks tussenin. Het kan vervelend zijn, maar over het algemeen is het echt in je hoofd en jezelf aanpraten.

[00:35:34]

Zo moet en weet je wat ze met die Trumbo moeten doen. Ze moeten verder achteruit segmenten. Waar zitten jullie daar hier naar te kijken dan? Wat loopt vorig jaar over geld? Drama? Ik heb. Ik heb het toch ook al een beetje forum? Maar het gebeurt best al veel natuurlijk. Vorig jaar in de Tour met de knie, wat eigenlijk nog steeds opgehelderd is.

[00:35:56]

Het is natuurlijk allemaal niet zoveel, want anders ga je kijken. Het is natuurlijk een verschil van finesse en een klassement rijden voor de overwinning meerijden. Maar deze man, die wordt tweede in de Dauphiné, is natuurlijk uitermate goed in conditie. Zelfs vandaag een klimmetje dat slijm op dat laatste klimmetje, dat die daarom hoger. En dan brengen ze me in beeld. De Franse camera vangt dat natuurlijk ook van heel irritant. Euh, gisteren trouwens. Ik zat gewoon op de herhaling, wil die sprint nog een keer zien.

[00:36:22]

Die hele Groupama ploeg. Euh, uitgebreid in beeld werd genomen. Maar er zit altijd een soort van theater in. Of het nou over ranke hebben of over verklaar. Het wordt daar aangeleerd op de enige manier om de camera te vangen en die vast te houden. De Fransen smullen. Toch had ik het bij Thibeau het minst enthousiast. Moeten we niet doorslaan als je behoorlijk kan doorslaan? Ik bedoel Alaphilippe en je hebt dan alle. Good Shape, zeg maar de Mini voor KU-Leuven.

[00:36:52]

Weet je wel, maar bij Thibaut Pinot had ik nog een ja, dat is toch zo'n lieve boeren jongen uit de Vogezen die zijn geiten knuffelt voordat ie naar de tour toe gaat? Zeg maar. Dat zal we in de gaten houden. Je gaat bij die viel, die viel dus Wout Poels Sivakov bijvoorbeeld. Sivakov FOK! De fok! Volk fok! Sivakov.

[00:37:12]

Denk jij even? Denk je hiervan? We hebben zelf klassementsrenner bij Lotto-Soudal Degenkolb en Gilbert. Daar gaat zeventig jaar ervaring naar huis. De knieschijf gebroken gruzelementen. Heb ik ook wel eens wat? Sivakov was mijns inziens een beetje de backup van.

[00:37:28]

Dat vond ik ook zo vreemd dat neo Car-Pass Carrack is 100 procent Sivakov geen kans.

[00:37:36]

Ik kan gewoon met zo'n lichaam niet mee. Dat kan niet meer. Wijzen. Nu niet meer bedoeld, maar ook als ie niet was gevallen. Ik kan niet met zo'n lichaam. Als je af en toe wordt ingezet om op kop te rijden, ga je toch moeten doen met zoveel mensen en zeker met zo'n sterke jumbo's. Ze moeten af en toe mee rijden of dingen doen. Kwiatkowski kan het niet in z'n eentje doen. Gaat hij nooit uitgerust genoeg zijn omdat ie te zwaar is om die te zwaar is?

[00:37:59]

Welke zogenaamde meegekeken huis hij?

[00:38:02]

Was hij op de Bosuil. Hij had de boosheid van een been van een kopman die zei de Tour die ze podiumplekken heeft verneukt toch wel ergens.

[00:38:09]

Alleen uiteindelijke man keer misschien mee vooraan om later wat in de koers te kunnen doen. Maar hij zag dat. Hij was gisteren links en rechts geschaafd. Jongen. Ik had wel met hem te doen aan twee kanten.

[00:38:22]

Ik vind het echt een goede ontwikkeling die hij heeft gemaakt. Dat is wel echt gelijk in zo'n ploegen. Een steady factor worden, er gewoon meegenomen worden wat Vanbaelen op zijn manier ook heeft gedaan. Maar dit is dan weer een beetje meer in de picture ook nog. En misschien nog wat langer op de oude op de laatste klim. Vind het wel knap. Ik vind het knap vindt dat het jacht op dat schip dit allemaal heeft meegekregen. Nog één iemand, Wout Poels, spuugt een beetje bloed.

[00:38:47]

Vandaag gewoon weer opgestapt. Zou ik ook doen als ik Wout was. Knap afstappen, proberen. Het ging er vrij. Het ging er vrij goed af vandaag, maar toch. Ze zullen meteen bij Pauw. Lekker is anders. Zo simpel is. Wat doet dat met je kop? Het is jouw op 3 of 2,9 voor de meet als eigenlijk iedereen nog veilig is. En wat doet dat met je kop? Ik denk dat Wout gisteravond wel eens een beetje heeft gedacht van jou.

