Transcribe your podcast
[00:00:02]

Ik lees de Volkskrant omdat ik in alle hectiek even helemaal tot rust wil komen en omdat dit een moment is waar ik altijd iets positiefs uit halen. Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen. Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl. Slash Nu leest de krant tot wel acht weken voor, maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden. Hallo, mijn naam is Gijs Groenteman.

[00:00:28]

Ik zit niet in archiefkasten op de redactie van de Volkskrant nog steeds niet.

[00:00:31]

Ik zit thuis onder De Hooch slapen van mijn dochter om een interview aan te kondigen dat ik gisteren heb opgenomen. Ik was langs bij iemand met wie ik ook al heb getelefoneerd. Paar maanden geleden voor ditzelfde, voor deze zelfde podcast. Ze is zangeres, ze is rapper. Ze is mens, ze is nog steeds van alles en ze is fantastisch. Ik was bij d'r op bezoek vrijdag. T Is nu dinsdagochtend. Vrijdag de dertiende komt een nieuwe plaat uit.

[00:00:59]

Vlinders op alle manieren te beluisteren. Daar gaan we het over hebben en over de rest van het leven. Luister naar mijn gesprek met Stien den Hollander, alias 10.

[00:01:12]

Zo nam, maar zei me dat zij me in mijn huis hier al lang. Nee, ik denk mijn twee. Ik zit een leuk huis. Niet per se, niet per se. Mijn vorige huis was wat leuker, maar ik heb er wel. Ik vind wel dat ik het leuk heb gemaakt.

[00:01:35]

En wat was er leuker aan je vorige huis?

[00:01:38]

Ik woonde op de Prinsengracht en sowieso al wat verder.

[00:01:42]

Je woont nu in buitenvelder Lichtervelde. Dat is Amsterdam iets minder. Ik zie iets minder gezelligheid ofzo. Het is een beetje. Ik vind dat dit haar kijk.

[00:01:52]

Ik woon antikraak, dus ik heb gewoon ook niet zo heel veel te klagen. Maar het is een beetje dicht ofzo. Ik zit er heel veel kamers en het voelt allemaal hier heel donker en heel licht. Deze ruimte vind ik wel. Fnsw de woonkamer? Daarvoor heb jij een sterk gevoel. Geraamtes, ruimtes. Als je ergens binnenkomt? Ja, nou ja, misschien wel, maar dit huis moet gewoon nog even van mij worden. Een beetje. Het is nu al wel iets Megaland is kon ik je echt nog niet zo goed zijn?

[00:02:22]

Heb ik even gelogeerd. Af en toe voel je gewoon nog.

[00:02:25]

Ja, ik had nog geen warm water, geen verwarming en ik had de. Ik mag deze vloer niet verven. Ik dacht ik toen, het beton 50's is nog echte betonvloer.

[00:02:35]

Het was heel veel stof en het rook naar stucwerk. En nu zal iets meer zo. En je weet ook niet hoe lang iedereen mag blijven. Nee, dat onrustig of niet.

[00:02:47]

Ja, ik vind het wel rustig, maar het is echt een beetje een ja. De woningmarkt in Amsterdam is nog niet van mij.

[00:02:54]

Ik kon dan ook nog niet tussen denk ik. Dit zou op deze manier kan ik gewoon. Kan ik wel gewoon lekker even Amsterdam wonen? Ja ja, en je moet een plek hebben. Ja ja, zo is het nou eenmaal. En zo is eigenlijk wel heel fijn dat het wel lekker om zo. Thuiskomen in mijn eigen huis. Ja, en wat is het ding hier wat achter je staat? Die vlinder?

[00:03:12]

Ja, dat zijn de erfenis wiens vleugels zijn gemaakt voor het album. Hij heeft een Air Force One op obsessie. Ja ja, dat vorig jaar ook al over. Ja ja. En kijk je hier graag naar naar dit ding? Vind het heel leuk dat ik mijn huis mag staan. Misschien moet het hof gemaakt.

[00:03:31]

Peeters. Het heet Peterzon, Strauss, Peterson, Steau en dat zijn mensen die schoenen heel veel schoenen hebben en er weer andere schoenen van maken. En die hadden toevallig heel veel Airforce fans liggen en die konden dit maken. En toen zijn ze er begonnen. Ja, het legde hij gaat de horizon liefde voor de ervoor gewonnen hebt.

[00:03:52]

Ik vind het gewoon een heerlijke schoen. Nee, ik vind het. Ik draag al hé. Ik heb. Hiervoor heb ik het Venz gehad. Ik heb als ik eenmaal een schoen heb gevonden die.

[00:04:02]

Euh, goed voelt dan fing wil ik daar gewoon bij blijven en ik vind het altijd leuk om het zeg maar al die stappen die je zet. Wat er allemaal waar je zone eigenlijk al moet komen? Ja dus, dacht ik. Flotsam zeggen de geschiedenis van een paar schoenen uitgehaald? Ja Duijck uit kan. Omdat ze allemaal zelf zijn kan ik ze niet uit elkaar halen. Maar ik vind dat gewoon wel een mooie gedachte.

[00:04:27]

Of zo ja, waar je allemaal komt met de schoenen die hij draagt. En hij wil ook eigenlijk trouw zijn aan Ainsworth soort schoen die je dan hebt. Dus dan heb je eens wat schoen die je mooi vindt, zoals deze Nike Air Force One heeft. Daar wil ik bij blijven. Is dat een soort type? Zit er iets heel loyaal in jou ofzo?

[00:04:44]

Nee, ik vind het. Ik vind gewoon niet als iets mooi. Deze vind ik gewoon altijd mooi. Ik vind deze gewoon bij deze kunnen overal, altijd bij. Ik heb het niettemin niet zo verspillen dat ik echt mooi vind. Is Wat heb jij een? Heb jij een hoge kritische grens voor dingen over wanneer je iets mooi vindt en wanneer je het mooi vindt?

[00:05:06]

Ja, maar ik kan ook wel eerlijk zijn als ik ook veel koop ziek ben geweest van mijn leven. Kan ook, want die kan ook wel heel niet kritisch zijn.

[00:05:12]

Ja misschien wat je wel koopt omdat je juist zo kritisch bent. Zit je dan toch elke keer niet bevredigend vol trots?

[00:05:18]

Ja, dat het hoofd. Ja nee, ik weet niet. Ik denk gewoon ik ben een moeilijke quizzer denk ik. Dus nu hoef ik sowieso niet echt veel keuzes te maken. Op een dag kan deze altijd aan. Dan is het goed.

[00:05:30]

Ja euh. Maar ik ben wel inderdaad kritisch in wat ik. Wat ik koop en wat je wil hebben in je leven? Zegt je met de moeilijke kiezer. En daarom wil je het aantal keuzes in je leven beperken. Ja, je wil eigenlijk verlangen naar een overzichtelijk leven. Ja, ja, ja, ja. Heb je dat? Zijn er nog meer voorbeelden van dingen waarin je waarin je keuzes wil beperken?

[00:05:54]

Ik kan. Ik zou graag. Ik ben heel slecht in boodschappen doen of koken, want ik kan gewoon niet kiezen tussen de supermarkt. Daarmee kan gewoon niet. Hier is een Albert Heijn XL dat voor mij echt de hel.

[00:06:09]

Dat is echt verschrikkelijk. Kan gewoon niet kies. Ik weet gewoon niet wat zal ik doen? A sap of frisdrank of snoep of brood. Ik weet het vind ik gewoon te onoverzichtelijk, dus daar ben ik heel slecht in. Ik heb ook echt niet veel in huis.

[00:06:25]

En. Ik draag eigenlijk normaal altijd zwarte kleren. Dit pak is echt een uitzondering, heeft nu een bruin trainingspak aan, maar ik draag eigenlijk. Jij kan ook zo kijken. Ik heb hier een kleedkamer en daar controleren. Het is eigenlijk alleen maar zwart.

[00:06:42]

Die keuze heb ik ook gemaakt en ik heb ook de keuze gemaakt om alleen maar Red Bull te drinken. Dat is misschien ook als frisdrank drinken.

[00:06:51]

Nu heb ik niets in huis. Dat is echt. Dat is echt de enige reden. Als ik het had in huis gehad, dan had ik het als ik het nu al drink. Ja, ik zag laatst ook een foto van je op Twitter.

[00:07:00]

Ik vind het wel heel leuk dat je op Twitter zit. En wie van onder de veertig zit er nog op?

[00:07:04]

Ik ga heel 28 jaar, het hele jaar mei genieten van hobby's van mij. Maar wat grappig.

[00:07:09]

Gaat ze op het handje dat een foto van een blikje Red Bull en een sigaret. En dan bij van het ideale ontbijt. Toen maakte ik me wel een beetje zorgen over eten. Hier nam hij ontbijten opdat ik.

[00:07:24]

Ik begin elke dag met de Redbull Sensi Greetje. Echter al heel lang. Of het echt serieus is dat waar je trek in hebt s ochtends? Dat is eigenlijk het enige waar ik trek in heeft.

[00:07:39]

Wat is er zo fantastisch aan, red zich sigaretten, dat snap ik waarom. Ik vind gewoon lekker. Dit soort intens intens zoete smaak en Izzard zorgt hevige caffeïne kick die je er van krijgt.

[00:07:52]

Ja, maar het is. Ik had het lied van gisteren ook over. Het is niet per se dat ik echt een hele. Ik krijg er niet per se een kick van. Ik vind het vooral gewoon heel lekker.

[00:08:00]

Ik word in dit soort kaal Gumball. Het is een charged.

[00:08:03]

Het is gewoon een soort. Voor mij is het gewoon echt een soort kauwgom. Ik neem het gewoon wel, ik vind het gewoon lekker. Ja, ik doe dat ook echt al heel lang.

[00:08:12]

Maar je hebt dus ook besloten om alleen nog maar Redbull te drinken.

[00:08:17]

Na af en toe een kopje thee en een glaasje water. Maar je gaat geen cola drinken. Nee, ik drink niet echt cola. Nee. Nee, maar dat is gewoon dat ik weet gewoon dat ik dat lekker vinden. Ik had gewoon altijd elke dag wél. Dus dan denk ik dan het is. Het is ook met je ingeslopen, dat wel. Kijk, ik vind restaurants ook heel lekker, dus dat of Frans of samen vind ik ook lekker.

[00:08:38]

Maar Redbull gaat voor mij als het toch nog wel gaat boven alles over.

[00:08:42]

En is het. Is er een moment in leven geweest dat jij eigenlijk doorkreeg dat je kiezen zo moeilijk vindt en dat het voor jou heel goed is om je keuzes te beperken?

[00:08:54]

Uhm ja, sowieso is dat met met met eten.

[00:08:59]

Ik hou erg van eten, maar kan het nooit kiezen. Dus ik ben altijd een hele week niet per se in moeilijke eten. Maar het is echt supergoed zijn als iemand anders voor mij de samenwerken. Ja, hij krijgt een relatie en dan gingen we dus naar de supermarkt.

[00:09:13]

En toen kwam ik er achter dat ik wou echt dat ik daar toch over ga. Ik. Ik stond al 4 0 achter. Ik kon het niet goed begrijpen dat ik, als we dan naar de supermarkt en er zijn eet vanavond en SCCA. Euh ja, we weten niet wie. Het was eigenlijk elke dag hetzelfde. Omdat ik. Ik weet het gewoon niet kan een gewoon Nikica. En toen dacht ik wel oh ja, dit. Hier heb ik toch wel Heym?

[00:09:35]

Moet ik misschien op een punt aan werken?

[00:09:38]

Ja maar.

[00:09:39]

En dat kan je doen door te leren kiezen of door je leven zo in te richten dat je niet meer hoeft te kiezen door bijvoorbeeld een schema in je keuken te hangen. Op maandag eet ik spaghetti bolognese e.d. Dat zou heel goed zijn.

[00:09:50]

Ik heb deze zomer bijvoorbeeld bijna elke dag Murata gegeten met tomaat en met een broodje.

[00:09:56]

Elke dag, elke dag vind ik dat gewoon lekker ding, maar het gewoon. Nu zou ik het ook nog steeds wel elke dag kunnen eten, maar nu heb ik.

[00:10:04]

Uh, vaak minder tijd om echt veel boodschappen te doen, dan heb je net een fantastische plaat gemaakt. Euh, dat is natuurlijk ook één groot complex aan keuzes maken die de tijd doel. Kunst maken is ook keuzes maken. Ja, aan één stuk door. Ja, dat klopt. Hoe gaat dat dan? Ja, daar wil ik gewoon Silvain voor. Die kan. Ik vertrouw hem heel erg op zijn keuze.

[00:10:27]

Dat zou producer dj beste vriend heet.

[00:10:31]

Ja ja, hij kan heel goed kiezen. Hij weet gewoon de beste keus. Ik vertrouw hem volledig met keuzes voor muziek.

[00:10:38]

Hoe werkt jullie samen? Leg dat eens uit. We gaan er in de studio zitten en dan waar het Sisulu is. Dat zijn ze meestal in Amsterdam.

[00:10:47]

Hier in het centrum bij de Damp zitten TopNotch Studio. En dan gaan we. Gaat hij een opzetje maken en dan ga ik wat dingetjes. Nu die eroverheen en dan gaat hij het een beetje uitbouwen en dan begin ik gewoon schrijven en dan hebben we meestal gewoon liedje. Is dat moeilijk? Nee, dat valt wel mee. Als ik me, als ik een liedje niet per se full of een muziekje, dan kan ik wel altijd gelijk. Als het me niet echt pakt.

[00:11:13]

Dan kan ik ook heel makkelijk zijn gesurft, iets anders maken en ook een album selecties wel heel lastig, maar. Ik weet vaak wel als ik een een liedje echt het beste vindt dan ik weet wel een beetje wat ik echter beter liedjes vind zo. En hij uit sommige liedjes, zodat ik er dan niet op ben en zei Aja, ik wil. Ik vind wel dat het erop moet. En dan komen die ook gewoon op.

[00:11:35]

Ja, dan ga je dit urenlang afgezet wentelen met z'n tweeën. Nee. Is muziek misschien wel hetgene waar je nog het meest zeker over voelt in je leven als je het hebt over keuzes maken?

[00:11:47]

Ja, ik denk dat ik muziek maak, het minst stress ervaar. Zeker in het maakproces Captein. Ik vind dat eigenlijk altijd gewoon leuk. Ik heb ook niet echt het gevoel, want kijk, ik heb bijvoorbeeld ook nooit een keuze. Ik heb ook geen een keuze gemaakt, dat hoeft niet. Dat hoeft van mij niet.

[00:12:01]

De muziek is dat je rijper bent of zangeressen weet ik veel.

[00:12:04]

Of dat ik hiphop maak of chez Arno. Ik heb gewoon nooit die keuze. Dus die hoef ik ook niet per se te.

[00:12:09]

Maar omdat je eigenlijk altijd voelt wat er bij jou past. Maakt niet uit welk shannara het is. Ja ja, dat is een volstrekte gevoelsmatige kwestie.

[00:12:18]

Bedoelt is dat. Dat weet je eigenlijk gewoon van binnen.

[00:12:21]

Ja ja, dat kan ik ook niet echt uitleggen. Je kan ook als ik als iemand aan mijn vraag wat maken, wat maak je dan voor muziek?

[00:12:28]

Wat doe je dan zeg ik had gewoon ja, we leven niet iedere week gewoon. Dan moet je maar iemand anders vragen. En daar kan ik heel content mee. Ik hoef het van mezelf ook moe Koef mezelf ook van mezelf niet uit te leggen aan niemand.

[00:12:41]

Dat is wel lekker. Het moet een heerlijk gevoel zijn als je zo kan zeggen ik hoef mezelf niemand uit te leggen omdat je het gevoel hebt dat het zo sterk is. Zo duidelijk is bij jou van binnen dat het er toch wel goed uitkomt. En daar doen ze het maar mee.

[00:12:53]

Ja of het is gewoon. Ik vind het gewoon vet. Als ik het gewoon vet vind jaar.

[00:12:59]

Dan denk ik altijd. Ik hoop dat andere mensen het ook wat nemen. Ik vind gewoon F.M. Maar in mijn mijn realiteit is mijn. Iedereen heeft gewoon een eigen realiteit. Het is heel leuk om dan je eigen identiteit te schetsen. Dat aan iemand anders daar. Weer zijn eigen ring gemaakt? Dat vind ik. En dat is iets. Dat is iets heel gevoelsmatige dat. Het maakt niet uit of je gezouten boter of niet gezouten boter koopt, want ieder waar is jouw smaak?

[00:13:25]

Jij proeft die boter. Ik. Ik ja, mijn maakt niet uit. Nee, dat vind ik geen sinecure. Lekker, dat vind ik ook leuk. Of zoiets? Ja, maar dan heb je dus waanzinnig veel zelfvertrouwen.

[00:13:37]

Ook over die liedjes over de liedjes ben ik niet per se onzeker. Nee, nee, maar dat zal verrukkelijk.

[00:13:44]

Ja, ik las een oud interview met wat we nu niet helemaal over zullen gaan doen in de Volkskrant. Over je hele turbulente tienerjaren, gelijk en alle alle psychische problemen hierbij kwamen. En er stond ook dat je last had van extreme schaamte. Je had vroeger, maar dat is euh. Dat is zo apart dat dit staat. Er zou mij, dit staat zo haaks op eigenlijk. Dit is het tegenovergestelde van extreme schaamte die je over hebt.

[00:14:12]

Kijk ik, als ik al denk aan die extreme schaamte, dan heb ik al het gevoel dat ik nu rood word.

[00:14:17]

Ik heb er ergens aan het woord ja, dus het eigenlijk ook onprettig om het over te hebben.

[00:14:21]

Maar ik vind het gewoon. Ik heb van heel veel een rood wordt de angst en de mate dat wij, als dat reden is om een beetje hetzelfde als mensen die veel te gaan nalatige.

[00:14:30]

Ik weet dan ook games die al voor je hoeft te nemen wat jij zegt neem.

[00:14:34]

Ik vind ook. Ik vind het ook goed om het over te hebben, want dat is wel een beetje hoe het moet. Wat is mooi met je trotseren? Ik moet wel zeggen maar neuroot worden aan tafel en dan straks niet meer nadenken. Dat is bij mij wel een beetje een probleem, want de dingens van het gaat erover. Je hebt het gevoel dat je rood wordt. Dat vind je dan verschrikkelijk. En onderga wordt dat weer een heel ding. Dat je je bij wedstrijden niet kan gepieker van God.

[00:15:00]

Ik werd rood en het was zo genant ja, maar nu is dat wel wat minder.

[00:15:04]

Maar ik weet altijd als het herfst wordt, begin ik gewoon echt wat vrolijk te worden.

[00:15:08]

In heel veel situaties in de herfst word je roder wanneer, de zomer is bijna onzeker, maar als het winter beetje zo hoort, dan is het voor mij altijd iets onzekerder. En dan komt ook meer dat je bijvoorbeeld aan.

[00:15:20]

Ik vind het aan eettafels zitten. Dat vind ik altijd heel gemakkelijk. In de zomer hoef je niet zo vaak aan tafel te zitten enzo.

[00:15:27]

En ik weet niet altijd wanneer er tegenop.

[00:15:30]

Je vindt het aan tafel zitten en die hele constellatie van met elkaar eten en praten.

[00:15:36]

En dan word ik voel je al. De mogelijke gênante situaties voel je al in grote getale op je afkomen, terwijl als ik zeg maar.

[00:15:46]

Denk. Het is gewoon geen gegronde. Het is gewoon. Het slaat nergens op. Nee, zeg maar als ik gewoon stelde als ik weet ook dat als ik rood word dat de wereld gewoon niet vergaat. En dat is ook echt, dat weet ik. Daarom is het nu wat minder.

[00:16:00]

Nu kan ik ook gewoon wel weer denken dat hij zich helemaal heeft zich helemaal geen gecentreerd. Je punt van schaamte op het rood worden. Dat is echter Dintel rood natuurlijk ook weer een uiting is van schaamte. Maar het is eigenlijk dat. Het is een soort zords ding wat zichzelf in de staart bijt. Je bent bang dat je rood wordt en daar ga je voor schamen.

[00:16:21]

Ik heb zelfs. Ik heb zelfs hiervoor geen 1:13 gevolgd omdat ik gewoon echt dat was voor mij echt tot grote. Als ik eenmaal rood word, bijvoorbeeld op school werd, dan durfde ik ook niet meer naar school. Of als ik helemaal rood werd in de supermarkt, dan wilde ik ook niet netjes hubar.

[00:16:38]

Maar nu? Het is nog steeds wel aanwezig, maar ik ben nu wel iets meer. Ik zit wel zo goed in mijn vel dat ik het echt wel kan relativeren. Ja, en het grappige is natuurlijk S10 en dat is misschien wel zo, maar zeggen ook het is de essentie van kunstenaarschap is dat je dus aan de ene kant extreem gevoelig bent, waardoor je dus überhaupt bij gevoel kan en daar dingen over kan maken.

[00:17:05]

Want dat is toch wat je uiteindelijk in kunst doet om op één of een manier je gevoel vorm te geven en te delen met de wereld en aan de andere kant een waanzinnig zelfvertrouwen hebt om dat te delen überhaupt met de wereld. Wat natuurlijk altijd kwetsbaar en eng is. Je moet altijd doordat, door die door die die die die de prikkelende situatie van dat scheppen hebben.

[00:17:28]

Ja ja, maar het zo grappig dat je die twee dingen allebei moet hebben. Dat zelfvertrouwen en die gevoeligheid.

[00:17:35]

Ja ja. Maar het is ook. Ik denk ook het wel vaak wat egoïstisch van mij dat ik zo tenminste. Ik denk dat heel, heel veel creatieve mensen te hebben dat je gewoon neemt. Wie denk ik wil eigenlijk dat ik ben om dit te gaan doen ofzo. Dat heb ik al vaak, maar ik denk dat dat ook. Zo ken ik altijd wel iets heel menselijk.

[00:17:57]

Froukje is je manager, Stijn de toeverlaat. Ze zit hier gezellig op het bankje, de gezellige geratel op de achtergrond. Met wie zit je te mijden?

[00:18:06]

Froukje? Ja, Jan en alleman met Jan en alleman.

[00:18:09]

Dat schoot iedereen maar lekker door. Wat kletsen er wel verder. Maar waar is het met Froukje over dat je denkt dat je in een soort. Dat je soms, als ik bijvoorbeeld nu zou ik wel graag meer shows willen doen, maar dat heb ik nooit echt gevoeld ofzo. En dan denk ik stel dat ik dat nu echt helemaal zou omarmen. Stel dat ik bijvoorbeeld op een dag durf te gaan staan, het podium gewoon gedenkraam. Dit is gewoon mijn.

[00:18:31]

Dit is mijn hemel. Dit is mijn plek wat ik me dus niet kan voorstellen. Dan zou ik me dat niet kunnen verantwoorden. Ik denk er echt aan. We moeten Froukje wel niet denken, want het is dat verschrikkelijk egoïsme. Wolbert kind, doet ze dat? Dat denk ik weleens. Maar ook bijvoorbeeld wat kleiner, met bijvoorbeeld dat je gewoon denkt. Nou, dit is wat ik voel. Laat ik lekker de hele wereld lekker weten ofzo. Dat zeker dat ik wel.

[00:18:54]

Ik denk wel vaak goh, wat een egoïst ofzo. Ik. Maar ja, aan de andere kant, als ik het maken, denk ik er nooit zo over. Het is meestal achteraf ja, want dat is toch omdat het hele het hele maken van het liedje en er zelf iets is. Zelf voelen of je het goed vindt of niet. En of het of het klopt met wie je bent. Dat is eigenlijk iets volstrekt natuurlijk speciaal. Ja, daar heb je.

[00:19:15]

Daar hoef je nooit een soort tweede gedachten over te hebben. Of een ingewikkelde complex. Het is pas bij het als je het dan vervolgens moet gaan uitvoeren. En het moet gaan herhalen. En voor mensen in de ogen moet kijken als je het doet. Dan begint het weer ongemakkelijk te vinden.

[00:19:30]

Ja. Dat heerlijkheid zou geeist hoe dat werkt, vind je niet.

[00:19:39]

Ik vind het soms heerlijk, maar vaak vind ik dat wel. Hinderlijk. Maar wees blij dat je liedjes hebt. Ja. Nu zal, als het dan ook als het dan zeg maar liedjes op zichzelf, dan ook heel leuk was dan ooit een plaat met elkaar én samenhang heeft ofzo. Dat vind ik echt.

[00:19:58]

Wat hoor je als je je eigen nieuwe plaat hoort? Dat weet eigenlijk niet zo goed. Ik hoor heel veel blauw, het eerste lied heette eerst ook blauw. Ik vind het plaatje heel blauw ofzo, maar ik kan het altijd slecht uitleggen wat dat inhoudt voor mij. Ik vind het gewoon heel. Vind het spannend ofzo. De liedjes en de samenstelling en hoe het is symfonie heeft het Hemelsoet in elkaar laten overlopen en hoe het allemaal zo 1 te zijn is bedoeld is niet letterlijk een verhaal.

[00:20:31]

Wordt dit een verhaal van a tot Z? Maar het voelt heel erg als een eenheid. Die plaat. Ja. Heb je dat altijd dat je een kleur hoort mij of kleur voelt bij een liedje op de plaat? Maar dat heb je bij deze Hulster. Hij heeft, al zijn we altijd niet één kleur, maar ik heb deze plaat vind ik echt echt blauw. Als knecht aan denk vind ik het echt blauw. Ja ja, en dat bevalt me blauw.

[00:20:54]

Ja, het voelt goed. Het zit lekker. En wat zal blouse? Wat? Wat? Wat?

[00:20:59]

Ik vind het gewoon een randje. Hebben iets spannends. Iets niet per se iets. Het is het is niet heel, het is niet heel pies. Voorbeeld is het. Het zit wel goed of zo. Het is niet. Het voelde ook kloppen, maar het heeft wel iets van een soort randje voor mij. Het is voor mij ook al die liedjes zijn allemaal voor mij ook heel nieuw ofzo zo. Ik kan hem soms als ik kan ook nog steeds heel veel naar luisteren, omdat het voor mij nog een nieuw ik moet steeds denken ja maar dit gebeurt en dit is nu hier of zo.

[00:21:28]

Ja, ik denk niet. Je bent zelf ook een beetje verbaasd over wat het is geworden. Ik denk ook zo'n groep. Hoe is dit nou zo? Ja, maar ook omdat ik wel vind dat het vergeleken. Snows slijper, gewoon wel weer een hele nieuwe weg, is zo een heel nieuw boek. Net zoals dat je. Zo'n tiktak gezin van zus Grijzenhout dan met een voor kunstzinnige. Iedereen heeft het zeggen nodig dat de volgende boek zal het nooit.

[00:21:55]

Ik vond het een leuk detail. Als ik dan zou denken dit is gewoon echt een heel ander boek. Je kan maar helemaal niet. Deze twee boeken hebben helemaal niks. De één is een roman en vangerven van een tweeling. Je kan gewoon niet zeggen dit is echt gewoon één. Het is een stijgende.

[00:22:09]

Nee, er staat gewoon helemaal weesje wat je geen maakt dat je er aan begon. Of komt het er gewoon uit?

[00:22:13]

Portugal wel. Ja, ik had wel vrij vroeg. Ik dacht wel gelijk. Een paar concept had ik al uitgedacht, maar ik kan ook de ene week deed denken aan de andere week. Denk je nou, vergeet het weer.

[00:22:24]

Ja, maar ik had dat Voorlinden Concept al vrij vroeg al uitgedacht en uitgediept. En waar iedereen. Wat had je dan getypt? Wat? Wat, wat voor wat? Hoe? Hoe verwording dat dan?

[00:22:36]

Het eerste concept was een beetje knullig. Daar zijn we ook een beetje vanaf. Of Darwin? Daar ben ik van afgestapt. Maar vlinders is dan dat cocon. En dan had ik het zeg maar zo opgedeeld in verschillende fases van de vlinder zijn. Dus dan begint het bij een cocon. Dan komt er een faull, want je kan nog niet vliegen en dan komt het vliegen en daarmee uiteindelijk de vlinder. En dan had ik alle liedjes ook in zo'n categorie gestopt en had ik ook bedacht.

[00:23:00]

Dat was echt al heel erg in het begin. Ik zou het zo leuk vinden om om mensen waarvan ik hou een liedje te geven of mensen die mij inspireerde het echte liedje geeft.

[00:23:08]

En dan was het mijn plan om iedereen aan wie ik dat wilde geven. Dat ze hun Latijnse benaming van een vlinder uitkoos en dan de Latijnse benaming van die vlinder, zouden de titel worden van een liedje die hun heel vet vonden en. Maarja, toen later werd hen een beetje gedoe, want we hadden dat ook bij een cingel gedaan met het staat een beetje rommelig en vol. Ik vond dat hele concept ook een beetje zo verhuurde.

[00:23:33]

Kom ik uit mijn cocon.

