Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo met name scheids Groenteman. Ik zit niet in een archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Ik zit thuis onder de hoofdzaken van mijn dochter en om het interview aan te kondigen wat ik opnam met een roodharige cabaretier of een kroontje op zijn hoofd draagt. Hij is Rotterdammer. Hij is heel grappig. Op 23 januari wordt op SBS6 zijn cabaretshow Nederlands Hoop uitgezonden. Dat is een tip. En euh, ik ging met hem praten over het leven en alles wat ermee te maken heeft.

[00:00:28]

Luister naar mijn interview met Patrick Langerei. Spijtig zo GAIS zijn we. Ja, dan zijn we begonnen. Ja, we hebben gewoon Gakkai zeilmaker van Rechtopstaande gaat en dan ga je rechtop zitten.

[00:00:45]

Zat er nu zelf een beetje onderuit gezakt. Excuses? Nee, dat geeft helemaal niks.

[00:00:51]

Je hoeft je niet. Je hoeft niet. Je hoeft je niet volgens de regeltjes te gedragen.

[00:00:53]

Hij mag een beetje respect voor vakmanschap tot zijn door rechtop te zitten. Dat dan door gewoon ergens te zijn uberhaubt.

[00:01:04]

Ik ga mijn best doen om er te zijn geregeld dat het moeilijk is om er te zijn. In het hier en nu. Ja, maar het is wel een uitdaging ja. Maar het is niet onmogelijk voor mij.

[00:01:17]

Het kan lukken, zeg maar. Het kan Lucca.

[00:01:20]

Maar het is altijd iets waar je een beetje voor moet vechten. Juist niet verder juist niet vechten. Ja, ja, ja, want dan. En dan ga je niet in een hier en nu.

[00:01:29]

Maar dat vechten is een ding. Verjaren wint sowieso een kickbokser.

[00:01:34]

Hij is ook bewerkers. De verkeerde vraag, want dat is wat je weet. Maar het gaat ook veel over vechten in je shows.

[00:01:40]

Ja, eigenlijk trek ik er dan nog iets groter geweld, zegt secretaris als thema Echt ja, ja. En waarom is geweld een thema? Ik vind het een interessant thema, omdat na onderzoek ook bij hen mee opgegroeid. Ja. En euh, en daar veel euh, nog over te vertellen valt denk ik zeg maar. En uhm overdenking weet ik. Euh, op een manier euh. Dat je niet zo snel hoort is daar. Daar zit een mooie mooie uitdaging in.

[00:02:14]

Efimkin schrapen en dat is zijn grote lijnen wat daar over te vertellen valt. Maar goed, dan zou het nu in eigen kunnen vertellen. Maar waarom? Waarom heb je het gevoel dat daar een soort onontgonnen terrein ligt nog?

[00:02:27]

Nou, om wat er waar ik sowieso vaak last van heb? Of zou je kunnen zeggen van Louis is? Het is vaak twee van die uit twee radikale of bij een voy of je bent tegen dat soort. Dat soort dat er zijn is alleen maar er wordt alleen maar groter, dat zeg maar. Maar ze een heel mooi middengebied niet. Het is niet alleen mooi. Dat is vind ik eerlijker. Ja, het realistische. Daar waar iets is waar niet zoveel een Oreo achter is.

[00:02:55]

Een sexy geweld. Niet per se als iets slechts. Ook niet als goed, maar iets wat bestaat. Iets dat is zoals liefde bestaat en zachtheid bestaat en ruzie bestaat. Vrede bestaat. Bestaat er ook geweld en conflicten? En die dan? Inderdaad, we kunnen escaleren. Ja ja, ja en en dat is letterlijk wat ik heb meegemaakt. En om me heen heb gezien. Dus tjia dat ik weet dat de realiteit is zegmaar. Dus. En wat zag je dan?

[00:03:24]

Uh. Goeie vraag gelijk. Een mooie vraag moet gelijk. Nou ja, ik heb een hoop letterlijk gezien dat er gewoon heel simpel dat de da dat je.

[00:03:39]

Een snel gecorrigeerd kan worden of dat je een tik kan krijgen op door door wie dan ook eigenlijk maar in de buurt en dat dan het zodanig dat was in de in de buurt waar hij opgroeide.

[00:03:51]

Rond de omgeving. Ja, zonder dat dat dagelijks iets is geweest, maar wel zodanig zover ik me kan herinneren dat je hem. Daar verder niet vragen over, stelt Sart-Tilman, maar waarom dan? Waarom? Waarom slaan dan ons dat? Of daar een diepe morele verontwaardiging over voelde? Ja, want dat kan toch niet? Ja, dat doe je niet. Als was er gewoon.

[00:04:18]

Ja, nou was het wel voor mij zo dat ik wel dat ik wel in. Als kind ieder geval een onderscheid wel kon maken van ze terecht of niet.

[00:04:31]

Ja, want dat dat ik dan wel? Uhm. Ja, precies, maar het was dus terecht of niet. Dat was eigenlijk de. De twee soorten geweld die er waren. Uhm. Hij heeft het ook iets aantrekkelijks. We hebben precies opties. Maar ja, je zegt van euh. Het is niet alleen maar slecht, het kan ook mooi zijn. Wat is het? Wat is het aantrekkelijke deel van geweld? Is het lekker om te vechten, bijvoorbeeld na om het anders effe dan te stellen of in te zien?

[00:05:08]

Kijk, want als ik ik, ik kan het uitleggen en mijn mening erover geven. Maar waarom zijn maffiafilm zo populair? Die al die mensen die dan in de bioscoop naar de bioscoop gaan en die films gaan? Die hoeven niet dat uit te leggen. Als je dan hun radiotelegrafisten vaarwel geweld Tolosa, dan wordt het een ander Dings Hago naar een film. Maar het zit er wel in. Ja, uhm en uhm. Uhm, ja, het. Het heeft wel iets als je.

[00:05:41]

Na het overlijden hebben die film Bronson gezien? Nee, van die regisseur die ook Drive heeft geregisseerd, heb ik wel gezien. Bronson is daarvoor amper een paar daarvoor volgens mij. Een bedrijf gaat over een euh.

[00:05:59]

En stel wat een F.S. Heeft voor auto ongelukken. Toch? Ik weet niet meer wat nu in de war met een andere vjfw volgens mij.

[00:06:06]

Nou ja, het is voor mij geen fêtes, maar het is wel zo worden daar opgewonden van. Ja, er is daar iets aan de hand. Qua plot ben ik ervan overtuigd. Maar volgens mij zit je in de buurt. Uhm. Maar jou Bronson? Ja, dat was echt heel mooi gedaan als het gaat om de derde. Want dat gaat over een uhm, hoe zeg je dat een uhm een grote die echt bestaat? Die uhm die vast zit voor geweldsdelicten eigenlijk?

[00:06:35]

En ze zijn gewoon een biografische film. De biopic gaat over hem. Maar goed, eigenlijk begon die film zien en moeten we eigenlijk over hebben eigenlijk. Dus er moet een andere keuze dan precies wel goed verhaal. Maar wat vroeger weer vroeg op wat ik voel van het aantrekkelijke van geweld is of wat er word ik aantrad. Wat jij er aantrekkelijk aan vindt. OK, dan is het denk ik dat het PHA dat het eerlijkheid kan bevatten en het gewoon is zo duidelijk.

[00:07:01]

Het is heel duidelijk. Ja ja ja, ik denk dat dat wel iets. Iets iets iets mooier cv? Ja, als jij iemand anders een klap geeft, dan is dat gewoon. Ja, dat is gewoon volstrekt duidelijk. Wat bedoel je daarmee? Is iemand anders pijn doen? Ja, klopt ja. En dan maar. En dat probeer ik dan ook in mijn verhalen, zeg maar te plaatsen en mijn ding ervan te maken, zeg maar, komt wel neer op humor dan zeker zonder.

[00:07:38]

Het is ook heel grappig dat verhaal wat je vertelt over die eerste klap die je kreeg bij het voetballen.

[00:07:45]

Ja ya ya ya ya ya ya. Beelden gezien van mijn huid. Ja, eerste Chaudry heb ik gezien. Dat wist ik niet. Ja, ik dacht je hebt het overdekking houdt. Nee, ik heb het over. Wel leuk, maar vernederlandst had toch zeker? Jaja zeker? Tof dat ik wist dat je man had doorgestuurd gekregen. Ik had hem door, want die wordt uitgezonden. En dezer dagen Toribio clipjes. Videoclip is dus niet dingen. Nee, maar ik wil het wel graag een videoclip laten horen.

[00:08:15]

Mij Wega dat stukje laten horen. Nee, nee, nee, ik kan je nadoen.

[00:08:19]

Je hebt gezien te maken. Maar goed ook. Inderdaad.

[00:08:26]

Maar wat ze is, dat is dat. Een waargebeurd verhaal was dat je eerste hele harde klap die je kreeg.

[00:08:32]

Ik weet niet honderd procent of dat de allereerste is. Ik weet wel dat is er echt eentje die me bij is gebleven. Dus denk negentig procent was dat de eerste?

[00:08:42]

Ja, ja, ja. En het was intens. Dat was gelijk daarna, na die klap dat ik dacht ja, maar dit gaat geen gevecht worden. Dus het zette de toon. Deze neem ik het gewoon bij. Zullen we verder voetballen?

[00:09:01]

Doe ik alsof ik niet wil janken, want dat weet je na een klap. Dan weet je eigenlijk van OK. Of we kunnen door hier. Hier valt nog iets tegen in te brengen. Of dit is eigenlijk zo dadelijk. Ik moet me nu koers gaan halen. Het is heel heftig als je ze een klap krijg én dat je los van de pijn ook gewoon heel gauw gewoon schrikt en gewoon schrikt van een Jamaer dit. Dit gaat gewoon heerlijk. Precies zo'n acht.