[00:39:13]

Waarom zat ik daar? Weet je wel? Waarom mag ik jou vragen? Nou, of er nou gewoon de laatste 10 kilometer in dat soort ritten dat doen? Ja, dat valt wat mij betreft zelf. Wat zouden wat misschien dan weer gebeuren? Jongens, als je dit dan nog. Als je dit dan toch iets minder stressvol zijn als je dit aan honderd renners vraagt dan het peloton. Hoeveel zullen dan zeggen hetzelfde antwoord als Leeuw gewoon meteen doen? Vanaf 10 kilometer?

[00:39:36]

Misschien? Dat zijn de belangen dan? Wat is de overweging van iemand die zegt nee legt die op drie poten stil houden is best al lang, zeg maar. Dat scheelt best wel aan de energie denk ik dan. Nou, ik weet niet hoe jij dat. Maar als je toch iets wil gaan veranderen in deze sport, dan kunnen kijken in vakken gaan sprinten. Nu is het een sprint en na die 3 kilometer waar waarschijnlijk die valpartij door is en een sprint voor een voor de voor de dag overwinning dan op de meet.

[00:40:04]

Trek het misschien maar wat uit mekaar maar.

[00:40:09]

Etappe twee vandaag zondag niets nieuws, weer 186 kilometer, maar het voelde alsof ik alsof ik gewoon niet twaalf uur achter de pit heb gelegen. Drie cols Turine, de Columbiaan en natuurlijk Col des Boni op. Bovenop de Quatre Champa acht, vijf scoutte best een leuke gimmick. Toen ik de troepen kwam bestuderen, was die bonus bovenop de Mondragon liggen. Cols was een bonus hebben. Dat vind ik best wel grappig, maar zeker sprinten we wel voor. Vandaag ging een groepje lopen.

[00:40:43]

We maken me even af. Sagan puzzel, Berger, Kostner vrouw of Konev. Ik weet nog steeds niet uitspreekt, maar ik kijk ook niet goed uit voor Anthony Perez Cofidis. Gogel en T&T worden ingelopen op de Col d'Eze. Gestrekte draf vanaf de colberts. En dan pas je suzi. Hij doet het maar weer. Beausejour Niva. Fantastisch toch? Echt die die die. We zaten op de met z'n drieën. Wat een renner is dat toch? Ik had er erg voor deze Tour niet opgeschreven, want vergeleken met vorig jaar was ik nergens.

[00:41:20]

Ik vond de winst van Remo goed hoor. Hij werd wel goed, maar het was niet. Alles verliep van vorig jaar nog je voor vorig jaar door de Champagnestreek met één been nog eens in een lift. Toen was ie goed. Daar had ie me niet.

[00:41:32]

Maar hij wint wel hoor. Net iets minder vinnig. Waarin? Waarom heeft je vandaag gewonnen? Ja, hij rijdt iets groter, lijkt het wel. Maar het komt omdat hij dat kleine niet zo snel rond krijgt. Hij rijdt gewoon het meest effectieve. Natuurlijk schakelt deze versnelling, maar hij dit. Weet je wat dit aangeeft dat hij euh. Zo goed in zijn hoofd ook, is dus gewoon, maar dat kan natuurlijk heel weinig kunnen met benen die iets minder zijn.

[00:42:00]

Een koers winnen is een stuk moeilijker als dat je de allerbeste ben. Eigenlijk doen nog steeds 200 mee in alle twee de gevallen, maar vandaag wint die de koers. Twee dingen. Hij wint de koers doordat. Geweldige hoofd in stelling. Ik ga het doen. Ik ben in Frankrijk zelfvertrouwen, zelfvertrouwen, overtuigd van zichzelf. Wat doet dat met een renner als hij heel veel zelfvertrouwen maakt? De betere keuzes. 18.30 net iets langer.

[00:42:24]

Ja, ik denk dat het allemaal beter op z'n plek valt. En dat wat is dat jij wel op het juiste moment aangaat? Harmonic vreet zichzelf ook in de positie om die in die vloot te komen. Weet je wat hij is? Het is een publieksstemmen. Demarreert, hij rijdt. Jessie rijdt naar hem toe. Wie? Weet je wel, maar daar schrikt je eigenlijk niet van. Na acht dagen ook nog een BK en dan op de camera motor zie je steeds maar weer de motivatie en weer en weer lanceren en weer lanceren.

[00:42:55]

Hij kan gewoon een stukje meer als in de Vooruit in Frankrijk en afrit Geel dicht gaat hij ook weer meer van cunt, maar maakt het algemeen heel plat.

[00:43:04]

Slaan maakt een renner zonder zelfvertrouwen of zonder de bravoure van alle verliep.

[00:43:09]

Die beet zich niet in die positie. Nee, precies. Hij maakt ook andere keuzes in de sprint. Hij gaat dus wel te gaan. En dan komt die flow. Ja, het is natuurlijk ook het laatste wat je wint met vroeger aangaan in een sprint. Natuurlijk heel stom. Word je eens op kop gaan rijden, maar dat snap ik ook niet. Hier zie je ze achteraf nog rappen. Wat gebeurde er met jij? Waarom ging je dan toch op kop rijden?

[00:43:29]

Was een keuze omdat niet een winnaar op die manier beslist. Weinig koersen met andere renners onder mijn. Alles verliep. Kan dat op vele vlakken? Ja, na vorig jaar was dat uniek met zelfs een tijdrit winnen. Maar die is zo compleet en best wel snel aan aan de finish. Dat dat hij natuurlijk ook heel veel zelfvertrouwen in dat wapen heeft. Dus ja, als J.T. En allevier niet naar de finish rijden is het negen keer alles verliep.

[00:43:52]

Denk niet dat je een beetje reed of van naderen. Blijf de voorbije week wat boni secondes in het achterhoofd. Waarom zou je dat? Waarom zou je dat doen?

[00:44:01]

Ik begrijp heel goed dat natuurlijk fijn is om een paar seconden ervoor te staan, maar om. Maar dat zegt dan ook alles over de instelling. Jammer dat die stiekem toch een beetje voor het klassement, maar dat zegt ook over de instelling dat je misschien niet die winnaar ben. Qua ritme. Yes beweert het tegenovergestelde in ieder geval niet.

[00:44:19]

Daarom is het beste gekken dat hij op kop gaat. Het holotype van Sisu gezien maar een klein Sart-Tilman. Ik heb het opgeschreven krijgt in de auto hiernaartoe een Ryserhove horloge van Afton.

[00:44:34]

Richard Mi of een Richard Mille over prijsde.

[00:44:38]

Horloges betalen niet voor de zwarte uurwerken in kwaliteit. Het is eigenlijk een statussymbool, net als heel veel andere horloges, maar deze is wel de ultieme vakje.

[00:44:50]

Ik koop dit met mijn vakjes. Mocht ik een keer statussymbool kunnen, moet ik niet mee. Wat is Richard Richard Milko gisteren? Wat hij wel zou kunnen doen? Maar ja, denk ik ook echt mijn weg kan komen is zijn ringbaardje equation en gewoon buiten spel. En dan alleen maar die grote plaat erop en voel. Boem boem. Van links naar rechts. Kijk hier zo Egmontstad hield Dekker van de uitslag. Jongens als Philiep voor Hirsi en M. Den Grec, Gita, Mollema, Loetsenko, Por, Chakkar, Sharman, Bettino.

[00:45:28]

We pakken er een paar uit. Mollema. Ja ja, ik die volgens mij als je gister niet gevallen wij vandaag ook niet eens. Euh ja, dat zijn al twee vinkjes. Vandaag 6 staan alle goede benen. Had ie Zuid-I? Dat is hij het eerste weekend in ieder geval goed door hem op gaat vanavond, maar dan nog eens een koers winnen. Ja, dit is wel typisch krek 4, altijd goed 3 voorop en wordt 4de. Ik heb een enorm Gunma en krijgt wel van te voren of zij die wel zal het over de vroege ontsnapping van de Belg.

[00:46:02]

Werd dat zij bij Alou zei Ik denk dat ik meer kans hebben om vanuit het peloton te winnen, zeg maar. Dus kijken we toch natuurlijk zo steengoede renner dat je bij hem ook gunt om elk jaar één of twee mooie koersen te winnen.

[00:46:18]

Ik denk niet dat er een renner is die waarbij je als Olympische Spelen niet doorgaat wat iedereen nog gunt toch nog een keer die gooi je helm moet kopen. O ja, uhm, charmant.

[00:46:28]

Volgens mij was Chapman niet in de Dauphiné omdat hij een sleutelbeenbreuk ofzo. Wordt vandaag gewoon een Verleene. Die werd in de laatste kilometer van Lombardije aangereden door een auto in de Hates. Nou ja, wat zal meegevallen? Ja, sleutelbeenbreuk? Ja dat. Maar voor de rest viel me op dat geen echte klassementsrenner daar doorheen gezakt is. Thibaut Pinot zat in begin dus een beetje van achter. Dat wordt misschien een beetje lastig, maar die dingen waren toch ook gewoon aan.

[00:46:57]

Alleen de jongen die de Dauphiné won en die viele Martinez? Die viel bovenop de eerste klim. En die werd echter opgewacht door die ploeg van. En dat was toen kwam je nog wel terug, maar toen was het toch ook, maar dan ben je ook niet goed.

[00:47:11]

Of misschien hoor, die komt op een minuutje binnengeraken. Kijk ziet. Tom, die valt daar maar over te hebben. Ik was wel heel snel terug. Die baalde ik. Eigenlijk denk ik dat die gewoon daar ook gewoon in derde positie moet zitten.

[00:47:24]

Wat denk jij toch niet over hebben? Dan ben je de hele dag met z'n allen op kop aan het rijden. Ik heb vanaf de neutrale.

[00:47:35]

Wat de koers begon met een neutrale kijker heb ik voor de televisie gezeten. En dan gaan ze de hele dag reizen zo hard op kop. En uhm ja, dan had hij daar ook gewoon moeten zitten.

[00:47:49]

Als de keuze toch? Waarom rijden zij de hele dag op kop? Jubel, vismeel rijdt de hele dag op kop. Hoe? Hoe, hoe, waarom nou? Om dit soort dingen te vermijden?

[00:47:58]

Ja, dus. Het is uit de Lau te zeggen, maar de risico's te verminderen.

[00:48:02]

Want ik denk dat jij ook nog wel meer wint pakt als je daar helemaal voor rijdt.

[00:48:06]

De veertigste precies in P800 de meest ideale Cwva als laat ook een spierballen zien. Wat ze vandaag wat je vandaag ziet is dat als je de hele dag je spierballen laat zien dat je bovenop die laatste klim colberts dat er eigenlijk geen bergrit van de Blé is geen tien man over, maar 40 man over ofzo. Dat alleen de twee kopmannen daar zit en dat is iets wat ze niet verwacht hadden. Wie had gedacht als we dit de laatste weken te kijken?

[00:48:31]

Uhm, dat Bennett in cuz koers losstaan er niet meezitten op veertig man. Nou, daar had niemand kunnen bedenken. En dat gebeurd is. Dan zou je nog denken dat van A.

[00:48:43]

Van Aert daar ook overheen zit. Ja toch? Nou, en dat dat gebeurt ook. Een beetje valpartij van Tom, want daar stopt een ploegmaat bij. Op dat moment ben het nog op kop, maar ik denk Tom niet meer als Tom bij derde positie zit en gebeurt dat gewoon niet. En achteraf zie je dat ook al in de finale. Andere ploegen alle kastanjes uit vuur. Want ja, Tom en Rochlitz gingen dat niet doen. Weer zeg maar.

[00:49:05]

Die waren dan zaten wij als kopmannen. En dan gaat op geen moment Astana nog rijden om de trui voor een sprint denk ik. Of dat gebeurt? Wat gebeurt er als je een bevist maar niet de hele dag op kop gaat rijden? Dan zitten er meer mannetjes bij daar bovenop. Dan denk ik dat er honderd procent zit, al is het ook een beetje voor lekke of Broward. Tof doen. Spierballen laten zien wat jij zegt.

[00:49:23]

Nou, dat degelijk. Gedeeltelijk is dat ego natuurlijk. En dat hebben ze het die week hier voor. Euh. Maar ja, ook gedaan. En dat heeft natuurlijk geresulteerd in een heel veel resultaat.

[00:49:33]

En kijk. Brailsford wist natuurlijk al heel lang geleden dat die vroem en Waes niet ging meenemen.

[00:49:40]

Dus we hebben met z'n allen zitten denken hoe krijg je hierna nog zoveel verbeteren? Die heeft een heel ander plan gehad.

[00:49:46]

En nu in de in. In de Tour gaat het gewoon een ander verhaal zijn, want je kan niet op dat niveau als dat je rijdt. Zeg maar in de Tour de l'Ain of de Dauphiné. Dat kan je niet laten zien in drie weken toe, want dan zitten we wel eens iets heel belangrijks.

[00:50:02]

Drie weken tour. Het is geen vijf dagen, het is geen vier dagen. Zijn nog de volgende drie. Het zijn drie hele lange weken en ik denk dat dit een hele goeie wake up call is, wat je gewoon op veertig man met twee man zit. Wat gaat de conclusie of de analyses zijn vanaf de tafel? En allemaal slimme gasten die hebben verteld elkaar de waarheid? Wat wel? Waar? Hoe gaat het gesprek als er toch een beetje geschrokken zijn?

[00:50:24]

Als je, als ze echt vanavond zichzelf eerlijk in de spiegel aankijken zullen ze toch euh. Misschien niet de renners zijn en zullen misschien individueel een beetje verloren zijn, maar morgen weer een dag. Je moet jezelf toch voor de gek houden?

[00:50:38]

Maar ik denk dat keer een goeie Geesink gezien. Heel goed. En Bernard, die was gisteren hard gevallen. Die reden op het moment dat Tom viel nog op kop, maar is dus niet.

[00:50:47]

Dat is helemaal geen paniek te zijn hé. Alleen ik denk dat ze in de auto wat slimmere keuzes moeten maken, waardoor ze dus de sterkte van hun renners waardoor die er gewoon in de finale nog meer. Want dat was er vandaag gewoon niet.

[00:51:01]

Wie zit er eigenlijk mazen in Noord-Amerika? Niet? Ik denk Seemann Engels. Ze gaan op onderzoek uit. Je moet weten wat met je moet. Je moet echt. Je moet Niermann uitgenodigd sowieso. Maar ja, dat is volgens mij Massa Neerman. Gaan we de game opzoeken? Euh. Anders komt er wel een rectificatie. Die zijn er snel genoeg bij. Je moet uitgaan naast de winnaars in de auto hebben zitten. Nou ja, het is natuurlijk allemaal al een beetje anders het wielrennen geworden.

[00:51:32]

Maar qua koers, slimheid en uhm heb ik kan af en toe natuurlijk nog wel steeds. Het is allemaal heel wetenschappelijk geworden. En zoveel wattage, je moet zoveel calorieën eten. En we gaan het sowieso doen. En de atleet gaat het beste van A naar B. En dat is dat dat supporteren en dat hebben we helemaal onder de knie.

[00:51:50]

Maar er zit natuurlijk ook wel iets van tactiek nog als je heel logisch nadenkt. Je zit vandaag te kijken. Dit houdt niemand drie weken vol atleten af dat ze gewoon Geesink. Ook Geesink is gewoon iemand die dit drie weken vol kan, maar die zijn er nog helemaal niet zoveel.

[00:52:06]

Snap jij dus slim met je krachten omgaan? Is het advies. Nou ja, eerst het potje van een ander leeg eten en dan aan je eigen bosje beginnen. Dat is natuurlijk nog niet zo'n gekke. En ja, daarna gooi je nog effe die dooddoener door.

[00:52:17]

Parijs is nog ver voor het. Veeziekte Seitz Dept. Waarom moeten die spinnetjes er zelf vanaf zo snel vanaf? En dan heb ik niet over Kristof met 83 kilo anders of juist iets te zwaar, zo'n zoon Kele Bwin. En die hebben gewoon hele andere spieren. Wat verschil is de enige sport waar een 100 meter lopen tegen een marathonloper zeg maar op dezelfde hetzelfde parkoers zelfde parcours doet? En de ene keer is beter voor die marathon lopen maar die en de beste is voor de sprinter.

[00:52:51]

Dan zie je die marathonloper daar een beetje achteraan hobbelen zeg maar. Dus het is echt dus echt tenenkrommend om jou in omhoog te zien lopen. Heb je dat gezien? Weet je wel, dat is gewoon een hele andere morfologie dan een dan een Dumoulin of een euh of een verliep zeg maar. Alles verliep. Zit er dan misschien een beetje tussenin? Weet je maar zoals een Degenkolb ook. Of of een KCB omdat zijn gewoon hele andere. Zulke andere lichamen heb je in bijna geen sport voetbal.

[00:53:19]

Dat zijn toch allemaal best wel dezelfde atletische lange gasten zeg maar? Denk je echt niet? Dan heb je het echter wel een beetje zitten kijken aan het voetbal.

[00:53:31]

Ik wil vanuit het stadion. Ik wil ook dat even notie, maar eigenlijk dit echt.

[00:53:40]

Dit zijn gewoon hele andere. Ik bedoel als je die op een op 1. Als je die een Spybot dan gaat nemen bij een voetballer. Dat zijn allemaal moeten wel sprinters zijn. Of je moet explosief expensive. Kijk daarmee de degene die mensen lopen lopen 7 kilometer in je meest loopt 12 kilometer met negentig minuten.

[00:53:57]

Dus euh. Als je daar de spieren ja gewoon meet. Maar bij ons zie je gewoon bij je en andere spieren dan bij mijn klim naar de finale. Hij is nog steeds 6 lichter. Ik bedoelde ik kelp uur zal er geen exact zijn, maar dat komt dus door het woord wat met finale op de tombe van Poort van de Dag Polymers de morfologie vertoonde. Hij schudt ze uit welke pols De Slimste Mens. Dit is induwen. Is dit het nou?

[00:54:30]

Het Groot Dictee nu bij Step op je been? Zullen we tegenover de ene in de ene een klein beetje uitzoomen? En dan de conclusies van dit weekend gaan is de winnaar van het weekend. Om na te denken over alles verliep die naar Genk ook noemen ze voor mij de winnaar van het weekend gaat mij doen en iedereen fris. Drie weken lang groot, grote puinhoop. Iedereen wil van voren. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar omdat het net ietsje zwaarder gaat als het jaar ervoor.

[00:55:02]

Ja, maakt het eigenlijk misschien nog wel meer knap als je dit doet. Je voelt nog een beetje de benen en een hiroki van Sunweb. Euh. De hele jonge eerste Tour de France. Nog nooit een wedstrijd bij de profs gewonnen. Die kan nog mee dat het jaar daarvoor natuurlijk nooit gekund had die gewoon. Die omwentelingen waren 10 15 m per minuut hoger geweest. En als je die berg overige vlamt en dan had die afdaling afdalingen gegooid. Had die slokje genomen door een Gilette en scoutte gemaakt.

[00:55:30]

Dan het laatste stukje nog een klein stukje omhoog van 28 36 seconden shortje recht had gedaan. Zijn vader was overleden, want het was een diepe tranendal. Mooi na de overwinning. De manier waarop is heel veel op hem afgekomen. Niet alleen dat, maar ook dan zijn relatieperikelen. Nieuwe vriendin, een nieuwe vriendin. Dus da's echte. Dus voor de jongen in een jaar heel veel veranderd. En dat je. Hij weet het gewoon eigenlijk voor de poorten van de hel op dag twee van de Tour al weg te slepen.

[00:56:00]

Zijn tour is goed, bij Quick Step zit ze op het gemak, maar de koning moet ik zeggen, maar daar zitten ze op het gemak. Die euh. Die kan weer glimmen zeg maar. En euh ja, ik vind het echt super knap van wat een renner met de kop zit op. Hoe denk je dat ome Ivan? Euh ome Iwan Spekenbrink Sunweb?

[00:56:18]

Ja, die voelt geweldig. Ja, we hebben het natuurlijk over Jumbo's. Maar wat zij nu hebben laten zien met een Kees Bol en toch twee hele jonge gasten. Derde en tweede voor hetzelfde geld.

[00:56:31]

Windowmanager die begint met een ploegje vrijbuiters heen. En ze zijn twee en drie. Hebben ze staan, weet je met twee hele jonge renners. Ik denk dat dat ze dat ze niet meer. Ja, ze moeten gewoon trots zijn hierop.

[00:56:45]

Ik ben wel benieuwd als ze dat gewoon en volgend jaar met Romain Bardet dan ook geen gezellige geheugencellen graag mama worden denk ik wel dat we dat Michael Matthews vandaag toch met de kleren in zijn lijf voor de tv jongens.

[00:57:00]

Serieus? Serieus. Wat nu zeggen wij dit keer? Goed dat je dit even zegt en die Maico.

[00:57:06]

Maar ik heb in het begin een interview gelezen van die Mathues. Na die korona perikelen krijgen ze hun programma door zonder overleg. Dan ben je Michel Mathues en dan mag je horen dat je niet naar de Tour de France mag. Dan snap je er dus helemaal niks van. En dan vind ik het zo knap dat zo'n gast zo'n hoog niveau haalt, want die plooien nog effe. En dat je echt denkt van echt. Hoe boos zal je van binnen zijn dat je niet naar de Tour de France mag?

[00:57:31]

Dan gaan ze volgend jaar Romain Bardet meenemen die ze dan 30 op 30 jarige leeftijd nog halen. Kent iemand Romain? Romain Bardet kent Kent. Heeft iemand met een gesproken? Ik beeldvorming lijkt me heel ongezellig. Ja, ja, maar nee.

[00:57:46]

Maar echt dat je denkt van die jongen. Die Mathues heeft al zo vaak toch een soort van de meubelen gered voor, voor en voor Sunweb. En dat je dan nu hoort dat je niet mee mag naar de Tour. Dat is nou niet zo. Zijn doel was de Tour en de klassiekers zijn allebei niet thuis. En klassiekers is de Giro die je moet rijden? En ja, zowel rit als vandaag. Dat staat natuurlijk in zijn thuishaven en hoort gewoon tegen Van Avermaet gesprint.

[00:58:15]

En dan hadden ze misschien nog iemand op kop kunnen zetten.

[00:58:17]

Daarachter dat als amateurs.

[00:58:19]

En die zei wel dat hij misschien niet eens op kop en rood en zo loopt de koers ook heel anders zijn ze allemaal. Allez allez allez. Maar ik heb vandaag toch hier op de bank. Zat nog wel effe aan mijn gedacht lach. Lag maar lekker wat ik ervan Michel gedacht en gedacht van Joop. Da's toch wel klote voor ze even een rondje triviale tijd te pakken. Waarom is het zo niet in het kader van de onbelangrijke feiten dat als je in een wit dat je een wit shirt rijdt en dan kreeg een etappe.

[00:58:54]

Daar kom je natuurlijk helemaal grijs aan. Nou, dat is natuurlijk geen pap, maar ik weet niet of dit. Kunnen we niet zo de regel starten dat op moment dat je in een wit shirt rijdt. Maar daar is 10 procent op Weeronline kans neerslag. Vind je dat witte shirt niet meer bruin? Kees Bol aan zien komen toch niet aankomen? Ik heb dat interview in categorie interview ook leden iedere dag een nieuw shirt aan. Dat echt echte Boogerd, die kocht tapijtje.

[00:59:15]

Wel, ik wil 360 paar witte sokken. Het is gewoon elke dag een groot grijs shirt. Moet je de tour nog een shirt hebben, maar wel met shirts hebben?

[00:59:26]

Maar dat zal ze ook vast wel online kunnen bestellen. Shop is nu wel een nieuw shirtje op in de shop aan de man op bestelling vragen voor je foto of er zo'n shirt op de set. Tiesj Benoot wil ik ook zeker nog even pakken, die geen slecht ondervroeg vanaf. Dat was toch toch een beetje? Zijn Sunweb Dia hadden zich niet kritisch op ze. Nee, omdat dit niet gaan we toch zeker niet goed op wijzen dat er al iemand die daar makkelijk overheen moet rollen misschien toch iets te veel gestudeerd heeft.

[01:00:01]

Zeker in tweede adem wordt dus niet aan beginnen een herkansing niet met de orde van Trentin gezien.

[01:00:09]

Nee, veel veelvuldig te zien was wel een leuk speelt als er weer iets na komt er geen. Gisteren counterde uit die eerste sprint.

[01:00:21]

Vandaag heb je het niet gezien op een lekke band. Woningverkopen Mondi van Kop in de zaak Sagan. In ieder geval, hij reed die route. Die rit gisteren. Hij kan treuriger ook iedereen, de Lisabeth speelgoedje ook vooruit gaan kijken.

[01:00:38]

Waar gaat Alaphilippe geel dragen?

[01:00:40]

Nou jongens, parcourskennis jullie helemaal goed voorbereid. Pak een minuut of twee na te denken om goedkoop verkijken.

[01:00:47]

Overmorgen is op dag 1 dag een aankomst bergop op Oostermeer. Onze voorbeschouwing over gehad. Steven Rooks zonder uitlaat. Thomas was een klimtijdrit en da's volgens maar 6 kilometer aan 6 7procent. Dat is een jaar na aankomst bergop.

[01:01:04]

Overenthousiast komma in de microfoon.

[01:01:07]

Kom maar. Sorry jongens, 7,1 kilometer 6,7 procent en dan ook nog wat klimmetjes.

[01:01:13]

Office zou die moeten kunnen schenken als er niet vorig jaar aangaat zoals die normaal aangaat. Dus die pak die dan nog? Dan heb je de montagehal etappe waar ik even even even notie van wil maken. Jongens, want deze jongen die gaat dus gewoon weer lekker metteko. Daarna gaat hij papa gaat even lekker in met helikopter. Een paar dagen wegkomen. Dan kunnen we alleen maken met z'n tweeën. Lossen we echt kwaliteit? Mag ik me dan een beetje zo leuk vinden om we het af hoever we staan of staan?

[01:01:53]

Maar ik ga er dus naartoe en we nemen dit dus eentje op. Maar doe dat Benner alsjeblieft voorbij. Ik ga gewoon donderdagavond. Ik heb mijn Beyonder namelijk shit naast me van de andere potjes. Die doet ook bij ons. En die zit naast me. En die gaat meteen beginnen te gaan. Donderdagavond zit ik op de hotelkamer en dan ga ik een dagje lekker achterin. De Skoda gezeten met een koud flesje water naast me. Dus als de Mondego lauw.

[01:02:17]

Hebben wij daar een fijne tijd gehad of niet? Wij kennen die Mandaila wel. Ik zeg ik zou ik iedereen aanraden om op woensdagavond of donderdagochtend nog effe die film op te zetten die ik nog niet gezien heb? Veelgemaakte over de renner of over het boek de renner. En dat situeert een hommage. Situeert zich rondom de montagehal en Cluny geschreven. Geen terechte opmerking. Heb jij dat boek gehad of zo? Help je lekker verder? Je gewoon luidt bij mij dat filmpje zien?

[01:02:53]

Of denk ik? We hebben heel veel leuke reacties gehad op die film. Heel erg tof. Sowieso, die rit. De montagehal stelt niet zo heel veel voor dat dat stelde. Volgens mij zegt Maarten die Kroonen nog in die film. Kunnen we beamen. Maar dat voorzitter Kolder Lucette en dat is echt wel een heel smerige zit niet in de ronde van de renner. Maar dat is hij stevig. Kijk, daar zie je die blauw zwarte blok is het Thomasz.

[01:03:14]

Dat is een klimmetje van elf kilometer, bijna 7 procent ruim 7 procent, maar zit op t laatst nog twee stukken boven de 10 in. Maar ja, ik gok dat alle verliefde vandalen ook gewoon hout poneren omgaan gewoon. Ik bedoel vorig jaar maar zeker niet verloren. En vorig jaar kraakte die pas na 10 jaar toen. Of wat was het die die daarna valt? En van die laatste dag van de dag de dag erna zal ik namelijk ook niet scoren.

[01:03:42]

Toen maakte die afdaling vanaf de Galibier naar naar 1 maakt het goed. Dus ik denk ook dat in doorgraven toch gewonnen heeft. Dat is mijn stelling. En dan het weekend. Heb je de Pyreneeën ook gewoon Rochlitz zijn auto. Ik denk niet dat ik donderdagavond nog even anders is, Rochlitz een stuk minder als dat die de voorgaande weken was. Of hebben we vanavond goed gegeten en gedronken?

[01:04:06]

Een stukje bergop als je vrij spel heb? Een gewoon maar tijdpad. Maar dan moet alles daar niet. Een berg voor mij toch toch? Alles verliep als je zo grotere. Ik weet niet wat je de laatste weken hebt gekeken, wat je nog niet overal weet. Dat zie je bijna nooit. Dat is bijna alle verliep.

[01:04:22]

Toen zat ik dus in een peer mee. Ik ben nog nooit een echte liefhebber, zegt me. Ben ik nou de enige liefhebber aan deze tafel? Voorzichtig?

[01:04:32]

OK. Zo er gaan afsluiten. Maar wat doe jij dan? Nou, ik denk dat die na de Pyreneeën want zit. Wij hadden toen vorig jaar de Pyreneeën zijn niet zo Pyreneeën nog steeds. En je hebt een afdaling. Dus je hebt geen finish bergop? Zo even uit m'n hoofd? Check de video onderbroek. Paul was maar. Volgens mij is de Pyreneeën twee keer. En jij denkt dat Alaphilippe nog tot na de Pyreneeën? En dan gaan we toch ben ik helemaal niet.

[01:04:56]

Dus eigenlijk een beetje over een week. Ik benieuwd of we die kennen die van niks aan tafel hebben gehaald. Kijk eens naar doodslag. Ze truitje kwijt is. Dan heb ik gelijk. Een plekje waar ik sowieso zo is is een plekje waar je als liefhebber van je schip een stukje appeltaart was. Ik heb het schip om bij mijn schip te komen dekken en boot. We gaan bekend maken. We gaan langzaam sluiten. Mannen bekend maken dat de winnaar van de prijsvraag Iemand heeft een blauwe kikker vijf gewonnen, twee afleveringen geleden geponeerd bij Frank Per.

[01:05:31]

Ron Boots wint de prijs die op namelijk alle Filippi kan afliepen, zeggen alle Filippi. Rombauts als mijn oma liefhebber Rondboogvenster komt een actie zonder kikker 5 jouw kant op en als je een stadje een chatte stuurt op Facebook die erachter komt dat helemaal goed gaat er nog even door. Dat geeft mij de gelegenheid om te zeggen check futur om chop punten. Mol-Sluis Lift, sluwheid, vuist groot, maar elke dag nieuwe tour deals op. Wij kunnen trouwens. Suggesties doen voor toebedeelt.

[01:06:06]

Dus als morgen alle verliep op sloot, slaat en is de bril gaat in tweede Zetterberg niet aan kop. Ze moeten verschijnen op vandaag. Ik ook nog een hand trainen. Ik zou vandaag zelf de voorbereiding op echt werken. Zo werken wij niet. Moet zo'n beroep doen op Dyneema van vroeger? Weet je wel zo anti anti valbrug? Ja, ik denk dat elke zichzelf respecterende podcast die wel serieus is het op z'n minst in de uitzending als deze gehad zou hebben over waar gasten niet gewoon een broek dragen.

[01:06:38]

Allemaal verplicht daarmee. Als je op je kloten slaat met 60 kilometer per uur over het asfalt rolt dat niet. Eigenlijk heet openligt bestaan niet. Bestaat dus wel. Ik denk dat ik het toch niet dat je gewoon met 60 gewoon uitbesteedt.

[01:06:51]

Het werkt. Ik heb zo'n broek. En iedereen zegt het is een snelweg en een flink omlaag. Terwijl je rijdt tussen twee leeuwen op de trekhaak en met een touw achter de rug, is broekjes eigenlijk ook.

[01:07:07]

Over ref gesproken gaat dat vooral checken. Heel veel spullen zijn uitverkocht, dus ik verkopen Jos wel. Die gaat als een malle wat in zo weinig ingekocht is. Ik was geen plek meer, maar snel weer te snel weer terug. Ik heb alleen een trucje. Excel weet je nooit meer terug trouwens. Dus het kan zijn dat er asrama euh in een hoekje zit als je een gesigneerde schama vertelt. De Decker krijgt een heel klein broekje.

[01:07:39]

Heel klein mocht je vragen of opmerkingen hebben, want we gaan nu echt afsluiten met grote namen zijn per mail beschikbaar. Podcast Liftenbouwer uit Westpunt komt natuurlijk ook via Twitter en Instagram. Als je Thomas Dekker zet. Thomas Dekker. Als je oma je bent ontnomen. Als je de andere kant van Thomas wil zien, moet je zeker even checken waar spreek. Gaat donderdagavond vanuit Frankrijk jullie hier gewoon naar België en Frankrijk? We zijn er doorheen. Thomas bedankt. Ik denk dat we, als we dan meteen even de evaluatie kunnen doen, dat kunnen we nog goed bij elkaar.

[01:08:17]

Maar misschien zit je wel bij De Avondetappe. Donderdag heb ik een Winnikse Avondetappe drukbezet man. Nou, dat is de beste luisteraar, dat commitment die we krijgen. We zullen even kijken. We zijn er doorheen aflevering 76. Hoe dan ook waren ook voor de tussentijd Prinsloo.