Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo, mijn naam is scheids Groenteman en dit is met groenteman in het nieuwe Normaal, waarin ik vanaf nu wekelijks op bezoek gaat bij iemand om te praten over het leven en wat er verder zal. Altijd ter Tafel komt deze keer bij acteur Eelco Smits, voorheen van Toneelgroep Amsterdam en bekend uit allerlei films en tv series. En nu speelt die samen met Minou Bosingwa. De voorstelling Niet Vaders.

[00:00:23]

Wat die precies inhoudt, dat bespreken ze al meteen te zien in het Landbouwbelang. Maar vind je het vanzelf? En luister nu naar mijn gesprek met Eelco Smits. Elke Waar zijn we nu moe zijn een meerwaarde? Waar is dat in de Bommelerwaard? In het zee tussen de Maas en Waal, daar is de Maas. Ja, twee minuten lopen ze Maas en twee minuten lopen daar is dit het Land van Maas en Waal.

[00:00:53]

Na de begint officieel net iets verder, maar dat zegt we altijd wel. Als mensen ga ik niet voorliggen bij jou.

[00:00:59]

Dit is heel principieel over zitten doen. En waar kom je zelf vandaan?

[00:01:03]

Oorspronkelijk in Brabant? Voel je Brabander?

[00:01:09]

Nee, niet echt. Nee, nee. Voel je je iets niet, voel me uit niks dan zoveel rustig. Ja, ik voel me geen brouwerij. Komt ook bijna nooit meer niet uit woede of zomer. Leef je ouders nog? Ja, maar moet je daar niet zijn? Dan ga ik soms heen. En euh. Maar die ze zijn nu Griekenland op vakantie.

[00:01:35]

Halfjaar een halfjaar. Waarom hebben hun boten? Gaan ze na een halfjaar varen? Wat heerlijk.

[00:01:41]

Kunnen je ouders goed leven hebben? Die snap die hoe je in het lijf moet leiden? Ja, volgens mij wel. Ja ja en die bedenken dan gaan we dat doen.

[00:01:50]

En dan doen ze het ouders het uitlenen zit ze daar wel net. Een storing was net een stroom geweest, gaat haar goed en haar vader zou rustig doorheen. Nee, ze hadden wel last gehad, maar dan voor nog feestruimte en dan zijn ze bij een storm in dit land.

[00:02:06]

En kan jij goed blijven? Vind jezelf? Mmm. Euh. Je haren je rijk lijkt je op hen daarin. Meiden in het wel, dat het Thingol moeilijker maakt voor mezelf, meer dan zij dat voor zichzelf maken, zei de vrouw vaak tegen mij van. Wij spreken van doe maar maak je niet zo moeilijk.

[00:02:26]

Ja, precies.

[00:02:27]

En waar jij Margrietje zelfs een moeilijk Naya. Allez allez Ziekeren, maar wel veel minder furore. Vroeger was dat wel erg, maar dat leer je af. Ja, dat heb ik wel afgeleerd. En heb je daar hard aan gewerkt? Of is dat vanzelf reductio hard aan gewerkt? Dat is echt een project geweest. Ja het. Ja daar therapie hoor. Heel lang en wanneer besloten van nu. Nu moet ik. Nu moet ik dit gaan. Nu moet ik me best gaan doen met mezelf.

[00:02:54]

Wat minder moeilijk 2009. Maar dat weet je. Dat is echt. Dat is. Dat is een scheiding. S.N. Ja wel ja. En waarom was dat in 2009? Dat problemen had met relaties met vrienden nog jaren ligt toch echt ook wel echt aan mij dat jou zulke dingen moeilijk gaan en. Ik vraag ruimte, het is een hele mooie voorstelling gemaakt. Ik heb hem gezien op video weliswaar, maar je trekt ermee door het land. Ja, euh.

[00:03:19]

Samen met jou. Ja, hoe noem je dat? Euh. De moeder van jouw zoon en de niet biologische moeder van mijn zoon. Jamie no. Bosingwa breekmes. Bosingwa, Bosingwa.

[00:03:30]

Ik noem ze altijd die klemtoon. Ja en euh, jullie hebben daarin eigenlijk. Euh ja. Jullie gezamenlijke ouderschap onderzochten voorstelling en daarin geef je ook veel van je prijs over jezelf. Ja, vandaar dat daarvoor ook nogal.

[00:03:47]

Ja ja, openlijk naar en ook de reden dat je hier woont is langzaam, maar heeft ermee te maken. Daarom begon ik daar ook over. Ja euh, want zij woont hier in de buurt met haar wonen om vriendin en jullie kind een minuut lopen hiervandaan. Ja. En was het voor jou een stap om hier te gaan wonen om die reden? Ik zat dus na te denken over wat is nou precies de reden? Want ik kan u voorstellen ook niet echt te zwaar?

[00:04:12]

Ja, maar dat mag niet, maar het was wel een enorme stap.

[00:04:15]

Het was wel toe om uit Amsterdam werden aantoe me uit Amsterdam weg te gaan.

[00:04:19]

Ik wilde iets anders met mijn leven.

[00:04:22]

Dus ben ik ook weggegaan met de richting Amsterdam en was alles wees dat die graag naar kan komen. Hier gaan wonen.

[00:04:28]

Heb jij gewoon hele duidelijke punten inlijft waarop je denkt ik moet nu iets anders gaan doen aangezien ze ook zo heel duidelijk wist van 2009. Toen ben ik gaan proberen aan mezelf te werken om het even wat lelijk uit te drukken. En vorig jaar had je dus een heel duidelijk punt in je dacht ik moet iets anders met mijn leven. Ja, ik ga weg uit Amsterdam. Ja, maar je hebt Jef. Jij voelt duidelijk moment dat je denkt nu moet er iets gebeuren.

[00:04:51]

Je gelooft wel ja van dan. Dan ga ik ga niet dan zitten wachten tot het vanzelf overgaat. Ik pakken ze wel aan.

[00:04:58]

Ja, en is dat dan een momentje van crisis? Of is dat juist in momenten van grote helderheid? Misschien dat je dat nu geldbriefjes?

[00:05:04]

Nee, wel. Als ik dan limbs dat besluit genomen begint te crisisland wil ik een huis gaan kopen. Heb ik daar natuurlijk. En dan moet alles anders ineens talent. Hoe krijgen om spullen in dat huis nieuwwaarde? Ja, en hoe krijg ik die badkamer voor me?

[00:05:15]

Alleen al dat soort, daar krijg ik heel veel stress van. Ja, van praktisch en half maagzweren en puur praktische dingen, maar ook omdat ik alleen ben.

[00:05:23]

Dat kan dan Baricco eigenlijk geen partner heb die dan zegt van Eelko gaat het zus en zo ja of GMF week veel. Ja de afwas doen. Dan ga ik met de makelaar bellen. Want dat soort dingen trekt veel stress van.

[00:05:34]

Ja, precies. Dan voel je t, dan voel je het alleen zijn. Heel erg. Ja dan wel. En dat is echt letterlijk met maagzweren uit een hit. Je kwam er zo geroutineerd duidelijk dat je die al echt niet echt wel echt heel veel stress en naar de dokter moeten.

[00:05:47]

En het gedoe gedoe en achteraf gezeik tegen zo'n makelaar zou Bombello vrouwen zijn.

[00:05:53]

Maar ik koop nooit meer een huis en zijn ze nu weet je ze goed, moet ik voor je ook weer een helder inzicht en Ojani zou doen het zouden kunnen doen? Ja, maar dan dat hij me wil aangaan. Dat kost me echt een jaar van mijn leven.

[00:06:05]

Ja, maar eigenlijk vind je het leven dus best wel mooi. Dat paar sta je wel heel erg open voor manieren om het leefbaar te maken. Dat heb ik het idee. Ik vind het ook heel leuk. Ja, precies heel moeilijk.

[00:06:14]

En ik vind dat je vindt dat je veel zin in een leerproject zal ik maar zeggen. Ja, eigenlijk wel leven. Ja ja, maar er is wel veel te leren.

[00:06:20]

Ja, er is veel te leren, maar dat is met zo'n kind ook als het een vrouw was. Toen zij dat vroeger dacht ga ik niet nee zeggen.

[00:06:26]

Kan niet nee tegen zeggen, want dan is een kind stampvoetend. Wanneer komt het op je pad? Ik ken mensen die het hebben, daar waar dat anders gewraakt in Neben gezegd dan nu ja, nu had ik misschien wel een dochter van 15 gehad. En dat wil ik. Dat wil ik zo leuk is, dat weet ik niet.

[00:06:42]

Maar leuk was leuker DSM dan tankjager niet nee zeggen tegen zo'n vraag. Of ja, maar ik ga niet nee zeggen als ik ga niet meteen nee zeggen of ik ga er heel goed over nadenken en wist ik meteen ga ik dat ga ik doen. Wat ga ik doen? En is met die voorstelling ook eigenlijk? Als het aan mij vroeg ik alles in mij zijn gadverdamme wil kan me niet niets of zelfs een voorstelling maken daarover.

[00:07:04]

Want je houdt er niets aan van om. Mezelf zou op het toneel te kwakken. Nee, dat Douwe. Nee precies. Je had er meer van om gewoon Shakespeare uit je hoofd te leren en dat heel goed te spelen. Ja, eigenlijk wel.

[00:07:15]

Ja ja, want ja precies. Maar waarom zeg je dan toch geen nee?

[00:07:21]

Omdat het een te grote uitdaging is om jaja.

[00:07:24]

Zou het laf vinden van mezelf om naar neemt.

[00:07:26]

Ja precies. Dus eigenlijk ben je een en euh en angstig en conservatief iemand die zichzelf de hele tijd over de kling wil jagen om het om om iets anders te doen.

[00:07:35]

Volgens mij wel ja. Ik vind mezelf niet zo angstig. Maar wel euh, piekeren. Ja, dat wel ja. De problemen blijven zich proberen op te wegzinkt. De helft. Dat de hele tijd zijn.

[00:07:47]

Ja ja. En hoe geef? Vertel nog precies hoe? Dat ging retour toen ze gingen vragen of je een kind met ze wilde maken.

[00:07:54]

Het kreeg een mailtje met die vraag en ik kende de bylois moeilijk en had al heel lang van de toneelschool.

[00:08:01]

Maar dat was een contacten, zo'n beetje verwaterd. En toen? Oh, en zij zijn weg aan het helemaal opvoeden.

[00:08:05]

Dus je hoeft niks verder niks aan te doen. Maar het contact was dus verwaterd, dus uit het niets krijg je ineens na deze al lang mee.

[00:08:12]

Wij deden eigenlijk alleen maar Sinterklaas ofzo.

[00:08:15]

Dat virtualisatie nog is wel toepasselijk als je ook een kind gaat maken met elkaar. Ja ja, maar Sinterklaas Sinterklaas vieren? Ja ja, dat ds halen we samen. Dus toen dacht hij dat ze dat willen. Dat wil ik wel doen. En als je dan als je dan dat gaat doen, dan moet je.