[00:09:27]

Folz vertel je dat verhaal en de jongen die jou die klap geeft als een grote jongen van 13? Ja dus zon was meteen duidelijk van dit. Dit. Dit is kansloos van mij.

[00:09:34]

Ja klopt. Ja ja. Ja ja ja. Is dat accepteerden gewoon? En ben jij ook wel eens de eerste geweest die je de klap gaf? Weinig Wawel, wel een kea, ja. Maar dat ben ik echt twee keer, twee keer. Die kan je nog Roethenen, maar iets meer is ik niet te denken. Maar twee keer door het dat het euh euh, dat het niet nodig was. Zeg maar dat je daar spijt van dat je daar echt spijt van hebt.

[00:10:05]

Ja ja, ja ja. Niet meer, maar toen wel. Nu heb je dus verjaard. Het is geen toeval, gevoelsleven is verjaard. Ja, ja. En dat bracht haar titel woede. Of irritatie? Naja, het zijn verschillende incidenten, dus bijvoorbeeld kan je erin gooien dat het om flinke ruzie. Hij zei iets over mijn moeder. Critic, staat ze niet verboden?

[00:10:34]

Nee mama is er nu. Nee is niet verboden, maar liever niet met je mond naar je familie rekensommen.

[00:10:41]

Je mag het doen en dan kan je verwachten dat het mag. Ja, en dan is de prijs die je betaalt. Dat is dat dingen over iemands moeder zeggen. Dat is wat mensen altijd zorgt. De testcases van hoever kan je gaan? Ja, maar dat is ook. Geweld is gewoon niet in Mumbai nu. Maar hij wil je ook Beijnum moet te zeggen. Precies dat is het gewoon prima. Maar dan zou je zeggen iets over iemands moeder zeggen islam zeggen de standaard, het standaard of het of het VB.

[00:11:07]

Het belangrijkste onderwerp om te kijken hoe ver kan iemand gaan? Het kan gaan met iemand aanspreken, zeker als je als je jong bent. Dat gaat gewoon, dat is gewoon op een gegeven moment. De staat zal een soort spanningsveld van irritatie of vrees als wordt iets aan de hand. En dan ga je iets over iemands moeder zeggen om te kijken. Kan ik hem uitlokken om ook nog om echt te gaan slaan of te happen? Ja ja, ja, ja ja.

[00:11:30]

Klopt ja of diegene. En dat was volgens mij een gewoon aan aan de hand is dat je denk dat je dat je als je dat zegt dan heb jij echt de vernietigde tik uitgedeeld. Zeg maar nadenkende van jou. Nu ga ik iets over je moeder zeggen en nu ben jij klaar en ben je klein. Ja, die verwachten misschien die nog van oma. Hij kan nogal mee meppen nog nadat ik wel heb uitgehaald naar z'n ma, want dat was het ook zo.

[00:11:55]

Ik weet nog heel goed hoe dat ging. Het was ook gewoon gewoon. Hij was ook gewoon verbaasd. Maar dit is niet de bedoeling. Ja, dat is nu gewoon elkaar. Het uitschelden.

[00:12:02]

Ja ja, precies. En dan deze in principe in het schelden is iets over iemands moeder zeggen dan weer. De laatste zet die je doet, dan is het gewoon klaar. En maar goed, dan is het volgende het enige antwoord konden zijn of weggaan of slaan. Via ja ja, ja, precies ja. En dan ben je een jong bij een kind. Ik ook gewoon je wat 10 jaar ofzo. Ja dan. Dan. Ja, dan ga je ook gewoon op in het moment ja.

[00:12:29]

Ja, voorzitter, maar zoiets dat kon gebeuren. Ja maar kon er gebeuren? Ja, en dan ook gewoon klappen krijgen zeg maar ja.

[00:12:39]

En het nare van is dat het pijn doet. En het farum van is dat het heel duidelijk is. Ja, het is ook een duidelijke wereld. Ja vind ik wel. Ja vind ik wel.

[00:12:51]

En is dat iets? Is duidelijkheid iets wat je verder? Doel is dat iets wat je vaak mist in contact.

[00:12:59]

De Hiddinks van Hoe zit het na precies om? Dat is de wereld duidelijk naar je je wil wat je wil, denk ik of ik wil. Wel euh. Wel duidelijkheid in contact? Ja, ieder geval zeker als het een vreemde is. Wil je weten waar je aan toe bent? Ja. Nee, dat klopt wel. Ja, dat klopt wel. En als iets vaag is of onuitgesproken dan? Dan is vind ik dat wel vervelend? Wel ja.

[00:13:29]

Hangt ervan af welk van diegene wil natuurlijk verder? Maar. Ja, duidelijkheid moment is. Natuurlijk is het gewoon wel prettig in dat aandeel en alle grote zorg om ons heen. Maar is. Maar het heeft het uiteindelijk heeft ook gewoon met jezelf te maken, denk ik. De duidelijkheid van waar jij je staat heeft volgens mij het al dat ook al geweld heeft ook gewoon te maken met hoe sta jij in het leven? Want je kan wel principes hebben ofzo.

[00:13:59]

Of dat ben inderdaad wel kind, maar dan iemand zeg je zo weer. Maar ja, wat zeggen nou uiteindelijk over jou? Maar daar ben je nog niet als kind dat je denk warm hebt vind ik nou. Want op dat moment is het rekensommetje heel simpel. Je zegt iets over mama, dus ik meppen ja toch niet iedereen erover? Ja, zeker in zijn kerk Lisabeth en je bent gewoon de held. Nu relativering. Wat dan ook zeg maar terwijl.

[00:14:20]

Wat ik wel echt diep vanbinnen geloof voel je echt wel iets van hem. Maar ook op ben ik. Dit voelt toch niet helemaal alsof het me hoe het moet gaan toch? En want bijna altijd zie je na 2 twee dagen bij omaatje met die. Ja dus. T Is niet iemand die je echt maakt. En dan een mooie middag, maar vanaf nu. En we zijn. Dat is het dan maar niet. Nee. En uhm, maar welke je dan?

[00:14:43]

Dat heeft dan denk ik wel echt te maken met duidelijkheid. V. Voor jezelf. Hoe sta je de in allemaal zeg maar? Ja, hoe saai het leven? Wat vind je daar en hoe reageer je daarop? Wanneer begon je die duidelijkheid te krijgen? We hebben nog niemand. Heb je die nog niet? Nee. Is dit te bereiken überhaupt denk je?

[00:14:59]

Uhm, ik denk ja in de acceptatie dat je misschien niet allemaal weet dat is.

[00:15:04]

Daar zit eigenlijk een grote rol in. Ik denk het wel. Ik denk het wel, maar eigenlijk dat is wel zo mij vind ik. Je kan wel. Je kan jezelf wel meten met oud gedrag. Ja, dat is een heel goed.

[00:15:20]

En daar weet je in ieder geval of je voorwaarts aan het gaan. Bijna voorwaarts waar ieder of of of jaar te ontwikkelen met ontwikkelaar Bent. Ja ja, dat. En daar ben ik wel stappen in aan het maken vind ik zelf.

[00:15:35]

Wat is oud gedrag van jezelf? Waar je wat? Wat niet? Waar weet je eigenlijk af? Moet leren wat je afgeleerd hebt of wat eigenlijk?

[00:15:42]

Wat je aankaart over de duidelijkheid des te lang. Euh, ergens in blijven hangen zonder het gewoon concreet te maken. Waardoor je het gewoon.

[00:15:52]

Hij kon zelf ook heel onduidelijk zijn of je kan zelf heel onduidelijk zijn. Nou, ik kon wel warrig zijn zeg maar wat dacht dat we zou bedoelen. Dan geloof je echt in een in een emotie en dan kan daar kan het aan woede zijn. Het kan ook jouw verdriet zijn. Of liefde. Inderdaad, liefdesverdriet dat het eigenlijk over elkaar. Maar ik denk dat ik gelijk daarin danke. Ik denk dat voorzichtig, maar hij dat. Uhm.

[00:16:22]

Ga nu maar effe Aquaman na dat je heel erg zeg maar zeggen. Je emotie kon geloven. Ja precies. En geloof je daar in mijn bakkes? Maar het was in die zin wel heel erg liefdeslied. Je denkt dit is nu mijn hele wijze.

[00:16:37]

Absoluut niet snappen dat het een maand later weer een stuk minder kan zijn en dat je o en eigenlijk heb je jezelf zodanig gekweld, onnodig of nodig waar ik.

[00:16:47]

Dat weet je dan niet, terwijl dan later. En dan heb ik het over nu, zoals ik. Als ik dan terugkijk denk jij maar zo ingewikkeld was het eigenlijk allemaal niet. En dan is is de verdriet eigenlijk vrij concreet. En dat is het dan nu. Wat kan je doen om hier uit te komen? Zeg maar ja, dat dat dat soort. Dat soort kwesties? Ja, zeg maar.

[00:17:09]

Maar het is ook wel een naam. Ik zeg zeg ontwikkeling, maar dat is wel die periode. Zeg maar periode van het niet weten. Periode van warrig zijn heb ik toch nog wel altijd omarmd. Ik ben door die kwellingen wel. Ik ben daar uitgekomen. Gelukkig. Dus ik heb het. Ik zit er niet, ook niet als slecht, zeg maar ik.

[00:17:34]

Ik zou dat is wie je bent. Ja, ik zie wat je heeft gemaakt ook. Ja, precies. Ja, wat is een hé? Wat is een hele intense periode voor jou geweest? Je hebt dus blijkbaar heel erg liefdesverdriet gehad. Tenminste één keer in je leven. Veel vroeger veel.

[00:17:49]

Ja ja, gewoon als je als jongetje dat je gewoon niet echt snapte waarom. Waarom even een verkering met die zeg maar. En dan daar lang in zitten ofzo?

[00:17:59]

Weet je wel al dat in euh.

[00:18:01]

Dat had ik dan wel. En uhm. Uhm. Ja, een paar keer horen wij in reclame niet, niet. Niet een zodanige liefdesverdriet dat ze dat voor mij heel bepalend was in zijn, maar in een bepaalde periode ofzo. Zeg maar. Een. Ja, ik heb. Ik heb een depressieve periode meegemaakt en uhm ja, dat is ook een kwelling, zeg maar.

[00:18:30]

Maar een hele lang duurde die na ongeveer dat ik realiseerde dat de mens ging vanaf dat moment realiseert dat een mens ging dus niet meer verder kon.

[00:18:40]

Totdat ik ben uitgekomen. Het was aardig bij zo'n korte periode is een half jaar. Maar daar kwam ze, blijkbaar zou de krant er gewoon een paar jaar eigenlijk al in tegenaan. Ja ja, maar ik kon nog wel functioneren. Euh. Dus ja, wat deed je in de jaren dat je er wel in zat? En was je toen ook al kom je in deze Tour onbekommerde, zeker twee races begonnen? Ja, dus dat is al een hele tijd.

[00:19:09]

Dus euh. En dat was ook in die tijd dat je de zee in die depressie zat.

[00:19:15]

Uhm ja. De depressie ben ik ook achter gekomen dat wat nou echt het daadwerkelijke wanneer zit je daadwerkelijk in een depressie? Volgens mij medisch is het volgens mij als je twee weken of langer dan twee weken. Euh, daarom ben zomaar depressief. Dat is volgens mij, want het wordt net zo vaak gezegd je bent daarom met depri zeg maar zo en kan ik gewoon zo erg zou zijn. Maar dat is volgens mij. Nou ja, dan heb ik daar wel een tijdje gezeten, zeg maar.

[00:19:40]

Alleen ja, ik euh. Ik Ik realiseerde dat ze hem zo maar te zeggen, niet dat het. Dat ik dat er gewoon een ongeluk heerste, zeg maar of zo. En gewoon. Ja, gewoon verder werken aan aan en Jesse James samen AMA act en nog één geen soloshow, maar aan meewerken en en in blijven. Euh, daar gewoon doorgaan. Zeg maar Gangwon droom maken en proberen te leven. Zeg maar het zo goed en zo kwaad als het gaat.

[00:20:10]

Ja precies past. Paste het bij jou bedoel. Had je altijd al een beetje een soort zwaarmoedige kant?

[00:20:16]

Of was het een was het een volkomen donderslag bij heldere hemel? Ik had wel een. Ik had wel een aan een zwaarmoedige kant in mij. Uhm. Ja, klopt. En waar zich jaar zwaarmoedigheid in. Ik ben niet mee. Het is niet zozeer een zwaarmoedigheid van euh, dat dat het continu eerste is. Je zou het eerder kunnen kunnen plaatsen als dat ik nu achter ben gekomen van jammer dat het manische eigenlijk dus dus net zoals de de ups en downs.

[00:20:44]

Ja, dat zit al heel lang in mij. Ja dus. Het is dus je kan super vrouwelijk en energiek Ensors de wereld bestormen zijn ja, afgewisseld met dat je eigenlijk niet vooruit te branden bent. Klopt.

[00:20:57]

En daarbij heb ik kan ik voornamelijk. Ook heb ik heel lang ook nog een introverte, gewoon interviewtje. Eigenlijk een beetje persoonlijkheid gehad dus die die apps en downs wat je zegt ook. Dat was voornamelijk ook gewoon inwendig. Dus hoe ik mij uw, hoe ik me voel.

[00:21:13]

Maar dat was ook altijd merkbaar voor de buitenwereld.

[00:21:15]

Niet per se, niet per se. Ik had uitschieters. Dat ik dan wel achteruitging. Dat gaat dat gebeuren. Zeg maar op momenten wanneer ik gewoon eigenlijk dat wilde en het vertrouwen in had van ja. Nu ga ik gewoon even gek doen. Ga je van me horen. Het waren uitschieters inderdaad. En maar op dat moment moet ik eerlijk zeggen dat iets allemaal terug terugwerkende.

[00:21:37]

Weet je wel in zich achter zegt inderdaad dat dat realiseer ik toen niet.

[00:21:42]

Ik was niet zo dicht op mijn persoonlijkheid, zegt maakt het wel heel dicht om een gevoel van ja, dit is nu gewoon wat ik voel.

[00:21:47]

Ja, maar dat is eigenlijk wat je zei dat je heel sterk in gevoel geloofde. Dus jouw gevoel van dat moment. Dat is eigenlijk Yael en dat was het zeker. Maar dat is wat je dat. Dat is echt jouw waarheid. Ja zeker heb je geen relativering in de gedenk vandaag op morgen. Valt het wel mee? Nee, dat geloof jij intens op dat moment. Dat klopt ja. Hoelang zou jaja. Ja morgen zeg.

[00:22:09]

Ja, zeker als dat zal euh, schommelt en op en neer op tafel als het zo op en neer gaat zelfs al schommelen. Dus als het als het heel zwartgallig kan zijn of juist heel. Energiek en dat. Maar dat is dan helemaal jouw wijzen op dat moment. Ja ja, naar Colombia. En ondertussen wa was je? Ben je zo introvert dat eigenlijk niemand het per se ook doorhad? Klopt ja ook. Maar niet naar mijn moeders weten bijna alles wel ja zo.

[00:22:36]

Maar ergens is ook niet per se heel snel dat bespreekbaar maken. Of zou mijn moeder dus wel heeft dag ook wel gevoel voor. Maar dat ze dan niet per se dat zou gaan benoemen als je moeder ook introvert ook wel ja, lijkt je hersenen kwijt. Ik heb. Ik heb zo dingen van een Paez mama inderdaad en zo'n periodieke meegemaakt hebben, maar beide ouders niet gehad bijvoorbeeld. Dus het is niet zo. Ik ben gewoon echt een mengelmoes van hun darin dat.

[00:23:09]

Je kan niet vernieuwen, zeg eigenlijk maar gewoon hebben allemaal kinderen. Maar dat is gewoon iets van jezelf. Misschien heeft je moeder ook een beetje dat de introverte, dus dat jullie gewoon niet de hele tijd je hart naar elkaar uit te storten. Je moet dat dus wel.

[00:23:20]

Wel weten we waar we afspraken en ik en ik kon me echt wel uiten wat betreft mijn gevoel. Zeg maar dat dat. Dat is zeker wel zo. Maar niet dat er daaruit een conclusie kwamen van euh, hoe ik kan als persoon in elkaar zat. Verder zou dat. Dat was het niet. Dat niet zoveel. Euh. Oordeel achter. Guarnier Dat mijn euh, mijn. Dat was destijds, maar hoe vergroot oma is 101 geworden in het Heisbourg?

[00:23:49]

Hoe komt uit Wales dan geboren? Want op bezoek waren en. En toen was geloof ik honderd. Volgens mij en door uit het niets vragen ze aan mij van euh, gaat het. Maar dat waren echt gewoon aan de premier immers overlaten.

[00:24:05]

Zo ja, ik sta economiede. Ja precies. En ik zat naar beneden te kijken, maar in mijn hoofd ben ik niet. Dan op en niet. Ja, ik snap nu realiseer ik me wel. Sociaal gezien daar dan als bewust van. Ja, maar als je naar beneden kijkt en waar je visite mensen gaan afvragen wat ze met die roze en ik praten, dan was ik Ze'ev werk voor C-17 ofzo. Ik dacht niet dat PCS bezig was om iets slechts op de rook trok.

[00:24:27]

Vervelend of dat ik van York zit, hier weet je wel. Ik was gewoon ja, ik zat gewoon. Ik zat in mijn hoofd, maar zij kaartte dat aan. Ook niet oordelen verder. Maar ze kaartte dat aan en vond dat dat soort momenten bijvoorbeeld denk. Blijkbaar zag zij iets.

[00:24:39]

Dan ga je een beetje daarover nadenken. Zijn gewoon eens iets zegt mij is niks ok.

[00:24:45]

En voor je dat fijn dat ze dat zag hem. Ja, ik wil je, je schrikt je een beetje van je voorstellen. Hij is nog op dit moment nog wel anderen. Ja, na acht jaar maar groter is, is de liefde voor de stad dat zij iets opmerkt en effe checkt of alles oké is, zeg maar. Dus dat is zo zo mooi momentje voor iemand die zo oud is en die echt schoon ook af en toe continu dingen kon herhalen zeg maar.

[00:25:16]

Het is is meer dat haar kortetermijngeheugen niet zo goed was, maar kon ze visveilingen van vroeger. Dus dat ze dat is ook weer terug. Wel meer in het. Dat is wel in in het hier en nu. Dat aankaartten met maîtres dat we iets iets moois. En wat hij heeft dat je geleerd, die depressieve periode. Na veel dingen wel. Veel dingen. Umm. Nadat dingen anders kunnen, zeg maar. Dus niet op de manier pseudo hoe hoek mijn aangeleerd of hoe ik, hoe ik dat je dingen kan veranderen.

[00:25:56]

Dat je dingen kan veranderen? Ja inderdaad, want dat is de definitie van waanzin. Ja, iets anders willen maar niks maar hetzelfde doen. En dat het Emma en mij Arte destijds skate 2 t m Stowe erop. Twee uit Syrië team psychiaters. Cognitieve gedragstherapeut. En mama zat er ook bij. Achterin zijn er na elke sessie denk maar het gaat juist om jou.

[00:26:23]

Nee uhm, Gijs lachte in het eilandje laat lag niet horigheid. Veel lachen. Vind lachen op de radio of ik vind het vind ik altijd heel moeilijk. Ja, maar als je lacht ja. Nee, dat is jammer. Ik vind altijd. Ik vind dat ze ook op die lachende dj's wel eens een beetje moe van.

[00:26:38]

Absoluut. Dus ik vind het sterker als je als je als je geen gelach hoort.

[00:26:44]

Ja, het is in dit restaurant wel grappig. Het is in dit geval ja, maar het is neergevallen. Ik had de lachband nodig.

[00:26:49]

Een beetje je onder gezag. Je zag dat ik laat, want die onderbrak die onder mij, waardoor je niet op de radio. Interessant.

[00:26:54]

Je zag dat ik lachte. Dus je krijgt mijn lach. Euh. Alleen je dacht ik vind dat dat de luisteraars ook wel even moeten weten dat die lach. Ja, ik denk ik zit niet helemaal eerlijk. Jaja, ja, het precieze nadat duidelijk. Maar goed gaan we soms zijn nog wel even het hunkering naar het langparkeren. Wij? Ja ja, ja, ze durven daar later vandaag in t Hoekje zitten. Maar jij zit daar met je team van psychiaters.

[00:27:21]

Is jma Minuteman Ma? Ja en euh. Die zijn crisis is een kans dat hij meerdere keren gezegd in het begin. Ja dat dan. Dan zeg je dat. Dan denk je gewoon never. Ja precies. Een mooi mooie slogan in.

[00:27:36]

Maar dat is wat dat? Dat is natuurlijk wel zo, dat ook wel zo. Dan heb ik ook wel zo ervaren met de crisis die nu gaande is eigenlijk en ons continu zo alleen en zo n voorwaarde je één voorwaarde je moet inzien dat het een crisis is. Zodra je dat doet wordt beloond met dat het de kans is en probeerde dat toe te passen. Eigenlijk zeg maar. En ja, een beetje vallen, opstaan daarmee proberen daar niet in hard te zijn.

[00:28:02]

Ja, en dat moest je even inzien dat je dat het een crisis was. Dat was even je stap n in moest zetten.

[00:28:10]

Ja klopt absoluut. Ja zeker. Die overtuigingen niet alleen bij mij natuurlijk, maar bij iedereen. Zeg maar je hele systeem waarmee je keuzes maken die je maakt. Dat is diepgeworteld is zo diep geworteld en sommige dingen zijn kloppen wel. En niet allemaal Margret. En ja, precies. Maar om daadwerkelijk dat echt te veranderen, zeg maar. En ik heb. Eigenlijk vind ik zelf ook voor een groot gedeelte in die zin geluk gehad. Bijvoorbeeld als je het dan vergelijk met nog mensen die nog eens ook nog een verslaving erbij hebben, zeg maar dan.

[00:28:47]

Dan heb je nog met die ziekte te maken, want dan als het dan gaat inderdaad om andere keuzes maken.

[00:28:52]

En ja, dan moet je wel door nog meer barrières heen. En uhm, de m v m v dan begin is echt inderdaad echo echo inzien en voelen dat het echt anders moet. Ja. En dat het anders kan, maar dat dat komt later dan ja ja, en dat ook gaan geloven dat het echt anders kan, dat je dingen in jezelf kan veranderen. Zulke wezenlijke dingen weet ik veel wat je introverte heid of in in hoeverre je je eigen gevoel gelooft en dat je dat af en toe ook moet leren relativeren.

[00:29:24]

Ja, dat soort dingen, maar dat moet je natuurlijk eerst geloven dat het kan überhaupt. Dat klopt ja, maar klopt. Maar zou ik nog? Ja zeker hé. En die komen diepenring, want ik kom je natuurlijk wel winnen bij dat toen. En ik vind het altijd dus net. Soms vind ik het wel passend dat je iemand je voor mensen die nog nooit geweest zijn buiten is. Er is de deur en er is een soort kapje boven de zaaddonor op.

[00:29:52]

En dat is dus een comedyclub waar we nu zitten. En dan moet door het kapje een loopje zo naar beneden, hier de kelder. Want dat is dit in feite.

[00:30:01]

Maar het is ook een beetje alsof je verzwolgen wordt door dat gebouw. Wat betekent verzorgen opgegeten? Alsof je als alsof je een beetje je. Je daalt echt af in een soort krogt. Dat heeft ook iets angstaanjagend.

[00:30:15]

Lijkt mij zo. Maar ik probeer er andere houding met die woorden. Maar anders ga kan je niets.

[00:30:20]

Zou je recht tegenover mijn zinspelen? Want kan je je benen onder die tafels zeker of dat verfijnen?

[00:30:24]

Dans ik met mijn rug te veel naar de deur waar jij het over had?

[00:30:28]

Oh, en dan voel je je dat via angst. De mens die je wil de deur zien.

[00:30:32]

Maar nee, ik hoef niet te zien. Het zou me niet. Miguel vind niet vinden.

[00:30:36]

Niet veel prettiger moment lijkt te zitten, want een draaiboom. Euh, ja, ik had nog een ander, ik kan ook gewoon hier zo zitten en heel hard dat hij dezelfde microfoon ontspannen draagt.

[00:30:47]

Zo om mezelf dus heel onderhoudt is dus ik. Ik voel dat helemaal niet. Nee mensen, ik weet dus altijd dat het bestaat. Maar ik heb dat zelf helemaal niet.

[00:30:57]

Het is eigenlijk helemaal niet meer. Het is niet zo aan de hand hoe het vroeger echt was om vroeg. Voorheen moest het echt. Zeg maar dat.

[00:31:04]

Was het echt een soort hele dwingende ja neurose dat je moest de deur zien.

[00:31:08]

Ja, ik zou toch prettiger en gwa moeten weer gaan wisselen.

[00:31:14]

Nou, dit vind ik fantastisch. Waarom zat je nou toch op die andere? Kijk, ik zal even uitleggen, want we hebben dus ja de deur, de ingang.

[00:31:23]

En dan heb je een lange rij met een lange muur met fotootjes van alle comedians zie je op opgetreden hebben. We hebben een optreden, dan zitten we hier aan een tafeltje en ik zit aan één kant en ik kijk recht op de deur. Er zit eigenlijk op het hoekje aan de andere kant en je kijkt eigenlijk half naar mij, maar in een ooghoek kan je ook nog de deur zien. Ja, en waarom zit je dan toch prettiger op dit plekje waar je niet de deur vol in beeld hebt dan op het plekje waar ik zit, waarin je echt recht naar de uitgang kijkt?

[00:31:50]

Het heeft te maken met wat ik zag wanneer ik bij jou zat. Ik vind wat ik nu zie mooier omdat ze de roder. Ach, dit is een puur esthetisch iets. En dan gewoon. Dat gaat dan wel. Nu wel weer voor mijn ongemak.

[00:32:05]

Angst voor de voor het feit dat je de deur niet euh niet ziet.

[00:32:09]

Ja, maar dit is ook kijken hoe het nu zit. Dat is ook prima, maar dan zit ik gewoon heel snel naar rechts kijken terwijl die ook nog allemaal. Maar dan kan je altijd even naar rechts kijken.

[00:32:20]

Dan heb ik zie ik het om me heen. Dus ik zit nu een beetje.

[00:32:23]

Nu heb ik eigenlijk. Ik heb nu alsnog heel veel. Op de plek waar ik zit zitten alsnog heel veel ruimte in mijn rug. En ja, precies. En jij zit eigenlijk nu met je. Euh, met je rug naar een zijmuur. Dus eigenlijk kan jij als je met je hoofd hebt kan je de hele ruimte zien. Klopt ja. En dat is prettig.

[00:32:38]

Nou ja, zeker als je wat jij net voorstelde dan dat ik dan zo zou gaan zitten met mijn rug daarheen.

[00:32:42]

Ja, dat is maar je wil eigenlijk zo zit dat je met een vrij makkelijke handbeweging de hele ruimte op kan nemen. Ja en.

[00:32:49]

En ik denk hoe als jou hoe jij voorstelde het dak zou gaan zou zitten.

[00:32:53]

Ja, gewoon hier recht. Dat jij mij recht aankijkt zou Dera. Is het raar? Ook? Voor jezelf neem maar al gauw een stel voor je zou iemand binnenkomen. Niet dat dat me uitmaakt, maar stel voor je zou binnenkomen en je zou zo iemand zo zitten. Dat lijkt dan. En dan zou het onnatuurlijk eruitzien. En het voelde ze ook onnatuurlijk. Waarom zouden we aan het werk zijn om het zoveel plekje in je heb? Waarom zou je zo zitten?

[00:33:18]

Waarom zou je jezelf beperken met jaarruimte waar je in zit? Zeg maar dat dat. Dat is wel zo. En zo voelt het ook voor mij.

[00:33:27]

Ja, zo voelde het. En dat blijkt dus dat je een beetje een heel erg bewustzijn hebt van de ruimte waarin je verkeert en hoe jij je daarin bevindt. Denk het wel. En ook wat anderen daar mogelijkerwijs van denken. Ik denk het wel. Weet dat hij een interessante is. Dit is heel lang een ding in mijn leven. Ja, maar dat heb ik nooit helemaal verder uitgepluisd. Nee, van wat. Wat zit daar dan? Behalve welke wel weten?

[00:33:50]

Gevaar als je daarin geen concreet als je het heel Brugge ervaar, maar ik denk dat het gevaar zal uiteindelijk de diep het diepste gevoel erachter zijn. Maar er zitten vast nog wel wat lagen boven van een soort alertheid. Of voordat we het interview begonnen, hadden we het over dat je een tijdje in Amsterdam gewoond hebt. Nu we in Rotterdam gewoond en dat je ja, ik kan niet zomaar overal gaan wonen. Ik heb vrienden. Die maakt het eigenlijk niet uit waar, zo niet, maken daar wat van me.

[00:34:18]

Voor mij is het belangrijk op welke plek ik woon en soms voelt iets niet meer goed. En ik je met heel omgevings gevoelig. Maar dat is eigenlijk exact dit ook, want ook nu zoals je hier zat, zoals je op mijn plek ging zitten en dit uitzicht niet prettig vond. Dat werkt dan in op jouw gemoed. Ja blijkbaar. Ja dat klopt. Ja en dan kies ik toch voor mezelf? Want jij zit.

[00:34:41]

Ziet dat nu wel? Ik ga lekker. Nee, ik ben. Ik ben ik. Ik ben een soort idioot. Maar mij? Ik ben zo ongevoelig voor dit soort dingen. Nou, maar dat is toch omdat ze er een mooie balans dan? Als we allebei is dat wel. Het was voor stoelendans. Het is een schitterende balans. Het is een fantastische stoelendans, maar het is ook een ding. Een beetje de essentie. Want euh, euh, het is al wel een beetje.

[00:35:03]

Ik wil je dus niet over één kam scheren, maar ook wel een klein beetje des comedians, dit soort licht neurotische gedrag. OK, jij zou ook kunnen. Tenminste dat dat dat er misschien ook een soort grote gevoeligheid die je ook een groot gevoeligheid nodig hebt voor voor het werk, wat jij doet, voor wat er om je heen gebeurt, hoe mensen zich gedragen, wat ze precies zeggen. Ja, wat ongemak is. Euh, hoe dingen gaan hele sterke herinneringen aan bepaalde situaties?

[00:35:32]

En beroemd die speciale dingen? Niet altijd makkelijk, maar wel ook weer heel handig voor. Euh ja, als je dingen nodig hebt om over te vertellen, ja dan klopt. Heb jij het gevoel dat je het nodig hebt gehad, die komende in je leven? Nou, ik, ik, ik. Eigenlijk is de logische déjà. Het is een onderdeel geworden van Myllena. Het is wie ik ben, steekt je met andere verzekeringsfonds in.

[00:36:06]

Dit terzijde. Maak je wel gays? Graag gedaan. Frederik IV in ruil voor de lach van man die je net niet hoorde. Ja ja, ja dan gewoon concrete compliment krijgen elkaar de complimenten. Gunslinger.

[00:36:25]

Ze nog niet beantwoorden ja, of je het nodig had? V. Wanneer? Wanneer begon het je te dagen dat je ook gewoon voor je, voor je werk, voor geld grappen kon vertellen dat je door je werk van kon maken?

[00:36:41]

Daar dacht ik natuurlijk niet gelijk aan de gang. Inderdaad, dat optelsom van je schoolcarrière, maar dat geldt voor. Dat was gewoon de eerste is sneeuw aanbod die je kreeg na ik een optreed had gehad en dat was toen voor 300 euro. Zeg maar wat je nu niet zoveel meer is voor een sonarboot. Maar toen wel. Marcel hebt er voor bijbaantjes denk je. Dan zou je echt zou ik denk ik volgens mij voor een bijbaantje toch wel misschien twee nagels of lang examens volgens mijn mening.

[00:37:13]

Meerdere dagen voor 3 euro denk ik dan. En dan moest ik een uur en ik geniet u. Standup! Het gaat helemaal nergens op. Het was voor hem. Voor het telecombedrijf. Ik had dus mijn eerste optreden was bij TenneT niet. Uhm 2006 halve finale gehaald. Uhm en nou dat was het dan. En dat was eigenlijk meer van ja, ik weet gewoon een keer doen. Verder niet. Geen omkeren. Gemina. Organisatie Bel Ami van jou.

[00:37:43]

Hij wil je optreden voor hem. We hebben een. We zijn benaderd en dat is ook wat wij doen. Euh. En wil je op. Wij weer. We zijn gevraagd door het bedrijf en we hebben een commissie nodig wie dat doen. En dan krijg je 300 euro naar 012 van het hek. Dat zeggen we allemaal doelman. Hoelang? En euh, ze wel zo heftig. Maar dat was een euh. En uhm als. Zij hadden dan een dineetje dat bedrijf en het Saiyan.

[00:38:14]

Het was een rockgroepje die nog nooit van gehoord. Dat is gewoon dat ze mensen willen. Wij hebben dan toch. En die zaten allemaal op tafel. Ik moest er ook tussen zitten. Als alsof ik ook daar aan meewerkte en we noemen dat meedeed en dan gerecruteerd werd. Precies of weet ik veel, maar eens precies waar het. Ik heb een nul ingelezen. Dat is nou precies wat mopjes doen. Ja, ik krijg eten, dus heb je me happy en ik moet gewoon ineens opstaan zeggen.

[00:38:39]

Weet je wat ik altijd heb willen doen? Steine het is eigenlijk verschrikkelijk, gewoon niet te doen, maar als je nog nooit hebt gedaan. Ja dan maar ik denk gewoon je knaken. Dus ja, dat is beter dan in een Vrakking. Noem me dat laden lossen. Dus toen heb ik gewoon gedaan. En het mooie was. Ik liep toen stage bij Dance With The Stars en daar kreeg hij een camera die er ook gewoon thuis. Echt zo'n grote Betamax camera.

[00:39:02]

Er was een video INRA eigenlijk ook om een paar meegenomen ooknog die ze maar Paceman in het hoekje te filmen. Dit alles gefilmd. Ik weet niet waar die de band heb ik niet meer terug gekeken, weet niet of ie of of over die nog hebben. Maar dat was was dat en toen moest ik echt opstaan zeggen Jorge, wat de stenden willen doen en opstaan. Er kwamen twee Maidment aan boord. Echt zo'n soort soort showman. Weet je naging echt geen kut gekeild om en bak was ook gewoon niet goed genoeg en niemand zei een hoop te wachten.

[00:39:29]

Dat is natuurlijk gewoon helemaal waar die mensen dachten.

[00:39:31]

Dit is gewoon een gast die hier aan tafel zit. Die gaat nu ineens heel lang het woord nemen dat ie altijd al een keer heeft willen stemmen. Klopt dat je dacht dat je gewoon gek was, behalve tot dat die meiden kwamen en ik jaar. Maar dit kan je niet citeren. Ja ja, dus toen alsnog werd het niet leuk. Nee zei saai is het allemaal hun eigen hachje?

[00:39:48]

Ik Ja, maar ik wil gewoon een hebben. Uh en uh.

[00:39:53]

Maar toch gingen ze allemaal meedoen omdat ze allemaal zo weet je wel, zo ambitieus waren om het netwerk dingen was. Het gaat toch allemaal meedoen? Zeg maar eens dat wij de tanden jou kennen.

[00:40:01]

Ga ik niet op de lachspieren, dan ga ik gewoon nu een soort prequel. Probeer iets van te maken. En na Dryon euro. Lekker maar erachteraan zo. Oh ja, ja, dat gaat niet vanzelf. Over najaagt moest ik achteraan. Ja, maar dat was het begin. Maar toen wist je dus van ik.

[00:40:20]

Hier valt dus ook geld mee te verdienen of daar is geld mee verdienen. Er is iets dat is, dat is is ie.

[00:40:26]

Dat dat comedy's zijn. Is het ooit iets angstaanjagend voor je geweest?

[00:40:31]

Umm. Niet niet saai, angstaanjagend, nee, welwel, gewoon wel heel spannend, maar het was wel heel drinkgedrag. Heel graag wilde is niet zo dat ik in een situatie zat dat spannend was. En ik denk maar wil ik. Is het eigenlijk ook duidelijk? Net zoals geweld?

[00:40:49]

Absoluut dat we met mij aantrok. Ja, want zo kom ik uiteindelijk op Stayen. Het is zo duidelijk en zo direct dat je gelijk weet waar je aan toe bent.

[00:40:58]

Jij staat er. Je moet ze aan het lachen maken als ze lachen. Is het gehoord? Als de Nederlandse is het kut precies? Ja, dan is ze duidelijk als een klap. Raar eigenlijk. Klopt ja. En wat daar ook duidelijk aan is. Want ik ambieer eigenlijk ook. Ik wilde eigenlijk schrijven ofzo zoiets. Beetje vaag was het schrijven of films of wat dan ook. Ja, dat is nogal een proces. Hoe weet je of je goed ben?

[00:41:18]

Zeg maar ja dan nog moet dan moet gaan maken nog zoveel bij je kijken en dit en dit kon je zo snel euh uittekenen. Kan je. Ja, je bent ook gewoon de uitvoerder en ik heb gelijk reactie. Dus dan zich ook veel over jezelf, dan weer gelijk. Ja. Of ieder verhaal waarvoor je zelf je het is gewoon pronte, zou je inderdaad duidelijk. Dus dat is honderd procent hetgene wat mij aantrok. Ja, dan heb je het altijd lekker gevonden om mee te doen.

[00:41:47]

Na heel lang was het er een ook een soort van kwelling, zeg maar. Maar dat vond ik ook weer niet erg. Ik dacht dat ik omarmde dat ook, de zoektocht daarin. Dus dat was niet per se lekker.

[00:41:58]

Nee. Of ze over elkaar. Toph was net zoiets misschien als klappen krijgen bij kickboksen. Absolute trkc. Reja inderdaad niet lekker, maar je weet toch dat je doorheen wil en hopen inderdaad dat dat je daar dan sterker van wordt inderdaad. En dat je daar beter van wordt. Ja ja, heel lang hard ook daarin. Euh, voor mezelf. Maar dat vond ik nodig.

[00:42:19]

Ja, hoezo hard voor jezelf? Nou ja, als ik om me heen horen, hou je aan het begin dat of na, of dat je gewoon dat je een compliment krijgt. Bijvoorbeeld op een gegeven moment krijg je die van jou. Leuk, maar zelf niet zo denken. Zeg maar. Euh. En daarvoor had geen spoedadvies. En daar viel geen speld tussen te krijgen. Ik was overtuigd nee, nee, dat was niet zo. Ik zeg dat niet per se tegen Irene.

[00:42:41]

Nee, maar in mijn hoofd ging ik ga er wat dingen doornemen van waarvan ik dacht ja, maar dit moet anders.

[00:42:47]

En kon je ook lief zijn voor jezelf? Of was je eigenlijk alleen maar hard voor jezelf? Zou volgens mij ook lief voor mezelf meenemen. De reis daarnaartoe zeker anders. Anders dan anders lukt dat niet. Je hebt. Je was zeker Van Hövell? Inderdaad euh. Op één of andere manier liefde nodig daarin voor jezelf of het vak. Anders red je dat niet. Euh, ja. En dan heb je wat gehad aan die collega's die hier aan de muur hangen.

[00:43:13]

Ja, nog en nog steeds. Ja, dat is dat.

[00:43:16]

Wat is dat voor een voor een soort interactie? Comedy is onder elkaar hebben.

[00:43:24]

Nou biedt iedereen natuurlijk Ha Moroni elkaar, maar niet iedereen is Avermaat of zo, maar er is wel een broederschap. Want ook al zijn de mensen waar ik niet zoveel mee heb. Ja, je kent wel het klappen van de zweep, zeg maar. Dus we hebben wel een soort uhm verbintenis denk ik. Dan zei je eerlijk tegen elkaar. Uhm, dat is wel wat we trachten te doen hier als het gaat om een avond die we hier maken en daarna gaan we het evalueren.

[00:43:59]

Ja, dan is het wel het doel waar we zo eerlijk mogelijk ja. Cqr. Maar ik vind het. Ik vind dat eerlijk. Je moet je verdienen. Eigenlijk legde uit. Uh. Die begint. Je praat met elkaar en dan probeer je elkaar dingen te mee te geven om zo maar te zijn Ramaer. Als zodanig weet je dat je dat zeg maar de arts. Er is geen verandering. Ja dan. Dan houdt het op.

[00:44:32]

Dan ga ik ik ieder geval niet nog een keer wanneer je zegt van hoe of wat en wanneer is okay.

[00:44:38]

Want eerlijk zijn tegen iemand is eigenlijk ook een soort offer wat je brengt. Want het is niet makkelijk om eerlijk te zijn tegen iemand bijvoorbeeld in iemands gezicht te zeggen wat je niet goed vond en hem of haar. En als je dan merkt dat dat eigenlijk überhaupt niet aankomt, dan ga je die. Ga je dat niet nog een keer doen? Die moeite? Nee, dus, dat bedoel je.

[00:44:54]

Met eerlijkheid moet je misschien nog een keer een paar keer, maar crémant is deze snel.

[00:44:58]

Dat bedoel ik met verdiener. Ja ja. Want dat is wel wat ik, waar ik ook wel wil je ook gewoon eerlijkheid? Ik wil hier. Hij en Patrick in die depressieve periode. Was je toen harder voor jezelf? Had het ook te maken met met met zwartgalligheid over wat je eigenlijk kon en voorstel op het toneel? Of het bestond het haar eigenlijk ook een soort van los van. Hoe bedoel je?

[00:45:23]

Maar toen je die twee die Trudy Tweedy depressieve periode had, kon je toen nog ook lief zijn voor jezelf als theatermaker, als comedian?

[00:45:34]

Uhm. Of is alles dan duister mij? In de periode zeg maar. Als je als je dan hebt over de periode dat ik nog gewoon kon functioneren. Doordat het die jaren daarvoor is, de jaren daarvoor had je eigenlijk al in de knel zit. Euh, uhm, dan is het ook wel een hele fijne manier om je te uiten, zeg maar alleen. Het vervelende is als het echt een een structureel probleem is, dan ligt daar het antwoord niet dat.

[00:46:07]

Dat is wel zo zeg maar. Dus dat optreden was ook wel een soort uitlaatklep uit zangerige de de grauwheid van van het bestaan. Verder was ook omdat het misschien inderdaad zo duidelijk is op dat toneel en zo helder én gewoon direct resultaat krijgt van wat je doet. En afleiding en afleiding vertelt een grapje. En er wordt gelachen. Dus thuis verder zijn. Daar hoef je verder niet over te twijfelen. Maar dit is ook het is t is niet de oplossing er uiteindelijk maar.

[00:46:37]

Want daar is het dat.

[00:46:38]

Dat is het punt waarbij het niet. Je moet het een om. Je moet het kunnen scheiden nu. Je geluk moet niet afhangen van je optreden. Dat was het wel heel lang voor mij als ik. Als het niet goed ging op het podium, ja, dan was het niet. Het was niet blij. Het was eigenlijk het enige wat er nog toe deed voor je. Ja, en daarom. Daarom ben ik zo blij dat realiseer en waar ik hoe ik nu in sta.

[00:47:03]

Uhm natuurlijk. Ik heb nog al een tijdje vind ik als het niet lekker gaat de moeder van mijn zèta die dan in de nieuwe stoelen bang schuiven. Maar dat kan je ook voor kiezen dat niet per se gelijk te doen. Laten we ons, als je maar eerder na jezelf bijna niet raken, maar hier ga ik een momentje van maken aan mezelf. Maar dat je dat wel scheidt.

[00:47:20]

Euh, een kind immunoloog Max Schijt. Ja, het is goed, maar lag maar even. Ja ja, ik lach wel. Uhm.

[00:47:35]

Euh. Het is niet het enige dat telt. Of het is het daar niet waar?

[00:47:39]

Nee, nee, nee, het is gewoon een schoon podium, zeg maar. En dan verder. Dan moet je moet je. Het is juist nodig om juist wel ook.

[00:47:46]

Gelukkig en in de balansen staan in het leven buitenpodium man, maar dat geeft je veerkracht. Ja, en dat is ook heel lang een misvatting. Enigszins wat ik heb gehad dat je ook ergens in het jaar dat die kwelling is uiterst interessant en nodig was maken ofzo.

[00:48:01]

Terwijl het hoeft niet en het is niet zo per se. Belmhani werkt kan het interessant zijn? Dat wil zeggen stel, je gaat er zitten nu en ik ga werken aan iets, maar daarna moet je het RWO. Dan moet je gewoon de naam Jurong lekker gaan genieten. Ja en goed, let op je ademhaling. Ja, precies. Dus je leefde eigenlijk in de veronderstelling dat het hele het hele feit dat je comedian was dingen maakte dat dat al een soort martelgang in zichzelf was.

[00:48:27]

Dat het met veel kwelling en moeilijke processen en baring Zweden gepaard moest gaan. En dan vervolgens dat eigenlijk het resultaat op het toneel. En of dat goed ging of niet. Dat dat de essentie was van of je of je bestaan zin had of niet eigenlijk.

[00:48:42]

Ja, maar dat was heel zwaar. Ja, maar wel ik ja. Wel de kwelling van de in die zin dat het goed te doen. Niet dat ik de ringer gekweld persoon moest zijn. Nee, ik denk dat er een kwelling zit in het goed moeten doen. Ja euh. Ja en nee.

[00:48:55]

Ja precies ja. Dat was heel belangrijk. Ja ja ja. Het is toch zo grappig omdat alles in jouw podium persoonlijkheid is. Iemand die nonchalant is een soort soort. Ja, by the way. Achter grapjes. Stratenmaker, dat is toch komisch dat het er in zo'n fel contrast staat met hoe het euh, hoe het was in elk geval voor je. Ja, ik weet niet hoe het is, maar dat zou bedrieglijk. Ja, maar ook weer niet.

[00:49:25]

Want nou, Barnim Bar. Het kan iemand makkelijk mijn. Die op de tekening Ziani bij Nijsen. Die zie je niet nee. En nogmaals, ik moet wel even benadrukken dan in die zin kwelling omdat het ook Zama manische aard had. Het was niet een continue kwelling ofzo, maar het is wel de behoefte om de nadruk erop te leggen zeg maar een niet en niet te kunnen loslaten.

[00:49:46]

En het nooit licht te nemen, maar het altijd als iets heel belangrijks te zeggen. Ja dat. En als het goed gaat kan het dan fantastisch zijn? Maar dat kan dan ook heel erg zwaar zeker? Ja zeker?

[00:49:56]

Ja ja, maar ik denk dat we over Milan, mijn comedy. Ik denk als je kijkt naar dekkingen, hoog onderwerpen waar je het over hebt. Soms gaat het bijvoorbeeld over over school en over de stad. Is het de eerste show. Uhm en peuterspeelzaal daar zit daar zitten wel lage n of lager. Dit is gewoon nog een euh.

[00:50:21]

Ik spreek uit ook uit. Het is ook een droom, ook vanuit gevoel dat. Daar kan je niet komen als je het allemaal kort door de bocht redeneert, zegt mij. Het zit enigszins in zonder dat ik misschien de nadruk erop leg.

[00:50:35]

Ik denk niet dat ik denk dat ja precies is, ondanks dat je je hele houding nonchalant is of lijkt. En je hele toon zijn de dingen die je aansnijdt wel degelijk euh, diep doorvoelde, royaal en essentieel. Euh, ja, ik denk het wel. Ik denk het wel. Ja, en nu met mijn laatste show, dus die euh, wel concrete dan? Ik heb het letterlijk over die periode bijvoorbeeld.

[00:51:02]

En is dat ook belangrijk voor je gewijs dat je dat allemaal hebt uitgediept en behandeld in die shows? Uiteindelijk wel, dus niet.

[00:51:10]

Dat was niet gelijk een behoefte zeg maar. Maar omdat ik denk voor ohhy hier ga ik uiteindelijk iets van maken op podium. Maar ja, het is ergens in een ander. Kan ze ook weer zo aan. Ja, het is echt wel zo een een uhm. Hoe zeg je dat? Krachtig iets dat jij meegemaakt zo een definieerden, iets dat je ik er ook niet omheen kon. Voor mijn gevoel dus. En dat een beetje geleidelijk ging doen. Dagvan.

[00:51:42]

En toen kwam de bel. De O.V. Mede overtuigen van ja, je zit denk ik wel. Je kan je wel iets van maken. En wat is dan de essentie van wat je vertelt? Eigenlijk denk je wat is de. Over dat stuk? Ja. Chroma ervaring. Het was dan zijn zie wat je hebt meegemaakt. Ja ja, gewoon maar ervaring en probeerde dat zo.

[00:52:08]

Zo eerlijk mogelijk te vertellen zeg maar. Het was wel heel erg zoeken naar hoe ik het ging vertellen en wat ik ging vertellen. Ik heb niet alles verteld. Dat dat was zoeken dat het ook zo mooi is en uhm. Uhm en nieuws voor mij.

[00:52:30]

Dat kon kan niet. Bij andere onderwerpen kom je niet shamarpa. Maar we hoeven die keuzes niet te maken, dus dat maakt het zo interessant voor mij. Wat bedoel je met hoever die keuzes die ze maken? Nou, dan is het.

[00:52:43]

Dan is het hoe. Je kijk dan naar een behandeling een onderwerp, maar deze niet zo delicaat dat ik nog nog extra moet nagaan nadenk ook zal ik het wel zeggen of niet? Nee, daar ga ik echt volledig om intuïtie af. Dit stuk vind ik is een delicaat onderwerp waar die ik die ik dan echt wel goed wil wilde neerzetten. En zonder er zonder de de essentie ervan zijn. Maar qua track de essentie is het denk ik niet. Het is niet essentie.

[00:53:16]

Het is proberen zo zo zo eerlijk mogelijke in te zijn. En eerlijk is niet van verdriet pijn ofzo. Nee, zeg maar.

[00:53:25]

En wat is even voor mensen die je juist niet hebben gezien? Wat is bijvoorbeeld iets wat jij heel delicaat vond om te vertellen en wat je toch verteld hebt? Nou is dat dan toch ja, maar gewoon die over die ervaringen.

[00:53:37]

Maar die manier meer mensen nog niet gezien. Je kan hem dat dat dat dat hij het pas echt.

[00:53:42]

Ja. Uhm, ze zijn de onderwerpen wat die als het gevoelsmatig dichtbij je bij je waar je zit. Ja, dan dan dan. Zo kijk, soms ben ik gaan plat, maar volgens sommigen is het gewoon in t klein. Gewoon een goeie lach erop. Ja, daar ga, daar ga ik niet over. Nog een keer over nadenk van ja, zal ik het wat doen? Klopt dit wel? Nee, maar er gewoon. Het krijg je honger.

[00:54:06]

Ik vind gewoon leuk, maar niet bij dat soort onderwerpen. Niet als het gaat over peuterspeelzaal zeg maar. Dan probeer ik dat wel zodanig te doen dat dat het dat ik dichtbij mijn gevoel ook blijf daarin. Ja ja. Misschien? Ik weet niet hoe dit of dat vaag is of niet, maar als het gaat om het stuk over depressie bijvoorbeeld.

[00:54:36]

Gewoon wat concreter gezegd. Waar wa wou? Hoe? Wanneer ga ik? Euh, het inloste met een grap zeg maar. Op welk? Welke stukken zeg maar.

[00:54:49]

Dat dan bijvoorbeeld dat proces dat dat zoeken daarna? Ja, want je hebt kaart bepaalde dingen aan. Maar om die elke keer, dan weer dan in te lossen met een grap, zeg maar een voerende juist, maar dan heel serieus neerzetten. Ook weer niet.

[00:55:04]

Nee, want dat is toch ook de afspraak die je hebt? Die duidelijke afspraak dat je waarschijnlijk ceton dingen met een grap in te lossen? Exact. Ja, en dan wil dat dus het in. Bij het zoeken, bij try outs, wanneer ik dus wel inloste en dan op een geven moment Ba1 iets niet. Ja, was er gewoon een verwachting van uw hij gaat Caricom of wat is dit nou niet?

[00:55:24]

Ja, dus moet ik dus moeilijke delicater doen wat je niet realiseert omdat je zulke mensen die afvragen. Ook komt die nog. Dat is maar niet hoe dat algemene gevoel is van uw nu serieus of zo. Dus dat moest gevoelsmatig en dat vond ik. Maar dat was ook. Dat was ook in het hier en nu. Dan moest. Elke avond moest ik weer. Daarna een zoek. Een beetje zeg maar wat wat mooi is. Het wordt het. Wat het voor jou?

[00:55:48]

Hoe het komt? Ja, precies vast. Ja ja ja. Je kan tuurlijk als je te lang serieus bent en de grap maar niet lang laat komen kan natuurlijk ook een soort omslag komen zijn. Vormt dat het dat er ineens een soort grauwheid of overdenkt? Wat doe jij? Nou ja, want dit is precies van euh. Ga je nou niet serieus opendoen? Ja, daar kom ik niet voor. Nee ja, je moet ze wel iets geven.

[00:56:11]

Je Ranidae zeggen ja, snap jullie Amerika toch? Weet je? Nee, ze hebben betaald. Ja, ga je slag weer, dan zal dat wonderlijk van kwartetten. Hoe ben je in de liefde eigenlijk weer makkelijk om een relatie mee te hebben?

[00:56:27]

Om? Ik denk wel dat ik het waard maak. Je kijkt niet zo leven, leven bleek. Nee, ik denk wel dat ik het waard maar geen moment inderdaad lastig ben, maar ik denk dat ik dat ik wel zorg. Vochtbalans? Ja ja, soms is het lastig, maar je krijgt er ook wat voor terug. Ja precies. Wat is het lastige? Het introverte? Het Eringa is voor Blackie Man uhm. Nee, of het kan niet is dat een pc in maanlanding, maar je ervan mijntje.

[00:57:05]

Ik kan wel soms gewoon echt hard zijn, zeg maar. En dan is het niet zo ver ergens op gebaseerd, behalve gewoon mijn gevoel ook op dat moment in mijn gevoel zit. Als je boysband rij Avni PC Bohez gewoon net een week was hij dat, maar niet dat je gewoon. Dat je het misschien even gewoon geen contact wil of zo. Is je om om benaderbaar bent? Misschien wel ja, want ik heb nog niets, dus ik weet niet wat dat is.

[00:57:30]

Dat weet je pas als je wanneer je contact maak. Hebben we dan in dat huisje een archon in je hoofd zitten en je bent alleen? Weet je dat dan maar dan ga je naar buiten en dan weet je wel eens waar de groenteboer is. Bestellen en ik bestellen zo anders. Of of ja, een beetje dan gaat.

[00:57:43]

Het blijkt elk contact de knetter. Ja ja, ja, door het elektrisch veld om de hemelaer te halen. Ja, ik snap wat je bedoelt.

[00:57:49]

Ja en een groenteboeren weer niet neuken. Dus dat maakt me niet uit. Maar thuis is de witte wijn toch afhankelijk van elkaar.

[00:58:00]

Thuis zijn de verwachtingen ook anders dan thuis. En dat we eindelijk eens een zak appels geven en dat allemaal wat geld betaalt. Ja ja, waarom ben je niet gezellig? Ja, precies ja. Misschien zijn er mensen die de groenteboer denk ik wil niet al een groenteboeren of een counter gildehuis, wel groenteboeren zijn die genaaid worden? Ik denk het wel, zei ik nog. Kan misschien daar een soort van oproep doen van.

[00:58:22]

Stuur je foto naar. Gains lachte wel, maar dit keer niet, zo hard is het lekker omlaag te krijgen. Hij regisseert. Maar goed, je regisseert alles om je heen. Patrick Ja, nee, maar wat je ziet of het uitzicht je bevalt, waar de deur is. De mensen vindt het vervelend. Nee, helemaal niet. Ik vind fantastisch make. Convair kritisch over. Aanval mij op, ik is toch zo heel parabenen niet? Nee, je bent hem niet paar, maar ik heb inmiddels door dat je een grote gevoeligheid heeft voor wat er om je heen gebeurt en dat je denk ik ook registreert van of iemand lacht en of dat hoorbaar is en of anderen dan wel horen, of je lacht hem enzovoorts.

[00:59:10]

Blijkbaar gebeurt te veel in je hoofd tegelijkertijd of in mijn gevoel of gevoel. Maar goed, dat is ook. Dat gebeurt ook in je hoofd niet per se.

[00:59:20]

Gedachten en gevoelens zijn trainster en winger. Ze kunnen ook weer aansterken. Ja GAIS, ja, dat gevoel is belangrijk. Dat is intens. Ja, zo lekker werken begin. Nou, dat is blijkbaar dat is dat is. Dat is hoe het zit. Nou, dat is ook gewoon maar concreet heb geleerd.

[00:59:36]

Die vroeg elkaar geleerd van een periode dat dat toch is. Dat je heel sterk voelt. Het zijn vier ofzo. Begin met een gebeurtenis geloof ik of een gedachte, dan kom gevoel van gedrag en die twee kunnen volgens mij nog wisselen. Dus dat kan je al bij al die stap Camel terug kan je weer teruggaan voor maar wat nou daadwerkelijk aan de hand hier zeg maar. Maar als het als het als je als je het aankan en zeker in mijn vak, dan is het leuk om daar mee te spelen.

[01:00:05]

Ja inderdaad ja. En er kan hier veel sneller van je eigen realiteit creëren, maar dat is wat je doet.

[01:00:13]

Je eigen realiteit creëren of je ze daarvan de illusie vluchtte van de realiteit? Ja, dat is volgens mij misschien van jouw wereld. Ja, inderdaad ja. Ik vind je. Ik vind dat je zo'n ontwapenende blik hebt, uitleg ook. Ja, je hebt ze vast. Offel. Ja. Granit. Die wordt zo bijna. Ja, ik heb na nooit dat zo concreet gehoord. Echt niks. Niet ontwapende blik. Nee, nee, maar je kijkt heel open de wereld in.

[01:00:50]

Ja, ik beschouw het tenminste als een compliment. Dat is het ook zoals dat. Of tenminste, het is niet per se. Ik zeg het niet om iets complimenteus te zeggen, maar ik vind het geen schijn. Euh, belediging. Geen kritiek.

[01:01:04]

Ik beschouwde die snel als compliment, want blijkbaar toen ik dat zag, mijn moeder. Dus als het ontwapenend is. Ik ben je ex bij mij meteen Zaccaria snappen waarom gewoon effe erin zitten.

[01:01:19]

Denken dat je dat vroeger waarschijnlijk ook had, diezelfde blik en diezelfde houding, maar daar misschien ook minder gaat mijn winst. Ik denk dat je heel open bent eigenlijk. En dat je misschien een beetje worstelde met je introverte dan vroeger en nu.

[01:01:34]

En nog altijd alleen maar op andere manier. Nee natuurlijk, maar dat is natuurlijk iets wat je altijd waar je altijd dat doet. Dat ben je natuurlijk ten diepste te ver ben. Maar je hebt natuurlijk ook gewoon geleerd door het leven en door je comedy en wat je heel veel mensen hebt ontmoet en dat je hebt omdat je je voor je shows moet leren uiten en formuleren en dat je in therapie bent geweest voor je depressie. Doe je dit natuurlijk zoveel over communiceren en je gevoel in je uit dat je op een gegeven bent, gewoon ook leert om jezelf een beetje open te breken.

[01:02:03]

Kan ik me voorstellen?

[01:02:06]

Nou ja, ik denk en ik denk inderdaad dat dat euh resultaat is geworden. Ja precies. Ja ja ja, maar dat vind ik wel ontroerend om te bedenken dat je waarschijnlijk vroeger net zo was en die open blik in principe had en tegelijkertijd niet helemaal wist hoe je tot de wereld moest verhouden.

[01:02:25]

Enerzijds ja, maar ik heb zo daarin Zomergem, die ontwapende dirham zo zeggen jij ziet het.

[01:02:34]

Ja, ik kijk er uit. Ha, ik heb dat altijd als mooi ervaren. Maar de abonneert zei over al die dingen met geweld ofzo. Waar hebben we het zo? Erg was het niet? Vind ik. Wat zijn mensen die veel kut hebben meegemaakt dan ik en anderen nog heftiger wijken? Maar ik heb verder echt een geweldige kindertijd gehad. Wel omdat ik het wel. Ook um. De. De het avonturiers die ze dinsdag zegmaar en alles omheen.

[01:03:07]

Ja, het was ook een goed verhaal. Euh, ja, ja ha dus. Dus het is niet dus. Daarin moet je jezelf beschermen, want je kan niet in detail te. Rozegeur en maneschijn indigenous om ook je petje af. TASTzin, want dan? Tja. Dus krijg je een taak als je te veel hooi. De markt is zo eerlijk.

[01:03:24]

Nou ja, ik krijg niet aan een T.K. Maar dat gebeurt dan dus, dus dat da's ook gewoon een. Goed is hoe Tessa. Ja, maar ondertussen had je dat overweldigende gevoelsleven weet je natuurlijk toen ook al in je had. Ja, tot een heftige gevoel, wat heel erg reëel en zords absoluut voor je was. Ja, als je dat voelde, maar toen nog niet. Euh. Allemaal manieren om dat te uiten?

[01:03:53]

Absoluut. Na zoeken daarna. Maar je kan het wel iets aan waar ik de laatste dagen wel nog wel een sterker een sterke mening over heb gekregen, vind ik. Want er is een hoop gaande new. Euh, op meerdere niveaus kan je dat hele tramp gebeuren, zeg maar, dat is echt een goed voorbeeld vind ik. Tramp Trump houdt Trump. Sorry sorry.

[01:04:15]

Nee, ik zat in een heel andere wereld denken.

[01:04:19]

Ja Trump. Nee op tv zeg dan met Trump. Ja Trump is eigenlijk het zojuist. Hij zei het goed, je zit goed, maar ik zat ik. Het zat ik. Het zat. En aan Nederland denken ze de dag van Trump dat de Zaandammer groot?

[01:04:30]

Ja, want ze zeggen ook melasse. Ik heb is Capitol ja strijdster? Ja, t klinkt. Ik weet niet wat jong, maar wat hij weet. Waar je dan graag over wanneer de ware af wat heel erg gaan is.

[01:04:42]

Dat zie je gewoon wat er gebeurt met wat er met met de met de pet noemt EFR het gevaar, zeg maar van sociale media. Wat er kan gebeuren? Hoeveel hoeven informatie er is en hoeveel desinformatie eigenlijk? En hoe je. En er is een grote groep die dat gelooft. Om zo maar te zeggen als ook op meerdere niveaus is dat er een soort van gaande. Maar. Euh, ik? Het is niet alleen. Het lijkt erop dat wat er dan gebeurt is van Newquay.

[01:05:15]

Wat kunnen we doen om dat soort mensen? Ha, dat soort mensen die de. Dat is de The Capitol bestormen.

[01:05:22]

Ja, wat kunnen we doen om dat tegen te houden? Is dat de zatte gedachtegang na hun te weren, maar met een groot onderdeel ook is? Euh, dat? Want dat is, maar dat is uit angst iets weere. Weet je dat tegenhouden? Keuzes maken? Ja, noem het dan liefde. Moet ook zaadjes geplant worden. Niet alleen hakken. Meer concentreren op OK. Maar nu wel creëren. Dus inderdaad, kinderen die die die die de wereld zodanig zien of gewoon hoe kinderen erg saai naar boven beschreven worden beschreven.

[01:05:59]

Niet alleen ik als kinderen iedereen. Elke kind is zo denk ik dan die zin.

[01:06:03]

Dus die weet je die in de verhalen avonturen zeker dingen wil maken die ook dingen creëren. Zeg maar als je alleen maar wordt geconcentreerd op mensen die om. En dat is echt soort van politiek. Heel de tijd toch? Dat allemaal tegenhouden. Maar laten we ook gewoon gewoon investeren en concentreren op op op het creëren en het maken. Want dat is wel het antwoord dat eigenlijk Sietze moeten geplant worden. Euh, voor euh. Voor voorlaten? Ja ja en tfja belangrijk geweest.

[01:06:34]

Ja, zeker nog meer nu. Zeker? Nu ja, dat Amerika. Maar als voorbeeld nu natuurlijk. Ja, maar da's ook electoraal worden in de gebeurt dat heel eerlijk? Ja, het is heel duidelijk. Een. In Nederland is nog niet zo duidelijk, vind ik. Ik kan mijn vinger niet op leggen voor Oma That is het Nederlandse omdat we hier aan de hand is? Ja. Maar er is zoveel nog wel gaande. Dat dat het maakt voor mijn vak I.

[01:07:10]

Heel interessant. Zeker de komende jaren denk ik dat ze Steinem komen in een aan bloei gaan meemaken. Ook in Nederland was het heel lang in de onderbouw ging om te begrijpen wat er aan de hand is. Een poging van naakt. Noem het vrije woord, maar je bent afhankelijk van mensen die de behoefte aan hebben daarin iets van te willen maken. Maar. Euh, ja. Vaak is comedy wel gewoon het antwoord denk ik dan ofzo, of een weerspiegeling van wat er gaande is.

[01:07:42]

Ja ja. Komt dat die zaal vol zitten? Zakenman invasieleger, leg bommetje vol zit absoluut zeker. Het zou wel lekker zijn. Ja, nog even doorbijten denk ik. En dan maanden zijn we daar merchez. Heel erg of niet. Ik mis het wel, trok hij in, miste, ik miste, maar ik.

[01:08:00]

Is niet dat ik onder de modder lag. Nee, nee, nee, nee, maar je verlangt er wel naar. Ja, zijn verlangen naar ja. Maar dat zou wel komen op zijn Thaise halpern in het jaar.

[01:08:15]

Patrick Wanneer zichop tv zesentwintig zei, geloof ik drie dagen eerder drie drieëntwintigste.

[01:08:21]

Ja meneer, sjouwt wij 23 23 januari, half negen.

[01:08:25]

Rare Nederlands houw SBS6. Ja ja, ik voel me heel goed. Dank je wel ja. Tof dat je m heb gezien. Dank je wel Patrick, jij bedankte. Dit was met Groenman in het nieuwe Normaal met pittige Loran. Maar naam mijn scheids Groenteman maakte is Bokassa met Daan Hofstee. U kunt zich abonneren op alle mogelijke manieren. U kunt dus een mailtje sturen, podcasts, het Volkskrant.nl nl.

[01:08:54]

U kunt ons volgen op Instagram met Groenteman. En als het ergens kan geef eens lekker veel sterretjes.