[00:23:35]

Zijn geromaniseerde was wel erg letterlijk. En toen? En ik had ook nog toen al. Ik had ook nog. Net daarvoor was het plan om vier ep's te maken en dan water, lucht, aarde, vuur. Maar dat vond ik ook eigenlijk daarna Herbricht.

[00:23:48]

Wat is dit voor bio? Bio shift is doen kan. Vlinders gingen met room maken en ik denk wel dat doordat het concept al zo vroeg stond. Dat hoor je wel heel erg terug.

[00:23:58]

Dus ja, zijn heel veel liedjes en het zal letterlijk band gaan navolgen.

[00:24:02]

Ja, en toen kwam het toen, een paar weken geleden, een maand geleden ofzo. Toen was vluchten ook nog de op een optionele titel. Maar veel mensen waren allemaal heel erg galant. All in vlinders. En toen hebben we de toen nog voor gekozen om vlinders. Ja, en je het ding.

[00:24:19]

Ja ja, het was ook een beetje beetje gek om dit jaar die vlinder vleugels zijn wel echt die dit staat in Moelingen. Ik denk dat ik nu al bijna een half jaar heb ofzo.

[00:24:32]

Zijn heel snel gewoon gelijk alles gaan. Ga maken wat we wilden doen, of ze ook conceptueel. Ja, hij had dus eerst een heel letterlijk letterlijk idee. Het concert waarna en dan voel je gewoon van op een gegeven moment voel je raar soort vermoeidheid de overige. Dit is allemaal. Het zal allemaal wel ergens van maken.

[00:24:54]

Precies. En ik dacht ook gewoon als ik als ik dan als ik dat aan iedereen moeten we verkopen, dan wordt het gauw echt gelul over moet garnalen.

[00:25:03]

Ja, dat zie ik gewoon echt niet zitten.

[00:25:04]

Dingen moet ook gewoon weten waar ze zelf kunnen spreken. Ja, je bent gisteren 20 geworden. Het wordt natuurlijk ook een klein beetje bij ja om 20 te zijn. Ik vind het niet zo onder de binnendeur dag.

[00:25:17]

Ja, ik denk dat ik veel ik voel. Ik voel me niet anders dan gisteren of eergisteren. Voel me nog steeds en wat voorfase van je leven benen. Wat een goeie vraag. Grootva. Eerlijk gezegd weet ik dat niet goed. Ik zit gewoon wel, denk ik. Ik denk dat voel je nog een kind opneemt. Nee, nee. Sinds wanneer voel je geen kind meer? Sinds Kommerzijl gewoon vreemdging.

[00:25:42]

Ik voel me ook best wel al geen kind. Misschien zit 16 ben ofzo, maar misschien is dat ook een soort van ben geen kind. Maar nu? Toen Egemen dacht ik echt. Je bent ook echt geen kind.

[00:25:52]

En als je maar als je nu terugkijkt, wat is dan? Wat is dan de tijd dat je geen kinderen was? Dat ik gewoon mijn eigen Geremek moest, ik gewoon mijn eigen zin zeg maar. Toen muziekmaken wat serieuzer werd. Ik wat meer wat trucker bleef en wat waartoe trucker werd. En toen ben ik ook gaan samenwonen en toen wist ik gewoon ook. Nu ben ik echt geen kind meer, want nu leef ik ook een volwassen leven en toen ik op mezelf ging wonen alleen toen dacht de ik.

[00:26:23]

Dit is wel. Dit is wel heel volwassen.

[00:26:26]

Wanneer was dat? Hoe lang geleden is dat? Een jaar geleden? Is dat we al vaak verhuisd inmiddels. Maar toch ook in Amersfoort wonen, in een huisje met een tuintje.

[00:26:37]

Een jaar geleden ging je in een huisje met een tuintje wonen in Amersfoort. Het kat met een kat en geen relatie meer. Nee, heb je daar veel verdriet van gehad? Ja, ja.

[00:26:47]

En of ik er echt veel verdriet van gehad, maar meer. Ik heb.

[00:26:51]

Ik heb lang verdriet gehad in de relatie, dus toen het eenmaal over was was ik eigenlijk heel snel oké. Nu kunnen we weer weer door ofzo.

[00:27:01]

Toen ik ook op mijn toen ik woonde eerst vond het wel een beetje alleen, maar kan wel snel. Ja, ik heb heel leuke vrienden enzo en ik had al snel dat ik dacht nou. Het album kwam uit. Ook in die week. Je vorige album voor? En toen is het eigenlijk. Toen kreeg ik het zo druk, toen had ik ook al. Geen tijd voor liefdesverdriet op een rustdag? Wat zoek je in de liefde? Weet je dat kind ook?

[00:27:27]

Ik vind het ook ongemakkelijk, al verliest. Maar ik doe het wel. Ik kant wat. Verder moet je dat ook overwinnen. Ja, neen, neen. En dat is ook. Dat heeft ook Royal Mail. Goudhaantje, gaat het echt?

[00:27:36]

Zara is eigenlijk een vast aantal onderwerpen wat je met je wat je moeilijk vindt. Zelfs rood worden zelf de schaamte zelf. Liefde? Liefde en seks kan ik ook echt niet over praten. De stemmen in mijn hoofd en op een of andere manier drugs, want ik denk dat het. Ik heb dus de enige enige drugs die ik heb gebruikt in mijn leven is wiet of hasj van lood.

[00:28:03]

En ik ben altijd bang dat mensen denken dat ik een soort enorme drugs en men dan? Als ik dan zeg. Ik gebruik geen drugs, dan vinden mensen dat het gek. En dan word ik altijd rood omdat ik denk Jiri denk gewoon dat kind junkie ben ok. Dus je hebt alweer zat.

[00:28:17]

Zou zeggen als het over drugs gaat denk je dan. Ik gebruik geen drugs en ik geloof je volledig op je woord. Ik word er totaal niet druk op mij over, maar je gebruikt het geen drugs dealen meer. Mensen denken dan natuurlijk wat ze vinden, maar blijkbaar zo'n type ofzo. Ik denk dat het zal wel. En dan zie je die situatie. En als er dan voor je daar weer een soort gêne over soort ongemakken.

[00:28:42]

Ja, fascinerend ook.

[00:28:44]

Drugs, seks, liefde, schaamte? Ja. Maar wat ik zoek in de liefde? Ik denk dat ik daar wel goed over ben. Ik zoek gewoon iemand die een beetje gelijk gestemd is met mij. Die mijn mij wel. Die met je hetzelfde in het leven staat. Ik val misschien wel op iets oudere jongens, omdat ik wel iemand zoekt die ook gewoon wel bezig is met zijn eigen volwassen leven. En iemand waar ik gewoon waarin we elkaar kunnen inspireren gewoon in het leven, denk ik.

[00:29:19]

Ik wil gewoon iemand die mijn ding laat zien, waarvan ik denk dat ik wist dit niet of zo en andersom ook. Ja. Ik wil gewoon lekker veel lachen. Ja, ik heb het wel met vrouw, had het over iemand die een en de kandidaat moet zich ook bij mijn vrienden thuis voelen. Die moet zich maar bij Froukje thuis kunnen komen en die moet wel, maar kunnen ook. Een beetje met onze humor. En ook bij mijn vrienden Ben en Wout.

[00:29:44]

Dat is voor mij echt een soort graadmeter. En ook bij. Ik ben ook goed bevriend met Donny Maradonna en Michael Scha en ik zou ook mee met hem. Hij moet ook echt in die setting. Dat zou voor mij de ultieme.

[00:29:57]

Als dat allemaal zo. Als het dat allemaal kan. Als hij zich aan die mensen zo wenden.

[00:30:03]

En Wouter, Donny en Michael Schaap. Dan moet je jouw toekomstige vriend zich thuis bij voelen.

[00:30:09]

Ja, ja, ja. Anders werkt het niet. Alles gaat helaas. Ja, ja, dan wat en wat voor type moet dat? Moet het zijn om zich bij hen thuis voelen? Dan moet eens een mannetje kunnen staan.

[00:30:23]

Ja, en het moet ook denk ik wel. Wel en Emesa kunnen komen. Ja en ja, maar daar moet je dingen niet naar en moet je niet een heel specifiek type voor zijn.

[00:30:35]

Maar die moet wel bij vrouwtje moeten zich ook ook kunnen voelen mekaar.

[00:30:38]

Ja ja, Froukje gaat hem echt even testen.

[00:30:42]

Nee, nee, nee, nee nee bij Froukje. Froukje zou wel niet zo heel nemen Froukje.

[00:30:47]

Want ook al kritisch over mijn familie, mijn ervaringen, ik nu niet toegeven.

[00:30:52]

Zo'n bemoeizieke van. Vond je geen fout. Geld, zomer en wenkbrauwhoorns trekken en je weet dat je klacht erbij toch?

[00:31:02]

De Tweede Kamer?

[00:31:04]

Ja, maar je hebt er dus wel heel erg ook een idee over bedoeld is een idee van naakt. Laat maar op me afkomen en kijk wel. Ik ben ook wel op zoek naar de liefde alleen.

[00:31:14]

Dat is niet de insteek.

[00:31:15]

Ik weet ook wel gewoon dat als je op zoek naar liefde gaat, het niet zo ja zou komen en wat ik dus ook geweldig vind er juist in is. Je hebt dus die onderwerpen waar het moeilijk vindt om over te praten. En we hebben er nu inmiddels acht. We hebben de vier grote onderwerpen gewoon letterlijk de revue laten passeren. En dan komt er ook iets Verbeeten signaal dat je dus je gaat er dus niet omheen praten. Nee, sterker nog, je benoemt dat het zo is dat je het moeilijk vindt om te praten, waardoor je ook weet dat het voor mij ook interessant is om het er wel over te hebben.

[00:31:45]

Dus dan maak je het eigenlijk om het tijd tot dit zal je. Je wilt er dan eigenlijk ook over hebben. Je vindt dat je daardoorheen motieven moet ook.

[00:31:53]

Want anders dan dat, het is gewoon. Ik sla mezelf gewoon altijd een beetje op als ik dat ook gedaan.

[00:31:59]

Ik weet gewoon moet het zelf hebben, want anders dan ga ik mezelf helemaal wat je weet als je eigenlijk op moment dat je jezelf al opsluiten. Een heel goede als je jezelf eigenlijk opsluit met je eigen problemen. Dan gaan ze je over. Dan. Dan kan je daar gek van worden, terwijl op moment dat je dat je ze gaat overwinnen. Dat je eigenlijk je middelvinger naar ze opsteekt. Dan ben jij de baas. Dat is ook echt mijn coping mechanism.

[00:32:26]

Ik heb daar echt wel en heb je dit zelf. Heb je die zelf uitgevonden of heb je die therapie geleerd? Of is het gewoon door ervaring?

[00:32:33]

Wijs ik dat gewoon? Ik denk ik. Ik heb het wel zelf een beetje uit moeten vinden, want op een gemend kwam ik ook al bij mensen waar ik me veilig voelde. En dan kan ik ook wel gewoon echt wel uitleggen dat ik gewoon last heb. Ik. Ik vind het wel altijd fijn om altijd gelijk goed te zeggen waar ik mee zit of zo. Omdat ik niet dat ik de hele dag allemaal met dingen zit en dat ik gewoon maar zot van.

[00:32:51]

Voor mij is één ding wat voor mij echt voor mij echt belangrijk is. Ik wil het niet hebben over stemmen in mijn hoofd en ik word heel vaak rood.

[00:32:59]

Dat denk ik in ieder geval, maar het is niet.

[00:33:02]

Ik wil wel gewoon graag over hebben, want ik vind het niet erg om het hoofd te hebben. Maar het is al heel lang. Een blokkade in mijn hoofd is ook al echt.

[00:33:08]

Sinds dertien mensen zijn dat ook echte CVI, de onderwerpen waar ik zo'n blokkade mee heb. Maar ik vind het terecht. Maar ik weet dat als je eenmaal toegeeft aan dat het een probleem is of niet meer durft. Dat is voor mij en ik misschien ook wel voor veel andere mensen waar ik echt misgaat. Dat je gewoon een beetje opgeeft dat je denkt nou gaat toch maar niet? Ik ga het gewoon niet over.

[00:33:30]

En dan ligt het allemaal in je eigen halfrond beuken. Ja en dan? Dan heb je echt een probleem.

[00:33:34]

En dan wordt het ook alleen maar groter. Het is in principe zijn het constant drempels. Maar als je die drempel helemaal niet mee overstapt, dan is die drempel begint het ook gewoon te groot.

[00:33:44]

Die worden alsmaar hoger en dat wil ik gewoon niet missen. Ik weet gewoon dat ik dat vaak wel zo heb gedaan, dus dat wil ik gaan. Dus ik weet genoeg. Dat moet doen.

[00:33:52]

Ja, dus je gaat er gewoon overheen. Dat het ooglid Reppel natuurlijk geen drugsgebruiker is zou een heel belangrijk drugs is.

[00:33:59]

Natuurlijk heet het. Het middel om je om te vluchten voor je problemen?

[00:34:04]

Ja, maar dat weet u dat dat? Voor mij is dat nooit zo geweest. Ik heb. Ik kan me daar nu echt niet aan lezen. Komt ook omdat ik nog nooit geprobeerd heb. Maar dat durf ik ook niet. Maar ik heb nooit. Ik denk nu ga ik even drugs gebruiken, want ik heb problemen. Echt boeiend. Ik vind drugs gewoon heel eng voor mij. Drugs vind ik zie drugs ook als een probleem. Dit kan niet.

[00:34:25]

Ga je dit ook nog eens goed?

[00:34:27]

Dit is een soort rationele gedachte die heel veel mensen natuurlijk misschien wel kunnen volgen en toch precies het tegenovergestelde doen.

[00:34:35]

Ja ja, je vindt ze zo griezelig drugs. Maar misschien ook omdat je voelt hoe erg het. Een verkeerde oplossing voor je problemen zou kunnen zijn.

[00:34:45]

Ja ja, dat klopt. Maar bijvoorbeeld ik heb wel opgesloten mijn leven. En dan? Als ik nu 2 2 trekjes van hem van een jointje neem, dan kan je mij echt op. Dan besta ik gewoon niet meer. Kan ik gewoon niet praten. Kan me niet nadenken.

[00:35:01]

Ik soort van ik zal heftig zijn, dus ik denk dat gewoon. Servia moet ook zeg. Ik heb er niet echt mensen in mijn omgeving ook die drugs gebruikt.

[00:35:08]

Het is ook niet dat ik denk o nee, word er niet herkend aangeboden? Nee, maar ik kan me ook niet voorstellen dat ik lekker zou gaan van XTC pilletje ofzo.

[00:35:19]

Ik kan me Ergon kan me ook gewoon niet voorstellen dat ik naar festival ga en dat ik gewoon lekker wat drugs gaan gebruiken. Ik kan het me wel voorstellen voor andere mensen. Maar ik zie ze zelden aanpassen. Ik kan dat gewoon echt niet.

[00:35:31]

Dat durf ik ook echt niet, want je ziet dat als zoiets bedreigend is of dat je dat je daar moet, hij zenuwachtig wordt bij de gedachte in plaats van ontspannen of vol goede zin.

[00:35:42]

Ik heb daar niet. Ik kan me dat gewoon niet voorstellen. Ik heb er geen dieper zijn oordeel over. Nee, het is gewoon puur persoonlijk.

[00:35:49]

Je voelt gewoon geen zin om het te doen. Nee, maar dat is toch geweldig? Dat is dat lijkt me te. Het voorkomen van heel veel andere problemen toch? Dat klopt.

[00:36:00]

Ja ja. Eens je dus als je het hebt over die drempels, is van de. Er is een tijd geweest dat ik het dat ik het wel uit de weg ben gegaan. En dat is ook je moe. Je moeilijkste periode geweest misschien? Ja ja, dat klopt.

[00:36:19]

Zij kunnen zeggen we hadden het over dat je vanaf wanneer je geen kind meer was, zou hij misschien kunnen zeggen toen je leerde dat je ze niet uit de weg moest gaan, maar dat je er juist tegen in verzet moest komen. Dat dat misschien ook een soort van volwassen worden is geweest.

[00:36:34]

Ja ja, dat denk ik wel. Dat denk ik wel. Maar toen een maar. Ik weet niet echt of dat het moment was. Maar dat was wel voor mij het moment dat het niet meer. Nu weet je nog wat waar een man is er een moment geweest waarin een soort omslag heeft gemaakt waarin je in verzet bent gekomen tegen je, tegen je angsten en je problemen?

[00:36:57]

Euh, ja, want ik zat in mijn examenjaar van de middelbare school en ik had. Ik heb vijf jaar gedaan over de mavo.

[00:37:04]

En dat vond ik verschrikkelijk. Van de middelbare school erg verschrikkelijk als ik erover nadenk. Maar ik moest examens maken, alleen ik kreeg. Ik hoefde maar vier uur per dag naar school op een normale middelbare school, maar op geen moment. Dan was ik dus rood geworden of Adorno en dat durfde ik niet meer naar school. En toen was dat weer gebeurde. Was meestal s winters.

[00:37:26]

Maar mijn school gaf mij zelfs toen ook nog de vrijheid daarin van elkaar. Als het niet goed gaat dan is het gewoon oké. En daar heb ik heel veel examens en zo gemist en opgenomen.

[00:37:37]

Moest op eenzelfde soort fredrikstad als je. Als je als je rood hoort valt je jezelf als schaamde voelde om naar school te gaan, dan hoefde niet naar school te gaan.

[00:37:44]

Ja en nee aan. Als het slecht ging, hoefde ik niet naar schot, maar ik moest wel af, maar als ik omgeven met gewoon echt niet meer kon, dan zou ik gewoon ik kan niet meer, dan hoeft het ook. En toen moest ik dus mijn eindexamen doen. En toen was ik ook net getekend bij NOS Arkin. Dat eindexamen en de maatschappijen. En toen waren er wat waren er wat dingen gebeurd zeg maar. Die mij gewoon tot wat vaak gebeurt als ik psychotisch werd, dan eerst was dat.

[00:38:14]

Die schaamte periode, dat was een paar weken. Dan knapte de is. Dan durfde ik niet meer en dan werd ik depressief. Want dan dacht ik dit ik kan gewoon niet zo leven, dacht ik. En dan moet ik ook paranoia en een evenement. Dan moest ik eens gaan schoolexamen te maken. Toen was ik op school gekomen dat ik een paniekaanval gehad. Toen moest ik naar huis fietsen en toen vertrouwde het stoplicht. Het was heel gedoe toen.

[00:38:39]

De volgende ochtend ben ik ben ik in een psychose eigenlijk wakker geworden. Of ik weet niet precies waar ik een paar dagen echt heel psychotisch geworden, ook opgenomen. En toen kwam ik een beetje bij.

[00:38:51]

En toen kwam de directeur van mijn school naar de masculiene in Amsterdam.

[00:38:57]

Volgens mij was de vrouw het, zei ze. Nou, je moet je tekening examen nog maken, dus als je wil mag je het hier doen. Dus toen mocht ik mijn tekening staan, mocht ik op school of in die kliniek. En toen dacht ik oma ik. Ik kan het nog wel halen, dat examen, want dat was voor mij heel normaal. Het examen gewoon echt halen anders dan dat. Dat was voor mij echter nog lang te blijven.

[00:39:19]

Toen hem toen. En toen heb ik daar besloten van. Ik moet als dit examen moet ik gewoon haar. Ik moet gewoon naar huis. Ik moet gewoon twee weken lang elke dag gaan leren en gewoon alle examens maken. En toen heb ik dat gedaan en toen ben ik. In die weken, want dan moet je altijd even wachten op de uitslag, dan ben ik alleen of naar Ibiza gegaan op vakantie om mijn schaamte te overwinnen. Dat heb ik toen gedaan.

[00:39:44]

En dat was eigenlijk best wel heel goed voor mij, want toen heb ik ook wel echt wat dingen overwonnen. En toen stond het vliegveld op Ibiza en toen heb ik gebeld dat ik was geslaagd.

[00:39:53]

Toen was ik alvast klaar, trachtte Koolkaai naar daar ga ik nu gewoon door met het dan ga ik nu gewoon een normaal leven leiden, ga ik nu gewoon naar school en dan ga ik gewoon muziek maken.

[00:40:02]

En ik ga mijn angsten. Chanelle. Ik ga of gaan. Ze gaat het tegen in het verweer komen.

[00:40:06]

En toen ben ik ook weg uit morgen gaan heel snel in het eerste jaar van mijn nieuwe opleiding naar Utrecht.

[00:40:12]

Maar dat was dus een heel belangrijk moment. En dan kan je nagaan hoe belangrijk zo'n dat dan ook van die directeur moet zijn geweest dat ze dat heeft gedaan. Dat jij eigenlijk op je op je diepste, op je diepste punt zat ongeveer. Hoe is het eigenlijk om een psychose te hebben? Iets wat? Wat? Wat zie je dan? Heb je dan waanbeelden?

[00:40:29]

Of van alles van Atlas?

[00:40:32]

Boekhandel De Slegte via een realiteitsbesef bestaat niet. Dat is het eigenlijk. Je hoeft niet per se alleen waanbeeld te zijn, maar het zijn vooral het is vooral.

[00:40:44]

Het is altijd een beetje alsof je in het schip dat je gewoon in had. In die kast zit zoveel zeg maar. Als ik een psychose moet omschrijft ook nu in de kast zitten.

[00:40:53]

Dit is een klein kaisha wat je hier hebt. Zo voelt de gemeente kan niet anders uitgewuifd in de spiegel dat je in de spiegel ziet. Ik weet niet. Ja, het is gewoon heel anders dan nu.

[00:41:04]

Ja, het is heel goed uitgelegd, dus je zat op je diepste punt.

[00:41:08]

Euh, geregeerd door door door je angsten en door door je geest die met je aan de aan de haal was gegaan eigenlijk.

[00:41:16]

En toen kwam die directeur. Je herinneringen aan en die zijn eigenlijk heel concreet van. Je moet nog dit dit vak halen, dat kan je nu.

[00:41:27]

Dat kunnen we hier afwerken en dat is eigenlijk. Is dat dan een soort hazards haakje naar de realiteit? Of zo ja, of je een soort zoekt soort voor het kleine handvat naar het echte leven? Wat je toen nog vast kon pakken? In elk geval ja ja, want je had dus nog wel inderdaad de innerlijke kracht om dat om te weten dat je dat wilde.

[00:41:49]

Ja ja. En daar heb je toen aan omhooggetrokken. Ja, ja. En dat was heel goed voor mij. Ja, en dat is een keerpunt geweest voor je. En is dat? Is dat? Euh, die die drempels overwinnen en daar overheen gaan en daar niet bang voor zijn? Is dat iets dagelijks wat je moet doen? Ja. Ja, ik moet wel dagelijks zeggen. Tegen mezelf dat ik aan mijn bed moet komen en dat ik gewoon open superworm uitgaan.

[00:42:24]

Ja, maar ook gewoon afspraken, zeg maar. Ik heb best wat druk en dat houdt mij ook wel heel erg op de been. Ik vind het heel leuk om druk te zijn.

[00:42:34]

Maar omdat ik gewoon ook natuurlijk best wel volwassen leven leidt voor iemand van net één dag 20. Sowieso vind ik het ik.

[00:42:44]

Elke dag is er toch iets in mij zegt blijf maar Lisa Gago niet. Zeg maar gewoon tegen die mensen als ze allemaal moeten oprotten. Tja, dat is wel echt iets wat ik echt dagelijks tegen mezelf moet duidelijk maken. En ook gewoon dat ik wat ik heel erg doe. En dat is ook echt goed.

[00:43:02]

Maar ik geniet me gewoon eigenlijk helemaal kapot.

[00:43:05]

En dat is ook echt iets wat ik tegen iedereen zou kunnen zeggen. Ik geniet nog van dit.

[00:43:09]

Dat ik dit koperkabel en dan zeggen hetzelfde soort van ik. Ik maak het ook gewoon het leukst denkbare van mezelf.

[00:43:16]

Ja, je zou net doen, want wij gingen taart eten voor je had je nog voor je verjaardag. En dan zei ik maak er wel een feestje van. Ja dat.

[00:43:25]

Of dat heb je keer vaker horen zeggen ja, maar dat is ook echt wat je doet gewoon.

[00:43:28]

Ja, ik doe het altijd op. Ik vind het ook echt. Ik vind dat is voor mij ook echt gewoon een beetje the way. Gewoon lekker een beetje.

[00:43:34]

Kijk, ik moet ook eerlijk zijn dat ik dat. Ik voel me daar soms schuldig over, maar ik ben ook wel in de positie om dat te kunnen doen. Tenminste, ik kan. Ik kan in principe elke dag er een feestje van maken als ik dat wil. En iedereen heeft een portie pech en geluk.

[00:43:48]

Ria helemaal mee moet doen is Eva, maar ik. Ik probeer dat gewoon als ik zo veel in huis is, zeg ik. Ik vind het ook leuk om om te kijken dat ik. Ik vind de uitgang gezellig en dat ik gewoon de als ik de wast. Hoe word ik ook heel vrolijk van?

[00:44:05]

Ja, ik weet niet of ik. Dus je moet s ochtends moet, je moet, je moet je eigenlijk je soort natuurlijke neiging om te denken. Ik blijf in bed en ik sluit me op voor alles en iedereen. En ik ga in mijn eigen hoofd zitten. Moet je weerstaan en zeg van ik ga eruit en ik ga wel gewoon dingen doen. En vervolgens als je de dingen doet, maak je er ook een feestje van te citeren.

[00:44:29]

En ook zeggen ook zeg maar waar noem ik het in mijn hoofd? Had het allemaal wel meevalt of zo? Want nu ik zit aan de eettafel tegenover jou valt het heel erg mee. Ik vind het gezellig.

[00:44:41]

Coöbra ook, zeg maar als ik meetings moet doen waar ik tegen optie omdat ik de zakenvrouwen uithangen, dan vind ik dat soms ook lastig.

[00:44:49]

Maar dan denk ik aan het ik ga weer naar huis en we hebben weer een fractie. En ik heb weer gelachen en iedereen heeft gelachen.

[00:44:55]

En ja, ik weet niet. Ja, ik. Ik vier gewoon de hele tijd. Die overwinning is ook een beetje of zo.

[00:45:03]

Ik vind het elke dag gewoon belangrijk. Ik vind het ook gewoon. Ik vind het ook een dag met niks. Vind ik ook even belangrijk als een dag met veel ofzo zo. Dus ik, ik probeer gewoon te teren op down the wall of tenminste dat houdt mij op de Wain. Ik d'eer gewoon op de emoties die het minst plannen. Of tenminste ik kan de hele dag teren op complimenten van mensen over dingen waarover mensen weer ledendag. Maar ik vind het gewoon mijn allergrootste genot.

[00:45:27]

GNOT is gewoon dat red opstaan en dat ik gewoon lekker maar dat ik lekker Barmen uitsprong zodat zijn Ashok die kleine dingen de hele dag denkt.

[00:45:36]

Oh niks of zo dan dat dit voor mij werkt heel goed.

[00:45:39]

Ja, en dat is heel erg. Niet artificieel, dus dat heb je er niet. Dat zijn geen prikkels die van buiten nodig hebben, maar een Redbull en een sigaretje altijd zelf verzorgen. Dus dan kan je altijd je eigen geluk maken. Ja ja, klopt. Ja, dat heb je veel wijsheid in Justin. Dat wil ik niet, dat vind ik gewoon thank you Rader. Ik weet niet, ik vind het leven op aarde nadat ze natuurlijk ook weer misschien een geluk dat je dat je eigenlijk diep dan met misschien wat uitdagingen die je in je hoofd hebt, maar dat je die damjan heel positief iemand bent.

[00:46:20]

Dat klopt ook.

[00:46:20]

Je bent niet en je bent geen zwartkijker voor je zoon benedenstrooms.

[00:46:24]

Ik heb wel altijd. Ik geef mezelf van het ja, ik vind het leven. Ik vind ook wel lastig, maar ik kan iemand zijn. Ik kan weet niet of het goed kan uitleggen, maar ik was op Vlieland en de de. We maakten muziek in bierbrouwerij en dat was van een man. En dat was zo.

[00:46:42]

Nou, ik heb gewoon nog nooit een Moens die is gevlucht uit voormalig Joegoslavië en die heeft daar echt naar. Die heeft daar een bierbrouwerij opgezet en EISA winkels. En dat was zo'n. Voor veel mensen misschien echt een beetje gekke man. Maar zo verliefd dat die man en toen zij die hem.

[00:47:02]

Witte. We hadden. We hadden op een of andere manier binnen vijf minuten dat we daar waren met symphonique om met hem over zelfmoord. En hij zei Weet je, wat is het nut? Ik ga het hier niet vertellen, maar kan je wel vertellen dat het best lekker is om geen nut te hebben. Dat zij weer in. Toen dacht ik echt zo. Dit is mij. Ik kan het niet goed nu aan jou uitleggen, maar hoe hij dat tegen mij zei dacht ik.

[00:47:24]

Nu valt alles voor mij, Mike, op z'n plek.

[00:47:26]

Hoe ik over het leven denk? Als er niet echt iets als je het niet snapt, wat is er dan? Is best lekker? Ja. Dat is misschien maar gewoon iets wat je of tenminste waar hij het heel Jorma. Hij had wat hij kon. Ik kan het niet goed Tannhäuser. Ik vind dat je het eigenlijk best wel goed vertelt. Ik weet niet hoe nacht ik echt kijk dat dat. Dat is gewoon heel erg goed. Zit voor mij zo dat ik gewoon.

[00:47:48]

Wat maakt het dan ook uit als je, als je wat maakt dat uit als je rood wordt? Of wat maakt ze dan uit als je je schaamt één dag of wat maakt het uit als je mislukt? Helemaal niks, helemaal niks van. Het maakt niet uit, het maakt alleen maar uit als je dezelfde gek meemaakt. Ja ja, maar dat is je. Dat heb je zelf in de hand. Ja tenminste. Ja. Alhoewel het zwaar genoeg is om dat zelf in de hand te hebben.

[00:48:17]

Hij en euh, euh. Dan de donkere krachten die je hebt. Dus inderdaad, elke ochtend dat je de naging moet weerstaan om niet uit je bed te komen. Zijn dat de stemmen heeft dat met stemmen te maken of zijn de stemmen niet negatief persee?

[00:48:34]

Nee, dat is tja, dat is iets wat hier niet. Nee dat heeft niet echt per se jaar mee te maken. Maar ik vind het niet sms'en overdreven.

[00:48:44]

Maar dat is maar dat is gewoon. Dat is gewoon gewoon het gevoel van hoe zwaar het is om aan de dag te beginnen.

[00:48:50]

Dat is meer zeg maar dat ik gewoon dat het staat denk ik los. Dat is echt mezelf. Dat is gewoon mijn eigen de stem als iets wat buiten Salient dat is. Dat zijn echt anderen. Ja, dat zijn er andere. Nee, ik. Ik kan dat wel goed tegen mezelf zeggen gewoon. Nou, blijf lekker, doe maar gewoon niet. Vaak Ammons. Dat staat los van kies voor makkelijke waarmee je het aan jezelf hebt.

[00:49:12]

Ja, dat komt echt puur uit mijn eigen gevoel ook of zo. Omdat ik dat ook wel vaak zelf heb gedaan. Dat ik gewoon die stap dat ik niet uit bed stapte zeg maar ja ha.

[00:49:25]

En is euh, hoort dood willen daar eigenlijk ook bij? Is dat zorgzamer zeggen, dezelfde emotie als niet uit bed willen komen, maar dan in zou zeggen in zeer verhevigde vorm. Dat er niet aan de dag willen beginnen is een soort. Is een soort flinter van het leven. Niet meer winnen? Ja ja, ja ja. Ja, maar dat vind ik wel. Ik vind dat vind ik gewoon zo heftig. Ik vind het gewoon. Ik vind het ook lastig om daarover.

[00:49:57]

Niet omdat ik me daar voor schamen. Dat ook echt oprecht. Heel een heel ingewikkeld onderwerp, omdat het zo groot is. Ja, en ook ik wilde eigenlijk altijd elke dag. Niet persé leven, maar. Ik ben na vorige maand, mijn opa is vorige maand overleden en ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat. Ik heb eigenlijk nog nooit bewust iemand verloren. Wel toen ik heel klein was, maar niet zeg maar echt met hoe het nu leeft beseft ofzo.

[00:50:29]

En dat was voor mij zo dat ik dacht hoe.

[00:50:32]

Nu is hij gewoon niet meer. En hij was. Hij was ook oud en het is allemaal zo voor rust en vrede.

[00:50:38]

Maar ik dacht kan me lief hoe hartverscheurend zijn of ik heb. Ik denk ik heb. Ik heb het nog echt al. Niet dat ik dit doe, maar ik denk wel vaker van ik vind het niet het waar en dan. Toen realiseerde ik me echter kan ik gewoon niet doen.

[00:50:53]

Hoe hartverscheurend zou dat zijn voor daar heb ik me eigenlijk nog nooit echt gerealiseerd hoe dat zou zijn, want ik mis mijn opa echt heel erg. En ik? Ik weet dat het goed is, want hij is. Naar een Arendo waar, maar wel in mijn geval naar een mooie plek waar hij rust heeft en hij heeft een lang leven gehad en ook een fijn leven en echt en ik. Ik denk dan gewoon. Ik zou het echt vervelend vinden om überhaupt dat gevoel dat ik zelf dat gevoel dat in handen neem, ook al snap ik dat het voor veel mensen toch een uitweg is geweest.

[00:51:27]

Maar ik neem. Ik neem mensen hun gevoel in eigen handen. Want zeg maar van niks voor dat zelfbeeld. Ja, en maar ook van mijn moeder en van Froukje. En ook bijvoorbeeld van iedereen die ook maar vriendinnen is inmiddels genoemd.

[00:51:44]

Ja, maar ook bijvoorbeeld een mens die naar mij luistert, naar mijn muziek. Vaak ooit, überhaupt. Die kan gezien een keer dat ik.

[00:51:50]

Ik. Dat vind ik gewoon echt vaktaal. Ik zou dat echt niet. Niet zelf wil ik zelf zo. Ja, dat is natuurlijk het ingewikkelde vanzelf. Aan de ene kant kan je voorstellen dat mensen het alleen maar doen als ze echt ten einde raad zijn. En dan? Het is natuurlijk een heel egocentrische daad.

[00:52:09]

Ja, maar het is ook een soort Wanson. Het is echt een soort. Ik heb echt het gevoel dat als iemand het doet, heb je daar lang over nagedacht. Ik denk dat doet het ook in een soort opwelling. Ik dan tenminste alle keren dat ik. Ik probeerde het was echt een opwelling. Had ik er heel lang over nagedacht wat ik nu doe. Nu gewoon, maar dan ik. Ik realiseerde me voor het eerst eigenlijk echt zo vernederd dat.

[00:52:30]

Dat kan je niet door elkaar heen. Door je opa, ja. Wat voor iemand was je opa? Hij was voor ons echt een kijk. Hij staat er bij de kaars. Een god van de schat? Ja, ja, mijn opa. Dit is niet mijn echt mijn moeder stiefvader, maar wij zijn eigenlijk een beetje in hun huis zo.

[00:52:55]

Als baby's hebben we daar een tijdje gewoond en is deze baby. Dan ben ik dat. Ben jij? Dit zijn eigenlijk mijn opa en oma, zegt mijn vader. Deze man is mijn vader. Ja, want je vader kan niet mee. Dus dat is wel verdrietig dit. Dit voelde wel echt als een soort gescheiden ouders en dan hun waren de papa ofzo.

[00:53:19]

Dus dat zo. En wat voor iemand was hij gewoon heel warm. Het was gewoon echt iemand die altijd, maar ja, altijd het beste wilde doen.

[00:53:29]

Hij kon heel lekker koken en hij deed het pannenkoek op ons hoofd. En hij pakt altijd koekjes met al zijn. Daar was alles altijd echt heel fraai. Heel veel vrede was er altijd. Wij waren daar altijd, hadden ook alle twee in eigen slaapkamer daarbij een thuis.

[00:53:45]

En ja, je tweelingbroer.

[00:53:48]

Je zou bij een kerstboom klinkt dan ook mooier symbool. Ik denk ook wel leuk.

[00:53:53]

Ja ja, dat is gewoon een wel heel bijzondere band.

[00:53:55]

Hij voelde alleen maar warme gevoelens als je aan het deed. Kan me ook geen slecht moment herinneren met zijn. Hij was ze. Hij zorgt ook heel goed. Hij heeft heel goed voor mijn oma gezorgd. Heel goed en dan heb je goed afscheid van hem kunnen nemen? Ja, eigenlijk wel. Ik was nog een tweede of anderhalve week. Daarvoor was ik nog met mijn broertje naar het ziekenhuis gegaan en toen hadden we een heel leuk gesprek, zodat we nog echt heeft gelachen.

[00:54:24]

Dat hij ook nog ineens allemaal dingen vertelt over vroeger en die helemaal niet wisten. En toen na keek hem ook. Toen gingen we weg en toen dachten we ook wel van Oya.

[00:54:34]

Misschien was dit wel de laatste laatste keer, maar het was wel.

[00:54:40]

En ook de uitvaart was ook heel mooi. Zo, het was gewoon. Het was hij hielp als al heel verdrietig, maar was omdat ik het ook. Zou normaal op een goede manier verdrietig. Ja ja. Maar toch een gek als iemand weg is nu? Dan is het nu maand verder denk ik wel van al dat. Ik heb er nu al wat meer vrede mee, maar dat het iemand gewoon echt niet meer terugkomt ofzo, dat is wel een moeilijke.

[00:55:05]

Ik vind dat een moe, ja, ik vind het een moeilijk iets, kan daar niet vinden. Ik vind het gewoon eigenlijk. Hoort er gewoon heel erg bij. Maar ik vind het niet eerlijk ofzo.

[00:55:12]

Het is één van de grote raadsels van het leven. Als het waar is en dat er dan niet meer is. Ja ja. Geloof je de bandjes zijn het. Ik denk dat die mij betere plekken is of ja, ik geloof niet per se dat je. Ik weet niet. Ik hoop dat.

[00:55:30]

Ik hoop zelf dat ik gewoon na wat gewoner dan slapen is dat ook ik klaar.

[00:55:35]

Ik heb helemaal geen zin in hel of hemel. Maar ik. Als ik eraan denk is het wel vrede. Toen mijn oom. Ik heb de moeder van mijn vader wel gekend. Toen zij overleed dacht ik wel dat ze nadat ze met God ging trouwen.

[00:55:50]

Dat zag ik ook altijd voor me. Waarom dacht je dat? Omdat zij gelovig was en ik dacht dat mijn moeder zei altijd ze is bij God. En toen dacht ik altijd dat ziet dat wel.

[00:55:59]

Ik zie jij zo voor Mayhew. Ik zag ook altijd volgen met God. Ik weet ook echt niet hoe. Maar dat was echt van mij. Dat was het beeld. Dat was echt het beeld van mij.

[00:56:08]

Maar nu ja, ik denk daar echt niet zoveel over. Ik geloof niet dat je dat. Ik geloof sowieso wat betreft de hemel. Dat vind ik een fijne gedachte, maar ik denk wel. Ik vind het niet eerlijk om aan een mensenleven te bepalen of iemand naar de hel moet. Bijvoorbeeld heb ik echt over. Dat vind ik gewoon erg. Dat vind ik gewoon echt absurd. Je kan toch ten dele domme dingen doen? Je kan toch gewoon? Dat kan toch ook te maken met de krantenronde die je ouders komen omdat die jou RaamTeater weet ik veel beter.

[00:56:37]

Ik vind het ook niet redelijk om mensen. Ik vind het redelijk mee de duiventil.

[00:56:42]

Dus dat is een fijne gedachte. Die bestaat gewoon niet voor mij. En zin op momenten dat je jezelf daar en aan wilde maken.

[00:56:47]

Was dat dan zomaar zeggen om te stoppen? Waar je in zat? Of was het ook met een verlangen naar iets anders?

[00:56:56]

Nou, ik vind sowieso ik. Als ik gewoon of in ieder geval op zo'n moment dat ik dan nog dacht dat ik zeker nog 60 jaar op deze wereld zou moeten nog rondlopen, dacht ik.

[00:57:05]

Het hoeft van mij gewoon niet. Nee, dat voor je inwonend dat je gewoon een te grote Oprea en kon ik ook nog helemaal niet zien wat er wat en wat er nog allemaal wel voor leuke dingen.

[00:57:14]

Nu kan ik dat wel zien, maar toen en nu maakte jpz. Ja, precies toen ik dacht gewoon verder moet je op gemend rekeningen betalen. Doe ik nu. Dat vind ik ook wel echt kut, maar dat doe ik wel wat van mij altijd mee bedoel. Als je het niet betaalt krijg je gewoon een boete ofzo.

[00:57:28]

Je kan dat beter wel betalen. Dan is het een pc is gewoon.

[00:57:32]

Maar ik vind. Ik dacht dat het te. Ik dacht dat tijd. Het leven is gewoon en het is voor mij te ingewikkeld.

[00:57:37]

Dit hoeft voor mij zag 60 jaar vol gedoe en rekeningen betalen. En toen dacht ik zag je sorry, ik week, zei van buiten.

[00:57:46]

Dit hoeft niet. Nouja, dat ook wel als je gewoon heel veel veel. Moeite hebt met Allessandro, dan denk je ook op een moment wel van ja, er was ook altijd wel iets door de door door het mulle zand ploegen is de tijd?

[00:58:00]

Ja. Ik dacht het zal wel beter, maar nu kan ik, dat vind ik echt verschrikkelijk voor mij. Het lijkt me ook lastig voor jezelf, voor alle feestjes, gemiste tornooien. Alle red bolletjes die je sowieso veel hebben gedronken drong zich ook nog maar weinig in. Apprecieert ik echt? Je moet gewoon Redbull gaan drinken. Het leven vanzelf.

[00:58:19]

Ik denk dat de Soylent niet kan Catba moeten missen. Ja, ik heb ook nog wel ja. Ik weet nu driekwart.

[00:58:26]

Ik heb ook al echt zin om straks geen nieuw huis te kopen en zo lekker lekker gewoon van het leven te leiden.

[00:58:33]

Dat het ook weer mis druk te maken, een kind te maken en ook als het mislukt dat ik dan weer opbouwt. Dat denk ik ook nog. Het moet nogal. Het gaat nu zo goed en moet binnenkort of binnenkort. Binnen tien jaar gaat het weer een beetje mislukken denk ik. En dan moet ik het gewoon maar weer opbouwen dat ik kook.

[00:58:48]

Ik krijg er nu al zin in.

[00:58:49]

Nijmegen Heel benieuwd hoe het mislukte en hoe het daarop gaat bouwen.

[00:58:54]

En ik ben heel stom bestendig geworden. Dat ben ik ook. Ik kan echt niet echt naar huis, kan hier naar beneden komen en ik kan eventjes heel in een opwelling ze helpen. Oostende gejank. En dan kan ik ook gelijk weer.

[00:59:04]

Storm nu verder. Ik vind Storm bestendig, vind ik een heel gevoerd, vind ik een goede plaat titel Storms waardig. Ja, dat word je op geen kwaad toch? Het is gewoon heeft het in de architect stormen? Dan weet je op gemixed. Drink je daar, dan weet je of je büllingen wat dieper ingaat.

[00:59:21]

Goed dat je palingen noemt. Dat heet Haringe.

[00:59:24]

Over het algemeen hoor je Wouter Beke is redelijk trouw. Je wordt het helemaal niet Routh daling. Palingen vind ik geweldig.

[00:59:32]

Je bent storm bestendig omdat ik het palingen, omdat ze de palingen goed in de grond gestopt. Je bent fantastisch en je hebt een schitterende plaat gemaakt. O ja, wat een leven ik vind.

[00:59:42]

Je kan ook goeroe worden. O ja, echt waar kleiner.

[00:59:46]

Wat zijn sekteleider dacht ik zou zeker, maar dat vind ik wat ver. Maar ik bedoel je?

[00:59:52]

Nee, ik denk echt niet dat het ooit naar mensen luister, ook naar jouw tekst en die hebben daar veel aan. Dus in die zin beter ook al een beetje.

[01:00:00]

Maar wat is precies een goeroe Al Gore dat je? Dat je mensen verlicht met jouw wijsheid? Dat mensen jou volgen omdat jij ze antwoorden? Maar dat is toch eigenlijk wel een soort sekteleider? Na sekteleider zag je ook dat werk gaat opdragen dat ze in een huis moeten wonen en wat ze allemaal wel en niet mogen, dat ze hun geld naar jou moeten overmaken. Dan wordt het heel dwingend, een beetje grimmig. Ja ja, maar een beetje goeroe kan het wel worden denk ik.

[01:00:25]

Stinne, dat zie ik wel vormen.

[01:00:26]

Mijn ambities liggen er niet meer helemaal anders dan hij. En heb je zin in die plaat? De wereld in aids? Daar heb ik heel veel zin in.

[01:00:36]

Ja, foutje, mogen we één liedje laten horen van die plaat? Want dit komt nu. Het is nu maandag op dinsdag online.

[01:00:42]

De maai komt pas donderdag of vrijdag, echt vrijdag verder uit. Dezelfde mag er al mariage zingen hoor. Waarom nog niet eens niet uit voor mij?

[01:00:52]

Heb jij een lieveling? Nee, maar ga helemaal niet anders in. Dan gaat Froukje over.

[01:00:58]

Hiervoor moet je even mijn manager. Check je lieveling jij. Ikke ikke ikke. Ik kan niet kiezen, maar ik zou dan wel zeggen. Vleugels denk ik dat wel leuk.

[01:01:06]

Vleugels is schitterend. Zou je dan eindigen met vleugels? Okay S10 je artisan is Estienne moet ik ook zou uitspreken. Astin maar ik noem je gewoon SteamOS, zo heette. Heel erg. Bedankt dat je me aan deze eettafel hebt ontvangen, wat ook alweer een overwinning van een drempel an sich is. Dat je alles gezegd hebt wat je hebt gezegd. Ik vond het fantastisch om je weer te spreken. Zal onze derde dragelijk er nog twee nog kind was? Heb je ook al gesproken?

[01:01:37]

Ja, toen je in.

[01:01:38]

Toen was je in Taarten van Abel te gast op de taart gebakken met bakker Abell. Dat realiseerde ik toen ze ook al een hele dag tegenover gegeten. Ik heb het ten val gehad. Was ook fantastisch in dit werk. Ik hoop dat je nog heel vaak spreekt. Ik hoop ook dat elkaar ja, want ik wil heel graag alles van je weten hoe je het hoort.

[01:01:57]

Storm bestendigde blijven gaan.

[01:02:00]

Ja, ik ga me best een heel goed. Dankjewel Sting tankje. Trek maar terug als een Tom rug. Laat me niet los. Laat me niet los. Kijk maar naar. Oogcontact is geen optie. Ze weten van. Koen TTF wordt toch niets. Waarom wil ik niet dat ik vlieg? Waarom wil je niet dat die groei? Waarom veel niet dtxy? Waarom wil hij niet dat bloei? Neen Grozav, als jij is getrouwd kan dat ticket toch wel?

[01:03:27]

Ik sta overeind. Door de mensen die deelde jij hebt geen spijt. Het gaat je niks schelen. Maar van mij mag ik geen dieren te. Mag ik in mijn schoenen schuiven, maar ik voel geen steun. Waarom wil je niet dat ik vlieg? Waarom wil je niet dat die? Waarom wil niet dat deactie? Dit was S10 en Holländer, ook wel Estienne. Vrijdag komt haar nieuwe plaat uit. Vrijdag 13 november. Mijn naam is Scheid frontman.

[01:05:17]

Ik maakte deze podcast samen met Daan Hofstee. U kunt zich abonneren op alle mogelijke manieren op deze podcast. U kunt dus een mailtje sturen, podcasts. Het volkskrant.nl kunt volgen op Instagram met Groenteman en Gijsels vooral lekker veel sterretjes.

[01:05:41]

Ik lees de Volkskrant omdat ik altijd alle kanten van een verhaal wil weten. Ben ik nieuwsgierig ben naar de mening van anderen? Eigenlijk zou iedereen de Volkskrant moeten lezen.

[01:05:53]

Gun jezelf ook de Volkskrant. Ga meteen naar Volkskrant.nl, Slash nu en leest de krant tot wel acht weken voor. Maar vier euro stopt vanzelf volgens de actie voorwaarden.