[00:08:34]

Dan ga je eerst dat proberen. Dat is best wel tien, want het gaat ook niet meteen. Ging niet meteen goed de beter. Het schept een band. Had je wel de oude had die banden aan. En toen was ze in verwachting. Dan moet je naar de notaris voor zo'n contracten dus. En de tijd die was geboren waar we best wel weer bevriend. Ja, dat kan bijna niet anders. Ja, precies. Hij hadden ze heel duidelijk afgesproken van Jagan niet met de opvoeding bemoeien.

[00:08:59]

Voor dat niet een beetje jammer. Nee, dat verhaal rustig. Ja, ik wil rustig gaan, want er zit een klad in het contract. We hebben zo'n contract op laten stellen. Is dat eigenlijk soort standaard contract? Of is het eigenlijk niet zo?

[00:09:12]

Zo niet geïnteresseerd was ik ook destijds. Het zal wel. En het zal ook in het begin. Ik heb geen recht, maar ik heb ook geen plichten. Sascha beschermt me ook. Ja, dus inderdaad. Ook als de moeder zouden komen te overlijden of niet meer voor het kind zouden kunnen zorgen om wat voor reden dan ook. Ja, want nog heb jij niet de plicht om om de zorg op je te nemen. Dan gaat het niet automatisch naar mij bijvoorbeeld.

[00:09:34]

Ja. Won AHK klaar om voor je dan toch dit jaar geen nee tegen moest zeggen, want eigenlijk is het enige wat je dan doet is je zaad leven.

[00:09:45]

Daarom dat ik ook wel. Ik vond het een fijn idee dat er dat ik een kind had gemaakt wat er dan was dat ik iemand dat je iets had achtergelaten in de wereld? Toch wel. Dat is toch een wonderlijke trek havanna van de mens? Ja natuurlijk, maar de hele evolutie opgebouwd is, de man zelf wil voortplanten. Ik zag het niet aankomen bij mezelf dat ik dacht dat ik daar interesse voor opbrengen. Voor het gevoel voor die nieuwsgierigheid eigenlijk zou dat misschien ook, want het gaat in de in die voorstelling ook euh, uitdrukkelijk over je homoseksualiteit uiteraard.

[00:10:21]

Ja, en dat je dat euh. Dat je het op zich prima vindt. Zit je homo bent. Maar ook jammer. Ergens zou dat dan misschien toch een soort euh diepgeworteld gevoel zijn met je vertelt ook dat niemand het daar eigenlijk moeilijk mee heeft. Dat je bedoelt is niet zo dat je wordt beschimpt of of gigantische hordes hebt moeten nemen omdat euh in het open te kunnen zijn.

[00:10:44]

Ja, maar zouden er misschien toch een soort diep gevoel hebben van dat je de evolutie mist, of ze al of dat je dat. Dat je die dacht je dat je dat je dat pad niet euh. Op een of een soort eenvoudige logische manier kan bewandelen. Uhm.

[00:11:01]

Mja, dat denk ik wel. Ook omdat. Het pad wordt je dan wel gaan bewandelen, is zo euh. Er moet je alles hemzelf uit jaar broeikassen naar een gebarsten zijn, maar al in de hele wereld ingericht voor hetero's en voor je homo. Je moet het maar savaete, want mensen anders Meilegem, mijn hele leven, dat zijn heel mijn leven. Ben ik dan anders en je hoeft het niet te doen.

[00:11:23]

Kan er iemand? Die kan ook niet. Ik ken ook mensen die zijn homo, zij het niet. Ja, en die zijn in de kast. Die zijn in de kast. Het kan ook kiezen ervoor om dat niet te doen. Geen gedoe gedoe. Ja ja en en. En ja, het gevoel dat je anders bent en dat je Valve's toch handig geweest. Als het niet zo was dan moet je trotste.

[00:11:43]

Moet je er trots op zijn weet je, want dat is een volgende keer je ook tegen een keer je tegen. Dat dat dat. Dat stoort je een beetje. Ja, dat je dan meteen zou dat je extra vagant moet zijn en dame. Zeker nu de zords.

[00:11:55]

Ja wat die voor zijn karretje zo trotste op moest is niet dat ik.

[00:11:58]

Ik heb helemaal geen last van mezelf zou haat. Zou maar meteen zo. Hij ging iets te wilk toch met rust gelaten worden? Ja, dat vier. Dat vieren van de homoseksualiteit op een uitbundige manier. Ja, je zegt je kan het toch al. Je kan toch ook vieren dat je gewoon een en een leuke, introverte homo bent? Je hebt seks. Het was allemaal helemaal niet zo. Het hoeft helemaal niet. Mag natuurlijk heel erg extravagant, maar hoeft helemaal niet.

[00:12:22]

Je moet er zo voor gaan staan. De tijd weet je wel, want anders dan ben je niet trots.

[00:12:26]

Het ging zo. Ja maar goed, dat kind. Je had geen rechten en plichten. Maar euh, je je.

[00:12:36]

Je had toch het gevoel van het is goed als ik als ik, als ik jou maar voor plant kom zal aankomen. Ja, dat een soort derde. Dat geeft toch een soort intrinsieke bevrediging jou? Dat is ook echt zo. En hoe voelde dat dan?

[00:12:51]

Hoe was het toen het toen het zover was? Nou, dat was eigenlijk ook helemaal niet zo.

[00:12:56]

We wilden dat ik voor de eerste baby Vasse dacht, conisch van een soort kosmische klik, zodat ik ook niet zegt. Ik dacht ook altijd denk eigenlijk nog steeds als je wat ouder is, dan denk ik dat het dat het. Echter niet de niest vindt nu ook hartstikke leuk, maar dan na. Dan verwacht je dat er een soort euh, dat een deelnemer aan het Barmen kan hebben. Zo ja, precies ja. En is je leven toch veranderd sinds je vader bent?

[00:13:24]

Dat, welja, ja. Wat dan na een. Ik voel me toch ook veel verantwoordelijk voor iemand, want jij moet wel zorgen dat ik gezond blijf of dat ik. Euh. V m v. Het moet, als ik nu een partner zou vinden, moet het ook wel iemand zijn die met hem naar de Efteling kan bewijzen spreken. Niet zomaar die na enig gevoel voor moeten hebben. Ja, voor een kind. Ja, dat is wel echt zo.

[00:13:54]

En hoe iets hoe Eero is? Hoe is de opvoeding nu in de praktijk? Nou, zij voedden hem op zijn voor hem op en zijn naam. Maar jij bent papa. Ja, ik ben papa. De zon komt af en toe langs een. Ja, zit ze een beetje? Gaan we iets leuks doen of niet? Of euh. Ja, je bent de duidelijke aanwezigheid. Is dat wel? En ik noem me ook papa, wat ik ook wel gezellig vind.

[00:14:16]

Maar ik heb wel geluk dat zij. Geen dingen doen we vandaag echt niet over nagedacht, dat zijn geen dingen doen van de mens is het. De gast doet niets op zo'n school. Vinoodh, weet je wel.

[00:14:27]

Ja, dat loopt gelukkig wel ja, want dan zou ik, want dan zou ik ook niks te zeggen hebben. Nee, maar dan vervul je toch dat je daar.

[00:14:35]

Euh, dat je daar inwendig die er wel tegen in opstand zou komen. Dat zou je toch moeilijk vinden als zij keuzes zouden maken die helemaal niet jouw keuze zouden zijn? Precies dan zou ik daar zou ik last van hebben. Dan zou ik daar hebben niet over nagedacht.

[00:14:48]

Nee, maar dat had je misschien ook helemaal niet kunnen voorspellen dat je dat zou voelen. Misschien dacht je dat je daar veel laconiek over zou zijn. Ja. Ja, deze DVH in hun vrije school gaat of naar een christelijke basisschool. Wat maakt het uit twee daar nu misschien veel dieper gevoel over heb jij denkt elk jaar. Elf kleinere dingen ook Arne een appel eet op de achterbank of zo van de auto. Wat is daarmee? Dat wil ik niet het hier doet.

[00:15:14]

Je wil niet dat ik een appel eet op de. Nee, het is zelfs gevaarlijk.

[00:15:16]

De sneldiensten het liefst zich verslikte ik. Dan kan ik dat niet. Dan kan je niet handelen na dat soort kleine dingen.

[00:15:23]

En dat Maranhão hebben we nog nooit over nagedacht. Krijgen vier kinderen goud gewonnen? Deze Elko kan je maar op voet landbouwbedrijven. Dat dat soort dingen had ergens gelezen dat het volume van de olie ineens heel sterk. Ja.

[00:15:38]

Dat soort dingetjes. Ja, en dat zijn wel dat er spreek je dan met de moeders? Ja, dan zit het toch een beetje zo gaat dat ga ik niet.

[00:15:48]

Ja, dan zeg ik wel Goretti, dat mag met jouw belastinggeld was het. Dat is dan wel vader instinct. Misschien? Ja, en dat is dus heel erg hoe jij bent ook ja, want je bent het. Je bent dus een baccarat? Hebben we inmiddels geleerd. Dus jij dus. Dus jij bent van het. Het rampscenario's verzinnen? Daarin zie ik dat dossier zo. In je hoofd zie je veel dingen gebeuren die mis kunnen gaan. Ja ja, maar ik.

[00:16:14]

Ik vind ook. Ik vind het ook fijn om voor nu doet met hem zwemles, want de zwemles vindt dat zijn wnmc doen.

[00:16:21]

Groot item in de voorstelling. Ja, dus gaan we af en toe zwemmen. En dan vind ik ben ik heel streng. Ook merk ik dat uit. Niet de hele tijd, maar ik vind dan echt die dat moet kunnen raken als bijvoorbeeld los. Hij heeft, dan zou hem zo'n pak aan met van die schuimrubber dingen. En hij wilde niet dat ik hem loslaat en dan ga ik ben ik heel erg mee bezig. Dat kan de natuur, dat ding ik.

[00:16:41]

Dat moet ie dan echt van mij? Maar nogmaals, ik uit het niets ook ben, ik blijf heel jammer hoe dat voelt, zo'n kind al.

[00:16:47]

Nou, ik heb dat ook al interessant, vond ik introns. Zeker omdat het ook in die voorstelling gaat. Het is heel interessant voor zijn manier en heel veel van dit soort thema's op een hele goeie, terloopse manier aanstippen, vind ik. Maar ja, die natuurlijk in dit geval gaan over inderdaad de de vorm van ouderschap die jullie hebben, maar die uiteindelijk gewoon gaan over het ouderschap volgens mij. Maar het gaat ook over wat jij zegt dat je bepaalde eigenschappen die je hebt of de manier waarop jij in het leven staat dat je die persoon niet aan je zoon wil overgeven, ja klopt niet wil overdragen.

[00:17:22]

Ja en ik geloof daar dus niet in dat het kan. Nee, nee, het is allemaal niet ok. Je hebt afgehandeld.

[00:17:28]

Nou nee, maar dat bedoel ik ook met dit streng zijn. Ik denk als jij je streng voelt. En ook al zeg je niet alles wat je in je hoofd hebt. Dan nog zal je zoon denk ik voelen van OK. Nu staat er iets op het spel of nu is het spannend.

[00:17:41]

Nu vind papa het belangrijk dat ik dit niet snap. Het wel. Ik denk dat dat dacht dat je dan nooit over zou komen als een relaxte vader die alles maar best vindt.

[00:17:49]

Nee, nee, geef het Tropico. Ja, maar dat is misschien juist ook wel heel erg leuk. Dat hij jou gewoon leert kennen zoals je bent. Ja zeker, maar dat is. Dat is inderdaad iets wat ik. Dat zit ook in dat de voorstelling dat ik dacht dat Congo niet voorstellen dat. Dat het leuk is eigenlijk of dat ze hem na wat heb je niet in de hand natuurlijk. Wat kan je niet voorstellen dat leuk is?

[00:18:17]

Iemand zei iemand krijgt het. Hij krijgt natuurlijk een beeld van mij en heb ik niet zo heel veel over te zeggen. Er zijn wat jij niet zeg met het streng zijn en zou ik graag de hele Hilckmann. Ja, en niet alleen de Dessain zijn wel heel laat. Het zal jou beter kennen dan wie dan ook op de wereld.

[00:18:30]

Ja. Ruim dan niet op ingetekend, maar dat hoort er wel bij, maar dat is toch ook wel heel erg leuk om naar iemand zo goed gekend te worden. Ja, misschien dat ja, maar dat is misschien net wat je moeilijk vindt ook.

[00:18:43]

Dat denk ik wel wat je zegt en gezegd ook ik had iets. Een zinnetje schrijf maar ik kan nu ook wel topavond in je zet. In Engeland denk jij dat je het hebt? Euh, dat je het zo moeilijk vindt om intimiteit aan te gaan? Ja, precies mensen.

[00:18:55]

Ja, dat zeg ik. Dat wil ik niet doorgeven. Ik dat hij dat kan, precies wil dat hij dat kan. Dat is iets wat je Berzin is.

[00:19:01]

Maar goed, wat je dus inderdaad doet met hem is een heel intieme band aangaan. Ik snap nu dat je zegt van ja, dat vind ik. Ik weet niet of ik dat wil of kan me niet voorstellen hij dat leuk vindt. Ja, dat is ook. Door hier te gaan wonen zeg je natuurlijk ook een stap in die richting. Het kan ook in Amsterdam kunnen blijven.

[00:19:16]

En dan was je veel ver weg er iemand geweest? Ja ja. En de volgende stap is dan dat hier het idee dat de poorten open is Maasbekken in plaats van altijd dicht. Dat zijn dingen die ik. Daar moet ik. Daar ben ik actief mee bezig. Ja, maar dat is dus weer typisch in jouw lijn. Dat je dat je eigenlijk al alle restricties die je jezelf oplegt of alle moeilijkheden die je nou eenmaal hebt van jezelf, die wil jij gewoon actief doorbreken.

[00:19:41]

Ja, dan wil je dat. Wil je daar? Wil je tegen vechten? Ja, eigenlijk wel. Zodra je dat op. Ja dus. Dat is het nemen van een kind waarmee een intieme band aangaat automatisch al het. Het hier gaan dicht dicht bij hem gaan wonen, waarmee je veel benaderbaar wordt voor hem. En is de volgende stap eigenlijk het huis in de meest letterlijke zin zou openzetten dat hij ook altijd kan binnenlopen? Ja, dat zou ik dat is en het nu nog moeilijk.

[00:20:07]

Ja nou ja, de.

[00:20:11]

Kan me, daar gaat natuurlijk weinig mee echt mis. En euh. Maar dat vind ik vooral fing van moeilijk. Ja, dat was de. Terwijl Wayne zat stilgezet. Het kan altijd heel gezellig. Het is altijd open huis. Ja, bij de mama's. Ja ja, dan moet iedereen in en uit nieuwe zijn, zegt Wettige.

[00:20:30]

Met Al-Shabab gaat wel eventjes of een energiefonds voor eventjes goed aankloppen. Weet je wel? Ja, maar goed ook. Ja, gaat wel aan. Ja al.

[00:20:43]

Ik zou schatje, alfa eiwit zo kwetsbaar.

[00:20:54]

Hm, ja, want jij hebt het gevoel dat je dat jouw huis een beetje een cocon moet zijn. Ja. Dat het dicht moet zijn of dat het dat het op je eigen voorwaarde ik mag hier komen, dus het is niet zo dat je een kluizenaar bent die niemand toe wil laten. Nee, precies. Maar je wil het op jouw voorwaarden en momenten openzetten voor de buitenwereld. Precies.

[00:21:16]

Hij En dat die die angst voor intimiteit of het onvermogen om een intieme wat, wat, wat wat je roept op een gegeven zo veel mensen vies vuur. En ja ja. Euh, was wat, zei de therapeut erover? Nou, ik delen dit uiteindelijk. De conclusie was een vrouw dat ik niet zei Oh, dat was de conclusie. Zijn er verder niet mee doorgegaan met waarom dat al zo? Nee, omdat ik ook niet zo erg vind dat ik het dat ik dat zo blijf je.

[00:21:45]

Dat wil je gewoon. Dus Sam zeggen dat erkennen was de was het resultaat van de therapie. Maar zij zegt wel zei.

[00:21:51]

Ik ben ook al lang weg bij haar, hoor ze stiekem weg. Uhm. Ja, mensen, examens en wat ik zeg. Ik vind dat het contacten agenda heb ik dan voor de nacht met iemand en dan vind ik iemand leuk en een vorig denk alleen maar weggaan wegleggen.

[00:22:07]

Ja, ik kom natuurlijk misschien op de hak vanuit. Ooit iemand waarbij ik dat niet heb, of die dan weggaat? Ook na uren denk maar zou ik zelfs nadat ze weer terugkwam. En dat moet ik ook een beetje actief. Is het van de liefde of het zou geen vriendschappen? Needs Vroonen Liefde en vriendschap gaat alles wel. Sinds ik dus iets heb Bikram ja, maar mijn vriendschap is natuurlijk ook zo af, want daarvoor had je met vriendschappen ook moeite.

[00:22:30]

Ja ja. Als ik een strenge rouges leg dat ik dan uhm. Het kan dan wel streng zijn OM zelf valt ook wel mee, maar in ieder geval dat lijkt ik dan ook op andere mensen uit. Ja, dus hoeft ze maar iets verkeerd te doen. Daarom werden ze meteen meteen zao en werden ze weer gecommuniceerd. Dat jouw leven hij dat niet, maar wel heel. Inderdaad is hij wel blij, want het was onze zoon niet te handelen dat ze hem zijn game effe apprecieert.

[00:22:53]

Toen de drie dat op games hadden gedaan, misdroeg je eigenlijk gewoon in een vriendschap. Dan was ik veel te letterlijk, zegt de veel te strenge regels op eigenlijk offence.

[00:23:01]

Als je dan niet dat doet, dan kan je niet. Ja, want ben je dan voor vriend, wat natuurlijk gewoon zelfverdediging is? Dat is natuurlijk een manier om de vriendschap met zijn kalt te stellen en hemzelf inderdaad niet.

[00:23:11]

Ja. Afgeketst hoor. Inderdaad, en aan de grap is dat je natuurlijk dan wel wordt, want dan zegt niemand hem het. Nu weet het wel.

[00:23:19]

Ja, maar dat is natuurlijk last van mensen die niet gekwetst willen worden. Dat ze de hele tijd als een soort vooruitlopend was, er allemaal zou kunnen gebeuren. Gewoon die hele boel in mekaar laten flikkeren.

[00:23:29]

Precies. Ja ja. Louwerse zou bang gekwetst te worden. Nadat ze na. Zit dat diep in je gewone, denk ik? Ja, je kan je echt niet anders herinneren dan dat het zo is. Nee en dat je dat nu zou, die dan die woorden aangeeft. Dus eigenlijk ook voor t eerst ook op die manier over nadenkt. Want het heet dat. Ik zie het zelf uit Cronos dat veel te streng was en veel te hard in het Zijlmans heuveltje.

[00:23:56]

Euh, onderwierp aan regels die veel te hard beoordeelden op op redelijk futiele details.

[00:24:01]

Ja en dat dan niet kon laten gaan en mag geen moeilijke gesprekken en nog een moeilijk gesprek. Maar dat was voor 2009 precies. In 2009 is het keerpunt gekomen. Toen heb je de vriendschap. Heb je toen toegelaten in je leven? Ja, dat zou.

[00:24:17]

Ik denk ook vaak. Ik denk ook vaak als ik naar een relatie zou hebben, dan zouden die vriendschappen minder belangrijk worden. Dan zou je daarmee ook luchtiger ja dan hebben. Kunt het beeld beeldhoek altijd? Of dat zo is, zou dan de woorden vriendschappen van lachend koffiedrinken met elkaar beetje door de stad banjeren en het nai zin hebben. Ja, in ieder geval van het moet een diepe connectie zijn en ze moeten over exact alles exact hetzelfde denken als ik.

[00:24:41]

Enzovoort.

[00:24:42]

Dat is een wegdeel denk ik altijd. En B was heel verliefd geweest, Heleven? Ja, zeker. En hoe liep dat dan? Ik was dan ook verliefd op mensen.

[00:24:54]

Euh, we hetero's ofzo?

[00:24:57]

Of mensen die me echt niet zagen staan onbereikbare mensen per definitie per definitie. Ja natuurlijk. Ja, wie was jouw eerste grote liefde?

[00:25:08]

Heteroseksuele jongen uit je klas houden op de middelbare school zou jongens zo'n zoon wat konden zijn broer omgeving aan geen dopen komt een jongen vandaan.

[00:25:17]

Die had s ochtends op het land gewerkt met jou.

[00:25:19]

Ja, veilig. Knap hoor. Een beetje socialisatie dan uit van die dikke pols en hun vieze handen.

[00:25:24]

Ja, dan ging je heerlijk op. Naast de zwijmelen goed Zarate. Dat zet waarschijnlijk wel de toon voor de rest van je leven. Voor de rest van mijn leven.

[00:25:35]

En deed je dan een poging of deed hij het totaal niet? Helemaal niet. Nee, ik kan me nog herinneren zijn scheermes hadden ik een keer in het rood tegen je Nateus toneelschool. Zo deed de ferroceen bij deze middelbare school het middelbaar Swaegers gaan in Turkije. Ja, het moest ik tegen hem en het wetsvoorstel een heel romantisch gevecht hongergevoel.

[00:25:54]

Na. Maar het is wel een begrensde dat zo'n patroonherkenning dan ook wel na een tijd zouden worden verliefd op iemand waarbij het geen zin heeft en zodra iemand interesse in mij heeft een Kjaer de la Tammer. Het. Dat slaat nergens op, vond ik. Ik heb. Ik ben dat niet waard, dan denk ik minimum dat nu. Nu zie ik dat. Ja, zo ben je zelf langzaam aan het kneden tot het moment dat je gewoon een relatie. Euh ja, zonder al te veel ingewikkelde bij gedachtes aan kan gaan.

[00:26:23]

Ja, precies ja. En dat probeer ik ook echt hoor. Dat doe ik ook echt met je verlangt wel naar de liefde. Ja, niet alleen om iemand te hebben met wie je de makelaar die de makelaar voor je kan bellen, maar om gewoon samen te zijn.

[00:26:35]

Ja, dat lijkt me ook leuk. Ja, dat heb ik dus heel lang, heel lang buiten de deur gehouden. Ook een beetje nu. Gewoon een heel groot huis. En zit. Ik zou me de bank zoals ik nu eens denk dat er nu wel tijdens het iemand bij kan ja, misschien samen naar Netflix te kijken.

[00:26:48]

Ja ja, maar wat te noemen? Precies omdat iemand boven iets aan het doen is. Gezelliger dan een beetje wat voetstappen wordt ruime leuk. Ik had ook altijd dan. Ik dan. Euh. Heel vroeg op. Moest voor bij terugkomst. Omspeelde Van Buitenlandse Nachtschade A-senator. Dat vond ik zo kut dat ik nog naar bed moest. Heel vroeg, want moest waar ik veel had staan nog gezellig en nog iemand tv zou blijven. Kijk, als ik dan al naar bed zou gaan.

[00:27:12]

Dat je meezat.

[00:27:12]

Geluid dat je vroeger had als er nog vijf uur bezig was jij al in bed lag dat er gewoon nog wat aan de hand is.

[00:27:17]

Als dat er nog dat er nog iets extra zappend is voordat je wakker wordt. Ochtends zochten ze iemand dan alvast en jij een douche met iemand. Zet koffie of thee? Ja, dat is dat. Dat vind ik. Dat vind ik heel dat dat. Dat zou ik heel leuk vinden.

[00:27:28]

Ja, dat zou intimiteit. Ja. Een lief romantisch beeld heb je van de liefde en van heel kloppend beeld hartkamers. Dat is toch ook wel het heel erg leuke van een relatie hebben? Het comfort van een relatie hebben. Los van al het gezeik wat erbij komt kijken ze is nou net het. Is dit dan net het hele leuke natuurlijk? Ja, dat je inderdaad gewoon een een andere aanwezigheid hebt in je leven.

[00:27:51]

Maar dan moet ik ook minder snel uitgekeken zijn op iemand. Dan moet ik hoef ik een drankje drinken en daar komt nog maar een tweede keer langs.

[00:27:57]

Nou ja, maar dat is natuurlijk dat dat. Dat is natuurlijk rare mechanisme in jezelf denkt lijkt mij. Euh, waarmee je gewoon actief mensen buiten de deur houdt. Ja, wat je vroeger in vriendschappen deed door overdreven kritisch te zijn. Ja en nu misschien overdreven gevoelig zijn voor elk spoortje verveling of mogelijke aversie die je voor iemand zou kunnen voelen en dat dan gigantisch uit te vergroten. Dat is ook narcisme.

[00:28:20]

Heb ik geleerd dat je dan een gedenkt je die jij zo leuk bent, het eigenlijk bijna niemand is die. Daar moet dan wel van heel goeden huize komen om relatie met jou te hebben te hebben.

[00:28:31]

Jij zou dit narcisme zijn met jouw gedrag door jij gekweld wordt. Ik denk dat denk ik wel. Ofniet euro werd. Wat denk jij? Ja, ik ben niet, euh. Ik ben ik. Ik vind het altijd. Ik weet nooit precies wat de exacte euh omschrijving is, of de de exacte symptomen zijn van bepaalde persoonlijkheidsstoornissen. Nee, kijk ook niet. En ik weet ook niet wanneer het precies een persoonlijkheidsstoornis is en wanneer het gewoon het geploeter in het leven is waar we allemaal, maar we allemaal onder gebukt gaan.

[00:29:03]

Ergens is dat ook wel fijn dat je het GONA op kon schuiven.

[00:29:06]

Ja ja, het is uiteindelijk ook allemaal. En heb je. Heb je wel zo'n relatie gehad? Ja zeker? Ja vertel. Hoe ging dat? Dat vind ik interessant.

[00:29:14]

Dat was ook weer was. Echter nadat ze ook wel was was het wel heel leuk.

[00:29:19]

Jong-VLD ken ik van de toneelschool en die woont in Belgie en ben ik vijf jaar mee geweest. Dat ze alsjeblieft. Precies, dat was wel erg leuk. Maar. Maar woon in België Emanuelson had een prettige antenne en een of een duidelijke afstand tussen jullie namen. Ben ik ook in België gaan wonen? OK. Nee, dat gaan we niet wonen. Wat ook leuk was dat zij ons eindelijk iemand met toen was ik weer helemaal all over the place. En die moeten echt.

[00:29:42]

Die jongen moet echt hebben geleden. Waarom heet het? Het was echt afschuwelijk. Echt waar ze aquae, dat strenge Enzo.

[00:29:49]

Maar ook heel erg. Maar waar? Waar was je dan heel streng op? Bijvoorbeeld op hoe hij was?

[00:29:53]

En hoe? Hoe? Ik vind dat hij moest zijn en hij heeft het ook.

[00:29:58]

En dat ging hem net het vertellen of laten voelen. Ook dingen gingen bijvoorbeeld op vakantie als ik wilde gaan kan naar Noorwegen. Ik had geen rijbewijs en hij was een rijbewijs te halen zodat hij net dat rijbewijs lijkt me game hulpfondsen in hij en Noorwegen is. De Jong heeft alleen maar zo veel kraters. Ja en ik kan er maar kijken naar de Agamidae hebben kunnen de route uit je wel helemaal geen empatisch empathie voor het gevoel voor?

[00:30:23]

Het feit dat hij best wel eng herwegen moet bereiden in één week zijn rijbewijs, maar ook geslipt.

[00:30:28]

Zit je zo'n enge tunnel ergens in Stavanger? Nou echt zo? Het auto is gevlucht en dat is niet in orde. Het lag gewoon allemaal aan mij omdat ik zo dominant aan het doen hadden. Ik ben heel dwingend dan ja Wilding, iets wat de klok ook was. Deze maken van die voorstelling achter. Omdat ik mijn zoon dus heel dwingend vind en toekeek. Minuten van je. Wat heeft die van jou?

[00:30:52]

Dat hij helemaal niet dwingend. En toen ik dacht raad ben ik heel erg. Inderdaad, ook doet ie dat in mijn huis en het moet zo.

[00:30:58]

Zo moet zo. Mensen mogen wel langskomen, maar dan moet het wel. Zo dacht ik ook. Ik ben extreem. Zo ja. Ik denk dan dat ik van Lessen Fair, dat denk ik niet, maar ze wil dolgraag overkomen. Ja, precies, je denkt dat je veel meer lesgever bent dan je in feite bent. Ja ja. En iedereen? Iedereen zegt ook ja, dat is echt niet. Dat ben je echt niet moeilijk om een goed beeld van jezelf te hebben.

[00:31:25]

Ook daarin is het vaderschap vind ik heel erg nuttig. Ja, om in de voortdurende spiegelde en onderzoeksfase cliché, maar een voortdurende spiegelde voorgehouden wordt. Ja, het zou in hoe je jezelf gedraagt en ook in wat je terug, wat je herkent in je eigen kind. Ja, maar ook inderdaad, omdat je omdat je zo rücksichtslos met je met je eigen tekortkomingen geconfronteerd wordt.

[00:31:46]

Ja, precies. Maar ik heb wel. Soms had ik bijvoorbeeld ik was van de week. Bij hem kwam ik even langs waar ze iets met Lego aan het doen doen en hij wilde niet dat ik hem hielp.

[00:31:56]

En het is Kortenbergse wat kinderen doen, weet je wel dat je bij mama moet gaan doen? En toen ging zijn huisarts KVA omdat zij hem maar zo kort zie zijn. Het soort dat soms volume naar ongerust, een beetje ongezellig of soundblaster gevoel. Ik heb niet een lang traject met hem. Sané Het gevoel lost zich dan ook niet s avonds op bij het eten. Of nee, bij het voorlezen of voor de ervoor. Dat vind ik soms al lastig.

[00:32:16]

Ja het echt en die blikjes alleen maar heb ja is een duurzaam Benguela dank gekregen.

[00:32:21]

Dat je overzicht over het beeld dat nu gek lang, omdat ik steeds maar zo omdat je niet in zijn volle in zijn volle tijd zitdagen.

[00:32:29]

Ja, en als hij niet al zijn grillen meemaakt, maar soms is doux, soms heeft heel veel zin om het te zien.

[00:32:34]

Soms ook niet heel normaal, maar het bleef dan ook weer mails. Niet met je jammerlijk. Dan is er een contract, is getekend, enzovoort. Dus als je met handen en voeten gebonden bent, dan word je toe toebedeelt. Maar nee, dit is meer dan te, maar dat komt later dan.

[00:32:50]

Is dat anders? Gaat het goedkomen? Als hij ouder is en meer beschikking heeft over zijn eigen tijd? Ja, precies.

[00:32:55]

Hij naartoe kan komen als je er zin in heeft en jij de deur openstaan inmiddels ja en in precies zelf niet zo klein is en ook soms last heeft van zijn eigen nuke. Of. Ja. Dat ja. Was het voor jou eigenlijk altijd een uitgemaakte zaak dat je naam een creatief beroep wilde gaan doen? Ja ja. Nou uhm, ik wilde dat het was.

[00:33:19]

Het stond. Ik wilde heel graag acteur worden en als dat niet lukt dacht geboren GAK. Scandinavisch studeren met kansen omdat je naar Noorwegen wilde altijd.

[00:33:27]

Ja, want IJsland wil ook altijd IJsland. Ja, en waarom trokken IJsland je zo ontzettend?

[00:33:32]

Ik weet het niet. Ik mijn leven gehad. Wat raar is, het is toch over die fantastische de bomen. Elfde verjaardag? Vroeg een landkaart van IJsland. Zo vreemd en maar elkaar.

[00:33:41]

Dat is toch geweldig? Dat dat hoe? Dat je als mens zo in elkaar zit dat je op je op je elfde al een diepe fascinatie heeft voor een land waar je nog nooit geweest bent? Ja, wat wist je van IJsland toen? Niks dat je was ik. In de jaren tachtig wisten we ook niks van hem. Nee, dat was het. Die was dat nog niet eens te zijn.

[00:33:59]

Daar gingen de bibliotheekraad je van die platte boekjes wat je moest Cluny bakken.

[00:34:02]

Ja, waarbij ik ben 74 78. En had je zo'n boekje over IJsland en zag je zoveel zwart wit plaatje van een rek met stokvis? Weet je wel. Ja, maar ik zeg dit omdat ik o ja, omdat ik dat als plan B. Zult gij creatief plan-B?

[00:34:19]

Nee. En in IJsland dat dat. Dat herfstige had zich in jouw hoofd vastgezet. Heb je talent voor obsessies? Kan je heel diep in iets voor iets schelen, diepe fanzine fascinatie voor iets opvatten wat wij echt niet precies snappen waarom?

[00:34:37]

Ja, dat ook. Maar ook soms het donker haar niet dat boek leest. Of die serie kijken. Want dan ga ik me helemaal zo als wat gek naar helemaal mijn in vastbijten. Waar heb je dat bijvoorbeeld bij gehad, behalve met uitkerings of zoiets? O ja, dan wordt dat echt geen Mandan. Dan dan ook helemaal. Dat verzin geen nieuwe plaat. Maar goed, dat is anders. Maar ruim Zama, niets anders is hetzelfde. Ja, ik vind het fascinerend dat je dat je zou.

[00:34:59]

Een liedje dat je aan zo'n diepe, diepe obsessie voor iets kan opvatten. Ja, onmensen inderdaad. Of euh.

[00:35:07]

Ja. Is dat misschien ook de zelfbescherming met de liefste dat je eigenlijk bang bent dat je zo geobsedeerd door iemand kan raken? Ja zeker rijdraad zeker? Ja zeker? Absoluut, dat is het ook. Genk hebben. Begin ik die ouders veel te veel, kan helemaal niet ajo door de Lurz voldoende voor die andere ook niet leuk. Nee, dat weet ik er nog van toen ik die relatie had.

[00:35:30]

En Herman zou die onzekerheid en het dat een omslaat naar onaardig doen en dat ze weer haat.

[00:35:37]

Het hele circus laat maar zitten. Beter van niet. In de kiem smoren. Ja ja, die obsessieve kant is natuurlijk juist ook hartstikke leuk. Is het natuurlijk ook heel leuk dat je zo gefascineerd en geïnteresseerd fascineert door en geïnteresseerd in iets of iemand kan zijn. Maar dat is ook iets wat je de hele tijd een beetje probeert in toom te houden door bijvoorbeeld niet naar een bepaalde serie te gaan kijken en niet verliefd te worden. Ja ja. Ja, ja, je kent je eigen valkuilen wel goed en dat denk inmiddels ook maar dat ze misschien ook met jongeren die het ook jammer dat dat.

[00:36:10]

Dat had ik ook iets van de argeloze tijd in het leven. Weg uit spontaneïteit gaat het er wel van af. Ja ok, maar je had dus. Het was eens of toneelspelen of Scandinavie. Ja, vanwege je IJsland obsessie. Ja. En waarom was het toneelspeler? Hem weet ik niets. Dat is zo'n vraag van. Ik denk achteraf denk ik dat als je toneel speelde, ze wellicht ook alles vast dat heel prettig wil. Veiliger? Heel fijn.

[00:36:38]

Oh ja, van de acht tot elf is alles wat je doet bepaald zijn zijn drie hele veilige achtste elf jaar gelijkertijd. Ja, er ligt alles vast en heb je al eens alles afspraak en licht. En ja, het is aan de ene kant in het Kreatief en aan de kant is het inderdaad ook heel erg gestructureerd. Ja dus. Dit bedoel, als je schilder wordt dan moet je op zo'n wit doek elke keer maar weer gaan zitten uitvinden hoe het moet.

[00:37:00]

Na twee jaar heb je toch een tijdspad en dat is ook het soort toneel waar je, waar je waar?

[00:37:05]

Waar waar je?

[00:37:05]

Waar je voor geen omzet de absolute fan van goeie, goeie grote rollen spelen. Ja, ja, dat vind ik. Dat vind ik het leukst en nog steeds. Waardoor deze voorstelling ook over jou eigenlijk een euh. Een stap in het duister was zeker? Ja, ik weet het.

[00:37:19]

Nu vind ik het heel leuk om in te spelen omdat het nu af is, maar ik snakte echt naar de tijd dat dat de tekst er was. Al was het maken daarvan vond ik best wel lastig. Hoe gingen jullie het schrijven na?

[00:37:30]

We gingen eens over praten en dan weer over een onderwerp improviseren of waar zou kletsen dat ze opnemen en dat dan terug luisteren. Die zin is grappig. En wat dan nog wel? Maar dan weer over praten. Maar we hebben heel lang mee rondgelopen omdat we vorig jaar but een previous in Den Bosch toen door Korona is uitgesteld is opgenomen, liepen we. Anderhalf jaar lang liepen medicijnen sneeuw mist.

[00:37:49]

Ook nu was zo'n lekker doortimmerd ding geworden. Ja maar maak ik vond ze ook omdat ik daar dus ik. Ik heb overal een mening over en ik denk. Raken we alles lost op het. Was het niet te doen.

[00:38:01]

Simpson zelf vat vol tegenstrijdigheden. Maar ja, minus en die werkt altijd zo. Dus die die je. We hebben ook best wel niet gebotst, maar wel west botsen van het dat we zijn hij tot elkaar steeg. Ja, dat maakt de voorstelling ook heel interessant. Dat zie je ook gewoon vanaf het eerste moment dat jullie totaal verschillend zijn. Ja, wat zij belangrijk vind.

[00:38:23]

Dat denk ik alleen maar van needed to be with you. Het is een smakelijker ook, dus dat is best wel een zoektocht geweest. Ja, en eigenlijk eigen tegen jouw natuur in. Ja ja, heel erg. Ja. Dat ik op GMS zei Want ik wil wel. Ik doe wel mee, maar heb me dan gewoon ga ik wel ergens op het podium zitten en dan hou gewoon mijn mond. Maar ik wil niet begrijpen dat ik ook dacht hoe.

[00:38:45]

Ik moet nu ook iets om zelf inleggen.

[00:38:48]

Anders dan wordt het een concert. Ook niks mee. Anders word je ook helemaal over overruled aangehaald. Precies toen dacht er nog vaak over het intimiteit. Dat is inderdaad iets waar ik mee zit in mijn leven.

[00:38:57]

Ja, dan ga ik dat geef. Geeft dat aan Minou. Weet je wel? Zei Dan Hover over dat zij wil dat een kind door meerdere ouders zomen. Noem zijn opvoeders, vaders, moeders. Euh. Dat er meerdere kinderen en meerdere ouders om één kind staan vanaf de basisschool.

[00:39:12]

Zij vinden echter beperkt als een kind twee ouders. Hij is helemaal zijn of haar wereldbeeld op de basis van die twee mensen moet gaan vormen. Ja, en dat is hem haar stokpaardje. Maar daar had ik heb dat niet. Maar als ik, als ik niks, omdat ik niks anders zijn of me overruled om het over. Want ja, afgespeeld. Ja dus dan moet ik ook nu iets doen.

[00:39:31]

En dat was waarschijnlijk wel goed. Ja ja, het grappige is dat ook de manier waarop jullie jullie punten brengen zangerige zo totaal verschillend is. De Cezar zegt zangerige heel veel staat heel veel te springen en is heel zwart. Een zwart soort flow achtige aanwezigheid op het toneel. En jij neemt af en toe.

[00:39:51]

Het woord zegt dan eigenlijk in vrij korte tijd een paar hele intense dingen, die dus allemaal evenveel gewicht hebben. Is dit? Wat dat betreft is het heel gebalanceerd, maar totaal verschillend. Ja ja, want in wat zij wilden ze het liefst iedereen een hand geven in het publiek. En ik heb het totaal niet. Nee, het eerste deel tegen het precies. Maar ik dacht de eerste keer te gaan doen, dat ook. Maar wat je wel bergings ben ik daar mee bezig.

[00:40:17]

Het zou me niet wat ik, want ik zie me niets is, maar niet. En ja, dus als als als jonge dagje van na, dan kan ik ga ik toneelspelen? Ja, dan ligt de wereld ook een beetje aan je voeten. Ja euh. En dan weet je ook dat je in een andere sociale wereld terechtkomt. Ja, dat is leuk. Ja, havenrichtlijn misschien? Dat zag je misschien ook zitten. Ja, maar je gaat dan naar zo'n cursus gaan is ook leuk.

[00:40:42]

Als je een puber bent, dan zeg je op de ja in Tilburg en Londen is heel belangrijk vinden dat je. En was dat leuk, die cursus? Ja, dat was echt heel leuk. Ja, vertel het erg hier.

[00:40:54]

En dan ging dan woensdagmiddag na school fietsen daaromheen een aan lager dan gelijkgestemde en dan geen voorstelling maken over het liefst natuurlijk met heel veel teksten over lief stuk. Ik zoek dan Shakespeare. Zou Maria als zichzelf iets maken over gepest worden en het zoets. Maar dat is leuk om dan.

[00:41:09]

Maar toen had je al het liefst gewoon. Weet ik veel wat er allemaal Julia gespaard, tekstuele teksten, de van ja, het voelt ook het.

[00:41:17]

En het voelt ook het ergst op school. Nu het ook bij.

[00:41:19]

Zolang voordat je teksten gaat doen moet je ook eerst allemaal andere dingen ontdekken, enzovoort.

[00:41:24]

Iedereen wil altijd eerst afgebroken worden en weer opgebouwd. Dat zodra. Of een ECMA is lipstick maken? Wanneer gaan we dan wanneer gaan, wanneer we gaan van Clausen uit het hoofd leren die u zo goed mogelijk zeggen? Ja, precies waar je echt zin in? Ja ja, maar elke wat moet je dan diep gelukkig geweest zijn met Toneelgroep Amsterdam? Dat wordt dan echt. Dat moet. Dat moet je al wel heel aangewezen. Was het ook echt? Ja ja, ik bedoel ja, dat is jammer.

[00:41:48]

Zeg het. Het heet het summum van de tekst. Toneel. Goeie tekst. Toneel als je de was je nou ook heel gelukkig was ik heel gelukkig. Waarom werk je er niet meer?

[00:41:57]

Omdat ik. Ik was die afhankelijkheid wilde niet meer met je altijd, want je bedoelt als je er werd heel goed voor me gezorgd.

[00:42:06]

Maar soms heb je ook seizoenen waarin je minder dingen te doen krijgt. En als het twee seizoen lang gebeurt achter elkaar, dan kan je zuur worden of aan mensen om je heen worden zuur.

[00:42:15]

Of die afhankelijkheid van die vond de kniezen fijn en ik en ik was mijn positie in de. In de H. Het zijn positie in zo'n bedrijf vind als Sandel en daar wil ik ook uit. Dat als een heel jong gekozen zoveel jongens een heel lastig om om daar iets mee om daar iets anders van te maken.

[00:42:36]

Ja, dan blijf je het een beetje het ventje.

[00:42:38]

Ja, voor je gevoel voor Donnay wordt gekeken of in een vergadering op je wordt gereageerd of niet. Dat het respectloos was? Totaal niet. Maar de communie uit blijft hetzelfde en die is daar op de apenrots.

[00:42:49]

Die is daar en die reageert zo op jouw Herrijgers het SOBI. Je hebt een jarenlange vete met die. Maar je kan wel goed spelen. En dat ze daar wil ik echter uit.

[00:42:58]

Ja, je zit in een in een in een sociale en in een hiërarchische structuur die bijna niet te doorbreken is. Nee. En dat heeft dus niks te maken met of dat vervelend is nu. Het kan het prima naar me. Wat dat betreft een prima positie gangs en speelde ook hele mooie rollen. Ja, maar dat ze daadwerkelijk uit? Ja dus dat blijft lastig. Maar op zich het feit dat je gewoon lekker elk jaar een een naamgevende dat elk jaar wordt, maar dat je dat je toch heel vaak een lekkere Chiracs kon spelen.

[00:43:22]

Dat is ook Galvani en in Upson en weet ik veel wat gewoon van die van die echte lekkere toneellessen kon spelen die je niet bij elkaar hoefde te improviseren, maar die gewoon een goeie tijd goed geregiseerd. Ja, daar genoten van van de.

[00:43:39]

Ja, maar het is ook dat ook met die plek te maken, want soms wordt het nu ook wel benaderd door een doornam, door en door mensen of plekken van hun gaan nemen.

[00:43:49]

Een louche symbiose. Nee, u had het met regisseurs te maken of met de kwaliteit van het werk daar.

[00:43:57]

Niet dat ik zou, maar ik denk. Niets van. En nu kan ik. Eindelijk ga ik daar mijn best doen. Dat heb ik niet. Het is bovendien iets wat ik nog graag zou willen spelen en dat ga ik dat niet voor mezelf regelen. Dat is het ook niet, dus ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Dat zijn een beetje. Nee, maar ja, goed, om een hele big band voor jezelf dreigde is ook wel een mens hoor.

[00:44:13]

Mensen het regelen dat maar je dan gaan ze gewoon die directeur bellen. En dan ze zeggen jij nog gaat iemand bellen? Werkkleding moet best zijn. De gewelddaad regelen dat dat. Ja, dat kan je op poten zetten. Zo zit ik niet in elkaar.

[00:44:25]

Nee, maar ik denk dus ook dat jij Eelko van heel veel, eigenlijk heel veel. Maar goed, zoals ik net als je bent met een vat vol tegenstrijdigheden dat je ook gewoon heel veel liefde voor gewoon aan sap van dat goede ensemble toneel. Ja, zeker van zoon van zo'n groep mensen. En nu af en toe waait er is iemand bij of eraf? Ja, maar dus anders dan dat je nu zelf iets uit de grond gaat stampen. En dat helemaal.

[00:44:48]

Je vindt het ook lekker om gewoon in zo'n traditie te werken zeker? Ja, inderdaad, wat je zegt dat je met permanent een club bent, dat je als je gaat repeteren. Ze elkaar al zo goed kent dat je daar kunt Gunnewijk spreken niet meer kookouders. Ja, dat ding hoeft uit te zoeken. Dus dat vond je het heerlijke en tegelijkertijd het moeilijke van bij. Bij gauw het gevestigd gezelschap zèta ja. Ja, zeker en ook ja. Ja, dat is het ja.

[00:45:15]

En heeft het toneelspelen je gebracht wat je hoopt Antonina als als jongetje naar toneellessen Tilburg ging? Ja, ik vind toneelspelen wel heel leuk. Waarom is het leuk?

[00:45:27]

Uhm, omdat het bedwingen van het soms door dingen van leer over mezelf verder mag, kan je nooit zeggen dat je dingen leert over zelf, maar dat je anders gaat.

[00:45:38]

Hallo. Waarom ga je niet zeggen dat je dingen leert en wat de ander dat denkt?

[00:45:41]

Dat moeten andere mensen maar bepalen. Maar soms ben ik helemaal een rol bezig. En ik, dat vind ik wel heel. Hoe dat voelen? Schrijven naar de wereld kijkt dat stuk ook leuk dat je met schrijvers bezig bent of met regisseurs? En dat vind ik heel intens om een tekst gewoon heel diep te doorgronden. Om te begrijpen wat precies dat is. Nou, daar leer je toch heel veel van, ook over jezelf? Dat is toch het hele leuke van heel intensief met iets bezig zijn?

[00:46:02]

Ja, met iets zinnigs. Ja, dat is zo dat ze dat van de leukste naam en dat heb ik dat nu minder met die teksten die ik zelf schrijf. Dat ken ik door een GMD ken ik dat.

[00:46:12]

Want dan ben je eigenlijk meer jezelf aan het. Ja, ja. En er zitten inderdaad schrijvers zijn die die die zo diep in zichzelf kunnen graven. Ja, dat is misschien de gave van een echte grote schrijver. Ja, dat je helemaal in de. In de in de zwart krochten van je eigen ziel terechtkan om daar dingen uit te halen. En dat dat lukt is raar genoeg meer. Met met vragen dus misschien een manier haar met teksten van velen met eigen repertoire ten huwelijk.

[00:46:35]

Dat is het. Daar kan je dat era uithalen, dan dingen die ja, enfin, dat voor jou geldt dat in elk geval Psychidae. En is is jouw relatie met je collega's? Is of was die intieme? Niet met iedereen, maar. Behapbaar rigy wel Kaine door sommige mensen. Jij denkt dat je daar ook niet aan ontkomt? Dat je net zegt wat je zegt over je zoon het hierzo. Zo ziet het met collega's ook. Zo is.

[00:47:04]

Ja. Maar dat is misschien juist weer heel prettig voor iemand die dat moeilijk uit zichzelf toelaat, dat je dan in een situatie zit waarin je dat eigenlijk, waarin het niet anders kan dan het zout toe te laten. Dus deze heb je. Heb je eigenlijk een soort geformaliseerde structuur waarin je heel intiem moet zijn? Dus dan heb je ook niet echt keuze om het niet te zijn. Ja, precies ja.

[00:47:24]

En daar zijn ook wel dingen gezegd of zij me tegen me in het over mij Hilko zilver hoofd, dat Königs roze voorhoofd heb. Iets over een nylonkous dat heel erg gelijk. Maar ik zie dat vanzelf en me niet. Dat is ook wel ja. Dat is net zoals de dwingende ja ja.

[00:47:42]

Maar ja, het is dan ook maar heel erg raar dat je dat dan dus in eerste instantie denkt. Wat een onzin. En als je dan in tweede of in derde of later dan toch gewoon blijkbaar dat gaat schiften in je hoofd en daarover gaat nadenken. En dat je dan denkt ja, het is eigenlijk wel raar ja dat we ook dit al wat aardig eigenlijk dat iemand het dat opmerkt dat iemand zich zou in jou verdiept heeft dat hij of zij dat zit.

[00:48:01]

Ja, dat vind ik. Dat vind ik voor fijne. Hij was dat wegga met Amsterdam, net zoals hier naartoe verhuizen ook een soort of misschien een kind nemen of in therapie gaan.

[00:48:13]

Ook een soort soort tegennatuurlijke beweging die je dan waarvan je vond dat je het toch niet niet kon doen. Ja. Ja, heel erg. Want het is een plek waar je voor waar je makkelijk tot aan je dood kan blijven werken. Ja, en wat je misschien al wel met plezier gedaan zou hebben. En toch voel je dan. Dit is voor mij nu toch het goeie om te doen. Ik moet me. Ik moet mezelf hiertoe dwingen.

[00:48:36]

Ja zeg dat je een nisso. Euh, ja. Wil merkt dat er Eksaarde uitvalt en in het oud sits moet stoppen. Of moet ik iets anders? U moet ook iets anders mee gaan doen. Daar ben je dan ook heel resoluut in ja. Was dat niet lastig voor jou toen nog? Wanneer heb je was als tiener fasten? Ook al zou dat je heel resoluut. Soms wist zich je iets moest doen of niet? Juist. En dat zal wel.

[00:49:01]

Heb je daar geen herinnering aan? Nee. Was je een lastige tiener? Niet na? Wel heel, wel heel ujm. Heel euh. Teruggetrokken? Haarscherp jezelf? Ja, volgens hem die voor zijn, voor mij mijn kameraad. En zou ik hem niet met mijn ouders. Ging er niet over praten. Maar dat kwam ook omdat ik dat zelf niet toeliet. Niet het niet. Dat zei de tiener aan mij vroeg of zou, maar dat ook niet.

[00:49:22]

Maar ik ging ook niet naar ze toe. Het is aan Genk heel erg, heel erg om Eiger mijn eigen wereld zitten. Ja dus. Je had een coming out op een gegeven moment, maar dan mocht zijn er niet over gepraat worden. Nee, daar werd niet over gepraat. Ook ook niet. Er werd niet over gepraat, er mocht niet over gepraat worden. Want misschien hoopte dat Anita misschien net als je lief dat weer niet afmaakt in het geval van da.

[00:49:44]

Daar wilde niemand over praten.

[00:49:45]

Nee, nee, nee precies. Denk dat ik dan ook had gedacht vanaf 6 uur van familie. Lastig? Ja, in dit geval zou een beetje was.

[00:49:51]

En hoe ging de commune uit dan in de praktijk? Wat was het moment natuurlijk?

[00:49:56]

Vertel dat aan mijn moeder. U had Stan al door. Heel, heel vluchtig ook. Als je zes zin er iets? Maar tussen de bedrijven door tijdens het koken of ze aan s avonds. Dus niet in een doos, niet emam en niet echt een heel duidelijk moment met je ze, al wist het al een beetje elk ervan. Zo nu en alles in jouw schaduw waarschijnlijk uit. Maar hier wil ik verder niet over praten. Waarschijnlijk wel ja. Of is je moeder ook een beetje gesloten?

[00:50:24]

Iemand net als jij? Maar ja, ook wel niet. Is dat dan ook niet precies? Ja, Infadels kapper ja ja, dat is per definitie niet gesloten. Iemands HKC zeggen zoals je al zei zoals je in die vorig jaar vertelt, in staat de hele dag te ouwehoeren, stond heel vlot. Ik neem aan dat je niet meer werkt, weet ik niet, maar neem ik niet meer mee.

[00:50:42]

Dat is iets. Het zit niet in zijn aard. Dat is ook omdat zijn beroep met zijn vak. Maar dat is niet omdat ik het leuk vindt dat praten. Ja, dat is best wel wonderlijk eigenlijk. Het is te koop, dus op zijn 19e of zelfs op z'n 16euro salon gaan staan nam hij natuurlijk in die tijd natuurlijk niet bezig met wat past bij jou?

[00:50:59]

Nee, dat was gewoon dit Karni. Ja dit moet. Dit moet. Dit moet haalbaar zijn. Ja ja, ga maar doen. Kan je eigen zaak beginnen en dan is het geregeld. Nou ja, geen vraag maar stellen. Ja, en daar hoort natuurlijk bij van dat je de hele dag zat te ouwehoeren.

[00:51:14]

Maar zei al je ouders allebei geen praters van nature als het zijnde iemand die hun ziel en zaligheid meteen op tafel gooien. Nee, ook niet. Mensen met heel veel vrienden zouden die zijn ook. Wat je zo op zichzelf of met elkaar? Ik heb een paar goeie vrienden en Montbard paar hele oude vrienden ook nog.

[00:51:29]

Ze hebben geen zin, geen social butterflies.

[00:51:31]

Met allemaal contact zou hij nooit met een grote Brabantse kring aan. Weet ik veel wie? Nee, nee, dat zit allemaal niet op. Grappig dat je dan toch ook hier in op je ouders lijkt? Ja. Ja, heel grappig. Dat vindt Roberts het drama van 40+ zijn dat je gewoon op een gegeven merkt dat je gewoon ja, onherroepelijk in je ouders veranderd bent. Ja, en dat hou ik helemaal niks tegen te doen. Is dat gewoon langs de loop der dingen is.

[00:52:04]

Ja, ik dacht is altijd dat het bij mij meestijgen met je eigen invullingen natuurlijk. Maar goed.

[00:52:08]

Ja, maar je dacht altijd dat ik ben homo, dus ik heb ze mij overkomt toch niet? Zie je dat? Ik ben zo anders. Ja ja, dat ze daar ben.

[00:52:15]

Ik ook omdat glijd ook. Gaat ook van me afglijden. Ik hoor helemaal mijn eigen Elko, want ik ben homo. Wil bijzonder, heel bijzonder. Was dat al? Ze zijn het vjja zo lastig, want moet je toch als het anders? Ja, ik denk dat als je wint toch ook weer met een heleboel andere homo's bedoel. Je bent wel anders dan de allergrootste standaard, maar ook niet dat je in zo'n piepkleine niche?

[00:52:41]

Nee opereert op liefdesgebied.

[00:52:45]

Maar het is natuurlijk ook weer lekker om het gevoel te hebben dat je een beetje anders bent. Maar wat heb je dan nooit gevonden? Het moet zo gevoeld. Nee, behalve dus dat je dacht euh. Ik ga een ieder. Ik wou in ieder geval heel anders dan mijn ouders.

[00:52:58]

Ja, want van ik heb dit dezes hele speciale Essed. Ja precies Tita die dans ben ontsprongen. Ja ja zelfs zal het voordeeltje misschien. Ja ja. En dat gaat, we zouden misschien kunnen ook we denken. Ga niet op hem lijken en is. Natuurlijk is het erg. Als je twintig bent denk je dat je helemaal helemaal los gaat vechten. Ja, en als je veertig bent, dan blijk je gewonnen toch in de val te zijn getrapt. Maar dan wel een gewone homo weer, maar dan erge omhaal.

[00:53:28]

Ach, wat maakt het ook uit?

[00:53:29]

Ja precies. Ja. Ik geloof dat 40+ een dingen, want ik reageer met Ward Camps die ook een vriend van jou is volgens mij. Over gepraat in in Tonto, nog in de kast mochten zitten, preken wonen of dat veel te Hatton haalt de Wikipediapagina van hem en thema veranderd zodat lijkt alsof ze nog geen 40. Ja ja ja, omdat hij via dat 40+.

[00:53:54]

Dat is een homo wereld. Is dat echt een ding gemeen is minder centrale ligging. Of ja, dat heb ik dus niet. Dat voel jij helemaal. Heb ik? Heb ik echt geen last van? Heerlijk. Heel erg. Hij had zo'n echt met hem te doen. Dat ik dat van Jezus, dat is ook erg.

[00:54:07]

Alsof je een soort keiharde houdbaarheidsdata soccer bent gegaan.

[00:54:11]

Nou, dat is wel zo, maar daar komen ook weer andere dingen voor. In de plaats wordt ineens waarde als je. Als je een baard laat staan bent bouwen. Wonen is een derby. Oh ja, en dat is dan ook weer heel aantrekkelijk.

[00:54:19]

En ja, ja. Want je hebt een nadeel voor homo's die hun Greiner Greiner altijd 39 blijven. Precies dat zwart wat het was waar toen ook aan het doen met zoeken. Broekema tot tot negenendertig vaak. Ja, ik blijf dat maar aanpassen. Ja, in een vliegtuig foto's. Maar dat is de moeite. Maar dat voel jij helemaal. Jij voelde dat. Dat zwaard van Damocles van die €40 voelde hij helemaal niet. Nee, behalve je hoofd hangen.

[00:54:43]

Nee, want dat is wel heel erg rustig. Ja, dat is echt zo. Ja. Ik vind het ook zo dom om over leeftijd te liegen. Ga wanneer het gaat toch waar en wat heeft het voor zin? Ja, ja, het is dom.

[00:54:56]

Maar aan de andere kant als we om te buiten door de buitenwereld op een bepaalde manier gereageerd wordt op een leeftijd. Ja, en je wil nog graag van alles ja. Voor het misschien als een zwarte op de enige optie of zo ja, maar niet sexy.

[00:55:10]

Ja, hier kom je haar strengheid. Milieustraat. Dat is iets deze week. Vjja, dat doe je gewoon door je niet te doen. Dat was je gaat niet waar. Waar eindigt het dan? Ja, net als waar heb je Verboom gelijk in? Ja, maar hij kan weer in empathie hebben voor mensen. Dat dan toch ja doen. Maar ben je wat harder in jou naar huis?

[00:55:30]

Eén van de Zwarte Hand lectures snap het wel niet. Niet dat hij dat doet, maar ik vind niet dat hij dat hoeft te doen. Nee, die ken ik dan denk jij.

[00:55:38]

Ja knoop jongen. Ja. Reiswieg je bent ja, hoe moeilijk dat ook is. Ja, dat is toch wel ja? Rep je toch mee staan? Ja dit. Dit zijn wel weer hele goede lessen die jij je zal gaan leren. Jij denkt ook dat het allemaal niet hoeft? Ja. Want wat volgens mij de eerlijkheid ook wel een soort euh, eigenschap van jou. Ja ja. Een sepsis, ja. Het is toch mooi? Ja, da's Moia dat maar dat.

[00:56:10]

Ja zeker. Het is ook soms. Euh, ik heb het een hele goeie vriend die die hem. Houdt daar niet van van. Die wil liefst tegenovergestelde. Die leeft altijd mee in een wolk van leugens. En leuks is een groot woord.

[00:56:25]

Maar uit leugentjes of. En dat kan ik daar bij botsen als op dat punt. Het vinden is heel confronterend. Waar moet? Waar moet het? Waarom moeten bij mij altijd de onderste steen boven?

[00:56:39]

Je? Moet het altijd authentiek en echt en eerlijk zijn? Behalve dat mijn tanden plaats bleken.

[00:56:45]

Dat Hone voor de opname ook in de drink geen koffie meer maar je vindt. Tanden bleken vjja ook al niet authentiek. Dat vind je eigenlijk al een soort. Daarmee doe je de waarheid eigenlijk al geweld aan. Ja, eigenlijk wel. Maar, maar dat had de goudkoers. Begon ik zelf last van te krijgen. Ik dus niet meer durfde te lachen.

[00:57:03]

En zo ja, omdat je dan in een film serie speelt. Met name Derk de Lint is een hele rij van sneeuwwit sporthart.

[00:57:09]

Dan had Jonas zo lang. Dat is ook jammer ja, waarvoor we nu worden kaal.

[00:57:15]

Dus dat het volgende ding zeker moet ik wil dat ook. Of moet ik bij mezelf? Ja? Wil je iemand zijn die dat voor dertigduizend euro laat fixen? Wil je iemand zijn die gewoon niet kan accepteren? Aftakeling? Gewoon gratis aanvaard? Ja en nee. En dat op een aantrekkelijke manier doet? Ja na in de. In de manier waarop je de twee opties geeft, is al duidelijk welke welke jij het aantrekkelijk vindt. Ja, maar dat is een G.

[00:57:40]

Dat is ook een beetje gevecht met jezelf, want je moet. Dat was een beetje een gevecht denk ik. Ja ja, want je bent ook ijdel blijkbaar. Ja, ook wel ijdel. Ja, ik ga dus gewoon Hookers wat door. Doe de haartransplantatie. Haartransplantatie maakt een verhaal van met jou ja leven, leven met mijn grappen over en dan heb je altijd haar verzint het allemaal heel ironisch gaan zitten benaderen.

[00:58:03]

Maar ondertussen wel gewoon met dat middel. Ik vind een hartoperatie ook niet zo'n mooi weekend. Ik vind jou haar dat.

[00:58:08]

Dat is dat je het superleuk haar eerst gewoon groeien. Maar jij ook. Dank je wel. En het zit een beetje. Warg is het wel. Betty hardtop? Dan krijg je altijd soms het hele recht. Echt zo gazon krijg je.

[00:58:20]

Ja, je ziet dit met botox denk je nooit. Tien jaar jonger. Je denkt altijd botox precies en heb ik s avonds plaats ingenomen. Lekker voor. Je hebt nog een lekkere volle kloppend hart dat je nee heeft laten doen.

[00:58:30]

Ja, want het is. Het ziet er Tonti natuurlijk uit. Ja ja, maar daar zaten ze eerlijkheid. Ik zou hem zelfs een zuurtje. Wel, het kan hier niet.

[00:58:38]

Zit je? Je maakt dit gebaar, het het gebaar of jezelf zit te gijzelen.

[00:58:41]

Euh, ja, denk je dan. Dan kan je op allerlei manieren benaderen en mee omgaan met huidtransplantatie, ja, en dat.

[00:58:54]

En dat dat gepieker van jou dat de hele tijd afwegen of je het einde wil of of het andere wil en jezelf ook wegen daarin in hoe authentiek je daarin bent of of je het goede doet. Dat voel je als een soort gegijzelde van jezelf, alsof je zelf aan het euh ja, aan het aan het aan het straffen bent.

[00:59:11]

Jaja, maar ik kan wel. Film dat tegenwoordig erg veel makkelijke uitstappen. Ja deze gewoon zeggen stop elkaar houden. Ja, zo erg is het allemaal niet. Dus aardig zijn voor mezelf en dat kan ik ook. Heel goed kan het? Kan ik dat? Heb je geleerd? Ja? Of heb je dat altijd gekend? Nee, ik heb geleerd dat. Heb je geleerd dat. Dat is 2009 geweest. In 2009 begonnen Translink begonnen? Ja. Leren om aandacht te zijn voor jezelf?

[00:59:35]

Dat is helemaal niet zo moeilijk. Tegelijk Dat het moeilijk zal zijn is vind je ja. Ik denk dat dat de grote euh zoektocht is voor mensen met niet echte problemen zoals honger of weet ik veel wat dakloosheid. Maar we zijn met ons en met al onze psychologische galante fans waar hij mee bezig zijn. Denk dat aardig zijn voor jezelf. Ja, dat dat de grote de grote puzzel is in moeten leggen.

[01:00:03]

Ja, ik denk dat ik denk dat ik met het strenge op anderen dat waardoor die vrienden. Als je streng op je aardig wordt voor andere waar je ook aardig voor jezelf.

[01:00:13]

Tuurlijk. Dus daar zal het dan wel. Dat zal wel iets de stoel iets in gang zetten. Fijn. Ja, en met mijn zoon is het ook fijn om het USGA. Nogmaals, ik herken bij mezelf het hele team een hele strenge vader en kan ik heel moeilijk actief Aurland. Zeker bij hun opa, die moeders ook benadert. Soms dingen ik ouder zou kan natuurlijk ook. Dat vind ik heel leerzaam als de muit gelijker relatie allang buikspreker. Zomaar één.

[01:00:37]

Dat de kiezer straks Sanchez vindt dat die geen appel op de achterbank mag eten, vind ik iets anders vind.

[01:00:43]

Dat het heeft te maken met het idee om het stikt in het reageren op een cadeautje. Weet je wel dat het. Hoe moet je reageren op een cadeau en hij krijgt die cijfers niet. Hij is niet blij met hoe je dan reageert en hij toont dankbaarheid niet genoeg. Ja, of hij toont gewoon dat hij zegt van dit vind ik een stom cadeau. Ja, zowat ook super eerlijk en authentiek. Ja, precies daar haal je weer van. Neen houden houders niet aan.

[01:01:03]

Ik zie me nog wel en niet van de wet, zei ze. Zij kunnen dat dan veel meer laten bestaan. De reactie laten bestaan? Ja, en dan zie ik dat bij hun. Dan denk ik o ja, een zoem ik uit en ik wat.

[01:01:14]

Wat maakt het uit in de loop verloop van zijn leven?

[01:01:16]

Als ik straks 30 is of 50 voor voor de zon, zegt het alleen maar iets over mij dat ik denk wat.

[01:01:22]

Ik heb helemaal weet je wel dat kadootjes is enzo, dus dat vind ik wel leerzaam. Het gaat hier dus alleen van mij om. Het was al langer als je een cadeautje krijgt, dan zeg je dank je wel. Ja, waarom eigenlijk? Ja, waarom moet ik hen dat gaan opleggen? Ja. Dat kunnen die moeders dus heel goed en dat is dus een geluk, want ja, dat had Disney van tevoren dat zij het zouden kunnen. Nee maar goed hé.

[01:01:44]

Het siert je ook dat je blijkbaar je eigen natuurlijke reactie bereid bent dat je bereid bent om je eigen natuurlijke reactie uit te schakelen. Ja, en gewoon te denken van nou, dat doen die moeders eigenlijk best wel goed. Laat een vrouw maar heel ondankbaar zeggen dat dit een stom cadeau vindt, ondanks dat het super onaardig is.

[01:02:00]

Ja, verder ook. Snap je dat?

[01:02:02]

Ik snap het helpt, maar dat is wat ik zei dat. Dat is die spiegel die je die je de hele tijd wordt voorgehouden dat je de hele tijd daar echt zelf moet reageren op hoe je kind reageert op dingen voor je kind is en moet je zelf op reageren. En daarbij voel je voortdurend van doe ik nou eigenlijk goed? Ben ik nou te streng of ben ik juist te laks? Of? Je moet voortdurend beslissingen maken die heel diep in je eigen wijze verankerd liggen en waardoor je voortdurend euh ja, er gewogen wordt door jezelf ook.

[01:02:29]

En dat zie je ook weer terug in je en je kind. Want alles wat je doet hij heeft ook weer effect. En het is natuurlijk euh.

[01:02:36]

Dat. Dat zal je ook snappen dat het een grote proef is voor elke relatie, omdat je de hint het inderdaad met elkaar moet communiceren en vermoedt. Hoe pakken we dit aan eigenlijk? Hoe doen we dat? Ha. Maar het is geweldig, ja, een kind is echt wel geweldig. Ja, daarom zeg ik ook altijd als mensen zoals ontmoet ik mensen CDA die diezelfde vraag waar ze ook al je moeten doen ja. Moedeloos van alle regeltjes en hoe je dat gaat aanpakken.

[01:03:04]

Je moet het wel doen, want er zijn zoveel momenten om. Diners kon opnoemen waar je in de eerste eeuw van Noma in heel veel van hem houden is, dan is dat toch nooit kunnen bedenken dat ik nu met hem molenvijver? Of het zijn wel, dat vind ik heel leuk. Ja, ik ben helemaal niet. Ik heb nooit een kinderwens gehad. Nog steeds noest, nog steeds niet. Dat denkt dat ik dat dat ook heel gezellig is of gezellig wilde.

[01:03:29]

Dat maakt het heel goed. Ik vind het een hele leuke zin. Ik heb nooit een kinderwens gehad. Nog steeds niet, zegt een vader. En dat maakt het heel gezellig. Ja, dus dan zie ik wel heel erg. Er zit geen sentimentaliteit om mij. Nee, het is heel ontspannen. En ik denk ook soms al gaan ze een weekje naar de camping. Zouden ze drinken met bijzonder?

[01:03:48]

Ja, ik Allegra van niks. Weet je wel. Het was alsof ik. Ik hoef nooit wat te doen hoor. Nee, maar het voelt alsof je een week vrij hebt. Ja ja, heerlijk. Ja, ik had ook heel anders dan op zaterdagavond vroeger wilde oppassen voor zaterdagavond. Kan me niet. Weet je wel. Dat is de zaak. Je doet al honderd jaar niks meer op zaterdagavond. Wat maakt het uit?

[01:04:10]

Zaterdagavonden zijn allang voorbij. Ja, die waren echt zo heilig. Kaartnummer? Vraag op zaterdagavond. Ik was wel braaf Ajuinlei zacht. En natuurlijk kan dat. Ja, dat is afgelopen.

[01:04:21]

Nu de Gaxa met een oude man geworden en een ouder geworden waar oma elke. Hoe moet die liefde nou in je leven komen? Waar ga je die dan weer tegenkomen?

[01:04:28]

Dat inderdaad we. Dat inderdaad wel. De vraag, want de commissie wil mensen langs nij.

[01:04:33]

Uiteindelijk zou niemand meer buiten willen wonen. Dat er nog meer mensen om Bonino mensen om me heen, Misa echter in in in the middle of nowhere zijn. Best relevant zijn ze heerlijk, vinden clubs, om het totale isolement ook echt te voelen. Alhoewel A wel naar Amsterdam er af en toe of natuurlijk geen kluizenaar? Nee maar. Maar dat gevoel dat je echt afgesloten bent van de wereld?

[01:04:54]

Ja, ook fysiek lijkt het heerlijk. Dat lijkt me zo fijn. Ja, een hutje in, in in het niks. Ja ja, dan kom je laat weinig mensen tegen. Ja, want voor het eerst in Amsterdam wordt het op Grinder, waar het een beetje een soort van Zouzou van zou kunnen hebben. Dat staat echt stil. Sopje in Amsterdam. Heb je al toeristenbus? Dat heb je altijd nieuwe mensen?

[01:05:14]

Ja, je waakt over. Heb jij? Jazeker. En hier staat zijn gewoon de boeren die hier in het dorp wonen en dan nog wat verderop. Ja, in Amsterdam stromen veel mensen door en er is natuurlijk een hele levendige gezien en misschien wel doordat ik nu ander werk af en toe hebben dat ik wat in mijn werk kwam. Ik ook vaak alleen maar dezelfde.

[01:05:31]

Zie je weer met Gijs Scholten van Aschat en Halina Reijn. Ja ja zeg nu nog eens een vers jongen van de toneelschool kan komen. Een deel van de voorstellingen waar je in zit. Ja, zo gaf een cameraman of nieuwjaarsreceptie in november niet.

[01:05:44]

Zo liet hij het de aarde. Die dan ook leuk en gebruikte Grinder nog.

[01:05:48]

Het is minder minder, want het is toch altijd bekend dat Amsterdam Rayen. Erdogan deed dat omdat.

[01:05:53]

Nou, ik deed wat in de buurt zijn. Wel leuk. Dat vind ik wel. Er worden wel hele leuke mensen hier in de buurt. OK. Ik weet. Ik zit hier op een sportschool. Nog niet zo lang en het werkt een meisje die ze zo knap en zo maar zo aardig zijn. Als je zo gezicht zou hebben in zo'n omzomen, zijn die zo aardig zijn ze ook?

[01:06:09]

Ja, precies. Dat vind ik wel. Maar goed, we waren helemaal heet afwachten. Nee, nee, dat zal wat aan uit het duo dat gij gaat niet wilt. Maar de jongens zijn ook een beetje zo. Ook een beetje zo gauw dat ze zo knap zijn dat ze in Amsterdam Al-Ghazali geworden. Ja, dat is dit jaar, maar ze zit daar niemand Verjauw tussen dan vroeger. Effe bingo bezig, maar ook met het Tsjechische domein.

[01:06:30]

Zin om in het weekend postkamer en hoestte je in IJsland gewijs inmiddels heel vaak, heel vaak? IJsland werkt voor het in de In The Gift shop van de kerk met een kaars. Zo'n knappe jongen, dat ding als je zo.

[01:06:43]

Je zou in Nederland nooit in the gift shop van een kerk werkt als je die looks had.

[01:06:47]

Dat vind ik leuke mensen. Stompje van een kerk in IJsland heeft. Dat zit zijn jongen. Er zit zo jongen, ik heb het diertje moeten hebben en die jongen was het gereis. Verjaardag? Ja, een IJslandse jongen, een IJslandse jongen, dat zou leuk zijn. Dat ik ook wel geprobeerd hoor. Nu moet ik volg zat hoor. Ja ja, hard hart. Ja, die moeten natuurlijk overleven. Je moet echt overleven in het.

[01:07:09]

In een in dat barre land. Ja ja, maar je bent dus vaak naar IJsland. Heel vaak ga elk jaar werken. Je hebt op je 11de en IJsland obsessie gekregen. Ja, en het land blijk je ook te geven wat je nodig had.

[01:07:20]

Ja haha, ja. Dat is wel echt zo. De pruillip wil graag over ons. Dat als het vliegtuig landt en krijgt hij thuis en dan weet ik meteen m'n weg en zou ik als het makkelijk. Terwijl die mensen heel hard en om benaderbaar zijn? Ja, maar misschien ben je zelf ook natuurlijk geen verhardde. Maar je bent. Je bent u ook een beetje gesloten, dus dat is waar je ook helemaal niet gesloten. Mumm? Goed, dat is is dat vat vol tegenstrijdigheden, want je bent geen.

[01:07:48]

Ja, maar in IJsland voel je dat, dat is dat je snapt dat land. Er is nog werk in de zaak kunnen wonen. Misschien is dat een volgende stap, maar dan weet je wat er moet gaan doen. Dat is er wel. Het is echt waar. Als ik nou de taal heel erg zou spreken uit je hele moeilijke taal en daarom gaan leren. Het is niet te doen. Dat is wel echt zo. Maar ja, ik blijf dit toch fantastisch dat er blijkbaar iets voorbestemd achtigs is dat jij als kind al voelde in dat land moet ik zijn.

[01:08:17]

Dat laat het land dat ook helemaal ingelost blijkt te hebben. Of in bleek te lossen. Raimondas? Ja. Misschien Eelko, op een dag James kreeg je een IJslands liefde na. En de. Maar dan moet je weer weg van je kind, dat zouden ze natuurlijk ook kunnen, dat nu ook weer gewoon naar Nederland. Een meisje. Ja, dat is wel zou Magda maar. Maar omdat het dus zo goed gaat ook dat die moeders en ik loop als je als je echt een IJslandse liefde vind.

[01:08:47]

Ja dan moet dat kunnen. Ja, dan ga ik niet te hard. Niet voor hem. Ik kan niet leven, kan niets hebben.

[01:08:52]

Je hebt al contract getekend, je hebt trijp plichten, maar ook je hebt geen rechten, maar ook geen plichten.

[01:08:56]

Ja ja. Ook daar zijn we nog niet. Daar zijn we nog niet things. Ik hoop het voor je al gewoon dat ik ook nieuwsgierig ben naar het verhaal. Mag je dan weer komen spreken? Leuk als je een buitenlandse liefde hebt gevonden. Zeker na een reis kom ik dan weer terug om naar IJsland rijk vaak het doelwit te zijn. Welkom. Leuk, gezellig. Kijk er naar uit. Dankjewel, jij goeddunkt.

[01:09:22]

Dit was met Groenteman een nieuwe normaal met Eelco Smits. Met name scheids Groenteman maakte deze podcast samen met Daan Hofstee. U kunt zich abonneren op deze podcast op alle mogelijke manieren. Je kunt dus een mailtje sturen, podcasts, het volkskrant.nl.

[01:09:36]

U kunt ons volg op Instagram met Groenteman en geef ons vooral lekker veel sterretjes.

[01:09:52]

Ik lees de Volkskrant omdat kennis van zaken hebben mij geruststelt en ik mij daardoor sterker in mijn schoenen voorstel. Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen. Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl, Slash nu en leest de krant tot wel acht weken voor.

[01:10:10]

Maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden.