Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo, mijn naam is Gijs Groenteman. Ik zit niet haar archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

[00:00:04]

Ik zit thuis onder WhatsApp voor mijn dochter om een interview aan te kondigen. Ik ging op bezoek bij Tim, de beste programmamaker bij de VPRO tv programmamaker. Pas nog te zien met zo'n programma Kwartier van het Dier Naampje 3, maar was ook met Nicolas veel.

[00:00:21]

Honderd dagen voor de klas in de vierdelige vijfdelige Week Niet Meer Supergoede serie En nu op 10 september, start het nieuwe seizoen van The Outsiders, Vriendinnen en Outsiders een samenleving portretteert. Nou, dat gaan we ze allemaal voor hebben. Of eigenlijk niet van alles over het leven.

[00:00:40]

Op bezoek bij Tim den Besten.

[00:00:48]

In het koffie gehaald voor ons klopt dat een beetje Millennial achtig vindt.

[00:00:56]

Hoezo is niet gewoon een koffiezetapparaat? Hebt u koffie voor u zit? Maar dan zou de straat op gaat om koffie te halen. Super lief, heel lekker.

[00:01:04]

Maar je kan hem ook geen kant meer op. Meer een observatie?

[00:01:11]

Nee ja, ik heb zelf een koffie nu en normaal ga ik s ochtends. Zou ik nu dan ergens koffie gaan drinken? Maar dat kan dus niet, want we zitten nu zeker. En ja, dus ik dacht ik ga gewoon een kopje koffie halen voor ons.

[00:01:24]

Je zet nooit koffie. Nee, dat kan niet. Maar waarom niet? Want dat er geen koffieapparaat is? Maar ik kan toch ook koffieapparaat kopen? Dat ga ik toch niet doen? Nee, nee, want ik vind het niet leuk om hier. Kijk, als jij er niet was dan zou ik hier aan een kopje koffie zitten. Heerlijk. Nee, ik vind het krantje erbij. Dat vind ik leuk, maar ik vind het ritueel leuk van dan maar douchen, aankleden en dan naar een leuk cafeetje gaan.

[00:01:47]

Dan kan je lezen en een koffietje te drinken. Dat is gewoon een prettig prettige manier van leven. Maar ik vind dat deze millennials die manier van leven. Ik ben Hein, dus misschien is het wel vind het leuk om me heen te zijn.

[00:02:00]

Een beetje 19mei.

[00:02:04]

Ik zou niet weten hoe het is om niet in Berlijn te zijn, maar het is volgens mij heel vervelend om een millennial te zijn. Is het een leuke tijd om in te leven? Ja, ja, ik heb echt genoten van de look. Leuk. En ik wist het ook wel een beetje. Amsterdam was heel mooi toen het weer helemaal rustig was. In de binnenstad ging ik ook iedere dag koffie drinken, maar dat was dan nog een koffietent open op de Dam Dam.

[00:02:36]

Goud kost heel duur, heel euro duur. Maar dat ging, daar is de lege dam. Het was ook vaak heel mooi. Weer ging ik dan de koffie drinken en ging daar een beetje door de stad fietsen.

[00:02:48]

Door de bomen, het huis op de grachten. En geen mens te bekennen. Ja, ik vond het heel bijzonder.

[00:02:54]

Kan je goed genieten van het leven?

[00:02:56]

Ja, ik denk het wel. Kan ook genieten van de kleine dingen, weet ik wel. Ik vind het altijd wel leuk om naar de maan te kijken.

[00:03:03]

Gister was hele Mima, maar ja, ik vind het ook heel leuk dat hier een bomauto voor de deur staat. Neem het Singel vertellen over de man.

[00:03:14]

Ik heb ook een grote liefde voor de maan. Dat komt er.

[00:03:16]

Murakami oh nee, bij mij heeft je woonkamer wel eens gelezen. Nee, daar moet je de oprit van gekweekt chronicles lezen en kun je creatief vierentachtig. En dan krijg je ook weer een heel nieuw perspectief. Dat is helemaal gecentreerd.

[00:03:31]

Nouja, ik vind het meer gewoon zo bijzonder dat die daar hangt en dat we dan een soort stukje heelal zien ofzo.

[00:03:39]

De zon raakt natuurlijk ook, maar niets is minder waar, want die branden kunnen inkijken en kijken. Het is meer een soort bijna zwart als het wel een soort inkijkje is naar een voor een voorproefje naar wat er achter zit ofzo.

[00:03:52]

Ik heb ook een hele tijd met de telefoon allemaal foto's dan steeds gemaakt van een matige soort van heel foto. Slaat nergens op. Ik dacht dat ik een soort Mooijman boek. Waar was je mee bezig?

[00:04:04]

Ja, ik vond het gewoon heel erg mooi om dan ook met gebouwen in Rotterdam en Den Haag gaan.

[00:04:11]

Morcheeba of heel lelijk gebouw. En dan zo niet maanden en zoals iedere avond anders. Dat vond ik heel leuk. Slaat helemaal nergens op. Slaat op heel veel. Gelukkig goed.

[00:04:23]

Goed, het is allemaal lang. Je leven moeilijk om je door je leven heen moeten worstelen. Blijkbaar doe je dat met enige liefde voor de maan. En hoe maak je een goede foto van de maan?

[00:04:31]

Het is nog nooit gelukt, maar het zijn niet de soort van je dat je helemaal dezelfde kraters ziet. Het is.

[00:04:38]

Het is eigenlijk maar ik krijg altijd zomaar maar zeggen een zwart oppervlak met met met een wit vlekje erin.

[00:04:43]

Nee, het zijn meer composities, gewoon mooi. En er is altijd ergens de maan. Dat is niet de foto van de maan is een foto van de maan. Als het opstaat.

[00:04:54]

Dus ik weet nog dat ik een mooie foto had van de Erasmusbrug was en dat ik nog wel licht was, maar dat er ook al een hele Velleman was. Ik zou die brug. En als je zo iemand.

[00:05:04]

Maar dat is dan wel zo'n soort brandend waarvan je er zo hard om lachen. Ga je zelf een beetje praten?

[00:05:10]

Ben je zelfbewust? Nee, ik was niet vergeten dat ik de hele tijd heb gedaan met het boek bezig was, maar ik had wel echt heel veel mavo.

[00:05:20]

Ik woon nu nog in Rotterdam, terwijl ik nog in Rotterdam. Dan was je toen nog zwart naar IFOR ofzo. Dan is het nog zijn met die maand bezig. Je praat nu over waar ik toen mee bezig was.

[00:05:34]

Je moet er gewoon een beetje om lachen. Maar ik vond dat toen wel echt heel erg leuk. En ja, ik weet niet dat ik er nog over moet zeggen. Afriyie Liefde voor de maan, maar je merkt dat je altijd altijd er even naar moet kijken.

[00:05:56]

Maar kijk naar heel veel dingen en mensen zien zeggen altijd dat ik allemaal dingen zie op straat ofzo die zij nog nooit hebben gezien. Zo zou iemand dat soort dingen nog meer.

[00:06:07]

Kleine kleine Yakub, niet nu een lijst met voordelen, maar kleine dingetjes die we dan opvallen, maar van allemaal is gebeurd. Daar hebben we nooit gezien. Jani kijkt altijd heel veel en heb je dat altijd gehad?

[00:06:17]

Dat je altijd zo zwart kijkend was en dingen zag die andere mensen niet zagen. Mijn moeder heeft altijd zo'n verhaal dat ik mijn tante die pas op ik val. Woensdag bezuinigingen op woensdag. Altijd tennissen. Ging mij daar naar toe. En dus had ik in de kinderwagen. En dan wist ik wist ik bij de eerste keer al hoe terug moest. En dat vertelde ik dan vanuit de kinderwagen. En soms heel raar dat er een heel klein kind aan zijn nieuwe minnaar daar had best wel je ook heel bewust van die route.

[00:06:43]

Ik denk dat dat misschien wel met elkaar te maken heeft.

[00:06:45]

Dat ik je altijd heel goed op New York om de wereld om je heen. Als het me interesseert, blijf ik heel goed.

[00:06:52]

Maar er zijn ook als je niet interesseert als je niet eens veertig onmogelijk om op te letten eigenlijk. Op school let ik niet echt op.

[00:06:58]

Nee, nee niet. Tenzij tenzij uit een soort creatief vak. Want wat ik lavra was het dan ook een worsteling. Die school voor was het ploeteren?

[00:07:09]

Ja ja, soort van wel. Maar ook niet zwart van heel dramatisch ploeteren, maar meer gewoon van dat je iets moet doen. Maar niet zo goed in mijn. Wat je ook niet zo leuk vindt, maar je moet het wel doen. Dus dat is geploeter eigenlijk. Maar je hebt het wel bedoeld. Dat deed Doelder. Zijn jongens en meisjes dat ook gewoon echt niet? Kunnen die dat die zich daar niet toe kunnen zetten? Je hebt het gezien op de school waar je zelf werkt.

[00:07:30]

En natuurlijk ja, dat is natuurlijk. Kinderen zijn het die dat gewoon niet lukt.

[00:07:36]

Nee, nou ja, ik was wel een beetje. Naja wel ongeveer zo denk ik. Als je daar over als mismoedig Gamblers hebt, hoe moet dit? Hoe moet ik dit ooit gaan volbrengen? Of dacht je altijd ik vind mijn weg wel één of andere manier? Ik denk wel dat ik altijd soort vertrouwen heb gehad, want ik wist dat ik zwart van Kreatief was ben. Dat voelde mij als een soort van stok achter de deur had.

[00:08:04]

Of een soort geheim dat ik je dat ik zit op die school. Ik moet al die saaie dingen doen, maar eigenlijk weten ze niet dat ik iets dat ik. Ik vind het moeilijk, dus ik sta niet hoog in aanzien met een leraar. In elk geval maar. Maar ze weten niet dat ik eigenlijk iets bijzonders kan.

[00:08:20]

Nou ja, even benoemen zoals het is.

[00:08:25]

Nee, het was niet zo bewust. Maar ja, eigenlijk voelt het nou ja, het volledig. Het is een beetje raar, want ik was.

[00:08:33]

Ik bedoel, ik ben nu 33. Ik was toen twaalf of zo, dacht ik toen niet zo lang geleden. Maar ik weet echt niet meer wat ik toen allemaal dacht.

[00:08:41]

Maar ik denk wel. Als mensen nu aan mij vragen maar wat als het nou week voor is? Als ze de VPRO ontslaat of zo nu en dan zeg ik nou ja, dan komt het wel goed, want ik kan allemaal dingen en ik denk dat dat gevoel dat ik dat toen ergens ook wel had. Ik kan een heleboel niet, maar ik heb wel eens wat creativiteit en die kan ik op allerlei manieren. En die die zit in je en ik ontruimd.

[00:09:07]

Dus je weet dat je altijd wel een manier zal vinden om die zich te laten uiten en zo het hoofd boven water te kunnen houden. Precies dat waar een wetenschapper met een zo diep zelfvertrouwen opgegroeid is. Of dat heb je van jezelf. Of dat heb je van je moeder gekregen of van je ouders weet ik niet. Maar.

[00:09:26]

Ik denk dat ik wel wat zelfvertrouwen heb. Of misschien gewoon dat ik gewoon niet heel onzeker ben. Ik weet niet of dat wel. Dat je wel een beetje kan natuurlijk. Ja, en ik ben ook niet zo bang om iets te proberen of om op mijn bek te gaan of om naar toe te gaan en te zeggen Hallo, ik ben Tim.

[00:09:46]

Wat is hier aan de hand bijvoorbeeld? Toch heb ik niet zoveel moeite. Maar wat heerlijk.

[00:09:53]

Het is toch fantastisch? Dat is en dat is dat. Dat is een groot goed omdat. Denk het wel, want het is toch heerlijk om niet bang te zijn. Ben je niet onzeker te zijn en niet allerlei twijfels over jezelf te hoeven bevechten? Het kan natuurlijk ook productief zijn als je jezelf tijdens de hele tijd wil bewijzen dat dat niet zo is. Maar het lijkt me. Het getuigt wel van een soort innerlijke rust om dat allemaal niet te hebben.

[00:10:20]

Ja ja misschien. Ik lijkt me ook het recept voor gelukkig zijn eigenlijk. Op zich wel gelukkig. Wat dan ook is. Is misschien heb je wel gelijk. Was dit het gesprek?

[00:10:35]

Want het mag zo lang op zo'n korte intimideerden zitten.

[00:10:43]

Maar is dat mag ik ook vragen stellen? Zeker? Is het? Hoe is dat voor jou? Dan ben jij al zeker als heb je? Het is een combinatie denk ik dat bij heel veel mensen dat een soort heel groot, arrogant en een hele diepe onzekerheid dat heel goed hand in hand kan gaan.

[00:11:02]

Nou, ik denk eerder zeker nog dat die arrogantie altijd voortkomt uit het donkere maar zeker.

[00:11:09]

Ja, dat denk ik. Ze hebben immers geen last van Gant. Het was leuk dat je er zo van. Ja, ja, ik zit. Ik schaam me niet dat ik de dingen te zeggen die ik in een vorig interview ook al heb gezegd. Dat deed je dat. Dat was een quote van John Lennon Virgins, die ook al gebruikt als excuus is voor mensen die part of. Ze Speedster, de arme loser en parfumeur thinks dreamcoat op Miette.

[00:11:44]

Dat is ding, maar ik denk dat heel veel mensen dat hoor je aan de ene kant een zwart totale mislukkeling. Vinden we dan denken dat je de beste van de wereld bent.

[00:11:52]

Maar misschien is het ook wel allebei een beetje waar. Toch denk ik ook. Daarom is het zo'n goeie koud. Leuk voor je. Spannend lijkt me. Maar dat heb jij helemaal niet.

[00:12:03]

Deze 2 2 strijd?

[00:12:06]

Nee, ik denk ook dat ik gewoon niet zo dat ik niet arrogant ben. Ik denk ik heel prettig en ik zie heel veel mensen die er wel zijn. En dan kijk ik. Ik kijk daar een beetje doorheen. Ik ben heel zeker niet per debrouwer, maar wel mensen.

[00:12:24]

In mijn werk wil zien dat mensen zich heel, heel hard, zwartharige en stoer en een beetje uit de handen gedragen. Dan kan je dat eigenlijk al heel snel zwart schattig vinden.

[00:12:37]

Nou ja, schattig en ook wel een beetje zielig zielig. Ik vind het een beetje zielig als mensen over hun eigen benen struikelen. Om maar te laten zien hoe goed ze zijn en hoeveel zelfvertrouwen ze hebben, terwijl het heel duidelijk is dat het helemaal niet klopt.

[00:12:53]

Nee, ik. Maar heel veel mensen laat je niet gewoon zien wie je bent. Je hoeft niet iets vol te houden en je wordt ook veel gelukkiger en geeft meer ontspanning als je gewoon zegt ja, ik weet niet of ik ben er niet zo goed in.

[00:13:10]

Wil je dat graag ook vertellen aan de mensen met Joke? Heb je ook een beetje boehoe neigingen? Eigenlijk zou het wel willen uitleggen.

[00:13:19]

Nee, ik denk dat mensen daar wel vanzelf achter komen, maar nu leider wordt. Maar nee.

[00:13:27]

Met geeft de een teken. En dan zal het voor die mensen duidelijk worden hoe het allemaal vergaat. Spreken? Ja, ja, nee, ik hoef dat niet te vertellen.

[00:13:38]

En trouwens, misschien heb ik nu dat dat ik nu denk dat ik de wijsheid in pacht en vooral wat andere mensen.

[00:13:46]

Wat vind je moeilijk van het leven?

[00:13:57]

Moeilijk van het leven, vind ik. Dat je. Ik heb een hele tijd best wel moeite gehad met het idee of het feit dat ik dood zou gaan zonder ooit te hebben geweten wat dit is of wat het was. Het leven op aarde je in een lichaam zit. Ik had een keer met een mes en zei ze nu mijn baas over en zei. Zij kon zich dat helemaal niet voorstellen, zei hij. Maar je leeft toch gewoon? En dan ga je gewoon dood.

[00:14:34]

Je hoeft toch niet alles te weten en ze zijn maar ik kan gewoon niet.

[00:14:37]

Nu is dat zo binnen dat gevoel en ik kan gewoon niet dat loslaten.

[00:14:43]

Dat ik dan helemaal hier in zat en dat ik dan niet een uitleg krijg.

[00:14:49]

Had ik dat kwam omdat ik altijd zo druk strip gehad op een festival?

[00:14:55]

Had ik een Baloo niet?

[00:14:56]

Hoe lang geleden liet het vijf jaar geleden op Bungelend en toen had ik een Baloji genomen. Een in is een weergaloze. Allemaal mensen aan de danza over drie dagen.

[00:15:05]

En toen nam ik zo en aan mij toe. Philips zat op de bank. En toen kreeg dus. Een soort van filmpje te zien. Maar het was niet met beeld en niet met geluid. Het was het zwart gevoel, kan niet uitleggen.

[00:15:24]

En dat was het filmpje wat ik dan uit wat mensen uiteindelijk ook zien aan het einde van hun leven. Dus gingen zocht uit. Ik wist ook in.

[00:15:31]

In dat gevoel werd dus ook duidelijk gemaakt dat ik het heel even zou weten.

[00:15:35]

En dan zou het weer weggaan, zoals een droom je ook van jezelf kan herinneren en dan je het gewoon niet meer.

[00:15:41]

Dus het ging. Zorg van de uitdeinen uit een ver weg en ik weet ook gewoon nog heel bewust dat ik wist dat ik het zou gaan vergeten en dat ik het probeerde vast te houden. Het was na de dood van Els Borst. Dan was ik ook nog een beetje door. De fabriceerden was erg duister natuurlijk. En dat gevoel is toen de meeste in gaan een sutchuin schiften. En daar ben ik bang voor geworden.

[00:16:12]

Nee, helemaal nee. Ik wil heel graag nog een keer beleven, omdat ik het dan bewust nu was. Het was een totale verrassing en ik zou heel graag nog een keer willen beleven.

[00:16:21]

Maar dat ik het dan ook jammer dat je wel oplet, ook al weet ik dat ik het weer ga vergeten, maar dat ik er toch op voorbereid ben en daarna nog een keer kan beleven.

[00:16:31]

Maar daar komt een beetje, dat wel. Kendricks nam je toen.

[00:16:34]

Het waren een aantal drukte in de loop der dagen.

[00:16:40]

Nee, het was gewoon driedaags festival met vrienden, was erg leuk en het was de laatste dag dus een soort cocktail in het hoofd geworden.

[00:16:48]

Nou, dat valt wel mee, maar het was uiteindelijk ballonnetje was de genadeklap. Of is eigenlijk ook een cadeautje.

[00:16:56]

Maar ja, dat gevoel, dat heb ik gewoon. Lijkt me gewoon echt heel leuk. Zou je voordat je doodgaat het moment dat je dat allemaal ophoudt? En dat er dan iets in je hoofd zit? Of hoe je het werk aanklikt?

[00:17:09]

En dat het de grote vraag is wat is dat toch? Dat dat je een bewustzijn hebt, dat je hier zit, dat het tegen elkaar zitten en dat je elkaar kan zien en met elkaar kan praten. En dat je hier bent en je bewust van alles. En dat het niet zo was, want toen was je er nog niet. En ooit er niet meer zal zijn en het het onbegrijpelijke en het wonder daarvan.

[00:17:32]

En ook dit is het bedrag. Dit is het een toevallige samenloop van omstandigheden. Klopt evolutie?

[00:17:41]

Overal waar leg je nog niet neer bij het idee dat het allemaal maar een chaotisch en rondemiss is? Wel wat ik wat ik als ik denk ten diepste het wist. Dat is volgens mij de meest logische. Ik vind die verklaring logischer dan God, maar het kan zijn dat ik helemaal niet zo is. We zijn ergens ook die vissen in de intercom die niet weten dat ze in een kom zitten misschien. En dat vind ik.

[00:18:09]

Het lijkt me zo leuk ergens om te horen dat het helemaal niet is wat we denken dat het is of dat het toch een hologram is.

[00:18:15]

Of net zoals van die films met zo'n eijnden zoals The Sixth Sense Of Fight Club, dat je een soort zo'n soort enorme twist krijgt op het eind waarin de hele plot in deze wordt ontrafeld en alles anders blijkt te zijn geweest in al die tijd is gedacht en dat lijkt me gewoon.

[00:18:29]

Als dit zo is, zou ik dat heel graag willen weten en doe je dat ballonnetje nam. Op dat moment had je heel sterk het soort gevoel dat je ineens een kijkje kreeg op je leven of wat je daarvoor niet gehad had.

[00:18:43]

Het was eigenlijk niet op mijn leven. Het was in het universum. Nee, echt gek ik ik.

[00:18:50]

Ik kreeg te horen dat hoe alles in elkaar zat. Wat het leven is, hoe het werkt. Hoe het komt. Alle eigenlijk alle grote vragen die ik zelf heb. Het is natuurlijk gewoon een soort projectie van je eigen wensen en verlangens. Dat krijg ik een beetje in een inz in een soort.

[00:19:09]

Maar goed, als jij zo nauwkeurig bewust bent van wat je allemaal om je heen ziet en van de maan.

[00:19:14]

En het feit dat het manenschijn planeten de maan is een maan maar goed draait om de wyn, maar dat het er allemaal is dat het hele universum.

[00:19:21]

Je hebt natuurlijk een soort, blijkbaar een soort groot bewustzijn van dus ook zwart. Veel vragen daarover neem ik aan. Daarom moeten dit jou interesseren.

[00:19:31]

Dat is eigenlijk ook een soort intresse of een hobby die ik al heel lang heb. Het heelal. Mijn vrienden zeggen altijd dat ik weer in een heelal fase zit. Ga ik allemaal dingen overleven en kijken en zo. Dus nee, dat loopt wel een beetje in mijn leven heen. Dat ik je daarover na te denken, dat hoor je zo krankzinnig over dat heelal.

[00:19:52]

Je wordt niet letterlijk krankzinnig, maar dat is dan is zo groot.

[00:19:55]

Waarom bevattelijk en ingewikkeld en eeuwig uitdijen en verdwijnt.

[00:19:59]

En ja ja, maar het is zo mooi om dat a dat ooit al zo helemaal gecomprimeerd was in iets heel kleins. En dat dat veel is en dat dat nu nog sterker. Ik zou dat zo graag willen begrijpen. En toen je dat ballonnetje had genomen, had je dus even het gevoel dat je daar een soort antwoord op krijgen, omdat dat je even die gordijn dat gordijn werd weggetrokken en je het zag en naast was.

[00:20:27]

Net als het zoals een droom die het ene moment nog heel goed weet. Een andere werd helemaal vergeten. Bent was het ook weer weg en daarvoor eigenlijk verlang je daar nu nog naar nadat inzicht en je angst is eigenlijk dat je dood zal gaan en dat niet meer gekregen zal hebben. Dat ik dood zal gaan en dat het dan was en dat niemand meer dan uitlegt waar precies in terecht was gekomen.

[00:20:51]

Onwetend zal sterven. Maar ik geloof niet dat heel veel mensen dit hebben. Nee, des te beter toch?

[00:20:56]

Bedoel, het is toch leuk dat je aan dit verhaal te. Wat vind je ingewikkeld aan het leven? Dit is blijkbaar een essentieel ding voor jou.

[00:21:06]

Nou ja, ik vind het eerst eens ingewikkeld. Het leven dat je niet precies weet wat het leven is. Je merkt in een soort. Je zit in een soort film, maar je weet niet precies hoe die jongen is gekomen.

[00:21:19]

Een houten was uit de slaap of zo houden uit de slaap?

[00:21:27]

Nee, het is een soort fascinatie uit iets wat waar. Ik vind het wel leuk om over na te denken.

[00:21:33]

Je komt ook niet heel veel verder dan wat je vrienden om me heen phaser dan in.

[00:21:43]

Nou, dan ga ik aan mijn documentaires kijken over het heelal of over dingen van Callsign Krasselen is een hele leuke wetenschapper uit de jaren 80 die hele mooie serie heeft gemaakt.

[00:21:58]

Als mens vraag, vraag en geloof in God, dan zeg ik dat geloof ik kan zeggen omdat hij heeft een zee gemaakt kosmos. En die heb ik denk ik misschien tien jaar geleden voor het eerst gezien. Het heeft zo veel indruk op mij gemaakt.

[00:22:13]

Het is echt een beetje mijn kijk op de plek op de wereld en op het leven ofzo. Verandert het heelal obsessie voor jou een beetje aangewakkerd.

[00:22:20]

Jerry was er wel, maar hij heeft wel echt kerst kerst de kerst award uitgereikt.

[00:22:25]

Wat? Wat? Wat? Wat heeft hij dan? Dat dat juist wel? Dat hij God is.

[00:22:30]

Een klein grapje, maar ik heb het met daarna God.

[00:22:37]

Maar er zijn dingen die je Zalm mateloos fascinerend vind en onbegrijpelijk dat je daar je hele leven over kan nadenken. Nagell kijken en als je alle manieren kan bestuderen heb ik met Mythos en heb jij met Koraalzee of met een snee hebt en met het heelal. Maar heb je ook wel Sede als leidsman?

[00:22:53]

Als dat klopt wel. Hij is gewoon heel erg mooi, begint de eerste aflevering. Begin je heel ver weg, ergens buiten de Melkweg.

[00:23:03]

Je weet niet waar je bent en heeft thuis een hele mooie stem. En dan stelt die iets van hun aliens is Jupiter en ga nu naar rechts.

[00:23:12]

En hij vaart in het space. Geanimeerd. Geanimeerd. Het is. Hij zit in een soort kartonnen ruimteschip en heet het Spaceship of the Nation. En daarmee vaart hij door de ruimte. En we komen uiteindelijk naar links en rechts en gaan meso en op een gegeven me beginnen te herkennen.

[00:23:29]

Als de Melkweg of ons als ons zonnestelsel. En dan eindelijk is het zover ver naar de aarde dat ze hier tsas. En dat is dus een heel mooi verhaaltje over het leven op aarde.

[00:23:42]

Dat iedereen die ooit die je ooit hebt gekend, die alle koningen en koninginnen, alle dictators, alle die hebben hun leven geleefd hier op deze planeet.

[00:23:50]

Dat bolletje op dat bolletje is ook de pil dat geschreven je dat is. Ooit was er een missie naar aan, naar de ruimte en een onbemand dingetje. En toen heeft hij op een gegeven moment tegen de NASA gezegd draaide camera is om, de kamer om. Dat is een hele beroemde foto geworden van een soort totale duisternis met een soort licht B&M. En daar zit een klein stipje in de poolbiljart. En dat is de aarde, maar die zonder was al zo ver weg.

[00:24:21]

En dat is de eerste keer dat de aarde in zo'n persoon werd gezien. En dat heeft hij bedacht. En hij heeft haar hele mooie dingen over geschreven. Ik vind het zo leuk aan hem dat hij is een wetenschapper. Maar hij is ook een soort poëet en hij kan echt heel erg gevoel overbrengen.

[00:24:41]

Dat heeft me geraakt. En dat heeft je niet meer losgelaten. Nee, als je in zo'n heelal fase zit, dan ga je dat weer kijken. Ja, dat doe ik al eens als de publiek dat wilt lezen.

[00:24:55]

Er is een boek geschreven over Aboud geschiedenis van de mensheid.

[00:25:02]

Eigenlijk alle alle dingen waar ik vragen over heb. Over interesse in hebben zich over gebogen zonder dat die het antwoord geeft natuurlijk.

[00:25:10]

Dat is er natuurlijk niet. Tenminste, dat dacht je even vergaten. Hebben we dat antwoord?

[00:25:17]

Wat denk je, want het is grappig, want je verlangt dus eigenlijk weer heel erg naar het moment dat je had doe je dat ballonnetje had genomen.

[00:25:26]

Toch zou dat heel graag nog een keer willen. Maar denk je dan eigenlijk dat dat antwoord jou echt gegeven is? Op dat moment? Of is het gewoon een chemische reactie in je hoofd geweest waardoor je?

[00:25:37]

Nee, ik was er toen best wel van in de war omdat ik niet. Ik wist even niet. Is het nou? Heb ik nou echt iets gezien of zit ik gewoon te tripper? Maar toen ik eenmaal maandag thuis was dacht ik nou dit is natuurlijk helemaal niet dinsdag.

[00:25:52]

Lippstadt, weet je wel strippen? Nee, dan gingen we gewoon dingen opzoeken. Uiteindelijk is het gewoon een zuurstoftekort volgens mij. En ik denk niet dat ik iets door heb gekregen van boven zo.

[00:26:03]

Maar dan is het toch eigenlijk ook volstrekt oninteressant. Nee, dan is het gewoon een Rus die denkt dat in jouw eigen hersens het antwoord opgesloten zit. Oh, ik herinner mij ineens. Nee, dit was de boog om ouders.

[00:26:17]

Even spreekuren voordat dit maar ik door. Klinkt steeds gekker en krijgt door dat wij voor hem de oorzaak of de reden van dit alles en de oorsprong van het leven zijn we op zoek naar buiten het heelal, naar andere plekken.

[00:26:35]

Maar het antwoord zit binnen ons.

[00:26:37]

Dat is wat ik toen door heb gekregen.

[00:26:42]

Begin deze maand krijg je Mommen, maar geloof maar ik zit er niet om te lachen. Ik vind het zelf heel grappig om veel over jezelf. Grappig verhaal. Ik was het ook een beetje vergeten en ik denk ook een beetje tegelijkertijd.

[00:26:57]

Ach, moet dit nou weer hardop gezegd worden aangezet tot deze flauwekul? Daar moet ik een beetje om lachen. Dat ik vond dat ik bijna al.

[00:27:08]

Ik vroeg of je zelfbewuster was. Ze zei nee, maar dat is natuurlijk wel zo. Als ik gekke dingen vertel, heb je gevraagd of ik zelfbewuster wanneer ergens aan begint.

[00:27:17]

Wat gesprekken? Nee, maar er kan op school niet zelfbewust zijn. Maar als ik hier vertel over een drukke strip op een festival. Ik heb dingen doorgekregen, maar het is een heel belangrijk moment in je leven.

[00:27:30]

Dan word je dus een beetje eten. Dat je het een belangrijk moment in je leven vond dat je net een groot inzicht vond, maar dat je dacht dat je er wel van overtuigd bent je dat inzicht uit jezelf hebt gehaald. Zodat. Klopt het dat je zegt dat je dat je eigenlijk op dat moment dacht? Het antwoord zit in jezelf, want je gelooft dus dat je dat inzicht zelf hebt kunnen op Rick wekken en dat dat waarde heeft gehad. Dat is niet.

[00:27:52]

Je gelooft niet dat het iets is wat van buitenaf gegeven is of gestuurd staat hoe je je wil noemen. Dus blijkbaar zit dat antwoord al niet op te wekken door zuurstoftekort, ballonnetjes of wat je er verder ook in hebt gegooid. Maar blijkbaar zit dat antwoord ergens in jezelf.

[00:28:10]

Dit soort mooie eenmooie in Inception is dit alleen.

[00:28:14]

Ik heb het antwoord maar niet echt gekregen, maar je had het even wat.

[00:28:21]

Nou ja, ik zou het gewoon zo graag nog een keer willen weten, maar ik vind het wel een hele mooie theorie.

[00:28:26]

Zo had ik er nog niet over nagedacht. Waarom geeft die als borstjes aan? Ja, omdat ik weet niet. Ik had het gevoel dat hij ook altijd al beter was door de zege.

[00:28:46]

Je had het gevoel dat ik ieder jaar een beetje kende.

[00:28:48]

Ik vond er altijd al een interessant en lief zwart wijs omaatje. Ze leek ook een beetje op mijn oma die in die politiek Ronstadt goede dingen deed.

[00:28:57]

Van die in lange rokken volgens mij goed. En weet je zo goed ouderwets gekleed, maar wel met stijl wel. En dat zijn dan ineens vermoord werd in een garage. En ja, gewoon echt ongewoon in haar ogen gestoken. Dat maakte zoveel indruk op mij dat ze in ik.

[00:29:15]

Als ik dan zoiets hoor. En ik hou ook van. Ik kijk echt verschrikkelijke dingen.

[00:29:23]

Soms van als in horrorfilms of onthoofdingsvideo's.

[00:29:27]

Jaja, die maar ook gewoon. Ik vind het allemaal heel interessant om te zien, maar dan stel ik me altijd zo voor. Oh mijn god, je zal maar gewoon. Hoe voelt het om in je oog gestoken te worden?

[00:29:39]

Omdat je gewoon Monique voor je garage staat en je komt ineens een man binnen en je gaat je gewoon pang pang pang. En dat dat soort dingen echt gebeuren.

[00:29:49]

Ik weet dat je heel erg bewust bent van de wereld om je heen en wat je ziet. Beelden van zo'n verhaal word je ook heel bewust. Bedoel dat dat? Dat laat je heel diep tot je doordringen. Hoe dat moet zijn en hoe dat moet voelen. En die angst? Enzovoort.

[00:30:04]

Niet? Niet per se dat ik dat expres ga dan gaat doen, maar dat gebeurt. Je kan niet anders dan dat je niet anders kan dan hier de straat op gaan en dan ook heel goed zien wat er wat er allemaal om je heen gebeurt. Dat kan je ook niet uitzetten, neem ik aan. Nee klopt.

[00:30:20]

Nee, dat zijn toch stuur bestuurbare processen neem ik aan. Klopt. Dus het is dan dus dat zat. En waarom? Waarom bekijk je dan zoveel gruwelijke dingen?

[00:30:37]

Ja, misschien een beetje een ramptoerist spektakel zoeker, maar ook gewoon.

[00:30:44]

Ja, maar dat is het moet ook weer iets in jezelf zijn. Moet je dan wel blijkbaar op wil zoeken? OK, maar misschien kan je het beter zien dan ik. Ik vind het gewoon leuk dat je raam toont. Vaak wordt Catz gezien.

[00:30:56]

Die film was begonnen, maar toen irriteerde de hacker daar dat die jongeren die uiteindelijk die kádár hij allemaal heeft vermoord en die andere jongen heeft vermoord.

[00:31:05]

Het filmpje wat hij van wat hij zelf heeft gemaakt.

[00:31:09]

De moordenaar zit niet in de film, want het is te gruwelijk, maar wel online te zien. En dan zie je dus dat hij dan lichten alleen van de jongen nog maar een romp op bed in zijn armen.

[00:31:18]

Benen afgesneden is het in z'n hoofd ook of niet? Ook daar wil ik even niet meer. Belangrijk detail? Nee, dat weet ik niet meer. En dan gaat de jongen niet met de fles wijn in zijn contrary doen.

[00:31:32]

En hij gaat ook met mes en vork stukjes van zijn als bil eten.

[00:31:37]

Ik vind dat. Ik vind het echt. Ik zit echt zo te kijken, wel met Kneipp ogen, maar ik vind het ook zo interessant wat iemand. Wat doe je nou? En dat heb ik eigenlijk met allerlei.

[00:31:49]

Vroeger keek ik altijd Brother', wat een punt kom met vriendjes van school en kon je altijd mensen die dood waren gaan door de bliksem of onder de trein waren gekomen. Dat vind ik heel interessant om te kijken. Op manier zoals je me in dit gesprek nog niet eerder heb, je nu probeert flink wat bedoel ik snap het ergens ook wel.

[00:32:18]

Ik heb het zelf niet, maar ik zal echt wat. Wat? Wat zal.

[00:32:22]

Wat zal dit nou eigenlijk zo? Waarom? Waarom doe je dat?

[00:32:25]

Het is net zoiets als als als een wondje wrijven of weet je ook soms prettig is om jezelf iets aangenaamste aan te doen.

[00:32:34]

Na een week kan soort menselijke nieuwsgierigheid zijn er wat mensen, hoe ver mensen kunnen gaan. Ik zat ook te denken of dit seksueel kan hebben waar mij het algemeen omdat is omdat te kijken. Nee, het is niet iets dat het allemaal niet in het. In het. In het. Is dus ik zat, dat zat ik gewoon allemaal eventjes door mijn hoofd te laten gaan. Wat goed, er moet iets zijn waardoor waardoor waardoor je waardoor je daar naartoe getrokken wordt.

[00:32:59]

Want het is niet. Het is niet plezant. Het is niet zoals een leuke plaat opzetten ofzo of een goeie film kijken.

[00:33:07]

Nee, maar je krijgt wel iets te zien wat je normaal nooit zou zien. En wat wel gewoon echt gebeurd in de wereld en. Ja, ja, nee, het is misschien wel een beetje vreemd. Nee, moet het allemaal niet als vreemd. Dat is meteen weer zo normatief van je. Als je het ene doet is het gewoon het andere doet. Is het vreemd. Is het apart? Nee, maar gewoon waarom? Wat?

[00:33:34]

Wat? Wat is het idee? Het is ook misschien een tijdje terug ging dat ineens? Kijk, ik heb een soort fases vaak alfa's hebben gehad.

[00:33:47]

Maar nu heb ik ben ik van, ga ik over en ga ik alles lezen over de bedrijfsstructuur van Heineken ofzo of River OVVO of vind ik iets heel mammal?

[00:33:57]

Mensen die voor treinen springen, dat is ook een vage geur.

[00:34:01]

En er zijn dus in India heb je heel veel filmpjes ervan, die worden Gandhara. Daar is het heel normaal om dat te laten zien.

[00:34:07]

Als je als je dan in het nieuws aan zou zetten maar zouden zeggen vandaag is er iemand voor trein gesprongen.

[00:34:13]

En als straks gefilmd is door een camera, dan wordt dat gewoon getoond.

[00:34:17]

En je en je hebt dus heel van die filmpjes. En dan zie je dus een bewakings beeld van het station is gewoon mensen te wachten. En ineens stapte iemand naar voren uit die massa mensen vlak voordat die trein nam.

[00:34:29]

En dan is het klaar en.

[00:34:34]

Ik vraag me dan altijd af. Dat is denk ik misschien. Ik wil meer. Ik Fama gewoon. Ik wil in het hoofd komen van een jongen die door die dode bil met mes en vork aan het eten is. Van die vrouw die in een Reie op een station in India ineens naar voor stapt. Kijk, of ze is ook best wel knap als je te vroeg of te vroeg. Als je te laat neem, dan spring je niet voor de trein met skydivers aan.

[00:34:56]

Weet ik veel waar. Wat heeft iemand die dag gedaan? Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd? Hoe is iemand uiteindelijk?

[00:35:02]

Ik zit in Nederland en ik zitten in een gekke fase en kijk in het filmpje. En dan?

[00:35:06]

Wat is er vooraf gegaan in het leven ofzo? En dan? En dan denk ik dat ik het misschien extra dat ik dan juist dat kijk omdat het zo duister is. En dat is jammer, want het is je. Je wil ook gewoon het gruwelijke einde daadwerkelijk zien, dus je anders als je zegt wat is er aan vooraf gegaan?

[00:35:29]

Je hoort dat verhaal doel bedoel als je zoals je het nu vertelt kan ik ook gaan bedenken van goh, wat zou daaraan vooraf zijn gaan dat je zo'n daad pleegde? Inderdaad, iemand vermoord en op gaat eten of dat je maar jij wil ook gewoon. De fysieke ervaring hebben van die beelden zien.

[00:35:44]

Dat klopt, dus daar zit iets bij een masochistisch in dat je dat zelf aan moet doen. Want niet dat je er op zit te verlustigen, want je zei dat je dat wel zou met halve ogen zit te kijken. Dat je het bijna niet aankan. En toch wil je het. Na een wel aan, maar het is wel je kan het dametje doet je wel gekke blikken ogen. Sinds dit had op het moment dat mijn blik interpreteer. Dat is een gekke blik met gewoon nieuwsgierig.

[00:36:19]

En ik vind het hele verhaal van.

[00:36:21]

Ja, ik wil weten wat zo iemand drijft. Natuurlijk wil je weten wat er iemand heeft. Het is op maandag, maar dat vind ik net iets te eenvoudige verklaring. Maar dat is ook zo, geloof ik.

[00:36:32]

Ik vind het ook leuk om te kijken op een podcast. Wel zou kunnen niet luisteren, want ik wil het zien.

[00:36:37]

Maar je wil dat beeld zien. Ja, dat vind ik wel heel indrukwekkend, dat soort dingen. Hoor je daar dan mistroostig van of een beetje of een beetje hyper? Of? Nee, maar het is ook niet alsof ik dit nu al spijbelt. Het is ook niet dat ik de hele tijd aan het kijken ben. Maar heb je eigenlijk vrienden met wie je dit deelt, die elkaar dit soort filmpjes ook doorsturen?

[00:37:05]

Ik heb twee vriendinnen die zijn psychiater en die te energiewoningen ook die kant er wonen uit Kaapstad en er kijk heel vaak van die heftige true crime dingen mee. En dat vind ik die. Zij vinden dat ook heel interessant. Wij sturen altijd een beetje dingen naar elkaar door artikelen. Ja ja, kan het wel met mensen delen.

[00:37:29]

Zij zijn allebei psychiater of eentjes allebei. En ze hebben dus gestudeerd. En we zijn er een verklaring voor waarom jullie het zo? Waarom jullie dit willen kijken?

[00:37:41]

Ik weet niet of zij dat ook allemaal kijken, maar het is meer dan de jouwe.

[00:37:47]

Nee, nee, nee. Nou ja, ik weet niet of ze nou ja, ik denk eigenlijk de ene wel eens wat in de energienet. Ze ergens anders is minder erg. Maar ik weet dat de vraag wat het over mij zal zijn snappen.

[00:38:00]

Zij snappen wat wat dat is in de menselijke geest van jullie geest. Meer specifiek dat het dat het tot het bevredigend is op enige manier om dit soort dingen te bereiken.

[00:38:11]

Nee, nee, we hebben het meer dan over wat er dan gebeurt en waarom het gebeurt.

[00:38:15]

Hoe dat kan en wat er dan? Hoe? Hoe werkt dat? Dat is meer hoe het gaat volgens mij.

[00:38:23]

En hoe denk je dat het kan dat je iemand wil vermoorden? Zijn armen afsnijden, wijnflessen steken en stukjes van zijn bil gaan op eigen benen. Als dat van die Caesar's een fles port in staat, zou dat dat er zou intrekken. Dat is bijna dit deel.

[00:38:39]

Ja naja, ik denk dat die mensen van die jongen is echt heel erg ziek. Als je zoiets doet dan heb je natuurlijk gewoon weer wat voor stoornis. Of je hebt gewoon alle stoornissen of een dodelijke mix van stoornissen.

[00:38:52]

En het is natuurlijk zo als je met zoveel mensen op de wereld bent. Dan zullen er natuurlijk gewoon mensen zijn en niet herkennen. Terwijl er een soort van die mensen die gangers, die gaan er bij zijn. Het zijn er heel weinig denk ik, maar die zullen er zijn en voor alles wat je kan verzinnen is een feit is. Ergens op de wereld.

[00:39:10]

Ja ja, maar daar heb ik niet echt zo heel veel mee.

[00:39:15]

En vind je dat eigenlijk interessant? Maar ik wil maar zeggen van elke apparatus die je kan verzinnen zal iemand ergens hebben.

[00:39:25]

En is het eigenlijk interessanter om als je het zegt van die mensen zijn gewoon een zware psychische gevallen. Er is gewoon iets iets heel erg vecht in die hoofden. Is dat eigenlijk? Is het veel interessanter om te snappen wat redelijk normale mensen doen? Waar je waar je jezelf nog een beetje toe kan verhouden, maar die zie je al een hele tijd toch, die als je de deur uitloopt als je blikvanger in de supermarkt staan. De meeste mensen zijn normaal, wat het ook precies is.

[00:39:55]

Maar die zijn niet die jongen die de stukjes eten met mes en vork.

[00:40:01]

Dus ja, maar ik vind bijvoorbeeld eigenlijk nu. Als ik zou moeten kiezen vind ik het eigenlijk interessanter om te snappen waarom jij naar die filmpjes wil kijken, dan waarom hij een iemand's met een bril met mes en vork wil eten.

[00:40:17]

Omdat denk jij bent iemand tot wie ik mij denk ik heel goed kan voorhouden dat dit niet het soort die je denkt laat. Het is nut. Nu snap ik helemaal niks van. En toch doe je iets wat ik wat weet, wat ik nooit zou doen. En dan? Ja, dat vind ik eigenlijk interessanter. Een het geval doet krankzinnige dingen.

[00:40:35]

Ja, ik weet het niet.

[00:40:37]

Dat doe ik beter. Dat snap ik. Maar dan snap je dat ik dacht dat ik dat eigenlijk interessanter vind. Ja ik.

[00:40:43]

Maar ik denk wel dat het gewoon een technische verhandeling dat wel gewoon echt interessant vinden in bijvoorbeeld nog de frisse kater is. Een YouTube kanaal is een jongen die maakt ter plekke.

[00:40:52]

Schoonbaert lijken zijn gevonden, dus het lijk is weg.

[00:40:56]

Dan komt hij daar kom je op NPO 3 in serie over? Of is dat zo? Ik zat nou over zo'n soort schoonmaakbedrijf van extreem gorw plekken waar mensen zijn doodgegaan. Aardigste van een gepromote van nou wat grappig. Niet of dat dan dezelfde is als frisse kater of dat ze dat idee ook gehad hebben.

[00:41:13]

Nou ja, misschien is het wel. Ik had hem wel. Ik had hem wel voorgesteld. Waarom is het gelukt?

[00:41:21]

Het was niet bij de VPRO niet leuk, maar uhm.

[00:41:26]

En dan gaat ie. Dus dan komt ie er in zo'n kamer en dan is er maar één of andere junk ofzo in het heelal.

[00:41:35]

En hij viel matras. En dat is het een donker rode bruinige plek. Op de site krioelen maden over Enzo.

[00:41:43]

En dan gaat hij het, zeg maar. Hij gaat dus dan niet het bed. Nee, hij haalt dan alleen de dingen weg die zijn besmet.

[00:41:53]

Dus hij gaat dan in dat matras snijden naar eerste laag eraf twee en dan komt ie ctp.

[00:41:57]

En dan blijkt het wel van dat bloed en lijk volgt dat er tot in de onderste onderste matras lagen dat er daar zit. En ja, ik weet niet. Dat vind ik gewoon zo. En waarom flikkert ie niet de hele boel weg?

[00:42:09]

Dat moet worden of aan dat het? Nee, ik weet echt niet waarom ik dat niet.

[00:42:14]

Ik denk niet dat de hele wet doet, maar daar is een goede verklaring die randen van een matras gewoon iemand goed gebruiken.

[00:42:19]

Maar we verder kunnen ze nog leuker kunnen maken. Nee, dat weet ik niet precies. Maar was een goede verklaring voor. Want het eerste wat je afvraagt. Jammer dat het bijna vergeten, maar dat is ook iets. Dat heb ik ook een hele tijd regelmatig gekeken.

[00:42:35]

En dan vind ik ook die jongen heel interessant wie dat gaat doen. Maar die heeft dan mijn hele lieve, zachtaardige jongen zit in de auto daarnaartoe. Hij was ooit een bedrijf begonnen om feestjes schoon te maken. Daarom heeft het frisse kater dat hij ontdekt iets wat veel beter liep, namelijk lijke gelijk vocht opruimen en vond dat blijkbaar geen walgelijk werk.

[00:42:53]

Nou ja, ik denk dat er ook een gat in de markt een markt is.

[00:42:56]

Maar goed, je moet het wel. Je moet je er wel toe kunnen zetten. Jammer dat ik dat vind ik dus ook zo, zei hij.

[00:43:02]

Dat willen doen dat werk. Maar ik vind dingen wel heel snel weer vies en je huis is heel schoon en netjes. Ja, maar ik.

[00:43:15]

Ik heb welker in mijn vorige huis had ik een bakje kip met kla en kluisjes. Die had ik laten staan en toen was ik volgens mij met vakantie gegaan en toen kwam ik terug. Ze had die bak vol met maanden, dan moet ik bijna kotsen. En toen hij zijn huisgenoot Svenja. Die heeft toen dat opgeruimd. Omdat ik.

[00:43:35]

Ik kon het gewoon niet. Ik vond het Salvius, maar dan is het echt zo.

[00:43:39]

Ik kon dat werk van die frisse kater. Dat zou niet geschikt zijn voor jouw. Alhoewel er ook iets jou is dat denkt, eigenlijk zou ik dat gewoon willen doen. Ik zou het wel een dagje willen, maar ik zou ook heel graag een dagje in een mortuarium willen werken of in een crematorium. Of dat soort dingen. Dat lijkt me heel erg leuk, maar ik denk wel echt dat je wil jezelf toch een beetje pijnigen.

[00:44:00]

Dan zit een masochistisch kantje.

[00:44:02]

Maar waarom is de suggestie dat je eigenlijk iets doet wat je wil je zelf eigenlijk voeden met dingen die je diep vanbinnen walgelijk vindt?

[00:44:10]

Nou ja, maar niet alleen ik vind het ook niet walgelijk.

[00:44:12]

Gewoon super interessant, maar je vindt dat. Je vindt de dood vies. Eng of weet ik veel wat ik vind dood? Heel interessant en soms is het inderdaad een beetje visa.

[00:44:27]

Maar je hebt er veel gevoel bij. Ik heb gevoel dat je bij al die filmpjes is. Kijk, dat je ook veel gevoel erbij hebt. Ja, het is toch waar, je zal mensen hebben om Schins worden afgestopt nakijken. Ik stel voor dat je enthousiast van zichzelf voordat die frisse kater jongen, dat dat misschien iets is dat hem gewoon niet zoveel kan schelen dat het niet zo vies vindt of theater dus ook mag. Maar volgt wat de mens komt te ver weg.

[00:44:52]

Maar zo ben jij niet. Je vindt het wel het. Het raakt jou wel even enthousiast. Maar misschien omdat je gewoon mee masochistische trekjes en dat je het dat je het lekker vindt om jezelf een beetje te pijnigen daarmee.

[00:45:05]

Hoe vaak je iets gaat zeggen, hoe merken en ga geloven. Misschien is dat wel zo. Wanneer en hoe ben je in de liefde, Tim?

[00:45:18]

Niet ezelsbruggetje Deterink. Hoe ben ik in de liefde?

[00:45:29]

James was een brede vraag. Ik ben. Soms goed in de liefde, soms wat wil je weten?

[00:45:38]

Hoeveel lijken, praten en praten, wat je misselijk van.

[00:45:47]

Gelukkig in de liefde momenteel. Ik heb niet. Ik heb geen relatie, dus ik ben maar dat wel heel gelukkig geweest.

[00:45:53]

Heb je wel eens gedacht dat je je je partner had gevonden?

[00:45:58]

Ja, ik heb het goed. Toen ik heel jong verliefd was, dacht ik dat ook. Maar even in de recentere geschiedenis zou ik er twee keer gedacht tegen gedaan.

[00:46:08]

En kan jij terug redeneren wat je wat je zocht in de liefde? Ik denk dat ik niet toen daar zo bewust mee bezig was wat ik zocht in de liefde. Ik werd gewoon verliefd en het was heel erg leuk en ik nu denk ik dat ik wel meer een soort van beeld heb van wat het zou moeten zijn wat ik zou willen. Ik zou. Wat denk je dan? Dat is Wally en wat je zou willen. Wat ik zou willen zeggen.

[00:46:41]

Ik denk dat ik zo langzamerhand een beetje in beeld begint te krijgen. Wat ik zelf wil in de leeftijd is de vraag wat dat beeld niet heeft uitgehaald.

[00:46:49]

Ik luister vanwege de sterke vraag wat ga je doen als een kleine idiote vraag? Stel.

[00:46:54]

Ja, ik zou willen.

[00:47:01]

Nee, het klopt niet.

[00:47:02]

Ik weet het niet wat ik wil. Ik wil vooral iemand die gewoon erg leuk is.

[00:47:09]

Ik heb er goed.

[00:47:10]

Het is ook een vraag. Wil je het eigenlijk? Zij het leuk. Iemand die vindt dat hij eens een sterretje moet zijn met iemand? Nahayo ook van alleen zijn.

[00:47:19]

Ik hou wel heel erg van alleen zijn en ik ben ook best wel goed in een relatie hebben.

[00:47:24]

Misschien beter dan hun wel relatie hebben, vaak in ieder geval na een tijdje. Hoe word je dan als je een relatie hebt? Ik word.

[00:47:32]

Nou ja, ik denk dat ik. In het begin ben ik wel leuk en ontspannen als je verliefd bent.

[00:47:37]

Ja, verliefd en geil zijn jouw woorden. Maar ik word naarmate de relatie vordert, word ik vaak een beetje bang en krampachtig. En dan probeer ik iemand op afstand te houden omdat ik denk dat iemand toch wel weggaat. En dat gebeurt dan natuurlijk.

[00:47:54]

Self-fulfilling prophecy. Dat. Dat is iets waar ik wel een beetje last van heb. Voor iemand die zegt helemaal niet onzeker te zijn, dat uit bed wel rare gedachten. Dat je denkt hij gaat toch weg? Ehm. Ja, maar je kan natuurlijk over een naam. Ik ben eigenlijk over heel veel dingen niet onzeker, maar dat is iets. Dat is een onzekerheid die wel groeit naarmate iemand belangrijker wordt. Ben daarna na die eerste keer in therapie gaan.

[00:48:27]

En toen kwam ik dus met dit verhaal. Ik word uiteindelijk gewoon. Ik word zo bang dat iemand weggaat. En dan ga ik alles zelf kapotmaken.

[00:48:39]

Zij was heel erg leuk, zei zij. Jean-Martin. Het is toch helemaal niet zo gek, want iemand wordt veel belangrijker voor jou. Dus jij wordt veel banger.

[00:48:48]

En dat was voor mij waarvan nu nog één, want je moet nog even iets zeggen. Ik dacht het is heel raar dat ik bang word. Iemand reggaeband, ik ken iemand langer. Je zou juist vertrouwder moeten voelen die vrouwen zijn. Nee, natuurlijk niet. Iemand wordt steeds belangrijker voor jou. Word wordt steeds groter, want dat is weer op het spel zeker meer te verliezen.

[00:49:14]

Dat was wel zo, dus het is eigenlijk de paring, want dan is het eigenlijk niet onzekerheid.

[00:49:19]

Maar dan is het gewoon angst om iets kwijt te raken. En dat is natuurlijk gewoon angst dat iemand doodgaat of dat iemand niet meer verliefd op je is.

[00:49:28]

Kan gebeuren dat vooral niet eens als iemand doodgaat. Dus het is niet eens van.

[00:49:32]

Ik ben niet leuk maar meer. Er kan zoveel gebeuren.

[00:49:35]

Er kan zoveel veranderen en ik vind dit heel euh.

[00:49:40]

Dit is heel waardevol voor mij en ik denk ook dat ik voor de eerste drie jaar ofzo. Dan is het natuurlijk allemaal hartstikke leuk voor Party Party. En dan denk ik altijd dat iemand anders dan op een gegeven moment denkt dat het niet meer leuk is en dat ie dat tweede zelf uit nog helemaal in gelooft.

[00:49:56]

Zoiets lijkt me een hele trouwe hond. Als je eenmaal je hart aan iemand verpand hebt dan.

[00:50:03]

Ja, ik heb nooit een relatie langer gehad dan drie jaar. Dat weet ik niet zo goed. Maar nee, precies in die twee relaties die je hebt gehad. Dus die twee liefdes die dan maar dan heb ik aan drie jaar mee bent geweest ongeveer. Had je niet na die drie jaar dat je jezelf eigenlijk stilaan begon te vervelen? Dat je dat niet vrij moet? Weet ik veel.

[00:50:21]

Het was echt angst dat die ander dat die ander mij dat het nieuwe eraf zou zijn.

[00:50:27]

Dat het dat die iets anders dan weer leuker. Zou je daar iets nieuws? Weet je wel?

[00:50:37]

Latham. Dan was ik dan bang voor en dan kon ik dan een soort van hele rare en ouderwetse dan maar ja. Ik heb een keer tegen een ex gezegd. We hielden weliswaar van alles met mijn hond Volver, handzamer, een huis, een man en een hond.

[00:51:00]

Hoe meer hij deed, hoe meer.

[00:51:02]

Zo deed hij dat ook.

[00:51:07]

En toen heb ik een keer gezegd doe zich niet zo moeilijk in relatie. Dat is toch gewoon dat je vrienden bent, maar dan met seks?

[00:51:14]

Wat ik toen een heel logische verklaring van een logische dezelfde vond. En nu nu achteraf denk ik. Dit is natuurlijk totaal debiel. En wat moet ik hem daarmee gekwetst hebben? Of ik weet ook dat ik hem daarmee heb gekwetst. Dat is een beetje hoe ik. Ik word een beetje onverschillig ofzo. Allemaal uit Armgard. Hard? Ja, heel hard allemaal. Omdat ik gewoon denk dan ben ik het maar voor. Zo denk ik. Onderbewust, want ik wil het niet.

[00:51:40]

Ik wil eigenlijk gewoon je wil geborgenheid samen. En denk je dat nu je dat weet, dat je dat kan ondervangen? The proof of the iTunes in de pudding.

[00:52:00]

Het is altijd een beetje raar om. Ik bedoel, ik heb nu geen relatie, dus ik kan het niet proberen. Ik denk wel dat ik mijn laatste relatie ging drie jaar geleden uit.

[00:52:11]

Ik. Heel lang al liefdesverdriet gehad, nagedacht en ik ben nu eenmaal zo, maar alsof het nooit gebeurd is ofzo. Zo, maar je hebt het er echt moeilijk mee gehad.

[00:52:23]

Maar ik heb soms denk ik wel dat ik nu zorg van wel soort van dat ik er wel van die twee keer zoveel heb geleerd dat ik het nu misschien wel zou kunnen.

[00:52:34]

Tegelijkertijd denk ik ook na als het weer zover is, stap ik waarschijnlijk weer in dezelfde valkuil. Inmiddels ook 33 Hatim. Ja, ik hoop dat het helpt. De vorige was je dertigste onderuitgingen misschien nog wel 29 29. Bedoel je? 20 of je 30 jaar is? Natuurlijk ook wel twee verschillende dingen. Ja, denk het wel. Ik denk dat je gewoon. Ik denk dat je toch net met het ouder worden. Het leven wat bij of je jezelf beter gaat begrijpen ook.

[00:53:08]

Ook als je toch je eigen valkuilen en slechte dingen, maar ook goede dingen beter gaat zien. Ik vind dat wel heel leuk aan aan ouder worden.

[00:53:18]

Dat is ook het leuke aan ouder worden dat je ook patroniem begint, haar herkennen en dat je denkt dat je ziet. Oumar altijd als dit gebeurt, dan doe ik dat. Waarom doe je dat dan?

[00:53:28]

Maar ook in positieve zin. Maar dat is inderdaad heel leuk. Ik hoop dat ik het werk kan uitproberen. Ik hoop dat ik er een nieuw slachtoffer kan vinden op de straten.

[00:53:41]

Sopje? Nee, nee, nee, daar geloof ik niet. Ik ben altijd mijn man. Extra ben ik ook allemaal spontaan ViaVia tegengekomen. Ik heb bijna niet in glas dating apps.

[00:53:55]

Ik geloof wel dat dat. Dan heb je natuurlijk een hennig hij actief. Euh, mensen met mensen in contact komen, maar dat is niet. Is zin in de zakdoek niet? Ranjit Singh, niet zo leuk, vindt dat het ook een beetje dat het Lotsy hem moet helpen. Zoiets en dat je dan niet actief moet gaan zitten sturen en opzoeken. Ik denk dat het voor veel mensen werkt.

[00:54:28]

Maar ik heb daar niet zo'n zin in om op een EP te gaan of op Amanda's te gaan.

[00:54:36]

Het gebeurt wel eens, maar dan is het vaak gewoon zo dat ik iemand tegenkom of via een vriend of meneer nooit heb gebruikt.

[00:54:47]

Het voelt gewoon helemaal niet als iets wat bij hem past. Vrienden van mij doen het wel.

[00:54:58]

Ik heb het idee dat iedereen het doet tegenwoordig die single is, maar dat ben jij dus vind ik ook weer origineel als origineel.

[00:55:08]

Maar er zullen echt wel meer mensen zijn die het niet zijn. Alleen die hoor je niet, maar ik heb het idee dat hij dat doet. Daarom als jij. Dat heb ik niet. Dat doe ik niet en ik heb het dan ook nooit gedaan. Ik wilde van ouders ook wel eens verfrissend.

[00:55:22]

Nou, dank je wel niet helemaal geen waardeoordeel. Voor mensen die het wel doen wil overleven works.

[00:55:31]

Ik denk ik. Ik zou er niet, maar ik heb het idee dat ze dan toch dat hij dat er toch iets in jou is, dat je niet denkt dat er iets hoger is op school, maar dat je dat je toch het idee hebt dat dat de dingen gewoon hun beloop moeten hebben ofzo. Weet je dat dat je daar ook niet teveel in moet gaan zitten wroeten?

[00:55:50]

Dat klopt wel een beetje. Ik denk dat het prima is als mensen daar wel willen horen dat ze actief op zoek gaan naar voor jou. Gewoon heel puur persoonlijk. Maar voor mij.

[00:56:00]

Ik vind dat niet leuk om daar heel erg mee bezig te zijn om te zoeken. Ergens omdat ik denk als je Jorginho gaat zoeken naar dan dan wil je te graag.

[00:56:11]

En dan vind je niet de juiste, want dan heb je misschien een soort roze bril op omdat je het zo graag wil. Maar dit is allemaal in mijn hoofd hoor. Zo werkt het natuurlijk niet.

[00:56:22]

Nee, maar goed, we zijn het met jou, niet met hoe het werkt.

[00:56:28]

Ik wil op zich wel gewoon weer een keer met iemand zijn, maar ik wil het niet zo graag denken dat ik echt vind je ook wel gewoon een heel romantisch idee.

[00:56:38]

Bij liefst dat je vindt dat het niet te hard afgedwongen moet worden, maar dat het ook gewoon moet gebeuren op een andere manier moet gaan gebeuren. Het lijkt me ook ergens een beetje stom.

[00:56:48]

Als je dan gaat trouwen en dat je elkaar nog van Brynner kent, of dat wat echt prima is en wat heel veel gebeurd is.

[00:56:55]

Maar ik wil toch liever van jaar toen die aanvallen allemaal romantische, maar ik heb gewoon alle twee exen.

[00:57:06]

Die heb ik gewoon. Dat zijn gewoon heel leuk allemaal, gewoon zonder enige inmenging.

[00:57:13]

Je houdt ook van dat verhaal wat daarbij hoort. Je houdt van je. Dat je hen gewoon ontmoet hebt, wat gebeurd is.

[00:57:19]

En dat mag niet. Maar ik heb er. Ik heb niks tegen die Epsom. Nee, het lijkt mij niet zo leuk om dat te doen. Toen ik 33 was dat ook wel een heel bijzondere leeftijd, omdat Jezus Christus zo oud is geworden, is dat ook een beetje een zwak moment in leven is dat Janette richting weet je bepaald zelf dat je dan een beetje wordt wie je bent.

[00:57:48]

Voel je dat zelf helemaal niet?

[00:57:56]

Ja natuurlijk, ik begrijp mezelf nu wel beter dan ooit en ik ben er natuurlijk ook ouder dan ik ooit ben geweest. Dus elke dag.

[00:58:05]

Dus het voelt wel alsof ik veel stabieler ben dan een paar jaar geleden, zodat ik alles wou dat ik mezelf beter door heb.

[00:58:15]

Toen was je toen niet stabiel. Paar jaar geleden was je sowieso die relatie aan het forceren. Dat nog bijna als je daar aan denkt dat je denkt dat wat waar was ik mee bezig is.

[00:58:27]

Ik heb daar heel veel spijt van. Ja, ik heb gewoon het echt verkloot.

[00:58:34]

Ja nee, allebei die de jongens, die exen, die zijn gewoon hele leuke mensen.

[00:58:39]

En dan had je echt je leven mee kunnen kunnen delen.

[00:58:42]

Als ik dat goed had gedaan, dan was dat misschien wel gebeurd. Een leven is lang, maar goed, dan had het in ieder geval wat langer geduurd dan drie jaar.

[00:58:51]

Maar je vroeg iets anders. Ja, je bent destructief geweest. Erg uiteen wat we onszelf toch allemaal aandoen.

[00:59:00]

Nee, dat is heel erg. Ja, heel stom en rommelig en onbegrijpelijk. Een ander geheim? Nou ja, ja, ik denk altijd.

[00:59:12]

Ik.

[00:59:15]

Dat is ook de reden dat mensen geloven dat ergens denk ik die dingen moesten ook misschien gebeuren voor mij om iets te zien in te zien. Niet dat er een hogerhand aan het werk was, maar meer het moe. Het kon niet anders dan dat dat zou gebeuren omdat ik zo ben.

[00:59:29]

En het is aan mij om dat te veranderen, om dat te veranderen en om te zien dat ik dat doe.

[00:59:36]

In de hoop dat het lichaam misschien jouw leerschool geweest voor je grote liefde die je overmorgen gaat tegenkomen.

[00:59:46]

Dat zou denk je toch altijd een beetje grappig dat het toch een soort kosmisch besef zit.

[00:59:52]

Ik geloof heus wel dat je niet in een God gelooft, in iemand die dat allemaal zit, een bepaalde persoon per persoon. Maar er zit toch iets. Een soort soort diep gevoel in jou dat dat bepaalde dingen onafwendbaar zijn.

[01:00:04]

Misschien zal moeten zijn of dat het dat het gebeurt zonder dat het per hun materiaal zelf te sturen is.

[01:00:10]

Ik denk dat het een soort berusting is, ook met dat soort van je kan het actief allemaal gaan doen. Maar je kan ook gaan denken.

[01:00:20]

Altijd net zoals je op school geloofde. Ook kan dit schoolwerk het niet zo goed, maar is het wel iets wat ik wel heel goed kan. Dat zal gebeuren. Daar zit een zwart gevoel van predestinatie. Ja, maar dat is het niet. Het is meer berusting. Ik heb niet het hele lot, maar ik heb niet het idee dat dingen van tevoren vastliggen.

[01:00:41]

Nee, toch wel dat je dingen moet laten gebeuren omdat ze anders omdat ze toch ook een soort van onafwendbaar zijn. Omdat ze moeten gebeuren. Zullen ze gebeuren?

[01:00:50]

Dat denk ik wel. Blijkbaar en waarom staat er voortaan op je arm? Dat is een tatoeage met mijn eigen is in mijn eigen handschrift. Met een stok gezet in Thailand. Pijnlijk. En nee, dat valt heel erg mee.

[01:01:08]

En die heb ik gezet eigenlijk toen mijn laatste relatie uitging als een zwaard van iets om mezelf eraan te herinneren. Voortaan ga ik het goed doen. Ja, je kan er van alles achter zetten. Het is een soort. Ik vind voortaan een heel mooi woord. Het Izoard van hoopgevend, hoopvol dat je moet leren van het verleden. Het leven Tim, je moet er wat mij dan? En dan heb je dit straks allemaal. Heb je het leven beleefd en dan krijg je antwoord nee, nee, dan krijg je niet te horen wat je nou precies, waarna het terecht was gekomen.

[01:01:46]

En kan je niet. Als je daar toch over berustten hebt kan je niet erin berusten dat het gewoon dat dit het gewoon is. Ik denk dat ik misschien de komende jaren van mijn lef de resterende Yeager van mijn leven daar mee bezig zal zijn en dat het me uiteindelijk wel zal lukken denk ik. Maar berusting in het is niet dat ik nou heel grote ik het een tijdje geweest dat ik dacht dat ik dacht verdomme, hoe zit het wat oneerlijk dat we hierin terecht zijn gekomen.

[01:02:15]

Dat niet iemand ons kan vertellen waar we dan in terecht komen. Maar dat is niet.

[01:02:19]

Ja, het is grappig, want ik zag die aflevering die jij mij stuurde van je nieuwe programma The Outsiders. Of tenminste is een gezapige maar nieuwe aflevering. En met die man die dus dus overal complotten in zit en hogere machten aan het werk zijn, enzovoort. Jij moet hem heel goed begrijpen dat hij daar een beetje van houdt.

[01:02:39]

Maar wat zeg je waarom? Waarom jij hem goed moet begrijpen?

[01:02:44]

Omdat jij ook denkt dat er dat er dat je dat je eigenlijk in iets zit wat je niet helemaal kan doorzien, dat er een groter iets is of een een dimensie of een iets iets. Iets wat je niet weet, wat je niet helemaal kan doorgronden, maar waar. Wat heus uit te leggen zal zijn. En dat heeft hij eigenlijk ook bedoelt. Hij gaat er dan nog wat verder bij. Allemaal complotten en merkwaardigheden.

[01:03:07]

Maar hij heeft ook de idee dat we in een systeem zitten wat we eigenlijk niet niet doorzien. Of wat de meeste mensen niet doorzien. En heidelibel.

[01:03:14]

Ja, alleen maar hem is het natuurlijk wel echt zoiets van schade regeringen complot. 5 geen wona dus zeker. Ik snap wel zijn creatieve geest, maar het gaat een kantel die je niet meteen begrijpt. Nee, maar het hele idee dat je in een systeem zit wat je niet doorziet, wat moeilijk te doorzien is en waar je woorden aan probeer te geven waar je aan worden probeert te geven.

[01:03:41]

Dat is. Dat moet je. Dan moet je gewoon begrijpen. Dat snap ik wel een beetje, maar maar niet. Ik geloof niet dat je met dat wij straks worden gevaccineerd en dat er nano robots in onze aderen zitten die niet over ons hoofd gaan en dat de regering dan de 5 geen master harder aandrijft en dat wij dan allemaal gehersenspoeld worden.

[01:04:00]

Geloof jij nog ooit zo krankzinnig? Ja, ik weet niet wat jij hebt, wat je van visioen hebt gehad na het ballonnetje, maar je kan altijd gekker.

[01:04:13]

Misschien? Dank je wel, Tim. Als je al deze inzichten in je lijf. Jeetje, moet ik sorry garanderen.

[01:04:24]

Sorry, ik vond het verrukkelijk. Maar er waren natuurlijk ook een ramptoerist moet je zeggen als je ben zeker. Dat is helemaal waar.

[01:04:32]

Maar ik vind het. Ik haat het van ramptoerisme bij mensen zoals jij, dan bij dan bij Fritz. Ik wil juist gewoon het ramptoerisme.

[01:04:40]

Gewoon om om me heen te zien, de hele tijd.

[01:04:43]

Maar wat vond je? Daar heb ik tenminste wat aan.

[01:04:45]

Wat vond je? Zeg maar. Ik ben een gamenieuws als zeg maar interviewer van dit gesprek. Wat ga je straks zeggen als je thuiskomt? Over dit gesprek? Hasselt Alleenmaar dat. Ja, ik vind het een heel moeilijke naam om samen te vatten waar, waar? Wat ze precies? Ik zie, ik zie Nouwens. Een gesprek zal als één geheel. Dat dat dat sommigen. De nuance zit heel erg in alles wat je gezegd hebt in de verloop en het verloop van het gesprek.

[01:05:20]

Ik denk dat dat heel moeilijk samen te vatten is. Daarom vind ik ook interviews schrijven veel minder interessant dan dit doen wat ik nu doe.

[01:05:27]

Omdat Namek juist zeggen de hele interactie en in de volgorde dat ik heel strak vroeg op je leipe. Hoe zit het dan met de liefde? Dat zijn? Dat zijn belangrijke momenten en dat krijg je nooit terug als je het gaat monteren of het gaat opschrijven en componeren.

[01:05:45]

Het gaat allemaal om dat soort dingen.

[01:05:46]

Dat soort momenten en reactie, enzovoort. Wedervraag DMS stelt zoals deze dus, dus ik vind dat bijna niet niet samen te vatten.

[01:05:57]

Heel slim, goed gedaan, maar ik vond het wel heel leuk om meer te leren kennen.

[01:06:03]

Ik vind het toch wel raar. Ik vind het toch van te smullen. Doe je dat om je dan die obsessie met het heelal in het antwoord op de grote levensvragen hoe het toch zit en dat je niet op een design wil vinden?

[01:06:18]

Ook leuk dat er helemaal pathway bij. Zonder precies uitleggen waarom. Maar toch klopte het woord hiervoor. Denk je dat Tim?

[01:06:32]

Dit was met Groenteman die we normaal meteen de beste scheids groenteman maakte Sobotka samen met Daan Hofstee Fundels. Volg op Instagram met Groenteman een mail sturen, een podcast met een ESS op het eind.

[01:06:45]

Het Volkskrant.nl geef ons vooral lekker veel sterretjes. Ik lees de Volkskrant omdat kennis van zaken bij mijn geruststelt daardoor sterker in mijn schoenen voor staan. Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen. Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl Slash en leest de krant tot acht weken voor. Maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden.